2008.04.22 11:09
Szerző: bonca
Sziasztok, szoval Abel nagyon edes aranyos, jo vele, boldogsagos napokat elunk. Jo igy a megalmodott 3 gyerekes csalad is. Orulunk a 3 edes gyerkocunknek, olyan teljessegerzes. A napok nyugalmasan, bekesen telnek, a ferjemmel ugy emlekszunk, hogy az elso es a masodik gyerek szuletese utani hetekben azert volt nemi kaosz, kapkodas, faradtsag, most nem akarom elkiabalni, de tenyleg a bekesseg es a boldogsag tolti be a napokat. Vegulis miert ne, hisz megerkezett a regota vart Abel.
A leheto legjobbkor es legjobb modon jott.
Mult vasarnap beszeltem anyukammal, hogy raer kedden napkozben jonni majd, fel hozzank, hogy ha megindul a szules, vigyazzon a ket gyerkocunkre.
Meg azon az ejjel vasarnaprol hetfore elment a nyakdugo, igy irtam anyunak, hogy meg azon a hajnalon induljon. Reggel 10re fel is ert Bajarol Bp.re!
De aznap, nem tortent semmi, viszont orulok nagyon, hogy volt egy jel, es felhivtam anyut a tervezettnel korabban. Aznap jutott ido vegre, amire korabban nem, hogy babaruhakat kivalogassuk, elokeszitsuk, hogy a korhazi csomagomat osszerakjam. Sot, a ferjemmel meg hetfo este el tudtunk menni egy kedvenc helyre forrocsokizni-sutizni, tudva, hogy most jo darabig nem leszunk kettesben. Azonban hetforol keddre (amikor anyu elvileg meg nem lett volna fenn!) hajnal ketto korul kb. 2 perces egyre erosebb fajasok nem hagytak aludni, pedig nagyon igyekeztem, nagyon suruek lettek, es remegtem annyira erosek voltak, semmire sem voltam kepes pedig meg terveztem eztazt indulas elott. Vereztem is, ami nem volt az elozo kettonel, uh. elindultunk. Sajnos ahogy beertunk, ugy kezdtek ritkulni, gyengulni a fajasok. Ketujjnyi voltam akkor, teltek orak volt beontes ez az, ctg, labdan ules, sok vizsgalat, szedtem a homeopatias bogyokat, de joval kesobb is csak bo ketujjnyi voltam.
Bosszankodtam, hogy tul koran bementunk, hogy 3.szorra megtortent velem, amit nem akartam, hogy a korhazba erve lelassultak a fajasok. nem tudom mi hatott igy ram, a szomszedban a mehszaj eltunese elott nagyon hangosan szenvedo kismama e, akirol tudtam, hogy mit erez, hisz en is ateltem mar, vagy az, hogy kozben kicsit megingott a dokimban a bizalmam es folyton az orat neztem, hogy mikor jon be, azaz mikor kezdodik neki a reggeli muszak, es elore gyartottam (feleslegesen) a fejemben a szituaciokat, hogy mire mit mondok, ha akaratom ellenere be szeretne avatkozni valahogy a folyamatba.
Lenyeg, hogy mikor reggel beert, es megvizsgalt megrepedt a burok es elkezdett folyni a magzatviz, zoldes volt, azaz mekoniumos volt. Szerencsere nem tudtam errol tul sokat, igy akkor meg nem paraztam ezen. Viszont ezzel egyutt beindultak az igazi, durva fajasok, nagyon. eszleltem, hogy zold magzatviz nem jelenti azt, hogy csaszaroznanak. Ereztem, hogy nagyon faradt, kimerult vagyok, hogy ritkak a fajasok de brutalisak, tudtam mi van meg innen hatra. Es...amit korabban sosem akartam elkezdtem a szulesznot faggatni az EDA-rol, majd surgosen kertem! Nagyon jol tettem! Innentol felgyorsultak es jok lettek az esemenyek. A szenvedes elmult, tudtam pihenni, de ereztem, ahogy halad lefele a baba, a kitolas meg majdnem ugyanugy fajt, ahogy nekem korabban is mindig szokott.
Kertem volna a gatmetszest, de ok biztak a gatvedelemben, (gondolom, hogy 3. gyerek) kar, hogy nem beszeltunk errol hamarabb, en tudtam, hogy nekem az kell, igy hat repedt kicsit.
De lattam, ahogy szuletik meg a kisbabam, rogton magamhoz olelhettem, jo sokaig nem derult ki szamomra, hogy kisfiu, vagy kislany, ott a nagy kavarodasban (ja a forrocsokizos este vegre megtalaltuk a 9 honapig keresett lanynevet: Noemi lett volna)
nagyon jo volt utana egyutt lenni a ferjemmel es a kisbabammal 2 orat. Talan nehez volt elfogadnom magamrol, hogy EDAt kertem, de mar tudom, hogy a baba miatt is jol tettem, kevesebbet kellett a zold magzatvizben lennie. Illetve most sokkal frisebb, fittebb vagyok, mint az elozo 2 szules utan, es ez ket kisgyerek mellett nem mindegy.
Kisbabam, a tesoit tulszarnyalva, mar az elso nap besargult! Igy hamar a kek feny ala kerult. Lassan befejezem az irast, bar sokmindent tudnek meg irni, de hat megiscsak ma egy hetes, megyek inkabb gyonyorkodom benne.
Akorhaz, a dokim, a szuleszet, a csecsemoosztaly sokat valtozott, mar nem olyan bababarat, mint 2004ben volt, DE! en megint ugy erzem, hogy jo szulesem volt, nem ereztem azt, hogy kivulrol hoztak volna donteseket rolam, rolunk, csak olyan beavatkozasok voltak, es csak akkor, amikor en akartam (mas, hogy en magam is sokat valtoztam 2004 ota, es sok dologhoz, beavatkozashoz maskepp allok) de a dontesek, az hogy mi hogy legyen ugy erzem a kivansagom szerint tortentek, es ha a csecsemoosztalyon pl. leginkabb adjak a cukros vizet, a tapszert a szopira nem biztatnak az elso napokon, a kekfeny alol ugy kell kikonyorogni a babat egy kis szopira, azert velem tortenhetett ugy, ahogy en szerettem volna. De, elso babasok, szerintem tegyetek sokat mellre szoptassatok a kisbabat az elso napokban is, erre nem biztos, hogy ott biztatni fognak benneteket. A ket elsobabas szobatarsam szinte egyaltalan nem tette mellre a babajat, mondvan nincs tej (persze ha nem szopizik a baba akkor nem is lesz) igy hamar oda jutottak, hogy cumisuvegbol, kapta a cukros vizet es tapszert a baba, raadasul ugy, hogy a baba a kis racsosban fekudt, anyukak ugy toltottek bele. (nem karba veve stb).