Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi a bárányhimlő és a kullancs elleni oltást adattuk be. Kullancs egyértelmű volt, lévén, hogy Visegrádon lakunk. A bárányhimlőt mi is a nagyon durva szövődmények miatt, a gyerekorvosunk javaslatára adattuk be.

Susy!
Érdekes ez a védőoltás dolog. Én is láttam a riportot. Laura viselkedése teljesen megváltozott az egyik oltás után. MOst egy kicsit furcsa/misztikus lesz amit írok: akkor jutott eszembe, hogy mennyire lehet befolyásolni egy társadalmat a kötelező védőoltással, hiszen ilyen címszó alatt bármit beadhatnak nekünk. Persze ez csak elmélkedés, de nem lepődnék meg, ha egyszer kiderülne, hogy akár országos, vagy világ szinten így befolyásolják a Föld lakóit. :shock: Lehet, hogy hülyeség, de bennem maradt ez a gondolat...

Kép Kép
rozsaag

Én ettem mindenféle K betűs dolgot, semmi hatással nem volt Zsófira, szerencsére ehettem, ihattam bármit.
Fura ez a K vitaminos dolog, hogy mindenhol máshogy van :shock:
Én nem nagyon főzögettem a dolgokat, mire előkerült a cumisüveg, addigra már mindent a szájába vett :roll:
Vendég

Susy,
Én úgy tudom, hogy mindenkinek addig kell amíg a baba csak anyatejet kap. Az anyatejben nincs k vitamin, ezért kell addig szednie.

Rotát nem adatjuk be, nincs tesó, így nem hozza haza senki. Mi csak a kötelezőket adatjuk be, max. még a kullancs ellenit. Legyen a gyereknek saját immunrendszere.
Vendég

K-vitamin: elég furi, de szinte minden gyerekorvos mást mond. A papíron a dobozban ugye az van, hogy 1 naposan, 1hetesen, 1 hónaposan, aztán havonta 1, amíg csak szopik. Van, aki ezt mondja. A mi dokink azt mondta, hetente adjak 1 ampullát. Van olyan is, hogy csak az egy doboznyi, 5 ampullát adjuk hetente, és ha elfogy, akkor elég. Anno kérdeztem erről nadimot a !!Segítségnyújtás... topicban, pont efölött van témában, de ő is csak azt mondta, orvosa válogatja. Én már akkor sem értettem, hogy hogyan lehet ekkora különbség! Nem mindegy, hogy fél éves koráig beadok neki hetente 1 adagot, az összesen kb 25, vagy csak 6ot, vagy az első 6 hétben 5öt :shock: szerintem óriási különbség, és főleg ez egy zsírban oldódó vitamin, elvileg raktározza a szervezet. Sajnos nem vagyok egészségügyis, ezért fogalmam sincs, melyik áll közelebb a valós igényéhez a babának, én próbáltam abból kiindulni, hogy mit ajánl a gyártó inkább, és havonta adom.

Susy, hát, mi csak a cumiját főztük (meg persze amikor fejtem és eltettem, még 'régen', akkor a fejőgép alkatrészeit), az elején naponta, de pár hét után már ritkábban, mondjuk hetente. Ami műanyag, mosható játéka van, azt leöblítettem, de mivel úgyis meg kell egyen 1 kiló koszt 1 éves koráig, hogy edződjön az immunrendszere, nagyon nem viszem túlzásba, elvégre csak itthon vannak a játékok. Ami a Kbetűseket illeti, kb egy hónapig semmi fújósat nem ettem, aztán lassan kezdtem kipróbálni őket: egy kis palócleves, mikor nem volt gond, zöldbabfőzelék, egy kis rizi-bizi, mikor nem volt gond, borsófőzelék... Szerencsére úgy tűnik, Samura sincs hatással, hogy mit eszem. A tejjel is így voltam, először nem ittam, nem ettem tejtermékeket, aztán először egy ksi sajt a reggelihez, egy ksi tejföl az ebédhez, most reggelire iszom egy ricorés tejeskávét, eszem sajtot, és a múltkor lecsúszott néhány túrós palacsinta is :-) És tegnap ettem pont rakott karfiolt, szerintem nem lesz gond :-)
danann

Susy,
Cumit gyakran főzöm ki, főleg ha a városban is rohangálunk vele. Játékokat ritkán, még nem is veszi a szájába.
Vendég

Hát most ez a K vitamin felcsigázott. :roll:
Nagyon érdekes számomra, hogyha addig kell kapnia amíg szopik akkor nekünk miért nem kell több? Mi csak 5 ampullát kaptunk, 2 hetes korától, heti egyet. Mostmár csak az érdekelne, hogy a D vitamin is így van e. Azt nekünk napi 1 cseppet kell adni, mert már meghaladta a 4 kg-ot. Na, ti hogy adjátok? Kiváncsi vagyok ez is másképp van e.

Én is cumit, mellszívót, kiskanalat, poharat főzök, eddig naponta főztem, de anya azt mondta nem kell mindennap, elég egy héten egyszer. Szerinte túlzásba vittem a mindennapi kifőzést.

Képzeljétek az előbb a szívbaj jött rám, de még mindíg ver a szivem. Kristóf most épp alszik, kicsit nyöszörgött, ránéztem és mit látok, a párnán mellette ott mászik egy darázs. :shock:
Nagyon megijedtem, végig néztem a gyereken, de szerintem nem csípte meg, de rendesen megküzdöttem, hogy megöljem, mert mivel párnán volt és puha volt nem bírtam összenyomni.
Csak azt tudnám hogy jött be, mert szúnyogháló van az ablakon, szerintem valamivel behoztuk. :roll:

Kép
Kép
susytunder

sziasztok csajok, egy-két napja totál rám jött a para, muszáj kérdeznem. én most a 27. hétben vagyok, utoljára a 19. hetes genetikai ultrahangon nézték meg alaposan a babát. Azóta őt konkrétan nem nézték: más gondom miatt voltam hasi uh-n, ott mondták, milyen szép kis baba (de nem őt nézték konkrétan), aztán múlt héten voltam nőgyógyásznál, ő is megmutatta a babát, hogy ott a szíve, feje, lábacskája, de szerintem nem nézte meg alaposan, hogy minden porcikája rendben van-e, a gép nem is olyan nagyteljesítményű, mint a MÁV-ban. Viszont, azt mondta, hogy ebben az időszakban is érdemes havonta megnézetni a babát, a MÁV-ban. Viszont már 8 hete nem voltam ilyenen!!!! én úgy érzem, minden rendben, a baba mozog, minden nap, igaz, hogy azt nem mondhatnám, hogy iszonyú sokat mozog, és hogy nagyon intenzív lenne - inkább csak úgy módjával :). A környezetemben meg egy csomóan rámcsodálkoznak, hogy még csak ekkora a pocim? szóval, most megijedtem, hogy nem nézettem rendesen a babát, hátha kicsi, hátha van valami baja! Bejelentkeztem UH-ra, de csak jövő keddre kaptam időpontot. Ti milyen időközönként nézettétek UH-n a babát a második trimeszterben? szerintetek brendonba érdemes elmenni babamozizni?

paramami

Kép
Kép
szalamandra

Susy,
Szerintem is túlzás a mindennapos kifőzés. D vitamin napi egy csepp.
Vendég

Szalamandra,
Ha babamozi, akkor én őket ajánlom, tuti nem fogod megbánni:
www.4dgenesis.hu
Nálam változó volt. Valamikor havi egyszer nézték meg, valamikor havi kétszer is. Azért mert pici a pocid, nem jelenti azt, hogy kicsi a babád, vagy baj van. Ez alkati kérdés.
Vendég

Szalamandra - szerintem sincs semmi gond. Nekem sem túl nagy a hasam, már mint a korához képest, mégis mindent rendben találtak eddig, ez tényleg alkat függő. Általában 5 UH-ot csinálnak, ami részletesebb (0; 12; 18; 31-32; 37-38. heti), a többi alkalommal inkább csak ránéznek a babára, szívhang, a lepény helyzetére, méhszájra...ilyesmi, szerintem ilyenkor nem méricskélnek, de gondolom minden orvos másképp csinálja. Ha mégis bizonytalan vagy, menj el babamoziba, ahogyan azt Pandácska is javasolta és én is a !D Genesist ajánlom. Mi egyébként kétszer moziztunk, a 18. hetit kötöttük össze mozival az Istenhegyin, illetve a 27. héten voltunk a 4D Genesisben. Azzal pedig ne foglalkozz, hogy ki mit mond a hasméretre a környezetedben! Én sokat hallottam másoktól és nem esett jól, nem is értem miért mondanak ilyeneket egy kismaminak, hiszen gondolhatják, hogy ezzel csak idegesítik.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Betty - Tegnap este eszembe is jutott, hogy ma megírom Neked, hogy akár olyan érzés is lehet, mint mikor egy ér lüktet, csak éppen ezt belülről érzed. Szerintem is a babádat érezted. Nem tudom a többiek hogy voltak vele, én az elején leginkább evés után éreztem, hogy mozog, vagy mikor már nagyon éhes voltam. Gondolom hallja a bélmozgásokat, és arra reagál. Amúgy osztom Ildi véleményét, én is mintha magamat "hallanám" mikor olvasom a beírásaidat :) Figyeld csak, egyre gyakrabban fogod majd érezni, és teljesen megészépül majd minden :) Én amióta érzem, folyton jókedvű vagyok, minden bosszúság lepereg rólam.

Susytündér
- szerintem nem csípte meg a darázs Kristófot, mert akkor biztosan sírt volna. Jó, hogy időben észrevetted. Én is biztosan infarktust kaptam volna a helyedben. Lényeg, hogy nem történt meg a baj!!!!

Szalamandra - ne aggódj szerintem sem amiatt, hogy pici a pocakod. Engem mióta terhes vagyok mindenki ezzel "szekál" főleg a munkahelyemen, hogy hol rejtegetem ezt a gyereket, és hogy alig látszik. Nagyon utálom ezt hallgatni, de nem foglalkozom velük. Én elég vékony testalkatú vagyok széles medencével, így gondolom azért nem nőtt még kifelé a hasam, mert elfért odabent, és a babán kívül nincs +, ami látszana. Akkora a baba, amekkora, biztosan nincs semmi baj. Mi a 18. héten voltunk UH-n, és holnap megyünk 24 hetesre. De tudok olyat, akinek a doki nem mondta a 24 hetest. (Babamozizni a 20. héten voltunk a Péterffyben, ajánlani tudom őket, nagyon aranyosak, kedvesek voltak. A teljes csomag (dvd, egy kinyomtatott színes kép és fényképek cd-re írva) 11.900.- Ft, ami egészségpénztárra elszámolható. http://www.peterfy4dultrahang.hu/index.php )

Márti - szorítok, hogy minden rendben legyen!!!!![/img][/b]

dytke

Szia bioanyu!

A genetikai ultrahangos bejelentkezéssel kapcsban: lehet időpontot kérni, ezen a számon még fel is vették a telefont!:
Kórház központi száma: 475-2600, 475-2565 / 1772 mellék, 14-ig kell hívni őket azt hiszem.

Viszont nem tudnak minden napra adni, mert pl. kedden olyan doki rendel, akinél nincs időpont kiadás, de mikor hívtam őket, szerdára már kapásból tudtak volna adni!
anyoka100

Sziasztok, szoval Abel nagyon edes aranyos, jo vele, boldogsagos napokat elunk. Jo igy a megalmodott 3 gyerekes csalad is. Orulunk a 3 edes gyerkocunknek, olyan teljessegerzes. A napok nyugalmasan, bekesen telnek, a ferjemmel ugy emlekszunk, hogy az elso es a masodik gyerek szuletese utani hetekben azert volt nemi kaosz, kapkodas, faradtsag, most nem akarom elkiabalni, de tenyleg a bekesseg es a boldogsag tolti be a napokat. Vegulis miert ne, hisz megerkezett a regota vart Abel.
A leheto legjobbkor es legjobb modon jott.
Mult vasarnap beszeltem anyukammal, hogy raer kedden napkozben jonni majd, fel hozzank, hogy ha megindul a szules, vigyazzon a ket gyerkocunkre.
Meg azon az ejjel vasarnaprol hetfore elment a nyakdugo, igy irtam anyunak, hogy meg azon a hajnalon induljon. Reggel 10re fel is ert Bajarol Bp.re!
De aznap, nem tortent semmi, viszont orulok nagyon, hogy volt egy jel, es felhivtam anyut a tervezettnel korabban. Aznap jutott ido vegre, amire korabban nem, hogy babaruhakat kivalogassuk, elokeszitsuk, hogy a korhazi csomagomat osszerakjam. Sot, a ferjemmel meg hetfo este el tudtunk menni egy kedvenc helyre forrocsokizni-sutizni, tudva, hogy most jo darabig nem leszunk kettesben. Azonban hetforol keddre (amikor anyu elvileg meg nem lett volna fenn!) hajnal ketto korul kb. 2 perces egyre erosebb fajasok nem hagytak aludni, pedig nagyon igyekeztem, nagyon suruek lettek, es remegtem annyira erosek voltak, semmire sem voltam kepes pedig meg terveztem eztazt indulas elott. Vereztem is, ami nem volt az elozo kettonel, uh. elindultunk. Sajnos ahogy beertunk, ugy kezdtek ritkulni, gyengulni a fajasok. Ketujjnyi voltam akkor, teltek orak volt beontes ez az, ctg, labdan ules, sok vizsgalat, szedtem a homeopatias bogyokat, de joval kesobb is csak bo ketujjnyi voltam.
Bosszankodtam, hogy tul koran bementunk, hogy 3.szorra megtortent velem, amit nem akartam, hogy a korhazba erve lelassultak a fajasok. nem tudom mi hatott igy ram, a szomszedban a mehszaj eltunese elott nagyon hangosan szenvedo kismama e, akirol tudtam, hogy mit erez, hisz en is ateltem mar, vagy az, hogy kozben kicsit megingott a dokimban a bizalmam es folyton az orat neztem, hogy mikor jon be, azaz mikor kezdodik neki a reggeli muszak, es elore gyartottam (feleslegesen) a fejemben a szituaciokat, hogy mire mit mondok, ha akaratom ellenere be szeretne avatkozni valahogy a folyamatba.
Lenyeg, hogy mikor reggel beert, es megvizsgalt megrepedt a burok es elkezdett folyni a magzatviz, zoldes volt, azaz mekoniumos volt. Szerencsere nem tudtam errol tul sokat, igy akkor meg nem paraztam ezen. Viszont ezzel egyutt beindultak az igazi, durva fajasok, nagyon. eszleltem, hogy zold magzatviz nem jelenti azt, hogy csaszaroznanak. Ereztem, hogy nagyon faradt, kimerult vagyok, hogy ritkak a fajasok de brutalisak, tudtam mi van meg innen hatra. Es...amit korabban sosem akartam elkezdtem a szulesznot faggatni az EDA-rol, majd surgosen kertem! Nagyon jol tettem! Innentol felgyorsultak es jok lettek az esemenyek. A szenvedes elmult, tudtam pihenni, de ereztem, ahogy halad lefele a baba, a kitolas meg majdnem ugyanugy fajt, ahogy nekem korabban is mindig szokott.
Kertem volna a gatmetszest, de ok biztak a gatvedelemben, (gondolom, hogy 3. gyerek) kar, hogy nem beszeltunk errol hamarabb, en tudtam, hogy nekem az kell, igy hat repedt kicsit.
De lattam, ahogy szuletik meg a kisbabam, rogton magamhoz olelhettem, jo sokaig nem derult ki szamomra, hogy kisfiu, vagy kislany, ott a nagy kavarodasban (ja a forrocsokizos este vegre megtalaltuk a 9 honapig keresett lanynevet: Noemi lett volna)
nagyon jo volt utana egyutt lenni a ferjemmel es a kisbabammal 2 orat. Talan nehez volt elfogadnom magamrol, hogy EDAt kertem, de mar tudom, hogy a baba miatt is jol tettem, kevesebbet kellett a zold magzatvizben lennie. Illetve most sokkal frisebb, fittebb vagyok, mint az elozo 2 szules utan, es ez ket kisgyerek mellett nem mindegy.
Kisbabam, a tesoit tulszarnyalva, mar az elso nap besargult! Igy hamar a kek feny ala kerult. Lassan befejezem az irast, bar sokmindent tudnek meg irni, de hat megiscsak ma egy hetes, megyek inkabb gyonyorkodom benne.
Akorhaz, a dokim, a szuleszet, a csecsemoosztaly sokat valtozott, mar nem olyan bababarat, mint 2004ben volt, DE! en megint ugy erzem, hogy jo szulesem volt, nem ereztem azt, hogy kivulrol hoztak volna donteseket rolam, rolunk, csak olyan beavatkozasok voltak, es csak akkor, amikor en akartam (mas, hogy en magam is sokat valtoztam 2004 ota, es sok dologhoz, beavatkozashoz maskepp allok) de a dontesek, az hogy mi hogy legyen ugy erzem a kivansagom szerint tortentek, es ha a csecsemoosztalyon pl. leginkabb adjak a cukros vizet, a tapszert a szopira nem biztatnak az elso napokon, a kekfeny alol ugy kell kikonyorogni a babat egy kis szopira, azert velem tortenhetett ugy, ahogy en szerettem volna. De, elso babasok, szerintem tegyetek sokat mellre szoptassatok a kisbabat az elso napokban is, erre nem biztos, hogy ott biztatni fognak benneteket. A ket elsobabas szobatarsam szinte egyaltalan nem tette mellre a babajat, mondvan nincs tej (persze ha nem szopizik a baba akkor nem is lesz) igy hamar oda jutottak, hogy cumisuvegbol, kapta a cukros vizet es tapszert a baba, raadasul ugy, hogy a baba a kis racsosban fekudt, anyukak ugy toltottek bele. (nem karba veve stb).

Kép
Kép
Kép
bonca

Szalamandra!
Engem végig azzal keserített a védőnő, hogy kicsi a hasam. Az emberek ugyan nem keserítettek, de mondjuk a BKV-n a helyet nem sokan adták át. A legrosszabbul az eset, amikor a 36. heti vérvételen a laborban azt hitték, hogy terheléses cukorvizsgálatra jöttem. :shock: :shock: :shock: Utána meg mint vásári majmot mutogattak egymásnak az egészségügyi dolgozók (akik elvileg naponta találkoznak kismamákkal), hogy milyen kicsi a hasam a 36. héten. Gondolhatod, milyen rosszul esett. Pedig valamennyire szerintem alkati kérdés is a dolog, meg sok múlik rajta, hogy babó hogy fekszik. Ehhez képest a dokim és az uh mindig mindent rendben talált, Lilla 53 cm 3550 gr született teljesen átlagos mértekkel és egészségesen.

Mi a 26. héten voltunk 4D uh-on, akkor már lehetett látni, hogy kislány. Pont Lilla napkor derült ki, hogy Lillánk lesz. :D :lol:

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

lanyok a kepfeltoltes nekem nem megy, barhova akarnek feltolteni kepet, amit a gepunkkel keszitek, az tul nagy meret, (legyen az iwiw, vagy nlc. vagy barmi, a fenykepezon, vagy a mar kesz gepen, a szamitogepen tudok ezen allitani?)
mas technikai kerdes, akartam uj vonalzot Abelnek, de amit talaltam, abban o mar egy evesnek mutatja, vagy csak nehany hettel kesobb tudok majd?
bocs a buta kerdeseker :oops:
cserebe barmilyen friss aek-szuleszet csecsemos kerdesre szivesen valaszolok

Kép
Kép
Kép
bonca

Bonca! Index képfeltöltős oldalán regisztrálva (indafoto) könnyen tudsz méretezni, képeket tárolni fórumba beszúrni.

Én itthon Irfan View képnézegetőt használok, ha van a gépeden szívesen megírom, hogy kell, nagyon egyszerű! :D
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Szalamandra! (Paramami :) )

Ne izgulj! Nekem mindenki azt mondja milyen kicsi a hasam, miközben a dokim meg mondja, hogy dundi babám lesz. :) Laurával is kicsi volt, kaptam is megjegyzéseket rendesen. Ő 2800 gr és 52 cm volt, de éppen elég volt őt is megszülni. Most sem bánnám, ha nem lenne nagyobb Míra, pedig úgy tűnik az lesz.
Ha magas vagy nyilván kissebbnek tűnik a hasad, mint akik alacsonyabbak. Vannak olyan babák, akik befészkelik magukat a medencédbe és hátra v. oldalra nyomják a szerveidet, a hasad pedig alig nő.
Amennyiben úgy érzed, jelentkezz be 4D-re a magad megnyugtatására.

Kép Kép
rozsaag

Bonca - örülök, hogy megosztottad velünk a szülésed történetét és köszönjük a tanácsokat. Gratulálok Ábelhez! Kiváncsi vagyok a képekre.

Én képet úgy méretezek, hogy megnyitom a kívánt képet, jobb egérgomb/Open with/Microsoft Office Picture Manager/Kép menüpont/átméretezés és elmented, majd beszúrod mellékletként, ahogy eddig tetted.

Szerintem biztosan van ilyen program a gépeden, ha nincs, akkor talán a többiek mondanak más fajta lehetőséget.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Bonca - még egyszer gratula!!! Meg is könnyeztem kicsit, ahogy olvastam a soraidat :) Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek az új és meglévő családtagokkal!!!! :):)

A kép méretén tudsz változtatni. Általában a szerkesztés vagy nézet menüben van ilyen lehetőség, hogy átméretezés. Attól függ milyen képnézegetőd van.

dytke

bonca, nagyon köszönjük hogy meséltél, gondoltuk, hogy már megszületett Ábel, és azért nem hallunk Rólad! Sok-sok gyönyörködést! :)

Lányok, annyira köszönöm a bíztató szavakat! Ma már két sírásrohamon vagyok túl itt a munkahelyemen, igaz, az elsőt csak a férjem kísérhette nyomon telefonban, amíg én a konyhában zokogtam. A második kör sajna már nyilvános volt :( Ma reggel egy barátnőm babájáról is rossz hír jött, aztán kiderült, hogy nemcsak a dokim, és a Szabó György doktor, hanem Tidrenczel Zsolt is szabin van a szülésem idején, így doki nélkül maradtam újra. És mindehhez a gonoszkodás a kicsi pocakkal.... De köszönöm tényleg, hogy megerősítettetek, igazán gonoszság ez az anyukákkal szemben, úgyis iylenkor hajlamos az ember aggódni, igazán nem kellene erre ráerősíteni! De, ami nagyon jó, hogy Rózi igazán aranyos kislány, és a legnagyobb nekikeseredésemben folyton mocorgott, hogy tudjam, ő jól van :)

Mindenkinek nyugodt, szép napot!

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Bonca Gratulálok!

Panna Köszi :P

Tagnap volt először lázunk... éjjel 2x kapot kúpot és 2x hűtőfürdőt :(
Nem volt kellemes az éjszakánk...
Még hányt is, így hajnali 3-kor ágyneműt kellett cserélni :?

Most alszik Levi...

Mi beadattuk a Rotát (tegnap kapta a 2.-at).
Itt kettőt adnak - össz 36-37.000 Ft volt.
Még a Pneumococcust akarjuk beadatni, de azt majd 2 éves kor után, mert akkor csak 1x kell adni. (állítólag ezt már támogatja az állam 70 %-ban - tegnap mondta a dokinő )

Szép napot Mindenkinek!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szalamandra - nagyon okos kisbabád van, hogy vígasztal. Én is sokszor érzem úgy, hogy azért rúg, hogy "anya ne aggódj, minden rendben" :)
Ha végképp nem találsz dokit, én a magamét csak ajánlani tudom, és júnisuban megy szabira, utána nem. Ha kell szólj, és priviben elküldöm a számát.
És tényleg ne aggódj a pocakod miatt. Nem minden baba egyforma. Ha eddig is rendben volt, akkor most is rendben van. Ezért is kopog biztosan, hogy ne aggódj!!! :D

dytke

Sziasztok!

Úgy örülök, hogy mindannyian egyetéretek abban, hogy a pocaklakó jelzett. :D Azóta is fogyelem, de szerintem csak elhúzta az orrom alatt a mézes madzagot és most várat egy kicsit a kis ravasz. :D

Márti - Megy drukk! Csak ügyesen!

Ildi - Köszi! En is szeretm olvasgatni, amitket ti írtok, még akkor is, ha épp nem érint mert egy csomó mindent tanulok tőletek. :) JA, és az is tök jó, hogy már nem az én babócám a legfiatalabb. :)

Bioanyu - Mi olyan egyed és fél 8 körül értünk oda uh-ra és már voltak előttünk vagy 8-10-en. Pontosan nem emlékszem. Szóval, minél korábban mentek, annál jobb. De az élmény abszolút + volt, apa is bejöhetett és gyönyörködhetett.

Szalamandra - Szerintem se aggódj a pocakméret miatt. Engem azzal nyüstölnek, hgoy már most milyen nagy és biztos nagyobb, mint aminek mondom. Holott napra pontosan tudom, mikor fogant. :oops: Hiába magyarázom, hogy én világ életemben hasra híztam és, hiába nem szedtem még fel a terhesség alatt fél kilót se, az a + 10 amivel indultam nem tűnik csak úgy el.

Susytündér - Kerestük tengap, de sajnos csak spanyolul találtuk meg a neten a filmet. :? Élhetnék az ajánlattal, hogy kölcsönadod? Mikor jársz legközelebb a kórház fele? Vagy hol tudnánk máshol összefutni? Vagy postán esetleg? NEkem bármelyik megfelel. HA a posta lesz a megoldás, akkor küldöm majd priviben a címem. Előre is köszi.

Rózsaág - Köszi! Most, hogy olvastam amit írtál elgondolkodtam rajta és talán el is jutott az agyamig, hogy hamarosan én is anyu leszek, és a jövő évi anyák napján már nem csak én fogok köszönteni. :) Fura...

Bonca - Köszi a beszámolót! Olyan jó volt olvasni! ÉN kérdezni ezügyben még nem tudok, olyan messze van. :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

szalamandra: nekem is kicsi volt a hasam, én a 20. hétig fogytam, egészséges, 3250 grammos kisbabám született :wink:
Túlhordtam egy héttel, és még szülés előtti nap sem akarték elhinni a kórházban, hogy szülni fogok :lol:
Vendég

Bettyna,
Én holnap vagyok Pesten, de ha mondod neked mikor jó bármikor betudunk menni az Őrs vezér térrre, vagy környékére. Nem tudom neked mi lenne jó. De természetesen postán is elküldöm. Nem is kell vissza küldened, apa lemásolja neked úgy a legjobb. Én szinte minden hónapban megnéztem és épp az aktuális időre figyeltem jobban a filmben. :)

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Nekem is bőgős napom van, igaz, csak picit az aggódástól, inkább az idegességtől! Kitaláljátok? NAGYON ALACSONY AZ AFP-M, 0,42 ! Rám egyébként is jellemző, eddig minden terhességemnél alacsonyabb volt a normál értéknél (0.8), de ilyen alacsony még sosem volt! :cry: Tudni kell, hogy a babámat a Magzatdiagnosztikai Központban vizsgálta a saját dokim, külön és célzottan Down-kórra is szűrt és minden eredményem tökéletes a tarkóredőtől az orrcsonton át a végtagok, az áramlás, minden tökéletes ebből a szempontból is! (Szalamandra, oda tényleg érdemes elmenni, nem csak pénzérdekelt szonográfusok, hanem specialisták, genetikusok dolgoznak ott. www.ultrahangvizsgalat.hu)
Most mennem kell jövő héten genetikára a Baross utcába, de még holnapután csinálja a dokim a 19. heti uh.-ot a Központban, gondolom, most még alaposabban megnézi majd a manót, de már előre mondta, hogy Ő 100%-ig biztos abban, hogy tökéletesen egészséges a pici! Hát, én bízom benne, főleg, hogy a nővérem ugyanilyen okból megjárta a genetikát, még alacsonyabb afp-vel és nem lett semmi gond! Csak az a rossz, hogy most ez a nyomorult eredmény elültette a bogarat a fülembe és hosszú még az az 1 hét,
amikor kiderül, hogy mi van. Még akkor is, ha józan ésszel tudom, hogy az afp nagyon gyakran ad téves eredményt!
Bocs, hogy ilyen hosszan vívódom itt Nektek, nagyrészt már megnyugodtam, mert úgysem rajtam múlnak ezek a dolgok már...

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!
fné kia -az első rota beadásánál is belázasodott Levi?Vagy nem a rota miatt hányt és lázasodott be??Nagyon gondolkozom rajta hogy Laurának beadatjuk-e?!!

Kép
nóri16

Nóri!
Az elsőnél nem volt láz...

Eddig soha nem volt lázas a szurik miatt, ez volt az első alkalom.

Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

sziasztok, igen, próbálok nem aggódni, köszönöm a pozitív visszajelzéseket, sokat segített!

mi 19. hetes uh-n az istenhegyi úti géndiagnosztikai központban voltunk, hasonlóan jók voltak a tapasztalataink, mint amikről Ti is beszámoltatok.

Márti, ügyes vagy, hogy háttérbe szorítod az aggodalmat! Az afp-t úgy tudom egy csomó országban nem is nézik, mert nagyon bizonytalan eredményt ad. Nálunk is volt a 12. héten egy határértékes eredmény (Down), de az uh-n minden rendben volt - ahogy nálatok is - és az ismételt vérvizsgálat eredménye már tökéletes lett. Sajnálom, hogy ilyen ijedtség jött közbe :(

dytke, igen, elkérhetném a dokid nevét, telefonszámát? most a sajátomtól kaptam újabb ajánlatot (dr Szabó Gergely), de róla egyelőre semmi infóm nincs :( (csak a kép a ÁEK honlapján :) )

jó éjt!

Kép
Kép
szalamandra

Márti!
Remélem megnyugtatnak és nem lesz semmi baj, addig is próbálj meg nem izgulni. Nekem 26/0,9 volt az afp-m.
Egyik barátnőm abszolút meg van róla győződve, hogy alacsony afp-d akkor van, ha lányod lesz... Na jó, ez csak egy ilyen minden tudományost nélkülöző megfigyelése - de ő ötven alatt állítja, hogy tuti lány lesz. Fiúk mellé egy egészséges kislánnyal kiegyezel? :wink: Na jó tudom, hogy ez csak egy ilyen hülye megfigyelés, de kicsit vígasztalni akartam. :D

Szalamandra!
Dr. Szabó Gergelyről mindössze egy tapasztalattal rendelkezem. Amikor szültem, akkor szült a felesége is és mindig azt beszéltük a lányokkal milyen gondokodón kísérgeti a feleségét. Na jó ebből semmilyen szakmai, orvosi vagy egyéb hozzállás (szabi :D ) következtetést nem lehet levonni, de mindesetre szimpi volt.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

34,8/1,18 AFP, kislány :wink:
Vendég

Sziasztok!

Szalamandra,
Nekem Dr. Szabó Gergely a dokim. Én nála szültem kb. 4 éve ő az orvosom. Rosszat nem tudok mondani róla ( csak annyit, hogy elnézte a gyerek nemét), nem egy jópofizós orvos, szakmailag meg vagyok vele elégedve, figyelmes és ha baj van nagyon körültekintő. Nekem magas lett a vérnyomásom az utolsó hetekben, akkor éreztem igazán, hogy hogyan bánik az emberrel. Ha kérdésed van vele kapcsolatban, szivesen válaszolok.

Márti,
Milyen fura, hogy téged is lehet aggódni látni. Bízz az orvosodban, nem lesz ott semmi baj. A hugomnak is nagyon alacsony volt, és semmi gond nem lett szerencsére. Én úgy hallottam, hogy ha alacsony az ÁFP azt is jelentheti, hogy nem vagy akkor még annyi idős terhes.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Márti! Gondolok rád, biztos nincs semmi baj, de nem irigyellek ezért az 1 hétért most!

Vitaminok: annyira eltérő. D vitamint 1 vagy 2 éves korig kell adni napi 1 cseppet. Én többször elfelejtem, és akkor többet adok neki 1-1 nap. K vitamint meg 5 ampullát kellett, és nem ír fel többet a doki. Van a házban egy gyerekorvos, ő mondta, hogy többféle szakmai ajánlás is van, és a dokik döntenek, nekik melyik a szimpibb, lényegileg mindegy, mert a minimumot úgyis odaadjuk neki (az az 5 ampulla).

Szalamandra! Remélem, sikerül megnyugodnod! Nekem sem volt ilyenkor uh. Csak a fent említett 5 alkalommal, illetve még szülés előtt, amikor eldőlt, hogy Villő nem fog tudni kibújni.

Bonca, de jó, hogy összességében pozitívak az élményeid.

mtunde

Sziasztok!

Márti- Ne aggódj, tuti semmi gond nincs. Mindenki ezt álítja nem? Ennyi ember nem tévedhet :) Hamar elszáll ez az 1 hét,meglátod!

Susy- A darázs miatti rémületedet teljesen átérzem, velünk is volt ilyen, én azt hittem ott őszültem meg. De 1-2 hajszálamon túl senkinek semmi baja nem lett :) Kifőzés- Én a cumisüvegeket főztem naponta, a cumikat meg ahogy eszembe jutott.

Szalamandra- Ha Te úgy érzed, hogy minden oké,akkor hiába is nézegetik Uh-n a bébit, biztos hogy jól van! Szerintem a legjobb megfigyelő "eszköz" mi magunk vagyunk!!! :-)

Érdekes a vitamin kérdés- A K-ról nem tudok,mert mi tápszeresek voltunk,de a D-t 2 éves koráig kellett (volna) adnunk. :oops: Sőt még 3 évesen is mondta az orvos, hogy nyárig jó lenne,de akkor már felesleges a napocska miatt.
Oltás- Mi az agyhártya ellenit és a bárányhimlő ellenit adattuk be a Bernusnak. Utóbbi még én sem voltam és én is azt hallottam, hogy nagyon durva manapság, pláne felnőttként. Persze így is elkaphatjuk,csak sokkal egyszerűbb lefolyása lesz.
Bonca- Még 1x óriási gratuláció, az EDA meg tényleg nem kell hogy bántson! A lényeg, hogy jól vagytok és jó élmény maradt a harmadik szülésed is!

Ági

Kép
iroko

Lányok!

Nagyon drágák vagytok és nagyon sokat jelentenek a soraitok!
Most a legkevésbé persze a neme érdekel, de valószínű a holnapi 4D-s genetikain az is kiderül! :lol:
Nem hagynak ám a fiúk nagyon magammal fohlalkozni, de ez így is van jól. Jó kis ovis zenéket hallgatunk és mindjárt nekilátok vasalni.
A dokimban nagyon bízom, főleg, hogy ért a genetikához, a régi MÁV-ban Ő csinálta a g.-i uh.-kat. Az meg persze nem baj, ha genetikus is látja uh--on a babát ( ezt hívják potya 4D-s uh.-nak, csak ez most sovány vígasz)! Holnap kapok időpontot a jövő heti genetikára.

Szalamandra!

Pontosan mikorra vagy kiírva? Csak mert az én dokim biztos bármilyen idős terhesen elvállal, ha nem lesz akkor szabin, holnap uh.-on megkérdezhetem Neked, mikor nyaral, ha szeretnéd!

Márti

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Márti!
Én is nagyon el tudok keseredni minden rossz híren, de ne aggódj, jó dokink van és ha ő biztos benne, hogy semmi gond, akkor megnyugodhatsz!

Korábban volt szó a terhesvitaminokról... most kérdeznék én is. Én szinte végig szedek 2x1 vasat, emelett folsavat, meg az elején elevitet szedtem. Senki nem írt a vasról. Nem szedtetek? Épp tegnap kérdeztem a dokim, hogy vashiányos vagyok-e, de azt mondta, hogy nem, de szedjem végig. Az első babánál nem szedtem vasat egyáltalán, viszont bagneb6-ot igen, ezt meg most nem. (erre azt mondta a doki, hogy a magneb6-nek jó a marketingje...) Szerintetek?

Köszi: Ildi

Kép
Kép
kincsesi

Ildi-Szerintem a vas nem árt. Nekem a védőnőm a vasat és a folsavat emelte ki nagyon, hogy arra szükség van.
A Magne B6-ról- tuti jó a marketingje, mert mindenki ezt eszi, de hát ha majdnem minden orvos ezt ajálja,mit tegyen az ember lánya?? :D

Rózsaág- Mit mondott az orvos???

Ági

Kép
iroko

Kincsesi,
Én szedtem vasat is az utolsó hetekben.

Márta,
Az Afp egy megbízhatatlan vizsgálat, nem is értem, miért csinálják meg, semmi értelme. Több országban pont ezért nem kérik, mert minek, ha megbízhatatlan? Nyugi minden rendben lesz :wink:
Vendég

Márti - szorítok neked és szívből kívánom, hogy a további vizsgálatok egyértelműen bebizonyítsák, hogy minden rendben van a babáddal! Érzem, hogy nem lehet semmi gond, ne aggódj!

Kincsesi - én szinte az első laboreredmény óta szedek vasat (előtte is vérszegény voltam, de most még inkább kell a vas), 2*1-el kezdtem, aztán 2*2, most pedig már 3*2 a napi adagom. Én is szedek magnéziumot Magnerot formájában 3*1-et, a dokim szerint felesleges a MagneB6-ot szednem, ha nincs hányingerem. (Egyébként már Ca-ot szednem kell napi 1 db-ot, mert szokott görcsölni a lábam.)

Kérdés - lassan összerakom a kórházi táskákat (ideje, mert a múltkori "főpróba" megijesztett) és ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy a szülőszobás táskába kell-e raknom törülközőt és tusfürdőt vagy adnak és rakjam a másik kórházi csomaghoz, illetve érdemes-e hálóinget vinni a szülőszobárta, vagy jó amit adnak? Milyet adnak, elől vagy hátul nyitott? A szülőszobára érdemes köntöst vinni, vagy ezt is inkább a másik pakkba rakjam? Illetve a baba csomagjához pakoljak-e plédet és kissapkát vagy ez nem szükséges? Egyébként a babának csak popsitörlőt és pelenkát gondoltam berakni.

Rózsaág - majd írj, mit mondott a doki!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Márti!
Kitartást, biztosan minden rendben lesz! Nálatok úgy tűnik ez családi örökség!
Mi a 12 heti uh-t is az Istenhegyin csináltattuk meg a kombinált vérvétellel (down-szűrés). Akkor ott mondták, hogy teljesen mindegy mit mutat az AFP, megbízhatatlan az eredménye, felesleges idegeskedést okoz a kismamáknak.

Beneildi!
Nem írtál hülyeséget. Valamelyik topicban régebben olvastam, hogy alacsony afp érték miatt mondta a kismama dokija, hogy "Na akkor kislányt keresünk az uh-n." Kislányuk lett. :)

Kincsesi!
Vasat a 19. héttől szedek én is, mert nagyon rosszak voltak az értékeim. Ahogy egyre idősebb terhes vagy, annál nagyobb a baba vasszükséglete. Szedjed csak, a szülés miatti vérveszteségnél sem mindegy milyen a vasszinted. Ha nagyon alacsony elájulhatsz utána. Ezt Szabó doki mondta nekem mikor ellenkeztem a vas szedése ellen. (van egy autoimmun betegségem, aminek a vas nem tesz jót, csak rontja az állapotomat. :( )

Iroko!
Köszönöm a kérdésedet. Nagy kapkodás volt a tegnapi rendelése a dokinak, mert 2x 40-percig volt bent nála 2 beteg és emiatt csúszott 1h-t. 1/2 7-re mentem és már 8h-kor végeztem is. :(
Az NST-m jó lett - ettem és ittam előtte! :) -, a méhszájam nem tágult tovább, a nyakcsatornám 1 ujjnyira kinyilt. Most 2110 az állapota. (Laurával ilyenkor már egy hete 1111 volt) Lehet, hogy a végén én is úgy járok mint Szentpyr? Korai kinyílás és aggódás után szülésindítás lesz? :wink:

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Vasat nekem is szednem kellett az utolsó harmadban, csak a legutolsó vérvételeredmény után mondta a doki, hogy most már nem kell. De vasat ő írt fel receptre. A multivitamin dolgokban szinte mindegy, mit szedsz, én hánytam, ezért ettem külön vitamint. Én magneB6 helyett a Béres Magnéziumát szedtem, abban is van egy kis B6 és 1 tablettában van annyi Mg mint a MagneB6 5 tablettájában. Így napi 1-et szedtem, 5-öd annyi áron.

mtunde

Mankabi,
Én saját hálóingbe szültem. Köntös szülőszobára szerintem nem kell. Plédet nem vittem Dórinak, de kapott. Sapi se kell, mert jó meleg van ott. Szülőszobán adtak rá, de utána levették. Babának csak popsitörlőt, eldopható pelust, textilpelust a feje alá, és kesztyűt vittem.
Vendég

Vitaminokról röviden:
Vasat nekem is kellett szedni - rossz vérkép miatt - nekem akkor ez volt a harmadik kell szedni vitamin - Szabó doki engem is azzal vigasztalt amit Rózsaág írt. :D Én folsavas vasat szedtem.
Nekem Magne B6 a rendszeres hányás miatt végig kellett, ill. kálciumot a háziorvos szedetett. Ezeknél arra kell figyelni, hogy külön időben vedd be, mert a felszívódás nem tökéletes, ha egyszerre egy időben veszed be. :D

KépKép

KépKép
beneildi

Köszi Lányok, ez megnyugtató! :)
Nem akartam abbahagyni a vasat, csak nem emlékszem, hogy írtatok volna erről, de ezek szerint a többségnél előfordul/t.

Mankabi!
Mi ez a 2 csomag? A szülőszobára és a "végleges" ágyadhoz? Én még nem kezdtem semmit összepakolni, gondoltam, majd májusban...:) Meg az első császárral született, így nem tudom mire van szükség a szülésnél. Ha megvan, leírnád nekem? Köszi előre is!

Ildi

Kép
Kép
kincsesi

Mankabi -szülőszobára kell neked türcsi és tusfürdő is... tavaly májusban még WC papír is kellett. :D

KépKép

KépKép
beneildi

Vassal kapcsolatban
Én csak az utolsó hónapban szedtem ( nekem nagyon jó volt a vérképem végig), nekem a dokim azt mondta, hogy a szoptatáshoz kell majd. Bár azóta nem szedem, mert mindíg elfelejtem bevenni, többen mondták, hogy amíg szoptatok csak jót teszek, ha szedem.

Kép
Kép
susytunder

Ildi!

Elmúlt a hasmenés? Jana jól van?
Azért jobb a két bőrönd, mert egyszerűbb, ha a szülőszobán nem kell kapkodni és kéznél van, ami kell! Nekem mindig jó volt a saját hálóingemben szülni (mindig u.abban szülök, ez már hagyomány), talán a konfortérzet miatt.
Szóval, ami szerintem a szülőszobába kell(het): törülköző,tusfürdő, hálóing papucs, wc-papír, Tena betét, 2 bugyi,zokni, ha fáznál (légkondisak a szülőszobák), szénsavmentes ásványvíz, csoki, szölőcukor, pohár Neked, szendvics, kényelmes papucs a párodnak, fényképezőgép, és van, ahol már a szülőszobán kérnek pelust a babának! Lehet még zenét vinni, régen kazettát lehetett, ha vajúdás alatt zenét akarsz hallgatni, de nekik is van vmilyen zenei összeállításuk erre a célra!

Márti
borossné becz márta

Kincsesi - szóval a két csomag nálam így néz ki:

Szülőszobára
- kiskönyv, leletek, személyi, lakcímkártya, TB kártya, házassági anyakönyvi kivonat, papucs nekem és apának, textilpelus borogatni/homlokot törölni, hálóing, törülköző, tusfürdő, WC papír, zsepi, kamera/fényképezőgép, telefon, víz, csoki, szőlőcukor, apának szendvics.

Az osztályra
- tusfürdő, sampon, balzsam, fogkefe, fogkrém, izzadásgátló, fésű, hajgumi, zsepi, WC papír, egyszer használatos papír WC ülőke, melltartó betét, mellbimbó védő krém, TENA betét+hálós bugyi/eldobható bugyi, mellszívó (még gondolkodom rajta, hogy bevigyem-e), hálóingek, köntös, szopis melltartók, papucs zuhihoz, kis és nagy törülköző, zoknik, telefontöltő, papír, toll, evőeszközök, pohár, szalvéta, zacskó szennyesnek, tejserkentő tea (ha kellene). Csomag a babának: textilpelus, popsitörlő, pelenka.

Ezen kívül még összekészíteni a baba hazahozós ruháit, kellékeit és az intézendő nyomtatványokat. (segítség apának)

Ha valamit kihagytam vagy felesleges szerintetek, akkor írjatok, addig is köszi a tanácsokat!

Manka

Kép

Kép
mankabi

mankabi:
amit kihagytal szerintem, az a szappan, ugyanis az nem volt bent, viszont asszem fontos mondjuk betetcsere es szopi kozott alaposan kezet mosni

Kép
Kép
Kép
bonca

Sziasztok!

Susytündér - Köszi, nagyon aranyosak vagytok! Remélem még nem szólok későn, de most értem haza és a párom napközben hívott, hogy valahonnan előkerítette nekem a filmet. :oops: Egyébként az Örs felé járok munkába, így jó tudni, hogy ott tudunk találkozni, ha majd esetleg még szükség lesz rá. :D

A vitamin témához csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy én a múlt héten jöttem rá, hogy a Béres Mg-ától van hányingerem, azóta nem is szedem. Az Elevitet is már csak 2-3 naponta, de ma pl. megint gombóc van a torkomban egész nap, de még nem tudom eldönteni, hogy a reggeli Elevit-e a bűnös vagy vmi más.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?