Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Judit!

RészvétemKép Sajnos nekem 14 éves koromban halt meg apukám, tudom milyen rossz. Az ilyesmire sose lehet felkészülni, még ha nem is váratlan.

Hanzi!

Akkor próbálok visszaemlékezni a napirendreKép
Szóval az tuti hogy mindíg épp eggyel nagyobb adagot vett mint mai a tápis dobozra volt írva, mármint az elkészített táp mennyiségét illetően, tehát amikor 3 hónapos volt akkor a 4 hónaposoknak valót és így tovább. Gyakoriságra pedig úgy volt hogy reggel kb 9-kor kezdte, utána szinte óraműpontossággal 3 óránként, tehát, 12, 15, 18, 21, 24 órakkor. Aztán kezdte elhagyni a 24 órait, ahogy kezdett előrébb jönni az elalvása, de az valahogy úgy történt hogy akkor már cska 5x evett a 6 helyett (a gyerekorvos legnagyobb megkönnybeülésére, aki rengetegnak találta a napi 6 evést) , de akkor 1x csúszott délután, tehát akkor nem 3 óra múlva kért enni, hanem 4, tehát kb evés volt 9, 12, 16, 19, 22 órakkor. Aztán isőnként változott a napirend, pl korábban kelt, előbb aludt, de a lényeg ze marad, napi 5x-i evés, kb 3 óránként, a tápszerre írt korának megfelelőnél egy hónappal több mennyiségben (tehát pl mikor 120 ml/alkalmat írtak akkor ő 150-et evett alkalmanként). Aztán 4 hónapos korától ebből 1 evés répa lett vagy más főzi, általában a déli evés, aztán valamelyik délutáni etetésre meg tejpépet kapott (eleinte HA pépet receptre, aztán később rendes nem HA tejpépet). Gyümölcsöt mindíg csak pluszba kapott, tehát két evés között pl rezselt almát, fő evésnek sosem mert nem lakott jól vele.
Ő így átaludta az éjszakát mindíg.
De hát nem mindne bab működik egyformán, lehet hogy nálatok ennyi nem elég neki.
Nálunk ez így 1 éves koráig ment kb, persze közben két evés lett főzelék és elhagytuk a tejpépet, helytte jött atúrókrém stb. 1 éves kora óta pedig cska napi 4x eszik, reggel, este tápszert, és közte 2x főzeléket. Na meg a nasikat persze nem számoljukKépKépKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Judit,
Üdv újra itt is! És sajnálom, ami apuval történt - biztos nehéz feldolgozni, főleg, hogy ilyen hirtelen Kép Mi szívesen kivinnénk titeket, de az a gond, hogy kicsi a kocsi (Suzuki Swift) és hátulra, ha beteszek még egy gyerekülést, akkor még egy felnőtt nem fér be Kép Pedig jó lenne, ha ti is tudnátok jönni! Az a baj, hogy jogszabály szerint is kell a gyerekülés, pedig akkor pont elférnénk! De majd még töröm a fejem, hogyan lehet ne megoldani, jó (a busz egyébként megáll a Váci út - Árpád út találkozásában is).
Marcus este tápit kap, még csak 1x adok neki mást (általában 10-11 között, ma a 11-est cseréltem le).

Krisz,
Melyik nap mentek, tudjátok már? Szerintem is a foga, amig ki nem jött Marcusnak, addig kétszer kelt és mindkétszer evett is. Meg ugye voltak az éjszakai sírások. Nálunk is volt másmilyen széklet (híg és sárgás csomós) addig, mi ki nem jöttek a fogacskák). Aztán visszaált minden. Regi Kép Megint az oviból? A bölcsüléshez gratula, én annó megszenvedtem vele Kép

Szirom,
Hát elég szemétség. Most már mi sem fogjuk olcsóbban kapni a dolgokat bent, a hipermarketekkel jobban fogunk járni (legalább is pelenkailag).

Manó,
Sejtem, hogy mi lehet a másság Marcusban Kép Ő most 3-4 óránként eszik, akövetkező felállásban: 1-2 4, 8, 11, 14, 19. Tehát kimarad a késő esti evés, ezért ébredhet hajnalban. Felkelteni enni meg nincs szívem. Kisebb korában is este 9-10 körül evett legkésőbb. Azt nem is tudtam, hogy tejpépből is van HA. Azért nem mertem venni, mert amit boltban lehet kapni, abban van sovány tejpor és azt nekünk kerülni kell. De majd jól felíratok a doki nénivel Kép

Képzeljétek, ma csudát főztem neki Kép Tettem bele sárgarépát (1db), almát (1db) és krumplit (1 kisebb) és ezt turmixoltam össze. Majdnem 3 dl lett, de csak a felét kapta meg. Már nagyon éhes volt és nem igazán ette (sírt), de aztán, hogy lett egy kicsi a pocakjában és én is gyorsabban adtam, nyammogta befelé. Mire apa a tápit megcsinálta, addigra meg is ette, ami a tányérban volt és még a tápiból is 70 ml-t és ezzel bírt ki 4 órát, pedig ébren volt Kép Holnap megy a másik fele, ha krumplitól nem lesz gond Kép De megállapítottam, hogy elég fárasztó a főzicskélés (nem vagyok ám nagy konyhatündér). Ma még csináltam frankfurti levest és pizzát is.

No megyek, elteszem magam holnapra.

H.

Kép
hanzika

hanzi!

akkor nektek egy korán alvó babátok van!Kép Nálunk szerintem azért alakult így mert a férjem is csak 1/2 8-8 körül kel, 9-re jár dolgozni és valahoyg Emma is ehhez szokott. íyg az este meg kitolósot. Viszont nézve a ti evési időpontjaitokat lehet hoyg a délutánnal kicsit bepróbálkoznék, 14 és 19 között jó nagy szünet van. Bár gondolom ott alszik. Esetleg este próbálj neki tejpépet adni. Milupa HA pép a neve, van sima és van vaníliás. Érdemes mindkettőt feliratni, mert nem tudni melyik ízlik neki jobban. emma mindkettőt szerette, dehát ő mit nem szeret.Kép

manó

KépKép
manó

Sziasztok Kép

Rég voltam errefelé de hát igazábol amig nem volt miről irni..........
Nos őrőmmel jelenthetem tul vagyok minden vizsgálaton Kép)és Kislányom lesz!!!!
A két fiu után isteni csodának tartom Kép)))
most vagyunk a 18 hétbe , szoval van még idöm bőven Kép)
5-én még vissza megyek egy nagy ulltrahangra a Schőfméreibe
biztos ami biztos alapon .
Hát tudjátok nagyon csalodtam ebben a korházba ,ide kellet befeküdnőm a vizsgálatra ami a /magzatlepényből vettek mintát/ nos nem az orvosi ellátátsra panaszkodom nem erről szo sincs hanem magárol a korházrolKép
Ne tudjátok belülről hogy nézz ki,szomoru hogy ez az intézet ami Anyavédelmi kőzpontként szolgál ilyen állapotban van Kép
Számomra elfogadhatatlan hogy eg ilyen nagy multtal és jelenleg is ennyi emberrel foglalkozo korháznak mért nincs pénze arra hogy pl ne omoljon rád a fal a korterembe Kép

Szoval megkaptam a kromoszoma vizsgálat eredményét és teljesen rendben van minden ......./ráadásul kislány/ Kép
Elsem tudom mondani az őrőmőmet mikor kezembe adták a papirt sirva fakadtam Kép
Lányok annyit olvasok erről a bőrzéről pontosan mit is jelent? Egy olyan hely ahol baba ruhákat lehet venni? cserélni nem tudok .nincs mit de nagyon elkelne nekem is pár baba holmi Kép)
Már nézegettem bizonyos dolgokat.és leültem olyan áruk van........szoval ha esetleg lenne valaki kőztetek akinek van felesleges béby holmija gondolhatna rám ...... nem kérem ingyen Kép Tudom cikin hangzik nem szoktam "kéregetni" de hátha Kép
a babakocsit megvettem lehet korai volt de olyan szép és annyira jo árban volt sajnáltam ott hagyni Kép
Igyekszem tőbbet jelentkezni majd!
Pusz nektek és gratula mindenkinek a babájáhozKép

Sziasztok Mildikó
tifics

Sziasztok!

Hanzika! Gratula Marcusnak az 5 hónapossághoz!KépKép

M.Ildikó! Ezek nagyon jó hírek! Gratula nektek is, úgy látom, nagy az örömKép Ami a babaruhákat illeti, én még nem adom el őket, mert remélem, hogy azért még befigyel egy kistesó isKép De szerintem a börzén is, a babaszobán is lehet jókat kifogni, meg a lányok is tudnak biztosan helyeket mondani, hol nézz körül!

Lányok, kaksiügyben nincs valakinek ötlete? Miksa az első őszibarack után még rendesen kaksizott, de most már megint szerdán volt utoljára teli a pelus. Egy-két napig ugye még nem izgul az ember, de a két nap az tegnap lejárt. És most már ugye nem csak anyatejes baba, akiknél azt mondják, hogy 10 nap a határ. Tegnap őszibari-alma kutyvalékot adtam neki, hát székrekedése attól csak nem lehet! Még teát is ivott pici cukorral (varázsitatóbólKép), pedig nem vagyok a pártján, de a doktor a múltkor ezt is ajánlotta. A szőlő nekünk nem jött be, mi a jó isten etessek vele? Eddig úgy tűnt, nem zavarja a dolog, reggel 9-ig aludt, most viszont erőlködni látom. Kinéztem mára a sütőtököt, a táblázatomban az lazítóként szerepel, de azért mondjatok valami okosat! KöszikeKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

M.Ildikó,
a börze, május 9-én a BNV területén lesz, a Kismama újság szervezésében. Magánemberek és kereskedők kínálják a használt rucikat. De itt Újpesten az Ifjúsági házban is szokott lenni. Ma is volt. Ruha ügyben én is úgy vagyok, mint Szirom, kistesóra várnak a ruhák.

Képzeljétek hogy jártunk. (Hanzi tudja) Ma koncertre akartunk menni a párommal, de a posta jóvoltából március 3. óta nem érkezett meg a kedvezményes jegyünk. Mindenesetre tartani akartunk egy főpróbát, hogy hogyan reagál Tomi, ha nem mi foglalkoznuk vele az esti fürdetéskor.
A sógornőm szerdán már megfürdette, megetette, elaltatta. Nagyon édi volt, nem volt vele semmi gond, örültünk, hogy működik a dolog. Igaz egy bibije volt, ugyan nem mi csináltuk, de látott bennünket. Tegnap a főpróbán elmentünk vacsizni a párommal. kb. 40 percet adott nekünk a fiú, utána hazamentünk. Állítólag egy darabig egész jól elvolt. A gond akkor jött, amikor felfedezte, hogy nem vagyunk sehol. Még a kedvelt fürdést sem élvezte. Keservesen sírt, vigasztalhatatlan volt. Most már örülök hogy nem jöttek meg a koncertjegyek, s azt hiszem nem is fogom erőltetni az esti külön programot egy darabig.

Nektek működik? Próbáltátok már??

Az evéssel kapcsolatban. Tomi is inkább a korábban fekvő gyerekek közé tartozik. Normál esetben 8-9 körül alszik el, s 2-3 között ébred először. Persze vannak kivételek, amikor éjszaka is betartja a 3 órát.

Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Judit,
Részvétem Kép Ilyenkor sajnos csak az idő segíthet...nekem két és fél hete halt meg a nagymamám, de még igazából nem fogtam fel Kép

MIldi,
Végre valami hír rólatok! Kép Nagyon klafa, hogy két fiú után lesz egy kiscsaj is, azért úgy az igazi Kép Gratulálok, és örülök, hogy minden rendben van!!!

Szirom,
A sütőtökről én mindig azt hallottam, és tanultam, hogy nem igazán egyértelmű a hatása. Asszem az az egyetlen kaja, ami minden babánál másképp lép reakcióba Kép Illetve ez így nem igaz, hanem kétféle véglet van sajnos, vagy lazít, vagy pont az ellentét, nem tud kakilni Kép Nálunk Regivel ez utóbbi volt sajnos, úgyhogy világ életében egy fél üveggel kapott összesen (az volt ugye a próba). Na most nem megijeszteni akarlak, csak én így tudom, és hát Reginél meg volt a tapasztalat is.
Igazából más ötletem nekem sincsen Kép Bár tudom, hogy későbbre írják, de narancs?

NIldi,
Mi még estével nem próbálkoztunk, nálunk csak én szoktam lelépni hosszabb időre, és akkor apával jól elvannak. Illetve rövid időkre már volt anyuékkal is, de nem órákra.
Én most a jövő hétre leszek kivi, hogy bírja a hosszú utat Ausztriáig, ettől félek egyelőre...bár ha belegondolunk apuci sebességével másfél óra lesz Kép Azt meg csak kibírja....

Hát csajok nemtom mi van továbbra se...marad még mindig a 3x kelés éjjel Kép Pedig már olyan jó volt, hogy elaludt 8-kor, háromkor evett és szunya kb 9-ig...Most meg még plusz kétszer zabbant Kép De fognak nyoma sincs, szóval nem tudom mi tévő legyek...ha így marad hétfőig, felhívom a védőnénit.

Kriszta

Kriszta
krisztocs

MIldi,

Gratula a kislányhoz! Kép Szerintem nézz körül a babaszobán, meg a börzén is, meg egy-két használt ruha kereskedésben, minthogy újat vegyél. Nálunk az újak a Coraból és a CundA-ból származnak. Kimondott babanagykerben (Brendon, Madrina) csak két sapit vettem.

Szirom,
Nálunk a két szőlőszem hatott rendesen. Doki néni annó a tejcukrot ajánlotta (asszem 100ml vízhez 1 kávéskanál cukor), meg a narancsot is mondják. Az alma az sok babánál fog ám!

Ildi,
Hát nem irigyellek. Akkor jobb is, hogy nem jött meg a jegy. Gondold el,a kkor mi lett volna! Legalább a kaját becsomagolták? Kép Nálunk tudod, Marcus jól elvolt, mikor moziban voltunk. Meg anyunál is, amikor orvoshoz mentem mostanság. Lehet, hogy az használna, ha többet hagynád a sógornődékre (pl vásárolni vagy sétálni mennétek), hogy szokja, hogy nem vagytok mindig körülötte.

Este folyt.köv., most megyünk nagyilesre Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Jelentem, volt kaksiKép

Hanzika! Tudom, hogy az alma fog, de őszibarival kapta, az meg ugye lazít, ezért azt gondoltam, hogy nem csinálhat bajt. A vízhez cukor az szerintem nagyjából az, amit tegnap kapott: kamillateába cukor.

Kriszta! Tudom, hogy a citrusféléket sokkal később ajánlják - bár mi ugye asszem narancslét kaptunk először -, de a doktor és a védőnő is azt ajánlotta a múltkor egyik lehetőségként, így hát most is kapott. 2 gerezd levét kanalaztam belé délelőtt. Hát most hogy ettől vagy a sütőtöktől, azt nem tudom, de volt rotyi, és meg is nyugodtamKép A sütőtököt különben úgy ette, mint még eddig semmit. Ha nem volt a szájában, akkor rikoltozva követelte, úgyhogy csipkednem kellett magamat a kiskanállalKép

Éjszakai kelések miatt részvétem, engem már az egyszeri ébredés is megviselKép Persze én nem vagyok hozzászokva...

Na most tényleg, azt mondjátok meg, mivel etessem ezt a kölyköt? Az derült ki, hogy őszibarival és sütőtökkel nem csinálunk bajt, a krumpli és az alma viszont fogja. Még jöhetne a répa, de a táblázatban az is szilárdítóként van feltüntetve. Sütőtökből viszont nem lehet állítólag akármennyit adni. HuhhKép

Nildikó! Mi még nem voltunk így sehol, de nem is nagyon tudnánk, mert nekünk nincs a közelben se nagyszülő, se rokon. Másra pedig nem bíznám Miksát. Anyukám olyan 2 hónapja lehetett itt, akkor viszont botrányba fulladt egy bevásárlásunk, mert Miksabuckó nem volt hajlandó cumisüvegből inni. Ez persze akkor derült ki, amikor épp szőnyeget vettünk az IkeábanKép De ezt írtam annak idejénKép Úgyhogy Miksa jön velünk mindenhová, ahová pedig nem jöhet, oda mi sem megyünk. Ez van, de nem bajKép

Képzeljétek, az ember valamelyik nap megkérdezte, de teljesen komolyan, hogy minden baba ennyire baromira jó fej, vagy csak a miénk?KépKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Mildikó!

gartuláloka kislányhoz! na és a lényeg hogy egészséges!
Sajnos babaruhánk nkünk sincs, mert ami nem kellett már eladtam, a többi most a barátnőmnél van akinek 3 hets a babája. Meg a babafelszerelések is. Aztán meg én is van amit elteszek, hátha még lesz baba. De amúgy én sem vettem újszülött ruhákból újakat, én azt csináltam hogy pár ismerős anyukától vettem meg egyben a hazsnált ruháikat. meg pl a hordozónk is hazsnált volt, de azt már eladtam.
Egyébként nem hangzik cikin, pl én meg Krisztocs szoktunk a babaszobán is venni, árulni, úgyhogy ha felsorolnád hogy konkrétan mire gondolsz lehet hogy jabban tudnánk segíteni vagy eszünkbe jutna hogy hol láttunk ilyet jó áron.

Éna börzére nem merészkedem iki, akinek jó szeme van hozzá és szereti a piac hangulatot annak jó lehet. Én új dolgokat a c and A-ban szoktam venni, ott az olcsóbb pamut rugik kb 2100 Ft körül szoktak lenni, body 3 db összecsomagolva 1400 vagy 1500 Ft. Ezek elég jó árak. Valamint még tényleg az ilyne nagy cégeknél szoktak elnni akciók mint tesco, auchan, bár szerintem ezeknek egy picit rosszabb a miősége de egy babát azért simán kiszolgálnak.

Nildikó!

Bár Emma már nagy, de amíg kicsi volt én addig is simán itthon hagytam anyukámmal. Mondjuk mi együtt lakunk, lehet hogy ezért ez más eset, de vele ilyn gond nem volt. Már pár hetesen is itthagytam pár órára, és később is, sőt 9 hónapos korában itt hagytuk éjszakár anyukámmal mert esküvőbe mentünk és semmi gond nem volt, simán elaltatta. Anyósommal is megmaradt már tavaly is, pedig őt ritkán látja, kb havonta 1x. Igaz vele éjszakára nem próbáltuk, csak nappal. Náluk úgy hoygtuk ott éjszakára hoyg én elaltattam és utána mentünk el. De olyan volt pl hogy nappal aludt, elmentünk és amikro felébredt akkor anyósom volt csak ott, de ez sem zavarta. Sőt, most jut eszembe régebben nappalra anyósom is altatta. ÖsszefoglalvaKép nálunk nincs és nem is volt ilyen gond. Szerintem jobb ha edzed ebebn őt, d einkább nappal, már csak magatok miatt is, mert később nagyon rossz ah pár órára s etudtok elszabadulni. Mi simán elmentünk már pár hetes korábanis bevásárolni a férjemmel pl a tescoba úgy hogy ő nem jött. Igaz ő akkor is cumisüvegből evett, tehát ez nem volt gond, de szerintem szoptatott babánál is lehet úgy hogy evés után menj el és akkor következő szopiig simán el kell lennie.

Szirom!

Nálunk 20 ml szőlőlé mindíg hatott. De amikor még nem hazsnáltuk akkor én lelkiismeret furdalás nélkül beadtam nekia glicerines kúpot ha negaoyn nem ment máshogy, nehogy már szenvedjen. És nem szokott rá, pedig sokszor kapott. Azóta sincs semmi gond a kakijával. Egyszer meg amikro nagyon nem kakilt akkro kecskeméti szilva bébiételet adtam neki. na az nagyon jó hashajtó, sokáig tartottam itthon vészhelyzet esetére. Emlékszem hogy nem kaklit és megetettem a szoilvával, negyed üveggel. De nem ahtott délutánig. Na, megetettem délutána maradékkal, nagyon ízlett neki. reggel indultunk volna anyósomékhoz, gyerek szépen felöltöztetve, kocsi bepakolva, egyzsercska óriási trotty, sz@ros az egész ruha a gyereken. nagy röhögés, fürdőkád, mosdatás, kb fél óra késéssel elindultunkKép szerintem próbáld ki. haonló hatású mg a hipp áfonyás kajcsija, de a kecskeméti szilva azért tutibb.

Egyébként nem mindn bab ilyne egfyértelmű jófej, Emma pl egy üvöltöző kis béka voltKépKépKép. Alig vártuk hogy teljen az idő és nagyobb legyen. Amíg nem tudott mászni mást se csinált csak üvöltött, evett, aludt, üvöltött, evett, aludt. Totál ki voltunk akadva tőleKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Manó! A doktor is említette végső lehetőségként a glicerines kúpot, vettünk is, hogy legyen itthon, de én azért először mindig megpróbálom természetesebb úton kicsalogatni a kaksit. Eddig végülis sikerült. Miksának eléggé mumus a kúp, nagyon utálja. Meg emiatt én sem szeretem beadni neki. Persze ha kell, az más, akkor megoldjuk.

Különben meg nem hiszem, hogy Emma nem volt jó fejKép

És az elszabaduláshoz még annyit tennék hozzá, hogy Miksabuckó pl. az első hónapokban maratoni, olyan 1 órás szopikat csinált. Közben ugye pihizett is, én meg hagytam neki. Mondjuk 1-kor kajált, az tartott 2-ig, aztán ha 3 óra szünettel számolunk, akkor az összvissz 2 óra szabadidő odaúttal és visszaúttal együtt. De később már 2 óránként evett, úgyhogy nagyjából volt 1-1,5 óra szabadidőm (bár akkor kicsit rövidültek a szopik). Hát alig értem haza a boltból vagy a konditerembőlKép Ja, és a jövő héten újra elkezdek tornázni járniKép

Képzeljétek, Miksával voltunk ma kocsmázni (na jó, Vasmacska-teraszKép). Egész újdonság volt nekem, hogy hárman megyünk, papa, mama, gyerek babakocsivalKép Azt hiszem eddig egyszer volt ilyen, általában egyedült tolom. Az ember nem nagyon szeret sétálni, meg hát valljuk be, nem is nagyon ér rá. Bár a múlt héten voltak egyszer kettesben is kocsmázniKép

Manó,hol lehet olyan bébifogkefét venni, amit régebben ajánlgattál Hanzikának? A bébikaják cukrosnak számítanak? Végülis a gyümikben van gyümölcukor, vagy ez még nem számít?

Miksa ebédel (kényszerzubbonybanKép):

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Akkor szerintem vegyél kecskeméti szilvát és próbáld ki védső esetben. A glicerines kúpnál természetesebb, és Emma még szerette is.

Arra a fogkefe szerűre gondolsz, amivel gyakorolni lehet? Én láttam a mega toysban is, de én a chicco márkájút sima Kaisers-ben vettem. A mega toysban valami más márkájú volt. A chicco 2 db-os, ha jól emlékszem, a másik meg olyna vlt hogy a két vége különböző volt, d egy db fogkefe volt benne.
Emma elég kiaksztó baba volt, a tipikus 2 emberes vagy több emberes, de azért imádjukKép És bőszen reménykedünk hogy ha lesz kistesó akkor nyugodtabb típus leszKép

manó

KépKép
manó

Ja, és kép szuper, élvezd amíg még tűri a kényszerzubbonyt. Kép emma már az előkét se hajlandó felvenni. Ja, és ma rá akartam adni egy nadrágot sétához és nem volt hajlandó felvenni. Másikat kellett elővenni. Mostanában válogat, nem mindnt vezs fel, cska ami tetszik neki, nem kezdi kicsit korán?Kép

Manó+ egyrejófejebb Emma

KépKép
manó

Sziasztok!

Krisz,
Nem irigyellek sűrűbb kelések miatt. Lehet, hogy most egyszerre kevesebbet eszik? Vagy valami más? Nem hiszem, hogy az úton meg gond lenne, Marcus remekül bírta a nagyihoz az utat, pedig az majdnem 3 óra volt Kép

Szirom,
Gratula a kaksihoz. Nálunk - lekopogom - semmi kajára idáig nem volt gond a kakival, sőt Kép Vannak napok, amikor 2-3x is van és rendes állagú Kép De a szőlő, amikor gond volt, nálunk is bevált, meg a szilva is jó ötlet.
Miksa csudapofa ebben a kényszerzubbonyban Kép A sör is az övé? Kép Ugye apája eteti? Fogkefe fiúknak is Chicco volt, még én vettem nekik Kép Úgyhogy Marcus is azt kap vszleg.

Szerintem azért jó, ha a baba szokja, hogy nem csak a szülőkkel van, mert később azért gond lehet, ha már nagyobb. Mert olyan 8-9 hós kor körül egyébként is bejön az anyahiány, ha jól tudom. Nálunk a fiúknál is látni lehetett a különbséget. Tomi sűrűbben volt a nagyival (mert sógornőm már fél éves korától dolgozott) és imádott társaságban lenni, elmenni pl hozzánk Pestre. Dávid, aki anyjával volt általában (mert akkor már az új házban laktak, nem egyben anyukájával Évinek - snő), nem tudott meglenni anya nélkül sokáig.

Képzeljétek, ma Marcus átaludta az éjszakát Kép Úgy jött ki, hogy este 9-kor még kapott enni (majdnem 6x 200ml-t) és így csak 3/4 6-kor kért először. Persze én fent voltam 3-kor, fél 5-kor, minden kis nyöszörgésre. Úgyhogy próbálkozunk Kép Most meg hason van a játszón és annyira a könyökére támaszkodik, hogy mindjárt mászni kezd Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Hanzi,
De jó nektek! Kép Máté megint 3x kelt, sőt Regi is egy másfél órás intervallumban kb 10 percenként, mert köhög és folyton inni akart. Úgyhogy fitt vagyok Kép Még takarítani is van erőm! De hogy honnan??? Kép
A hasin fekvésről jut eszembe, hogy Máté is már egész jól elvan hason, és meglepő módon simán-lazán tartja magát az alkarján, pedig amilyen keveset volt így, nem tudom mikor erősödött...Ja, és megvolt a hasról hátra fordulás is Kép

Kajával még mindig nem tudom mi van, napközben is furcsa kicsit, mert 5 perc alatt elintézi...de simán kibírja a 3 órát, szóval nem értem...na jó, egyszer-kétszer előbb nyavalyog, de az a 15 perces kajálásoknál is így volt. Ma hívogatom egész nap a védőnénit, de ki van kapcsolva Kép
Kicsit félek, mert Regi is ilyeneket csinált, mikor már elege volt a cicizésből Kép Csak hát ő 7 és fél hónapos volt akkor...

Szirom,
Nagyon érik az az etetőszék nektek Kép Tényleg, járóka-fronton mi újsi? Nehogy elkéssetek vele! Én már egy-két héten belül beleteszem Mátét, csak még ki kéne találni, hova tesszük Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Manó! Lehet, hogy azt a kecskeméti szilvát megnézzük, hátha jó lesz.
Ruha: Még elég kicsi voltam, amikor egy szép téli napon ragaszkodtam egy fehér alapon piros pettyes nyári ruhácskához. Namost állítólag ez hisztivé fajult, meg sírássá és nem lehetett meggyőzni, aztán végül apám úgy oldotta meg a dolgot (nem volt elég edzett az öreg, mer ugye sokat dolgozott, keveset volt velünk), hogy széttépte a ruhámatKépKép

Hanzika! Gratula az átalváshoz!Kép Ugye milyen jó dolog?Kép Mondjuk ma Miksa is aludt.
A sör természetesen a papáé, sütőtök Miksabuckóé. Igen, a papa eteti a képen. Ha itthon van éppen, akkor szívesen kajáltatja, én pedig örülök neki, mert így is baromira cicifüggő a gyerek, legalább a szilárd ételt fogadja el mástól is. Meg olyan aranyosak, naKép Kajához még kérdés: Marcus mekkora mennyiségeket eszik? Miksa egyszerre egy 190-es üveg felét kapja, de időnként asszem kérne még. Merjek neki adni?

Abban egyetértünk, hogy jó, ha a baba kicsit mással is van, de könnyen vagytok ám a nagymama szomszédságábanKép Nálunk ez tényleg megoldhatatlan, bár húsvétra pl. megyünk Fülére az ember bátyjáék nyaralójába, na, ott leszünk kismillióan. Remélem, kicsit szokja majd a nyüzsit. Bár Szekszárdon sem volt vele semmi gond.

Kriszta! Én sem aggódnék az út miatt, Miksa is tök jól bírta, pedig ő sajtkukac. Máté meg amilyen nyugis kiscsávó, majd kéri a kajáját, jól bealszik, és akkor ébred, amikor megáll a feneke alatt a kocsiKép

Jaj, csajok, Miksabuckó kapott Libero Up&Go pelust, zseniálisan áll rajta a kisgatyóKép Mondjuk szerintem kicsit kevesebb fér bele, mint a többibe. Asszem nem csinálunk rendszert belőle. Most nekünk tényleg a DM-es Babylove a legjobb, a 4-9-est hordja. A többi márka hasonló mérete már kicsi neki, az utána következő meg valószínűleg nagy lehet. De ez a Babylove szabásra is tökéletes. Ti most milyen pelust hordtok?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Milyen egyszerre írtunk Kép

Mi Pampers-t hordunk, szinte kötelezően hűen a céghez Kép Igazából teljesen meg vagyok vele elégedve, Regi is végig ezt hordta.

Legyen igazad az utazással kapcsiban! Kép Megőrülök, ha nyügi lesz Kép

Manó,
Ruha....ez sajnos vissza már nem fordul Kép Innentől kezdve az lesz, amit a csaj akar.....Isteni reggelente a szekrény előtt állni, miközben már késésben vannak az oviba, és csak bámul be, de nem vesz ki semmit, amit én veszek ki, az nem jó....Így mindig elkésik az oviból Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Kriszta, egyszerre írtunkKép

Hát ha minden igaz, akkor holnap megyünk bevásárolni, etetőszék PP (ha tényleg akciós), a járókánál meg úgy döntöttünk, hogy veszünk egy noname darabot fából. Akkor az legalább olyan 10-11 ezerből megvan. De hogy hova tesszük, azt még én se nagyon tudom...

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Megy ez az egyszerre írásKép

Kajával szerintem az a klasszikus helyzet állt elő, hogy nappal nem ér rá kajálni, éjszaka pedig bepótolja. Sok helyen olvastam ilyesmit, asszem a szopis topikban is. Tényleg, szerintem ott is megkérdezhetnéd a lányokat!

Forgáshoz meg gratula!Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom Kép Kép

Jaj, nem is írtam, hogy Máté is azt csinálja, mint Miksabuc régebben, pörög a földön körbe Kép Tényleg vicces Kép Sőt, már a kiságyban is elkezdte, úgyhogy tegnap azért nyöszörgött, miután letettem este, hogy 5 perc után már keresztben volt, csak hát nem igazán fér el ugye Kép

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

Ügyes gyerek a MátéKép A keresztben alvás nálunk is rendszeres, sőt mostanában oldalt is alszik a lelkem. Az úgynevezett sülthalpozícióbanKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hát elértem a védőnőt...azt mondta, hogy éjjel próbálkozzak először a forralt vízzel, utána még mindig adhatok neki cicit. A másik meg, hogy holnap reggel menjünk be próbaszopira a rendelőbe Kép Jaj, csajok úgy félek, én nem akarom még, hogy leszokjon "rólam" Kép Tisztára a lelkemre vettem Kép

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

Nyugi, szerintem nem akar még leszokni rólad! Ha le akarna szokni, akkor kérne enni éjszaka háromszor is? Úgy kétségbe vagy esve, ezért kikerestem neked a szopis topikból ezt, Pele írta egy hasonlóan aggódó anyukának:

"Amit a babád szopizási szokásairól írtál: ahogy a többiek is leírták, ebben a korban életkori sajátosság, hogy rengeteg minden elvonja a babák figyelmét. Kitárul előttük a világ, és ők boldogan figyelnek minden ingerre. Az ember néha úgy érzi, hogy leginkább egy csupasz falú, hangszigetelt bunkerben lehetne hatékonyan szoptatni. Az is előfordul, hogy egy baba odáig megy, hogy nappal szinte alig eszik, aztán az éj sötétjében és megnyugtató csendjében pótolja a kalóriákat Ez is az egyik oka az ilyenkor megszaporodó éjszakai fölkeléseknek.
És persze az is teljesen igaz, hogy ahogy nagyobb, erősebb, egyre kevesebb idő alatt képes kiszopizni a neki elegendő tejmennyiséget. Azt gondolom, hogy egy igény szerint szoptatott baba, akinek nincs cumija, cumisüvege (nálatok van ilyesmi?), teljesen jól be tudja szabályozni, hogy mennyi tejcsire van szüksége. Kínálgasd őt minél gyakrabban, ahogy elfogadja, ha éhes, akkor szopizni fog, ha nem, akkor nem."

Bevallom, én nem adnék neki forralt vizet, mert ha éhes, akkor úgyis enni akar. Miksa tutira üvöltene a víztőlKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
De rendike vagy! Köszi szépen!! Kép Egyébként a védőnő is azt mondta, hogy mivel figyel már mindenre, minden érdekli, ezért végez 5 perc alatt nappal és valszeg azt pótolja éjjel...De biztos, ami biztos alapon menjünk be.
Hát a vizet Máté se szeresse, úgyhogy szerintem se lesz sok sikerem nála éjjel, de ki tudja? Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Járóka: én úgy döntöttem, hogy nem használom egyelőre, pedig nekünk már itt van az örökölt darab. VAn a földön neki csinálva játszórész, ott szokott lenni, meg a székében Kép

Tejcsi: hasonló gondolat nekem is megfordult a fejemben Krisz, de hát én nem vagyok ebben tapasztalt, csak azt tudom mondani, amit olvastam (egyébként szeirntem ha egy gyerek szopizni akar, akkor sem a cumi, sem az üveg nem befolyásolja arra, hogy éjjel egyen inkább. Ez örök vitatéma marad). De ez a próbaszopizás jó ötlet, meg ha gondolod, kölcsönadom a kölcsönkapott mérleget Kép

Krisz,
Azért nem irigyellek a nem átaludt éjjelért! Engem ez az egy is megvisel még Kép Regi nagyon szarul van? Megint az oviból szedte?

Szirom,
Én sem adtam még neki teljes üveget, de állítólag az egy adag. A max 150ml volt. Állítólag főzelékből simán bevágnak 200-300 ml-t (gyereke válogatja. Marcus 200-at simán bevág majd, meg a főzit mindig megspékeli pont annyi tápival, ami kiegészíti 200-ra).
Pelus: nálunk is Pampers játszik, hasonló okból, mint Krisznél. A kórházban Libero volt, ott főleg azt használtam. Egyelőre ennél maradunk.

Marcusba ma is "tömtem" fél 9-kor egy utótápit, hát kíváncsi leszek Kép

Víz: nálunk Marci azt is elfogadja, főleg kaja után. Nincs vele gond. Félve jegyzem meg, hogy ha nem vizet, hanem teát adsz neki?

H.

Kép
hanzika

Krisz,
Még az jutott eszembe, hogy mi van, ha nő az igényelt tejcsimennyiség és ezt nem nappal, hanem éjjel növeli Máté? Marcusnál tápiban így volt. Mikor nőtt a mennyiség, mindig éjjel kért először többet és ha kevesebbet kapott, akkor többször kelt. Elalszik a cicin?

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Hát megvolt a próbaszopi, kb 8 perc alatt 100 grammot nyomott be Máté, de több nem kellett neki, és azóta is bazi jól elvan. Azt mondta a védőnő, hogy éjjel próbáljak meg ne ugrani hozzá, ha csak nyöszizik, lehet, hogy visszaaludna, ha meg követeli, úgyis üvölteni fog. Csak ez olyan nehéz, mert félálomban azt se tudom, mi van Kép
Meg még a fogára kaptunk Fenistil cseppeket, mert szerinte az sincs kizárva, hogy azért kel többször. Megnézte az ínyét, azt mondta, hogy határeset...Úgyhogy ez a két verzió lehetséges, valamelyik csak bejön Kép Amúgy most nem hízott sokat, mert egy hónapja 6,90 volt, most meg kb 7,20 lehet, mert ruhában volt 7,60.
A négy hónapos szuri után meg elkezdjük a gyümizést, ezt javasolta a védőnő. Hát ezek vannak....Kép

Hanzi, szirom,
Köszi a segítségeket!!! Kép

Hanzi,
Ari vagy, hogy felajánlod a mérleget, de ezek szerint nem a mennyiséggel van a probléma, úgyhogy egyelőre nem élek vele, köszi! Kép
Amúgy milyen volt az utótápi hatása? Kép

Kriszta (aki nagyon szarul van Kép )

Kriszta
krisztocs

Krisz,
Azt tudom, hogy nálunk is, mikor jött a fog, akkor voltak érdekes dolgok. Ez két hétig tartott. Aztán kijött az első fog és meg is szakadtak a furcsaságok Kép Úgyhogy bármi lehet Kép Meg aztán Máté nagy fiú ám! Marcus most annyi, mint ő egy hónappal kevesebb korral Kép És ne legyél magad alatt, ha ezt érted szarul levésen. Mert nálatok még nincs semmi veszve - nem úgy, mint annó nálunk. Viszont ha fáradt vagy, azon csak a pihenést tudom javasolni. Tényleg, szoktál pihenni Máté mellett, míg REgi oviban van???

Ma Marcus megevett ebédre 150ml főzit és elég is volt Kép Viszont az uzsira kapott Hippes őszibarack-almát rendesen visszahányta. Úgyhogy a nap vége megint érdekesen alakul. Ma reggel fél 5-ig aludt és visszaaludt fél 8-ig. Még ez is tetszik Kép

H.

Kép
hanzika

Hanzi,
Hát nem sokat Kép Általában akkor főzök, mosok, takarítok stb., de már ezt is leredukáltam minimálisra, úgyhogy azért javulok Kép Ma pl még egy filmet is elkezdtem nézni, a feléig el is jutottam, akkor már mehettünk Regiért Kép
Hát ez van...de érdekes, mert nem érzem magam fáradtnak, szerintem azért is, mert folytonos pörgésben vagyok, ha van egy kis időm, akkor se azon agyalok, hogy tudnék pihizni, hanem, hogy mit kéne csinálni a lakásban Kép Kissé beteg lettem már szerintem az otthon töltött évek során Kép Na jó, azért nem olyan vészes, mert hétvégén a kisujjamat se mozdítom ám! Kép

Ma én is "bemásztam" Máté szájába, és tényleg mintha dudorodna alul a "cucc" Kép Pár nappal ezelőtt is néztem, és akkor nem éreztem még...de már az is lehet, hogy a védőnő hatására bebeszéltem magamnak Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

No, mi is megvagyunk, mint etetőszék és járókatulajdonosokKép Tegnap Miksával csatlakoztunk az emberhez, így a körbejáruk a fél várost, mert volt néhány elintéznivaló a vásárláson kívül. Etetőszéket végül 29800-ért vettünk a Brendonban, PP, világoszöld-világoskék (kissé bizarr, de vidámKép) színben. Erre, meg egy sötétkék kockásra akcióznak a színük miatt. Úgy tűnik, hogy Miksabuckónak tetszik, csak még olyan pici benneKép Meg tudja rágni a tálcátKép
Járókát végül persze végül drágábbat vettünk a tervezettnél, mert a sima egyszerű fa járókából az olcsóbbak elég gagyiknak tűntek, például az volt a bajom, hogy egyik sem volt elég stabil. Ami meg stabil volt, az huszonezer. Így végül 23 körül vettünk egy 6 szögletű, gurulós fát a Megatoysban, Újpesten. Aztán jó későn értünk persze haza, volt szerelés, meg malaccombsütés, úgyhogy úgy estünk be az ágyba.

Kriszta! DE ne legyél szarul!Kép Miksa is ilyen 100-akat evett, csak ő kért napközben is sűrűbben. Tulajdonképpen hónapokig ezt csinálta (2 óránként kaja), csak ő nem ébredt ugye éjjel. Azzal vigasztaltam magam, hogy szaporítja magáénak a tejet, mert lehet, hogy tényleg több kell nekiKép Meg nyavalyogtam nektek, de ezt te is megtehetedKép És mi lenne, ha nappal kínálgatnád sűrűbben? Nem lehet, hogy akkor nem kérne éjjel? Vagy nem akarod rászoktatni? Tényleg ne légy elkeseredve, végülis eszik a gyerek, hízott is valamennyit, és hát végülis nem hízhat folyamatosan ugyanannyit, mint eddig! Egyszer ennek be kell lassulnia, mert ha olyan ütemben hízna, akkor jövőre a súlya alapján iskolába írathatod!Kép
Ja, és nekünk a fogra elég jól bejött a Dentinox gél, egy kicsit mindig lenyugodot tőle Buckó.

Hanzi! Azt képzeld el, hogy tegnap Miksa bevágott ebédre egy egész üveg (190 ml) sütőtök-almát, de még többet is kért volna. Kapott utána szopit, egy negyedóráig abból is habzsolt, teleette magát, mint a duda. Aztán indulás előtti tisztába tételkor alig mertem mozgatni, nehogy kijöjjön belőle az egészKép Na ez volt délben, 5-kor kezdett kajáért nyekeregniKép Az én kis 2 óránként evőm...

Na most már csak azt nem írtam, hogy 2 napja extranyügi, csak kézben jó. Jöhet már újabb foga? Pont úgy viselkedik és csücsörít! És még azt sem írtam, hogy a meglévő 2 fogacskával úgy megcsócsálta a mellemet, hogy a csillagokat látom!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom!

Gratula az etetőszékhez és a járókához. bár ez utóbbinak mi semmi hazsnát nem vettük, remélem ti nem jártok ígyKép

Emmának garatgyulladása vanKép nem lázas, de fáj neki és nem igazán akar enni.

Manó

KépKép
manó

Mildi!

A tescoban most lesznek body-k olcsón, 3 db 999 fT , meg lesz egy darabos is 500 Ft körül, 499 ha jól emlékszem, meg bébi pólók. Ha esetleg érdekel. A barátnőm vett néhány ilyet még a múltkori leárazásnál, nem tudom hogy vált be, de 100% pamutok.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Szirom,
Örülök, hogy sikeres volt a vásárlás! Kép És köszi a bíztatást! Igazából most megnyugodtam, mert "csak" kétszer kel éjjel két napja.

Na és megjártuk ma Ausztriát, Máté csillagos ötösre vizsgázott utazásból Kép A hazafelé utat totál átaludta, az odafelénél volt néha nyöszi, de akkor többször megálltunk (autópálya matrica, kaja stb.), és az nem tetszik ugye az úrnak Kép Vittem lefejt tejet is, egy adagot kapott, de amúgy a kocsiban cicizett mindig Kép

Manó,
Emmának jobbulást! Kép Úgy látszik a mi gyerkőceink felváltva betegek Kép

Holnaptól itthon lesz Regi egy hétig, mert tavaszi szünet van...remélem, nem fogok megőrülni szerdára Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Látod Kriszta, mondtam, hogy Máté simán veszi az akadálytKép Nem is írtad, vásárolni voltatok? És mit vettetek?Kép Mármint gyerekcuccokra gondolokKép

Manó! Jobbulást Emmának! A járókával egyelőre az a helyzet, hogy tegnap egy órát tök jól elvolt benne Miksabuc, amíg vasaltam. Ha már csak erre jó, meg arra, amíg kiugrom a postáshoz, meg elmegyek retyóra, az már valamiKép

No, ha minden igaz, akkor ma még sütni fogok, mert valamivel nekem is hozzá kell járulnom a nagy eszem-iszomhozKép

Hopp, azt nem is írtam, hogy vettünk Miksának fogkefét, illetve fogkeféket: egy majdnem csak ígymasszírozós, egy apró gumifogacskás, meg egy egészen fogkefe-külsejű van egy dobozban. És nagyon sz1vesen rágicsáljaKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom,
Eladásra hoztunk be gyerekruhákat, most magunknak nem vásároltunk. Illetve, ha valami nem megy el, az jó lesz nekik úgyis, de annyi ruhájuk van! Kép
Meg húsvétra vettünk csokikákat Kép Parndorfban voltunk meg Bécsben a Humában.

A járóka nekünk is ennyire volt jó, klotyó, mosogatás stb. De igazán akkor lesz ennek értéke, ha majd mászik, mint a tornádó Kép

Hú, miről maradtam le? Kép Vendégség lesz nálatok? Mit sütsz? Kép Hú, de éhes vagyok Kép

Oviban tavaszi szünet van (írtam már??), és most Regi is itt boldogít, de nagyon jó kislány egyelőre Kép

Képzeljétek, öcsi "csak" egyszer volt most fent éjjel, ellenben nővérével, aki négyszer! Kép Á, én már abszolút letettem az alvásról, majd úgy 20 év múlva, most már megtanultam alvás nélkül élni Kép Ezt nem gondoltam volna 4 évvel ezelőtt magamról, én, aki délig aludtam, ha lehetett Kép

Kriszta (aki nyert egy hátizsákot a Rama akcióján Kép )

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Krisz,
A leírt "tünetek" alapján nekem is hasonló "bajom" van, pedig én csak 7 hónapja vagyok itthon Kép De nem tudok igazán leülni és pihenni (sokszor utána meg panaszkodom, de hát idegesít a kupi, ez van).
Reginek meg küldök egy kis altatót, hátha hagy aludni Kép És gratula, hogy Máté ilyen jól viselte az utat Kép

Szirom,
190 - ez igen Kép És még utána szopizott is Kép Marcus max 150-et eszik mostanság. Ma pl. türelmetlen volt és elkezdtem etetni főzivel (alma-krumli a la Hanzi), de hisztizett a tápiért. Aztán mikor bevágta azt, akkor lecsúszott 130 főzi is (így lett kerek 200 a kaja).
Járóka: én még nem próbáltam. Meg aztán kicsi a lakás, nem igazán férne sehová Kép Pedig szegény apu elcipelte a bátyáméktól...

Ma voltam egy volt iskolatársammal (Krisz, Hajnival) vásárolni a Cora-ban. Jól bevásároltam az akciós nyári cuccokból, meg vettem egy játékbábot és egy játék zongorát Marcusnak húsvétra tőlünk és anyuéktól. A zongorát Dávid is imádta, azért vettem Marcusnak is - amit D. kapott, azt már jól leamortizálták Kép Vettem én is fogkefét, de az egyszerű Chicco kefét. Annó D.-nek is az volt, bevált. Láttam azt is, amit Szirom ír, de mivel a fogkibújásban jól vettük az akadályokat, a többi kefét (ami szerintem arra való, hogy segítsünk a kibújásban) Marcusnál feleslegesnek tartom.

Manó,
Jobbulást Emmának.

Tegnap voltunk dokinéninél az 5 hós szurin. Marcus már 7400g és 68 cm. Ki gondolta volna, hogy olyan kicsi volt 5 hónapja Kép Nagyon meg voltak vele elégedve és doki néni szerint a felső két fog is alakulóban. Hát nem húzza-halasztja Marcus Kép Viszont ez az oltás viselte meg lábilag a legjobban, most is piros és duzzadt. Borogatom, kenegetem. Kaptunk tejpépet (Milupa HA, amit Manó ajánlott), már evett is Marcus tegnap és ma. Tetszik neki Kép Viszont - arra adták, hátha átaludja az éjt - így is kelt és követelte a tápiadagját fél 4-kor Kép Most már beletörődtem Kép Viszont jövő héten megint megyünk doki nénihez, a bukásai nem hagynak nyugodni, így kiharcolok egy kardia UH-t a dokitól.

Krisz,
Gratula a hátizsákhoz!

Mese, Marycus, merre vagytok????

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Kriszta! Szerencsés flótásKép Én sose nyerek semmit, igaz, nem is nagyon küldök be... Ausztria: valamiér azt hittem, a gyerkőcöknek vásároltatok nyárra.

Buli nem nálunk lesz, hanem már írtam, hogy Fülére megyünk. Túrós roládot csinálok, meg kelt húsvéti kalácsot, de már csak holnap reggel, meg ma így is összecsúszott a nap.

Hanzika! Miksa is nagyon sokat bukik mostanában, és engem is idegesít, de most találtam valami szakirodalomban, hogy a bukás átmenetileg visszatérhet nagyobb mennyiségben, amikor a babák elkezdenek nagyon izegni-mozogni. Miksabuc pedig egy percre nem áll meg, és szerintem a te Marcusod se nagyon. Azér megkérdezem a doktort.

Lányok, Miksa annyira fürge, hogy ma először egyszerűen nem tudtam bepelenkázni. Olyan sebességgel fordult hasra, hogy esélyem se volt. Végül rárángattam egy up&go-t, de hát az se megoldás mindig. Ti ezt hogy oldjátok meg?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok

Krisz, gratula a hátizsákhoz, ( írja ezt Mese, akinek kettese volt a lottonKép ). Máté szerintem még így is szuper. Annácska másfél óránként eszik napközben, de én szeretem is szoptatni, úgyhogy semmi problémám nincsen evvel. Éjszaka már csak kétszer kelKép ( minden viszonyítás kérdése ) Sőt néha csak egyszer. A védőnőnek igaza lehet. Nekem is mondta ezt a párom és azóta párszor csak egyszer kapott kaját, mert nyöszizett párat és visszaaludt. De én is így voltam mint te, félálomban gyorsan megszoptattam, mert strapásabb figyelni, hogy mit csinál néha fél órán keresztül is.
Amúgy gratula a forgáshoz, itt Annácskának van még mit behoznia. Ő profin fog hetek óta, mindent gyömöszöl a szájába. Sajnos nekünk is kakigondjaink vannak. Először elkezdett naponta csak egyszer kakilni, aztán két naponta és most már a harmadik nap telt el kaki nélkülKép Semmi baja nincs tőle, de egész büdöseket pukizik:o
Annyira büszke vagyok rá, mindenhol megcsodálják, még az utcán is jönnek oda idegenek, hogy mennyire édes. Kép Majd teszek fel képeket megint én is.

Szirom,
Jól bevásároltatok! Mit csinál Miksabuci a járókában. Annácska angyal, de nem hiszem, hogy ébren lenne hely, ahol egy órát el van. Szerencsés vagyKép Menő az előkéje. Mit tettetek elé? Ebben garantáltan nem lesz nyakig koszos.
Most nagyon elgondolkoztattál, mert én nem akartam Annácskának hat hónapos kora előtt semmit adni tejen kívül, de ha Miksának is segített... Hát meggondolom.
Ráadásul múlt hónapban hízott 700gr-t és erre közölték, hogy kevés. Majdnem tápszerre ítéltek minket, aztán meggyőztem őket, mert egy hét alatt híztunk 280gr-t. Etetttem a lányt éjjel-nappalKép

Amúgy bocs, hogy tőlem kihalna a topicKép Annácska most nagyon foglalkozásigényes volt, keveset aludt( csak kilenc órát, nappal meg szinte semmit ) és mindig igényelte, hogy vele legyek. Estére hulla voltam. Ráadásul a gép is vacakolt, már három maratoni hozzászólásom veszett el. Harmadik után már bőgtem, de újragépelni soha nem volt kedvem. Most gyorsan el is küldöm, nehogyKép

Mese
mese29

Szirom,

Hajrá sütés Kép Nekem is kéne valamit, dehát én nem vagyok egy konyhatündér Kép

Egyébként tudom, hogy visszajöhet intenzívebben a bukás, de engem az idegesít, hogy még mindig van, pedig kap már szilárd ételt. És hát az a vér még mindig motoszkál a fejemben Kép Egy lány akkor felhívott és elmesélte, hogy velük mi történt - ez nem hagy nyugodni, és ezzel az UH-gal minden bebizonyosodhat és nem fáj. Előtte meg kell etetni a babát és megnézik, hogy folyik-e vissza neki kaja és ha igen, akkor mennyi.

Mese,
Gratula a lottóhoz Kép Ez a másfél órás szoptatási időköz viszont nekem nagyon kevésnek tűnik. Ha abból idulok ki, hogy mi is etettünk másfél óránként és engem a doki néni nagyon leszúrt, mert az ennyi idős babának már nem "normális". Bár lehet, hogy nálatok ez másképp van, már csak ezért, mert Anna szopizik.

No megyek reggelit készíteni.

H.

Kép
hanzika

Szaisztok!

hanzi!

Türelem, lényeg hogy ízlik neki a pép, szerintem ha át is aludja tőle az éjszakát minimum 1-2 hét mire átáll. legalábbis Emmánál ezt vettem észre hogy mindne változás kb ennyi idő mire megszokja.

Szirom, Hanzi!

Had nyugtassalak meg, amelyik baba bukós az busós is lesz. Emam is mindentől bukik még, ha jön a foga, ha beteg stb. épp most lefekvés előtt hányta ki nekem az ebédjét (paradicsomos tészta) orrszívás után. A padlószönyegünk drapp volt, de úgy néz ki hogy iszonyat, d enem is tudom milyner kéne cserélni. Ha sz újat hányná le még jobban sajnálnám, d eez meg már olyan foltos hogy ciki. Ráaádásul nekem a kutyám is hányós. Kép Részletezzem?Kép

Szirom!

Emmáank isvolt ilyen időszaka pelenkázásban, akkor én is up and go-t hazsnáltam ha egydül voltam vele, ha meg nem akkor lefogtuk. Aztán pár hónap múlva elmúlt ez is, beletörődött. Mostanában kezd megint mocorogni pelenkázás közben, de most már értelmesebb és legtöbbször megérti amikor megfenyegetemKépKépKép
Amikor régen ilyen volt én bevallom néhaa fenekére csaptam, ha nagyon nem mardt nyugton, érdekes akkor rögtön hagyta hogy pelenkázzam. é még mondják hogy nem értik hogymiért kapnak.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Megjegyzem, eddig kétszer nyertem ilyen sms-ben küldjünk el kódot témában, és kétszer is próbálkoztam Kép Úgyhogy ha tudatosan csinálnám, vagy milliomos lennék, vagy pont nem nyernék semmit Kép Amúgy soha, semmit nem szoktam beküldeni, venni stb.

Mese,
Ti meg előrébb vagytok a fogással, mert bár Máté igyekszik, de azért még nem megy az annyira Kép Megjegyzem, azért forogni se mindennap forog, csak ha olyanja van Kép

És nem tudom mi történt, de most már két napja egyszer kel újra, sőt, tegnap hajnali 3/4 5-kor volt ez a kelés, ilyen későn még sose volt! Kép És valahogy a napközbeni szopi is helyreállt, most is 10 percig ugyan, de bazi aktívan Kép

Szirom,
Pelusozásra Reginél már nem emlékszem, viszonylag nyugis volt, Máté meg oldalra szokott fordulni legtöbbször, illetve a lábával nonstop hasbarúg Kép De határozottan mindig sikerül! Esetleg a feje fölé nem tudsz lógatni valami színes játékot, ami addig lefoglalja? Vagy addig a kezébe adni valami rághatót Kép

Hanzi,
Jól telt a nap a szuri után?

Manó,
Emma jobban van már torokilag?

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Manó,
Sejtem, hogy nem úszom meg, Marcus is hányós lesz, mint az unokatesói. De engem igazából az "idegesít", hogy többször volt nála annó, hogy sugárban jött vissza a kaja (főleg tápi, meg egyik nap az őszi-alma kombináció). Meg ugyebár a vér a bukásában, ami szerintük csak én láttam. Megnyugtatna, ha azt mondanák, hogy UH alapján sem refluxos. Nálunk a macska a hányós, de szerencsére ritkán és idáig csak a kőre jutott belőle Kép

Krisz,
Nekem is nyerhetnél ám! Kép Én idáig úgy nyertem, hogy kaptam mástól a nyerőszelvényt vagy amit be kellett küldeni Kép Szerdán szuri után lázas lett, de nem nagyon, viszont a lába nagyon piros Kép Nem a mi doki nénink volt. MÉg most is piros, tegnap délután még volt láza (délelőtt nem), bár nem vészes, inkább hőemelkedés.

Szirom,
Pelusozás nálunk is horror, sokszor hasrra fordul, jobbra-balra, lassan átmászik a másik fakkba az állatkákért Kép Én is sokszor a kezébe adok ezt vagy azt, vagy lefogom valahogy (a lábát pl a hasammal) és akkor sikerül. Volt, hogy 20 percig pelekáztam Kép

Manó,
Én reménykedem, de idáig fél 4-kor kel legtöbbször. Idáig a rekord 3/4 6 volt, utána nap fél 5.

Ma meg a kisfiam megint alvás elleni sztrájkba fogott. Reggel fél 6-kor már fent volt, aztán aludt fél órát délelőtt, felet a kocsiban, meg felet délután (két óra harc után). Most meg itt visongat és eszében sincs aludni Kép Márpedig fél 8-ig húznia kell Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!
Előzszőr is mindenkinek sok sok locsolot!
Lányok olyan őrőmmel olvasom ahogy a babák szokásairol irtok ,igazán irigyellek mindenkit aki már itt tart!Kép
De olyan kismamárol nem igazán tudok aki velem egyidős terhes lenne/20hét/ Lehet egyke vagyok? Kép
Lenne egy kérdésem
és ne nevessetek ki........rég volt mikor ebben a cipőben jártam.........szoval mozog a baba de nem rendszeresen érzem néha olyan érzésem van mintha egész nap nem mozogna aztán este rendesen belehuz.lehet ez normális? vagy csak én felejtettem volna már el?
Sokat keményedett a pocim de miota szedem a magne b6-ot azota mintha megszünt volna keményedés Kép
A baba ruhákra visszatérve ,találtam egy olyan jo kis butikot/használt holmik/ amikből teljesen megtudom szerezni a babakelengyét Kép))
Kőccike az infokat a bőrzével kapcsolatba Kép)
Voltam uh-án felvettük a kislányt videora.........már amennyit megengedett magábol mert megnem állt a felvétel alatt Kép)
ÍEbből kifolyolag ujra mehetek két hét mulva Kép Nos nem is tom ennek őrüljek-e?
A doki szerint nincs semmi baj de ugy izgett-mozgott hogy a gerincénél nem tudodtt mindent tőkéletesen megnézni, de biztatott nincs baj mert azt már igy is látta volna Kép)
Szoval akkor inkább örülhetek Kép) Most ennyi fért bele sok puszi a nektek és minden babonak Kép
Sziasztok M.ildi
tifics

MIldi,

Nálam is volt ilyen. Főleg ha egész nap meg nem álltam, akkor ugyebár nem is figyel sokszor a babára az ember, ha meg igen, akkor ő alszik. Viszont este Marcus is mindig belehúzott rendesen, főleg, mikor lefeküdtem Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Itthon vagyunk, és nagyon jó hazaérniKép

Hanzi, Manó! Most már engem is idegesít Miksa bukása. Szerdán megyünk a doktorhoz féléves méreckedésre, meg megkapja Buckó az agyhártyaszuriját, akkor rákérdezek. Manó, értem én, amit írsz, de Miksa nem volt különösebben bukós. Jó, jó, jött vissza azért belőle kaja, de nem volt vészes. Öltöztetni ezért sosem kellett, most meg van, hogy 3 pólót is elhord egy nap. Igaz, hogy a hozzátápi miatt ugye most már színeset bukik... Ja, és úgy tűnik, hogy ritkábban kér enni, inkább 4 óránként (végreKép), kicsit remélem, hogy ez is segít majd.

Kriszta! Adhatok én a kezébe akármit, ha eltökélt, hogy hasrafordul, akkor mint a rugó pattan és készKép Ha nem gondolja nagyon komolyan, akkor segít a játék.

Mese! Miksa nem csak úgy elnézelődik egy órát, azért nem ennyire egyszerű. Nem egy olyan "tedd ki, hadd hűljön típus". Közvetlenül mellette vasaltam, persze beszéltem hozzá meg énekeltem neki, ő meg ilyenkor mocorog, rugdos, rágicsál, forgolódik, kúszni próbál, nyekereg, közben 5 percenként szájtörlés, lábvisszahúzás a rács réseiből, puszika, ez meg azKép Miksán egyébként a kajálásnál textilpelus van, jól begyűrködve körben a gyerek alá.
Kaja: a 1,5 óra az szerintem is szűk, mi is így voltunk, és ez már nem nagyon tartható. Én is fél évet terveztem csak anyatejjel, de különböznek annyira egymástól a kölykök, hogy ezt ne feltétlenül kösd naptári naphoz. Én beadtam a derekam, 2 és fél hét az már nem számít szerintem. Főleg az volt a döntő, hogy Miksabuci éjjel is kelni kezdett.

M.Ildikó! Én emlékszem még a 20. hét környékére, és akkor még szerintem nem lehetett egész nap érezni. Mondjuk én akkoriban kezdtem el érezni Miksát, akit akkor még Vízipóknak hívtakKép Tudom, hogy volt olyan, hogy délben aggódva mondtam a páromnak, hogy ma még nem is mozgott. Aztán beszereztük azt a zenélő-forgó izét az ágy fölé, és bevezettük, hogy minden reggel ébredés után lejátszottam neki. Egy idő után erre mindig jelzettKép Egyébként ha visszaolvasgatsz az archívumban, akkor mindig odaírtuk, hogy éppen hány hetesek vagyunkKép

Csajok, még sosem voltunk itthon húsvét hétfőn, fogalmam sincs, hogy locsolnak-e a horányiakKép Meg arról sincs, hogy az embert küldjem-e át locsolkodni legalább a szomszédba...Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

megjöttünk, de én elkaptam Emmátóla nyavajáját és exra rosszul vagyok. Fáj a torkom, alig hallok úgy be van dugulva a fülem és folyik az orrom egyfolytában. emma már jól van, most itthon unatkozik.

Mildikó!

vannak 20 hets rehesek, csak másik topikbanKép A gyemekek kor szerintben van olyna hogy 2004 nyári babák, 2004 őszi babák stb.
Nekem Emma alig mozgott a hasamban, ha 1 nap 1x éreztem már örültemKép

manó

KépKép
manó

Lányok!

nem hiszitek el de benézek Emmára a szobájába hogy mi ez a nagy csend, erre ül az autósülésében, kezében a szintetizátor, ami a kedvenc ütemét zenéli és alszik. na ilyen sme vlt még fennállásának 1,5 éve alatt. most mia fenét csináljak, tegyem át az ágyba, de akkor lehet hogy felébred, vagy hagyjam ott aludni, de akkor nem hiszem, hogy túl sokat alszikKép

Manó

KépKép
manó

Áttettem, alsik. Épphogy csak rámnézett. Persze rögtön elkezdtem aggódni, hogy miért aludt elKépKépKép Nekem semmi se jó. de az én lányom, aki csak hiszti vagy teázás közben tud elaludni hogyaludt el hang nélkül délben , egyedül.

Pedig 8-kor kelt.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Kinek hogy telt a húsvét? Kép
Nekünk rohanásban, meg a szülimet is megtartottuk, úgyhogy tele vagyok ajikkal Kép Kaptam extra hiper-szuper turmixgépet meg elektronyos gyümifacsarót, persze, mind Máté miatt főleg Kép
Reginek is jóóó gazdag nyuszija volt, úgyhogy selejtezhetem megint a játékokat.

Máté viszont meg van kergülve...megint 3x kel éjjel, és napközben is nehezen alszik el, sőt akkor is csak szinte egy-egy órát délelőtt ill. délután Kép Csütin megkapja az oltást, akkor már kérek valami megoldást a védőnőtől.

Manó,
Jobbulást! Mi tök ugyanebből mászunk kifelé, én már jól vagyok, de ahogy írod totál süket voltam én is a takonytól Kép Robi még benne van, de ő később is kezdte. Párod még jól van? Kép Kép
Jót nevettem Emma alvási-technikáján Kép Emlékszem, Regi is fura helyeken tudott elaludni...de a legjobb, mikor nyitott szemmel alszik Kép Olyat öcsi is szokott csinálni Kép

MIldi,
Mozgás...Regivel nekem is úgy volt, ahogy Manónál, volt, hogy nem is mozgott, én meg rohantam a dokihoz, hogy mi lehet? Persze, minden rendben volt, csak hát ilyenkor mégiscsak kisebbek, és nem mindig érzi az ember. Ha nagyobb lesz, akkor úgyis érzed majd mindennap! Többször is Kép

Ma kiraktam a járókát Máténak, szegény már nem bírtam nézni, ahogy azon a "ledobott" cuccon feküdt, és valahogy mindig láb alatt volt Kép Nagyon érdeklődve nézi, remélem, hatásosabb lesz, mint Reginél Kép

Khm...egy-két kép...

Kép
Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Manó! Emma aranyos lehetettKép Látod, milyen kis nyugisKép Valamelyik nap Miksa főzi közben aludt el, épp adom neki a következő kanállal, a gyereknek meg csukódik le a szeme, billen félre a fejeKép Hát képzelheted, hogy meglepődtemKép Mondjuk akkor reggel óta nem aludt valamiért, és gondolom addigra pukkadt ki.

Kriszta! Boldog szülinapot utólag is!

Máté szerintem tök sokat változott! Regi meg nagyon szép! Jól sikerültekKép
Hát nem volt igazán jó a húsvét, elfáradtunk kicsit. Nem véletlenül jöttünk haza vasárnap este, de olyan jól döntöttünkKép Tényleg jó hazaérni, úgy szeretünk itt lakni! Már hazafelé tök jókedvünk volt, még Miksabuckóra is átragadt a hangulat, nem is aludt egyáltalán a Balcsitól idáig, csak kurjongatott, meg rágicsálta a játékait és a cipőcskéjétKép

Képzeljétek, ma egyedül voltam AuchanbanKép Szülés óta nem jártam hipermarketban, mert ugye Miksát nem lehetett itt hagyni, mert nem fogadta el a kaját mástól. Most viszont a papa kajáltatta sütőtökös almával, én meg több mint 2 órára kimaradtamKép Vettem az embernek ajiba egy lombszívót, mert holnap lesz a névnapja. Most aztán porszívózhatja az udvartKép Meg persze Miksának egy-két göncöt, meg ami még kellett. Kicsit aggódtam, mert az ember autójával kellett mennem, mert az enyém épp az eladás útjára lépett. Kiválasztottam végre, milyen autóm lesz, az új Lancia Ypsilon. Végülis úgy döntöttünk, hogy új kocsit veszünk, mert a használtnak annyival rosszabb a finanszírozása, hogy mire kifizetjük, végül az is lenne annyi, mint az új. Az Y gyönyörű, és kirívóan jó az alapfelszereltsége. Már ki is próbáltukKép Ha valakit érdekel:

http://www.lancia.hu/modelli/y/default.htm

Hopp, még azt akartam kérdezni, hogy szerintetek adjak Miksának inni a szopin kívül? Nagy baj, ha az anyatejen kívül mást nem akar inni? Mert így ugye nem tudok teljesen kiváltani étkezést, ha utána mindig megszoptatom. Lelöki a kiscsávó a 190-es bébikaját, szerintem biztos, hogy szomjas lesz. Próbáltam neki vizet, kamillateát, Hipp köményest és Mecsek bébiteát (kömény + kamilla) adni, nahát egyik se kell neki. Cukrozni meg nem akartam, lehet, hogy azt kéne? Szerintetek?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?