Új privát üzeneted érkezett!

Hopp-hopp! Laptető nem érvényes a szülésre? :lol:

Judit
Kép

Kép
balwin

Most írom harmadszor újra ezt a hsz-t... :roll:

Szóval, napközben Pesten voltunk és egész idő alatt azon izgultam, vajon Hunor baba megszületett-e már. De úgy látom, rendes kisbaba és megvárt :lol:

Ismét egy fejezet az útleírásból:

Kedden a hellén főváros, Athén felfedezésére indultunk. Látnivalóit leginkább az Akropolisz és az ókori Athén szívében elhelyezkedő épületek adják. Periklész az i.e. 5. sz. közepén rábeszélte az athéniakat, hogy fogjanak nagyszabású építkezésbe, ezáltal is kifejezve Görögország politikai és kulturális vívmányainak nagyszerűségét - így tehát neki köszönhetjük az Akropolisz még romjaiban is monumentális emlékeit.

A Beulé kapun áthaladva rögtön megpillantjuk a Propülaiát, a templomkomplexum grandiózus bejáratát. Láthatjuk itt Athéné Niké templomát, azaz a Győzelem Istennőjének épített oszlopos remekművet.

Kép

Kép

A Propülaián túl áll az Aropolisz dombját megkoronázó Erektheion (úgy tartják, hogy itt ütötte a sziklába háromágú szigonyát Poszeidon, s itt sarjadt ki Athéné olajfája, amikor az attikai városért versenyeztek egymással, s itt van a kariatidák oszlopcsarnoka, ahol nőalakokat használtak oszlopok helyett), ill. a Parthenon.

Kép

Kép

A világ egik legismertebb építményének a története i.e. 447-ben kezdődött. Kallikratész és Iktinosz építészek tervezték, eredetileg abból a célból, hogy itt állítsák fel Pheidosz alkotását Athéné Parthenosz (a Szűz Istennő) 12 m magas szobrát. Azóta, az évszázadok folyamán hol templom, hol mecset, hol pedig fegyverraktár volt. 1975 óta közvetlen közelről nem látogatható, de mégis örökké a város emblematikus épülete marad.

A tökéletes szimmetria megteremtése érdekében a Parthenon minden részlete a 9:4 arányt követi. Építői még vizuális trükköket is bevetettek, hogy leküzdjék a perspektíva törvényeit: a templom alapja középen magasabb, mint a sarkokon, minden oszlop kissé befelé dől, az entaszisz, az oszlopok közepének „kihasasodása” által az oszlopok egyenesnek tűnnek.

Kép

Kép

Az Akropolisz környéke volt az athéni közélet központja: a tőle északra fekvő Agórán (piactér) kívül a déli lejtőn két színház állt: Herodes Atticusé 5000 férőhellyel és Dionüszoszé 17.000 férőhellyel.

Kép

Kép

Kép

Kép

Az Olümpiai Zeusz temploma Görögország legnagyobb temploma volt, még a Parthenonon is túltett. Bár az eredeti 104 db 17 méter magas korinthoszi oszlop közül csak 15 maradt fenn, ezek alapján is könnyen elképzelhető, milyen hatalmas is volt a kb. 96 m hosszú és 40 m széles templom.

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szamóca73 2011.10.31 16:16-kor.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Athén után a város kikötőjét, Pireuszt kerestük fel.

Bájos kikötőjében rengeteg színes, apró és nagyobbacska halászhajó horgonyzott, míg a nagy kompkikötőben ámulattal csodáltuk a néha 8 emelet magas szállodahajókat. Itt éreztem azt, hogy szinte lebegek, ahogy a hihetetlenül sötétkék színű tengert néztem. Nem volt vége, egybeolvadt a távolban az ég és a víz kékje. Olyan nyugalmat, békességet éreztem, mint már régen.

Kép

Kép

Kép

Mivel viszonylag időben értünk vissza a szállásunkra, úgy gondoltuk, hogy gasztronómiailag is felfedezzük Tolót. Egy hangulatos, tengerpartra néző tavernában ettünk, mindenből kóstolva egy kicsit:

•Saganaki: szeletekre vágott és olívaolajban sült kaséri vagy kefálotiri sajtból, citromkarikával tálalva
•Muszaka: kemencében sütött, besamellel leöntött és sajttal borított, rakott, sült padlizsán, burgonyakarikával és fűszeres darált hússal
•Gyros pitában
•Szuvlaki
•Görög saláta: nem darabolják olyan apróra, mint itthon láttam, hanem a paradicsomot kb negyedekbe vágják, a sajtot pedig csak a tetejére teszik szeletben
•Padlizsán fokhagyma mártással: a grillezett olívaolajos padlizsánszeletekhez összepréselt és olívával kikavart, sózott fokhagyma a mártás
•Desszertnek pedig: Jáurti ke méli: mézzel, gyümölcsszósszal ízesített joghurt

Csaba megkóstolta a zaccos, apró csészében felszolgált, elég erős görög kávét, én pedig a metaxás royal kávét.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Szerdán délelőtt tengerpartoztunk: lecuccoltunk a strandra, 6 euróért (kedvezményesen, a 8 helyett, mivel mi voltunk az egyetlen vendég) kibéreltünk két nyugágyat, egy napernyőt. Bónuszként kaptunk egy először viccesnek tűnő piros lavórt is. Aztán ennek nagy hasznát akkor vettük, amikor hazafelé indulva sehogy se sikerült a rengeteg homokot féllábon állva-ugrálva, gólyát utánozva leoperálni a lábunkról.

A lavór segítségével nem volt szükség ilyen mutatványra, a műveletek sorrendje szigorúan a következő volt:

• Lavórt belemártani a tengerbe, vízzel félig megtölteni, aztán ki vele a nyugágy elé
• Láb (homokos) lemos
• Láb (tiszta) kivesz, megtöröl
• Tiszta papucsba belép
• Süncipőt lavórba bemárt, kimos, kivesz
• Vödörből koszos víz kiönt
• Indulás haza.

Mindeközben egy feledhetetlen délelőttöt töltöttünk el Toló csendes, szélvédett, kedves öblében. Szikrázóan sütött a nap, mi naptejjel konzerválva (nekem szigorúan 50-es faktorú, de a napallergiám ennek ellenére iszonyatos méreteket öltött hatalmas hólyagok formájában mindkét karomon könyöktől az ujjaim tövéig, ami teljesen érthetetlen számomra, hisz azt a rész amúgy is éri a nap). A parton a víz lassan mélyül, semmi hirtelen gödör, a matracon ismét megszáll az a Pireuszban érzett nyugalom, amiről a nyaralás előtt a zűrösebb pillanatokban álmodtam.

Aztán a napernyő alatt elnyúlva, hogy csak a hófehéren fonnyadozó lábamat érje fény, elmerültem egy remek könyvben egészen délig, amikor már kezdett számomra elviselhetetlenül perzselőn sütni a nap.

Így aztán az árnyas tavernában szerét ejtettük ismét egy hamisítatlan görög ebédnek, majd nekikészültünk és ismét elindultunk Olympiába, hogy megnézzük a híres múzeumot, amely az ország egyik leggazdagabb gyűjteményével rendelkezik.

A központi aulában csak a Zeusz-templom szokatlan módon épségben maradt két timpanonja és metopéinak faragásai láthatóak, míg a többi 12 termet időrendben, az óramutató járásának megfelelően rendezték be.

Az olympiai zarándokok és atléták szívesen ajándékoztak Zeusznak fegyvereke, különösen sisakokat. Két híres, a perzsák elleni háborúban is használt sisakot nézhetünk meg – Máté nagy örömére. A múzeum shopban vett is magának egy bögrét, amin ezek a sisakok vannak.

Saját fülkében látható az i.e. 5.sz-i Niké szobor, Paionisz alkotása, melyet hálájuk jeléül ajánlottak fel a messzénéiek és a nafpaktosziak, miután legyőzték Spártát a peloponnészoszi háborúban.

A teljesebb Hermész-szobor, Praxitelész munkája szintén külön teremben látható: a mezítelen isten a csecsemő Dionüszoszt helyezi biztonságba a féltékeny Héra elől.

Fényképezni viszont nem lehetett, így képzeljétek ide a fent említett remekműveket...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szamóca73 2011.10.31 16:17-kor.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

jó reggelt!

dógozok, csak a netnél kezdtem...bár lehet nem sokáig, Leti tegnap az angol első másodpreceiben a szájával védte a parketta ütését, amely olyannyira vérzett, hoyg még egy óra múlva is halványlott a pelus, amit hirtelen Niki adott... azóta nem iszik, nem eszik, (csokit sem, mindent bevetettem hátha), és a nyálát sem nyeli, szóval kb 6 hós időszak...így szóltam a bölcsiben, ah nagyon gáz szóljanak, van egy kis kötelező munkám, de utána érte mehetek...

Szami!
azt már akartam kérdezni, hogy nem féltetek hasmarstól? mármint hoyg az ottani kaják miatt esetleg...

a kicsi rakás nagyot kíván kép nagyon állat, a francia fürdő pedig :lol:

Andi!
jöhetsz ám gyakrabban is! a svéd? dán? gyerekek vannak itthon?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szia Judit!

Finn. Vagyis most már svájci, mert most költözködnek. Szegény kiscsaj! Orvos látta?

Andi

Kép
Kép
andii

Kati: nálunk Nóri a tejpéptől és a tápszertől hányt 6 hónaposan. De kinőtte. nem tudom mitől van ez. Azt hittem tejallergiás, de az allergia vizsgálat nem mutatta ki. Egyébként nem volt nagy gond mert szopott, csak kipróbáltuk a tápszert, tejpépet meg nem adtam neki csak sinlacot.

Andi

Kép
Kép
andii

hali,

csak egykezesen, Bálint az ölemben...

Judit, keményedtem sokszor napközben már 4-5 nappal szülés előtt, de jóslók nem voltak...
Nem semmi, hogy Hunor baba milyen jól érzi még bent magát!!!
én már megőrültem volna a türelmetlenségtől, ha még a terminus napján túl is egyben lettünk volna... nagyon csodállak, hogy ilyen jól bíod! Kitartást!!
amúgy mindig látopm a kocsitokat a ház előtt, na, szoktam magamban konstatálni, hogy ma sem szültél még... :wink: :D

Katlina, végre otthon, sokszor gondoltam rátok!!!!!

Judit, szegény Leti... :cry: :cry: Remélem ma már alakul a kis szája!!!

Kata, és épp nem vonszoltam a nagyobbat magam után liluló fejjel???? :D Ritka pillanatban láthattál akkor, ha Szabi nyugisan csücsült... :) húúú, nem egyszerű móka a két kicsi gyerek....
Sokat rohangál Szabi a b.kocsi körül, már nem élvezi annyira a t.fellépőt, de a nyarat mostmár kihúzzuk, nem veszünk t.babakocsit.

Vera, még a képekig nem jutottam el, de nagyon kafa lehetett, estére igyekszem megnézni!

Szami, gyönyörű helyeken voltatok!!! Mi is G.o-ban voltunk nászúton, anyumék meg ma jnnek haza onnan!

Kép
Kép
dorkáék

És egy kis infó, nekem is Szilbee küldte:

2009. június 27-július 5. Egy belépő, 9 napra, 100 strandra!

Magyarország csodálatos helyekkel, elrejtett kis településekkel, vagy éppen nagy vonzerejű népszerű városaival várja a nyári pihenés, a kikapcsolódás idejére valamennyiünket. Az utazni vágyók, a vízpartok és strandok szerelmesei előtt azonban most példátlan lehetőségek sokasága nyílik meg új turisztikai célpontok felfedezésére és megismerésére. Itt az alkalom, hogy akár a nagycsaládosok is nyaraljanak, pihenjenek, kipróbálhassák strandjainkat, méghozzá igencsak pénztárcakímélő módon!

A Strandra Magyar! Magyarországi Strandfesztivál 2009. június 27. és július 5. között kivételes strandolási lehetőséget nyújt a fürdőzni vágyóknak: egyszeri kedvezményes belépő megvásárlásával 9 napon át biztosít országszerte közel 100 strandra , aquaparkba, termál- és gyógyfürdőbe, uszodába belépést!

Az esemény egyik célja visszacsábítani a gyönyörűbbnél-gyönyörűbb magyar strandokra a hazai közönséget. Most a strandfesztivál kiváló alkalmat teremt az érdeklődőknek, családoknak az ország strandjainak, termál- és gyógyfürdőinek megismerésére, kipróbálására, újrafelfedezésére igen kedvező feltételekkel.
A rendezők alapvető törekvése egyezik a Magyar Turizmus Zrt. 2009-es hazai turizmusélénkítő stratégiájával, amely felhívja figyelmünket az itthon is megszerezhető turisztikai élményekre: ...Itthon láss csodát! Való igaz, a vizek országaként csodálatos dolgok itthon is vannak! A szervezők szándéka ezért a strandkultúra népszerűsítése mellett, hogy a nyaralni vágyók ne csupán a tengerparti nyaralásokat részesítsék előnyben, hanem fedezzék fel újra a belföldi vízpartokat, fürdőhelyeket.

A Strandra Magyar! kínálta kedvezményes strandolási lehetőséggel még ebben a gazdaságilag kedvezőtlenebb helyzetben sem kell lemondani a pihenésről! A nehezebb szociális helyzetben élők, nagycsaládosok számára is lehetőség nyílik arra, hogy szélesebb körben betekintést nyerjenek hazánk fürdővilágába.

Ugyanebben az időszakban ezért a strandokkal, fürdőkkel egy településen működő szállodák közül többen is kedvezményes szálláslehetőséget kínálnak a résztvevőknek, elősegítve a nyaralással kapcsolatos választási döntéseket. A programhoz folyamatosan csatlakozó strandok és szállodák részletes ajánlatai a www.strandramagyar.hu weboldalon érhetők el, valamint a jeggyel rendelkezőknek az első belépéskor átadásra kerülő programfüzetben.

Belépőjegyek a rendezvény utolsó napjáig vásárolhatók országosan 2009. május 21-étől a Ticket Express jegyiroda hálózatában ( www.tex.hu ),
valamint 2009. május 29-étől 4500 lottószelvényt értékesítő helyen ( lottózókban, postákon, trafikokban
Felnőtt jegy: 1800 Ft/ 9 nap, gyerek jegy 14 éves korig: 1200 Ft/ 9 nap

A 9 napra szóló belépő rossz idő esetén sem vész kárba, mert a programhoz fedett uszodák és fürdők is csatlakoznak. Mindezek m ellett a Strandra Magyar! karszalaggal rendelkezők a legtöbb strandra sorban állás nélkül is bejuthatnak.

Magyarország csodálatos, itt a lehetőség megismerésére, felfedezésére is! Kalandra, útra, strandra magyar!

Az esemény együttműködő partnere a Magyar Turizmus Zrt..

Akik már csatlakoztak és várják a fürdőzőket: Aquacity Vízicsúzda- és élménypark Zalaegerszeg, Albertirsa Gyógy és Strandfürdő, Aqua Termál és Kemping - Csorna, Aquaworld Budapest, Bogácsi Thermálfürdő Kft., Budatava Strand - Balatonalmádi, Csopak Strand, Diási Strand - Gyenesdiás, Dunaföldvár Strand, Fényes Fürdő és Kemping - Tata, Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping, Hajdúdorog Strandfürdő, Jonathermál Zrt. ; Kiskunmajsa, Kazincbarcika Városi Strandfürdő, Kisköre Szabadvízű Strand, Káptalanfüredi Kis Strand, Káptalanfüredi Nagy Strand, Lakitelek-Tősfürdő, Lido Strand - Vonyarcvashegy, Magyarhertelendi Termálfürdő, Napsugár Beach ; Tihany, Püspökladányi Gyógyfürdő, Sajkodi Strand, Strandfürdő és Gyógyászat ; Dévaványa, Sellő Wellness Centrum Dabas-Gyón, Szentesi Üdülőközpont, Thermálstrand Tiszacsege, Tölgyes Gyógyvizű Strandfürdő és Kemping, Wesselényi Strand ; Balatonalmádi.

> További információk: www.strandramagyar.hu , info@strandramagyar.hu
> Itt a résztvevő strandok egyre bővülő listája is megtalálható.

Kép
Kép
dorkáék

és egy.két infó rólunk:

Bálint már 6 hetes, heti 20-22 dekákat hízik, bár egy szopi alkalmával max. 100 ml-t eszik, napi 7x, szóval kicsit parázom, hogy elég-e a tej.
nappal elég nyugtalan, szinte képtelenség kisűágyban altatni, de éjjelente áltban ott alszik, hason.
Sírósabb, nyugtalanabb baba, mint Szabi volt.
Szabi kőkeményen hiszti- és dackorszakban van, nem kertelek, piszok nehéz itthon lenni a két kicsivel.

de majcsak nőnek, növögetnek, okosodnak.... egyszer.... talán...

Kép Kép Kép

Kép
Kép
dorkáék

Sziasztok!

BBJudit, gratulálok az ötöshöz!:D
Szegény Leti. :( Gyors gyógyulást kívánok!

Vera, nagyon szép helyen nyaraltatok, a képeken is látszik, hogy jól éreztétek magatokat. Bence nagyon helyes kispasi, Jázmin csodaszép kislány, Te meg nagyon csinos anyuka vagy! Szép család vagytok! :D A videó is nagyon jó!!! 8)
Én sem tudom másra bízni Nimródot, mondjuk ő még nagyon anyás is ráadásul. Egy kezemen meg tudom számolni azt is, hogy az apjára hányszor bíztam. :oops: De ennek ellenére nem fél a családtagoktól, ismerősöktől, sőt idegen emberek felé is nyújtja a kezeit, ha tetszik neki, amivel szórakoztatják. Persze, a szeme sarkából figyeli, hogy én hol vagyok. 8)

Szami, ti is szép helyeken jártatok. Nagyon érdekes a beszámoló és csodálatosak a képek! :D

Katlina, örülök, hogy szerdán haza tudtatok menni, gondoltam rátok (írni ide elfelejtettem :oops:). Sajnálom, ami Robikával történt, gyors gyógyulást kívánok és hibátlan vérképet a kontrollon!

Márti, én is a fagyasztóládába rakom el a gyümölcsöket, zöldségeket. Folyamatosan nézem a neten, hogy érdemes, de pl. sárgabarack esetében annyi mindent írnak. Te azt tettél el? Ha igen, akkor hogyan? Csak megmosva, vagy kimagoztad is, blansíroztad?

Balwin Judit, az a fontos, hogy minden rendben van Hunor babával, egyszer majdcsak kíváncsi lesz a kinti világra. :wink: AnnaLuca türelmesen várja a kisöcsit?

Kata, remélem Marci gyorsan elfelejti azt a rossz élményt, és tovább kóstolgat. Hogy ízlett az alma-barack? Bence szokott még segíteni az etetésnél?
És ha jól emlékszem a múlt hónapban voltatok Bencével gasztroenterológusnál. Ugye minden rendben van? Nem emlékszem, hogy írtál róla. :oops:

Dorka, nagyon telik az idő. Még csak most született a Pici és már 6 hetes! Nagyon ügyesen tartja hason a kis fejét!:shock: :D Olyan aranyosak együtt a fiúk! :D

Rólunk: Nimród a cseresznye mellett elfogadta a meggyet is és a sárgabarackot is, bár az utóbbiból sokat nem akart enni, de a lényeg, hogy nem lett beteg tőle. :D
Kezdünk kicsit akaratosak lenni, ezt nevezik hisztis korszaknak? :roll: Igaz, még el tudom terelni a figyelmét, de egyre hangosabb, erősebb... Mi lesz még?

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Végre idejutok…

Kristófnak nagyon utólag :oops: boldog születésnapot!!!!!!

Márti! Nagyon sajnálom, ami az autótokkal történt, tényleg szerencse a szerencsétlenségben, hogy a férjed nem sérült meg komolyan.

Ildi! Mikor lesz vérvétel Niminél? Jó, hogy a gyümiket bírja, biztos nincs ott nagy probléma, de azért így nyugszotok meg Ti is, hogy utánajártok.
Hiszti terén nem bíztatlak, nálunk is így kezdődött, mostanra nagyobb a hangerő is, na meg egyre kitartóbb is a csajszi – ilyenkor mindig elmondom neki, hogy egyelőre nálam van a főnökség. :wink: Boltban pl. meg tud izzasztani, vagy az utcán, ha pl. nem akarózik beülni a bicajülésbe/ babakocsiba… :?

Vera! Nagyon klassz fotók, szuper nyaralás lehetett!! :lol: És hogy Te milyen csinos vagy! Hát süllyedek a föld alá… :oops: Dorkánk is jellemzően velem és Apával van, én vhogy nem szívesen adnám ki a kezemből…

Jaimee! Nagyon-nagyon ügyes Rékátok a színekben is!!! :wink: :lol:

Olga! Balázsnak grat a bilizéshez! Na meg a formák felismeréséhez is!

Andi! De kis ügyes Nóri, hogy már így beszél! :D Ti mentek nyaralni?

Szami drága! Fantasztikus útleírást hoztál, képzeld, eddig végigolvastam, egy élmény volt, köszi! A képek is nagyon jók!!!
A görög nevek meg nekem vmiért olyan jól hangzanak… Nem volt sok érte az ár, nagyon elképed ilyenkor az ember, hogy szinte olcsóbb külföldön nyaralni, mint idehaza! :shock:

Katlina! Végre otthon!!! Sajnálom, hogy ezen mentetek keresztül. :( Az ügyeletes orvos: :evil: De a lényeg, hogy benn jó kezekbe kerültetek, és hogy már jobban van Robika.
Falunapra jöttök? Most sztem nagyon jó lesz, játszót is most adják át többek között. :D

Judit! 5-ös vizsga? Nagyon ügyes vagy! :D Jövő héten nálunk Falunapok lesznek, de majd gondolok Rátok, hogy jól vágtázzatok! Leti szája hogy van? ++++++++

Dorka! Klassz képek a szülinaposról!! Nagyon szupi tortát rendeltetek, asszem, a 2. szülinapra mi is Szolnokon intézzük a tortát. Bálint baba is szépséges, sztem inkább Rád hasonlít! Nem lehet egyszerű dolgod a két törpicsekkel… ++++++++

Balwin! Kitartás!!! Jól megágyazott odabenn Hunor baba! Uccsó pocakfotót rakhatnál!! :wink:

Kata! Én is ilyen vagyok, hogy ott állok, ha vmit csinálnak nálunk. Úgy vagyok vele, hogy én vok a Kedves Vevő, táncsak van hozzá közöm, mit kapok a pénzemért… Bár a szúnyogajtós a múltkor nem nagyon örült eme jó szokásomnak…

Elküldöm...

donkoaniko

Írok már egy kicsit magunkról is… :wink:

Eléggé beparáztattam magam a 15 hós oltással kapcsolatban… Jó sok baromságot sikerült a neten elolvasnom róla. :roll: :oops: Magamon is meglepődtem, mennyire rettegésben tart, mi jön ki rajta és mikor…Odáig jutottam, hogy aggódva figyeltem, nem lett-e Dorka autista. :oops: :cry:
Tegnap volt egy hete, hogy megkapta, este volt egy kis hőemelkedése ( 37, 4 ), de ma semmi egyelőre… Szerintetek ennyivel átvészelhettük? :roll:

Amúgy jól vagyunk, Dorka már szalad, a boltban alig találom meg, úgy otthagy.
Van pár szava már: apa, nyanya = anya, tess = tessék ( imád adogatni :) ) , va-va ( minden állat va-va… :oops: ),
tee = tea/tejital, ezt tudatosan kéri. :) Asszem ennyi. :roll:

Reggelivel nagy gondban vagyunk: bevágja a tejcsit, ha korán felébred, de aztán visszalaszik kb. 9-fél tízig, akkor alig eszik. Kenyér/kifli/zsömle ilyesmik??? Á dehogy! Leeszi róluk a felvágottat, és slussz. :evil: Pár kanál joghurt. Kevéske sajt. Szóval kenyeret szinte egyáltalán nem eszik. :(
Kakaóscsiga, bukta bezzeg…
Gyümiket szereti, az őszit egyenesen imáááádja. Ebédkor már jó az étvágya, csak ez a fránya reggeli… :roll:

donkoaniko

Hú de jó időnk van :?

Anikó, köszi neked is, de ilyet ne mondj hogy süllyedsz a föld alá!!! Miért is? ;) Egyrészt én sem vagyok elégedett magammal, ne tudjátok meg mit össze problémáztam a fürdőruhák kapcsán, a férjem tudna mesélni :D :oops: másrészt pedig mikor Jázmin is még csak 1éves volt, én is több voltam ám, amíg szoptattam sehogy sem tudtam a kívánt kilót elérni ;)
Jövő nyárra te is formában leszel, az tuti!!!

A reggeli ill. délelőtti evés vagyis nem evés miatt meg ne aggódj! Nekem azt mondta a védőnő és a gyerekorvos is, hogy egy ennyi idős gyereknek mint Doroti, vagy akár még Jázmin is, a reggeli kakaón/tejen kívül nem kell más. Legalább délben jól eszik ;)
Tehát ha vki iszik reggel 2-3dl tejet akkor az bőven elég, felér egy teljes értékű reggelivel.
Jázmin reggel kakaót iszik, olyan 2,5dl-t és ebédig max. csipeget egy kis kekszet, de inkább semmit. Ha mi eszünk, esetleg megkívánja, de már fordul is ki a szájából a kifli, annyira nem éhes már ilyenkor.

Nagyon ügyes hogy már ennyi mindent mond!! :)

Ildikó
, hát készülhetsz lelkileg a hisztikre :D de ez még nem az ;) Vagyis ez ahhoz képest ami lesz semmi :D De tudom hogy mindig a pillanatnyi állapot a legvészesebb, pedig ha tudnánk mi vár még ránk ;)
Az jó hogy a gyümik így mennek akkor! :) A sárgabarackot nem is nagyon ajánlják nagy mennyiségben, én úgy tudom legalábbis...
De hogy miért??

Dorka
, de ééééééédesek ketten!!! :) Bálint nagyon szépen tartja a fejét és Szabi meg olyan drága ahogy lehasalt hozzá és ahogy figyeli! Meg kell őket zabálni :) Én úúúúúúúúgy irigyellek ám :oops: A picibaba Bálint miatt! :) Az egyik kicsi, másik pici miatt annyira nem :D de megoldod te, ügyes csajszi vagy ;) El tudom képzelni egy sétátokat, háááát.... :roll:
Jázmin is megy világnak, kezemet nem akarja fogni. Ennél már csak az ikrek lehetnek érdekesebbek :D Pedig én azt is bevállalnám ;)

A tej miatt meg ne aggódj már!!!!! Naggggyon szépen hízik Bálint! :)

Judit, hogy van Leti????? Hívtak a bölcsiből? És azért már eszik-iszik, ugye? Szegény, jól megüthette :( Még szerencse hogy a foga nem sérült!

Szami, azért ti is csak megfürödtetek a tengerben :D Jó az a közös kép, az állós és a fekvős is :D
És hogy ízlett a sok fini görög kaja? ;) Mi szállodán kívül nem is ettünk. Ugyan a férjem szeretett volna rákot, de aztán az egyik magyar család tagjai rosszul lettek egy rethymnon-i étteremben elfogyasztott kajától, így mi gyorsan le is tettünk róla. A szállodában is rengeteg féle kaja volt, végülis nem hiányzott semmi hogy kockáztassunk ;)
Nekem a Tzatziki salátájuk ízlett nagyon, itthon sehol nem ettem még ilyen finomat. Hoztunk fűszerkeveréket, majd én próbálkozom sk. ;)

BalwinJudit?? Esetleg ez a felhőszakadás...? ;)

KépKép Kép
76vera

Dorka: képzeld amikor szültél állandóan rohangáltam a géphez, nézni miújság és már a férjem is kíváncsi volt mit nézek annyira. Mondtam neki, hogy ma születik Baláti Bálint. Erre kérdezi, hogy nem Peti az apukája, mert akkor egy évfolyamba jártak a piros suliba. Kicsi a világ...
A lurkókhoz sok türelmet kívánok, szerintem egyre jobb lesz!
Ja és tejjel dettó így voltam. Kevés sokszor. Nem kevés ám a tejed szerintem, csak ennyivel jól lakik egyszerre. Én volt, hogy erőltettem többet, ki is ugrott belőle. Jó sokáig szopott sokszor keveset. Így szoptattam én mindenféle helyen... :)

Anikó: a 15 hós oltás után elvileg 7-10 nap múlva lehet hőemelkedés kiütés stb. Nálunk semmi nem volt csak egy kis nyűgi, de nem biztos, hogy attól.

Tegnap megint kiválogattam a pici ruhákat Nóri szekrényéből. Olyan furcsa, hogy nosztalgiázok minden egyes bodynál! :roll: mi lesz, ha tényleg megnőnek?!

Andi

Kép
Kép
andii

Azta mindenit ennyit írni :shock:

Szami!
Nagyon klassz lehetett a nyaralásotok,igaz még a képeket néztem csak,nem érem magam utól :oops:

Márti!
Még meg sem köszöntem a szülinapi köszöntést.
Sajnálom ami az autótokkal történt,de legalább a férjednek nem lett semmi baja!
Gondolom mit élsz át,nálunk is tört már totálkárosra autó :cry:

Bbj!
Szegény kiscsaj :cry:
Én is Robit mindennel kívánom de ha már a csokii sem kell akkor már tudom hogy nagy baj van :(

Dorka!
Nagyon aranyosak a gyerekek!!!!
És nekem is feltünt hogy Bálint hogy tartja a fejét!

Anikó!
Igen megyünk,mondjuk csak mi ketten,mármint Robikával,remélem összefutunk :wink:

Balwin!
Hát igen doki jól tud vizsgálni :wink: és amúgy normális volt?
Most megyek én is hozzá rákszűrésre

Vera!
Nagyon jó lehetett a ti nyaralásotok is,gyerekek aranyosak

Ennyit engedett törpe............
folyt.köv később

Kép

Kép
katlina

Megint vasaltam...
Misi a múltkor megjegyezte, minek mosok annyit, csak magamnak csinálom a plusz munkát, na ja...

Dorka!
biztos alakul majd később minden, aztán meg majd ezt az időt sírod vissza!

a fiúk nagyon édesek, tényleg! és milyen ügyesen szopiztok!!!!!

Anikó!
ja a net, és a hülyeség... tudnék én is mesélni :oops: a múltkor mikor vakaróztam, már a rühnél tartottam....

Ildi!
megfogtál ezzel a blansírozással :oops: én nem teszek el gyümit a fagyóba, utána mindig olyan pottyadtak, de lehet csak rosszul csinálok valamit...

Andi!
skandináv.. így pontosabb lett volna :lol: költöznek svájcba? hoyghoyg? nem semmi! micsoda világutazók! munka miatt?

Leti szája alakul, ebédkor már falt, annyira éhes volt, ahoyg hazaértünk 1/2 1 kor újból ebédelt velem, majd bevágott egy fél csomag kis ostyát, meg vagy 2 deci teát. cumi a szájba, sé mehettünk aludni.. az ajkán viszont van valami fehér, ami lifeg, hozzányúlni nem fogok, majd lesz vele valami...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Balwin?????????

Jelentést kérünk :wink:

Kép

Kép
katlina

Áve.

Csak gyors helyzetjelentés :oops:

Magzatvíz tiszta, fejecske eléggé lent, bő egy ujjnyi tágulás. Hétfőn újra amnio... Úgy saccolom szerda magasságában van esélyünk kettéválni :roll:
A szülőszobán volt a vizsgálat, jó volt kicsit nosztalgiázni...meg nem bántam volna, ha már élesben ment volna minden :wink:

Katlina, jaja, normális, eddig nagyon elégedett vagyok vele :)

Judit
Kép

Kép
balwin

Hali!

Balwin Judit: gondoltam, hogy ma sem lesz semmi... :wink: A kisbarátném is haza küldte T.Z., hétfőn újrajátszik ő is :wink: Szegény embere már tökre kivan... Te apácskátok bírja még? Ma meg valahol zenél a R.C.... nem?! Az mi buli lenne, ha pont akkor kellene indulnod...?!

Gumimaci: igen volt B. lisztérzékenységi vizsgálaton... minden nega lett. Hát minden nap egy pici alma-barackot eszik most... néhány napja nem jött ki, ma barackot turmixoltam babakexszel, remélem ez is marad..., de nem nagyon akar enni ... B. már nem segít, inkább csak maradékot eszi meg. A sárgabarack hasmenést okozhat... ezért nem szabad túl sokat enni belőle.

Dorka: nagyon szépségesek a fiaid!!! És még ha nem is jellemző, de Szabi ült a t.fellépőn nyugiban :lol: És te sem lilultál meg Szabi se... :wink: Ma meg láttuk apácskátokat Ketteskével sétálni :lol:

Bbj: hogy van Leti? Lifeg még a valami?

Andii: nálunk nem a tejpép volt a ludas... inkább én... :oops: , hogy hagytam bezabálni...

Katlina, Ainkó: jó falunapozást nektek!

no majd még...

Kép

Kép
szolkata

Balwin, az a lényeg, hogy minden rendben van. Nagyon izgi már itt a végén... :lol:

Dorka, nagyon jól mutatnak együtt a fiúk, elhiszem, hogy nem egyszerű, de ahogy Judit is írta: olyan hamar megnőnek, hogy azt vesszük, veszed észre: milyen régen is voltak ilyen kicsik... Nálunk se könnyű egész nap a hárommal - egyedül...főleg, hogy Annán már nagyon érezni a torna hiányát: piti dolgokon olyan hisztit képes levágni... :roll: A jövőhéten kétszer viszem majd őket Gekkóba,meglátjuk, ez mit jelent.

Anikó, de jó, hogy írtál! Jázmin is így van a reggelivel: megissza a HA tápszerét reggel, ált. 2-2,5 dl-t, eszik egy kis müzlit (szárazon) velem, majd délelőtt egy-két babakeksz, ill. babapuding, esetleg egy-két szem gyümölcs. De olyan jó husiban van, hogy én nem aggódom. Nekünk mindig van itthon pár üveg bébikaja (pl. senki nem szereti a tökfőzeléket, de ő igen), s ha néha rátör, hogy már 11-kor éhes, s kér enni, s még nincs kész az ebéd, akkor eszik bébikaját. De amúgy mindent megeszik, amit főzök, s szereti a gyümölcsöket is. Ma pl. a gyümölcslevesben (amit én nem főzök, csak turmixolom az alapját tejjel, tejszínnel) volt málna, meggy, sárgabarack, őszibarack, s rendesen belapátolta. :lol:

Vera, nekünk az idegenvezető ajánlott Tolóban egy éttermet, ahol nyugodtan ehetünk, de mi csak sült dolgokat kértünk, a tengeri herkentyűktől a gyerekorvosunk is óvott bennünket, így azt kihagytuk. És csak palackozott vizet ittunk. Amúgy olyan házipatikával indultunk útnak, hogy azt egy kisebb falusi gyógyszertár simán megirigyelte volna :oops: :roll: :lol: És persze a doktor bácsi jótanácsaival és telefonszámával - sürgős esetben. De szerencsére semmire nem volt szükség.

Katlina, hogy van Robika?

Ildikó, hiszti... :wink: Ha kölcsönadnám néha Annát... nem gonoszságból mondom, de lesz ez még rosszabb is... bár tudom, most ez nem vigasztal... de tényleg úgy van, hogy néha jobb, hogy nem látjuk, mi jön még ezután... De biztos vagyok benne, ügyesen megoldod majd.

Judit, tök jó, hogy Leti így alakul! Nikiékről mi hír?

Andi, mikortól lesztek "magatokban"? Mármint, hogy mikor tudnánk összehozni a nagylányokat... :wink:

Márti, férjed hogy van (leginkább lelkileg)?

Katám, jön a no majd még? ÚÚgy nézném a fiúkról is a képeket! Marci még mindig olyan jó kis husis? Az öcsémék is Marcit várnak szeptember végére :lol:

Tegnap vendégeink voltak, jól éreztük egymást, éjfélkor indultak haza délután 4 órától. :lol: Igaz, a két lány is úgy felpörgött, hogy nem akartak elaludni. Gondoltam, ma sokáig szundiznak, erre 8-kor már mind fenn kukorékolt :roll: Bezzeg, ha nem lenne szünet... :roll:

Holnap meg a húgom és a barátja, meg a szüleink jönnek bográcsolni, remélem, jó idő lesz.

Évi és az elveszett többi bárányka?

Kép
Kép
Kép
szamóca73

sziasztok!

Balwin! Akkot tudtunk volna találkozni :-)
ugyanis félnégytől mi is benn voltunk....
Végül..... 16:25-kor 2850gr-mal és 51 cm-vel megszültett Takács Máté!

anyukája is meg a baba is jól vannak....

sokáig tartott......de túl vagyunk :-D

Kép
kbernadett

Szép estét Mindenkinek!
Köszönöm Mindenkinek az érdelkődést a férjemről. El van, de a elke nehezen gyógyul.
Szolkata!Mivel januárban vettünk nekem egy kis marutit, így van autónk. Nem a legjobb, de azért működik. Egyenlőre nincs semmi kilátás arra, hogy egy másik jobb autónk legyen.
Gumimaci!Én kizárólag csak meggyet és cseresznyét rakok a fagyasztóba, de azt is kimagozva.
Betti!Láttam az iwiw-en az új képedet, nagyon klassz, ha tudod ide is rakd fel.
Balwin! Én már nagyon bíztam benne, hogy a mai napon akció lesz.
Dorka!Nagyon klasszak a fotók, a nagy és okos bátyusra felnéz az öcskös. Csak így tovább a szopizással. hidd el hogy elég Bálintnak amit szopizik, mert hangot adnak szerintem ha éhes lenne.
Anikó! Már a múltkor is kérdezni akartam, hogy milyen laminált padlót vettetek? Mi ausztusban újítjuk fel Kristóf szobáját, de nem tudom hogy milyet lenne jó venni. Ötleteket javaslatokat várok.
Ma bent voltunk Szolnokon, és megvettük Kristófnak amit a születésnapjára szerett volna. Szokás szerínt legó volt az ajándék, de egy igen komoly darab, mert ebben már elemes motor van, az áráról meg inkább ne is beszéljük. Még szerencse, hogy az őpénzét költöttük.
Szilbee, Évi, Többiek jelentkezzetek!!!!

Kép
Kép
bmárti75

Judit, dejóakkor, hogy már nagy gáz nincs Leti szájával! A lifegő alkatrész meg majd elhullik...ha fehér, nagy baj nem lehet vele...

Dorka, hogy tartja már Bálint hasonfekve a bukiját! :shock: :D Mi meg SzabiBálintAput szoktuk látni kocsiból :)

Ildikó, nem nagyon tudom már, Luci mit érez/gondol öcskössel kapcsolatban... Magától újabban nem emlegeti Hunort...Csak néha, ha öltözök, és csupasz a pocak, köszön neki... De azt nagyon édesen, lágyan :)
Dinnyét nem próbáltátok még? Lucinak az most nagy kedvence :)

Kata, igen, a Művésztelepen muzsikálnak :) Neis monnyad, hetek óta kigondolt tervek alapján megyünk bárhova is :lol: Az a parája, hogy nincs a közelben, ha menni kell... A várakozást még bírja...asszem :lol:
Marci majdcsak elfelejti szép lassan azt a balul elsült jóllakást...

Anikó, reggeli mostanában nálunk sem csúszik... illetve más étkezés se nagyon. Amióta hagyom önállóan kanalazni/villázni a kisasszonyt, igencsak válogatós lett...és édes irányban :? Ma is gyümijoghurtozott, péksütikézett, grízes tésztázott (a nagyi fincsi rakott karfiolja helyett)...palacsintát is kért, de azt elengedtem a fülem mellett :oops: Monnyuk nem eszik nagy mennyiségeket (szintén azóta, hogy önállóan eszik...egyébként már nem is hagyja magát etetni), és szerencsére a gyümölcsevéssel sincs gond...kopp-kopp-kopp :)

Betti, bakker, akkor csak téged láttalak odabent!!! Fél10-10 körül... Barna most a hajad, melír nélkül?... Kék hálóinges kismamával voltál...ha te voltál (már csak félprofilt láttam...de gondoltam ha te vagy, csak rámszólsz...) :) A szekrényekhez mentetek, meg a kismama slozira is... Szegény jól kivolt, látszott az arcán...
Émmeg íppen ott toporogtam a függönynél.

Gratula a kisfiúhoz! Sok boldogságot nekik :D

Szami, hugodék végleg itthon? Jó időt akkor holnapra nektek! :D Uhh, bográcsolás említésére mekkívántam egy kis nyársalós szalonnazsíros kenyeret, hagymával, paradicsommal...jajj...csorog a nyálam :roll:

Judit
Kép

Kép
balwin

Sziasztok!

Szami!
Nikiék jól vannak olvasni, néha bekukkol, várja a Judit híreket, meg amit nem tud, én tudósítok, szóval képben van... csak ideje nincs...

De jó Neked ha így eszeik Jázmin! Ma csirkét rántottam, hát mit kértek? ciniminist.. nem is voltam ideges...sütöttem, málnás piskótát, az sem kellett egyiknek sem... kár volt félnapot a konyhában tevékenykednem...

Betty!
Gratulálunk a kisfiúhoz!

És őszinte részvétünk Gabinak, és a családnak!

Kata!
nem most hozzágyógyult az ajkához, mondogatja, hogy fáj, de nem veszem észre, hogy komolyan fájna.. a cumizásban, evésben nem látom...! :lol:

Anikó!
ez a csak a felvágottat eszem le, nálunk is megy. Lehet mi akarjuk elrontani őket azzal, hogy mindent kell enni, én már erre is gondoltam, ők tudatosan válogatják a kaját...én hagyni szoktam...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Balwin, nem, 12-én megy vissza a húgom...meg vele én is egy pár napra...

Judit, ne félj, Annával duplán szenvedek...Mai ebéd: gyümölcsleves, utána kétféle második (az egyik brokkolis tészta), erre mit kér?! Pirítós kenyeret... Két-három falat után: neki ennyi elég volt. Komolyan mondom, Jázmin sokkal többet eszik. :roll:

Betty, gratulálunk a babához, a másik dolgot, amit Judit írt, nem nagyon értem, bocsánat. :oops:

Márti, nálunk is megy a Legó, de én is úgy szoktam, szálljon be ő is a költségekbe, mert már annyi játék van... Most nálunk a Monopoly megy, meg az Uno kártya, ja és PS2-n a foci :roll: De szerencsére azért szeret olvasni is, ennek nagyon örülök.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Balwin Judit: dörög ám, meg villámlik... mosse...?! :wink: :lol: Na jó, nem piszkállak :-)

Jaimee: teljesen véletlenül iwiw-et nyitottam... ottan meg azt írják, hogy ma van a szülinapod...pod,pod, pod...popopopod... :lol: Isten éltessen hát!

Szamóca: jön, jön előbb-utóbb... Fényképet nem is csináltam mostanság...jó, hogy mondod... De husi M., változatlanul :wink:

Betti: én is gratulálok az oklevél osztódhoz is, majd tegyél képet! És a kis Mátéhoz is!

Ja, a fehér ház alatti kínaiban minden 50%-os, mi voltunk szombaton, apukánk kb. 1 órát állt a sorban a pénztárnál, én addig a két gyerkőccel sétálgattam, szopizott M., néha ránéztünk apára... kriminális volt egyébként ott a helyzet...

Kép

Kép
szolkata

Állandósult a rossz érzésem... szerintem Bencének ki kell vetetni az orrmanduláját... én vagyok a legnagyobb ellensége a mindenféle művi beavatkozásoknak, de azt hiszem nem lehet várni tovább... kb. háromnegyed éve nagy az orrmandulája, a száján veszi a levegőt... és hát ovi kezdésre meg kellene erősödnie...

Volt már valaki gyerkőcének orrmandula műtétje?

Kép

Kép
szolkata

Jó reggelt!

Jaimee!
Nagyon sok boldog szülinapot!
Kép

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szami!
amit nem értettél, az másik topikban van benne...

ezek a gyerkők fénnyel táplálkoznak? :lol:

Kata!
nálunk még nem volt, de a szomszédba elég sűrűn a nagyobbnak (9 éves)már 3x vették, a kicsinek (4 éves) most két hete. a hallásromlás volt a legfőbb probléma.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Jaimee, nagyon boldog születésnapot kívánunk Neked!

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Jaimee, Nagyon Boldog Születésnapot kívánok!

Kép

Judit
Kép

Kép
balwin

Kata :mrgreen: Szerintem testalkatom miatt hermetikusan el van zárva a gyerkőc a frontok, miegyebek elől...
Orrmandula :( Nekem nincs benne tapasztalatom...

Judit, holnap kell szidni, ugye? Minden felmenőd csuklani fog :wink:

Judit
Kép

Kép
balwin

nem holnap, majd csütörtökön! úgyhogy annyira ne átkozd őket! :lol: de csütörtökön lesz neked más "bajod" is! már volt egy párszor, hogy akkor szültek ismik, amikor éppen vizsgáztam.. lehet most is

Judit,
Kép
Kép
bbj

Jujj :oops: A hétfő rémlett :oops:

Noakkó ha csütörtökön szülök, a vajúdós káromkodásokba beépítelek téged is :D

Amúgy Luca is csütörtöki, szal ez a nap is megfordult már a fejünkben...bár így a végén melyik nap nem :mrgreen:

Judit
Kép

Kép
balwin

Köszi Judit!!!! Átadom Gabinak!

Balwin toporogtál ott egy jó ideig nem? Basszus .... meg se ismertelek!!! :oops: uhh de ciki, bocsi.
Azt tudtam hogy jösz Amnioszkopra de hogy ott fenn csinálják eszembe se jutott.

Jaimee!

Nagyon boldog születésnapot!!!!!

BBJ!!!

gratulálok az ötöshöz.

Szami!
hát gondolom szuper volt ez a nyaralás! olyan jó volt olvasni ...meg a képek is...

Katlina remélem most már minden oké lesz nálatok!

Nálunk most Bettikének tegnap ment a hasa, ma meg lázas......

Pénteken fel akartam ide rakni de nem engedte...
majd ma megpróbálom megint :-)

Bettike is ott volt jól érezte magát amég mi benn voltunk ő elsétált tesómmal a Tisza partig meg a városban. jól elfáradt....én is is csak este 10 után egy picivel feküdtem le aztán már szinte kelhettem is mert csörgött a telefon Judit volt az. :-)
Tegnap estére olyan fáradt voltam. 10 kor ahogy lefeküdtem el is aludtam. ma 10 voltam ágyban kisebb megszakításokkal... :oops:

Gabinak a testvére 3.-án infarktust kapott.. Gabi élesztette újra két mentő is volt kinn nála 40 percig küzdöttek ők is érte, mire beindult a légzése. Gondolhatjátok élvezet volt igy tanulni a másnapi illetve a pénteki szóbeli vizsgára..... tiszta ideg voltam.
Kórházban volt...ott is többször kellett újra élesztetni, meg egy ideig mesterségesen altatták. Aztán az intenzív osztályra került. Vasánrap meglátogattuk, szegény nagyon sajnáltam, mert bár azt mondták róla hogy agyhalott...mikor gabi mondta hogy jól van Sebi(ez volt a bece neve) akkor mi most megyünk de majd jövünk még....hirtelen elkezdte szaporábban és hangosabban venni a levegőt.. a szemét is kinyitotta és pislogott pulzusa felment, és ugyanezt csinálta a másik két testvérénél is. Az orvos azt mondta ez véletlen, de én ezt nem akarom elhinni...hogy ez ennyire véletlen lenne...nah mindegy
aztán hétfőn átkerült egy másik osztályra ...ahol csütörtökön 9:05-kor meghalt (hát van egy két tippem hogy miért halt meg ilyen hamar de ez már lényegtelen :cry: :cry: :cry: )

S az a legmegrázóbb számomra hogy Gabi ezt már csütörtök délelőtt tudta s nekem csak pénteken délután mondta meg mikor haza jöttünk....s azért nem mondta meg hogy ne legyek az oklevél osztómon szomorú, mert tudta hogy mennyire várom :cry:

a képeket hozzom nem sokára :-)

Kép
kbernadett

Betti: részvétem Gabi tesója miatt...

iwiw-re tettem fel májusi képeket :oops: Júniusban nem is csináltam egyet sem. Lehet, hogy a fennmaradó néhány napban bepótolom :wink:

Kép

Kép

Kép
Ja... nagy kedvvel eszik... tegnap is ordított, amikor az apja akarta etetni...

Kép

Kép
szolkata

Kép Kép Kép ez egy kicsit sötét Kép oklevelem

Kép
kbernadett

Kép na ez jobb ezt akartam :-)

Kép
kbernadett

Kata!
nagyon vagányak ezek a skacok!!!!én már láttam az új képeket, kérdezni is akartam hol vagytok lefényképezve családosan?

Betty!
gratu még egyszer ehhez a szép bizonyítványhoz!

milyen idős volt Gabi testvére? és családja volt?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Jaimee, kívánunk sok-sok boldog szülinapot! Kép

Látom hiszti terén nekem még hallgatnom kell. :lol: Azért jó, hogy lassan szoktatják hozzá az Apróságok a szüleiket ehhez az egészhez. :P
Tegnap csak 3 játszótérre kellett bemennünk, mert a Fiatalember már jó messziről kiszemelte a hintákat és nem tágított. :roll: Ma is a csepergő esőben óhajtott hintázni. :|

Anikó, 2.-án megyünk vérvételre, úgy félek, nehogy ismét csak kínozzák, és ne sikerüljön. :?
Szerintem neked nem kell aggódnod a reggelik miatt, főleg, hogy később azért eszik, jó, hogy a gyümölcsöket is kedveli. :) Nagyon ügyesen bővül Dorka szókincse. :)

BbJudit, én is csak tavaly óta próbálkozom a fagyasztással. De tavaly csak zöldségeket tettem el, azokat blansíroztam, illetve előfőztem, majd gyorsan lehűtöttem, fagyasztottam. Olvadás után tényleg olyanok voltak, mint a friss zöldségek.
A gyümölcsökkel most kísérletezem...
De jó, hogy Leti szája gyógyulgat!

Márti, a sárgabarack nem jó fagyasztva. Kivettem egyet próbából, és nagyon összeesett. Esetleg turmixolva, sütibe jó lesz az a néhány darab. Jó, hogy legalább a cseresznye, meggy jó lesz.

Balwin Judit, nagyon izgalmas már itt a végén. Nemsokára magadhoz ölelheted Hunor bébit. :wink: Aranyos lehet Luci, mikor köszön a pocaknak. :wink:
Pont a dinnyére gondoltam én is, mint következő gyümölcs. :)

Kata, örülök, hogy negatív lett a vizsgálat eredménye. :) Orrmandula dolgot sajnálom :( , nekem 5 éves koromban vették ki, nem emlékszem rá, és utána sem volt vele probléma. És szépen haladtok Marcival is, biztos nem is emlékszik már arra "túlkajálásra". :)
Nagyon aranyosak a fiúk a képeken! :) Milyen husi baba Marci! :D

Szami, nem mondod, hogy a hisztis korszak még 6 és fél évesen is tart?! :roll: Nem Jázmint akartál írni? Gondolom nem, csak reménykedtem egy pillanatig. :lol:

Betti, gratulálok a kisfiúhoz! :) És mégegyszer az oklevélhez! :) Jók a képek!
A másik dolgot sajnálom. :( Őszinte részvétem! :cry:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Hoztam néhány képet:
Kép komolyan

Kép pici mosollyal

Kép békésen alszik

Kép járgánnyal

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Szép napot!

Balwin Judit: jelentkezz!!! MZperX jelentkezz!!

Betti: gratulálok még egyszer!!! Nagyon jól állt a talár! És Bettike milyen nagy!!!

Gumimaci: olyan Nimi a fényképeken, mintha festve lenne kis porcelán baba :wink:

Bbj: egyik kedves barátunk vadásztermében, épp vacsi volt a b.társaságnak. Ez lesz a héten az utolsó vizsgád?

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Visszaolvastam!

balwin Judit!!! Akkor szerda vagy csütörtök? :lol:
Ja, Tescos pontokat gyűjtöm... De ráér még! Egyéb dolgaid vannak most!

Betty! Gratulálok a babához!!! Jó egészséget és sok tejcsit kívánok Máténak!
Neked pedig gratulálnék újból a bizonyítványhoz!

A Gabi testvérével történteket borzasztóan sajnálom... Őszinte részvétem a családnak. És le a kalappal Gabi előtt, hogy ezt a rossz hírt még másfél napig titokban tartotta, a te érdekeidet szem előtt tartva.

Ildi! Nimit meg kell zabálni! És te meg milyen kalapmániás vagy! Még ilyen "tökfedőket"! :lol:
Merre laktok? Jó lenne egyszer összefutni! Megzabálnám ezt a kis fürtös angyalkát!

Szami! Sajnos az utileírásod utolsó részénél én is csak a képeket nézegettem meg. De ma már vittem Balázst bölcsibe, visszaolvasok! Azt láttam, hogy kedden musszakát ettetek! Én szerdán csináltam! :lol: Ugyanúgy besamellel, sajttal a tetején... A húst cukorral és fahéjjal kell ízesíteni 8az én receptem szerint). Ízlett mindenkinek, még anyósomnak is! :D

Jaimee! Nagyon boldog születésnapot kívánok!

Hirtelen ennyi...

Olga

Kép
juhaszolga

Katlina! Ment Pü!

Olga

Kép
juhaszolga

Köszönöm szépen a szülinapi köszöntéseket! :)
jaimee1

Hola.

Megint csak rólam gyorsan, bocsi :oops:

Tágulgatok, tágulgatok :) Magzatvíz még mindig tiszta, buki tök lent, de még nem beékelődve. Únnézki, szerda lesz a napunk :)
Tegnap sűrűsödtek a keményedések, éjjel pedig voltak gyengus jóslók is. Most inkább keményedgetek megint...

Majmég jövök valamikor...

Judit
Kép

Kép
balwin

Jól van Judit ez az! Kezd izgi lenni! :D

Ha még benéznél mostanában: Ha van ilyen egyáltalán akkor gyors, könnyű szülést kívánok! Meglásd nemsokára a karodban lesz a gyönyörű kisfiatok!

Olga

Kép
juhaszolga

Balwin, micsoda izgalmak! Kiváncsi leszek, ennyire türelmes lesz-e idekint is :lol:

Kata, micsoda vagány képek!!!! Én nem iwiwezek, feltennéd ide is azt a képet, amiről Judit írt?

Betty, részvétem Nektek, hány éves volt Gabi testvére? És milyen figyelmes párod van!

Ildi, az utolsó képen milyen jól mutat Nimi a biciklihez illő szerelésben! És az a haj az utolsó előtti képen! Nem semmi!!!

Mondtam már, hogy Jázminnál pár napja tart a miért korszak? Egy nap kb 80-szor teszi fel ezt az ominózus kérdést... :roll:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

És most egy kis útleírás:

Csütörtökön ismét egy körútra indultunk, aminek első, gyors megállója Spártában volt. Bár az egyik legnagyobb hatalommal bíró görög városállam volt, az ókori Spártának nem voltak erődítményei, és az útikönyv szerint is kevés emlék maradt ránk a város fénykorából. Na, de azt azért mi sem gondoltuk, hogy összesen pár követ fogunk találni „Archeological Site” elnevezés alatt…

A körutunk aztán egy látványosabb helyen folytatódott, ami kicsit kárpótolt minket Spártáért. A zordon Taigetosz hegygerincén terül el Misztrász, mely Bizánc fővárosa volt.

Kép

Az egykori várost a XIII. században frankok alapították, ám nemsokára bizánci fennhatóság alá került, s az itt uralkodó hercegek despota rangra emelkedtek (ami a császár utáni második legnagyobb rang volt). A despota itteni palotája a szellemi élet központja volt, akinek felesége olasz családból származott, így ezen a helyen találkozhatott egymással a keleti és a nyugati szellemiség.

Kép

Kép

Kép

A ma már inkább romos város egy felső és egy alsó részből állt, melyet a Monemvaszia kapu kapcsolt össze.

Kép

Kép

Goethe a Faust második részében a misztrászi várba helyezi Faust és a 3000 év után felélesztett Szép Heléna találkozását.

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szamóca73 2011.10.31 16:18-kor.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?