Sziasztok!
Doktor Úr!
Nagy gratula, szerintem jó kis csapatot hozott össze, a magyar viszonyokhoz képest!
Bennem a szülés teljesen pozitív élményként maradt meg, ami az orvosomnak a szülésznőnek és a nővéreknek egyarátn köszönhető!
Ha van önöknél heti megbeszélés, kérem dícsérje meg őket, rájuk fér ebben a nagy hajtásban
Köszönettel és üdvözlettel: Mohácsi Dóra
Íme röviden a szülés:
hajnali 3 óra 50-kor felébrettem, hogy fája hasam, reméltem, hogy csak jóslófájás, ezért próbáltam pihenni, hátha elmúlik, de rendszeresen 7 percenként jött. 6-kor szóltam a páromnak, hogy ne menjen dolgozni, hátha be kell menni a kórházba. 9-re még mindig 6-7 perces fájásaim voltam, de erősödtek, ezért úgy döntöttünk bemegyünk a kórházba, nézzék meg, mi van!
11-re már a szülőszobán voltunk ott vizygált meg a fogadott orvosom és közölte, hogy 3 ujjjnyira nyitva van a méhszáj, és hogy délutánra ebből baba lesz! A lila szobába kerültem, pedig teltház volt! Átöltöztem, megkaptam a beöntést, egyáltalán nem fáj! Majd megkaptam az egyenruhát
Ezután burkot repesztett az orvos, na innetől már 2 és félperces fájásaim voltak! Eddig egész jól bírtam, a szülésznő meg is jegyezte, hogy 100-ból 1 ilyen van. A végén kaptam oxiticint, vártunk még 3 fájást és már nyomhattamis, de addigra már szinte könyörögtem, hogy nyomhassak, annyira fájt!
6-8 nyomásra kinnt is volt, csinálta gátmetszést az orvos, de észre sem vettem!
Varrni is alig kellett, nem repedt meg sehol, negyed óra alatt kész is volt!
A méhlepény is simán kijött!
Amint kibújt a pici, a hasamra tették, majd elvitte a férjem és a szülésznő fürdetni, lemérni stb...
Vissza már a férjem hozta a kezében, gyönyörű látvány volt!
A megfigylés két óráját még együtt töltöttük a férjemmel, aztán levittek levittek a gyermekágyas osztályra!
Egyágyas szobát kértem. A nővérek nagyon rendesek voltak!
Egy jó tanácsszülés előtt állóknak: pelenkát és tena lady super betétet vigyetek!
A bébit reggel 7-kor hozták ki 8-kor elvitték mérni megy egybek, majd visszahozták és a látogatásig nálam volt! Du. 5-kor begyüjtés, majd este 7-tőll 11-ig ismét velem volt! VAn a szobában egy házirend, ami minderől pontosan tájékoztat, nagyon hasznos, én fejtem estére tejet, így éjszaka azt adták neki, de lehet kérni, hogy nem kapjon pótlást, csak szólni kell!
Minden délelőtt jönnek a csecsemősnővérek kérdezni, hogy ki mit nem tud, segítenek megmutatni a pelekázást köldökápolást stb...
Látógatókat nem lehet az osztályon fogadni, csak ha császáros vagy és fekszel akkor 1 fő a látogatási időben bejöhet, ha beöltözik!
Babamutatás minden hátköznap 17:30-tól 18:00-ig üvegfalon keresztül megmutatják!
Ha kérdésetek van írjatok!
Ezvicc!
Engem nem zavart, hogy köntösben kellett lennem, nem nagyon volt időm mászkálni, mivel kint volt velem a baba. És szoptatni is könnyebb, ha nem vagy felöltözve!
Üdv: Dóri