Paga
Kösz a tanácsot, igazad lehet, bár a nagyobb bevásárlásokat inkább kocsival intézzük. Mások pl. azt írják hogy a két külön tolókaros kocsit csak két kézzel lehet tolni, és hát az se túl jó. Egyébként bababkocsiügyben is az a véleményem, mint még sok másban, hogy a bőség zavara effektus érvényesül, és jó dolgunkban már az igényeink is égig érnek... A mi gyerekkorunkban kapható volt egy, esetleg két típus, és mégis mindenki felnőtt benne...
Szerintem is az a két dolog a legfontosabb amit Regina is írt.
A találkozóval kapcsolatban szerintem a pénteket, szombatot hagyjuk ki a lehetőségek közül, mert a ballagások, esküvők stb. is ilyenkor szoktak lenni, én pl. péntekenként suliban vagyok.
Paga
Nekem tetszik az ötlet, de lehet hogy olyan helyet kéne választani ami a város többi részéből vagy Pest mellől is viszonylag könnyen megközelíthető. Csepel eléggé kiesik. A múltkor a Margitsziget, Városliget került szóba. Többiek, mit gondoltok?
Fanny
Ne sorold el előre a kiadásokat, ráér majd akkor megtudni
, amikor épp aktuális lesz a fizetnivaló. Akkor már nem fog fennakadni rajta, örül hogy ott rugdos a pocakodban
Nem láttam a repülőnapos szerencsétlenséget, de úgy általában felháborítónak tartom ahogy a tévések mások tragádiáját szenzációhajhász módon kezelik
Programajánló
Ma nagyon klassz programunk volt, leírom hátha valaki kedvet kap. Salgótarjánban voltunk a Bányamúzeumban. A dolog apropóját az adta, hogy apósom bányász volt, őt vittük nosztalgiázni. A belépő 400 ft, diákoknak 200 de vasárnap ingyenes, pedagógusogazolvánnyal szintén ingyenes. Egy régi bánya egy szakaszát lehet megnézni néhány száz méter hosszan, ingyenes tárlatvezetéssel, enyhe lejtőn kb. 35 méterre mentünk a föld alá. Adnak ronda zöld dzsekit mert a bánya hűvös és esetleg össze is piszkolhatja magát az ember, meg fejvédő "kobakot".
Négyféle bányászati módot mutatnak be, élethű bányász- bányalószobrokkal, eredeti, bekapcsolható, működő gépekkel, hangeffektusokkal. Rendkívül szívélyes volt a tárlatvezető ( hajdan ő maga is bányász) és nagyon sok érdekességet mondott kb. 1 órán át. Itt forgatták a Fekete gyémántok néhány jelenetét is ( épp a napokban volt a TV-ben). A végén meghallgattuk a bányászok himnuszát, komolyan mondom, kicsordult a könny a szememből. Ajánlom mindenkinek ahol nagyobb gyerekek vannak a családban.
Megebédeltünk egy közeli étteremben, aztán délután megnéztük egy közeli kastély maradványait, ahol apósom töltötte a gyermekkora egy részét. Na nem ő volt a gróf ivadéka
, csak az apja a birtokon dolgozott. Ráadásul remek időnk volt, egy 10 perces záport leszámítva.
Bocs a regényért!
Icus