Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mona:
GRATULÁLOK NAGYON ÜGYESEK VOLTATOK! Én 1/2 10 -től 19 -ig szültem...
Sokt tejcit és sok- sok örömöt kívánok!!!!

Szaboandrea:
én az idén szültem a (XVIII. ker) de én sem kaptam dossziét :(

A tegnap irtam egy hosszú levelet és amikor el akartam küldeni elszált :evil: :evil: :evil:
Így most csak egy egyszerűsített változatot írók:
Bocs, hogy ilyen ritkán jelentkezem, de amióta Orsikát haza hoztuk a korházból egy percre sem hagyom felügyelet nélkül :) és most már eléggé örökmozgó is lett :) :D
Azért gyakran olvasom a topikot csak a válaszaimmal vagyok csúszásban :)

Szép estét mindenkinek!

Üdv:

Tüsike
tüsike

Sziasztok!

Én is jelentkeznék...
Első babámat várom, február 11-re vagyok kiírva. Orvos választás nélkül és is Jahn F-ben fogok szülni.

Evisan! Látom, nagyon aggódsz, ki tud menni dec. 4-én. Én megpróbálom, de még egyeztetnem kell a munkahelyemen..
Viszont mellékelem a programot, így látod, mikor mi lesz.

1196508808.0969.doc

Én 18-án biztos megyek, s akkor is lesz szülőszobalátogatás.

Szabó Andi!
Én ugyan vidéki vagyok, de igen, kaptam ilyen dosziét. Akkor az egyik magzatvédő vitamint reklámozták rajta.

Sziaszok!
Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Sziasztok!

Köszi a bókokat!(De jó géneket örököltem+szerintem sokat segített a kismama úszás)

Evisan: Érdemes elmenni az előadásokra, persze nincs minden úgy, hogy ott mondják :lol: A légzéstecnikáról én ott nem hallottam, de a szülés alatt a sznő úgy is fogja mondani.

Én se kaptam a védőnőmtől, olyan dossziét:)

Ja Eszter a z anyaság tényleg gyönyörű, de a kemény meló is:-)Valóban örülsz, ha van annyi időd, hogy kajálj és fürödj :lol:

Gátvédelem: Lehet szólni, hogy te szeretnél, de első szülős nőknél nem nagyon alkalmazzák, inkább csak a több gyermekeseknél.

Tej: Jó tanács(saját tapasztalatból) a tej kérdés is nagyon kemény meló (persze van akinek, tök hamar beindul), de nem szabad feladni, minket tápszerrel engedtek ki, mert 0 gr tejem volt, most már 1, 5 hete viszont nem kellett tápot adnom, mert egyenlőnre van elég tejem. Szóval nem feladni.

Kép
mona1978

Sziasztok Lányok!

Elkezdtem összepakolni a táskámat, amit a kórházba fogok majd vinni. Tudjátok, inkább legyen egyben, mint hogy gyorsan kelljen kapkodni. :D
Azt szeretném kérdezni, hogy a babának mit kell vinni? Pelenkát gondolom, meg textilpelenkát, de ruhát tegyek be a benttartózkodásra, vagy adnak és csak a hazajövős cuccot kell előkészíteni?

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

bnemonika: naponta 2 textilpelenkát adnak, és kb ennyi sima pelust.Ruhát adnak ők(pólyába vannak).Hazajövős cucc kell csak de azt ráér apunak bevinni ha mentek haza.

KépKép
anikoh

Sziasztok!

Szili,
Köszi, hogy mellékelted, megnéztem a programot, én biztos hogy megyek 4-én szülésfelkészítőre. Már nagyon várom.

Mónika!
Nem jössz dec. 4-én a szülésfelkészítőre? Mert lehet, hogy ott mindent elmondanak, hogy miket vigyél. Vagy ha nem mondják, akkor megkérdezheted. Csak azért, mert lehet, hogy ha beteszel egy csomó dolgot, akkor ott derülne ki, hogy a fele igazán nem is kell. Nem? Legalábbis én gondolom így.

Sziasztok:
Évi

Kép
evisan

Sziasztok Kismamik!
Bocsika, hogy belekotty, de remélem segítek ezzel.
Neked a kh-ba: hálóing, váltás is, ha netalán foltos lenne az egyes számú, eldobható bugyi (Tena v. Brendonban kapható), Tena betét, köntös, tisztálkodó csomag, evőeszköz+pohár, és persze unaloműzők (könyv, keresztrelytvény, stb), ha hazajöttök egy jó pár évig úgyse lesz időtök ilyenekre 8)
Ja, nekem jó volt a Garmastan krém a cicimre, és persze a mellszívó!!!
Babókának: ruha nem kell, csak a hazamenőst készítsétek ki a zuratoknak, ha megy értetek, azt vigye be. Kellhet néhány textil pelus, mert a kh-ban sokszor elfogy. Pár db pelenka, bár kaptok ajándékcsomagot, de az is hamar elfogyhat. Popsi törlő, krém dettó.

Ja, a mellszívót szerintem elég, ha otthon kifertőtlenítitek, a kh-ban meg "csak" elmosogatjátok, hiszen úgyis csak te használod.

Remélem segítettem!

Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Anikó, Eszti
Köszönöm szépen a válaszotokat! Sokat segítettetek, így legalább nem viszek be felesleges dolgokat. Renátó idejében csak enni hozták ki a babákat, fel sem merült, hogy bármit is be kéne vinni nekik, csak a hazajövős cucc kellett. Még egyszer köszönöm! :D

Evisan
Köszi, de már kettőn voltam az előző turnusban, meg egyébként is még dolgozom és most tanítom be az utódomat, nem akarom egyedül hagyni. De biztos fontos dolgokat fogsz hallani, úgyhogy légyszi feltétlenül oszd meg velünk! :D

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Kedves Kismamik!

Nagyon szépen köszönöm, hogy szakítottatok rám időt, és válaszoltatok. Egyelőre úgy néz ki, hogy többen nem kapnak, mint amennyien igen.
Még teszek egy próbát a védőnőknél is.

Nagyon sok boldogságot, és kellemes Ünnepeket kívánok.

Andrea

Kép
szaboandrea

Evisan!
Küldtem neked e-mailt a holnapi előadással kapcsolatban...
Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Sziasztok!
Szia Mónika!

Ma voltam az előadáson, és nagyon jó volt. :) A szülészeti osztály is nagyon tetszett, valahogy olyan barátságos hangulatot áraszt. Rögtön azt éreztem, hogy ha bármelyik szülőszobába tennének, mindegyikben jól érezném magam. Tök poén az a franciaágy a "Kika" szobában. :)
Egyébként egy szülésznő tartotta az előadást, Kunszt Nórának hívják, és ő is nagyon szimpatikus, és olyan pozitív értékeket képvisel a szüléssel kapcsolatban. Én végülis úgy döntöttem, hogy orvost sem fogadok. Akik ott vannak akkor, úgyis tudják, mit kell csinálni.

Nem is tudom, mit mondhatnék még. Egy csomó tapasztalatot szereztem, meg sokat jegyzeteltem, de szerintem olyat nem is tudok mondani nektek, amit ti ne tudnátok. Végülis olyanokat mondott el, amit az ember amúgy is elolvas innen-onnan.
Talán annyi, ami új volt nekem a gátvédelemmel kapcsolatban, hogy....
a terhesség kb. 34-36. hetétől orbáncfű olajjal lehet kenegetni a gátat minden este, mert ez segíti az ott lévő izmok ellazulását, és a 36. héttől ugyanerre málnalevél teát is lehet inni. Ez is az izmok ellazulását segíti. Ezzel megelőzhető, hogy repedjen szülésnél.
Más: ha nem 24 órás rooming-in-t szeretnél, akkor a babát 6:45-kor adják oda neked, és este 11-kor viszik be aludni. Ha a 24 órás rooming-int szeretnéd, akkor az csak az alapítványi szobában lehetséges, amiért 4 napra 10.000,- Ft-ot illik fizetni (nem kötelező, de azért elvárják). Én legalábbis így vettem ki a mondandóból.

Számomra mindenképp pozitív összkép alakult ki az egészről, és szerintem nagyon korrektek ezzel az alapítványi dologgal is. Végülis az alapítványi szobákért is az a 10.000 Ft 4 napra teljesen reális.

Ennyit tudtam megosztani, szerintem nem sokat segítettem, mert ezt már ti is tudjátok, ha voltatok ilyen előadásokon.

Sziasztok: Évi

Kép
evisan

Szia Évi!

Szerintem jó, hogy leírtad amit megtudtál, mert nem mindenki szült még, pédául Én sem. Én szívesen olvasok minden tapasztalatot. Mi még most készülünk a babára, remélem mostmár hamarosan sikerül. Végül úgy döntöttél, nem fogadsz dokit? Hová fogsz járni terhesgondozásra? Még Én sem tudom ki legyen a dokim, többen is voltak olyan kedvesek, hogy ajánlottak, de olyan nehéz dönteni.
Szia
zsu72

Szia Zsu!

Igen, végülis úgy döntöttem, hogy nem lesz fogadott orvosom, mert :
Ha természetes úton fogok szülni, akkor a szülésznő orvosi segítség nélkül az egészet le tudja vezényelni.
Ha meg valami gond adódna, burkot kell repeszteni, vagy esetleg császárra kerülne sor, vagy akármi, akkor úgyis szólnak az ügyeletes dokinak, és egy percen belül ott terem. A másik meg, ha van fogadott orvosom, ő is csak a vajúdás végén jön oda, az egyik barátnőm mondta, hogy vele is mindössze annyit csinált az orvosa, hogy egy kicsit ott álldogált mellette, nézte, hogy minden rendben van-e, aztán a döntő pillanatban "rátehénkedett" :) a hasára. És ennyi volt az orvosi közreműködés. Ezért kár kifizetni több tízezer forintot szerintem. Ugyanezt megteszi a szülésznő is.

Egyébként pont ma voltam dr. Hartmann Gábornál, benn rendel a kórházban. Pontosabban a kórházban is. Mert asszem van két magánrendelője is, de ezt a többiektől kellene megkérdezni. Ha a kórházba mész, ott nem kell fizetni a vizsgálatért. Nekem őt Bné Mónika ajánlotta meg mások is nagyon dícsérték.
Én is nagyon nehezen tudtam dönteni, mert Hartmann dokin kívül volt még egy másik orvos is, akin gondolkoztam, és napokig filóztam, hogy melyikhez menjek. Végül Hartmann doktor mellett döntöttem. Mondom, ma voltam nála, és tényleg egy aranyos, jópofa, vagány orvos, és szerintem türelmes, mindent meg lehet vele beszélni. Úgyhogy nekem is szimpatikus. Tényleg vannak itt a babaneten már nála szült anyukák, és kismamik, akik hozzá járnak, és eddig szinte csak jókat mondtak róla.
De egyébként a többi orvost is dícsérik. Még akit nagyon ajánlanak itt az édesanyák: dr. Csütörtöki Attila (neki magánrendelése van a Béke térnél, XVIII. ker.), és Szinte doktort (ez a vezetékneve, a keresztnevét nem tudom) is dicsőítik sokan.
De van még egy-két másik név is, akikről jókat olvastam.
Szerintem olvasd vissza a topicot, esetleg az elejétől, és úgy könnyebben fogsz tudni dönteni.
Úgyhogy én a kórházba járok mostmár terhesgondozásra, hozzá. Hartmann dr-hoz.

Hűű, de hosszú lettem.

Szia: Évi

Kép
evisan

Köszi a válaszodat Évi!
És mindenkinek a tapasztalatokat. Olyan jó előre megtudni olyan dolgokat, amiket máshonnan nem lehetne. Jó ez a fórum. Én sokat olvasom, gyűjtöm az infókat, de keveset írok mert még nincs nagyon miről. Ha majd lesz akkor én is bekapcsolódok.

Sziasztok
zsu72

Zsu!
Szívesen segítek, megosztom a tapasztalataimat, mert itt a többiek is azt teszik. Én is a tapasztalataim 99%-át innen szerzem. Szerintem tök jó ez a fórum, meg úgy vettem észre, h itt mindenki szívesen segít.

Évi

Kép
evisan

BOLDOG MIKULÁST MINDENKINEK!!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Szia Eszter!
Boldog szülinapot Orsikának!!! :)

Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Orsit Isten éltesse sokáig szülinapja alkalmából!!!

Mónika! csatlakozom Frickyhez, sztem is vigyetek be több hálóinget, pizsit, mert folyik ilyenkor minden és az hamar foltot hagy a hálóingen. Ja és én két papucsot vittem az egyiket zuhanyzáshoz. meg jó szolgálatot tesz a wc takarópapír. ja és persze wc papírt, szalvétát, pzs-t is vigyetek magatokkal.
hihetetlen hogy már csomagolsz!!!!

Zsu! ajánlom Neked, ha van időd olvasd végig az archívot is.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Köszi Sidney! Köszi mindenkinek!
Hogy fogok elférni egy táskában? :lol: De hát nem állíthatok oda 2-3 táskával, nem két hétre megyek nyaralni :lol: Azt hiszem mindenből egyet viszek be és a többit itt hagyom szem előtt apának, ha kell, be tudja majd hozni.
Tegnap voltam UH-on a Hartmann dokinál. Szegényt épphogy elkaptam, rohant két császárt csinált. Sajnos Sleepin nem ért oda :( , amikorra megbeszéltük, úgyhogy neki meg kellett várni a műtétek végét, szegény, nem tudom, meddig ült ott, még nem tudtunk beszélni.

Mindenkinek szép szombatot kívánok!

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Szia Mindenki!
Csak gyorsan a hírek: nov. 14-én megszületett a kislányunk, Dorka :D ÉLJEN! Mindenkinek köszönöm még egyszer a tanácsokat és tippeket, jól jöttek.
Dorka nagyobb baba lett, mint vártam: 3950 gr, de legalább van tartaléka, mert szopizni nem nagyon szeret, pedig - most már - elég lenne a tejem a kis manónak. :( Mindenesetre a mellek gyötrését nem feladni, lányok-asszonyok! Mi így még pótlunk tápszert is a lefejt anyatej mellett, ami azért elég macerás. Tippek, hogyan lehet egy lustit rávenni a szopásra?
Más. Nagyon ajánlom minden orvost keresőnek Dr Weidner Andrást. Én nála szültem, hajnalban bejött, végig folyamatosan "csekkolt", nem tenyerelt belém, gátmetszést akkor csinált, amikor muszáj volt, a gyermekágyon naponta benézett, minden rendben-e. Szóval ha pár év múlva még mindig praktizál (hehe, kb. 35 éves), nála szülöm a következőt!
Ennyi márq, nyöyzörgő hangocskák jönneka kisszobából... :lol:
Sziasztok!
Anna

Kép
vicanna

Sziasztok!

Anna! gratulálok Dorkához!!! Majd leírod milyen volt a szülés és a bent lét?
Szopiügyben: próbálj magabiztos lenni!!! Hidd el, hogy mindent jól csinálsz, legyen sok önbizalmad!!! Igyál sok folyadékot, és pihenjél, aludjál amennyit csak tudsz. Tényleg nagyon fontos, hogy a próbáld pótolni az éjszaka elmaradt alvást. Fogadj el minden segítséget. ja és tarts otthon egy doboz tápszert!!!! Mert akkor megnyugtat, hogy van mihez nyúlni ha esetleg éhes Dorka!!!
És NO STRESSZ!!!!!

Móni! sztem 3-4 hálóing, meg papucs, bugyi, zokni nem foglal olyan sok helyet :lol: Örülök,hogy minden rendben volt a vizsgálaton. Nem sokára kezdődik a CTG!!!!

További jó hétvégét!!!

Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Én november végén szültem a JF-ben és gondoltam megosztom veletek a tapasztalatimat, hátha segít valakinek.
Nem volt fogadott dokim és szülésznőm sem. Az ügyeletes szülésznőnél szültem, aki szuper volt. Ő repesztett burkot, vágott gátat és varrt is össze, szóval mindent ő csinált. Egy doki benézett hozzánk megkérdezte minden okés-e, megsimizte a kezem és kiment. Szóval a szüléssel minden nagyon rendben volt. mindenkinek tudom ajánlani a szülésznős szülést.

A gyerekágyon a nővérek kedvesek, csecsemősök szintén. Egyágyasba csak az apuka mehet be, a többi szobába nem mehet látogató. este fél 6 és 6 között mutogatják a babákat. nekem egyszer csak 7 körülre értek be és soron kívül is megmutatták a babát, szóval rendik.
Ha nem akarod hogy adjanak tápot a babádnak szólnod kell a csecsemősöknek, mert különben ha úgy ítélik meg, szó nélkül adnak tápszert nekik és nem szólnak neked. Babának vigyetek rendes pelust, mi nem kaptunk egyet sem, vigyél törlőkendőt és popsikrémet is, elvileg textilpelust és takarót adnak, de ha hétvégén szülsz, vagy hétfő hajnalba, nem biztos hogy kapsz textilpelust, plédet mert még nem jött meg a friss a mosodából, sőt vigyázz a saját ágyneműdre is mert hétvégén ha összevérzed nem biztos hogy ki tudják cserélni :) de szerintem ez minden kórházban így van.

ha van valakinek még kérdése, csak kérdezzen, még friss az élményem :)
alessia78

Sziasztok!

Szia Alessia!
Jó, hogy leírtad a véleményedet. Én is ezen gondolkozom pont, hogy fogadjak-e szülésznőt, vagy sem. Azt már tudom, hogy dokit nem fogadok, de épp mondogatják itt a többiek is, hogy a szülésznők is szuperek szokak lenni, úgyhogy sztem azt sem fogadok.

Na mindegy, de jó, hogy elmondtad azt is, hogy mit vigyünk majdan a babusnak. El is mentettem a hozzászólásodat fontos infó címen. :)

Sziasztok:
Évi

Kép
evisan

Sziasztok Lányok!

Nagyon köszönjük a gratulációkat Orsi nevében!!! :P

Nagyon jó ilyen sok tapasztalatot olvasni a kórházról!!
Köszi mindenkinek!

Vigyázzatok magatokra!
És kitartás a várakozóknak!

Puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Alessia! graulálok a babához!! örülök, hogy ilyen jó élmény volt a szülés, és a kórházi lét. Hogy hívják a picikét? mikor született?

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Én is a Jahn Ferencbe szülök majd (elméletileg ma kéne) :-)
Már voltam a szülőszobán, én fogadtam szülésznőt a dokim javaslatára. (Hartman Gábor-melegen ajánlom!)
Úgy gondolom hozzávetőlegesen felkészültem mindenre. de még volna pár kérdésem.
Kérlek, ha tudtok, segítsetek?
Érdemes bevinnem mellszívót?
És a legfonotsabb.... a hálapénz kérdése....
Utoljára 13 éve szültem, kérlek adjatok tippeket!

Köszike

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!
Dominika: Szerintem érdemes bevinni a mellszívót! Ha van tejed lefejed és ha beteszed a hűtőbe akkor éjszaka odaadják a gyereknek.Bár engem lebeszélt a szülésznőm a mellszívóról főleg az elején de nekem sokat segített a tej beindításánál.Sajnos annyi nem volt hogy éjszaka kapjon.
A hálapénz: nekem azt mondták, hogy 60-80 között szoktak adni.Azt is hallottam, hogy a magánrendelési díj 10*-ese.
Hartman doktor szerintem szuper!Jó kezekbe vagy!
Könnyű szülést és sok tejcsit kívánok!

KépKép
anikoh

Hello!
Anikoh!!!

Kösz a gyors választ.A mellszívót már pakolom is....
Én megkérdeztem a dokit, hogy mennyit adjak, de a válasza csak annyi volt, hogy amennyit gondolok, vagy amennyit az anyagi lehetőségeimmel tudok.
Ugyanezt mondta a szülésznő is. Sajna a vizitdíj 10x-ét nem tudom kicsengetni.
Valami ötlet????:-)) a 40 000 Ft nagyon kevés volna? Ohhh és mikor illik odaadni????

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dominika:Én a varratszedéskor adtam oda.Állítólag akkor szokás.Ahogy megismertem a dokit nem sértődik meg ,nem kevesli azt amit kap.Főőleg, hogy ennyit tudsz megengedni magadnak.Nem a pénzre hajt szerintem.Kit ajánlott szülésznőnek?Nekem a Gyurkovicsné Kati volt.Vele is meg voltam elégedve.

KépKép
anikoh

Anikoh:
3 szülésznőt is ajánlott, én Békési Erzsikét választottam.
Igazából csak 1 dolog miatt kérte a szülésznőt: nyáron volt olyan éjszakájuk, mikor 18 baba született!
Amióta központi kórház lettek, néha őrültek háza van ott!
Csütörtökön délelőtt 3 császárosa volt egyszerre szerencsétlennek!
Nos úgy döntöttem, hogy ha szülésznő lesz mellettem, őt sem ugráltatjuk feleslegesen, meg nekem is megnyugtató, ha párom mellett még egy olyan ember lesz mellettem, aki nem rohangál, mint pók a falon és maximálisan bent lesz a "szakértelem" a szobában.
Én is a varratszedésre emlékszem, de remélem arra nem lesz szükségem. Szülésznőnek mikor illik odaadni? És vajon mennyit?

Bocsika a sok kérdésért....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dominika:
A szülésznő hozzám bejött létogatni és akkor adtam neki. Minden ctg-n ott volt velem, vagyis úgy mentem amikór bent volt.Volt, hogy bentmaradt miattam nem is keveset mert erős joslófájásaim voltak és bizonytalan volt, hogy beindúl-e a szülés.Szülés napján is megvárta az eredményt miután éjszakás volt, Szegény hazament engem is hazaengedtek és ahogy hazaértünk elfolyt a magzatvíz és jöhetett vissza ő is.Szóval és más kategória vagyok.

KépKép
anikoh

Anikoh:
Hát igen ez teljesen más szitu.
Majd adja az élet valahogy!:-)
Mikor szültél???? Gondolom szintén Hartman dokinál.....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dominika: igen, Hartman dokinál szültem szeptember végén.Terveim szerint a következőt is nála szeretném szülni 1-2 év múlva.

KépKép
anikoh

sziazstok!

Vicanna: Gratulálok a picihez! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok Mindkettőtöknek!

Én áprilisban szültem (4 ágyas szobában voltam) és a csecsemősök azt mondták hogy naponta 5 pelust adnak minden babának. Vagyis reggel tisztába teszik, vizit után mielőtt kihozzák, és napközbe ahányszor beadjuk a babát (mert látogatonk jött , fáradtak vagyunk, vagy.... ) ők mindig tisztába teszik és ha ez nekünk nem elég akkor kell pótolni.
A gyermekágyon nagyon -nagyon meleg van. Vastag pizsi, zokni és egyebek nem kell, inkább vékonyabbat és 2-3 -at ajánaltos vinni. A hálós bugyi nagyon praktikus, én tenát vettem a gyógyszertárba, ha összekened kimosod és percek alatt megszárad akár a törölköződön is. :)
A szülés utánra csomagoljatok be 1 -2 szendvicset, valami cukros üdítőt és vizet mert szülés után frakas éhes leszel, na meg szomjas.... :)

Tüsike
tüsike

Dominika1!!!
Én azt szeretném megkérdezni tőled hogy akit te választottál szülésznőnek a Békési Erzsikét,ő véletlenül nem a vérvevős néni???A férjem a multkori vérvételen mondta hogy az ő névtáblájára is szülésznő van kiirva,amit én nem láttam mert a plafont bámultam végig!!!Ő nagyon kedves és laza hölgy!!!És ugy tud vért venni,hogy mire rákészülök már készen is vagyunk!!!Szóval király!!!Aki pedig dokit keres vakon merem a Hartmann doktort ajánlani!!!

Kép
Kép
snápi

snápi,

A vérvételes Erzsike és Békesi Erzsike nem ugyanaz az Erzsike, de Békesi Erzsike is ugyanolyan királyul vesz vért, volt hozzá szerencsém:-) Az igaz, hogy Hartmann Erzsike messze földön híresen jól veszi a vért...
Ha szülésznőt keresel, én vakon Békesi Erzsikét ajánlom, bár a többiekről is csupa jókat hallok. Én a Dr. Hartman-Békesi Erzsike párossal szültem kétszer is.

Üdv,
Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Épp ma reggel vett tőlem vért Hartmann Erzsike. Ő szülésznő is akkor ezek szerint, mert ez volt kiírva a kitűzőjére. Tényleg jól vesz vért, nem fájt, és tök gyorsan levette.
:)
Évi

Kép
evisan

Sziasztok!
Úgy örülök, hogy ennyien dícsérik közületek Hartman dokit. Én múlt héten voltam nála először, és velem is nagyon rendes volt. Mindenről részletesen tájékoztatott, anélkül hogy kéredezném. Jövő szerdára rendelt be a kórházba a 18 hetes ultrahangra. Csak éppen időpontott nem mondott. Ilyenkor egész délelőtt ott szokott lenni? Ja, és azt tudja valaki, hogy az AFP eredményt is a dokitól kell megkérdezni? Csak ezért nem mennék be a kórházba.
Üdv,
Andi.
apcukk

Szia Andi!

Bár én még csak egyszer voltam a dokinknál (Hartman dr.), mert nemrég kezdtem el hozzá járni én is, egy másik doki után.
Úgy tudom, hogy ő minden nap, délelőttönként benn van a kórházban, 8-tól kb. délig. Azt nem tudom, hogy az AFP-t tőle kell-e megkérdezni, mert azt nekem még az ezelőtti orvosom csinálta. De szerintem ha felhívod a mobilján, és ha már nála van a lelet, akkor megmondja.
Egyébként nekem az IS tetszik Hartman dr-ban (a többiek elmondása alapján), hogy állítólag ha felfogadod a szüléshez, nincs kikötött "tarifája", vagyis nem vár el hálapénzt, hanem egy előző hozzászólásban azt mondta egy kismamának, hogy annyit ad, amennyit tud, ahogy az anyagi lehetőségei engedik. És ez szerintem tök korrekt, nem egy pénzéhes ember. Sok olyan orvos van, akikkel nagyon elszáll a ló.
Akihez Hartman dr. előtt jártam, kerek perec megmondta, hogy ha nála szeretnék szülni, akkor 100.000-et fog kérni a szülés levezetéséért, és ezenkívül még minden hónapban otthagytam nála 9.000-eket. :?

Remélem tudtam segíteni, de szerintem jól jártál, hogy Hartman dr-t választottad.

Szia: Évi

Kép
evisan

Hello Lányok!!!!

Én Békésiné Shneider Erzsikénél fogok szülni vs Dr Hartmannál. Ő másvalaki, mint a vérvételes Erzsike.
A vérvételes Erzsike is király jó fej, kicsit fura ugyan a stílusa néha, de érteni kell a nyelvén!
Én tegnapelőttre voltam kiírva, de még egyben vagyunk. Nincs ötletetek "szülés" siettetésre???
A fűszeres kaja, pici alkohol és sex kérdésen már túlvagyunk.
:-)
Egyébként mindenképp jól jár az, aki a Hartman dokit választja!!! Szerintem!

Üdv

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Dominika
Nekem viszonylag sok előtejem van, és a másik topikban kérdeztem, hogy mit csináljak vele, fejnem kell-e. Erre mondták a lányok, hogy nehogy fejjem és ne csináljak vele semmit, mert a bimbó "tekergetése" beindíthatja a szülést. És tényleg, aznap kb. 10 percenként megkeményedett a hasam, a párom már tiszta frászban volt, hogy még nem kéne szülni. Úgyhogy sürgősen abbahagytam, neked viszont ajánlom. Azóta már máshol is olvastam, hogy összehúzódásokat eredményez. Remélem segítettem.

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Bnemonika!:

Hogy neked mekkora igazad van!
Pont most olvastam, hogy ne "edzzük" fogkefével a bimbó környékét, mert elkezd termelődni az oxitocin és beindul a szülés!!!!
Remélem még megtalálom a tegnap kiselejtezett fogkefénket.....:-)

Tehát köszi még 1 x!!!!

Evisannak üzenem, hogy Hartman dokinak tényleg nincs "kötött" tarifája.
Korrekt, ha a magánrendelésére jársz és behív a kórházba mondjuk UH-ra, akkor ott szintén nem kell adni neki pénzt! Ez pláne akkor lesz fontos, ha 36 hét után hetente, vagy terminustúllépés esetén naponta mész. Arra készülj fel, hogy a 20. heti nagy ultrahangon el fog küldeni 4D-re!!!! Az kb 11-12 000 Ft plusz, de nagyon nagyon megéri!!!!
Szóval igen emberbaráti és korrekt. Csak a kórházba néha sokat kell rá várni, mert múlt héten egymás után 3 császárosa is volt szegénynek.

Szóval ennyi:

Üdv

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dominika!

Remélem beválik a módszer, majd írd meg, feltétlenül!!! :D

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Bnemonika:

Pont most pattintottam le a páromat, mert ő mániákus bimbócsavargató.:-)
Én meg falramászok tőle...:-)
Maradok a fogkefés szadizásnál, bár mintha most elkezdődött volna valami....
Remélem éjjel lesz már valami. Ha mégsem folytatom az eddigi módszereket, kiegészítve a bimbó szadizással minden zuhanyzásnál.

Krisz

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz

Régen nevettem ilyen jót! :lol:
Egyébként az én párom is ebben a kórban szenved :lol: , de őt már régebben sikerült leállítanom :lol:
Remélem tényleg beindul valami :D Veled vagyunk! :D

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Sziasztok!

Jó, hogy ezt a bimbódolgot leírtátok. Én sem tudtam, habár én sem, meg a férjecském sem szoktuk macerálni. :D

Dominika,
Igen, engem is küldött Hartman dr. 4D-re. Voltam is. Tettem is fel képet a babámról. Lehet, hogy a másik topicban van. 11.000 volt, a Praxis magánrendelőben csináltattam Budán a Bartók Béla úton. Szerintem is megérte, bár aludt a kis drágám, de még így is mozgolódott egy picit.
Jópofa volt. A lábai úgy vannak felemelve, hogy az arca előtt van felemelve mindkettő, és a feje fölött van a lábfeje, és a kis kezével felnyúlt, és megfogta a lábujjait. Nagyon édes volt. :lol:
:lol:
Kész kis akrobata gyerek.

Sziasztok: Évi

Kép
evisan

karpijudit!!!
azt mikor kell amugy majd kérni hogy melyik szülésznővel szeretnék szülni?a Hartmann doktorral beszéljem meg?de mikor?és a szülésznővel?
csajok!!!
közelebbi 4d-s ultrahang nincsen mint a budai?vagy minőségileg ez a legjobb?oda hány hetesen lehet menni?
én holnap megyek a Hartmann doktorhoz genetikai ultrahangra!remélem minden rendben lesz majd!

Kép
Kép
snápi

Sziasztok Lányok!

Snápi!: Hajdú Krisztina a Praxisnál nagyon tuti 4D-t csinál! Szerintem menj oda, véleményem szerint igen korrekt. És szakmailag is ott van a toppon a hölgyemény! (az egyik legelismertebb humángenetikus!)
Szerintem már nyugodtan felvetheted neki, hogy nála szeretnél szülni!

Evisan: igazad van, láttam is a képeket, de hát a terhesség vége felé már olyan bamba jószág az ember lánya!!!:-) Tényleg nagyon édes!Hihetetlen, hogy m ikor a fiammal voltam terhes (13 éves) még összesen csk 3 ultrahangozás volt összesen! Iszonyatosan sokminden változott azóta!

Bnemonika: köszi a drukkolást! Előreláthatólag egyben maradok még a héten is.....:-(
Hétfőn meg indítani fogják, ha tényleg egyben maradok.....

Úgyhogy azon gondolkodtam, hogy meztelen felsőtesttel beállok egy autómosóba a szőrös kefék alá.....!!!!!!!!!!!!

pusz nektek!

Krisz

Kép

Kép

Kép

dominika1

snápi,

ha legközelebb mész vizsgálatra, kérd el Erzsike telefonszámát a doktor úrtól, és hívd fel. megbeszéltek majd egy időpontot, amikor tudtok egy kicsit beszélgetni, ismerkedni.

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

karpijudit!!!
Köszike a jótanácsot,de sajnos tegnap nem tudtam beszélni a Hartmann doktorral erről a témáról,mert szegény egész nap csak rohangászott a műtő és az ultrahang között!Én 8ra mentem és 12:45kor jöttem el,mert műtenie kellett menni közben!Az afp-met kellett volna neki kiértékelnie,meg a szokásos ultrahangvizsgálat!Nyugodtan türelmesen végig ültem az egészet!örültem,hogy ezt is megtudtuk csinálni!Az afp-m kicsit magas lett,de azért mert már valószínű hogy a 17.hétben voltam amikor csinálták!Nyugi nem vészes 2.3 lett de a dokibácsi beutalt az 1.sz. női klinikára egy genetikai ultrahangra ahova jan.7.-ére kaptam időpontot!Az összes többi leletem kitűnő lett!Szóval ezt a telefonszám elkérést majd csak a következő talikor intézem el!Azért nagyon köszönöm!

Kép
Kép
snápi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?