sziasztok, már rég nem írtam, a költözés előkészületei miatt teljes a fennforgás, hétfőn meg el is indul szó szerint a dolog.
köszönjük szépen a köszöntéseket !!
Julinak boldog egy éves szülinapot kívánok, és Nórikának pedig boldog 7.hónapot !
amóta felpörgött a topik, pár nap után képtelenség reagálni a dolgokra úgy, h. ne legyen off.
a babák egytől-egyig gyönyörűek, fantasztikus mindegyik kép !!
ezzel a "túllihegéssel" kapcsolatban: én azt hittem, h. megint én vagyok vmiben renitens, jelesül akit vmi zavar, és én is inkább mindig csendben maradtam, v. elő sem jönnék magamtól a témával. engem inkább az apás szülés fel-, és túlmagasztalása zavart. such as: jobb lesz a kapcsolat a babával, mamával stb.. a párom nekem a vajúdásnál volt ott (végig és nagyon sokat is segített), de a kitolási szakban én speciel szerettem volna "egyedül" maradni. igazság szerint ő sem bánta, h. akkor kiment..
a köldökzsinórt viszont már ő vágta el, mikor megszületett Laura, akkor behívták.
én tök úgy érzem, h. ha egy apuka mondjuk nem akar ottlenni, v. anyuka nem akarja, h. apuka ott legyen - szinte lelkifurdalással kell magyarázkodni, h. miért is van ez így.
szerintem a magyar eü ismeretében inkább vicces (nekem) az alternatív szülőszobákról beszélni, amikor én a fizetős (!) szobában 4 napig véres lepedőben feküdtem. persze tök jó lenne, h. nem elfüggönyzött 4 anyuka egyszerre szülne.. stb.stb.. nem ragozom.
a másik a beöntéses-borotválásos téma. én az utóbbiban nem vagyok érintett
, de úgy tudom a varrásnál és egyéb higiéniai okokból elengedhetetlen.
amúgy a beöntés nekem kifejezetten jó volt. nem éreztem semmit magánál a műveletnél, tök jól megtisztultam, és inkább örültem annak, h. nem kell rettegnem azon, h. összesz... m magam a szülőágyon.
szoptatás: szerintem azért (is) fektetnek túlzott hangsúlyt rá, mert pár éve nem volt "divat", sőt Mo-on szinte tabu téma. volt is erről egy műsor a tv-ben, h. egy anyuka nyilvános helyen akart szoptatni stb, és szinte bújdosott
ilyen a közvélemény felfogása a világ legszebb, és legtermészetesebb dolgáról.
szerintem azért IS van túlspilázva, h. ezeket a téveszméket próbálják eloszlatni az emberekből.
plusz, szerintem van aki félti magát (melle formáját stb..), és ha azt mondaná a környezet, h. nem baj anyuka elő a tápszerrel, még annyira sem erőltetné a dolgot. természetesen nem mi vagyunk ez utóbbiban érintettek.
ja, én most a hozzátáplálásnál kezdem érezni, h. a szoptatás további előnye, h. gyors (már persze pár hónap után).
hozzátáplálás: előkészület, kotyvasztás, etetés hosszan, átöltözés babának-mamának, majd mosogatás..
Marcsi