Új privát üzeneted érkezett!

dori:
nagyon at tudom erezni amit irsz, es lehet hogy erdemes megfontolni amit a tobbiek irnak, a valtast
en is az utolso idokben minden alkalommal ezt ereztem, a szulesnel sem volt sokkal kedvesebb
sot a szules elotti penteken volt egy plussz kellemetlen erzesem...mintha a megkerdezesem nelkul a vizsgalat soran mehszajtagitast csinalt volna
majdnem ajanlottam, hogy pedig vidd be a parod, mert ferfi jelenleteben kedvesebb, de most, szulesnel ez sem hatott
azert irom, hogy fontold meg a valtast, mert en azt ereztem vegig hajnaltol reggelig, hogy csak be ne hivjak, meg mennyi idom van nelkule stb.
lehet hogy jo lenne egy jo szuleszno, pl. Fazekasne Zsuzsi
en meg a MAVban a Turi doktornorol hallottam nagyon jokat, de o a Honvedban rendel, csak a szules van a MAVban
szoval ezek szerint masokkal sem tul kedves...ez azert bizonytalanitott el engem, mert ha valamiert van ertelme ennek a fogadott doki-dolognak, akkor az tan az, hogy valaki akiben megbizol, akinek a jelenlete megnyugtat, tamogatast ad..
de ha nem valtasz, azt is megertem, en sem valtottam, es en is pont ezert, mert ragaszkodtam a MAVhoz, amit nem is bantam meg,

jelentek magunkrol, leesett Abel koldokcsonkja, es hat ami alatta maradt az kisse nedvedzo, kisse piros volt, uh. felhivtam a doktornonket, aki hala Istennek hamar ki is jott, es meg is oldotta, szerencsere

Kép
Kép
Kép
bonca

Márti!

Hát a legfontosabbat elfelejtettem! Én is gratulálok! Csodálatos dolog lehet 3 fiú után egy kislányt a szíved alatt hordani! És persze ami még ennél is jobb, hogy minden rendben vele! :)
Szóval mégegyszer gratula!

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Mtunde!
4 hónap múlva. Nem tudom mai napig sem hogyan csináltam. 25 kg-ot híztam Laurával és az a nadrág amit akkor vettem amikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok, 4 hónappal a szülés után rámjött. A hasleszorító bugyit kb. 3-4 hétig hordtam. Szerintem alkati kérdés, hogy kinek milyen lesz a szülés után a hasa. Úgy mint az is kinek lesznek striák a hasán és kinek nem. Úgy tűnik én most is megúszom. Ebből feltételezem, hogy nagyon rugalmas lehet a bőrőm.

Márti!
Nagyon-nagy gratula a kislányhoz. Jó dolga lesz ennyi "pasi" mellett. :)
Streptococcussal kapcsolatban a szülésznő annyit mondott nekem, hogy ha már egyszer kimutatták benned akkor kapsz a szülés alatt. A gyerekorvosok ragaszkodnak hozzá!!! Ennek én nagyon örültem, mert Szabó doki azt vallja, hogy ha nem mutatják ki a terhesség alatt, vagy a 36. héten akkor ő nem ad. Nekem már Lauránál kimutatták és én is ő is kapott antibiotikumot. Ezt tartom helyesnek. Örültem, amikor a szülésznő ezt monta, így megúsztam egy felesleges vitát/győzködést Szabó dokival.
Sajnos arra nem kérdeztem rá, hogy a baba kap-e szülés után. Amennyiben nem kap a gyerekorvosunk adni fog neki már beszéltem vele. Nem szeretnék 3 hónapot végig izgulni a gyerekkel.

SzBettyna!
Ilyenek a leendő "apukák". :) Jó, hogy olvasol bennünket, így nem fog egy csomó dolog váratlanul érni. Nem olyan ördöngösség két felé pakolni és betétből is csak 2 fajta kell.
Íme a hálós bugyi: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
A kenguru Goldban 1.890 Ft-ért vettem, itt a Brendonban drágább.

Szfgabi!
Szerencsés vagy. Laurával nekem sem voltak jóslófájásaim. Amikor először éreztem a fájásokat azok már az igaziak voltak. Nekem nagy biztonságot adott a szülésznő első szülésnél. 28-i héten a doki Szentendrén lesz továbbképzésen, tehát be tud jönni szüléshez ha kell. Ne érezd magad hülyén mivel még nem szültél természetes, hogy egy csomó dolgot nem tudsz.

Dóri!
Szülőszobán van szekrény ahova be lehet pakolni. A társalgó részen van egy sor vasszekrény.

Kép Kép
rozsaag

Aki még nem vett hálósbugyit, annak említem, hogy én a patikában vettem TENA fix rögzítőnadrágot 305 Ft/cs és 2 db van benne, szerintem jó ár és nekem sokan dicsérték, bár még egyenlőre csak felpróbáltam, kényelmesnek tűnik.

Manka

Kép

Kép
mankabi

marti: en is nagyon nagyon gratulalok nektek es elore is sok boldogsagot a negy lurkohoz
olvashattam a szuletestortenetedet a Kismamaban? Nalatok hogy jonnek korban a gyerekek, hany eves a meglevo 3?Milyen a 4. terhesseg?

tobbiek: en ezuttal nem TENa betetet tettem a tena bugyiba, hanem extra long-ot a DM-es betetbol, ami vastag, hosszu, es tokeletesen megfelelt az is

Kép
Kép
Kép
bonca

Bonca!

Igen, leadták, bár egy kicsit lerövidítették a sztorit és néhány -szerintem fontos .dolog kimaradt! Abszolut 2 év a korkülönbség, mostCsabi5,5, Lehel 3,5, Berci 1,5 éves. Hát, jóval hányósabb volt az eleje ennek a terhességnek és ez a baba jóval szolidabban (nőiesebben :lol: mocorog mint a testvérei! Amúgy imádom a terhességet, a szülésért már-már fanatikusan rajongok, remélem a mostani is olyan szép és főleg komplikációmentes lesz mint az előző!

Szalamandra!

Írtam e-mailt!

Lányok!

Köszi mindenkinek, aranyosak vagytok, hogy gondoltok rám! Tegyétek ezt május 5-én is, akkor kell genetikára mennem, hogy végre pontot tegyünk az afp ügy végére! Egyébként rájöttem, hogy még nem voltam 16 hetes, amikor levették!

Márti
borossné becz márta

A hálós bugyik kimoshatóak? Nekem kicsit soknak tűnik az ára ahhoz, hogy eldobja az ember (főleg, hogy normál - kínai piacos - bugyit is lehet kapni pár száz forintért).

Kép
Kép
szfgabi

rozsaag

Neked van fogadott szülésznőd? Itt mindenki Fazekas Zsuzsát dicséri. Esetleg priviben megadod az elérhetőségét? És mennyit szokás a szülésznőnek adni (többet, ha előre fogadod)?
Köszi előre is.

gabi

Kép
Kép
szfgabi

Sziasztok!

Márti - A tegnapi nagy sokktól búnkó módon el is felejtettem gratulálni a kislányodhoz! NAgyon örülök, hogy minden rendben volt! Én is május 5-én megyek vérvételre! Afp.

Dytke - Köszönöm kérdésed, de igen! ÉS azóta már a tapasztalt kolleganőimet is megkérdeztem, jóformán mindenkit, aki már szült, és mindenki azt mondta, amit ti. Így most már talán el is merem hinni. :D Persze minden este figyelem, és nagyon rendesen be is szokott jelentkezni. Hol csak épp jezésszerűen, hol többször is. :D

Ildi - Én is azt gondolom, ohgy jobb, ha az ember lánya mihamarabb tudja, mi vár rá. Így is lesz meglepi bőven. Gondolom én. Szeretnék majd én is menni a Szülők Iskolájába és apát is elcipelem magammal, de azt gondoltam, hogy ráérünk nyáron. Most alig várom, hogy hazaérjek munkából és utána már nem nagyon kívánkozom sehova.

Rózsaág - Köszi, így legalább már tudom, miről beszéltek és sejtem, mi értelme van. :)

Dóri - Én is ismeretlenként vágatam bele az orvos és kórház keresésbe, amikor kiderült, hogy nem vagyok egyedül. A kórházat először a közelsége miatt gondoltam, aztán egyre több jót olvastam róla. A dokit meg itt ajánlották a csajok és egyenlőre bejött. Ha érdekel, priviben írok róla.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Szfgabi - kimoshatók, legalábbis a tena fix, amit írtam és annak az ára sem sok 305 Ft/2 db.

Lányok - valaki reagáljon légyszi, akinek van tapasztalata a kórházi csomagok biztonságát illetően (korábban kérdeztem), szerintem túl nagy ott a jövés-menés, ezért érdekelne, hogy értékeket mennyire lehet/érdemes bevinni (mellszívó, pénz...stb) vagy inkább zárható bőröndbe pakoltok?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mankabi - Bocs, de én nem tudom! :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Mankabi!

Az osztályra idegen nem mehet be, a látogatófolyosói ajtót pedig be lehet zárni, be is kell, ha kimentek a szobából. Tehát az osztály felől csak a nővérek, orvosok, takarító jut be a szobába.
Én nem vittem be pénzt, a mellszívót igen, nem tűnt el semmi, az ajtót mindig bezártuk, ha nem volt senki a szobában.
De azért jobb félni, mint megijedni, szerintem ne vigyél be nagy értéket, sosem lehet tudni.

Judit

KépKép
b_judyt

Köszi Judit! Egyébként mellszívóra gondoltam és pénzre. Azért kérdeztem a járkálást, mert amikor az ügyeletet kerestük és oda tévedtünk, senki meg nem kérdezte mit akarunk és kit keresünk.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mankabi,
Judy már leírta a lényeget. Nálam volt telefon, pénz, de nem vitte el senki. A szobatársak figyelnek egymás dolgaira, legalábbis nálunk így volt. Nincs zárható szekrény sajnos.
Vendég

Márti,
Én is arra gondoltam, és írtam is neked, hogy talán nem voltál annyi idős, mert a hugom ugyanígy volt. Alacsony lett az AFP, aztán kiderült, hogy nem volt még annyi idős.
Gondolkodtál /gondolkodtatok lány neven? Kiváncsi vagyok, mik jöhetnek szóba. :)
Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Manka!

Pénz amit a dokinak szánsz szerintem ne legyen nálad még akkor sem, ha megbízhatónak tűnnek az idegen szobatársak. Inkább kérd meg apát, hogy vigye be az utolsó napon, vagy a 6 hetes kontroll is tökéletesen megfelel a hálálkodásra...

Kép Kép
rozsaag

mankabi

Csatlakozom az előttem szólókhoz, bár nekem csak a terhespatológiához volt szerencsém, de az ugyanúgy néz ki, mint a szülészeti szobák: nincs zárható szekrény, a látogató folyosóról bárki beléphet a szobába, kivéve ha bezárod az ajtót, nagyrészt a szobatársaidra bízhatod az értékeidet. Nálam volt pénz, mobil és vércukormérő, ha messzebbre kóboroltam, akkor ezeket inkább magammal vittem egy zacsiban vagy tatyóban. (Bocsi, de én a takarítókban sem bízom.)
A szülőszobán - én is úgy emlékszem - vannak a váróban szekrények, de párom megfigyelése szerint azok sem zárhatók kulccsal (ha vki ezt jobban tudja, javítson ki).
Az én aggodalmam a mellszívóval kapcsolatban, hogy hogyan sterilizálod ezeket, mert ilyen célból nem adnám oda a nővéreknek, hogy elkavarják, másrészt viszont túlzásnak tartom 3 napra az egész sterilizálócuccal bevonulni a kórházba. Egyelőre bízom a természet csodájában, hogy majd megy a szoptatás, ahogy kell, és nem lesz szükség a kütyükre, max. itthon. Ha mégsem, akkor apjuk majd utánam hozza. :wink:

Kép
Kép
szfgabi

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

Eredetileg vinni akartam a mellszívót, aztán a biztonságosság miatt döntöttem úgy hogy majd itthon használom, aztán mikor írtátok, hogy alapvetően meg lehet oldani, hogy ne tűnjön el semmi és más is vitt be, akkor megint mellette döntöttem, de a sterilizálás/vagyis a hiánya meggyőzött, hogy megvár itthon a dolog, lehet, hogy még a tejci sem indul be annyi idő alatt annyira, hogy fejni kellene, vagy tévedek és egyébként is van kórházi, ha nagyon kellene. Jól elbeszélgetek itt magamban, próbálom ésszerűen átgondolni mire van igazán szükségem, mert ez már nem férne be a táskába. :oops:

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mankabi!

Nekem csak a helyet foglalta a mellszívó, hiszen csak a 2.nap este indult be a tejem, a mellfeszülést pedig babó szopizása oldotta meg. Próbáltam fejni bent, nem sikerült, igaz most itthon sem megy, lehet nekem alapból nincs annyi tejem.
De szerintem a kórházi is megfelelő, ha fejni kellene, ha pedig nem, apa még behozhatja utánad:)

KépKép
b_judyt

Lányok!

Segítsetek légyszi, igaz nem ide tartozik, de a babám kissé szörcsög, úgy látom, hogy tele van az orra, milyen orrcseppet lehet adni egy ilyen pici babának????

KépKép
b_judyt

Minek a kórházba mellszívó? Van amúgy ott is gépi. Szerintem a baba szépen beindítja a tejet, nem kell még nyúzni is a cicit. Sokszor kell cicire tenni, és elindul a tejcsi nyugi :wink:

Judy,
Fluimare orrspray, nagyon jó. Ez csak izontóniás tengervíz, de hatásos, most mi is ezt használjuk, mert taknyosak vagyunk.
Vendég

Manka! Szfgabi!
Ha mégis ragaszkodtok a mellszívóhoz, akkor egy darab műanyag doboz+sterilizáló tabletta (pl. gyógyszertárból neomagnol) és megoldódott a fertőtlenítés. A Neomagnol fél óra alatt fertőtleníti és 1 tabletta 24h-ig fejti ki a hatását.

Kép Kép
rozsaag

Mankabi és minden dilemmázó!

Pénz, értékek - én ugye még a régi Mávban szültem, ott voltak szekrények a szülőszoba folyosón - ide ugye csak az jut be, aki csenget és beengedik a nővérek. Én mivel rögtön szülőszobára is kerültem, a cuccok rögtön jöttek Velem oda is. Amúgy pénz, telefon Apa zsebében megoldás volt - pénzt szerintem csak annyit érdemes vinni, hogy EDÁra vagy hirtelen segítségnek legyen.

Az osztályon nem volt zárható szekrény, de a szoba a külső folyosó felől zárható volt. Nekem nagyon szerencsém volt, álmaim szobatársa jutott (teljes hasonló személyiséggel, körülménnyel - de két gyermekes, tapasztalt anyuka :D ), így mi egymás cuccaira is vigyáztunk.
Egyet értek az előttem szólokkal, hogy pénz ne legyen Nálad, sose lehet tudni. Én utolsó nap tudtam, hogy doki is és szülésznő is délelőtt meglátogat, így reggel a férjem behozta a pénzt, így nem kellett sokáig aggódnom miatta.

Mellszívó kérdésben én itt a többséggel ellentétben úgy gondolom, hogy kellhet. Nekem szükségem volt rá, mert Lilla a tejcsi megléte ellenére sem akart szopni. :( Így a tejbelövelés után rögtön elkezdtem fejni és mivel Lilla a gyerekorvos utasítása szerint pótlásra szorult - így volt helye a tejcsinek is. Annyira büszke voltam rá és az orvos is megdícsért, hogy bár kanalazni-poharazni kellett, de tisztán saját anyatejcsivel sikerült megoldani a problémát. Nekem, mint első szülő édesanyának fogalma sem volt róla, hogy ez a kórházba kellhet, így Apa hozta be a mellszívót utólag. (nagyon büszke volt rá, hogy állítólag a nővérek szerint hosszú hónapok óta nekem volt egyedül jól összerakva az Avent mellszívóm - na mai eszemmel ezt is összeraknám előre, hogy ne apa kínlódjon vele) A fertőtlenítést nekem minden nap a nővérek csinálták meg, mert megkértem őket.
Mai ésszel - rögtön csomagba kerülne, ill. mikrós vagy fertőtlenítő folyadékkal (Chicco nekünk nagyon bevált) a fertőtlenítést magad is meg tudod oldani.
Ez egy vélemény, de parázni kár, minden elfelejtett holmi utólag is pótolható. (nekem is hoztak mosogatóronygot - mert én kis naív, kórházban soha meg nem fordult lélek ilyenre nem is gondoltam) :D

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Én lehet, hogy kényes vagyok, de szerintem ilyen mellszívó típusú cuccból jobb a saját. :D

Mi is Fluimaret-használunk, de ha nagyon nagy a baj, Nasivin Baby orrcsepp is létezik - de ezt nem szabad mindig használni. Nekünk betegség esetén is elég volt Fluiare + orrszívás.

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Úgy tűnik én nagyon bátor voltam, mert én velem végig ott volt a mellszívó. A pénzt is előző este mikor jöttünk haza behozattam apával, amit a dokinak adtunk, sőt az elég drága fényképezőnk is velem volt. :roll:

Lányok Ti mikor fektetitek le este a babát? Nálatok mi a menet? Nálunk este 8 körül van a fürdetés, utána szopi és alvás. Ez eddig múködött, általában 2 körülé és 6 körül kelt fel Kristóf szopizni, aztán aludt tovább. De most 3 után ébred először, aztán nagyon nyugtalanul alszik, dobálja a fejét jár keze-lába és elég hamar újra felvan fél 6-6 körül és már vissza sem alszik. Ez mostmár így lesz?
A nyugtalan alvása miért lehet? De mindíg csak akkor mikor másodszorra alszik vissza éjjel.

Kép
Kép
susytunder

Beneildi,
Hogy érted hogy pénz EDA-ra legyen?

Susy,
Nálunk fél 8 körül van a fürcsi, utána szopi, és alvás. Kétszer ébred éjszaka enni, utána alszik is tovább, de reggel 6-kor legkésöbb mindig felébredünk, és kezdődik a nap. Szerintem a babák folyamatosan változnak, és a szokásaik is, lehet 1 hét múlva megint olyan lesz minden, mint régen. Mennyit alszik napközben?
Vendég

Ildi!
Én is kérdezem: miért kell EDA-ra pénz? A dokim azt mondta, hogy a nap 24h-ban elérhető. Nem lehet, hogy még a régi MÁV-ban az ÁEK előtt kellett???
Nem vagy kényes, saját használatú mellszívó szerintem is jobb. Éri a babát éppen elég bacilus az osztályon.

Kép Kép
rozsaag

pandacskaval ertek egyet, szerintem se letszukseglet a korhazban a mellszivo, ha megis annyira beindulna hamar, es nagyon, a baba meg nem szopizna vmiert, akkor meg mindig behozhatja az apuka
nekem van, de csak az elso szulesem utan lett volna ra szukseg, amikor kekfeny ala kerult, akkor meg fejtem kezzel
most a kekfenyezesnel tapszerezik amugy tehat ez sem jatszik, de en mondjuk mindig elkertem szoptatni, (nem volt konnyu)

EDA, ja hogy arra miert kell penz, hat kellett, a dokim egyenesen ezt mondta, az EDA 5000 Ft. lesz es az orvosnak kell fizetni, amikor a ferjem mondta a dokinak hogy rendezne a szamlat, akkor az nagyon zavarba jott, de azert vegul eltette, szoval igy van ez, a szobatarsamnak semmibe nem kerult az EDA, hat ez van

Kép
Kép
Kép
bonca

Bonca,
:shock: :shock: Micsoda? Fizetni az Edáért? Ez a mostani szülésednél volt? Ez tuti lehúzás. Én egy forintot se fizettem érte :evil:
Vendég

Igen, ez a mostani szulesemnel volt, bizony, hatarozottan konkretan mondta az osszeget a dokim, hogy fizessuk ki a masiknak

Kép
Kép
Kép
bonca

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a véleményeket! Szerdán megyek a dokimhoz és meglássuk mi lesz, dehát van vagy 90% esély arra, hogy másik dokihoz fogok menni. Nem akarok kórházon belül váltani, ez annyi kellemetlenséggel járna, hogy nem vállalom be ezt a stresszforrást. Egyenlőre úgy tűnik, hogy Margit Kh lesz belőle, itt tudok 2 jó dokit is, most már csak az a kérdés, hogy ki vállal el így a 29. héten egy nyár közepi szüléssel, bár most úgy vagyok vele, hogy jelen helyzetnél már minden csak jobb lehet, ma már bőgve ébredtem... :?

EDA: én is olvastam valahol máshol, hogy ez 5-6ezer forintba "kerül" , szóval akkor ez nem egyedi eset.

Ildi, neked is a dokid mondta, hogy majd fizetni kell érte? Megkérdezhetem, hogy ki a dokid?

Mellszívó: én a kórházba nem akarom bevinni, de ha mégis kell, akkor gondoltam behozatom párommal/anyummal.
dóri797

Pandácska,
Változó, hogy Kristóf mennyit alszik. Ma pl. 1 órát aludt kb. fél 6-tól. De van, hogy végigalussza a délelőttöt. Elég nagyokat szokott aludni.

Nekem ugyan a császárnál nem EDA volt, hanem spinális, de nekem a szülésznő mondta, hogy 5000, mert ha nem adom oda akkor a dokimtól fogja elkérni aki csinálja. Így mi is odadtuk az 5000 ft-ot, plusz a szülésért a dokinak.

Kép
Kép
susytunder

Lányok!

Nekünk tavaly májusban (szóval a régi MÁV-ban) a kiscsoportos szülésfelkészítőn mondták, hogy az EDÁ-ért fizetni kell. Én valamiért 10ezer forintra emlékszem, de erre mérget nem mernék venni. Azt, hogy konkrétan, hogyan zajlik az "üzlet" nem tudom, mert én eleve fájdalomcsillapító nélkül szerettem volna szülni és végül sikerült is, szóval mi sem és a dokim sem fizetett érte! :D

Nekem Szabó György volt (és remélem hamarosan lesz is :D )az orvosom, de ezt nekem nem ő mondta... amúgy engem a 30. héten vett át és végig nagyon kedvesen bánt Velem, amiért tényleg nagyon hálás vagyok.

Viszont egyik ismerősünk aki idén szült az ÁEK-ban az is fizetett érte, bár becsülettel megmondom soha nem kérdeztem rá mennyit...
Az, hogy 24 órában elérhető, sajna Magyarországon nem jelenti azt, hogy ingyenes. :twisted:

Én nálam az EDA tette be a kiskaput a fizetőssé vált Schöpf-Mérei kórházban is - miután mindenért fizetettek volna (doki, szülés, szülésznő, szoba stb.) volt képük azt mondani, hogy ha anesztes orvos kell, 25e jön be, és arról ne is álmodjak, hogy erről a szolgáltatásról mondjuk egészségpénztár számlát is tud adni, mert nem vállalkozó. Na mi ekkor kezdtünk új kórházat keresni. Bár én EDA-t nem terveztem, de azért ezt szülés előtt sose tudhatod, hogy akkor kelleni fog-e....

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Köszönöm mindenkinek a választ!

Egy dolog nekem is nagyon megragadta a figyelmemet: EDA-ra pénzt kértek? Ez nem része a kórházi szolgáltatásnak? Vagy adtak róla számlát? Én teljesen le vagyok döbbenve! Nem az ára miatt, hanem hogy ilyet megcsinálnak!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Engem akkor tulajdonkeppen nem zavart, barmit megadtam volna erte, masreszt meg a hozzaallasa, es ahogy csinalta alapjan megerdemelte, en eredetileg azt hittem hogy hivatalosan van egy ara, amit ki kell fizetni igy is kerdeztem a szulesznot es a dokit is kulon, hogy mi a feltetele annak, hogy EDA-t kaphassak (ezt ott szules kozben..) de akkor nem mondtak a penzt, csak kesobb TZS a ferjemnek, hogy ez az ara. Amikor a ferjem odaadta a dokinak, mondtam neki, hogy ezt most elszurta, mert meg egyszer ki kell majd fizetnunk, hivatalosan is, de nem, a ferjem ertette jol a szitut..en voltam naiv..

marti: neked irnam a korabbi soraidra, hogy en is beleszerettem asszem ebbe a terhesseg-szules-ujszolott baba korszakba, nagyon, mindig 3 gyereket kepzeltem el, a ferjem mindig 4et, 9 honapig mondogattam neki, hogy ez most tenyleg az utolso, de ez most megint olyan jo volt, es annyira jo most is, nagyon boldogsagos napokat elunk :)

Kép
Kép
Kép
bonca

Bonca,
Akkor, ha a Te dokid közölte a férjeddel, hogy ez az ára, akkor azért tette, mert nem akarta, hogy az ő pénze legyen kevesebb annyival. Én abból gondolom, hogy nekem a szülésznő mondta, hogy ez a módi.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

EDA- Most hogy írtátok, nekem is rémlik, hogy az ifj Kelemen doki említette, de sajna az összegre már nem emlékszem pontosan. 8 vagy 10.000 Ft volt az biztos. DE én kaptam és mégsem fizettem semmit. Sőt a doki nem fogadta el a pénzt a szülésért sem, bár azért nálunk ez más helyzet. :(
Most akkor kellett volna fizetnünk vagy a doki kifizette helyettünk?? :shock: Jajjj, de hülye érzés. Szerintetek rákérdezzek? :oops:

Ági

Kép
iroko

Azért ez nekem nagyon fura, hogy valakinek kell fizetni, valakinek meg nem. Én tuti nem fizettem, és a dokim se fizetett, hiszen nem is volt a szülésemnél, nem is ő vezette le. Szó sem volt pénzről, pedig ő is meg a szülésznőm is tudta, hogy Edával fogok szülni :roll:
Vendég

Beneildi- A Bernit a Schöfiben szültem én is! :D A máv sokszor jobb,mint az akkori 3 ágyas szülőszoba. Neked hogy tetszett?

Úgy emlékszem ott alapból nem volt 24 órás EDA, azt hiszem 15-t kértek,ha igénybe akartad venni. :shock: És előre el kellet dönteni!

Ági

Kép
iroko

az rossz lehet, en meg ezek a tapasztalatok utan sem tudnam ezt elore eldonteni, hogy kerek vagy nem

Kép
Kép
Kép
bonca

Én először nem akartam, aztán a Szülők Iskolája előadásán már meginogtam, most pedig úgy vagyok vele, hogy nekiindulunk nélküle, legfeljebb ha nagyon kellene akkor kérek.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Lányok!
Amikor a dokimra rákérdeztem EDA-val kapcsolatban, akkor azt mondta, hogy a MÁV-ban 5.000 Ft-ot, a Szabolcsban 10.000 Ft-ot kértek az anesztesek. (lehet, hogy fordítva, erre már nem emlékszem). Most azonban az ÁEK-ben a nap 24h-ban elérhető ezért nem kell érte fizetni. :)

Na, most kellőképpen megzavarodott mindenki. Szerdán ismét rákérdezek, tisztázom, hogy mire számítsunk ha esetleg mégis igénybe venném. Nagyon gusztustalan dolognak tartanám, ha kellene fizetni, hiszen 24h-ban elérhető, azért van bent az orvos, hogy spinált, EDA-t adjon, vagy altassson ha szükséges. Nem kell neki emiatt bejönnie, hiszen amúgy is az osztályon van, munkaidőben!!! Nagyon fel vagyok háborodva!!! :evil: :evil: :evil:

Kép Kép
rozsaag

Rózsaág - osztom a véleményed! Ha ez tényleg ilyen számla nélküli dolog, akkor pedig különösen és itt tényleg nem a pénzről van szó, hanem hogy mindenért fizetni kell mindazon túl, hogy alapból megilletne minket a jó minőségű, szakszerű és empatikus ellátás és hozzáállás. Nem ezért fizetjük a TB-t?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Ez az EDA lehúzás elég dühítő, hiszen itt a hálapénzről van szó amit direkt kérnek? Tőlem nem kért szerencsére a doki, rendes volt, kedves, és ha én akarok neki ezért adni, az ok. De kérni!

Egyébként az előző kórházamban is hallottam, hogy a doki hálapénzéből a normálisabbja leoszt a szülésznőnek és az anesztesnek, ha az is volt.

Erről jut eszembe, én is dokiváltás miatt cseréltem kórházat. Eredetileg kórházat nem is akartam cserélni, csak pont amikor terhes lettem, úgy volt, hogy a Kútvölgyi megszűnik, így ésszerűbbnek tűnt a dolog. Szóval szerintem nyugodtan lehet váltani kórházon belül.Olyan kicsi a találkozás esélye egy ekora helyen.

Mellszívó: én odaadtam a csecsemősöknek, ott előttem betették a mikróba sterilizálóba, és hozták fóliába csomagolva, emiatt nem kell aggódni, és nem is keverik össze. De a kórházit is ugyanígy sterilizálva adták oda a szobatársamnak. Nálunk kellett a mellszívó, én ezt sejtettem is előre, azért raktam be.

Mi is vigyáztunk egymás cuccára, bár a lopástól direkt nem féltem, de nem nagyon hagytuk üresen a szobát, és éjszakára bezártuk az ajtót.

Ja, és nem utolós sorban! Márti, kijárt neked ez a kiscsaj!

Rózsaág, tényleg jó alkatod van. Benével 125 centis derékkal mentem szülni, akkor sdtriák nélkül megúsztam, de azért kinyúlt a bőröm. Most is ekkora hasam volt, de most nagyon szét is repedt, és egyelőre nem is a bőröm kinyulása az aggasztó, mert az nagyon lassan megy össze, erre emlékszem, de a hasizmaim is nagyon kint vannak még. De majd szépen helyreáll ez is.

mtunde

Csajok, pár napig nem vagyok, és milyen érdekes dolgokat írtok! Én is császáros voltam, és is spinálissal, és senki de senki nem mondta, hogy ez pénzbe kerülne! :shock: Egyszerűen érthetetlen, hogy ahány kismama, annyi verzió... egyébként én is azt gondolom, hogy pofátlanság az EDÁért pénzt kérni, ha egyszer benne van az alapszolgáltatásban. Ahol nincs 24órában anesztes valamiért, ott legyen tarifa, de akkor az legyen előre publikus, ne szülés közben derüljön ki! Arcátlanság a javából!
bugyi, betét: nekem amíg bent voltunk, kellett a Tena, pedig császár volt, de a hazamenetel napján már elég volt az éjszakai. Bugyiból nem vettem semmi extrát, nem izgatott, ha véres lesz, hiszen a mosógép megoldja (nekem csak az izzadságfoltok nem jönnek ki)
értékek: nálam volt telefon, iratok, meg valamennyi pénz, de nem nagyon izgultam miatta, valaki mindig bent volt 3unk közül a szobában. A szülőszobán is velünk volt végig a cucc, kétszer 5 percre hagytuk csak ott, amikor a férjem elkisért WCre, és fogta közben az infúziós tasakot.
Streptococcus: ha jól emlékszem, 4 óránként adnak infúzión egy lórugás antibiotikumot, én reggel 8 és du 5 között 2szer kaptam, szerintem többször adtak volna, ha közben nem döntenek a császár mellett.
mellszívó: a csecsemős nővérek tényleg sterilizálják, nem tudom, kell-e amiatt aggódni, hogy elkeverik, visznek-e be annyian, és mind egyformát... nekem a hétfői szülés után csak csütörtökre indult be a tej, szerintem azért is, mert egy kis lusta álomszuszék volt Samu, akit alig lehetett rávenni a szopizásra (mostanra ezt jól kinőtte :lol: ), szóval nem is lett volna szükség rá. Én mondjuk eleve azt hittem, hogy felesleges, mert majd kézzel fejek, ha kell, de aztán vetettem apával, amikor kb 1 hét alatt otthon eljutottunk oda, hogy az egyik mellemből nem tudtam egy napig szoptatni, mert annyira berepedt a bimbóm. És azóta sem megy rendesen a kézzel fejés, csak az a pici, ami a Kvitaminhoz kell.
Dóri, dokiváltás: engem a 36. héten látott először Gulyás doki, de nem volt gond. Mondjuk én nem elégedetlenség miatt váltottam, a régi dokim már nem tudott a MÁVban szülni. Azért ha ennyire nem vagytok jól a dokiddal, akkor szerintem mondd meg neki, hogy ez van, és keress másikat. Nem mindegy, milyen lelkiállapotban mész neki a szülésnek.
Judyt: az orrszívó mindenképpen kell, és mellé én is csak a tengervizes sprayt ajánlanám, ha nincs más baja, akkor nem igazán beteg, nem kell gyógyszer. Az első hónapban Samu is sokat szörcsögött, volt, hogy az éjszaka közepén porszívóztam ki az orrát (és volt, hogy apa nem ébredt fel rá :lol: ), de aztán szépen elmúlt. Néha azért még van, de nem vészes.
Márti, minden OK lesz! Engem is beparáztattak félidősen, a genetikai UHn az agykamrák cisztásak voltak, két UHs szerint is eltűnt volna simán a követlező UHra, de azért el kellett mennem genetikushoz a SOTÉra, aki persze rögtön szúrni akart. Sokat tipródtam, mert tudom, hogy a magzatvíz mintavétel jár némi kockázattal, arról nem is beszélve, hogy a baba érzékeli, és nem hiszem, hogy jó neki, de aztán megcsináltatttam, pedig végig éreztem, hogy felesleges, mert úgysincs baj. Nem is volt, szerencsére, egy hónap múlva sehol nem voltak a ciszták. Azért azon kiakadtam, hogy amikor megkérdeztem a genetikust, hogy ez akkor tulajdonképpen mire utal, mi baja lehet, akkor azt mondta, hogy bármi. Na ne etessenek már, hogy minden kromoszóma-rendellenességnek ugyan az a tünete! Úgy éreztem, hogy annyira futószalagon csinálják, hogy tulképpen nem is érdekli a dolog, csak bök és kész. Szerintem máskor nem megyek oda, még ha lesz is probléma, mert nem éreztem, hogy emberszámba vennének. Azért nehéz dolga lesz a kiscsajnak, míg például Panna udvarlóit csak apa várja majd a lefűrészelt csövű vadászpuskával, addig a ti tündérkéteknek lesz három bátyja is, aki lepofozza az összes hímneműt, aki túl közel merészkedik :lol: pasi legyen a talpán, aki majd egyszer lecsapja a kezetekről :-)

És végül, de nem utolsó sorban: képzeljétek, Samu halad! Emígyen: kinéz valamit, amit nem ér el, nyújtogatja a kezét felé, bedühödik, fejét leteszi, lábát behúzza, kinyújtja, közben fenekét először az égnek mereszti, majd előrecsúszik, leginkább arcon. Körülnéz, hogy odaért-e már, újra nyújtogatja a kezét, és vagy elkapja a zsákmányt, vagy kezdi előlről, főleg a bedühödés részt :-) apja szerint legalább a szájával tudja közben szkennelni az útvonalat :-) olyan édesen csinálja a kis ügyes :-)
danann

Dannan,
Gratula a haladáshoz, megnézném, biztos nagyon édes :D
Vendég

Sziasztok!

Tegnap volt szerencsém a szülőszobán tölteni némi időt, mert a vérnyomásom felment 165/120-ra (ne tudjátok meg, hogy a dokim hogy reagált minderre... kb mint egy fogyatékos... ) és nézelődtem. Tényleg csak az tud bejönni, aki csenget, úgyhogy ha oda beviszi magával az ember a cuccát, akkor nem hiszem, hogy eltűnne! Az ügyeletes doki és szülésznő nagyon rendes volt, köpni-nyelni nem tudtam, annyira alaposak voltak és kedvesek, úgyhogy most fáj a szívem a kórház miatt. :(

Danann, gratula Samunak! :lol:
dóri797

Dori, :oops: bocs, a kerdesert, de mivel uaz a dokink, nagyon erdekelne, hogy reagalt? Leirod, esetleg priviben, please

velem is alaposak, aranyosak voltak az ugyeletesek, lehet, hogy erdemes elgondolkozni, a korhazon beluli valtas lehetosegen, most hogy 4 korhazat osszevontak, az orvoscsapat vegyes kicsi az eselye, hogy gond legyen. Ha valtasz megmondod neki, vagy csak lelepsz, elarulod neki, hogy mintha a kettotok kozotti kommunikacio nem mukodne igazan jol..? Bocsanat a kivancsiskodasert, de en az utolso harmadban ezekkel a kerdesekkel foglalkoztam belul, hogy mit tehetnek, mit es hogyan mondhatnek barmit, aztan nem leptem semmit, de hat en ezuttal, kb. a 29. heten kezdtem vele a terhesgondozast, Skocia miatt, szoval tenyleg keso volt.

Kép
Kép
Kép
bonca

Bonca, persze, nagyon szívesen leírom Neked (és másoknak is ) egyenlőre priviben a sztorit, mert volt ám már előzménye is a dolognak.

Én alapvetően nem vagyok az a szó nélkül lelépő típus, de nem tudom, hogy most mit tegyek. Ha maradok a dokinál, akkor nem merek beszólni neki, mert annak én iszom meg a levét. Ha kórházon belül váltok, akkor szó sem lehet arról, hogy nem beszélem meg vele. Elég hülye helyzet lenne, hogy neki nem szólok és összefutunk vizit vagy ügyelet alatt mint másnak a betege. Szóval ebben az esetben mindenképp meg kell vele beszélnem az egészet úgy, hogy tudni fogja, hogy egy kollegájához megyek majd át, tehát valószínűleg neki is megindoklom a döntésem. Ez egy baromi ciki helyzet.
Ha pedig kórházat is váltok, akkor kétesélyes a dolog. Nagyon kiborít ez az egész helyzet, én nehezen viselem az ilyesmit, de remélem lesz bennem annyi erő, hogy búcsúzóul elmondjam a véleményem. Nem is azért, mert ezzel levezetek valamilyen feszültséget, hanem azért, mert a 21. héten teljesen elégedett voltam vele és picit fáj a szívem azért, hogy egy egyébként normális, alapos és jó orvos így kiforduljon önmagából (mert sajnos mostanában már mindenkitől csak rosszat hallok róla ) .

Párom nagyon ragaszkodna a kórházhoz, főleg a tegnapi akció után, mégis nekem ez járna a legtöbb feszültéggel, ezért nem tudom mit tegyek. Próbálok lepörgetni magamban egy beszélgetést vele, ahogy elmondom, hogy szeretnék egy másik dokihoz átmenni és nagyon rossz. :( Viszont az elmúlt hetek, de főleg az elmúlt pár nap alapján egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy nála szüljek.
dóri797

Bonca, küldtem privit, de berakta a kimenőbe! Ilyenkor mi van???
dóri797

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?