Új privát üzeneted érkezett!

Szia Dee!
Szerintem mindenképpen jobb, ha otthon elintézed a dolgot:-) Persze nem mindegy az időzítés. Én a kozmetikus barátnőmmel és némi gyanta segytségével intéztem a dolgot. Sokat okoskodtunk az időzítésen. Eredetileg úgy terveztük, hogy a kiírt időpont előtt néhány nappal még elvégzi az "utolsó simításokat." Mivel Danca 2,5 héttel előbb jelentkezett, még kitartott az előző "kezelés". Viszont mi eredetileg normál szülésre készültünk... A hasam alsó részét viszont a kórházban megszabadították az ott található pihéktől.
Ezzel most valószínűleg nem segítettem semmit, de most már nem törlöm ki...

Üdv,

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Judit!

Köszi a tippet...azért megpróbálom itthon, aztán ha nem megy, akkor végszükség esetére lesz nálam hab+penge...ja! és persze tükör, mert nem látom magamKép

Köszi, pussz!
dee

Szia Dee!

Miért akartak bent fogni?
Csak a biztonság kedvéért?
Amúgy hogy bírod, már biztos nagy a pocakod, mert az enyém is hatalmas, pedig én nem is ikereket várokKép
A borotválással én is úgy vagyok, hogy elég nehéz időzíteni, meg nem látok már semmit még tükörrel is nehezen megy, de azért rendszeresen dolgozom az ügyön.
Van valakinek listája mit kell magunkal vinni a szülöszobára? Már összepakoltam, csak ellenőrzés kedvéért hátha kihagytam valamit!
Tegnap voltam utoljára a védőnőnél, most már csak akkor kell hívnom, ha hazajöttünk! Ez nem is baj, mivel a lábaim (bokáim) elég vizesek és nehezen tudok közlekedni!

Akkor most 30 vagy 300 napnál nem régebbi házzasági anyakönyvi kivonat szükésgeltetik?
Ez nálunk azért gáz, mert vidéken a szülőknél házasodtunk összeKép így a párom még mehet oda is egy nap szabi árán!
Remélem mindekinek jól telt a húsvét!
Üdv: Dóri
Vendég

Dóri!

A vérvételes Erzsikénél ki van írva, hogy 300 napnál nem régebbi kell.

Nekem van egy listám, hogy mit vittem, és semmi nem hiányzott azon kívül. Majd felrakom, de most nem tudom.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Csak 1 szó erejéig: Holnap reggel bevonulokKép Muszáj, tele volt fehérjével a pislantomKép
Majd már csak sokan jövünk kiKép
Puszpuszka!KépÉs kitartás...

Szép estéket és nappalokat Mindenkinek!
dee

szia DEE

nagyon drukkorlok neked, nagyon szuper, hogy idáig is bírtad.

majd mesélj el mindent
Üdv Eper

üdv: Györgyi
eper8

Szia Dee,

Én is nagyon drukkolok neked, ügyesek legyetek!

Puszi:

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok!

Dee! Nagyon szorítok! Én mögötted vagyok három héttel szintén ikrekkel. Két hét múlva kell mennem dokibácsihoz, ha addig semmi baj nem történik.
Gondolom, Neked is óriási a hasad!Kép
Üdv, kitartás!
Sünbogár
Vendég

Vantal!

Én is azt szedem.

Sys
sys

Nem biztos, hogy még aktuális. Na szóval a lényeg az, hogy nekem felírtak 3 dobozzal, ki is váltottuk, de aztán megbeszéltük a férjemmel, hogy mégsem szedek fogamzásgátlót. De lehet, hogy egy lánynak kell, már beigértem neki közben.
Ma szült az egyik ismerősöm - barátnőm a kórházban. Első babával kemény 2 egész órás szülése volt! Ctgre ment csak, de ott ragadt Kép
Hát, ilyen is van! Kép
vantal

ah, mázlistaKép

üdv: Györgyi
eper8

Csajok, lenne par kerdesem:
1. melegitot nem lehet bevinni a korhazba? Miert kell kontosben lenni egesz nap?
2. hogy tudom majd a mellszivomat sterilizalni a korhazban? Vigyem a mikrosat?
Volt meg egy de az most nem jut eszembe.

Dee!
Drukkolok!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Ezvicc!

Nem tudom miért nem lehet melegítőbe lenni, de az tény, hogy mi egy másik lánnyal mind a ketten melegítőbe voltunk a látogatási idő alatt - csak akkor - és ránk szóltak érte. Nem kérdeztem miért, mert nem akartam, hogy azt gondolják kötözködöm. Javasolom, hogy kérdezd meg a doktortól.
A melszívómat én bevittem, de nem tudtam használni mert még nem volt annyi tejem. Egyébként én itthon sem sterilizálom minden használat után, ugyhogy szerintem ha te netán tudnád használni, akkor sem történik semmi, ha négy napig nem sterilizálod.

Dee! én is gondolok rád.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Kedves GyuriKép

Újra itt vagyok egy kérdésse!
Megjött az AFP eredményem:

BHsAG -NEGATÍV
AFP: 22,1 ng/ml
wAFP: 23,5 ng/ml
MOM: 0,7

B-hcg : 78000 U/L
wb-hcg: 82787 U/L
MOM: 3,2

Kérdésem az lenne ,hogy ez jó eredmény???

Több kismamával összehasonlítottam -de az enyém
ALACSONYABBKép
Ez nem baj??,

Csilla
csillam

Kedves Doktor úr!

Nekem az lenne a kérdésem bár ez kicsit ráér látom március 26-a óta nem volt remélem mostanában azért benéz majd.

Szóval 2 éve szültem és azóta már többször voltam orvosnál és mindig mondták, hogy tátongó méhszájam van gondot nem okoz de azért idegesít, hogy ha még szeretnék második babát akkor ez mennyiben jelentene gondot. A lányommal is már a 26. héten kinyílt a külső méhszáj 3100-as értékem volt aztán a 32. héttől meg már 2100-as. A lányom 38. hétre született.

Koraszülést eredményezhet ez a tátongó méhszáj a köv. terheségnél? Lehet-e valamit kezdeni vele műtét hasonló bár az orvosom nem javasol semmi ilyesmit csak ha nagyon szükséges szerinte nagyban megnehezítené a teherbeesést.

Még egy kérdés a kézzel való tágítás tehette tönkre a méhszájzáró izmot? Sajna "méhszájsebem" is lett szülés után.
Válaszát előre is köszönöm.

Ildi
kiss_ildi

Kedves Soktor Úr!

Én egy barátnőm kérdését tolmácsolnám Önnek.
Arról van szó ugyanis, hogy a barátnőm spirál mellett lett terhes, és ha már így alakult szeretné megtartani a babát, természetesen ha nem nagy az esélye annak, hogy károsodott. Milyen károsodások érhetik ilyen esetben? Egyáltalán van rá esély, hogy kihordjon egy egészséges babát? Milyen vizsgálatokat kell okvetlenül elvégeznie? Egyszóval mik az esélyei, és hát elég sürgős lenne.

Válaszát előre is nagyon köszönjük!

Brigi
bombomanyu

Elnézést az elírásért. Megpróbálom még egyszer,
Kedves Doktor Úr!!!
bombomanyu

Kedves Ildi!
Olvasom,hogy elso terhessegednel hasonlo problemad volt, en most vagyok a 24.heten, es mar 3110 mehszaj ertekem van, nagyon meg vagyok ijedve, az orvosom csak annyit mondott,hogy fekudjek, pihenjek, de nem tudom, hogy ez mit takar: most akkor meg kozel 4 honapig fekudnom kell? Neked mit mondtak anno, es hogy viselted? Tenyleg semmit nem lehet csinalni, mert tovabb nyilhat a mehszaj?
Egyuttal Onhoz is fordulnek,

Kedves Doktor Ur,

valoban ennyire meg kell ijedni?
Koszonom mindkettojuk(mindkettotok)valaszat elore is,
Dorka.
dorka34

Kedves Dorka!
Nekem a 3100-as értéknél semmit nem mondott anno a dokim mindent ugyanúgy csináltam szerintem ezért is rövidült tovább a méhszáj.
De mikor 2100-as lett fekvést javasolt nagyon nehezen bírtam de mint te is sokan vannak így hogy eléggé korán rövidül és nyilik ki a méhszáj de hidd el ha fekszel és odafigyelsz nem emelsz nem hajolgatsz túl sokat és pihensz kihúzhatod a 38. 40. hétig is akár csak ne idegeskedj.

Ha meg nem rövidülsz tovább nem nyílsz akkor pár hét szigorú fekvés és azért utánna boltba is mehetsz, tudod valakinek a dokija azt mondta, hogy csak mint a 100 éves öregasszony olyan mozgást végezzen az akinek rövidül és/vagy nyílik ki a méhszája.

Most így visszagondolva nem csinálnám végig kell egy kis idő hogy ne féljek én is az ilyen gondoktól. Ráadásul nekem most is 2 évvel szülés után nyitva van a méhszájam és ez vetélést is okozhat akár egy köv. terhességnél.

Ez van valakinek meg végig zárva van és még 41. héten sem akar megszületni a babó sajna nekem is gyenge a méhszájam nem tehetünk róla.

Minden jót nektek Dorka!

Szia
kiss_ildi

Csillam!
Ha az UH jó volt (NT=tarkóvastagság a 12-14.hét között 2.5 mm alatt) akkor tennivaló nincs.

Kiss.ildi!
Szerintem nincs ennek jelentősége. Terhesen sem hiszem hogy lesz.

Dorka!
LEső hallásra ez sem tünik komoly dolognak, de ezt innen nem tudom biztosra mondani, most nincs más tennivaló, mint az orvosára hallgatni. A továbbiakról sem lehet "innen" mit mondani.

Bombo...!
"Barátnőd" esete nem klönlegesen elég gyakran látunk ilyet. Egyetlen veszély van: a fertőzés gyakorisága lényegesen nagyobb, ezért ha még lehet - ha látszik a jelzőszál el kell távolítani. Ez sajnos vérzést okozhat és a terhesség megszakadhat, dehát azért hordott spirált, mert nem akart terhességet. Persze, ha már úgy döntött, hogy szülne, akkor is ez a kevésbé veszélyes dolog, a fertőzés nagyobb baj lehet. Ha már nem látszik a jelzőszál, nincs tennivaló - mert nem is lehet, gondosan ellenőrizni kell, és a fertőzés első jelére reagálni.
gyuri
Szeged

Kedves Doktor Ur,
koszonom a gyors valaszt, igyekszem betartani, amit az orvos mond, tudom, konnyebb helyzetben vagyok, mint az, akinek esetleg kicsi gyereke van mellette...

Ildi,
Neked is koszonom, igen, hallottam, olvastam en is, hogy sokan vannak ebben a helyzetben, bar altalaban kicsit kesobb szokott elofordulni, amiert tanacstalan vagyok, hogy mindenki mashogy reagal ra-orvosok, es kismamak is-van, aki nem torodik vele, es kihuzza megis a kiirt idoig, masoknak meg fekve is tovabb nyilik...Nalam az az aggaszto, hogy eddig sem csinaltam semmi megeroltetot, nem dolgoztam, nem sportoltam, nem is nagyon mozogtam, tehat egyertelmuen alkati dolog, nem birom meg ezt a kicsi sulyt sem, mi lesz igy akkor, ha mar 5-6x ekkora lesz mindenestol?!
Es a masik, hogy nekem minden mozdulatra faj mar a hasam, nem gorcsol, hanem olyan izomlazszeru, hatarozottan az az erzes, hogy nem birom "cipelni".
Es ami meg szomoru, hogy semmilyen segitsegunk nincs, minden a parom nyakaba szakadt most...
Na, jol kipanaszkodtam magam, koszi megegyszer, Neked is minden jot,
Dorka.
dorka34

Kedves Doktor úr!

megváltozott a nevem én voltam Kiss ildi de valami hiba folytán már nem engedett üzenetet küldeni. ez már az 5. próbálkozásom.

Köszönöm gyors válaszát, nem nyugtatott meg valami nagyon de ha mégis sor kerülne egy köv. terhességre ahogy érzem végig kellene feküdnöm nem is bánom csak ne legyen koraszülött, ja és persze ne vetéljek el.

Még egy kérdés: lehet hogy amúgy is gyenge lehetett a méhszájam csak nem szólt az orvosom róla egyszer sem mondjuk én sem kérdeztem. Sőt még a szülés utáni kontrolon sem említette.

Mindegy ez van váltottam orvost.

Utolsó kérdés: erre mindenféleképpen kérek választ, hogy a kézzel való tágítás tette így tönkre a záróizmomat? vagy erre már hiába a válasz is úgysem tudnak mit kezdeni ezzel a dologgal?

Még egy dolgot be kell valljak 23 hetesen lett az értékem 3100-as úgy hogy előtte hétvégén megmásztam a Tokaji hegyet 3 óra volt fölfelé már utána tudtam nem kellett volna.

Dorka!

Tudom könnyű így tanácsot adni, de feküdj sokat mást nem tehetsz vígasztaljon az, hogy most még pihenhetsz utánna úgysem tudsz majd eleget aludni.

Még azt hozzá, hogy még jó hogy első gyereknél van ez képzeld el a másodiknál, hogyan tudnál egyfolytában feküdni.

Minden jót a Doktor úrnak és nektek is Dorka.

viragszal vagyis Kiss ildi
viragszal

Kedves Doktor Úr!

Március 29-én csináltam egy terhességi tesztet, mely pozitív eredményt mutatott.
Sajnos április 4-én, hétfőn elkezdtem enyhén vérezni, majd ez fokozatosan erősödött. Április 6-án a kezelőorvosom megvizsgált és megállapította a terhességet, de mondta, hogy sajnos ez még rosszabbra is fordulhat a vérzés miatt. Ma reggel csináltam újra egy tesztet és az egy halovány csíkot mutatott (de azért látható).

A kérdésem az lenne, hogy ez a HCG hormon, amit terhességi teszt kimutat, az egy esetleges vetélés után azonnal kiűrül-e a szervezetből, vagy még esetleg 1-2 nap után is pozitív eredményt mutat, anélkül, hogy a terhesség még fennállna?

Várom válaszát!

Köszönöm: Emőke
emõke

Viragszal!
Nem gondolom, hogy a kézzel történő tágítás maradandó nyomot hagyna. Az, hogy a méhszáj "gyenge" (nem tart) a csak terhesen megállapítható.
Egyébként (másoknak is) nekem az a tapasztalatom, hogy mi nőgyógyászok túl óvatosak vagyunk ebben a dologban (fektetés). Ez persze csak nyugtatás akar lenni és semmiképpen sem arra felhívás, hogy terhesen hegyet másszunk.

Emőke!
A HCG nagyon lassan ürül ki, egy 6-7 hetes terhesség után még hetekkel is positiv lehet a terhességi teszt!
gyuri
Szeged

Sziasztok!

Van két jó hírem is!
Hétfőn április 04.-én egyszerre szültünk Dee-velKép
Dee majd bizti jön és mesél, jól vannak mindhárman!

Nálunk picit korábban jött a baba 36 hetes és 4 napos volt! De már jó van ő is és időban hazajöhettünk az orvosoknak hála(be is sárgult idő előtt)!

Nagyon pozitív élmény volt mind a szülés, mind a 4 nap, a csecsemős nővérek segítőkészek voltak! Nem irigylem őket! Jó sokan voltunk és mégis próbáltak mindenkinek maximálisan segíteni!

Nem volt választott szülésznőm, nem maradt idő rá, de az ügyeletes akinél szültem (Erzsike) nagyon értette a dolgát, a dokimról nem is beszélve!

Később majd megírom a részleteket is!

Az biztos, hogy a másodikat is itt fogom szülniKép

Ági adtai: 2600 gr és 48 cm!
Vendég

Dori!
Gratulalok a kis Agihoz! Varom a szules tortenetedet! A baratnom pont most van szuloszoban, igaz nem a JFK-ban. Szoval irj, ha lesz egy kis idod! Neked is kontosben kellett lenned? Miert nem lehet valami masban lenni?

Mtucsok es Dee!
A Toletek is varjuk a szulesetek tortenetet, termeszetesen, ha lesz egy kis idotok. Nekem most meg rengeteg a szabadidom, na de majd ket honap mulva ez megvaltozik Kép

Judit (29+1)
+ Attila

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Judit!

Tarts ki nekem már félig kész a szüléstörténetem és amint befejezem elküldöm neked.

Dóri, Dee!

Nektek gratulálok, és örülök, hogy mindenki jól van.

Ezt nektek küldöm:
Kép

Sziasztok: Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Kedves Judit!(Ezvicc)

Bocs, hogy ismeretlenul, bar 1-2x mar irtam ide, de nem volt email cim a profilodban...szoval, a tobbiektol is elnezest, ha off leszek, de lenne Hozzad nehany kerdesem:
az elmult honapokban olvastam, hogy az enyemhez hasonlo problemaid voltak-vannak?-hasi fajdalom,"szakad le"erzes a legkisebb megterheles utan...es, hogy annak idejen ajanlottak Neked a haskotot.A kerdesem az, hogy vettel-e vegul, es, hogy tenyleg er-e valamit?
En meg csak a 25.hetet kezdem, kb.2 honapja kezdodott nalam, hogy tobb gyaloglas, nagyobb hazimunka utan fajt a hasam, olyan izomlazszeru, mintha tul nehez lenne, es nem tudnam mar cipelni...mara ez odaig fajult, hogy mat 2 lepes utan is faj, sot egyik oldalamrol az atfordulas a masikra is ilyen fajdalommal jar, raadasul 2 hete kiderult, hogy a kulso mehszajam is kinyilt, szoval elegge meg vagyok ijedve, hogy mi lesz meg tobb, mint 3 honapig.Jelenleg fekudnom kell, valoszinuleg vegig, de azt a haskotot kiprobalnam, hatha azzal legalabb itthon tudnek jarkalni.
Szoval, ha van valami informaciod ezzel kapcsolatban, elore is koszonom,
Dorka.
dorka34

Dóri79 gratulálok én is a babóhoz.
Minden jót nektek.

Kedves Doktor úr köszönöm a válaszát!
Lenne még egy kérdésem ha Magne B6-ot szedek ér az valamit mert az orvosom ezt ajánlotta. Mondjuk biztosan csak azért, hogy nyugtasson valamivel hogy legyen mit beszednem.

Dorka mikor mész legközelebb UH-ra? Találtál valami hasznos elfoglaltságot magadnak? Keresztszemes hímzést próbáltad már? Most kezdtem el sajnálni hogy amíg feküdnöm kellett nem tanított meg senki sem rá.

Mindenkinek minden jót kívánok és kitartást!

Sziasztok Ildi.
viragszal

Dóri, Dee!
Gratulálok a babucikhoz! Minden jót Nektek!
Mi ma töltöttük a 33. hetet a két picivel, remélem, min. addig még kihúzzuk,mint Dee!
Szép napot Mindenkinek!

Üdv.:
Sünbogár
Vendég

Szia Ildi,
hat nem hiszem, hogy menne nekem a himzes, sosem volt az ilyesmihez turelmem...olvasgatok, meg nezem a sok hulye tevemusort...szombatra van idopontom 4D-re, a Praxisba, de mar gondolkodom rajta, hogy talan tul megerolteto lenne az is, pedig mar nagyon keszultunk ra...
Igazabol nem is a turelmemmel van baj, hanem, hogy kozben allandoan aggodom, hogy ez a hasfajas valami rosszat jelent, mostmar csak akkor nem faj, ha mozdulatlanul fekszem...
Na, nem panaszkodom tovabb, hatha Ezvicc jon majd valami jo hirrel...
sziasztok,Dorka.
dorka34

Sziasztok!

Doktor Úr!
Nagy gratula, szerintem jó kis csapatot hozott össze, a magyar viszonyokhoz képest!
Bennem a szülés teljesen pozitív élményként maradt meg, ami az orvosomnak a szülésznőnek és a nővéreknek egyarátn köszönhető!
Ha van önöknél heti megbeszélés, kérem dícsérje meg őket, rájuk fér ebben a nagy hajtásbanKép
Köszönettel és üdvözlettel: Mohácsi Dóra

Íme röviden a szülés:
hajnali 3 óra 50-kor felébrettem, hogy fája hasam, reméltem, hogy csak jóslófájás, ezért próbáltam pihenni, hátha elmúlik, de rendszeresen 7 percenként jött. 6-kor szóltam a páromnak, hogy ne menjen dolgozni, hátha be kell menni a kórházba. 9-re még mindig 6-7 perces fájásaim voltam, de erősödtek, ezért úgy döntöttünk bemegyünk a kórházba, nézzék meg, mi van!
11-re már a szülőszobán voltunk ott vizygált meg a fogadott orvosom és közölte, hogy 3 ujjjnyira nyitva van a méhszáj, és hogy délutánra ebből baba lesz! A lila szobába kerültem, pedig teltház volt! Átöltöztem, megkaptam a beöntést, egyáltalán nem fáj! Majd megkaptam az egyenruhátKép Ezután burkot repesztett az orvos, na innetől már 2 és félperces fájásaim voltak! Eddig egész jól bírtam, a szülésznő meg is jegyezte, hogy 100-ból 1 ilyen van. A végén kaptam oxiticint, vártunk még 3 fájást és már nyomhattamis, de addigra már szinte könyörögtem, hogy nyomhassak, annyira fájt!
6-8 nyomásra kinnt is volt, csinálta gátmetszést az orvos, de észre sem vettem!
Varrni is alig kellett, nem repedt meg sehol, negyed óra alatt kész is volt!
A méhlepény is simán kijött!
Amint kibújt a pici, a hasamra tették, majd elvitte a férjem és a szülésznő fürdetni, lemérni stb...
Vissza már a férjem hozta a kezében, gyönyörű látvány volt!
A megfigylés két óráját még együtt töltöttük a férjemmel, aztán levittek levittek a gyermekágyas osztályra!
Egyágyas szobát kértem. A nővérek nagyon rendesek voltak!
Egy jó tanácsszülés előtt állóknak: pelenkát és tena lady super betétet vigyetek!
A bébit reggel 7-kor hozták ki 8-kor elvitték mérni megy egybek, majd visszahozták és a látogatásig nálam volt! Du. 5-kor begyüjtés, majd este 7-tőll 11-ig ismét velem volt! VAn a szobában egy házirend, ami minderől pontosan tájékoztat, nagyon hasznos, én fejtem estére tejet, így éjszaka azt adták neki, de lehet kérni, hogy nem kapjon pótlást, csak szólni kell!
Minden délelőtt jönnek a csecsemősnővérek kérdezni, hogy ki mit nem tud, segítenek megmutatni a pelekázást köldökápolást stb...

Látógatókat nem lehet az osztályon fogadni, csak ha császáros vagy és fekszel akkor 1 fő a látogatási időben bejöhet, ha beöltözik!
Babamutatás minden hátköznap 17:30-tól 18:00-ig üvegfalon keresztül megmutatják!

Ha kérdésetek van írjatok!

Ezvicc!
Engem nem zavart, hogy köntösben kellett lennem, nem nagyon volt időm mászkálni, mivel kint volt velem a baba. És szoptatni is könnyebb, ha nem vagy felöltözve!

Vendég

Dori79!
Azert kerdeztem a kontost, mert nekem nics, es arra a 4napra sajnalnam ra a penzt Kép Ezert kerdeztem.
Nagyon szerencses vagy a gyors szulessel. Nekem a baratnom 4oraja szult, de 22 orat vajudott, vegul csaszar lett. Szegeny teljesen kivan.
Milyen volt az egyagyas szoba? Nem erezted magad egyedul?

Dori34!
Mi megvettuk a haskotot, es hasznal. Na nem mondom, hogy veglegelmultak a fajasok. Megirom majd pontosan a cimet, ahol meretre keszitik. Nekem is kb akkor kezdodott, mint neked. Eloszor csak fajdogalt. Aztan annyira fajt, hogy bementunk a korhazba. Ezzel sajnos semmit nem tudnak csinalni, gyengek a kotoszovetek. Nekem a vegen mar annyira fajt, hogy a sarokig kisetaltam, es sirva jottem haza, mintha megkeseltek volna, es leszakadt volna a hasam. Ez sajnos nem javult. Most a koldokom folott faj rendszeresen, de nem kemenyedes, hanem csipo, egeto erzesnek mondanam, de belulrol. Ha fekszem, elmulik. Kinyilni eddig meg nem nyiltam, de igaz regen voltam dokinal, azota nem tudom mi a helyzet.
Ami nagyon fontos, hogy pontosan hol erzed ezt a fajast? Mert az a jo, ha alul, azok a tarto (vagy koto pontosan nem tudom) szovetek. Ha fent faj, az lehet a meh is, es arra nem jo a haskoto. Mi ugy deritettuk ki, hogy ha alul fogtam a hasam akkor tudta haladni.
Az Anita markanak a haskotoje nem jo, probaltam, nyulik. Ez olyan fuzo fele, nem nyomja el a babot, alulrol tartja meg a pocakot
Azota tudok jarni, messzebbre is eljutok, mint a sarok. Szoval en ajanlani tudom. Ha gondolod megkeresem a pontos cimet.

Azert irtam itt le, mert hatha tudunk ezzel meg masnak is segiteni, mert aki ezt nem eli at az nem tudja, milyen borzaszto ez a fajdalom, az orvosok meg nem tudnak vele mit kezdeni.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Jó olvasni a pozitivumokat (is)

Virágszál!
MgB6 minimális görcskészségcsökkentő hatással rendelkezik, ha nincs komoly baj arra jó. Valamint a hajnali vádli görcsök ellen, arra nagyon jó.
gyuri
Szeged

Ezvicc!
Nagyon koszonom, ha nem gond, kellene a cim, mindenkeppen vennenk mi is.
megegyszer koszi, hogy gyorsan reagaltal,
Dorka.
dorka34

Kedves Doktor úr!

Terhesség alatt én is szedtem de most nem vagyok terhes és mégis ezt ajánlotta bár gondolom az izmokat erősítheti valamelyest ezért gondolta az orvosom, hogy szedjem.

Azt szeretném még megkérdezni az intimzuhanyt kb. mennyi időközönként érdemes használni?

Dóri79 nagyon ügyik voltatok.

Dorka! Igen én is így töltöttem az utolsó heteken fekve elzsibbadva mert ha sétáltam el az ebédért akkor nekem nem fájt, de olyan erős folyásom volt sajna mert én nyitva is voltam 1 ujjnyira.

Sünbogár ikreket vársz? Gratulálok hozzájuk.

Sziasztok. Ildi
viragszal

Szia Ezvicc!

Nem éreztem magam egyedül, mivel az ajtót nyitva lehet hagyni, és elég gyakran rádnéznek a nővérek napjában többször is, szóval segítenek, ha kell! Én nem vágytam más társaságára! Az étkezéseknél pedig tudsz beszélgetni más kismamákkal!
De ez nyílván ember függő!

Üdv :Dóri
Vendég

Szia Dóri79!
Élmény volt olvasni a beszámolódat! Nagyon köszi, hogy leírtad. Én a 38.hétben vagyok, úgyhogy ez "simogatás" volt a lelkemnek. Jó lenne, ha nálunk is ilyen szépen haladnának a dolgok, valami hasonlóra vágyom. Nagyon jó egészséget, és minden jót kívánok Nektek!
Pocak
picipocak19

Sziasztok,

Sok gratuláció minden új babának és maminak!

Ügyesek vagytok!

Üdv,

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Sziasztok,

A kismama újságban van egy hirdetés/leírás egy masszázsról, amellyel lokálisan lehet fogyni néhány kilót. Van közületek valaki, akinek esetleg vannak saját ill. barátnői tapasztalatai a dologról? Állítólag kórházban is alkalmazzák, de elég drága mulatság, szóval nem merem így bevállalni. Egyéb fogyizás szóba se jöhet, mert a legenyhébb sporttevékenységre is apadni kezd a tej:-( Viszont egyre közelebb kúszik a nyár, azzal a fránya fürdőruha-szezonnal...

Előre is köszi:

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Kedves Gyuri!

Nagyon köszönöm a válaszát!
Most lenne egy másik kérdésem is!

Az egyik barátnőm ezt írta az előbb:"Teljesen kivagyok!
Itt zokogok a gép előtt
Megjött a toxoplazma eredményem!
IgA 0.46 negatív
IgG 0 IU/ml negativ
IgM 1.5 pozitiv!

Kérdésem az lenne ,hogy mire számíthat szegénykém ,ilyen eredménnyel????

A másik ,hogy én már a 21.-hétben vagyok!!
Nálam nem csináltak ilyen vizsgálatot!!!
Még kérhetem , hogy csináljanak?????

Válaszát nagyon várom ,és köszönöm!!!

Csilla
csillam

Dorka34!
Bocs, hogy csak most, ez a Salus ceg, de pontos cimet nem tudok. A lagymanyosi hid alatt Budan egy utcaban volt. A ferjem nincs itthon, o tuti tudja. Talan Dombovari u 1. Kerdezd meg a tudakozot, es szerintem ott telcsit is mondanak. Remelem tudtam segiteni. Majd ha sikerul megtudnom valamit irok. Azert Te is irj, ha elerted oket. Drukkolok, es remelem segit majd, en aterzem a fajdalmadat.

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Judit,
koszi, szerintem ennyibol kideritjuk, es persze, majd megirom, hogy mire mentem vele.
Dorka.
dorka34

Dorka34 és Ezvicc!

Ha a Salus gyógyászati segédeszköz boltot keresitek annak címe: tétényi út 106
telefonszáma: 208-3234
Itt van melletünk oda járunk, mivel patika is egybenKép

Vendég

Kedves Doktor Úr!

A következő kérdésem lenne:
A gyermekem születésekor megállípították, hogy a méhlepény annak ellénre, hogy a bébi 36 és fél hetesen jött a világra, olyan öreg volt, mint egy 42 hetes terhesnek!
Soha életemben nem dohányoztam, még csak rá sem gyújtottam!
Érdeklődnék, hogy van e valamilyen módja annak, hogy a következő tehességnél ne öregedjen el a méhlepény idő előtt, vagy ezzel nem lehet igazán mit kezdeni?
Terhességem alatt kíméltem magam, sok gyümölcsöt, zöldséget ettem, stb...
Válaszát előre is köszönöm!
Vendég

Sziasztok!

Elnézést, hogy csak most jelentkezem, de egy kissé depis lettem és nem volt kedvem semmihezKép
Dóri tájékoztatott Benneteket, hogy megvannak a babáimKép
Kincső és KeveKép
Az én szüléstörténetem kevésbé felemelő, de azért, ha valaki kéri, elküldöm e-mailbe, mert nagyon hosszú! (5 oldal).
Röviden annyi, hogy be kellett feküdnöm a fehérje miatt márc.31-én, aztán az eredményem alaposan romlott. Április 4-én reggel a nagyvizitnél meglátta Gyuri doki az eredményem és mondta, hogy lassan olimpián indulhatnék vele... Egy gyorsított vérvétel függvénye lett, hogy szülünk-e. Elfogadható eredmény, nem szülünk.
Aztán jött a CTG, fent a lila szobában (ahol "összefutottam" Dórival Kép ), az még tűrhető, de az én Drága Dokimnak gyanús! Le vissza a 8.ra UH-ra, ahol is kiderült, hogy a "B" bébi flow-ja pocsék, azért indulás szülni...
Tulajdonképpen a veséim miatt kellett befejezni a terhességet a 35.héten.
Kis lurkóim még a koraszülöttön "nyaralnak" egy darabig, sajnos, de egyébként egészségesek, jól vannak, csak hízniuk kell.
Gyuri doki egyébként bevonulásom másnapján azonnal tudta a vizitnél, hogy ki is vagyok én Kép

Ezúton is szeretném örök hálámat kifejezni Dr.Csütörtöki Attilának, aki egy nagyon jó orvos és mindamellett nagyon jó ember is! Az elvárásaimon jócskán felül teljesített, és mindenkinek ilyen orvost kívánhatok csak!!

Velem a csecsemősök nemigen foglalkoztak, mivel nálam nem volt baba, nem is igen vettem zokon. Volt elég dolguk.

Szép napokat Mindenkinek!!
Kép
dee

Szia Dee!

Örülök, hogy olvasom a soraidatKép
Kicsit aggódtam, hogy miért nem írsz!
Nálam a depresszió abban nyílvánult meg, hogy nincs étvágyam, így elkezdett apadni a tejem, szóval most próbálok enni rendesen meg iszok Lactoherb teát! A kicsi rengeteget eszik így tápszert is kap! Már 2740 gr. Szerencsére a sárgasága is elmúlt!
Én a kipurcanás szélén! De ma sikerült 1 etetést az apukára bíznom így majdnem egyben aludtam 5 órátKép Holnaptól apuka dolgozik, kezdek aggódni akkor mi lesz!
Jut eszembe a főorvos, akihez fogszabályzóra járok ismeri a te dokidat, azt hiszem, hogy együtt szoktak horgászni vagy mi, a múltkor mesélte, rákérdezett hol fogok szülni. És említette, hogy a Dél-pestinek jó a szülészeteKép
Most, hogy te is és én is így jól feldícsértük az orvosokat, meg a kórházat, biztos azt hiszik, hogy beépített emberek vagyunkKép
Vendég

Szia Dee!

Engem érdekelne a szüléstörténeted, légyszi küld el nekem. Köszi Tücsök
nyimo@freemail.hu

Kép

Kép
mtücsök

Dori!
Koszonom a pontos cimet a gyogyaszati boltnak!
Dorka.
dorka34

Sziasztok!

Szia Dee! Örülök, hogy jelentkeztél, Engem is érdekelne a szüléstörténeted, Én is ikreket várok, a 34. hetet töltöm holnap.
cskriszta@freemail.hu
Köszi!
Ezek szerint még Te is benn vagy? Mikor hozhatod ki a piciket? Minden jót nektek!

Virágszál! Igen ikreket várok, egy kislányt és egy kisfiút. Köszi a gratulációt! Hétvégén megyek CTG-re, remélem, egy picit még ellesznek odabenn!

Üdv.:
Sünbogár
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?