Új privát üzeneted érkezett!

PETRÁNAK NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!

Nelly

Kép
breeki

Niki: íme a kép...

Kép

Nelly

Kép
breeki

Jajj, nagyon tündér! Olyan kis miss :)

Kép
niki30

senki sehol :(

pedig nekem jónással kimenőm van :) (mármint, h csak ketten voltunk :))
kerekpocak

Hát, komolyan kell csinálni a dolgokat, esküvőn voltunk!

Zsófi, sajnálom.

Nelly

Kép
breeki

gyönyörűséges amúgy a kalap!!! honnan van? (ilyenkor azért sajnálom, h nincs lányom :))
kerekpocak

Sziasztok!

Vettünk egy gyönyörű szandit Emmusnak, megmutizom:
Kép
21-est :shock: kellett vennünk. A 20-as is jó volt, de lehet, h 3 hét alatt kinőné (ez tuti jó lesz egy darabig). Nem tudjátok, a superfit számozása milyen más márkákéhoz képest? Mondjátok, h másból kisebb is elég lett volna légyszi! :?

Ja, és megjött végre! :D Már kezdtem aggódni, h elromlottam!

Zsófi: hol van/ volt a család többi tagja? A 3. béb majd kiscsaj lesz!!!!! :wink:

Sztem Szoni kalapja h&m-es, ugye? :wink:

Klári: mennyi van még hátra a vizsgákból?

Lányom, már annyiszor akartam kérdezni, nézitek a focit? Mi nem szoktunk Emmával tv-zni, de erre az időre kivételt teszünk, és fél szemmel nézzük a meccseket. Csak kár, h az olaszaim nagyon bénák!

Zsu
svs

sziasztok

Zsu mi is superfitet vettünk Julinak, 24-est :lol: Hasonló mint a tiétek, a színei ugyanilyenek.

Kedden államvizsga, és ennyi.

Én nézem a focit!!! de csak eb és vb idején. Hajrá Portugália!! :wink:

Szonja kalapja nagyon jó!! Ez babaméret és ilyen a karimája, vagy felnőtt???

Klári
Kép
ganti

Sziasztok!
Hát ahogy elnézem nem volt valami nagy pörgés a hétvégén :D
Először is Drága Jónás baba,kicsit késve,de Boldog második hófordulót!!!!!!

Zsófi-nagyon édesek a képek,meg a Samu hisztizik videó is.Én komolyan mondom még ilyenkor sem tud rájuk haragudni az ember :D Mivel töltöttétek a kimenőtöket?

Klári-szurkolok az államvizsgához,egy utolsó nekirugaszkodás és kész.

Zsu-nagyon aranyos kiscipő.Gondolom Emma büszkén fogja viselni.

macarella

Nelli-nagyon komoly kiskalapja van Szonjának.Annyira talál a kis pofijához.

Mi ismét hármasban,szerencsére :oops: elmentek a vendégek.Hát idegtépő volt mit ne mondjak.Két kisgyerek volt a szülőkkel,de én komolyan mondom ilyen neveletlen gyerekeket nem láttam.Balázs szegény ahhoz képest jól bírta a kiképzést :)
Csak azt vette néha zokon,mikor a legszebb álmából felordították.

Kezdtem adogatni pépeket.Kétszer kap naponta,tízóraira főzeléket,uzsira meg gyümölcsöt.Annyira imádja,és egyáltalán nem válogatós.Azt hiszem nem lesz bajom az étvágyával,mert felfal mindent :D Mondjuk meg is látszik a kis hurkáin :D Egyre többet forog,kacarászik,annyira megzabálnivaló kiskrapek.

macarella

JÓNÁSNAK BOLDOG 2. HÓFORDULÓT!

Zsófi, ez a kalap H&M-es, és baby kalap.
A harmadik szerintem is kislány lesz, és akkor majd kiélheted vágyaidat! :wink:

Zsu, hogy te milyen jól tájékozott vagy?! :wink:

Klári, most vettetek Julinak 24-es szandit, ugye? Nem az első szandija volt 24-es.

Nelly

Kép
breeki

Bocsi, bakapcsolva maradt a B.

Nelly

Kép
breeki

Zsófi, meglestem a szülészetis topikban a képeket, nagyon jóóók!
Az első képen nagyon hasonlít a két muki egymásra! Olyan édik...

Nelly

Kép
breeki

köszönjük a köszöntéseket!!
nelly, kriszti: meg a dicséreteket!! :) :)

minden ok, eltelt a hűvös, esős 7vge.

jónás nappal alig alszik- de éjjel okés a dolog. összesen a napi alvásmennyiség 15-16 órára jön ki, ami tök okés egy 2 hónaposnak, csak a ritmusa az amin javítani kellene. ő délelőtt tudna, gyakorlatilag 12ig aludni, viszont nekünk meg vhogy úgy kellene összehozni, h de rövid, délben hosszú és du semmi, vagy rövid alvás. most viszont 12 ig alszik, aztán meg 7ig 30 percet v 1 órát, ami nem annyira klassz. de dolgozom a problémán :)

nelly: samunak most 22es a lába :)
kerekpocak

bocs, nem nellynek, zsunak akartam írni :)
kerekpocak

Egy kis ízelítő életem legcsodálatosabb napjáról (persze csak az eredeti születésnap után)!

Kép Boldog Születésnapot!

fatima

Majd jövök tobb fotóval (van bőven) + sztorival is, de most én is lepihenek a kisfiammal, mert hulla vagyok. :)

fatima

Jó reggelt!

Klári: ha kiesnek az olaszok, akkor nálam is Hajrá Portugália lesz!
drukkolunk a holnapihoz!!!!!!!!!!! Úgyis 5-ös lesz! :wink:

Juli lába átlagosnak számít vagy kicsi netán?
És Samué????
Vagy az én lányomnak van giga méretű lába már most? :roll: :?

Kriszti: megkérdezhetem, h miért kezdted el a hozzátápit? Csak kivi vagyok! Mik Balázs kedvencei?

Zsófi: Boldog 2. hónapot a kis bankárnak!!!!!!!!! :D
Tuti simán megoldod a "ritmusváltást", olyan ügyes vagy!!!

Fatima: várjuk a további képeket és a beszámolót is! Milyen torta?
Úgy látom nagyon tetszett Tareknek a tüzijáték! A szandija is új, ugye?

Zsu
svs

samunak tavaly a 20-as nagyon nagy lábnak számított. szal zsu emmának nagyon nagy a lába!!! kb 2 éves szint. (samu haverjának aki egyidős vele 21-es).

én a horvátoknak drukkolok.
kerekpocak

Nem akarom, h jeti lábai legyenek!!!! :cry: :cry: :cry: Ezek szerint akkora, mint Samué.
Kik szokták mini cipőbe szorítani a lányok lábát? A japánok talán? Még nem késő...

Zsu
svs

samué 22-es, szal még vezet :lol: :lol: :lol:
kerekpocak

DRÁGA PETRA!
NAGYON BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT KIVÁNUNK!
SOK PUSZIT KÜLDÜNK! LEGYÉL MINDIG NAGYON BOLDOG ÉS EGÉSZSÉGES!!!!

Kép

Kép
viky30

BOLDOG MÁSODIK HÓFORDULÓT JÓNÁS BABÁNAK!!!
Kép

Kép
viky30

Bocsi, hogy csak utólag gratulálok, 3 napig itthon sem voltunk.
Ahogy időm engedi jövök!!!!!!
Most szalad a lakás és megyünk a piacra és sorolhatnám a teendőket...

Fatima szuper az eddig megmutatott kép.
A holnapi viszontlásáig puszi!!!!!!

Viki

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
viky30

Sziasztok!

JÓNÁSNAK NAGYON BOLDOG 2. HÓFORDULÓT!!!

Zsu! Petra szandija 19-es, a keresztanyámtól meg kapott egy 20-ast. A 19-es épp hogy jó rá, a 20-as viszont baromi nagy még neki, erre Zoli annyit mondott rá, h azért, m ez kínai 19-es, az meg svájci 20-as. Amiből 19-es van neki, próbáltunk egy zártabb szandit csak 20asban, az meg kicsi rá. Méret és méret között rengeteg difi van.

Andi! Köszi a tortaötleteket! A barackos túrósat csináltam meg, és mindenkinek ízlett! Otthonra meg vettük a csokisat.

Jó volt a szülinap. Először itt lent ünnepeltünk csütörtökön anyósékkal, de az igazi, az otthoni szombaton volt. Az itteni nem volt egy nagy szám, anyós magához ragadta a gyereket és nem engedte ki a kezéből, még a tortaevés idejére sem (hiába raktam direkt az etetőszékre a kis tortát), így péntek reggel újra meggyújtottam neki a gyertyát és akkor evett is belőle.
Kapott sokmindent: medencét, játékokat, napszemüveget, kicsi ugráló lovat, könyveket, ruhákat...

Akkor pár kép:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Teri

KépKépKép
pruci

Juhhééééé!Szülinapos képek,jajj de jó!

Fatima-Tarek arcán látszik mennyire élvezte az egészet.Olyan kis zabálnivaló.Képeket még,még!

Teri-Petra is milyen kíváncsian figyeli a tortát,és utána az a maszatos pofi isteni!Épp ilyen lovacskája van Balázsnak is,igaz ő még kicsi hozzá,de a hétvégén a gyerekek meg voltak zakkanva érte.Szerintem Petra is fogja imádni.

Zsu-egy kicsit el is szégyeltem magam a kérdéseden,mert igazán semmi okom nincs,hogy hozzátápláljam Balázst,mivel van tejci elég :oops: ,tiszta kíváncsiságból próbáltam meg,és mivel láttam,hogy imádja ezért adtam.Azért nem kap olyan sokat,és utána még szopizunk is.A nagy kedvencek az őszibarackos alma,illetve a burgonyás sütőtök.Egyedül a sárgarépa nem jön be neki.

macarella

Nelly most hord 24-est, az első cipője 20-21-es volt.

zsu ne ijedj meg, a nagy láb azt jelenti hogy magas lesz valószínűleg nem azt hogy 45 lábú jetilány lesz. (és te is magas vagy, tehát örökölhette)

Zsófi nem tudom van-e olyan hogy kétéves kori lábméret, szerintem nincs.... Juli 22-23-as cipőket hordott 2 évesen. ez gyerek meg alkatfüggő szerintem.

Julinak átlagos vagy nagyobb lába van, de főleg széles a lábfeje és magas a rüsztje ezért sok féle cipő nem jó rá, hiába lenne jó a méret.

Petra nagyon édi!!!

Kriszti szerintem 5 hónaposan már nem annyira gáz ha kóstoltatsz Balázzsal ezt-azt, főleg ha szopizik is mellé.

Na megyek, tanulok egy kicsit :wink: majd szerdán jövök, remélhetőleg mint kétdiplomás :wink:

Klári
Kép
ganti

ja ja- csak a nagy átlagot írtam (játszótéri statisztika alapján :))
kerekpocak

lányok, köszi a megnyugtató szavakat láb-ügyben! Majd meglátjuk....

Zsófi: úgy értem, h ha Samunak 1 éve volt 20-as, akkor kb uannyi idős volt, mint Emma a 20-as lábbal most! Na, ezt jól megmondtam, de érted, ugye? (Csak a cipő 21-es, a lába azért nem akkora- még a 20-as is jó lett volna rá pár hétig)

Teri, jók a képek, az a csokis csiga nagyon finom lehetett! A másik NyusziAndi recepje a receptes oldalról?

Kriszti, ne szégyelld magad! Így döntöttél és kész! Én vártam 6hós koriág, de nem tudhatjuk, h valóban mi a legjobb! A sütőtök- krumpli nálunk is nagy kedvenc! :wink:

Zsu
svs

Sziasztok!!

Petrának nagyon-nagyon boldog első szülinapot kívánok!!!

Teri, örülök, hogy tudtad használni a tortaötlet-gyűjteményt :wink:

Jónásnak is boldog másodikat!
Hihetetlenül szalad az idő :shock:

Bocsi a késői köszöntésért, de csütörtökön mi is elutaztunk és csak most kerültem netközelbe.

A terrible two Samuhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy egy kétéves hisztizésénél csak egy három évesé rosszabb
:oops: :roll:

Zsu, Csengének meg extra-kicsi lába van-volt, két évesen kezdett el járni és az első rendes cipője 18-as volt :shock: Borinak már "normális" lába van-lesz, nem jó rá Csenge egy nyári kocsicipője sem :lol: Szerintem is a testmagasággal van összefüggésben a dolog (a férjem családjában vannak pici (140-150 cm) nők 35-ös lábbal - azért remélem, Csenge annál csak nagyobb lesz, és neki felnőttként nem a gyerekosztályon kell majd vásárolgatni...) Bori meg olyan " szép" nagydarab lesz mint az anyukája :oops: és két fejjel magasabb mint a nővére :D

Klári, nagy kalappal az államvizsgához!!!!

KépKép
KépKép
nyuszi04

Ja, én a Hollandoknak szurkolok - immár 20 éve :oops:

KépKép
KépKép
nyuszi04

a hollandokat én is bírom (hollandul tanultam 4 évig- most már sajna egy szót sem tudok)

andi, klári ti hogy kezdtétek a szobatisztaságra "nevelést"?
vettetek bilit - wc szűkítőt, mindegy és????
kerekpocak

Zsófi, vettünk wc szűkítőt meg bilit és... az egészet eltettük jó messzire, hogy véletlenül se kelljen használni :D

A mi szobatisztaság-történetünk nem szokványos, ugyanis úgy gondolom, hogy amíg a gyerek nem tudja valahogy jelezni (szólni vagy odamenni és ráülni a bilire), hogy kell neki, addig kár belekezdeni.

Csenge 2 évesem indult el, tehát addig szóba sem jött a dolog. Aztán kezdtük a bölcsit, elég volt egyszerre egy dologgal törődni. Tavaly nyáron is megpróbáltuk, de nem érezte a lényeget, amikor meg bepisilt, sírva fakadt (pedig sosem szidta meg érte senki) és könyörgött a pelekáért... Aztán Bori születése miatt gondoltam úgy, hogy most nem ideális a dolog, mert ő is kisbaba akart lenni minden áron :roll:

Most tavasszal húztam fel magam azon, hogy hónapok óta száraz az alváshoz feltett pelusa, tehát ágytiszta, nem igaz, hogy ébren nem tud szólni :evil: nehogy már éretségiig pelenkás legyen, és akár tetszett neki, akár nem, levettük róla. Mivel ő már nagyon nagy lány, az első három napon délután volt egy-egy baleset, de azóta egy sem. Tehát 3 és fél évesen egy hét alatt szobatiszta lett :roll:

KépKép
KépKép
nyuszi04

tehát akkor ti egyszerűen megbeszéltétek vele?

én is úgy gondolom, h semmi értelme addig erőltetni, amig nem szól v ilyesmi. meg erőltetni amúgy sem.
kerekpocak

De jók ezek a szülinapos képek! Mindjárt mi is csatlakozunk. :D

Fatima: látom Tarek is kapott szandit. Mindenkit elkapott a hév! Ti milyet vettetek, és mekkorát?

Teri: Petra nagyon sokat változott mióta láttam, Sokat fogyott/nyúlt a pofija, és olyan kislányos lett. :wink:

Klári, értettem én, csak elcsodálkoztam.

Zsu, gésát nevelsz Emmusból?! :wink:

Nelly

Kép
breeki

Anyukám nekem már most mondja, hogy nyáron kéne szobatisztaságra szoktatni, de szerintem még nagyon korai. Még arra sem reagál amit kérdezek, nemhogy "válaszoljon" rá. Akkor meg hogy?

Nelly

Kép
breeki

csak gyorsan: szobatisztaságról majd én is leírom amit eddig tudok, a lényeget nyuszi leírta: amíg nem tud magától szólni vagy valamilyen formában jelezni (pl. van aki elbújik, stb), tehát ELŐTTE szólni, addig semmi értelme mert fizikailag nem érett rá. Az erőltetéssel pedig komoly bajokat lehet okozni (anyukám nyomására én is erőltettem és nagyon durva székrekedés lett a vége, nagyon megbántam :cry: ), úgyhogy NE!!!

Régen mikor mosni kellett a pelust és a babát is jobban zavarta a pelus anyaga miatt - azért az más tészta...

Nálunk úgy kezdődött hogy először utána szólt hogy volt kaki, aztán idővel már előtte.

Na de a részleteket majd holnapután!

Klári
Kép
ganti

teri, fatima szülinapos képek nagyon jók!!!

nelly: sztem ISZONYATOSAN korán van hozzá.

köszönöm a tapikat lányok.
kerekpocak

Szegény Anyukám is ezzel fárasztott, még Csenge első szülinapja előtt, hogy vesz neki bilit és biliztessem. De hát akkor még ülni sem tudott!! Sem beszélni, sem járni, semmit! Én meg mondtam, hogy gondolatolvasó nem vagyok, nem biliztetem a gyereket.

Zsófi, igen, megbeszéltük, hogy akkor most leveszem a pelenkát és ha jön valami, tessék szólni. Tavaly nyáron még csak falra hányt borsó volt, mert nem érezte meg előre, a balesetnél meg kétségbe esett. Mostanra érett meg rá agyilag meg testileg is. A bölcsiben is mondták, hogy ez az igazi szobatisztaság és lehet ez előtt a pont előtt is kínlódni, de az nem sokat ér...

Mondjuk lehet hogy ez segít: onnan lehet tudni, hogy tudja-e kezelni a záróizmait, ha megfigyelitek, hogy telik a pelus. Ha már nem folyamatosan, hanem sokáig száraz és hirtelen lesz tele, akkor az már egy jó jel. Vagy a délutáni alvás előtt ugye mindig van peluscsere és ha ébredés után rögtön megnézitek és nincs vagy alig van benne pisi, az is jó. Akkor lehet időpontokhoz kötni: lefekvés előtt, ébredés után mindig ráülünk a bilire, stb.

KépKép
KépKép
nyuszi04

nem is mondtam, h samu tegnap óta lázas...
Kép
kerekpocak

Drága Samu,mitől lett lázas?Gyógypuszik mennek :)

macarella

jónásról:
Kép
kerekpocak

Atyaég de édesek az egyévesek! Gratulálok mindenkinek!!! :)

Táviratilag: le rész szakvizsgáltam, úgyhogy 2/3 részben megvagyok, uccsó valamikor ősszel, és akkor jó lesz.
Mázli az volt (amellett, hogy folyékonyra tanultam az agyamat), hogy mivel egy hétig nem volt bölcsiben a gyermek, pontosan kimaradt a hányós vírusból, amiben az egész csoport fetrengett, össz. hárman voltak napokig. Jajde rossz lehetett.

Visszaolvasni esélyem sincs, bár most két napig nem lesz főnököm, úh majd igyekszem :)

Betegeknek jobbulást!!!

Pusz. A.
tündérkisfiú

Sziasztok Csajok!

Rég jártam erre, nagyszülőknél voltunk. Hiányoztatok. :)

PETRÁT ISTEN ÉLTESSE ELSŐ SZÜLETÉSNAPJA ALKALMÁBÓL!

ÉS ELŐRE IS SZERETNÉK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNNI EGYETLEN KIS TAREKUNKNAK!

ÉLJENEK A SZÜLINAPOSOK!

Samunak jobbulást kívánunk!

Barátnőmnek ma született meg a kisfia. Úgy elérzékenyültem basszus. Holnap bemegyünk meglátogatni őket.

Ma durva hírt kaptam.
Felvették Emmát ide a IV. kerületi bölibe. Ide jelentkeztünk januárban és mondta a nő, h. tuti nem fogunk bekerülni, mert 44.ek vagyunk a várólistán, szóval ne is reménykedjek. Mi meg ugye ezt a variációt ki is lőttük, így jött az, h. főnököm intézkedik.
Hívom főnökömet, állítólag az ő vonalán a pasit nem lehet elérni, szóval az valószínű nem jön össze, viszont mondtam, h. ide felvették Emmát. Aztán jeleztem, h. én 4 órába tervezem beadni Emmát, erre ő mondta, h. persze, ő is úgy gondolta. :D Na ennek tök örültem. Már azt hittem 8-ba vár vissza.

Szóval szept.től Emma bölis lesz itt a kerületben.
Legalább nem kell végigcígelnem a városon nap mint nap. Ennek azért örülök.

Kép
niki30

Klári, Neked hajrá és szerdán kétdiplomásként várunk vissza!

Anita, Neked gratu a 2/3-hoz! :)

Szobatisztaság. Nemrég engem is fárasztottak, h. kezdjem el, dehát én még egyáltalán nem találom Emmát érettnek ehhez. Mentálisan. Ő még nem érti, nem tud szólni és egyáltalán csak erőlködésnek érezném.
Mindenhol azt hallom 1,5-2 éves kor a normális. Persze gyerekfüggő és körülményfüggő és évszakfüggő is....

Kép
niki30

niki: nah, hát így alakult, akkor így lesz. sztem a szobatisztaságra inkább a 2.5-3 éves kort szokták mondani. 1.5 évesen még nagyon nagyon ritka. inkább a 3. év körül alakul ez ki.
pl. mirkó, juli és csenge is 3 körül vannak/voltak.
gratula a barátnődnek!!!
emma hogy érezte magát a nagyszülóőkkel??

klári: hajrá tanulás és 2. diploma!!!
anita: gratula a szakvizsgához!!! és jó pihit a nyárra (mármint tanulás free nyarat, amíg lehet)

fatima: gyere!! azt ígérted mesélsz!!!
kerekpocak

Niki, nagy gratula!!!!!
Emma is Labdarugós lesz?

Zsófi, a fiúk eszméletlen édesek! Samunak gyors jobbulást!

KépKép
KépKép
nyuszi04

Na akkor előbb a képek. Előre szólok, hogy sok(k) lesz, de asszem ezzel amúgy is tartoztam már. :) :oops: :)

Kép Majdnem 1 éves nagyfú

Kép Ez mi ez a tűűűűz????

Kép Az ééén tortám!!!

Kép Hmmm de fincsi

Kép Tényleg jó a tortám!

Kép Én ebbe belenyúlok!

Kép Áááá nem vagyok tiszta csoki! Irány fürödni!

fatima

Még képek. :)

Kép Mennyi játék!

Kép Meg van a halacska!

Kép Hozzám beszélsz?

Kép És az álom járássegítőőő! Hurrrá!

fatima

És akkor röviden mesélek is, bár asszem a fotók magukért beszélnek. :)

Komolyan mondom csajok ez volt életem egyik legszebb napja! :) Minden úgy sikerült, ahogy megálmodtam. Nem volt semmi stressz. Mindenki jól érezte magát és felhőtlenül boldogok voltunk. :) Természetesen minden Zsömi körül forgott. Kézről-kézre járt és nagyon élvezte ő is a nyüzsit. :) :) :)
Szuper ajándékokat kapott! Anyuméktól: szirénázó tűzoltó autót, homokozó szettet (dömperrel), a kis szandit és még nyaralásra szánt pénzt is. :)
Anyósoméktól meg sógornőméktől: azt a szép színes homokozót, amiben csücsül a képeken, kocsi alakú medencét, hintát, fürdősót és rövidnacis-inges szettet.
Bátyáméktól kapta a Fisher price "Kockafaló Vizilovat". :)
Még rokonoktól: játék, csörgő-tologatható szines műanyag pókot és egy cuki napozót.

Asszem ennyi. :)

fatima

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?