Új privát üzeneted érkezett!

Először is bocsánat, hogy nem írtam azonnal, mikor hazaértem. Anyukámmal először kisírtuk magunkat, aztán hazavittem, mert ő vigyázott Enikőre miközben lent voltunk Szekszárdon. Mire ismét hazaértem éjjel 1 volt...

Cseriani: az esti SMS-t már én kaptam meg. Sorry, hogy nem válaszoltam, közben írtam a többi választ a saját telefonomról. Áfi telefonját meg nem ismerem annyira, hogy sok kínlódás nélkül tudtam volna választ írni. Mindenesetre Áfinak átadtam a jókívánságokat.

A születéstörténet pedig így hangzik:

Nekiindultunk Enikő lányunkkal hogy meglátogassuk megfáradt anyukát a kórházban. Ez történt nagyjából 15:20-kor. Elértem a falu határába, és elkezdett csörögni a telefonom. Autóban sohasem telefonálok, de most kivételt tettem, sejtettem, hogy Áfianyu az. Hát Ő volt. Kérdezte merre vagyunk mondtam: "a falu határában". Ekkor mondta, hogy forduljak meg, és vigyem anyóshoz a nagylányt, és úgy menjek le Szekszárdra, mert a kimagaslóan "jó" NST után a doki megvizsgálta, és közölte vele, hogy ma már nem egyen vacsorát. Afi gondolta magában: hányadik vacsorát ne egyek?? Kórházban mindenki többször vacsizik, mert a hivatalos koszt egy közepes tacskónak talán elég.
Ez mindenesetre engedett valamit sejtetni. Hamar megfordultam, Enikő repült a amához, közben bőszen magyaráztam neki, hogy most miért nem jöhet le, miközben teljesen rákészült, hogy látja anyát.... Aztán rongyolás Szekszárdra. Egy soha nem látott kamionkonvoy-ba ütköztem. Szerintem a legtöbb egymás utáni kamion Guiness rekordját igyekeztek felállítani. Sikerült. Szekszárdig őket előzgettem. Beértem, parkoltam, rohantam fel a csomagokkal a szintre. Épp felértem, Áfi a vizsgálóból jött ki, fehér volt mint a fal, és verte a víz. Varga doki épp akkor vizsgálta meg. Nem volt kíméletes. Áfinak még 20 perc múlva is fájt. Sajnáltam nagyon. Nem mondtak neki semmit, csak azt hogy továbbra se egyen, és hogy újra NST, ami után előkészítik. No de mire? Azt nem mondták, de mi ekkor már sejtettük ;-) !
Fél 7-kor jött is a nővér, hogy menne a következő NST. Áfi ment, és röpke 40 perc után jött is. Majd mondta, hogy pakolunk, és pucolunk, mert előkészítés következik. Az előkészítés abból állt, hogy beöntöttek neki , majd elzavarták WC-re, és közölték, hogy kötelezően 40 percet ott kell ülnie. Rettentően únta magát a 20-ik perc után. Utána borotválni akarták, de nem kellett, otthon megoldottam.
Az előkészítés után beengedtek engem is beöltözve bohócruhába (valami műtőscucc), ekkor Áfi már a szülőágyon feküdt rákötve az NST-vel. Baromi erős fájásokat produkált, és kb. 2-3 percenként. Nagyon sajnáltam. Zavart hogy nem tudok semmit tenni, de legalább fogtam a kezét.
Eleinte kapott sima ionos oldatot, mint a doki elmondta azt a Spinális miatt kapja. Ebből világos volt számunkra, hogy csaszizni fog. Ekkor örültünk. A fájások nagyon erősek voltak, időnként a doki megvizsgálta, ami Áfianak baromira fájt.A doki "mászott bele" kétújjal, Áfi meg mászott felfele. Ezt eljátszották háromszor. Alig tudtam nézni, de hát muszáj megvizsgálni a tágulást.
Két zsák ionos oldat után kapott rendes oxitocint, attól viszont elmúltak majdnem a fájások. Fél zsák ment le, mikor levették, mert nem hogy nem reagált, hanem egyenesen ellaposodtak a fájások. Mikor visszakötötték az ionost ismét jöttek a 80-as fájások. Baromira fájhatott, mert verejtékezett rendesen. Doki ismét megvizsgálta, de továbbra sem volt extra tágulás. Áfinak ez is nagyon fájt, doktor csodálkozott, és elgondolkozott. Közben Áfinak az 1 liter oldattól pisilni kellett, felhelyeztek egy állandó katétert. Nem volt kellemes, sőt nagyon rossz lehetett, ezt olvastam le az arcáról.
Végül a doki a fájások láttán meghozta a döntést kb 22-kor, hogy ebből császár lesz, mert minden összeállt hozzá: terminus után vagyunk, nagy a baba, oxi nélkül is vannak fájások, spontán. Felhívta az anesztes-t, és megszervezték a császárt.
22:25- kor betolták a műtőbe Áfit, fenyegető hegszétválással. Oda már nem mehettem, de örültem így is nagyon, mert Emma írt SMS-t, és tartottuk a kapcsolatot. Jól esett nagyon.
22:45-kor kihozták a Barnust, előtte már hallottam a sírását néhány perccel, de nem voltam biztos benne, hogy a műtőből jön, mert az osztályon volt még kb 30 másik gyerkőc, akik ugyancsak sírtak, csak ők a cici után.
Barnus gyönyörű volt. Akkor már nem sírt. Békésen nézett rám, és pislogott. Könnyek. Szoruló torok. "Ó, istenem de szép" felkiáltás. Eufória. Pityeregtem, mint egy taknyos kisgyerek. Fantasztikus volt.
Előtte kijött egy műtős, és közöle: "mindjárt hozzák a kisfiút! Kisfiút? Jó nagy lett!"

Utána vártam, hogy Áfit kitolják. Egy közben kölekedő műtős közölte: "még biztos lesz 1/4 óra" így lementem megtudakolni az adatokat. Meglepődtem mikor hallottam : "4,49, és 59 centi". Vissza is kérdeztem: "Micsoda???" De jól hallottam. Igazi nagy baba lett.

Fél éjfél körül kitolták Áfit, előtte még váltottunk pár SMS-t Emmával. Áfi kérdezte láttam-e Barnust. Egyetértettünk abban, hogy nagyon szép. Közöltem vele az adatokat, és majdnem leájult az ágyról. Nem véletlen nyomta a medencéjét a kis lusta.
Kicsit rendberakták párom aztán bemehettem hozzá az akutba pár percre. Beszélgettünk kicsit, majd éjfél körül elindultam haza. Szegény panaszkodott, hogy kezd kimenni a Spinális hatása, és kezd fájni. Remélem kap fájdalomcsillapítót. Valószínű az éjjel nem aludt sokat, ahogy én sem.
Nemsoká megyek újra látogatom, és majd újságolok valamikor a kora délután folyamán.
Vendég

hát,újságolj is...Áfinak sok-sok puszi.
Azért,tudod,kicsit megsirattál ám a beszámolóddal :oops:
Jajj,és persze neked is gratulálunk :lol:
Végre túl vagytok az egészen,nemsokára együtt otthon a kis család...
Vendég

Én is gratulálok Áfinak és egész családjának!!! :) :) :)

Kép

Kép
enahma

Gratulálok Áfiéknak Barnus babához!!!!!Jó nagy lett a kislegény!
Áfi párja! Nekem is iszonyatosan fájtak a vizsgálatok a műtét előtt, ezt a doki be én fel dolgot én is átéltem, szörnyű volt. És olyan értetlenül tudnak nézni ilyenkor az emberre, hogy ugyanmár miért fáj ez ennyire. Hát nekik biztos nem fáj.
De a lényeg, hogy kint van Barnus, és jól vannak mind a ketten:)) Enikőt próbáld meg felcsempészni Áfihoz úgy, ahogy múltkor itt leírtam, ha már bent van, csak nem küldik ki. :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Micsoda hír,megvan Áfiék nagyfia!!! Gratulálok!!Voltam nst-n voltak 40-60-as keményedések dokim meg nincs,mert épp szül,úgyhogy hazajöttem,pénteken megyek megint.

Kép
Kép
josi

Kép

Azt kérdezed tőlem
hogyan vártalak?

Mint az éjszakára
fölvirrad a nap,
mint a délutánra
jő az alkonyat,
mint ha szellő jelzi
a förgeteget -
ezer pici jelből
tudtam jöttödet.

Mint tavaszi reggel
a nap sugarát,
fagyos téli este
jégcsap csillagát,
mint az alma ízét,
tejet, kenyeret -
pedig nem is láttalak még,
úgy ismertelek.

Mint a fény az árnyat,
záport a virág,
mint a patak medrét,
madarat az ág,
mint sóhajos nyári éjjel
a fák az eget -
mindenkinél jobban téged
így szerettelek."

(Beney Zsuzsa - Anya dúdolója)

SOK BOLDOGSÁGOT ÉS JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK ÁFINAK, BARNUS BABÁNAK ÉS CSALÁDJÁNAK.

Kép

móni
bedmona

[img]Sok boldogságot így négyesben, Áficsalád!

Kép
Kép
banoed

Sziasztok!

CSERIANI: Mi újság? Voltál dokinál? Ugye semmi baj nincs?

JOSI: Te leszel a következő akiért majd ennyien drukkolnak!!!!
Mi lesz, fiú vagy lány? Vagy meglepetés?
Olvasom, hogy te is Bonyhádon szültél. Kiváncsi vagyok mi lesz a
véleményed a Szekszárdi kórházról.

További szépnapot mindenkinek!

Kép

móni
bedmona

Bedmona,lányunk lesz megint :D . A bent töltött kórházi napokra én is kíváncsi leszek. Bonyhádon nagyon kedves volt mindenki.10 napot votam bent,de hamar eltelt. Remélem nem lesz rosszabb itt se.

Kép
Kép
josi

Cseriani, én is kérdezem: mit mondott a doki?
Josi, szeretnék megen éjszakázni, úhogy lécci, jelezz majd, ha kell izgulni! 40-60? Hűűűha! Mindjárt itt a te időd is... :D
Vizsgálatok szülés előtt/közben... Ne is mondjátok. Én a kitolás előtt, emléxem, már üvöltöttem a vizsgálatnál... (Közben tágítják a méhszájat, ugye, ahogy itt megbeszéltük... hát, naná, hogy fájt! Gondolom, Áfinál meg még jobban is akarta tágítani, készülve az úgyiscsászárra.)
Rövid hírek, nem szeretném Áfiférje előtt "lelőni a poénokat" (már, ha ráér írni szegényke): Áfi éjjel nem aludt a fájdalmai miatt, 2 nővér folyamatosan mellette volt, nagyon odafigyeltek rá, nagyon rendesek voltak. Hol felültetik, hol lefektetik... :shock: Kap fájdalomcsillapítokat, egyre jobban van és egyre jobb a kedve is már. Hatalmas volt a méhe, nem csak Barnus volt eleve óriás, hanem sok volt a magzatvize is. Nagyon ki kellett pucolni, ezt mondta Vargadoki nekik. És nagyobb adag összehúzót kap majd, hogy jobban tudjon ürülni a méhe, és így még jobban fáj neki...
De mostmár hamarosan jól lesz.
Vasgyúró Barnabásúrfi pediglen tiszta apukája! :lol:
Vendég

hali..minden ok velem,kicsit aggodalmas vagyok :shock:
De lehet csak nagyon odafigyelek magamra. Na mindegy,az a lényeg,hogy minden ok. De lesz még hathetes vizsgálat is...
Vendég

Áfinak újra csak gratulálni tudok a hatalmas babájához. Szorítok neki, hogy mihamarabb múljon a fájdalom és gyorsan hazatérhessenek.

Cseriani örülök, hogy minden rendben. Ezek után várható, hogy mostantól normálisan fog megjönni, vagy elmaradhat még?

Nálunk úgy tűnik, hogy kezd normalizálódni az étvágy. Mióta újra kap bébiételt azóta szépen eszik, megint. Szerencsére. Evelin továbbra is értetlen felsőfokon, majd csak kinövi. Tegnap el kellett vinnem orvoshoz, mert kicsit köhög. Az ovónő pénteken lecseszett, hogy miért vittem a gyereket mikor beteg. Tegnap nem vittem. A dokinéni megnézte, semmi baja a gyereknek. Kaptunk köptetőt és igazolást, hogy mehet oviba. Ma már csak azt hallottam, hogy nagyon rendetlen és szófogadatlan. Mintha itthon nem lenne hasonló?.

Emmamami te hogy boldogulsz a két gyerkőccel?
Vendég

Sziasztok.

Áficsaládnak szeretnék gratulálni a nagy kisbabájához!

Csikken a hőmérősöktől

KépKép
Kép
csikken

Újabb hírek, persze csak ha érdekel titeket :wink:

Végre sikerült beszélni Áfival. Írtam már neki több SMS-t de nem reagált. Kezdtem azt hinni, hogy valami baj van ,de aztán beugrott, hogy bizonyára csak pihen, hiszen éjszaka nem volt ebben a kegyben része.
Azt mondja egy kicsit jobb már. Alapból nem fáj a császárseb, csak akkor ha mozdul. Eddig mozgás nélkül is fájt neki. Ez is haladás. szájhúzás A méhösszehúzó injekciók hatása is enyhülni tűnik. Továbbra is érzi, de már nem olyan rosszak a görcsök.
Végre tudott aludni, se a fájdalom, se a látogatók nem akadályozták meg ebben.

Megvolt az első felkelés is. Na szerintem ez volt a nap legrosszabb élménye. Csak a mosdóig kellett elmennie, de azt mondja, úgy érezte, hogy egyszerűen leszakad az egész hasfala. Végül megoldotta a feladatot, és sikeresen visszaért az ágyik egy arcmosás után.
Ma sajnos még nem ehet, de nem is érzi magát túl éhesnek. Van bőven más, amire figyelhet...Kapott egy anti-D-t is, Barnus beletalált a B+ vércsoportba.

Barnust óramű pontossággal 3 óránként hozzák szopizni. Ehhez fűződik az első negatív élmény is. Az nem számít, hogy anya, de főleg a gyerek alszik, akkoris hozzák. Nem érdekes. Olyan mélyen aludt Barnus, hogy nem tudta felébreszteni Áfi. Mondta a nővéreknek, hogy ne tömjék meg semmivel, mert elalszik, és így nem lehet megszoptatni. Erre a nővér: "Meg kell piszkálni!" !!! És ezt egyedül találta ki???!!!! Ilyenkor csak maga mellé teszi, és együtt fekszenek. Nagyon szereti ezt Áfi. Ha netán mégis felébredne Barnus, akkor jön a szopi.
Holnap már kap rendes kaját is, és hosszabb sétára indul.Az előbb nem írtam igazat, mert végülis kapott "enni". A menü: Üres leves, tök üres. Se tészta, se egy nyamvadt sárgarépa, semmi.Gyakorlatilag sós, sárga lé.

Hirtelen ennyi jut eszembe, ha valamit kihagytam, majd még később, de legkésőbb holnap megírom.
Vendég

Köszönjük Csikken! Holnap átadom, reggel ismét megyek látogatni.
Vendég

hali Áfiapu

Nekem is rendszeresen hozták Elizát,akkor is,ha a kék fénytől nagyon be volt ájulva..azt mondta a csecsemős,ha nem tudom felébreszteni,akkor bújjunk össze,az is jó. Naná,hogy jó volt :D
Igaz,a kisasszony elég hamar felébredt,amint megérezte a tejszagot :lol:
Puszi Áfinak :!: :!: :!:
Vendég

Áfi párja! De milyen finom tud lenni az az üres leves, legalábbis nekem nagyon finom volt, másfél napos koplalás után!!! Meg a reggelire kapott üres piskóta is! A vacsi lesz a "legfenségesebb": krumplipürének csúfolt valami, darált főtt hússal :) Ez a császáros menü :wink:
A felkelés is egyre könnyebb lesz majd Áfinak, nekem is az első az rémálom volt, aztán egyre inkább nem is akartam már feküdni, jól esett sétálgatni (na nem a "batyus" sétákra gondolok).
Megyek reklamáló úrfihoz, ő az úr a háznál :P

dadomi

Jó neked Dadomi, hogy izlett az a levesnek mondott lötty. Én rá sem tudtam nézni. Mikor megittam már ki volt hülve és elég zsíros volt.
Vendég

Rékababa!
Akkor nekem szerencsém volt, meleg volt még mikor kaptam a levest :) De én már tényleg olyan éhes voltam. Dec. 31-én született Dominik, én aznap ebédet ettem, aztán már semmit, mivel vacsi előtt már bent voltam a kórházban, és mondták, hogy hát inkább ne egyek, mert lehet, hogy még aznap ki kell venni a babát. Szóval 31-én ebéd, aztán aznap már semmi, este 10-kor született Dominik, ezért én aznap 0. naposnak számítottam, tehát jan. 1-je volt az első nap, és csak a második nap ehetnek a császárosok. És akkor elsején este már könyörögtem, hogy adjanak már valamit enni, vagy hozatok be magamnak, mert most már több, mint 24 órája nem ettem. És hát ugye másnap reggel nekem is ugyanúgy fel kellett kellnem. Aztán kaptam egy kis kekszet este, és másnap kaptam a csaszis menüt. Én már tényleg ki voltam rá éhezve :wink:

Áfi párja! Az ébresztésről nekem is van nagyon rossz tapasztalatom. Engem csak azért ébresztettek fel egyik délután fél órával azután, hogy sikerült elaludnom, hogy megmérjék a hőmet :evil: :evil: Hulla fáradt voltam, szarul is voltam, a kicsit bevitték napozni a kékfény alá, gondoltam a következő etetésig alhatok másfél órácskát. Hát én nagyon lecsesztem a nővért, nem is mértem meg a hőmet :P De a szobatársaim mondták neki, hogy hagyjon békén, most aludtam el, de a k...ög nővér nem foglalkozott vele.

dadomi

Nov. 24-én én reggeliztem és nálam is csak más nap ebédre kaptam enni, bár én nem voltam éhes. Nagyon nehezen csúszott le az a leves. Bent végig csak pár falatot tudtam enni, többet nem. Ugy látom azért én jobban jártam az altatással, mert legalább a császár után egész nap aludtam, valamennyivel így könnyebb volt elviselni a fájdalmat. De az tény, hogy akkor abban az első két napban iszonyatosan tud fájni az embernek. Csak akkor ébredtem mikor hozták Rékát, 12 óra 13-kor volt a kiemelés, és a délutáni 3 órás szopin már ott volt velem.
Vendég

Rékababa! Miért kellett altatni? (már ha publikus) Nekem is nagyon fájt a seb, de próbáltam minél kevesebb fájdalomcsillapító szurit kérni, mert a hátsó részem az első gyereknél is olyan lett a szuriktól, mint a szita, ráadásul becsomósodott, felkelni is csak egyik oldalam felé fordulva tudtam. Úgyhogy tanultam belőle, és a másodiknál már elmaszíroztam a szurikat, meg ha nem volt muszáj inkább nem kértem fájdalomcsillapítót. Néha még most is érzem a szurik helyét ha időváltozás van, pedig már elmúlt Domi 9 hónapos.

dadomi

hát igen,mindegy fajta szülésnek megvan a maga szépsége :twisted:
Vendég

Cseriani! Hát az biztos, hogy egyik sem leányálom. Bár az eredménye mindent megér!!! :lol: :lol: Azért én irigyeltem a "simán" szülőket, könnyebb volt nekik, mint nekünk csaszisoknak, legalábbis az a szobatársunk, aki simán szült nagyon virgonc volt pár órával a szülése után. Csak annyi volt a panasza néha, hogy szúrja a gátsebnél a varrat egy kicsit.
Én a sógorom feleségére akadtam ki nagyon, mikor Dani után azt mondta, hogy én nem is tudom, hogy milyen a szülés. Hát pofán tudtam volna vágni, ő a három gyerekével nem szenvedett annyit, mint én Danival, 27 óra telt el onnan, hogy megindultak a rendszeres fájások - és már az elején elég rendesek voltak - egészen addig, míg a műtőbe kerültem egybefüggő fájásokkal. Aztán meg jött a műtét utáni borzalom.

dadomi

hát,azért a sima szülésről is tudnék mesélni...és a tolófájások még a legjobbak néha az egészben...
De hogy mennyire más lehet két szülés is,lásd nekem Kristóffal majd Elizával...
Kristófnál én is pár óra múlva már fel tudtam volna pattanni,de most :cry:
Vendég

lányos anyukák-tetettetek fülbevalót a lánykáitoknak? Mikor? Tűvel vagy pisztollyal?
Elizát jövő héten viszem,a védőnéni kiszúrja a fülét..kicsit parázok,biztos nagyon fog szegénykém sírni-én meg majd vele :oops: :cry:
Vendég

lányok,én fejbe csapkodom magam,ha most bárkit is megbántottam a szüléssel kapcsolatban. Nem ezt akartam... :oops: ,nem ez lett volna a mondandóm lényege. :?
Különbséget tenni még az sem tud,aki mindkét módszert"kipróbálta",hisz két császár és két sima szülés között is van különbség...
Vendég

Dadomi: Beletrafáltál, tényleg piskóta volt a reggeli, méghozzá üresen. Dehát basszus az nem reggeli. Desszertnek jó, nade reggellinek???? Mindegy örült neki hogy kap valamit.
Áfi is már tűpárnának érzi a fenekét. Eléggé csípnek is a szurik. Azon agyal, hogy ő sem kér fájdalomcsillapítót.

Cseriani: Hát igen Áfi is összebújik a törpével, esze ágában nincs erőnek-erejével keltegetni. Nagyon jól esik neki, hogy egymás mellett fekhetnek. Ha minden jól megy holnap mehetnek baba-mamás szobába.

Délkörül megjöttem a kórházból.

Áfi jelentősen jobban van. Most már "kikocog" a mosdóig, igaz baromi lassan. Amikor odaértem épp nevetgélt nagyon, csodálkoztam is: Ilyen vicces egy 20 centis seb? Aztán a nevetés okozta fájdalomtól sziszegve kinyögte, hogy jól kiröhögték a Páncél dokit.
Egész sokat kint voltunk a folyosón, mostmár jól bírja az ülést is. Ma reggel kivették a katétert, mostmár magának kell megoldania :cry: . Így naponta elég sokat kell kicsoszognia a WC-ig. De azt mondja, nem baj, mert legalább szokja. Naponta 4-5 szurit kap a fenekébe, már nagyon utálja ugyanis rettentően csíp. Mikor megkérdezte, hogy melyik csíp, a méhösszehúzó, vagy a fájdalomcsillapító, azt felelték: "mindkettő". Na hála istennek!
Holnap reggel kerül le a baba-mamás szobába, ha addig sikerül produkálnia valamit a nagyWC-n. Azt mondja nagyon igyekezni fog :wink:. Hogy mikor jönnek haza az még talány, szerintem péntek-szombat az esélyes. Attól függ mennyire húzódik össze a méhe, és hogy alakul a seb.Ma ha minden jól megy kihúzzák a csövet a sebből, mert ma már nagyon kevés váladék ürült.
Köszöni szépen a jókívánságokat, örül nagyon, üdvözöl mindenkit.
Barnust végre láttam igazán közelről, eddig nem lehetett.Kitolás! Nem is értem. Ma is csak azért láttam, mert odamentem a csecsemősökhöz, és mondtam nekik, hogy ha viszik szopizni akkor szeretnék csinálni róla egy képet. Egyébként hihetelen bunkók a csecsemősök. Most is egyik odaböfögte, hogy :"de gyorsan, mert dolgunk van, nem érünk rá!" Azért én kényelmsen, szándékosan kicsit körülményeskedve lefotóztam, és közöltem a bunkóval: "Én meg az apukája vagyok, csókolom!"

Később felteszem a képet. Bassszus, jó kövér kis arcocskája van, jól behízott bent.
Vendég

Kép

Hát itt ez a nagyfiú. Marhára sajnáltam szegényt mert mikor előszedték, hogy viszik szoptatni, akkor még aludt. Láttam, ahogy sorra keltegetik a gyerkőcöket. Bár ne láttam volna.... Húzogatják a hajukat, meg dörgölgetik az orrukat...Baromi brutális látvány. Nekik, mármint a nővéreknek nem okoz gondot. Bunkók.
Szegény Barnuson látszik az elgyötörtség, épp ébredezik, még a szemét is alig tudja nyitva tartani.
Ahogy mondtam jó kövér a pofija. Kár hogy ennyi ideig bent hagyták, jól meghízott.
Vendég

Tyűűűű amindenit! Ilyen nagy lett ez a kép, nem hittem volna. Sebaj jobban látjátok.

Visszatérve egy korábbi témához, érdekes de Áfi se volt túl éhes. Bevágta az üres levest, meg reggel a piskótát is, de nem gyötörte az éhség, pedig több mint 24 órája nem volt kaja. El volt foglalva szegény mással...
Vendég

Itt van mégegy kép. Ez néhány órásan készült.

Kép
Vendég

Áfiapuka! És mér nem húzogattad meg te is a csecsemősnek a haját??? :lol: Ez brutális! Nem lehetne hogy majd az anyukája ébresztgeti???Remélem hamarosan Áfi is ír már nekünk. Cseriani,Én 2 honaposan lövettem ki a fülét pisztollyal,kicsit pityergett,de semmi üvöltés nem volt,viszont hamar be kellett tenni az aranyat,mert sebes lett a füle,azóta nincs vele gond.

Kép
Kép
josi

Áfi párja nagyon gyönyörű a kisfiatok. Nálam annak idején Evelinnél a nyakát is csipkedték, ő se akart felébredni a sárgaság miatt.

Dadomi engem azért altattak, mert az anesztes háromszor bökte meg a gerincemet mire sikerült neki, de sajnos nem zsibbadt le a hasam. Az orvos mikor el kezdte vágni én rendesen éreztem. Szóltam, hogy fáj és érzem, a következő pillanatban már aludtam is. Az anesztesnek csak annyi volt a válasza, hogy nem tehet róla, hogy görbe a gerincem.
Én sajnos különbséget tudok tenni a sima és a császáros szülés között. Evelinnél igen csak fájdalmas volt az 4-5 tolófájás mire a kisasszony kibújt, de mióta Rékával császároztak azóta semmiségnek mondom. Az életbe nem vállalnék több császárt. Bár nem én miattam volt, Rékának ment le a szívverése minden egyes fájásra. Igaz az is, hogy előtte 16 órát vajúdtunk. De a végeredményért megérte! Csak azt hiányolom a mai napig, hogy nem tették rám az alvás miatt. Evelinnél fantasztikus érzés volt.
Vendég

Cseriani én 3 hónaposan lövettem ki mind a két lány fülét. Evelin meg se nyikkant, Réka üvöltött. Én a tűvel való kiszúrást brutálisabbnak tartom a belövésnél, bár ez csak az én véleményem.
Vendég

Azért, amikor én voltam mostanában Szekszárdon, és a szülésznőre várakoztunk a csecsemőosztályon, láttam olyat is, hogy a csecsemősnővér összepuszilgatott egy babát, mert végre szopott, meg olyat is, hogy egy másik nővérke fürdetés közben nem tudott ellenállni a kezében lévő kisfiúnak, és időnként cuppanós puszit nyomott a feje búbjára. Bár lehet, hogy kettőnknek (férjem + én) csinálták az előadást... De a majdnem másfél óra alatt csak ilyesmi jeleneteket láttunk, és nagyon jókedvűen jöttünk el a kórházból.

Barnus meg cuki, ducin is az! :P

Kép

Kép
enahma

Persze, én is hiszem, hogy nagyon szeretik ők a babákat. Csak egyszerűen mechanikussá vált számukra az egész történet. Kicsit úgy kezelik őket mint tárgyakat, hiszen nem ritka, hogy naponta akár 30 babát visznek ki szopizni, visznek fürdeni, tesznek tisztába, stb, és mindezt évek óta.
Én is láttam olyat, hogy baromi kedvesek voltak babákkal, nagyon óvatosan fogták őket, meg szeretgették, de emellett tudnak (külső szemlélő számára) nagyon durvák is lenni. Egyébként az ilyen nagy szeretetrohamokban van egy adag színészi teljesítmény is.

Én azt nem értem mi a fenéért ébresztgetik őket. Majd felébred az anyja mellett, ha megérzi az anyuszagot.
Vendég

Áfiapu! Mond meg Áfinak, hogy gratulálok és nagyon gyors felépülést kívánok neki és pusziljuk kicsi Barnust is.

babaimádó
Kép
babaimado

Igen, gondolom, hogy van színészkedés is. :) Ezért is mondtam, hogy lehet, hogy nekünk csinálták a műsort. Hiszen a szülésznő szobájában ott ült (bár nem őket nézte) még egy jó adag kismama... :D

Kép

Kép
enahma

Hát,én nem tudom csajok,egy-két kivétellel akkor is csak dícsérni tudom a csecsemősöket...
Elizát sokszor vittem be a lengőajtó mögé is,mikor szolizni kellett vinnem,de ott sem láttam semmi kivetni valót...
A szoris-gyógyszeres nővérkék is aranyosak voltak-bár ott is volt egy,aki inkább ne lett volna ott :?
Vendég

bocsi,a szoris helyett szuris akartam írni :oops:
Vendég

Sziasztok,

Áfiapuka, gyönyörű szép a kisfiatok! :)

Csikken

KépKép
Kép
csikken

Áfiapuka és Áfi: a kisfiam már rástartolt Emma lánykájára,de ahogy így elnezegetem a kisfiatokat még a lányom által lehetünk rokonok :lol:
Vendég

Vendég

Rékababa,ez nagyon szívmelengető!!

Kép
Kép
josi

a mai népújságban van egy cikk a Répásy főorvosúrral...
Rékababa egyszer ezt már megkaptam emailben,akkor is elsírtam magam rajta :oops:
Nekem a szüléssel nem igazán múlt el a nagyfokú érzékenységem..sőt... :oops:
Vendég

josi,te hogy vagy? Semmi jele,hogy ma már ne aludnál otthon?? :D
Vendég

Csikken: Köszönjük szépen, örülünk hogy tetszik a kistörpe.

Cseriani: Legyen úgy, korban egészen stimmelnek!

A mai tapasztalataink:

A csecsemősök ma is alulmúlták önmagukat. Gondolkoztam, hová lehet még lejjebb menni, de mindig lehet. Ma bebízonyították. Egyszerűen levették Áfiról a szopizó gyereket, és elvitték. Hogy a p..ba lehet ilyet megcsinálni??? Később reggel 10 körül az épp alvó Barnust felemelték az ágyról, és elvitték. Áfi csodálkozva kérdezte, hogy mit csinálnak. Erre a válasz: "Elvisszük, mert nem írt még alá egy papírt!!" Erre Áfi mondta nekik, hogy ő még semmi papírt nem is kapott, így nem csoda, hogy nem tudta aláírni. Az volt a válasz, hogy hozzák majd. A mikor kérdésre csak odavakkantották, hogy majd ha ráérnek. Eszem dobom el.
Odamentem a csecsemősökhöz, hogy mutassák meg a Barnust, látni szeretném. Ne tudjátok meg milyen felháborodott arcot vágott a kiscsaj. Az volt az arcára írva, hogy: Én nem értem mit képzelnek ezek, majd jóhogynem mutogatjuk itt a gyerekeket.

Hát basszus elképesztő tapasztalataink vannak az újszülött osztályról.
Vendég

HŰŰŰŰ Áfiapu,úgy látom jobb ha felkészülök a legrosszabbra :? legfeljebb kellemeset csalódok! Cseriani,nincs itt semmiféle változás,holnap beszélek a dokival,mikorra tervezzük a szülést.Jó lenne ha beleegyezne a hétvégébe :)

Kép
Kép
josi

hát,Áfiapu,komolyan,mintha egy másik kórházról írnál,mint ahol én is voltam,3 hete...Áfi már lekerült babás szobába?
Vendég

josi,komolyan,nekem egy rossz szavam,panaszom nincs a csecsemősökre,nagyon normálisak voltak,mikor én bennt voltam...
Vendég

Josi,ne nézz tiszta idiótának,de ugye te jársz a Kunhoz? Vagy nem??
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?