Szia Enci,
Először is gratulálok a babátokhoz! Mi lesz a neve? Kislány, kisfiú?
Menj fel a másik JF-es topikba és ott olvass vissza, mert sok hasznos info-t találsz. Mostanában sok kismamánk (ha mondhatok ilyet) szült és nekik adtunk hasznos infókat.
Az egyágyas szoba alapítványi szoba ott adnak csekket és amennyit gondolsz annyit adsz (kb. 4 nap 10.000Ft ). Van négyágyas szoba is ott annyiból jó, hogy többen vagytok nem unatkozol, de ki foghatsz "rossz" szobatársat is és akkor aztán ajaj. Előre kell szólnod, hogy egyágyasban vagy kétágyasban szeretnél lenni. Az egyágyasban kérheted, hogy kinn legyen a pici éjszaka is veled, bár szerintem jobb éjjel aludnod kipihenni magad, ráérsz otthon éjszakákat fenn lenni a piciddel, és az egyágyasba bejöhet az apuka is. A babát a látogatóknak üvegen keresztűl mutatják, senki nem foghatja meg nem is láthatja közvetlenül, és csak látogatási időben mutatják meg, emellett nem lehet bemenni a gyermekágyra, (nem átjáróház és ez szerintem tök jó) neked kell majd kijönnöd a látogatókhoz. Van látogatási idő ki lesz írva ami, h a jól emlékszem általában délután van 5-6-ig hétvégén fél 4 - 4 -ig. Megmutatják kb.5 percre és kész.
Szülésznőnek adandó összeg...
Én most csak egy intervallumot mondok, hogy szerintem mennyit érdemes adni aztán eldöntöd, sokat számít, hogy mennyit volt veletek, mennyit segített stb. Szerintem olyan
10000 és 30000 között érdemes adni, de ahogy érzitek.
Kórházba magadnak:
- Ha természetes úton szülsz akkor fontos, hogy legyen nálad egy csomag Tena betét (inkább az már pelenka
), mert sokat fogsz vérezni és a hagyományos betét nem elég. Eldobható bugyik 5-6 db. ugyancsak gyógyszertárakban beszerezhető, vagy valami ólcsó pl. tescós bugyik, mert úgyis összevérezed.
- 2-3 vékony hálóing, papucs, köppeny, mosakodószerek, a wc-re vagy vigyél domestos törlőkendőt vagy lehet kapni ilyen betétet amit rárakhatsz az ülőkére.
- evőeszköz, pohár, vagy bögre, kispárna mert nincs
- manikűrkészlet, unaloműző pl.: újság, discman
- mellszívó otthon kifertőtleníted és az teljesen jó.
Babának:
A kórházban kapsz két db textil pelust, bár nekem nem volt elég mert elég sokat bukott a drága, így vihetsz be max. 2-3 db-ot.
Kapsz majd egy nagy csomagot, abban van pelus popsikrém, törlő, így azt nem kell vigyél. A csecsemősök mindig tisztába teszik őket mikor leadják az anyukák, szóval neked nem is muszáj, csak ha szeretnéd.
Sok innivaló, és szülés utánra vigyél egy szendvicset mert lehet, hogy éhes leszel (én az voltam és lemaradtam a vacsiról még jó hogy anyukám be tudott küldeni egy kis rántotthusit
).
Apukának szülésre készítsél papucsot valami kényelmes ruhát. Úgy készülj, hogy meleg lesz nagyon a szülőszobán! (én legközelebb a páromnak rövidnacit viszek ha tél van ha nyár) Készíts ki magadnak otthon hazamenős rucit a babának is a hordozót vagy amiben hazaviszed, ruhát (két félét a méret miatt) és azt majd az utolsó nap a párod hozza be nektek.
A csecsemősök amikor én voltam olyanok voltak mint valami kiképző törzsörmesterek, jó modjuk potyogtak is a gyerkőcök volt vagy 32 babájuk.
Megmutatják gyorsfuttába, hogy rakd tisztába, ha kéred illetve hogy kell helyesen mellre tenni a babát. Ne félj tőlük kérdezni, nyugodtan zaklasd őket!!!
Hát "röviden" ennyi hirtelen. Ha van még kérdésed írj nyugodtan.
Amúgy hívd fel a kórházat azt hiszem minden kedden van szülőszoba látogatás (vagy minden hónap első keddjén ezt most nem tudom pontosan), de ha felhívod és kéred a szülészetet, akkor ott megmondják. Ott megmutatnak neked mindent kérdezhetsz is, megmutatják a szülőszobákat, a gyermekágyat, és így már nem lesz olyan idegen a hely. Érdemes elmenni rá. Vagy a szülésznőd is körbevezethet az még jobb, mert ott csak Ti vagytok. Kérd meg és kérdezz tőle bátran.
További jó babavárást!
Remélem nem írtam semmi sületlenséget, és tudtam neked segíteni...