Új privát üzeneted érkezett!

Icus!

Elolvastam a leírásod a BRG-ről, meg a honlapjukat is- ilyen csak Budapesten van? én szegedi vagyok...Kép
Jó dolgokat csinálnak!Kép

babakocsi: a Bergonnak is vannak lengyel gyártmányú részei, talán a kerekek is azok Kép ha azt választod, amiről itt írtál, azt a lengyel kocsit, nézd meg jól a fékeket, sajna a fotón nem tudtam szemügyre venni...meg biztos van ilyen valakinek itt a neten,aki tud róla infót,addig ne vedd meg. Amúgy jól néz ki, és remélem szerencsével jársz vele!

Ezsközök: azért csak jobb etetőszékben etetni, mint az ölemben ültetve! Én örülök,hogy van fejlődés ezen a téren, és nekünk már könnyebb,mint a szüleinknek volt.
Bébikomp persze ellenpélda,de a legtöbb új eszköz sztem nagyon jó!

Üdv.mariann

Mariann
Kép
kmarian

Mariann!
Képzeld, ha még ma is csak kifőzős pelusok lennének Kép Azt hiszem kihalna a nemzedék, mert 1 gyerek után mindenki megunná, meg ebben a rohanós világban idő sem lenne rá.

Amióta új excelem van semmi nem sikerül. Nem szúrta be a táblázatot. Pedig szívessen vállaltam volna. Bocsi

Nyanya

Kép

KépKép
nyanya67

Tali nekem mivel hétfőtől csütörtökig du 5-ig dolgozom, az nem jó, pénteken viszont már 3-ra otthon vagyok onnantól jó, és az még nem késő. Igaz semmi nem lenne előkészítve, de akkor majd mindent együtt csinálnánk, és legalább közben beszélgetnénk is. Nekem a hétvége is jó. És persze máshol is, nem baj ha nem nálunk, ez csak egy ötlet volt, de ezt szívesen felajánlom továbbra is.

Gabi
paga

Tali: Azt hiszem a férjemet kihagyom, mert bonyolult lenne még az ő időbeosztását is figyelembe venni Kép Nekem jó a péntek du. Pagánál csak akkor, ha valakit fel tudok venni az Örsön vagy az 1-es villamos vonalán vagy ahova még eltalálok Kép és mondja az utat. Van aki gyalog jön? Hozzám min 2 személy befér, de ha sikerülne gyerek nélkül megoldanom, akkor 3.

Kép

KépKép
nyanya67

bocsi rosszul számoltam Hárman férnek be és gyerek nélkül 4-en

Kép

KépKép
nyanya67

Tali: Mit szólnátok a Június 2. Péntekhez? Nekem nagyon jó lenne, mert akkor Balázst ovi után leadom anyukáméknak, mivel másnap reggel megyünk 4D UH-ra. Persze abszolút rugalmas vagyok és minden más időpont is jó.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Fanny! Nagyon helyesek a fiaid! Az azért fura, hogy túl jóképű a fotózáshozKép!

Paga! Örülök, hogy egyenlőre jónak néz ki az új munka, remélem megtalálod a számításodat. Nálunk egyenlőre nincs fejlemény, beadtuk a hitelkérelmet, most várjuk mi lesz. Remélem 1-2 hónap múlva be is költözünk. Kineznél nem voltam két hónapja, mert ő pesti és havonta szokott jönni, de most márc.-ban volt utoljára!

Sajnos a babakocsi és hasonló dolgokhoz még nem tudok hozzászolni, de a tapasztalatokat szívesen olvasom majdKép!

Regina! Örülök, hogy rendeződni látszik a ciklusod, remélem minden úgy alakul majd ahogy szeretnétek!!

Hát sajnos a taliról nekem le kell mondanom, mert mostanában a férjem egyáltalán nem tud elszabadulni, és egyedül meg nem tudok pestre menniKép! Remélem valaki azért csinál majd fotókat és azt megnézhetem!

Icus! Mindíg elfelejtem: 9+3 hetes vagyok!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandula!

De nagyon sajnálom, hogy nem tudsz jönni. Hátha módosul még az időpont. Neked egyáltalán nem jó Pesten? Legyen Miskolcon?! Kép Kép
Jól vagytok? Biztosan írtad, csak elfelejtettem voltál már UH-n, védőnőnél voltál már?

Jún. 2 nekem jó!

Gabi
paga

Szia Paga!

Igen, azthiszem a Miskolc jobb lenneKép! Voltam UH-n, egyenlőre minden rendben, most szerdán megyek megint dokihoz és megbeszéljük mi legyen. Védőnőnél még nem voltam, szerintem csak ha betöltöttem a 12 hetet akkor megyek.

Puszi

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Szia Mariann!
Naná, hogy nem baj, hogy van fejlődés az eszközökben, jómagam nem is értem, hogy tudtam a fiam felnevelni orrszívó- porszívó nélkül, mivel a lányomnál meg rendszeresen használom.
A végeredmény mindkét gyerkőcömnél, majd az orrfújás lesz, amit tudatos nevelésként sajátítanak majd el. Míg a mozgásfejlődésüknek , jó esetben az a legjobb, ha nem avatkozunk sehogy se bele. Lehet, hogy félre érthető voltam ezzel kapcsolatban.

Egyébként nem vagyok én olyan fekete v. fehér még a bébikompot is megtudom érteni ( annak ellenére, hogy nekünk nem volt), mert ha az embernek nincs segítsége és mondjuk nem csak egy gyereke van, ha nem többről kell gondoskodni és néha beleteszi, egy kisidőre, csak azért, hogy esetleg nyugiba megigyon egy kávét és regenerálódjon pár perc alatt, hát Uram bocsá! Csak ne felejtse benne!!! Arról meg aztán semmiképp nem tudnának meggyőzni, hogy ez még a gyereknek is jó.

Kriszta!
Köszi, de egyszer már feltetted a weblapjuk címét, el is olvastam én akkor, csak abban nem mennek annyira bele a részletekbe.
Én is rászorulnék némi tájékozódásban járatos fejlesztésre, de mióta van nettünk azóta rendszeresen használom a utak.hu útvonaltervező programját. Azt nem állítom, hogy azóta nem tévedtem még el, de bátrabban elindulok, és, ha mégis gondom van telefonos segítséget kérek, általában azoktól akikhez éppen megyek.

Paga!
Múltkor kérdezted a kinezt tőlem is, nagyjából elmeséltem neki a szülésem történetét, Õ jegyzetelt mikor végeztünk azt mondta, hogy a terápiát az izomteszt határozza a meg, és gondolom neki az izomteszt eredménye a döntő
Eltudtál menni nőgyógyászhoz?

Mandula!
Jó hallani rólad!Eldöntötted már hol csináltatod a chorionbiopsziát?

Én tegnap voltam ikeába, dobtam is egy hátast a tojásfotel ára láttán, De Zsófi lányom nagyon élvezte a gyerekvilágot, amit lehetett ki is próbált. Olyan fárdtan jöttünk haza, mintha Icussal mentünk volna a bányába, csak mi nem nézelődni hanem dolgozni.

Most már elköszönök, lányomat odaadtam anyukámnak, aki mellesleg az én zsémbes szomszédom, hogy szép rendet rakjak meg ilyesmit csináljak, és ha meglátná, hogy én itten, ezek helyet nektek írogatok,nagyon mérges lenne rám

Mindenkinek szép napot kívánok! Ildikó
kildó

Sziasztok!
Június 2-án nekem sajnos csak este jó. Ha Csepelen, akkor kb. 17.30-tól. Ha máshol, akkor annyival később, amennyi idő alatt odaérek.
Melinda
fermel

Fermel!
Nekem jó az este. Én is csak 16 órára érnék az ikeába, Csepelre meg még később. Miskolcra még később Kép Nekem este bármeddig, akár éjfélig is jó.

Kildó!
Én is használok útvonaltervezőt és térkép is mindig van nálam. Ezzel együtt sikerül eltévednem. Nem mindig látom az utcatáblát és ha eltérek a gép álltal mutatott útról, akkor végem van Kép Az út lezárásokról már nem is beszélve.
Én ezt használom
http://www.utvonalterv.hu/
csak most változtattak rajta és azóta elég vacak lett. Megnézem a tiedet.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Itt vagyok ám mostmár, csak pár napig nálunk is zsufi volt, 1x meg nem volt jó a z oldal, nem töltötte fel az irományomat.
Szóvalk elkezdtük az injekciót, amit Dezső ad be reggelente.
Icuskám, kérdésedre válaszolva, Suprefact 1/2 ml/nap, majd jön Gonal-F kis Clexane mellé ugy 12 hétig... Nehogy trombózist kapjak. Ezt mind az uram adja be, csak a leszivás előtti esti szurira kell elmenjek a közeli idősek otthonában szokták beadni, azt fenékbe kell, nem ért hozzá az uram.
Ezt most ugy csináljuk, hogy Bébit magam mellé fektetem mig Dezső ügyködik, fogjuk egymás kezét, és igy nem is fáj!
Emese nagyot fejlődött pár nap alatt, végre megfordult bal oldalán is hasra, amit eddig, 3 hónapig nem csinált, csak jobbra. Megtalálta a lábát is, folyton azt fogdossa. Valamint elkezdett kuszni, nagyon ügyes kigyózó mozdulatokkal halad előre. Ma pohárból ittunk, először ugyan nem értette a lényegét, de gyorsan rájött, és sikerült kiinni kiöntés nélkül a vizet. Két kézzel szoritotta a poharat.
Kérdezem Tőle. Hol van Apa? Néz az ajtóra, ott szokott jönni. A kukucsnál a pelust lehuzza a fejéről, de nem rögtön, hanem vár, hogy nagyon keressem. Teli szájjal, hangosan nevet, ha ugat a kutyusunk. Annyira aranyos.
Icuskám, babakocsi ügyben 1 kicsit elfogult vagyok, mivel azt is árulunk, sok egyéb babaholmi mellett, a Bergon partnere vagyunk. Mi fél éve használjuk, mondhatom hogy kifogástalan, pedig az érdi utak nem kimélik... Csak az a baja, hogy összecsukva sem fér el normál autóban, nekünk platós a kocsink, és igy könnyü szállitani. Szerintem jobb a rendes tolókar, ne két különálló legyen. Az is jó ha állitható a magassága. De a lényeg, hogy teljesen vizszintesig dönthető legyen,ezt jól nézd meg, mert kb. fél évig igy használod majd! Ha csak 1 picit is emelt a háta, az már nem jó. Minél nagyobb kerekü legyen, annál könnyebb tolni, én a bolygókerekeinket lecseréltettem a fiukkal fixre. Ugyan nem olyan fordulékony, de nem is nyeklik minden uthibánál.
Mózeskosár szerintem nem kell, de a hordozó tényleg jó szolgálatot tesz, nemcsak a kocsiban. Mi ritkán autózunk, de a lakásban mindennap használjuk, mivel abban etetem kanállal. Ülni ugye nem tud, de ebben mégis majdnem ül, a háta megtámasztva, és nagyon kényelmes Vele szemben ülve kanalazni. Hintázik is, tehát még nyugtatásra is jól jöhet, szóval érdemes venni. Kocsiban nem is lehet másképp szállitani, csak hordozóban.
Látom a tali időpontjáról beszélgettek. Nekem is jó a jun.2., kb akkoriban lesz a leszivás, ugy saccolom. Ha nem pont aznap lesz, akkor nekem jó.
Kedves Paga, köszönjük a lehetőséget, de ezt ugy kéne megoldani, mintha piknikelni mennénk vhova, mindenki visz kosárban némi ezt-azt és csemegézünk a közösből. Azért apákkal lenne a legjobb, nem?
Kedves Mandula!
Nagyon örülök, hogy szépen alakul a babuska. Choriont csináltatsz? Az előzmények után kötelező Neked?
Kedves Bea!
Jobbulást a bébidnek! Szoptatod még?
Kedves Fanny!
A fiaid tényleg nagyon sármosak ugymond,főleg a nagyobbik!
A fiacskám tegnap este elutazott tanulmányutra Nagyenyedre a sulival, szombaton jönnek haza. Gondoltam itt a Bébi, nem is fog annyira hiányozni mint szokott (örökké jön-megy), de tévedtem. A lelkem fele most aggódással teli, de közben tudom, hogy boldog és nagyon jól érzi Magát. Szeret utazni.
Na megyek, felébredt Bébi.
Melcsi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Tali
Lehet hogy félreértehető voltam, a hétvégékről csak azt akartam mondani hogy nekem a péntekek nem jók legalábbis júni 9 ig mert suliban vagyok. A június 2 különösen nem jó mert aznap van az ovis ballagás, és bár nem dolgozom, ott akarok lenni a nagyjaim búcsúzásánKép
Csak általánosságban írtam hogy a péntekek és a szombatok az év végi ballagások miatt, vagy esküvői meghívás miatt esetleg másnak sem jó, de ha nincs senkinek ilyen programja, az más. Hétvégeket időnként ( havonta 1, esetleg 2 alkalommal)vidéken töltjük de ezt előre nem nagyon tudom, mikor. Majd este megkérdem a férjem, mikor akar hazautazni.
Én biztos egyedül mennék mert a férjemet idegen társaságba, ráadásul csupa nő közé biztos hogy nem tudom elcipelniKép

Mandula
A szülés várható időpontját írnám a táblába hogy ne kelljen mindig javítgatni. Kb. december közepére várod a babát?
Örülök hogy minden rendben van veleKép

Mariann
Majd megkérdem, Szegeden van-e ilyen de úgy tudom csak Pesten van, mert csak Lakatos Kati és néhány közeli kollégája csinálja ezt a módszert, akiket ő tanított be.
Megnéztem a kocsi kerekét de nem tudom mit kell nézni rajta. Hátul, a két hátsó kereket egy vékony fém rúd köti össze, ezt lehet egy lábbal rálépve besüllyeszteni a kerekek melletti kis nútokba, így fékeződik. Könnyen működik, de hogy tartós-e, fogalmam sincs.

Kriszta
Gondoltam rád egész délelőtt: lehet hogy csatlakoznom kell a CH diétábanKép
A nőgyógyász azt mondta, nem vész, de a házidokim szerint ( aki mellesleg diabetikus rendelést is tart) a 120 perces terhelés a 7,6-tal épp a határon van és erre figyelni kell. Szóval holnap kontroll glükózos terhelés, aztán meglátjuk. De ma már elküldött egy kis előzetes okításra, lassan és gyorsan felszívódó CH-k, napi 160 körüli CH tartalom 6 részre elosztva...brrrrr Kép
Nagyon remélem hogy jó lesz a holnapi eredmény és erre nem lesz szükség.
A babakocsi az eladó szerint kb. 8-9 kilo, nem tűnt különösebben nehéznek. Elvileg tervben van új autó vásárlása, és akkor a régi megmaradna nekem. Így talán az összecsukott méret lesz a fontosabb szempont, hogy fér be ( ezt elfelejtettük kipróbálni).

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Melcsi! Nem bírom megállni, hogy ne írjak! Annyira szeretem olvasni amiket Emeséről írsz, olyan boldog vagy és ennek nagyon örülökKép! Azért ha majd sikerül tegyél még fel képet, biztos sokat változott azóta is!

Ildikó!
Valószínűleg nem choriont fogok csináltatni hanem amniot. Még nem tudom melyik korházban, a héten beszéljük meg az orvosommal. Egyébként nem kötelező de ajánlott, és nem az előzmények miatt (a Babának nem volt genetikai rendellenessége) hanem a korom miatt. Inkább a genetikai UH lesz sűrűbb és alaposabb.

Nagyon bízom benne, hogy most nem lesz semmi baj, és decemberben a kezemben tarthatom én is a picit!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Szia Icus!

December 15 a várható időpontKép!

Remélem rendben lesz a cukrod!!!!!

Puszi

KépKép
mandula35

Szia Melcsi!

Most látom csak hogy írtál.
Az általad említett injekciókat nem ismerem. Gondolom 12 napot akartál írniKép. Drukkolok hogy jól menjen a stimu. A férjed nagyon bátor, hogy beadja nekedKép Én magamnak adtam amit nem izomba kellett, de a párom a látványtól is elborzadtKép Õ aztán nem szúrná belém...
Köszi a babakocsis tanácsokat.
Édes lehet a pici lány, jó olvasni rólaKép

ANCSI! HOL VAGY???? Ugye minden rendben?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Mandula
Én is így számoltam. Szép karácsonyotok leszKép

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Azt hittem a péntek is csak álltalánosságban írtad, akkor a péntek ugrott. Majd a táblázatból kiderül, melyik időpont jó a többségnek.
Nincs kedved ezt a táblát megcsinálni?

Üdv a csapatban, azért remélem mégse fog kelleni a diéta, bár a mostani értéked tényleg indokolttá teszi. Szóljál ha tudok segíteni, mint öreg tapasztalt diétázó Kép

Szerinted miért nem szúrja be nekem a táblát. Egyszerűen beollózod a word-ből vagy excelből? Mert én úgy próbáltam, de nem ment.

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!
Köszi a felajánlott segítséget, diéta ügyben mindjárt gondoltam hogy majd megkérdezlek, de még bízom benne hogy nem lesz rá szükség. Az éhgyomri 4,4 volt, a 60 perces 8,6 ezek jók csak a 120 perces van a határon. Az mennyire játszik szerinted bele a diéta megítélésébe hogy az első két érték jó?
Excelből közvetlenül én sem tudtam beszúrni. Én a táblát úgy csinálom hogy az Excelben lefényképezem a képernyőt, ( Alt+Print Screen), vágólap, beillesztem Paint-ba aztán a képet kivágom megfelelő méretre és a képformátumot szúrom be. Ezt a talis táblát most kihagynám, mert nagyon be vagyok havazva, azt meg rendszeresen frissíteni kell az újabb igények alapján, ez most nekem nem fog beleférni.

Egyenlőre úgy tűnik hogy jún. első hétvégéjén leutazunk. Esetleg a második szombathoz ( júni 10) mit szóltok?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Találkozó ügyben tényleg jó lenne a táblázat. Vállalni sajna nem tudom, mert olyan ügyességeket, amit az Icus is írt, nem tudok csinálni.

Az időpontról: nekem egyelőre jó minden hétköznap délután és június közepéig a hétvégék is. Tehát a jún. 2 is, a jún. 10. is, talán a jún. 17 is,ez egy szabadnak tűnő vasárnap, amit megelőz egy ballagás és egy juniális.
A hely nekem mindegy: Népliget, Városliget, Csepel...(az Ikea azért nem túl szimpi)
De tényleg praktikusnak tűnik, ha Paga nem bánja, hogy náluk legyen. Akkor az időjárás sem lehet gond, eszünk, amit összedobunk és a WC is adott. Ez így, sok nőnél fontos szempont lehet.

Babakocsi témához
A fiam babakocsija 8 kg volt, egyévesen a csemete 10 kg volt. A kettő együtt 18. Ezt a súlyt bolond fejjem megemeltem 1 m magasra (terasz), ráadásul oldal irányban. Estére olyan lettem, mint egy nyomorék és két hétig kínlódtam a lumbágómmal. Azóta is problémás a derekam.
Tanulság: a babakocsi komoly veszélyeket rejthet a gyanútlan anyukák számára!!! Csak óvatosan!

Változatok egy témára
Néhány megcsócsált egérfej, néhány egész alakos (égnek meredt lábú)egér után a minap kaptunk egy egérfejet + 1 db hátsó lábat.
Ez már kezd nagyon undorító lenni....

Kép
regina3

Cifrázni nincs kedvem a táblát, ha így jó, akkor vállalom, csak mondjátok meg mi legyen benne. Elsőre ezt találtam ki

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!

Szerintem a 60 perces eredményed sem jó. Én úgy tudom, hogy 7 a felső határ. 8,6-nál már indokolt a diéta.
Nézz be ebbe a topikba
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/405590/1498.html?1147723208
Gyuri terhességi cukorbetegséggel foglalkozó nőgyógyász és válaszol minden kérdésedre, csak írd le neki ezeket az adatokat. Szerintem Õ is diétát fog javasolni.
Mindenképp szakembertől kérdezz.

Kép

KépKép
nyanya67

Szerintem a táblázat bőven jó így!

Közben én meg ötleteket szeretnék kérni tőletek. A dolog nem sűrgős, de ha már szóba kerültek a kirándulások, akkor most kérdezem meg, mert később elfelejtődik.
A fiamék teljesítették a papírgyűjtés követelményét: 3 tonna! Ezért már jár 1 szabadnap, amit osztálykirándulásra használhatnak.
Olyan hely kellene, ami tömegközlekedéssel elérhető (buszt nem tudunk bérelni) és a XVIII. kerületből kb. f8 és 5 között megoldható és még jó is.

A szülőin felmerült a Csodák palotája, de ott már voltak. A Jövő háza, az viszont szerintem nagyon hasonló és nekünk nem is nagyon tetszett.Ennyi volt összesen az ötlettár - 22 szülőtől, az ofő viszont ránk bízta, hogy legalább ötletet adjunk.
A gyerekek természetesen a Vidámparkot mondták, ez ugye teljes képtelenség.

Szerintem a bányászati kirándulás mindenkinek nagyon tetszene, csak messze van. Talán vonattal...
Icus, kocsival mennyi idő alatt értetek oda?

A másik az a medvefalva, ahol azt hiszem Melcsiék voltak. Arról is ha tudtok közelebbit, érdekelne.

Minden más ötlet is jöhet, de gondolhatjátok, hogy az elmúlt években voltak már pár helyen a gyerekek (Gellérthegy, Állatkert, Pálvölgyi barlang stb), úgyhogy valami különlegesebb kellene.

Én túrapárti vagyok, de itt a közelben csak a Budai hegység van, a Pilis messze van ahhoz, hogy elbuszozzunk.

Hát, bárkinek akad valami jó ötlete, azt örömmel veszem.

Kép
regina3

Regina!
A Medve park szerintem nem jó csoportosan és nagyon rövid program. Egy elkerített részen pár maci mászkál. Kb 10 percig nézegetik, max fél óra és megunják. Körbe lehet sétálni az elkerített részt, de semmi izgi. Mellette van egy másik elkerített rész, amit szintén körbe lehet sétálni és ott ha mázlitok van láttok farkast. Szerintem pici gyereknek érdekes. Az állatkert akkor már jobb. Ja és nem emlékszem, hogy busz járna arra. Oda családosan kocsival érdemes menni. Amúgy 200Ft/fő a belépő, ha mégis ezt választjátok.

A Margitszigeten van valami klassz nemrég épült játszótér. Hány évesek?
Vagy valami nagy területen, rendezzetek nekik akadályversenyt. Vagy egyéb sportjátékot. Mondjuk ez meg szervezést igényelne.

Kép

KépKép
nyanya67

Regi!

Amik nekem eszembe jutottak, azt itt mind soroltad. Szerintem nincs messze Gödöllőn a Grassalkovich kastéy sem (Hév mellett van, ami az Örsről indul), de ha egész napos, akkor akár még Visegrádra is elmehetnek. Amúgy először a Pálvölgyi barlangot javasoltam volna, de látom ott már járatk. Itt Pesten esetleg az Országház, és szintén a Kossuth téren a Néprajzi Múzeum, ami nagyon szép, a kettő együtt is belefér, és az Országház az ingyenes.

Nyanyus!

Ha beírnád, hogy nekem nincs különösebb programom mostanában, ezért a hétvégék általában jók, hétközben én csak este 6 után érek haza, kivéve pénteken, amikor is 3-ra, tehát ezutáni időpontok jók nekem.

szia

Gabi
paga

Regina
A Bányászmúzeumnak van honlapja: http://www.nograd.net/museum/nogradi.html , itt van telefonszám is, szerintem jelentkezzetek ben ha mennek a gyerekek. Mi kocsival mentünk, Csepelről kb. 1,5 óra volt autópályán + 21-es úton, de a pályaudvarról sem hiszem hogy sokkal több lehet. Délelőtti programnak kiváló, kb. 1 óra a föld alatti tárnában, fenn történeti kiállítás képekkel (a Bányászhimnuszt kottáját, szövegét meg is lehet vásárolni, 80 ft ), szerszámokkal, az udvaron korabeli szállítóeszközök ( bele is lehet ülni). A közelben szép hegyek vannak, déutánra egy kis túrázás is belefér. De akkor busszal kéne menni, vagy tájékozódni honnan indul túrista út, lehet hogy onnan gyalogosan messze van. Szerintem 12 éveseknek klassz program, és erkölcsileg is jó, ha közelről látják azokat a körülményeket, amiben nagyapáik dolgoztak. Majd megpróbálok feltenni pár képet.

Kriszta
A tábla bőven jó, nekem a hétköznapok általában jók kivéve a kedd délutánok mert szülésfelkészítőre járunk, jún. 7 szerda du (kontroll) és a péntekek júni 9 ig(suli). A hétvégék is jók, ha épp nem utazunk el.
Kösz a linket mindjárt megnézem. A nőgyogyi szerint a 60 perces terhelés 12-ig jó, a 120 perces 7,6-ig. Holnap kiderül, most mennyi lett.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Bányamúzeum:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Kép

Az egy-egy kivéve időpontot a táblázatba nem nagyon tudom beszúrnu. Egyenlőre úgy néz ki csak a hétvége egyezik, majd szűkítünk és akkor lehet a kivéve időpontokat is beírni. Nekem is van 1-1 nap mikor doki, vagy egyéb, de ezek olyan össze vissza időpontok

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Kedves Icus!
Én ugy tudom, Dezső után, aki 18 éve cukros, hogy a 60 perces 7 körül jó max, illetve az éhgyomritól 2-3 mmollal feljebb. A 12 azt gondolom, egyáltalán nem lenne jó. Ha pl. 4,4 volt az éhgyomri, akkor meg kell álljon 7 körül.
Nem elirás volt, a Clexane vérhigitó, és a 12. hétig fogom kapni a sulyom miatt. Dezső azért tudja beadni egyébként, mert az inzulint is szurja Magának 4x naponta.
A cukrot leszámitva jól vagy? Mostmár a 8. hónap kezdődött ugye?
Kedves Mandula!
Milyen szép Karácsonyotok lesz! Aztán majd irhatod Te is a történéseket a bébidről!
Kedves Regina!
Sokan nem tudják, talán a gyermek oszifője sem, hogy a budai Vár alatt hosszu barlangrendszer huzódik, érdemes megnézni.
Van aztán Budakeszi Vadaspark, Szentendre-tömérdek látnivaló, Százhalombatta- Régészeti Park, Érd- Földrajzi Muzeum (Magyarország egyetlen ilyen muzeuma), ha már Érden járnak, van itt 1 minaret is, római kori ut, stb.
Martonvásár-Botanikus Kert, hirtelen ezek jutottak eszembe.
Megyek, Bébi felébredt.
Melcsi

melcsi1967

Melcsi!

Hát most is érdemes volt idenéznem. Ezeknek a látnivalóknak egy részéről még cak nem is hallottam, és mivel mind Pest környéke, ha lesz szabad pár óránk, mi is meg fogjuk nézni ezeket.

Gabi
paga

Sziasztok!

Hát nagyon sajnálom, hogy a találkozóból kimaradunk. A férjem testvérei Pesten laknak és pár hete voltunk is náluk. Marcell nagyon nyügös volt, ő még nem kedvelte az egész napos távollétet. Úgy gondolom ő még kicsi ilyen hosszú úthoz. Igaz, hogy egy óra alatt fel lehet érni Győrből Pestre, de neki nagyon fontos, hogy az ágyacskájában aludjon délben.

Melcsi!
Már nem csak Marcell beteg, Kyra is. Hörghurutja van mindkettőnek. Csak tudnám hol szedtük össze. Marcell még mindig szopizik, csak gyümölcsöt kap kiegészítésként. Még egy hónapig gondoltam a kizárólagos szopit, utána kezdenénk a főzelékeket.
Marcusom már nem fordul vissza a hasáról a hátára. Talán túl nagy a feneke.Kép
7,20 kg volt múlt héten. Viszont már mászni próbál. Nagyon édes ahogy erőlködik.Kyra nagyon drukkol neki. Még meg is tapsolja, ha kicsit halad előre. Viszont érdekes módon a hátán fekve valahogy mindig halad lefele. Dobálja magát. De hasra fordulni nem akar. Mindkét oldalra elfordul, néha teljesen kitekeredik, de nem sikerül neki a fordulás.

Kyra nyaggat, mennünk kell biciklizni.

Bea
beátab

Bea!

Jobbulást a csöpp embereknek. Remélhetőleg hamar túl lesztek ezen a fránya betegségen.

Melcsi!

Neked akartam már mondani, hogy amikor valamelyik nap a te Pöri bébidet Emesének írtad, el kellett egy pillanatig gondolkodnom, hogy kiről is van szó. Úgy megszoktam már a Pörit. A te bébid mekkora?

Gabi
paga

Lányok!

Köszönöm a programajánlatokat!!!

Bevallom nekem a Bányamúzeum tetszene a legjobban, de az a legelérhetetlenebb. Megnéztem a vonatot, de bő 2 órás az út, ami még talán-talán beleférne, viszont alig van járat, ami van, az is rosszkor (hajnalban). Azért mi majd családilag elmegyünk.

A Vár alatti barlangrendszer is egész jó, ez például nem is jutott eszembe, pedig mi voltunk ott a gyerekekkel. És ha már itt tartunk, akkor a Gellérthegyi bunker és a Sziklatemplom is jó lehet.

Majd elsorolom az ofőnek, ő pedig megbeszéli a gyerekekkel, aztán majd döntenek.

Kép
regina3

Icus!
A dokid nagyon rosszul tudja a ref. határokat. Talán nem kéne véleményt nyílvánítania olyanban, amihez nem ért. Az lenne a korrekt tőle, ha átirányítana egy szakemberhez. Mindenképp beszélj Gyurival Õ profi ebben. És Melcsi is többet tud, mivel a férje álltal van tapasztalata, bár a terhesség alatt mások a határértékek, de nagy eltérés nincs.

Mikor Balázzsal terhes voltam, nekem is a kötelezö terhelésen derült ki a terhességi cukor. Ha jól emlékszem 8,4 volt a 60 perces értékem. Az orvosom azonnal átadott Gyurinak, aki akkor még a Szabolcs u.-ban dolgozott és az egyetlen orvos volt a kórházban (de szerintem az országban is) aki ezzel a területtel foglalkozott és jártas volt. Illetve akkor már az én mostani dokim is értett hozzá, mert Gyuri megtanította és neki adott át, mivel nem akartam a világ végére követni, amikor átment a Jahn Ferenc kórházba főorvosnak. Most már Õ is profi. Remélem nálad max a diéta lesz. Nekem már Balázsnál is inzulin kellett a végén.

Kép

KépKép
nyanya67

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Úgy látom a hétköznap nem igazán megfelelő mindenkinek. Hétvégére viszont nem nagyon ajánlanám az Ikeát, mert akkor nagyon sokan vannak. Ugyanez a helyzet hétvégén bármely más nyilvános helyszínnel. Ha Pagának nem megterhelő, akkor a legjobb nála lenne, természetesen úgy, ahogy Melcsi is írta.( mindenki visz valamit, előzetes egyeztetés alapján) A hétvégék közül nekem a pünkösdi hétvége egyáltalán nem jó.
Kriszta! Köszönjük, hogy táblázatba rendezed a lehetőségeket.

Icus! Remélem nem lesz komoly problémád a cukroddal!

Ancsi! Tényleg régóta nem írtál. Remélhetőleg csak az időhiány tart vissza. Azért jó lenne, ha csak pár mondat erejéig, de jelentkeznél.
Melinda
fermel

Sziasztok Lányok!
Kedves Paga!
Mostanában egyre sürübben Emesézem Pörit, mivel figyel már a nevére. Pedig az elején olyan furcsa volt, hogy nem is mondtam Neki a rendes nevét, nem állt a számra, de mostmár igen.
Holnap lesz fél éves. Nagyon gyorsan telik az idő!
Ha eljöttök kies városunk nevezetességeit megnézni, feltétlen keressetek fel! A mi boltunk is 1 nevezetesség! Gyönyörü virágokat ültettünk minden szabad helyre kint az utcán, már csak azért is.
Kedves Bea!
Hát sajnálom hogy ilyen betegek vagytok! Pedig ugy tudtam, az anyatej védelmet nyujt a bacik ellen.
Bébi is hátrafelé halad általában, bár ha kuszni kezd, akkor előre. Marcell igen szép sulyban van! Mi most tartunk kb. itt.
Két hete ballagáson voltunk, talán irtam is, hogy átautóztuk a fél országot, de Pöri nagyon jól birta. Igen alkalmazkodó gyerek, nem nyügösködött. De emlékszem, 2 hónapos korában ugy gondoltam, elég nagy már 1 bevásárlóközponti lófráláshoz. Nem volt az, sirdogált, éhes volt, stb. Azóta se próbálkoztam, csak rövid élelemvásárlásra vittem, de ott is folyton elkezdte a sirást. Most kb. 2 hónapja, hogy nem sir már a Sparban. Már mondtam Neki, hogy el is viszem még a beültetés előtt a városunkban nyilt Tescoba, ami nem tul nagy szerencsére, tehát Vele is bejárható.
Amiért irok, aHHOZ HOZZÁSZÓLÁSOKAT KÉREK, KÜLSÕ, MINKET CSAK OLVASÓ ASSZONYKÁKTÓL IS!
A mai Vendég a háznál-ban a hordozókendőről és a babahordozásról volt szó.
Már régebben is elgondolkoztam, vajon nem vagyok-e tul maradi vagy keményszivü Bébivel.
Ugyanis a müsorban megszólalt 1 anyuka, aki elmondta, hogy a héthónapos gyermekét pici kora óta sokat hordozza benne otthon, és hogy ez milyen jó, stb. Hogy szinte felesleges a babakocsi, sőt a kiságy is, mert lehet együtt is aludni a babával, és ez is jó.
Aztán beszélt a pszichológus is, hoyg az ilyen közelségben tartott gyerekek milyen boldog és kiegyensulyozott felnőttek lesznek, bezzeg azokkal mennyi probléma lehet, akiket méshogy nevelnek.
Tudom, hogy most ez a tendencia, "igény szerint" szoptatni, felvenni, ringatni, vele aludni, teljesen megfelelni minden igényének.
Ezzel ellentétben én ugy érzem, hogy a babának is meg kell tanulni bizonyos fokon alkalmazkodni a család életrendjéhez.
Máté babakorában az volt a tanitás, hogy pontosan 3, majd 4 óránként enni, nem felkapkodni,saját ágyban aludni tenni,stb.
Én, nem azért, hogy megfeleljek a tanitásnak, hanem mert valahogy igy alakult, ha sirt, először ugy próbáltam megnyugtatni, hogy odamentem, beszéltem Hozzá, ha messzebb kellett menjek, akkor is beszéltem Hozzá, este a versike után szépen betettem az ágyába és elaludt ringatás nélkül, nem kötöttem magamra órákra, és mégis mondhatom, kiegyensulyozott, boldog és életvidám emberke lett. Kialakitottam egy napirendet, ami persze lehetett kicsit rugalmas, de az esti 8 órás alvás mindig be volt tartva.
Most Pörit is igy igyekszem nevelni, nem is igyekezet, mert már rég sikerül. De attól, hogy nem kötöm magamra órákra, még nem érezném magam hanyag anyának. Nekem elvem, hogy az alvás, de csak az mostmár, a kiságyában vagy a babakocsiban történjen, nem ringatva, hanem akkor viszem be, amikor már látom hogy teljesen álmos és nem fog sirni hanem elalszik szépen. És igy is történik.
Ha pedig felébred, jókedvü, és boldogan játszik a járókában, vagy néha már a földön. Én is játszom Vele persze rengeteget, dögönyözöm, kukucskálunk, vagy döcögünk, beszélgetünk, énekelek Neki, de ha dolgom van, akkor szépen játszik egyedül is, persze tőlem 1 méterre van a járókája. Ha teregetünk, viszem magammal, leteszem az ágyra, és sokmindent akkor csinálok, ha alszik. De magamra sose kötöztem csak azért, mert nyugtalan. imádom megölelni, a karomra venni, sétálgatni Vele és mutogatni a képeket a falon, vagy bármit. De ugy érzem, szüksége van szabad mozgásra, játékra egyedül is, és nemcsak körülötte forog a világ, Õ egy olyan kis családtag, aki persze a legnagyobb odafigyelést igényli a kiszolgáltatottsága folytán is, de meg kell tanulnia azt is, hogy mások is vannak, alkalmazkodni kell.
Mit gondoltok, lehet hogy maradi vagyok?
Erről várnám a véleményeket, már csak azért is, mert mostanában a folytonos hordozást, együttlétet, együttalvást éltetik minden gyerekkel foglalkozó médiában.
De elfelejtik emliteni, hogy a babán kivül van férj, talán másik gyerek, esetleg épitkezés, és az anyuka is akarhat néha maga lenni. Hát ezt egy folyton ölbe szoktatott csecsemő mellett nehéz véghezvinni.
Ki hogy csinálta, csinálja, régi és uj anyukák?
Na ez olyan hosszu lett, kiváncsi vagyok elolvassa-e valaki?
Melcsi

melcsi1967

Sziasztok!

A cukorral kapcsolatos infók nagyon elkedvetlenítettek. Már csak abban bízom hogy a holnapi eredmény jobb lesz mint az előző volt. Ha ez egyáltalán lehetséges...Vagy csak rosszabbodásra számíthatok?Kép

Kriszta
Köszi a mailt. Megnézem.
Gyurinak írtam a másik topikba, nem tudom mikor válaszol.

Melcsi
Bocs, tényleg azt hittem elírtad az injekció időtartamát.
Most a hetedik hónapot kezdtem, július végére vagyok kiírva.

Na megyek, magamba roskadok...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icuskám!
Ne roskadj Magadba, hanem fülelj holnap erősen, hogy mit beszélnek Hozzád, és azt tartsd be rendesen, mert legfőképpen a babának lehet baja a Te magasabb cukrodtól, ha igy marad. Ugyanis magas cukorszinthez szokik, és születés után nagyon lemehet Neki, amitől be is kómálhat. De ha diétázol és beáll a cukrod, akkor Neki sem lesz baja. Ezt kell szem előtt tartani, és akkor birni fogod!
Nekem a sulyom miatt már eleve nagyon mondták, hogy vigyázzak a CH-tal, és nem is volt baj szerencsére. De minimálisat ettem tényleg.
Melcsi

melcsi1967

Lányok, nem is irtam, hogy Pöri elkezdte a valódi társalgást. Ma este többször és szándékosan kinyilvánitotta, hogy "bü bü bü".
Vacsora után ,mikor mondtam Neki, hogy nem donjuk le a cumisüveget, azt mondta, hogy "de de"
Ezt mind 1 nap alatt fejlesztette ki.
Melcsi

melcsi1967

Icus!
Ne roskadj magadba. Abszolút elképzelhető, hogy a köv. eredmény jobb lesz. Egy nem cukros kismamánál is előfordul, hogy néha felszalad. Ezt sokminden befojásolja. Időjárás, lelkiállapot és az elmúlt hetekben elfogyasztott kaja. Amit Melcsi írt a magas cukorról az úgy igaz, de azért azt hozzátenném, hogy neked nincs miért megijedned, mert ez még nem az a kiemelkedően magas eredmény és egy diétával vagy inzulinnal karbantartott cukor, ha néha felszalad az még nem tragédia.

Melcsi!
most rohanok, de majd válaszolok a babatémára is

Kép

KépKép
nyanya67

Melcsi!
Már vissza is értem, csak a kocsit leadtam a szervízbe. Most itthon döglünk ebben a szép időben, mert az oviban csőtörés és szünet van. Jókor Kép Kocsi nincs, eső szakad, semmit nem tudunk csinálni Kép

Én annó mindig kivettem Balázst, amikor sírt, de nem volt rám kötve. Szerintem ez a magamrakötözés és a ridegtartás is rossz. Egy kisbabának még éreznie kell, hogy mindig ott van anya, mikor szüksége van rá. A legjobb, ha mindent úgy csinálsz, ahogy Te érzed és nem a nagykönyv vagy az elvárás alapján. A baba megérzi a lakásban terjengő hangulatot és ettől lesz kiegyensúlyozott vagy dilis nagykorában, mem pedig a magunkhoz láncolástól. Szerintem nagyon jól csinálod, Te vagy az anyja és Te tudod mi kell neki. A mozgás fejlődéséhez is kell a szabadság és ha mindig csak magamrakötném, akkor nem tanulná meg a forgolódást. Én inkább azzal nem értek egyet, hogy hagyni kell sírni. Szerintem az első 1-2 hónapban még nem hisztiből sírnak. Utána már tényleg hagyni kell egy picit. Egy baba se akar idegbeteg anyukát, attól tuti nem lesznek kiegyensúlyozottak, ezért is értek egyet veled. A szülői ágyban alvásról én meg csak rosszakat hallottam, érdekes, hogy Te meg az ellenkezőjét. Amúgy a legjobb, ha egyből a saját ágyában alszik, ettől még néha aludhat velünk, ha mondjuk beteg, vagy fáj a pocija vagy délutáni pihinél. Balázs születésekor elolvastam, mit hogy kell csinálni, aztán semmit sem úgy csináltam, ahogy azt írták.
Pl azt mondta a védőnő, hogy ha cumisüvegből adom a lefejt anyatejet, akkor leáll a szopival. Hmm le is állt 14 hónaposan Kép Ha viszont hallgattam volna rá és hagyom, hogy eldurvuljon a helyzet még jobban, mert sebes volt a cicim és nagyon fájt, akkor valószínű már 4 hónaposan elapadt volna a tejem az idegességtől vagy a fájdalomtól. Ennyit a szakemberekről.

Kép

KépKép
nyanya67

Melcsi!

Ne hidd, hogy senki nem olvasta végig, amit a gyereknevelésről írtál. Én teljesen egyet értek veled. Teljesen túlmisztifikálják a témát. Az természetes, hogy a baba több figyelmet kap kiszolgáltatottsága lévén, mint más családtag, bizonyos határokon belül. Ez egy lelki terror, azt sulykolják beléd, hogy érezd magad szarul, ha nem úgy gondolod, ahogyan ők. Nekem hasonló élményeim szoptatás terén voltak, ami nem ment, hiába kb. 2-3 hónapig a gyerek éjjel-nappal vagy rajtam lógott, vagy sírt, mert éhes volt. Nem ment! De piszok rosszul éreztem magam, mert mindenhol azt hallottam, hogy mindenkinek van elég teje, és képes szoptatni, ha akar. Na ettől aztán végképp megsemmisültem, magam alatt voltam, hogy nekem miért nem megy. Aztán egyszer csak írattam fel tápszert, és egyből megszünt minden problémánk, egyből csak 4 óránként evett, az éjszakákat átaludta, széklete rendeződött. nyugodt, békés baba lett. És én is helyrebillentem lelkileg.

Fogyasztói társadalom révén amúgy is mindent rátukmálnak az emberre, mint nélkülözhetetlen kelléket a gyerekneveléshez, mindenféle sterilizáló, kütyü-bigyókat, gyereklázmérő, stb. most nem tudom mi minden más okosságot. A szülők meg, akik persze a legjobbat szeretnék a saját csemetéjüknek persze hogy megveszik, pláne ha ügyes kereskedővel találják szembe magukat, aki szépen minden nélkülözhetetlen dologra rábeszéli őket. Aztán a dolgok zöme érintetlenül, vagy egy használat után ott hever, aztán a kukában, padláson, pincében köt ki. Szerintem nagyon észen kell lenni, és alaposan átgondolni, hogy mire is van szükségünk, mi jó a babának, mi könnyiti meg a dolgunkat, hogy az ár-érték arányról ne is beszéljek. Nagyon-nagyon sok pénzt költünk (magamat is beleértve) feleslegesen.

Icus!

Fel a fejjel, ahogy a lányok írták esetleg egy kis diétára számíthatsz, ami már csak két hónap lehet. Nem lesz biztosan semmi gond!

Melinda!

Én persze még áll, hogy lehet nálunk is. Nekem ez a hétvége nem jó, mert anyukám nálunk lesz, akivel ritkán találkozunk, mert vidéki, és amúgy is kicsit feszült a viszonyunk, ezért biztosan nem venné jó néven, ha még vendégeket hívnék.

A jövő héten nekem a vasárnap lenne jó, az utána következőkre még nincs programunk.

Jó esősre sikeredett ez a mai nap. Pedig a fiamék ma indultak 2 napos osztálykirándulásra Visegrádra. Remélhetőleg mire odaérnek már nem fog esni.

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok Lányok!
Először is az osztálykirándulásról! Könyörgöm, ha ezek a gyerekek jutalom gyanánt kaptak egy szabadnapot, ne büntessük őket avval,hogy mindenféle okosító programra vonszoljuk őket végig a városon, mindenféle múzeumokba.Olyat kell kitalálni amit ÕK élveznek!!! Pl. szerintem Visegrád jó ötlet, de nem azért mert remek kiállítások vannak, hanem mert lehet bobozni, az nem veszélyes,előtte vagy utánna lehet sétálni, kirándulni, nincs messze, mellesleg 2 buszmegállóra van a lepencei strand, ahol melegvizes medence is van (nem forró) nem is sekély, nem is mély, tehát pont tudnak benne a gyerekek játszani, hétközben meg szinte tök üres, ez sem utolsó szempont egy osztálykiránduláson, és az Árpád-hdtól a sárgabusz másfél óra alatt ott van.
A babák hurcolásával kapcsolatban csak azt szeretném elmondani, hogy ez az egész egy nagy baromság, amit természetesen az üzlet dagaszt egyre nagyobbá. Melcsivel teljesen egyetértek.Én ha újságban vagy bárhol meglátom ezt a hordozókendő dolgot,azonnal továbblapozok.(egyébként vannak a világnak olyan részei, ahol ez a mindennapi élet természetes velejárója, de ott is kényszerből cipeli, akár 3 évesk korukig a mamák a babákat, mert egy percet sem pihenhetnek, így kénytelenek a hátukra kötni a gyereket, hogy a szabadon maradt kezükkel, minél több tennivalót el tudjanak végezni. Nem gondolom, hogy a mi világunknak erre kéne tartani)
A találkozóval kapcsolatban úgy látom, hogy az nemigen fog összejönni,hogy mindenkinek megfeleljen az időpont, szerintem ez sem tragédia, mert végül is többször is össze lehet futni, de én nem szólok bele mert én elég mobil vagyok.
Üdv:Fanny
fanny01

Rabkri már nagyon régen nem járt erre. Remélem minden rendben van vele, csak nem jut gépközelbe?!

Gabi
paga

Fanny!
Na igen, majd ha megyek aratni én is veszek hordozókendőt, meg egy kosarat a fejemre Kép

Talira csináltam egy másik táblát, azért a régi megvan még, de szerintem már felesleges. Úgy látom a többségnek Pagánál jó Kép És csak a hétvége jó mindenkinek, ezért szűkítettem.

Jövő hét vasárnap nekem jó, de lehet, hogy a férjem nem tud jönni, mert pont akkor lesz gyógyszerész konferencia.

Mint írtam, nekem csak akkor jó Pagánál, ha valaki jön velem, ezért ha úgy alakul, hogy a férjem nem tud jönni, akkor jó lenne valakivel együtt menni. Hozzánk 2 személy akkor is befér, ha férjem jön. A gyereket tuti viszem, mert hétvégén velem van.

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Először is köszönöm az előzetes lelki támogatást cukor ügyben, tegnap este teljesen magam alatt voltam, minél többet olvastam utána annál ellentmondásosabb dolgokba ütköztem. Igazából az elkeseredésem nem a diéta vagy egyéb kezelés miatt volt hanem abból adódott, hogy féltem, hátha már valami káros hatása lett a Picúrra a rossz vércukorszintnek.

Kriszta, Melcsi
Dr. Gyuri még nem válaszolt, de a márc.10-i archívban egy másik kismamának ezt írta:"A cukorterhelés (75 g OGTT) esetén azt tekintjük normálisnak, ha a két órás érték 7.8 alatt van. 7.8-11.1 között IGT (amit a terhesség alatt terhességi cukorbetegségnek tartunk és kezelünk - diétával), a 11.1 feletti értéket pedig cukorbetegségnek."

De a LÉNYEG: a mostani eredményem JOBB LETT, mint a múltkoriKép, a 2 órás terhelés 5,8. Ez azért jól hangzikKép
A háziorvosom nem volt benn, egy gyakornok helyettesítette, vele nem akartam ezt kitárgyalni, de majd jövő héten visszamegyek az én dokimhoz és megkérdem kell-e még kontroll stb. Mert ha így ingadozik, bármikor feljebb is mehet... Ekkora ingadozás (diéta nélkül) szerintetek normális? Azért a diéta alapelveit - ha nem is szigorúan minden mozzanatot - nagyjából megpróbálom betartani. A dokim szerint minden egészséges embernek is jót tenne, ha így étkezne.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Nagyon jó, hogy most már jók az értékek, bár ezek szerint eddig is jó volt Kép Lehet, hogy az első terhelésnél még más a határérték. Én 1 órás értékre emlékeztem, de lehet, hogy akkor az a 8,4 nekem is 2 órás volt? Na mindegy már nem emlékszem.
Akkor az a táblázat is amit felraktam, valószínű már a diétával kezelt kismamákra vonatkozik. Bocsi a félrevezetésért.

Akkor most már koncentrálhatsz a talira Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta
Tudom hogy nem félrevezetni akartál hanem segíteniKép
A május 15., 21h 18' hsz-ban említettem hogy június első hétvégéjén valószínűleg elutazunk. De ebben még lehet változás, főleg attól függ hogy anyósoméknál mikor van sürgős munka a földeken amiben a férjemnek segíteni kellene, mert akkor ahhoz igazodunk. Ez előre nem mindig kiszámítható.
De ha mindenkinek az a hétvége jó, ami nekünk nem, akkor én majd legközelebb csatlakozom
Ja, és most a máj. 27 nem jó, hozzánk is vendégek jönnek.

Paga
Egyetértek a fogyasztói társadalommal kapcsolatos gondolataiddal. Szerintem is túl sok fölösleges dolgot árulnak, és néha hajlamosak vagyunk bedőlni ennek...
A tali nekem príma lenne nálatok, és szerintem is összedobjuk, ki mit visz: inni, nasi, gyümi stb.

Melcsi
Alapvetően egyetértek veled és Krisztával a babatémában, de van pár gondolatom hozzá. Szerintem - bár tapasztalatom nincs- az első pár hónapban fontos hogy a babát nyugtassuk meg, ha sír. Ilyenkor ez még nem tanult hiszti, hanem jelzés arra hogy valami baja van. Persze ennek sok oka lehet, de ha evett, tisztába tettük és nem beteg, lehet hogy csak magányos és anyjára vágyik. De ez is jogos igény és szükséglet a részéről. Ilyenkor ha megnyugtatják, azt tanulja meg hogy bízhat anyjában mert az segít rajta ha arra van szükség, következésképp bizalommal fordul az egész környezete felé. Persze ez nem vonatkozik minden kis nyekkenésre, de nagyobb sírásból biztos kimenteném.
Ami ebben fontos, az a megnyugtatás módja. Ebben nagyon sokfélék a babák igényei, és most arra hivatkozom, amit a mostani suliban tanulunk. Lakatos Kati kutatása szerint a babáknak más és más lehet a modalitásuk. Ebben az összeüggésben ez azt jelenti, hogy másfajta inger nyugtatja meg az egyik babát, és más a másikat. Vannak vizuális modalitású babák, akik az anya látványától, a tekintet összekapcsolódásától is megnyugszanak. Vannak akusztikus modalitásúak, ők leginkább a csendes, nyugatató hangtól, dúdolástól nyugszanak meg. A taktilis modalitásúak az érintéstől, testközelségtől, a vesztibuláris modalitású babák pedig a hely -és testhelyzet változtatástól, a mozgástól, ringatástól, esetleg erősebb rázogatástól. Nem akartam nagyon tudományos lenni, bocs, de ezt tanultuk és szerintem van benne igazság.
Ezt a tulajdonságot már pár napos koraszülötteknél megfigyelték, és ez azért jó, mert az anyák könnyebben meg tudják nyugtatni a babájukat, ezáltal jobb anyának érzik magukat, ha rájönnek hogy az ő babájukra mivel lehet leginkább hatni. Gyakran kevert modalitásúak a babák, tehát ezek a dolgok együttesen hatnak leginkább. És most térnék vissza a hordozókendőre:
Ha egy baba taktilis-vesztibuláris modalitású, az azt jelenti hogy bár jóllakott, nem pisis, nem beteg, mégis vígasztalhatatlanul sír, akkor számára a folyamatos vagy legalábbis gyakori testközelség, ringatás, babusgatás a "gyógyító inger". Ilyenkor nagyon hasznos lehet a hordozókendő, ami az anya viszonylagos szabad mozgását teszi lehetővé (pl. házimunka végzése) úgy, hogy közben a baba igényét is ki lehet elégíteni.
Tehát megint oda lyukadunk ki, hogy minden gyerek más és más, nincs egységes recept. Ovisok között is megfigyelhető, hogy vannak nagyon bújós gyerekek, akik sok ölben levést igényelnek, mások nem szeretik ha megérintik őket. Van aki egy dalra felkapja a fejét és játékát ledobva szalad oda, más gyereket egyáltalán nem érint meg az énekszó stb. És ezek az egyéni eltérések jó része felnőttkorban is jellemző.
A hordozókendő jól jöhet még akkor, ha pl. nálatok pici lesz a korkülönbség a testvérek között, a nagyobb gyerek még igényli a babakocsit, a kicsi a hordozókendőben lehet pl. séta, közlekedés alkalmaival.
Egyébként messzemenően egyetértek abban, hogy a babának is meg kell tanulnia alkalmazkodni, és nem foroghat mindig körülötte a világ.
Azt ágyba beszoktatást én sem tartom jónak, remélem ezt a sokadik átvirrasztott éjszaka után is lesz erőm kimondaniKép. Arra gondoltam, hogy éjjelre úgy kellene az ágyam mellett elhelyezni a babát, legalább eleinte, hogy ha felsír és egyébként más igénye nincs, karnyújtással elérjem egy kis simogatásra, érintésre akár anélkül is hogy ki kéne vegyem.
Olvastam még egy érdekes dolgot arról, miért sírhat az ágyában a baba. Ha az ágy túl nagy, túl tágas számára, ettől eleinte megijedhet, mert a méhben a kis helyhez volt szokva. Ilyenkor segít a bebugyolálás, valamint ha az ágy egy részét takaróval leválasztják és fokozatosan növelik körülötte a teret. Viszont előfordulhat ( ritkán) klausztrofóbiás gyerek is, aki minél nagyobb térben van, annál jobban érzi magát. Na most legyen okos aki tud!Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?