Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zsóka nagyon boldog névnapot kívánok!

Samu és Lizus papás és cicis képei nagyon jók, tényleg hihetetlen hogy Samu ilyen picike volt.

Laura a zsinórral nagyon huncut, alig várja szerintem MArcsi, hogy elfordulj. :)
A viburcolt egy nagyon pici eldugott patikában vettem, úgyhogy szerintem lehet mindenhol kapni.
Viszont a banánt az orvos nekünk csak hat hónapos kor után ajánlotta, persze ez is lehet hogy olyan mint a tojássárgája, hogy minden orvos mást mond, de gondoltam szólok.

Mircike, az a tengeri uborka nagyon jó lehet. :)

Na és a keresztelő: egész jól sikerült. Farkas nagyon jól bírta az 1 cm-ről mosolygó rokonokat, még a kezükbe is vehették, nem sírt hanem ő is mosolygott. A napirendje sem borult, mert a nővérem kivitte sétálni, a többit meg tudtuk tartani.
MAga a szertartás nagyon vicces volt, először azt hittem sírni fogok, mert egy kicsit meghatódtam a gondolattól, hogy kereszteljük a fiunkat, egyáltalán, hogy van fiunk, de aztán végül azzal küzdöttem hogy ne pukkadjak meg a nevetéstől. Farkas ugyanis amikor beszélt a pap és nekünk ígérgetni kellett, elkezdett berregni a szájával, köpködött, és olyan hangot adott ki mintha a fenekével csinálta volna. :oops: :lol:
Erika ( a keresztmama) is erősen küszködött mellettem, de még a pap is elakadt egy pillanatra és elmosolyodott, én meg már azt sem tudtam hova nézzek, közben meg próbáltam befogni a gyerek száját. :) Aztán a délelőtti banánmaradék kibuggyant a szájából, kézzel elkaptam, majd kaptunk jelképként egy kis fehér ingecskét azt rögtön begyűrte a banános szájába,én beletöröltem a kezem, és a végén vissza kellett adnunk. :oops: :oops:
A szentelt víznél pedig már sírt. :(

Magáról a keresztelőről sokat vitáztunk a férjemmel, hogy legyen-e. Az én családom ragaszkodott hozzá, mert ők így "öreg korukra" gyakorolják a vallást. A nővérem most volt első áldozó, az uöcsém katolikus iskolába jár stb. Én meg legkisebb lévén a családban, nem tudtam ellentmondani nekik. (általában ellent tudok, de ehhez kevés voltam. ) Szóval ezért. De már nem bánom, mert Szent Wolfgang vigyáz a mi Farkasunkra. :)
Hát ennyi...
A konyha még romokban illetve minden máshol van mint kéne, nem találok semmit...
Na és a képek:

Kép

Kép

Kép

JA és Marcsi, biztos nem fogják Laurát csúfolni az iskolában, mert szerintem ez a dolog szóba sem jön a gyerekek között.

Zsófi, kakicsalogató trükköm sajna nincs, de anyatejes babáknál mintha normális lenne ha pár napig nincs kaki. Vagy fáj a hasa, sír?

NA megyek, bocsánat, hogy hosszú voltam.

Puszi, Nóri

Kép
nóri8

Zsófi most látom, hogy Samu már 4 napja nem kakilt és nyűgös...sajnálom, de továbbra sincs ötletem. :(

Kép
nóri8

nem olyan vészes a nyügi, egyelőre még ok. farkas annyira édes a keresztelős képeken!!! iszonyúúúú cuki!!
kerekpocak

milyen kis cuki gombócka volt Samu ! hihetetlen, h. 3,5 hónap alatt mennyit változnak a babák !!
Zsófi, én is úgy tudom,h. anyatejes babáknál normális a napi 4, illetve a 4 naponta 1 kaki is. plusz a színskála minden árnyalatában pompázhat, kivéve, ha véres.
én úgy hallottam, h. a glicerinkúp hatásos, nekem terhesen speciel bevállt, és a babáknál is lehet alkalmazni. csak ritkán, mert hozzá lehet szokni. meg vmi ilyesmit is hallottam, h. baracklevet kell inni az anyukának, akkor rásegít a babának a kakira.
asszem Reniéknél fordult elő ez a kaki-mizéria, hátha ő tud okosabbat mondani, bár mintha elutazott volna.. :?:

Nóri, nagyon aranyos Farkas a keresztelős képeken, ezen a banántörténeten meg jót nevettem... :lol: :lol:
köszi a magyarázatot keresztelő ügyben.. ! a Szt. Wolfgang meg nagyon találó !! ez véletlen, v. direkt ő a védőszent?
amúgy már egyszer akartam írni, h. (mióta tudom a vezetékneveteket), h. Farkasnak amúgy is iszonyú jó neve van, de ezzel a vezetéknévvel megtoldva meg aztán mégúgyihaj. ha figyelembe vesszük, h. a név kötelez, jó keménykötésű kispasi lesz belőle !

ja a banánt azért merészkedtem, mert láttam olyan HIPP kaját, h. őszi-banán, és 4 hónapos kortól írják.
ezen igazodjon ki az ember, h. ahány doki v. védőnő, annyiféle javaslat.
ma a krumplival főztem répát, ez jobban bejött Laurának, mert jó édes volt maga répa. bár nem bio. na mindegy, remélem nem lesz baja.

Marcsi

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Nagyon-nagyon köszönjük a köszöntéseket, annyira aranyosak vagytok!!!! :P Olyan jó kis társaság jött itt össze, alig várom a tavaszt, hogy személyesen is találkozzunk!! :wink: :D

Lolo továbbra is gyönyörűséges! Hát igen,a legkedveltebb játék nálunk is a telefonkábel, a távirányító, apa papucsa, és a laptop billentyűi :roll: :lol: . Nem lesz semmi baja Laurának sem a banántól, sem a répától (szerintem 8) ).

Tényleg milyen pindúr volt Samu, jó nagyot nőtt 3 és fél hónap alatt. Talán már duplázott is :?: :roll:
Szerintem a 4 nap még nem gáz, Marcinál 5 nap volt a max. Próbálj tömény baracklét inni, hátha lazítja egy kicsit Samut (is :lol: ).

Keresztelős képek szuper jók, nagyon szép család vagytok. Jót nevettem Farkas produkcióján :lol: :lol: :lol: .

puszi

KépKép
logi

Zsófi: szintén az a tippem, hogy te igyál-egyél hajtós kajákat. Még az egy hét se sok, mármint a babáknak. Anyukáknak az már kínszenvedés :)

Nóri: jók a képek, édes a kis Wolfgang :)

Marcsi: mint egyszeres pótkeresztanya megtudtam, és most megosztom veled is :) , hogy általában az a szentnek a neve, ami a gyermek keresztneve. A nagyon fura nevekkel vannak gondban a papok, de akkor keresnek valami hozzá hasonlót. Pl. Szent Farkas biztos nincs még, de remek választás volt ez a Wolfgang.
Azért vagyok pótkeresztanya, mert a sógorom haverjának a felesége nem volt megkeresztelve. És a sógorom mindenképpen őket akarta keresztszülőknek, de a templomban helyettesíteni kellett a feleséget :), persze a saját nevemen, meg minden, mert a pap nem engedett a negyvennyolcból.

A konzerv babakaják összetevői mások, mint az SK, mert kivonják belőle a nem odavalókat, ezért van az, hogy azokat előbb is lehet adni. Pl. epret, mint aprómagvast elég későn lehet adni, de gyümis konzervben nagyon hamar. Én azért megpróbáltam a szent táblázat szerint adni a konzerveket is :)

Zsóka: B. névnapot, párdon.
Csajok én nem bírom ám észben tartani ezeket a dátumokat, figyelni a hófordulókra, nem baj??? Remélem nem baj :oops:

M. :)
mircike

Sziasztok Lányok!
Akkor ezentúl beköltözöm ebbe a topikba, tudom még tartozom a szüléstörténetemmel és a képekkel, megígérem, hogy bepótolom! A képeket talán már este, a történetet később egy picit. Minden nap elég pörgős, és minden nap más és már, nincs két egyforma nap 
Nagyon édes a pici Benedek!
Sokat szeret cicin lenni és még nem szeret fürdeni.
Lányok, mennyi ideig szopitzik kb. egy baba, tudom, hogy ez relatív, de Benedek, van, hogy egy vagy két órán keresztül is képes szopizni, de van, hogy tíz perc is elég neki.
Végül nekünk is lett mérlegünk, de megmondom őszintén nem az igazi, mikor mit mutat, volt, hogy kevesebbet mutatott kaja után, mint előtte 
Így már csak fürdetés előtt szoktuk megmérni, és így nézzük a gyarapodását.
Egyenlőre ennyi, megpróbálom hamarosan behozni a lemaradásomat!
Mindenkinek még egyszer sok, sok puszi és köszönet a drukkokért és gratulációkért!
Izának és Kkinek drukk hegyek!!
Puszi
Mangó
mangó

szia Mangó !!! de jó h itt vagy !! :lol: :lol:

képeket nagyon nagyon várjuk ám !!!

szopi idő: valóban változó babónként, de ilyenkor azért 20-45 perc alatt kéne végezni.
az viszont ha egyszer 10 perc, egyszer 1 vagy 2 óra az nem az igazi :? a 10 perc alatt csak nasizik egy keveset de nem lakik igazán jól (ilyet Liza is csinál, illetve próbálkozik még néha ..) ami nem jó se neki (gyakran eszik - poci fájni fog) se anyukának mert egy örökös etetéssé válik a nap (ami amúgy is elég etetés centrikus ilyenkor még :lol: )
ha meg 2 óráig eszik az sem jó, mert szétszedi a cicit is meg megint csak idő... :roll:

próbáld azt figyelni (nekem bevált) hogy nyel e amikor szopizik.
ha nyel rendesen akkor nézhetsz egy kis időt mellé hogy meddig szopizik - én maximáltam 1 órára de ilyen még talán 1-2szer volt, általában 45 perc alatt degeszre eszi magát Liza.
ha nem nyel akkor nem eszik, csak cicin cumikázik. :arrow: én így hívom :lol:
szoktam kicsit hagyni, meg ha iszonyat nyügi és nem jó semmi akkor is cicizünk, elvégre az az ami igazán megnyugtatja őket ilyenkor !!!
de ez attól függ te hogy állsz ezekhez a dolgokhoz.. ahány anyuci annyi szemlélet :lol:
én úgy voltam h sok mindent kipróbáltam, néha megijedtem h nálam az nem müxik ami másnál igen vagy ami a könyvben le van írva ... :arrow: de miután megismered / kiismered a Babócit, tudni fogod úgy alakítani a "módszert" ahogy NEKTEK KETTŐTÖKNEK A LEGJOBB !!! mindenkinek más jön be.........

mérleg esetleg amíg ki nem tapasztalod a szopis dolgot addig nem lenne rossz mérni ... persze ha összevissza mér az gáz.....
nekem szerencsére nagyon jó, eddig egyszer mondott hülyeséget (kevesebbet evés után mint előtt) !! (kölcsönözte nekem anyósom)

Na én ezeket tapasztaltam ezalatt a nagy idő alatt (5 hét meg egy pici ) :wink: :lol:

de majd Ti is rájöttök a módjára!!! :wink:

pussssz és gyere a képekkel ! ! ! !
(ha Beni enged persze... :wink: )
lmkata

na, ma nem volt időm:
cicmámor akkor és most::

Kép Kép
kerekpocak

Jaj de nagyon szép gyerek ez a Samu! Mindene gyönyörű!! ..a fülei kimondottan formásak :wink: .

MANGÓ, DE JÓ, HOGY JELENTKEZTÉL!!!!!!!!!!!!!! ÉN IS NAGYON VÁROM A KÉPEKET ÉS PERSZE A BESZÁMOLÓT!

(még jövök, most indulunk az oviba)

KépKép
logi

Samu, nagyon nagyon szép! tényleg szép szabályos fülecskéje van, de az egész fejformája nagyon szabályos. olyan más az arcuk amikor alszanak :) Édes nagyon!

Zsóka most látom, hogy Marci betöltötte a 8. hónapot. Boldog hófordulót Marcus!

Marcsi, Wolfgang ügy úgy van ahogy Mircike írta. A banán dolog meg ne zavarjon, már bánom is hogy írtam, úgyis pár nap múlva 6 hónapos lesz Laura.

Mangó, örülök én is hogy jelentkeztél. Az 1-2 óra szoptatás nekem is soknak tűnik, főleg mert elvileg 3 óránként szopiznak. Nálunk 40perces szopik voltak, de az is nagyon sok volt. Ha nyűgös, hogy leveszed a ciciről adj neki cumit.
Ezt direkt írtam így, nehogy miattam szokjon rá a cumira. :oops:
(A NUK cumi fogszabályzós)
Na eldugultam :)

Puszi, Nóri

Kép
nóri8

Samu wonderbabe :) :wink:

Nóri de jó h írod a cumit!!! Lizának avent van de utálja... pedig néha jót tenne neki, amikor csak megnyugvásként akar cicizni :roll: ... gondolom én......
lehet h kipróbálom a NUKot!! :wink:

pusssssz
lmkata

Sziasztok! :)

mangó, Borka volt ilyen hosszancicizős, mint Benedek, szinte állandóan rajtam lógott volna. Bírtam 5 hónapos koráig, aztán elegem lett, hogy egy lépést sem tudtam nélküle tenni...
Ahogy elkezdett enni mást is az anyatejcin kívül, már nem volt ilyen cicifüggő. Marci viszont teljesen más, 10 perc is elég volt neki, most meg már 2 perc alatt végez... Szóval gyereke válogatja. Persze nem lett volna szabad hagynom Borit ennyi ideig cicin hagyni, de ahogy letettem, bőgött :? , én meg sajnáltam, szóval jól elrontottam... :roll: .

Nekünk is NUK cumink volt :wink:. Kata, lehet, hogy a szilikonos cumit nem csípi Lizu (az Avent mind ilyen, egyik gyerekem sem fogadta el) próbáld meg a latexet,az természetes anyag, nálunk bevált. :wink:

pussz, Zsóka :D

KépKép
logi

Nóri, köszi!!!!!!!!!! :D
logi

Sziasztok!

Samu is nagyon sokáig szopizott az elején, volt h 1 órát is! aztán szigorúbb lettem mert mindenki (orvos, védőnő) jelezte, h ez gáz és mértem az időt 15-15 percet. (néha 20-20 lett belőle) és ezt kb 2 hónapos koráig. ha lekettyent az óra áttettem a másik mellemre és szopizott tovább. és láss csodát elég volt neki. az első nap amikor a kórházból hazajöttünk kb EGÉSZ NAP szoptattam- igazából álmos volt samu és nem éhes, de erre nem jöttünk rá. ha sír az evészet után akkor lehet h már álmos. ha utána kivárod a 2.5 órát az evés végétől számolva és a 3 órát az elejétől - (lehet h kemény mert sír sokat közben) de akkor IGAZÁN éhes lesz a köv. alkalommal! és gyorsabban végez majd. (samu most kb 20-25 percet szopizik- még ez is sok de nekünk ok)

jó tanács az ugrálós mérleggel kapcsolatban: a baba fejét ne a mérleg végébe tedd hanem a már vízszintes részre! a fejük a legnehezebb és ha máshova teszed le akkor össze-vissza mér. és ha bizonytalan vagy h van e elég tejed akkor próbáld meg evés előtt és után mérni! kis gyakorlattal menni fog.

én meg akartam úszni a cumit mert nekem nem volt soha szimpi (meg vekerdy és ranschburg ezt tanácsolták- mert hogy játék közben lehet cumizni, de nem lehet ujjatszopni, ill. éjjel az ujját megtalálja a cumit meg oda kell adni.. stb., az meg h meddig csinálja nekem oly mindegy- a fogaknak meg nem árt különösebben a legújabb kutatások szerint) és sikerüt is. valszin könnyebb a cumival de 2 hónap után ujjatszopni tud és a gond megoldódik.

képzeljétek tegnap samu felébredt f10kor (ILYET MÉG SOHA SOHA NEM CSINÁLT!!) és nagyon nagyon sírt. valszin az az átkozott kaki volt a hibás. átrohantam a barátnőmhöz glicerines kúpért- gyorsan benyomtuk, kicsit megnyugodott és simán aludt reggelig amikor egy normál adag de nem túl kellemes szagú rakomány várt. evés után viszont egy GIGANTO adagot termelt, remélem most megnyugszik. mindenesetre én nem fogom ezentúl kivárni az 5 napot (a védőnő mondta h várjunk még ) mert samu sose szenvedett így. majd iszom a baracklevet hátha?
ha van kaki akkor samu a kisangyal, ha meg nincs akkor nagyon nagyon hisztis.
hát remélem ma kipiheni magát- két nap hánykolódás és nappal nemalvás után. nem ártana!
kerekpocak

BOLDOG HÓFORDULÓT MARCINAK ÉS NÉVNAPOT ZSÓKÁNAK!!!
(kicsit le vagyok maradva..)
kerekpocak

Köszi Zsófi!!!! :)

Zsófi, Samu szopja az ujját?
(én 2. osztályos koromig csináltam ezen tevékenységet, de soha semmiféle lelki problémám nem volt és a fogaim is tök jók, nem volt szükségük fogszabályozásra. Egyszerűen jól esett, így pihentem.... :lol: Szóval engem sem zavar, addig csinálja Marci, ameddig jónak látja.)

KépKép
logi

Köszi Zsóka a tippet!! :arrow: cumi ügyben :lol:

bár én is annak örülnék a legjobban ha a kis kezét találná meg :roll:
bár lehet h cumizni fogja az ujját, mert imádja az öklét cuppogni most is Lizus, el is neveztem már az elején Cupikának emiatt :lol:

Samu is akkor jól megbékélt mára!! Ezek a kaki-manók... :roll:

Ha Liza előbb megéhezik mint 3 óra előző evés óta (vagy úgy csinál legalábbis) akkor megpróbálom mindig én is kivárni az időt csak amikor cékla-piros fejjel ordít akármit is csinálok vele úgy nem megy ... :roll: de szerencsére 2 óránál előbb nem szokta ezt művelni azt is akkor ha nagyon keveset evett előzőleg :arrow: tényleg éhes már...

na most látom hűűűha hogy mennem kell ébreszteni mert elaludná a napot ! 4 órája evett...

lehet hogy már ritkábban kérne mint 3 óra?????
ezt honnan tudni????????? (napközben én keltem általában h kaja idő van. evés után soká alszik el, azért ráhagyok neki kicsit de muszáj ébreszteni mert végigaludná a napot! :roll: )

na megyek is :)
pusszok!
lmkata

Zsóka aha! amióta bele tudja tenni az ujját a szájába azóta alvás előtt, ill. babakocsiban szokta- vagy ha fáradt pl. nem mindig de gyakran. de napközben ha nincs alvásidő pl nem.

Kata sztem 2 hónapos koráig imán mehet a 3 óránkénti szopizás! akkor tudod h lehet már ritkábban, ha letelt az idő és még mindig semmi jele az éhségnek. akkor egyszerűen vársz amig jelez. mi kb 2.5-3 hónapos korában váltottunk a négy órásra. (amúgy ha ritkábban tud már enni, akkor hosszabban is alszik éjjel!!!! ) :P :lol: :D

ja samu kalandjai a www.szeder.blogspot.com - on olvashatóak... :oops: :shock: :D :) :P
kerekpocak

az imán simán akar lenni
kerekpocak

Kata, Marcus 3 hónapos koráig cumizott, majd váltott az ujjára. :wink: Lehet, hogy Lizusnál is ez lesz, ezért ne gyűjtögesd a cumikat (én összevásároltam párat :? ).
Hát kaja ügyben nem leszek jó tanácsadó, mert ebben mindig bizonytalan voltam. Én is felkeltettem, ha 4 óránál többet aludt nappal, de nem tudom, jól tettem-e?? :roll: :shock:

pusszancs

KépKép
logi

nagyon viccesek Samu levelei!!!!!:) :) :)

Kép
nóri8

én is felkeltettem!
Nóri köszi!
kerekpocak

Sziasztok!

Kakigondok ellen: kb. 1 deci kamillateába 2 kiskanál cukor és éhgyomorra két-három teáskanálnyit beöntöttem Juli szájába (nála is 3 hónapos korában volt 1-2 ilyen gond), és kb fél óra múlva meglett mindig a hatás, majd kb. két óra múlva a gigantikus hatás :D
És én is felkeltettem nappal 3 óránként. Nála is mindig az éjszakai alvás hosszabbodott így maradtak ki a kaják. Mai napig 3 óránként eszik nappal (kis atomóra a drága) de éjjel már 11-12 órát alszik....
Cumit próbáltuk, undorral kiköpte (cumisüveget se volt hajlandó soha a szájába venni - a tápszert 4 hónapos korától kanalaztam) viszont az ujját se szopta soha. Hát így igazodjon ki az ember a babákon...

Vonalzóm van csak még nem szedtem ki a kistesót :cry:

Klári
ganti

Klári a kamillateát kiköpi- próbálkoztam de nem tudtam lenyomni a torkán :(
kerekpocak

Sziasztok Lányok!
Köszönöm a tippeket, kipróbáljuk. Első nap amikor hazajöttünk Benedek is egész nap a cicin volt.
Valahogy csak kialakul a mi kis rendszerünk is.
De nem könnyű hagyni sírni, szóval szokszor nem is tudom, hogy mit tegyek.........
bocsi, hogy ennyire kusza vagyok, de hív a fiam :)
csatolom a képeket!
puszi
A.

Kép Kép
mangó

JAAAAAJ DE CSODÁLATOS A KIS-NAGY BENIBABA ! ! !

Annyira husi pofija van!!!

Semmi sem könnyű, de ez a jó benne :wink:

(én azt hittem kis naivan h azért könnyebb lesz.. nemtom miért ne kérdezzétek! de már túl vagyok az első sokkon :lol: )
lmkata

Zsófi! kb 1 000 000szor akartam kérdezni h Samu az Samu vagy Sámuel??
:lol:

Hát lehet h azért egy db NUKos cuclit kipróbálunk még Lizánál.. csak a nagyon nyügi időkre.. :roll:

Zsóka, én is mindig olyan vegyes érzelmekkel keltem fel :?
mert persze éjjel aludjon, ne nappal. de ugyanakkor olyan isteni békés nyugalommal tud aludni h úúúúgy sajnálom felrázni. pláne h irtó nehéz felébreszteni, olyan mélyen alszik ilyenkor! :shock: :lol:

Klári, kakigondokat kaTigondoknak olvastam... :? és vagy jópár másodpercig (amíg tovább nem olvastam) nem értettem mi lehet az én gondom... :lol:
kanalaztok 4 hós kora óta ? ? az szép!! :lol:

Képzeljétek! rendeltem tejcsináló varázsbogyót! :lol:
valami gyógynövényes dolog, gyógyszertárban is árulják... :roll:
állítólag dőlni fog tőle a tejci...
no meglássuk! :lol:

Lizus kicsit nyügi tegnap délelőtt is meg ma délután.. :roll: most példul azt adja elő h 15 perc alvás, kicsi sírás, nagy nehezen elalvás, megint sírás... :roll:

megyek is mert megint engem hív :lol:

pusszok!!
(még jövök - hopefully)
lmkata

Mangó, eszméletlenül gyönyörűűűűűűűűűűű a kisfiatok!!!
Annyira szépséges hogy csak na!!!! :wink: :wink: :D

(most komolyan lányok, itt a Jánosos topikban csak szép babák születnek....először azt írtam, hogy a Jánosban, de az nem jó, mert kimaradt volna az egyik legszebb csajunk... :wink: )

KépKép
logi

félreérthető voltam az előbb :oops: egyik legszebb csajunk (Lizus) a sok legszebb csaj közül egy. :lol: :wink:,mert mint írottam, minden bébi eszményi. :wink:

KépKép
logi

Mangó !! gyönyörű formás Benedek-baba.. :!: és már most nagyon pasis, olyan férfias arcéle van..

igen, az első hetek egy merő szoptatás+fejés, de aztán ahogy telik az idő egyre csak jobb lesz !! egyrészt Benedek ügyesedik, a "szívókája" is erősebb lesz, a melled is beáll majd a kereslet-kínálatra, és a 40 perces-1 órás szoptatások lerövidülnek. Laura most 10-15 perc alatt végez, az esti utolsó etetés szokott hosszabb lenni.

Zsófi
, tök jó, h. bevállt a glicerinkúp ! magamból kiindulva én is joggal lennék nyűgös, ha 5 napig kaki nélkül...
Samu blogja haláli !!

Zsóka, nálam is megvolt hüvelykujjal az orális fixáció 7 éves koromig !! :wink: szerencsére én is megúsztam kapafogak nélkül !!

Nóri, Mircike, köszi a leírást keresztelő, meg védőszent ügyileg, szégyellem etéren a műveletlenségemet :oops: (és még a Lost-ot sem nézem... :lol: ) de mostmár ezt is tudom. vajon Laurának milyen nevűt találnának, St.Laura biztos nincs..

holnap megyünk méreckedni a védőnőhöz, kíváncsi leszek !

Timi, Edus, Melba ?? :?: :?:

Marcsi

KépKép
alon

Köszönöm szépen a dicséreteket! Nagyon jól esik! 

Kata, milyen bogyó az, kérlek írd meg, kíváncsi vagyok rá!

Alon, azt hiszen, Te írtad, a férjem hozzászólásáról, hát én is meghatódtam, amikor olvastam, de hát tudjátok, hogy milyen sírómasina vagyok :)

Szóval, gondoltam én, hogy nem lesz könnyű az eleje, de az szokott nagyon bántani, ha egyszerűen nem tudunk rájönni, hogy mi lehet a baj, és mit tegyünk…… de azt mondják sokan, hogy egy idő után erre is rájön majd az ember :)
Lányok, ti mikor mentetek ki először sétálni?
Most azért jó sok kérdéssel foglak benneteket bombázni, remélem nem bánjátok!

Amúgy utólag és előre is mindenkinek sok boldogságot a hófordulókhoz és többi ünnephez, egyenlőre nem vagyok beszámítható ezen a téren………

Puszi
A.
mangó

Sziasztok!

Mangó, Benibaba gyönyörű, édes kis vasgyúró.
Nyugi, én is azt hittem, hogy a szörnyú unalmas terhesség után jön a megváltás. Hát jött, de nem erre számítottam én sem. De hidd el MAngó az idő nagyon gyorsan halad, és nagyon hamar jön az első mosoly az első hangos nevetés, az érintés, hajhúzás, arcmarás :) és ezek olyan nagyon jó dolgok. :)
Én is sírós voltam, első nap pl. amikor hazamentünk a kórházból, elmentem a fürdőszobába tejet fejni, de mivel a kórházban nem csináltam, nem tudtam hogy kell és ugye az elején nem jött semmi. A férjem arra jött be hogy ülök a széken és sírok, hogy nincs tejem. Akkor elővette a használati utasítást elolvasta, lefejte a tejemet, én meg csak ültem mint egy tök. :)
Át kell vészelni az első hat hetet és aztán minden jobb lesz. Addig meg itt vagyunk mi. :)
Mi már a második héten sétáltunk, de akkor tavasz volt, most meg tél van. Így nem tudom mi a jó.

MArcsi, nyugi a Lostot én sem nézem. (eleinte féltem tőle :oops: , most meg már hogy láttam pár részt valahogy nem érdekel, mondjuk nem vagyok egy nagy tv-zős).

Voltunk ma mérésen, Farkas 7630 gramm és 67 cm. Kíváncsi vagyok Laura méreteire is :). (Farkast tekintve én csalódtam, azt hittem több lesz. :( )

Puszi, most megyek, mert mennem kell.

EDUS, TIMI, PANNI????

Kép
nóri8

Sziasztok!

Mangó - Beni baba gyönyörű!

Kata - kajaügyben én sem vagyok jó forrás, mert én soha nem időre szoptattam. Ezt valahogy nem bírtam kivitelezni, meg a kánikula sem segített, mert én nem adtam neki vizet/teát, ill. mire adtam volna, már nem kellett...Tehát igazi igény szerinti szoptató voltam/vagyok...
Cumi - Márknak egyszer adtam (Avent) az ágyában és pár perc múlva ránáztem és cékla piros volt a feje, annyira szívta, de nem jött belőle semmi :D , aztán meg nem próbálkoztunk tovább. Habár 1-2 hónapja vettem neki egyet, de a másik oldalát rágicsálta inkább :D Ő az ujját sem szopizza.

Tegnap nem voltunk itthon, így csak olvastam... Ma délelőtt nagy levegőzés volt, majd ebéd után 2 órát aludt Márk a teraszon egyben. Ilyet kb. 4 hónapja csinált napközben utoljára. Ja és most is alszik... lehet, hogy megcsípte a cecelégy, vagy teljesen elfárad a négykézláb hintázásban és a kezdetleges mászásban (1-2 tempo már magy neki. Már elkezdett felfelé is nézelődni (egy-két dolgot lecsent már az asztalról), és próbálkozik az felüléssel is, de még kevés a hasizom :D

Szép estét mindenkinek!

Így játszom a járókában (a szivacs alatt)

Kép

Kép

Panni

Kép Kép
panni_30

levegőztetéssel kapcsolatban: mi extrém lazának számítunk, mert
1. asszem a kórházból hazajövetel 2. napján már 2 órát sétáltunk...
2. én mindig lazán öltöztetem-öltöztettem föl samut. (mármint a többi bebugyolált kisbabához képest. pl ma lábzsákban volt de alatta csak egy kapucnis pulcsi egy rugi és egy body meg egy póló volt. más kisbabák anorákban nyomták.- de samu nagyon nem szereti a meleget és hisztizik ha izzad. és nem igényel több réteget.)

Beni édes cukorfalat gyönyörűség!!!!!

szerintem az első 2 hónap a húzós- nekünk azóta könnyebb. mondjuk én az első 2.5 hónapot tökegyedül csináltam végig mert csaba 9-10 körül járt haza és hétvégén is gyakran dolgozott. (azóta felmondott és 6ra itthon van)

Nóri tök gáz! samu kb 4 hónaposan annyi mint Farkas... remélem amúgy megáll és most már nem 1 kg /hónap hanem csak 400 g körül lesz a súlygyarapodása. persze tudom 1 éves korára kiegyenlítődik.... se csaba se én nem voltunk kövér babák... remélem azért tud majd mozogni pár hét mulva is.. lassan nem bírja majd el a kis karja a súlyát..
kerekpocak

mármint csaba azóta felmondott és új mhen dolgozik...
kerekpocak

TIMI tök jó az új avatarod!!!!
kerekpocak

Márk édesen játszik!!! tök jó h sokat aludt ma! samu is!
kerekpocak

hát kár hogy kiköpi a kamillateát... Esetleg a tornáztatás segíthet még, tudod, lábtekergetés, stb, más ötletem nincs.... de ha a kúp bevált akkor minden rendben, már csak a kakitakarítás marad :-) Néha Julit is be kellett rakni a csap alá :D

Kata! Már azért jó ideje nem kanalazunk mert csőrös pohárból megoldjuk, de így a főzeléknél már legalább ez nem volt gond.

Mangó! Tényleg cuki a babád! Kitartás, minden nap egyre jobb lesz, egyre jobban megismeritek egymást!

Klári

Klári
Kép
ganti

ja kata samu pap sámuel- (rövid vezetéknév hosszú keresztnév tudod- meg a sámuel nekünk nagyon tetszik!!) de samunak hívjuk. a samukát ÚTÁLOM!!!!!!! meg úgy általában a zsófikát is.
kerekpocak

Sziasztok Csajok, azaz Kismamik! :lol:

pár szöszenet eddigi napjainkból, mért nem jöttem...

Zsigu pár mondása az elmúlt napokból (2006.nov. 17.-21.)...

Péntek este, ülünk az asztalnál, közös vacsi. Mivel apa későn ért haza, így megpróbáltuk ott megbeszélni a nap történéseit...
Erre Zsigmod fiam – akinek persze be nem állt a szája az egész vacsora alatt – mondja nekem: „Anya, ne beszélj, egyél! ) :oops: :shock:

"Anya, nézd meg, felöltöztem csinosan!" :lol:

Zsigmond miután egyedül kiszállt a fürdőkádból, megjegyezte felénk: „Zsiga okosan ügyes!” :D

Miután Zsigmond és Zsombor elcsenték a táskámat, kipakoltak belőle rendesen..... :roll: :oops: Zsigusz megtalálta az egészségügyi betétemet, és jön felém: „Anya, húzd le a bugyid! És tedd be a betétedet..!” :roll: :oops: :shock: 8)

Együtt wc-zés alklamával: „Anya, most nyomom a pisit, most nyomom a kakit..” :)

Délután uzsira Zsigusz kapott csokis pudingot, néz rám, és ezt mondja: „Anya, te ebből nem kapsz, mert fájni fog a torkod!”. :wink:

Egyik reggel gondoltam, ejtőzöm még..., egyszer csak Zsombor felvillan előttem 1 szál bodyban..., mire én: „Zsig, mért vetkőztetted le az öcsédet??!!”, Erre a nagyfiú: „Anya, Baba bekakilt, tisztába kell tenni!, És ez pizsoma, kell neki a melegítője!” (Szóval ennyit a lazsálásról! Helyreraktak seperc alatt!!!) :roll: :oops: 8)

"Apa, miért nőtt meg Rezső bácsi haja??" Erre apja: Miért??? értetlenül??!!, Erre ő, "azért mert Zsigunak is van rendes frizurája!!" /Talán arra gondolhatott itt, h rendszeresen nyírjuk a a haját..., de elég logikátlanul jött ki.../ :roll: :shock: :oops: :wink:

Ja és akárhogy „káromkodsz” visszajön: Zsigu bepöccenve mondja valamelyik játékának „ a Csuda vigye el! Mész a csudába!” :oops: 8) :lol:
mazsolák

Sziasztok Csajok, azaz Kismamik! :lol:

pár szösszenet eddigi napjainkból, mért nem jöttem... 2. rész:

Továbbá pár csínyevés:

Zsombesz lenyúlta bátyja nyalókáját, és merő izgalommal nyalogatta – mintha eme tudománnyal született volna...-, mikor elvettük tőle, verte magát, hisztizett érte...Mindezt csak azért tudtuk meg, mert Zsigmond jött ki kacagva a szobájukból, „Apa, Anya, nézd, a Baba nyalókázik...???!!” :shock: :roll: :oops: :( Először le se esett, csak a mikor jött velem szemben Zsombor, és lógott ki a nyalóka pálcikája a szájából...??!! :shock: :shock: :roll:

Zsombor képes felmászni az etetőszékébe, és a magasból le/kipakolni mindent! :oops:

Kihúzza a fiókokat, bemászik..., eltűnik. ...te meg keresd meg??!!! :oops: :roll: :lol:

Ha keresek vmit, majd megtalálom alapon, mert Zsombesz eltűntette... A múltkor Apája vette észre a munkahelyén, h az összes kés nála volt - amikor vette ki az ebédjét, kidőlt a táskájából...-, megtetőzve 3 villával... :shock: :roll: :lol: 8) , én meg csodálkoztam, hova tűntek az evőeszközeink... :roll: 8)

Zsigmond besegíti Zsombort a járókába..., és közli velem, „Anya, a baba bemászott a járókába/ágyába...??!!” :oops: 8) :(

Zsombor már egyedül fürdik, le este :!: Elleste Zsigusztól, hogyan kell megmosakodni. Olyan édes, ahogyan mossa a haját, a testét, combját, fenekét, pöcöröt..... :lol: :lol:

Biztos volt még több dolog is, de zakkant agyammal most csak ennyit gyűjtötem össze! :oops:
mazsolák

Edu a fiúk tündériek!! behalok a késes-villás sztorin! meg a "húzd le a bugyid" cuccon!!!!

HALÁLIAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kerekpocak

Az esetleges hibákért bocsesz, de közben nézem, hogy miket építettek a fiúk! :oops: 8)

Képek, Babók csodaszépek! nem lehet betelni velük!!!! :lol:

A hófordulósoknak sok Boldogságot :!:

Kép

Ahogy átfutottam:
- örülök, hogy jobban vagy Klári (vizsga ? jól sikerült?? hol tanulsz?), + ilyen gyakran tudsz már írogatni, jó olvasni a Te soraidait is! :P
- Nóri Farkas nagyon édi volt a keresztelőn! :P
-Cicimámoros képek csudaklasszak! Hintás képek is szintén! :P :P

Kaki téma, séta , ébresztés megvolt (kitárgyalva...)... :)

Ja és el ne felejtsem MANGÓ!!!!ÜDV KÖZÖTTÜNK!!!!!!!!!BENI NAGYON SZÉP KISSRÁC!!!!!!!!!!!!! Annyira édi a pofija is!!!!!!!!!!!!!

MELBA???!! Eltűntél!!!Remélem, minden OK veletek!!!! :shock: :roll: :?

Panni, Márk haláli! :lol:

Pocakosoknak itt, - mert 2 építésdícséret között nem akarok már "ugrálni" - kitartás! Ügyik vagytok! és Várjuk a híreket!!! Üdv Szonibaba Neked is közöttünk! :P

na mennem kell, mert már vacsi volt, jön a fürdés....

ami lemaradt, megpróbálom holnap pótolni... :roll: :oops: :wink:
mazsolák

Apa fürdeti a srácokat, belépek az ajtón, mire Zsiga letámad a kérdéssel: "Anyának miért van nunija??!!" :shock: :roll: :oops: 8) Ne kérdezzétek, honnan jött elő benne??!! :?: :?: :idea: Én is kérdőn néztem Apára, aki hasonlóan nézett rám vissza, h "nem én voltam, ne tőlem kérdezd" :roll: :oops: :lol: 8) :wink: ... Jó ez a miért korszak, néha magyarázol, magyarázol, és úgy érzed soha nem lesz vége a "miért"-eknek, néha zavarba jössz, de aztán vhogy mégis megoldod, mert meg kell oldanod. Az nem válasz, hogy azért, nehogy azt higgyjétek!

na tűztem vissza segíteni, és búcsúzoul egy kép Nektek:

Kép

ui.: ZSÓFI A BLOG NAGYON SSZZZUPPPPPPPEEERRRRR!!!!!!!!!NAGYON OTT VAN!!!TUTTTOOOOBEEEELLLLOOOOOOOOOOO!!!!! :lol: :lol: :lol:
mazsolák

jóreggelt! :lol:

séta:
Mangó, azt ne felejtsük hogy most szutykos november van, nem nyár és 35 fok...!!!! Ilyen ködös időben egy újszölött picibabát nem szabad kivinni!! Én még Lizát sem viszem ki, a maga majdnem 6 hetével :lol: még.... fő a békesség!

ha nagyon akarsz, akkor öltöztesd fel (sapi, stb) és nyisd ki az ablakot pár percre és ezt lehet fokozatosan növelni.

Aztán ha nincs nagy köd csak hideg, akkor már azért ki lehet menni sétálni, de azt is fokozatosan, jól felöltözve mert a hőszabályozásuk még nem alakult ki !
szerintem.......

amúgy most már hogy kijárunk sétálni (ha olyan az idő) én is lábzsákba rakom csak Lizát, az is nagyon fincsi meleg :roll:

bogyó amit rendeltem: www.boldogmama.hu
More Milk PLus kapszula
egy lány mesélte h szedte mert alig volt teje, és eleinte semmi hatása nem volt aztán 2 hét után elkezdett dőlni. persze nem tudja h ennek a hatása e vagy hogy nem parázta már akkorra túl a dolgot, de egy próbát (5 000ft+postaktg) gondoltam nekem is megér !

Edus, remélem ezeket jó alaposan megőrzöd magadnak meg az utókornak valahol feljegyezve !!!! (én ilyen esetben inkább a hagyományos füzet megoldást választanám, nehogy elszálljon az éterbe, nagy kár lenne érte !!!)
csúcsszuper ahogy nyomja Zsigu a dumát !!

Úgy általában én is utálom a -ka megoldást a nevekben, de példul a családban én Katika (nagyszülők, néha szülők) vagyok, vagy Kiskati (uncsitesóim, keresztapum) mert anyu is Katalin... de senki mástól nem tűröm! :lol: :? :wink: :wink:
(mondjuk nem is akarnak szerencsére így nevezni...)

Liza annyira cukorfalat ügyes kisangyal volt tegnap! a délutáni nyügit követően totális csendben elnyögdécselt 4 és 5 közt amíg anya hunyt egyet ! :lol:
aztán 5-kor oltári ordításban tört ki - miután még csitítgatni akartam - hiszen éhes volt a lelkem! azzal meg nincs viccelődés!!

aztán megint aludt, úgy kellett fürdésre felébreszteni, és vacsi után is egy nyekk nélkül elaludt, pedig már lemondtam arról h nézni tudom az E.R-t, épp 21:10-re végeztünk a szopival :roll:

olyan kis Tündér! :lol: :lol:

Ákosom ma Bécsben munkálkodik, már hajnalban elment, és este későn jön :cry: :cry:
nagyon egyedül leszünk ma... :roll: első fürdetés apa nélkül !

amúgy Zsófi nálunk sincs másképp ez, annyi kis különbség hogy este 7 körül már hazaér általában apa.. de napközben még embereket sem látok, csak Titeket tudlak fárasztani itt a neten !
:lol: :lol:

ezért várom a tavaszt, hogy nagyobb legyen Lizus, akkor zsupsz be az autóba és megyünk csavarogni emberek közé :lol: nem csak itt magunkban fenn a dombtetőn... :roll: :lol:

pusszok, még jövök, hosszú lesz a nap! :?
lmkata

Sziasztok Lányok!

Lányok, köszönöm a biztatásokat!!!

Kata, köszönöm :)
én a görögszénmagot eszem-iszom, fogalmam sincs, hogy segít vagy sem, de próbálkozom én is :)

Hát igen a séta ilyen időben talán még nem az igazi egy ilyen pici babának, amúgy múlt héten kimentem fél órárára, nagygon jó volt két hét bezártság után! Élveztem a szmog szagát!! :lol:
Valóbaan jobb lesz a tavasz lehet menni csavarogni.

Edus, nagyon jó Zsigu!!! :)
Zsófi, Samu blogja is csúcs szuper!!! :)

na megyek teszek veszek, amíg alszik a picur! :)
pusz
mangó

mármint egyedül mentem ki, és bocsi a hibákért, de nagyon siettem :oops:
mangó

Edus, haláliak a fiaid !! hangosan nevettem, amikor olvastam !!

Mangó, nekem azt mondta még a védőnő az elején (de amint tudjuk ahány védőnő, annyiféle verzió), h. tavaszi-nyári babákat 2 hét múlva lehet levegőre vinni, őszi-télieket meg 6 hét után. azt is úgy, h. először otthon rányitjuk az ablakot pár percre, majd másnap hosszabban - és utána visszük le őket.
mi szerintem kb.10 nap múlva mentünk le először Laurával, de akkor - ahogy Kata is írta - meleg nyár volt.

én is emlékszem, h. az első sétám fantasztikus volt !! hazajövetelünk után kb.1 héttel voltam képes gyalogolni hosszan, egyrészt a gátsebem miatt, másrészt én nagyon el voltam gyengülve :? , és két szoptatás között lementem a Shell kútra, és maga volt a gyönyör ! :lol:

Kata, totális csendben elnyögdécselt :arrow: :lol: :lol:
ez aranyos volt !

voltunk méretszkedni (ha így írják?), Laura 70 cm és 7060 g. hosszú és vékony baba, mint apája, bár én elég hurkásnak látom mindenhol, de pl. Farkashoz képest. szóval a 68-as ruhák is lassan felejtősek lesznek..
annyit mondott a védőnő, h. most akkor már tényleg "erőteljesen főzelékezzünk.. " én csinálnám, de Laurának nem ízlik, egy pár kanál után már kitolja a szájából. a répás verzió egy fokkal jobban bejött neki, ma talán almásat kap.

megyek, ledőlök, mert most Laura alszik. tegnap vmi nem jót ettünk Apájával (valszeg a húsgombóc a ludas), és kijött belőlünk minden este, és most olyan vagyok mint a harmat. remélem azért nem a calici talált ide, bár ma már jobban vagyunk, csak gyengék.
bocsánat a részletes állapot-leírásról, csak olyan jó egy kicsit panaszkodni... :wink:
szóval nem irigylem azt, aki végighányta a terhességét ! brrrrr...

Alon

Marcsi

KépKép
alon

jóvanna' !! :lol:
úgy értettem a totális csendet hogy nem sírt vagy nyügizett hanem elsrakoztatta magát :lol: 8) :oops:
lmkata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?