Csajok, pár napig nem vagyok, és milyen érdekes dolgokat írtok! Én is császáros voltam, és is spinálissal, és senki de senki nem mondta, hogy ez pénzbe kerülne!
Egyszerűen érthetetlen, hogy ahány kismama, annyi verzió... egyébként én is azt gondolom, hogy pofátlanság az EDÁért pénzt kérni, ha egyszer benne van az alapszolgáltatásban. Ahol nincs 24órában anesztes valamiért, ott legyen tarifa, de akkor az legyen előre publikus, ne szülés közben derüljön ki! Arcátlanság a javából!
bugyi, betét: nekem amíg bent voltunk, kellett a Tena, pedig császár volt, de a hazamenetel napján már elég volt az éjszakai. Bugyiból nem vettem semmi extrát, nem izgatott, ha véres lesz, hiszen a mosógép megoldja (nekem csak az izzadságfoltok nem jönnek ki)
értékek: nálam volt telefon, iratok, meg valamennyi pénz, de nem nagyon izgultam miatta, valaki mindig bent volt 3unk közül a szobában. A szülőszobán is velünk volt végig a cucc, kétszer 5 percre hagytuk csak ott, amikor a férjem elkisért WCre, és fogta közben az infúziós tasakot.
Streptococcus: ha jól emlékszem, 4 óránként adnak infúzión egy lórugás antibiotikumot, én reggel 8 és du 5 között 2szer kaptam, szerintem többször adtak volna, ha közben nem döntenek a császár mellett.
mellszívó: a csecsemős nővérek tényleg sterilizálják, nem tudom, kell-e amiatt aggódni, hogy elkeverik, visznek-e be annyian, és mind egyformát... nekem a hétfői szülés után csak csütörtökre indult be a tej, szerintem azért is, mert egy kis lusta álomszuszék volt Samu, akit alig lehetett rávenni a szopizásra (mostanra ezt jól kinőtte
), szóval nem is lett volna szükség rá. Én mondjuk eleve azt hittem, hogy felesleges, mert majd kézzel fejek, ha kell, de aztán vetettem apával, amikor kb 1 hét alatt otthon eljutottunk oda, hogy az egyik mellemből nem tudtam egy napig szoptatni, mert annyira berepedt a bimbóm. És azóta sem megy rendesen a kézzel fejés, csak az a pici, ami a Kvitaminhoz kell.
Dóri, dokiváltás: engem a 36. héten látott először Gulyás doki, de nem volt gond. Mondjuk én nem elégedetlenség miatt váltottam, a régi dokim már nem tudott a MÁVban szülni. Azért ha ennyire nem vagytok jól a dokiddal, akkor szerintem mondd meg neki, hogy ez van, és keress másikat. Nem mindegy, milyen lelkiállapotban mész neki a szülésnek.
Judyt: az orrszívó mindenképpen kell, és mellé én is csak a tengervizes sprayt ajánlanám, ha nincs más baja, akkor nem igazán beteg, nem kell gyógyszer. Az első hónapban Samu is sokat szörcsögött, volt, hogy az éjszaka közepén porszívóztam ki az orrát (és volt, hogy apa nem ébredt fel rá
), de aztán szépen elmúlt. Néha azért még van, de nem vészes.
Márti, minden OK lesz! Engem is beparáztattak félidősen, a genetikai UHn az agykamrák cisztásak voltak, két UHs szerint is eltűnt volna simán a követlező UHra, de azért el kellett mennem genetikushoz a SOTÉra, aki persze rögtön szúrni akart. Sokat tipródtam, mert tudom, hogy a magzatvíz mintavétel jár némi kockázattal, arról nem is beszélve, hogy a baba érzékeli, és nem hiszem, hogy jó neki, de aztán megcsináltatttam, pedig végig éreztem, hogy felesleges, mert úgysincs baj. Nem is volt, szerencsére, egy hónap múlva sehol nem voltak a ciszták. Azért azon kiakadtam, hogy amikor megkérdeztem a genetikust, hogy ez akkor tulajdonképpen mire utal, mi baja lehet, akkor azt mondta, hogy bármi. Na ne etessenek már, hogy minden kromoszóma-rendellenességnek ugyan az a tünete! Úgy éreztem, hogy annyira futószalagon csinálják, hogy tulképpen nem is érdekli a dolog, csak bök és kész. Szerintem máskor nem megyek oda, még ha lesz is probléma, mert nem éreztem, hogy emberszámba vennének. Azért nehéz dolga lesz a kiscsajnak, míg például Panna udvarlóit csak apa várja majd a lefűrészelt csövű vadászpuskával, addig a ti tündérkéteknek lesz három bátyja is, aki lepofozza az összes hímneműt, aki túl közel merészkedik
pasi legyen a talpán, aki majd egyszer lecsapja a kezetekről
És végül, de nem utolsó sorban: képzeljétek, Samu halad! Emígyen: kinéz valamit, amit nem ér el, nyújtogatja a kezét felé, bedühödik, fejét leteszi, lábát behúzza, kinyújtja, közben fenekét először az égnek mereszti, majd előrecsúszik, leginkább arcon. Körülnéz, hogy odaért-e már, újra nyújtogatja a kezét, és vagy elkapja a zsákmányt, vagy kezdi előlről, főleg a bedühödés részt
apja szerint legalább a szájával tudja közben szkennelni az útvonalat
olyan édesen csinálja a kis ügyes