Sziasztok csajok.
Az az igazság, hogy ezekhez a témákhoz, hogy 24. hét, életképesség határa, koraszülés, gyermekhalál, BB Évi, védőnők, stb., nem tudok már mit írni. Elmondtam mindent, végiggondoltam mindent, a végére persze sosem értem, de nem tudok már erről mit mondani. Nem teszem már fel azt a kérdést sem, hogy miért. Kiszáradt kút.
De mégis, csak annyit, hogy amíg még a hasamban voltak, és az orvosok azt mondták, nem tudunk annyi hetet kihúzni, hogy jó legyen a Zalánnak, akkor én kész lettem volna elengedni, mert nem bíztam a csodában, hogy másképp lesz, ahogy az orvos mondta, és féltem. De amikor már megszületett, és ott volt a gyönyörűm, mindegy volt az agyvérzés, minden mindegy volt, kellett, akárhogyan, minden félelmem, kétségem ellenére. Akkor már képtelen lettem volna azt mondani, hogy kapcsolják le az inkubátort.
Franka, érzem, nem vagy jól. Mit tehetnék??? Tudom, csak mégis...
Örülök, hogy megszületett az ismerősöd babája, végre magához szoríthatja. Fájdalmas és mégis olyan jó.
Jázmin, morgen, ezen beszartam.
Zsófi, a pszichológus nekem is hasonló élmény volt: azt vártam, most majd jól kibogozunk mindent, a történteken túl az összes defektet, ehelyett úgy éreztem, beszélgetek egy nagyon kedves nővel, aki megért, de nem mond semmi újat vagy olyat, amit nem tudnék, éreznék, akarnék. Azért adj még esélyt a dolognak, de tényleg igaz, hogy magadból indul majd ki a segítség.
A pszichiáter krapek meg szintén rendes volt, de nem tudtam eldönteni, hogy szemezni akar, vagy ez a munkájának a része.
Betti, akkor férjeddel kezet foghatunk, én is vadászom. Igaz, Vince születése óta nagyon keveset voltam, és nem is úgy néz ki, hogy a jövőben sokat fogok hódolni neki.
Elnézést, állatbarátok...
Majd írd meg, mit mondott a dokid a tágítással kapcsolatban, ok?
Nevet adtatok már?
Grácus, baba...
Szintikém, Ti jól vagytok?
A szobatársam, aki továbbra is nagyon jó fej, elmondta, hogy anyukája első babáját halva szülte, a barátnője pedig tegnap került be a terhespathológiára toxémiagyanúval, 26 hetes a baba. A volt főnököm pedig elmesélte, hogy a lánya második terhessége ikerterhesség volt, az egyik babát a 3. hónap végén veszítette el, a másikat az 5. hónapban meg kellett szülnie, beteg volt. Mióta velünk megtörtént, nem olyan, mintha ez venne körül?
Na látom, pozitív lettem. Bocs érte, de annyira hullámzó a hangulatom, sokszor nincs is kedvem írni emiatt.
Bree. dr. Nono, Mirci, jó, hogy írtatok Ti is.