Új privát üzeneted érkezett!

na itt vagyunk mi is :lol:

Benedek egy tündérmedvebocs !!!! :lol: az a kis helyes szájacska ahigy grimaszol vele :lol: jaaaaaj amikor Lizi ilyet csinál, úgy összepuszilgatom hgy csak pislog utána - mondom is neki: ne húzd fel az orrod kiscsaj mert még több puszit kapsz anyádtól! ez van, ide dobott a gép :lol: :lol: :lol:

Nóri nekem is a két fogacskás Farkas-kép tetszik naaagyon! :lol: mosolyog rajta, nem?? lebírkóztad érte?? :lol:

Zsóka, Marcinak milyen klassz melegítője van és milyen peckesen ül azzal a papuccsal :lol: :shock:

Zsófi, érdekes amit írtál Lizi-Samu :arrow: néha nekem is van hogy nézem őt, és beugrik Samu egy-egy képe, arca :shock: :roll: :lol: :lol: főleg amikor szopizik és fürcsi után olyan kis kisimult kerek képe van :lol: :lol:

ma megvolt a vérvétel meg nekem a 6 hetes kukucs :lol:
minden oké velem, Liza meg a körülményekhez képest nagyon jól tűrte, csak azért sírt egy picit sztem mert lefogták ugye a kezét és azt utálja!! már azt se tűri h a takaró alá betegyem :?

képzeljétek, ez érdekes !!!!!! :arrow: azt mondta a dokinéni h ezek a fejlődési rendellenességek már a terhesség 4-5. hetében alakultak ki !!!!!!!!!!!!!! :shock: és hogy voltam e röntgenen vagy szedtem e gyógyszert vagy mi?? de semmi !!!!!
illetve kérdése (szabadkozott előtte h furi lesz de muszáj megkérdezni): előfordulhat e hogy a férjemmel nagyon nagyon távoli rokonok vagyunk ??????????
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
na erre mit mondtok ?????????????
én kb így reagáltam ahogy itt leírtam :lol: :lol: mondtam h hát nagy kutatómunka kéne a családfában és mi lennénk a legeslegjobban meglepődve rajta..................

na ez a helyzet mifelénk :lol: most meg napozik a hölgyemény, anya pedig netfüggőségét enyhíti miközben eme sorokat megírja nektek ! :wink:

pusssssszok!

kezecskénk bekötözve
Kép

így napzunk a teraszon + szipiszupi meleg fincsi lábzsák + egy kis quinny reklám :lol:
Kép
lmkata

ja írtátok Nóri, Zsóka Liza pocimérete láttán a tejecskét !

Hát büszkeségtől dagadó keblekkel mondhatom hogy nem is tudom melyik nap kellett utoljára pótolni tápival (de azt is csak este és az is csak max 30 ml amit megivott ilyenkor...)

szerencsére ! kopp-kopp-kopp

és sztem jó ez a bogyesz is amit eszem most - laktoherbet nem iszom, a kettő együtt lehet h sokkkk lenne

8) :lol:
lmkata

Húúú Kata ez elég durva!!!
de konkrétan mit jelent? van valami kézzelfogható is? tehát előfordulhat h Lizinél ezek a bajok valójában semmit nem jelentenek? vagy mégis vagy most akkor mi van?

mangó bende cuki- sajnos NEMTOK PRIVIT KÜLDNEI!! adj egy email címet és válaszolok! meg van is egy-két kérdésem..

samu fogdos-nyúlkál ma reggel végre produkált is :) :) :)
remélem ez jótékony hatással lesz a durmolókájára!

na pusza
kerekpocak

amúgy napozó lizu cukormaci!!!! édes kishölgy!! a fájós kezére meg millió csókot küldök!
kerekpocak

"de konkrétan mit jelent? van valami kézzelfogható is? tehát előfordulhat h Lizinél ezek a bajok valójában semmit nem jelentenek? vagy mégis vagy most akkor mi van? "

Zsófi, igen..................... erre a kérdésre nem kaptunk még választ mi sem, azaz kaptunk: nem tudnak rá válaszolni, a semmitől az akármiig bármi lehet majd !!!!
most minden okés vele KOPPKOPPKOPP (ezt mindig muszáj leírnom ilyenkor.... :oops: ) és ezért kell nagyjából havonta, kéthavonta fejlődésneurológiai utánkövetésre mennünk................ és pozitívan hozzáállni és :lol: :lol: :lol:
lmkata

Sziasztok!

Egy gyors bekukucs!

A gyerekek gyönyörűek mind!!!!!!

Boldog szülinapot és hófordulót minden kis ünnepeltnek!!!

Itthon vagyunk már régóta, csak nem jutok írni... Olvasni már naggyábból visszaolvastam, de annyit írtok, hogy alig győzöm :lol:

Jól vagyunk, Niki pörög ezerrel.

Egy kérésem-kérdésem lenne mindenkitől!
Ha van Pampers vonalkódotok felesleges, azt szívesen megvenném!!!!
Nikinek gyűjtök egy játékra, és még elég sok pont hiányzik, a határidő meg lassan lejár... Szóval ha van akkor írjatok privibe és megbeszéljük! Előre is kösziiii!

Jövök ahogy tudok!

Puszi minden babapocira!

Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Reni, nekem van 4 kódom, ha kéred és kisegít,szívesen odaadom.
Nem tudok privit írni, mert valami hibát ír ki... :twisted: :twisted:
puszi,Zsóka

KépKép
logi

kata: szegény kicsi lány, hogy megszurkálták...

figyu lányok én lehet h mégse viszem egyelőre sehova samut. vagyis nemtom.
a barátnőm 5 hónapos kisfia elkapta a nővére megfázását és ráment a gégéjére és torkára és már 2 napja kórházban vannak. sztem a babamama tornán... hiszen a nővér 2 éves nem járnak közösségbe..
csak oda.
full gáz. a baba-mama szoba 7000 ft/nap a kórházban.. nincs ennyi pénzük így a barátnőm a linoleumon fekszik hálózsákban. 2 óránként keltik szegény kisfiút. horror.

ja meg tornázni se bizti h tudok menni- csütörtök óta mintha kevesebb lenne a tejem. egyelőre még sau nem ébred-vagy éhes gyakrabban, de iszonyú gyorsan végez, nyűglődik és át kell tennem a másik mellemre aztán megint visszateszem az elsőre.

nemtom. ha éjjel ébred az egyértelmű lesz. persze az is lehet h mostanában már csak 4x evett és ma meg úgy jött ki h 5x evett és az estire már alig volt tejem sztem. elaludt, nem reklamált, de lehet h éjjel kelünk.
olyan szar érzés én még sokáig szoptatni akarom!
na laktoherb ezerrel.
pusza
kerekpocak

Sziasztok!

Édesek a képek, csajok! Most már nagyon látszik a különbség a picibabák és a félévesnél idősebb babák között, akik olyan nagyok lettek hirtelen!

Kata: nem semmi, remélem én is, hogy minden OK :)

Zsófi: nemtom hová akarsz menni, de én mint paramami aszondom ne vidd Samut sok ember közé, én az öt hós oltást is megvártam, amíg munkahelyre vittem meg egyéb idegenek kezében adtam. Barátnődet nem irigylem. Padlón alvás nagyon gáz, sose kerüljön rá sor, de ha kórházba kéne menni én se gondolkodnék, vinném a hálózsákot az fix.

Reni: nekem van egy csomó pampers vonalkódom, de asszem azért nem tudtam odaadni a barátnőmnek, mert meg van határozva, hogy hány kilós pelusokról lehet gyűjteni. Nekem 5-ös Lets Go-ról vannak. Ha jó, szívesen elküldöm ingyé :)

Mindenkit puszilok csajok, majd még jövök. M.
mircike

Ja, Zsófi. Három hónapos kor körül van egy ugrás a fejlődésben, amikor jóval többet kezdenek el enni. Esetleg attól is lehet ám az éjjeli éhség. :)
M.
mircike

ja hát remélem nem lesz...mármint éjjeli kelés..

tudtad Mircike (vagy hívhatunk a real neveden is?) h már nincs is 5 hós olltás? 4 hós után már csak a másféléves jön...
amúgy amikor a multkor bementünk a suliba szabályosan kivették samut a kezünkből úgy h MEG SE KÉRDEZTÉK h szabad e (a válasz amúgy NEM lett volna...) utálom ha megfogdossák idegenek...

ja baba-mama jóga és babaúszás merült fel. de most erőteljesen habozok..
kerekpocak

ja igen néha mérem samut. sztetek az reális h 6 körül eszik egy szetlen mennyiséget 8akkor nyilván nem mérem le de üríti mindkét kő kemény mellemet) és onnantól kezdve már csak 3x eszik és csak 120-140eket????
sztem ez nagyon kevés.. vagy????
kerekpocak

Zsófi, nem tudom, a bnőd hol van a Babóval, de én a Madarászban voltam 2x Zsigával. :( Először mivel inkább csak szopizott, így nem kellett fizetnem, ottlehettem vele végig, egész nap, csak a vizit ideje alatt kellett kimennem a szobából. Viszont 2. alkalmommal már igen, mert akkor nemcsak anyatejes volt... Akkor még az állam állta azoknak a babáknak+anyukáknak, akik csak szopiznak!!!!...., változott vmi, vagy ők vannak olyan helyen... :roll: :oops: :? Különben nagyon sajnálom őket, és teljesen együtt tudok velük érezni, mert én végigcsináltam, annyi h én fotelágyon aludtam, saját hálózsákban....Sok sok +++++++++++energyt küldök nekik, így ismeretlenül is... :)

Kata, Lizi kezére hatalmas cuppantósat!!!!!!!!! :P Az a jó, h minket sokkal jobban megvisel, mint őket. Jó tanács, ha gyakran mentek vérvételre, figyelj mindig arra, h eleget egyen/igyon előtte, h ne sűrűsödjön a vére, hamarabb túlestek a procedúrán, mindenkinek könnyebb. :wink:

Reni, nálunk nem vált be a pamp, liberoztunk... :oops: :(
mazsolák

korrigálás, szal 2. alkalommal már kellett fizetnem, de talán 1500-3000 Ft/éjszaka volt. Nem ilyen horribilis összeg, de hát annyi minden változik... :oops: :roll: :shock: :?: :idea:

Kata, Lizi gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Képek fantasztikusak!!!!!!!!!!!!!!!! :P :lol:
mazsolák

edu egész nap lestelek de hiába :(
budai gyermekkórházban vannak- oda tartoznak és még szopizik mégis :(

na mindegy én is küldöm nekeik az energyt

reni mi is liberozunk...
kerekpocak

Helló Lányok!!

Nagyon köszönjük a köszöntéseket!!!!

Nem tűntünk el, csak hétvégén szülinapi buli, tegnap vizsga meg suli, este meg már netezni sem volt energiám..

Este jövök és teszek fel szülinapos képeket!!!

Pussz

Klári

Klári
Kép
ganti

Klári, várjuk a szülinapibulistortás képeket!!!!!!!!!!!! :lol:

Zsófi, én is lestelek, de végig offline voltál....ma is be leszek lépve! (én busy-n voltam, mert a szokásos vasalás meg minden, de azért mindig ránézek a gépre.) :roll: :oops: :? Sőt miután láttam, mit írtál, beléptem, de nem voltál..., talán a msn-n kellett volna :oops: :?

/úgy gépelek, h min2 gyerekem az ölembe ül..., na készülödünk az oviba, jövök még 8) /

pusszok :P
mazsolák

jóreggeleket ! :wink:

Zsófi, nemtom de sztem ha Samu gyarapszik rendesen meg van elég pisis pelus akkor azt szokták mondani elég neki amit megeszik...
mondjuk nem úgy néz ki mintha éhezne, és ha mégsem elég neki akkor tutibiztos hogy jelezné!!!! (ahogy írtad)

azért erre nagyon odafigyelnek a babók hogy ne legyen üres a pocak, én bízom bennük - mármint Lizában tökre bízom ilyen téren :arrow: ha úgy esik hogy "terven felül" kell neki még akkor kell, ha nem akkor nem.

remélem nem mondok nagy hülyeségeket, majd kijavítanak a tapasztaltabbak :wink:

betegség: elég gáz, egy ismerősöm is kórházban kötött ki a 8 hós babájával mert minden kijött belőle. aztán kiderült kezdődő tüdőgyuszi is bejátszott... hát vagy 5-6 napot bent voltak...
én is félek nehogy ilyen kicsin elkapjon vmit, nagyon emberek közé tuti nem viszem még egy darabig :roll:
így is a szűk család akkora hogy csak na! épp elég azon aggódnom nem hoz e el valaki akaratán kívül egy kis bacit.....

köszi a gyógypuszikat, hatott! :lol:
igen Edus, gondoltam erre amit írtál ezért örültem nagyon h magától is sokat evett aznap reggelire előtte :lol:

tegnap délután amikor dumcsiztunk, mosolygott !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ezt most már nem képzelem be ! jóóóó, azért még icipici kétségeim vannak (csak sztem mert nem merem elhinni még 100%osan)..
de annyira jókedvű volt és úgy magyarázott volna, de hang persze még nem jött ki a torkán, csak néha csusszan ki vmi :)

Klári várjuk a képeket!

Reni, mi is Libero..milyen játékra gyúrtok amúgy ???????

ja Zsófi még :) ha gondolod, amit én szedek bogyó nagyon bejött !!
More Milk PLus a neve. lehet gyógyszertárban is kapni.
gyógynövényes az is, kicsit más összetétel mint a laktoherb.

pusszok
lmkata

a kis cukorborsóm :)
Kép
lmkata

CUKORBORSÓ ÉDES GYÖNYÖRŰSÉG!!!!

semmi para nem volt éjjel. kezdek viszont összezavarodni. tapasztalt anyukák gondolatait várom!!!

Samu mostanában van h 4-5 perc alatt végez, nekem úgy tűnik mintha SEMMIT nem evett volna mert ez a pár perc is inkább csócsálás de utána úgy dagad a pocija h meg is ijedek!!!
van amikor meg 40-50 percet szopizik. jó ez nem olyan gyakori de előfordul és ilyet nem csinált kb 1 hónapos kora óta...
nem értem.

persze nem éhezik kövér kisfiú, de akkor is tudod milyen Kata a para ott van h hirtelen elapad a tejem és akkor... én még sokáig szoptatni szeretnék! (ez azért fura tőlem, mert én még a terhesség alatt is szó szerint irtóztam az egész szoptatásos témától. aztán megszületett őkelme és hirtelen mintha elvágták volna! nagyon szeretek szoptatni. sőt büszkévé is tesz...)
edu keressük egymást!
Klári várjuk a képeket!

bacik hát igen most már én is kicsit féltem samut. eddig nem.
na jövök még!!
kerekpocak

sziasztok!

Lizababa nagyon cuki!!!! :)

Zsófi, innen is sok energia a barinődek!!!!

Tejcsi: nekem is mindig parám van, hogy legyen jó sok, mert szintén jó sokáig szeretnék szoptatni. No, de ma itt volt a dokinéni és mondta, hogy az is lehet, hogy Bendének a laktoherb teától fáj a pocija.... Lányok tudtok erről valamit mondani, valakinek van ilyen tapasztalata? Ma éjszaka szegény nagyon gyötrődött :( reggelre aztán nagy pelus kaki volt........

puszi
mangó

Ti szoktatok fejni?

Zsófi, írtam, remélem megkaptad.....
mangó

Mangó, - bocsi az esetleges hibákért, de zsomborral nyomjuk...-, szal bármi lehet! :oops: :? Pl a minden gyereknek "tök jól működő"édesköménytea úgy puffasztotta zsigut:mint egy labda olyan volt, és szenvedett tőle, de úgy. :( :( Nem volt megoldás a hasfájásra... sőt!! :evil: Próbálj ki esetleg más hasonló teát, vagy nézd, h mit eszel, mert vannak ételek is - még ha nem is "K"betűs - amit nem kedvelnek a babák, pl hal, cirtusfélék-mandarin... :shock: :roll: 8) Figyeld magatokat. De mindig csak 1 dolgot változtass, h tudd mitől volt a javulás v rosszabbodás... :wink:

Egy nem ideillő, de képzeljétek, h a Madarászban olyan rendesek voltak, mert amikor 2. voltam bent Zsigával, akkor derült ki, h lehet, h lesz kistesó, mert nem jött meg, tesztelni meg nem volt alkalom olyan idegességben, szóval jeleztük, h lehet, h,.... :oops: 8) És képzeljétek biztosítottak 1 szobát, ahol csak én voltam Zsigával, más gyereket nem tettek be, de így is saját felelősségre. (Ilyenkor nehéz mérlegelni.... :roll: :oops: :? Apa nem maradhatott bent, csak az anya! ) Remélem, most már jobban vannak a barátnődék Zsófi! :wink: /néztelek, de nem voltál belépve egyiken sem... :oops: :( /

Hát ez a tej para minidg ott van a levegőben...Főleg, amikor ilyen dolgokat művelenk a babók! Nálunk is van még most is, h van, h 2 perc alatt letudja, de van, h még elnyámmog, akkor 10 prec. De volt olyan is, amit írtál Zsófi. én is azzal vigasztaltam magam, amit Kata írt: pisis, kakis pelusok száma, ill. a gyarapodás - amire nem panaszkodhattok -. Sztem gond egy szál sem, csak van amikor ő is bújni szeretne, vagy jobban igényli a közelségedet, és így "mutatja ki". :wink: Van amikor meg nagyon éhes, és cél, h mihamarabb jól lakjon :lol: ..na most nem biztos, h segítettem... :oops: 8)

Kata, új avatar kép csúcsszuper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Gyönyörű kisborsótok van!!!!!!!!!!! :wink:

Timcsi, mi újság??? Bala kommandó? Suli?

na megyek, mert így nehéz gépelnem+zsombesz nyűgöl :oops: :cry:
mazsolák

Na itt vagyok!

Az ígért képek:

Kép Juli 1 éves Kép Juli és a torta Kép Juli a tigris Kép tigris 2

A tortás képen a nővérem és a leendő sógorom van.
A tigrisest csak azért tettem fel mert ez a kedvenc ruhánk :D

Ma voltunk 1 éves kontrollon, a kisasszony 9300 gramm, 72 centi (2700, 49 - születési).

KLári

Klári
Kép
ganti

halihó!

Zsófi, persze értelek... de a lényeg abban amit írtam előbb nem az hogy nagy pocakja van Samunak :wink: és nem éhezik, hanem az amit Edus is megerősített h legyen elég pisis, kakis (bár ez ugye változó lehet - épp nálatok van h nincs minden nap) pelus és súlygyarapodás. akkor gond nem lehet.
idő - igazából amit Edus írt abban tökre látok logikát :lol: :lol:
ezt én is megjegyzem magamnak ! :lol:

Mangó, én fejek de nem mindig - van amikor egyszerűen már nem futja erőmből. na az hozzátartozik h nekem kaja után ha fejek, alig jön egy kevéske még ki.
akkor kell fejni ha szaporítani szeretnéd a tejcit, ha érzed h kevesebb pl.... egyébként egy idő múlva beáll a Marshall kereszt (kereslet-kínálat :lol: :lol: )
na milyen okosan írom, mi? nemrég még én kérdeztem / olvasgattam utána a témának ugyanígy mint te most :lol:

laktoherbről hallottam már hasonlót, simán lehet h attól fáj neki.
nem iszol túl sokat v túl töményen?? azt sem szabad ész nélkül, hiszen gyógynövényes és azt is túl lehet adagolni...

pl nekem a laktoherb olyan h ha eszem utána megyek is nemsoká wc-re. tehát bejátszik az emésztésembe - akkor simán lehet h a babónak is. :roll:

Lizu kint alszik most is :) nem akart elaludni, de én nyertem! :)

de nemsoká meg kelthetem... olyan szar ez h nappal simán bírná kaja nélkül 4-5 órát ha hagynám, éjjel meg ugye nem annyira.
szóval ma megpróbálok keményen ébreszteni és meglátom mit hoz az éj :roll: :wink: :lol: :lol:

majd jövünk még :)
lmkata

Szoptatás téma:
én is paráztam, és nekem (Zsófi nehogy ezt ijesztgetésnek vedd!!!) 3,5 hónaposan tényleg kevés volt a tejem, de addig se volt sok, és kellett táp. Először nagyon rossz volt, mintha nem lennénk jó anyuka (micsoda hülyeség!!!), de Juli azóta is makkegészséges, még lázas se volt soha. Lehet hogy megköveztek, de sztem kicsit túl van manapság parázva az anyatej téma, és emiatt az anyukák halálra aggódják magukat. Persze,fontos hogy ezzel tápláljuk a kicsiket, de ha nincs, vagy kevés van, akkor ezt el kell fogadni, és megoldást keresni.
Nálam odáig fajult a dolog, hogy olyan erősen szívta a semmit (mert gondoltam ha szopik majd csak termlődik több tej), hogy megpattant egy ér a mellemben és szopáskor ömlött a vér belőle. Mikor napokig az én véremet büfizte vissza, az olyan látvány volt, hogy ezek után azt mondtam hogy úgy érzem mindent megtettem, és lelkiismeret furdalás nélkül adtam neki tápot kiegészítésnek.

Nem akartam horror lenni, a lényeg hogy ne izguljatok friss mamik, az anyatej fontos, de nem minden!!!!

Ja és ZSófi tök hirtelen egyik napról a másikra nem apad el a tej!! Én ezek után 8 hónapos koráig még szoptattam, akkor végleg elfogyott.

Klári

Klári
Kép
ganti

Klári most látom a képeket!
nagyon nagyon tündér Juli!!! ő sem panaszkodhat majd hogy kis szemekkel áldotta meg a sors :wink: az ünneplős rucija is annyira szép :)
lmkata

IGEN, VÉGRE, ÉLJEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ezt eddig nem írtam le - nem is értem miért??? - de így igaz ahogy írod Klári, erre és még sok minden "DIVATOS RAJTA AGGÓDNI" dologra!

"kicsit túl van manapság parázva az anyatej téma, és emiatt az anyukák halálra aggódják magukat"

ördögi kör: aggódsz h nincs elég tejed :arrow: milyen anya vagy te hiszen rajtad kívül mindenki másnak dől :arrow: most adj tápszert? :arrow: hát ez a vég! :arrow: na és emiatt a feeling miatt aztán valóban nem lesz tejed........ :roll:

én szerencsére időben helyre tettem magamban a dolgokat, és a mai napig ha megyünk el, bizony berakom a tápszeres cuclisüveget mert soha nem lehet tudni milyen helyzet áll elő, éhezni meg szarabb!!!!!!!

most szerencsére van elég, de lehet simán jön még olyan nap h nem lesz......

pusszok!
lmkata

divatos rajta aggódni kategóriát jelent SZÁMOMRA: cukrosvíz adása kórházban, gátvédelem túllihegése, császár-sima szülés, tejcsi-szoptatás, tápszer
asszem ennyi :wink:
lmkata

ja még: köldökzsinór elvágása (lüktet v sem), szopizás a szülőszobán, magzatmáz lemosni v sem
lmkata

abszolút egyetértek: ide sorolom még a nyákleszívás igen v nem...
ja én mint császáros- de rendes kis vajúdás után- nem értem azt amikor valaki napokig hetekig (ne adj isten évekig) ki van azon borulva h nem szülhette meg a babát természetes úton... nekem megváltás és nem csalódás volt a csaszi. a lényeg meg h kijött a babó és egészséges.
igazából én nem szeretnék pl sokáig (2éves koráig v mittom én- tehát kb 9 hónap 1 évig tervezem) szoptatni és nem azért gondolom a szoptatást h az immunrendszer stb (persze azért is) hanem mert jó. szeretem ha összebújunk, na.

amúgy a szülésemkor semmi nem teljesült: tehát rögtön elvágták a zsinórt, 1 napig nem szoptattam, adtam neki cukrosvizet cumisüvegből, megfürdették, leszívták, nem tették se a mellemre de még csak meg se foghattam stb stb és mégis minden ok és már 2. nap szopizott rendesen. és az anya-baba kapcsolatunk is igen jó. (hehe)

úgy néz ki tejileg minden ok csak én parázom túl.
na még jövök
kerekpocak

Sziasztok Lányok!
Hát ahogy olvasom, nagyon egy húron pendülünk csajok, mintha én írtam volna az utóbbi pár hozzászólást. Ezeket a túllihegett, túlparázott dolgokat én sem értettem soha. :roll: Miért baj az, ha lemossák a magzatmázat, vagy ha leszívják a trutyit a gyerek torkából? Ez utóbbi megelőzi, hogy esetleg oxigénhiányos legyen a baba. Anyatej-tápszer mizéria is túl van lihegve. Ha éhes a gyerek enni kell neki adni és nem szabad kínozni, ha tápszert akkor azt. Császár- ez is a gyerek érdekében történik legtöbbször, ezért nem is értem, miért kell ezen kiakadni :?: :roll: Na nem is részletezem tovább, de én úgy vagyok ezekkel a túlparákkal :D , hogy ha ilyeneket hallok, inkább nem reagálok rá semmit, tűrtőztetem magam...

LizaCica új képe fantasztikusan szép. Egyszerűen tökéletes ez a gyerek!!!!!Gyönyörűűű! És tök jók a kép színei. :wink:

Juli-tigris nagyon cukorfalat, azok a combik... zabálnivalóak!!!
Annyira más testalkata van egy kiscsajnak mint egy kispöcsösnek :lol: . Már most olyan kis nőcis az alakjuk.

UTÓLAG NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK A KIS JULINAK!!!!!!!!!!!!! Kép

Ma úszóbemutatója volt Borkának, olyan örömmel mentem, nagyon ügyi volt a csaj, de amikor vége lett az úszásnak, iszonyú sírásba kezdett, mindenáron haza akart jönni velem... Annnnnnnnnyira sajnáltam.......Ezért utálom én az ilyen bemutatókat, mert akkor mindig balhézik Bori :oops: :roll: :cry:

na pusza mindenkinek,Zsóka

KépKép
logi

Hisztigép úszóbajnokom Kép

KépKép
logi

MANGÓ, Benedek egy gyönyörűséges kisbaba, büszkék lehettek rá!!!!!!!!!

KépKép
logi

nem baj had hisztizzen, olyan szép és ügyes h megbocsájtjuk neki!!!

Julcsi nagyon édes kistigrisként!!!
kerekpocak

Sziasztok!

Zsóka! Megkaptad a privit amit írtam? Én megkaptam a tiéd tegnap, 3x :D

Mi is Liberózunk már, azért gyúrok annyira a Pampers kódokra! Valami csodamasinát néztem ki.

A Tigris-lány nagyon ééédeessss!!!!!!!

Kata, tuti az új képetek!

Majd még jövök ha engedi a kisasszony!

Üdv!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

RENI, NEM KAPTAM MEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
írj a balogi.zsoka@chello.hu-ra!

KépKép
logi

sziasztok, már rég nem írtam, a költözés előkészületei miatt teljes a fennforgás, hétfőn meg el is indul szó szerint a dolog.

köszönjük szépen a köszöntéseket !!

Julinak boldog egy éves szülinapot kívánok, és Nórikának pedig boldog 7.hónapot !

amóta felpörgött a topik, pár nap után képtelenség reagálni a dolgokra úgy, h. ne legyen off.
a babák egytől-egyig gyönyörűek, fantasztikus mindegyik kép !!

ezzel a "túllihegéssel" kapcsolatban: én azt hittem, h. megint én vagyok vmiben renitens, jelesül akit vmi zavar, és én is inkább mindig csendben maradtam, v. elő sem jönnék magamtól a témával. engem inkább az apás szülés fel-, és túlmagasztalása zavart. such as: jobb lesz a kapcsolat a babával, mamával stb.. a párom nekem a vajúdásnál volt ott (végig és nagyon sokat is segített), de a kitolási szakban én speciel szerettem volna "egyedül" maradni. igazság szerint ő sem bánta, h. akkor kiment.. :D a köldökzsinórt viszont már ő vágta el, mikor megszületett Laura, akkor behívták.
én tök úgy érzem, h. ha egy apuka mondjuk nem akar ottlenni, v. anyuka nem akarja, h. apuka ott legyen - szinte lelkifurdalással kell magyarázkodni, h. miért is van ez így.

szerintem a magyar eü ismeretében inkább vicces (nekem) az alternatív szülőszobákról beszélni, amikor én a fizetős (!) szobában 4 napig véres lepedőben feküdtem. persze tök jó lenne, h. nem elfüggönyzött 4 anyuka egyszerre szülne.. stb.stb.. nem ragozom.

a másik a beöntéses-borotválásos téma. én az utóbbiban nem vagyok érintett 8) , de úgy tudom a varrásnál és egyéb higiéniai okokból elengedhetetlen.
amúgy a beöntés nekem kifejezetten jó volt. nem éreztem semmit magánál a műveletnél, tök jól megtisztultam, és inkább örültem annak, h. nem kell rettegnem azon, h. összesz... m magam a szülőágyon.

szoptatás: szerintem azért (is) fektetnek túlzott hangsúlyt rá, mert pár éve nem volt "divat", sőt Mo-on szinte tabu téma. volt is erről egy műsor a tv-ben, h. egy anyuka nyilvános helyen akart szoptatni stb, és szinte bújdosott :arrow: ilyen a közvélemény felfogása a világ legszebb, és legtermészetesebb dolgáról.
szerintem azért IS van túlspilázva, h. ezeket a téveszméket próbálják eloszlatni az emberekből.
plusz, szerintem van aki félti magát (melle formáját stb..), és ha azt mondaná a környezet, h. nem baj anyuka elő a tápszerrel, még annyira sem erőltetné a dolgot. természetesen nem mi vagyunk ez utóbbiban érintettek.

ja, én most a hozzátáplálásnál kezdem érezni, h. a szoptatás további előnye, h. gyors (már persze pár hónap után).
hozzátáplálás: előkészület, kotyvasztás, etetés hosszan, átöltözés babának-mamának, majd mosogatás..

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

borzalmas magyarsággal írtam :evil: látszik, h. kapkodok, remélem a mondandóm azért kihámozható..

szóval magyarról magyarra fordítva: nekem jobban számított volna a kórházban a tiszta lepedő, meg mondjuk az, h. a pelenkát ne nekem kelljen vinni a baba feje alá a bevásárlókocsiba (Laura összebukta a kórházit első nap, és mondták, h. vagy hozunk be, v. ez marad, mert nem tudnak tisztát adni), mint AZ, h. magnó volt a szülőszobában.

Marcsi

KépKép
alon

persze a legjobb lenne, ha mind2 teljesülne, és mindenki "igény" szerint szülhetne, plusz az alapvető ellátás meglenne - de a kórházi állapotok ismeretében nem érzem helyénvalónak a kérdést, h. lehet-e illóolajok párologtatása közben vajúdni.

na mindegy.

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Anikó vagyok, és én is a Jánosban szültem. Sári augusztus 5.-én született, 2 nappal fiatalabb Zsófi Samujánál.
Ott a kórházban ismertem meg Zsófit, aki ma rábeszélt, hogy csatlakozzam hozzátok!
Picit próbáltam visszaolvasni, de sajnos sok idő egyelőre nem volt rá. Majd igyekszem követni titeket!

Addig is csatolok egy pár képet Sáriról az én gyönyörű kislányomról!

Kép
Kép
Kép

Kép
yucatan

Még nem annyira sikerült a képeket jól csatolni, de majd beletanulok! :)

Kép
yucatan

Igen, jól látjátok: a feje után nem a nyak, hanem egy hatalmas toka következik! :roll:

Sári 3100 grammal született és már 6 kiló fölött van. Ő is 68-as ruhákat hord. Samuval versenyeznek ki nő gyorsabban! :)

Kép
yucatan

Igen, jól látjátok: a feje után nem a nyak, hanem egy hatalmas toka következik! :roll:

Sári 3100 grammal született és már 6 kiló fölött van. Ő is 68-as ruhákat hord. Samuval versenyeznek ki nő gyorsabban! :)

Kép
yucatan

Kép
yucatan

Ezt meg hogy sikerült háromszor elküldenem????

Na jó, elteszem magam holnapra.

Jól bemutatkoztam! :)

Kép
yucatan

sziasztok! :P

most rohanok, sütök fözök, kavarok, de egy kevéske kukucs után:

Julcsi gyönyörűség! Nagyon aranyos a kistigris! :lol: (és kenterbe veri zsombort... :oops: :roll: 8) )

Borcsi, kis hableány nagyon ügyes+szép, és hát nőből van, na!! :lol: azé van 1-2 hiszti! csak más, amikor egy pasi tűri, és más amikor az anyja! :lol: 8)

yucatan, remélem, jól olvastam! Üdv a csapatban! Örülök, h engedtél a "nyomásnak/Zsófi/"! :oops: 8) és nagyon édes a kiscsaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :P

Para témák: tök igaz mind, amit írtatok :!: , de én még bővítek (remélem, nem ismétlek a gyors olvasás miatt..) EDA..."Mért te nem EDA-val szültél?????????????!!!!! Hogy bírtad ki?????!!!Hogy bakkerr??!!! meg még volt vmi, de elfelejtettem. sorry :roll: 8) :oops:

holnap csak du leszek, mert reggel ovi, meg de megyek karácsonyi ajikat venni... :P

Addig is csóközön mindenkinek: "a rohanós" :oops: 8) :lol:
mazsolák

látszik, én is a toppon vagyok, nem lett volna egyszerűbb "Anikót" írni?! :oops: :lol:

na most már húztam! :wink:

Jó éjt Mindenkinek! :P
mazsolák

hahó anikó!!! tök jó h itt vagy!!! sári cukkancs!!!
kerekpocak

Sziasztok!

Nagyon gyors leszek, s bevallom, most semmit nem olvastam, néztem vissza, mert akkor itt ragadok a gép előtt, s már rég aludnom kellene, mert holnap vezetnem kell.

Meg tudja nekem valaki oldani, hogy egy nap 48 órából álljon?

Bala a hiszti korszak kellős közepén, legalább is remélem, hogy már a közepén, s innen kifele megyünk már, mert néha igen elkeseredek. Nem hiszem, hogy elrontottuk volna. Ez egy korszak, amin túl kell lennünk. Az meg hogy valamelyik babó csak visít, s abban teljesedik ki a hisztije, az az egyéni temperamentum kérdése. Bala szerintem a középkategóriás hisztiző, de így is megrémít (próbálom nem mutatni). Ami a kezében van azt a földhöz vágja, a környezetében lévő dolgokat lesöpri a pelenkázóról, asztalról, etetőről ... Hanyadt vágja magát a földön és üvölt. S nem egyszer már, amikor éppen a kezemben jön rá a hiszti, akkor kapok én is. Pedig még sosem kapot maflálst tőlünk úgyhogy nem tudom honnan ez a reakció.
Na nem panaszkodom, mert ezt az egyet leszámítva tündér Mackó.
Le kell hogy kopogjam, de Edusnak lett igaza, s így 1,5 éves korára kezd egész jól enni, mármint önmagához képest.

Most viszont tényleg megyek aludni.

Puszi: Timi

Kép

Kép
timtom

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?