Új privát üzeneted érkezett!

Bonca - tök jó, hogy így összhangban vannak a gyerekek. Kívánom, hogy ez így is maradjon :)

dytke

Nekem ez az egy darab gyerek se nagyon alszik... :shock:
Vendég

Marcsi,

Ellenanyagvizsgálat
Rh-negatív anyánál a terhesség mindegyik harmadában elvégzett vizsgálat, melynek segítségével kimutatható, hogy az anya vére az Rh-pozitív magzata vérével reakcióba lépett-e, és termelt-e ellenanyagot.

Én is így tudom, ahogy írod, ki küldött el ellenanyagvizsgálatra? A dokid?

Lelkiekkel kapcsolatban én is nagyon érzékeny vagyok, ha valaki csúnyán néz rám már elsírom magam. Mindíg is szerettem volna erősebb lenni lelkileg.

Nekem Kristóf alszik, mint a bunda. Sokszor magától is elalszik, de ha sétálunk akkor tuti, de majd meglátjuk, ha nagyobb lesz.

Lányok, mostanában az a gondolat foglalkoztat, hogy foglalkozom e eleget Kristóffal. Van az embernek időnként teendője, amit úgy oldok meg, hogy ott van velem, mellettem, és olyankor olyan kis "bután néz rám" és olyankor lelkiismeret furdalásom van, hogy nem vele vagyok elfoglalva.
Nektek volt ilyen gondolatotok?

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Köszi a megnyugtató reakciókat a 4d-ről, meg a gombócról. :D
Alapvetően azt hiszem én nem vagyok az a tipikus paramami, bár még ugye "ennek az ellenkezője is lehet". :lol: Ami új vagy váratlan dolog és nem értem miért történik, azon szoktam aggódni egy kicsit (vagy nagyon :) ), de akkor vagy benneteket kérdezlek és megnyugszom, vagy a dokit. :D Ez a torokban a gombóc is csak azért dühít, mert vagy legyen rendesen hányingerem és mondhassam, hogy rosszul vagyok, vagy ne. Ez ilyen köztes állapot, amiről próbálok nem tudomást venni, és tenni a napi dolgaimat, de a közérzetem mégsem kerek. JA, és persze teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor vagy mitől van.

Paramamik - Bár én még jó messze vagyok tőle és lehet, hogy azért vagyok ilyen hihetetlenül nyugodt, de én valahogy bízom az ösztöneiben, a csemetéében, az anyukámban, a csecsemősökben, a dokiban, meg bennetek. :) Tuti biztos, hogy lesznek pánik helyzeteim, de majd csak megoldjuk valahogy.

Susy - Szerintem ez butaság. Már miért foglalkoznál keveset vele. Nyilván vannak dolgok, amiket meg kell csinálni, mert maguktól nem oldódnak meg. Talán, ha már most látja Kristóf, hogy a Mami szereti őt és ott van, ha szükség van rá, de pl főzni is kell, akkor később is el fogja tudni fogadni, amikor már neki készíted a finomságokat. Naív vagyok?

Bonca - Gratula az altatáshoz! Ez nem semmi! Minden elismerésem!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Susy, a dokim küldött el rá, mert arra a leletre, amit az első vércsoport elemzésnél csináltak, azt írták, hogy ellenanyagszűrés pozitív, beazonosítás szükséges. Az orvos szerint is érdekes, de azért elő szokott fordulni. Kíváncsi leszek mi sül ki belőle, mert attól függetlenül, hogy tök jól érzem magam, és egyáltalán enm érzem tehernek a terhességet, egy csomó macerán kellett már átesnem, valahogy semmi nem megy simán. Remélem ez a finishre megváltozik!
marcsi0503

Bonca!

Bocs, leleht hogy hülye a kérdés...Miért kell kést, villát, stb bevinni? Nem ők adják a reggelit, ebédet, vacsit? Vagy nem hoznak hozzá evőeszközt?Én szegeden szültem egyszer, de ott semmi ilyesmire nem volt szükség. És mosogatásra sem.

Kép
Kép
kincsesi

hat kepzeld, nem adnak evoeszkozt, ennivalot igen, azaz tanyer mondjuk nem muszaj, de poharat es evoeszkozt nem, eloszor 2004ben nekem is fura volt, utolag hozattam be
nekem ami most uj volt az tenyleg a szappan hianya, regebben az volt, fertotlenitos a wckben

Kép
Kép
Kép
bonca

Iroko - köszönöm kérdésed, mi is jól vagyunk, csak már elég nehézkesek a mindennapok, én egyébként is rosszabbul bírom sajnos, mint a velem egyidős kismamik. Főbb gondjaim az állandó keményedés, így egyedül nem mehetek sehova, csak ha visznek (lakásfogság, max. a boltig jutok el), derék és hátfájás és alváshiány, de hol van még a vége. Ja és fekvésre vagyok ítélve, már ha bírnám, de nem nagyon megy sajnos. :oops: Veletek minden rendben?

Szalamandra, Dytke, Ildi
- köszi a bíztatást és a tanácsokat!

Szfgabi - megnéztem és tényleg nagyon jók ezek az LLL füzetek, köszi!

Mosogatószert és szivacsot én sem pakoltam, ha ez így megy tovább, egyre nagyobb lesz a csomagom és azt hiszek végleg be akarok költözni. :oops:

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

kincsesi: Jana gyonyoru kislany! :)

Kép
Kép
Kép
bonca

Marcsi
Hát akkor kiváncsian várjuk mi sül ki ebből. Az orvosod biztos tudja mit miért csinál, bízz benne.
Na ne gondold, hogy a végére minden ok lesz. Akkor már semmi nem lesz jó, nehezen viselsz majd mindent. Nekem 36-dik héttől magas lett a vérnyomásom, én is azt hittem, hogy már nem lehet akkor semmi, de ez neked ne így legyen.

Kép
Kép
susytunder

Hűha Lányok!
Reggel óta nem voltam és követni sem tudom mi minden történt ma.

Marcsi!
A párom és én is A RH+ -ak vagyunk. Ennek ellenére kötelező elküldeni mindenkit 3x a terhesség alatt ellenanyag szűrésre!!! ezt a védőnénink mondta. Elvben nálunk nem lehet probléma, mégis megcsinálták most 3x is. Nyugi, biztosan nem lesz semmi baj.

Szalamandra!
Néha Míra is nagyon megijeszt engem. Alapvetően egy mozgékony baba, de mostanában képes 1 délelőttön keresztül csenben lenni. Ilyenkor a frászt hozza rám. Ma is így jártam, ezért a védőnénink megnézte a szívhangját. Éppen mára beszéltünk meg időpontot, még örültem is neki.
Kávé miatt ne érezd magad elvetemültnek. Nyugodtan megihatsz 1-2 pohárral, csak ne legyen méregerős.

Iroko!
Köszi a kérdésedet, nagyon jól vagyok. Most, hogy már nem kell szednem a MagneB6-ot, elmúltak a keményedések és a jóslófájásaim is. Úgy viselem ezt az utolsó 2-3 hetet, mintha nem is lennék terhes. Lehet, hogy fordítva működöm. Tényleg úgy fogok járni mint Szentpyr és a végén indítani kell majd a szülésemet, pedig az udvarunkban elkezdtek kinyílni az orgonák. Laura már reklamált...

Mankabi!
Készüljön fel a környezeted, a kialvatlanság bizony-bizony kihozza majd a türelmetlenségedet! Jobb ha már most beszélsz a pároddal erről, így kevésbé fogja zokon venni amikor "7 fejed lesz".

Dr. Spock könyvét nem ajánlom mert rég elavult dolgok vannak benne. Amit viszont nagyon ajánlok én is Mtunde-vel egyetértésben az ösztönöd!!! Egyébként sem lehet felkészülni mindenre. Lásd a többieket akik már a második babát szülték mégis kéredeznek. Biztos vagyok benne, hogy én is fogok ha elbizonytalanodom.
Nem fogsz kudarcot vallani, ez eszedbe se jusson! Itt mindig segít valaki!!!

Susy!
Kristóf mindenből tanul amit lát. Neki minden még újdonság, bármit teszel. Ne legyen lelkiismeret furdalásod. Amennyiben kizárólag és állandóan csak vele foglalkozol amikor ébren van később nagyon nehéz dolgod lesz és neki is. Meg kell tanulnia egyedül játszani. A szakirodalom fel is hívja a figyelmet erre, ha a gyermek játszik magában akkor ne zavarjuk meg, hagyjuk fedezze fel egyedül a környezetét.

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Elvállalt a doki, úgyhogy júliusban szülés a Margitban! :D Nagyon rendes volt, kaptam dopegytet a vérnyomásomra, jövő héten pedig megyek laborra.

Köszönöm szépen mindenkinek a bíztatás, a sok privátot, nagyon aranyosak vagytok!
Remélem jöhetek hozzátok annak ellenére, hogy nem egy helyen szülünk, ügye? :oops:
dóri797

Dóri, minden elismerésem, nagyon ügyes vagy és erős, hogy végigcsináltad! remélem, hogy megnyugszol, és igazán szép napok elé néztek :) és, naná hogy gyere bármikor, kíváncsiak vagyunk Rád! :)

Kép
Kép
szalamandra

mankabi
Ez a csomagolás dolog nekem is az agyamra megy, többé-kevésbé mindent beraktam, de amikor feljött ez a téma itt a fórumon, elkezdtem bizonytalankodni, és most megint átpakolok mindent. Pedig amikor februárban bentfogtak az ügyeletről, még hálóinget se vittem magammal, meg fogkefét sem, a párom hozott be mindent másnap reggel (és olyan ügyesen összepakolt nekem :D ).
A sporttáskát már teletömtem, de egy bőröndöt is össze tudnék rakni, na de 3 napra??? Na mindegy, azért sem költözöm be, hozza a család utánam, ami kimaradt. :wink:

marcsi
nekem is többször néztek a terhesség alatt vércsoportot és ellenanyagot, pedig én is ARH+ vagyok - na és ugye ez nem változik meg egyik pillanatról a másikra :?

kincsesi
kaját adnak a kórházban 3x naponta (az ebédet tányérban), de semmilyen evőeszközt és poharat/bögrét sem, így ezeket neked kell vinni - amúgy meg vihetsz/hozathatsz be családdal saját kaját is vagy nassolnivalót, ha van rá igényed, hűtő is van, ahol ezeket tárolhatod zacsiban

Kép
Kép
szfgabi

Rózsaág - köszönöm a bíztatást! Nálunk is van egy szép csokor orgona a szobában. :lol: Mit mondtatok Laurának, amikor reklamált? Örülök, hogy jól viseled a végét, ez jó hír számunkra is, hogy nem is olyan vészes a vége. (bár tudom mindenki másképp érzi)

Dóri - örülök, hogy sikeres volt a váltás, remélem hogy most már minden a legnagyobb rendben lesz és te is megnyugszol! Szerintem írhatom mindenki nevében, hogy bármikor szívesen látunk!

Susy
- Szerintem sem legyen lelkiismeret furdalásod. Jó anya vagy és mindent megteszel azért, hogy Kristóf kiegyensúlyozott, boldog baba legyen. Mindig nem lehetsz vele, ezt ő is megtanulja majd és tényleg szüksége van arra is, hogy önállóan játsszon, igaza van Rózsaágnak!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Dóri, tök jó! Gyere bátran, persze! Viszont egyet mondj meg nekem: én úgy tudtam, hogy az összevonósdi valamelyik fejezetében a Margitan is megszűnt a szülészet. Ezek szerint mégsem? Vagy újra megnyitották? Vagy ez egy másik Margit? :D

Szakirodalom: nálunk apa olvasta ki az egyik suttogót, az elején bevetette nekem az álometetést, na akkor gondoltam, hogy azt tuti nem olvasom el. Egyelőre tartom magam, ami könnyű is, mert nem nagyon van időm olvasni. Elkezdtem Ranschburg Jenő Szülők könyvét, de az sem a babaápolásról szól, viszont ameddig eljutottam, az jó. Megkaptam a Hogyan ne legyünk...-et, ezek szerint jó? MAjd megpróbálom besűríteni a táncrendembe. Egyébként tényleg nem kell sok mindent olvasni, mert megzavarodik az ember. Az alapvető babaápolási fogásokat megmutatják a kórházban, illetve gond esetén ott a védőnő, de a nevelés egy olyan dolog, amit mindenkinek magának kell kikísérleteznie, hiszen minden szülő-gyerek páros egyedi kombínáció, nem valószínű, hogy valaki pont az írta meg, ami nektek jó. És úgyis csak 30 év múlva dől el, jól csináltad-e, addig nem érdemes aggódni :lol:

kávé: egy darabig nem is kívántam, de aztán visszatértem a terhesség alatt a reggeli tejeskávéra. Szülés után ugyan így, egy darabig nem is mertem, nem is kívántam, de kb két hónap után visszatértem a reggeli 1 adagra. A gyerek nem pörög többet :-)

Susy, neked jobb a helyzeted, ha Kristóf csak csendben nézeget téged, Samu ritkán állja meg szó nélkül, ha hátat fordítok neki, de néha muszály. Elég macera úgy főzni néha, hogy 2percenként valamit a kezébe kell adni, vagy valahogy máshogy foglalkozni vele. Szerintem Kristóf is hangot ad majd, ha több törődést akar, amíg elvan, addig nincs gond. Nyugi.

Rózsaág, irigyellek, így (nekem) utólag is! Én rosszul tűrtem, hogy max 1,5 órát bírok egyhuzamban aludni... Remélem, legközelebb nekem is ilyen jól telik majd az utolsó pár hét :-)
danann

Sziasztok!

Marcsi, nekem is Rh+ a vérem, de az első ellenanyagszűrésben volt valami, amit tovább kellett elemezni, kiderült, hogy a + - ellenanyagon kívül vannak még egyéb ellenanyagok (csak ezeket az altipusokat már alapból nem mutatják ki), amik termelődhetnek terhsség alatt, nekem pl E ellenanyagom volt, és ha vért kellett volna kapnom, akkor vigyázni kellett volna, hogy olyan legyen, amiben nincs E.

Ranschburg nagyon jó szerintem is. A babaápolást hamar megtanulja az ember, de hogy mi alapján akar nevelni, az nehezebb nekem.

Jana alvásáról-nem alvásáról: Bene ugyanilyen volt terhességem végén, aztán utána meg hetekig nem aludt. Most ha déellőtt fárasztó programot csinálunk, akkor alszik, ha nem , akkor nem tud elaludni. Összesen már egy nap 11-12 óra az alvásigénye, és akkor meg alszik annyit éjjel.

Susy, nehogy lelkiismeretfordalásod legyen! szerinted a 2-3 gyerekesek mennyit tudnak 1 gyerekkel foglalkozni? Neki a biztonság kell, hogy ott vagy, ha kellesz.

mtunde

Köszi Mindenkinek a válaszokat az ellanyagról, remélem nálam se lesz semmi9 különös!

Susy- már kezdek én is rájönni, hogy nem lesz olyan sima ügy, mint ahogy szeretném. A legelején, mikor kezdtem örülni, hogy megúsztam az első 3 hónap hányással, rosszulléttel járó tüneteit, kiderült, hogy epekövem van, és rendszeresen begörcsölt, iszonyatos volt! Aztán jöttek a vérvételek, lavor, afp, vércsoport elemzés, terheléses, és bár az eredménye mindnek jó lett, mire túlvergődtem ezeken, az nem volt egyszerű! Nem jó beutalót adott az orvos, lehagyta az azonosítóját, nem találták a kartonozóba a leletemet, hadd ne soroljam! Habár lehet, hogy ez csak azért volt nekem fárasztó, mert soha semmi bajom nem volt, és egyszerűen nem szoktam még hozzá az egészségügy kínajihoz! Most még bejelentette a dokim, hogy július 26-tól megy szabira, én meg július 22-re vagyok kiírva, úgyhogy most imádkozom, hogy időbe jöjjön ez a kis drágaság! Ezek után nyilván tök hülyén hangzik, de imádok terhes lenni, és teljesen pozitívan gondolok mind a hátralévő időre, mind a szülésre! Lehet, hogy teljesen hülye vagyok, és majd jól pofáraesek, de elhatároztam, hogy nem idegesítem magam fölöslegesen!

Szép napot Mindenkinek!

Kép
marcsi0503

Dóri - örülök, hogy a doki elvállalt. (Miért ne tette volna :) ) Remélem mostmár megnyugszol, és élvezni tudod majd a kismamaság minden hátralévő pillanatát, és nem lesz mitől szorongnod!!!

Rozsaag - pont akartam kérdezni, hogy hogy állnak az orgonák arrafelé, mert itt már lassan elnyílnak :)

Susytunder - bár nekem még nincs tapasztalatom, de szerintem se aggódj azon, hogy esetleg keveset foglalkozol Kristóffal. Szerintem örülj neki, hogy tudod mellette csinálni a dolgodat. Ha több kell neki belőled úgysi jelezni fog :)

dytke

Susy!
Én is agyaltam ilyeneken, de már túl jutottam rajta. Lilla meg láthatólag nem vette zokon, hogy néha főztem is. :D
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Dóri!
Gratulálok, ügyes voltál. Engem is érdekel, hogy ismét van szülészet a Margitban? Nem is tudtam róla.

Manka!
Laurának mondtam, hogy nézze meg még nagyon sok a bimbó az orgonán. Ha esetleg elnyílik akkor majd megbeszélem vele, hogy a kistesó még nagyon jól érzni magát odabent.
Milyen lesz a végén az állapotod, azt nem tudhatod. Laurával az utolsó két hetem nagyon kényelmetlen volt. Fájt a hátam, derekam és azt éreztem, hogy a szeméremcsontomtól a torkomig tele vagyok a babával. Nagyon boldog voltam amikor megindultak a fájások...

Danann!
Éjszaka én sem tudok aludni. Amit írtam az a nappalról szólt. Gyakorlatilag nagyon sokat feküdtem az első két trimeszterben, nagyon fáj a hasam alja stb. Ezzel ellentétben most semmi bajom. Éjszaka azonban 1-1,5 óránként kijárok pisilni, de ez így van kezdetek-kezdete óta és már hozzászoktam.

Mtunde!
Annyira szeretem amiket írsz! Nagyon egyformán gondolkodunk! :)

Marcsi!
Nagyon jó a hozzáállásod. Őrizd meg a terhességed végéig!!!

Kép Kép
rozsaag

Lányok!
Ismét EDA-val kapcsolatos a kérdésem. F.Zsuzsi mondta, hogy szülés után 6h-val szabad csak felkelni. Úgy emlékszem korábban azt írtátok, hogy a baba veletek volt ez alatt az idő alatt is.
Kérdés: Hogyan oldom meg, a tisztába tételt, vagy a szoptatást ha nem kelhetek fel??? :shock:

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Rozsaag
Én úgy tudom, ha jól érzed magad akkor felkelhetsz. Nekem spinális volt a császár miatt, ezért én Kristófot csak másnap reggel kaptam meg ( nagyon rossz volt), így csak azt tudom, amit hallottam, talán itt írta valaki, hogy felkelhetsz, ha minden ok veled.

Most, hogy írjátok, hogy ne legyen lelkiismeret furdalásom, rájöttem mekkora igazatok van. Van egy ismerősöm, akit még mosogatni sem hagy a fia. Semmit sem tud csinálni, mert minden idejét neki szentelte. Nem szeretnék így járni. Ő nagyon is hagy mindent, csak néha olyan kis szomorúan néz rám. Persze volt már, hogy a főzést, vagy vasalát félbe kellett hagyni.

Dóri
Az a lényeg, hogy megoldódott a problémád, mindegy hol szülsz, csak neked jó legyen, és persze, hogy maradj itt velünk.

Én a terhességem elején többet aludtam, mint ébren voltam. Sosem voltam egy nagy alvós, de ez megváltozott. Volt hogy már este 9-kor aludtam, és másnap 10-kor alig tudtam felkelni. Aztán ez megváltozott, olyan 7 hónapos koromig, már hajnalba felkeltem és vagy néztem a plafont, vagy a konyhába tettem vettem. Majd a utolsó két hónapba megint rámjött a nagy alvás és megint rengeteget aludtam az utolsó pillanatig. Most meg már csak szeretnék aludni :P

Marcsi
Epekövel vigyázz! A barátnőmnek is terhesen derült ki, hogy epeköve van és majdnem késő lett. De ezt a mondatot, mintha nem is olvastad volna, az a lényeg, hogy ne hanyagold el!!!

Még azt szeretném kérdezni, hogy ti vágjátok e a babák körmét a lábujján? A kezén simán levágom, még ébren is, mert hagyja, de a lába már nem olyan egyszerű és tök nagy a körme rajta. Ha alszik ugye, akkor meg fel van öltözve, ha leöltöztetném, felébredne. :roll:
Ti hogy csináljátok?

Kép
Kép
susytunder

Susytunder - lehet Kristóf azért néz szomorúan, mert sajnálja, hogy anyának ennyi dolga van :D

dytke

iroko:ikreknél alapbol császár álltalában,de én kértem a dokit,hogy ha lehet próbáljuk meg simán.Már szültem egyszer császárral igy még kevesebb az esély a sima szülésre.Ikrerseknél állitólag sok minden máskép zajlik mivel,hogy jobban feszül a méh.Azért csak 2 manó lakik oda bent.Irták itt a lányok,hogy néha nem érzik,hogy mozog a baba,hát nállunk ilyen nincs.Mivek már most alig férnek ell igy folyton kivülröl is látható,hogy mozognak.Már 26.héten akkora volt a méhem,mint egy 40 hetesnek a doki szerint és még 3 hétig bent kellene őket tartani.Szóval én sajna fekvésre vagyok ítélve.

Szép napot mindenkinek!
alfa

susytunder: olvastam,hogy téged is császároztak.Azt szeretném kérdezni,hogy hogy zajlik,igy a császár?Nem fáj nagyon a szuri?Nem éreztél semmit a mütét alatt?Mikor kellhetél fel?Bocs a sok kérdésért,de bevallom én nagyon félek a császártol,Bár 11évvel ezelött császároztak,de az altatásban volt és persze sokat is felejt az ember.
alfa

Rozsaag,
Tényleg feküdni kell Ega után, én tök jól voltam, de nem engedték, hogy felálljak. Olyankor nem kell tisztába tenni, hiszen a szülőszobán vagy. Szoptatni meg fekve lehet, de akár ülhetsz is azt megengedték.

Susy,
Lábon még nem vágtam, mert olyan picike ott a körme :roll:
Vendég

Bonca!

Köszi az infót, ez elég durva... Nem látom a logikát abban, hogy tányért adnak, de mást nem. Na jó, akkor viszek, ha odakerülök.

Köszi Jana nevében a dícséretet!:) Hogy tudok ide beilleszteni képet egyébként?

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Alfa,
Hát most szépítsem? :roll:
Azt mondtam, hogy felállok és hazajövök. Én is nagyon féltem, a szuri nekem nagyon rossz volt, mert többször beszúrtak, mire jó volt, az nagyon betette az ajtót, de neked nem biztos, hogy így lesz. A műtét alatt semmit nem éreztem, csak azt, hogy cibálnak, és az elején azt ahogy a doki fertőtlenítette a hasam. Mikor végre jól beszúrtak, hirtelen melegséget éreztem és már fektettek is le, mert a szuri ülve történik. Legközelebb az volt rossz, mikor már kezdtem érezni a lábam, de adtak fájdalomcsillapítót. Majd reggel fel kellett kelni zuhanyozni, az nagyon kemény volt. Azt hittem szétszakad a hasam, persze utólag tudom, hogy ez nem így van, de akkor úgy éreztem és iszonyatosan fájt. Na persze és a katéter, azt is szivesen kihagytam volna. Egyszóval akkor és ott roszz volt, de utólag nem bánom. Bár nem tudom milyen a sima szülés, de így csak egy vágás maradt a hasamon,amit csak apa lát, annyira lent van, viszont odalent minden maradt olyan mint régen.
Mai napig érzékeny a hasam, főleg mikor Kristóf lead rá egy sorozatot és az időjárás változást megérzem.
De majd jön Danann, ő is császáros, kiváncsi vagyok ő mit ír. Másra nem emlékszem, hogy ki császáros még.

Kép
Kép
susytunder

Kedves Kismamák!

Felesleges anyatejet, illetve tejtestvért keresek 2008. április 12-én született harmadik kisbabámnak.

Első gyermekemnél derült ki, hogy nem fejlődtek ki a tejmirigyek a mellemben, emiatt nem tudom a saját tejemmel táplálni egyik babámat sem.
Nagyon szeretném, ha a harmadik gyermekemnek még kevesebb tápszert kellene innia, mint a nővéreinek. Nekik is voltak tejtestvéreik.

Olyan Édesanyát keresek, aki

- a felesleges anyatejet lefejte-fagyasztotta, de a babája nem itta/issza meg valami miatt, ezért csak a helyet foglalja a fagyasztóban. Szívesen átveszem, elhozom Budapesten, Solymár-Pilis környékén vagy a pesti oldal vonzáskörzetében.

- Aki a maga megnyugtatására lefeji a tejet, hogy biztosan elég legyen, de a gyűjtőbe nem akarja beadni. Ebben az esetben tejgyűjtő zacskót vagy üvegeket szívesen adok.

Minden felajánlást köszönettel veszek, és privát üzenetben várok!
Nekünk minden csepp anyatej fontos…

Nuska
nuska1

Pandácska!
Jól értem, hogy szülés után 6h-án keresztül a szülőszobán tartanak ha EDA-t kaptam? Ezek szerint ott van velem a baba és ha kérem a karjaimba adják? Bocs ha nagyon érthetetlen vagyok...

Kép Kép
rozsaag

en nem is tudtam ezt, hogy 6 orat fekudni kell
mindenesetre ott a szuloszoban nem kelsz fel ez biztos, ez kb.2 ora a baba veled van fekve szoptatsz apuka, kiserod, szuleszno segit ha kell valamiben de nemigen van ra szukseg, mire felkerulsz es ujra a baba is hozzad mar nagyjabol el is telt a 6 ora

Kép
Kép
Kép
bonca

Sziasztok!

Nem tudtam teljesen visszaolvasni, de végül kiderült, hogy választott szülésznőnek mennyi pénzt adtatok? Légyszi írjátok meg, priviben akár, mert az ÁEK-os árfolyamot nem ismerem! Szent Imréset tudok ( elég drága szerintem), meg hogy mi mennyit adtunk 2 éve a Rókusban, de ott csak kevés kismamának volt szülésznője!

Szalamandra!

Írok e-mailt!

Márti
borossné becz márta

Márti!
Küldtem privit! :D
Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Én is kiváncsi lennék mennyit kell/illik szánni a szülésznőnek, velem is megosztaná valaki? Priviben is jó, lassan aktuálissá válik.

Kérdezni szeretném a gyakorló kismamákat, hogy jól tudom-e a Tgyás után a gyed következik? Annak mennyi a maximum összege? Illetve ebből a maximum összegből is vonnak le adót és járulékokat? mennyire lehet számolni így nettóban pl. maximum összeggel? Nagyon köszönöm mindenkinek előre is, aki segít, mert most kicsit felidegesítettem magam ezen, ugyanis azt olvastam, hogy ebből vonnak le még járulékot (én persze erre nem számítottam). Ez tényleg így van?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka,
Bizony vonnak!
Pontosan nem tudom, hogy mit, de azt tudom, hogy az első 6 hónap a Tgyás, az alatt az idő alatt többet kapsz, majd 6 hónap után valamivel kevesebbet, mert akkor valamit még vonnak le.
A max amit lehet kapni az brutto 91 000 ft, ennek a nettója olyan 75 000 ft. Én minimálbérrel voltam bejelentve, és csak azért, hogy kapjak is valami emberi összeget, bejelentettünk engem bruttó 1301 000 ft-tal, így kaptam másfél hónapra 106 000 ft-ot + a családipótlék. Bizony keményen fizettem az államnak, hogy ennyit kaphassak, pedig egy gyerekre, vagy többre, nagyon sok pénz kell.

Kép
Kép
susytunder

Bocsi, 131 000 akart lenni. :oops:

Kép
Kép
susytunder

sziasztok, csak szeretném elmesélni, hogy ma voltunk UH-on, és végre újra láthattuk Rózát, nagyon aranyos volt, még az elején felénk fordult és láthattuk az arcocskáját, mostmár egészen kisbabás, és nagyon szép volt! :) azóta is folyton csupa mosoly vagyok ha rágondolok :)

Márti, köszönöm az infókat!

Gyes-ről: én is úgy tudom, ahogy manka (bár arra nem emlékszem h gyes vagy gyed, csak hogy a tgyás után van). Sajnos, ez ennyi. 2 év után tovább csökken. Bíztasson bennünket, hogy Magyarországon így is nagyon kedvezőnek mondható a rendszer, Hollandiában, Franciaországban pl. (illetve gyakorlatilag a volt szocialista országok kivételével máshol) ha jól tudom csak 3-4 hónapot kapnak összesen a mamák, utána vagy visszamennek dolgozni, vagy onnantól apa fizetése marad. Tudom egyébként, hogy a fizetések is mások, mint nálunk, de én pl. nagyon sajnáltam a Hollandiában élő barátnőmet, amikor a 4 hónapos kisfiát bölcsödébe kellett adni (náluk éppen kellett anya pénze is). Ezt csak egy kis bíztatásnak szántam :), amúgy persze, kevés...

Kép
Kép
szalamandra

Manka,
Még azt elfelejtettem, hogy ( én családi vállalkozásban dolgozom), nekem a könyvelő külön felhívta a figyelmem arra, hogy amikor töltöttük ki a papírokat, akkor tegyek x-et az adókedvezmény rublikába, mert akkor nem vonnak olyan sokat. Akinek a munkáltató csinálja annak nem tudom hogy van. Az Unokatesóm OTP-be dolgozik, és neki nagyon sokat levotak, mert nem volt bejelölve az adókedvezmény, mondtam is neki, hogy sokat vissza fog kapni bevalláskor, és úgy is volt, majdnem 170 000 ft járt neki vissza.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Megint nem vagyok igazán otthon a témában... :?

Szalamandra - Gartula az uh-hoz!!! Biztos nagyon kis édes volt Róza! :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Rozsaag,
Én majdnem délben szültem ,és 7-ig a szülőszobán voltam, igaz belázasodtam és hányingerem volt, lehet ezért. Nem kértem, de Dóri így is velem lehetett 5-ig, addig szopiztunk, meg gyönyörködtünk benne. Utána elvitték. A családom is bejött, és a párom kivihette nekik megmutatni.
Vendég

Hú, Lányok!

Írtok itt nekem mindenfélét az edáról, meg a császármetszéstől, engem meg lever a víz teljesen. A helyzet ugyanis az, hogy ha nálam császárra kerülne a sor, akkor csak akkor kaphatnék Eda-t (Bajcsy Kórház), ha épp bent van az az orvos, aki tud ilyet adni. ugyanis bármennyire is furcsa, a Bajcsyban nincs 24 órás eda "készenlét". És ha épp nincs ott az az orvos, akkor altatnak, aminek a gondolatától még inkább odavagyok, mint az edatól. Persze, igyekszem koncentrálni a rendes szülésre, de mellső fali a lepényem, és egyenlőre fedi a belső méhszájat, így megvan az esélyem a császárra is. Szóval valaki nagyon gyorsan győzzön meg arról, hogy az eda a legtutibb dolog a világon, az altatásról meg már nem is beszélve, mert...... :D :shock: :? :oops: :x ÁÁÁÁÁÁÁÁ

Amúgy tök jól vagyok!
marcsi0503

Marcsi,

Császárnál spinális van, nem EDA. Az egyik szobatársamat altatással császározták, mert valamire allergiás volt, és azt mondta neki jobb volt úgy. Én csak ennyit tudok neked írni róla.Utólag azt mondom nem olyan vészes, de akkor....ajajj.... :)

Kép
Kép
susytunder

susytunder:köszi a választ.Hát én is attól félek nagyon,hogy többször szurnak esetleg.Talán az jobb hogy rögtön utána még nem érzel fájdalmat,mert hát ugye altatás után rögtön ott a fájdalom.A vágás idővel meg elhalványul és nem is érzed,hogy ott van.

marcsi0553:Csak az altatásrol van tapasztalatom.Nem mondom,hogy nem rémisztő,de amiatt nem kell félned.Egyedül a tü amitt a kezedbe tesznek az fáj,de nem jobban mint a vérvétel.Pik pak elalszol és teljes filmszakadás...De én kérdeztem a dokim csak kérésre altatnak a császárhoz ,alapbol spinális van.
alfa

Marcsi!

Én császárral szültem és EDA-val. Teljesen okés volt minden. A szúrás előtt lidokainnal elérzéstelenítették a bőrt, így a szúrást egyáltalán nem éreztem. A legrosszabb talán a katéter volt, mert EDA előtt kötötték be. Aznap éjjel szörnyű volt, nagy fájdalmaim voltak, de a 3. napon már simán sétáltam. Nekem jó élmény maradt a császár. A vágásom már nagyon halvány és rövid.

Márti!

Elmúlt mindenféle bajom! :) Viszont elfelejtettem rákérdezni a szülésznőre... Úgy megörültem a negatív eredménynek, hogy mindent elfelejtettem. :( De lehet, hogy még a héten felhívom.

Ildi

Kép
Kép
kincsesi

Manka!

Tgyást szülés után 180 napig kapod. Annak alapja, a fizetésed 75%-a. (ha jól tudom) Olyan mintha táppénzen lennél. Ezt az összeget azonban csak akkor kapod, ha az elmúlt 2 évben volt 180 biztosított napod és jelenleg is biztosított vagy, tehát van munkahelyed, vagy munkanélkülin vagy.
180 nap után a gyerek 2 éves koráig jár a GYED, melynek összege maximalizálva van. Valaki írta, hogy bruttó 91.000 Ft. Amennyiben ennél magasabb volt a fizetésed, akkor is csak ezt az összeget kapod. Ha alacsonyabb volt, akkor annak megfelelő összeget. Járulékot, adót vonnak belőle.
A gyerek 2 éves korától 3 éves koráig jár a GYES, amely most nem tudom mekkora összeg, olyan 25.000-27.000 Ft körül lehet. A többiek biztosan tudják.

Kép Kép
rozsaag

Marcsi, tényleg nyugi!
Az én 'élményeim' a császárral kapcsolatban: először is, én nem tudtam előre, előzetesen semmi jel nem mutatott arra, hogy császár lesz, eléggé sokkolt, amikor a doki közölte. Amikor elkerülhetetlen lett, onnantól kezdve olyan volt az egész, mintha nem is velem történne, de azért emlékszem mindenre. Még a szülőszobában leborotválták a hasam alsó részét is, és betették a katétert. Bepróbálkoztam, hogy nem lehetne-e ha már nem érzek, de nem lehetett, és nem is volt vészes. Átbattyogtam a 10 méterrel arréb lévő császáros műtőbe, ott eljátszottuk a szúrást: elmondta a doki, és elpróbáltuk, mi lesz, hogy homorítsak (egy több mint 4 kilós gyerekkel a hasamba homorítani, vicces), hol tapogat, hogy lesz egy szúrás, ami az érzéstelenítés, és az 'igazit' már nem is nagyon érzem. Mondta, hogy szóljak, ha jön egy fájás, de lehetőleg akkor se mozduljak, nehogy rossz helyre menjen. Aztán tényleg olyan volt, ahogy Susy írta, pillanatok alatt lezsibbadtam, azonnal fektettek. Fertőtlenítés, közben piszkálták a hasam, hogy most érzem-e, de nem éreztem. Aztán infúzió (addigra volt branülöm, mert kaptam előtte ezt-azt), meg még egy csomó mindent rámkötöttek, vérnyomásmérőt, meg kaptam oxigénmaszkot. A nem-lebénított részeimmel rettenetesen remegtem, így jött ki a pszichés sokk, műtét után majdnem 3 órával múlt el. A műtét tényleg olyan, mintha rángatnák a hasad, illetve a vége felé, talán amikor már varrnak, és a hashártyán matatnak, akkor attól olyan, mintha felfordulna a gyomrod, kicsit émelygős. Odahozták a fejemhez megmutatni a fiamat már felöltöztetve, aztán elvitték az osztályra, majd engem is áttoltak a császáros őrzőbe. a fejemet jobbra-balra mozgathattam, meg a karomat is, de a fejjel fel-le tiltva volt. Szép lassan tért vissza az élet úgymond az alsó felembe, először nem volt benne sok köszönet, nem volt elég a fájdalomcsillapító az infúzióban, kaptam egyet a fenekembe is. Azt már éreztem :D de aztán jobb lett. Az első felkelés hajnalban tényleg életem legnehezebb feladatai közé tartozott, de azért sikerült feltolni magam (no hasizmozás, ugye), kicsit lemosakodni alul, a katéter eltávolítása sem volt vészes, rosszabbra számítottam. Aztán megkaptam a gyereket :D és akkor már kevésbé érdekelt, hogy fáj, csak azért max, mert csak ülve tudtam fogni, mert mire felkeltem volna, ha pl sír, az 5 perc. A 3. nap már tényleg szinte fut az ember, csak akkor nagyon kell figyelni, hogy ne erőltesd meg magad, mert aztán még rosszabb lesz. Nekem sajnos utána voltak gondok a sebemmel, így két egész jó nap után megint fájt. De aztán elmúlt. Összességében a fizikai része nem is lett volna annyira gáz, csak én nagyon megzuhantam, amikor kiderült, hogy nem tudom megszülni a babát. Ja, 12 órát kell utána feküdni, ami nekem szerencsére pont az éjszaka volt. Nem tudom, hogy rutinból kihozzák-e a babát azalatt is, mindenki mást mondott, de nekem a férjem direkt megkérte őket, így egy órára otthagyták a karomban, és a nővér segített még cicire is tenni, ami nem volt egyszerű, mivel csak fekhettem, hátom, a gyerek meg pólyában volt, assz'em.
Na, ennyi jut eszembe, de ha konkrét kérdés van, kérdezzen, akit érdekel valami.
danann

Sziasztok!

Rózsaág! :) Köszi :oops:

Császár: én már 2 császáron is túl vagyok, és nyugodtan mondhatom, hogy nem vészes. Igaz, én az első esetben már félidőben biztosan tudtam, hogy császár, így nem ért meglepetésként, szerintem az a rossz, ha ott helyben derül ki, azt kell lelkileg megemészteni. A fájdalom része szerintem kevesebb, mint a vajúdásé lenne. A szúrást nem érzed, mert előtte kapsz lidokaint, és utána már csak matatást érzel a hátadon. Aztán már fekszel is. Nekem mázlim volt, az új gyakorlat szerint a katétert is csak ekkor teszik be, nem is érzed. (Benénél még nem így volt. :( ) Utána alig várod, hogy mozogjon a lábad, de aztán elkezd mozogni, és tök jó! Persze fáj a seb, de fekszel, úgysem mozoghatsz. Ne is gondolj arra, hogy majd fel kell kelni, lehetetlennek tűnik, de aztán mégis megcsinálod. Én másodszorra is frászt kaptam, hogy fel kell majd kelnem és másodszorra is meglepődtem, hogy mennyivel jobb utána. 2. szülés után ( a szülésznők szerint a normál szülés után is) elég erős a méhtevékenység, nos nekem konkrétan 10 percenként voltak görcseim, de végülis nekünk is kell valamikor vajúdni, nem?

A babát hozzák, amint kéred. Marad, amíg kéred. Melletted kocsiban is maradhat, aztán ha gond van, tudod hívni a nővért.

mtunde

Sziasztok!

Múlt héten szerdán megszületett a kislányunk Bianka 2880g és 54cm!
Most csak röviden tudok írni!
Nekem teljesen pozitív a véleményem, nagyon kedvesek a csecsemősök és a szülésznők!
Nem fürdették le a babát a szülőszobán,rajta hagyták a magzatmázat!
Két órát voltam a szülőszobán és utána vittek az osztályra!
Kaptam EDA-t és felkelhettem után, de először csak segítséggel!

bedike

Bedik! Hatalmas Gratula Biankához!

Lányok, köszi a a császáros beszámolókat. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy megnyugodtam, de tényleg nagyon aranyosak vagytok! Minden esetre erősen imádkozom, hogy menjen el az a méhlepény az útból, és ne kerüljön rá sor! Elolvastam, hogy mi is az a spinális érzéstelenítés, na hát én inkább hazamegyek, ha olyat akarnak majd adni!

Megint alig aludtam éjjel, de most azért, mert hogy alig mozgott a bébi. Úgy látszik nekem semmi se jó... :lol: Minden esetre reggel bevetettem a kakaóscsiga-kakaó reggeliző cselemet, és már hozzá is kezdett a mai edzéshez! A frászt tudja rámhozni azzal, amikor bekómázik!

Szép napot Mindenkinek!
marcsi0503

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?