Új privát üzeneted érkezett!

Csaju!
Neked is köszönöm!
Húha, akkor valóban orvost kell váltanom, de nagyon gyorsan!
Majd megpróbálok kérdezősködni.
Sziasztok!

Kép
angelani

Angelani: ha döntőek az anyagiak, tudom ajánlani Hajdú Gábort, én nála szültem az Uzsokiban, hozzá mehetsz akár az sztk-s rendelésre is, ott nem kell fizetni semmit, legfeljebb saját belátásod szerint adhatsz neki valamit. Nagyon rendes és nem a pénz a lényeg nála. Amúgy ezt már sokszor leírtam itt, de az uzsokiban egyébként tényleg nagyon jó dokik vannak, lehet választani :-).

Csajok, nemsokára megyek a dokimhoz az összes leletemmel, remélhetőleg ma kiderül, kell -e gyógyszert szednem vagy megúszom. Nagyon szorítsatok!

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok, én még új vagyok itt köztetek, uzsokisok között. Valaki tudna adni nekem Batiz Ákosról egy személyleírást? Jövő héten megyek hozzá először, és szeretném tudni, hogy mire számítsak :-)

Közben olvasgatlak titeket...

Előre is köszi...

Titati
titati

Csaju!
Jásd - Marica Házak
8424 Jásd, Kossuth u. 72-74. Tel: (88) 587-840
1 éj/fő 2000 ft.
Téli fűtéspótlék 600 Ft/nap/ház,
Két házban 10 főt 4 szobában tudnak elhelyezni, kényelmes elhelyezés, szalonnasütő;, bográcshely, homokozó, kerthinta, napozó, védett parkoló, télen szánkózás, sielés, erdei séták, kegyhely, gajaszurdok, házi bioételek. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a tulaj néni iszonyú finom ételeket főz, ha kéritek, fillérekért.
A közelben rengeteg klassz kirándulóhely: Csesznek, Zirc, Vszprém stb.
tigris

Tkrisz!
Köszönöm!
Valószínű, hogy megkeresem.
A lombik miatt most 300.000Ft mínuszban vagyunk.
Most minden fillér számít (természetesen a doki ugyanúgy kapna), csak nem mindegy, hogy mennyit kér.
De azért nagyon sokat segítettél!
Hálás köszönet!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!
Annyira ne keseredjetek el, kezdek kikupálódni! Kép
Szóval, az az ügyintéző, aki azt mondta, hogy nem jár nekünk a fél szocpol, az nem értett hozzá, most megkérdeztem másik két bankban, és nem így van.
Szocpol jár, ha mindketten a párotokkal 35 év alatt vagytok, nincs a neveteken lakás (ha 5 éven belül adtatok el lakást, akkor azt hiszem valami pénz visszaforgatási kötelezettség van, de ez nekünk nem kelett) és a jelenlegi lakóhelynél nagyobbat vesztek. (van egy táblázat, hogy hány főnek, min. és max. hány szobás lehet a lakás.) Új építésű lakásra jár a teljes összeg, és ott be is lehet vállalni még egy gyereket előre. Használt lakásnál fél szocpol jár, és csak azok után a gyerekek után, akik már megszülettek, itt nincs előre bevállalás (viszont ha pl. a kölcsön törlesztése alatt születik még egy babó, akkor arra is igényeheted, és azzal is törleszthetsz!).

No ennyi, remélem azét érthetően írtam le. Most éppen azzal szívóznak, hogy nem akarják elfogadni jövedelemnek a kutatói ösztöndíjamat, mert ilyennel még nem találkoztak. Kép Na mindegy, majdcsak túlleszünk ezen is.

Tényleg jó tavasz lett (bár a hét végére esőt mondanak), én is szívesen mennék kirándulni. Pihiről szerintem majd csak nyáron lesz szó, addig őrültek háza van.

Angelani, ha egy kicsit is meginogtál, válts orvost, mert a teljes bizalom szerintem szinte mindennél fontosabb. (pláne, ha van még olyan orvos, akinek nem kel sokat fizetni!) Én is a 16. hét után váltottam!

Na jó sokat írtam, bocsi!
Volt már szó tavaszi taliról? (bocs, nem tudom sikerült-e mindent vissza olvasnom)
sus

Sus!
Igazad van, köszi neked is!
Angelani

Kép
angelani

Sziasztok!

Titati:sajnos én még a nevét sem hallottam soha,így nem tudok segíteni,a lányok közül sem szült senki nála,de talán valaki ismeri. Kép

Sus:jó hírek!Még jó,hogy mást is megkérdeztetek!
A tavaszi taliról még nem volt szó azóta,szeritem várjuk meg amig tuti jó idő lesz és majd akkor nézzünk egy időpontot.
Ha Dóri még mindig úgy érzi,hogy hozzájuk mehetünk,akkor minden rendben,de majd meglátjuk.
Dóri:még van időd gondolkodni az ajánlatodon.Ha még mindig áll,akkor csak úgy,hogy mi viszünk mindent ami egy jó kis beszélgetéshez kellhet.

Remélem hamarosan már végképp jó idő lesz!!!

Annamari
kismuki

Kismuki:

Azért köszi :-) Hátha valaki :-)

Titati
titati

Sziasztok!

Itt vagyunk mi is,nem tüntünk el,csak olyan összevisszaság van a fejemben most.De idővel,majd megjavulokKép

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!
Sus, nincs valami jó kis kalácsrecepted kenyérsütőhöz? Úgy emlékszem Te profi vagy ebben.
Lányok, lehet nálunk a tali, jövő vagy utána héten megyek egy pályázatíró tréningre, még nem tudom a pontos időpontot, attól tegyük függővé, hgoy mikor találkozzunk.
Addig megnézem azt is, hogy az Örsről mikor indul ide busz, vagy többen össze tudtok ülni egy autóba.
Homokozó és kismotorok, bébitaxik vannak itt szép számmal, úgyhogy akárhányan jöhettek.
(Nálunk a legnagyobb létszámú buli eddig 42 fő volt, azt nem tudjuk úgysem felülmúlni:-)
Csüt kiderül tehát a tanfolyam időpontja, úgyhogy utána megírom, hogy mikor lesz.
Dóri
tigris

Sziasztok!
Egész nap nem volt jó a fórum, lehet hogy karbantartási műveletek folytak???

Titati!
Nekem volt szerencsém hozzá többször is a kórházban, hát ha ő lenne az egyetlen nőgyógyász a földön, akkor szülnék inkább itthon, saját felelősségre. Persze ez csak az én véleményem, na meg még egy lányé, aki nála szült, együtt feküdtünk bent és még sírt is a doki miatt Kép

Tigris!
Köszi a címet, ti voltatok itt? Csak társasággal érdemes menni, vagy hármasban is?

Hétvégén Anyuéknál voltunk, meglepi-szülinapi bulit szerveztünk neki, nagyon jól sikerült Kép

Kép

Kép
csaju

Tigris, volt valahol kalács receptem, előtúrom és holnap küldöm! Kép
Hol tartanak pályázat író tréninget? Ez engem is érdekelne. Esetleg a legfontosabbakról kiokítasz engem is? Kép (vagy ez valami spéci a te szakmádhoz?)

Szerintem ha jó idő van, akkor egy kertben biztos elférünk a talin.

Jó éjt!
sus

Lányok !!!

3napja nem jött meg,pedig nekem sohasem késik egy napot sem.Lehet hogy mégsem megyek vissza dolgozni és mégsem fog a dokim megműteni?

Nagyon úgy tűnik:ugyanis délután vettem 2 tesztet és mind a kettő pozitív lett!!! Kép
Persze tudom nem kéne ilyen korán elmondani,meg azért meg kéne várnom amíg a dokim is rábólint,de le kellett írnom nektek!

Hiszen úgyis valószínüleg veletek fogok róla a legtöbbet beszélni.Egyedül azt furcsállom,hogy Márkkal már szinte a teherbe esésem utáni reggel hánytam,most meg meg sem fordult a fejemben,hogy lehet valami,főleg hogy figyeltünk is apával!
Ez a sors...mégiscsak így kellett lennie. Kép

Na megyek kalkulálni,bár így nem lesz mit,mert a lakásvásárlási projektünk elúszott,de kit érdekel már?!

Puszi mindenkinek!

Annamari
kismuki

Annamari, nagy gratula! Kép Miért kéne a második babóval is hánynod, ha ennyire örülsz neki? Szerintem úgy indulj neki, hogy szuper, kellemetlenség és probléma mentes terhességed lesz, így nagyobb az esélye, hogy így is történik! Kép Kép

Vigyázz MAGATOKRA (Kép)! Írj, ha már többet tudsz!
Sus
sus

Annamari!
Nagyon sok boldogságot kívánok a babához, húúúúú, ez de szuper hír Kép
Leeht hogy ő kislány lesz, azért nem vagy rosszul Kép Kép Kép

Kép

Kép
csaju

Sziasztok Lányok!
Én is az Uzsokiban fogok szülni, gondoltam csatlakozom hozzátok. (11+3 nap)

Annamari!
Gratula a bébihez!! Kép Kép Milyen jó is pozitív tesztet látni, akkora öröm volt nekem is. Kép Kép
Hányással kapcsolatban, 6.5 éves kisfiammal még csak egy hányinger sem volt, most meg egy nap min. 3 alkalommal. Kép

puszi mindenkinek,
Dóri
Vendég

Szia Dóri!
Kinél fogsz szülni? Gratulálok és sok boldogságot a Manóhoz Kép

Kép

Kép
csaju

Sziasztok Lányok!

Kicsit eltűntem, engem is elkapott az influenza. Hál'Istennek túl vagyok, de két napig lázas voltam és mindent kihánytam, még a teát is. De két hét alatt kimásztam.
Nagyon gyorsan megy az idő, 4-én 8-ra megyek AFP-re. Jön akkor valaki?

Milyen a kismama torna és hány hetes kortól szabad, vagy érdemes járni?

Dóri, te kinél szülsz?
Olvastam az őszi babásban, hogy Újpesten laksz, én ott dolgozom Kép

Ki fog még szeptember 10-e körül szülni?

Puszi mindenkinek,

Vuk
vukkocska

Csaju!
Kép Köszönöm, remélem minden rendben lesz, olyan aggódós lettem így 30 felé.. Kép
Kalocsai Gézánál fogok szülni. Az kisfiamat is nála szültem (4250g) anno. Neked ki az orvosod?

Vuk!
Bárcsak Újpesten dolgozhatnék, ehelyett napi kb. 2 órát autókázom a munkahelyemre. Kép
Te pont egy hónappal előttem fogsz szülni (ha a bébik is úgy akarják). Kép Kinél?

Pussz,
Dóri
Vendég

Annamari: Gratulálok én is, ez aztán a hír! Számolj be, ha többet tudsz, nagyon várjuk! :-)

Dóri: neked is gratula a babóhoz!

Vuk: tényleg jól eltűntél, örülök, hogy meggyógyultál!

Kép

Kép
tkrisz

Szia Dóri!

Nekem Gyarmati a dokim.
Én zuglóból járok újpestre, ez még nem olyan vészes. Aztán Kistarcsára költözünk, remélhetőleg még a babó születése előtt. De akkor már nem dolgozom Kép Kép

Mennyi idős a kisfiad?

Pussz, Vuk
vukkocska

Szia Vuk!

Gyarmati egy fiatalabb doki, ha jól emlékszem, rendinek tűnt. Mondjuk az uzsokis orvosok általában mind szimpik, talán 1-2 arc van, aki nem igazán.

Gergő fiam ősszel megy suliba, 6.5 éves, úgyhogy mág jól is jön ki, hogy otthon leszek majd a babával. Kép

pussz, Dóri
Vendég

Sziasztok!!!

Annamari!!! Ez isteni hír!!!
NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT NEKTEK!!
Majd mondd, mi volt a dokinál!
Nagyon hozzátok akar jönni ez a babó! Titeket választott! Minden jót nektek!!!
Egy baba mindig áldás!

Puszika mindenkinek!
Új kismamáknak: Isten hozott titeket!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Hello lányok!

Hát köszi a gartulákat!Őrjítő,nem hogy mégiscsak így alakult.Rábeszélnek,hogy menjek vissza dolgozni,erre rögtön terhes leszek.Így aztán tuti nem kell bölcsibe vinni Márkot.
Annyira kíváncsi vagyok,hogy fog reagálni,ha majd nőni kezd a hasam.
Az egyetlen dolgo hogy fogalmam sincs hogy mikor és főképpen hogyan lehettem terhes,így kiszámolni sem tudom pontosan mikor fogok szülni,de kb. november vége-december eleje.
Majd kiderül.Még várok 2 hetet,majd csak akkor megyek vissza a Tibához...le fog esni az álla,hogy műtét helyett megint szülök nála. Kép Lehet hogy már terhes voltam mikor legutóbb nála voltam?!De azt tuti észrevette volna,nem?!

Dóri:üdv itt köztünk.Én idén 27 leszek,de én is aggódom.Remélem nálam is így lesz a rosszullét,csak fordítva mint nálad volt.Mmint nemileg!!!

Jó éjt Mindenkinek!
kismuki

Dóri!
Én Sztakónál szültem! Tegnap voltam nála, azt hitték azért megyek, mert újra babát várok Kép

Annamari!
Igen, nekem is leesett az állam. Két hete még azon örvendeztél mennyire várod a munkát, most pedig a babát Kép Kép
De akkor ezek szerint nem nagyon tettetek ellen, nem? Kép

Kép

Kép
csaju

SziasztokKép

Natessék, fantasztikus hírre kukkantottam beKépKép
AnnamariKép GRATULÁLOK, biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi baj és hamarosan szépen fogsz pocakosodniKépKép
Mikor jöttök majd a játszóra? Mindig csak délelőtt? Mert akkor esetleg néha délelőtt is lenézhetek, de csak Bazsival tudok menni, Ákos oviban van. Jó, ha az ember tud valakivel beszélgetni, amig a cseppek elvannak.

Dóri_bp: üdv köztünk, gratulálok a picihez!!Kép

Képzeljétek, Balázs négykézlábra áll, olyan kis ügyesKép Viszont iszonyú nyűgös tegnap délután óta, lehet, hgoy a foga jön, mert szopcsizni sem igen akar. Néztem az ínyét, elégg meg van duzzadva, de már a melleim is, remélem, hogy erőt vesz magán és eszik végreKép

Na, pussz
Lau
lau

Sziasztok!

Lau: gratulálok Bazsihoz, ez megint nagyon hamar jött, tényleg ügyes fiúcska! :-) A fogak is biztos hamar elkezdenek jönni, ha már duzzadt az ínye!

Annamari: hát, szerintem is illett volna észrevennie, így lehet, hogy akkor még nem voltál! Én is közvetlenül a cisztám kialakulása (és eltűnése) után estem teherbe :-)!!! Apa mit szólt?

Tegnap voltunk dokinál Mátéval, felírtak tápszert, amivel meg kell próbálkoznunk, nem tudom, meg fogja -e enni, egy barátnőm kislánya nem nagyon akarta az anyatej után. Egy hónapunk van, aztán el kell kezdenem gyógyszert szedni, addig valahogy hozzá kell szoktatni. Csak azt nem tudom, mi lesz a melleimmel, így is sokszor nagyon felgyülemlik a tej, ha napközben nem eszik belőle. Van vmi tippetek, hogy lehet apasztani?
Eszty, te biztos tudod, előre is el lehet készíteni a tápszert vagy csak frissen, ezt a hajnali ébredések miatt kérdezem...

Puszi mindenkinek, Krisz.

Kép

Kép
tkrisz

Lau!
Gratulálok, ügyes fiú Bazsi Kép

Képzeljétek, terveztünk autóvásárlást, aztán hirtelen ma a férjem eladta a mostanit és rövid eszmefuttatás után meg is rendelte az újat Kép

Így holnap Apósom autójával megyünk Anyuékhoz, kívánok mindenkinek kellemes ünnepeket és jó pihenést!

Kép

Kép
csaju

Krisz, mekkora a gyerkőcöd? Nem akkora mint Misim? Kell még neki tápszer?
A tej termelés igazodik az igényekhez. Ha fokozatosan hagyjátok el a szopikat, akkor vele apad a tejed is. (meg a gyerek is könnyebben szokja meg) Hányszor szoptatsz még?
Ezek szerint kell a gyógyszer?
Sus
sus

Sziasztok!

Csaju:igaz menszesz vége utáni héten nem vigyáztunk,de utána igen.És akkor két lehetőség van: vagy már terhes voltam a dokinál vagy a gumi volt rossz. De igazság szerint nem is érdekel,csak furi hogy a január-februárt végigdolgoztuk Kép hogy legyen kisbabánk,de semmi,aztán amikor meg már figyeltünk akkor meg sikerült.Ennek így kellett lennie.
Nem mondom,hogy nem fog hiányozni az a plusz százezer forint,de egy baba mindennél fontosabb!!!
Krisz: apa meg van őrülve,ennél már csak akkor lesz boldogabb ha kiscsaj lesz,de persze ha 2 fia lesz az is ugyanolyan szuper.Látod ez a ciszta:nekem meg mind a kettő úgy lett hogy műtétről beszélgettünk és helyette baba jön.Azt mondta a férjem,gyanús is neki,hogy mindig problémákkal mentem a dokihoz és terhesség lett a vége. Kép
Hát a tej elapasztására meg csak az a jó módszer hogy ne adj neki annyiszor,ne igyál sokat és ne egyél rendesen.Ezek nálam(nem direkt)bejöttek. Kép
Van többféle tápszer is,próbáljatok ki többet hátha valamelyik fog neki ízleni.Ha napközben nem is,éjszaka meg bármit megisznak.Én még most is adok Márknak este-reggel tápszert és a reggeli adagot már este megcsinálom és a hűtőbe teszem,aztán csak mikrozni kell.Este mondjuk ő sem túl lekesen issza,de reggel 6kor addig mondogatja,hogy tejcsi-tejcsi amíg meg nem kapja és akkor betol 2 dl-t.
Lau:nem tudom mi lesz a játszóval,de ha lemegy ez a húsvéti para akkor majd megbeszélünk valamit.Ha délután megyünk,akkor olyan 4 körül általában.Ákos meddig van oviban?

Na jó sokat írtam megint,bocsi

UI:képzeljétek Márk már azt is mondja amikor átölel és puszilgat(de kb. 6 puszit ad egyszerre) hogy anyuci!Imá,imá!(hogy imád)
Teljesen végem van tőle! Kép Kép Kép
kismuki

Sziasztok!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek!

Eltelt sajnos a hét és ismét itthon vagyunk, de nagyon jól sikerült az "utolsó" kirándulásunk Kép
Képzeljétek indulás előtti nap már dagadt a bokám Kép szombaton már akkorák voltak, mint 1-1 cipó! De megérkezés után másnap már el is múlt Kép Úgy látszik ez is egy figyelmeztetés akart lenni a szervezetemtől, hogy elég volt már a melóból. Jöjjön már a kikapcsolódás, pihenés és az igazi babavárás!

Húha!Rengeteget írtatok amíg nem voltam net közelben, alig győzöm visszaolvasni!Kép

Előszür is, Kismuki: nagyon NAGY gratula a bébihez!Nem is lehet ennél jobb hír!
Én azt hallottam, hogy minden terhesség más, de nekem sem voltak rosszulléteim és kiscsajt várok. Szóval az esély meg van rá! Kép Ezek szerint bejött a barátnőm kislányáról felrakott kép!!! Kép Nem csak a kedvet hozta meg a picúrhoz, hanem tettekre is sarkalt. KépKép

Lau: Neked is gratula Bazsihoz, ez a kisfiú megdöbbentően gyorsan fejlődik. Az egyik kolléganőmnek van egy 10 hónapos fia és még csak a múlt héten kezdett el mászni és felállni, igaz ezt mind egyszerre. A dokinkat meg imádom, néha olyan humora van, hogy kifekszem tőle Kép Csütörtökön megyek hozzá kontrollra, remélem minden oké lesz. Az utazást jól bírta a picúr, sőt nagyon élvezte Kép Meg kell mondanom én is!

Sweetlady: el vagy tűnve nagyon, remélem nem vagy beteg! Most, hogy már végre Te sem dolgozol számítok Rád szerdán. Erre a hétre mondta a Mariann a gógytornászt nem tudom mi lett belöle és most miről fog szólni az előadás, de megyek sőt én valószínű elmegyek a hipnózisos felkészítőre is, remélem Bannamari is jön.
Bannamari: Jössz? Te se írtál azóta, hogy elutaztam Kép Remélem jól vagytok az ikrekkel és nem kellett még befeküdnöd...Írj!

Üdvözlet minden új kismamának is!

Puszi Nektek
Bedi
34+2

Edina

Kép
Kép
bedi

Sziasztok!
Gratula mindekinek a teljesítményekhezKép

Nagyon kellemes Húsvétot kívánunk nektek!

Sziasztok,Anita

Kép

Kép
anita23

Krisz!

A tápszert elkészíteni kb. 30 másodperc.
Babavizet be a mikróba 20 másodpercre, akkor lesz pont babahőfokú, és utána jól össszerázod, hogy egyenletes legyen. Bele a tápszert, megint jó alapos rázás, míg el nem tűnnek a szemcsék, aztán evés. Én sose csinálom meg előre, mert tejpor van benne, így savanyodik, akár a tej. Elvileg magát a tápszert nem szabad mikrózni, rá is van írva, de a kórházban is azt csinálták. Én azért ezt elkerülöm. Csak akkor csinálom meg előre, kicsit melegebbre, ha elmegyünk, és beteszem a hőtartó tasiba üvegestül.

Puszika, eszty

Nem tudjátok, mi van ma a levegőben? Orsi nagyon nyűgös. Nagyim is rosszul van.

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok Lányok!

Millió egy éve eltúűntem, nem is tudom, hogy emlékeztek-e még rám. Az a helyzet, hogy ki kellett költöznünk Németországba május végéig a férjem munkája miatt, és a hirtelen jött utazás és pakolászás miatt nem nagyon volt időm előre leírni nektek a nagy eseményt. Na de végre itt vagyok. Megpróbálom majd visszaolvasni az eseményeket, de mindenek előtt:
ANNAMARIKépKép GRATULA A ZEBRÁHOZKépKépKép

És most tartok nektek egy kis beszámolót. Ott kezdem, hogy amikor kiköltöznünk kellett, az utazás előtti napon a férjem elkapta az influenzát valamelyik kollegájától, így két napig (közvetlenül az indulásig) az ágyat nyomta. Szombaton este 7-kor indultunk, hogy Boti végig tudjon aludni. Aludt is szegényke, mert mihelyt ébredezni kezdett, rögtön cickóra tettem, és tele gyomorral újra visszaaludt. Így mesterséges kómában tartottam megérkezésig
Igen ám, de a megérkezés sem ment nagyon egyszerűen, mert olyan hihetetlenül erős hóviharba kerültünk, hogy 3 órán keresztül szinte semmit sem láttunk, úgy jöttünk. Éjjel 4-re értünk ide, itt a bepakolás miatt boti persze jól felébredt, és játszani kellett vele. A főbérlők normálisak szerencsére, a kéró meg kényelmes. Igaz, Boti velünk alszik egy szobában, amit 4 napos kora óta nem tett, de remélem nem szokik hozzá

Na a kálváriánk már rögtön első héten kezdődött, mert mosógépet, telefont, internetet kellett szereznünk. A telefon pillanatok alatt sikerült, de mint kiderült, a vonalunkhoz ISDN készülék kell, sima egyszerű hétköznapi készülékkel nem működik a telefonálás. Az internethez vettünk egy külső ISDN modemet és azt hittük működni fog. DE NEEEM. Mindeközben a férjemnek 2 napra Belgiumba kellett mennie, és én itt voltam net és telefon nélkül. Alig vártam, hogy hazaérjen, mert a változatosság kedvéért persze én is influenzás lettem, és pont azon a két napon voltam a legrosszabbul, amikor nem volt itt. Na, amikor hazaért, akkor jött rá, hogy a táskáját az összes iratával, rengeteg pénzével (napidíj előleg) kint hagyta Belgiumban. Nem volt mit tenni, ekkor már kénytelen voltam inni egy kis vörösbort, mert arra gondoltam, hogy nehéz kezdés után már csak könnyebben mehetnek a dolgaink.
Mentek is, de hogy könnyebben??!! A takonykórom elmúlt, a táska előkerült (persze zsozsó nélkül), és az internetet is sikerült összehoznunk egy második modemmel, de olyan nagyon lassú, hogy néha azon gondolkodom, hogy működik-e egyáltalán. (itt teszem hozzá, hogy a germán precizitásról merőben megváltozott a véleményem, mióta nem tudnak nekünk normális internetet biztosítani, bezzeg a számlázást 3 naponta végrehajtják)
Sőt a hét végére mosógépünk is lett, így még síelés előtt egy nappal mindent ki tudtam mosni.

Múlt héten szombaton elindultunk hát síelni, amit nagyon vártunk a sok negatív élmény miatt. Mondjam, vagy ne, hogy az agyam majdnem felforrt út közben, mert persze minden germánnak azon a szombaton jutott eszébe közlekedni, ráadásul egy csomóan szintén síelni tartottak, így az autópályán szinte végig dugóban haladtunk. 500 km-t tettünk meg 12 óra alatt, és a helyzetet tovább nehezítette, hogy újfent hóviharba keveredtünk. Az eredetileg 7,5 órás utat végül 15 óra alatt tettük meg. Boti előtt persze le a kalappal, mert nagyon jól tűrte az utat. Lassan olyan lesz Boti, mint egy bejáratós autó, csak gyűlnek benne a lefutott kilóméterek, és minél több, annál jobban bírja az utat

A síelés nagyon klassz volt, végig sütött a nap, így Botit felraktuk egy asztalra játszani, mi meg apósommal és férjemmel felváltva vigyáztunk rá, a másik kettő meg síelt. Jó sokat tudtam síelni, és nagyon jól esett a mozgás. Persze pont síelés alatt tanult meg Boti forogni hasról hátra és fordítva, így néha nyűgös volt, hogy nem gyakorolhatja legújabb tudományát. de esténként olyan pörgésbe kezdett a sok ruha nélkül, hogy néha az asztal alól kellett kihúznom.
Síeléskor felavattuk Boti karácsonyi ajándékát (mármint amit tőlünk kapott). Ez egy gyerekhordó hátizsák. Nagyon szeret benne ücsörögni, egyedül a beszállást és becsatolást nem kedveli, de ha egyszer már benne van, csak nézeget, vagy alszik. Nem nagyon reklamál semmiért sem.

A kisfickónkat közben megkopasztottuk, mert a haja már a szemébe lógott. Most jó kerek golyófeje van. Egyfolytában szeretne felülni, de nem ám akárhogyan, hanem hanyattfekvésből hasizommal. Már tökre meg tudja emelni a fejét és a vállait. Persze a felüléstől még messze van

Most már eszik Boti almát és nő a foga, úgyhogy valami kis változás minden napra kijut itt is.

EsztyKép
Boti is tisztára nyűgös ma, szinte kezelhetetlenül. Más topikokban is ezt olvastam, úgyhogy valami a levegőben van, de nemcsak Magyaro. felett, hanem egész Európa felett.

Na megyek visszaolvasni, meg gyereket csitítgatni.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csaju!

Mi volt a gond a dokival? Leírnád nekem?

Titati
titati

Sziasztok!

Csirkesz,már hiányoltalak,jó hogy itt vagy megint.Nektek sem unalmas az életetekKép

Lehet ,hogy kérdeztem már,de ti mikor vágtátok le előszőr a gyerek haját.Csirkeszt tudom,többiek?Jó hosszú már Nimród haja,már lyan mint egy lányt,de úgy sajnáom levágni nekiKép

Kellemesen telt mindenkinek a húsvét.Mi elvoltunk Hollókőn kirándulni,mert nem jött senki aki bejelentkezett.Gyerekemnek úgy le van sülve a keze,mintha kesztyű lenne rajta,meg az arca is lesült.Hát...bizti nem visszük sehova amíg ez a hordozós autósülése van,tiszta szenvedés.Apa meg nem akar másikat venni,azt mondja,majd ha elmúlik 1 éves.

Sziasztok

Kép

Kép
anita23

AnitaKép
Mi a baj a hordozós üléssel? Az utazás kellemetlen, vagy a séta az üléssel?

Nimród haját vágd le bátran! Én eltettem a tincseket a naplójába ragasztva. Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok Lányok!

Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek, bár igazán lehetett volna olyan idő, mint ma!!

Kismuki! Gratula a bébihez! Kép Kép
Lehet, nem olvastam figyelmesen, de mennyi idős lehetsz?

Pudzi nektek, Vuk.
vukkocska

Csirkesz, jó hogy előkerültél Kép

Anita!
Máté már háromszor votl fodrásznál, a héten megyünk negyedszerre és én is eltettem az első tincseket Kép

Titati!
Én először akkor találkoztam a dokival, amikor vérzéssel bekerültem. Eleve meg voltam ijedve, na nem nagyon segített a félelmem oldásában, inkább rátett még három lapáttal. Durva volt, lenéző és egyáltalán nem volt segítőkész sem!

Legközelebb szülés előtt volt szerencsém hozzá, na akkor is volt egy-két nézeteltérésünk (nem szakmai, inkább emberi), de a szobatársam a szakmai felkészültségétől sem volt elájulva és mondom lelkileg is meggyötörte, hiszen nem egyszer sírás lett a vége!
Persze ha te meg vagy vele elégedve és szimpatikus, akkor ne hallgass senkire, válaszd őt!!!!!!

Képzeljétek, most jött meg az Illetékhivataltól a csekkünk, 128 e Ft-ot kell fizetnünk, miközben az ügyvédünk 18 e Ft-ot számolt ki. Hát mit mondjak, ez most így autóvásárlás előtt nem éppen jókor jött!!! Kép

Írt már valaki részletfizetési kérelmet?

Kép

Kép
csaju

Csaju!

Köszi a választ! Idáig 1x találkoztam vele, és nekme szimpinek tűnt... még terhes sem vagyok, így időm, mint a tenger, hogy megismerhessem :-)

Mi tavaly kértünk részletfizetést, és szó nélkül megadták.... Írjatok mielőbb kérelmet, és indokoljátok meg valamivel.

Titati
titati

Azért írtam, hogy ha neked szimpi, akkor válaszd őt!
Én már sokszor jártam úgy, hogy agyondicsértek egy dokit és nekem nem volt szimpi vagy éppen fordítva Kép

És megkérdezhetem hány hónapra adták, egy évre vagy csak háromfelé osztották az összeget? Köszi

Kép

Kép
csaju

12 hónapra kaptuk...
Próbáljátok így megigényelni... legfeljebb csökkentik. De próbálkozzatok a maximummal...
titati

CsajuKép

mi is kértümk már részletfizetést, nekünk is szó nélkül megadták. max 24 hónapra lehet kérni, és kamatmentesen elosztják az összeget a kért hónapok számával. Indoklás tényleg mindig kell, de nem kekeckednek. Csak az a lényeg, hogy a részletekkel soha nem csúszhat meg az ember, mert akkor a kedvezmény elúszik. Mi a kérelem tárgyában azért biztos ami fix leírtuk, hogy kamatmentes részletfizetést szeretnénk.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Köszi Csajok Kép

Kép

Kép
csaju

SziasztokKép

KriszKép tényleg nagyon ügyes Bazsibaba, de van olyan babó is egy másik topikban, aki már felállt!!Kép És két nappal fiatalabb nálaKép

AnnamariKép Ákost elhozzuk az oviból ebéd után, úgysem alszik már, és így csak zavarná a többieket, én meg így is, úgy is itthon vagyokKép Ma pl. lent voltunk 3-tól fél 6-ig, abból kb. másfelet a játszótéren. Balázs aludt negyed 4-től negyed 6-ig, így vele nem sok dolgom volt, csak tologatniKép

CsajuKép nekünk is kijött januárban egy csekk, anyósom örökségét úgy kaptuk másfél évvel ezelőtt a nyugdíjpénztártól, hogy túlfizettek. Egyösszegben kaptuk a csekket, de csak be kellett telefonálnunk, és megkaptuk részletre. Mi 6 hónapit kértünk, és nekünk is szó nélkül megadták.

Férjem huga napokon belül szül, annyira izgulunk miattaKép Igaz, hogy New Yorkban laknak, így nem látjuk egyhamar a cseppet, de így is szorítunk nekikKép

Lau
lau

Sziasztok!

Gyorsan írok,még a Vészhelyzet előtt.Nekünk is volt részletünk,de be kellett menni a hivatalba és fizetésről papírt,meg a kérelmet beadni,de simán megadták persze,12 hónapra lebontva,de azt hiszem valami kamat volt rajta.

Vukkocska: fogalmam sincs hol lehetek,kb.4.-5.hét körül mozoghat az én számításom szerint,de remélem ezt majd a doki jobban látja.Azért nem akarok még a héten elmenni,mert jövő héten már tuti a 6 hetes UH és azon már elvileg szívhang is lesz. Kép
Anita: én is azt hittem hogy a hordozó kb. 1 éves koráig jó lesz Márknak,de kb. 5 hónapos volt,amikor már nagyobbat kellett vennünk.És szerintem is vágd le nyugodtan a haját...a fodrászok közül sok csak 1 éves kor után vállaja.

na megyek gyorsan,mert Márk már kidőlt(megint csak fél órát aludt du.)én pedig amióta terhes vagyok hulla fáradt vagyok minden nap.Vagy lehet,hogy ez csak a tavaszi fáradtság?!
kismuki

Köszi Csajok mindenkinek, végül a családi kupaktanács (a férjem és én) úgy döntött, hogy kifizetjük egyben, mégha a spórolt pénzünk rovására is megy... lesz most elég hitelünk anélkül is!

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

Sus: Máté úgy 3 héttel fiatalabb, mint a te fiad. A tápszer mindenképp kell neki, 1 éves korig ajánlják, aztán már nem fontos. Még mindig viszonylag sokat szopizik, de próbálom csökkenteni. Csak nehezen megy... A tápszert már kipróbáltuk, de nem nagyon kell neki, eddig még 70 ml-nél többet nem sikerült belétölteni, utálja a cumisüveget is, vagy inkább játékszernek tekinti. Nem tudom, mi lesz így, ha tényleg komolyra fordul a helyzet.
Eszty, kösz az infót az elkészítésről!

Lau: hát, ha így halad Bazsi, ő is biztos feláll hamarosan! Bezzeg az én fiam 8 és fél hónapos és még mindig ott tartunk, hogy kúszik, négykézláb szórakozik, de nem mászik és a felállással is csak pár napja próbálkozik, egyelőre komolyabb siker nélkül. Születése óta nem kapkodja el a dolgokat, az apjára ütött :-), ha rám hasonlítana, tempósabban haladna :-)!

Annamari: Klassz, hogy mindketten repestek a boldogságtól! És a munkahelyeden mit fognak vajon szólni? Annyira vártak vissza!

Csirkesz: akkor nemhiába nem hallottunk rólad olyan régóta! Merre vagytok Németországon belül? Nem viselte meg Botit a nagy változás?

Anita: hogy vagytok, azóta semmi betegség? Beindult a fiad hízása? Most nálunk is alig történt hízás, de azt mondták, nem baj, biztos a sok mozgás. Viszont 3 cm-t nőtt Máté!!!

Csaju: látom, már nem aktuális a téma, pedig én is akartam csatlakozni, hogy könnyen megadják a részletfizetést Kép, mi is úgy fizettük ki annak idején! Viszont nekünk jóval több volt az összeg, pedig akkor még olcsóbbak voltak a lakások, mi 6,9-ért vettük a miénket és kb.220e Ft-ot kellett fizetni Kép.

Kép

Kép
tkrisz

Annamari nagyon nagyon örülök, hogy kisbabát vársz!!!!! :-)
Most rövid leszek, találkozóra nálunk kinek milyen időpont jó? Nekünk a hétfő és szerda délelőttök a legjobbak, akár már jövő héten is lehet!
100%, hogy kisfiunk lesz, most már tuti biztos!
Másik Dóri, szuper hogy Te is csatlakoztál hozzánk, de így Dóri néven össze fogunk keveredni,nem?
Dóri
tigris

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?