Zsolika, írtam privit. Látom, hogy még nem láttad. Egy részét Tünci itt megismételte. Honnan tudtad, Tüüünciii??
"8-9 hónap elteltével nekem már minden vágyam az volt, hogy leteljen a várakozási idő és új remény jöhessen..Zaha és Franka nem tart itt, valószínűleg nem is értik, nekem honnan volt az erő.."
nna, bár nem volt kérdés, azért írogatok erről kicsit. vagy sokat. A nagy semmittevés közepette nem nehéz időt szakítani.
Amikor először beestem ide, igazából nem is akartam semmiféle lelkizést, meg fórumba kapcsolódást, ismerkedést.. semmi ilyesmit.
Csak azt kérdeztem, hogy a császárosoknak itt mennyi várakozási időt mondtak a köv. terhesség előtt. A kisbabám halála óta az volt az egyetlen kapaszkodóm, hogy hamarosan itt lesz a második. Sirattam a kislányomat és terveztem a második gyereket. Semmi más nem érdekelt. Legalább tíz orvost megkérdeztem, mit javasol. Minden császáros ismerőst erről faggattam, kinek mik a tapasztalatai. Nem akartam 6 hónapot várni. Próbáltam kicsikarni minél több olyan véleményt, miszerint, már 3 hónap után lehet. Rengeteget olvastam erről. De ettől persze nem lettek jobbak az esélyeink, és nem múlt gyorsabban az idő.
A második gyerek volt a reménysugár... fény az éjszakában.. szalmaszál, amibe kapaszkodtam. Úgy vártam a júniust, mint aaaaaaa ..... Nem tudom. Mint soha semmit ezelőtt. Még az első születését sem vártam ennyire. Egyszerűen ez volt a maradék picuri lehetőség az életre. Azért keltem fel reggel, hogy normális maradjak, mert júniusban topon kell lennem. Ezért ettem naponta legalább kétszer, mégha nem is voltam éhes. Ezért fésülködtem, ezért töröltem le a port, töltöttem fel a telefonom, locsoltam a virágokat, próbáltam úgy viselkedni mint egy épeszű normális ember, apró banális dolgokat megtenni, amik nagy erőfeszítésbe kerülnek.. mert tudtam, hogy máskülönben semmi esélyem a Másodikra. Ha tudtam volna, hogy nem lesz második, biztos, hogy kiszálltam volna.
Gyűlöltem ezt a rohadt világot, hogy hagyja, hogy ez megtörténjen, és úgy tesz, mintha minden menne tovább. Gyűlöltem, hogy bár mindent megtettem, elvette tőlem azt, aki a világot, az életemet jelentette. És a világ ezek után elvárja, hogy kelj fel, porold le magad, és fütyörészve menj tovább. És azt is gyűlöltem, hogy miután átéled a legrosszabbat, nem kaphatsz enyhítést, nem kaphatsz valami jót, hogy ne az élet és a halál között billegj a falat kaparva, hanem várni kell. És még várni, várni, várni, amikor annyira lassan múlnak a napok.. és tudod, hogy ha eljön az idő, amikor már "szabad a pálya", akkor is még legalább kilenc hónapot várnod kell.
És közben nem szabad sírni, nem szabad ordítani, mert másoknak ez rossz, nem tudják elviselni. Tekintettel kell lenni a környezetre, mert rosszkedvűek lesznek tőlem, ha nem vagyok kedves. De mindig csak az lebeg(ett) a szemem előtt, hogy "jó" legyek, így majdcsak elérkezik az amire várok. De nem. Nem érkezett el. És azóta én már feladtam. Nekem mostmár édesmindegy, hogy mi történik, mintha kívül állnék a világon. Persze néha elborzaszt, hogy vannak szörnyűségek, meg örülök, ha valakivel valami jó történik. De az egész "élet" olyan távolinak tűnik, homályos, idegen, nem vagyok benne. Nem is tudom, mit keresek én itt, semmi dolgom, semmi közöm semmihez. Ugyanaz, mint az első hetekben. Hogy mostmár jöhetne, jőjjön a világvége, meg h1n1, mindenféle járvány, igazából, csak másokat sajnálnék, de óriási megkönnyebbülés lenne, hogy tudnám végre végre itt a vége (fuss el véle), nem kell tovább kínlódni.
De azért öngyilkos merénylő nem leszek, nyugi.
Lehet, hogy ez is egy olyan hsz, amit nem kellene elküldenem. Hmm hmmm
Ennyi mára elég is belőlem. Látszik mennyire fogalmazagattam(semennyire), hol jelen, hol múlt időben írtam..pff