Új privát üzeneted érkezett!

gyorsan mert üvölt a gyermek (eddig nem akart enni most meg üvölt... :roll: így hagyom kicsit ... :roll: )

Nóri, uezt hallottam sok ismerőstől hogy eleinte tök jól aludt a gyerek meg minden és 5-6 hónapos kora körül meg mintha mindent elfelejtett volna :lol: és amit írtál..........
szóval ki kell élvezni a nyugodt időszakot, az tuti !!! :lol: :lol:

meg ami még nálunk is így van: mi sem megyünk még, hanem hozzánk jönnek. persze majd megyünk mi is de előbb sokkal jobb a babának ha a saját környezetében szokja a népet. legalábbis sztem lizánál ez így menni fog. eleinte így is estére ha már 2-en vagy 3-an voltak itt akkor nyügi volt nagyon. pedig nem is adták kézről kézre !!!!!!!! egyszerűen a hangok, szagok, arcok.

mondjuk akik eddig megfogták és ringatták azok is csak a 2 nagyi és a tesóim. slusssz. másnak még nem adom!
:lol: :lol:

na megyek mert már így is szadista vagyok....
lmkata

nálunk attól is nyűgös ha ide jönnek és itt történik ugyan ez.
nem szereti a 2cmről az arcába vigyorgást (megjegyzem meg tudom érteni)
de semmi vész, időnk mint a tenger (kb 50 éves koráig remélem látom majd...) csak kinövi a parát...
túl sok inger, túl sok ember.
a dokink szerint anya apa éppen elég.
oltás most ok volt, annyi történt h hőem volt este kapott kúpot és aludt is szegény 12.5 órát...hehe
hát persze h nem lesz mindig ilyen paradicsomi az állapot. ki is kell élvezni! jön majd fog, lesznek rossz álmok stb stb.
felkészülve állunk itten.
na csókok.
ja ma elvileg mennénk mikulás ünnepségre- én csinálom egy abrátommal a műsort- de őkelme lehet h marad.
nem biztos h akarom h nyomorgassák.... (átvitt értelemben)
kerekpocak

12,5 óra ???? és ezt a kúpot nem lehet csak úgy beadni??? :lol: :lol: egyszer aludnék megint egyben 10 órát! :lol: :lol:

JAAAAAJJJ EGZ CSAK EGY ROSSZ VICC VOLT TERMÉSZETESEN !!!!
mielőtt valaki még azt hinné ilyen hülye vagyok h begyógyszerezném szegény gyermeket :oops: :oops:

amúgy érdekes, mert már nem esik annyira szarul az éjszakai kelés, mert úúúúúúúgy imádom a kis puncist hogy olyan jó olyankor is megszaglászni kicsit :lol:
jó-jó persze ehhez az is kell hogy tök nyugisak az éjjelek, eszik alszik.. nyílván ha végigüvöltené lehet h másképp gondolnám... :lol:
eleinte is inkább szerintem csak meglepett h egy baba tényleg 24 órás elfoglaltság!! amikor pocakosan olvastam ezt mondtam: aha jól van na, biztos valamit rosszul csinálnak... hi-hi-hi :)
lmkata

sziasztok, most csak gyorsan én is bekukkantok, mert Bende alszik és egy picit összepakolok, de ígértem képet és csatolom!

köszönjük a köszöntéseket!!! :)

Edus, hamarosan írok!

puszi Nektek!

Kép indulás előtt
mangó

iszonyúúúú édes. ha elküldöd nekem emaiben akkor kiszedem a pisos fényt és visszaküldöm.
cuppala
kerekpocak

jaaaj de cukor !!!!! hát tuti nem fázott ebben a fincsi bugyolában ! :wink:
gyönyörű formás szájacskája van !!!!! :)
összekarmolászta picit magát? lizi is ha nem figyelek... hetente vágunk körmöt, úgy nő !!! :shock:

néha úgy irigylem lizát, én is befeküdnék egy kocsiba jól betakarva, és tologassanak a fini levegőn, aludnék mint a tök az tuti !
:lol:
lmkata

Jajajaj de édes cukorfalat ez a Benedekbaba!!!!!!!
Gyönyörű arcocskája van és milyen szép hosszú ujjacskái vannak. Csudaszép kisbaba! :wink: :D

KépKép
logi

BENDE KISMANÓ!!!!!!!!!!!!!NAGYON PASIS+ÉS GYÖNYÖRŰ! :P Angi írj, és válaszolok! :wink:

Zsófi, mivel itt jobban "elérlek", megjött a könyv, amit rendeltünk! Tök jó, h Miki ünnepséget szervezel! Tök ügyi vagy! Gratula! :P

Sajna nekem két gyerekem "van", mert nagyZs-t vissza kellett hoznom az oviból, mert kötőhártya gyulladása van/lett..... :oops: :oops: :? :(

de azért jövök, és ha tudok, reagálok :oops: 8) :wink:
mazsolák

:P :P :P

köszönjük a dicséreteket!!!!! :)

Zsófi, köszönöm!!!!!!!!
mangó

Sziasztok!

Most jöttünk a 4 hónapos oltásról.

Szerencsére nem volt vészes. Már alszik is.

Sári 6560 gramm, 6000 volt 3 hónaposan.

Tegnap megpróbáltuk a később altatást, de az sem jött be sajnos. Ha sírni hagyjuk, akkor nagyon ordít és én azt nem bírom idegileg. Nem tudom mit csináljunk.

Küldök egy képet, ahogy a kislányom olvasgat!

Kép Lapozhatok?

Kép
yucatan

Kicsi Sárinak boldog hófordulót!!!!

nagyon komoly a pici lány!!!!
mangó

Anikó! BOLDOG 4. HÓFORDULÓT A GYÖNYÖRŰ, ÉS "TUDOMÁNYOS" SÁRIBABÁNAK!!!!!!!!!!!! :P :P NAGYON ÉDES A KISCSAJ A KÉPEN!!!!!!!!!

Ígérem, ha lesz időm, írok! :roll: :oops: :?

(De nálunk is valami hasonló van, amit Nóri is írt. Eddig nagyon szépen elaludt Zsombor, sőt délután sincs gond, hanem az esték rosszak... :oops: :? :( Én is annak tudom be, h nőnek, okosodnak, lázadnak.... :!: :?: :idea: Nálunk is egyre rosszabb az altatás...na ezzel nem vigasztaltalak meg :oops: :? , de majd utánagondolok zsignél hogy volt, illetve megnézem neked az én "kisokosomban"... :)
Most zsombornál az válik be, hogy Apa - és csak is ő!!!, én nem vagyok jó??!!!- simogatja a hátát, kell a pihe puha alvós plédje, amibe belefúrja a kis buksiját, a kis sárga macija, amit morzsol, és a cumi... :oops: 8)
Mangó, Anginak is megnézem amiről írtunk... :)

Ja Nóri, és zsombor is ugyanazt csinálja este, mint Farkas, egyből feláll, és nem bírom visszanyomni fekvő pozícióba, pedig éhesnek nem éhes... szal nem tudom... :roll: :oops: :? :( )

na pusszok, jó éjt! :P
mazsolák

ezt el kell újságolnom:
Liza ma mint egy álombaba! eszik, gőgicsél, nézelődik, és tök egyedül hang nélkül alszik el.
pedig már épp lemondtam arról h látom az ER-t, mert nem aludt el még. de lejöttem és csak arra figyeltem fel h hang egy szál se. rohanok föl mizu, és durmol mint egy kisangyal! :lol: :lol: :lol:
annyira ügyes kis nyuszifülecske :roll: 8) :wink: :lol:
lmkata

Kata, Gratula az okos, és ügyes álomtündér LizaCicának!!!!!!!!!!! :lol: :P
mazsolák

mindenkinek pusszok!
Anikó sárinak boldog forsulót! remélem javult a helyzet!

kata liza nem csak cukor édes babamackó de jó kisbaba is!!!!!

samu ma EGÉSZNAPALUDT!!!!! és evett 2 kor aztán f8kor.
mikulás ünnepség: iszonyú jól sikerült, báboztam énekeltem, játszottam, táncoltam :)
samu kemény 2 mp et töltött ott velünk, bejött körülnézett kiborul (as usual) majd húztunk haza! olyan cuki csak nálam meg apájánál nem fél :) :oops: :lol: :shock: :shock: :shock:

IMÁDOM A KISBÉKÁT!!! ANNYIRA SZERETEM :) :shock: :shock: :lol: :lol:
kerekpocak

holnap részletesebben! bocsi az elgépelésekért!
edu írtam, te is nekem elkerültük egymást, de talán holnap!
kerekpocak

MELBA bár megkésve - már annyiszor szerettem volna...- de:

Kép

MI VAN VELETEK??!! RÉG JELENTKEZTÉL!!!!!!!!!!! REMÉLEM, MINDEN OK!!!!!!!!!!! (Korábban néztem a képeiteket, gyönyörűek vagytok!!!!!!!!!!!!Csak nagyon sajnálom, h így eltűntél, és nem adsz magadról hírt!)
mazsolák

zsófi, ja igen, és ezek szerint most is.... :roll: :oops: 8) :lol: :(

pusszok Mindenkinek! :P
mazsolák

ja igen, még ezt szerettem volna:

Kép
mazsolák

Sziasztok!
Minden manónak és szüleiknek sok-sok ajándékot a csizmába!!!!!!!!!!!!!

Kép Kép

KépKép
logi

Kép

KépKép
logi

Szép jó reggelt!

Mindenkinek sok-sok meglepit, örömöt és boldogságot hozzon a Mikulás!!!

Kép

Panni

Kép Kép
panni_30

boldog mikulást mindenkinek!!!!!
látom Marcinak már nagyon boldog!

samu legújabb szórakozása: a lábát az ágy rácsaira felteszi és körbe körbe forgatja magát. hajnalra már egy félkört megtett :lol: :lol:
vagy csak úgy egyszerűen feldobja a virgácsait és elmélkedik hehe :lol: :lol: :shock: :D
kerekpocak

Sziasztok!

Sok Mikuláscsokit mindenkinek (aki jó volt :lol: )!!!

Marci Mikulásos képe írtó jóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bende baba cuki!!!!!!!!!!

Sári nagyon elgondolkozott azon amit olvasott :lol: Nagyon aranyos!!!

Na vége a netezős életnek, és a Niki ott marad kb. ahova letettem-nek!
Mászik minden irányba!!!! Jön utánnam mint egy kiskutya :oops: :lol: Fél percre sem vehetem le róla a szemem, mert tuti talál valamit amit nem kellene :lol: De nagyon cuki ahogy "rohangál" :D

Nálunk majd csak szombaton jön a Mikulás, mert csak akkor fog ráérni :oops: :lol: :D

Megyek teszek-veszek még alszik a lányka!

Zsóka, megköszönném az újjabb kódot :D

Mircike, sajnos nem jók a vonalkódok, jól gondoltad :(

Kata! Liza nagyon aranyos! Mi születésétől fogva minden héten megfordítottuk a kiságyban egész 4 hónapos koráig Nikit.

Üdv!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Sziasztok!
Boldog Mikulást Nektek és gyerkőceiteknek!
Ezer bocs, hogy eltűntem, sajna lehet, hogy még nem jövök egy-két hétig.
Egyrészt totálkáros lett a gépünk, mostanra lett új.
Másrészt még mindig nem vagyunk rendben. A hatodik hét végére tudtam egyáltalán leülni, még most is délutánra iszonyúan fáj a sebem. Voltunk hathetes kontrollon, doki nagyon óvatosan nyúlt hozzám, irtó kedves és megértő volt, mondta, hogy ilyen szülés után tök természetes, hogy így vagyok. :cry: Három hónap. Hát nagyon várom, ma vagyunk ugye két hónaposak.
És hát a szopink sem rendeződött még. :cry: Tejem ugyan van bőven, de még mindig sebes-véres mindkét bimbóm, nagyon fájt idáig a szoptatás. Nem segítettek ugyebár a kórházban megtanulni a helyes mellre tevést, hiába kértem segítséget... Aztán tök sebes lett mindkét bimbóm, gondoltam ezért fáj a szopi. Meg hát voltak nagyobb fájdalmaim is. Na igen de négyhetesen még mindig a csillagokat láttam. Akkor nekiálltam bimbóvédővel szoptatni. Ettől az egyik mellem jobb lett, a másik rosszabb, de nem fájt. Viszont a balból hirtelen csak huszakat szopizott a drágám, a szokásos 160 helyett. No mindegy. Tejcsit visszahoztam és tanuljuk a helyes mellretételt még mindig. Illetve talán most, két napja sikerül, de a jobb bimbóm még mindig véres. Viszont nem fáj végre a szopiztatás és utána nem ég a mellem! Valószínűleg kicsi volt a szája, az én mellem meg óriási, kerekded-nehéz volt jól bekapnia. Kívülről jónak tűnt, mégsem volt jól mellre téve. Megjártuk közben az István kórház szoptatási ambulanciáját is és sokat tárgyaltam szoptatási tanácsadóval telefonon. Hát ennyi. Talán most rendeződünk, gyógyulgatnak sebeim.
Ja és most meg a kis prücsök kezd benáthásodni, hála az unokatesóéknak, akikkel hétvégén együtt voltunk és elfelejtették mondani, hogy beteg a gyerek... No comment.
Egyébként Doma gyönyörű, rohamosan nő és fejlődik. Már 5 kiló és 62-es rucikat hord, azaz már két méretet kinőtt. Rengeteg mindent tud, sokat mosolyog, gőgicsél és egy haspók. Napi 900 grammokat szopik. Ügyesen alszik, ha nem ébresztem éjjel enni, átalussza az éjszakákat. Szóval szuper kölyök, imádom. Képeket hamarosan frissítjük, megnézhettek minket a weblapunkon.
Igyekszem visszaolvasni, amint tudok reagálok. Nem felejtettelek el Benneteket, csak muszáj rendbejönnünk!
Ja Mangó, nagyon gratulálok a nem kicsi Bendéhez, tüneményes ő is!!!
Puszi Nektek! Melba

KépKép
melba

MARCIMIKULÁS NAGYON ÉÉÉÉÉÉÉÉÉDDDDDDDDDEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!! :P Annyira aranyosan néz: akkor most örülnöm kéne??!!!! 8)

BOLDOG MIKIVÁRÁST MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!!
:P

Kép

Nálunk Zsig nagyon örült a Télapónak, Zsombor még annyira nem fogat fel, ja és ellopta Zsiga csokiját, azzal rohangált...tudja, mi a jó, nem holmi plüs télapó+rénszarvas... :roll: :oops: 8) :lol:
mazsolák

MELBA, BOLDOG 2. HÓFORULÓT DOMÁNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P :P

Örülök, hogy jelentkeztél! Nagyon ügyes vagy, hogy ennyi fájdalom, és nehézség után is, ilyen klasszul helytállsz! +További kitartást! Hidd el, most már csak jobb lehet Doma szopizási technikája, és a sebed is!!!!!!!! Gyógyító puszikat küldünk! És ha tudsz, - ahogy Doma , és a gép engedi-, jelentkezz! Várunk vissza a csapatba! :P :lol:
mazsolák

melba örök h hallani végre rólatok, már azt hittem soha többé...
jobbulást neked, dominiknak meg mindent bele! jó kajcsikat! (azért éjszaka ne is ébreszd, had aludja át az éjszakákat! elég nagy fiú már, nem kell éjjel ennie :wink: :wink: :lol: :wink: )

lányok micsoda nap! iza, melba is jelentkeznek! szuper! igazi miki aji.

na megyek fürdeni, samu meg én asszem elkezdjük a kari ajándék bevásárlásokat!!! ötletes és low budget a mottó!
kerekpocak

Benedek gyönyörű!!!már pont akartam kérni, hogy tegyél fel róla ébren lévő képet. Tényleg szép hosszú ujjai vannak.

Sári is nagyon édes. Jó nagy baba! De hát az augusztusi babák jó nagyok!!!!:)

Marci pedig király!!!!Annyira édes, meg is fogom mutatni a papának. :) A nézésétől én is mindig behalok. :) Annyira kíváncsi vagyok rá élőben! Persze nem csak rá, minden babára. Olyan érdekes lesz találkozni majd velük, veletek! :)

Edus, köszi a bókokat (traktor...), én azért nem így érzem, voltam már jobb formában is. :)

"Örülök", hogy Zsombesz is pörög amikor aludni kéne. Legalább nem vagyunk egyedi esetek. :)

Melba, nagyon együttérzek veled szoptatás ügyben.Nekem is iszonyú fájdalmaim voltak az elején (folyt a vér a gyerek száján), és – biztos nem olvastál még vissza, de a napokban írtam – most is, így hat hónap szoptatás után újra kisebesedett. Én nem kértem tanácsot senkitől, még a védőnőnek se mondtam. Az elején nem kentem semmivel mert azt olvastam, hogy a legjobb gyógyír a baba nyála, meg ha nem hagyjuk abba a szoptatást. (megjegyzem aki ezt kitalálta, annak kívánom, hogy próbálja ki, hogy milyen jó gyógyír tovább szoptatni... :x )Én azt csináltam, hogy a fájósat lefejtem (szerencsére csak az egyik volt ilyen), és így szép lassan begyógyult. Most is ezt csinálom, de most elkezdtem kenni neogranormonnal (azzal a kis mintával amit a kórházban kaptunk), és elég szépen javul. Szóval kitartás, egy szép napon azt fogod észre venni, hogy már nem is fáj annyira, és egyszercsak azt hogy begyógyult.

Lányok, látom mindenkire rátört a szeretet (többen írjátok hogy hogy imádjátok a babákat). Én is ilyen szeretetmámorban úszom mostanában. Farkast egyszerűen meg tudnám enni, nem vagyok fáradt pedig nem alszom,nem vagyok ingerlékeny, szóval nagyon jó minden. :lol: :lol: :lol:
Biztos a közeledő karácsony és a vele járó hangulat teszi, meg hogy sokunknak ez az első babás karácsonyunk. :) :)

Zsófi,
rendszeresen olvasom Samu leveleit! hihetetlen jókat mulatok rajtuk. teljesen beleélem magam mintha ő írná. Ja, hülye vagyok hát ő is írja... :)

Én szombaton megyek karácsonyi vásárlásra EGYEDÜL!! Éljen! Bele fogom vetni magam a tömegbe és mindenkire mosolyogni fogok aki rálép a lábamra. :) (lehet hogy igazad van Edus a bezártsággal kapcsolatban...sőt biztos:) ) pénzem persze nincs (megjött az első gyedem :roll: ), de én is az ötlet és az alacsony költség híve vagyok.

Puszi, Nóri

Kép
nóri8

Képzeljétek csoda történt!
Amíg itt gépeltem Farkas elaludt egyedül az ágyában! :shock: :shock:
Két hónapja nem volt ilyen, sőt délutáni alvásnál még sosem!!!!
Lehet, hogy olvasta, hogy Samu meg Lizus milyen szépen alszik. :?: :)

Az előbb elfelejtettem, de:

Domának boldog második hónapot kívánok!

pusz, Nóri

Kép
nóri8

Helló sziasztok, megint jegyzeteltem négy napra visszamenőleg :)

Zsófi: Vendégséget sajnálom. Én vagy fél évig sehol nem voltam, de nem vagyok mérvadó a paráimmal :) Viszont ha néha jöttek hozzánk, akkore se nagyon tudtam foglalkozni senkivel a non-stop szopi miatt vagy valami biztos volt. Úgyhogy szépen el is maradtak a vendégségek. Egy éves kora után már jobb lesz a helyzet :)
Remekül hangzik a mikulás bulid, főleg, hogy jól érezted magad!

Timi: El is hiszem, hogy büszkén feszít a kis markológépes :) Kesztyűt rá tudod adni? Ez nem semmi.

Zsóka: Köszi a bloggal kapcs :) Pont azért gyűjtöm össze, mert meg tudok vadulni a bárgyú gyerekkönyvektől. A debil gyerekcédékről nem is beszélve. Édesen meglepődött képet vág Marci a fotón :)

Edus: Csatlakozom Nórihoz :) És jobbulást Zsigunak. Remélem nem tart sokáig...

Nóri: Amúgy a brokkoli nálunk se jött be. Sőt, a krumpli a mai napig csak sütve jó. Főtt, püré ki van csukva. Ezt nagyon sajnálom. Tegnapelőtt még a paprikás krumplit se bírtam beletuszkolni. Férjem csinált tök finomat. Én meg megettem :)
Apróbetűt nem is hiszem el :) Kellemes egyedülvásárlást! Majd írd megy, hogy hány percig bírtad ki, hogy ne gondolj Farkasra :)

Kata: Rudi :) Édes tündér baba ahogy nézi a zenélőforgóját :)
Koszmó: Biztos jó ez a sampon is, de előtte próbáld azért meg az olajat sztem. Bármilyen babaolaj jó, csak sokáig rajta kell hagyni. Tehát kb. délben rákened az egész fejére, és csak este mosod le.
Mondjuk ne sétáltassad így :) Nekünk két nap alatt múlt el és sose többet nem jött vissza már :) Persze, ha nem műxik, akkor sampon ofkorsz. Nekünk lehet, hogy csak mázlink volt.
Egyébként én konkrétan tejkoszmónak hívtam mindig, mert a koszmó szó idegesített. A tejkoszmó valahogy nem olyan béna :)

Anikó: Sztem rakjátok későbbre az altatást. Hátha jobban elfárad, és akkor gyorsan elájul. Nagyon édi a komoly kislány :)

Mangó: Remélem így már okés lesz a laktoherb. Én már rég nem iszom, de az első félévben nagyon szerettem :)
Szopipóz: én ülve szerettem mindig is, gyermeknek szerintem teljesen mindegy, csak cici legyen a szájában. Most már a 15 kilóját néha nehezen bírom el ülve. Van úgy, hogy leülök az ágy szélére, ő mellémfekszik, kis feje az ölemben, én meg ráhajolok. És így cserélgeti a ciciket. Pici újszülött korában évezredekkel ezelőtt éjjel pedig mindig fekve szopizott. Amúgy azt olvastam, hogy cicifüggő ez a szopipóz. Van aki nem is tud rendesen ülve, mert nem olyan alakú a cicije. Nemtom, szerencsére nekünk teljesen mindegy :)
Benedekbaba nagyon édi :)

Reni: Ááá sajnálom, hogy csak picifenekű babák pelusairól jók a kódok. Remélem azért meglesz a játék :)

Melba: De jó, hogy írtál. Remélem hamar rendeződnek a dolgok és jobban leszel fizikailag.

Üdv. M.
mircike

akartam írni de pont most hallom bébim türelmetlen kiáltásait lentről :shock:
úgyhogy csak annyi: pussz mindenkinek ! majd próbálok jönni később... :lol:
lmkata

Sziasztok!!
Remélem mindenkinek tele a csizmája (és nem a hócipője!!!) ajándékokkal!!!

Altatás téma: Nálunk a rituálévált be: van egy nyálkendője, anélkül nem megy, + felhúzós pörgő zenélő izé és még pluszban egy foszforeszkáló párna. Ezt feltöltjük, és amíg ez kialszik, ő is elalszik - legalábbis kisebb korában bevált - amíg nézte, el is aludt. Most sincs szerencsére nagy gond az alvással, de persze néha makacskodik, de mi hagyni szoktuk sírni, és max. 5 perc alatt elalszik.

Melba: de jó hogy jelentkeztél!! Hidd el, minden fájdalom elmúlik egyszer és még nagyon az elején jártok!! Szerintem nincs olyan (vagy csak nagyon kevesen) akiknek a szoptatás nem fájt volna! Csak ezt a jópofa kismamás újságok elfelejtik megemlíteni és senki nem mondja. Ott a szoptatást mint az anyaság legnagyobb élményét állítják be, a problémákat meg lerendezik azzal, hogy kenjél rá kenőcsöt, azt ennyi. Nekem az is segített hogy anyatejet kentem rá és hagytam rászáradni, de gondolom már ezt is kipróbáltad! Gondolj mindig arra, hogy ettől még jó anyuka vagy!!!

Lányok a lényeg hogy van babánk, aki kárpótol minden fájdalomért!!!

KLári

Klári
Kép
ganti

nekem tényleg nem fájt/nem fáj a szoptatás személy szerint... :oops: :roll: :lol: 8)
pedig féltem h mi lesz mert olvastam hasonló sztorikat.... a kórházban egyszer úgy tűnt mintha sebesedne akkor bekentem azonnal garmastannal és elmúlt...
szerencsére.

lizit én is hagyom sírni általában ha olyanja van elalvás előtt... persze egy darabig csak és ha nem vészes...
általában tényleg 5 perc.

na most is ez van, de elég makacsul sír úgyhogy megnézem, megyek...

pusszok
lmkata

nekem az első 3 hét mellileg teljesen szuper volt egyáltalán nem fájt. utána érzékeny volt kb a 2. hónapig tehát úgy 6 héten át, azóta meg semmi. de sebes sose volt és nem is vérzett. én izé medela (? madela...őőő nem emlékszem) lanolinos cuccal kentem. akkor szar volt, az is ha a póló hozzáért. szerencsére most már ok.

én hagyom sírni samut 5 perc kb míg elalszik de kb egy nap egyszer sír a többi alkalommal elalszik csöndben magától. mindig kivétel nélkül ébren kerül az ágyba és ott szépen elaltatja magát. van h 20-30 perc mulva is hallom h beszélget. de aztán elalszik.

annyira cukin dumál viszont. felfedezte h a nyálát tudja bugyogtatni ha a grrrrr hanokat mondja. meg van h halandzsázik össze vissza. olyan édes mintha idegen nyelven karattyolna :)
hason fekve egyfolytában próbál átfordulni, mindig a hajszál híjjánig jut. (kb 3 hete nem tud átfordulni. az előtt simán- sztem a súlyát nem bírja kiemelni)

írt ám mikulásos jézuskás levelet :) :) :)

jó éjt- megyek fejni
kerekpocak

na így gondoskodik az én drága leánygyermekem a kilóim csökkentéséről: kiabál veszettül, aztán mire felmegyek abbahagyja :? van h be sem megyek már a szobába, mert csandben van :arrow: lemegyek :arrow: aztán megint kiabál... van hogy néhányszor eljátszuk ezt :lol:

az előbb is csak arra kellettem hogy bekapcsoljam a zenélős forgót még egy menetre :lol: hiába simiztem, csak sírt. zenélős forgót meg nézte mint isten (világít az alja! nagyon szupi) és aztán leesett a feje és elaludt :lol:
annyira bűbáj!!! megzabálom :wink:

Zsófi cuki a Samufotó a blogon :wink:
Lizi is forog, de egyelőre csak 90 fokig jut. azt viszont kb 1 perc alatt :lol: ma meg a rácsvédőt húzta a fejére :lol: :shock:

hűűű tegnap éjjel bűnbe estem :shock:
Lizuval aludtunk együtt a nagyágyban egész éjjel !!! jó volt, amikor megéhezett csak odadugtam a cicit rácuppant majd aludtunk tovább....... evett hajnal 5-kor majd fél 7kor arra ébredtem h csócsálja a cicim !!! :shock: :shock:
úgy fészkelődött, hogy gondolom a szájához ért (nem tettem el előző evés után) és gondolta ha már ott van kihasználja :lol: :wink: :roll:

hááát meg tudnám ezt az együttalvást szokni, ISTENI VOLT !!!!!!!!!!!!!!!!! ahogy reggel is felébredt, annyira kis békésen nézett rám, nem is sírt ahogy pedig szokott - éhség miatt...
na de erős leszek, majd csak néha iktatunk be ilyen napokat :wink:

Mircike köszi a tejkoszmi tippet :wink: egyelőre olajozunk és gyógyszertáras cuccal samponozunk, tesóm hozott.. mintha jobb lenne......mintha....... :roll:

jóéjt mindenkinek !!!
lmkata

húúú mi is aludtunk együtt amikor 9 napos volt akkor utoljára- azóta du néha próbáltam de nem volt hajlandó, csak az ágyában... remélem ha nagyobb lesz, akkor még lehetséges..
kata a mikulásost is elérted? vagy az nem látszik? pedig azt is feltettem már. mármint a blogra és a mikulásnak szánt levelet. néha rá kell tenyerelnem a frissítés gombar mert különben semmi!
csajok mindenki csokit majszol? napok óta üresjáratos egy kicsit a topik...
kerekpocak

felteszem ide is:
tetten ért forgó fiú

Kép
kerekpocak

Elolvastam Samu levelét! A szokásos.. :), jókat mulattam :). A képek is jók, olyan jó, hogy ilyen teli szájas mosolyokat le tudsz fényképezni, Farkas is szokott így mosolyogni, de sose tudom lefényképezni.

Mircike, nyugi nemhogy olyan perc nem lesz a vásárlás alatt, amíg nem gondolok Farkasra, de olyan is kevés amikor nem telefonálok haza, hogy sír-e vagy vmi. Ráadásul ez lesz az első alkalom, hogy a férjemmel marad itthon. De imádják egymást, úgyhogy nem lesz gond (remélem).

Hát Zsófi most nincs több ötletem, amit írhatnék e (átmenetileg) halódó topikba. :roll:

Marcsi, hogy vagytok? Költözés tart még?

Én most épp a védőnőt várom, Farkas alszik 10 perce. Ennyi.

Na megyek, puszi, Nóri

Kép
nóri8

sziasztok!

Zsófi, kicsit késve: de igen a mikulásosat olvastam este már, szóval fent volt rendben a bejegyzés.

Hogy van a kis ringlispil ma? :wink:

Nóri shoppingolás meg volt?

Sikerültek csajok a low budget tervek? sztem még ha ötletes is az ember nehéz betartani mert egy kis bizbasz is olyan drága tud lenni....
mi nem voltunk ötletesek nagyon, viszont 1 óra alatt megvettünk mindent a cirka 15 fős kiscsaládnak. Szűk!! család :)
na most majdnem leírtam mit kapnak (mindenki hansonlót), de majd egyszer máskor mert lehet h bele-bele olvasnak ide aztán hová lenne a meglepi? :wink:

És rekord dőlt éjjel, 6,5 óra maradt ki vacsi után a köv. evésig! Yessssssss ! :wink: :lol: 8)

Új tudományunk pedig hogy a kézfejünkkel paskolgatjuk a dolgokat. Szóval nem nyitott kézzel nyúlunk valami felé (még korai lenne) de határozottan a kiszemelt dolog irányába lendítjük csöpp kezünk és vagy eltaláljuk azt vagy nem, de többnyire igen és ilyenkor ezen felbuzdulva többször megkíséreljük még ugyanezt :lol: :lol: :lol:

a nagy mosolygás, nevetés még csak nem akar eljönni, félmosolyok már vannak ugyan de mivel én már annyira várom az igazit, tuti kicsit húzza az idegeim vele Lizus :)

Plusz a feje "nemkedvenc" oldalán is alszik, remélem majd egyre többször és akkor a lapos oldala is kidomborodik ismét :lol: :wink:

na pusszok!
sztem mindenki készül karira meg ajándékot vesz meg takarít meg költözik meg ilyenek. :wink: azért vagyunk kevesen nagyon aktívak... :roll:
lmkata

na akkor illusztrálok fenti iromyányomhoz, aztán megyek ébreszteni :)

1. kedvenc kutyus (dédiéktől kapta)
szemezés
Kép
majd leboxolás
Kép Kép

2. forgónézés
Kép

3. kitekeredőset játszom és közben úgy kalimpálok, hogy anya még a sport funkcióval sem tud normális képet csinálni rólam
Kép

4. cépcségem
Kép

na léptem :lol:
lmkata

te kata ez a lizababa gyönyörű!!!
figyu az egyik képen konkrétan az oldalán fekszik!
mennyit riogatnak titeket, közben meg zseni a gyermek.
az a nyúlás cucc meg sztem totál durva! jobban érdeklődik mint samu, aki viszont most is éppen, bambán néz és hever!
csodaliza!!!!!!
kerekpocak

megnéztem megint a képeket: ANNYIRA CUKI!!!!!!!
kerekpocak

itt szidom a csemetémet, közben meg letettem hasra és MEGFORDULT A HÁTÁRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(hetek óta nem csinálta!!!!!)
kerekpocak

Zsófi, amennyire a 2 hisztis, nyűgös pasim engedi -ezért nem szeretem, ha betegek...- aktivizálodók! :roll: :oops: 8) + Édes a kisringlispil!Én is bírom, ahogy teliszájjal vigyorog!!!!!!!!!Igazi kiscsibész! :lol:

Kata, Lizus gyönyörű!!!!!!!!!!!!és milyen ügyes!!!!!!!!!!eszméletlen!!!! a riogatások ellenére legalább megnyugtat titeket a tudományaival!

Zsófi, Kata GRATULA A CSEMETÉK TUDOMÁNYAIHOZ!

Mircike, írtad, h milyen szerencsés alkatok vagyunk apával a hiszti miatt....szerintem nagyobb korkülönbségnél is megvan, csak másképp.. :oops: 8) meg idővel is lesz hiszti - sztem - csak akkor másképp, másmiért, de okot mindig talál egy gyerek, ill. más jellegű problémák jönnek elő, ahogy látom a baráti, ismeretségi körben.. :roll: :oops: :evil: de valahogy minden helyzetet kezelnünk kell, meg kell oldanunk.... :oops: 8)
mazsolák

Sziasztok Csajok!
Mi is megvagyunk ám, csak semmi időm nincs mostanában, mindig van valami programunk (holnap pl jön a Mikulás az oviba :D ).
Gyerkőcök tündériek!!
Sári annyira édesen olvasgat, és azok a karkötők.... :lol: :lol: :lol:

Samu nevetése frenetikus. Annyira édes pofija van, igazi boldog,megelégedett kisbaba.

Lizus meghazuttolva a korát, eszméletlenül ügyes. Már nyúl a tárgyak felé, csúúúcs ügyes,okos és gyönyörűűű kislány.

Edu, Zsigusz hogy van? Meggyógyult a szeme?

Nóri, akkor a fiaink hasonlóan reagálnak a fényképezőgép látványára- Marcit is csak elvétve lehet úgy lefotózni, hogy mosolyog. A kamera láttán meg teljesen leblokkol :roll:

Megyek, mert megjött Apa...
puszi,Zsóka

KépKép
logi

Sziasztok!

Lizácska tündéri szép, és nagyon ügyes, tényleg az oldalán fekszik! :)

Samunak is gratulálok a forduláshoz! :)

NA, nekem megint megvolt az éppen aktuális lelkiismeretfurdalásom tegnap: mostanában Farkas egyre többet eszik, és mindig kevés neki amit adok. Szép lassan emelkedett az adagja, míg tegnap délben már elértük a 310ml-t. Délután jött a védőnő, mondtam neki, hogy mennyit eszik, majd elájult, és mondta, hogy ne adjak neki ennyit, álljunk meg a 200ml-nél.
Este vacsoránál aztán gondoltam megállunk 250-nél, de nemcsak hogy nyitotta a száját, de reklamált is hogy kér még. Ilyenkor akkorára tátja a száját, mint a bécsi kapu. Na este is megevett 300-at, de csak azért ennyit, mert már nem adtam többet neki. Másfél óra múlva jött a 230ml esti táp. Azt már egyedül eszi a cumisüvegből, tehát ha nem kéne neki el is dobhatná. De egy szuszra beküldte az egészet. Utána felálltam vele büfizni, és egy büfivel kidobta szerintem mind a 230 ml-t. A papával megmerevedtünk, hogy most mi lesz. De semmi nem volt, fél perc múlva mosolygott. Átöltöztettem, betettem az ágyába és EGYEDÜL elaludt.
Szóval a tanulság: Farkas addig eszik amíg van mit ennie. :) (már mosolygok, de a tegnapi taccs rendesen megijesztett).

És most is elaludt EGYEDÜL egy hang nélkül!!! ÉLJEN!!! :lol:

A védőnő egyébként a mozgását jött nézni. Előtte persze mondtam neki, hogy már ül, áll stb. Erre amikor leteszem a földre, hogy produkáljon sírva kapaszkodott vissza rám, majd amikor megnyugodott és ismét letettem fogta magát lehasalt, letette a fejét és félpercig meg se mozdult. :) (sose csinál ilyet :roll: ) Aztán azért beindult és azt mondta rá a védőnő, hogy 9-10 hónaposok mozognak így, és hogy nem baj hogy ilyen korán kezdte, nem lesz baja tőle (görbe láb stb.). Azért ennek örültem. :)

Kata, szombaton megyek vásárolni, a mi családunk "csak" 11 tagú, plusz a két legjobb barátunk ( a keresztszülők), így 13 embernek kell ajándék. :roll:

Na megyek házimunkázni.
Puszi, Nóri

Kép
nóri8

halihó! köszi a dícséreteket, nagyon nagyon jól esik, triplán, ezerszeresen is!!!! valszin azért amit Zsófi is írt: hogy minket összevissza paráztattak/-nak itt, hogy így meg úgy a mozgás meg a fejlődés és figyeljünk árgus szemekkel és majd a fejlesztő meg stbstb.................. na de nem írom le huszonharmadszor is :)

ja tényleg az oldalán feküdt ott egyébként, odafordult :shock:

csajok még valami! tegnap majdnem sírva fakadtam (örömömben) ugyanis Liza meg mosolygott egy nagyot!!!!
jó-jó, nem rám konkrétan, hanem a kutyára :? :shock: ő lesz a konkurensem... :shock: :lol: azt hittem megzabbantom ott helyben !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Na látod Zsófi, Samu is megmutatta hgy anya megnyugodjon ismét :lol:
amúgy tényleg amit Zsóka írt: olyan kis elégedett boldog vigyorgós ő minden képen! :wink:

Nóri, ez a lefagyás vicces. Mármint úgy értem annyira tipikus: itt izgul az ember hogy megmutassa igenis miket tud a gyerek, erre ő lefekszik!! :wink: :lol: :lol: cseles! :lol:

sztem velünk is ez lesz, 14-én megyünk vissza tudjátok neurológia kontrollra :?
esküszöm azon gondolkodom viszem a fotókat!!! :lol: :lol:

kaja :arrow: :shock: akkor nem adsz majd neki annyit? de nem fog sírni h még éhes? vagy csak akkor eszik ha a kezébe adod??

na megyek mert sír, itt vannak a vízszerelők és az egyikük ordít a telefonban ahogy beszél és felébresztette Lizut. :twisted: :evil:

megölöm!!!!!! grrrrrrrrr..........
lmkata

na bementünk a dokihoz h megnézze samunak jön e a foga és azért sír e kaja alatt. hát fog az semmi, sőt a dokink szerint az nem is okozhatja a sírást mert szopizás közben nem zavarhatja. szal v meg fog jönni és nem ízlik neki a tejem, v nem éhes. a reggeli kajcsinál ugyanis nem sír. szal kapaszkodjatok meg samu lehet h csak 3x akar enni. sztem ez nagyon nagyon kevés, de nemtudom. a múltkor 6 óra telt el két kajája között és még akkor sem volt éhes.
nemtom. hát majd meglátjuk mikor éhezik meg. f11kor evett utoljára (azt végigsírta) most nem volt hajlandó enni (3 óra van) kíváncsi vagyok meddig bírja...
kerekpocak

Zsófi: jééééééééééééééé :shock: :shock: :shock:
ez érdekes, hgy így áll Samu az evéshez! :wink: de hát csak tudja mikor éhes a pocakja! :roll:
kíváncsi vagyok én is a fejleményekre! :wink:
puszi!!!
lmkata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?