Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Amit a múltkor meg akartam írni, egészen más dolog miatt volt értelme, mnit ami miatt most szeretném ide bemásolni.
Akkor kaptam "pótanyutól", amikor arról beszéltünk, hogy lehetséges egy gyermek elvesztésést különböző módokon (erővel, ideig, stb) meggyászolni..nem is kell különösebben mélyen belegondolnom ,ohgy tudjam, a következő sorok mennyire igazak lehetnek, de hangsúylozom valószínűleg nem általános érvényűek..
(ne vegye senki személyesen magára, rám pl hibátlanul rám húzható...)
A barátsággal, s annak nehézségeivel, buktatóival kapcsolatban vettem elő újra, az élet minden területére vonatkoztatható, egy tegnap esti beszélgetés anyuval, ismét meg is erősített ebben...

És most, mikor bemásoltam, milyen véletlen épp egy vallásos utalás is van benne, s ez most megint hajszálra tükrözi a véleményem....

"Szerintem a különbség a gyerekkorban van. Mármint az anyák gyerekkorában. Érdekes lenne egy "felmérést" készíteni ebben a témában, hogy milyen családi háttérből indultak azok, akik ide írogatnak, itt olvasgatnak, és milyenből azok, akik egy ilyen veszteség után röviddel, egyértelműen képesek előre nézni. (meggyászolják őt, de nem "halnak bele" a veszteségbe)

.........egyértelműnek tűnik, hogy aki gyerekkorában sok veszteséget élt meg, és - bármilyen ok miatt - nem volt harmonikus viszonya a szüleivel, az a későbbiekben BÁRMILYEN veszteséget sokkal nehezebben dolgoz fel.
Aki biztos és meleg családi háttérből nő ki, az fel lesz vértezve az élet megpróbáltatásaival szemben................

Van olyan ember, akit az élet - felnőttként - nem kímélt, és mégis igen szilárdan áll a talpán, mert gyerekkorában megkapta a fájdalmak elviseléséhez, a problémák megoldásához való "bukósisakot" és "szerszámkészletet". Ez lenne a család, a szülői háttér lényege, szerepe.
És akinek nincs meg a megfelelő menetfelszerelése a Himalája megmászásához, az jobban megszenved vele. Ha egyáltalán eléri, sőt, ha egyáltalán útnak mer indulni.
Nagyon pontos szót használtál: fel van vértezve, vagy nincs felvértezve, ez itt a kérdés!

Még a fanatikus vallásos hit nyújthat ilyen biztonságérzést: aki maga valóban úgy gondolja, hogy Isten nem csak "jó", de "igazságos" is, az nem keresi, hogy akkor miért okoz kellemetlenségeket is, hanem elfogadja. "

Szóval a beidegződés..mint a balkezesség, jobbkezesség.Van és kész.Persze szeretnénk azt hinni ,hogy vannak dolgok, amiket nem és nem vittünk magunkkal,mert utáltuk őket, s nem fogunk úgy élni..aztán tapasztalatból tudjuk, hogy dehogynbem.Épp azok a dolgok vannak legjobban bevésődve, amiket nem akarunk magunkkal vinni..aztán viseljük kövektkezményét, s elkövetjük a hibát újra, meg újra, s lehet egy élet is kevés, mire el tudnánk hagyni..és talán van vki a környezetünkben, akinek elég türelme van, de lehet ,hogy sosem lelünk ilyen személyre.

hogy érdemes -e ennek ellenére próbálkozni???Ezt már magam sem tudom.

KépKépKép
tünci28

Jázmin, hidd el millio gondolatom van ,ami ezerszer inkább ide tartozik és szeretném megosztani, szeretnék vélemény cserélni róla, mert olyan jókat mondok!!
Az elején pedig megyegyeztünk vmiben, s ehhez meg igyekszem nagyon tartani magam..

LEDA!!!!!!HURRÁÁÁÁÁ!!!Okvetlenül írj mindenfélét!!!
Minde nrendben volt?Elhelyezkedtetek?Baraknak hogy tetszett?És Te hogy bírtad???
Arrafelé milyen idő van???
TEgnap néztem az időjárást, komolyan egész Eu-ban itt van a leghidegebb, meg talán az északi volt Szu tagállamoknál..bezzeg Spanyolo.-ban!!!

Franka ott voltatok "nyaralni"??? :D

KépKépKép
tünci28

Én tegnap ki sem mentem az udvaron túlra, a boltba is az uramat küldtem, mondtam neki ,hogy nem akarok úgy járni, mnit Dorothy! :lol:

Ma már talán mérsékeltebb a szél, ami nem azt jelenti, ohgy nem viharos.

De délután el kell mennem a háziorvoshoz beutalóért..és be akartam holnap menni elintézni a labort és eszembe jutott ,hogy IDŐPONTOT kell kérni!!!!! :evil: :roll:
tünci28

ÉÉÉS,ma kaptam értesítőt ,hogy megint emeltek a lakástörlesztőn..hurrá!
tünci28

Én csak elolvastam az sms-t, hogy a levonás:96,000 KAMAT és 23,000 TŐKE...no komment.Nekünk nem küldenek értesítést sem.
"Magyarország, én így szeretlek."

És a hitelt úgy vettem fel, hogy 80.000 körül van a törlesztő.Eddig egy éve alatt talán kétszer volt ekkörül.

Kép
jázmin20

Jázmin...nem is tudom, hogy ilyenkor sírjak vagy nevessek...

Megint elárasztotta a babanetet egy spamrobot... :twisted:
tünci28

A kutyát nem verik ki ilyen időben!
Én még nem álltam át a hidegre, téliesíteni kell magamat. Sz---á fagytam, már bocsánat.
A piros kezem szegény tisztára meg volt kavarodva, nem is bírtam csuklóból mozgatni.
Felengedek kicsit.

Betti
Kép
betti0412

Egy előnye van, tudom a teraszt hűtőnek is használni...

Betti
Kép
betti0412

Jázi! :wink: Aarnika van... (csak most kevéssé írásképes)

Betti, nem akarok rád-licitálni, de én az EGÉSZ lakást tudom hűtőnek használni! :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aarnika 2009.10.14 12:48-kor.
aarnika

És mi van a vizsgálatokkal???Mit kellett megismételni?Találtak vmi kromoszóma hibát vmelyikőtöknél???

Egyébként lehetséges, hogy mindenkinek van vmi ,csak nem derül ki, mert nem keresik???

nekem még mindig nem küldték meg a kódot a szűrés eredményével..eü,frankó ez is. :twisted:

KépKépKép
tünci28

Tünci
Én eleinte azért írtam ide, mert szükség volt rá, hogy hasonló cipellőben tipegő anyákkal megosszam a gondolatomat, hiszen itthon ezt nem lehetett, úgy ahogy én szerettem volna. Mostmár nem azért írok ide, mert a múlthoz ragaszkodom, hanem mert szeretem az itteni embereket, valami összeköt minket és továbbra is vannak olyan gondolatok, amit a múlt eredményeképp, annak hatására, de ide kell hozzak, mert máshol nem értenék meg. Szerintem az, hogy ki meddig ír ide nem azt mutatja feldolgozta-e vagy sem.
A családi háttérben lehet valami elgondolkodtató.

Betti
Kép
betti0412

Most indulok orvoshoz, majd jövök.

pussz

(addig írjátok tele az oldalt.)

KépKépKép
tünci28

Igen, mikor megkérdeztem, hogy mi az ismétlés, a prof nézett, és rövid konzultáció után azt mondta, hogy valamit nagyon [/b[b]]félre tetszett érteni....mert csak arról van szó, hogy pénzhiány miatt az majd csak 5 hét múlva lesz kész. Magyar Eü. De az nem befolyásolja a jelenlegi eredményeket.
Egyébként nem tetszettem félreérteni semmit, a telcsibe a nő határozottan mondta, hogy ismételni kell, de az okról csak személyesen adnak felvilágosítást. Mindegy, ráhagytam.

Aarnika, jó, hogy jelentkeztél!

Jázmin, rendes tagnak tűnt az öreg, olyan csendes-kedves-mosolygós fajta, nem olyan idegbeteg kapkodó, mint a barátnőnk.

Betti
Kép
betti0412

Gyűlölöm a szegedi genetikát.Soha többet nem megyek oda. :cry:
Csak magánklinikára megyünk legközelebb a biopsziára, Pestre.

Kép
jázmin20

Egyébként komolyabb beavatkozást én sem csináltatnék itt meg. Egy vérvétel rendben, de minden másért, ha indokolt, magánklinika, Pest.

Betti
Kép
betti0412

Jázmin, azon még nem gondolkodtál, hogy vissza kellene jelezni az Emesének, hogy nem egészen volt képben? Annyit megérne, hogy tájékoztasd, máshol mire jutottak, hogy ne legyen már mindig olyan lekezelően magabiztos.

Betti
Kép
betti0412

Tavaly, mikor baj volt és ott ültünk nála, kezembe nyomott egy lapot, hogy a szülés után töltsem már ki és küldjem neki vissza....olyanok voltak rajta, hogy halva vagy élve született, miért, mekkora volt, stb...pedig előtte mondtam neki, hogy döntöttünk. Én töltsem ki? Hú, akkor nagyon bepörögtem. Hát nincs ott orvos, aki ezt megcsinálná helyettem, vagy nincs annyi kapcsolat az intézmények között?
Tudjátok, hogy küldtem vissza.....

Betti
Kép
betti0412

A mai napig megvan az a kurva papír...én azért ott nem osztogatnám.
Visszajelezni a szaktudásuk megkérdőjelezése végett?Mi a fenének?A lányom meghalt, a papíroknak nincs jelentőségük.És Czeizel doktor is csak a tapasztalatára hivatkozva mondta, nem volt egyik mintám sem a kezében, csak következtetett.
Küzdök eleget a marhákkal nap, mint nap, nem hiányzik még ez is nekem.Úgyis elhajtanának.

Kép
jázmin20

Az a klimaxos vén banya meg ilyen marad.Vagy rosszabb lesz. :?

Kép
jázmin20

Ezen a Lipatai Claudián már mostmár ki vagyok akadva. Minden műsorban ott van, hogy ő levetkőzött és tiszta mártírt csinálnak belőle, hogy jaj, akkor most hogy is volt? Hogy, hogy? Hát úgy, hogy ajánlottak neki egy szép, nagyon szép összeget, és ő levetkőzött az újságnak. Ennyi. Mások is megtették, szépen, csendben, nyugodtan. Miért kell belőle a nemzet nagyasszonyát csinálni már lassan, hogy ő aztán megtette! Lépjenek már túl rajta.

Betti
Kép
betti0412

Én mindig is csíptem Liptait.
Szerintem 1-2 hét és már a következő pucér akárkin fognak csámcsogni.Csak azt nem értem, hogy a jó pasik miért nem vetkőznek le?Szerintem indítok egy férfi pléjbojt és leszaggatom /jópénzért/ kishazánk összes jó pasijáról az alsógatyát.Kérem a javaslatokat, kivel kezdjem.

Kép
jázmin20

Nekem tetszett ez egyik híradós pasi, de már rég nem láttam, nem tudom a nevét...

KépKépKép
tünci28

Sebestyén Balázs nálam az abszolút nyerő :lol: :lol: :lol:
szintus

Benedek Tibort kérném címlapra....

Betti
Kép
betti0412

Képzeljétek milyen meglepetés ért.Délután csenga a telefonom, uram felkapta, mert főzök, aztán nyújta, hogy vmi...(név)..Totál ledöbbentem ,az exfőnököm volt.Évekkel ezelőtt eljöttem már tőle, mert áthelyezte a székhelyét másik városba.De most visszajönne és azért keres ,mert szeretné, ha nála dolgoznék.
(nna, Betti, mnidjárt eszembe jutottál,hogy maraha jókor jön a jó állásajánlat......)Beszéltünk egy tíz percet, hogy ,s mint állnak a dolgok, azért kérte ,hogy nézzek be hozzájuk majd azért, örömmel látna..

Hát, olyan jólesett, el se tudom mondani.Hogy így nem is felejtett el és franc tudja honnan szerezte meg a számom.Nem gondoltam volna, hogy manapság még számontartják, ha vki jól dolgozott.

Na, mindegy, mert remélem nem kell ilyesmin gondolkodnom mostanában, de azért kedves dolog volt, feldobott egy kicsit!

KépKépKép
tünci28

Jó lesz az későbbre is Tünci! Lehet, hogy oda mész majd vissza dolgozni!

Betti
Kép
betti0412

Berittyentettem a fűtést. Muszáj volt, a klíma nagyon tekerte az áramot.

Indulok kicsit dolgozgatni, be a központba egy megbeszélésre, de ma veszek sálat is meg kesztyűt is, mert tegnap ezek lemaradtak.

Betti
Kép
betti0412

Húú, elfelejtettem kimosni a sálam én is.

Tegnap nálnuk is elindította a párom a fűtést, azt mondja ,hogy mikor reggel megjött csak 16 fok volt a lakásban.. :shock:

De szigorúan minden nap leolvasom az óraállást, nem járhatunk úgy ,mint tavaly.

Szombaton lesz anyósóm 70.szülinapja.Párom kiírta reggel ,hogy TÁVIRAT!Aztán lefeküdt aludni..Annyira pasi.Én meg ráírtam a papírra:CÍM???(ne mtudom az utcát, meg a házszámot..(azt mégse írhatom rá ,hogy a legszélső utca, legutolsó ház... :lol:

KépKépKép
tünci28

Mi megpróbáljuk kihúzni ezt a hónapot fűtés nélkül, nálunk 19 fok van.Én nekem ez még röhögve elmegy,az uram fázik, de ő is csak azért mert egy szál kisgatyában száguldozik a házban.
Gondolkoztunk egy kandallón, mert meg van csinálva a kémény neki, de nem éri meg, nem hozza vissza az árát még évek múlva sem.(fűtésszakértő barátunk szerint) Ráadásul kosz van vele és nyűg, nem lehet otthagyni, mi meg este 5 után érünk csak haza minden nap.Marad a gáz és a gyomorideg a csekk érkezésekor.

Kép
jázmin20

Jázmin, hát ezt ismerem..

Mi meg szvesen fűtenénk fával is, megint van az udvaron egy csomó törmelék fa, egy hónapig simán tüzelnénk vele..de mi meg lebontottuk az összes kéményt annó, mert úgy gondoltuk egyszerűbb lesz a gáz és nem drágább..csak azóta volt némi változás.

Borzalams rémálmom volt, anyuval feküdtem az ágyban és egymás után sikítottam ,hogy megint egy kígyó, megint egy..és anyu csak szedte elő a takaró alól, mindenfélét.Megnéztem Krúdy álmoskönyve szerint:"Kígyók az ágyban, a párnák alatt: gyötrelmes, kétségbeejtő lelkiállapot mutatói."
Hát úgy is érzem magam....

KépKépKép
tünci28

Ez az, hogy nekünk is lenne fa, ráadásul első osztályú és ingyen (após által), de nem éri meg úgysem.Mondjuk szerencsénk van, mert olyan a ház szigetelése, hogy megszólal, úgyhogy nem fűtjük az utcát semmilyen mértékben.

Álom:jájjj

Kép
jázmin20

Nekünk meg hiába bazi vastag tömésfal a ház fele(a többi tégla), az csak városi legenda, hogy ez milyen jó hőszigetelő..pedig pl az ablakok vadiújak, meg mindenhol fém redőny van ,elvileg az is segít..

Szerintetek ,ha ma feladik elsőbbségivel egy levelet, az holnap odaér, belföld?

KépKépKép
tünci28

Sziasztok!

Mi 19 fokig bírtuk a dolgot, de akkor sűrgősen befűtöttünk. Ez az első telünk egyedi fűtéssel. Kíváncsian várjuk majd a gázszámlát, de valahogy az az érzésünk, hogy nem lehet magasabb a főtávnál. Majd kiderül...

Most már jobban vagyok picit, mint az elmúlt napokban, de eldöntöttem, hogy megyek pszichológushoz. Sosem voltam még, kíváncsi vagyok, hogy tényleg tud-e segíteni....

Zsófi
zs(ófi)

Zsófi:drukkolok neked, hogy segítsen!Majd meséld el, mi volt.Mikor mész?

Tünci:ajánlva elsőbbségivel igen.Elvileg.

Kép
jázmin20

Zsófi, szia!

Legtöbbünk járt pszichológusnál, vagy pszichiáternél..egy bizonyos pontig biztosan segít, remélem megfelelő kezekbe kerülsz,ez fontos, mert volt negatív tapasztalat is ,azt hiszem Frankának..

KépKépKép
tünci28

Jázmin, közben sikerült kibogarásznom a posta honlapján, elvileg odaér(azt ígérik)..nem merem ajánlva feladni, mert az anyósom 99%-os hallássérült, nem hallja meg a csengőt és akkor csak bedobják az értesítőt és nem tud menni érte, mert tudod, most még gipszben van a lába.
tünci28

Még nem tudom mikor megyek, csak ma kapom meg majd az elérhetőségét, aztán be kell jelentkeznem, ki tudja mikor tud fogadni. Bízom valamiféle segítségben, mert egyre több nyűgöm van a világgal úgy általában, és ez nem jó. Én nem voltam korábban ilyen....
zs(ófi)

Tünci! Elsőbbségivel tuti odaér 1 munkanap alatt, pláne ha még így délelőtt feladod!
zs(ófi)

Zsófi:hinni kell benne, másképp nem megy, de akkor se ess kétségbe, ha nem lesz túl "jó".Nekem segített az elején, de aztán feszültté tett és idegesített, úgyhogy felálltam és eljöttem.Egy ponton túl nem tud segíteni, egy ponton túl TE magad vagy a segítség saját magadnak.

Kép
jázmin20

Én valahogy úgy érzem, hogy egy pontig el tudtam jutni segítség nélkül is, de ezen a ponton nem tudok átbillenni. Kíváncsi vagyok nagyon mi az amiben tud segíteni... Te mikor jártál? A legelején?
zs(ófi)

Igen, az első 4 hónapban.De már előtte is jártam hozzá a családi/gyerekkori gondjaim miatt.Kinezológushoz jártam, nem pszihológushoz.De otthagytam.Most önerőből építkezem, ez a legnehezebb, de csak ez a járható út számomra.Egy kívülálló nem tud nekem már segíteni, nem tud helyettem érezni, félni, gondolni, akarni.Csak magamra számíthatok és magammal kell megküzdenem.Néha könnyebben megy, néha meg nehezebben.De egyet tudok, hogy valahogy megcsinálom és sikerre viszem és boldog leszek, anya leszek, család leszünk.Igaz, még fingom nincs, hogy hogy is jutok el odáig, de legalább a cél megvan.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy neked milyen lesz, mennyire fogsz tudni megnyílni.

Kép
jázmin20

Nekem a megnyílással nincs gondom, elég bőbeszédű vagyok, nem esik nehezmre beszélni a problémáimról. Ez mondjuk jó, olyan szempontból, hogy nem tartom magamban a gondjaimat, de ez most valahogy más. Több mindennel van bajom mostanában, de leginkább magammal. És arra jöttem rá, hogy valószínű van valami bajom, amit egyedül nem vagyok képes megfejteni. Kíváncsi vagyok, hogy valóban így van-e, és ha igen, akkor mi az. Amúgy én is gondolkodtam a kineziológuson, de végül mégis a pszichológus mellett döntöttem. A céljaim nekem is megvannak, pontosan tudom, hogy mit szeretnék, de sokszor úgy érzem saját magam vagyok a gátja a megvalósulásnak.
zs(ófi)

Mi a bajod magaddal?
Nekem pl kőkemény önbizalomhiányom lett, mert úgy éreztem és érzem néha most is, hogy megbuktam nőként.

A pároddal mindenről tudsz nyíltan beszélni?

Kép
jázmin20

Hát tudod én sem vagyok a helyzet magaslatán önbizalom-ügyben. De nekem ez nem most kezdődött, még korábban, 2-3 éve. És magammal az a legnagyobb bajom, hogy tele vagyok negatív gondolatokkal. Sokszor, különböző élethelyzetekben mindenről és mindenkiről a rosszat feltételezem, vizionálom. Teszem ezt legtöbbször minden ok nélkül. És pontosan tisztában vagyok azzal, hogy nincs okom rosszra gondolni, de elég egy hangyányi kis gondolatébresztő, és onnantól kezdve nem tudok szabadulni az agymacskáimtól.
És hiszek abban, hogy negatív gondolatokkal be tudom vonzani a rosszat magam köré, ezért aztán minden erőmmel próbálok tenni ellene, de egyszerűen nem megy. Hiába határozom el kőkeményen, hogy nem engedem a negatív gondolatoknak átvenni az uralmat, újra és újra kudarcba fulladok. A helyzet persze azóta lett valamelyest rosszabb, amióta elvesztettük a kisbabánkat. Már előtte is éreztem ezeket a dolgokat, de nem ilyen intenzitással.

És persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy azért annyira nem rossz a helyzet, mint ahogy (így visszaolvasva a soraimat) tűnik. De pont azt szeretném megelőzni, hogy még rosszabb legyen....

A férjemmel nagyon sok mindent, sőt inkább azt mondanám, hogy mindent meg tudok beszélni, és ez nagyon jó dolog. De attól Ő még férfi, én meg nő vagyok. Vannak dolgok, amiket sosem fogunk egyformán gondolni, megitélni.... De ez talán így van jól:-)
zs(ófi)

Sziasztok!

Nálunk a lakásban 19-20 fok van még nem akkarjuk a gázt begyújtani majd csak nov. 1-je körül (remélem addig nem fagyunk meg :lol: )

Én nem jártam pszihológushoz Én nem hiszek benne! Szeretem magam megoldani a próblémáimat ritkán nyilok meg!

Remélem mindenki jól van!

Puszi!

Kép
grácus

Az előbb elszállt amit írtam...

Szóval szerintem ez nem olyan nagy baj veled.Valószínű csalódtál valakiben egy hatalmasat és ezért vagy negatív az ismeretlenekkel szemben.Mondjuk azokkal mitől is lennél pozitív?De értem, amit írsz...remélem "fékezhető" a dolog és ez neked nem fog problémát okozni.Amúgy a legtöbb felnőttkori személyiségjegy a gyerekkorban keresendő, nem feltétlenül jeleni azt, hogy te emiatt "rossz" lennél.Sőt, ha te ezt felismered, az külön jó.Hameg tenni is akarsz ellene, az pedig a legjobb! :wink:
Férfi-női gondoltatok...ég és föld! 8)

Franka:ha nem írsz nekem egy sort sem, akkor elmegyek hozzád és fenéken billentelek. :(

Kép
jázmin20

Igen, csak az a gond, hogy nem pusztán az ismeretlenekkel szemben vagyok negatív.... Hisz az nem is zavarna, miért is kéne? Ha megismerem úgyis kiderül, hogy igazam volt, vagy tévedtem. Szóval nem ilyen egyszerű a kérdés... Pont az a baj, hogy azokkal szemben vagyok bizalmatlan, esetenként negatív, akik erre a legkevésbé sem adtak okot. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért... Nem emlékszem, hogy valakiben hatalmasat csalódtam volna, ennek ellenére elég hadilábon állok a bizalommal... Miért van ez???

Érdekes dolog ez a "gyerekkorban keresendő probléma" kérdése. Én talán (többek közt) pont ezért akarok pszichológushoz menni, mert mindig is azt gondoltam, hogy jó gyerekkorom volt, szép családban nőttem fel. De amióta "felnőttem" néha bizony gondolkodom dolgokon, vajon minden olyan szép volt olyan jó volt? És vajon az nekem úgy volt jó, ahogy??? Ma már nem vagyok biztos benne... Hát kíváncsi vagyok, hogy lesz-e bennem valami megfejteni-való....
zs(ófi)

Megfejtenivaló mindenkiben van nyugi. :wink:

Kép
jázmin20

Zsófi
Én még mindig járok, talán 2-3 havonta jön rám a beszélgethetnék, így mindig hasznos, mert abba az egy órába sok mindent belezsúfolunk.
Nekem kellett az hozzá, hogy akarjak én is gyógyulni, változni, ne csak tőle várjak megoldásokat. Bár lehet szerencsém volt, mert elég rendes csajszit fogtam ki.

Betti
Kép
betti0412

Elővettem a termosztát használati utasítását, 60 oldal, most odahúzok egy széket és elbeszélgetünk egymással, mert úgy érzem a padlófűtést nem indította, mivel az külön rendszeren van...valahogy megpróbálom rávenni a dologra. Remélhetőleg rosszabb nem lesz...

Betti
Kép
betti0412

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?