Új privát üzeneted érkezett!

Azt is megkaptamm, biztos jó-e, hogy itt veletek elmélkedek, és mindig felhozzuk a fájdalmunkat egymásnak, de ezt már mondtam, hogy bízza már rám, hogy mi jó nekem, legalább ez maradjon meg.
Mi lenne akkor a sorsunk, hallgatni és meg sem történtté tenni?
A Singer Magdi könyvben van egy rész, ahol egy anyuka kérdezi, hogy ha a holokauszt túlélői kiállhatnak elmondani, nekik milyen rossz volt, mit éltek át és mindenki sajnálja őket, akkor mi miért nem mondhatjuk el, mit éreztünk a gyermekünk halálakor? Ez miért szégyen.
Én egyébként azt gondolom, ha akkor és ott beszélhetnénk róla, mikor jól esik és csak türelemmel meghallgatnának, már többet érnének el, mint ezzel a sürgetéssel.
Mert előbb vagy utóbb mindenki megbékél a sorsával és értelmes emberek lévén felfogjuk, amit kell.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Megérkeztünk, már alig vártam, hogy jöhessek, rá kellett jönnöm: függő vagyok:):):)

Betti, a párodnak tuti, hogy rossz napja volt, azért mondott ilyeneket! Ezt nem lehet sürgetni!!!
Igaza van Aarnika-nak, még egy laza gyomorrontás után is vigyázunk, a történtek után meg (már bocsánat) távolodjon is el az a barát, aki ezt nem érti meg. Aki megérti, az biztos lehetsz benne, hogy messziről, de veled van, és támogat abban, hogy addig gyászolj, dolgozd fel a dolgokat, ameddig neked arra szükséged van. Én sem voltam még babalátogatóban, pedig július elején megszületett a kislány. Egyszerűen nem megy és kész. Majd megyek, ha felkészültem, ez lehet még fél év, de akkor sem hagyom, hogy rám erőltessék!!! Eddig az életemben mindenkivel toleráns voltam, talán túlzottan is, legalább most had legyek egy kicsit "önző" magammal szemben.

Betti, legyél önző egy kicsit, kapd ki azt a távirányítót a férjed kezéből!!!
:twisted: :roll: :wink:

Többiek? Tünci, Melcsi, vagytok?
Vendég

Mirci, szeretettel várjuk a történetedet:)

Betti, a férjednek elmondhatod szerintem, hogy azért javuló tendenciát mutatunk, már azért szó esik egyre gyakrabban más, vidámabb témákról is. Az igaz, hogy néha lehúzzuk egymást, mert rosszabb napok vannak, de így legalább kiadhatjuk a fájdalmunkat:)

Ha esetleg mégsem tudod megszerezni a távirányítót, megpróbálom megszerezni a filmet és elpostázom majd:):)
Vendég

Szia Boboka!

Én vagyogatok. Mindig felnézek hozzátok mi ujs... mert én is úgy érzem függő lettem. Veled mi van?

Tünci te merre jársz?
melcsike70

Boboka

Nem, a férjemnek nem volt rossz napja.
Ezek a mindennapi tények.
Júliusban született, az azt jelenti, hogy lassan 3-4 hónapos, na én addig nem várhatok, azt hiszem ha két hetem van még a látogatásokra, nagyon közeli barátok és hát ugye nem marhatom el őket, mert ők támogatnak minket, menni kell.
Majd felveszem a mosolyt és elgügyögök.
Megy ez nekem, ha akarom.
Egyébként tegnap úgy éreztem magam, mint egy kisiskolás, akit letolnak és a sarokba állítanak, melegem lett a szégyentől és olyan megalázott érzésem volt, hogy jaj, hagyd már abba ezt a szöveget...
Ilyenkor úgy beléd szorul minden hirtelen, megkukulsz, és tényleg szégyenled, hogy ez megtörtént és még beszélsz is róla.
Na ezt nem fogom mégegyszer átélni, mert nem fogom a lehetőséget mégegyszer megadni erre.

Távirányítóra nincs esély, mostmár úgyis mindegy, már vége lassan, Patrikék eltáncolták Babyvel a nagy táncot.

Holnap munka és lesz mit csinálnom.
Kedden megyek Pestre egy megbeszélésre.Kis kimozdulás.

Betti
Kép
betti0412

Komolyan mondom lányok összeteszem a két kezem, hogy nem született az ismeretségi körünkbe most baba, és nem kell ilyenről döntenem, hogy menjek vagy ne menjek. Nekem legyen rossz vagy másnak?
melcsike70

Boboka
Istennő vagy!!!!!
Szegény Tüncit is zaklattam már film témában.
Láttam én már ezt, de az örök klasszikus. Igazából van néhány darab, amit ha bármikor rossz kedvem van, előkapok és megnézek, mert attól jobb kedvem lesz.

Második menstruációm kezd jelentkezni a testemen. Már itt van az első hírnök, jövő hét elejére szerintem beindul, csak remélni tudom, hogy kevesebb lesz, mint múltkor, mert érdekes munkahelyi körülmények állhatnak elő, ha meg sem tudok majd mozdulni, de Lányok van egy sejtésem, hogy a keddi pesti utazásom során fog elkapni. Ez másként nem is lehet. Kíváncsi vagyok azért, de tuti igazam lesz.

Betti
Kép
betti0412

Melcsi
Ez tényleg szerencse, mert nehéz nagyon.
Nem akarsz megbántani embereket, ugyanakkor el sem tudom képzelni, hogy elbeszélgessek egy Anyukával, arról, mi a napirnedjük, hogy fejlődik a Pici, vagy mik az aktuális tapasztalatai, mikor ott gügyög a kezében, vagy ne adj Isten felajánlja, hogy foggd már meg.
Meg dícsérni, hogy milyen aranyos, meg jaj, de szép.
És most nem cinikus vagyok, de ezt nem tudom még most el sem képzelni, mindazok ellenére, hogy nagyon örülök annak, hogy megszülettek ezek a Babák, mert jó helyen vannak és szeretik őket.

Betti
Kép
betti0412

Jó éjt Csajszik!
Elteszem magam holnapra, mert 5.-kor kelek.

Betti
Kép
betti0412

Betti, írd majd meg, hogy milyen filmek érdekelnének, és megteszek minden tőlem telhetőt:)

Hát, nekünk is nagyon közeli barátoknál van a baba, az egyik helyen, ahol júliusban született, ott a srác volt évfolyamtársam, ide s tova kb. 9 éve ismerem, a másik helyen, ahol 2 hete született a baba, ott meg a srác a férjem gyerekkori haverja. Lehet, hogy gáz, de a férjemen keresztül gratuláltam nekik, még arra sem voltam képes. Úgy éreztem, hogy nem lenne őszinte a gratulációm, úgy meg semmit nem ér. Persze, örülök én is, hogy jó helyre születtek a babák meg minden, de akkor is, irigy vagyok, hogy velük ott van, és nem jönne tiszta szívből az a gratuláció. Az meg, hogy babát a kezembe vegyek úgy lenne jó, ha kettesben hagynának a picivel, tarthatnám a karomban és zokoghatnék egy jót a fájdalomtól. Na, ez lehet, hogy segítene. De még nem merem kipróbálni :oops: Majd idővel, de nem siettetem
Vendég

Jó éjt Betti
Vendég

jaj, lemaradtam mindenkiről..gyorsan visszaolvasok, aztán írok valamit..
tünci28

Vagyok még:)
Vendég

én is vagyok
melcsike70

Olyan jó volt egy kicsit otthon lenni, tök sokat aludtam:):) Persze itthon szalad a lakás, egy csomó mindent kéne még pakolászni, de szerintem ez már holnap estére marad

Nektek milyen hétvégétek volt?
Vendég

jaj,de jó hogy itt vagy!!!
Én is függő vagyok!

Bettinek is szép az avatar..

én nem is tudom mért választottam ezt,a Betti által mutatott Dion dal jutott róla eszembe, meg hogy az mit tartalmaz...
Bettinek még akartam néhány dolgot, de akkor majd holnap megírom..
Boboka jó volt a hétvége??
tünci28

Nekem nagyon jól telt:) Igazából otthon tudok kikapcsolódni, ha itthon vagyunk mindig meglátok valami tennivalót...

Igen, Bettinek is, meg Tüncinek is nagyon szép az avatar:)
Vendég

Jól megégettem a kézfejem ,de legalább most van itthon kenőcs a hegre.. :?
A párom maratoni Lost nézést csinált a gépen, mert ez HD képes, a tv meg nem, ezért nem írtam eddig..

Amiket írtatok a babalátogatásról:
Ahogy olvastam a soraitokat, megkérdeztem a párom, hogy ő menne e a gyerekkori barátjáékhoz, ahol kb másfél hónapja van a baba..kb 6 héttel volt idősebb terhes a lány, de ott is korábban jött kicsivel.Azt mondta egyáltalán nem akar menni,ne is hozzam szóba, most egy darabig még beszélni se tud a barátjával, mert csak az jár az eszébe, hogy Viola is ekkora lenne..
Lehet hogy ez önző dolog de én ennek örülök,mert nagyon rosszul esne, ha egy szót is szólna előttem a kisbabáról,ha elmenne meglátogatni..nem szeretném hallgatni, hogy édes, szép...tőrdöfés lenne a szívembe..főleg azokkal kapcsolatban érzem ezt, akikkel együtt voltam terhes,nem tudok elvonatkoztatni, nagyon fáj...

Melcsike,neked milyen a napod??
tünci28

Elmentettem a képed és kinagyítottam a Te avatarod...ilyen piciben alig látszik,de gyönyörű!!!!
tünci28

Férjem is mikor mentek horgászni az ismerősünkkel, benézett a júliusi babához. Kérdeztem, hogy milyen érzés volt, de csak annyit tudott mondani könnybe lábadt szemmel, hogy irigy vagyok. Úgy megsajnáltam :cry:
Szerintem Bettiéknél is megértenék a barátok, ha még egy kis időre lenne szüksége.

Jajj, tényleg, Tünci, olvastam ami a konyhában történt... :roll: Hogy van a kezed? Használ a krém?
Vendég

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de szerintem ezek a hozzászólásai vannak teli a legnagyobb fájdalommal Bettinek...
haragot, meg nem értést, mély szomorúságot érzek..
Tudjátok mi a döbbenetes..azt hiszem az eddigi életünkben mind erős, őszinte,tudatos nők voltunk, akik kiálltak magukért és emelt fővel éltünk...és ezekután hajtunk fejet???
nem így kéne lennie..de így van..észrevettem én is a környezetemben, ha nők trhességről gyerekről, szülésről beszélnek és esetleg hozzáfűznék valamit..nem örülnek neki..Nekem nem számítanak a szavaim, mert én "nem normálisan szültem"...
tünci28

most rendben van, akkor rossz, ha mosogatok, meg amikor zuhanyoztam a forró víz nem éppen gyógyír az égésre.. :)
de azért még sütöttem palacsintát...pudingosat. :D
tünci28

MÉg sem hagytad ki a desszertet még jó hogy abból nem lett baj.

Különben meg tényleg úgy van engem mindig erősnek látott mindenki és az is voltam, de most komolyan szinte semminek érzem magam, akinek bujkálnia kell a világ elől.
melcsike70

Nyami-nyami:):) nem lehetett rossz:)

Tünci, legalább ráfoghatod a kézfájásra, most mosogasson egy pár napig a férjed:)

Bár, nem tudom nálatok hogy van, a férjem szerintem még életében nem mosogatott... :roll:

Szerintem is tök butaság, hogy a környezetünk ilyenkor várná el a legnagyobb keménységet tőlünk...

Amikor tavalyelőtt az egyik legjobb barátnőm anyukája meghalt, nagyon nagyon sajnáltam. De amikor találkoztunk, és azt láttam, hogy erős, meg mosolyog, akkor úgy könyveltem el, hogy rövid idő alatt mennyire rendbe jött. Hát most már tudom, hogy ez egy álarc volt, és a mosoly mögött mennyire szenvedett...
Vendég

Melcsi, egyszerre írtunk:)
Vendég

ÓÓÓ, a férjecském nemigen kultiválja a mosogatást..inkább venne gépet hozzá.. :lol:
mondjuk én meg a porszívóval nem vagyok jóban..10-ből 8* a férjem csinálja. :oops:

Nem tudom boboka, nekem az Apum halt meg lassan 5 éve..de azt nem lehet ehhez hasonlítani..ez a legrosszabb ,ami csak történhet az életben bárkivel..Apu is nagyon fiatal volt és két hónap alat elvitte a rák..Az ő halálát idővel el lehetett fogadni, még ő is azt mondta az utolsó héten, hogy ebben az életben ennyit mért ki rá a sors..békében ment el..De egy csecsemő, egy kisgyermek..éppen csak elkezdi az életet..Nem, ezt nem lehet elfogadni,nem lehet megbékélni..
tünci28

Egyébként meg vagyok köszönöm. A reggeli incidens csak jól feldűhitett , de aztán nem érdekelt. Elmondtam a páromnak és ő is osztja a véleményem hogy ez egy h......... és ez megnyugtatott hogy nem csak nekem esik rosszul Különben az én párom sem akarna babázni másnál.
melcsike70

Na kérem ,amit majdne melfelejtettem!
Vadiúj ajtó 180 e-ért???Két napig tart, aztán már be se csukódik??? :twisted:
tünci28

Melcsike, az amit reggel írtál az idióta szomszédról egész nap ne memnt ki nekem se a fejemből!!!
Mondanám, hogy tényleg ne is nézz rá az ilyenre, dehát nekem se megy ,úgyhogy nem okoskodom.. :?
tünci28

Nemááár :twisted: Ezt nem mondod komolyan, hogy azt is elcseszték??? Remélem embered azért még bírja idegekkel :roll:

Én sem szeretem a porszívót sem, de valahogy az is rám marad mindig...Mondjuk most van is por rendesen :oops:

Melcsi, az a szomszéd egy bunkó!!! Írtam már régebben, hogy az egyik barátnőm nekem is a kutyája halálát hozta fel példának, de akkor a meglepettségtől köpni nyelni nem tudtam, pedig azért jó lett volna megmondani a magamét. Az ilyeneket el kellene tudni engedni a fülünk mellett
Vendég

Csajok, gyorsan lezuhizok, kb. 5-10 perc és jövök vissza:)
Vendég

Hát ez gáz szerintem én már tényleg kiütném ezeket. MOst gondolom valamit léptek ajtó ügyben ugye?
melcsike70

Boboka én annyira bírom hogy ilyen édes vagy!!!Még szólsz is hogy elmész zuhanyozni,nyugi maradok..kár hogy Betti alukál már..
A dirty dancig miatt ne szomorkodjon, mert a film+-on én az elmúlt két hónapban vagy ötszor láttam..sok az ismétlés.
Én tv-ben nemigen nézek filmet, hülyét kapok a reklámoktól!

Holnap reggel megyek a helyi jegyzőhöz, remélem lesz előrelépés babakötvény -hagyaték ügyben.Meg megkérdem ezt az állattartás dolgot is, mert e-mailben azt írták hogy nincs az önkormányzatnak külön rendelete erre..gondolom akkor a törvény mérvadó itt is..csak akkor nem tudom hol lehet panast tenni..mostmár van 30 tyuk, 20 galam, két kecske..olyan bűz van hogy nem igaz..és ez osztatlan közös telek, nagyon pici udvarral.
tünci28

Én nem tudom elengedni a fülem mellett mert tényleg ugy vagyok vele hogy ölni tudnék a gyerekemért vagy a gyerekem emlékéért. Adja már meg a tiszteletet az én Angyalkámnak.
melcsike70

Én szerintem a jegyzőnek kell róla tennie mert igenis van rá valami törvény hogy kell a véleményed róla.
melcsike70

Ajtó ügyben reggel telefonál az uram..azt mondták, amikor beépítették, hogy még fog vetemedni ugye a purhab miatt és majd be kell állítani az ajtókat és jönnek is majd, amikor hozzák a redőnyöket..Na de addig nem zárjuk a házat..egy hét múlva az uram megint éjszakás, hát én így nem maradok itthon az tuti!!!

Különben összességében nagyon nehéz idők járnak ránk..az egész ami történt velünk és akkor még ezek a folyamatos nehézségek a ház körül..már úgy érzem sose leszünk teljesen kész.a párom nagyon soakt idegeskedik, érzem rajta,hogy már neki is sok..alig vagyunk együtt, mindig érzem rajta a feszültséget..nehéz ez az egész.
tünci28

Kiváncsi leszek én is mit tudsz intézni, azért katasztrófa nem hogy ilyenek a t örvényeink hogy nem elég a bajunk, még hónapokig tovább szaggatják az idegeinket a papirokkal. Nekünk is jött valami papir a hagyatéki miatt és azt mondták előbb utána kell nézni nincs e ingatlan a kicsi nevén,
melcsike70

Boboka!Letelt a 10 perc!!!!! :lol:

A telefonban aranyos volt a jegyző, azt mondta elintézik hamar,csak vigyem az államkincstártól kapott papírokat.
tünci28

És szerintem az állatok miatt is csak érdeklődjetek mert biztos hogy nem vagy köteles eltűrni.
melcsike70

Vagyok:)

Én a hagyatéki miatt még a mai napig nem kaptam papírt... Ez is fura, ha nektek küldenek, nekem miért nem?? Nem mintha hiányozna a fájdalom, ami vele járna, de egyik városban küldenek, a másikban nem?
Vendég

Huu Boboka biztos nem tud ki jönni a zuhany alól. Vagy lehet nincs egyedül???????? :) :) :)
melcsike70

Nekünk az önkormányzatra küldték a hagyatéki osztályra és szóltak a férjemnek, de amúgy ki küldték volna ha nem ismerik.
melcsike70

Tudom, láttam, hogy túlléptem az időt:):):)

Tünci, le a kecskékkel
:!: :!: :lol:
Vendég

Boboka,ez talán amiatt van, hogy ez egy 5000 fős falu, itt nem olyan sok a h..eset..ezért lehet gyorsabb az ügyintézés.
Amikor Apu meghallt februárban,szeptemberben volt a hagyatéki tárgyalás...Az Fehérváron volt.
tünci28

Egyedül voltam :cry: csak úgy el tudom szöszmötölni az időt... Reggel kb. 5 percem van a zuhira, mindig csak rohanok :roll:
Vendég

Tünci, lehet, hogy tényleg ezért nem kaptam még. Bár nem értem, hogy a hivatalok ezt miért nem tudják egymás között lerendezni?

Végül is én is hivatalban dolgozok, tudhatnám, hogy hogy mennek a dolgok... :oops: mentségemre legyen mondva, én azért mindig lelkiismeretesen végeztem a dolgom.
Vendég

Nekem nehezen megy a zuhany alól kiszállás ha van rá időm, mert szeretek a forró viz alatt állni. Főleg amig volt a kicsi babám nem mertem forró vizben zuhizni, de most mindent betolok.
melcsike70

Jó estét!
Bocs, hogy belefecsegek én mindig kívülálló leszek, és látom azt is ,hogy Betti elment aludni. De akkor had mondjam meg amit érzek Bettivel kapcsolatban kívülállóként.
Talán legjobb, ha neki címzem.
Én nagyra becsülek azért, mert kibírod, hogy próbálsz megküzdeni, sportolsz, olvasol,dolgozol, próbálod itt kibeszélni magadból, de néha túlságosan szabálykövető vagy. Úgy értem mint egy eminens kislány - Igen mama nem csinálok ilyet többet -Igen doktor úr persze ennek így kell lenni - Igen kedvesem mindenben igazad van
Nem lehet mindíg mindenhol megfelelni. Meddig lehet ezt így csinálni?
madamrekamé

én mostanában rászokta, a sötétben, gyertyával fürdésre..jó nagy kádunk van, teljesen el tudok benne nyújtózni,átállítom a vizet 52 fokosra..az ám az igazi..az uram megközben horkol a szobában.. :)
valamelyik nap bejött,nevetgélt hogy mit csinálok sötétben..de jó, mert így nem látom a hasamat se.. :? meg amúgy is..csak nagyon kell figyelni, hogy a nagy nyugalomban nehogy elinduljon az agyam..
tünci28

most beugrottam megnézni, hogy mit írtatok. Holnap részletesen beszámolok a dolgokról.
Egyébként nagyon jó, hogy van ez a topik.
Jó éjt. Mirci

mirci001

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?