Új privát üzeneted érkezett!

Szia,

Még bőven ráérsz akkor, de a kórház telefonszámán is megkeresheted Erzsikét!
Örülök, hogy jók lettek a leletek!

Üdv,

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok,

Tudnátok segíteni, azaz tudtok vmit Bottyán Ferenc dr úrról (Jahn F)?
Ami igazán érdekelne, h szakmailag milyen, főleg, hogy hogy műt. A harmadik császáromra készülök, bár még van pár hónapom... :) és nagyon be vagyok rezelve az esetleges komplikációktól...
köszi előre is,

sid
sida

Sziasztok!

Sida! sajnos nem tudok Neked segíteni a dokidat nem ismerem.

viszont üdv közöttünk. Akkor ezek szerint két gyerköcödet nem nála szülted.
hogy hívják a gyerköcöket? hány évesek? mikorra várod a kistesót?

Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Meg tudná mondani valaki, hogy fa -hátas babaszánkót hol találok és mennyi?
Néztem már a hervis -be, tesco, decathlon, bricostore, brendon.... helyeken.

Előre is köszönöm!
Karácsonyra lenne Orsikának!

sziasztok

Tüsike
tüsike

sida!!!
én csupa jót irtam egy másik kismamának anno a Bottyán doktorról!megbízható és nagyon nyugodt ember!én annak idején nála születtem és anyukám sem panaszkodott rá sohasem sőt!én 21éves koromig hozzá jártam vizsgálatokra és nagyon rendes volt velem mindig!sohasem tudtunk megegyezni,hogy most éppen melyikünk van nagyobb zavarban a multbéli első találkozásunk nosztalgiázására nézve!szerintem nagyon jó orvos!ne aggódj!sok sikert!

Kép
Kép
snápi

Sziasztok!

Tüsike! azt hiszem a Tesco újságban láttam szánkó hirdetést, volt hozzá háttámla is.
vagy lehet az Auchanban volt? hát annyi újság jön, hogy már keverem :)

jó éj tEdina

Kép
Kép
sidney

Tüsike,

Most láttam a Praktiker újságban háttámlás szánkót, 6990 Ft-ért. 23-ig érvényes az ajánlat.

Üdv,

Judit

Kép

Kép
karpijudit

KEDVES KISMAMÁK ÉS ANYUKÁK!!!
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK NEKTEK ÉS AZ EGÉSZ CSALÁDOTOKNAK!!!
ÜDV!
SNÁPI ÁGI

Kép
Kép
snápi

Sziasztok Lányok!

Először is: Mindenkinek Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok!

Továbbá örömmel közlöm, hogy Dr Hartman Gábor és Békési Erzsike szülésznő közreműködésével december 17-én megszületett Dominika lányunk 3600 grammal és 50 cm-rel.

Puszi mindenkinek, és ne őrüljetek bele a fene nagy karácsonyi készülődésbe!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Krisz,

Sok örömöt a pici lányban!
Ugye majd leírod, hogyan született :lol:

Nagyon boldog Karácsonyt mindenkinek!

Puszik,

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Dórika és Móni

Kép

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok,

Lehet, hogy néhányan még emlékeztek rám... :oops: Én ugyan már nem olvaslak Benneteket, de most szeretnék Nektek szeretetben gazdag, békés és boldog Karácsonyt kívánni! :)

Kép

Kép

Kép
zsókuci

Zsókuci,

Én emlékszem rád :D
Neked is nagyon boldog Karácsonyt! Azért néha nézz be hozzánk!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

http://www.icq.com/img/friendship/stati ... 944_rs.swf

Niki,Anikó

KépKép
anikoh

Kedves Zsókuci!

Én is emlékszem Rád!
Mi is nagyon Szép. Meghítt és Boldog ünnepeket kívánunk Neked és a családodnak!

Szeretettel Szofika és Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

Sziasztok!

Áldott, békés karácsonyt kívánok Nektek és családotoknak!

Krisz! gratulálok Dominikához!!! szülésélményt várjuk.

Zsókuci! Én is emlékszem Rád!!! Nektek is boldog karácsonyt. nagyon várunk már vissza!!!!

puszi Edina

Kép
Kép
sidney

Helló Lányok!

Közkívánatra szülésélmény:

Szóval : 2007.12.17-én reggel 8-ra mentünk, mert a 41 hétben voltam és úgy döntött az orvosom, hogy kicsit "rásegíünk" a dolgokra, mivel a CTG folyamatosan mutatta már egy hete, hogy vannak komoly fájásaim, de tágulás csak 1 ujjnyira volt. Némi adminisztráció után elfoglaltuk 1/2 9-kor az utolsó!!! szabad vajúdó helyiséget. Kicsit nagyüzem volt (na ezért érdemes legalább szülésznőt fogadni, ha már orvost nem akar valaki).Jött a Hartman doki, megrepesztette a burkot.
Na ez elég is volt!!!Végre beindultak a komolyabb fájások. Még kaptam beöntést( én kértem, mert nem éreztem magam elég lazának)Utána zuhany, majd a szokásos szenvedés, járkálás, hiszti, ne nyúlj hozzám szindrómák, stb...Viszonylag gyorsan tágultam, senki nem siettetett semmivel!!!Szerencsére oxitocyn nem kellett, és CTG-vel sem nyaggattak. Volt egy hordozható ultrahangos kézi bigyó azzal nézték a szívhangot folyamatosan. Aztán eltűnt a méhszáj és jöhetett a kitolás. Az is nyugiban telt, senki nem könyökölt a hasamba, a tolások is rám voltak bízva! Sajna gátmetszés kellett, mert menetközben kiderült, hogy a mi 3 000 gramm környékére saccolt Manócskánk bizony jóval pufikább kis lény. Bár ekkor már csak az érdekelt, hogy Úristen meddig tart még?Szóval kb -10 tolásra jött ki őfelsége 3600 grammal és 50 cm-rel, szerencsére makk egészségesen 13:40-kor. Rögtön rámtették, a köldökzsinórt is hagyták még (állítólag az a jó, ha magától szűnik meg benne a keringés). Méhlepény 5 percre rá szintén megszületett.Aztán némi gond miatt rajtam túlóráztak egy kicsit, majd összevarrtak (ezt kihagytam volna). Mondtam a Dokinak, hogy sexi varrást csináljon, az esti hipermangános öblögetésnél dícsérték is ám a nővérek, hogy milyen szép lett.Valamikor este , fél 6 felé lettünk teljesen készek, úgyhogy beteghordó nem lévén, Erzsikével és Apával lesétáltunk a szülészetről. Szóval ennyi. Egyszóval tényleg nyugis és szép volt, tényleg azt tehettem, amit akartam és tényleg nem éreztem azt, hogy hű gyorsan kapjuk ki mert jönnének a helyemre!Ha kíváncsiak vagytok még valamire (mit érdemes bevinni meg ilyesmi) akkor kérdezzetek nyugodtan!
Puszi Mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni? Infókat szeretnék megtudni a Jahn Ferenc-ben lévő szokásokról. Pl: fogadott szülésznőnek adandó összeg, 4 vagy 1 ágyas szobát érdemes inkább választani, mit érdemes magunkkal vinni, milyenek a csecsemős nővérek stb.
Mi a 37. hétben vagyunk, és kezdek izgulni, mert igazából csak az orvosom miatt megyek oda szülni, amúgy a Jánosban kellene a Margit megszűnése miatt. Így nem ismerek ott semmit. :( Sajna.
Előre is köszi:

Enikő
enci37

Szia Enci,

Először is gratulálok a babátokhoz! Mi lesz a neve? Kislány, kisfiú?
Menj fel a másik JF-es topikba és ott olvass vissza, mert sok hasznos info-t találsz. Mostanában sok kismamánk (ha mondhatok ilyet) szült és nekik adtunk hasznos infókat.
Az egyágyas szoba alapítványi szoba ott adnak csekket és amennyit gondolsz annyit adsz (kb. 4 nap 10.000Ft ). Van négyágyas szoba is ott annyiból jó, hogy többen vagytok nem unatkozol, de ki foghatsz "rossz" szobatársat is és akkor aztán ajaj. Előre kell szólnod, hogy egyágyasban vagy kétágyasban szeretnél lenni. Az egyágyasban kérheted, hogy kinn legyen a pici éjszaka is veled, bár szerintem jobb éjjel aludnod kipihenni magad, ráérsz otthon éjszakákat fenn lenni a piciddel, és az egyágyasba bejöhet az apuka is. A babát a látogatóknak üvegen keresztűl mutatják, senki nem foghatja meg nem is láthatja közvetlenül, és csak látogatási időben mutatják meg, emellett nem lehet bemenni a gyermekágyra, (nem átjáróház és ez szerintem tök jó) neked kell majd kijönnöd a látogatókhoz. Van látogatási idő ki lesz írva ami, h a jól emlékszem általában délután van 5-6-ig hétvégén fél 4 - 4 -ig. Megmutatják kb.5 percre és kész.
Szülésznőnek adandó összeg...
Én most csak egy intervallumot mondok, hogy szerintem mennyit érdemes adni aztán eldöntöd, sokat számít, hogy mennyit volt veletek, mennyit segített stb. Szerintem olyan 10000 és 30000 között érdemes adni, de ahogy érzitek.

Kórházba magadnak:
- Ha természetes úton szülsz akkor fontos, hogy legyen nálad egy csomag Tena betét (inkább az már pelenka :wink: ), mert sokat fogsz vérezni és a hagyományos betét nem elég. Eldobható bugyik 5-6 db. ugyancsak gyógyszertárakban beszerezhető, vagy valami ólcsó pl. tescós bugyik, mert úgyis összevérezed.
- 2-3 vékony hálóing, papucs, köppeny, mosakodószerek, a wc-re vagy vigyél domestos törlőkendőt vagy lehet kapni ilyen betétet amit rárakhatsz az ülőkére.
- evőeszköz, pohár, vagy bögre, kispárna mert nincs :oops:
- manikűrkészlet, unaloműző pl.: újság, discman
- mellszívó otthon kifertőtleníted és az teljesen jó.
Babának:
A kórházban kapsz két db textil pelust, bár nekem nem volt elég mert elég sokat bukott a drága, így vihetsz be max. 2-3 db-ot.
Kapsz majd egy nagy csomagot, abban van pelus popsikrém, törlő, így azt nem kell vigyél. A csecsemősök mindig tisztába teszik őket mikor leadják az anyukák, szóval neked nem is muszáj, csak ha szeretnéd.

Sok innivaló, és szülés utánra vigyél egy szendvicset mert lehet, hogy éhes leszel (én az voltam és lemaradtam a vacsiról még jó hogy anyukám be tudott küldeni egy kis rántotthusit :oops: :lol: ).

Apukának szülésre készítsél papucsot valami kényelmes ruhát. Úgy készülj, hogy meleg lesz nagyon a szülőszobán! (én legközelebb a páromnak rövidnacit viszek ha tél van ha nyár) Készíts ki magadnak otthon hazamenős rucit a babának is a hordozót vagy amiben hazaviszed, ruhát (két félét a méret miatt) és azt majd az utolsó nap a párod hozza be nektek.

A csecsemősök amikor én voltam olyanok voltak mint valami kiképző törzsörmesterek, jó modjuk potyogtak is a gyerkőcök volt vagy 32 babájuk. :shock: Megmutatják gyorsfuttába, hogy rakd tisztába, ha kéred illetve hogy kell helyesen mellre tenni a babát. Ne félj tőlük kérdezni, nyugodtan zaklasd őket!!!

Hát "röviden" ennyi hirtelen. Ha van még kérdésed írj nyugodtan.

Amúgy hívd fel a kórházat azt hiszem minden kedden van szülőszoba látogatás (vagy minden hónap első keddjén ezt most nem tudom pontosan), de ha felhívod és kéred a szülészetet, akkor ott megmondják. Ott megmutatnak neked mindent kérdezhetsz is, megmutatják a szülőszobákat, a gyermekágyat, és így már nem lesz olyan idegen a hely. Érdemes elmenni rá. Vagy a szülésznőd is körbevezethet az még jobb, mert ott csak Ti vagytok. Kérd meg és kérdezz tőle bátran.
További jó babavárást!

Remélem nem írtam semmi sületlenséget, és tudtam neked segíteni... :oops: :wink: 8)

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Sziasztok Lányok!

SOS kérdésem lenne:
Január 2-től szeretnék itthon lenni, ki fog kiírni és mire? Január 24-re vagyok kiírva, meg lehet kockáztatni a TGYÁS-t is, mert tudom, hogy szülés előtt legkorábban 28 nappal lehet megkezdeni. Csak azt nem tudom, hogy ki fog kiírni. Hallottam hogy esetleg a doki ad valami igazolást, amivel a körzetihez kell menni és ő vesz fel táppénzre vagy terhességire, vagy nem tudom mire.
Ma voltam a Hartmannál, de sajnos "nagyüzem" volt a szülészeten és csak három orvos volt, úgyhogy elhajtottak mindenkit az UH-ról, akinek nem sürgős (vérzik, görcsöl, stb.), pedig szerettem volna megkérdezni tőle, mert ha tényleg neki kell adnia papírt, akkor sürgősen vissza kell mennem holnap vagy 2-án.

Légyszi segítsetek!

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Mónika,

Elmehetsz táppénzre, erre a háziorvosod ír ki. Szerintem ennyivel a szülés előtt már nem is kell hozzá papír a nőgyógyásztól. Ha mégis, akkor majd pótlod. Tgyásra is elmehetsz már ilyenkor. Erre nem kell kiírni, csak szólni a munkahelyden a bérszámfejtőnek, ill. a megfelelő emberkének.

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Szia Mónika!

Már megkezdheted s szülési szabit, a szülés előtt 28 nappal lehet a törvény szerint. Ha viszont betegállományba mész erre az egy hónapra, akkor nem kell igazolás a nőgyógyásztól a betegállomány miatt, ezt már a háziorvos igazolhatja.
Szerintem is a munkahelyed bérszámfejtési osztályán esetleg lehet jelezni hogy betegállományba vagy TGYÁS-on vagy, ugyanis a pénzt nem ugyanúgy számolják ki a két esetben és majd ők megmondják hogy mikor kell leadnod a papírokat hiszen a TGYÁS-hoz leadandó papírokhoz igazán már csak a picúr születése után lenne igazán szükséges hiszen az ő adatait is rá kell írni ha jól emlékszem.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Szia Mónika
A doki ad igazolást a Tgyás-hoz amire ráírja a szülés várható időpontját. Ezzel kell menni a körzetihez!Ha a munkáltatód tb kifizető hely akkor mindent ők intéznek.Ha nem akkor megmondják hogy tovább.A sima táppénzre a körzetihez kell menni.

KépKép
anikoh

Szia Móni!

Húúú, már csak ennyire rövid idő van hátra? Borzasztó gyorsan eltelt az idő.

Nem tudom, hogy milyen a fizetésed, de ha normális (nem minimálbér), akkor érdemesebb elmenned a szülésig táppénzre (alapja a 2007. évi átlagbéred lesz), majd a szülés napjától kezdődik a 6*28 nap tgyás. Ez azért jobb, mert a tgyásnak nincsen felső határa (a táppénznek sincs) és így tovább fogsz nagyobb pénzt kapni, mivel később kezdődik a gyed (aminek már van maximuma). Remélem, érthető volt, amit írtam.

Amúgy nekem Hartman doki adott igazolást, amely alapján a háziorvos írt ki táppénzre. Ha a táppénzt választod, arra biztosan a háziorvos fog kiírni. Szerintem hívd fel és kérdezd meg, hogy kell-e igazolás a nőgyógyásztól.

Nutella

Kép

Kép
nutella

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget! Már beszéltem a védőnővel is és most már kezd felszállni a köd. :lol: Ma gyorsan beszaladtam a kórházba, Hartman doki megírta a papírt és még gyorsan meg is UH-zott. Szerencsére minden renben.
Egyébként a dokik sincsenek mindennel tisztában ami a papírokat illeti. Hartman doki azt mondta, hogy a szülés várható ideje előtt fix 28. naptól kell kiírnia a háziorvosnak és úgy is írta meg az igazolást, hogy dec 28-tól. :shock: Ettől teljesen megrémültem, hiszen a cégnél már elszámoltak 31-ig, talán már el is utalták és most már nem találok bent senkit, aki módosítaná a dátumokat, meg egyébként is már lezárták az évet, stb. stb. Nem is értettem amit mondott, pl. ha még egy hetet akarnék dolgozni, akkor mi van? Valahogy sántít ez a dolog, de midegy.
Szegény háziorvosnőm meg tőlem kérdezte, hogy mikortól írjon ki, annyira nem tudja, hogy most mik vannak, mi az a TGYÁS, csak idős betegei vannak. De megbeszéltem vele, hogy január 2-től vegyen fel és szülök, amikor szülök. Azt is megtudtam, hogy a háziorvos csak egy papírt ad, amit le kell adni és kész, onnantól a cég intéz mindent, nem úgy, mint ha beteg az ember és kéthetente macskanyelvvel kell berohangálni. :D

Szóval több szálon, de úgy tűnik, rendelkezem a megfelelő információkkal. Még egyszer köszönöm !

Mindenkinek boldog új évet kívánok!

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Enci!

Még egy apróság: most jöttem ki a Jahn Ferencből, az egy ágyas szobánál még van annyi előny, hogy Apa beöltözve asszem délután kettőtől este 7-ig benn lehet, az egy ágyas a kórteremben!
A csecsemősök többsége eléggé hányaveti, de ami nekem bevállt, az az, hogy szüléskor mikor elviszik a babát rendbe tenni, rögtön adtam egy ezrest. Mindjárt nagyon készséges volt a nővérke. Utána már csak az öltöztetősnek adtam, mert ő még a fülbevalót is betette. Amúgy meg kérdezz bátran addig, míg kielégítő választ nem kapsz, mert mindenkinek adni nem érdemes. Én a szülésznőmnek 15 000 adtam, és nem láttam rajta, hogy elégedetlen lett volna. Érdemes egyébként fogadnod egyet!!!!!
Finikének igaza van, nézz be egy szülőszobára kedden! És tényleg bazi meleg lesz benn. Nem túlzok, ha 30 fokot mondok!!!Ja és, ha 1 ágyas kórtermet választasz, a baba kinn lehet éjjel, de inkább pihenj, mert ez lesz az utolsó alkalom!:-)) Sok sikert kívánok a csajszikához vagy pasikához!

Üdv

Krisz

Kép

Kép

Kép

dominika1

Bnemonika!

Örülök, hogy megvan a papír, ne aggódj az én orvosom sem tudta pontosan, hogy mikortól kell kiírnia!:-)
Úgyis a tényleges kifizetést a tényleges szüléstől visszamenő 28 napra fogják megadni!
A betegállomány is jó ötlet, kérdés az, hogy a munkaadód hogy tolerálta volna......mert ugye az első 15 napot ő fizeti....:-)
De az a lényeg, hogy rendeződött.
Ha szükséged van még infóra, szólj!

Ja és egy kalappal addig!

Üdv

Krisz

Kép

Kép

Kép

dominika1

sziasztok!

Mónika! sztem is inkább tp-re menjél szülés előtt, ha a Bruttód magasabb, mint a max.gyed. Mert a tgyást 168 napig kapod utána jön a gyed. ha nem magasabb akkor sztem végülis mindegy, hogy táppénzre mész vagy tgyásra szülés előtt.

Boldog új évet kívánok Nektek és családotoknak.

Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Köszi szépen a tippeket. Már voltam bennt, 1-2 kérdésre már ott is kaptam választ. De még így is tudtatok újat mondani. Kislány lesz egyébként, és ha minden igaz, akkor Emmának fogják hívni, de ez még nem 100%. :wink:
Kicsit azért be vagyok tojva, hogy milyen lesz. Bár végülis más is túlélte a dolgot valahogy :?

Boldog Újévet!

Enikő
enci37

Szia Enci!

Emma nagyon szép név és ritka is! Jó választás lenne az biztos!
Ne légy betojva, eddig mindenki "túlélte".:-)
Bár tagadhatatlan, hogy fáj, de a segítők azért vannak, hogy támogassanak!
És még egy fontos dolog: a szülésznő és az orvos nézi a baba egészségét folyamatosan! Te pedig koncentrálj MAGADRA!!!! Légy most egy kicsit önző és ha fáj akkor kiabálj, ha ülni jó akkor ülj, ha fél lábon jobb, akkor állj fél lábra!!!
Ennyi "önzést" az ember lánya megérdemel!
Ha érdekel még valami, írd meg bátran!

Üdv, és BUÉK!

Krisz

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok.

Kép

Kép

Kép
mtücsök

helló lányok!

BUÉK mindenkinek!

Kép

Kép

Kép

dominika1

csajok!!!
először is buék nektek!!!
légyszike segítsetek nekem!!!
a 21.hétbe belépve sajnos megőrülök olyan gyomorégésem van!!!
tudtok rá valami gyógymódot???
előre is köszike!!!
snápi

Kép
Kép
snápi

Snápi!

Nem akarlak elkeseríteni, de nekem a mai napig ég a gyomrom! :roll:
És ha lefekszem csak romlik a helyzet. Nekem csak a hideg tej segít, ezért a hűtőben mindig van. Néhány perc és abbamarad. Ha éjszaka jön rám, akkor feljebb húzom a párnámat és úgy alszom tovább.

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Szia Snápi!

Nekem az első gyerekkel volt gyomorégésem az első harmadban és szintén a hideg tej volt a segítség.

Nutella

Kép

Kép
nutella

Snápi!

Jéghideg tejci vagy szénsavmentes jéghideg ásványvíz, apró kortyokban!!!!!A tej legyen zsíros!!!
Félfekvő pozíció, száműzni az erős fűszereket és az üdítőket, meg a teaféleségeket és a kávét!!!
És a Rennie-t nyugodtan lehet szedni!(bár elég gyenge,de a semmitől több-azért beszéld meg a dokival)
Ja és savasító élelmiszereket is kerüld! (citrom, grepp, narancs, )
Ohhh és sima háztartási keksz éhgyomorra meg amikor nagyon ég.
Ha erre sem csillapszik, szólj a dokinak (egyébként csillapodni fog és kb 8-ik hónapban még visszajön).

Remélem ez bejön, mert tényleg katasztrófa a gyomorégés és a savas böfögés!

Üdv

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Először is BÚÉK Nektek, minden szépet és jót az új évre!!! :)

Nem semmi Mónika, hogy már csak ennyi időd van hátra a szülésig! Hogy szalad az idő.

Nekem is szinte minden este szokott égni a gyomrom, én is a Renni-t szedem, és nekem nagyon jó. Egyet elszopogatok, és máris elmúlik.

Az lenne a kérdésem, hogy tudnátok valamit mondani arról, hogy a GYED-et hogy számolják? Az még nem olyan kevés, mint a GYES, ugye? Ja, és GYES az csak a gyerek 1,5 éves korától van?
De akkor ezek szerint van először ez a TGYÁS, utána a GYED, és GYES? Mert azt tudom, hogy a GYES az csak 28.000 forint, vagy valami ilyen nagyon nevetséges összeg.
Közalkalmazott vagyok.
De majd a védőnőmet is megkérdezem, csak vele eddig nem nagyon tudtam érdemben beszélgetni, mert mindig olyan gyorsan elhajt. Beírja a kötelező dolgokat a kiskönyvbe, és semmi idő nem marad arra, hogy beszélgessek vele, mert már várnak rá. Lehet, hogy ő is a pénzt várná.

Sziasztok: Évi

Kép
evisan

Csajok!!!
Örök hálám nektek!!!A férjemet már riasztottam is,hogy ha jön haza akkor csörizzen rám és elmegyünk vásárolni tejet meg háztartási kekszet!!!
Majd megírom,hogy milyen sikerrel jártam!!!
köszönöm szépen!!!
snápi

Kép
Kép
snápi

Evisan,

A tgyás 168 napig jár, legkorábban 28 nappal a szülés várható ideje előtt, legkésőbb a szülés napján meg kell kezdeni. Nekem ez kb. annyi volt, mint a nettó fizetésem. Elvileg ez is a fizetés 70%-a, mint a táppénz, de valamit nem vonnak belőle, amit a táppénzből igen. Nincs maximalizálva. Akkor jársz a legjobban, ha csak szülés napján mész el tgyásra, mivel nincs maximuma, tartson minél tovább. Szülés előtt én táppénzen voltam. Ha ez lejár, akkor jön a GYED a gyerkőc 2 éves koráig. Ez is a fizetés 70 %-a, de max. kb. bruttó 90E Ft. Ha a munkahelyed TB kifizetőhely, akkor a munkahelyed intézi ezeket, neked csak a papírokat kell prezentálnod. Kérdezz rá a bérszámfejtőnél, ill. jobb esetben ő szól, hogy mikor mit kell leadni. Náluk szerencsére így volt. Ha nem tb kifizetőhely, akkkor neked kell rohangálni mindenért. Hogy mit hol kell intézni, azt nem tudom pontosan. A gyermek két éves kora után jár a gyes, az már alanyi jogon. Ahhoz nem kell korábbi munkaviszony. Amellett már dolgozni is lehet.

Üdv,

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Evisan!

Az oep honlapján is bővebb felvilágosítást kapsz a TGYÁS-ról, illetve a többi támogatásról.
A kórházban csak a TB kártyát és A GYERMEK LAKCÍMKÁRTYÁJÁT INTÉZIK. Ha a munkaadód nem TB kifizető hely, akkor ő fogja Neked kitölteni a szükséges papírokat a TGYÁS-hoz, az Anyasági segélyhez és a családi pótlékhoz.
Gyorsabb az egész, ha a munkaadód nem postázza el az okmányokat, hanem szülés után odaadod egy meghatalmazással valamelyik családtagodnak és ő személyesen beviszi a munkáltató területileg illetékes egészségbiztosítási pénztárába! Illetve biztonságosabb is, mert az EREDETI születési anyakönyvi kivonathoz ragaszkodnak, hogy lássák!Ezt ugye meg tanácsosabb nem postázni..., mert "véletlenül" nem kapják meg.
A TB kártyát kb 6 hét alatt postázzák ki, de jó tudni, hogy a baba 6 hónapos koráig csak kivételes esetekben van szükség aTB kártyára.
(pl műtét)

Remélem tudtam segíteni

Üdv

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szia Krisz!

Köszi szépen a tanácsokat.
Ha megérkezett Emma még jelentkezem.

Üdv.

Enikő
enci37

Evisan,

Az eredeti születési anyakönyvi kivonatot nekem csak a munkahelyemen kellett bemutatni, ott ráírtam, hogy megkaptam az anyasági segélyt. Pikk-pakk elintéztek mindent. Szegény sógornőm már harmadszor megy vissza, mindig kitalálnak valamit.

Üdv,

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Judit, Dominika,
Köszi szépen a felvilit, sokat segítettetek vele. Akkor majd megnézem az oep honlapját.

Köszi, üdv.:
Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Nekem is lenne kérdésem a kifizetésekkel kapcsolatban, hátha valaki tud rá válaszolni.
Igazán az érdekel, hogy mi van ha jön a második baba. Ugyanis egy ismerősömnek (tanárnő) most született meg a második babája nem régen, de még az első gyereke sem töltötte be a második életévét. Ők nagyon kis korkülönbséget szerettek volna a gyerekek között. Elment elintézni a papírjait mert a munkahelye nem TB kifizetőhely és erre azt mondták neki, hogy amíg az első gyereke betölti a második életévét addig kapja a GYED-et majd utána már csak GYES-t (az a bizonyos 28 eFt körüli összeg). Vagyis hiába van még egy babája, a kicsire nincsen szülési szabi, TGYÁS és GYED sem csak GYES három évig. Ez hogyan lehet? Tényleg így van? Ezt nem akarom elhinni.

Ja, és a gyerek TB kártyáját 30 nap alatt meg kell küldenie az OEP-nek (nekünk pont 30 napra rá jött meg a születésétől) mert csak 30 napig lehet az anyuka TB kártyájára íratni a gyerek receptjeit, de utána már szólnak több helyen ha nem a gyerek TB száma van a receptre írva. Nekem legalábbis ezt mondták itt a védőnök és még anno és a patikában is.

Mónika! Nagyon a finisben vagy, drukkolok neked hogy minden rendben menjen.

mazsuzs

Kép
mazsuzs

mazsuzs,

mivel náluk 25 hónap van a két gyerkőc között, én a gyed lejárta után szabin voltam a szülésig, a szülés után tgyás. szóval hülyeséget mondtak a barátnődnek, én most is tgyáson vagyok. az biztos, hogy most sokkal kevesebbet kapok, hiszem mindig a szülést megelőző naptári év jövedelme alapján számolják, akkor meg már nem dolgoztam. a recept dologgal kapcsolatban a védőnők lehetnek és a gyerekorvosok lehetnek egy kicsit kreatívak. legtöbbször időben megjön a kártya.

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Mazsuzs!

Juditnak igaza van, marhaságot mondtak szegény barátnődnek!
Biztos, hogy nem GYES-t kell kapnia!
Szintén az OEP honlapját javaslom, ott ki lehet a pontos választ mazsolázni.
Én úgy tudom, hogy TGYÁS-t kell kapnia, csak anyagilag jár rosszabbul. Juditnak van igaza,első szülésr megelőző naptári év alapján számolnak!

üdv

Kép

Kép

Kép

dominika1

Mazsuzs:
Tényleg marhaságot mondtak a batátnődnek. Ha megszületik a 2. baba jár neki minden.Nem gyest kap!Barátnőmnek van 3 gyereke (15,18 hó van köztük)tőle tudom én is.
A Tb- kártyáért ha van aki bemegy a Tb- hez akkor azonnal odaadják. Különben én 6 hétről tudok.
Anikóh

KépKép
anikoh

Snápi!

Ami még nagyon jó a gyomorégésre a hajdinakása. Úgy kell elkésziteni mint a tarhonyát. lehet köretként is enni vagy egy kis reszelt sajtta, tejfőllel vagy csak magában. Szerintem finom és nagyon egészséges is.

Szami

height="80" border="0" alt="Lilypie - Personal picture" />
szamikám

CSAJOK!!!
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGETEKET!!!TEGNAP ESTE ÓTA ISZOM A TEJET KORTYONKÉNT ESZEM A HÁZTARTÁSI KEKSZET MEG A PÁSZKÁT!!!ÉS NAGYON JÓT ALUDTAM ESTE!!!REMÉLEM A MAI ÉJSZAKÁM IS ILYEN LESZ!!!
SZAMIKA A TE JÓTANÁCSODAT IS KÖSZÖNÖM!!!
SNÁPI

Kép
Kép
snápi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: