Új privát üzeneted érkezett!

Innen utunk Monemvasziába vezetett, s a 350 m-rel a tengerszint fölé magasodó várost meglátván egyetértettünk abban, hogy a sziklákra épült, falakkal védett kétszintes város nem véletlenül kapta a Görögország Gibraltárja” elnevezést. Tavaly nyári emlékeink jöttek elő, amikor egy majdnem ugyanilyen tárult elénk Gibraltár partjainál.

Kép

Monemvasziát i.sz. 375-ben egy földrengés szakította el a félszigettől, s egészen a 6. századig sziget volt, amíg meg nem építették a szárazföldre vezető gyalogutat.

Kép

A mi első gyalogutunk egy hangulatos kávézóba vezetett, ahol folyó ügyeink elintézése után a görögök nyugalmára oly jellemző jeges frappét iszogattunk.

Kép

Közben erőnket gyűjtögettük az előttünk álló, már ránézésre sem egyszerű túrához. Mivel nekem borzalmas tériszonyom van, dupla adag bátorságra és erőre volt szükségem, így aztán rendeltem magamnak egy szépséges és édes, egyszerre forró és mégis jeges csokis szufflét fagyival.

Kép

Ezután elindultunk s a kanyargós ösvényen fel, a tetőponton álló 13.sz-i templomhoz, az Ajia Szófiához.

Kép

A kőbe vésett lépcsőkön haladva bámulatos látvány tárult elénk.

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Szami!
várom a folytatást!!!

a szuflé belseje folyt, vagy szilárd volt??? mert ezt még mindig nem tudom, hyog hoyganra kell csinálni...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit, folyt! De ne kérdezd, hogy csinálják, nem tudom. Belül forró volt, nem meleg, a külső része pedig szilárd. És isteni csokis volt. :lol:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Pénteken délelőtt ismét a tengerparton pihentünk, majd este, amíg én csomagoltam a másnapi induláshoz, a fiúk elmentek Nafplionba esti - éjszakai hajózásra.

Kép

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szamóca73 2011.10.31 16:15-kor.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Megint felpiszkáltatok...ezúttal a szufléval :lol: Állítólag a nyúlós, folyós belső titka a gőzfürdőben sütés.

Szami, ezek (is) csodaszép képek!

Betti, nem baj, én sem voltam biztos a dolgomban :) Ugye már végeztél, tudom, hogy nem ott dolgozol, szal meg sem fordult a fejemben, hogy akár találkozhatunk is a szülőszobán.
Büszke is lehetsz magadra, szép hivatással szép bizonyítványod van! :)
Részvétem a sógorod miatt :(

Nomán elis felejtettem, mit olvastam még a másik oldalon... :? :oops:

Judit
Kép

Kép
balwin

uhh balwin ez olyan gáz részemről!!!! :oops: :oops: :oops:

De egyébként csak az maradt meg afejemben hogy nagyon csinos volt az a kismama aki ott állt.

Én is azon gondolkodtam hogy nem tudom a számod mert hogy az amniot azt az UH-s helységben csinálják általában..... s hogy talizunk egy gyorsat rövidet!!!

Nah mindegy le van tudva,
tényleg ne haragudj!!!!

köszi mindenkinek aranyosak vagytok a részvét miatt is meg a dícséretek miatt is.

a talár nos az ami nekem volt az kérem szépen 42-es volt, baromi nagyon a sapka vagy mi az meg folyton leesett a fejemről, szóval nagyszerű volt, ahogy vettem át az oklevelemet akkor is fognom kellett mert hát gáz lett volna ha pont ott esik le a frufrum meg felállna mert hát ugye jól elnyomta egyébként.... :-)

nah szép estét!!!!

Kép
kbernadett

Oh az a szuflé! És az a naplemente...

Betti: nagyon gratulálok, gyönyörű hivatást választottál! És részvétem.

Holnap jön haza bátyám Ausztráliából!!!

Kép

Kép

Nóri bekente a lábát sarokpuhító krémmel... nehogy keménykedés legyen rajta! Hogy tudja letekerni a kupakokat?

Andi

Kép
Kép
andii

Kép

Elnyomta a buzgóság.

Kép

Evés szigorúan egyedül ...és kézzel.

Andi

Kép
Kép
andii

Szami: ha ritkul a program mindenképp jelentkezek! Maja még most is emlegeti Annát! Majd átszaladunk egy délután.

Képzeljétek, Nóri tegnapelőtt éjszaka nem ébredt fel!!! De tegnap 2x is. Nem baj, legalább már tudjuk, hogy képes rá!

Andi

Kép
Kép
andii

Szerda reggel van! Balwin vagy a hírek róla, róluk? Olyan izgi... Remélem, ha bent tartják, könnyű szülése lesz, s olyan lesz az első kinti találkozása Hunorral, amilyenre mindig is vágyott!

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Áve.

Hát még itthun... Olga és Kata már tudják :mrgreen:

Judit, így legyen ötösöd a lottón; ha addig nem indul meg semmi, akkor holnap szülök :) Reggel 6-ra megyek szülésindításra.
Uh is volt ma; öregszik a lepény erősen, és a popónál kevés a magzatvíz - az elővíz még oké. Tiszta is.

Szami, még egy hét Görögország belefért volna :wink: 41+2-vel szülni...ehh...

Betti, neviccejjmán! Diccse harag :)

Andi, a lábápolást nem lehet elég korán elkezdeni 8)

Judit
Kép

Kép
balwin

Hali!

Andii: fontos a láb ápolás! :wink: Maja szeme honnan öröklődött? Szép... :wink:

Balwin Judit: Holnap gondolunk Rád!!!! :lol: Nemsoká babázhatsz!!! (nem leszel egyedül a szülőszobán... Nikivel közös kisbarátunkat, nekik rokonukat is kiindítják holnap) Jó bulizást Nektek!!! :wink:

Kép

Kép
szolkata

Hát ez csúcs, milyen meleg van…

Balwin! Türelmes kis krapekot növesztettél odabenn! :D Istenem, mindjárt átölelheted… Olyan szülést kívánok, amilyenre vágysz! És tényleg rakhatnál egy utolsó pocakfotót!!!! :wink:

Köszi lányok a hozzászólásokat kaja-ügyben, akkor ezek szerint nem tragédia, hogy keveset reggelizik Dorka.

Szami! Misztrász… Monemvaszia… és az a szufflé… :D

Betti! Részvétem a sógorod miatt!!! :cry: Párod előtt le a kalappal, hogy magában tartotta másnapig. A képeken nagyon szépek vagytok, mégegyszer GRATULA a gyönyörű okleveledhez!!!

Andi! Lányok szépségesek! Hihi, látom, nem csak miénk lány kenőcs-imádó! :lol: És Nóri így elalszik, ahol utoléri az álmosság? :shock: :D De aranyos! Az evés meg… hogy szigorúan egyedül és kézzel… hát dettó ez a helyzet nálunk is. :wink:

Nem tudom, mit akartam még…

donkoaniko

Sziasztok!

Attól, hogy nem írok, attól még olvasgatok és már tűkön ülök én is Balwin Judit miatt.

Balwin Judit: Megy a drukk ezerrel!

Kata: Nem is tudtam, én szombatot tudtam.

Szami: Gyönyörű helyeken jártatok. Esz a sárga irígység.

Andi: Lányok édesek.

Kell valakinek törpi pont?

Majd próbálok írni mostmár.

Niki

Kép
Kép
csni

Holnap nem leszek,így most jöttem.

Balwin gondolok rád holnap,nem sokára találkozhattok a kis jövevénnyel.
"Szép"és probléma mentes szülést kívánok!!!!!
(akkor most kinél is szülsz?)

Betti!
Részvétem a sógorod miatt.
Viszont a diplomádhoz hatalmas gratula!!!!!!!!!!!
Remélem mielőbb el tudsz helyezkedni ebben a szép szakmában!

Kép

Kép
katlina

Balwin hírek!!!!! Ezt üzente épp most:

"Beindultunk, burok repesztve, oxit. bekötve, kicsit már fájok. Ennek most még örülök. Délre babát igértek. Ámen!"
jaimee1

Jó reggelt!

Jaimee, de jó híreket hoztál! :lol: Megyünk Gekkóba a lányokkal, utána jövök vissza olvasni!

Kép
Kép
Kép
szamóca73

BalwinJudit, mennek a drukkok!!!!!!! És várjuk a mielőbbi babahíreket ;)

De jó nekik!!!!!!!! :):):)

KépKép Kép
76vera

szia!!!

hihi ez ám a hatodik érzék!

Pont jönni akartam írni hogy azt álmodtam hogy ma Balwin megszült :-)

kitartást hozzá !!!

nálunk a mi juditunkék haza jöttek tegnap minden ok velük :-)

szép napot

Kép
kbernadett

Bár most ahogy vissza olvastam nem meglepő mivel írta Balwin hogy ma meginditják a szülést :oops: de akkor ezen átfutott a szemem s nem olvastam :-(.....

ma megyek dolgozni!!!!

Kép
kbernadett

.....még nincs friss hírem.....
jaimee1

Judit, nagyon izgulunk érted, szorítunk!!!!!

Kép
Kép
dorkáék

Hali!

Balwin Judit: szorítunk Neked (Nektek)!!!!

Figyelem közben az Aktívot, hátha ott gyorsabbak lesznek a friss infókkal a szülőszobáról. Egyébként van néhány versenyző fent a 7.-en, voltunk délelőtt fenn. A barátainkat kísértük fel, (Niki!) negyed 12-kor ment szülésre előkészíteni 2 ujjal, beékelődött koponyával. :lol:

Ja, mi meg Bencével voltunk hallásvizsgálaton... Ez sem volt egy egyszerű történet... fél 9-kor indultunk itthonról, háromnegyed 12-kor értünk haza dög fáradtan a 2 gyerek és én... menjenek ide-ode, le, most fel... lift az csak hébe-hóba működik, a ma reggel megfájdult derekammal még 3 emeletet cipeltem is a babakocsit, mert jó negyed órán át nem jött lift... szóval tök kész vagyok. Eredmény: nagyobb orrmandua, tökéletes hallás (szinte), nincs vele teendő, az, hogy a szájján veszi a levegőt, csak rossz szokása lett sajnos, de maga az orrmandula nem akadályozza a hallását, nem lényegesen befolyásolja a hangképzését, a folyamatosan termelődő nyálka krákogása meg van oszt jóvan... Októberben kell újra menni a hurutos időszakban, hogy akkor hogy reagál majd arra.

Bbj: neked meg szidás ment egész délelőtt ám!!! Észben vagy!!!

Kép

Kép
szolkata

Az jutott eszembe, hogy 2 körül már biztos kapsz sms-t Jaimee.... a legutóbb indított 2 topicos gyerkőc 13.30 körül született... ugye Dorka? :lol:

Kép

Kép
szolkata

Balwin Judit: Veletek vagyunk!

Kata: Köszi az infót Katáékról.

Niki

Kép
Kép
csni

Niki: Úri-Sz vizsgálta meg, de végül is nem mondott neki semmit, mi lesz, csak, hogy mi van. Mert ugye TZ nem tudta eldönteni, hogy császár legyen-e vagy simának nekiindítsa...(hülye szemész orvosa felírta, hogy csak kíméletes szüléssel szülhet rendesen, Kata meg megmutatta TZ-nek, az meg nem tudja, hogy mi legyen). Kivi leszek, mi lesz, de egyem meg szegény Katának úgy reszketett a keze... nagyjából úgy, mint akinek nem mondanak semmit, mi fog vele történni... ezt nagggyon útálom!!!!

Kép

Kép
szolkata

Az Aktív szerint eddig nem szült meg Judit!

Kép

Kép
szolkata

Semmi friss....

[quote]K írta:ata meg megmutatta TZ-nek, az meg nem tudja, hogy mi legyen

Hát ez tökjó....Ezért (IS!!!!) nem értem azokat, akik felkérik TZ-t saját dokinak. Már sok ilyet hallottam....Bocsi Anikó!
:wink:

BBJ: +++++++++++++
jaimee1

Hát igen, ezért vizsgálta meg a főorvos is, mert TZ nem is dönthet, mert nem főorvos.... lehet, emmiatt nem volt jó választás, amúgy hiába aranyos, meg rendes... nem?!

Kép

Kép
szolkata

Engem Tb alapon vizsgált. Nem volt sem aranyos, sem kedves..... :roll: :roll: Sőt bunkó volt és kioktató.
jaimee1

Balwin!!! Hajrá, drukkolunk!!!!!

Niki, Kata! A barátnődéknek is!!!! Nem semmi mizéria... kíméletes szülés alatt pontosan mit értett a szemész? Hogy ne nyomjon majd a tolófájásoknál? Áááááááááááá... TZ - bár ő nálam a No.1 - azért dönthetne, milyen lehet szegény csajnak most, hogy nem tud semmit, mire készüljön... :roll: Kivin várom a fejleményeket Róluk is!

Kata! Az tök jó, hogy jó Bence hallása! Az már kevésbé, hogy ilyen hercehurcával jár egy rutinvizsgálat... beleéltem magam a helyzetedbe, én tutira kiizzadtam volna a lelkemet is...

donkoaniko

Hozzám valamit kedvesen szólt... már nem emléxem, mit, nekem nincs rossz véleményem róla ennyi alapján.

Kép

Kép
szolkata

csak azért szaporítom a hsz-eket, hogy átmenjünk másik oldalra...

Anikó: gondolhatod, folyamatosan ömlött rólam a veríték...

Izgalmaink közepette ... gyerkőcök alszanak?

Nálunk B. talán, M. már nem, túl van a 20 percén... itt ül az ölemben...

Kép

Kép
szolkata

Na, míg írtam, ment a chat. :lol: :wink:

Nekem ez azért fura, mert én spec voltam olyan helyzetben, amikor TZ simán döntött úgy, hogy felülbírálta a főorvos döntését. :roll: Oké, nem szülésnél, de elég húzós helyzetben...

Jaimee, ezt már letárgyaltuk. :wink: :D

donkoaniko

Enyém leányzó alszik még.

Kata, csak nem kedvet kaptál a laptetőhöz itt a nagy drukkolás közepette? :wink:

donkoaniko

Nem, csak a sok fénykép miatt, ami ezen az oldalon van, soká töltődik be az oldal... relatíve...

Kép

Kép
szolkata

Ja, egy kis info:

ma ( 2-án ) teljes árukészlet-csere a Kossuth téri gyerekruha-turiban. Új nyári kollekciót hirdetnek.

donkoaniko

Én T.Z.-t nem ismerem, nem is láttam még soha.

Annó, nekem is azt modták a szemfenékvizsgálat után, hogy akkor szülhetek normál úton, ha a kitolási szakasz nem húzodik el. Ez a tipikus "nesze semmi, fogdd meg jól". Jakab is kérdezte, hogy mégis, Ő honnan tudja az elején, hogy milyen hosszú lesz. Azrán nem is merült fel ez a kérdés többet.

Nem tudjátok Judit most is Jakabnál szül?

Betti: Nem is gratuláltam még a bizidhez. Gratula! És részvétem a sógorod vagy sógornőd miatt.

Anikó: 15 hós oltás simán megvolt? Bocs, ha már írtad.

Niki

Kép
Kép
csni

Anikó: Már voltunk. Csak egy kalapot vettünk, sok a ruha, már nem fér.

Niki

Kép
Kép
csni

Niki: Jakab átadta Juditot Georgevichnek, nem?! Tán szabin van...

Kép

Kép
szolkata

Így van. Hol van már a laptető?
jaimee1

Nálam Dinya szóba sem hozta, hogy szemüveges vagyok.

Kép

Kép
szolkata

Mármint a következő.
jaimee1

Ha simán szemüveges vagy, az nem gáz, nem? Nálam sem merült fel, pedig a kitolás is hosszú lett....
jaimee1

Nem tudtam, hogy átadta, ennyire nem olvasgattam vissza. Georgevich-et sem ismerem, de biztos jó.

Niki

Kép
Kép
csni

Mi az, hogy simán szemüveges? Tőlem senki nem kérdezett ezzel kapcs. semmit... Nem is baj. Katának tán egy esetleges retina leválást irányzott elő a szemésze, ha nem kíméletes a szülés...

Kép

Kép
szolkata

Tőlem sem. De szemésznél sem voltam mondjuk...
jaimee1

Niki: G-ről is lehet hallani + és- is, mint mindenkiről.

Kép

Kép
szolkata

Kata: Örülök, hogy Bence renden van. Kinél voltatok? Én is el akarom vinni Katát fülészhez, mert sokszor Ő is a száján veszi e levegőt, mintha az orra telelenne. Én is arra tippeltem, hogy meg van duzzadva az orrmandulája.

Jaimee: Nekem a műtét miatt kellett szemészhez menni a terhesség alatt.

Niki

Kép
Kép
csni

Niki: Subiczkánál... Nagyon jó fej és nem a vegyük ki és haladjunk tovább típusú

Kép

Kép
szolkata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?