Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!
Nyanyuskám, sajna a Melléklet nem hoz ki semmit, hiába nyomom, tehát nincs miből tallózni. Pedig van fent 1 csomó kicsinyitett képem.
Persze jó a Liget is, a Sziget csak 1 példa volt. Mindegy a helyszin, lényeg hogy jól érezze magát mindenki, senkit ne feszélyezzen, hogy esetleg "vendégségben van" egy számára idegen helyen. Nem lehet könnyü ez a diéta. Hogy oldod meg a kórházat majd? Van segitséged, vagy csak Apára számithatsz?
Biztos jó lesz az a fotel. De hogy vettétek észre Balázsnál ezeket a mozgás eltéréseket? Mivel hogy nem volt még tapasztalatotok, mit is kéne csinálni 1 gyereknek, nem?
Icuskám, én is olvastam volna tovább. Manapság már én is árgus szemekkel figyelek, annyi mindent hall az ember. Régen, Mátéval persze még eszembe se jutott semmi félelem.
Kedves Ildi!
Az ásványmentes ásványviz vajon mit tartalmazott volna? Ez jó!
Urad ilyen jó muzsikus lélek? Õt is elhozhatnád a talira, engem is érdekel a komolyzene, Pöri előtt intenziv tagja voltam 1 nőikarnak, szép sikereink voltak. Mióta nem járok, még sikeresebbek, decemberben minősültek, fesztiválkórus arany diplomával a cimük. Kár hogy nem járok, de mégis jó!
Apa ma reggel kipróbálta, vajon én érdeklem annyira a dedet, vagy inkább a reggeli. Elvette tőlem a cumisüveget, és Õ tartotta Bébi fölé. A gyermek rövid gondolkodás után a cumisüveget választotta...
Melcsi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Ha jó tudom, most van a születés hete

http://www.szuleteshete.hu

Nálunk a védőnők nagyon aktívak, szombaton egész napos program lesz itt helyben (főleg előadások)

Kép
regina3

A múlt heti Nők lapjában van egy cikk az anyaságról. Írok belőle egy-két mondatot.

Címe: Anyaság. Fiatalon vagy éretten? Jókor!

...a családalapítással nem nagyon lehet elkésni. Fontos, hogy igazi belső döntés eredménye legyen a gyerekvállalás, és ne külsődleges szempontokra épüljön.

Ami a társadalmi trendeket illeti, Magyarországon és küldölfön is tolódik a szülés ideje. Ennek egyik oka, hogy a nők tovább tanulnak, másrészt az elmúlt évtizedekben sokat változott a partnerkapcsolatok jellege és a pánik, miszerint mindenáron, hamar férjhez kell menni, elmúlóban van. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy manapság a gyerekek huszonöt százaléka házasságon kívül születik.

Kép
regina3

Melcsi!
Először ráböksz a "Melléklet feltöltése..." gombra és erre felbukkan ez az ablak. Itt ráböksz a tallózás gombra
Kép

Tallózás gombra megjelenik ez az ablak és az ablak tetején A Hely-hez (Asztal helyére) kiválasztod először a könyvtárat és azon belül a képfájlt, majd a megnyitás gombra böksz.
Kép

Ekkor ismét az elsőre felbukkanó ablakot látod, most már a tallózás gomb mellett az elérési úttal és ráböksz a "Feltöltés" gombra
Kép

Erre ez az ablak jelenik meg és "Bezáz" gombra bökve már be is szúrtad a képet.
Egyenlőre csak egy ehhez hasonlo \ popjpeg{ 427810, } sort látsz, de ha Nézet/Küldés -re böksz látod a képet is.
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Melcsi!
Szerencsére anyukámékra bármikor számíthatok és a férjem is nagyon aktív a gyereknevelésben így rá is bármikor itt hagynám hetekre. Szerintem ennek természetesnek kéne lennie, de sajnos látok magam körül olyan apukát is, akire a saját gyerekét 2 napra nem lehet rábízni. Inkább csak azon aggódom, hogy hiányozni fogok Balázsnak és nekem is hiányozni fog, de majd időnként kilógok, meg ők is jönnek látogatni. A kórháztól kocsival 5 percre busszal 15 percre lakunk. Sajnos csk én vezetek, de legalább Balázs szokja a tömegközlekedést, mert én még a wc-re is autóval megyek.

Mozgáseltérést már hamar észrevettük, mert sokat járunk velünk egykorú gyerekek társaságába és látom, hogy hozzájuk képest sokkal ügyetlenebb. Mi nem tulajdonítottunk neki nagy jelentősséget, de miután az óvónők is felhívták a figyelmünket elkezdtünk megoldást keresni

Kép

KépKép
nyanya67

Mindenkinek nagyon köszönöm a munkahelyi gratulációkat! Aranyosak vagytok nagyon!

Regina!

Igen kell készülnöm, de abban a szerencsében volt részem, hogy az első 3 munkanapon nem volt még számítógépem, és mivel más dolgot addig nem tudtak adni, ismerkednem kellett a projekt anyagával, amiben elég részletes technológiai leírás is volt, nem mondom, hogy most már tutira tudok mindent, de kezdetnek elég volt, és érdekes is.

köSzi a bunker információt is.

Fanny!

Amúgy sajnos nem vagyok egy bevállalós fajta, inkább alamuszi-nyuszi (hogy szépen fejezzem ki), de most annyira mindenben jobbat ajánlatottak, fizetés, munkaidő, stb. hogy a szívem helyett, ami marasztalt volna, az eszemre hallgattam. Majd elválik, hogy meg fogom e bánni.

Sziasztok

Gabi
paga

Icus!
Mindjárt felrobbanok olyan pipa vagyok. Felszereltük a kagylóülést és marha szar. Felnőttnek baromi kényelmetlen a gyerek nem tud egyedül beszállni, mert rövid a madzagja és nem lehet csak úgy leakasztani, ha épp nem használom, mert az egy fél órás procedúra lenne. Na és nagyon ronda az a szürke vászon. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Másfél óra volt a felszerelés és 8 lukacska ott fog kukucskálni a plafonon, mert visszaviszem az ikeába az egész szarságot. Felhívtam Katit, hogy a kontroll időpontot eltoljuk, mert mire mindent beszerzünk az egy örökkévalóság, ráadásul csak ma kaptunk fizut mindketten. Azt mondta náluk is van ilyen kagylófotel az alapítványnál, de nem szokta javasolni, mert nem jó és Õk sem használják. Jól beválasztottam. A gyerek legalább élvezi, még ma estig, mert holnap leszedjük.
Bocsi, hogy így kikeltem magamból

Kép

KépKép
nyanya67

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Kriszta!
Én nem értek ezekhez a dolgokhoz, meg az első fotóról nem is lehetett megállapítani, hogy tulajdonképp mit kell csinálni evvel a hintával, de nekem már akkor is "gyanús" volt a dolog. Most viszont, hogy látszik a képen a gyerekhez viszonyított mérete már el tudom képzeni.Hát elég bizarr! A férjemnek remek ötletei vannak: máshova kell függeszteni pl. a gyerek ágya fölé, hogy egyedül bele tudjon mászni, vagy a konyha asztal fölé, szintén ebböl a megfontolásból, szóval ilyen remek ötletei vannak... meg szerinte ebbe a valamibe teljesen bele kell bújni a gyereknek, tehát nem úgy beleülni mint egy fotelba, hogy lelóg a lába!Szerintem ne vidd vissza, hadd barátkozzon vele a gyerek, addig is ügyeskedik amíg megtanul belemászni, vagy bele könyökölni, hintázik rajta. Az én gyerekemnek gyűrűhintája volt a lakásban, bár neki azért kellett mert hatalmas mozgásigénye volt, és állati ügyes volt úgyhogy nem féltettem sőt mindig bíztattam.Van is róla kép ahogy fejjel lefelé lóg a gyűrűhintán.(Csak az a baj,hogy még mindig nem tudok képet felrakni a méret probléma miatt, ma kb 4 órát töltöttem avval,hogy a fényképező fotó programját tanulmányoztam, már le tudom kicsinyíteni csak nem tudom átmenteni)
Paga!Biztos, hogy élvezni fogod aaz új munkát, a kihívások mindig nagyobb teljesítményre sarkallják az embert( nem tudom, hogy ez jó hír-e, de általában az ilyen élethelyzetekben szokott minden összejönni.....)
Üdv: Fanny
fanny01

Kriszta!
Úgy el voltam foglalva a hintával,hogy a gyerekről nem is írtam,hogy milyen édes (tudod én nagyon fiú párti vagyok)
Na most megpróbálok képet csatolni az új tudományommal, ha nem sikerül akkor egy időre meginr feladom, de nem véglel (mint azt tudjátok)
fanny01

Fanny!
Pont az jutott eszembe, hogy a plafonban lévő kampókra gyűrűt veszek. Érdekes, hogy pont azt említetted. Olyan közel van a két kampó egymáshoz, hogy hintának nem alkalmas, leszedni meg nincs kedvem, mert nem egyszerű a vasbeton mennyezetbe fúrni. Visszaviszem, mert kell a pénz a tojásfotelre
Kép

Szívesen segítek a képet felrakni, ha elküldöd emailben.
Melcsi ez neked is szólt

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Kedves Nyanyuskám, hát pont az a baj, hogy a Melléklet feltöltése-re kattintáskor nem jelenik meg az a sor aminek kéne, pedig már emlékszem, hogy a multkor ugy raktam fel!
Kedves Fanny!
Látom nemcsak én vagyok a béna!
Nyanyuska szerintem se vidd vissza azt a fotelt, lehet hogy tök jó himbálózni benne. Mennyibe kerül 1 ilyen csoda?
Regina, milyen jó Nektek! A mi védőnénink ifjuságvédelemből avanzsált a csecsemőkhöz, és mióta Pöri megszületett, már 4-szer volt nálunk, de a gyermeket még sose fogta meg. Viszont elmesélte, hogy az előző életeikből emlékszenek olyan dolgokra, ami mosolyra fakasztja őket pár napos-hetes korukban. Ezért én örülök, hogy ritkán látjuk...
Kár hogy nem megy ez a képküldás, pedig ma uszni voltunk, Apa eljött velünk, és csinált pár képet, bár Õ sem az a fenomén...
Milyen jó azoknak az asszonyoknak, akiknek a szülei szivesen és önként segitenek! Nálunk ez nem igy van, ugy látszik az én anyukám hiába üldögél vasárnaponként a templomban, onnan nem sziv fel olyan benyomásokat, hogy mások (pl.saját gyereke) segitése nemes keresztényi cselekedet lenne, mely Istennek tetsző. Pedig Jézus is tanitott vmi ilyesmit, hogy aki a vkinek segit, az Neki segit. Ez kimaradt a mi családunknál. Pedig hogy tudják dicsérni Pörit abban a fél órában, amit hetente 1x Pöri meglátogatásával töltenek! Persze magamnak szültem, hát oldjam is meg magam a problémáimat. A férjem lelkes apja Bébinek, de olyan hagyományos fajta, hogy szép tisztán és jóllakottan szivesen játszik Vele, csak el ne kezdjen sirni. Persze komoly indok (nem bevásárlás) esetén én is számithatok Rá.
Melcsi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Kriszta
Sajnálom hogy így melléválasztottál, az első képből én is egészen más méreteket képzeltem el, nem is gondoltam hogy ekkoraKép
Én a helyedben a forgószéket venném meg, mert az előbb utóbb úgyis kell majd az íróasztal mellé, a tojásfotelt viszont nem todod másra használni, s ha már nem lesz aktuális, csak fölöslegesen foglalja majd a helyet. Bár ha nincs helyproblémátok, akkor nem gond, te tudod. Nálunk sajnos elsődleges szempont mindenben a méretek és a helytakarékosság. Szeretném megőrizni a viszonylagos tágasság látszatát a lakásban de ez nem nagyon megy, mert amúgy sok cuccunk van aminek helyet kell szorítani a 60 négyzetméteren...

Ma voltam dokinál, minden rendben, a méhszáj zárt. Mondta hogy a következő 4 hétben nagyon vigyázzak, mert ha beindulna a szülés, a baba már életképes lenne ugyan, de nagyon fejletlen, abból nem sok jó származna... Én mindig megbeszélem a nagylánnyal, hogy jó helyen van ő még bő 2 hónapig ott, ahol van, remélem már most is hallgat rámKép

Melcsi
Elfelejtettem reagálni, mikor írtad hogy Krizsa dokinál minden OK volt, sok sikert az induló stimuhoz és a továbbiakhoz is!Kép Ha jól értem, Long stimuláció lesz, ugye? Decapeptyl 2 hétig, aztán a többi?

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Melcsi!
Még 1 ötletem van a képfeltöltéshez. Lehet, hogy ott van az az ablak csak takarásban. ALT+Tab billentyűkombinációval tudsz a megnyitott ablakok között váltani. Próbáld ki. Ha ez sem akkor passz.
Fotelt visszaviszem, már eldöntöttem. Tényleg nagyon szar és csak néha himbálózásra nem tartjuk meg. Felnőtt nem fér bele a gyereket meg nem tudom felemelni, egyedül bemászni nem tud. Akkor meg mire jó, mert dísznek marha randa.7600Ft volt.

Icus!
Mi 59 négyzetméteren "nyomorgunk" Kép Mondjuk elég jó az elosztása a lakásnak, mindenki nagyobbnak nézi.

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!
Helyproblémánk az van, de a forgó szék csak 4 év múlva kell, ha suliba megy addig meg veszélyes, ha egyedül felmászik és szórakozik rajta. Főleg, hogy jön a hugi is és Õ is élvezni fogja a tojást. Ha nagyon lehasználjuk, az azt jelenti, hogy megérte, ha meg nem, akkor el tudjuk adni a babaszobán. Forgó fotel jó lenne, de az meg jelenleg drága. A másik probléma, hogy sürgős, mert el kell kezdenünk a tornát és nincs idő nézelődni. 4 hét múlva kontroll, ez is csak azért, mert 1 héttel későbbre tudtam tolni az időpontot, aztán Kati szabin lesz júni 10-től júliusig, amikor is már én leszek kórházban. Nem egyszerű mindent összehangolni. Így is nagy problémában vagyok, mert a férjem 2 műszakban dolgozik és amikor délutános, akkor 14-21 óráig dolgozik. Este 10-re ér haza, délelőtt meg a gyerek nincs itthon, mert oviban van. Én meg nem tudom tornáztatni, mert nehéz és fárasztó. Marad a hétvége, de még gondolkodunk, hogy lehetne megoldani.

Kép

KépKép
nyanya67

Szaisztok!
Kriszta! Én tök hülye vagyok, de ezt a tojásfotel dolgot még inkább nem értem,hogy mire jó? Mit tud avval a gyerek csinálni ami fejlesztené?
Köszönöm az ajánlatot, keresek a gyerekeimről jó fotót és azt elküldöm a címedre.Köszi.
ÜdvFanny
fanny01

Fanny!
Beleül a gyerek és forgatom. A forgás, hintázás, ugrálás az idegrendszerre hat. Tágítja a nézetét, más sperpektívából látja a világot. Nem éppen szakszerű megfogalmazás, de valami hasonló Kép
Akkor várom a képeket. n.kriszta@chello.hu

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta
A tornához a reggel kiváló időpont,amikor a férjed délutános. Oviba indulás előtt egy fél óra, mondjuk 8 körül, és 9-re benn vagytok az ovivan. Amúgy sem érdemes estére hagyni, ha nem muszáj, mert este már a gyerek is fáradtabb, nyűgösebb, kevesebb a kedve hozzá. Ezenkívül gyakran van olyan hatása hogy a gyerek nagyon felpörög tőle, és nehezebben alszik el.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Én azt gondoltam, hogy legalább másfél óra az összes gyakorlat, de fél óra tényleg belefér a reggelbe. Köszi. Majd ha már elkezdtük, mi is jobban tudunk kalkulálni, de most még annyira macerásnak tűnik minden. Most indulok az ikeába visszavinni a melléfogást és megveszem a tojást. Labdát vasárnap megveszem, a billenő meg készülget, de apu csak hétvégén ér rá bütykölni.

Kép

KépKép
nyanya67

Fanny nagyobbik fia

Kép

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Köszi Kriszta a képeket, a kisebbikről "természetesen" még nem tudtam képet kunyerálni, mert későn jött haza, mióta itt a jó idő állandóan bóklászik a haverokkal. Tegnap délután megjárták a Margit szigetet, a Gellért hegyet úgyhogy mire hazért már beszélni se nagyon volt kedve olyan fáradt volt.
Mindenki hogy eltűnt, ilyen szép időben senkinek nincs kedve a szobában ülni. Meg is tudom érteni.
Jó hétvégét mindenkinek!
Üdv:Fanny
fanny01

Sziasztok!

Kriszta!
Tényleg nagy kár, hogy nem vált be a kagylóülés, pedig a képen olyan jól néz ki, és kényelmesnek is tűnt. Nagyon jól, érthetően írtad le a torna miértjét te is. Én még azt szeretném kérdezni, hogy Balázsnál mikor vettétek észre vagy kezdődőt a mozgásban való lemaradás?
Icus!
Nekem is nagyon érdekes amikről írtál, bármikor szívesen olvasom , ha van olyan amit úgy gondlsz , hogy jó ha tud róla az ember . Az az igazság, hogy manapság mindenfélét hall az ember, ahogy Melcsi is írta, és ezért mindig izgulunk, hogy mit is bénázunk el, ezért ha konkrét dolgot tanultatok amikre az ember figyeljen oda akkor örülnék ha még azt is leírnád.
Lánykád mért is akarna kijönni? Nagyon jó helye van ott bent, ezt tudja ő is, ezért kihasználja a számára megismételhetetlent még legalább 2 hónapig.

Egyébként mostanában azt figyeltem meg, hogy majdnem minden terápiának a mozgás az alapja. Már említettem, hogy elvittem a fiamat kineziológushoz az is mozgáson alapszik, igaz nem nagymozgások, de mozognia kell. Az is érdekes volt, hogy azt mondta a kinez., hogy a fiam a születésekor visszahúzódott és nem volt aktív részese a szülésnek, és emiatt izgul olyan nagyon mikor nem tud elbújni pl. a felelés elől. Hiába készült fel rá, egyszerűen leblokkol, szerintem olyankor még a nevét sem tudná megmondani. És, hogy aktívan nem vett részt a születésében az biztos, mert miután 20óra vajúdás után megcsászároztak megkérdeztem az orvost, hogy mi volt a baj? aki azt mondta: semmi az úr édesen aludt mert nem akart erre a gyönyörű világra jönni.

Melcsi!
A templomi példabeszéd és anyukád viselkedése közti összefüggéseket nem tudom, hogy viccnek írtad e vagy sem. Az biztos, hogy én annyira röhögtem, hogy majd leestem a székről

Zsenge!
Ismét végnapjaimat élem, ne haragudj nem tudok MSN-re menni, írj már ide pár sort .
Hogy vagy, meggyógyultál már? Ahogy lesz időm kereslek.

Paga !
Olyan jó olvasni, hogy azért úgy áll a dolog, (kopp-kopp)hogy jól döntöttél!

Mindenkinek szépnapot kívánok! Ildikó
kildó

Fanny!
Nagyfiadat elnézve, néha azért felmerül az emberbe, hogy mégis csak kár, hogy az ember nem a 18 évesek topicjába irogat.
kildó

Fanny kisebbik fia

Kép

Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Kildó!
Ez bennem is felmarült Fanny fiával kapcsolatban, hogy jó lenne 20 évvel fiatalabbnak lenni Kép Olyanok a fiúk mint a filmsztárok

Fanny!
Gratulálok a fiúkhoz nagyon jól néznek ki. Csak győzd majd kapkodni a fejed a csajaik után Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Kildó!
Jóval az után vettük észre, hogy már elkezdett járni, de egyáltalán nem volt feltűnő és semmi rosszra nem gondoltunk. Olyan aranyosan ügyetlenke volt Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Nincs valami jó ötletetek, hogy hova lehetne holnap menni, valami jó program. Kocsival,kirándulás, kirakodóvásár, valami könnyű kis program? Semmi ötletem nincs hogy mit csináljunk szombaton, de semmiképp nem akarok itthon ülni ilyen klassz időben.
Remélem még ma este jár erre valaki.
fanny01

Fanny!

Sajnos nincs ötletem kirándulást illetően. De irigykedem, hogy ilyenen töritek a fejeteket. Sajnos nálunk gazos a kert, koszos a ház. Így talán el tudod képzelni, milyen remek terveim is vannak a hétvégére.

Mindenesetre én rég óta vágyom a Rám szakadékhoz, már sokat hallottam róla, de sajnos még nem sikerült oda eljutnom, de én nyáron nagyon szeretk barlangokban lenni, ahol jól le tud hűlni az ember és utána nagyon jólesik kimenni a napra.

A fiúk nagyon helyesek!

Icus!

A babának jó helye van odabent, és biztosan nem szeretne még kijönni onnan. Nem lesz semmi gond!!!

Melcsi!

Neked ma kezdődött az injekciózás? Azt milyen gyakran kell kapnod! És azt is mindig a Krizsa dokid adja be? Biztos hülyéket kérdezek, de érdekelne!

Nyanyus!

Sikerült visszaváltanod a függesztett csodát? És mindent beszerezni? Az azért tényleg nem semmi sem pénzben, sem időben, sem térben az a rengeteg beszerezni való kütyü, de nyilván Balázs egészsége, fejlődése a mindent megér! AMúgy jól vagy?

Kildó!

Érdekes, amit a kinez. mondott a fiadról, és meindezt úgy, hogy nem tudta a szülésed történetét?

Mandula!

Te még jársz kineziológushoz? Lakásügyben valami előrelépés?

Szép hétvégét mindenkinek!

Gabi
paga

Paga!
Az Ikea szó nélkül visszavesz mindent, még magyarázkodni sem kell. Megvettük a forgófotelt, ma össze is szereltem és nagyon tetszett Balázsnak, de nem sokáig élvezhette, mert mentünk a nagyszülőkhöz. Az biztos, hogy mindent megér, most Õ a legfontosabb és minden körülötte forog érte van, míg Balanka meg nem születik. Utána már kettőjükért. Én jól vagyok, bár ma egész délután görcsöltem, úgyhogy le is fekszem korán.

Fanny!
Sajnos fogalmam sincs hová lehetne menni, ezzel én is mindig bajban vagyok.
Írd be a google-be, hogy vásár, 2006-05-13
Talán kidob valamit

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Paga
A Rám szakadék nagyon klassz, egy kis szakaszán sziklába vésett láncokon lehet csak átjutni, de azért nem vészes, csak romantikus.

Kildó
A mozgásterápia nem újdonság, 20 évvel ezelőtt is azt tanultam, hogy a mozgás az összes idegrendszeri folyamatra kihat. Csak most már jobban ki vannak dolgozva a terápiák, és többféle módszer létezik mint anno.
Nem tudom mit írjak a tanfolyamról, túl sok minden elhangzik, röviden nem tudom összefoglalni. Vannak tipikus reflex- vagy testtartás-beállítás problémák, amelyek fontos tünetek lehetnek de ehhez érteni kell, hogy mit figyeljen az ember. Én is még bizonytalan vagyok néha ezek megítélésében, pedig már elég sok gyereket láttunk a suliban. Lényeg, hogy ne maradjon ki a mozgásfejlődésből semelyik állomás, és minden mozgást jól be kell gyakorolni mielőtt a következő szintre lép a gyerek, mert jól koordinált, magasabb szintű mozgás csak stabil alapokra, kéreg alatti szabályozásra tud épülni. És ha bárkinek kétsége van, forduljon szakemberhez pl. Lakatos Katihoz a HRG alapítványnál. Sajnos ott sok olyan babát látunk, akinél a gyerekorvos és a védődő nem ismerte fel időben a megkésett mozgásfejlődés tüneteitKép

A megszületéssel kapcsolatban én sok olyat olvastam, hogy ha a gyerek nem vesz részt benne aktívan, később sem fog majd erőfeszítéseket tenni azért, hogy megoldjon valamit. Majdcsak megoldják helyette...

Paga, Kildó
Köszi; a Próféta szóljon belőletek, a lányommal kapcsolatbanKép

Fanny
Nagyon helyesek a fiúk, igazi szívtiprók lesznekKép

Kisgyerekes anyukák!
Babakocsit kéne lassan vennünk de tanácstalan vagyok, ne legyen a legdrágább, könnyű legyen viszonylag ( közlekedés), de azért stabil, megbízható, ugyanakkor könnyen csukható. Tudnátok ajánlani, kinek mi vált be, vagy melyik az amit nem ajánlatos mert valami komolyabb hibája van?
Cam Apolló van valakinek? Milyen szerintetek?
Kösz a segítséget!
Icus

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok.....

megvagyunk,tul néhány napos lázon.Én is KKép voltam aztán Nikim is belecsöppentKép Kezdunk lábadozni.

Sok ujság nincs, szép az idöKép
Mizu a talival kapcsolatban? Drussa hát igen vettem észre Msn mint olyan neked már nuku mi?

a mozgásra reagálva,nagyobbik fiam egészen 18honapos koráig nem volt hajlando se mászni se menni ,ma meg nem lehet lelönni állandoan mozogKépÉn mindig ott akadok el mit neveznek az orvosok normális mozgásnak,mi alapján határolják be, összehasonlitanak több gyereket és ha a többség azonos korban azonos mozdulatokat tesz akkor azt hivják normálisnak?és aki esetleg kicsit lemarad azt rötön tovább küldik mert vissza maradott? számomra ez nevetséges.Minden gyerek tudja szerintem legalábbis mikor mit kell tennie. Én pl ugy csináltam mivel Nikinek kimaradt az etetöszékes korszak, nem is eröltettem hogy egyedül egyen és tessék ma már szinte nem is lehet etetni mert mindent egyedül akar csinálni. Én ugy vagyok vele kivárom mig Önállositja magát,
Nem tanitotta senki de ha hiszitek hanem esténként egyedül fürdik értem ez alatt szabályossan mossa magátKépNem értem mért kell egy anyukának kétségbe esnie ha az ö babája még nem csinálja azt amit más gyerek,nem kell sürgetni eljön az idö Kép
De kezdek rájönni és ez is egy fajta( Haladás a korral) sok okos kitalálja ennek igy kell lennie és ha nincs akkor munkát adva egy másik okosnak oda irányitja a gyereket.
példa magamrol vagyis Nikimröl.8honaposan még nem csinált semmit(szo szerint nem fordult,nem ült fel stb)
dokinéni kétségbe esve
jaj anyuka adok még pár hetet és ha akkor sem csinál semmit átiráényitom a petö intézetbe mert gond van a mozgásával. És láss csodát alig két hétre rá mikor ujra mentunk vizsgálatra a dokinéni volt a legjobban meglepve mert már mindent csináltKép.Ült,söt fel is állt.Ezzel azt szerettem volna mondani nem kell sürgetni semmit attol hogy egy gyerek még nem mos fogat egy évesen önálloan attol még teljes ember Kép Kép

na látjátok ezért nem irok sokat mert ha elkezdem nem lehet lelönniKép

Kezdem magam ugy érezni Köztetek mint egy idegen nekem minden "problémárol" teljesen más a véleményem mint nektek.Lehet velem van a baj.
Na most ennyi szép hétvégét Mindnekinek sziasztok

Kép
zsenge

Icus!
Nekünk PegPerego van és szerintem ez a legjobb. A barátnőm mondta, hogy eddig a PegPerego-sok még sose szídták a babakocsijukat. Volt, hogy babakocsit cseréltünk barátnőkkel (gyerekestöl Kép) és meglepődtek, milyen könnyű tolni és irányítani. És könnyen összecsukható, emelni is könnyű. Szóval csak jót tudok mondani róla. Nekünk mázlink volt, mert az utolsó pillanatban kellett megvenni a babakocsit, amikor már a gyerekkel kijöttem a kórházból így nem volt időm válogatni. Ez megtetszett és megvettem, pedig akkor még nem tudtam, hogy ilyen jó lesz. 70eFt-ról volt leértékelve 52eFt-ra, csak azért, mert az üzletben kiállított példány volt. Nézz körül a babaszoba.hu-n és inkább használtan egy jó márkát, mint ugyanannyiért egy új, de rosszabb minőséget vegyél.

Zsenge!
Csakhogy Te is előkerültél. Kép
Amit a mozgásról írsz azt megértem, de ez már régi felfogás. Na jó Te se vagy már mai csibe (hmmm, ezt pont én mondom Kép)
Ami pl Balázsnak van pici elmaradása, azt talán Te is úgy látnád, hogy ugyan majd behozza és így is van, de nem tudhatjuk, hogy mozgásterápia nélkül milyen következményei lesznek a lemaradásnak. Talán semmi. Talán minimális, észre sem vennénk. Lehet, hogy közepes tanuló lesz, de mozgásterápiával kitűnő. Ki tudja. A két állapotott (mármint a felzárkoztatottat és az eredetit úgysem tudjuk összehasonlítani) Szerintem a gyerekek 10%-ánál van az a probléma mint Balázsnál, de csak a fele jár mozgásterápiára. A többinél meg 10 év múlva esetleg nem tudják majd, hogy miért tanul olyan nehezen, amikor olyan szorgalmas. Én is nagyon nehezen tanultam (na jó én szorgalmas se voltam) A tesóm meg könnyen, pedig ugyan azok a gének, ugyan az a nevelés. Valami mégis más.

Mászással kapcsolatban, az, hogy most izgő-mozgó nem azt jelenti, hogy nem volt következménye a mászás kimaradásának, csak nem a mozgásban nyílvánult meg. Mindig is jó tanuló volt? Könnyedén vette az akadályokat? Ha pl nem ez lehet egy következmény, de az is lehet, hogy csak nem elég szorgalmas.
Én inkább azt mondom, hogy tegyünk meg mindent, legfeljebb nem használ, de ne rajtunk múljon, hogy megtehettük volna és mégse. Én a szakemberekre bízom, de persze a józan határok között, mert azért én is átgondolom, hogy hova viszem el és érdemes e.

Az egyáltalán nem baj, hogy más a véleményed Kép Sőt. Nem lenne mit megvitatni, ha mindenkinek egyezne a véleménye.

Talival kapcsolatban. Nincs kedved szervezni? Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Szia Zsenge!

Nem akarok okoskodni, tényleg távol áll tőlem, de ha annyi problémás gyereket láttál volna amennyit én az elmúlt 20 évben az óvodában, talán másképp látnád. A legtöbb későbbi probléma, tanulási zavar hátterében megtalálható a korai mozgásfejlődés késése, zavara, aminek sokféle oka lehet. Ha csak perifériás okai vannak, akkor azok megszűnésével a gyerek előbb utóbb megtanulja, de ez már olyankor vesz el energiát a szervezettől amikor már másra kéne koncentrálnia ( beszéd, figyelem, észlelési-gondolkodási folyamatok). Ha idegrendszeri eredetű az ok, sokkal nehezebb a helyzet és kisebb a javulás.
Jó esetben jó adottságú gyerek persze behozhatja a lemaradást, szívből örülök ha ez nálatok is így vanKép
Nem sürgetni kell, mert az csak árt,
nem kell általánosítani feltétlenül, mert a gyerekek fejlődési tempója egyénileg eltérő, és nem ez a baj. De lehet a probléma jele is, ezért jobb résen lenni, mert az idejében elcsípett problémák sokkal könnyebben korrigálhatók. Később tünetváltás következik be, az eredeti okok pl. iskolai tanulási zavaroknál már nem felismerhetőek ezért nehéz kezelni.

De nem akarlak meggyőzni a véleményemmel, csak én ebben hiszek, több száz gyerek óvodai fejlődésének végigkísérése alapján.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Szia Kriszta!

A Peg Peregoról még én is csak jókat hallottam, ( főleg a Peg Perego Veneziáról ), de még közelről nem láttam, csak képen. A 2005 nyári, őszi, téli topicocban érdeklődtem és tényleg csak dícsérték, most te is megerősítedKép Szóval nagyon hajlok rá, csak a férjemmel még nem értünk egyet. Ugyanis ő mindenképp új kocsit akar, én meg szó szerint azt gondolom amit te, hogy inkább egy jó típust használtan mint egy gyengébbet olcsón. Viszont újonnan ez nagyon drága, és nem biztos hogy érdemes rá annyit költeni, mert nálunk szinte biztos hogy nem lesz második baba, aki ki tudná használni. Na még van egy kis idő szülésig, megpróbálom meggyőzniKép

Most látom te is írtál a mozgásról Zsengének, én is hasonlókat gondolok. De hát mindenkinek meg van a maga véleménye és ez így jó.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Fanny!
Nagyon jóképű fiaid vannak, gratula hozzájuk. Fotós csinálta ezeket a képeket? Nagyon profinak tünnek. Hogy állnak csajozás terén?

Az én nagyfiam épp az első szerelem boldog időszakát éli. 18 éves barátnője van. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a lány nagyon jó hatással van Danira. Ha itt vannak nálunk sokat segítenek nekem, játszanak Kyrával, elviszik sétálni Marcellt. Múlt héten a közeli fagyizóba mentek és másnap mondta nekem a fagyizós hölgy, hogy látta az öcsémet a gyerekeimmel milyen aranyosak voltak. Nem akarta elhinni, hogy ő is az én gyerekem. Azért gondolta, hogy az öcsém, mert hasonlít rám. Meg se merte kérdezni, hogy akkor én hány éves is vagyok.Kép
A nagy gyerekek öregítik az embert, a kicsik viszont fiatalítják.

Olvastam egy nagyon megrázó történetet.
Ha valakit érdekel nézze meg.
http://egitunemeny.nolblog.hu//?post_id=10222
Az archívumban lévővel kezdjétek.
Bennem sok minden átértékelődött a blog olvasása után. Főleg azért érintett érzékenyen, mert az én két kicsikém is hasonló koru.

Kriszta és Icus!
Ti inkább ne olvassátok most el.

Icus!
Babakocsival kapcsolatban vannak ötleteim számodra. Majd írok, de most mennem kell felébredt a bébim, sajna betegeskedik és nagyon nyügi mostanság.

Jó hétvégét Mindenkinek!

Bea
beátab

Icus!
Én a helyedben, mondanám a férjemnek, hogy 2 választása van
1. Te megmondod, hogy melyik márka, melyik babakocsi és Õ megveszi. Vagy használtan vagy újonnan ezt eldöntheti Kép
2. Ad rá pénzt és Te megveszed az adott keretből ami kitellik, ha akarod használtan.

Szerintem nyugodtan kersgélj a neten a használt babakocsik között és utána mutasd meg neki, hogy mennyi az új ára és mennyi a használté. Talán változik a véleménye. Amúgy tényleg van babakocsi, amit le lehet használni, de ez nem a Peg Perego. Állítom, hogy a miénk még a 4. gyerek után is tökéletes lenne Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Szia Icus!

Én is a Peg Perego babakocsit ajánlanám Neked.
Nekünk is ez van. A típusa Pliko P3 Pramette. Újszülött kortól használható, először szemben van a baba, majd ha nagyobb meg lehet fordítani. Esernyőre csukható, nagyon könnyű. Lábzsák és esővédő tartozik hozzá. Hát nem tartozik a legolcsóbb kocsik közé, de szerintem megéri. Mi vettünk hozzá bébihordót, amit rá lehet rakni a kocsira is, de mi így nem sokat használtuk, inkább csak az autóban. Színben hozzávaló táskát is lehet kapni. Ha jól emlékszem a kocsi ára 76e,a hordozó 40e,a táska 15e a Brendonban. Mi a www.poppet.hu-ról rendeltük. Nézz be az oldalukra, hamarosan újra üzemelnek.
Ha használtan szeretnél a Babaszoba apróhírdetés rovatba írd be a Peg Perego nevet és kihoz több ajánlatot. Ott is vannak jó kocsik.

Bea
Kép
beátab

Sziasztok!

Bea, Kriszta
Köszi a babakocsis tanácsokat. Megnéztük ma a Peg Perego több típusát, tényleg jók. Viszont van alternatíva, igaz nem egy ismert márka, de mindent tud: könnyen összecsukható, nem nehéz, átfordítható tolókaros, teleszkópos a kereke, lehet állítani a tolókar magasságát, 3 fokozatban dönthető a háttámlája, van bolygó kerekűs változata, és a kereke kicsit nagyobb mint a PP-nek, van nagy bevásárlókosara, lábzsák, hozzá való táska stb. Egyet kell még megnézni, hogy összecsukva kicsit nagyobb mint a Peg Perego, elfér-e a kocsi csomagtartójában. A belseje kicsit tágasabb, a külmérete 5 cm-rel szélesebb mint a Peg Peregonak. Lengyel gyártmány, nem felkapott, de van rá 2 év garancia. A Hungária körúton van egy babakocsi kis- és nagyker, ott árulják, 33 e ft. A kereskedők ugyanezt duplájáért árulják, ők is innen veszik. Még meggondolom, de csak azért mert a PP divatosabb, nem biztos hogy érdemes a kétszeres árat rákölteni, ez is nagyon jónak tűnik. Pl. a Pierre Cardinhoz képest - ami hasonló árú- nagyságrendekkel jobb. Majd rákeresek mit írnak róla, másnak bevált-e. A mózest 6 e ft. ért lehet hozzá venni. Szerintetek fontos a mózes? Autóshordozót úgyis fogunk venni, az mindenképp kell.
Azért köszi a tanácsokat meg a képet, a döntés még várat magára ( mi amúgy is tízszer megnézünk mindent, mielőtt megvennénk valamit...)
Még egy kérdés: a bolygókerekek nem szoktak akkor is kanyarogni (egy kicsit), ha fixre van állítva?

Kriszta
Azért ultimátumot nem akarok benyújtaniKép ha ehhez a típushoz ragaszkodnék, nem hiszem hogy ellenezné. Inkább nekem kéne tudnom dönteni. Meg tudjuk fizetni, csak nem tudom, érdemes-e.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Bea!
Most fejeztem be a történet olvasását. Teljesen egyetértek veled, hogy sok minden átértékelődik az emberben. Ilyenkor nem értem, hogy tudom apró, jelentéktelen dolgokon felhúzni magamat. Örüljünk, hogy egészséges, szép, okos gyerekeink vannak!
Nagyon igaz, amit az apuka írt, hogy ilyenkor egy pillanat alatt megváltozik a világ. Mindkét nagyobbik gyerekem kicsi korában volt egy-egy megrázó kórházi élményünk. Péter közel 3 évesen került be a Tűzoltó utcai Gyermekklinikára. A mai napig nem tudjuk, hogy mitől, de szörnyű hasgörcsei voltak. (csak sejtjük, hogy esetleg a Balatonon szedett össze valamilyen fertőzést) 1 hetet töltött bent a kórházban, gyakorlatilag a leukémiás gyerekek között. Én nappal lehettem vele együtt. Benne nem hagyott mély nyomokat a kórházi tartózkodás, de én sose felejtem el azokat a napokat. Emlékszem, hogy valóban egy pillanat alatt átértékrlődött minden, s ha néhány percre kimentem az épületből, akkor csodálkoztam, hogy süt a nap és milyen vidámak az emberek.
Bence az első születésnapját töltötte a Heim Pál Kórházban. Vesemedence gyulladása volt. A gyerekorvosunknak köszönhetően nagyon hamar diagnosztizálták a betegséget, így maradandó károsodások nélkül ki tudták kezelni. Õ is 1 hetet töltött bent. Akkor is egy pillanat alatt minden addigi probléma elvesztette a jelentőségét.
Szerencsére ezek már csak rossz emlékek és itt vannak mindketten egészségesen. Nem is tudom, hogy lehet ép ésszel kibírni, ami ezzel a párral történik, de nagyon erősnek kell lenniük, elsősorban a másik gyermekük miatt.

Melinda
fermel

Icus!
Azért nem ultimátum ra gondoltam, de lehet, hogy tényleg annak tűnik Kép Csak gondoltam így Õ dönt.

Ha az álltalad leírt babakocsi, tényleg olyan jó, csak nem divatos, akkor nem érdemes a márkát megfizetni. Bolygókerék fixre állítva nem igazán kanyarodik, de nagyon ritka, hogy fixre kell állítani. Pl kiránduláskor nagy hepehupás ill nagy köves úton. Attól is függ, hogy milyen babakocsit érdemes, hogy milyen programokat szerveztek. Nekünk pl nem volt még kocsink az elején és ezért fontos volt, hogy könnyen felemeljem a tömegközlekedési járművekre. PP-vel nagyokat kirándultunk, nem volt olyan út, mai kifogott volna rajtunk. De ha pl csak betonon tologatod, akkor kevésbé számít a minőség is.
Mózeskosár szerintem felesleges. Nekünk volt, de nem használtuk.
Még valami. Nem tudom kell e emeletre gyalog felvinned, de vannak babakocsik, amiknek a keréktávolsága úgy van kialakítva, hogy lépcsőztetni lehet. A mienket pl nem lehetett, de annyira nem hiáhyzott, mert csak az elsőn laktunk és könnyű volt megemelni.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Zsenge!
Örülök, hogy jobban vagytok már.
Mivel a mozgásterápiát én is forszírozom ezért én is fűznék hozzá.Tegnap reggel mielőtt elindultam volna benéztem a netre, hátha írtál magatokról, aztán olvastam a hozzászólásodat, gondoltam majd ha lesz időm elmondom a véleményem, aztán mire ide jutottam azt látom, hogy Kriszta szinte ugyanazt írta le amit én is megfogalmaztam ezzel kapcsolatban. Úgyhogy most megpróbálom valahogy másképp megközelíteni, hogy szerintem mért fontos a mozgás illetve a fejlődési sorrend betartása.
Amikről te írsz az nem, más mint korunk nagyvívmánya a szocializáció remek termékei nevezetesen a fogkefe és az etetőszékről beszélek, ne értsd félre ezek nem rosszak, csak hát az én nagyszüleim biztos, hogy nem mosták a fogukat, etetőszékük se volt, de gyanítom,hogy anyukám is csak akkor látott etetőszéket mikor én vettem a gyerekeimnek, mégis megtanultak önállóan enni, most öregen még a fogát is mossa anyukám. Na ezt csak azért írtam le, merthogy oda akarnék én kilyukadni, hogy talán mi nagyon szocializált szülök rontjuk el a gyerekeinket mindenféle termékkel és itt bébikomp és társaira gondolok, amikbe betesszük gyerekeinket. Pedig tudjuk, hogy legjobban akkor fejlődnek a gyerkőcök ha hagynánk, hogy saját érési folyamatukba fejlődnének, és ezek bármilyen furcsa, tényleg törvényszerűen következnek egymás után. Ennek ellenére akkor is csúszhat hiba a fejlődésbe ha mindent betartunk, ilyenkor azért mégiscsak érdemes lenne egy szakembert felkeresni. Ami azért tűnhet számunkra okoskodásnak, mert tulajdonképpen ezek annyira egyszerűek, gondoljatok bele, ami nekünk természetes volt gyerekként, pl. a fára mászás, vagy az agyagos sárban való ugrálás, az ma már terápiák része. Engem egyébként ezek a dolgok nagyon érdekelnek, ezért is kérdezgetek annyit róla, a HRG-ről én is most hallottam először, de ha már adódik egy ilyen lehetőség, akkor szerintem jó ha megkérdezhetek valaki olyat, aki jártasabb a témában, mint jómagam.
Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenkinek mindenkivel egyet kell értenie, sőt, szerintem jó dolog, ha többféle szempontból is láthatunk egy témát. Ez csak azt tükrözi, hogy mennyire sok félék vagyunk, ami legalább annyira fontos mint a mozgásfejlődés.

Szépnapot kívánok mindenkinek! Ildikó
kildó

Sziasztok!

Icus
A mózeskosár nálunk teljesen feleslegesnek bizonyult. Az első gyereknél vettünk és kb. 2 hónapig használtam, akkor is csak azért, mert volt. Lényegében abban aludt napközben,mert a kiságyhoz képest mobilizálható volt. Bár ez utóbbi szempont is komolytalan, mert nagyon kicsi lakásban laktunk...

Ami igazán bevált, az a babahordozó, amivel autóban is biztonságosan szállítható a gyermek. Nekünk 1 éves korig jó volt mindkét gyereknél, nyári babáknál akár tovább is jó lehet. A kocsin kívül itthon is sokat ült benne a csemete, és sokszor elringattuk benne, ha nyugtalan volt.

Az eszközökkel kapcsolatban eljutottam oda egy lazább pillanatomban, hogy ha lesz kisbabánk, akkor kis túlzással csak pelenka és kiskád kell neki úgy hirtelenjében. Babaruha van bőven, tej lesz a ciciben, aludni pedig mellettem is tud, amíg nem ficánka. Azért persze megvan még a rácsos ágy, mindkét babakocsi (egy mély és esernyő típusú), járóka, etetőszék. De azért elgondolkodtató, hogy egyik ketyere sem húzza 2 évnél tovább. Egyeseknél az ágy vagy a babakocsi igen, de igazából hónapokra vesszük az eszközöket.
És ha jól belegondolok nekem még babakocsim se volt. Csak rácsoságyam, semmi más ketyere. De a két legfontosabb dolgot (szeretet, gondoskodás) megkaptam. Kell ennél több egy gyereknek?

MÁS
Egyébként én is örülnék, ha lenne találkozó. A szervezést nem ajánlom fel, ahhoz többször kéne idejutnom a gép elé. De jó lenne tudni, hogy a következő hetekben (hogy Kriszta és Icus is tudjon jönni) melyik az a naptári nap, ami esetleg mindenkinek jó. Mert itt kizárásos alapon már kiesnek napok, ahogy a magam dolgát nézem. Jön a nyolcadikos ballagás, juniális, érettségi találkozó, lehet, hogy még esküvő is. És biztos más is hasonlóképpen van ezzel...
Azért jó lenne és nagyon ügyesek lennénk, ha össze tudnánk hozni.

Nekem műtét után 5 héttel, péntek reggel megjött. Most már van egy normális ciklusom. Jövő héten megpróbálok eljutni a dokihoz kontrollra és remélem csinál majd UH-t, mert ugye volt egy miómám. Remélhetőleg múlt időben.

A Bea által javasolt naplót én is olvastam. No komment. De amit Fermel írt, az nekem is eszembe jutott, lévén, hogy a nagyobbik gyereknek igen sok egészségügyi problémája volt, rengetegszer megfordultunk a Heim Pál kórházban (szintén vese) és én mindentől függetlenül sokszor gondolok arra, hogy a legnagyobb ajándék a sorstól, hogy két egészséges gyermekünk van.

Kép
regina3

Fanny!
Nagyon helyesek srácok!!! A nagyobbik kész férfi. Többnek nézném a koránál...Ha 20 évvel fiatalabb volnék, nálam nagyon bejönne.

Kép
regina3

Sziasztok!

Kriszta
Mi a harmadikon lakunk, de van babakocsitároló lenn, és szívesebben hagynám ott a kocsit, hátha nem nyúl hozzá senki... Jelenleg nincs a házunkban kisgyerekes család, szóval nem használják, csak egy bicikli van benne.
A bolygókereket azért kérdeztem, mert az üzletben mentem egy kört bolygókerekessel, és kicsit kanyargósnak éreztem, holott egyenesen akartam tolni, de van fixkerekes is. Találtam egy képet róla a neten, de más színekben is van:
Kép

Regina
Köszi hogy te is leírtad a véleményed.
Én is sokszor azt hiszem, túl sok felesleges dolgot akarnak eladni a szülőknek. Tény, hogy a gyerek az egyik legjobb "üzlet", a szülők nagy igyekezetükben bármit hajlandóak megvenni, amit sokszor sokkal egyszerűbben is meg lehetne oldani.
A legnagyobb merénylet szerintem a bébikomp, amit Kildó is írt, mert kifejezetten káros, a gyerek sokat van benne a járástanulás időszakában, nem tanul meg biztonságosan esni.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!

A babakocsi szerintem nagyon szép, ha 2 év garancia van rajta, akkor szerintem sem kellene a márkát nézni. De! És ez csak saját szubjektív vélemény, szerintem praktikusabb a két külön fohgókarral ellátott (felül nem összekötött, mint az előző képen a PP babakocsinál), mert ha babakocsisan sokat fogsz menni vásárolni, akkor oda rá tudod a csomagjaidat akasztani, mert sokszor kevés az alul található kosár, és akkor szabad marad a két kezed, kényelmesen tudod tolni a kocsit.

Regina!

Remélem a dokinál minden rendben lesz! Teljes mértékben egyet értek azzal, hogy mi is fontos a gyereknek!

Találkozóval kapcsolatosan! Nehezen áll össze látom, mert látom senki nem nagyon szeret szervezni. Egyszer Rabkri már próbálkozott, sajnos akkor nem jött össze. Most én, ha ez segít felajánlom, hogy nálunk lehet! Szívesen felajánlom, és mindenkit szívesen látok! Ha benne vagytok, akkor már csak egy dátunot kellen kitalálni. A lakásunk nem nagy, de az udvaron elleszünk, ha meg mégis esik az eső, akkor majd összehúzzuk magunkat, és akkor bent leszünk.

Sziasztok

Gabi
paga

Sziasztok!
Annyi mindenről volt szó,hogy nem győzőm feldolgozmi.Először is a gyerekek.
Köszönöm a dícsérő szavakat nagyon jól esik ez mindenkinek. Tudom, hogy minden szülőnek gyönyörű a saját gyereke, de én az anyai elfogultság mellett tényleg úgy gondolom, hogy a nagyobbik tényleg nagyon jóképű. Voltunk vele több modellügynökségnél (bár az ő mentalitása abszolút távol áll ettől)és mindenhol azt mondták, hogy "túl szép" most inkább a markáns arcú férfi modellek a menők. Na ennyit a fotós karrierről.
Az a téma is nagyon tetszett és én is csak meg tudom erősíteni, hogy már a terhesség és a szülés körülményei is mennyire meghatározzák (legalábbis nagyon valószínű)egy gyerek lelki beállítódását, további érzelmi életét. Nekem a nagyobbikkal a terhesség idején sok konfliktusom volt a környezetemmel, és hiába jósolgatta az orvos, hogy óriási baba lesz, 7 hónapra született abszolút éretlenül 2,70-el.A szülés alatt sem volt aktív, a végén vákummal ráncigálták ki.A további fejlősédére is jellemző volt a másik téma, hogy mikor mit tud csinálni a gyerek. Abban az időben még az orvos is tényleg csak azt mondta, hogy "lassú" a gyerek, "majd behozza" stb., hát tényleg behozta de mindig érezhető volt a lemaradása, szóval végig szenvedtük az iskolai éveket, nehezen tanult,sete-suta volt, "szégyenlős " volt, nehezen kommunikált és a mai napig olyan "rejtetten" stresszes, hogy szinte állandóan rágja a szája szélét.Szóval a mai eszemmel én is hordanám mindenféle terápiára, mert lehet hogy az tényleg mindegy,hogy 6 hónaposan mászik, vagy 8 hónaposan de ha csak egy kicsit is tudja ember befolyásolni a későbbi életét akkor mindent meg kell tenni.Amikor a kicsivel voltam terhes már minden tuti volt, nem is jött korábban, 4 kg-val született, teljesen simán. 10 hónaposan járt, egyévesen beszélt, szoba tiszta volt és párját ritkitóan ügyes mozgása volt.Pont a múlt héten mondta, hogy képzeld el anya cigánykerekezni kellett tornaórán, én azt hittem, hogy mindenki tud cigánykerekezni ( ő úgy gondolta, hogy ez a világ legtermészetesebb dolga!)de rajtam kívül senki sem tudott, mikor egykezes cigánykereket csináltam megtapsoltak!Nincs is kapcsolatteremtési,kommunikációs, tanulási problémája. Szóval szerintem van összefüggés a korai mozgáskézség és a későbbi sikerélmények között.
Megint dumál a férjem,hogy róla is írjak!
Felolvastam neki a babkocsikról szóló hozzászólásokat, mire azt mondta:na, én csomót kötök a farkamra.Hiába próbáltam mellé beszélni, hogy olcsóbban is meg lehet ezt úszni, meghogy a két meglévő gyerekünk is felnőtt ilyen extra dolgok nélkül, (amit azért én sem gondolok komolyan)egyre jobban "jajgatott" mikor soroltam, hogy milyen kocsik, hordozók, etetőszék stb árak vannak.Szóval nem volt jó ötlet ezt így tudatosítani benne, mert kapásból sorolta, hogy orvos, UH, 4D, szülés, kocsi, ágy, hordozó,kiesel a munkából, átrendezni a lakást, átrendezni az életünket stb, stb, stb. És én ilyenkor hiába jövök avval, hogy "és az a csoda, hogy lesz még egy gyerekünk?", evvel nem nagyon tudom meghatni.(nagyon hamar teherbe kéne esnem, mert lehet hogy megint "észhez tér" és akkor lőttek a gyerek projektnek.)
A javasolt cikket nem olvastam el, mert gondolom nagyon szomorú történet és ahhoz most nincs kedvem.Az én gyerekem is nagyon beteges volt, úgyhogy sokat voltunk kórházban, de most ehhez a témához nem akarok hozzászólni. Egyébként most mutatták a híradóban azt a repülős balesetet ahol egy házaspár meghalt, és "természetesen" kétszer, háromszor is levetítették, hallani lehetett ahogy őrjöngtek a gyerekeik, borzalmas.
Na de hogy ne ilyen szomorúan fejezzem be, a férjem megint zaklat, hogy, mennyit írsz már? remélem rólam is írtál 1-2 oldalt, írd meg azt is hogy felrobbanok. (mármint azért mert vadpörkölt volt a kaja és 3 tányérral evett, az az érzésem,hogy ebből kifolyólag ma nem lesz gyerekgyártás!)
Üdv: Fanny
fanny01

Paga
Kösz a tanácsot, igazad lehet, bár a nagyobb bevásárlásokat inkább kocsival intézzük. Mások pl. azt írják hogy a két külön tolókaros kocsit csak két kézzel lehet tolni, és hát az se túl jó. Egyébként bababkocsiügyben is az a véleményem, mint még sok másban, hogy a bőség zavara effektus érvényesül, és jó dolgunkban már az igényeink is égig érnek... A mi gyerekkorunkban kapható volt egy, esetleg két típus, és mégis mindenki felnőtt benne...

Szerintem is az a két dolog a legfontosabb amit Regina is írt.

A találkozóval kapcsolatban szerintem a pénteket, szombatot hagyjuk ki a lehetőségek közül, mert a ballagások, esküvők stb. is ilyenkor szoktak lenni, én pl. péntekenként suliban vagyok.

Paga
Nekem tetszik az ötlet, de lehet hogy olyan helyet kéne választani ami a város többi részéből vagy Pest mellől is viszonylag könnyen megközelíthető. Csepel eléggé kiesik. A múltkor a Margitsziget, Városliget került szóba. Többiek, mit gondoltok?

Fanny
Ne sorold el előre a kiadásokat, ráér majd akkor megtudniKép, amikor épp aktuális lesz a fizetnivaló. Akkor már nem fog fennakadni rajta, örül hogy ott rugdos a pocakodbanKép

Nem láttam a repülőnapos szerencsétlenséget, de úgy általában felháborítónak tartom ahogy a tévések mások tragádiáját szenzációhajhász módon kezelikKép Kép Kép

Programajánló

Ma nagyon klassz programunk volt, leírom hátha valaki kedvet kap. Salgótarjánban voltunk a Bányamúzeumban. A dolog apropóját az adta, hogy apósom bányász volt, őt vittük nosztalgiázni. A belépő 400 ft, diákoknak 200 de vasárnap ingyenes, pedagógusogazolvánnyal szintén ingyenes. Egy régi bánya egy szakaszát lehet megnézni néhány száz méter hosszan, ingyenes tárlatvezetéssel, enyhe lejtőn kb. 35 méterre mentünk a föld alá. Adnak ronda zöld dzsekit mert a bánya hűvös és esetleg össze is piszkolhatja magát az ember, meg fejvédő "kobakot".
Négyféle bányászati módot mutatnak be, élethű bányász- bányalószobrokkal, eredeti, bekapcsolható, működő gépekkel, hangeffektusokkal. Rendkívül szívélyes volt a tárlatvezető ( hajdan ő maga is bányász) és nagyon sok érdekességet mondott kb. 1 órán át. Itt forgatták a Fekete gyémántok néhány jelenetét is ( épp a napokban volt a TV-ben). A végén meghallgattuk a bányászok himnuszát, komolyan mondom, kicsordult a könny a szememből. Ajánlom mindenkinek ahol nagyobb gyerekek vannak a családban.
Megebédeltünk egy közeli étteremben, aztán délután megnéztük egy közeli kastély maradványait, ahol apósom töltötte a gyermekkora egy részét. Na nem ő volt a gróf ivadékaKép, csak az apja a birtokon dolgozott. Ráadásul remek időnk volt, egy 10 perces záport leszámítva.

Bocs a regényért!

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Kildó!
Ha többet szeretnél olvasni a HRG alapítványról a weboldaluk: www.bhrg.hu

Icus!
Bébokompot mi ajándékba kaptuk, de nem használtuk, mert kifejezetten károsnak tartom, hogy mikor még alig jár a gyerek beleerőltetjük egy ilyen marhaságba. Azért 2x beleültettem kiváncsiságból, azóta is a pincében van, pedig most volt lomtalanítás, de elfelejtettem kidobni.
Babakocsi jól néz ki. Ha az üzletben tudod tologatni esetleg a patkázást próbáld ki, hogy milyen könnyen tudod megbillenteni az elejét, mikor felmész a járdára. És emeld meg, esetleg tegyél bele még kb 10 kilót.

Paga!
Köszi a lehetőséget, tényleg jobb háznál talizni, mint valahol a vak világban (legalábbis nekem most, hogy óránként járok pipilni Kép), bár tényleg nincs közel. Nekem 1 problémám van, hogy csak 1-2 helyre tudok egyedül elmenni kocsival, mert nagyon rosszul tályékozódom. Szóval nekem Csepel csak akkor jó, ha férjes tali van.
Ahogy Regina is írta a legfontosabb először az időpontot egyeztetni. Gondolom a dolgozóknak a hétköznap kiesett. Max 5 után, de az meg rövid lenne, mert a kisgyerekesek korán hazamennének. Kivéve mi, mert Balázs nem hajlandó 10 óra előtt ágyba bújni, így teljesen mindegy mikor érünk haza.
Lényeg a lényeg, mindenki írja le, hogy hétköznap vagy hétvégén érne e rá és családos vagy öreglányos talit szeretne. Részemről mindkettő mindegy, de a családos jobb, csak nehezebb megszervezni Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Még gyorsan a Heti hetes előtt elolvastam az üziket. Az előbb elfelejtettem a taliról írni. Nekem majdnem mindegy hogy hol és mikor , mert a melohelyről eltudok menni, kocsival meg bárhová elmegyek. Én a magam részéről biztos, hogy egyedül mennék, mert a férjem nagyon elfoglalt és nem is szeret idegen társaságba járni, de az nem zavar ha mások férjjel jönnek. Szóval nekem a hétköznap lenne jó és napközben.Szerintem kéne egy táblázatot csinálni és mindenki beikszelné,hogy hétvége vagy hétközben, de, du, vagy este, és hogy centrumban legyen vagy bárhova eltud menni. Mert mire így szövegesen mindenki reagál nagyon sok idő eltelik és nem is lehet áttekinteni, hogy kinek mi jó és a végén nem jön össze a dolog.Na nem akarok sokat okoskodni, jó éjszakát!
fanny01

Sziasztok!

Paga!
Köszönjük szépen a lehetőséget, hogy nálatok találkozhassunk. Ha a távolabb lakóknak ez nem gond, akkor természetesen nekünk Benjivel ez nagyon jó lenne. Nem lenne neked túl megterhelő, hogy ennyien beállítunk hozzátok? Ha valamiben tudok, akkor szívesen segítek.

Ha ez a helyszín mégsem lenne megfelelő a többieknek, akkor lenne egy ötletem. Igaz ugyan, hogy ez nem a szabadban van, de legalább nem függnénk az időjárástól. Az Ikeára gondoltam az Õrs vezér téren. Az étteremnél kedvünkre beszélgethetnénk, a gyerekek játszhatnának, s Kriszta is nyugodtan étkezhetne, amikor szükséges. A még szopizó babákat meg lehet szoptatni, a pelenkásokat tisztába tenni, mert van több erre kijelölt helyiség. Nem utolsósorban jól megközelíthető tömegközlekedéssel is. Ha pedig valaki autóval megy és akármilyen filléres dolgot vásárol, akkor gyakorlatilag korlátlanul ingyen parkolhat a mélygarázsban. Persze a legjobb valamelyik hétköznap délelőtt lenne, mert akkor nincsenek sokan. Kérdés, hogy akik dolgoznak ezt meg tudják-e oldani? Bár ahogy Icust olvastam, amúgyis csak hétköznap jöhetne szóba. Csatlakozom én is hozzá, a hétvégék nekem sem lennének jók. Várom a többiek véleményét.

Más!
Tegnap és ma Halásztelken az egyik autómárka kereskedése nyílt hétvégét tartott. Pénteken fedeztem fel egy szórólapon, hogy szombat este az Irigy Hónaljmirigy lép fel. Bence imádja őket és még sosem volt koncertjükön. Így négyesben elmentünk. Előtte Tóth Vera énekelt. Mindkét előadás jó volt. Bencének nagy örömet szereztem, hogy láthatta a Mirigyeket élőben.
Hazafelé beugrottunk az egyik bevásárlóközpontba és Benjáminnak kerti játékokat vásároltunk. Vettünk egy műanyag homokozót, egy kis csúszdát és egy kis kerti házacskát. A kis házat és a csúszdát ma fel is állítottuk, a homokozóba még homokot kell venni. Nem tudja valaki, hogy hol lehet egy-két zsák "tiszta" homokot venni? Benjinek a ház és a csúszda is nagyon tetszik. Számomra nagyon nagy dolog, hogy 20 éves panellét után a saját kertünkben rendezhetek be játszóteret a gyerekemnek. Bár én túlzás nélkül állíthatom, hogy panelben is szívesen laktam. Egyáltalán nem olyan rossz, mint ahogy azt néhányan gondolják. Bizonyos szempontból kényelmesebb, mint egy családi ház. Egy ház körül mindig van mit csinálni. Ma például virágokat ültettem. Nekem tetszik az eredmény.

Icus!
Amit a bébikompról írtál,azzal nagyon egyetértek. Nem tudom miért engedélyezik egyáltalán az árusítását, amikor nagyon káros. Sajnos sok kismama ezzel nincs tisztában. Épp a múltkor akart valaki meggyőzni róla, hogy ez milyen jó, mert addig is nyugton van a gyerek. Nekem szerencsére már 20 évvel ezelőtt sikerült megtudnom, hogy ez mennyire ártalmas, így egyik gyerekemnek sem volt.

Jó éjszakát mindenkinek!
Melinda
fermel

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?