Új privát üzeneted érkezett!

És egy kép a "Hisztikirályomról"

A legújabb hobby: Szívószállal kell inni mindent!
Kép

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom

Hopsz!
Ezzel akartam kezdeni, bocsi!

BOLDOG NÉVNAPOT A KATÁKNAK!

Kép

Puszi:Timi

Kép

Kép
timtom

Jó reggelt, bár Timi megelőzött:-)

Ezek szerint nem köveztek meg .... :D

Kicsit kifakadtam, de ezek szerint ti is hasonlóan gondolkodtok. Szerintem jó lenne, ha sok anyuka (és most nem rátok gondolok) később is ennyire törődne a babájával, gyerekével, és nem chipset etetne vle kólával meg ledobná a tv elé nehogy játszani kelljen vele. Sajnos ismerek egy pár ilyet, és ők voltak szülés után a vérmes anyatej és szoptatás pártiak (no cukros víz, stb) . Na de befejeztem :twisted:

Szia Anikó, cuki Sári nagyon és jó hogy itt vagy! Előbb utóbb mindenkinek a szobatársa megjelenik :-) Vagy ti nem azok voltatok?

Timi, kitartás, a hisztikorszak csak elmúlik egyszer!!!

Klári

Klári
Kép
ganti

nem de szembe szobások!!!
kerekpocak

Lányok: holnap megyünk babamama klubba a 13.kerületi művházba. Ti voltatok már ilyenen? Azon gondolkoztam, hogy mit vigyek. Elvileg ez egy két órás foglalkozás, gyalog megyünk babakocsival, de nem szeretném, ha végig ott feküdne Sári a babakocsiban. Vigyek plédet? Vagy az ölemben lesz? Nem tudom...

Kép
yucatan

Zsófi: Nem értem... A vonalzóink szerint csak 1 nap van a két baba között. Pedig kiszámoltam, és szerintem Samu már 3hó 3hét és 5nap!?

Kép
yucatan

Sziasztok!

hát ezt a termelést tényleg nehéz követni...

én is egyetértek mindennel amiről mostanában beszéltetek. engem a szoptass 6 hónapig elvárás idegesített a legjobban, mert persze hogy meg akartam neki felelni és állandóan ezen stresszeltem magam. persze örülök, hogy sikerült, meg még most is szoptatok, de én veletek ellentétben sajnos nagyon nagyon nem szeretek szoptatni. már alig várom, hogy ne kelljen, persze minél tovább "szeretném" én is, merthogy így a "jó". és persze hogy jó, csak nekem nem. persze ebbe közrejátszik az is hogy megint iszonyúan kisebesedett az egyik mellem, pont az ami úgy termel mint az állat, és minden szoptatásnál csillagokat látok. elkezdtem fejni, de úgy is fáj, és utálok fejni is. így előfordul hogy hanyagolom, de akkor meg akkora lesz mint egy ház. fejés/szoptatás után meg kb. negyed óráig olyan érzés mintha tűvel szurkálnák.szóval elegem van az egészből. este már tápszert kap, de így is kétszer szopik éjszaka, nappal meg 3szor. (plusz megeszik 80ml gyümölcsöt, 200 ml főzeléket délben, este meg kb. 150-180-ml gyümölcsös krumplit).

Marcsi, a lepedő ügy nálam is így volt. :(

Klári a te szoptatási történeted elég durva, azóta hogy olvastam többször eszembe jut.
Julika nagyon édes a szülinapi bugyójában és a tigris ruhában is!

Sárika is tündér, Anikó üdv közöttünk!:)

Lizus új képei fantasztikusak, főleg a barnított avatar!

Bala pedig a szokásos! :) olyan jó nézni, hogy ő már ilyen nagy és aktív. de a hisztit nem jó olvasni, megijeszt. :)

Bora úszókirálylánynak pedig egy nagy puszit küldök. (az úszódeszka nekem nem jó emlék, mindig félreállítottak vele gyakorolni, mert nem voltam elég ügyes :( )

most megyek mert nyűg van, ezt is állva írtam kezemben a Nyűg manó, azért a kisbetűk.

ja Samu levelein ismét nevettünk! le sem tagadhatja a bölcsész vért :)

puszi, nóri

Kép
nóri8

megint itt vagyok.

Zsófi, neked akartam még írni, hogy nekem is volt ilyen szoptatási parám, hogy nem elég a tej (kinek nincs? ), kérdezgettem is itt a lányokat akkor. Lehet, hogy ügyesedett a technikája és már nem tart neki olyan sokáig. Nekünk van hogy egy egy szopi már csak két perc (jó persze főzelék után). de korábban is volt ilyen. Szóval a lényeg, hogy szoptass rendültelenül (esetleg felrúgva a szabályos időközöket, pl ha nyűgös szoptatsd meg) és pár nap múlva tuti minden a régi lesz.

Reni, melyik játékra gyúrtok? én a vízijátékra 16 pontért. Már csak egy vonalkód kell hozzá. de mi azt használjuk és pont egy csomagot kell még vennünk ebből a fajtából, aztán irány a let's go!

Azt hiszem elég értelmetlen vagyok...
megyek is, mert Farkas végre alszik, és addig mosogathatok is akár. :)

puszi, Nóri

Kép
nóri8

Nóri teljesen megértem, h ha fáj és nagyon szenvedsz tőle, akkor nem nagy élmény ez a szoptatósdi. totál érthető. ennek ellenére lassan 7 hónapja nyomod! nagyon ügyes vagy. meddig?

Anikó, nem értem sztem jó a vonalzóm. hogy értve nem jó? még sose voltam baba-mamán így eben nem tudok okos tanácsot adni.

Timi Bala cukkancs és meglátod hamar kinövi a hiszti korszakot (nekem kb mostanáig tart..hehe)

nálunk a menet a köv: ha 5x eszik samu akkor f5kor kel ha 4x akkor 6-kor. az ok a köv lehet: ha 5x eszik akkor az 5. már csak nasi és így a 4.-től nem eszik 10 órát, ami pont f5 körülre jön ki.
de nagy séta, du (jó lenne) hosszú alvás. hát így állunk.

na majd még jövök.

ja láttátok? megszületett kki iza kisfia!
kerekpocak

csak röviden, mert Zsoma nyűgöl:
-Nóri, teljesen megértem, és le a kalappal, h ilyen klaszul csinálod! :D Sajnos Zsomb nekem sem szopizik olyan szépen, mint Zsig, nekem is gyakran fáj a mellem :oops: :? ...
-Anikó, sajnos még nem voltam ilyen foglalkozáson, így nem tudok segíteni 8) /de én is angyalföldi vagyok ám különben :lol: .../
-Timcsi, Bala tündéri! :P Annyira édes, jófej pasi! :P Hiszti: sajnos nem tudjuk honnan jön, bennük van, így vannak genetikailag kódolva... :oops: :roll: 8) :? Sajnos Zsigmond is a mai napig tud nyűgölni (amiben van egy kis hiszti is...), ha fáradt! :( És a testvérek nemcsak a jót, a rosszat is ugyanolyan könnyen átveszik/tanulják... :oops: :? 8) , így zsomb már most tud hisztizni??!!! :evil: :evil: kicsit korai, de ez van. :oops: :? Néha nehéz tudom, de sztem nem tehetünk ellen semmit. Én már annyi mindennel probálkoztam... :!: :?: :idea: :roll: :shock: :?

na most mennem kell majd, még jövök! :?
mazsolák

Sziasztok!

Anikó, gyönyörű a kislányod! Nagyon jó, hogy csatlakoztatok :)

Timi, hiányoztál már, Bala tündér!!! :)

Edus, köszönöm, most elhagytam a laktoherbet, meglátom, hogy mi lesz, aztán próbálkozom tovább, hátha kiderül, hogy mi lehet a bibi :)

Kata, én is néha fejek, ha éppen van rá időm és energiám, azért azt gondolom nálunk is lassan beáll a kereslet-kinálat :wink:

Zsóka, Borka kecses nőies leányka!!!

puszi
A.
mangó

a szopizás nálunk vagy nagyon ügyesen megy, vagy olyan jó bealvósan, és vagy fel tudom ébreszteni vagy nem..... ha nem akkor meg elég sürű a szopizás, de ahogy Nóri, Te is írod nem várom ki a 2-3 órát, hanem szopiztatom...... így a tejci is termelődik, meg Bende is megnyugszik......
mangó

[quote="ganti"]
írta:
ganti
Kicsit kifakadtam, de ezek szerint ti is hasonlóan gondolkodtok. Szerintem jó lenne, ha sok anyuka (és most nem rátok gondolok) később is ennyire törődne a babájával, gyerekével, és nem chipset etetne vle kólával meg ledobná a tv elé nehogy játszani kelljen vele. Sajnos ismerek egy pár ilyet, és ők voltak szülés után a vérmes anyatej és szoptatás pártiak (no cukros víz, stb) . Na de befejeztem :twisted:

Klári

Tudom, mire gondolsz... :oops: :? :( Én hasonlókat éltem át, amikor azt vágták a fejemhez, h éheztetem zsigát, nem adok neki enni! Tömni kell azt a gyereket! :oops: :cry: :evil: :shock: Persze,h utána meg hányja ki?! Mi?! Hol van ennek értelme?! :evil: És nehogy azt higgyjétek, h 40-50 évesek mondták! nem velem egyidősek!!! És persze azok, akinek nincs is gyerekük :evil: :evil: !Az én tapasztalatom: mindig az adja a "jó, okos" tanácsot/ötletet, akinek nincs is kölke! :shock: :roll: :evil:
Egy darabig engem is nagyon érzékenyen érintett, aztán már nem foglalkoztam vele, mert pont azokat bántottam meg, akiket szeretek :oops: :? :cry: ...szóval annak meg nincs érteleme :( . én is sokat bőgtem, de már no para. Jelszó: nézzetek az apjára! :oops: 8) (Ja mert rólam azt hiszik, nem eszek, nem iszok, h ilyen lehessek. :oops: :? 8) Elárulom, 20 éves korom óta ennyi kiló vagyok, csak talán "átrendeződtem", és előtte sportoltam versenyszerűen.... Na de nem fárasztok senkit :roll: :oops: 8)
mazsolák

Sziasztok!
Csak gyorsan Anikónak szeretném írni, hogy mi voltunk Marcival ilyen baba-mama foglalkozáson, és a babakocsit be sem vihettük (koszos kerék stb..), viszont általában van egy nagy matrac a földön, és arra tudtok leülni, a baba meg előttetek fekszik.
Én egy tiszta textilpelust vittem magammal, slussz. Ja, és úgy öltöztesd a gyönyörű lánykádat :wink: , hogy tudjál rajta könnyíteni, mert ált. jó meleg van ezeken a foglalkozásokon...pl. harisnya+ vékony felső a bodyra, és rajtad is legyen egy rövidujjú.
Majd írjál, hogy tetszett Sárinak (Marci u.ennyi idős volt amikor elkezdtük).
Jaaaaa és a lényeg, üdv.közöttünk, jó, hogy írtál, gyere minél gyakrabban!!!!!!!!!!!!!

Bala csúúúúcs pasas!

(este 7-re megyünk szemészetre, úgyhogy kezdek készülődni...)
puszi,Zsóka

KépKép
logi

sziasztok!

Zsóka, olyan ügyes nagylányod van ! tök jó hogy ilyen korán elvitted úszni, az sztem sokat fog jelenteni nagyobb korában! én is majd szeretném valahogy így....

Kriszta ti jártok még ?????????????????
Nórika meg lehet h úszóbajnok lesz a végén :wink:

az uncsitesóim úsznak kiskoruk óta mint Bori. ők Görögo-ban élnek amúgy. a kisebbik pedig országos csúcsokat döntöget sorban.
írtak is róla vmi híres görög sport hetilapban....
szóval nem lehet tudni mi lesz a vége, ők is hobbiból kezdték és azóta is nyomják (15 és 12 évesek), minden nap edzés reggel, du., stbstbstb.....
bocsi az offért :oops:

Anikó üdv a klubban :) Lánykád nagyon tünci :)
baba-mama nem korai ilyenkor még? nem okososdi vagy ilyesmi :oops: csak nemtom elképzelni h majdnem 4 hónaposan leköti a babát az ilyen!! ??????? majd írj mi volt a tapasztalat! :wink:

szia Nóri!!! de jó h itt vagy, már rég voltál :wink:
hát hallod nem semmi mennyiséget betermel a kiskiráylfi! :wink: de ettől ilyen ügyes hogy már álldigál :wink:
úúúú ez a szopi téma húzós! nagyon kemény lehet .. de nagyon ügyes vagy hogy így kitartasz! :wink:

Mangó, Bende is mindjárt 1 hónapos !! :lol: :lol:
hasonlóan csinálunk dolgokat :wink: (bealvás éjjel, fejés..)

és last but not least:(úristen de régen használtam az angolt :arrow: mióta nem dolgozom, nem.. remélem jól írtam :oops: )

Liza-halacska rácsodálkozik a függönyre
Kép

kis hernyóm :)
Kép
lmkata

Sziasztok!

Anikó, örülök, hogy csatlakoztál a csapathoz! Sári nagyon édes kilány :D

Mi sem voltunk még baba-mama foglalkozáson még, de tervezem hamarosan! Egyenlőre nem merem vinni mert nagy járvány van... A Niki barátnői is nagyon betegek... Nem hiányzik, hogy lebetegedjen..

Liza csúúúúcs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "hernyó" no comment :lol:

Bala hozza a formáját :lol:

Nóri, valami csodaizére gyúrunk!

Mircike, eltudod küldeni a vonalkódok sorszámát?! Akkor megnézem, hogy jók-e! Kööööszi!

Én néha találom csak fárasztónak a szoptatást. Egyenlőre még szeretem az összebújást :)

Az apás szüléssel kapcsolatban.
Én nagyon szerettem volna, ha a párom bentvan velem, Ő kevésbé... Talán azért ragaszkodtam hozzá, mert nagyon féltem, és szerettem volna ha valaki ott van támasznak. Nagy nehezen belement, azzal, hogy a szülés résznél kimegy. (ne azt gondoljátok, hogy erőltettem nagyon, csak elmondtam neki "párszor", hogy nekem sokat jelentene). Bent is volt velem hősiesen hajnal 5-től délután 3-ig akkor a bátyám leváltotta (aki egyébként állatorvosnak tanult :lol: ), majd visszajött és mindketten velem voltak. (mázlim volt mert az egyágyasban voltam). Aztán mikor jött a finish a drága párom bentfelejtette magát :lol: Pedig nem kértem rá! A köldökzsinórt a testvérem vágta el, mint jó állatorvos :lol: :roll: A párom meg a fejemnél volt. Azóta is nagyon büszke magára, hogy bent volt, és örül neki, hogy bentvolt végig és az első pillanatban a lányával lehetett!

Niki egy nap 4x szopik, minimum 350ml ebédre + 350ml vacsira főzeléket eszik és uzsira kb 100ml csümit eszik :oops:

Na ez jó hosszú lett :oops:

Üdv!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

sziasztok!

Csak egy gyors bekukk.
Köszönöm az összes üdvözletet! :)

Mazsolák: És nincs kedvetek holnap jönni? 10-kor kezdődik a József A. Műv központban. Az új épületben. Hol laktok? Mi a Madarász V. u.ban.

Imkata: Tulajdonképpen nem nagyon tudom milyen egy babamama klub. Megnézzük, aztán meglátjuk. Lehet, hogy korai. Majd beszámolok.

logi: Köszi szépen, akkor én is textil pelust viszek + rétegesen ölötzünk!

Most megyek, apával befejezték a fürdést.

Kép
yucatan

sziasztok!

Csak egy gyors bekukk.
Köszönöm az összes üdvözletet! :)

Mazsolák: És nincs kedvetek holnap jönni? 10-kor kezdődik a József A. Műv központban. Az új épületben. Hol laktok? Mi a Madarász V. u.ban.

Imkata: Tulajdonképpen nem nagyon tudom milyen egy babamama klub. Megnézzük, aztán meglátjuk. Lehet, hogy korai. Majd beszámolok.

logi: Köszi szépen, akkor én is textil pelust viszek + rétegesen ölötzünk!

Most megyek, apával befejezték a fürdést.

Kép
yucatan

Aniko Edus- mazsolák jelenleg angliában székel... milyen volt a baba-mama klub???????????????
Reni azért durva h a tesód is bent volt :) :) :)

ha csaba nincs bent velem akkor nemtom mi lesz velem... ő ment szólni h nincs szívhang (mert mások közben ugye szültek...) ő legyezgetett, ha nincs ott én meghalok. nem akarom túldramatizálni de tényleg. senki nem volt ott mint támasz v segítség csak ő. szóval el se tudnám képzelni a szüléses cuccot nélküle.
na puszik
kerekpocak

Köszönöm az együttérzéseket szopi ügyben. Azért nem vagyok hős, ti is ezt csinálnátok...
Most azt találtam ki hogy jövő héten elmegyek az orvosomhoz, úgyis mennem kell 6 hós kontrollra és megkérdezem, hogy mit tegyek. Úgyse mond semmit, de vkivel legalább megbeszélem (mármint szakemberrel).
Zsófi egyébként addig szoptatok amíg van tejem. Jó lenne egy éves koráig, de szerintem addig nem húzzuk ki. Nekem a sebet leszámítva sincs nagy meghitt összebújás, mert amúgy meg a kis csipesz ujjaival csavargatja, meg csipkedi a mellem, meg a karom. :) szóval Farkas nem az a romantikus típus. :)

Apás szülés: nekem is nagy segítség volt, hogy bent volt a férjem. De ő lekeveredett a lábamhoz (mert az orvos felmászott a fejemhez, és néha leugrott az ágyról), így mindent látott, gátmetszést, mindent. A vége felé láttam, hogy fehéredik, szóltam Zsolti nem vagy rosszul? akkor az orvos is rászólt hogy jöjjön fel a fejemhez,és amikor odajött egy-két perc múlva megszületett Farkas. :)

Reni
, jó a szüléstörténeted. :) nem semmi, hogy a bátyádat beengedted. nekem csak nővérem van, be is akartak jönni, de nem engedtem őket.

Jó sokat eszik Niki!!!! :)

Lizus hernyó nagyon édes!!!!! De halacska Lizus is!! :)

Megyek fejni. jó éjt!!!

Nóri

Kép
nóri8

HALACSAKA LIZU ÉS HERNYÓ LIZU CUKORMACKÓ!!!!
kerekpocak

csak elalvás előtt egy villám kukk: Nóri te még fejsz???????
hűűűűűűűű azt hittem ez csak így az elején esedékes...... :roll: :roll: de akkor ezek szerint neverending story? :lol: :lol:

nekem is nagyon szupi volt h Ákos bent lehetett a csaszinál :)
meg a tudat h ha én nem is de ő elmehetett a kicsilányunkhoz amikor fürdették, stb. és ha ő nincs ott és nem ripakodik rájuk, akkor nekem vissza sem hozzák Lizut arra a 3 mp-re hogy a csókot az orrára nyomjam!
különben ennyit arról h nem szabad felemelni a fejem.. akkor azért a pusziért úgy kitekeredtem és megfeszültem h ketten ugrottak oda hozzám h ezt azért ne, illetve a csajszi közelebb tolta a kis manómat hozzám....

na megyek aludni, 1.kor már kelhetek is számításaim szerint !
:lol:

jóéjt mindenkinek !!!
lmkata

Zsófi egyszerre írtunk..... a halacskásat Samunak küldjük, elvégre ő is az néha :wink:
na megyek
puszi
lmkata

Villámkukk+reakció a rohanostól: :lol: :lol:

-Anikó, mint már zsófi írta, most sajna nem tudunk veletek menni. :oops: :cry: De az igazat megvallva, ha én beállítanék a két duracellnyuszimmal, az minden lenne, csak nem nyugodt torna... :roll: :oops: 8) :lol:

-Kata, Lizu gyönyörű!!!!!!!!!!!!imádom!!!!!!!!!!annyira édes, ahogy csodálja a függönyt. :P Klassz, h ilyenkor még ily "egyszerű" dolgok is így lázbahozzák őket. :P Utána meg az ő reakciójuk minket... :roll: :oops: 8) :lol:

-Reni, csatlakoznék Nórihoz+Zsófihoz, én imrin, és a szülésznőn - ja és természetesen - a dokimon kívül nagyon nem igényeltem mást. (így is kissé rossz volt, amikor odacsödült a jónép, h mi van velem, én meg kitárva, enyhén szar érzés volt...., de ezt nem részletezem, még leírni is tök szar, keveredik bennem a dolog... :roll: :oops: :evil: :? :cry: )
Ja és elég szép mennyiséget eszik Niki?! :roll: :shock: :oops: 8)

- Timcsi, eszembejutott, h lógok még neked a "wc-re szoktatással/szobatisztaság/", ígérem, amint tudom, megteszem. :P

na majd holnap jövök.. 8) :lol:

ja zsófi, samu megkapta a levelet amit küldtek neki a fiúk??!! :roll: :shock: 8)
mazsolák

Alon, Marcsi, még neked szerettem volna annyit írni, h kitartás a költözéshez! Küldöm a sok sok energyt, ami ilyenkor kell! Nézd az alagút végét, az adjon erőt! :P
mazsolák

Szép reggelt Anyatársak!

Hernyó-halacska Lizacicus egy tündérlány, gyönyörűséges!!!..és látod Kata, milyen ügyesen nézelődik már :wink: :wink:

Reni, 350-eket eszik Niki?? Nem írtad el? :roll: :lol: :lol: Nem semmi huzata van a csajnak. Marciba alig bírok betuszkolni 140 mili főzeléket :roll: Gyümit meg pár kiskanállal elfogad, azt kész..már forgatja is a fejét. A szopi viszont jöhet bármikor :roll: :D .

Edus, pusszancs a fiúknak meg persze Neked is! :wink:

Nóri, Marci meg kapargatja a mellem :? szopi közben, ezért mindig jó rövidre vágom a körmét, mert különben már tigrismintás lennék. :D

Nálunk is bent volt apjuk mindkét gyerek születésénél. Én nem kértem, Ő döntött így. Eredetileg nem akart bent lenni, de aztán mégis...Viszont a köldökzsinórt csak Marcinál merte bevállalni. Azóta is mondogatja mindenkinek, hogy nem is hitte volna, milyen vastag, erős kapocs ez anya és gyermeke között :) .

Nem kaptam szemüveget, pedig már úgy rákészültem. Azt mondta a dokinő, hogy olyan enyhe kéne, hogy inkább nem ad, dolgozzon kicsit a szemem.

na még jövök, puszi :mrgreen:

KépKép
logi

Reni, most kaptam meg a Babanetes privid, amit két napja írtál :? . :?:

KépKép
logi

Ne ijedj meg Kata, a fejés nem tart örökké, csak nekem most a fájós cici miatt kell, mert este nem szoptatok belőle, (gyűjtöm az energiát éjszakára) és így le kell fejni, nehogy leessen és elguruljon. :).

Zsóka, elfelejtettem írni, hogy Marci milyen szép a szőnyeges-papucsos képen, nem beszélve arról, hogy milyen ügyesen egyenesen ül! :) és tök jó az a tappancsos egyberuha.
(a papa nálunk sem akart bent lenni eleinte a szülésen, de aztán ragaszkodott hozzá. Változnak ők is a kilenc hónap alatt. :) )

Puszi, Nóri

Kép
nóri8

ok Nóri megnyugodtam :lol:

változnak ők is 9 hónap alatt :arrow: az én kedvesem egyáltalán nem akart bent lenni :arrow: aztán mondta a vajúdáson azért csak ott lesz hiszen nekem kell a támasz és ki más lenne az ?? :arrow: aztán már mondta na jó hát ha azon bent van akkor már nem megy ki a lényegnél, és ott lesz velem!
aztán jött hogy csaszi lesz :arrow: háát akkor nem lesz bent mégsem mert nem bírná :arrow: kicsit később: egye fene, hát csak kibírja, bejön ha addig él is !!! :lol: :lol: :lol:
és utána: háááááát hogy mekkora élmény volt hallani ahgy felsír és látni és fényképezni és és és és ...... szóval nagy mák h nem hagyta ki !!! - mondta.
én pedig az elejétől fogva annyit mondtam neki: teljes mértékben rábízom mit szeretne, nekem MINDEN jó, megértem a döntését akármi is lesz. ott volt B tervnek h a barátnőm jön be velem - szal nem maradtam volna semmiképp egyedül :wink: :lol:
lmkata

Zsóka de jó, örülj neki nagyon !!! ha egyszer kap az ember, onnan egy jó darabig nincs megállás csak romlás.... legalábbis nekem... :cry: :? :shock:

rohanós Eduséknak pusszancs ! :wink:

Ja Marcsinak én is akartam írni hogy kitartás a költözés nehéz pillanataihoz, egyszer úgyis a múlt lesz az is. :lol:
azért gyere majd ha már tudsz !

na megyek majd még jövök ma :wink:
lmkata

hát Kata én fejek non-stop.
1. mindig parázom h nincs elég
2. 10 körül muszáj mert bár samu alszik 10 órát egyhuzamban a melleim nem bírnak ki annyit így 10kor csapolok (azért akkor h jó sok azért összegyüljön reggelre neik és lehet h kicsit mondjuk elöbb ébred??!!)
3. a felesleget odaadom a barátnőmnek.

amúgy van olyan nézet miszerint ha elkezdesz fejni nem nagyon lehet abbahagyni mert begyullad a melled. én volt h kb 1 hónapig nem fejtm és kutya baja nem volt- de nem vagyunk egyformák. nekem szopi után kb 5 perc a fejés így kibírható. viszont megnyugtat.

köszönjük a halat! edu majd csekkolom még nem volt időm.
na puszik!!!
kerekpocak

Csak beugrottam elnézést, majd jövök. Volt egy horror alvási napunk, ráadásul tegnap szült egy barátnőm a Jánosban, olyan izgatott voltam egész nap, hogy semmit se tudtam csinálni :) Ma nem mertem még hívni, de este már tuti felhívom, már alig bírom cérnával. Szombaton szerintem bemegyek látogatni :)

Reni: megnézem és ideírom a sorszámokat.

Yucatan: szia.

Csak lólépésben néztem a betűket, majd reagálok még. Üdv. M.
mircike

Sziasztok!

Na voltunk délelőtt a baba-mama klubban. Érdekes volt: volt 7 anyuka. Sári volt a legfiatalabb, 2 éves kisfiú a legidősebb.
Jött egy nő, bemutatkozott, elmondta, hogy ő gyerekekkel foglalkozik és a következő alkalomra hívhat valamilyen szakértőt (védőnő, homeós...). Beszélt max 2 percet, és mondta, hogy akkor majd jön vissza délre.
Szóval ott maradtunk. Én azt hittem, hogy ez valami koordinált klub, de egyelőre nem az volt.
Ettől függetlenül jól éreztem magam (Sári is). Beszélgettünk, tapasztalatot cseréltünk. Aztán negyed 12-kor már leléptünk, mert Sári már nagyon álmos volt.
Lehet, hogy elnézünk két hét műlva is. Akkor már valószínű lesz valamilyen szakember, meg kimozdulni itthonról mindig jó! :)

Megyek, felébredt a kisasszony

Kép
yucatan

Sziasztok!

Na voltunk délelőtt a baba-mama klubban. Érdekes volt: volt 7 anyuka. Sári volt a legfiatalabb, 2 éves kisfiú a legidősebb.
Jött egy nő, bemutatkozott, elmondta, hogy ő gyerekekkel foglalkozik és a következő alkalomra hívhat valamilyen szakértőt (védőnő, homeós...). Beszélt max 2 percet, és mondta, hogy akkor majd jön vissza délre.
Szóval ott maradtunk. Én azt hittem, hogy ez valami koordinált klub, de egyelőre nem az volt.
Ettől függetlenül jól éreztem magam (Sári is). Beszélgettünk, tapasztalatot cseréltünk. Aztán negyed 12-kor már leléptünk, mert Sári már nagyon álmos volt.
Lehet, hogy elnézünk két hét műlva is. Akkor már valószínű lesz valamilyen szakember, meg kimozdulni itthonról mindig jó! :)

Megyek, felébredt a kisasszony

Kép
yucatan

sziasztok,

megint csak egy gyors bekukkra van időm. remélem nem esem ki nagyon a "vérkeringés"-ből.

Kata, Edus, köszi a drukkokat költözés ügyileg..
hát itt minden már doboz-doboz hátán. pont gondoltam rád Edus, h. te két izgő-mozgó kispasival, külhonban hogy vezényelted ezt le, szóval le a kalappal, most igazán átérzem !

nagyon édes hernyóLizatündérbaba !!

most amúgy nekem is tejparám van, de szerintema stressztől, meg a 3-kor-jut- eszembe, h. ma még nem ettem-től van. szerintem. ennek jele, h. Laura most 4x egymásutánban is felébredt hajnali 2-3 körül. pedig főzelékezünk is délben, meg gyümizünk is délután. szóval szerintem attól van, h. nem kap eleget napközben. "régen" :lol: úgy csináltam, h. amit lefejtem este 10-kor (mint Zsófi) azt v. lefagyasztottam, v. másnap este odaadtam Laurának a szoptatás mellé.
felhívtam a védőnőt (kíváncsiságból is, h. mit mond -meg hátha más oka lehet Laura ébredésének, és kapásból vágja), elmondtam neki a sejtésem, h. szerintem Laura éhes.
erre azt mondja csípőből: telefonálj rám 2-kor, akkor rendel a dr-nő, és FELÍRUNK SINLAC-ot. ettől a hajam égnek állt.
tudja, h. 5 és fél hós koráig szoptattam kizárólag, tehát tejem volt - elméletileg lenne is. meg nem kérdezi, h. mennyi főzeléket eszik Laura, esetleg azon emeljünk, mindent megtettem-e, h. van-e elég tejem v. ilyesmi, v. szoptassak 3,5 óránként 4 helyett, és akkor 1-gyel több etetés lesz..(és a tejem is szaporodik) és hátha a lányom is jóllakik.
neeeeeem, csípőből: SINLAC estére. ami nem tápszer (állítólag), de akkor is... ez az első és legegyszerűbb. (v. most engem is utollért, a "te jó ég, tápszer" feeling? :lol: )
nem az a védőnő dolga, h. mondjuk azt végig futtassa, amit én?
szerintetek hülye vagyok, h. ezen kiakadtam?
v. ha tudom a saját kérdésemre a választ, minek hívogatom a védőnőt?

na mindegy, most megpróbálom, h. megint fejek, azzal "hozzátáplálok" este, meg nem várom meg a 4 órát.

a másik hír:
Laura kúszik !! 8) 8) 5 napja !
olyan édes, mint egy fóka, úgy csinálja !!!!! mindent elér (többnyire zsinórokat), nincs mission impossible !! győzzem őt összeszedni !
amúgy minden érdekli, mindent meg akar vizsgálni ami a látóterébe kerül, és addig nem nyugszik, amíg meg nem kaparintja, v. meg nem mutatjuk neki. szóval már önálló akarata is van ! nem váltható ki egy Tesco-katalógus holmi csörgőrázással. ha eldugom, amit kiszúrt magának, megjegyzi egy pár másodpercig, és kinevet, ha mással akarom "becsapni".
amúgy meg egy tündéri mosolygós, nagyon ismerkedős-barátkozós (egyelőre). aki rámosolyog, arra ő is vissza. remélem majd azért a cukros nénik-bácsik elkerülik. :?

ja, Zsófi, akartam már írni, h. iszonyat jók Samu levelei, nagyon jó a stílusa a kiskrapeknak !
meg ma jártam a környéketeken, sasoltam hátha arra és akkor babakocsiztok, de nem.

Yucatan, üdv itt !! tündéri a kislányod !

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

utolllllllllllllért = utolért :?

Marcsi

KépKép
alon

Marcsi! laura nagyon nagyon ügyes!!!!!
teljesen igazad van a védőnőt illetően. amúgy nekem lassan az a meggyőződésem h védőnő én is lehetnék. jóformán mindenre az a válasz, h hát igen. ez van. ilyen samu. sajnos nincs mit ezzel kezdeni. hmm-hmm.

szóval kicsit gáz.

lányok megint azon parázom h sqamu mit tud már és mit nem. tudom h tök gáz vagyok de olyan rossz. a múltkor a védőnő (na tessék) mondta h mostanában már oldalt fekve kellene a játékok után nyúlnia. na samu semmi ilyesmit nem csinál. ha hasra fordítom akkor alkarra támaszkodva tartja magát kb (MAX!!) 5 percig aztán lehanyatlik. aztán megint kinyomja magát és elkezd szenvedni , leejti a fejét és kb 2 ilyen kör után úgy marad és sír, meg szenved.
muszáj pedig kicsit eröltetni mert így nem fejlődik a hátizma sem. sztem még mindig nem elég stabil a fejtartása, néha lebuccol. mondjuk egy ideje ezt nem figyeltem. hanyatt fekve nem emeli meg a fejét (valahol mintha ezt olvastam volna) és egy olyan 3 hete már kézre se nyoja ki magát- így nem is fordul át. biztos a súlya is lehúzza, de én úgy aggódom!!! ülni mondjuk szeret az ölemben, és ha felhúzom akkor tartja a fejét. SZERINTETEK??

ezt a képet ma csináltam, a blogon is fent van: Kép
kerekpocak

squamu nem samu indián neve, csak elnyomtam.
marcsi legközelebb írrj ha erre jársz!
kerekpocak

Sziasztok!

Laura nagyon ügyi!!!!!
Nem akarlak rémiszgetni Marcsi, de Niki 6 hónapos koráig egyszer sem ébredt fel éjszaka, de azóta egyre rosszabb lett...

Samu haláli ahogy a laszti mögül kukucskál :lol:
Ne aggódj Samu mozgásával kapcsolatban. Az a csoda, hogy eddig miket produkált!!! Most lelassult kicsit, majd behozza, ne félj! Niki hónapokkal van elcsúszva a Nagykönyvben leírtakhoz képest, de előbb vagy utóbb mindent megcsinál! Szóval no para!

Azt nem is mondtam, hogy Niki meg mászik pár napja (majdnem 9 hónaposan :roll: :oops: :shock: :lol: )!!! Olyan ééédees ahogy rakosgatja a tappancsit! Az utolsó centiket meg úgy teszi meg, hogy lendületből lök egyet magán és hasoncsúszva érkezik a kiszemelt tárgyhoz (úgy gyorsabban eléri :lol: )!

Képzeljétek, Breezer-ezek!!! Már szédülök :lol: :oops: 8) Teljesen elkábultam, zsibbadok :lol: Bezzeg régen...

Jaj Zsóka, megkaptam a levelet! Hiper extra köszönöm!!!!!!!!!!!!

Üdv!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Marcsi, ezzel azt akarom mondani, hogy lehet, hogy nem éhes, hanem csak túl sok minden történik vele napközben és azért ébred fel, vagy egyszerűen anyaelvesztési para kezdődik nála.
Csak ez a része benmaradt a fejemben :oops: :lol:

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Zsófi, ne aggódj Samu miatt! Valószínüleg a súlya is kicsit közrejátszik, hogy lassabban mozdul, de be fogja hozni. Én is erőltettem Farkónak, hogy hason legyen amíg még nem tudott megfordulni és utálta, és 5 percet se bírt ki. Aztán amikor ő maga tudott már hasra fordulni, akkor el se lehetett már mozdítani onnan. Ezektől a védőnőktől agyvérzést lehet kapni, hogy mit kéne már csinálnia. Pont nekik kéne tudniuk, hogy ahány baba annyiféle mozgásfejlődés. Azt is ő mondta, hogy hanyatt fekve kéne a fejét megemelnie? Farkas 7 hónapos, de ilyet még nem csinált. Meg mi az, hogy oldlara fekve nyúljon a tárgyakért? Farkasnak sose volt olyan periódusa amikor oldalra fekve nyúlt a tárgyakért. Amikor az oldalán feküdt akkor rugózott, hogy sikerüljön neki hasra fordulni, de nem nyúlt a tárgyakért. Szóval szerintem ne aggódj.
Ja, és szerintem az ülésbe húzogatást még csak módjával csináld, tudod a konduktor bnőm szerint mér korai ilyenkor. Majd hat hónapos kora körül, hogy ne erőltesse a gerincét.

A labdás kép nagyon tuti!!!! Te is olyan jó képeket csinálsz! :)

Marcsi, mi másfél hete tápszerezünk (csak este), azért mert nagyon rosszak voltak az éjszakák, és nappal egyszerűen nem tudok neki annyit enni adni, hogy elég legyen. Tápszer előtt nagyon felszínesen aludt, nagyon sokszor ébredt, és úgy harapott rá a cicire, mint aki soha nem evett. Én is nagyon sokat haboztam, hogy elkezdjük-e, nálam végül is a nagyon durva fájdalom kényszerített arra, hogy legalább az esti szopit kiváltsam táppal.
Azóta is ébred, de kicsit később, és sokkal nyugodtabb, érezhetően mélyebben alszik.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy térjetek át, sőt, megértem, hogy mérges vagy a védőnőre, de hát tudod a választ, hogy mit kell csinálni. De ha sokáig eltart ez az ébredős időszak (mi kb. másfél - két hónapja szenvedünk) akkor azért érdemes mérlegelni, hogy mi a jobb, 3-4szer szopizni neki éjszaka, vagy este jóllakni és jót aludni.

Ja, és van egy jó receptem: rizst puhára főzök vízben és anyatejjel és banánnal összeturmixolom. (rizst 4 hónapos kortól kaphat a mi orvosunk szerint). Mi ezt vacsorázuk mostanában (mármint én nem :)) és Farkas megőrül érte. :)

Na megyek, jó hosszú voltam bocs.
Jó éjt!

Kép
nóri8

Renivel egyszerre írtunk. Igen az is lehet, hogy nem éhes LAura, ezért mondom, hogy várj jó sok időt maíg megbizonyosodsz arról, hogy mi van.

Ja, Niki és Laura mutatványához gratulálok!!!!

Anyaelvesztési para nálunk beindult: nappal sehova nem tudok elmenni (wc-re, vagy a konyhába), rögtön üvölt, már úgy sajnálom, mert annyit kell sírnia mostnában, hiszen vannak dolgok amikor muszáj egyedül hagynom. (percekre) :(

Mostmár eldugulok tényleg, mert alig látok, pedig nem is breezerezek... :) :)

Kép
nóri8

mindenki itt van...majdnem!!
köszönöm, remélem téllllleg igazatok van. köszi a megnyugtatásokat!!!
kerekpocak

Zsófi, hihi, nagyon édes Samu a labdával !! ahogy ott kukucskál mögüle.

borzasztó ez a "Nagykönyv", ahogy Reni is írta.. az ember óhatatlanul viszonyít, pedig tudjuk, h. nem kéne. a védőnő meg rá is tetéz... :lol: mi az, h. "kellene csinálnia".. :?: :?:
és az a vicces, h. ezek a fejlődési fázisok - legalábbis Lauránál - szó szerint egyik napról a másikra alakultak ki. tehát hétfőn még nem csinált vmit, amit már kedden igen, aztán pihentette a tudományt egy darabig, majd utána megint szorgalmasan gyakorolta.
és tuti Samunál is ez lesz. ma még beparáztat a védőnő, aztán holnap már meg már fordul és nyúl.
szerintem ebben is nyugodtan lehet(ne) egy határvonalat húzni, h. hogy mondjuk, ha a Nagykönyvhöz képest el van csúszva 1-1,5-2 hónappal, akkor kezdjük paráztatni az anyukákat, nem pár hetes "késésnél".

amúgy Lauránál mi is csináltuk ezt a hason erőltetést, mindig növelve az eltöltött időt így :arrow: és az eredmény, mint Farkasnál: éjjel-nappal hason akar lenni. és Laura is úgy kezdte, h. üvöltött hason, úúúúúúútálta.

amúgy én ma akkorát csalódtam a védőnőben, h. letudott egy mondattal, h. minden eddig általa mondott dolgot ezentúl fenntartással fogok kezelni.
és ha visszagondolok, volt még 1-2 ilyen érdekes megjegyzése, bár akkor nem tulajdonítottam ennek jelentőséget.
na de majd most... :!: :!: :wink: :lol:
pl: ilyenekre is gondoltam volna, amit Reni is írt, h. lehet, h. tényleg az van, h. túlpörög, és azért ébred, h. vizsgáljuk már meg, h. mi van.. mert általában az anyukák többsége arra gondol, h. éhes a gyereke. én legalábbis ehhez a többséghez tartozom. és ha éhes is, miért nem vizsgálta meg jobban az okát?? na mindegy, nem ismétlem magam.

Nóri, ez a "szeparációs szorongás" mióta tart nálatok?
én nagyon félek ettől ! mert amúgy Laura nagyon jól elvan egymagában hosszú ideig, csak kérdés, h. meddig, és mikor "üt be nálunk is a krach".
az is érdekes, nekünk erről sem beszélt pl. a védőnő, h. készüljek fel erre, mert közel van. na, majd fellapozom a Nagykönyvet lefekvés előtt és megnézem... :lol: :evil:

amúgy a viccet félretéve, ebből a topikból sokkal több minden kérdésemre kaptam HASZNÁLHATÓ, PRAKTIKUS, GYAKORLATIAS választ, v. tanácsot v. ötletet, mint a védőnőtől. sőt, tudom mire készüljek, v. készülhetek.

Reni, gratula Niki tudományához !! az a hasoncsúszós elérés naggggyon cuki lehet !!

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Megint csak olvasó üzemmódban üzemelek. Az is csak esténként sikerül, de addigra már hulla vagyok. Márk általában úgy gondolja, hogy 4.15-kor már reggel van és délig alszik kb 2x fél órát, majd du. kb. 1-et. Igaz este 6-kor már aludna.

Isten éltesse Laurát féléves szülinapján!

Isten éltesse a 7. hónapos Nórit és Farkast!

Isten éltesse Julli az első szülinapján!

Nagy puszi minden babónak! Olyan gyönyörűek!

Rólunk - Az elmúlt hét nálunk is a szopi küzdelmekről szólt, amelynek a vége egy nagy harapás lett... szóval tegnap voltunk a dokinéninél tápszerért. Márk igazából már csak cumizik rajta és én sem érzem, hogy lenne elegendő az egész napos szünet után. Csak ezzel a tápszerrel is bajban vagyok, mert amikor utoljára adtam neki HA-s pépet nagyon fájt a hasa tőle, habár az elég közel volt a baktériumhoz. Így nem tudom, hogy tejeset merjek-e adni. Mert kísérletezni nem szeretnék, örülök, hogy így nem fáj a hasa. Szóval jövő heti program - gasztroenterológus. Addig meg megpróbálok tejmenteset venni, csak nem biztos, hogy adnak recept nélkül. Voltunk mázsáláson is, Márk 8.5 kiló és 78 centi. Hízni nem nagyon hízott, de 1 és 1/2 hónap alatt nőtt 5 centit. Éjszakáink egész jók, 8-kor már alszik, éjfélkor és 4 körül kel.

Védőnő - szerencsére engem sosem riogattak semmivel, pedig nekem kettő is van. Habár én nem is nagyon kérdezem őket, mert itt mindenre választ kapok! :D :D :D Nem igazán ez lenne a feladatuk, hanem, hogy támaszt nyújtsanak. Azért van a gyerekorvos, aki ugye rendszeresen látja a babát, hogy észrevegye ill. rákérdezzen ezekre a dogokra. Egy gyerekorvostól hallottam és azóta nem aggódom: a gyerekek vagy híznak, vagy nőnek, vagy a mozgásuk fejlődik. De ezek a dolgok nem egyszerre zajlanak, vagy egyik vagy másik.

Ágy alatti rosszalkodás...

Kép

Kép

Puszi mindenkinek, szép napot!

Panni

Kép Kép
panni_30

Marcsi, ez velem is így van, én is innen merítek minden tudást. (pl hozzátáplálás, koszmó, varázspohár stb.stb.)

Szorongás: kb két hete tart. Szerencsére ha a papa itthon van, akkor nem igényel, de pl. anyukám, nővérem már nem veheti el tőlem, mert sír és vissza akar jönni hozzám. Arra én is kíváncsi lennék, hogy meddig tart. :?: :?:

Az éjszakát jól elkiabáltam, hogy milyen nyugodtan alszik stb. Ma 3/4 1- 3/4 3-ig aludtam, előtte, utána fél óránként (!) kelés. Kivettem, rajtam visszaaludt, letettem, újra ordítás. A kanapén ülve aludtunk 20-30 perceket majd visszaraktam az ágyba, fél óra múlva újra. Hát lehet hogy ez is az anya hiány, de lehet hogy a foga. Még mindig akkorára be van püffedve a felső ínye mint egy ház, de fog még sehol. :(

a mi védőnőnk egyébként semmit sem mond, már nem is jön. ha megyünk mérlegelésre akkor se mond semmit. :roll:

puszi, nóri

Kép
nóri8

Szia Panni!

Márk nagyon szép!!! Mondtam én hogy hosszú!!!5 cm egy hónap alatt, nem semmi! :)

Én is a HA-2-t adom Farkasnak, eddig nem volt vele gond. És nagyon szereti.

Ezt a mozgásfejlődés kontra növekedést én is hallottam már.

Jó, hogy jobbak az éjszakáitok. :)

Köszönjük a köszöntést! :)

Képzeljétek hétfőn Mikulás ünnepségre megyünk a mkhelyemre. :) Hihetetlen, egy éve Mikuláskor feküdtem, meg se mozdulhattam, nehogy elveszítsem, most meg már Mikulás ünnepségre megyünk. :) :) Ez nagyon jó!

Puszi, Nóri

Kép
nóri8

Sziasztok!

GYÖNYÖRŰ FARKAST ISTEN ÉLTESSE A 7. HÓFORDULÓJÁN!!!

Kép Kép

Panni, hatalmasat nőtt Márk és továbbra is csodaszép kisfiú! Akkor már 80-as rucikat hordtok, nem semmi (ez már az egy, másfél éves méret :lol: ). Márk mászik már? Marci továbbra is olyan lusta, mint az apja volt ilyen idősen, nem hajlandó mászni. Viszont kúszik, forog, ahová akar eljut. Az állás továbbra is várat magára :roll: .

A mi védőnőnk szerencsére nagyon rendes, Ő is hasonlókat mondott, mint amit írtatok, vagy nő a gyerek vagy a mozgása fejlődik...egyszerre a kettő nem megy. :D
Zsófi, no para!!!!!!!!!! Samu gyönyörű, okos, ügyes, most biztos növésben :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: van. Szerintem hasonló kaliberű pasik lesznek Marcival :lol: (naaagy erős pasasok :lol: ) Figyeld meg, hogy Samu is egyik napról a másikra fogja produkálni a különböző mozgásformákat (Bori volt így, egyik nap felült, köv.napon felállt :arrow: Marci is ez a tipus lesz)
(most olvasgatok vissza és látom Marcsi is u.ezeket írta)

Samu édes azzal a pöttyös labdával :wink: .

Reni, tényleg nincs mit (különben megint van egy kódom, ha még kisegít, szívesen odaadom)

puszi, még próbálok jönni

KépKép
logi

hát remélem lányok! h így lesz. a sláger most a sikongatás: olyan aranyosan produkálja magát!

FARKASNAK BOLDOG 7. HÓFORDULÓT!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ISTEN ÉLTESSEN!!!!!!!!!!!!!!!

íme samu amint kőszívű anyja edzi szegényt: Kép
kerekpocak

Zsófi üdv a klubban :lol:
én is így hívom magam, vagy még: a szadista anya, stbstb hason okokból kifolyólag :lol: :lol: :lol:
de keményen edzünk mi is nap mint nap :?

sikerélményem: megfordítottam a fekvőhelyét a kiságyban lizának, mert mindig 1 oldalon tartja a fejét és már lapos az a fele.....
eleinte ugyanúgy tartotta de aztán mára egyre többször rakja át magától... aludni azért csak nem alszik másképp... :roll: :roll:

de megnyugtatott a doki h nem marad lapos a koponyája :roll:

mindig azt hittem h nekem extra-parás időszak lesz ez a mozgásfejlődéses téma - az ismert dolgok miatt - de most megnyugodtam h alapból is ugyanígy aggódtok, tehát aggódnék én is enélkül is...... így lealább már nem sajnálom magam annyira...
de tényleg! ez most nem vicc... :roll:
lmkata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?