Új privát üzeneted érkezett!

Vanda a kezelés költségeit is elszámolja a kaáli a tb-nek!!Minden vizsgálatot, és beavatkozást finanszíroz a tb. Tény és egyben szomorú dolog is , hogy piszok jó üzlet. :twisted: Amiből egy pár éve már egyszer volt gond, és vizsgálódás.

:Engem is elszomorít az 1500 pénz mert, eddig sokszor ha csak visszamentem, vagy clostiztam ingyen néztek meg, most viszont az UH is fizetős lesz ennél viszont összeget nem tudok.

Én pályafutásom még a nőiklinikán kezdtem, a kaáliban alapítótag vagyok sajnos :( eddig volt olyan stimu ami 80, de olyan is ami 150000-be került. Ebben csak a gyógyszerek vannak benne!!! Az hogy nekünk még a férjemnek is sokat, plusz javasolt vitaminok gyógyik,akupunktúra stb. stb.-re is költeni kellett az egy dolog.
Ezért írtam egyszer, hogy ennyi pénzből amit mi kifizettünk lazán elvégzett volna a gyerek már egy egyetemet is.
De attól függetlenül ha meglesz ugyanúgy megfogkapni mindent. Legfeljebb vidámparkba nem megy.

"Ha az élet citromot ad................csinálj limonádét!
árnika

Ha visszaemlékeztek rá éppen tavaly akarta a tb. a támogatott lombik számát csökkenteni!! Mivel a nagyokosok szerint külföldön az első vagy második kezelés max. sikeres, és inkább ezt kellene megnézniük hogy Mo.-on miért nem??4 Ezzel elvéve a lehetőséget sok embertől, mire felhívták a figyelmüket rá hogy ez egész község számot jelentene.
Az OEP szerint így is támogatott a gyógyszer!!! Örüljünk neki :twisted:

A férfi adatait azért kérik el, mert az ő spermáját vizsgálják, kezelik, amit a kaáli ugyanúgy elszámol a tb-nek.

Egy C-vitamint bár nem vettem mostanában szerintem max. 1000 Ft-ért veszek meg, egy okostojást apának 6000Ft.-ért!!!

árnika

Az a baj ezzel a "külföldön az első vagy a második sikeres" dumával, hogy statisztikákra alapoznak. Az meg soha nem a valós helyzetet tükrözi... Ja, és a másik fórumon van egy csaj, ők Németországban laknak és neki a kora miatt nem támogatják a lombikot. Azon gondolkoznak, hogy inkább itt csináltatják meg, mert olcsóbb, mint ott... Na ezt adjuk össze.
Egyébként én a múltkor dobtam el az agyam. A párom kislányának váltottunk ki egy védőoltást. Nem kötelező, de a doki ajánlotta. 16000 Ft volt!!! Mit mondjak, dobtunk egy hátast... Gyógyszerárak. Tudnám hova teszi a TB, amit befizetünk. A levonásokat már meg se merem nézni a bérlapomon. :?
vovanda

ha nem sikerül a második inszem szerintetek belevágjunk a harmadikba vagy inkább lombik. Anno a dokik a lombikot 100%osnak mondták.
MOst a kiválogatás után 18 millió volt a férjem spermaszáma. De én kételkedem a miskolci dokiban, igaz a kolleganőmnek elsőre sikerült-ismerős persze-.
szmet

UH 5-7000 azt hiszem.

Úgy tudom min. 4 inszem kötelező.
Nekünk 6 volt mert a doki ezt ajánlotta.
Most én is ajánlanék neki valamit......... :twisted:
remegõs

No f...a akkor ha elkezdem szedni a clostit, akkor az min. kettő konzi, plusz 2-3 UH ......nem is írok inkább semmit :twisted:

Szmet én úgy tudom ha a orvosilag lehetséges inszemmel, akkor kötelező a 6 inszem!! Vagyis a ti esetetekben amíg párod katonái megfeleőek addig inszem. ,és őszinték legyünk kiméletesebb mindenféle szempontból.
Az meg hogy 100% hát nem tudom milyen doki az aki ezt meri kijelenteni :roll: sajnos erre garancia nincs.
DE szerintem neked nem ezen kellene agyalnod most.!!

Viszont nem akarok senkit bántani, de tény hogy külföldön eredményesebbek ,azt hogy ez miért van az már szerintem sokkal öszetettebb.
Pl. németben először mindenféle gyógykészitményeket adnak, és ha az nem hat csak akkor nyúlnak vegyianyagokhoz.
Éppen nemrég gondolkoztam rajta, hogy anno nekünk mikor gond volt a sereggel onnan hoztak apának vmi gyógyit, és lehet az segített. Itt egyből elkezdték mindenféle hormonnal tömködni.

szép estét

árnika

Hát most csodálkozom. Nekünk személyesen mondta Tándor doki hogy 2-3 inszem utána jöhet a lombik, lehet hogy ez is már doki függő?
szmet

Nálunk be se próbálkoznak inszemmel. Amikor a párom a volt feleségével ezt az egészet elkezdte és kiderült, mi a gond, szóba se került az inszem. Őt is tömték mindennfélékkel, javult is az eredmény, de csak átmenetileg.
Én személy szerint örülnék, ha próbálkozhatnánk inszemmel, de sajna nem lehet.
vovanda

sziasztok!

na mostmár vagyok és leszek.remélem nem baj... :roll:

árnika!képzeld én nem jutottam be a programba.már nem volt hely.és azt mondták 2 hetente menjek be mert indulnak folyamatosan.hát ez van.pedig jó lett volna bejutni.na mindegy.várok türelmesen.hogy vagy?én megvagyok.a mensim 40 napra jött meg.az jó ahhoz képest,hogy 1ddig egy évben kétszer volt meg spontán.mostmeg minden hónapba.úgyhogy örülök.a pm-ed?gyógyit szeded?majd írj mizu veled?pusszancs! :wink:

aninak!NAGYON-NAGYON ÖRÜLÖK,HOGY MINDEN RENDBEN ZAJLOTT A SZÜLÉSEN.GRATULÁLOK NEKTEK!NAGYON SZÉP SÚLLYAL ÉS HOSSZAL SZÜLETTEK.EBBŐL IS LÁTSZIK,HOGY SZÉP EGÉSZSÉGESEK!JÓ EGÉSZSÉGET ÉS SOK-SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK NEKTEK.(ha van időd várjuk a képeket a picikről!)puszi :D

kincs!már nem sok van hátra!nemsoká előbújik kiskincs!remélem jól vagytok?hogy bírod ezeket az utólsó időket?pocid szép nagy és a babasarok egyszerűen gyönyörű,és kellemes.biztosan jól fogja érezni magát a pinduri.vigyázz magatokra! :wink:

mazsi!hogy telik az idő...már 12 hetes vagy.azta...nagyon örülök nektek.majd írj mi volt ultrahangon!vigyázz magatokra! :wink:

móni!remélem jól vagytok!picikkel mi újság odabent?gondolom jól érzik magukat anya pocijában...vigyázz magatokra! :wink:

szmet!megy a drukk!

vanda!veletek mi újság?elkezdtétek már a programot?inekció?egyebek? :roll:

majd még jövök,de most mennem kell.pusszancs mindenkinek!

Kép
timé&tati

Sziasztok!

Szia Timi! Már hiányoltunk!
Gratula a spontán menszihez, annyira felemelő érzés tud lenni :) bár igazából nem ez a cél de nekünk mégis öröm :wink:
Köszi jól vagyunk, jobban alszom mint eddig és az este wc-re sem keltem sokat

Szmet sztem ha a dokival beszéltek,hogy mit javasol okosabbak lesztek..nekünk B.B. első perctől lombikot mondott (egyébként papír szerint akinek jók az eredményei 6inszem után jön a lombik) aztán vártunk vártunk én javultam és egyszer pl T. azt mondta szte inkább inszem,B.B. vel meg a lombikról beszéltünk, az utolsó hónapban már beadtuk a derekunk,de nem kellett a lombik. :wink:
Vendég

Sziasztok

Sziiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaaa Timi :lol: :lol: Már hiányoztál nagyon.
Örülök neki nagyon hogy piri jön vendégségbe hozzád magától. Majd msn-en beszélünk jó, ha ráérsz :lol:
Lényeg én beleválasztottam, sőt ha nem tudtam volna akkor ezt kategórikusan közölték is pénteken. De nem bánom, a hét elején már reménykedek a pozitív visszajelzésben.

Szmet látod Kincs példája is mutatja, hogy jobb elöszőr inszemmel próbálkozni. Akár fizikailag, akár anyagilag nézzük.
B.B. úgyis azt mondja, hogy (neki mindegy alapon)mehet a lombik. Bár ez csak az én véleményem.

jók legyetek

árnika

Timi!

Csakhogy megvagy. Már épp ideje. Még nem kezdünk, csak májusban. Április 30-án szakvizsgázom, azon túl akarok előbb esni.
Amúgy semmi különös. Anyukámnál voltunk ma, meg ott volt a tesóm 3. csemetéje. Édesek voltak a kölkök, játszottak, nem veszekedtek. Zabáltam őket. :lol:
vovanda

Hali!!

Vanda beszéltél Anival?????
Sokat gondolok a kis családra, én írtam neki tegnap sms-t remélem megkapta... csaszi volt vajon?

Legyetek jók!
Vendég

Kincs!

Próbáltam Anit hívni, de nem vette fel. Gondolom majd visszacsörög. Remélem, semmi baj nincs, bár nem hiszem.
vovanda

sziasztok!

köszi csajok,hogy hiányoltatok!ti is hiányoztatok nekem,de nagyon-nagyon! :D

remélem ani és a picik jól vannak.ha tudtok felőlük írjatok feltétlenül!!! :roll:

vanda!érthető,hogy előbb a vizsgádon akarsz túllenni.nagyon drukkolok,hogy sikerüljön minden.miket beszélek?????biztos,hogy sikerülni fog.ügyi csajszi vagy te. :wink:

kincs!örülök,hogy jól vagy,vagytok.igen igazad van hogy,...hogy tudunk örülni a spontán mensinek.másnak természetes,de nekünk nem.éppen ezért örülök neki.és ahhoz hogy baba foganjon ez mindenképpen kell hozzá.és hogy minden hónapban megjön,az egy előrelépés a cél felé. :wink:

most megyek.mindenkinek sok-sok puszi!!!!legyetek jók!

Kép
timé&tati

hello!

nem tuntem el, csak szombaton suti, vasarlas stb es tegnap voltunk Velencen talizni egy bartnonkel aki parizsban lakik es meg hivot az eskuvore ami szeptemberben lesz, nagyon jo lenne menni, de akkorara mar kb 32 hetes leszek es nem vagyok benne bizti hogy el mehetek itthonrol 4-5 napra, a parja el hozta meg kerni a kezet es persze kapot egy gyonyoru gyemantos gyurut is .....

na de terjunk visza a normalis vilagba, en azt hittem hogy ti nem kel enyi penzt fizesetek az inszemre, vagy gyogikra stb mivel azt gondoltam hogy fizeti a TB, akkor mit magyaraznak ujsagokban hogy milyen jo HU-ban mert nagyon jol el vannak latva a meddosegi problemak , sok zagyva es az ember kel perkalja a jojot, mi is 12000 ft fizetunk az elso talin es 60000 ft az inszem es kb 80-90000 gyogyik, ha itt lett volna a kozelben nem is lett volna sok + az utak, de persze az ember nem sajnalja a babaert, de aki nagyon sokszor kel probalkozon az nagyon sok penzt is fizet, nalunk ha nem sikerult volna az inszem marciusban/apriliben probalkoztunk volna lombikkal mivel picit nagyobbak a statisztikak, de ha az sem sikerult volna a tovetkezo akkor lett volna mikor lett volna ra penz es persze inkabb sokmindenrol le mondtunk volna es akkor sem jott volna osze a penz oljan gyorsan, nagyon szomoru ez a normalis vilag vagyis aki csak 2 fizetesbol el nem tud minden honappban probalkozni a babagyartassal :cry: :cry: :cry:
en most tul vagyok ezeken a problemakon de most az izgat hogy a ceg eleg roszul mukodik es lehet nem bir ki meg 6 honapot sem, addig meg a picik 6 honaposak lesznek kapok fizetest (80 vagy 100% nem tom biztosan meg) de ha a ceg be fucsol nem tudom ha peldaul a munka miniszterium fizet vagy nem esetleg menyi %-ban, adig meg nem tudok biztosat probalok nem izgulni...

Arnika! remelem josz a jo hirekkel a vizsgarol :wink: szerintem hulyesegeket beszelnek hogy kulfoldon nagyobbak a sikerek, a legjobbak es a leg dragabbak Belgiumban vannak es ott is kb 35-40% a statisztika de 12-15000 €-ba kerul, mielott hu melett dontotunk szejel neztunk a netten kulfoldi klinikakban es nem jobban mint hu-ban, persze minden klinika ki ir egy statisztikat amibbol legalab 5-10% le kel faragni mert csak reklam, szerintem mindenhol egy business ez is mint mas csak tepik az emberrol a penzt mintha mi a kovek alatt talalnak, kesz nem idegesitem magam :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
ha mindegyik doki azt mondja hogy lehet adjatok bele anyait apait a babaerdekeben es meg lasd jonni fog a te babucid is es persze cserelhetsz vonalzot is, valamikor nekem ezt mondtak es persze azt mondtam magamban persze csak ugy beszelnek hogy nyugtasak az embert de szerencsere nem ugy volt, en is ugy mondom nektek hogy bizti jon es a nagy nap hamarosan el jon, minden nap elteltevel kozelebb vagy a babadhoz es mindenki aki ezt kivanya tiszta szivbol

Vanda! nagyon koszi a receptet, a ferjem mondatom habzsolta, nagyon tetszet neki is

Pasi! mi az hogy vegtelen ???? (elektro-enetgiai mernok vagyok)
:lol: :lol: :lol: remelem nem veszed komolyan

Timi! nagyon orulok hogy jon a mensi, nagyon hianyoztal, a picik remelem rendben vannak, 16-an megyek uh-ra

szmet! minden lehet meg baba is, szoritok!!!

puszika mindenkinek

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Móni!

A TB nem fizet mindent... :cry: A gyógyszerek pl. egyre drágábbak (minden gyógyszer), egyre kevesebb támogatást adnak rá. És az orvosi beavatkozások sem mindig ingyenesek. Ez van, elvileg most éppen nagy egészségügyi reform van folyamatban, de szerintem nem igazán jól fogtak hozzá...
vovanda

móni: nem tudom, mi a végtelen...mint már mondtam, 1 fölött keverem a számokat. de mivel te mérnök vagy, biztos meg tudod mondani, melyik a legnagyobb:-))))
1szálpasi

Hát igen. Az utrogestant amikor váltottam ki majd ..ültem amikor meghallottam hogy 3300 ft két doboz. A nő ennyit mondott kevesebb a támogatás rá. Nem értem mért nem lehet pl ezeket közgyógyra adni amikor rászorulunk.
szmet

Sziasztok!

Szmet!

Hát amikor én megláttam, hogy 6 por és 6 oldószeres ampulla (menopur injekció) 25000 ft, akkor én is majd agyvérzést kaptam!!!

Minden ennyire drága, vagy csak ez?

üdv.!
kjaja

Kjaja! jo hogy jottel, nagyon reg nem latalak, remelem minden rendicsek

en 10 menupurt kaptam es 50.000 ft fizettem + ovitrell kb 7500 ( a kaaliba) masodszor a gyogyszertarban vettem az ovitrellt es kb 9500 ft volt, mereg dragak a gyogyik, de szerintem meg eri, a romaniai fodrasznom temesvara jar es ott nem kapnak enyi gyogyit de mar 5 inszemet csinalt + 1 lombikot es meg semmi, es persze mindent privibe fizet, szerintem ok is cserelhettek volna kocsit... tobb romaniai topikon olvastam hogy szinte mindenki meg van elegedve a debreceni es szegedi kaalival, mondjuk azt valamivel, de nem sokkal dragabbak mint a romaniai dokik, de ugy latszik hogy a statisztikak is sokkal jobbak, tehat mindenki fel a fejel, hatha ott a miniszteriumokban ki talalnak valami okosat...

talan mar mondtan, mikor Koncz dokinal voltam Pesten beszelgetni 20000 ft fizettem es meg szamlat sem kaptam, a lombikert pedig mondta hogy ki kel fizetni a korhazi dijakat+gyogyikat es neki feketen 200000 ft + 50000 ft a biologusnak, persze el ment a kedvem tole, szerintem a dokik nem csak a penzert kenne hogy dolgozanak hanem az emberekert, ha csak a penz erdekli oket mert nem mentek ugyvednek pl.

Kép

demoniq13

Szia Moni!

Köszönöm, hogy hiányoltál :oops:

Ha már a menopurnál tartunk, te hogy szúrtad és mikor? Mert valahol olvastam, hogy nem elég egyszerűen magadba szúrni, hanem kicsit vissza kell szívni és utána benyomni az anyagot?! Hát nem tom? Te hogy csináltad? És mikor szúrtad? Én este 7-8körül akarom! Az jó?

Amúgy te hogy vagy? Remélem minden ok veled, veletek?!

várom válaszod!

Üdv.!
kjaja

Nekem a gonalért 45 ezret kellett fizeni plusz még az ovitrell. És persze a 40ezeres inszem kölcség.
Mos egyáltalán nem érzem magam terhesnek már még lehet nem is kellene. Már viszont görcsöl a hasam sajna.
szmet

Sziasztok

Vanda Aniról nem tudtál meg semmit?? Gondolom még 2-3hétig bent kell maradniuk korházban.
Szerintem Pasi írásaiból gondolván, te nem a tanulástól és munkától vagy fáradt :lol: :lol:

Kjaja én harcedzett vagyok :lol: de ez még nekem is sok brrrrr...visszaszívni, benyomni.... Simán beadod és kész!! Nem tudom hova gondoltad, az a lényeg hogy bőr alá. Lehetőleg hasba. Kincs írta vkinek nemrég. A köldökhöz nem túl közel, mert ott több a pici ér, jobban fájhat. Összecsippented a bőrt, olyan 45 fokos szögben beszúrod, és kész. Ezek már kis pici tűvel vannak.
Ügyes leszel :lol:

lehet már írtam, 2001-ben !!!!!!!mikor apa katonáira felírta az andrológus a gyógyit mondta kicsit drága lesz, no a ˝kicsit˝drága 30000 Ft. volt. :roll:
A gonal komolyan mondom vetekszik az aranyárral!!! Programban az ember lány 10-20 ezer pénzt naponta magába szúr., és mikor megvolt az ET. azt hiszed már nem kell több, akkor jön az utrogestan, és a sok vitamin ami úgyszint drága.
Azt mondják hogy a támogatást megemelték ezeken a gyógyszereken, én nem vettem észre :twisted:

Kincs lassan jön a te időd, légyszives minden nap aláírni a jelenlétit hogy tudjuk mi van veled :lol:

Mazsi veled mizujs, nő már a pocid??

árnika

Árnika!

Egy másik fórumban olvastam, hogy így kell beadni, de már megtudtam a választ, anyukámtól, aki asszisztens :D

Tényleg úgy kell beadni, hogy mikor beszúrod a tűt, utána a fecskendő kör alakú végét, aminek a segítségével felszívod az anyagot, azt egy kicsit vissza kell húzni, mert akkor látod, hogy ha esetleg eret ért (mert akkor kicsi vér jön vissza, akkor esetleg máshova kell szúrni), és utána benyomni az anyagot!

De majd kiderül, hogy nekem hogy fog sikerülni :oops:

Amúgy a többit tudom! Elmagyarázták, csak tudod én még mindig az időponttal voltam elfoglalva, mert nem akarom rossz időben beadni! De azt mondják mindenhol, hogy csak az a lényeg, hogy azonos időben adjam be, az hogy reggel vagy este az mindegy!

Ha még lesz valami írok, ha nem gond!

puszi!
kjaja

Úristen még jó hogy nem kell magam szúrni mostanában, teljesen beparáztam. :lol:
Én nem szívtam vissza sosem, és NEM IS FOGOM!! Olan rosszul hangzik :lol:

árnika

Jó hát nem is annyira fontos, csak azért kell, ha esetleg rossz helyre szúrod, de ennek a lehetősége nagyon kicsi! Szerintem én is csak beszúrom és kész!

Bocsi, ha megijesztettelek! :oops:
kjaja

Sziasztok!

Aniról semmi hírem. Próbáltam hívni de nem vette fel a telefont. Az, hogy meddig maradnak bent, attól függ, hogyan fejlődnek a babák. Általában a koraszülötteket 2 és fél kiló körüli súllyal szokták hazaengedni, ha minden más is rendben.

És csajok: ezzel a szurival ne riogassatok. :oops: marhára félek tőle így is. Nem a szúrástól, hanem hogy magamat kell szúrni...
vovanda

Sziasztok!

Timi, jó hogy jöttél! Hajrá spontán mensi!

Kincs, nemsokára itt a nagy nap!

Árnika, valami suliba felvételiztél?

Móni, még dolgozgatsz?

Rólunk: a múlt héten megvolt a 12. heti Uh, a méreteket a kornak megfelelőnek találták :D
Akkor volt az első vér- és vizelet is, annak az eredményét még nem tudom.
Nagy sajnálatomra B. B. nem volt aznap, és már nem is kell menni a Kaáliba. Kerestem másik dokit, a héten beszélünk személyesen.

Tud valaki segíteni? B. B. legutóbb nagyjából elmondta a gyógyiszedés menetét, de most elbizonytalanodtam... A folsavból 2-szer 1-et szedek, ami a 25. hétig van írva, viszont a folsav papírján a terhesség 1. harmadában ajánlott. Meg legutóbb B.B. azt mondta, hogy majd le kell csökkenteni a 3-szor 2 Magne B6-ot is 3-szor 1-re. Ezt a körzeti is mondta, és másnaptól le is csökkentettem. De nem folyamatosan kellett volna??? Mikor barnáztam, 4-szer 2-ről 3-szor 2-re fokozatosan kellett visszaállni. Ja, meg a Rutascorbinra azt mondta, abba lehetne már hagyni. Viszont az is a 25. hétig van írva a Kaális lapon. Jajj, miért nem volt B.B.? Kár, hogy eztán nem a Kaáliba kell járni.
Elegem van ezekből a bogyókból!!

A gyógyszerárakhoz no komment. Én egy idő után már nem is számoltam...
mazsi02

Mazsi!

A Magne B akár végig mehet 3x2-vel. Gondot nem okozhat. A folsavat meg a többit szerintem beszéld meg azzal a dokival, akinél szülni fogsz. Ne utáljatok, de a Kaáliban baromi sok gyógyszert szedetnek, van, amit (talán) feleslegesen. Nekem folsavat az első harmadban napi egyet kellett. A Magne B-nek meg igazából majd akkor lesz értelme (kb. félidőtől) amikor elkezd a pocakod "gyakorlatozni". Vagyis jönnek a keményedések, ami kicsi összehúzódás. Teljesen normális, de ennek a mérséklésére kell a magnézium. És a maximális adag a 3x2. Érezni fogod, hogy mennyi kell ahhoz, hogy jó legyen a közérzeted.
vovanda

vovanda: Ha gonalt kapsz vagy tollat jobban mondta az szinte semmi. Én is írtózom a tűtől és a férjem be tudta adni még az otivtrellt is na az nekem valami szőrnyű.
szmet

Vanda, köszi.
A szuriktól tényleg nincs mit tartani. Főleg a Golnaltól. Az első nekifutás nehéz, de aztán kialakul. Nekem először a párom szúrta, mert én magamnak nem mertem, utána mégis megpróbáltam, és még könnyebb volt.
És igen, tényleg sok a bogyó... Én normál esetben jó, ha évente 2-3 szem fájdalomcsillapítót beveszek.

Kjaja, indul a szuri?
mazsi02

Szia Mazsi!

Igen, indul a szuri! Két nap múlva szúrom a menopurt! De szerintem én magamnak, mert a párom amilyen erős pasi, még átszúrja rajtam :D

Anyukám, igaz ápolónő, de rá nem merem bízni, láttam már, hogy hogy szúr :oops:

Úgyhogy maradok én, a nagy bátor :lol:

De az árakon ledöbbentem! :o :evil:

És majd 15.-én megyek vérvételre és ultrahangra!

Szurkoljatok!

Te, ti amúgy hogy vagytok?! Remélem minden ok!

üdv.!

Írhatnál sűrűbben!!!!!!!!!!!!
kjaja

Kjaja, bagoly mondja a sűrűbb írást... :wink:
Mostanában nem gépezek annyit, mint mikor ágynyugalomra voltam ítélve...

Egyébként egész jól vagyunk. Növöget a hasam, és már vettem egy kismamanadrágot, mert a farmerok kényelmetlenek, szorosak voltak.

Hajrá szurik és tüszőnövesztés!!!
mazsi02

Sziasztok!

Aniról én is várom a híreket!

Vovanda az első szurinál nekem is nagy volt a készülődés,riasztottam pár topiktársat (férjem nem volt itthon),hogy ha 5perc múlva nem írok akkor kidőltem..de semmi gond nem volt,esetleg a végén már unod .
Gyógyiból tényleg sokat szedünk én az első trimeszterben reggel délben este egy marékkal ettem..mára alig maradt tiszta furi. :lol:
De aki 100 ezret/ezreket kiad egy ciklusért, hónapokon át azt már nem érdekli a kétcsíkos után mit és mennyit kell szedni csak minden rendben legyen, azért egy spontán terhesség más /egészen máshogy gondolkodnak azok a kismamik,főleg ha csak "becsúszott" baba/ a sógornőm még vitamint se akart szedni,aztán a végén csak ette mert kicsinylették a babát.
(3*2 utróm volt,3*2 magne,3*2 rutascorbin, 3*1metformin,1 pm gyógyi,1gravida,1folsav,egy darabig kálium, medrol,e-vitamin )

Mazsi a folsavat végig is lehet szedni, de a kismami vitaminban is van talán elegendő, az első trimeszterben fontos!
Magnét tényleg igény szerint lehet szedni, én ha nyugis napom volt 3*1-et szedtem, ha menőkés akkor 3*2-őt vagy ha fájt a pocim még vettem be... gondot nem okoz, Te érzed mennyi kell.
Rutascorbin is csak vitamin én elég sokáig szedtem a tél miatt,de akár csökkentheted is. Vitaminok gondot egyik sem okoz ha szeded ha nem...
Ki lesz az orvosod? Klinikán? biztosan segít megoldani a kérdéseket!

Kjaja minden jót a ciklushoz!

Árnika?
Vendég

Kincs!

Valóban más egy spontán terhesség, bár azt megjegyzem, hogy aggódás azért jár vele. Viszont ezzel a sok bogyóval nekem egy bajom van: a Kaáli honlapján (is) azt írják, hogy a lombikos terhesség nem különbözik a normáltól. Szóval ha nincs eltérés, akkor miért kell ennyire másképp kezelni? Persze, tudom, vagyonokat költünk rá, sokat kell tenni érte, hogy baba legyen, valószínűleg én is többet fogok aggódni, mint az első terhességem alatt. Engem sem a pénz izgat, "csak" a rengeteg gyógyszer, amivel teletömöm a szervezetem.
vovanda

kincs: Ez nem semmi tényleg ennyi gyogyit kell szedni. Ez szörnyű. Az utrotgestant azt meddig kell alkalmazni? Úgy utálom amúgy. Volt egy másfél évig tartó gyulladásom na akkor utáltammeg a kúpokat mert havonta 2 doboz ment el.
Magamról: 15-én megyek vérvételre. Még annyit sem érzek mint az előző inszemnél. Semmi semmi és semmi. Viszont görcsölget a hasam.
szmet

Szmet
tünetekből semmire sem lehet következtetni, nagy drukk!
Az utrót a 12.héttől lehet elhagyni fokozatosan, akkor már a méhlepény veszi át a szerepét.

Vanda igazából nincs eltérés, mert olyan kismami a lombikos is mint a sima, de óvatosabbak és próbálnak biztosra menni. Meg sztem amikor a dokik látják a kétségbeesést egy kismamin akinek évek után végre sikerül és nagyobb az esély és jobban megnyugszik az anyuka ha szedi a bogyót akkor miért ne? Én sem szeretem a gyógyszereket de ha kell akkor kell. :wink: de nem feltétlenül kell beszedni őket ha te nem akarod.
Vendég

Kincs!

Köszi szépen! :)

Neked is minden jót!

Üdv.!
kjaja

Kincs, köszi neked is a felvilágosítást.
Már van dokim, de csak pénteken megyek hozzá. A klinikán. Persze, akkor majd megbeszélünk mindent.
Csak aggodalmaskodok, hogy jól szedjem a gyógyikat!

Te kinél fogsz szülni?
mazsi02

Sziasztok

Csajok FELVETTEK :lol: :lol: szó se róla lehet kis koromban nem vették el előlem a kakit :lol:
Mazsi igen suliba jelentkeztem, kicsit okosodni. Amitől felvételi elött egy szipirtyó elakart ijeszteni bennünket, mondván milyen nehéz, de nem sikerült neki, sőt :lol:
Nagyon rám fér hogy a gondolataimat eltereljem a babásodásról, mert kezdem úgy érezni hogy egy is gátolhat.

Kincs nagyon tetszik vonalzód :) De írásodban felfigyeltem vmire, te szedtél pm gyógyit?????

Mazsi ha tudsz és akarsz majd rakhatnál fel fotót :) És én is örülök neki hogy jelentkeztél :P Ki lesz az orvosod??

Kjaja ügyes leszel :) drukkolok

Vanda NE FÉLJ a szuritól!!!! Tanulgatsz?? Egy pár hónap múlva teljesen eggyüttérző leszek, igaz neked ott van Manó és Pasi is.
Még az is elképzelhető hogy segítségedre lesz szükségem.

jók legyetek

árnika

Árnika! Ügyi vagy! Ha szabad kérdezni, milyen jellegű suli? És mennyi idő? Én is beíratkoztam anno suliba, hogy eltereljem a gondolataim. És a végén egyik nap punkció, másnap államvizsga, harmadnap beülti... Pont addig tartott a sulis lefoglaltság, míg kellett :wink:

Ez a legutóbbi kép, a 10 hetes UH-n készült a kis picurkáról: Kép
mazsi02

Hali!

Árnika gratulálok!!
Emelem a kalapm! én is gondolkodtam sulin régen, de vhogy sikerült lebeszélni magam :roll:
Igen szedek pm bogyót, ezt is a mettel kb egy időben kezdtem. De hála istennek napi 1gyógyi nagyon jól rendezett, remélem a terhesség után is minden ilyen simán megy...sokaknál olvastam,hogy időnként alul vagy túl működik.. :(

Mazsi nagyon szép fotó!!!
Én is klinikán szülök :wink:
Vendég

Sziasztok!

Árnmika!
Ügyi vagy. (csak halkan: UGYE MEGMONDTAM???) :lol: :lol: :lol:
Tanulok, ma is 4-kor keltem. Kezdek nagyon fáradt lenni, de muszáj kibírnom. Már csak 3 hetem van és rengeteg az anyag (majnem a térdemig ér a kupac).
vovanda

Köszönöm szépen hogy gondoltok rám :oops: nagyon jól esett.

Vanda tudom hogy csatlakozik hozzád seprű :lol: :lol: :wink:
Kitartás :!:

Mazsi ez a kép nagyon jól sikerült, nagyon szép :) úgy szeretem látni az ilyet :)

árnika

hello, hello!

Arnika! ugyi vagy, de eszt mar tobszor mondtam, orulok hogy kicsit le kotod magad es lehet kozbe jon a meglepi is

kjaja! nagyon jol tudod hogy kel be adni a menopurt, mi sen szivtuk visza, valahogy nem ment, de a tobbivel nem volt gond en is este adtam be, probald kb egy oraban be adni, ne tunj majd el es szoritok a tuszonoveleshez, mi jol vagyunk

Vanda! ne felj a szuritol!!!!!!!!!! nagy lany vagy te mar, ha ki birod a sok tanulast, a szuri semmi, de komolyan :lol: :lol: :lol:

Mazsi! nagyon jol sikerult a kep en a jovo heten magyek uh-ra, picit meg dolgozok, 3 nap/het de birom

A gyogyikrol nekemis az a velemenyem hogy sokat adnak, es sem szoktam gyogyizni altalaban, de most szorgalmasan szedem a babakert

remelem aniek jol vannak

Kincs! miljen jo hogy mar iljen kozel vagy hogy az olesbe foghasad kiskincst, a ferjem azt talalta ki hogy mi sem fogjuk el mondani hogy mik lesznek a babak, de majd meg el valik

Kép

demoniq13

móni: Amikor a donort kiválasztották nektek beszéltek arról hogy milyen minőségű a sperma vagy nem?
Én most nagyon tanakodom. Ha ez az inszem sem sikerül nem tudom mit tegyek. Belevágjunk e a harmadikba vagy inkább lombik. De még jövőhét kedden terhes is lehetek bár még annyit sem érzek mint az előzőnél. Azt viszont érzem hogy görcsölgetek.
szmet

Most kb. egy hétig nem fogok tudni írni, mert mail cím változtatás lesz folyamatban.
Jók legyetek!
mazsi02

De szeretnék már én is ilyen uh képek látni. :roll:
szmet

Jó reggelt mindenkinek!

Lenne egy kérdésem hozzátok! Mennyi idő a gyógyszeres kezelés? Mármint az első szuri és az inszem közt mennyi idő telik el?!

Móni: A donort mikor választottátok ki? És hogy? Mert nekünk még szóba se jött! Pedig már a szurit holnaptól kezdem! Vagy a donor kiválasztás rövid idő?

Várom a válaszokta, és előre is köszi!
kjaja

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?