Új privát üzeneted érkezett!

Hahó,

Cinn: szép név, és legalább nem olyan gyakori manapság, nem minden 2. gyereket hívnak így... :)

Kriszta: sajnálom a stresszes időszakod és a szopit. A hajhullás amúgy mindenképp jellemző a terhesség után, ahogy a hormonháztartás ismét változik, remélem, mielőbb túlleszel rajta és normalizálódik a helyzet.
Nagyon helyesek a nővéred gyerekei, nincs sok korkülönbség köztük, ugye?

Dorka: köszi :), hát igen, elég nagynak született Gergő és jó étvágya is van. Holnap megyünk méricskélésre meg 1 hós vizsgálatra, kíváncsi leszek!

Bea: hát igen, tiszta nyár van... :lol: de állítólag a hétvégén már jobb lesz, annyira sajnálom a sok árvízes területen élő embert, borzasztó lehet, hogy mindenedet tönkreteszi az eső- és egyéb vízáradat...
Visszatérve az espumi-ra, megnéztem még 1x és ezt írják:
Csecsemőkor: kávéskanállal 1 ml (25 csepp) ..emulziót tegyen minden etetéskor a cumisüvegbe vagy minden szoptatás előtt v után adja be a csecsemőnek.
Akkor ez sztem mégiscsak minden kajánál, nem? :roll:
Ti akkor nem voltatok annyira hasfájósok, ha napi 25 csepptől elmúlt! :D
Gergő is egész de. nyekergett, aztán végre elaludt, de lassan megint ébred, ahogy hallom.
Máténak boldog 4. hónapot! :)
Sztem amúgy minden régebbi uzsokis fórum ilyen, hogy maradnak az emberek és tovább beszélgetnek, de ezzel sztem nincs is baj, nem érdemes ezer újat nyitni, ha vki tovább akarja tartani a kapcsolatot, a később szülők meg úgyis nyitnak új fórumot majd, mi meg jól elvagyunk itt vegyesen és így is hozzá tudunk szólni a legtöbb témához, akár szültünk már, akár nem. :)

Erika: tegyél majd fel te is képet Bálintról, kíváncsi vagyok! Mennyit nőtt, hízott már?
Volt nektek is iskolaérettségi vizsgálat az oviban? Olyan kíváncsi vagyok, csüt. lehet menni meghallgatni h mit produkált a gyerek! :)

Puszi mindenkinek,Kriszta

Kép

Kép
tkrisz

Ja elfelejtettem vmit:

Halmainé: a beöntés maga csak 2-3 perc, amíg belédfolyik a víz,aztán vissza kell tartanod, ha tudod pár percig és akkor irány a wc, ahol megvárod, míg kijön aminek jönnie kell... :lol: Nem sok idő és semmi fájdalommal nem jár sztem, én sokkal rosszabbra számítottam első alkalommal, a második meg meg se kottyant. :)

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta, Mátét egész nap tekerte a pu és nyekergett és sikított. Bocs, nem akarom túldramatizálni.
De gondolj bele (vagy mérd ki) mennyi 25 csepp. A védőnőnk szerint rosszul írták... Szerintem próbáld ki 25 cseppel naponta, és ha néhány nap, mondjuk egy hét után nem javul, adj többet.
Nekem barátok ajánlották szintén hasfájós kisfiuk tapasztalata alapján, és ők is a napi 25 cseppet mondták. Itt a babaneten isírták a rendelő rovatban.
Védőnőt/ orvost kérdezted?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Zsuzsi: Mi újság? jaj, a napi ctg, brrr, én nagyon szerettem volna elkerülni és így is lett
szülés utáni reggel szóltam az Anikónak, hogy van fél 11-re van ctg időpontom, de már nem jövök :D, mondta, hogy jó és nagyon röhögtek a nővérrel

Plömi: nagyon édes Ábel és nagyon sokat nőtt! sajnálom, hogy idegeskedned kellett, remélem megoldódtak a gondok
hajhullás természetes szülés után sajnos, hosszú hajnál meg nagyon látványos is :?

Kriszta: elvileg nálunk is van ovi a jövő hétig, csak mi már nem megyünk
ha nem lenne ez a fránya megfázás, meg ez a gyönyörű nyári idő, akkor azért egyszerűbb lenne :(, olyan lelkiismeretfurdalásom van, hogy mindig elhessegetem a kicsitől és néha elfogy a cérnám :oops:
szerintem hízott már, de nincs mérlegünk és én nem megyek méregetni, doktornéni is azt mondta, hogy nem fontos, engem szám szerűleg nem is izgat :shock:
nekünk nem volt még iskolaérettségi, mivel csak jövőre megy suliba, bár mos is mehetne, de felesleges, legyen csak még ovis
majd meséld el mi volt, kíváncsi vagyok!

Boo: üdv itt! Zsuzsihoz csatlakozva, csak jókat tudok mondani a doktornőről, a szülésnél is maximálisan meg voltunk elégedve, ott volt végig, igaz én gyorsan szültem, de biztos másokkal is ott van, és a szülésznővel is jól összedolgoztak, ami szintén nem elhanyagolható
amúgy azt tapasztaltam, hogy a kollégák is "szeretik"
én amiatt is választottam az Uzsokit, mert közel van, nem bántam meg, bár a nővérektől és a csecsemősöktől nem vagyok elájulva, sőt... :roll:
ha esetleg konkrét kérdésed van írj nyugodtan, akár privátban is
nekem nem volt furcsa nő nőgyógyász, sőt én most kifejezetten örültem neki, valahogy most nőre "vágytam" :)

Dorka: szorítok, hogy minden rendben legyen!

cinn: szép nevet választottatok, nekünk is tetszett, csak a családban van 5, egyik Apukám :)

Kis.csillag: én nem szeretnék más fórumra átmenni, jó itt az ismerősök között :)

Hencsi: beöntés semmi extra, pár perc, a víz meleg és jól kijön, aminek ki kell :), mégiscsak jobb, mint szülés közben
a szülőszobán is van szép új WC + zuhanyzó, magadra zárod s nem háborgat senki

szép napot mindenkinek!

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Lilijudit és Zsukka
nagyon köszönöm a válaszotokat, és ha jön a kistesó, akkor priviben megkeresnélek majd benneteket az elérhetőségéért :) :wink:
akkor úgy tűnik a csecsemős nővérek sehol sem túl lelkesek :? :(
de legalább a kórház új! a SOTE-n a vizes helyiségek tragikusan lepukkantak, és 2 szobának van 1 fürdőszobája, tehát 8 frissen szült, vérző kismamára jut 1 wc - 1 zuhanyzóval :!: :evil: :roll:

KépKép

KépKép
boo

boo, csak hogy még jobban örülj az új kórháznak: akik még a régi részen szültünk, emlékszünk, hogy ott 2 kismama jutott egy normális fürdőre. :shock:

Második baba?
Az én helyzetem mondjuk több szempontból sem egyszerű, hisz egyedül vagyunk Mátéval. Illetve ... ööö ... Igen, én nem tervezhetek másik babát. Illetve ... ööö ... Vagy a lottón kellene nyernem, vagy keresnem kell egy pénzes pasit :wink:
Ha lehetne, akkor két év lenne köztük. A császár után úgyis ajánlják, hogy várjunk egy évet a teherbeeséssel.
Valahol azt olvastam, hogy az az ideális,ha 6-11 hónap telik el az első gyermek születése és a második fogantatása között.
Még bízom benne, hogy lehet testvére Máténak!
Lottót is váltok :wink: :lol:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, de itt vagyok, próbálok olvasgatni. Olyan szépek a képek, öröm nézni! :D

Zsuzsi, nagyon szorítok neked! Az én Zsoltim ráhúzott pár napot, lehet, hogy a tiéd is így tesz majd... :wink:

Hajhullás: Úgy tudom, ez természetes, mivel terhesség alatt leáll/lelassul ez a "funkció", így szülés után a szervezet behozza a lemaradást. Nekem azt mondták, hogy szedjem tovább az Elevitet... és tényleg... alig hullik a hajam. Tök jó. :wink:

Beöntés:nekem az elsőnél nem volt, szerencsére nem történt baleset. 8) Most Zsoltinál kaptam beöntést, kicsit tartottam tőle, de semmiség az egész. Tényleg lemegy a víz pár perc alatt, bemész a mosdóba, járkálsz amíg bírsz, aztán, ha jön az inger már csak rá kell huppanni a wc-re. :D Aztán megint séta, megint wc. Az egész kiürülés kb. 2-3 menet, utána minden tök szupi. :wink: :D

Hát lányok, én nem tudom, hova hízik a fiam! 8) Csütörtökön volt Zsolti 8 hetes, akkor mértem 5680g-ot.... Ha jól látom, a 3-4 hónapos babák ekkorák! Na sebaj, ha nem hízna akkor azon paráznék, inkább hízzon... :D
Csütörtökön kapja a 2.hós oltást a pneumococcus-szal együtt. Két szuri... á, szegénykém!
Elkezdett "dumálni", vigyorogni ezerrel, tegnap még a felsőtestét is oldalra fordította (érdekesen nézett ki, hogy a lába meg ott maradt :P ).

Ma voltam kontrollon a nődokinál, ha nem javulok tornával, lehet, hogy plasztikázni kell majd... ezt teszi két 4200g-os gyerek, no meg a genetika... :roll: :?
Szed valaki szoptatás mellett fogamzásgátlót? Nekem az Azaliát írták fel. Kinek, hogy válnak be a tabletták?

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Egy gyors kérdéssel jöttem, majd este lesz időm és visszaolvasom a hozzászólásokat.
Téma a bölcsi:
A ti babáitok fognak bölcsibe járni?
Mi elvileg jövő év végén kezdünk próbálkozni a kistesóval, de persze ez nem megy tapsra. Szóval ha minden jól megy mire Dorina 2 éves lesz, addigra szeretnék terhes lenni, ha nem, akkor irány vissza a munkahelyre.
Ma felhívtam az alattunk levő bölcsit, mert mindenhol azt hallom, hogy fél éves kor előtt el kell intézni a dolgokat, mert nem biztos lesz hely.
Na most azt mondták telefonon, hogy leghamarabb jövő májusban lehet beíratni a 2012-es évre(ugyanis akkor lesz 2 éves), előjegyzésre nincs lehetőség.
Na de mi van, ha nem lesz hely? Jó esetben addigra megint terhes leszek és itthon tudok maradni vele, de ha nem 2 év után vissza kell mennem melózni, mert kipenderítenek, meg 2. év után az a havi 25000 semmi.
Kicsit patt helyzet. Legjobb lenne jövő télen terhesnek lenni és megúsznánk a bölcsit.
Szóval közületek gondolkozik valaki a bölcsiben, ha 2 éves lesz a picúrja?

Kép

Kép
buba*

Én bent voltam (május első hetében, amikor az ovis jelentkezések voltak) a központi bölcsiben érdeklődni, hogy 2012. szeptemberére jelentkezhetek-e. Én Zsoltit 2,5 éves korában tervezném bölcsibe vinni, de még gondolkodom a két éves koron is.
Szóval nekem azt mondták, hogy eddig volt előjegyzés két évre előre, de beszűntették, mert nagyon sok probléma volt belőle. Például valaki előjegyzi magát, elköltözik a kerületből és nem szól. Aztán hiába keresik. Így aki beköltözik a kerületbe, esélytelenül indul, mert ott áll a foglalt hely, amit ugye az elköltöző nem fog betölteni.
Vagy például a visszamaradó bölcsisek is, akik nem mennek tovább oviba, befolyásolják a bölcsibe felvehető gyerekek számát.
A lényeg, hogy most 2011.szeptemberben kell jelentkezni -egy évvel előbb-, ha 2012. szeptemberétől akarom bölcsibe vinni a gyereket.

Buba, ha nincs előjegyzés, akkor mindenki egy időben fog jelentkezni (mint az oviba), így nem fogyhat el a hely, nem jól gondolom? Csak annyit kell tenni, hogy a jelentkezés első napján ott legyél...
Vagy úgy érted, hogy ha év közben vinnéd a gyereket, akkor már előző évben szeptemberben betöltik az összes helyet, így nem marad tavaszra hely nektek, mire a gyerek két éves lesz? Akkor viszont az a megoldás, hogy 2011. szeptemberben (vagy májusban?) jelentkezel (mondjuk munkahelyi igazolással, hogy várnak téged vissza), de csak 2012. májusban viszed, így lesz helye.

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Ági
teljesen igazad van abban, amit leírtál.
Én ebbe bele sem gondoltam. Nem hiába, első babás vagyok :)
De most már értem, hogy miért nincs lehetőség előjegyzésre és teljesen meg is értem ennek az okát.
Pont úgy tervezem, ahogy leírtad. 2012 tavaszán szeretném Dorinát bölcsibe adni.
Persze mivel mi tervezünk kistesót, így ha esetleg már akkor terhes lennék, mikor a kicsi 2 éves lenne, akkor nem hiszem, hogy beadnám bölcsibe. Max. annyit, hogy reggel 9-12-ig levinném, hogy szokja ovi előtt a társaságot.
Köszi az infót!

Kép

Kép
buba*

Én is érdeklődtem bölcsi ügyben.
Nálunk a faluban nincs bölcsi, ráadásul lehet, hogy nem is itt fogunk már lakni. Az V. kerületben van a munkahelyem, így igazolással oda van esélyem.
2011 januárban kell jeentkeznem a bölcsiben, ahol megkérik a polgármester engedélyét, hogy májusban beirassam Mátét 2012 februártól, amikor betölti a 2. életévét.
Teát együtt iratkoznánk be azokkal, akik 2011 szeptembertől járnak.
Külön nehezítés, hogy 80 jelentkező van 5-6 helyre, ennyien járhatnak kerületen kívüliek. Én a "nagyon egydülálló" státuszommal nyerhetek - addigra Máténak hivatalosan már nem lesz apukája :? .

Ági, én Cerazettet szedek.
Soha nem szedtem tablettát, így csak gondolom, hogy ettől pattogzott ki a fejem :shock: :x , de a tej mennyiségét eddig nem befolyásolta :D . Le is kopogom.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

sziasztok!

az 5 heten ortopédia vizsgálaton a köv irták:

sclerák enyhén sárgák( szemfehérje) , szélesebb előláb.

tudjátok ez mit jelent?
evaczak

evaczak, az első a máj működésére utal. Nem volt sárga a babád?
Kérdezz rá a gyerekorvosnál, lehet, hogy csináltatnak egy vérképet, hogy megnézzék a bilirubin szintet.Nem akarlak ijesztgetni, de jobb minél előbb csekkolni.
Nálunk így jöttek rá a vashiányra (mármint vérképpel). Időben kezdve minden orvosolható!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Igen, a szemfehérjével kapcsolatban én is sárgaságra tippelek. Zsoltinak is sárga volt, még a kórházban kezelték kék fénnyel, szépen lement a bilirubin szintje, viszont több hét volt, mire elmúlt a sárga színe.

Az előlábhoz nem tudok hozzászólni. Az a láb elülső része, nem? Széles lábfeje lenne a babának? :roll:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

Ági, ezt találtam:
"A láb három működési egységét a következők alkotják.
A hátsó szegmentum, a lábszár, s annak folytatásában az ugrócsont és sarokcsont.
A középső rész vázát a további öt lábtőcsont alkotja. Ez szabálytalan romboid alakú.
Az elülső szegmentumot lábtőnek, míg a harmadikat előlábnak nevezzük.

A láb csontos váza három, egymástól jól elkülöníthető része oszlik. Ezek:
1. A lábtő (tarsus),
2. A lábközép (metatarsus), és
3. A lábujjaik (digiti pedis). A láb összesen 26 csontból áll."

Néztem, hogy találok-e valamit a szélesebb előlábról, de nem. A fenti alapján azt mondanám, hogy az ujjacskáknál arányában szélesebb a lábacskája, mint az átlag.
Amit olvastam, az alapján figyelni kell majd a járására, nehogy lúdtalpa legyen. Szerintem kérdezz rá az orvosnál! Lehet, hogy tornáztatással megelőzhető.
És az a legvalószinűbb, hogy semmi baj: az átlagól való eltérés még nem baj.
Csak azt nem értem, a doki miért csak ír, de nem magyaráz.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

csajok !

Tegnap este vicces és morbid éjszakánk volt.
Még 8kor este takarítottam, mivel Bence át állt a 4 óránkénti kajára 3 óráról így tudtuk éjfélkor ébredni fog. Kis filmnézés összebújás apával mire halljuk éjfél előtt nyöszörgés jön a szobából, kihozta nekem, mondtam dobja be a cumisüveget a mikroba mert hát kóma voltam.
DE már fekve éreztem ilyen nyomást a mellkasomban, de próbáltam nem rá figyelni amúgy meg 3 napja száraz csiklandozós köhögő rohamom van, amivel nem tudok mit kezdeni.

Nem telt el két perc éreztem nekem mennem kell a wc-re, mondtam apa te etetsz….és már rohantam is. Jött ki minden alul, de azonnal éreztem lehet felül is távozik, iszonyat hidegrázás tört rám. Apa látta végem van mint a botnak, ugye két hete ő is átélt egy hányós hasmenős virust……

Annyit mondott menjek aludni majd intézi a gyereket. Hát küzdöttem fekve is az érzésekkel, nyakig betakarózva hogy ebből még baj lesz.

Aludtam is, ők este jöttek be hajalba, mikor ébredt 3-4 felé a töki akkor már ugy éreztem huh de jól vagyok, igen félig felültem az ágyban és ránéztem a gyerekre nem –e büfizett ki valamit, akkor meg a melegség öntött el és dőltem vissza az ágyba. Megint apáé volt a babó.

De éreztem fel kell kelni ,lesz ami lesz……..elértem a wc-ig de csak alul távozott……….jobban is lettem kicsit. Irány a széntabletta keresés……..
Látom apa küzd a konyhában a tejekkel……….nézem a szűrő elől……….mondom mit csináltál?
Azt mondja: jaj cicus leszűrtem a tejet mert olyan zsír réteg volt a tetején összeállva ,hogy megijedtem, mondja: ő azt nem tudta oda adni a gyereknek.

Röhögtem egy akkorát! Mondom neki: az a tápláló része a tejnek te, a többi csak víz akkor most mit eszik a gyerek? Hát ezek az apukák egy csodák, ilyenkor döbben rá az ember……….
evaczak

Sziasztok!

Evaczak: jobbulást kívánok Neked! Apuci tényleg csodálatos,diétára fogja a fiát, :lol: ,vigyáz az alakjára! :lol:

Zsuzsi:mi újság?Egyben vagy még?Mit mondott a doki néni?

Velünk minden oké,jövő héten ismét ctg+uh+doki.
Mondtam a dokinak,hogy úgy érzem jön lejjebb a feje a bébinek csak vigyorgott,és azt mondta,hogy az jó!Láttam rajta,hogy már Ő is megnyugodott azzal,hogy egyáltalán még egyben vagyunk és megúsztuk a kritikus heteket sőt még nőtt is a bébi!

Kis.csillag: Máté eszik szépen?Jobb a helyzet a vastól?
hodo

Köszi, Hodo, 6 kilót mértek hétfőn, ami jó. Jövő hétfőn megyünk oltásra, akkor lesz a havi mérés.
De ma pl nem akar tápszert enni :? . Egész nap csak a cicimen lógna, pedig éhes, nekem pedig nincs ennyi tejem. Ha éhes lesz, majd úgyis elfogadja a cumisüveget is!
Tegnap este "megkóstolta" az almát :D
Kép

Ma uzsira készítek neki tejpépet - azt kanállal kell enni, kíváncsi vagyok, mit szól majd hozzá!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Hodo: még egyben :)
Ma is voltunk ctg-n, meg pluszban megnézte még a magzatvizet is, de szerencsére minden rendben, így jövő hét szerdáig húzhatjuk még :)

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Üdv mindenkinek!
Már elég régen néztem be utoljára, de most becsületesen végigolvastam mindent.
Alexandrával megvolt a csípő uh (két hete :oops: ). még mindig egy kicsit kötött a jobb csípője, de olyan nagy gond nem lehet, mivel csak a további tornáztatás van előírva, és kontrollra is csak akkor kell menni, ha már járni fog. Tudtam szerzni egy hordozókendőt, úgyhogy mostanában inkább azt használjuk, remélem az is nyújtani fogja a lábát.

Bea: Nagyon jó ez a tejes sztori, nekem is van hasonló, bár az még talán 2 hónapja történt. Apával mentünk el valahová és a nagyi (anyum) jött vigyázni a gyerekre. Indulás előtt még fejtem és sikerült kb 60 tejet kipréselnem magamból. Volt még a hűtőben egy kis maradék tápszer, mondtam anyunak, hogy azt kiöntöm, már ne adja oda agyerknek, csináljon inkább újat és adja oda neki a tejet is. OK. Mikor jövünk haza, kérdezi, hogy hova tettem a tejet, mert nem találta, de kiöntötte a használt tápszert. ???? Mondom a tápszert kiöntöttem már egyszer én is, akkor te mit öntöttél ki? Persze hogy a tejet... :shock: :?

Nekem is apad a tejem, most olyan 400 körül van naponta az eddigi kb 550-het képest. Ráadásul, kb 3 hete eltört a kézi mellszívóm. Olvasgattam a neten, az okos szoptatós oldalak a elektromosakat ajánlják inkább. Na akkor vegyünk egy elktromosat egézségpénztárra. Nem volt egy olcsó dolog, de hát ha gyarpítja atejet, akkor legyen. Az első használatnál úgy éreztem, hogy nem szív elég erősen, de mivel ezt nem veszik vissza, ha nem vagy vele elégedett, kénytelen voltam tovább használni mivel nem volt másik. A sorozatos használat során kiderült, hogy mégsem olyan gyenge, sőt, hosszú távon nagyon megviseli a mellet (az enyémet legalábbis) egyre ritkultak is a fejések, majdnem megint kisebesedtem, még azóta is fáj, a tej meg szépen apad. :cry: Persze kiszív mindent az utolsó cseppig, az igaz, de most már állandóan fáj a mellem a nagy igénybevétel miatt, tej meg alig jön belőle... :x

May the Force be with you!

Kép
ahsoka

Sziasztok!

Kis.csillag:biztos Mátét is megkavarja ez az idő.Nekem is fáj a fejem.Aranyos ez az almás kép.Kiváncsi leszek,hogy ízlik majd a tejpép neki?

Ahsoka:kb. mintha anyukámról olvastam volna.... :) Hogy telik az idő,már 4 hónapos Szani is! Jó,hogy nem kell neki terpeszes pelus,de a hordozó biztos jó lesz neki!Főleg ha szereti is!

Zsukka: látom már a vonalzódat sem engedik kirakni...:) Biztos az a véleményük,hogy neked már a szülőszobán a helyed:)

Belőlem is jönnek ici-pici nyákdugó darabok (átlátszó zselés cucc),gondolom kizárásos alapon más nem lehet.Meg vannak pici görcsök is.Még a végén együtt szülünk!( Áh,csak vicc volt!Nem szeretnélek beelőzni!):)

Kép
hodo

Sziasztok!

Én is rendesen eltüntem, de azért olvaslak titeket!
Barbi tegnap előtt volt 2 hónapos, rohan az idő. Mi hétfőn megyünk oltásra, remélem olyan jól fogja viselni, mint az eddigi vizsgálatokat. A csípő uh-on is nagyon ügyes volt, jól tűrte ahogy a doktorbácsi össze-vissza hajtogatta.
Néhány napja újra felébred éjjel, pedig már kezdtem megszokni, hogy 9-kor lerakom, és 6 körül kelt fel. Túl korainak tűnt ez nekem.
Anyu jön délután látogatóba, a kolléganőivel.
Most megyek takarítani!

Kriszti
kislaczko

Máté ma már kb. 5x cicizett. Nem mondom, jó érzés, de jobb lenne, ha lenne is benne annyi, hogy érdemes.
Tegnap végül nem volt tejpép, mert egész nap nem aludt, viszont 5 körül elaludt az ölemben és 7-kor ébredt. Nyűgösen. Viszont elfogadta a tápszert, így azt nyomtam belé.

Ma még nem volt hajlandó a cumisüvegből enni.

Aztán elindultunk.
Az úgy történt, hogy végre eldöntöttem, hogy megyünk, felöltöztem, felöltöztettem, magamra kötöttem, még sapkát is adtam rá (amiért ordít :lol: ), megerestem az esernyőmet és elindultunk.
Hogy megyünk, az tervben volt, de az eső, a szél.... Menjük, ne menjünk?

Békésen sétálunk Cs-vel, gyerek már majdnem bealszik az ölemben... megjelenik Liza, a kutyám. :shock:

Szegény Cs, már magát vádolta, hogy esetleg nem zárta be a kaput. Pedig bezárta. Onnan tudom, hogy Mátéval kénytelen voltam visszafordulni, hazavinni Lizát.
Kapu zárva. De akkor hol ment ki?
Liza sehol - elcsavargott mellőlem. :x

A kert jelenleg mocsaras. Olyan jó süppedős, kutyakakával nehezítve (tudjátok, hogy csúszik az, ha elázik?). :lol:

Liza megmutatta, hol ment ki: ott jött vissza is.

Gyereket lerakni (ordít :cry: , mert épp elaludt, mire hazaértünk), kutyát megverni :? (gyereket azért kellett letenni, mert vele a ölemben nem tudom elég hatkonyan verni a kutyát a papucsommal).

Úgyhogy ma mégsem intéztem el az elintézni valót :x , hanem itthon ülök tovább a kanapén... :?

Most alszik. Az 5. cicizés után végre le tudtam rakni. Hogy meddig? Hajaj!

Elmeséltem Cs-nek a tejes sztorit (evaczakét). Nem értette :roll

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Kriszta, remélem, nem fáj már Gergő hasa! Bevált az espumisan?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Bea: hát sajnos nem 100%-osan, de ez szinte csoda lenne. Vannak jobb és rosszabb napjaink, ma épp egy jobb... sztem ez kitart még legalább két hónapig. :( De amúgy én az espumisant érzem a legjobbnak a kipróbáltak közül.
Nagyon klassz a Mátés almás kép! :)
Mennem kell, megint sír, felébredt.
Sziasztok!

Kép

Kép
tkrisz

Én ezt az oltást szenvedem meg a legjobban.
Igazából nem udom, köze van-e egyáltalán az oltáshoz, vagy csak az teszi, hogy Máté éjjel nem volt hajlandó egyedül aludni, ezért fáradt vagyok. Nem az a baj, hogy rajtam alszik, hanem az, hogy megpróbálom letenni az ágyába. :roll:
Éjjel 1-kor ébredt, evett, elaludt, le akartam tenni - felébredt. Újabb szopi (hátha nem lakott jól, csak belealudt volna), újra elaludt, az ágyába érve újra ébredt. És ez még2x. Feladtam, és aludtunk 5-ig. Huh.

Az oltás után hazaérve kinyomta a kúpot egy nagy sárga :shock: kíséretében. A 2. kúpnak csak a fele jött ki - nem kísérleteztem tovább. Szopi után elalud rajtam böfizés közben. Leraktam, felébredt. :? Feladtam, és így aludtunk 2,5-3 órát. :) Elgémberedett a lábam, a kézfejem és jól összeizzadtunk, de legalább aludt Máté.

Füvet még nem nyírtam, de lehet, hogy jobb is, hogy nem mentem ki a kánikulába. Máténak pedig az oltásk miatt amúúgy is szobafogság van mára. Talán estefelé, ha aludna addig mégegyet, kimegyek. De holnap is ráér, talán reggel korán még nncs nagy meleg, és olyankor Máté nagyokat alszik.

Képzeljétek, levágtam Máté haját. :(
Mivel a feje tetején kihullott (márnő az új :D ), levágtam előlről a nagy fürtjeit.

Most rázendített. :( Olyan édesen variálja a hangokat! A gege- ajge-aujge mindenféle variációja. Olyan mókás, hogy hallgatná az ember, ha nem lenne olyan szomorú, mert végülis sír. :roll:
Na, megvígasztalom.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Nagyon aranyos Máté ezen a képen.
Elképszető sérója van :) Igazi pasis
Végre meleg van, már-már nagyon is. Hogy bírjátok?
Mi napközben nem megyünk sétálni, inkább csak délelőtt mielőtt felmelegedne a levegő.

Lenne kérdésem, ami bár még korainak tűnik, de apával erről beszélgettünk:
Kis tesó volt a téma. Dorinával 2 évig maradk itthon, harmadik évben már amit ad az állam az a havi huszon pár ezer ft, az nem túl sok.
Gondoltam visszamegyek melózni, de apa mondta, hogy szeretné, ha mire a kis csaj ovis lesz lenne tesója.
Azon gondolkoztunk, hogy mi lenne, ha jövő év végén próbálkoznánk a kis tesóval és mire Dorina ovis lesz meg is születne.
Így nem mennék vissza melózni, hanem itthon lennék vele és a pocaklakóval.
csak felmerült a kérdés, ha nem megyek vissza melózni miután betölti a 2. évet mert addigra már terhes lennék és betegállományba lennék ettől még ugyan úgy jár a Tgyás, gys, gyed?????vagy mielőtt kis tesó születne vissza kellene mennem 1 évet melózni ahhoz, hogy ezeket ugyan úgy kapjam?

Kép

Kép
buba*

buba, ha Dorina 2. szülinapjáig születik a kistesó, akkor minden ugyanúgy jár, de max a minimálbér 2xse az alap, tehát most 143e Ft. A gyás így 102900 brutto, tehát olyan, mintha tovább kapnád a gyed-et. Ha később születik, akkor - asszem - már kell a biztosítotti viszony. És a betegállomány időszaka - úgy tudom - nem számít, mert akkor nem fizetsz egészségbiztosítási járulékot.

Ha nincs kinél utánakérdezz, megkérdezem a munkahelyemen Neked.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Ha megtennéd azt nagyon megköszönném.
Én is megkérdezné, csak nálunk az a baj, hogy a mi cégünknél azonnal menne a kombinálás és ezt még nem szeretném.
Megteszed akkor nekem, hogy alkalomadtán megkérdezed nekem?

Kép

Kép
buba*

Ma elfelejtettem Mátét elvinni az ortopéd rendelésre. :shock:

Annyira elfoglalt az elgémberedett lábam, és az, hogy ma az oltás miatt nem szabad napra menni, hogy teljesen kiment a fejemből.
Az is igaz, hogy egy napra két oltás bőven elég...

Csak rendel valahol ez a doki (ide havonta egyszer jön), majd oda elviszem. :roll:

Hm. :lol:

Viszont lenyírtam legalább elől a füvet. :D 6 körül mentem ki, közben 4x-5x be kellett jönni, mert Máté unatkozott egyedül (és ugye nem vihettem ki magammal :wink: ), fél nyolc körül végeztem. És tovább barnult a hátam...
Persze befejezni nem tudtam - még van a bokrok alja és a kiköpött fű összeszedése is. De holnap már jöhet Máté is. Szerintem reggel 7-kor nekiállunk, 9-re végzünk :wink: :lol: , és akkor megússzuk a nagy meleget.
Utána már csak a hátsó kert van: Meséltem már, hogy kb. 4 km gyaloglás? :shock:

buba, szívesen megkérdezem - nálunk nem kombinálnak, vagy ha mégis, az nekem már nem árthat :wink: Még a héten felteszem a csajoknak a kérdést, és jelentkezem.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Kis.csillag:ügyes vagy,hogy lenyírtad a füvet...jó meló lehet...de tényleg barnul a hátad és a reggeli napfény nem is árt!:)
Jól tetted,hogy a Máté haját is levágtad,talán jobban elviseli ő is ezt a meleget így!:)

Zsukka: vajon mi lehet veletek?Talán már babázol?Bízom benne!:)

Holnap megyek ctg-re+dokihoz aki meg fog uh-ni.Péntek éjféltől vasárnap délutánig szerintem az összes nyákdugó kijött.Meg görcsölgettem is...a védőnő szerint még az is benne van a pakliban,hogy bent tartanak majd a kórházban...
bár szerintem a Gál nyugis,feleslegesen nem paráztat és amúgy is közel lakunk,talán megúszom.

Tkisz: szegény Gergő és szegény te....sajnállak titeket ez a hasfájás kegyetlen lehet...akkor ezek szerint,ha ilyen van espumisant kell beszerezni?
Ilyen,hogy édeskömény tea nem jó?Próbáltátok?Amúgy tud kakilni?
hodo

Hodo, én imádom a kertet. Ásni, kapálni és gyomlálni nem annyira szeretek, mint füvet nyírni, metszeni és pláne ültetni, de ha tehetném, kertész lennék.
A párom szerint ingerszegény tevékenység, de én odavagyok érte!

Sajnos nem lesz kertészetem, ha nem nyerek a lottón, és ezt a kertet nincs értelme építeni, mert úgyis el kell költöznöm, de a fenntartási munkákban is nagy örömömet lelem. Remélem, Máté is kertbarát lesz!!!

Hát, igen, Zsukka talán már ölben tarja Zsoltit!
Te pedig vigyázz magadra! Nem tudom, a meleg hatással lehet-e a szülés megindulására, de vigyázz! Ha közel laksz, miért kéne befeküdni? Biztos minden rendben van, csa néha meg kell mutatni magatokat :)

És igen, az espumisan emulsio volt nálunk a megoldás. Máté teát még mindig nem iszik - vizet sem kér, így nálunk az nem játszott. Szerintem érdemes megpróbálni.

Nagyon meleg van!!! És mi jön még!!
Én tavaly ilyentájt kezdtem, nyár végére kezdett igazán nőni a pocakom, de emlékszem, az sem volt könnyű. Milyen lehet nagy pocakkal!?

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

kicsit el vagyok havazva..., Lili múlt héten olyan beteg lett, mint már vagy 1,5 éve nem volt, majdnem arcüreggyulladás lett belőle és persze antibiotikum :(, naná, hogy péntekre Bálint orra is elkezdett dugulni, így újra hívtam a doktornőt, a héten már 3x jött :(, szerencsére nála enyhébb, a füle is rendben, hérfőn kontrollon is voltunk
így viszont megmérték: 4360 g, 1 hó 3 naposan :D , kétszer mérték, mert én nem hittem el :)

Boo: rendben :)

Kis.csillag: nagyon jó az almás kép! lottó hogy áll? :wink:

Zsuzsi, Dorka: mi újság :?:

Kriszta: hogy vagytok, mi újság? Gergőnek görcsöl a hasa, vagy a szelek bántják? mert az már vagy 2x nálunk is előfordult, hogy tekergett a szelek miatt, arra is jó az espumisan?

bölcsi ügyben: én meglehetősen bölcsi ellenes vagyok, nincsenek jó tapasztalataim és félteném a korai betegségektől is, én részemről erősen remélem, hogy visszaállítják a gyest

a Ti babáitok hogy bírják a hőséget, Bálint ma eléggé szenved tőle, és sajnos a tetőtérben még este is nagyon mleg (28 fok) van :twisted:

szép napot mindenkinek!

evaczak: jó ez a tejes sztori :)

Erika

Kép

Kép
lilijudit

Erika, az espumisan a szelekre van elsősorban.

Ma nálunk járt egy fotós. Jópofa dolog, de nem tudom, ki lett a legfáradtabb.
Máté úgy döntött, nem mosolyog, amikor fényképezik. Én azt reméltem, hogy a csajszi majd elintézi, de csak addig mosolygott rá Máté, amíg látta az arcát. Amit a gép mögé bújt, a mosoly eltűnt. Azért csak lesznek képek! Én úgy szeretnék végre képet kettőnkről úgy, hogy nem a tükörben fotózom magunkat!
Cicizés közben pedig szemérmesen magunkra húzta a blúzomat úgy, hogy a feje sem látszott ki :D

A legújabb tudománya, hogy kiveszi a szájából a cumit, és jó alaposan megvizsgálja. Visszatenni még nem mindig sikerül, olyankor ordít, hogy leejtette 8)

Hát igen, a meleg. Tegnap este nálunk is 26-27 fok volt a hálóban, pedig dél után már nem is süt oda a nap.
Ma pedigmég a vakukkal is melegítettük szegény gyereket. A szél itt nagyon erősen fúj. Milyen éjszaka vár ránk?!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Ismerős ez a mosolygok, nem mosolygok mikor fényképeztek szitu.
Nálunk is pont ez van.

Ez a nagy meleg minket sem került el.
A mi lakásunk nyugati fekvésű, ami annyit jelent, hogy délután 2 órától egészen estig ide tűz a nap. Látjuk a naplementét minden nap, ami tök jó meg minden, de cserében az erkélyen este 7-kor mielőtt fürdettem a kicsit 36 fok volt, a lakásban meg 31 :shock:

kis.csillag:
Máté hol tart a forgolódásban? Megy már neki a hátáról a hasára a megfordulás?

Kép

Kép
buba*

buba, Máté meg sem próbál hasra fordulni, mer abban nem talál semmi élvezetet. :?
Ha szopizás vagy büfi közben elalszik, hasra rakom le, és úgy is marad. Ráadásul hason mindig tovább alszik, mint háton.
De ha ébren rakom hasra, egy ideig elvan, nagyon szépen tartja a fejét, rúgja magát előre, nyúl a holmikért, de aztán lerakja a fejét (már nem fél tőle, hogy elviszik :wink: :lol: ), és ordít. Amikor ilyenkor megfordítom, úgy zihál, mint aki egy nagyon súlyos veszélyből szabault :shock:
Így meg sem próbál hasra fordulni, csak egyik oldaláról a másikra görög -- ezt viszont nagyon élvezi. :D
Egyszer már átfordult a hasáról a hátár, de azóta ezt nem gyakorolja. Kipipálta, megvolt, ennyi. :?

Nemsokára indulunk ügyet intézni a városba. Ebben a melegben és UVB sugárzásban :? Sajnos nem lehet már halogatni...

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Új vagyok itt, Hodo-val tegnap találkoztam a korházban, és ő ajánlotta a fórumot.
Rólam röviden annyit, hogy szintén Uzsokis 36 hetes kismama vagyok.
Eddig minden rendben van, de a vérnyomásom elkezdett ingadozni és ha nem változik be kell feküdnöm.... no meg a vizesedés, kézfájdalom..
Nálatok is vannak, voltak ilyen tünetek?

Üdv!

Gyöngyi
gajdangy

kis.csillag
Dorina is valahol ott tart, ahol a Máté.
Épp tegnap vlt a védőnő és mondta, hogy nagyon ügyesen tartja magát hason és már 11 hetes kora óta hasáról a hátára fordul.
De hátáról a hasára még nagyon lusta.
Mondta, hogy sokat legyen hason és ne az ágyon, mert az puha és az erejének a 2/3-át elveszi az, hogy puha felületen van.
Így most letettem a földre a játszószőnyeget és azon hasalunk.
Dorina is egy ideig jól elvan hason, de egy idő után jön a sírás.
Mikor háton van, próbálom rávezetni a forgásra. Több-kevesebb sikerrel.
Szakoldalon is olvastam, hogy innentől nagyon eltérőek a babák mozgásfejlődései. Van aki aktívabb és már ennyi hónaposan pörög forog, más babák meg lustábbak. Na a lányom az. :D

Gyöngyi
üdv a fórumon!
Én nem tudok hasznos tanácsot adni, mert nekem terhesség alatt egyik tünet sem volt.
Van fogadott orvosod?

Kép

Kép
buba*

Sziasztok,

Most van egy pici nyugtom, szegénykém olyan nehezen akar minden nap aludni a hasfájás miatt, már azt sem tudom sokszor, mit csináljak vele, hogy jobb legyen... Remélem, most alszik egy darabig...

Dorka:te még 1ben? :)
Teát is próbálunk, igazából nem látom h segít vmit, d eki tudja, lehet, h mindenezek nélkül még rosszabb lenne... :roll: Kakilni tud, sőt mi több, állandóan kakil.... eszik, kakil, eszik, kakil... :roll:

Zsuzsi: lehet már gratulálni neked? :wink:

Evaczak: jobban vagy? Nem semmi volt a sztorid! :lol:

Erika: tegyél fel képet Bálintról, légyszi! :wink: Biztos ő is hatalmas már az egy hónappal ezelőttihez képest. Sajnálom, hogy lebetegedtetek, remélem, már minden rendben!!!
Gergő múlt héten 4620 g volt, azt hittem, eldobom magam, ez a gyerek egy zabagép... lehet h ezért is szenvedünk részben a szelektől...

Máté járt bölcsibe 2 éves kora utántól, nekem semmi gondom nem volt vele és nem is volt különösebben sokat beteg. Szerette is, miután beszokott, mondjuk egy darabig csak délig járt, mert részmunkában dolgoztam még az elején. Akkor még nem volt ilyen durva túljelentkezés, mint most és minket könnyen felvettek, amúgy is kerület széli bölcsi, így kevesebb a túljelentkezés. Azt mondják, most már nem ilyen rózsás a helyzet, én csak reménykedem, mert tutira most is visszamegyek dolgozni 2 éves kora körül, sajna az anyagiak... :evil:

Andi: ne aggódj, tényleg tök eltérő a babák mozgásfejlődése. Az én Mátém is lustika volt mindenben, most meg fürge nagyfiú. :)

Gyöngyi: üdv itt. Hát igen, így a végefelé ez elég sokszor előfordul, próbálj sószegényen étkezni, engem az nagyon hamar rendbehozott, pár nap alatt elmúlt a dagadás, vizesedés, lejjebb ment a vérnyomás. Kitartás! :) Fiú vagy lány lesz a jövevény? :)

Bea: ez a cumivizsgálgatás tök édi, erre én is emlékszem! :) Hát még amikor majd be is adja magának! :lol:

Pár kép, aztán megyek tovább, sziasztok. kriszta
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
tkrisz

Kriszta, szabad nevetni, de én Mátéból sokszor "kitekertem" a put. Ha sírt, mert fájt a hasa, akkor a hátán fektettem, és tekertem finoman a lábát. A hasát is szabad simizni úgy, hogy a köldöke körül az óramuttó járásával megegyezően pici köröket rajzolva haladsz, csak a köldöke alatt nem szbad, ott át kell húzni a kezed. Ez a perisztartikus mozgást segíti. Felnőtteknek is ajánlott :D

buba, nekünk jó kemény az ágyunk és a kanapénk is, de igen, nekünk is azt mondták, hogy keményen kell tartani a gyereket. Szó szerint és képletesen :wink:
Lassan azért kell majd leköltöznünk a földre, nehogy leguruljon a magasból!

Ma voltam a munkahelyemen, de nem volt ott a forrásom a gyás-gyed-gyes témához. Talán holnap tudok beszélni vele.

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Sziasztok!

Bocs, ha nem reagálok mindenre, de azért próbálom tartani a frontot... :D

Gyöngyi, üdv itt a fórumon. Én is csak azt tudom mondani, hogy kevesebb só, és bár hülyén hangzik, sok-sok folyadék. Meg sajna ebben a hőségben már nagyon nehéz nagy pocakkal. Amikor Zsófit vártam, abban az évben volt az a negyvenakárhány fok a belvárosban... hát borzalmas volt. Ültem/hevertem az elsötétített szobában és szinte nem is mozogtam... :P 8)

Gergő szép nagy baba lett! Van evőkéje! :P :D Zsolti is még csak 10 hetes, de már lassan veri a 6 kilót és ma adtam rá 68-as nadrágot, ami pont jó rá.... 8) :lol:

Ági

Kép
Kép
ági_zsófi

kis.csillag
egész jól haladok Dorinával. Egész sokat van a földön a játszószőnyege alatt. hol hason, hol háton. Marha mód tetszik neki, ha hasra teszem, hogy vissza tud fordulni a hátára.
De örülnék neki, ha lassan már fordítva is menne neki.
Köszi, hogy nem felejtetted el a gyest és a társait.

Kriszta
nagyon aranyos Gergő. Sajnálom szegényt, hogy ennyire hasfájós.
próbáltatok már homeopátiás bogyót?
van egy pár:

A csecsemő és kisbabakor gyakori panaszai és homeopátiás kezelésük

Hasfájás, hasi görcsök

CHAMOMILLA VULGARIS 15 CH, napi 2-4x5 golyó
A csecsemő élesen sír, nyugtalan, egyik arcfele piros. Széklete zöldes, spenótszerű. Állapota este rosszabb, csak a ringatás nyugtatja meg.

COLOCYNTHIS 9-15 CH óránként 5 golyó
Görcsös hasfájás esetén, ha a panaszok a has masszírozására enyhülnek.

DIOSCOREA 9 CH óránként 5 golyó
Hirtelen kialakuló, periodikusan visszatérő görcsök, melyek hátradőlve és a hát masszírozására enyhülnek.

Ki hogyan bírja ezt a trópusi időt?
Én már kezdek kidőlni. Lóg a nyelvem ebbe a nagy melegben.

Kép

Kép
buba*

Sziasztok!

Jól eltüntem, de még egyben vagyok.
Holnap töltöm a 36. hetet.
Múlt hét hétfőn megvolt az első ctg, és a doktornő szerint a külső méhszáj nem nyílt tovább, és bár már nem tart annyira, 2-3 hétig még kitarthat.
Iszonyatos ez a meleg. Csak szuszogok. Leginkább nem megyünk ki a házból, ha nem muszáj. Nincs klímánk, de szerencsére jól szigetel a házunk, úgyhogy elviselhető hűvösség van itt benn. Nagyon felmegy a pulzusom, ha mégis ki kell menni. A vérnyomásom nem, de a pulzusszámom az egekbe megy ilyenkor.

Ha géphez jutottam, átfutottam a leveleket, és megnéztem a képeket. Tündériek a babák. Hamarosan már én is láthatom Petra pofiját. :)
Nem siettetem a dolgot, de nem bánnám, ha nem húznám végig (most hogy egy kis ízelítőt kaptam a "nagyterhesek" kánikulai életéből).
Jut eszembe: a kórházban van klíma?

Kitartás Nektek is a kánikulához!

Éva

Kép

Kép
teva

teva
bár én még a régi részén szültem a kórházban, de gondolom az új részen a kórtermekben sincs légkondi.
Mivel a baba éjjel-nappal az anyuka mellett van a kórteremben, a babákra nem hiszem, hogy nyomatnák a légkondit.
Kitartás, már csak 2 napig tart ez a nagy meleg és nemsokára babázhatsz Te is.

Kép

Kép
buba*

Nálunk most a kólika ütötte fel fejét. Este rendszeresen 5-6 után elkezd sírni 10 ig nyomatja. se simi, se ringatás, se evés, se puki torna se espumisan se semmi nem segít.
Ez a kólika, és nem is hajfájós,mert hát olyanokat durrant és rotyog, meg annyit szarik fosik, bocs. Nálunk lehet valami lelki dolog ami most jön ki , meg is kérdeztem tőle kisfiam milyen trauma ért téged szülésnél , azon kívül hogy még te jól el lettél volna odabent.?@char akkor rám nevetett.
Szóval küzdelem és néha apa válla segít csak, volt hogy apa vállán aludt két órát hoyg a kanapén támasztotta a homlokát a szövetminta meg ott volt a gyerek homlokán rakok fel képet@char

tegnap kitaláltam hogy a szopipárna is nagyobb mint az én vállam jobba imitálja apáét, és akkor hasra dobtam hogy átlógott a keze rajta, igy tornászik a lábával, elnézelődik és aztán bealszik fejjel lefelé a párnán@char

tegnap már egész nap ha lettem nyöszörgés, ja és berekedtünk annyit sirt@char is édes a hangja és szerintem tetszik is neki...már kombinálja, elnyújtja....

imádja a babakocsit és ha rázzák a seggét, amint beérünk a mélygarázsba kipattan a szeme tök mindegy mennyire mélyen alszik előtte.basszus ráérez.
Kép Kép Kép
evaczak

Sziasztok!

Végre én is előkerültem :D
Június 6.-án megszületett végre Zsolti :P 3800grammal és 55 centivel.
A szülésről nem sokat tudok nektek írni, mert elvesztettem a fonalat egy idő után és császár lett a vége. A negatívumokat elfelejtve örülök, hogy így történt.

Hodo csütörtökön csatlakozott hozzám a szobába, még vigyáznak rájuk, hogy szépen fejlődjön a kiscsaj.

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Zsuzsi, gratulálok!
Hodonak is!

Másoknak az a legfőbb kérdés (bocs, h köztetek is van valaki ilyen), hogy átalussza-e a baba már az éjszakát.
Tudom én, hogy ez a szocializáció része, hogy fel kell venni az "emberi" életritmust, de engem az éjszakai szoptatás zavar a legkevésbé. Nyekereg, felveszem, szopizik, piheg rajtam kicsit, leeszem, alszunk tovább. Ennyi.
Viszont az, hogy nappal sokszor csak 20 perceket alszik, de azt rendszertelenül, ráadásul nem a légzésfigyelős ágyában... na, az zavar.
Ki kellene aludnia magát, beállni/ visszaállni egy klassz ritmusra.
Ráadásul már két este is kétszer-kétszer riasztott a légzésfigyelő. Mindannyiszor rohantam, és ő ott mocorgott, el is hallgatott a ketyere, de nagyon ijesztő volt.
Jól emlékszem, hogy Annamarinak volt ilyen jelzése egész pici korában? Bocs, ha nem jól emlékszem! Bíztató, hogy azóta nem hallottunk ilyen problémáról. Én is izakodom, csak frást apok és nem merem egyedül hagyni Mátét légzésfigyelő nélkül.

Most meg itt nyekereg, nem tud elaludni már vagy egy órája, aztán majd akkor alszik, amikor fürdeni kéne, utána pedig nyűgös lesz. :shock:

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Kép

Zsuzsi

Kép
zsukka75

Gratula Zsolti fiúcskához! Kitartást!

Egy kérdésem lenne, a bal vállában egy csomót találtam gondoltam a kórházban kapott oltás, eddig nem volt látható.
Pár napja olyan oltásos sötét barna lett aztán most meg olyan mint egy pattanás fehér a közepe, most vagyunk 7 hetesek hasonló korúak tapasztaltak ilyet?
evaczak

evaczak, a kólikáról most olvastam, hogy ez az idő jót is tesz az ilyen betegségeknek, met az izzadt bőrön jól érzik magukat a bacik. Remélem, hamar túljuttok rajta! Bennünket meg kerüljön el!
Az oltás helye Mátén is bepirosodott (doktor néni úgy mondja, megindult), de nem fehér a közepe, nem is volt. :shock:

De a nagy hír:
buba, annyira emlegetted, hogy Máté úgy döntött, kipipálja ezt is. :D Persze ezt sem láttam, mint a hátára fordulást hasról, de ma átfordult a hasára Baba :D :D
Csak leraktam a játszószőnyegre, volt valami érdekes a tv-ben, és mire visszanéztem a hasán volt.
Már reggel óta várható volt, hogy megteszi ezt a lépést, mert néhányszor már majdnem átlendült a nagy hempergőzésben, de mintha úgy döntött volna, hogy még ráér vele, inkább visszagördült mindig. Aztán egyszercsak nem. :D
Viszont egyelőre ettől még nem érzi jól magát sokáig hason :( , így egy-két perc múlva "szólt", hogy fordítsam vissza. Azóta alszik az oldalán. :)

Hát, ezek mennek (meg a bárányfelhők :lol: ).

Szép napot!

kis.csillag
Kép
kis.csillag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?