Új privát üzeneted érkezett!

Hanzi,

http://www.babaszoba.hu/services/smallad?cid=3;t=1 Ez olyan, mint Manóék Chicco Ponee-ja Kép

Ildi,
Jaj de gyönyörűséges Tomi!!!!!!! És mennyi haja van már!!! Most irigykedek Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Mici:
Gratulálunk!!! Sok boldogságot a kicsihez (aki nem is olyan kicsi)!
A képeket ne felejtsétek!

Nildi:
Hasznos az infó a hotelről, egyszer lehet, hogy mi is elnézünk oda.
Tejcsi, bizony én már az elején így jártam, csak nekem már egy 1,5 órás séta is csökkentette a mennyiséget, na és persze, ha kihagytam egy-egy evést, mert mondjuk nem voltam éhes.
Nagyon jók a képek is, nekem az apuhoz bújva tetszik a legjobban, nagyon aranyosak így együtt.
Ha hátihordozóról van infód, akkor szívesen veszem, ha megírod. Mi nézegettük már, de ami jobb az már 30 ezer körül vagy afölött jár. A Mountex honlapján van kettő is az egyik 20 a másik 30 ezer. De a Brendonban is többfajta van, ott azt hiszem kb 36 ezer volt, amin kerék és van. Hát nem olcsó mulatság, de máskép azt hiszem még hosszú ideig a hosszabb túrák biztosan nem megoldhatóak. Azért még alszunk rá egy csomót, mert nagyon drága, az olcsóbbak meg nem tűntek olyan biztonságosnak és azért ez nálunk mindenkép szempont.

Szirom:
Nekem is az első kép tetszik a legjobban. Mostanában nálunk is kevesebbet alszik autóban Vikó, de szerencsére csöndben elnézelődik, már ha van mit..., ha nincs akkor engem néz, de elég, ha néha grimaszolok egyet, mosolyog és csöndben van. Csak el ne szóljam magam...

Hanzi, Kriszta:
Ti aztán ki vagytok képezve babakocsiból. Mi valahogy leragadtunk a Bergonnál, azóta se igen téma a dolog, szerintem akkor fog előkerülni, ha komolyabban menni akarunk valahová és nem férünk be az autóba a babakocsi miatt. Bár ha sportosítjuk, akkor azért kisebb lesz.

Hanzi:
Marcus most már remélem meggyógyult. A pöttyökre meg ha jól értem két doki kettőt bírt kitalálni?

Manó, Kriszta:
Tök jó olvasni, hogy már mennyi minden érdekli őket... Emma és REgi most vannak a legjobb korban, legalábbis, amit apukám mondott aszerint, mert ő szerinte 1,5-2 éves korban már nagyon jól lehetett velünk játszani, meg sokminden érdekelt minket, és már értettünk a szóból is. Ahhoz nekünk még sokat kell aludni...

Mi ma voltunk a dokinéninél egészséges tanácsadáson. Vikó 64 cm, 6100g. Azt mondta dokinéni, hogy olyan a gyerek, mint ahogy a nagykönyvben meg van írva. Persze mikor mondtam a foghiányunkat, akkor rávágta, hogy hát ezt nem úgy csinálja ahogy a nagykönyvben meg van írva. Mire én mondtam, hogy mi az amit úgy csinál, olyan még nem volt. Ja, hogy megünnepeljük a napot még doki előtt végre hasra fordult, majdnem el is késtünk, mert először hason maradt anélkül, hogy óbégatott volna és azonnal vissza akart volna fordulni. Ja, és ha már hason volt mászott is két lépést... Hét végén pedig támaszkodva egyedül áldogált.

Na, most mennem kell, Vikó szólít...
Jó babázást!

Marycus
marycus

Hanzi, kriszta!

Sőt, eza képen ponee XS, ez újabb fajta, a miénk sima ponee. de ne kérdezzétek mi a különbségKép Így kinézetre nem látok semmit, d erémlik hogy élőben azért volt különbség.

Ildi!

De jó, nagyon szép képek! Sajnos mi nem vagyunk valami nagy túrázókKép Én régebben kirándulgattama barátnőmékkel sokat, de a férjem 1x jött el velünk, amikro is télen eltévedtünka hegyekbnem és ránk esteledett. És ez még nem a mobil telefonos korzsakban voltKép na szóval azt mondta ő többet nem jön olyna túrára amit a barátnőm tervezKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Hanzika, hoppá, hát én épp a Rózsa Gyurit nézem!!!Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Hát tényleg nem tudom, hogy mit csináljak babakocsi ügyben Kép Krisz, köszi a linket - igazából most azon morfondírozok, amit mondtam is: hogy lapra csukható a babakocsi és hát ugye a Suzuki csomagtartója meg kicsi. Talán egy esernyőkocsi jobb lenne... lehet, hogy várok és tán megpróbálok szerttenni egy kikás kocsira, amit ismerősök is vettek és én is közelről is lemeóztam Kép De ez a Ponee is csábító ám! A bőség zavara! Kép

Szirom,
Bizony! Kép De hát sajnos ez is úgy sikerült, mint a többi játék, amiben már játszott. Tán majd egyszer Kép És édi Miksabuc még mindig, főleg ebben a kalózkendőben Kép

Manó, Krisz,
Pont amiatt kérdeztem Krisztocsot is, amit te is említettél, Manó. Mi ugyebár kb. 2 percre lakunk egymástól, ezért kell a tapasztalat, mert hát zárt parkoló, az nincs. És az ülés is olyan, mint Krisztiéké, asszem. Az üléssel meg nem az oldaliránti, hanem az előre-hátra fejmozgás volt a gond, de már megoldódott az is Kép

Marycus,
Gratula Vikóca méreteihez! KépÉs jól értetted, két doki kétfélét mondott a pöttyökre. De én sajnos hajlok a mi dokink által állított allergiára, annál is inkább, mert mihelyt leálltunk a gyószerrel, rendeződni kezdődött a helyzet Kép Babakocsiban meg hát kell is tapasztaltnak lenni, ha az embernek nap mint nap 25 lépcsőn kell le-fel cipelni, meg aztán most már számít, hogy könnyű legyen. Ha nem kellene cipelni, mint pl. nálatok vagy Sziroméknál, meg majd BKV-zni, engem sem érdekelne ennyire Kép

Ildi,
Még mindig irigykedem, szupi helyen voltatok Kép

Mi is holnap megyünk asszem méreckedni, meg ilyesmi. Ma összefutottam a védőnővel, így felkisért, kifaggatott. Marcus szombat óta kutyázik, ez nála újdonság és nagyon tetszik neki Kép Még alvás előtt is mindig ezt teszi, aztán bedől Kép

No, megnéztem Marcus bealudt-e már, mert ma 5-től 8-ig aludt (addig hagytam).

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Dicséreteket Miksabuckó bezsebelte és köszöni szépenKép.

Hanzika, azér ügyes volt Ádám, olyat is tudott, amit én nemKép Mondjuk a Nehrut én tudtam, de lehet, hogy előtte meg kiestem volnaKép
Marcussal most már okés minden? Mikor jöttök legközelebb Horányba?

Nildikó! Tök jók a képek, a bújós nekem is tetszik. Tán azért, mert Miksa kb. 3 mp-re bújik így, aztán már teker is továbbKép A szállodát jó, hogy mondod, mi is mászkálósok vagyunk. Az árával mi a helyzet?

Marycus! Az Auchanban állítólag 10 ezer alatt lehet kapni háti hordozót. Azt nem tudom, milyen minőségű. Az ember azért ódzkodik tőle kicsit, mert akinek a hátán van a kölyök, az nem látja, hogy mit csinál. Mondtam neki, hogy majd a másik nézi, dehát nem hatotta megKép Mondjuk egyedül tényleg nem nagyon lehet vele közlekedni.

Kriszta! Köszi a Fenistilt, mi Dentinox géllel kenegetjük Miksabuckót. Én úgy látom, használ neki. A múltkor a doktor mondta, hogy ha nem elég, akkor ajánl valami erősebbet, de akkor nem kellett. Végülis nem nagyon akarnám gyógyszerezni, ha nem muszáj.

Manó! Egyszer én is voltam úgy kirándulni, még megboldogult kerámiaiskolás koromban, hogy Siklósra indultunk Kaposvár alól, aztán Szentlőrincen kötöttünk ki. Volt minden, sárdagonya, szénában alvás, berúgás, stb...Kép Mondjuk már az elején sejtettük, hogy valami nem okés, de a felsőbb éves, aki vezetett minket az csak ment, ment, ment...Kép

Képzeljétek, ma Miksa kapott egy 7 hónapos kor fölött ajánlott Mildi kaját, ami icipicit darabos volt, nahát 3 kanál ment le óriási fintorgással, rágicsálással. Aztán szegény felöklendezte az egészet, azt hittem, megfullad, megállt bennem az ütő. Mi van ilyenkor? Kapott persze másikat, ami pépes volt, azt simán lenyomta. Nagy ijedtségemben eszembe se jutott a darabost bevágni a turmixgépbe. Pedig kézből elnyammogott már nem is egyszer répadarabkákat és banándarabkákat, mondjuk aprócskákat adtam neki. Dehát emiatt nem hittem, hogy gond lehet a darabos kajával. Szerintetek?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hanzi,
Én tényleg nem rábeszélni akarlak, de ez a lapracsukható kicsit sokkal különbözik a CAM-os lapracsukhatással. Képzeld úgy, hogy kb 15cm vastag v. magas helyet foglal el...A Fordba befért úgy, hogy oldalra tettük, élre állítva, és mikor Robi kinyitotta a kocsit, nem vettem észre hol van!!!! Esküszöm...szóval ebben a témakörben ne aggódj, de bármikor feljöhetsz megnézni!!! Kép

Kriszta
krisztocs

Szirom,
Szerintem csak fura még neki...legalábbis Regiről ilyesmi rémlik..Kép
Máténak úgy szoktam adni pl répát, hogy félig megfőzöm, és úgy adom a kezébe, és akkor a puha részt lenyammogja, a közepét meg tudja rágni Kép Ennél darabosabbat még ő sem evett, viszont elkezdtük a husis kajcsikat, és mingyá jobban csúsznak, mint a zőődek Kép Férfi....

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Szirom!

Emmának nem volt gond a darabos, ő 6 hónapos korátóla 8 hónaposoknak való nestlé bébiételt kapta, semmi gond nem volt vele. DE! Ha beleolvasol esetleg a osztályos topikok arhívjába, akkor egy csomó gyerkőcről fogsz olvasnia ki ugynaígy reagált a drabosra. Volt olyna aki csak 1 éves kora után volt hajlandó darabosat enni. A bölcsiben is van olyna gyerek aki 15 hónapos és már ha csak meglátja adarabos kaját öklendezikKép De előbb -utóbb mind kinövi és megszereti adarabosat, csak ki előbb, ki utóbba, de kb 1,5 éves korára már a legfuldoklósabb is simán eszikKép

tegnap megvolta szülői a bölcsiben, hát mit ne mondjak éppen csak tömegverekdés nem volt, hihetetlen, de 14 gyerekből 11 szeptemberben akart kezdeni, Emma alegfiatalabb így jól elmaradtunk és csak október 4-én kezdünk. Kicsit rossz lesz, mert október közepétől dolgozom, d ehát ez van. Kocka lesz a jeleKép

Kép

/image{kep}

manó

KépKép
manó

A gyanakvó tekintete az apjáéKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Manó:
Mi ez a tömegverekedés a bölcsiben? Helyhiány? És októbertől már befér? Lehet, hogy értetlen vagyok, de mi még nem tartunk ott, így nemigazán jött át, hogy miért is kell később kezdeni.
Csak nem pogievéshez készülődik Emma a képen?

Evés:
Vikó most kezdte a husis kajcsikat, hát eddig nem lett jobb evő. Továbbra is a sütőtök megy a legjobban, ez csirkével is ízlik neki. Amit én főzök, attól hányingert kap, pedig szerintem, meg Zoli szerint is tök jó az ízük, legalábbis a konzervekéhez képest. Már gondoltam én is, hogy mert darabos, ugyanis csak villával törtem össze, ezért turmixoltuk is, hát úgy se hatotta meg, banánnal kevertük, hátha, így se ment le. Maradt a konzerv, de egyre többnél fintorog, olyanoknál is, amit eddig megevett. Lassan már csak tejpépet hajlandó enni. Komolyan, még a legjobban 3 hónaposan evett. Hihetetlen... Pedig én azt hittem később egyre könnyebb.

Eltévedés:
Mi még ovisok voltunk, amikor a nagyszüleimmel a Mátrában sikerült eltévedni. Éjfél felé megláttam egy tüzet, szerencsénkre. Katonák voltak, azóta se ültem még katonai teherautó platóján, mondjuk nem is szeretnék. Ők vittek el valami faluba, ahonnan a parancsnokuk vitt le Mátrafüredre. Gáz volt nagyon, mert mind be volt rúgva, a nagymamám később bevallotta, hogy nem is tudja mi ütött belé, hogy a két kislánnyal be mertek szállni a kocsiba. Akármi is történhetett volna, de szerencsére nem... Na, már egyetemre jártunk a hugi is meg én is, mikor Mátrafüredről elmertünk indulni, hogy az erdőben felmegyünk a Kékesre. Elsőre megfutamodtunk a negyedénél, másodszorra felértünk, azóta már kicsit bátrabb vagyok, de azért még mindig motoszkál bennem az élmény.

Szirom:
Ezért nem mindegy, hogy milyet vesz az ember. Olyat, amelyikből bármilyen módon ki tud szabadulni az nem biztonságos, mégha van aki nézi is, emberednek ebben igaza van. Ezek a lurkók nagyon gyorsak ahhoz, hogy meg tudja akadályozni az ember, hogy kiessenek. A másik, hogy azért hordozó ide, hordozó oda, nem a Himaláját akarjuk megmászni vele, szóval olyan helyen biztosan nem megyünk, ahol esély van valami nagyobb galibára. De babakocsival elég nehéz, kenguruval pedig nem is ajánlott túrázni.
Különben szerintem hasonló a helyzet ezekkel a háti hordozókkal, mint a bringás ülésekkel. Szerintem az sem biztonságosabb, sőt..., mégis mennyi manót szállítmányoznak vele, de ettől függetlenül én azon az állásponton vagyok, hogy gyerektől függ, hogy miben lehet szállítani és miben nem és csak a szülők dönthetik el, hogy mi biztonságos és mi nem a gyerek függvényében és ha csak egy pici kétely is felmerül, már nem szabad kockáztatni, úgyhogy még mi is csak nézelődőben vagyunk és Vikó is mire odáig jut, kitudja milyen mentalitással fog rendelkezni.

Hanzika:
Remélem Marcus jól van. Hát, ami igaz az igaz, lépcsőzni itthon nem kell, BKV-zni meg remélem nem kell Vikóval, csak ha játszásiból megyünk, akkorra meg remélem lesz már akkora, hogy nem lesz gond, elég az esernyős is. Meg a magasságomból adódóan nemigen tudok olyan babakocsit elképzelni, amit Vikóval együtt bárhová fel tudnék juttatni, bár szükség nagy úr tud lenni. Remélem sikerül megtalálnod álmaid babakocsiját.

Na, mára ennyit, jó babázást mindenkinek!

Marycus!
marycus

Sziasztok!

Kicsit sűrű volt a nap, de most már végre tudok egy kicsit írni. Miksabuci skubizza a macskátKép Az az igazság, hogy igazából akkor tudnék írni, ha Miksa alszik, de Miksa itt alszik lent a nappaliban, és olyan füle van a kölyöknek a billentyűgombokra, hogy nem is értem... Szóval olyankor csak olvasni tudok. Az emeleten azért nem akarom altatni, mert egy, hogy nem is hallanám jól, kettő meg, hogy én hiszek abban, hogy azért alszik ilyen rendesen éjszakánként, mert abba az ágyba tényleg csak éjjelre tesszük. Szóval az ágy nem játszótér, nem hempergő, hanem alvóhely a kezdetektől fogva. Ennek ellentmond egy kicsit, hogy most a járókában altatom, de eddig működikKép

Manó! Nagyon komoly Emma azzal a pogácsávalKép És kocka lesz a jeleKép Nekem gyilkos galóca voltKép Na jó, pettyes, piros sapkás gombaKép Elmondod, miért mész vissza dolgozni? Nem fogja Emma megsínyleni? De gondolom, te ezt már százszor átgondoltad.
Az archívokba belenézek, köszi, de ma akadt egy kis dolog, úgyhogy még nem volt időm.

Marycus! Ha kajaügyben segítség, Miksabuckónak a Rizses zöldségkrém csirkehússal a Hipptől, és a kecskeméti brokkolis pulyka, meg a szintén kecskeméti őszibarackos pulyka a kedvence. Gyümiből a körte és a szilva a menő. De úgy egyébként eddig mindent megevett, csak most ezzel a darabossal faragtunk be. Viszont kézből ma ugyanúgy ette a banánfecniket.

Kriszta! Hát nálunk is a húsosak csúsznak ugyeKép De azt nem nagyon értem, hogyan főzöd meg félig a répát. Nem főzöd meg teljesen, vagy hogyan? Én még eddig nem nagyon adtam Buckovics kezébe semmit, csak az én kezemből kapott banánt meg répát. De apró, egy falatkára való darabokat. Most már pedig ki kéne találni valamit. A kenyeret még nem mertem kipróbálni, tök ellentmondó dolgokat olvastam a gluténról.

Hanzika! Mi van Marcus barátunkkal? Gratula kutyázáshoz, mostantól te is felkötheted a gatyódKép

Képzeljétek, beleolvastam a legújabb Kismamába, és már megint volt benne cikk a bölcsőhalálról. És nem tudom igazán kiverni a fejemből ezeket a dolgokat, amikor terhes voltam, akkor akartam venni légzésfigyelőt, de aztán valahogy nem vettünk. Az ember annyira optimista, meg szerinte soha semmi baj nem lehet (mellesleg neki ez tényleg működik), de nekem néha becsenget a gondolat a fejembe. Egy halomszor meg szoktam nézni Miksát, hogy lélegzik-e meg minden. Szerintetek ez normális vagy én reagálom túl a dolgokat?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Kissé magam alatt vagyok, mert most a változatosság kedvéért anyuval vannak gondok. A bal szemére homályosan és kettőzve lát Kép Voltak szemészeti klinikán, de nem szemészeti, hanem idegi eredetű szerintük. Holnap megy idegorvoshoz.. egyáltalán nem nyugtat meg. Kicsit haragszom rá, mert már hétfő óta van ez a tünet, de nem ment sem a nagyiéknál, sem a telken (tegnap) orvoshoz.

Marcus ellenben nagyon is jól van, ma voltunk mérickedni. 8500g és 72 cm a fiatalúr Kép És doki néni szerint is minden rendben van vele Kép

Manó,
Tündeményes Emma baba Kép Nagyon jó ez a kép róla, nekem nagyon tetszik Kép

Marycus,
Husis kaják nálunk sem igazán menők. Valahogy nem fekszik neki, pedig az én fiam mindent megevett eddig. Persze ezekből is eszik, de nem mindet, mint a többiből többségében. És az üveges husis kajákat egyáltalán nem szereti, úgy látom. Ha husis, akkor inkább az, amit én csinálok neki. Eddig csak csirkét próbáltam - brokkolival, cukkinivel stb.

Szirom,
Legközelebb 12-én megyünk Horányba, Ádám cicatopikos találkozót szervezett oda Kép
Nálunk Marcus, míg beteg volt és azóta is használja a kiságyat járóka helyett is, és eddig ugyanúgy alszik, mint régebben Kép És az a jó, ha napközben fáradt, akkor bealszik, oszt kész Kép
Nálunk van légzésfigyelő, de hát ugye a kis súly, oxigénhiány és a fulladása, bukása miatt (meg hogy fiú) halmozottan veszélyeztetett volt. Engem nagyon megnyugtat, mert ha éjjel felébredek, akkor csak felemelem a fejem és ha ég a zöld gomb, akkor nincs gond. Kivéve, ha macskacicó is Marcussal alszik, akkor fel is kelek hozzá és megnézem. Persze ha horkol, akkor hallom is Kép
Egyelőre darabos kaját még nem nagyon kapott Marcus, csak mikor villával töröm pl. a banánt vagy a kevésbé összetört spárga. De azt nyelte. Hat hós korától lehet már adni lisztes dolgokat, ha gluténérzékeny (azaz lisztérzékeny) a gyerkőc, akkor mindegy, hogy mikor kezded vele etetni, az így is, úgy is kijön. Nekem a védőnő már mondta a kiflit, kenyeret. Nálunk csak utóbbi játszik majd, mert a kifliben van tej. Meg a Milupának van a Biscotti nevezetű keksze, az is jó (az ára isKép).

MIldivel mi lehet?????? És hol vannak Mici Szaffiáról a képek? Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Szirom!

Azért megyek vissza mert csórók vagyunk és októberben kejára gyed és a családi kassza azt nem igazán viselné el ha 20e Ft körüli gyesen lennék itthon.Kép Ez van, anyukám m indíg mondta hogy olyanhot menjek aki el tud tartani, de nem tettemKép

Marycus!

Hel yvan, d emindneki új lesz a csoportban és egyszerre csak 2 új gyerek jöhet bezsokni, mert 2 gondozónő van. és mindenki szeptemberben akart kezdeni.

Na, majd többet délután, mert Emam extra nyűgös, 7-kor kelt és csak nyafog.

manó

KépKép
manó

Marycus!

De pogievéshez készülődik, és így néz minden gyanús szeméylre, aki nem ismerKép és a férjem is így nézKép Most gondolhatjátok, megjelenni velük bárholKépKépKép
Pedig tudnak vigyorogni isKép

hanzi!

Jobbulást anyukádnak!
Az autósülés kocsiból kivételér még egy jó indokt tudok. ha benen tartjátok akkro pár hónap altt ki fog fakulni a huazat. A miénk minta még új lenne, de van egy nyakpárnánk, az a kocsiban van mindíg és még nyár s evolt d emár ki van kopva teljesenKép És a hazsnált ülés ami a kocsiban van az is úg ynéz ki, mondjuk az nem nálunk kopott ki, hanem íg vettük. Egyszerűen kiszívja nap az ülésne át. Mondjuk ennek is megvan a maga előnye, mert miután kiszívta a nap már tuti nem lopják elKép

manó+kocka

KépKép
manó

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Hát nálunk is zajlik az élet. Jól megfáztam, úgyhogy most szipogok, meg fáj a torkom. Tegnap Vikó annak örömére, hogy már fordul hátról hasra, bemutatta hogyan tudja egyszerre a terítőt az asztalról mindenestül lehúzni, majd egyazon mozdulattal leesni a kanapéról. Úgy elterült, mint a béka. Kicsit beverte a fejét is, de szerencsére az ijedtségen kívül más baja nem lett. Iszonyúan sírt vagy 10 percig, majd szopizott kb. 2 percet és aludt reggelig. Most délelőtt apukája 10-kor letette aludni és már 4 órája alszik. Bár ha Zoli teszi le napközben, akkor mindig képes hosszú ideig aludni, ha én, akkor csak 20 perceket alszik. Már kérdeztem hogy csinálja, de nincs különbség...

Hanzika:
Remélem anyukáddal minden rendben lesz.
Te hogy csinálod a házilag készített kajcsikat. Nekem se sóval, se cukorral, se ezek nélkül nem eszi. A konzervre is azért szoktunk rá, mert nem ette amit csináltunk neki.

Szirom:
Légzésfigyelő: nekünk volt, márcsak azért is, mert Vikó ugye koraszülött volt. Nekünk kb. 2 hónapos koráig vált be éphogy, mert állandóan lemászott róla és akkor máris jelzett a ketyere, amire jól felébredt, és nem is könnyen aludt vissza. Olvastam olyat is, hogy ennek max. 6 hónapos korig van jelentősége, utánna már nincs rá szükség. Te mit olvastál az újságban?

Körtét, meg szilvát nem merek neki adni, de ne kérdezd miért. Bár nálunk a hasmenés a jellemzőbb probléma, így a szilva talán emiatt nem lenne túl ajánlatos. Tegnap próbáltam az őszis pulykát, de az nagyon híg és Vikó úgy szeret enni, ha nagyobb adagok vannak a kanálon és viszonylag gyorsan kapja, a híg kajcsikat nem lhet így adni, kínlódtunk is rendesen, mindenhol volt belőle. Brokkolis pulykát ma vettem. De ma próbálok újra egy saját kotyvasztásút. Azért még nem adtam fel...
Banánt Vikó darabosan kézből eszi a legjobban, villával törve a második helyen áll, turmixolva meg nemigen szereti. Nálunk a nyers répa jól bevált, imádja mint egy rágókát használni, ebből még harapni se nagyon tud, mert nincs még fogicája, így nem kell félnem, hogy torkán akad, viszont némi vitamint csak lenyalogat róla... Ráadásul szívesen fogadja, mert látja, hogy én is ezt rágcsálok. Egyetlen gondja, hogy nem azt kapja, amibe én beleharaptam. Azért próbálkozik azt megszerezni.

Manó:
Meddig tart egy ilyen beszoktatás? Van konkrét időtartama, vagy amíg a gyereknek szüksége van rá. Mit csinálnak velük a beszoktatás keretében?

Most ennyi, mindenkinek jó babázást és egészséget!

Marycus
marycus

Sziasztok!

Hanzika! Először is jobbulást anyukádnak! Mit mondanak a doktorok?

Marycus! Szegény Vikóca, jó nagyot eshetett! Miksa a hétvégén hanyatt esett ülésből a parkettán, egyszerűen nem értem oda. Volt sírás, de csak 1-2 percig, én viszont egészen másnapig aggódtam, nem lesz-e baja.
A Kismamában úgy kezdődik a cikk, hogy az anyuka reggel fél 6-kor még megszoptatta a kis Konrádot, aztán elaludt a gyerek, és mire megreggeliztek, már nem élt a baba. Rémálom. Meg azt is írják, hogy ne fektesd hasra, inkább hátra vagy oldalt, de végülis oldalt mégse jó, sőt a legújabb adatok szerint hanyatt se. Az ember azt se tudja, mi a fenét csináljon, de ha segíteni nem tudnak információval, akkor tudnám, mi a jó istennek riogatnak. A gyerek meg úgyis úgy fekszik, ahogy akar ugye... Én különben nem 6 hónapos, hanem 1 éves korig tudom a határt, hogy addig van veszély.

Manó! Értem, és megértem.

Naszóval hát Miksabuckó csattogó tenyérrel mászik szabályosan, sőt, ha odatartom neki a kezem (nem fogom, csak támasztéknak adom), akkor fel is áll. És visítva követeli, hogy segítsünk neki állni, mászik föl a nadrágszárunkon, és vadabbnál vadabb dolgokat művel. Bocsi, hogy elárasztalak benneteket képekkel, de íme, egy kis ízelítő:

Kép
Kép
Kép
Kép
Mint az utolsó képen is látszik, a kölyök él és virul a tigrisbukfenc ellenéreKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Marycus!

Két hét, az első héten bent van szülő, amásodikon már kinta folyosón. Az első nap 1 órát kell ott lenni, úgy hoyg bent vagyok, amásododk nap 2 órát, a 3. nap már ott ebédel. (eddig nem lesz gondunk hiszen ez kb olyna mint a játzsó eddig), aztán a 2. héten már megpróbálják ott altatni. Igazából aza cél hogy 2 hét alatt megismerje a gondozónőt és ott maradjon vele.

Légzésfigyelő szerintem nektek akkor valami rosszabb fajta volt, nekünk 10 hónaposan jelzett be először , mert akkor már szinte felmászotta kiságy oldalára.

Szirom!

Az si benen van a dologban hogy szeretnénk ugye elköltözni, vagy ha nem akkor legalább ezta lakást felújítani. De ha 3 évig gyedet kapnék azért maradnék, de a gyes az már túlzás Kép Akkor már szinte semmit sem tudnék megvenni, max épp kifizetnénk a rezsit meg szűkösen a kaját és kész, sé akkor azt hiszem megőrülnék itthon.

Ágyról leesés nálunk is volt, angyon megihjedtem,d esemmi baj nem lettKép

Nem tud véletlen valamelyikőtök segíteni ekcém aügyben. Emmának soha nem volt ilyne baja, d emost kb télen elkezdett a lába ekcémás lenni. Azt hittem a harisnya miatt. Aztán felterjed a pelenka vonalb, azt hittema pelenka az oka. De most már mindnehol vanKép Cinkes krém van itthon, de semmit sem csinál. Most vettem 2 napja linola fett fürdetőolajat, de inkább romlott, pedig ez elvileg direkt ekcémára van. eddig csak ritkán vakarózott, most alig tudott elaludniKép pedig ez elvileg zsírozna, pont hogy ne viszkessen. Lehet el kéne vinnem bőrgyógyászhoz, d enem tudom kell e beutaló, meg hogy hány ezren vannak. De ez már nem fog elmúlniKép pedig már gyógyszertári fürdetőre is visszatértünkKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Szirom,
Kb öt perce hangosan röhögök Miksa képein Kép Kép Kép

Manó,
Gratula a bölcsihez,no meg kockához Kép Ekcéma...mindkét gyereknél van, Elocom, vagy nekünk még ami tuti az FLP-s krémekből a zöld. Ezentúl próbáltunk már mindent, semmi nem jött be Kép

Marycus,
Jobbulást!! Kép

Hanzi,
Mi volt anyuddal ma a dokinál? OFF: mikor megjöttünk kb két órán át még nem aludt Máté...Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

Az elocom-ot ah nem muszáj még kitolnám, egyzser volt itthon, méga fejéte írták fel, d emár lejért azt hiszemKép Az az FLP-s zöld mi, bővebben? hol lehet kapni?

manó

KépKép
manó

Manó,
Hú, hát most nem tudom megnézni, hogy konkrétan mire van, de ilyen bőrbajokra...Pár fajta krémje van (tubusos) csak az FLP-nek, és ez a zöld. Hát nálunk szerintem pl az Azúrban lehet kapni, mert ott vannak ilyen biodolgok stb. Ilyen helyeken általában van, de szoktak vele kereskedni is emberkék...

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

Hát én még erről nem hallottam, nálunk csak Dm van, holnap megnézem. De leeht hogy el kéne egyszer vinni bőrgyógyászhozKép Az a baj hoyg terjed, még olyna áprilisban cska pelenka vonalon volt mega lábszárán, mso kezd durvább lenni. Már egyedüla kézfején nincs.

manó

KépKép
manó

Manó!

Hát már meg nem mondom melyik topikban olvastam, de valaki írta, hogy talált egy működő homeopátiás cuccot ekcémára. Valahogyan rá kellene keresned, talán meglesz. Néhány hónapja láthattam valahol.
Az Elocom úgy tudom szteroidos, Miksa is kapott a tejkiütéseire, de csak nagyon kevésszer és nagyon óvatosan kentem neki rá. Mondjuk rendbeszedte, mint a sicc. A doktor szerint nagyon jó cucc.

Kriszta! A 3. számún nekem még most is annyira kell röhögnöm, pedig már ezerszer megnéztemKép Egyébként élőben nem látszott ennyire veszélyesnekKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Manó,
DM-ben nincs Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok Mici férje vagyok. Mici sajnos belázasodott ezért még nem engedik haza, de a körülményekhez képest jól van. A baba egészséges. Megpróbálok küldeni egy képet.Kép
mici

Micicsalád! Nagyon helyes babóKép Örülök, hogy láttunk képet, de ez nem elég ám!Kép Még, mégKép
Ezt a láz dolgot ismerem, mi is majdnem 2 hétig voltunk bent Miksa születése után, már úgy jöttem volna haza! Meg hát ugye addig a papa kimarad a babázásból, engem talán az bántott a legjobban. De egyszer hazaérnek, és jaj lesz neked Miciférj!!Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Olyan, mint ha nem frissülne a rendszer. Pl. az előző hozzászólásom se látszik sehonnan. Lehet, hogy ti is írtatok, csak nem látom?Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Kriszta!

megtaláltam itthon az elocom-ot, ez valami elocom oldat 0,1%-os, d ezat írják hoyg csak fejbőrre alkalmazható. akkor ez most avalmi más elocom, vgy ezzel lehet bekenni? A betegtájékoztatóban írják.

manó

KépKép
manó

Manó,
Hát passz...ráadásul már alszik a csaj, nem tudom megnézni...de szerintem mi is fejre kaptuk, én mégis kentem már Regi lábára meg Máté kezére is, és nem lett semmi, azon kívűl, hogy elmúlt az ekcéma Kép

Miciférj,
Nagyon szép babátok van ám! Kép

Képzeljétek, ma fürdött először együtt a nagy kádban a két gyerek. Hát hogy élvezték!!! Máté hangosan röhögött, Regi meg nem akarta, hogy elvigyem öcsit Kép Jaj, órákig el tudtam volna nézni őket Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Ekcéma ügyben nem tudok segíteni, de vannak ám itt látom tapasztaltabbak és okosabbak Kép

Mici babája nagyon édes Kép Hogy alszik anya ölében! De szerintem tán csak a tejcsi miatt lázasodott be, nem? Legalább is remélem!

Anyu CT-re kapott beutalót 11-ére, addig meg takargatnia kéne a szemét, meg kimélni. Vszleg egy szemben lévő ér trombózisa lett ez Kép Akkor egy jó ideig eltart, mire meggyógyul. De CT után többet tudok (és remélem, hogy semmi mást nem mondanak).

Légzésfigyelő: nekünk BabySense II van és eddig 1x jelzett be (mert Marcus megtalálta azt az 5 cm-es helyet, ahol nem volt lap). Aztán Manó tanácsára ferdén tettük be és azóta nincs gond Kép Egyébként 6 hónapos korig javasolják, problémás babánál 1 éves korig. Mi augusztusig használjuk, akkor átszáll az unokahugira (vagy öcsire, ha mégis kiderül, hogy kukis).

Ülés: azért kérdeztem Krisztit, mert ő ugye nem lakik messze. Mert ha van egy babakocsi, meg cucc, meg a gyerkőc, akkor nehéz az ülést is felvinni (persze kétszerre lehet). De Manó, a színfakulásban igazad lehet. De egyelőre benne hagytuk az ülést. És kacérkodom egy nyakba való párnával, tán nem lóg annyira akkor a feje alvás közben.

Krisz,
Jó lehetett a fürcsi Kép Nálunk Marcus anyuéknál elvolt evésig, aztán itthon bealudt és aludt 2.5 órát - velem együtt Kép Hulla voltam Kép

No, alvásra fel Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Napok óta még csak nem is jöttem fel a netre. Hát van mit olvasni, mindig sokat irogattok!

Hanzi,
jobbulást anyukádnak!

Szirom,
nem felejtettem el a hotelról az infókat. Árszinvonal kinek mi adrága alapon, inkább mellékelem az elérhetőségét. A max. ár a két ágyas szobára van. De van apartman jellegű, amikor két szoba nyílik egy előtérből, s közös a fürdőszoba. Na ez persze olcsóbb.
Egy biztos, a szálló nem annyira szép mint a már emlegetett Kolping (s nem is olyan drága). S szerintem folyamatosan újítgatják is, mert Peti mondta, hogy mi nem úgy nézett ki, mint az ősszel, amikor ő először volt.
http://www.travelport.hu/szallas/EHotel.vd?val2017=&lang=hu&session_id=K7A2X8S41 086454340&ml=31&lang=hu&did=0&bsp=1&mi=0&fp=1&fi=1&ei=0&s=1&1val1214=1&val2001=n ar%E1d&val2014=&val1214=1&val2004=&ed=5&xsel.x=30&xsel.y=7

Ügyes ez a Miksa fiú!!!

Mici,
gratulálokmég egyszer a kicsihez!!!

Manó,
A gyest meg tudom érteni. Ekcéma sajnos Tominak is van. Én nem ismerem ezeket a krémeket. Nekünk szteroidos is gyógyszertári kevert kenőcs. Egyszer-kétszer használtam, azóta lejárt a szavatossága. Nekünk a gyerekorvos írta fel. Hétfőn megyünk 6 hós megmérettetésre. Említeni is akarom neki, hogy Tominak is most több helyen van, s az egyik karján tuti, hogy viszket is. Ha nem is látványosak az érintett helyek, én fürdetéskor a vízben, mindig látom, hogy hol olyan.

Marycus,
megnéztük élőben is ez emlitett hátihordozókat. Nagyon profik! Univerzális a hordozó, kisebb nagyobb ember is viheti, mert állítgatni lehet. Viszont hozzá a nap és esővédő, ami sezrintem fontos még plussz 3400 ft. Szóval még egy kicsit nézelődünk, de a végén lehet, hoyg megvesszük az olcsóbbikat.

Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Képzeljétek úgy néz ki a siam dove testápoló beválik Emmánál (a babaszobán olvastam hoyg jó), még csak teganp kentük be de már sokat javult. Lehet hoyg csak extra száraz a bőre meg érzékeyn. ma vettünk biopon sensitive mosószert is, ezentúl az ő ruháit azzal mosom.

Kriszta!

Az az FLc nincs rossmannban semKép Pedig azért vennéka biztonság kedvéért.

Légzésfigyelő: Én 2 éves koráig alatta hagyom, én még régebben úgy hallottam hoyg addig van vezsély, bár jkétségkívül csökken folymataosan. De úgy vagyok vele úgyis itt van, vakriasztás nagyon ritkán van, akko rmeg miért ne lenne alatta. majd ősszek ha kap nagylányos ágyat abba már nem tesszük, nem is lehet abba. Én bevallom a légzésfiygelőt nem adtam kölcsön, mert én úgy látom hogy azért már Emmánál is sokat használódott, pl az egyik vezetéket igenycsak megrángatta, és kicsit ki is lóg, szóval szerintem ha valaki 6 hónapos kornál tovább hazsnálja nem bír ki olyna nagyon sok gyereket, és én m,ég hazsnálni akarom az esetleges ksitesónál is.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

No előkerültünk mi is is, tegnap lementünk Balcsira házat nézni. Reggeltől estig tartott, de úgy néz ki, hogy találtunk valamitKép Hétfőn erősítik meg, hogy jó-e az időpont. Olyan, amilyet az ember szeretett volna, már ami a fekvését illeti. Északi part, közvetlen vízparti, hosszú stéggel, úgyhogy szinte az udvarból tud horgászni. A stégről van lépcső is a vízbe, úgyhogy fürdeni is lehet, és tényleg nagyon szép tiszta a víz. Nagy füves udvar, tűzrakó, rendes méretű terasz. Na eddig okKép A ház viszont elég kicsi, emiatt ugye zsúfolt is, de úgy döntöttünk, hogy jó lesz, mert az egyik szoba elég okés, és úgyis csak aludni járunk be. Ami kétesélyes, hogy nincs kerítés a szomszéd telek és ez a telek között, igaz, hogy a tulaj sógoráé. Hát ha rigolyásak lennének, talán húztak volna már kerítéstKép Ja, és az ára is megfelelő. De baromira elfáradtunk, az ember ma dolgozik, nekem is kéne, mert határidőm van, Miksa viszont abban a pillanatban mászik, mint a gép, ahogy talajt érKép Úgyhogy sorry, de ma egy kis időt el kell töltenie a járókában is, mert különben önveszélyes. Persze szerintem megint elcsábulok, aztán negyed óra után kiveszem, és majd éjjel melózok...

Ildikó! Köszi a linket, nekem szimpi a hely, bár azért a 19 képből egyet szánhattak volna a szobákra isKép Most ha minden igaz, megmarad az üdülési csekkünk (merthogy a balcsis hely magánban megy), úgyhogy lehet, hogy benevezünk a Mátrába, vagy máshová. Én kinéztem a Kolpingot is, mert csekkel megérné még akkor is, ha drága, de nem tudom.
Tényleg, Kriszta, ti voltatok ott, az oké, hogy babás hely, meg szép medencék, de egy izgő-mozgó pasi mit tud ott még csinálni? A te párod mit talált?
Manó! Ha csak száraz Emma bőre, akkor tök jó! De nem inkább valami babással kéne kenni? Talán kevesebb bennük az adalékanyag meg a káros cucc. Asszem már sokszor írtam, hogy mi Bübchent használunk, abból nagyon-nagyon jó krémek vannak.

Hanzika! Szóval akkor ne parázzak? Miksa legfeljebb azért volt veszélyeztetett, mert fiú, semmi más tényező nem állt nála. csak én ilyen hülye parázós vagyok.

Tényleg lányok, ki merre megy nyaralni? Ha már így rátok zúdítottam a Balaton-dolgainkatKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom!

A babás sajna nem elég nekiKép Van itthon bünchen, johnsos és Rossman-os, de egyik sem ér semit sem, túl vizesek az ő bőrének. Az ilyen ekcémás bőrt nagyon ekll zsírozni, most tegnap a gyógyszertárival kentük be, amit a itta rendelőben ajánlanak ekcéma esetén bőrzsírozásra, de ettől is kiszáradt reggelre, míg a dove-tól szép bársonyos volt reggel is. Egyébként a babaszobán olvastam hogy kb ennyi idős gyereknek a dove-ot ajánlotta bőrgyógyász. Hát remélem bbeválik.
A balcsi jól hangzik. és meddig lesztek lent? Nekem lehet anyukám lezs ott július-augusztusban, dolgozik, majd meglátogatjuk. De őa déli parton.

Egyébként mi olyna nagy nyaralást nem tervezünk, lemegyünka nyukámhoz Balatonra meg anyósomékhoz , ott közel a Tisza tó. Szívesen mennék valami tengerpartra, de szerintem idén kimarad. Sőt, lehet jövőre is, nem tudni, mi eddig is csak 1x voltunk Görögorzságban a férjemmel.

Manó

KépKép
manó

És akkor képek:Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Manó

KépKép
manó

Manó!

Édesek nagyonKép Emma nagy huncut, a szeme se áll jól!Kép A másik kicsi a barátosnéd csemetéje, ugye? Ilyen rugija Buckovicsnak is volt, csak kékben.

Nyaralás: áá, hát nekünk se lesz valami nagy nyaralás, egy hétre tudunk menni. A párom ugye dolgozik ezerrel. Szívem szerint tengerre mennék, de nem vállaltuk be mégse Miksával, jó lesz itt a Balcsin. Mondjuk nekünk Horány is kicsit olyan, mint ha nyaralnánk, de a Dunába nem merítem meg a gyerkőcöt, sőt magamat se nagyon. Tavaly sem fürödtem egyszer sem. Pedig klassz itt a strand, tényleg hangulatos. Mondjuk kérdés, hogy kimennék-e fürdőruhában, ami még nincs is nekem... Bár -12 kg-nál tartok, de még mindig gáz a helyzet, puhányka vagyok, meg többszöröse a mellem a réginek, fogalmam sincs, mekkora fürdőruci kell. De a Balcsin legalább jól jön a saját stégKép

Megkerestem neked azt az ekcémás beszélgetést, itt van, valamikor május 14 körül kezdődik. Írnak nevet is:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/index.html

Bübchenben különben én sem testápolóra gondoltam, az tényleg vizes eléggé, bár Miksabuckónak elég. Van pl. az a kerek dobozos krém, kifejezetten vastag krém. Anyám mindig azt használja a kezére, ha itt vanKép Meg ha egyszer már összefutnánk, akkor leledzik itt a fiókban kifejezetten adalék nélküli krém, mivel a párom gyógyszergyárban dolgozik, aztán ott jár nekik munkavédelmi kézkrém néven. Pl. szerintem olyat is érdemes lehet megpróbálni. De végülis hülyeség itt kampányolnom, amikor a Dove meg jóKép

Én úúúúgy utálom már ezt az időt, én imádom a meleget, most meg hetek óta fázom. Valaki szólhatna a nyárnak, hogy késésben van, kapja össze magát!Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Manó,
Nagyon jók a képek, hogy került Emma a polcra??? Kép

Szirom,
Hát, ha Kolpingékhoz mentek, reménykedj, hogy valaki visszamondta, másképp nem lesz már egy fia szoba se Kép
Amúgy Robi azért is feltalálta magát, mert imád a csajjal lubickolni, meg hát a kollegájával mentünk másodszor, meg a kislányával, szóval jól elvoltak Kép Sokat jártunk el az üdülőből is kirándulni ilyesmi. De van konditerem, szauna, gőz stb. stb., nem tudom, hogy ez mennyire jön be a párodnak. Na meg vannak animátorok is, bár inkább gyerekesek ugye a progik Kép Ja, és iszonyat dőzs van a kajából, úgyhogy ha mást nem, a kajálásokat tuti élvezné Kép

Mi ezen kívűl még megyünk a telekre, Gárdonyba anyuékkal majd vmikor júli vége, aug elején, meg tervezünk hosszú hétvégéket, mikor apuci kivesz egy-egy nap szabit, aztán irány a Velencei tó, tervben volt még Horvátország is, de nem tudom, hogy lesz pénz, meg szabi Kép

Ma voltunk a Matáv gyerekszigeten, hát rosszabb volt, mint tavaly, de a lurkók jól érezték magukat Kép
Pár kép:
Kép
Kép
Kép

Ja, és a közös pancsis képek Kép

Kép
Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Szirom!

Nem baj hogy vannak ötleteid, mert sose tudni meddig válik be a dove, még csak 3 napja hsználjuk, jónak tűnik,de ki tudja. nekem bünchen csak testápoló van, lehet igazad van és valami általánso babakrémmel is érdemes lenne próbálkozni.
A baba isgen,a barátnőmé, és már majdnem 3 hónaposKép Emma nyúzza rendesen, de jól tűri a drága, nyugodt természetKép Rugit rgyütt vettük, nekem is nagyon tetszik. Ő még 62-est hord, nekem tök fura, ennyi idősen Emma már 68-asban nyomultKép

Kriszta!

Mi is vaalmelyik hétvégén ki szeretnénk menni ha sikerül beiktatni. Biztos jó. ha van ugrálóvár Emmánál már nyert ügye vana programnak. Ma mi csak mekiben voltunk este, de olyt játzsot a játszóvár részében. igaz 5-12 éves korig való, így én is mentem vele, merte gyedül enm tudott volna felmászni, d eírtó nagyokat kurjongatott meg nevetgélt. Itthon mindíg olyan rosszkedvű, egyszerűen unatkozikKép (csod ahogy nem dobtak egyébként minket ki, mert se 5-12 éves nincs egyikünk sem, na meg én a 130 cm-es határt is meghaladom azért úgy 30 cm-elKép, de épp elfértem.

Képek nagyon jók, jó lehet ez az együtt pancsi.

A polcra Emma nem fogod elhinni, d eúgy került hogy bemászik. Lerámolja játékokat és bemászik. Nem véletlenül van ez erkélyünkön is védőháló, ő ilyen mászós, bújos rosszcsont.

Manó

KépKép
manó

Szirom!

Az oldal nem jön be, meadnád mégegyszer hogy hol olvastad. Köszi:

manó

KépKép
manó

Manó!

Hülye oldal, nemtom mér nem jön be. Gyermeknevelésen belül Egy kicsi meg egy pici című topikban láttam.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Akartam kérdezni, csak elfelejtettem, hogy pontosan hol láttatok telket? És elárulod mennyi? Kép Persze nem akarok kotnyeleskedni Kép

Jaj, azt is elfelejtettem írni, hogy tegnap Máté a szigeten kapott egy szál sült krumplit, hát mit össze trutyizta, meg nyammogta Kép
Ma meg kapott halas kajcsit, nagyon csúszott Kép

Nálunk is bejátszik, mint Sziroméknál a "macskaszólongatás", csak Máté folyton gi-gi-t mond, mintha szólni akarna Reginek Kép Olyan cuki Kép

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

Hát ha a nyaralóra gondolsz, akkor ÁbrahámhegyenKép De végülis mégse oda megyünk, amit szombaton találtunk, hanem ugyanabban az utcában egy másikba, mert végülis sikerült megegyezni abban, hogy a barátaink, akik 3 napra jönnek le, hozhatják a kutyát. A jószág viszont nem teheti be a lábát a házba. Ami egyébként ez:
http://www.miditourist.hu/hunver/ah1.php
Napi 16250 Ft a teljes ház, és felhasználhatjuk az üdülési csekkünket. A másik csak 8 lett volna, de az sokkal kevésbé kulturált, és zsebbe kellett volna fizetni. Mondjuk az is megtette volna, de ennek jobban örülök.Mindkettőhöz csónak is járKép

Ha horányi eladó telekre gondolsz, akkor 5 milla körül volt itt egy az utca végén, de el tudom képzelni, hogy eladták, mert a lomtalanításra jól ki voltak pakolva a kisházból.

A képek különben tündériek, mi is gondolkodtunk ezen a stabilizáló karikán, de végül nem vettünk. Én valahogy arra gondoltam, hogy ha majd anélkül fürdik, akkor sokkal szelesebb lesz, mert azt hiszi, hogy tartja a karika. Anélkül meg megtanulja, hogy neki kell rendesen ülnie, meg kapaszkodnia. Vagy ez hülyeség?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek! Jó sokat írtatok, győzze az ember elolvasni... De ez a jó!!!

Náthám múlóban, de most Vikó szipog egy kicsit. Nincs vele gond, mert tegnap voltunk a 6 hónapos koragondozáson és a doki is azt mondta kutya baja.

Képzeljétek Vikó hasizomból felül, ha lefogjuk a lábát, és ezt a dokinak is megmutatta. Mondta is, hogy hányan örülnénk, ha ilyen hasizmunk lenne. Nagyon tetszett neki Vikó. Egy hihetetlen morcos és hisztis ember a doki, de a gyerkekért odavan, és mondta, hogy nagyon aranyos. Mondjuk tényleg aranyos volt, szokás szerint egy hang se, felült, aktívkodott, végignézte, ahogy kezet mos, mert ugye ha már felült akkor kitámasztotta magát és amíg a doki tett-vett, addig ült és figyelte. Az állást is bemutatta. Viszont mondtam is a dokinak, hogy nem hajlandó kúszni, és a hasonfekvés se nagyon jön be neki. Azt mondta, lehet, hogy azért, mert a hasfal vagy mi nem nőtt még össze (nem egészen értettem, hogy mit beszél...) de nem gond, mert hasizommal pótolja és majd szép lassan összenő rendesen. A kutacs viszont szépen megporcosodott, mondta, hogy milyen hamar. De erre is azt mondta nem gond, mert a csontosodás az majd csak szép lassan fog menni.

Krisztocs, Manó, Szirom:
Szuperek a képek, egyik gyerkőc aranyosabb, mint a másik.

Mici:
Remélem minden rendben. Nagyon szép kislányotok van. Sok örömet kívánok nektek. A további képeket várjuk!

Nyaralás:
Mi még nem igazán morfondíroztunk rajta, de valószínűleg marad szüleim telke a Tisza-tónál. Mondjuk ott nem hiszem, hogy meg merném fürdetni Vikót, inkább maradunk a kerti pancsolásnál.
Hétvégén voltunk lent és Vikó szokásához híven tökre feltalálta magát. Egész nap játszott, még boldogabban, mintha itthon lett volna. Alig 10 percnyit sírt egész nap, akkor is azért mert éhes volt. Kapott egy borsót hajastúl, hát legalább fél órát elvolt vele. Mondjuk az alvás ott se ment, és még este se akart lefeküdni, aztán 11-kor végre elaludt és aludt 1/2 9-ig. Ez nekem nagyon OK volt, mert én mindig reggel alszom a legjobban, úgyhogy meg is dícsértem, hogy máskor is aludjon sokáig.

Na, most befejezem, mindenkinek jó babázást.

Marycus
marycus

Marycus!

A Tisza tó ,elyik felére mentek? Mert Abádszalókon mi is lezsünk. én meg akarom fürdetni benen Emmát, szerintem tisztább mint a Balaton, mert csak folyó víz vaalmilyen szintenKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Manó! Hát, a fene tudja-e, hogy tisztábbKép A Balcsit most láttam hétvégén, meg mondják is, hogy majdnem ivóvíz minőségű. A Tiszát meg akkor szoktam látni, ha megyünk az emberékhez Tiszaszőlősre. Én inkább a Balcsira szavazokKép

Marycus! Hűha, Vikóca kis izompacsirtaKép És tényleg aranyos isKép
Alvás: Miksa mindig későn fekszik, és alszik is rendesen reggelig. Mondjuk ha nem muszáj, akkor azért nem 11-kor tesszük le, de előfordul.

Miksabuckót ma kitelepítettük járókástól a teraszra, nagyon élvezte. Most látjuk igazán hasznát, hogy gurulósat vettünk. Ennek örömére ma felállt a járókába kapaszkodva is, így már nem csak úgy tud állni, ha ránk támaszkodik. Én meg jó sokat vasalhattamKép

Többiek, merre vagytok? Tessék írni, irgum-burgumKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Tök aranyosak a gyerkőcök ám! Kép Krisztocsé mint mindig (ma végre megkaptam azokat is, amik a cégnél készültek Mátéról is)Kép Emma csuda édes, azokkal a göndör fürtjeivel Kép

Nálunk semmi különös nincs. Marcus kutyázik ezerrel és nyomul előre most már a bal felső kettes foga is. Hétvégén kapott kenyérhéjat, nagyon tetszett neki Kép A héten először tettük itthon is járókába - Horányban abban volt a kertben végig majdnem. Tetszik neki, berakom a játékokat és elvan, játszik, kutyázik és abban is alszik Kép Mivel ez egy régi tipusú járóka (hálós) és a fejének kell a támasz, ezért mikor felébredt, tiszta hálómintás volt a buksija Kép

Ma voltunk Ildivel Brendon-ban babakocsistul. Fiúk jól viselték az utat és a metrózást is Kép Megnéztük a hátihordozós felhozatalt, meg fájdítottam megint a szívem az Aria-ért Kép Megemeltem a Ponee-t is, ahhoz képest nehéznek tűnt, pedig az Aria-ra is 5.7 kg-ot írnak.

Fürdetés: szerintem egy 8-9 hónapos gyereket már simán lehet bármelyik nyílt vízben fürdetni, de ez az én véleményem. Lehet, hogy ha mi is Horányban leszünk nyáron, megmutatom neki a Dunát Kép Az tény és való, hogy a folyó vizek tisztábbak, mint az állók (főleg, hogy az alja kavicsos - asszem a homok alatt a Tisza is - így az szűri a vizet). Én tavaly kb. ilyenkor a szúnyoglárvás Balatonban fürdödtem - mivel nagyon lárvás volt, ezért vszleg tiszta is (még ezek a fránya állatkák is tudják, hogy mi a jó).

H.

Kép
hanzika

Hanzi,
Most idegbajt kapok mingyá...hogy én mióta akarok a Brendonba menni, csak sosincs kedvem egyedül Kép

Kriszta
krisztocs

hanzi!

Szerintem is! márminta fürdetésKép
Brendonért irígy, én is úgy m,ennék d etőlünk olyan messze van. Pedig Emma szeret az előterében csúszdázni.

Most itt agyalok hogy anestlé potokért mit kérjek, a concord fixmax jó, de végülis van ülésünk, ami még kb 3 éves koráig jó utána meg veszünk egy 18-36 kg-ost. A másik esélyes a tricikli, de az meg soknak tűnik annyi pontért. nem tudja valaki mennyibe kerül a concord fixamax illetve a peg perego speedy tricikli? Ti mit választanátok?Kép

manó

KépKép
manó

Krisz,

Ha gondolod és jó idő lesz, elmegyek veled is szívesen Kép Ildi tegnap kérdezte, hogy elmegyek-e vele a hátihordozókat megnézni.

Manó,
Szerintem kb. egy árban lehetnek. De ez csak tipp. Ha van ülés, akkor ha már kérni kell vmit, kérj triciklit.

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Büdös kölyök, még egy szemet se aludt délután, és délelőtt se sokat. Annyira fáradt, hogy csak borul-ide oda, és kizárólag állni akar a járókában. Egy idő után ordít, mert már nem bírja tartani magát, ha visszapottyan, akkor azért süvölt, és nyöszörögve újra kapaszkodik föl. Ha kiveszem, akkor pedig csak mászni hajlandó. Irány a kőborítás, ott meg én vagyok betojva, hogy odakeni a fejét. Huhh...Kép
A másik meg, hogy az esti szopi egy rémálom lett, nem marad nyugton, forog össze-vissza, fölül, elmászik, és közben szintén olyan fáradt, hogy nem bír magával. És tegnap és tegnapelőtt is ébredt éjfélkor, de nem az elbohóckodott kaja miatt, hiszen szopi nélkül visszaalszik. Mondjuk ez lehet, hogy a foga miatt van, mert a fölsők még mindig nincsenek kinn. De nem panasznapot akartam tartani, mert közben meg olyan aranyos, hogy meg kell zabálniKép

Manó! És nincs kedved több kisebb dolgot venni? Nekem úgy tetszik pl. a fürdőköpi, meg a maci meg a vonat. Ha a két nagy között kéne választani, hát a fene tudja.Kép Mondjuk az én füzetemben nem Concord ülés van, hanem Trio Guard.

Hanzi! És semmi gáz nem lett a kenyérhéjtól? Rágicsálta, vagy hogy volt? Én is készülök ráKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?