Új privát üzeneted érkezett!

Cseriani! Nagyon szép Eliza!!!! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Na,nehogy harag legyen,teszek fel Kristófról is... Kép Kép
Vendég

mi szedtük a vitacolant-nem ért semmit :cry:
Viszont egyes gyerekeknél hasmenést okoz :?
Nekünk ajánlották a bérescseppet is-az sem ért semmit :?
Igaz,nem tudom,ha ezeket nem szedte volna a drágám,akkor mennyit evett volna. De azt hiszem,Elizával nem lesz evés-gondom(kop-kop) :wink:
Áfinak nagyon szurkolunk!!!!
Vendég

Rékababa,mi is kínlódtunk az evéssel és az lett a vége hogy elvittem orvoshoz,aki egy alapos laborvizsgálat után kiírta a peritolt és megkell mondjam nekünk nagyon jó volt,hízott tőle 1.5kg-ot amit azóta is tart. De úgy tudom hogy 2 éves kor alatt nem adható.Most megint ott tartunk hogy megint kéne,mert szörnyű hogy alig eszik valamit,de azt mondta a doki hogy amíg nem fogy a gyerek nem írja ki neki. Mondjuk ezzel egyetértek. Áfival mi újság kedves Apuka??? :D

Kép
Kép
josi

Áfipárja, köszönjük szépen a híreket! Üdvözöljük az anyukát!
csak lestem, mikor olvastam, hogy alig volt hely... :shock: Hova jutunk, atyaúristen...
Cseriani, annnyira szép gyerkőceid vannak! Nagyon büszkék lehettek rájuk! :D
Rékababa - étvágycsinálóhoz nem tok szólni... Bár a Peritolt, amit Josi is írt, én is kaptam gyerekkoromban. Dehát ahhoz Réka még kicsi. De sztem is, amíg nem fogy, ne aggódj nagyon... Hannám se volt hajlandó megenni, amit mi kotyvasztottunk, csak a bébiételt fogadta el, abból is csak sokáig azt, ami nem volt darabos; gyümölcsöt egyáltalán nem evett, szal ölég nehéz eset volt ő is, de a súlya mindig megvolt... Alkati dolog is ez; Ármin is nagydarab, apjuk is csontos. Gondolom a ti családotok meg karcsúbb "fajta", biztos ezt örökölte a kiccsaj.
Josi, akkor még ne szüjjé meg... :wink:
Vendég

Emma: Hova jutunk? Rászakadt Szekszárdra a teljes bonyhádi vonzáskörzet, emiatt a nagy helyhiány. Hiába működik a reform, vagy mi...

dadomi: Ez több mint felháborító. Kicsit ledöbbentünk mi is. Egy picit azért örültünk is, mert ha hazaküldenek, akkor ráérünk otthon vajúdni, és csak a legvégén bekeverni a kórházba. Megspóroltunk volna legalább két kórházas napot. Mindannyiunknak jobb lett volna. Végül jól sült el, mert sikerült bejutnunk a "puncsos" szobába.
Egyébként pont erről beszélgettünk mi is várakozás közben: Mi van ha valakinek fontos befeküdni, mert sürgős esetről van szó? Egy kevésbé sürgőset hazaküldenek?? Agyrém!

josi: Áfi viszonylag jól el van, nem panaszkodik. Délután jót szundizott, hamár éjjel nem tudott... Hímezget, olvas, és tévézik, no meg fórumtársakkal beszélget :wink: Ma este azt hittük megindul a szülés, mert fájásai voltak. Erősek, és gyakoriak. Hívott is miatta, hogy úgy készüljek, lehet mennem kell hozzá. Egy óra múlva mikor felhívtam, szomorúan mondta, hogy nagyjából elmúltak a fájások. Sebaj majd holnap. A legszebb névnapi ajándék lesz neki. [/b]
Vendég

Na az már jó jel,ha voltak spontán fájásai is!Meglesz az a baba most már nemsoká,hátha benne lesz abba a kb5%-ba akik azon a napon születnek amikorra ki vannak írva!!Szorítunk nektek!!

Kép
Kép
josi

Köszönöm a hozzászólásokat. A Vitacolánt próbáltam, de nála hasmenést okozott. Evelinnél annó bevált. A dokinéninkkel beszéltem ő a Normoflore-t ajánlotta, de a védőnő azt mondta, hogy az csak a bélbolyhokat hozza helyre. Béres cseppet egy éves kortól adhatok neki, a peritolt pedig azért nem kaptuk mert túl kicsi még, dokinéni azt mondta, hogy beájulna tőle. Nekem az a legnagyobb gondom Rékánál, hogy Ő eddig evett rendesen. Igaz az elején csak bébiételt volt hajlandó megenni, de abból 7-8 hó-s korára már egy evésre megevett 2 üveggel. Aztán szépen sikerült áttérni az én főztömre, most pedig ott tartunk, hogy nem hajlandó pár kanál után enni, csak akkor ha valamivel lekötöm a figyelmét. Szopi nálunk is van napközben legalább 3-4x éjszaka is legalább kétszer. Eddig volt mellette tápi is de most már nem hajlandó azt sem elfogadni. Szóval az a legrosszabb az egészben, hogy az én jól evő szépen növő kicsi babám egyszeriben leállt mindennel és szinte nonstopban a mellemen lógna.

Cseriani nagyon szépek a gyerkőceid. Gratula hozzájuk.

Josi szorítok, hogy nálad is beindúljanak a fájások.

Áfi párja szorítok, hogy ma már Áfi foghassa a kezében Barnust!
Vendég

Sziasztok lányok!

Nem tüntem el, a héten is jártam be Pécsre, konzultálnom kellett a kemoterápiás főorvossal. Bejelölték rajtam hol fogják adni a sugarat. Be van ixelve a hasam és oldalt a medencém. Úgy nézek ki, mint egy célpont tábla. Ráadásul szenvedek a tejelapasztással tegnap óta, mert hétfőre már valamennyire apadnia kéne, hogy ott ne fájjon annyira. Most feszül és borogatnom kell meg fejnem egy kicsit. Eddig ittam a tejserkentő teát, most szedem a tejelapasztásra a gyógyszert, jó nem???? Az utolsó szoptatást végigbőgtem tegnap. Az éjjel is mikor felébredt egyből kereste a cicit a hálóingemnél, nyitogatta a pici száját és nem értette miért kell neki várnia a tápszerre. Elég nehéz.

Ráadásul hétfőn bennt kell aludjak, mert átmossák a vesém hogy ne károsítsa a kemo, de jobb is így mert 24 órát nem mehetek a baba közelébe, így legalább nem látom és szenvedek, hogy fel sem vehetem. ..............

Cseriani! Nagyon helyesekl a gyerekeid. Eliza baba csodaszép.

Áfi és Josi! Hajrá, szorítok nektek!

Rakok fel képeket az 5 hetes Oliról.
(A vonalzót még nem volt időm megcsinálni.)
Kép Cumival Kép Délutáni alvás Kép Prince Oliver

Kép
timesz

Timesz! Nagyon szép Olivér!!! Lehet, hogy most nagy butaságot fogok kérdezni, de nem értek hozzá (szerencsére). Nem lehetne azt csinálnod, hogy a kezelés alatt fejed a tejet, nem apasztod el? Amit lefejsz kiborítod, nem adod oda Olivérnek. De ha véget érne a kezelés, lenne még tejed, hátha tudnád szopiztatni. Vagy a kemo meg a sugár nem megy ki belőle? Még a kezelés után sem? Tényleg nem tudom, milyen hatása van ezeknek a kezeléseknek ilyen tekintetben, ezért kérdezem. Szoptatási tanácsadót nem kérdeztél meg? Tudom van most ezer gondod, és lehet, hogy megharagszol, hogy ilyenekkel traktállak még én is. Szóval, ez csak egy gondolat volt a részemről, tényleg ne haragudj!!!!!! :oops:

Én is rakok fel egy képet Dominikról:
Kép

dadomi

Dadomi!

Nagyon helyes Dominik!

Azért sem javasolták, hogy fejjek rendesen tovább és ne apasszam el, mert még ki tudja a műtétre mikor kerül utána sor, 2 hétig megint kórház, és ilyen sokáig fenntartani a tejtermelést nagyon nehéz, és fárasztó is, nem lehet tudni hogy bírom majd a kezeléseket, legyengítik nagyon az embert, és akkor úgyis elapadna a tejem. Meg olyan gyógyszereket is kell szedjek ami mellett nem lehet szoptatni. Sajnos. De azért köszönöm az ötletet, én is gondoltam rá, meg is kérdeztem.

Kép
timesz

Timesz! Nagyon sajnálom! :cry: :cry: Erős csajszi vagy, túl leszel hamar a kezeléseken, a műtéten, és gyorsan felépülsz. Muszáj, mert ha elkezd Olivér kúszni, mászni sokat kell ám ugrálni mellette! :) De addigra már ez az egész csak egy rossz álom lesz! Kitartás a kezelésekhez, vidd magaddal Olivér fényképét, legyen mindig veled, hidd el, hihetetlen nagy erőt képesek adni ezek az apróságok!!!

dadomi

Timesz ez elég szomorú..... :( nem semmi amin most keresztülmentek mindhárman.De úgy látom hogy erős csaj vagy és most a te egészséged a legfontosabb!! Olivér meg nagyon szépen fejlődik :D

Kép
Kép
josi

Timesz én most nem tudok semmit írni :cry:
Végülis azt sem tudom,ezt miért írom :(
Talán azért,hogy tudd,lelkiekben veled vagyok :wink:
Vendég

Timesz drága, én megint nemtom hányadszor jövök, mert nem tudtam mit írni (helyette bőgtem); de hálistennek Dadomi megfogalmazta itt legutóbb, amit én is gondolok veletek kapcsolatban, csak nem tudtam volna jól leírni. (A tejjel kapcsolatban is ugyanarra gondoltunk szinte, Dadomi...) Erős csajszi vagy nagyon, és mindent ki fogtok bírni ti hárman! És lesz majd soksoksok unokád!
Olivér is annyira szép, tényleg, igazi csodababa, és milyen vöröses haja van!
Gyere máskor is, mesélj, mi veled vagyunk mindig!
Nagyon sokat gondolok rád, rátok.

Dadomi, bakker, honnan szedtétek a fiúknak ezeket a csillagszemeket??? :D

Josi, mizu? Mostmár szülhetsz! :lol:

Rékababa, van itt a szomszédunkban egy kislány, 10 hónapos, asszem 6 kiló és valamennyi deka... Épp feleakkorának néz ki, mint az én díjbirkózó Árminom, de kétszer annyi idős. Nagyon aranyos, ügyes, okos kiscsaj, csak épp picike (vagy az én fiam nagy inkább...) Neki is nagyon rossz az étvágya, a tejet meg egyáltalán meg sem eszi, semmilyen formában. Nem mondom, hogy ne aggódj, de amíg doki nem mondja, hogy ez gáz, addig ne idegeskedj sztem. Nem lehet, hogy foga jön Rékának és azért még étvágytalanabb?

Na, és végül - de nem utolsósorban - Áfiról:
Ma megint elment a nyákdugója (vagyishogy a múltkor annak valami előzménye távozhatott belőle, most ment el az igazi), vannak fájásai, már 60-asak is, de nem rendszeresek, és elmúlnak. Dokival ma nem találkozott (ma nst-n volt, holnap pozéja lesz); de azt mondta, vizitkor megkérdezi mostmár akárki is lesz, hogy miszándékuk vele. Mára volt kiírva... :cry:
Vendég

Bizony mára volt kiírva, de nem jött be! Pedig de szép lett volna! Szombaton, Renáta napján. A jövevény neve ugyanis Szombat Barnabás lesz. Ráadásul Enikő lányunk is szombaton született. Hát most úgy tűnik nem jött be... :(
Valóban a múltkor azt hittük elment a nyákdugó, de csak egy része gondolta úgy hogy távozik, a nagyobbik része bent maradt. Na ez a nagyobbik rész jött ma ki. Gondolom ez a tágulás jele, és Áfi is így gondolja :wink: !
Holnap Oxiticin, aztán majd meglátjuk, remélem beindul valami. Én ég soha nem vártam ennyire, hogy ne alhassak egy jót hónapokon át :lol: !

Holnap ha minden jól megy új hírekkel szolgálhatok.
Vendég

Biza, ez a tágulás jele, és lehet, hogy meg is van már a 2 ujjnyi, ami a cél? :roll:
Vendég

Timesz én is csak csatlakozni tudok a többiekhez. A lényeg most az, hogy meggyógyulj és rendben legyen veled minden. Tej ügyben csak annyit szeretnék, hogy egy szülésznő azt mondta, hogy 40 napig vissza lehet hozni, ha szeretnéd.

Emmamami köszönöm a vigasztalást. Igaz, hogy mi is 10 hó-sak vagyunk,de azért nem ennyire picikék. Réka 2790 grammal született és 2,5 kg-mmal jöttünk haza, most pedig 8300 gramm.

Áfinak drukkolok, hogy holnap már tényleg foghassa Barnust a kezében.
Vendég

Sziasztok!

Már megint nagyon rég nem voltam....a régebbi tpoikomba néha beqkkantottam,de a gyorskörben sajnos idáig sosem sikerült eljutnom.

Nagyon sok dologgal el vagyok maradva veletek kapcsolatban,jó lenne felzárkózni.
Most igazából Timesz, miattad írok. Nagyon szorítok neked én is tiszta szívemből, és kívánom,hogy a sors gyorsan korrigálja azt a tévedését amit rád mért. Gyógyulj meg gyorsan és próbálj meg mindig pozitív maradni még ha nem is érzed ezt minden pillanatban könnyűnek. Túl leszel a kezelésen és ez az egész csak egy rossz emlék marad... Csak azért írtam,hogy érezd, én is veled vagyok gondolatban!

Mi időközben növögetünk.Eszter egy hete 7850gr és 69cm volt, megkapta a negyedik havi szurját. Szopizik, eddig átaludta az iccakát,de pár napja átváltott újfent newborn-ra és 3 óránként kelt éjjel is....Szerintetek????? Fejlődési ugrás vagy kevés a tejci?
Nemtom. Most megyek mert apa marhapörit alkot akonyhában, de a romeltakarítás az enyém.
Dobok egy képet a csajról, talán még nem tettem ezt fel ide. Sziattok! Kép

Kép
Kép
petra78

Szija, Petra, de széééép ez a kiccsaj! És milyen szemei vannak, atyaúristen!
Kis helyzetjelentés Áfinkról (forrás: Áfiférj :) ): Ma megint kapott pozét, 3 perces szép fájásai voltak, kérte a szülésznőt, hadd kapjon több oxitocint, de a sznő azt mondta neki, nagyon jól reagál rá a méhe; így nem kapott többet, viszont hosszabb ideig kapta, 45 percig.
Én meg nemésnemértem, miért kínlódtatják, amikor elvileg biztos a császár... :? Azé, mert vasárnap van? Szerintetek?
Vendég

Emma tuti nem a vasárnap miatt,ahogy észrevettem,ott nincs vasárnap :D
Ma majd írok én is Áfinknak..vagy írjak Barnusnak?Hátha akkor igyekszik már kifelé :) :wink:
Szerintetek normális az,hogy semmire nincsen időm?? :?
Vendég

Petra gyönyörű a kislányod, és ezek a szemek? Csak irigykedem, mert én is mindig ilyeneket akartam a lányaimnak és most mind a kettőnek barnák.

Cseriani ez csak a kezdet. Néha lesz egy kis időd, de az nagyon ritka pillanat lesz. Eliza jó baba? Alszik rendesen éjjel- nappal? Kristóf hogy viselkedik vele? Evelin annó volt olyan reggel míg én kimentem a wc-re addig ő már elkezdte át öltöztetni Rékát. Cumit állandó jelleggel a szájába próbálta tömni, holott Rékának nem kellett, és nem is kell. Igaz most már nem haggya magát a kicsi sem. Csak kitartás, olyan pedig, hogy pihenés csak vágyódsz majd (már) rá.

Áfi ma már nagyon bízom benne, hogy a kezében fogja Barnust! Hajrá!
Kép Az én pici lányom
Vendég

rékababa méghogy pici lányod??Jó nagy baba..Vagy csak most nekem Elizához képest?! Ne bándd a barna szemeket,nagyon szép tekintete van a kiscsajnak :D
Kristóf sokat segít nekem,nagyon ügyes okos nagyfiú. És még mindig nem vettem észre,hogy féltékeny lenne. Remélem ez így is marad. Egyedül,amit szokott mondani,hogy őt is emeljem fel. Persze nem akkor,mikor a hugit is fogom. Így cipelem őt is,a szerény több,mint 15 kilójával :)
Mondjuk mikor hugi alszik próbálok sokat Kristóffal foglalkozni..de gondolom ezt ti is csak így csináltátok.
Nekem is egyfolytában Áfin jár az agyam-amikor bennt voltam,az akkor befektetett lányok elmondásaiból tényleg nem lehet kellemes ott feküdni és várni,hogy melyik indításra lesz már végre valami... :cry:
Vendég

Sziasztok! Áfit sajnálom kicsit hogy ennyire elhúzódik neki ez a császár,mellesleg megjegzem nem értem miért kell ennyit "kínozni" a kismamákat,mikor úgyis a műtő lesz a vége. Kicsit tartok tőle én is hogy ez lesz ha én is bekerülök. Holnap megyek nst-re és megkérdezem a dokit mire számítsak,be akar-e fektetni előbb. Szépek ezek a gyerekek,mind egytől egyik :lol:

Kép
Kép
josi

Cseriani nekem mindig pici lesz Evelin mellett Réka. Evelint annak idején mindig nagynak láttam, hát ez most forditva van. Rékát pici babának látom, csak mikor alszik és ki van nyúlva akkor csodálkozom rá, hogy megnőtt már Ő is. A foglalkozást mi is így csináltuk, csináljuk. Bár az én nagylányom már mindent megért, de sajnos mindig az ellenkezőjét csinálja a dolgoknak. Itt van nála a probléma. Evelinnel is sokszor kell azt csinálnom mint Rékával, mai napig. Egy időben etetnem kellett. Van mikor Őt is öltöztetni kell. De ezekbe a dolgokba egész jól bele lehet rázkódni. Későbbiekben nálatok is könnyebb lesz. Főleg ha már Kristóf oviba fog járni.Egy gyerekkel sokkal könnyebb és több időd is van mindenre.
Vendég

lányok közvéleménykutatás:kinek mikor jött meg először szülés után? nekem Kristóffal hat hét után,Elizával viszont ma :cry:
Pedig szopizik,és ugye azt mondják,sokszor meg sem jön,amig szopizik a baba. Holnap megyek a doktorbácsihoz,megnéz uh-n,hogy minden rendben van-e.Kicsit izgulok,remélem nincs semmi bajom. Ha Áfi és Timesz mellett marad időtök szorítsatok nekem is :(
Vendég

Sziasztok! Pár napig nem voltam, mert Pestiába látogattam rokonyokat és barátokat, terveim szerint szülés előtt utoljára. Közben kiírták a doktori védésem időpontját - december közepére. Azt hiszem, 9. hónapos pocakkal a sok pasi előtt nem lesz nehéz dolgom, ha majd nehezet kérdeznek, legfeljebb úgy teszek, mintha beindulna tőle a szülés. :lol: :lol: :lol: Az ilyet a pasik nehezen bírják.

Timesz: jaj, sokat gondolok ám rád, hogy mi lehet veled, veletek, most is először a Te hozzászólásaidat kerestem ki a hétvégi adagból. Írni nem tudok semmi okosat, de szorítok, azért is, hogy a baba is jól bírja a következő heteket. Egyébként nagyon aranyos a kisfiad.

cseriani, petra, rekababa: nagyon aranyosak ezek a csajfotók! Még jó, hogy timesz tett fel pár fiúfotót is, mert egész elárvultnak éreztem volna magam.

Tényleg, valaki meg tudja mondani, miért nyúzzák Áfit, ha úgyis császárral szül? Mi ennek az értelme? Ha a szülés spontán megindulását várják, akkor miért adnak oxitocint? Teljesen hülyének érzem most magam... :shock:

Egyéb hírek nem lévén várom, ti mit produkáltok. Apropó, josi, neked még vagy két heted van hátra, nem? Hogy érzed magad itt, a terminus végén? Szerinted mennyire lehet dolgozni (számítógépes munkát) az utolsó hónapban? Mert nekem előreláthatólag lesz bőven melóm...

Kép

Kép
enahma

Cseriani nekem Evelinnél 5 hónapos volt mikor megjött, most pedig Rékánál 6 hónaposan. Én mástól is hallottam, hogy szoptatás ellenére rendesen megjött neki, utána pedig 6 hétre állt be.

Enahma szerintem az utolsó hónapban nem igaz lesz kényelmes, lehet dolgozni, de gép előtt a legnehezebb, szerintem. Rékánál már a végén tényleg tehernek éreztem, akaratlanul. Sokszor nehezen keltem fel és pingvinnek éreztem mag, ahogy felkeltem a kanapéról. De majd meglátod, hogy bírod.
Vendég

Cseriani, ne idegeskedj! Én nem tudok nagyon erre mit mondani, mert én a hatodik hétig produkáltam valamit egyfolytátban, hol kevésbé, hol intenzívebben... Utána meg nekem kb 1 hónapja jött meg, de csak 1 napig tartott... Nem fog ez beállni még rendesen, neked sem. Biztos nincs semmi gond, UH-n megnézik, maradt-e vissza valami biztosan, de ha így lenne és az gáz lenne, akkor lázas lennél, meg mindenféle szagú meg állagú cucc ürülne belőled, úgy tudom. Ne félj, nincs semmi baj. És szorítok neked is!
Ja, és lesz ám majd több időd is! Az eleje elég húzós.
Enahma, mekkora koponya vagy! :D neked is szorítunk decemberben! Miből doktorálsz és hol?
Rékababa, nagyon szép, kis hurkás Réka!
Na, és akkor Áfi:
beszéltem vele, elkapta ma a dokit az UH előtt (vadászni kell utána mindig, én is tudom); és megkérdezte, hogy mostakkormivan. Erre doki: még max. 5 nap! Mától!
:shock:
Erre Áfi kiakadt, mondta, ő már addig nem vár. A doki meg aszonta neki, hogy akkor menjen haza... :mrgreen: Most mondjátok meg. Na, de utána más lett a hangnem, mondta Áfinak, felmegy hozzá az osztályra és megbeszélik. Áfi szerint, ha nem cssinál semmit, ő tényleg hazajön... Fájása nincs, viszont egyfolytában folyik belőle valami nyálkás izé. Hiába mondom már neki, hogy ez már tényleg nagyon a vége, annyiszor bíztattam ilyesmivel szegényt (egyébként tök komolyan), hogy már el se hiszi... :oops: Ma még néznek nála áramlást.
Én leginkább azon vagyok kiakadva, hogy miért kellett végig hitegetni, hogy úgyis császár lesz, úgyis idő előtt megműti, mert meszes a lepény, nagy a gyerek, volt az a tachikardia is, mittomén, mostmeg itt jegeli bent a kházban és az égvilágon semmi nem történik, 2 nappal a terminus után. És, ha így marad, nem is fog történni még 5 napig...
Nagyon gáz. :evil:
Vendég

Sziasztok!

Hát nagyon sajnálom, hogy még nincs meg Barnuska. Nem is értem ha már egyszer teltház van és úgy is tudják, hogy császár lesz miért húzzák a dolgot? Hogy tovább szenvedhessen a kismama? Hát ezért sem szültem itt. Hál' Istennek.
Ami a kórház melett folyik az pedig felháborító. Én nem is engedtem volna, hogy oda ilyen üvegpalotát építsenek mivel kórház melett van. Na, mindegy.

TIMESZ: Most olvasom, hogy mi történt veled. Nagyon sajnálom és kívánom, hogy minnél elöbb legyél túl ezeken a dolgokon. Mikor olvastam soraidat teljessen összeszorult a szívem. :cry: :cry: :cry:
Nagyon drukkolok neked. Láttam Olivér képeit az iwiw-en. Gyönyörű szép kisfiú. Büszke lehetsz rá. Kitartás és nagyon drukkolok neked.

CSERIANI: Nem lehet, hogy ez még a szülés utáni tisztulás? :?
Nekem 8 hónapos volt a kisfiam mikor megjött.
Szoritok azért neked is.

Kép

móni
bedmona

múlt héten már szinte semmi nem jött ki belőlem,erre tegnap éreztem,hogy görcsöl a hasam,mára meg elkezdtem rendesen vérezni.Tök olyan,mint a menstruáció :cry:
De mondom,nem lenne újdonság,mert Kristóffal is szülés után már hat héttel megjött...de mégsem utána 3 héttel... :( Egyébként Emma pisilésnél néha még jön ki valami belőlem néha...
Hú,tiszta ideg lettem most...

Áfihoz nem tudok mit hozzáfűzni,nem értem,mi a ...-ért csinálják ezt...mi értelme? És ráadásul neki is ott a 3 éves lánya...
Vendég

Most olvastam a Blikket és teljesen fel vagyok háborodva. Hogyan lehetnek még mindig felelőtlen kismamák akik kockásztatják a babáik életét az otthon szüléssel? Geréb Ágnesről írtak egy cikket és arról, hogy minden szívfájdalom nélkül folytatja a tevékenységét. Kismamák pedig örömmel mentek hozzá meghallgatni stb. Szóval engem nagyon dühít, hogy egy leendő anyuka nem azon van, hogy minnél biztonságosabb helyen legyen meg a babája, ha véletlenül komplikáció lép fel, akkor mit csinál otthon? Én sem gondoltam, hogy Réka császárral születik meg, és tessék mégis!
Bocs, hogy itt bosszankodom ezen, de engem ez nagyon dühít!

Cseriani biztos minden rendben lesz UH-n, de azért szorítunk!
Vendég

Cseriani! Nekem Dani 5 hónapos, Dominik 4 hónapos volt, mikor először megjött. Érdekes, mert Dani 5 hósan már nem csak szopizott, Dominik viszont 4 hónaposan még csak anyatejes volt, bár mielőtt megjött, akkor párszor átaludta az éjszakát szopi nélkül. Lehet azért. Viszont most már tök rendszeres. Várhatott volna még :( Ja és még mindig szopizik napi sokszor.

Szegény Áfi, már kibújhatna Barnus. Emma asszem bezárhatjuk a boszi-sulinkat, csődöt mondtunk :cry: Ja, a csillagszem saját licensz :P Titkos a receptje :lol: :lol:
Áfinál szerintem azért várnak még, hiába a tuti császár, mert ahhoz is két ujjnyira ki kell nyílni (annak idején Danival én is majd megpusztultam már, de ki kellett várni a két ujjnyit - éjféltől reggel hatig tartott egy ujjnyiról a szűk két ujjnyi) Mert ugye szülés után ki kell onnan ürülnie rendesen a dolgoknak, oké, hogy csaszinál "kitakarítják" az embert, de azért teljesen nem tudják. És minél jobban kitágul, annál könnyebben távoznak a nem odavaló dolgok, kisebb az esély bármiféle gyulladásra. Hát szerintem ezért várnak Áfinál még a csaszival.
Én Dominikkal nem voltam kitágulva, gyorsan kellett a műtőbe vinni, és a doki tágított a kezével, brrrr....... hát nem kívánom senkinek, csúnyán néztem rá nagyon de nagyon érte.

dadomi

Jaja, Dadomi, bezárhatjuk... Persze, érthető is, meg tudjuk is, hogy ki kell nyílni ugye, meg néminemű fájások se ártanának (a csmetszés protokolljában mintha azt olvastam volna, hogy legalább 2 óra rendszeres); de csak azt nem értem, hogy mikor doki Áfiéknak eztmegazt mondta az idő előtti császárról, akkor miért nem vázolta fel azt az alternatívát is, hogy deazé elképzelhető, hogy mégiscsak rá kell húzni legalább egy hetet a terminusra... Nem érintette volna olyan szarul őket talán, hogy most meg ez van. Vagynemtom...
Cseriani, hát akkor ez tipikus m. lehet, pláne ne aggódj! Ilyen korán jött meg, oszt kész. Lehet, hónapokig nem látod viszont! Nekem is hol erősebb volt, hol gyengébb a gyermekágyi cucc, később is mentem vissza a kontrollra, csak a 7. héten, mert nem múlt el addigra. Neked meg közben újrakezdődött, hát istenem... :P Ne félj, nincs semmi baj. De azé nem irigyellek ám... Nekem se hiányzik :evil:
Vendég

Hát Emma, ebben igazad van. Hely sincs a kórházban, a baba is jól érzi még magát bent, Áfi meg csak vár-vár, ki tudja még meddig. Szegény Áfi meg azt hitte már ilyenkor két-három hetes lesz Barnus, aztán tessék. Ma kétszer elmentük autóval a szülészet előtt, egyből Áfi jutott eszembe, hogy mi lehet vele (tegnap ugyanis nekem nem volt babanet-em, így nem tudtam a híreket róla).
Na megyek megetetem "alultáplált" gyermekemet :)

dadomi

dadomi: Igen azt hiszem erről van szó! Valóban produkálni kellene értékelhető tágulást, mert azon át kifolyik a császár utáni maradék vér, nyák, stb. Egyébént komoly a fertőzésveszély.

Sajna a dokit elég nehéz elkapni a kórházban. Azt kell mondjam nem elsősorban a doktor hibája. Eddig is kevesen voltak, most pedig, hogy Bonyhád vonzáskörzete is rájuk szakadt, egyenesen katasztrofális a helyzet. Én is látom, mikor ott vagyok, nem hazudok, de a dokik sokszor futva közlekednek. Azt gondolná az ember, hogy mekkora a lelkesedés, közbe meg a túrót, csak soha sehova nem rnek oda, emiatt sietnek.

Emiatt sikerült Áfinak elkapni a dokit az ultrahang előtt, mer taz egy biztos pont, oda naponta többször járnak :wink: .

Aztán lehet, hogy ma cuccoltatom haza, ha nem sikerül a dokival kialkudni valamit....
Vendég

dadomi nem jártatok véletlenül a fiaddal-nagyobbik-Ringatóra??
Vendég

Enahma,már csak 8 nap a kiírásig,de látod itt semmi sem biztos,vagyis lehet előbb lehet úgy járok mont szegény Áfi és még velem is ráhúzatnak pár napot. Holnap beszélek a dokival,hogy kb mire számítsak. A császár előtti tágulásról én még annyit mondanék,hogy velem is próbálkoztak de mégcsak újjbegynyit se tágultam,mégis megcsászároztak(Bonyhádon)és nem volt semmi gond a tisztulással,ugyanis miután kiveszik a babát egy kúp alakú "izét" belülről a hüvelyen keresztül kihúznak és már hopp ki is vagy tágítva és nem utolsósorban nem is érzed!!

Kép
Kép
josi

Jövök most gyorsan, aztán később többet is írok: Áfinak a mai nst-je szép fájásokat jelzett, azt mondta neki a doki, hogy az esti nst függvényében indulhat a móka; ha lesznek szép fájásai már kapja is a beöntést, és irány a műtő.
Drukkoljunk neki(k)...
Vendég

Elfelejtettem a nagy sietségben: már nem is volt szabad vacsoráznia...
Vendég

Fú, ez jó hír! Hajrá, Áfi!

Egyébként megkérdeztem egy ismerősömet, aki ért is az ilyesmihez, hogy miért nyúzzák, és ő azt mondta, hogy a baba miatt kell beindulnia valamennyire a szülésnek, hogy a pici ne kapjon sokkot a tök váratlan császártól, szóval nem annyira a tágulás, mint a fájások függvénye a császár (ez lehet a válasz arra, hogy josit miért is császározták "csak úgy" Bonyhádon). Na jó, szakértés off. Egyébként is teológiából (pontosabban annak ókortudományi-irodalmi ágazatából) doktorálok, nem szülészetből... :D Bár lassan talán ez utóbbi jobban menne, legalábbis az elmélet. :D A gyakorlatról majd januárban...

Kép

Kép
enahma

Hajrá Áfi! Akkor talán még is sikerül ma kezében tartani Barnust? Jó lenne!
Vendég

na,írok gyorsan Áfinak egy sms-t,talán még megkapja...
Vendég

Cseriani! Nem jártunk oda.

Hát ha Áfit már éheztetik is, akkor valami már csak történik :D Nagyon szorítok nekik, már lehet, hogy a műtőben van??? :lol: Október 8-án lenne a szülinapja Barnusnak, az tök jó, én is 8-án születtem, bár nem október, hanem március:) A szomszéd kislány ma egy éves. Hát akkor hajrá Áfi!!!!!

Basszus, alattunk még mindig zörögnek, ablakot cseréltek ma egész nap (persze Dominik egész délután nem tudott aludni), és még mindig zörögnek, fél órája még fúrtak is. A fejem meg egész nap fájt, már két panadol bennem van, most meg már úgy érzem magam, mintha másnapos lennék. :( Pedig nem vagyok :P

Megyünk fürcsizni, aztán remélem aludni, Domi negyed hatkor, Dani háromnegyed hatkor ébredt reggel. Szóval kezd megint zombi fejem lenni.

dadomi

akkor bocsi dadomi,de a nagyobbik fiad nagyon hasonlít az egyik kisfiúra,aki oda járt...
Vendég

Remélem, van még itt valaki:
ÁFI KB NEGYED 11-KOR MÁR A MŰTŐBEN VOLT, FÉRJÉNEK KÜLDTEM SMS-T, ÜZENTE, HOGY 1 ÓRA MÚLVA VÁRHATÓAN KINT LESZ A "KIS LUSTA"...
Szorítsatok Áfinak meg Barnusnak!!!
Vendég

Sehol senki...
Viszont megérkezett a jó hír és Barnabás! Hétfőn 11 körül ezt az sms-t küldte az apukája:

HÁT MEGVAN A KIS ÖRDÖG, ELŐBÚJT! GYÖNYÖRŰSZÉP, ÉS BÁJOSAN PISLOG A VILÁGRA! RÉSZLETEKET KÉSŐBB. ÜDV.

Még várom az sms-t a részletekkel, de lehet, Áfiférje, EnikőésBarnusapukája egyből idejön, hogy meséljen nektek, nem tudom... lassan viszont mennem kell aludni.
Reggelre remélem többet megtudtok innen... :D
Vendég

Sziasztok

Én vagyok! :D Már napok óta leskelődtem hogy van-e hír Áfiról! :oops:

ÁFI!
HÁT VÉGRE MEGÉRKEZETT A CSODA BÉBITEK!!!!! :D :D :D :D
NAGYON NAGYON GRATULÁLOK ÉS SOK EGÉSZSÉGET ÉS BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKTEK!!!!
Kép
Puszillak sokszor!

Kép
Kép
ancsa81

Sok-Sok gratuláció Áfinak és családjának!
Vendég

Reggelt!
Barnabás 4,49 kg-mal és 59 centivel született! (Körülbelül, azt mondta az apukája)
Nem hiába kínlódott Áfi...
Császár volt ugye, 2-3 perces fájásokkal előtte; de majd Áfi elmeséli, ha jön vééégre....
Elfelejtettem:
Tiszta szívből gratulálok nektek, négytagú Áficsalád! :lol:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?