Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Melcsi! Na, ezen a témán én is elgondolkodtam már egy párszor! És teljesen egyetértek veled és a többiekkel is.
A szoptatás: ugye nálam 14 hónap van a 2 gyerek között. Amikor Alex született akkor azt mondták 3 óránként kell szoptatni, 2 hónapos korától már kaphatott gyümileveket, 4 hónapostól pépeket. Egy évre rá amikor Kitti született, akkor már ha a gyerek igényli akkor szoptassak, ha kell óránként, és 6 hónapos koráig csakis anyatej! Hát mi változott 1 év alatt? Én spec. mindent úgy csináltam ahogy Alexal, (igaz gyümiféléket csak 6 hónaposan adtam) és valszeg most is hasonlóan fogom.
Engem is eléggé stresszelt ez a mindenki tud szoptatni és minél tovább, hát nem is tudtam sokáig, bár ebben más is közrejátszott.

Icus! Örülök, hogy jobbak lettek az értékeid! Remélem nekem nem lesz ilyen problémám, mert nem tudom, hogy mondanék le a reggeli lekváros sütimrőlKép!

Itt is nagyon rossz idő van, egésznap aludnékKép!
Megyek ma orvoshoz, megbeszéljük hogy milyen vizsgálatok kellenek és mikor.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Szia Icus!

Nagyon érdekes és tanulságos dolgokat írsz, köszi, hogy megosztod velünkKép!

KépKép
mandula35

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Mandula!
Nekem a reggeli fél liter tejeskávéról való lemondás okozza a gondot! Kép
Ha nagyjából tartani akarom a diétát, akkor reggelire csak lassan felszívódó CH ( kenyér, kifli+ felvágott, sajt , tojás, zöldség) és tea. A tej gyorsan felszívódó, és azt csak tízóraira lehet max. 2 dl.-t. Na jó, ezt ki lehet bírni, de én mindig alig várom hogy ébredés után megihassam a tejeskávémat (jó sokat)Kép
Szoptatás: hát engem már előre stresszel vajon lesz-e elég tejem, tudok -e szoptatni? A végén ez a strsszelés lesz az oka a kudarcnak Kép
Majd írj, mit mondott a doki.

Talira fel tudok ajánlani pl. egy tepsi süteményt.

Kriszta,
hasznos info süti ügyben? pl. ha fruktózzal sütöm ( részben vagy egészben), cukorbetegek is ehetik? A liszt milyensége is fontos?
A másik topicban olvastam a főzelékekről írtál, hogy rántás nélkül nem jó. Keményítővel nem lehet sűríteni? Vagy az nem jó?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Mi lenne, ha a június 10-i hétvége lenne? Nem emlékszem, hogy valaki erre írta-e hogy nem jó neki? De addig valakinek biztosan van más elfoglaltsága. Utána a nyár miatt valaki mindig nyaralni lesz.

Mandula!

Doki után ha tudsz írj, hogy mi volt!

Icus!

Tényleg érdekes dolgot írtál megint, jó hogy vagy nekünk. Írj máskor is mindenféle hasznosat!

Gabi
paga

Mi lenne, ha a június 10-i hétvége lenne? Nem emlékszem, hogy valaki erre írta-e hogy nem jó neki? De addig valakinek biztosan van más elfoglaltsága. Utána a nyár miatt valaki mindig nyaralni lesz.

Mandula!

Doki után ha tudsz írj, hogy mi volt!

Icus!

Tényleg érdekes dolgot írtál megint, jó hogy vagy nekünk. Írj máskor is mindenféle hasznosat!

Gabi
paga

Hajaj!

Bocsi a duplázásért!

Gabi
paga

Paga!
Részemről ok a júni 10.

Icus!
Aranyos vagy, de ennél sokkal bonyolultabb. Fel kéne írni pontosan, hogy miből hágy g van benne és utána a kész sütiket, az egész adagot lemérni, hogy készen mennyi lett. Ebből már ki tudom számolni, hogy 100g-ban mennyi a ch és ha van mérleg ehetek is. Én folyékony édesítőt használok, mert abban nincs ch. Fruktózban szinte ugyan annyi a ch, mint a cukorban, csak a felszívódása kedvezőbb a cukrosoknak, de mivel nekm csak a ch számít így részemről mindegy. A lényeg, hogy kissé körülményes, nyugodtan csináld a többieknek én majd viszek magammal kaját kimérve, de jól esett, hogy gondoltál rám.

Tali: délelőtt vagy délután legyen? Nekem mindegy

Kép

KépKép
nyanya67

Paga!
KösziKép
Szívesen írok, ha eszembe jut valami érdekes, csak nem tudom kinek mi az érdekesKép

Kriszta
A fruktózra azért gondoltam mert rá van írva hogy cukorbetegek is fogyaszthatják. Meg a süti állaga miatt is kell a por alakú édesítő.
A lemérés nem olyan nagy macere, szóval ezen ne múljonKép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Tali: Én a délutánra szavazok

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok Lányok!
Nyanyuskám, én mindig ugy sütök, hogy felirom pontosan, aztán elosztom a darabszámmal, és már ki is jön, mennyi van 1 db-ban.
Kedves Icus!
Igen, én is ugy gondolom, hogy különböző megnyugtatási formák hatnak más-más csecsemőre. Nálunk a látvány és a hang dominál, Pöri nem szeret sokáig ölben lenni. Ezért, ha pl. megyünk valahova, vinnem kell valamit amire letehetem, mert nyügös lesz ha sokáig fogom. Pedig a pelenkázón vagy az ágyon imád érintgetni, szereti ha csikizem, dögönyözöm, simogatom.
Persze hogy nem hagytam magában sirni mikor pici volt, én is felvettem, sétáltam Vele, de próbáltam lekötni, mutogatni a képeket a falon ugy, hogy lassan és közel sétáltunk, hogy észrevegye. De nem kötöttem volna magamra órákig.
Örülök, hogy most jó az eredmény, de gondolom még lesz részed terhelésben. Ha picit odafigyelsz, nem is lesz semmi baj.
A tejen meg ne görcsölj előre, ha lesz, az a tökéletes, ha nem lesz elég, hát a tápszeren is felnőttek generációk.
Ettől én is ki tudok bukni, hogy mindenki tud szoptatni. Hát én hiába akartam teljesen, mégse usztuk meg a tápszert, és ahogy hallom az ismerős anyukák körében, nem mindenkinél felhőtlen ügy ez sem. Nem leszel rosszabb anya ha esetleg nem lesz elég a tej.
Tali: félek, hogy a juni 10. nekem már nem jó, akkor reményeim szerint a kéthetes fekvő üzemmódomban leszek épp.
Az a baj, hogy olyan ugyse lesz, hogy mindenki el tudjon jönni, ezért tehát, ha a többségnek jó, meg kell tartani, ha máskor találkozunk, akkor meg biztos más marad ki. Ezért kell többször összejönni.
Tényleg, mi van Rabkrival? Csak nem az apukája lett rosszabbul?
Kedves Mandula, drukkolok Neked!
Melcsi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Icus!
Ahhoz, hogy a cukor be tudjon épülni a szervezetbe kell az inzulin a fruktózhoz meg nem, ezért ajánlott a fruktóz cukrosoknak, de mivel nekem van saját inzulinom ezért nálam ez nem annyira fontos. Nálam az a lényeg, hogy ne ugorjon meg nagyon a cukrom, az meg a szénhidráttól tud megemelkedni.
Tényleg ne bajlódj vele, mert amúgy is csk morzsányi darabot ehetnék belőle és csak ha itt az ideje, meg ha már találkozunk, nincs kedvem számolgatni, meg nézegetni a ch táblázatot.

Melcsi!
Én egyáltalán nem sütök, de egyszer egy barátnőmmel csináltunk diab almássütit és vonalzóval feldaraboltuk, hogy egyformák legyenek Kép mert csak akkor reális a db számmal osztani.

Szopival kapcsolatban egyet értek veletek. Az LLL ligát is azért utálom, bár segíteni akarnak, szerintem többet ártanak a hülye elveikkel és azzal, hogy lelkiismeretfurdalást okoznak a kismamáknak. Pedig amúgy sok okosságot és megszívlelendő tanácsot tudnának adni.

Kép

KépKép
nyanya67

Melcsi!

Kérlek nyilatkozz!

Neked mikor jó?

Gabi
paga

Tali
Szerintem is jobb a délután.
Akkor a táblázatban maradt 7 napot mindenki mondja végig, hogy jó vagy nem jó. Ami már 2 embernek nem jó, azt törlöm a táblából.

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Táblázathoz:
06.17. szombat biztosan nem jó (de a többi igen)

A Melcsi által felvetett témához:
Engem is foglalkoztatott és arra jutottam, hogy itt is az arany középút a nyerő. A kisbaba nagy figyelmet és gondoskodást igényel és a szükségletei kizárólagosak, halaszthatatlanok. De beleszületik egy családba, ahol minimum 2 ember már van, de akár több is: 3-4. Igy természetes, hogy előbb-utóbb alkalmazkodnia kell. Ahogy erősödik, érik, úgy egyre jobban képes lesz eltűrni, ha késik az etetés, pelenkázás, fürdetés. Tehát szép fokozatosan beleszokik. Ideális esetben. Mert azért vannak szélsőségek mindkét irányban: van ahol a gyerek körül forog a világ és 7-kor vigyázban áll a család, mert fürdetés lesz és egy percet sem késhet. Aztán szép lassan "anyja-majma" lesz a gyerekből és a szülő mégcsak nem is érti, hogy mit csinált rosszul. Õ szereti a gyerekét. Igen, de bután szereti.
A másik pedig az, amikor az anyuka nem képes lemondani a korábbi életmódjáról és lazán, vagányan mindent ugyanúgy akar. Rögtön. És megy a szoláriumba, konditerembe és cipeli a gyereket magával (!), ha pedig a picike épp nincs jól el, akkor morog rá és pofákat vág. Akkor már jobb, ha ráhagyja egy kiegyensúlyozott pótmamára.

Végül egy lényeges dolog: a csemetére 36 méteren belül hat az anyukat aurája. Bármit mutat is az anya, a gyermek a tényleges érzelmi állapotra reagál. Tehát nagyon fontos az érzelmi kiegyensúlyozottság, mert nem mindegy, hogy feszült, szorongó vagy épp vidám, boldog érzelmeket közvetítünk felé.
S ha nem tudunk ott lenni (36 méteren túl kellett mennünk), akkor a rá vigyázó személy rezgése a domináns. Tehát a nagymama, bébiszitter is legyen jókedvű, de legalább nyugodt, ha lehet.
Ezzel biztosan nem írtam újat, ezt a pszichológusok is elismerik, inkább az a 36 méter az érdekes a dologban!!! Tehát nem kell, hogy velünk aludjon, a szeretetünket távolabbról is érzi.
Ezzel az együtt alvással én is úgy vagyok, hogy vannak veszélyei (rászokás). Az első hetekben talán nem gond (a gyakori szopizás miatt még praktikus is lehet), de később tényleg csak betegség esetén. Nálunk ez szerencsésen alakult. Viszont, ha beteg valamelyik, akkor velem alhat, ha igényli, de akkor a férjem a kanapéra kényszerül. Tehát nincs tömegnyomor. Olyankor az anya közelsége a fontos. Na meg láznál, hányásnál praktikus is, ha kéznél vagyok.

Kép
regina3

Sziasztok!

Voltam dokinál, újra mindent rendben talált! Most a magánrendelőben voltam, mert a korházban nem fogad el pénzt tőlem, és azért néha szeretnék neki adni, nagyon rendes orvos. Meg így egy picit több idő van és eszembejutnak a kérdések is. Megnéztük UH-val is. Legközelebb a 12. héten kell menni. Azért még mindíg nem tudom beleélni magam, de majd ha látom, hogy mindene meg van és rendben akkor biztos megnyugszom!

Sziasztok

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Osztálykirándulásnak én a gyerekvasutat ( úttörővasút) és ha elég kísérő megy a gyerekekkel a libegőt ajánlom. Mindkettőnél még túrázni is lehet.

Hordozókendőre én se költöttem, de mikor nagyobbacskák lettek a gyerekeim én sokat cipeltem őket kenguruba. Nekem ez azért volt kényelmes, mert ha sok elintéznivalóm volt, kenguruban bátran vihettem őket szinte bárhová, még a babakocsival sok helyre bese jutottam, de otthon soha nem jutott eszembe ebbe tartani őket. Derekam hálás is ezért,mert már a vége felé már egy rövid út után is, igen csak fájt. Épp ezért én is azokhoz tartozm, akik mint Fanny is írta, a természetközeli népeknél megértem, de, hogy én otthon is ebbe hurcoljam, arra alkalmatlan vagyok.

Regina!
Nagyon érdekes amit írtál a 36m aurás körről, nekem,ahogy olvastalak az jutott eszembe és ez is pszichológia, hogy az anya-gyerek kapcsolat sok mindentől lesz teljes. Többek között nagyon fontos, a születés utáni érintés, ami akkor indítja be legjobban az anyaösztönöket és itt tényleg csak az anyáról van szó, ha max. 36óra telik el születést követően. Utána állítólag nehezebben indulnak be ezek az ösztönök.

Mandula!
Örülök, hogy minden rendben van !

Sziasztok! Ildikó
kildó

Helló Lányok!

Köszönöm, hogy hiányoltatok, nagyon aranyosak vagytok, de őrült napjaim vannak és lesznek mostanában: év végi hajrá a suliban, rengeteg helyettesítés, múlt héten anyák napja az oviban és a suliban, szülői értekezlet, földhivatal és bíróság - ezért az utóbbi napokban inkább csak olvasni tudtam, amit meg írtam, azt félretettem, mert nem tudtam befejezni.Kép
Szerencsére Apukámmal semmi gond nincs, legalábbis az orvos szerint, bár én megnyugodni talán már sosem fogok - legutóbb is minden lelete rendben volt, aztán 3 nap múlva már az intenzíven feküdtKép De most minden oké, jó a hangulata, tartja az előírt diétátKép.

Emese/Pöri Drága!
Boldog feledik születésnapot kívánunk Neked!KépKépKép
Mondd meg Anyának, hogy küldjön már rólad képet a türelmetlen néniknek!KépKép

A Melcsi által bedobott témához kapcsolódva:
KrisztaNyanya írta: "A legjobb, ha mindent úgy csinálsz, ahogy Te érzed és nem a nagykönyv vagy az elvárás alapján." Igen, ezt érzem én is a legfontosabbnak! És ebben benne van az is, hogy olykor alkalmazkodom a gyereke(i)mhez, mert ő(k) a legfontosabb(ak).
A kisbabák nagyon okosak, de nem hiszem, hogy hobbiból sírnának - ezért Lucát és Lilit már én is felvettem (mert arra volt szükségük) és megnyugtattam. Nyugodt, barátságos, jól alvó gyerekek voltak (és most is azok).
De Dorkánál még másként volt! Készültem az anyaságra, minden (ma már tudom) hülyeséget elolvastam, de mást mondott az Anyukám, megint mást az Anyósom - közben a gyerek bőgött, folyton nyűgös volt, alig aludt, én szorongtam, olykor vele bőgtem, a kezdetben rengeteg tejem elapadt, és nem tudtam, mit és hogyan csináljak.
5 hónapos volt, amikor végre haza mertem menni vele, a saját lakásunkba. Akkortól nem hallottam minden félórában, hogy ezt nem jól csinálom, meg azt sem - és láss csodát, megnyugodtam, sőt Dorka nyűgössége is elmúlt, bár az alvással 3 éves koráig gondok voltak.
A tanúság számomra az volt - és ezt a két kisebbnél, és majd a 4.-nélKép is így csinálom -, hogy csak magamban és a gyerekemben bízzak. A bizonytalanságot megérzik, és ők is bizonytalanná válnak.
Azóta mindenkit meghallgatok, ám csak magamra, az ösztöneimre hallgatok, de tiszteletben tartom és nem kritizálom más "gyereknevelési" módszereit, mert nem tudhatom, neki és a gyerekének mi a jó.
(Egyébként gyűlölöm a "gyereknevelés" szót: a gyereket a családban nem neveljük, hanem vele élünk, minden szempontból a mi példánk lesz számára a meghatározó - legalábbis kiskamasz koráig, akkortól pedig viszonyítási alap.)
Ami az együttalvást illeti: Lili a legtöbb éjszaka átjön hozzánk, és reggelente mellettünk ébredKép Ez a két nagyobbal is így volt, bár ők 3 éves koruk körül leszoktak róla - Lili is abba fogja hagyni az éjszakai költözködést, majd ha úgy gondolja. Próbálunk rá észérvekkel hatni, de már csak azért sem lehetünk túl meggyőzőek, mert szeretjük, ha velünk van, olyan jó hozzábújniKép

Melcsikém!
Dehogy vagy Te maradi!
És csak a gondolkodás hiánya lenne probléma, nem a másként gondolkodás!Kép Az pedig, hogy gondolkozol, mutatja, hogy lelkiismeretesen csinálod a dolgod!Kép

Kildó és Icus írt a születésben való aktív részvételről.
Tudjátok, nekem mindhárom lányom császárnő. 43., 42. és 41. hétre születtek, és nem is tudom, milyen egy fájás. Dorkát még próbálták nógatni, de nagyon jól érezte magát odabent, aztán a nagy várakozásban mégiscsak elfolyt a magzatvizem, de Luca és Lili semmi jelét nem adta annak, hogy kíváncsi volna a világra.
Szóval, nagyjából hasonlóképpen indultak, mégis szembetűnő a különbség közöttük, és számomra nem egyértelmű a kapcsolat a születésben való aktív részvétel és a későbbi beállítódás között. Legerőteljesebben Dorka lóg ki a sorból, aki nagyonis tud küzdeni, és úgy gondolom, ezzel - átlagos képességei ellenére is - el fogja érni, amit a fejébe vesz.
Luca azonban tipikus "császárnő". Folyamatosan arra vár, hogy a problémák vagy megoldódnak maguktól, vagy megoldja őket valaki, és meglepődik, vagy kikéri magának, ha nem így történik. Bár valóban barátságos kiscsaj, mégsincs igazán kortárs kapcsolata, és nem hajlandó erőfeszítéseket tenni semmiért - inkább, ha hisztizve is, de lemond róla.
Lili - na, ő még rejtély, de inkább Lucára hasonlítKép. Jelenleg azonban leginkább a hangjával akarja érvényesíteni az akaratátKépKépKép

Icus!
Valamikor régen kérdezted, miért akarnak francia helyett oroszt tanulni a lányomék. Egyrészt belőlük hiányoznak azok az ellenérzések, amik bennünk munkáltak, másrészt pl. én az ellenérzéseim ellenére is használhatóbbnak és piacképesebbnek gondolom, mint a franciát, és győzködtem is őt erről, bár nem sokat kellettKép
A szoptatással kapcsolatban: higgy magadban, és menni fog! Ám tudd azt is, ha mégsem megy, akkor sincs semmi gáz, attól függetlenül még Te vagy a bébid legjobb anyukája!KépKépKép

Drága Paga!
Köszönöm az ébresztő-e-mailedet!Kép
Voltál hüvelyi uh-n? Mizújs?

Regina!
Régen kérted a gyerekszáj-történeteket, nekem meg hosszú a reakcióidőmKép Ez a kettő jut most eszembe:
Dorka elsős, Luca kiscsoportos volt. Vmiért nagyon berágtam Dorkára, és közöltem vele, hogy "Kapsz egy fülest!" Luca boldogan kapaszkodott nővére pólójába, és átszellemült arccal közölte vele, hogy "meg Micimackót, Malackát és Tigrist is!" Kép (egyébként ebből is látszik, milyen károsak a be nem váltott fenyegetések, így még azt sem tudják, mi az a fülesKépKépKép))
Lilitől pedig kb. egy éve, amikor a tesó-projekt beindult, megkérdeztük, hogy "legyen neked tesód?" Erre visszakérdezett, hogy "mi legyen nekem, én sóm?"Kép

Mandula!
Kép És ne izgulj!Kép
Gyerekeknek elmondtátok már, vagy még vártok?

KrisztaNyanya! (és Icus)
Én olykor Lilit is ügyetlenebbnek látom a kortársainál, bár nekem még nem szólt senki hozzáértő, ezért ha találkozunk, kérlek figyeljétek őt egy kicsit majd ebből a szempontból is! Neki ugyan gond van a lábával (a combcsonja és a lábszárcsontja szöget zár be), és ez akadályozza bizonyos mozgásokban, úgyhogy lehet, hogy csak ezért ügyetlenebb.
Nálunk a számítógépnél forgószék van, Lili gyorsan megtanulta a használatát, szerintem, ha úgy alakul, Te se félj tőle!Kép

Fanny!
Az "unokám vagy gyerekem lesz előbb?" kérdés, attól tartok, nem csak nálatok aktuálisKép

Képzeljétek, Dorka annyira be van sózva tesó-ügyben, hogy már azt is bedobta alternatívának, hogy fogadjunk örökbeKép

Bea! Jobbulást nektek!

Melinda! Ugye az írásbeliken sikerrel túlvagytok, hogyan tovább a szóbeli után? Mi lesz a fiad, ha még nagyobb lesz?

Tali!
Jöhetünk Lilivel?
Nekünk máj. 28. és jún. 3. jóKép, 4-e kb. du.4-ig, mert Luca aznap este jön haza Angliából, 10-11. szülinapok (Lili, István, Luca) miatt nem jó, 17-e meg a ballagás miattKép, de 18-a megint jóKép!

Sziasztok!

R.Kriszta
(bocs a kisregényért - ritkán jövök, de akkorKép)
Vendég

Kriszta!
De jó, hogy előkerültél:)

Tábla egyenlőre így néz ki, a pirosak kiesnek.

Kép 1147983156.24.jpg

Fanny, Melcsi!
nyilatkozzatok
nyanya67

Sziasztok!

Talán most sikerül elküldenem ezt az üzenet. Többször próbáltam belépni, de csak most jött össze. Lehet, hogy nektek se sikerül, azért írt csak Kriszta a mai napon?
Melinda
fermel

Ezek szerint elment az üzenetem.

Kriszta!

A fekete időpontok közül nekem sajnos csak a jún.3. délután és a jún.18. lenne jó. (A pirosak megfelelőek lennének, de azok már többeknek nem jók.) Esetleg még egy lehetőségként felkerülhetne a jún.5. hétfő is, mert az munkaszüneti nap Pünkösd miatt. Én akkor is tudnék menni.

Melcsi!

Teljes mértékben egyetértek veled -és úgy olvastam , hogy többekkel is -, abban amit a most divatos együttalvásról és a hordozókendőről írtál.
A két nagyfiam kb. 1,5 éves korukig a hálószobánkban, de a saját kiságyukban aludtak. Mindkét esetben ekkortájt költöztünk nagyobb lakásba és ott már külön szobájuk lett. Egyiküknek sem okozott problémát megszokni a külön szobát, nagyon jó alvók voltak. Benjáminnak már születésekor megvolt a saját birodalma, így az első pillanattól kezdve ott alszik. Természetesen az első néhány hétben volt néhány éjszaka, amikor mellettem aludt, mert óránként kellett volna átmenni hozzá.(Apa akkor kb. 1,5 hetet a Bence szobájában aludt, mert neki ugyanúgy dolgoznia kellett mennie, szoptatni meg úgyis én tudtam.) Azóta csak néhányszor fordult elő, hogy éjszaka át kellett hozni. Este a szobájában leteszem (illetve a legtöbbször az apukája, mert ő fürdeti) és minden különösebb hókusz-pókusz nélkül elalszik és általában alszik 11 órát. Úgy, ahogy a te lányod is , reggel vidáman ébred és nem kell feltétlenül odarohanni hozzá, ahogy kinyitotta a szemét.
Én is rengeteget puszilgatom, ölelgetem őt (és még nagyon sokan a családban), de sosem jutott eszembe, hogy egész nap magamra kötve tartsam. Nagyon jól eljátszott a járókájában és bizony még most is előfordul, hogy beteszem egy rövid időre, ha olyan a szituáció. Egyébként pedig a szobájában tudom egyedül hagyni, ha pld. a pincében mosok, vasalok. A szobáján rács van és kis megfigyelő kamerát szereltünk fel, így lent is látom, hogy mit csinál. Az első két gyereknél kicsit egyszerűbb volt a helyzet, mert akkor még lakásban laktunk.
Összességében az a véleményem, hogy nem attól lesz valaki jó anya, ha teljes függetlenségét feláldozva mártírként neveli fel a gyerekeit.

Melinda
fermel

Sziasztok........

Azta de megujultunk......vaoooooo :lol:

Részemröl hamár érdekelve vagyok a talira megfelel a 10.e:)
És mehetünk pagáékhoz(feltéve ha jol meggondolta) :P

Csak annyit kérnék ha lehetne,kalkuláljuk bele ,hogy vidéki vagyok és gyerekkel megyek a tali kezdési ideje miatt.
Habár Nikim ha alszik nappal ami Nála nem törvényszerü egész jol birja a csavargást.

Most ennyi voltam puszka

8)
zsenge

Drusssámmmmmm

Urad megérkezett? Minden rendben?
Kénytelen vagyok Itt üzenni,ugyanis számodra a másféle kommunikácio mint olyan nem müxik :evil:
zsenge

Zsenge!
A jun. 10.-e már 2 embernek nem jó, ezért valószínű kiesik. Az a nap lesz a nyerő, ami a legtöbb embernek jó. Légyszi mond végig a táblázatban lévő dátumokat, hogy jó vagy nem.

Kép 1148018093.48.jpg
nyanya67

Eddig a júni 3. és júni 18. tűnik nyerő napnak. Szerintem célozzuk be a 3.-át, mert az közelebbi és tuti nem jön közbe semmi.

Zsenge!
Neked hány órától jó? Ha az időpont megvan, akkor pontosíthatjuk a napszakot, órát.
nyanya67

Látom visszajött az oldalunk. De miért ilyen lassu? Az én gépemen van virus, vagy mi van?
A képről azt irja, a fájl tipusa nem megfelelő. Pedig a lekicsinyités jó, mi lehet a baj?
Melcsi
melcsi1967

Melcsi!
Nagyon lelassult a babanet, mióta ez az új formátum van. Ne izgulj, nem a gépeddel van gond.

Kép

Úgy néz ki lassan kirajzolódik a végeredmény.

Regina, Kriszta!
06.05. hétfő ?

Icus!
06.03. szombat ?

Úgy néz ki ez a két nap esélyes.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Aranyos vagy Nyanyus, hogy intézed a tali részleteit, nekem mindkét időpont jó, de talán a szombati lenne a jobb, mert akkor még nem kell a másnapi munkára készülni, bármeddig lehet beszélgetni.

Gabi
paga

Helló Lányok!

Gyorsan csak annyi, hogy nekem júni 5. is tökéletes!:lol:

Ugye, vihetem Lilit?

Most kb. egy hétig rengeteg dolgom lesz :( , de olvaslak majd Titeket, úgyhogy írjátok meg nekem is, mit csináljak, mit vigyek! :roll:

Sziasztok!

Kriszta
Vendég

Sziasztok!

Szinte biztos hogy júni 3-án vidéken leszünk, de 5.-re akkor is vissza tudunk jönni.
De nem haragszom, ha a többség a szombatra szavaz:), aki dolgozik annak nyilván kényelmesebb, megértem.

Kriszta
Sajnálom hogy a táblát folyton módosítanod kell az újabb igények szerint, de te ezt klasszul kezeled, ügyi vagy:O

Mikor mentek a 4d-s Uh-ra? Itt a 30. hét. Várjuk a képeket:)
Icus

Kép
szücsi_66

Kép

Paga!
Sajnos a szombat Icusnak nem jó, a hétfő viszont úgy néz ki mindenkinek jó lenne, csak még Regina nem nyilatkozott. A másik a 06.18. ami mindenkinek jó, csak ott meg még Melcsi nem nyilatkozott. Ha Ők is nyilatkoznak és mondjuk nem jó nekik az időpont, akkor egyenrangúvá válik a szombattal, de egyenlőre 2 nap esélyes. Te vagy a legfontosabb, ha neked kényelmetlen a hétfő akkor esetleg a 18.-a jó lenne. Azért nagy éjszakába nyúló bulizásra ne számíts, mert sokan kisgyerekkel megyünk :)
Jó lenne, ha mindenki tidna jönni, bár Fanny sajnos már tuti nem lesz.

Tényleg írjátok meg mit vigyek. Sütni főzni nem fogok :O Azt még itthonra sem szoktam :O De üdítőt rágcsát szívesen vállalom, na meg a saját kajámat, mert én csak egésznapi élelemmel indulhatok itthonról.

Icus!
UH-ra 3. án megyek, azért nem jó a délelőtt.

Kép

KépKép
nyanya67

Jó a május 5-e is természetesen. Az a fontos, hogy minél többen megismerhessük egymást. Szerintem!

Rabkri és mindenki! Szerintem mindenki azzal jön, akivel szeretne, lehet gyerekkel, férjjel, egyedül. Teljesen kötetlen, helyet majd kerítünk, mert kerti ülő alkalmatosság nem túl sok van, de ez ne vegye kedveteket, majd megoldjuk.

Fanny, és többiek, akik jelezték hogy nem tudnak jönni. Gondoljátok meg még egyszer! Kérlek titeket, hogy ha tudtok gyertek, jó lenne megismerkedni egymással.

Szerintem talán kora délután lenne a legjobb, mondjuk 2 óra körül, de lehet máskor is.

Ennivalót majd készítünk valamit, hogy mit is hozzatok? Hát nem tudom! Azt gondoltam ki a férjemnek, hogy süthetne valamit grillen, csirke combra, csirkeszárnyra (a férjem és a fiam kedvence), grillkollbászra gondoltam, de ha esetleg valaki ezt nem szereti, akkor szeretném, ha szólna, mert más is lehet, csak akkor másféle husit is kell venni. Meg csinálunk valami saláta félét.

Gabi
paga

Sziasztok Lányok!
Na mostmár gyorsabban feljött az oldal.
A jun.17-18 valószinü a fekvés miatt nem lesz jó. a Pünkösdhétfő v
iszont nekem is ok. :)
Ahogy már korábban inditványoztam, vigyen mindenki kis kosár ezt-azt, aztán majd rájárunk.
Kedves Paga, tényleg ne gondolj éjszakázásra, nekünk pl. legkésőbb 1/2 8-kor fürdetni kell, tehát 7-ig tudunk maradni, különben Bébi elalussza a vacsorát.
Ma reggel a lánykánk nagy meglepetést készitett nekünk, Apáját be is ugratta. Ugyanis mig Dezső tornászott Neki, azt találta mondani, hogy baba, de apja szelektiv füle papának hallotta. Később megismételte az uj tudományát, és világossá vált, hogy Önmaga megszólitásában gyönyörködik. Napközben még sokszor megismételte, de láthatóan a bübübü jobban tetszik Neki még a babánál is. Az esti fürdésnél még hababa is volt. Olyan szépen hangsulyozottan tudja mondani. :lol:
Melcsi
melcsi1967

Jaj Nyanya!

Az a baj az avatar képnél, hogy 19 KB a képek mérete, és 6 KB nem lehet nagyobb, a pixel már jó.

Gabi
paga

Kép
melcsi1967

Kép
melcsi1967

Egyelőre ennyi, majd próbálkozom még.
melcsi1967

Kép
melcsi1967

Kép
melcsi1967

Na sikerült, mit szóltok? :lol:
melcsi1967

Paga!
Grillcsirke comb a kedvencem és azt ehetek is, mert nincs benne ch :) Ha nem bánod az is jó lenne, ha Te megvennéd a husikat meg ami még kell a grillezéshez és bedobjuk a pénzt.

Avatart nekem se sikerült még feltenni, majd még megpróbálom lebutítani, de 6 k az marha kevés.

Melcsi!
Olyan gyönyörű, nem bírok betelni vele. Jó lesz már élőben is kicsit látni. Fiam imádja a kisbabákat, neki is fog tetszeni.

Kép

KépKép
nyanya67

Hurrá sikerült az avatar :)
Gif-be kell menteni.
Paga mail ment

Kép

KépKép
nyanya67

Melcsi!

Megérte benéznem! :D :D :D

Láthatóan békés, nyugodt, kiegyensúlyozott baba!

Csodaszép, én is ilyet akarok! :lol:

Megyek is, letámadom Apát 8) :oops:

R.Kriszta
Vendég

Melcsi!

Pöri tündérszép baba! Irigykedem nagyon!

És Nyanyus sikerült az avatar! Köszönöm! Hogyan lehet gif-be tenni?

Szép napot mindenkinek! Ma este megyek hüvelyi UH-ra. Remélem minden rendben lesz!

Gabi
paga

Sziasztok!

Először is Melcsi! A baba egyszerűen gyönyörű!!!!!!!
Lányok, úgy látom, hogy egyedül én ne m tudok menni a találkozóra, nagyon sajnálom, de nekem ez az időszak nagyon zsúfolt, bár ha nem lenne zsúfolt én hétvégén, főleg egy három napos ünnepen akkor sem tudnék menni. Mint ahogy már párszor beszélgettünk erről, sok "lazaságot" megengedhetek magamnak,de az hogy Pünkösd Hétfőn én azt mondjam otthon, hogy szevasz, én megyek ismerkedni, Te meg üljél itthon és malmozzál amíg én jól érzem magam másokkal, na ez az ami nálunk elképzelhetetlen! Mivel mind a ketten hétközben nagyon elfoglaltak vagyunk, mi csak hétvégén vagyunk együtt és ehhez mind a ketten ragaszkodunk. Nekem se esne jól ha egyedül hagyna.( bár én biztos jobban feltalálnám magam, de ő más tipusú ember mint én)
pl: semmi gond nem volt négy évig avval, hogy én havonta egyszer csüt-pénteken lementem Pécsre az egyetemre, soha egy szó szemrehányás nem volt, hogy én otthagyom a két gyerekkel, viszont az egyetem tulajdonképpen szombat délig tartott, én soha egyetlen egyszer sem maradtam ott szombaton, mert éreztem, hogy az már túl megy azon a határon amit az én férjem tolerálni tud. Úgy gondolom, hogy ennyire nekem is toleránsnak kell lenni vele szemben, mert megérdemli.
Szóval nem magyarázkodni akartam ilyen hosszan, csakhogy értsétek ( és nehogy félre értsétek,) nekem miért nem jó a hétvége.
De majd olvasom a beszámolókat, és csináljatok képeket.
Üdv:Fanny
fanny01

Fanny!
Ok ok már nagyon értjük :) Azért van egy másik megoldás is, hogy ne hagyd egyedül. Az én férjem pl jön velem :)
Sebaj majd csinálunk képeket, hogy irigykedhess :) A következőt meg majd megpróbáljuk úgy szervezni, hogy hétköznapra essen.

Paga!
Gif: Save as majd a fájlnév alatt a formátumot átállítod gif re, ha a programod engedi ill felkínálja a formátumok között. Vagy van olyan program, aminél csak exporttal lehet. Programfüggő, de ez a két variáció van. Én Photoshoppal csináltam.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Csak 1 gyors üzenet. Köszi a dicsérő szavakat Bébiről!
Ma voltam vérvételen, és TÖKÉLETES hormonszintet produkáltam, ezért már ma elindult a petenövelő injekciózás.
Remélem a leszivás nem a tali napján lesz, mert aznap ko. vagyok az altatás miatt.
Kenguruban vittem Bébit a gyógyszertárba, és kicsit fájó szivvel állapitottam meg, hogy ezt már csak kb.2 hétig tehetem. De apja igérte, hogy majd Ő hordozza tovább.
Ma felmerült bennem, hogy vajon megtehetem-e Bébivel, hogy ilyen hamar uj babára törekszem. De az is eszembe jutott, hogy a legjobb, amit adhatok Neki, egy kistestvér, és az esélyeim erre csak fogyhatnak, tehát nem tul korai. De azért mégis motoszkál egy kicsit ez a fejemben.
Ezt csak a lelkem mondatja velem, ugyanis minden vizsgálat szerint tökéletes egészségi állapotban vagyok, tehát a testem nagyon akarja biztosan.
Most miért vagyok mégis dilemmában, mikor már itt állok a kapuban?
Lányok, lehet hogy dilis vagyok 1 kicsit?
Melcsi
Ui: Máté az erdélyi ut alatt, közben, vagy utána összetörte az LCD kijelzőjéta digit. gépnek. Iszonyu pipa lettem, de remélem, meg lehet csináltatni. Egyre szebb Pöri, és most csak a régi géppel tudom fotózni!!!(Nagyon mérges arc, olyan nincs is itt!)
Melcsi
melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi! Emese egyszerűen TÖKÉLETES! Ici-picit írigykedem :) ! Biztos nagyon édes ahogy gagyog! Nagyon jó, hogy minden rendben nálad, mindjárt beültetés, és mire észbekapunk már 3 gyermekesek lesztek :)

Paga! Majd írd meg mi volt a dokinál! Miért kell a hüvelyi UH? Megszoktad már az új melót?

Krisztanyanya! Balázs is nagyon édes az új képen :) !

Rabkriszta! Hajrááá!!!

Sajnálom, hogy nem tudok elmenni a talira, de remélem sok képet csináltok majd, és akik nem tudunk menni legalább képeket nézegethetünk!

Szép napot mindenkinek!
mandula35

Mandula!

Azért kell UH-ra mennem, mert a doki szerint meg van duzzadva a méhem, és szeretné jobban látni, hogy mitől! Ma megyek, ennek egyből van eredménye, de a vérvételi eredményeket, a múltkorit és ami maj dmost lesz pénteken, azt a doki kapja majd meg, és ha már mind megvan, az még kb. 3 hét, akkor megyek vissza a dokihoz, és leszek talán kicsit okosabb.

Hát egyenlőre ennyi!

Szép napot mindenkinek!

Fanny! :cry: Sajnáljuk, de teljesen érthető, első a család! A legközelebbit majd más időpontra szervezzük!

Melcsi!

Mintha csak magamat hallanám a dilemmáimmal együtt! Ne aggódj jókor, és főleg jó helyre fog kerülni az a pici baba, szerető szülőkhöz és testvérekhez. Nagyon drukkolok neked, hogy minden rendben legyen!

Gabi
paga

Melcsi!
Nagyon szép a kislányod. Látszik, hogy milyen kiegyensúlyozott. Rendkívül értelmes tekintete van. Hát ő sem egy ingerszegény környezetben nevelkedik!

Ha te elég erősnek érzed magad az újabb baba vállalásához, akkor ne habozz egy percig sem. Nem hinném, hogy ezzel bármiféle hátrányba kerülne Pöri. Lesz még egy emberke, aki szeretni fogja őt és akit ő is szerethet. Remélem, hogy ötödikén találkozunk. Nagyon kiváncsi vagyok a kicsire élőben is, nemcsak fényképen.

Melinda
fermel

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?