Új privát üzeneted érkezett!

Tünci, fáj még a pocid meg a vágás?
Lehet, hogy a menstruáció közeledte miatt volt olyan intenzív a fájdalom.

Mi kb. 1 óra múlva indulunk anyuékhoz, nem tudom, hogy tudok majd jönni, de azért igyekszem.

Láttam, Betti oda is járt főiskolára, ahol én nőttem fel:):)
Vendég

Tünci, én is hasonlót szerettem volna Melcsinek írni, remélem úgy sikerült, ahogy gondoltam, nem szerettem volna megbántani senkit.
Vendég

belenéztem a fotós honlapba... :cry:
tünci28

Értelek benneteket, és főleg tőletek hogy is fogadhatnák bánatóan, mikor ugyanazt átéltétek, mint én. De higyjétek el én már beszéltem olyannal aki szakértő a dologban, és tettem volna lépéseket ha azt mondja megéri, de Ő is azt mondta. Bizonyitani nem lehet és én ezzel tisztában vagyok. Csak a szivemben soha soha nem kapnak megbocsájtást. Ez amiben teljesen biztos vagyok. Az mellett haragszom magamra is, amiért nem tudtam az "anya pocijában " tartani, pedig higyjétek el, ha valaki akkor én vigyáztam rá. És rám is vigyázott mindenki körülöttem, mert én már sok mindenen keresztül mentem. Tényleg a legapróbb veszélynek nem tettem ki magam, és mégis haragszom magamra a testemre, amiért nem tudtam bent tartani, hogy biztonságban legyen. Egy kicsit kapcsolódjatok ki ti is.

Tünci

Remélem én is hogy tényleg jobban vagy?
melcsike70

Éjjel én is végig néztem. Sőt még azon kivül annyi mindent. Hosszú volt az éjszakám. A férjem nem volt itthon reggel hoztam haza. A Barcikám meg az igazak álmát aludta. Úgy hogy volt jó sok időm, aludni, meg ugysem tudtam.
melcsike70

Melcsike!
Az önvád talán sosem múlik el ,én is ezt érzem mérhetetlenül utálom a testem amiért olyasmiben hagyott cserben, ami a legfontosabb az életemben...

Ma jobban van a hasamon a heg,de tegnap vörös volt feszült, dudorodott, minden...tényleg sokáig megérezzük majd az időjárásváltozást rajta..a vakbél és petefészekciszta műtétem után is így volt, évekig sajgott a rossz időben...a hasam már úgy néz ki, mint Frankeinstein teremtménye..összesen van vagy 35 centi heg...vajon mért takargatom a párom előtt.. :?

boboka!
akkor jó utat, érezd jól magad!
milyen fura, hogy mind mentek mindenfelé, mi meg itthon ülő remeték vagyunk.. :)
tünci28

Látod én ennyiből " szerencsés " vagyok hogy beindult spontán a szülés és rendesen megtudtam gond nélkül szülni a kicsi babámat. Az engem nem emlékeztet rá. De hidd el Tünci a férjedet kevésbé sem zavarja, egyszer megpróbálod levetkőzni ezt hogy " takargatod" meglátod kellemesen fogsz csalódni és azt mondod, de h........... vagyok miért paráztam ennyire ez miatt.

Boboka

Messzire mentek? Akkor jó utat.

Ja és közlöm veletek még mindig szakad az eső nálunk. :evil:
melcsike70

Köszi:)

ÁÁÁ, nem szoktunk mi nagyon menni, általában csak anyuékig megyünk (100km), mert a közelben a férjem tud horgászni:) és az nagy motiváló erő:)

Én is mérges vagyok a testemre, de szegényre már hiába haragszom.

Tünci, a férjed úgy szeret, ahogy vagy. Tudja ő is, hogy nem unalomból és kedvtelésből vannak a hegek a pocidon. Szenvedtél már eleget miattuk :cry:
Vendég

Sziasztok!

Megnéztem a képeket. A 17. képen mit csinálnak azzal a babával, és miért van fölkötve a lába???
A legszebb szerintem a 77. kép... :)

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Melcsike,nálam is beindult,elfolyt a magzatvíz egy lendületre, azért volt muszál a műtét, azt mondták így van a legnagyobb esélye..mert harántfekvéses volt és nem bírta volna ki a beforgatást..
Emlékszem azt a napot megelőzően ,amikor már csak arra vártak a dokik mikor folyik el a víz, megkérdeztem az orvosomat, mik az esélyek.Azt mondta, hogy őszinte lesz, az ilyen pici babáknak csak nagyon kis hányada éli túl az első két hetet..és az egészséges életre nagyon-nagyon kis esély van..láttam a szemében, hogy inkább azt mondta volna, hogy semmi esélye..de azt nem mondhatta,akkor még nem roppanhattam össze..

persze szeret a férjem, de azért valjuk meg őszintén biztos szívesebben nézné az ezek előtti hasam..amikor lapos volt és sima..nekem meg még az volt a legnagyobb gondom, hogy ne legyen striás..meg ne repedjen az előző vágásoknál..milyen hülyeségne ktűnik most..
tünci28

Szia Kisanyácska!

Én is néztem azt a képet..talán megsérült a csípője születéskor,ficam vagy ilyesmi..én a 77.képig nem jutottam el... :cry:
tünci28

Szia Kisanyácska!

Szerintem ott azért van felrögzitve, hogy könnyebben tudják a csövet felhelyezni neki, nehogy gond legyen, mert mozog a baba.

Hát igen az igen egy mosolygós szerintem ott dolgozó hölgy aki szereti a munkáját, hogy kicsi babákkal foglalkozik. Na ez amivel én nem találkoztam, amig odajártam a kis babámhoz.
melcsike70

Szia Kisanyácska:)

Szerintem is valami ficam miatt lehetett felkötve a pici lába.
Vendég

Tünci!

Lehet hogy ez meg sem fordul a fejében a párodnak hogy szivesebben nézné az akkori hasadat. Csak téged zavar most még ezen kell túl lenni. Igen az egészen más mert tényleg Violának igy volt a legkönnyebb megszületnie és az volt szerintem a legfontosabb hogy Ő neki mi a legjobb. Tudod mit próbáld meg te is a heget úgy nézni, hogy a kicsi Violáért azért a két napért amit veletek tölthetett azért van ott. Én is azt mondom bármi is történt, bármit is érzek más iránt, de köszönöm a Bogikámnak az a pár napot, amit nekem adott az Ő kicsi életéből. Köszönöm neki hogy megismerhettem. Mert az élni akarásának köszönhetjük azt is hogy eddig velünk maradt. Az utolsó pillanatig bizonyitotta hogy velünk akar maradni.
melcsike70

Milyen csövet raknak föl neki? Egy későbbi képen is ugyanígy van a lábikója, amikor már nem piszkálják. Lehet csípőficam... de így vajon nem zsibbad el a lába szegénykének? Én egy óránál tovább nem bírnám.

Tünci, akkor nézd meg csak a 77-et (utolsó). Érdemes!

Melcsi, amit Te raktál fel, az nekem innen nyílt meg: http://users.atw.hu/polczer/kezdo.htm .

Ha vígasztal, nálunk is szakadatlanul esik az eső. Pedig jó lett volna elmenni vhova ma. Viszont tegnap 23 fok volt, szoknya (harisnya nélkül!), meg rövidujjú póló volt a szerelésünk. Mármint azoknak, akik az idő szerint öltözködtek, és nem évszak szerint. Mert ílyen melegben is voltak kapucnis kabátos emberkék az utcán, elvégre október van vagy mi... :lol:

Most mennem kell csajok, mert türelmetlen az én kiscsajom. Azért majd benézelődök még.

Jók legyetek (azok vagytok).

Kép
Kép
Kép
kisanyácska

Persze próbálok én is így magamra tekinteni, csak mindig eszembe jut az is ,hogy nincs velem...mert mit számítana akkor, ha a karomban lehetne???
semmit...
tünci28

Megnéztem a 77.képet.Szép,őszinte.

Az előbb írt a napokban említett kolleganőm, megszületett a kislány, 2900 gramm,51 cent...gratuláltam neki..igazán nem volt feléjük rossz érzésem, de bőgtem ,mint a záporeső..a szívem szakad meg... :cry:
tünci28

KIsanyácska !

Nálunk tegnap is ömlött egész nap az eső. :(
melcsike70

Elhiszem neked rossz én is igy érzek ha csak egy babakocsit meglátok, vagy egy kismamát. Hátha még a környezetembe most baba születne...... Hát nem is tudom mit éreznék.
melcsike70

Most elköszönök jön az ebédidő. Jó étvágyat nektek. Vörösboros marhapörköltet főztem tarhonyával. Ja meg van tegnapról karfiol leves.
melcsike70

nálunk húsleves van+ lecsós karajszeletek,rizzsel... :D
tünci28

olvasom a fotós lapot...
"Zoé az első, és jelenlegi érzéseim szerint az egyetlen lányunk, aki 2007. június 15-én született, a 25. terhességi héten, 520 grammal. rengeteg fájdalom ellenére nagyon szerencsésnek érzem magam. A sok rossznál mindig lehetett volna sokkal rosszabb, de az orvosok lélekjelenlétének és a nővérek szeretetének következtében Zoé átvészelte ezeket a szinte elviselhetetlen, kritikus hónapokat. Lassan egy éve lesz ennek, és bár el nem felejthetem a történteket igyekszem előre tekinteni. Zoé egyike a szerencséseknek"

Na ezt nem lehet kibírni..hogy egy héttel fiatalabb volt, mint Viola és 200 grammal könnyebb...és ÉL!!!!!!Ebbe pusztulok bele,hogyha ennek a csöppségnek sikerült, akkor neki mért nem??MÉRT NEM???????
tünci28

és nézzétek meg ezt..
http://nol.hu/cikk/425702/
tünci28

Tünci!

Látod én reggel amit irtam pont azért irtam, mert én is láttam olyan kicsiket, akik jóval kisebbek voltak az én kicsi Bogikámnál, és mindenféle szövödmények voltak náluk, és még élnek. Sőt egy olyan prof. beszélt aki már több mint 40 éve foglalkozik koraszülöttekkel, Pesten és ő nyilatkozta hogy a 22. hét a választóvonal. A 23. héten születettek 40%-a és a 24. héten születettek 60-70%-a megmarad a babáknak. És bennem is ezek a MIÉRT-ek merültek fel. Nálunk szövödmények sem voltak. Azt irták a zárójára napról napra javult az állapota és végig stabil volt. Az utolsó napon az osztvez. főorvos azt mondta sajnálja, mert most már ők is biztak benne, hogy minden rendben lesz. Pedig ez nagy szó hogy egy főorvos egy ilyen veszélyes állapotú babára ezt mondja azt hiszem. Én legalábbis igy gondolom. Olvastam a cikket. De ez a cikk azt hiszem elég kétértelmű most jó vagy nem hogy megmentik az ilyen kicsi babákat. Elgondolkodtató. Az biztos. Látod mindegyikünk még kutatja a MIÉRT-eket mert nem olyan egyszerű ezt az egészet, megérteni és megélni.
melcsike70

webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=375691 - 30k -

Én ezt találtam. Csak bizom benne jól másoltam be.
melcsike70

melcsike70

Ne haragudjatok ma nemigen írtam..ma megint rossz napom van,ami most jár a fejemben azt jobb ha le sem írom...úgyhogy maradok magamnak...
tünci28

Tünci!

Most én mondom neked ird ki magadból ha fáj, legfeljebb sirok én is veled, de ne akarj egyedül maradni. Jó?
melcsike70

Lányok hol vagytok? Bár én is most értem én is 1 órája értem haza, de már itthon vagyok. Végre elállt az eső.
melcsike70

most itt vagyok...

délután elkapott megint a megállíthatatlan zokogás, csak feküdtem az ágyon, szorongattam a Kicsikém babáját...
kimentem a páromhoz, de nem igazán tudott megvígasztalni, úgyhogy visszajöttem, sírtam tovább...

aztán később jött a nővére a férjével, kicsit beszélgettünk..fura, hogy még csak véletlenül se hozzák szóba Violát sosem...
senki se beszél róla..csak én..és Ti..
tünci28

Tetszik az új avatarom??
Mostmár olyan sok igazán bensőséges dolgot elárultam magamról, hogy inkább levettem a fejem..Ti meg már láttatok.. 8)
tünci28

Szerintem nagyon aranyos. Mi szoktunk a beszélni a Bogikáról anyámékkal is meg a nővéremékkel is. Mindig eszembe jut valami ujra. Meg hát most jönnek a papirok sorban. Azt is mindig megbeszélem anyámmal és a nővéremmel.

Amúgy most már kicsit helyre jöttél? Látod te mindig mondod nekem hogy mondjam el mert jobb lesz, hát most én biztatlak. Mindegy mit mondasz csak mondd ha úgy érzed. Jó?
melcsike70

Itthon meg aztán főleg beszélünk Bogikáról sokat. A Barci rendszeresen valami kis ajándékot csinál neki és beteszi a szekrényébe, múltkor gyöngyöket vett neki, hogy legyen az kis ékszeres dobozába valami. Mert majd oda megy a fülbevaló, ami az Övé lett volna. A párommal meg mindig csak róla beszélünk.
melcsike70

Nálunk a férjem nagyon ritkán hozza szóba..többször beszéltünk erről korábban és mindig azt mondta, hogy neki úgy elviselhető, ha nem beszél róla..azt mondta, hogy sosem felejti el és mindig szretni fogja a Kicsikénket, de ha beszél róla, akkor beleőrül...

nem beszélek róla..csak akkor ha kimegyünk a temetőbe, vagy,ha sírok..de nem tud vígasztalni..nagyon fáj ez nekem, dehát nem tudom kierőszakolni se belőle...azt mondta, ő nem tud mindennap sírni velem...
biztos ez az idő sem kedvez a mai hangulatomnak..félek is az idei téltől,reggel még épp csak világos lesz amikor elindulok a munkába, este teljes sötétben jövök haza..Babámhoz is csak a szabadnapomon tudok majd menni, mert este 9-kor mégsem bukdácsolhatok a sírok között..egész nap meg a zárt térben,mesterséges fényben... :cry: :cry:
tünci28

Lehet talán a párod nem akar gyengének látszani előtted. Mert a férfiak nem nagyon szeretnek elgyengülni. Pedig nekik is néha kellene. És az biztos hogy erőltetni nem is szabad, mert az meg a kapcsolatokat is befolyásolhatná. De neked meg igy nagyon rossz tényleg. Ne gondolj még a munkára, ha nem kell még menned.akkor még ne akard, jó? Szerintem még korai neked. Még nem vagy erős hozzá.
melcsike70

Azt hiszem elköszönök megyek pihenek. Jó éjszakát mindenkinek.

Tünci!

pihenj te is szeritem rád fér a mai napod után.
melcsike70

Sziasztok!

Én7,5 éve veszítettem el a kisbabámat. 41-dik hétre született.
Most van egy 6 éves fiam. Ha befogadtok szívesen elmesélem, hogy mi történt velem és, hogy éltem meg ezeket az éveket.
mirci001

mirci001

Szia Mirci!

Szívesen meghallgatnám, ha megtisztelsz minket a bizalmaddal!
Írj bármit, amit gondolsz!

KépKépKép
tünci28

Jó reggelt!

Szia Mirci!

Szivesen vesszük ha te csatlakozol hozzánk. Nekem van egy 7 éves kislányom, de még nem tudom igy sem hogy fogom ezt feldolgozni, vagy egyáltalán túlélni. Nekem és hatalmas a fájdalmam.

Hogy vagytok?
melcsike70

Ma ne mtudom még mit fogok bénázni, de ha így folytatom dokinál kötök ki...

Ha nem velem történik el se hiszem.Meg akartam gyújtani a tűzhelyet, az égő gyufa kirepült a kezemből,rá a nadrágomra, ott viszont jól megkapaszkodott,mire leráztam jó nagy lyukat égetett a nacimra...
utána sütés közben megégettem a kezem hólyagosra...

A konyhám kimondta az ítéletet..máglyára velem!!! :?
tünci28

Szerintem sütemény sütéssel ma már meg sem próbálkozz. Jó ebéd után próbáld kerülni a konyhát.

Hol vannak a többiek?

Ja és ma bepörgetett egy nő. Ma a lépcsőházunkban lakik és megkérdezte, hogy ha nem sért meg mi történt. Ugy ahogy nagy vonalakban eltudtam mondani, hogy folytogatott a sirás. Akkor megkérdezi, hogy mi lett volna a baba? Na hát mérges lettem :twisted: hogy lehet ilyen h... nem lett volna, hanem mondtam neki Ő a kislányom és nem lett volna, mert Ő megszületett és élt és egy igazi kisbaba volt. Na akkor jött a következő kérdés. Eltemettük vagy mi lett vele, mert Ő nem is tudja hogy mit szoktak az ilyenekkel csinálni. Na ennél nem kellett több nekem, mondtam neki mi az hogy az ilyenekkel. A gyerekemről beszél és Ő ugyan olyan kis baba mint a többi. Azt hittem felrugom komolyan mondom. És utána még azt mondta túl kell lépni rajta, ő is azt próbálja , mert nem rég döglött meg a kutyája és rossz neki egyedül. huuuuuuuuuuuuuu :twisted: Úgy ott hagytam.
melcsike70

HÁt Melcsike ez bizony újabb példa az idiótizmusra..."ilyenekkel""
most normális hogy ezt mondja???HÁt nem..

Nehéz ilyenkor mit mondani, annyira megdöbbenek..ezért nem tudom magam megvédeni szemtől- szemben..

Ma elmélyedtem az internetes információkban és hihetetlen sok ellentmondással találkozom..
Több cikkben azt olvasom, hogy évente az országban 30-40 súlyos koraszülés történik, ahol a magzat súlya 1 kilo alatti...
Most őszintén csak én tudok 8-9 ilyen esetről, ami egy éven belül van..hány olyan anya lehet, aki nem jelentkezik így a neten..szerintem ez nem igaz..Sőt nekem is azt mondták a kórházban, hogy ez sajnos nagyon gyakori eset..és ez csak egy kórház...
Az is fura, hogy a legtöbb publikációban azt írják a betöltött 24.héttől számít szülésnek, addig vetélésnek.(és az 500 gramm az élettani határ..).de függetlenül a terhességi héttől és a súlytól, ha az újszülött életjelenséget mutat, akkormindent meg kell tenniük az orvosoknak...ugyanakkor, ha túl van a 24.héten akkor 30 percig próbálkozni kell az újraélesztéssel..ha nem mutat életjelenséget akkor is..(Ne haragudj, de itt azonnal eszembe jutottál Melcsike, hogy neked azonnal azt mondta az orvos hogy Bogika halott, hiszen akkor még nem mondhatta volna ki..)..és itt jönnek az etikai kérdésekkel,hogy mi az a határ ahol nem szabadna próbálkozni...

Most itt leírok valamit,ANYAKÉNT,MINDENKI TANULSÁGÁRA..HOGY NINCS ÉLETTANI HATÁRA ANNAK,HOGY HOL NEM SZABAD PRÓBÁLKOZNI AZ ÉLETBENTARTÁSSAL...

ezt mindenképp nézzétek meg hozzá..
http://velvet.hu/poronty/2007/02/20/haz ... koraszulo/

A kolleganőmmel beszélgettünk akkor, amikor olvastuk a cikket...neki volt már egy kislánya, nagyon fiatal egyedülálló anya volt, sok-sok nehézséggel...én meg azt hittem mindenható vagyok magammal szemben..elveim voltak és terveim..milyen lesz a terhességem, milyen anya leszek aztán....és azt találtam mondani:szegény pici baba,mért kínozzák, mért nem hagyták inkább, biztos szenved, én nem akarnám ezt a gyerekemnek,hiszen még nincs szegénynek sok szerve rendesen kifejlődve....A kolleganőm nem vitatkozott, mosolygott szelíden és azt mondta, abban a pillanatban másképp fogok gondolkodni, amikor anya leszek és veszélybe kerül a Kicsikém....És most azt mondom,bár lehetett volna mit tenni, bár az élet kegyesebb lett volna, bár sosem tudtam volna meg, milyen megfogni a kezét egy 25 hetes babának..bár ne tudnám milyen ahogy remegő hangon kérdezem, hogy ugye nem szenved????
Az ÉLET nagyon keményen megleckéztet...megváltoztam..nem ítélek és nem ítélkezem....[color=blue]
[/color]

KépKépKép
tünci28

[quote="melcsike70"]
írta:
melcsike70Ja és ma bepörgetett egy nő. Ma a lépcsőházunkban lakik és megkérdezte, hogy ha nem sért meg mi történt. Ugy ahogy nagy vonalakban eltudtam mondani, hogy folytogatott a sirás. Akkor megkérdezi, hogy mi lett volna a baba? Na hát mérges lettem :twisted: hogy lehet ilyen h... nem lett volna, hanem mondtam neki Ő a kislányom és nem lett volna, mert Ő megszületett és élt és egy igazi kisbaba volt. Na akkor jött a következő kérdés. Eltemettük vagy mi lett vele, mert Ő nem is tudja hogy mit szoktak az ilyenekkel csinálni. Na ennél nem kellett több nekem, mondtam neki mi az hogy az ilyenekkel. A gyerekemről beszél és Ő ugyan olyan kis baba mint a többi. Azt hittem felrugom komolyan mondom. És utána még azt mondta túl kell lépni rajta, ő is azt próbálja , mert nem rég döglött meg a kutyája és rossz neki egyedül. huuuuuuuuuuuuuu :twisted: Úgy ott hagytam.

Az emberi hülyeség határtalan... Még sok hasonlóba fogtok belefutni! Ne figyeljetek oda az ilyen megjegyzésekre!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aarnika 2008.10.05 12:34-kor.
aarnika

Sziasztok!

Csak egy percre jöttem, elolvastam gyorsan a tegnapi meg a mai termést. Tünci, az utolsó mondatod nagyon igaz szerintem mindannyiunkra:

Az ÉLET nagyon keményen megleckéztet...megváltoztam..nem ítélek és nem ítélkezem....

Ha este hazaértünk mindenképp jövök, lehet, hogy csak 20 után, de várjatok meg, jó?

Pusz mindenkinek
Vendég

Én is hazaértem ám közben.

Betti
Kép
betti0412

tök fáradt vagyok, minden hétvégén rohanunk valahova...
Ez addig fel sem tűnik, míg nem dolgozol, de amikor egész héten munka+ a háztartás maradna hétvégére, de még akkor is el kell menni, akkor már kicsit feszült vagyok.
Nem is akartam ezen a hétvégén menni sehova, elég rossz passzban voltam, én jobbnak láttam volna, ha nem erőltetem magam másokra, mert magamat is nehezen viseltem.
Kértem is a férjem, hagy maradja, de hát erről szó sem lehet.
Sőt tegnap megkaptam, hogy mostmár hagyjam ezt abba, a barátainkat nem lehet elmarni magunktól, meg ne legyek már ilyen cinikus, meg ezt az önsajnálatot is elég már, + fogadjam el, nem én voltam a hibás érte és lépjek mostmár ezen túl, mert ez tulajdonképpen már ciki.
Szóval hivatalosan is bejelentem, hogy túl vagyok rajta és számomra vége a gyászidőszaknak.
Mondtam nekik, hogy soha többé nem fogja látni rajtam.
Jövő héten meg is szervezem a két babalátogatót, mert már eltelt 4 hét a születésük óta, az egyik kislány és már menni kell látogatni.
De hát ha túlesek most rajta, utána majd nem kell menni két-három hónapig.
Igaz, hogy azt álmodtam ma éjjel, hogy elmentünk az egyikhez, és a kezembe adta és sírtam, hogy vigye innen, mert én nem bírom megfogni....
De ilyenkor mindig az jut eszembe, mikor térdeltem a kórházi ágyon, és azt mondogattam, hogy kibírom, ba...a meg, kibírom.
Sokat mondogatom még mindig.
Irány a látogatás.

Betti
Kép
betti0412

Tünci! Olvastam feljebb, hogy MIÉRT cseréltél avatar-t. S bár azt nem tudom, hogy milyen megfontolás alapján választottad az újat, de az, hogy pont erre a képre cseréltél, az én olvasatomban a gyógyulásod megkezdődésének egyik első jele. Az elengedés - amit a kép is szimbolizál - nagyon nehéz és fájdalmas, de sajnos nem tehetünk mást.
aarnika

Betti! Ne érezd úgy, hogy már "túl kellene lenned rajta", ha valójában még nem vagy túl rajta. Mindenkinek a saját tempójában kell csinálni, megélni mindent. Mert úgy "hatékony", és úgy nem okoz feszültséget bennünk. Saját tempóban sétálni, enni, dolgozni... És saját tempóban gyászolni. Legfeljebb ne olyanokat keress a gyászodban való részvételre, akik nem így vélekednek. A párod - bár őt is fájdalmasan érinti - mégis máshogyan éli meg mindezt, mint te, nemcsak azért, mert férfi, nem csak azért, mert nem az ő testében fejlődött a babátok... hanem elsősorban is, mert ő --- nem te vagy. Ő is a maga tempójában küzd meg vele.
Azok a baráti családok, ahol újszülöttek vannak, pont a helyzetük miatt talán sokkal jobban megérthetik, hogy neked milyen nehéz lehet éppen most szembesülni az ő babájukkal.
Persze, hogy "tovább kell lépni", de ha pl. - bocsánat a hasonlatért - az embernek gyomorrontása volt, akkor utána nem hagymás rostélyost ebédel először, hanem kímélő krumplipürét. Ezt azért megemlítheted a családtagjaidnak és a barátoknak.
aarnika

Aarnika
Értem amit mondasz, de nekem az én környezetemben most már nincs tovább.
Magamban van csak, de azt meg mindenki tudja, mit jelent, mikor mindig mosolyogni kell, jókedvűnek lenni, mikor épp kedved sincs, vagy épp eszedbe jut és sírhatnékod van, akkor sem lehet.
Rajtam többet nem látja senki, ezt biztosan tudom.

Megkezdődött a kézilabda szezon, a tv a páromé, pedig kinéztem mára egy klasszikust, Dirty Dancing eredeti Patrikkal, a film+-on, kicsi romantika stb. de esélyem sincs rá, hogy megkapjam a tv-t, így maradok itt, vagy elmegyek aludni.

Kisanyácsak
Mi a fejlemény Pároddal?

Betti
Kép
betti0412

Szia Betti!

Szerintem is ez a Muszáj! nem biztos hogy hosszú távon jó lesz. Lehet hogy most el tudod fojtani az érzéseidet, de nagyon kell majd vigyáznod, mert lehet elég lesz egy kisebb trauma és nagyobb baj lehet belőle. Sajnálom hogy a környezeted nem tolerálja tovább a gyászodat. De ha megpróbálsz erős is lenni, legalább nálunk próbálj meg elgyengülni. Itt tudod mindenki megért. és hidd el jó lenne neked is. Ne legyél túl kemény magaddal. Jó?

aarnika!

Nekem is pont ez jutott először eszembe a Tünci új avatarjáról, az elengedés. De nem vagyok benne biztos, hogy még a kép Tünci érzéseit szimbolizálná.
melcsike70

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?