Új privát üzeneted érkezett!

BalwinJudit, nagyon szépek a gyerekek!!! :) Hunort én meg sem ismertem volna, nagggyon sokat változott ilyen rövid idő alatt :shock: Jó az a fürdetővödör!

BbjJudit, 11éves az unokatesó. Nagggyon jó volt hogy vittük, ő már komoly segítség és még élvezi is ;)

Milyen volt a mai nap a bölcsiben? Leti megbarátkozott már az új gondozónővel?
Nagggyon röhögtem ezen a csokira tennék.... mondatodon :lol:

Ildikó, akkor utólag nagyon boldog névnapot kívánunk Nimródnak!!! :)

Szami, Anna hajától kész vagyok, gyönyörűűűű! :) De úgy látom Jázmin se nagyon fog lemaradni ;)
Annát amúgy nem zavarja a haja mikor csak copfban van? És a hajmosást, fésülést hogy tűri?
Mert nálunk nem túl jó a helyzet, bár nem a fésülés miatt, mert a csattokat, gumikat egész kicsi korától megszokta Jázmin, de ha gubancos akkor már visít hogy húúúúúúzod anya! :roll:

Na milyen volt Máténak az új suliban töltött első nap? ;)

Mi holnap kezdünk, Bence olyan izgatott volt lefekvés előtt :) Remélem holnap is lesz kedve még menni ;)

Gekko továbbra is tetszik. Heti egyszer fogunk mostantól járni, szerdán 9től. Bence imádja!! Hajnit is nagyon, jól megértik egymást :)
Az a napunk jó lesz: aznap nem megyünk oviba mert 9-10 Gekko, 11-12 logopédus tornával (hátha ez is segít), majd du. 5-6 zeneovi :roll: Remélem az oviban sem lesz kifogásuk ellene hogy nem viszem szerdánként, de végülis nem lógunk, hanem okom van rá hogy hiányozzon :?
Csak még Jázminnak kéne valami elfoglaltság a szerdákra hogy ne kelljen egész nap autóban ülnie. Van itt Szandán egy családi napközi piciknek, arra gondoltam hogy heti egyszer erre a fél napra beíratom oda.

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Ma nem várt hosszú napom volt, 1/2 8-ra értem haza, már megint monitoringozok...

Judit!
jaj de jók a képek! tényleg kár, hogy nem készült közös.. nekünk is csak oylankori van, amikor fotós volt... Tényleg őrült sokat nőtt Hunor, és már mekkora haja van!

Lucinak csini rucija volt!

Szami!
hát az a haj...na ja, revalid reklámra pályáztathatod, tuti befutó. apa éppen betöri a lovat?

ja ló. október 3-án a miklósi lovasklub (azaz mi) szervezésében fogathajtó verseny. majd írok programot, ha jó idő lesz, akinek kedve van, jöjjön!

Vera!
képzeld, ma maga bement! ilyen még kétszer fordult elő, eddig kézbe adtam ma meg fogta magát, és ment Marika nénihez, valamit éppen kreatívkodott magában, lehet Leti megsajnálta...

Judit,
Kép
Kép
bbj

remélem most sikerül betenni:

http://hu.wikibooks.org/wiki/Szak%C3%A1 ... elek/paste

itt vannak mindenféle kenyérfélére kenhetőségek

annyira jó nézegetni a szebbnél szebb gyerkőcöket :lol:

Valószínű, hogy Marcinak a két felső 1-es egyszerre kijövő foga okozta a galibát, de egy gyenge virnyák is lehetett pluszban, már túl vagyunk rajta, kint az éle a két felső első fognak. Nálunk ma védőnéni volt, mindjárt doki néni jön, reggel egy kisebb nagytakarítást csináltam, kivagyok.

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Ne haragudjatok, csak gyorsan: ki mit tud a GYED/GYES időszakra járó vagy nem járó szabadságról?
Nekem lassan időszerű :cry: , de igazából nem sok egyformát találtam róla neten. Ja, és a felmondási idő? Azt is ki lehet fizettetni?
Köszi előre a válaszokat!

Olga

Kép
juhaszolga

Sziasztok!
Olga én ezt találtam, hátha segít.
Mt. 130. § (1) A munkavállalót minden munkaviszonyban töltött naptári évben rendes szabadság illeti meg, amely alap- és pótszabadságból áll.
(2) A munkaviszony szünetelésének időtartamára a következő esetekben jár szabadság:
a) a keresőképtelenséget okozó betegség tartamára;
b) a szülési szabadság tartamára;
c) a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság [138. § (5) bekezdés] első évére;
d) a harminc napot meg nem haladó fizetés nélküli szabadság tartamára;
e) a tartalékos katonai szolgálat idejére, és
f) minden olyan munkában nem töltött időre, amelyre a munkavállaló távolléti díj-, illetve átlagkereset-fizetésben részesül.

Kép
Kép
bmárti75

Olga:

[quote]M írta:ennyi szabadság jár a GYES-ről, GYED-ről visszatérő munkavállalónak?

A Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény (továbbiakban: Mt.) 138. §-ának (5) bekezdése alapján a munkavállalót fizetés nélküli szabadság illeti meg a gyermek gondozása céljából a gyermek 3. életéve betöltéséig. A fizetés nélküli szabadság tartama alatt a munkaviszony szünetel.

Az Mt. 130. §-ának (2) bekezdése felsorolja a szünetelés azon eseteit, amelyeket figyelembe kell venni a szabadság megállapításánál. Ebbe a körbe tartozik a szülési szabadság és a fizetés nélküli szabadság is. A fizetés nélküli szabadság tekintetében azonban csak a fizetés nélküli szabadság első éve minősül jogszerzőnek. Az Mt. 11. §-ának (3) bekezdése alapján a szabadságot a szülő munkahelyre történő visszatérésétől számított 6 hónapon belül kell kiadni.

Fentiek alapján a munkavállalót összesen az alábbi szabadság illeti meg:

20 nap alapszabadság + az életkor függvényében az Mt. 131. §-ának (2) bekezdése alapján járó szabadság,
a szülési szabadság időtartamára (24 hét) az első pontban meghatározott szabadság időarányos része,
a gyed/gyes első évére az első pontban meghatározott szabadság,
megilleti továbbá egy gyermek után 2 nap, két gyermek után 4 nap, kettőnél több gyermek után összesen hét nap pótszabadság.
Amennyiben több gyermek miatt a szülési és fizetés nélküli szabadságok folyamatosan váltogatva követik egymást, valamint ez az időtartam meghaladja az elévülési időt (3 év), a rendes szabadság mégsem vész el. A rendes szabadságot az elévülési idő letelte ellenére is biztosítani kell.

Szami, Balwin: NAGYON JÓK A KÉPEK!!!

Mi megvagyunk, a káosz frankón uralkodik rajtunk.
jaimee1

Sziasztok!

Márti, Jaimee köszönöm a gyors válaszokat! A Mártiét én is megtaláltam, Jaimee köszi a tiédet is abból sokat megtudtam.
És egy kicsit megkésve fogad jókívánságaimat névnapod alkalmából! :oops:

Olga

Kép
juhaszolga

Kata, köszi a linket, ránéztem, van benne jónak tűnő. Mivel Máténak most már minden napra kell szendvicset csomagolnom, biztos, hogy előbb-utóbb a szendvicskrémek is sorra kerülnek.
Védőnéni és dokinéni mindent rendben talált?

Judit, ja, betörte...és szerencsére magát nem össze... :roll: Jöttek páran , mások is lovagolni, erre mondta a pasi neki, hogy addig vezesse ő a lovat... vagy őt vezette a ló?! :lol:

Anna legjobban sima copfban szereti a haját, én szívesebben veszem, ha be van fonva, akkor nem gubancolódik úgy. Egész jól elvan a fésüléssel és a hajmosással is (téli időszakban ezt azért csak kéthetente ejtjük meg, mert mire megszárítom... :roll: ), Jázmin viszont néha, ha olyanja van, egy percig sem tűr meg semmit a hajában.
Köszönjük a dicséretet, a nyári képek között van még egy-két reklámnak is beillő, modellpózos, csak még le kell kicsinyítenem.

Vera, szerintem a családi napközi jó ötlet! Nálunk még nincs kialakult heti- és napirend, talán szeptember közepére összeáll. Elköszöntünk Kecskeméten, mi Emesét is sajnáltuk otthagyni, de Hajniról is csak jót tudok mondani, bár mi Mónikához járunk Jázminnal. De nekünk a torna hiányzik a legjobban.

Azt hiszem, a múltkor Andit kihagytam, de most a tornáról rögtön eszembe jutottál, bocs :oops: Még mindig nincs gépetek?

Hamarosan hozom a finnországi képeket, bár most se csináltam túl sokat.

Olga, ezek szerint biztosan nem mégy vissza?

Erika, majd írj, ha már kifelé lábaltok... Addig is kitartást... :wink:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Akkor a képek Helsinkiből:

A Télikert szabadon látogatható és ilyenkor gyönyörű:

Kép

Kép

Az absztrakt művészet térhódításáról tanúskodik Helsinkiben Eila Hiltunen orgonasípokra emlékeztető Sibelius-emlékműve, melyet 1967-ben készített.

Kép

Egyik nap áthajóztunk Észtországba. Ez a legészakibb, legkisebb területű és legalacsonyabb népsűrűségű ország a balti államok között. A területének fele erdő és tőzegláp, de található itt 1500 tó és ugyanennyi sziget is. Ideálisak az életfeltételek sok ritka növénynek, emellett rengeteg jávorszarvas és sok barnamedve kóborol a vidéken.

Észtország fővárosában különösen a kikötő fölé, egy dombra épített középkori óváros a látványos, mely egész Európa egyik legelbűvölőbb városává avatja Tallint. Hiába a számos 14. századi templom és a középkori hangulatú, macskaköves utcák, Tallin ízig-vérig modern, fiatalos és vidám város, ahol a kanyargós utcákon számolatlanul sorakoznak a jobbnál-jobb bárok, éttermek, boltocskák és éjszakai klubok.

Az óváros:

Kép

Kép

Kép

A tenger a kikötőből:

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szamóca73 2011.10.31 16:07-kor.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Szami!
Nagyon jók a képek!!!!

Kata!
Szegény Marci!
De gatula a fogacskákhoz!!!!Nem aprózza el rögtön kettő!

Judit!
Itt esetleg a gyerekek közel is mehetnek a lovakhoz esetleg fel is ülhetnek majd???

Balwin!
Képek nagyon jók!!!!!!!!
AnnaLuca észbóntó milyen kis szép csaj!!!!
Mondjuk Hunor sem rossz pasi!!!

Holnap megyek dokihoz délre,délután meg suli!

Ja és elkeztem teljesen véletlenül egy másik sulit is!!!!
Itt az önkormányzat nyert egy pályázatot a közalkalmazottaknak-számítógép szerelő-karbantartó+Ecdl vizsga
(após közalkalmazott így kérdezgette nem-e helyette mehetné-e én-akkor azt mondták nem)
Viszont elment egy csaj a hivatalból,akinek már befizették ezt az iskolát de nem végzi így el,és nekem szóltak hogy mehetek helyette,szóval most jól besűrűsődtek a napjaim,kedd-csütörtök itt suli,péntek szombat-szolnok(igaz ez már csak októberig)

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!

talán (nem kiabálom el) végeztem ma a monitoringgal, holnap postára adom, és kész...

Szami!
milyen hangulatos kis utcák! az a sípvalami nekem nagyon gáz. én utálom az ilyen művészetet, ehhez az én agyam kevés!

Olga!
A szabit megválaszolták. Felmondasz? gondolom esetedben a munkáltató a felmondási idő kitöltésétől eltekint, ellenkező esetben természetesen a munkádért díjazás jár, ha meg nem töltöd ki, azért miért fizetne?

ha valaki felmond, és én nem ragaszkodok a felmondási idő letöltéséhez (sztem akkor már ne rontsa ott a levegőt) akkor persze nem is jár díjazás arra az időre, pláne, hogy azt feltehetőleg már máshol tölti, egyéb problémákat felvetve...

Katlina!
persze! lesz lovagoltatás, és kocsikáztatás is! egyéb más progik már kezd összeállni, majd bemásolom, ha végleges lesz!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Vera Bencéjének kicsit megkésve nagyon boldog születésnapot kívánok!

Olga

Kép
juhaszolga

Huh, napokig nem látszódtak a vonalzók :oops:

Vera, nagyon boldog születésnapot kívánunk Bencének!

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

sziasztok!

Húú Vera Jól elkéstünk..
Nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Bencének mi is!

Kép

Judit,
Kép
Kép
bbj

Nnnna végre úgy tűnik megint vagyunk!

Erika: boldog névnapot!

Bencének boldog szülinapot!

Elkezdődött nálunk is az ovi. Az első nap kriminális volt! Már nem Maja miatt, ő nagyon élvezte, viszont Nóri egész nap sírt utána, hisztizett, rosszalkodott. Másnap már tudta, hogy délután hazajön Maja, akkor már könnyebb volt. Egyébként ez a hiszti nagyon komoly. A leghülyébb helyzetek alakulnak ki mostanában mert éppen nem engedek meg valamit és rögtön feszíti magát, lefekszik és sikítva sír. Őrület, ezt el sem tudtam képzelni. Nálunk Maja volt a beetetés... Na jó azért nem panaszkodom annyira, mert egyébként egy tündi-bündi. Annyi mindent mond. Mindent elmagyaráz. Voltunk a 18 hós oltáson, a következő már csak hat évesen lesz!
Majának kiesett a felső egyese! :) Olyan édes kis banya lett belőle! Ja és még nem is mondtam, hogy megtanult úszni! Vagy már mondtam? Na mindegy.
Megpróbálok visszaolvasni!

Andi

Kép
Kép
andii

Kati: boldog szülinapot!!!!!

Andi

Kép
Kép
andii

Holnap óballai falunap, ha valakit érdekelne a program szóljon, és elküldöm, jó lesz! és a mi sátrunknál kakaspörkölt fő!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Kata!
Isten éltessen!
Kép

Judit,
Kép
Kép
bbj

Vera: nagyon boldog szülinapot Bencének!

Andi: Köszi! :)
jaimee1

Judit engem érdekel! Lehet Mikin leszünk, de még nem biztos!

Andi

Kép
Kép
andii

Vera: Bencéteknek boldog szülinapot kívánunk mi is!

Ildi: Nimród névnapjáról is elmaradtam, isten éltesse!

Köszönöm szépen... el sem hiszem hány éves vagyok... Nagyon gáz!

Jaimee: kb. 2 hét és izgulhatunk :wink: jaj, de szorítok ám!

Szamóca: nagyon szép és boldog családotok van!

Kép

Kép
szolkata

Kata, Boldog születésnapot! És köszönjük, kedves vagy!

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Kata:

Nagyon boldog születésnapot!!!

Kép

És köszi! :)
jaimee1

Na most van egy kis időm. :lol: :lol:

Szami: Tök jók a képek. Nagyon szépek vagytok! Az a Peppersack az egy pub? Vagy étterem?
Máténak hogy ízlik a suli? Nem találtam róla semmit, ahogy visszaolvastam.

Kata: Gratula a fogacskákhoz! Hétvégén tartjátok a szülinapod? Bence ajeszai megvannak már?

Olga: Nagyon helyes kiscsalád tesódék! Hogy alakul majd nálad a meló kérdés? Jutottál valamire az infókból?

Andi: Maja volt a beetetés? :lol: :lol: Hisztis korszak nálunk még nincs itt, gyakran hiszem, hogy igen, de aztán rá kell jönnöm, hogy ez még lájtos mifelénk. De ami késik...ugyebár.... :roll: :lol:
Gratula az úszáshoz, a kis banyádnak, máris előrébb jár, mint én. :roll:

BBJ: No mi újság a pelenkákkal? Szárazak még? Gáz ez a 4 napra széthúzott suli, nekem is így volt a BME-n, útáltam. Volt, hogy a legfontosabb előadás, amire mindenképpen járnom kellett egyes egyedül piszegett a szombati órarendben. Ezért bumliztam fel Pestre, 2-3 órára, nem tudták volna csütörtökre tenni vagy péntekre a többihez csapva..áááá:twisted: :twisted: :twisted:

Felújítás minálunk: jól áll most már, ezentúl úgy be tudok engedni bárkit a kapun és felvezethetem hozzánk, hogy közben nem ég le a képemről a bőr. Lépcsőház, bejárati folyosó tiszta és rendezett.

Vera: Nagyon szépek a gyerekek!!Fotók a szülinapról? Nem teszek néhányat?

Dorka: Uhu megvolt? Hogy vagytok? Nem, Réka nem lesz bölcsis, majd csak ovis, jelentkeztünk ugyan bölcsibe, de munkáltatóit kértek, ami ugye nekem most nincs...És Apa kategórikusan kijelentette, hogy bölcsi? Neeeem!

Anikó: ???? Füstjelek vagy valami? :wink:

Balwin: Csodaszépek vagytok! Hol volt a keresztelő? Ahol Lucáé annó? Ó, az a fürdetővödör! Már Lucánál is tetszett!

Rafiimola: Talán már nem olvasod, de Emődiről. Nekem a terhesgondozós dokim volt, a "mellém kirendelt"....Akkor nem szerettem, mert folyton azzal volt elfoglalva, hogy mennyit híztam. Rám sem nézett, csak a számok érdekelték. De amúgy ezt nem számítva rosszat nem tudok róla mondani. Tb alapon is találkoztam vele előzőleg, teljesen korrekt volt.
jaimee1

Köszönjük a köszöntéseket Bence nevében! :)

Kata, neked is boldog szülinapot kívánunk!!!
Miért, hány éves vagy? ;)

Szami
, nekem nagyon tetszik a képek alapján Helsinki! Szívesen elmennék ide én is :)
Tesód is olyan kirándulós mint ti vagytok? Olyan jó hogy ennyi helyre eljutsz!

Jaimee
, köszi :) Mennek a drukkok Rékatesóért!! ;)
Jót röhögtem a Katának tett képeslapodon :lol:

Andi, Szami, milyen tornára is jártok/jártatok Majával és Annával? A pontos neve érdekelne.
Itt Szolnokon is van ilyen?
Bencének annyira kéne a nagymozgásos fejlesztés. Csak ebben az egy évben nyomulnék nagyon hogy sulikezdésre sokat fejlődjön. Utána már szinten lesz ő ;)

Judit, milyen volt a falunap? Hozol képeket? Ilyenkor egész nap kint vagytok? És Leti kihagyja az alvást? Vagy aludni hazamentek? Mármint délután... :wink:

Andi, te is tehetnél fogatlan Majáról képet! És persze Nóriról is ;)

Én is teszek egyet a 6 éves nagyfiamról a hatalmasra sikeredett tortájával :roll:
Azt hittem hanyatt esek mikor megláttam a Marcipánban :shock: Nem ekkorára számítottam :) De ideadták normál torta áráért. Még szerencse...
Kép

KépKép Kép
76vera

Vera: TSMT (azt hiszem jól írom), torna. Ez kifejezetten fejlesztő. Nekünk szükségünk is van rá, egy pár területen nagyon le volt maradva. De már alakul, remélem az ovira minden oké lesz. Amikor még Szolnokon laktunk, nem volt ilyen, vagy legalábbis sehol nem hirdették.
Képet majd rakok!
Torta nagyon király! És Helsinki nyáron tényleg nagyon szuper! Gyönyörű helyek vannak!

Kati: most akadt meg a szemem Marci vonalzóján. Már kilenc hónapos???!?! Hisz most született.
Betörések azóta remélem nem voltak!

Erika: nagyon jók a Popivideók! De tényleg milyen hangot ad ki a róka? :lol:

Szami: szépek a gyerkőcök, és én is írígy a leányhajzuhatagok miatt!

Balwin: csatlakozom a Luca gyönyörű hozzászólásokhoz! Hunor vödrös képe tök jó! Apáék sokat zenéltek a nyáron, vagy nem annyira jellemző a koncertezés?

Katlina: remélem jól vagytok, írj minél többet. Minden egyes kismama rezdülés érdekel.

Csajok itt az ősz! Remélem legalább olyan szép hosszú napos ősz lesz mint múlt évben. Tegnap voltunk Abonyban a vadasparkban. Jó volt megint.

Andi

Kép
Kép
andii

Sziasztok!

Kata!
erre most már én is kivi vagyok! annyira azért nem gáz, mintha tripla ennyi lennél!

Vera!
az igen! hányan voltatok a tortára? Babazsúr nem volt?

Nagyon jó volt a falunap, mi 13-kor indultunk a 3 kiló lisztből, és 18 tojásból készült nokedlivel, azt én vállaltam, ennyi ésszel na persze soha többet, a jobb karom nem érzem...

képek nem készültek, nem vittem fényképezőt... majd a októberi fogathajtóra. apa kitalálta, hogy Gréti is menjen minifogattal, a minilovakkal, tegnap gyakorolt is, tetszett neki nagyon, most meg a nagy lovakkal vannak éppen. Egymást érik a következő hetekben a kistérségi fogathajtók, és szüreti mulatságok.

Jaimee!
még mindig üresek a pelenkák, olyannyira, hogy tegnap a falunapra adtam rá, de már nem bír abba pisilni, még az ugrálóból is kijött, hogy neki pisilni kell, és nincs már éjszakára sem. Kaka sajnos nem sikerült még bilibe, eddig bugyiba került mindig, olyan 3 hét sztem a tényleges szoba tisztasághoz, de ha elkapnám a pillanatot, és bilibe kerülne, akkor sztem onnan sima ügy.

Lökhetsz képeket a készről, engem érdekelne!

na megyek a tegnapi takarítós napom ugyebár részben az áramhiány miatt nem jött össze(a viharban egy fázisunk/internet/telefon elszállt, az volt a szerencsém, hogy a főzőlapom, ment, különben huhúkolhattam volna a nyers tésztát!)

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit! Mástól is hallottam, hogy nagyon jó volt a falunap! Mi leragadtunk Abonyban, de majd jövőre!

Andi

Kép
Kép
andii

Megvolt a bilibe kaka!!!!!

na már elnzést a gusztátlankodásért, de reménykedem...

Andi!
el is felejtettem gratulálni az úszáshoz! azt én is nagyon fontosnak tartom!

Jaimee!
nem tudsz úszni? Nálunk Misinek anno javasolták a gerince miatt a mellúszást, de mondta, hogy az neki igencsak életveszélyes lenne...elevickél, de mély vízbe nem menne...

Vera!
melyik suliba szeretnéd adni Bencét?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Az őszi börze októberben lesz. A pontos időpontról, asztaljegy vásárlásáról később írok nektek. A helyszín a szokásos, Széchenyi Gimi tornaterme, és szokás szerint gyűjtés is lesz a Vöröskereszt részére.

BBJ Judit, mi ez a lovas klubotok? Lehet kimenni lovagolni? Írnál nekem erről? Kinga nagy lovas nálunk.

Ha esetleg valalmelyikőtöknél a nagy felújításban kimaradt voltna kb 2 négyzetméternyi külső burkoláshoz szükséges aljzatkiegyenlítő, és hasonló dologok, azt szívesen átvenném. Tudom nem iszonyat drága egy egész zsákkal sem, de mit kezdjek, a többi megmaradó 23 kg-al?
Köszi :)

Judit

KépKép
Kép
jlevay

Judit!Gratulálok a kakihoz! Nagyon ügyes!

Andi

Kép
Kép
andii

Írtam sokat, elszállt...
Majd jövök később ha lenyugodtam...

Olga

Kép
juhaszolga

Judit!
Graqtula!!!!!!Ügyesek vagytok!!!

Andi!
Köszönöm jól vagyok,pénteken voltunk dokinál,volt egy kis barnás de minden oké,ülő magasság 14mm.
Mostanában már egyre jobban bírom magam,igaz a savam még mindíg sok

Úszáshoz,gratula-én nem nagyon tudok :oops:

gyerek ennyit engedett

Kép

Kép
katlina

Judit, örömködj csak nyugodtan ez nagyon nagy dolog, Leti pedig nagyon ügyes!!!!!! :)
Bencénél ugyanígy volt. A kaka elég sokáig bugyiba ment, még 3évesen mikor az ovit kezdte akkor is. Pedig 2,5évesen már nem pisilt be. Az ovis délelőttökön mindig imádkoztam hogy nehogy ott kakiljon mert akkor kiderült volna hogy nem teljesen szobatiszta ahogy én azt állítottam :oops:

Hú, nem semmi hogy Gréti fogathajtó lesz! :) Annyira bátor szerintem!

Bencét ide a szandai suliba szeretném íratni, de egyelőre nem hallottam túl sok jót a jövő évi elsős tanítónénikről. Pedig 4osztály indul, de állítólag egyik páros sem olyan hú de jó :(
Pedig nagy macera lenne a városba hordani, ez itt van tőlünk 10perc sétára, vagy 2perc autóútra :oops:
És nagyobb korában egyedül is simán járhatna majd, meg erős iskolának is tartják... De a tanítónéni személye nekem sokkal fontosabb...

Andi, köszi a torna nevét, utánanézek ;)
Az úszáshoz gratula tényleg! Én is fontosnak tartom az úszás tanulást (főleg hogy én nyugodt legyek majd később ha már egyedül mennek erre-arra :oops: ), de nálunk Bence a nyáron nagyon ellenkezett még. Viszont jövő júniusban mindenképp megy, már megvan a helye :) Egy nyugdíjas testnevelő tanár fogja a saját házában megtanítani. Talán úgy eredményesebbek leszünk...

Katlina, örülök a jó híreknek, vigyázz magatokra! Nevetek van már? :wink:

Megyünk Bencéért az oviba, aztán irány az orvos. 6 éves oltás...

KépKép Kép
76vera

Vera!
Ja-ja gyorsak voltunk :oops:
Vencel avagy Boglárka

Dorka!
Jó volt látni benneteket,Szabi nagyon nagy fiú már(amúgy Robika is így utazik :D

Kép

Kép
katlina

Köszönjük a gratukat, az előbb is ott trónolt, mondván kakilnia kell, de nem sikerült... remélem megjegyezte melyik az az inger.

Vera!
igazat megvallva, én nem mernék hajtani, olyan erő kell ahhoz, félnék, hogy berántanának maguk közé, de Gréti tegnap a nagyokat is "hajtotta" (tartotta a szárat), na persze nem kellett őket jobbra balra húzni, elég ha a nevét mondod, máris fordul.

Gréti is tudja már a hatéves szurit, az oviban ugye mindig akad egy hatéves, aki büszke rá, de én csak arra emlékszem, hogy majd leszakadt a karom, anya cipelte hazáig az iskolatáskát, annyira fájt! Remélem azóta módosult az oltóanyag!

Katlina!
nagyon szép nevek, és nagyon hangzatosak a vezetéknévvel, jó a ritmusuk!

ma megyünk angolra Letivel, meg Niki Katával, már nagyon be van sózva, kíváncsi vagyok, mit fog csinálni, mer-e megszólalni.

Judit,
Kép
Kép
bbj

hali,

csak jöttem életjelet adni, vagyunk mi is! :oops: :)

Bálint hasról hátra és hátról hasra is fordul teljesen, vége a nyuginak, már nem lehet pl. a franciaágyon hagyni fél percre sem, képes addig forrogni, hogy lepottyanjona szélén :) Most egy kissé szörcsög, de nincs láz, tüdeje, torka is rendben...
Szabival is jól elvagyunk, másfél hét múlva kezdjük a bölcsit. Én fogom beszoktatni, izgatottan várom, hogy fog tetszeni neki.

Én is elvagyok, már 2x voltam futni is, nem mondom, hogy baromi jól esett, de majd nemsokára jobb lesz.... :?

Aztán remélem holnap már lesz időm teljesen visszaolvasni és reagálni is
:oops:

Jó éjt!

Kép
Kép
dorkáék

Na mégegyszer nekifutok...

Először is: Kata! Boldog születésnapot kívánok!

Szami! Nagyon szép hely Helsinki! A kirándulós képeitek is nagyon jók! Működő vízimalmot mi is néztünk Szabolcsban. Peti mindent fényképezett, remélem Szandán nem akarja felépíteni... :lol:

Vera! Csodaszép tortája volt Bencének! Hányan voltatok rá? Elfogyott? Az ünnepelten látszik, hogy nagyon tetszett neki a torta!

Andi! De jó, hogy vagy megint! Maja úszik? Azta! Nagyon-nagyon ügyes! Jaimee szavaival élve: előrébb jár, mint én. Sajna én sem tudtam megtanulni úszni. pedig állítólag mindenki képes rá. Na mindegy. "Kisbanyáról" kérünk képet! :D Már ha engedi magát fotózni.

Dorka! Bálintnak gratula a forgásokhoz! Nagyon erős kislegény!

bbj Judit! Milyen volt tegnap az angol? Bilizéshez gratula! Sajna a kakik jelentős többsége nálunk még bugyiba megy. :cry:

Rólam: hát igen, nem szívesen járnák már át Ceglédre dolgozni. Egyébként is megszűnt az a részleg ahol voltam. Új munkahelyet még komolyabban nem keresek, mert november 7-én lesz a nyelvvizsga, arra tanulgatok. Balázs pedig november 16-án tölti a 3-at. Úgyhogy majd utána a munkakeresés lesz a fő projektem.
Dióhéjban ennyi.

Üdv!

Olga

Kép
juhaszolga

Szia Olga! Milyen nyelvet tanulsz?

Dorka: én is most kezdtem futni, de még nagyon kicsiket tudok.

Kép

Maja fodrászkodik.

Kép

Nóri egyedül eszik. Ugye milyen ügyes? :lol:

Kép

Kis banyesz.

Andi

Kép
Kép
andii

Szuperek a képek Andi!!! :lol: A Nóri evésétől padlót fogtam volna a helyedben! :oops: A fodrászos képtől meg teljesen végem van! :lol:

Amúgy eszperantót tanulgatok.

Olga

Kép
juhaszolga

Először azt sem tudtam hol vagyok, már éppen ideje volt törölni egy csomó topikot, de én még bőven szelektáltam volna...

Andi!
Nagyon királyak a képek, hát igen, az evés nagyon tutkerájos. l

Olga!
Jó volt az angol, most sokan voltak, de a csoport még alakul. Letinek tetszett, azt mondta menjünk máskor is, ott nem nagyon szólalt meg, de még sztem nem is érti hogy most neki ott reagálni kell, pláne hoyg nem is magyarul szólnak hozzá. A végén már kérte a cumiját, elfáradt, de majd hozzászokik.

Dorka!
gratula a forogcsihoz! A múltkor azt akartam a bölcsiről, hogy Szabi is 4 órás lesz?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Olga!
eszperantó? nekem valami angoltanfolyás rémlett... írjál már pár szót eszperantóul! na persze ne szidjál, majd decemberben!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!
Csak egy gyors kukucs, szabin vagyok Kristóf szobáját laminált padlózzuk, holnap szüret, igyekszem visszaolvasni és reagálni.
Ha valakit érdekel egy-két dolgot tettem fel a tesz-veszre.
[url]http://www.teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=7465046 itt megnézhetitek, lányos dolgokat ttem most fel, de majd fiúsakat is igyekszem.[/url]

Kép
Kép
bmárti75

Sziasztok!

Vera, köszönjük a köszöntést! :)
Kicsit megkésve :oops: , mi is kívánunk sok-sok boldog szülinapot Bencének! Kép
Szuper volt a szülinapi tortája!!! :)

Kata, neked is köszi! :)
És mi is kívánunk sok boldogságot szülinapod alkalmából! Kép

Visszaolvasni rendesen még nem volt időm. De nagyon jók a képek! :)

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

szép estét!

Köszönöm szépen a köszöntéseket (34...lettem...)

Nem előre megfontolt szándékkal nem jövök ám! Hétvége agymenés nálunk, hétfőn anyáméknál voltunk, mert nálunk egész napos áramszünetet hirdetett az eon, ma meg anyámék jöttek be, mert apámat vittem a MÁV kórházba megint ellenőrzésre. Most van nyugi (ember angolon), csak én meg hulla. És... annyi vasalni valóm van... :twisted: Holnap el kellene kezdenem...

Bbj: nagyon ügyes Leti a bilizéssel! Gréti is jár angolra?

Jaimee: annyira nem volt semmilyen szülinap... ami volt, az is félre sikerült. Bencének még nincs aji, még nem tudom, mi legyen.

Ha valakit érdekel: mi ma voltunk ovis tornán a Széchenyi... Általános Iskolában ... kedden és csüt.-ön tartja egy csajszi 5-től 50 perc, 1 hónapra 3000Ft, szülők kizárva, de először nyitva volt ma az ajtó, ma volt először, még csüt.-ön is ingyé lesz.

Aztán ugyanitt még pontosítás alatt mikor, de hetente kétszer angol is lesz óvodásoknak, fél óra 400Ft.

Katlina: nagyon szép neveket választottatok!

Dorka: Jó korán kezdi Bálint a sündörgést-fondorgást.

Nálunk meg Marci fekvésből nem tud felülni, viszont ha ül, akkor első dolga, hogy feláll.

Andii: hát na... a fodrász szakmát sem lehet elég korán kezdeni! És az evés meg nem könnyű, megizzasztja az embert, neki kell vetkőzni :lol:

elaludtam...

Kép

Kép
szolkata

Áveahoj.

Csak gyors becsekk, egy hét után újra itthun.

Judit
Kép

Kép
balwin

Jóó reggelt,

most csak közvéleményt kutatok:

felhívtam egy újságíró ismerősöm azzal kapcsolatban, hogy írjanak cikket arról, hogy a Tisza-parti sétányon nem lehet szabadon engedni a gyerkekeet a sok biciklis miatt, holott oda be sem hajthatnának. Nagyon balesetveszélyes, állandóan csekkolni kell, jön-e egy barom bicajos, mikor rántsam el a gyereket a járdáról.
Ki az, aki névvel is vállalná, hogy megkérdezzék erről? Én vállalom persze, ki csatlakozna hozzám? Nekem elegem van abból, hogy 10 perc alatt 50 bringás húz el a gyerekem mellett 20 cm-rel!

CSAK OLVASÓ - topikba nem író - ANYUKÁK!!! Ti is jelentkezhettek!
szilvasi.dora@chello.hu
dobjatok mélt, vagy írjatok ide!!!!!!

Kép
Kép
dorkáék

Sziasztok!

Dorka! Kezdeményezés nagyon jó, de sajna én nem igazán járok arra, így nem lennék hiteles. De annak alapján ami mondtál: Le a bicajosokkal a sétányról!!!

Kata! És Marci lépeget is bútorba kapaszkodva, vagy még csak keresi az egyensúlyát?

Nekem Betty ugrott be nagyon erősen tegnap, hogy de rég írt! Meg persze Évi, alias Csongianyú. Pedig Csongiról is szívesen hallanék, látnék képet!

bbj Judit! Nem tudom miért az angol ugrott be neked. Pedig februárban is ezt tanultam. :D Peti is határozottan a korai angolozás mellett van, de majd csak jövőre indulunk neki.

La vetero estas tre malvarma, kvankam la suno brilas.
Nagyon hideg az idő, bár süt a nap. :)

Márti! Majd a felhasználó nevedet írd már meg (a teszveszest), úgy könnyebben megtalálunk. Meg a fényképezőt izzítsd, várunk ezer képet!

Olga

Kép
juhaszolga

én is becsekk...

Dorka!
hajrá, én nem voltam arra azóta, mióta befejeztem,a sulit, de jó a kezdeményezés!

Olga!
de hangzatos! köszi!

Kata!
igen, még jár, maradt a csüt. Letinek meg a hétfő, bár apa éppen ma akadt ki az összegeken, de ez van, ebből nem nagyon akarnék engedni, már csak két év, és a suliba ha felveszik (két - tannyelvűbe akarom íratni, amúgy is itt van 10 ház ellen) akkor már úgysem járna.

Ma voltunk a BNV-n hááát annyi bóvlit, mint ami ott volt, nekem csalódás volt. na ennyi, a fejem majd szétrobban már egy algozone-t bevettem, jöhet a második.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Nem igaz, mostanában olyan sokszor elszállnak a hozzászólások! :twisted:

Judit, nem kérdezted még véletlen a Helen Doront, hogy van-e, lesz-e Cegléden? Ügyesek vagytok a szobatisztasággal (is).

Balwin, és milyen volt a mamizás?

Jaimee, egy újabb, - hosszabb - bekukk? Mi volt a hétvégén? Felújítással végeztetek?

Olga, óvónéniként szeretnél elhelyezkedni? Balázs jól van? Mi kb 2 évig ingáztunk Szolnok és Cegléd között (ill. én Szolnok és Nagykőrös között 1 , ill. Szolnok és Csemő között 1 évig), nagyon sok volt , főleg télen.

Dorka, nem mondtad, mi volt az UH-n. Gratula a forgáshoz, futás megy még? Nekem is el kellene kezdeni. :roll: :oops:

Kata, apukáddal minden rendben van? Sikerült ajándékot találni Bencének?

Vera, ahogy Andi is írta, ez egy idegrendszer-fejlesztő speciális torna. És képzeljétek, nálunk is veszélybe került a megléte, nem tudni, mi lesz, még mindig nincs döntés a sorsáról, pedig már elkezdődött a tanév... De kérdezd róla Hajnit, lehet, hogy az ő szervezésükben is lesz.

Katlina, mi a helyzet a sulikkal? Bírod? Jól vagy?

Andi, olyan jót nevettem, a képeken! Hiába, no, mindent időben kell elkezdeni! :lol:

Nálunk Jázmin tegnapra taknyos lett, ma már "csak" nagyon nyűgös volt. Anna élvezi az ovit, nem kell idén már logopédiára járnia sem, a torna meg függőben... :roll: Máténak is tetszik a suli, azt mondja, nagyon jó az osztály magaviselete, nagyon okosak az osztálytársai, ő - saját maga szerint - "csak" a középmezőnyben van. Megnyugtattam, az a lényeg, hogy ő kihozza magából a maximumot, s ha ez "csak" arra elég, akkor hát így lesz. Nem dől össze a világ, ha nem lesz osztályelső.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?