Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép

KriszKép
Gratulálok a hugodnak, rég jártam már erre, eddig nem volt alkalmamKép

SweetladyKép
Nagyfiamnál a férjem itthon volt két hetet, meg anyukám segített, amikor tudott. Most még könnyebb a helyzetem, mert a férjem máshol dolgozik, pincérként, így nem napközben, hanem délután megy dolgozni, azt sem minden nap, tehát nagyon sok segítségem van ígyKép
De még így is nehéz volt az első két hét, mikor már itthon voltunk. Nagyon elveszettnek éreztem magam, hogy úristen, hogy fogok boldogulni két fiúval, hogy fogjuk felnevelni őket?? Aztán szépen minden letisztultKép

DóriKép
Örülök, hogy minden rendben van a babóval, képzeld, kolleganőm is most jár a 20. héten, volt is szerdán uh-n CsapónálKép
Úgy elmegy az idő, most derült ki nemrég nálad is meg nála is, hogy jön a baba, aztán már itt is a félidőKép Gratulálok a vizsgáhozKép

ÁgiKép
A szoptatáshoz nincs köze az előtejnekKép Tapasztalatból mondom Kép Első terhességemnél volt előtejem, szülés után 4. napon lövellt be a tej, akkor a fiamat 4,5 hónapos koráig csak szoptattam, majd 10 hónapos koráig sikerült szoptatni.
Mostani terhességem alatt egy csepp előtejem nem volt, szülés után 2. napon lövellt be a tej, és Balázs 4 nap múlva 5 hónapos, de anyatejen kívül nem kapott mástKép Tehát nem attól függ a későbbi szoptatás sikere, van-e előtej, vagy nincs.Kép

Találkozó: nekem is csak a hétfő jó, szerdán csak délután, a többi nap sajnos nem jó. 28-a jól hangzik!Kép

GabiKép
Mi Ákosnak beadattuk 15 hónapos korában. Balázsnak is szeretnék beadatni, 1 éves kor alatt jóval olcsóbban meg lehet vásárolni, és ráér később is beadni. Van, aki már 5-6 hónapos korban kéri a babájának, de mostanában olyan sok szurit kapnak, nincs szívem még jobban szurkáltatni.Kép

KismukiKépKép
jót vigyorogtam a srácokonKépKép

Ezt a babás műsort még nem láttam, pont akkor megyünk Ákossal korizni, de holnap fel fogom venni kazira, megnézem, már én is kíváncsi vagyok ráKép

Lányok, képzeljétek, kibújt Balázs első foga!!Kép Nagyon meglepődtem, mert Ákosnak csak 8 hónaposan jött ki az első, és Bazsi még csak 5 hónapos leszKép Észre sem vettük volna, ha nem nézem meg az ínyét, hogy miért rágcsál napok óta mindent. Hát, már kocog rajta a kanál, kipróbáltukKépKép

Mindenkinek jó pihizést
Lau
lau

Gabi, a mi dokinénink szerint csak 1 éves kor után érdemes beadatni az oltást! (addig felesleges, és kétszer kell ismételni, 1 éves kor után elég 1x beadni.)Azt mondta, ha addig (Misi 1 éves koráig)van ilyen megbetegedés veszély, úgyis szól, hogy adjuk be. Ha gondolod, majd neked is szólok! Kép (ja, és ha az anyagot 1 éves kora előtt föliratod és kiváltod, fele annyiba kerül, mint utána, viszont a hűtőben tárolható 1 éves koráig, ha akkor be akarod adatni. Kép )

Ági, én a mellbimbó "edzését" feleslegesnek tartom, mert olyan körülményeket úgysem tudsz csinálni, mint a babó. Kép Szerintem jobban jársz, ha veszel a patikában Garmastan kenőcsöt, és viszed magaddal a kórházba is. Ez a mellbimbó kisebesedése ellen jó. Nekem használt, és kb. 1-2 hét alatt úgyis hozzászokik a babóhoz a cici!

Mindenki, akkor 28.-a hétfő de. jó lesz a talira? Kép
sus

GAbi!
Én beadatom az oltást Máté egy éves kora körül!

Kismuki!
Jót nevettem a "jóseggű" sztorin Kép Kép Kép

Lau!
De végül is mindkét babát tudtad szoptatni, nem? Kép

Kép

Kép
csaju

Gabi!
Láttalak titeket a műsorban!Bence nagyon édi volt! Kép Kíváncsi vagyok,így belülről mi a véleményed?Ott is elég kaotikus minden,nem?!
kismuki

Sziasztok!

Köszi a sok infót az oltásról!

Kismuki: belülről is elég kaotikusnak tűnik. Én azt gondoltam, hogy egy értelmes mondat se hangzott el, aztán láss csodát, egész tűrhetőnek tűnt... Egyébként nagyon jó hangulat volt, aranyos volt mindenki, Szekeres Nóri is és Gáspár Laci is nagyon szimpi.
Sajnos nem tudtam nektek előre szólni, mivel - ígéretük ellenére - nem hívtak fel, hogy a mostani adásban leszünk benne. A barátnőm szólt, hogy látott minket az előzetesbe.

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Gabi: én is láttalak titeket, olyan aranyosak voltatok, és a jókedved vitt egy kis színt a műsorba. Bár az egész nem változott meg nagyon: téged se nagyon hagyott beszélni a csajszi.

Bragi, Krisz: jó volt hallani felőletek is. Jó lenne olvasni Krisz-tesó történetét: hátha mégis megírja. :-)

Most puszi, mert sír a bab.

Sziasztok, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Bannamari: igen, emlékszem, hogy írtad, hogy kétpetéjűek lesznek nagy valószínűséggel. Csak azért kérdeztem, hogy nektek melyik a "szimpibb" variáció, mert szerintem mindkét helyzet tök érdekes lehet, az is, ha két teljesen egyforma gyereked van, meg az is, ha teljesen mások, pedig egykorúak. Én nem tudnék választani, persze a sors úgyis eldönti:-). És milyen szép nevük lesz!!!

Gabi: de kár, hogy lemaradtam rólatok a műsorban, pont a tesómnál voltam a kórházban. Pedig az előzetesben egy villanásra láttam Gáspár Lacit, de csak őt, sajnos!
Oltásügyben egyébként én is a tudatlan anyukák közé tartozom, de most legalább ti felvilágosítottatok :-).
A találkozó nekünk jó lenne hétfőn!

Bedi: teljesen normális, hogy időnként félsz az előtted álló nagy dolgoktól, nem hiszem,hogy sokan vannak, akik ne élnék át ezt. De hidd el, minden menni fog magától, ha eljön az ideje :-)!

Kismuki: tényleg irtó jó volt a sztorid! :-)))) Remélem, azóta Márknak már kutya baja sincs az oltás miatt!

Képzeljétek, tesómékat ma reggel már haza is engedték, nem sárgult be Barni. Meglátogattuk őket Mátéval, a fiacskám úgy megörült uncsitesójának, hogy rögtön rá akart ugrani megcibálni egy kicsit :-). Kíváncsi vagyok, milyen lesz az első éjszakájuk otthon.

Ti hogy vagytok a gyerkőcök itatásával? Kapnak vizet, teát, gyümölcslét vagy csak a tej nekik a folyadék? Máté nem nagyon akar semmit inni, főzelék után sem. Nem tudom, ez mennyire probléma.

Még egy kérdés: nektek mennyi idővel szülés után jött meg újra a menses? (Ha megjött :-)), nekem még mindig nyoma sincs, persze nem is hiányzik :-).

Na ezzel a jó kérdéssel búcsúzom is mára. :-)

Puszi, Krisz.

Kép

Kép
tkrisz

Krisz!

Én adok nagyon gyenge kamilla teát Orsinak vagy babavizet. Innia is kell, a tej igazából étel nekik. Vettem egy Hogyan főzzünk a babának kiskönyvet és abban is benne van, hogy nagy a babák folyadékigénye és sokat kell inniuk télen is, nyáron meg főleg. De persze nem rögtön étkezés után, amikor teli a pocak. Én étkezések között szoktam itatni.
A menziről én se tudok semmit, mert nekem sincs híre hamva sem, pedig már lassan 3 hónapja szültem. A Triregolt kéne majd elkezdenem szedni, de amíg nem jön meg, addig nem lehet, szóval már nagyon várom. Valaki tud erről bővebbet?

Puszi mindenkinek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Eszty, Krisz! Szerintem mindenkinek máskor jön meg újra. Misi 8 hónapos, de még én sem menstruálok. Kép (Bocs Eszty ha elkeserítettelek Kép) Azt hiszem a dokim azt mondta, hogy van olyan fogmzásgátló, amit már ilyenkor is lehet szedni, de ebben nem vagyok biztos, mert én nem szedem, lehet, hogy csak félreértettem.

Én is adok Misinek inni. A védőnőm azt mondta, hogy legjobb a forralt és lehűtött víz, mert minden más rongálja a fogait, még a tea is. (Ásványvizet is adhatsz, csak nézd meg mi van benne!!)Én szoktam kínálni, de nem eröltetem, szerintem ha szomjas iszik, ha meg nem, akkor biztos nincs rá szüksége. Ha még szoptatsz is, akkor lehet, hogy csak egészen kevés folyadékra van mellette szüksége. Misi is csak nagyon keveset iszik.

Akkor vegyük megbeszéltnek a hétfőt! 10 körül, ahogy szoktuk?
sus

Sziasztok Lányok!

Na végre fel tudtam jelentkezni. Nem tudom mi volt múlt csütörtökön és pénteken, de nem müködött a babanet, legalább is nálam Kép

Sus: Hát igen anyós is jó ötlet lenne, de sajnos a párom szülei már odaföntről fogják csak nézni az unokájukat Kép A nővére pedig Keszthelyen lakik, de azért rendes volt felajánlotta, hogy 1 hetet szivesen eljön segíteni Kép

BAnnamari: Ekkora véletlent! Pont melletted ültem a bal oldaladon a felkészítőn, most szerdán is jössz? Rá akartam kérdezni, hogy Te vagy-e innen a babanetről, mert a név amikor bemutatkoztál, meg a terhességi időd, meg a 2 petéjü ikrek, szóval minden összecsengett azzal, amit itt olvastam és gondoltam, hogy Te lehetsz az Kép Csak aztán jött valami ismerősöd, aki leült a jobb oldaladra és utána már nem akartam zavarni. Kép

Tigris: Ez nagyon jó hír, hogy minden OK a babával Kép És ez az anyukával való megigértetéses módeszer is tetszik, ezt én is be fogom vetni asszem Kép Ja és én megyek ma tornára, bár már lehet hogy addig nem fogod olvasni. Egyébként ha meglátsz zöld pufi kabátban, fekete kord nadrágban fogok beviharozni a terembe, utána pedig a tornafelszerelésem kék naci, oldalán piros csíkok és kék-fehér pulcsi vagy szines póló, attól függ milyen idő lesz J Ha megismersz nyugodtan gyere oda, már nagyon kiváncsi vagyok rád.

Bedi: Eddig május 3-ra vártam, de most a drnő kitalálta, hogy el lett számolva (a 7. heti UH szerint volt annyi) és most április 30. De nekem a május 3 szimpibb, mert akkor van a névnapom J Szóval még az is lehet, hogy találkozunk. Kép Ha jössz szerdán, akkor is összefuthatunk, én mindig megyek, ha csak nem jön közbe határidő a munkahelyemen. De sajnos most nem tudom mi lesz a következő téma. Ja de mintha Mariann a dietetikust emlegette volna múlt héten.

Eszty: Képzeld nekem pénteken egy 30-as fickó ugrott fel a metrón és ő is elnézést kért, hogy nem vette előbb észre a hasam. Eddig rajta kívül 2* adták át a helyet, mind a kétszer olyan 25-35 közötti lányok. Az idősebbek tényleg átnéznek az emberen. Kép Mintha ők nem lettek volna sosem terhesek. Vagy lehet hogy pont azért? Olyan rossz élményük lehet ezzel kapcsolatban? Akkor csak sajnálni tudom őket, mert szerintem ez a legcsodálatosabb dolog a világon KépKépKép

Kismuki: Ez a jóseggü sztori tényleg nagyon jó Kép

Na megyek dolgozni Kép, este pedig a kismama tornára. Már alig várom Kép

Puszi nektek

Sweetlady
sweetlady

Gabi, mi beadattuk az agyhártyagyulladás elleni oltást, de csak azért, mert a férjem családjában előfordult ez a betegség, és anyósom nagyon kérte, hogy adassam be Viktornak.
tigris

Sweetlady, én is megyek ma a tornára, váll fölöttig érő vörösesbarna hajam van, alacsony vagyok, és drapp színű nadrágban leszek:-)

28 hétfő a találkozóra nekünk is jó! 10-re megyünk:-)

Krisz, én 6 hónapig nem adtam más folyadékot Viktornak, csak anyatejet kapott. Viszont most a picinek biztos fogok, mert ő júliusban születik majd, és a hőségben kell majd egy kis plussz folyadék. Vik pont májusra lett féléves, onnantól kapott vizet, de teát és üdítőt nem.
Vik kilenc hónapos volt, amikor megjött az első menstruációm, ami iszonyatos fájdalmakkal járt, és még a következő is, utána beállt. Előtte soha nem is fájt a hasam ilyenkor, ezért nagyon furcsa volt.

Mindenki jöjjön a találkozóra, jó?
tigris

OK, mi mindenképpen megyünk! Kép Remélem nem jön közbe betegség!

Tigris, Te szedtél fogamzásgátlót, mielőtt megjött a menzeszed? (Vagy bocs, úgy emlékszem azt mondtad, hogy rögtön szerettetek volna kistesót. Akkor biztos nem szedtél Kép )
sus

Sziasztok!

Én pont azt olvastam mindenhol, hogy az anyatej mellett nem kell folyadék. Ennek ellenére mivel Máté nyáron született és iszonyú hőség volt, mi is próbáltunk neki vizet adni meg bébiteát is, de már akkor sem kellett egyik sem. Most, hogy mást is eszik, főleg itatnám, de nem nagyon fogadja el. Azért próbálkozom tovább, meglátjuk. Pedig példát vehetne rólam, én rengeteget iszom :-).

Látom, akkor a menses-dologgal nem vagyok egyedül :-). Megnyugtattatok! Kivéve, Dóri, te a nagy fájdalommal :-). Ettől én is tartok kicsit, nekem amúgy is nagyon nagy görcseim szoktak volt lenni :-).

Azt akartam még kérdezni, hogy ti kaptatok ajándékcsomagot a kórházban, mikor jöttetek haza? Tesóm mutatta, hogy miket kapott, én meg csak néztem, mi nyáron semmit nem kaptunk.

Lau: gratulálok az első fogacskához! Lehet, hogy ti is úgy jártok, mint mi Mátéval, neki is 4 és fél hónaposan jött ki az első kettő, azóta nincs megállás, már 11-nél tartunk! Úgy harap, hogy kész életveszély! :-)

Kép

Kép
tkrisz

Krisz, ne aggódj a görcsök miatt, lehet, hogy egyáltalán nem lesznek. A görcsölősöket azzal szokták nyugtatni, hogy az első szülés után már nem fog fájni. Kép

Én is júni végén szültem, de én nem adtam inni Misinek, mert nem fogadta el. Inkább szoptattam kétóránként! Fárasztó volt, de elég volt neki. Tényleg ne aggódj az ivás miatt. Félóránként kínáld meg, ha szomjas lesz biztos fog inni. Ha nem issza a vizet, próbáld a gyümölcsös edényét kimosni vele, és úgy add neki. (én a 10 órai gyümölcsöt kiöblítem forralt vízzel, és ezt a gyümölcsös levet adom neki. Ezt meg szokta inni.)

Mossátok már a sok fogatokat?

Én sem kaptam semmit a kórházban, csak utána küldtek mindenféle mintát a cégek. (pelus, tápszer....)
sus

Sziasztok!

Én valahol azt olvastam, hogy attól is függ, hogy kinek mikor indul meg újra a mensije, hogy meddig szoptat. Nem tudom mi igaz belöle...

Sweetlady: megyek szerdán, miről ismerlek fel? Én 1,63 "magas" vagyok, sötétbarna haj és barna szem. Egy világos, drapp szinű hasított műbőr kabátom van amibe épphogy beleférek Kép

Tkrisz: köszi a nyugtató szavakat, remélem úgy lesz! Szóval Tesód már otthon is van? És még ajándékcsomagot is kapott? De jó! Mik voltak benne, ha nem vagyok indiszkrét?

Amúgy lányok ki hány napot töltött még bent a kórházban szülés után? Kb. mennyi szokott lenni?

Én nagyon szívesen mennék hétfőn a találkozóra, mert kíváncsi vagyok Rátok! De az az igazság, hogy dolgozom és Orsó barátnőmet pedig pont 28-ára írták ki császárra, mert nem fordult meg a bébije Kép

Pusszantás
Bedi

Edina

Kép
Kép
bedi

Bedi, a menzesz és a szoptatás tényleg összefügg, általában az intenzív szoptatás ideje alatt nincs menzesz. Az, hogy amikor a gyerkőc már kevesebbszer szopik mikor kezd menstruálni a mami, az egyéni, mindenkinek más.

Én vasárnap szültem, és következő szombaton mehettünk haza, de Misi besárgult, azért volt ilyen hosszú. Kép Egyébként úgy tudom 4-5 nap múlva hazaengednek, ha mindketten rendben vagytok.
sus

Sus: köszi az infókat. Szóval 4-5 nap, azt hallottam, hogy más kórházakban már 3 nap után elengednek, ha normál szülés volt.
Szegény Misi Kép
Állítólag én is besárgultam. Azt mondták általában akkor fordul elő, ha pici súllyal születik a baba. Misi mennyi volt?

Edina

Kép
Kép
bedi

SziasztokKép

Akkor hétfőn mi is megyünk 10-re, remélem, megtaláljuk!
Ha a baba kizárólag anyatejet kap, azt mondják, nem kell itatni külön, mert a tejcsi eleje szomjoltó, hígabb, utána jön a sűrűbb.
Én nem itattam egyik fiamat sem, inkább igény szerint szoptatta, de egyik téli, másik őszi baba. Nyáron biztos nagyobb a folyadékigényük.

Nemigen volt időm visszaolvasni, tiszta rohanás mostanában minden napom, majd igyekszem pótolniKép

Pussz mindenkinek, majd még jövök

Lau
lau

Hahó!

Elárasztalak itt benneteket a kérdéseimmel :-): nálatok előjött a szeparációs félelem? Úgy látom, Máté ezért olyan sírós mostanában, de a tegnapi és a mai napon drámaira fokozta a hatást, még csak ki se kell menni a szobából, csak ellépni mellőle, már ordít... Nem bírja elviselni, ha nem lát minket, és pár percig nem érünk hozzá. Nem tudom, meddig fog ez tartani, de elég idegőrlő.

Sus: köszi a segítséget, igyekeszem többet próbálkozni a kis drágámnál ivás terén. Igaz, ő még most is rengeteget szopizik, gondolom, azért nagyjából kielégíti a folyadékszükségletét.
A fogait eddig még nem mostuk, nekem is mostanában jutott eszembe, hogy lehet, hogy kéne már velük valamit csinálni. Elfelejtettem megkérdezni a dokit, ők meg nem mondtak semmit.

Bedi: A csomagban termékminták volta, pl. pelus, törlőkendő, Domestos :-), tea, Sudocrem, stb.
Nekünk nagy szerencsénk volt a hazamenetellel, mert Máté péntek este született és szerdán reggel már húztunk haza, nem sárgult be és minden rendben volt, így tul.képeen majdhogynem csak 4 napot voltunk bent. :-) A többi baba mind sárgult, akkor húzódott a dolog, és persze ha császárral szültek, akkor egy hét biztos.
Érdekes, hogy a barátnődet rögtön kiírták császárra, meg sem próbálják, hátha így is megszületik a babó? A volt védőnőm is úgy szülte meg mindkét fiát, tehát biztos lehetséges :-).

Kép

Kép
tkrisz

Tkrisz: jó kis csomag, örülni fogunk, ha mi is kapunk Kép
Igen, Ő az I.sz.Nőgyógyászati Klinikán fog szülni és neki is az első babája lesz, állítólag ilyenkor nem kockáztatnak, inkább császár. A másodiknál simán bevállalhatják, mert ott már tudják, hogy mennyire tágul az anyuka. De lehet, hogy itt is dokija válogatja...
Szóval 4 nap a legrövidebb idő, remélem úgy járok mint Te és csak ennyi lesz! Kép

Edina

Kép
Kép
bedi

Sziasztok!

az előző kisregényem elszálltKép
Szóval 5 napot kell bent maradni általában a kórházban,azt mondták az anyagcsere vizsgálat miatt.Az itatáshoz én csak annyit tennék hozzá,hogy Nimród már 8 hónapos és alig iszik,ha 1 deci tea elfogy naponta akkor már örülök,viszont még a plusz kaja mellé 5-ször szopizik napközben.
Ma voltunk tanácsadáson,10 grammot fogyott az előző hónaphoz képest.De 1 cm nőtt és kijött a harmadik fogacskája felül,de nem ám az első kettő ,hanem a következőKép
Remélem mi is el tudunk végre menni a talira.

Anita

Kép

Kép
anita23

Bedi, barátnődnél biztos van valami gubanc, mert csak úgy nem szoktak császározni, én még ilyet nem is hallottam!!! Kép Nem rövidlátó? Pl. 6 dioptria fölött már nem szokták engedni a hüvelyi szülést.
Misi 3200g volt, de szerintem a súlynak nincs köze a sárgasághoz, én is 2500g voltam, mégsem sárgultam.

Krisz, nekem minden többgyerekes barátnőm javasolta a fogmosást, persze most még csak a kefe rágcsálása a kádban, fogkrém nélkül. Van kifejezetten bébi fogkefe 4 hós kortól az Oral-B-nek, az 1-es méretű. Én ilyet vettem.

Misi is nagyon bújós mostanában, nem nagyon mehetek el mellőle. Szerencsére ő nagyon apás is, mert párom is sokat van itthon, úgyhogy tulképp elég, ha egyikünk ott van mellette. (Így én is tudok dolgozni.) Misi éjszaka is sokat ébred, szerintem ez is ezért van. Állítólag 8-9 hónapos kor körül ez természetes, ki kell bírni, egyszer csak vége lesz. Próbáld lefoglalni játékkal, én ha ott ülök mellette és játszom vele, vagy mesélek, akkor béke van.
sus

Sziasztok!
Nagyon tetszett tegnap a kismama-torna, Sweetladyval is találkoztam!
Mi is 6 napot maradtunk a kórházban, mert Vik is besárgult (nem pici súllyal született). 7. nap reggel mehettünk haza, de még egy napot nem bírtam volna ki. Nem a körülmények, hanem lelki tényezők miatt. És mi is kaptunk csomagot!!!

Krisz, nekem a fogorvos néni azt tanácsolta,
hogy amíg csak anyatejet kap a baba (tehát cukros teát sem), addig egyáltalán nem kell fogat mosni. Utána, mihelyt bármi más külső táplálékot bevisz a baba, életkorától függetlenül vagy frottírból barkácsoljak ujjat, ezt a saját ujjadra ráhúzod, bevizezed langyos vízzel, és dörzsölöd a fogacskáit. Vagy Oral B bébifogkefét bevizezel, és mosod vele a fogát. (Ez a fogkefe egy kicsit drága, de tényleg a legjobb, érdemes ezt venni, három életkorra lehet kapni)
Lehet kapni gumidörzsit is, ez fogkefe szerű, és gumiból van, ez a fogorvos szerint csak arra jó, hogy megismerkedjen a baba a fogkefével, rágcsálhatja fogzáskor, és hadonászik vele, miközben hevesen dícsérjük, hogy mennyire ügyesen mos fogat :-)
Az olcsóbb vacak fogkefékkel azért kell vigyázni, mert az éles szúrós sörtéjük egy életre elveszi a gyermek kedvét a fogmosástól.
Fogkrémek közül az Elmex gyerekfogkrémet mi másfél éves korban kezdtük el használni, minimális mennyiséget tettünk a fogkefére.
A többi fogkrém túl finom ahhoz, hogy ne nyalja le rögtön, az Elmex viszont nem olyan édes.
Viktor 26 hónapos korára jutott el odáig, hogy nem nyeli le a fogkrémes vizet, tehát már tud öblíteni. Most már "önállóan" mos fogat, de amikor befejezni, akkor "apa/anya még körbecsiklandozza a fogait a fogkefével." Ezt azért vezettük be, mert így azt hiszi, hogy a munka dandárját ő végzi, mi csak utána játékból csikizzük, de valójában az az igazi fogmosás.
tigris

Sziasztok!

Bedi: Én fekete kabátban és bordó nadrágban vagy bordó együttesben leszek, még nem tudom pontosan mihez lesz kedvem holnap reggel. 160 cm vagyok, barna középhosszú hajam van és kék szemem. Alig várom a találkát. Hátha Bannamari is ott lesz, multkor mellette ültem, csak nem sikerült bemutatkoznom neki. Kép

Tigris: Tök jó, hogy tetszett neked is a torna és hogy összeismerkedtünk! Kép Gyere hétfőn is!!!

Puszi

Sweetlady
sweetlady

Hali!

Sus: a barátnőmnek csak az a baja, hogy farfekvéses a bébije és az orvos első szülésnél nem kockáztat, hanem császárt alkalmaz, erről "beszéltünk" Tkrisszel.

Sweetlady: remélem akkor összetalálkozunk holnap.
17-kor kezdődik, ugye?

Tigris: és megmondták, hogy mitől sárgult be Viktor? Kíváncsi vagyok, mert elég sok helyről hallottam ezt a sárgulást, de konkrét okonak eddig a súlyt mondták és ezek szerint ez nem mindig igaz.

Edina

Kép
Kép
bedi

Sziasztok!

Bedi: én hétfő este 8-kor szültem, és szombat reggel már mentünk haza, de se császár. se sárgaság nem volt. Az Uzsokiban az alap az 5 nap általában, de ha nem muszály, és nincs gond, nem tartanak ott hétvégére. Ajándékcsomag itt nem módi. :-)És én még itthon sem kaptam semmi csomagot, csak egy gyerekfotóalbum ügynök talált meg eddig! :-)

Krisz: régen valóban szültek, még a mi anyáink idejében is faros gyerekeket, de ma már szinte egyik szülész sem vállalja a kockázatot, inkább a könnyebb (császár) utat választják. Én kétségbe lettem volna esve, és valahogy rábeszéltem volna a dokimat, ha ez lett volna a helyzet, de a kockázat az övék, és ők felelnek, ha gond lenne. És mivel már az elsőnél császároz, a második is valőszinűleg császáros lesz, mert ez a másik, amit kevés doki reszkíroz meg.

A sárgaságnak ahhoz van köze, hogy a babán, a csatornán való átpréselődésnél keletkeztek-e külső vagy belső véraláfutások. Ha igen, akkor sárgul be, mert az ő kis májuk nem tudja úgy lebontani a szövetek közt felhalmozódott vért, és a bilirubintól sárgul be a bőr. Na, nem okoskodom tovább. :-)

Sok puszi nektek!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Kösz lányok, akkor beszerzünk egy Oral-B-t! :-) Kíváncsi leszek, hogy reagál rá Máté!
Képzeljétek, az én kis lustikám most próbálkozik a négykézlábra állással, elég jól megy neki, hamarosan lesz belőle valami. :-) Most már minden irányban halad a maga érdekes módján, félig kúszva, félig mászva, mint a villám. Néha támasz nélkül is képes megülni pár pillanatra, olyan aranyos. Várom már, hogy rendesen tudja csinálni ezeket a dolgokat, hátha jobban eljátszik majd magában! :-)

Anita, mondtak valamit a súlycsökkenésre? Biztos a sok betegeskedés az oka, nem? Gratula a fogakhoz :-)!

Bedi: hát, szerintem is biztos orvosfüggő is a dolog, nem mindenki vállalja be a nehezebb szülést.

Kép

Kép
tkrisz

Eszty: pont egyszerre írtunk az előbb :-)))!
A húgom is az Uzsokiban szült és kapott csomagot! Lehet, hogy az ajándékcsomag nem a legmegfelelőbb szó rá! :-)
Érdekes, amit írtál, Máténál ez nem annyira jött be, pedig nagyon nehezen jött ki szegényke, volt is rajta mindenféle duzzanat, véraláfutás, mégsem sárgult be. :-)

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!
Tkrisz!
Azt mondta a doki ,hogy ezt még tudjuk be a betegségnek,aztán egy hónap múlva meglátjuk.

Mára megint náthás lett szegénykém.
Én is ezt ai oral-b fogkefét vettem,de még csak a kezébe adom rágcsálni.Tegnap kijött a 4.fogacska csücske isKép
Csak halkan egy kérdés:tud valaki valamit a végbélpolipról,esetleg volt valakinek körülöttetek?

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok !
Tegnap én is írtam egy hosszú levelet,de elveszett valahol.Már nincs kedvem mégegyszer elkezdeni ugyanazt.De megpróbálom:
-szóval csomagról én sem tudok semmit
-amikor én szültem 2 kismama is szült faros babát.Csapónál meg a Járányi doktornőnél.Mind a kettő elég gyorsan meglett.A kislány igaz csak 2,50 volt de a kisfiú ő 4,20-val pikk-pakk kijött fordítva is.Gondolom ez csak kizárólag az orvostól függ,hogy ki meri bevállalni az esetleges veszélyeket!
-nekünk is Oral-b fogkefénk van és szerencsére állandóan fogat akar mosni Márk.Eddig ment fogkrém nélkül is,de amióta megkóstolta az Oral-b krémjét,azóta anélkül nem hajlandó fogat mosni.Viszont érdekes módon csak alul mossa,felül nem akarja soha.
Eszty:jó,hogy leírtad ezt a sárgaság témát,mert nekem fogalmam nem volt eddig,hogy ez mitől lehet.Ti eljöttök hétfőn?
Anita:remélem mostmár végre ti is ott lesztek a talin.
Bedi:én kedden éjszaka(szerdának számít)szültem és vasárnap reggel engedtek el.Nekem is azt mondták,hogy az 5 nap az tuti.Egy nap pedig reggel 8-kor kezdődik.Tehát ha éjszaka mentek be,beszéld meg a babáddal,hogy lehetőleg 7-ig bújjon elő!!! Kép
Remélem senkinek nem jön közbe semmi hétfőn.
valaki közületek gondolkodik a bölcsin majd a babáknak?Nekem most nagy dilemám van,mert nagyon hívnak vissza dolgozni,szuper fizetéssel januártól és nem tudom most mit csináljak...igaz még csak 27 éves vagyok és elvileg van még időm bősen a tesóra,de én nagyon nem akartam Márkot bölcsibe adni!
Segítsetek!

Puszi mindenkinek
Annamari
kismuki

Eszty, a sárgaságnak a bilirubinhoz valóban van köze, de a véraláfutáshoz nem.
Annamari, szerintem a bölcsi dologban Neked érdemes döntened, mert ha meghallgatsz bölcsi-ellenes véleményeket, akkor nehezebb lesz a döntés a lelkiismeretfurdalás miatt:-)
Hétfőn mi is ott leszünk, Viktor már nagyon várja.
Most megyek készülődni, megyünk színházba, hurrá!
tigris

Misinek megint folyik az orra, remélem hétfőre kiheveri, és tudunk menni.
A sárgaságnak szerintem inkább a köldökzsinórról való leváláshoz lehet köze, de majd megnézem a szakkönyvemben, csak most nem találom.

Annamari, szerintem két éves kor után nyugodtan lehet a gyerkőcöt bölcsibe adni, csak nagyon nézd meg, melyik bölcsibe. Igazából nem is a bölcsi a lényeg, hanem az, hogy ki lesz az óvópedagógus. Ha az szimpi, és nem csak őrzi a gyerekeket, hanem foglalkozik is velük, akkor jó lesz Márknak. Menjetek be együtt egy-egy napra az adott csoportba, és beszéljétek meg utána, hogy hogy tetszett mindkettőtöknek (gyerkőc, te). Szerintem be kell, hogy engedjenek, ha nem, az rég rossz. Anyukád biztos tud segíteni, hogy miket figyelj meg a pedagóguson, de ha gondolod szívesen megkérdezem páromat, hogy ő mit gondol. (ő is óvóbácsinak tanul). Ezek alapján persze neked kell dönteni. Kép
sus

Sziasztok!

Tartozom meg 1 keppel, megprobalom feltenni, remelem sikerul.Kép
space

Es meg egy nyitott szemut is hogy lassatok a gyonyoru szemet.Kép aaaaa nem vagyok elfogult:D
Remelem mindenki babaja jol van es nem kapta el ezt a takonykort.
Heninek kicsit folyik az orra de egyenlore ennyi.en nyomatom az elevitet remelem jut neki is belole.Kép
space

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni??
Valami infora lenne szükségem az Uzsoki szülészetéről mennyire bababarát stb, és Dr Tiba Jánosról!
A 12. heten vagyok és ma megyek hozzá uh-ra, még nem választottam se dokit se kórházat!

Segítsetek légyszi!

Köszi: Megann

Kép

Kép
megann

jaaaa es en sem kaptam csomagot!!!

Megann:szerintem bababarat az Uzsoki, legalabbis nekem igy jott le. olvass vissza egy picit minden dokirol esett mar itt szo es sokat beszeltek/tunk a korhazrol is.
dr Tibat nem ismerem, de ugy tudom az Uzsokiban nagyon jok a nodokik.
En a Cspo drnal szultem.

jajj nemsokara megyek 6 hetes kontrollra, ott mit fog velem csinalni a Csapo?
space

Sziasztok!

Tegnap voltam végre a 29.hetes Uh-n és azt mondta a Csapó, hogy kiscsajszi van bennem Kép
Aki már 1383 grm és már irányban van a feje!
Szülésfelkészítőn is voltam és jó hangulat volt, kedves nő ez a Mariann.
Bannamari: láttalak Kép
Sweetlady: remélem neked mutatkoztam be Kép Azt hittem, hogy a párod is Veled marad, ezért nem maradtam melletted. A végén meg hamar eltűntél, sajnálom Kép De majd legközelebb.

Space: szép kislány, mikor született?

Lányok köszi szépen az infókat!
Remélem nem kell sok időt bent töltenem majd, de ezek szerint 5 napnál semmiképp se lesz rövidebb Kép

Kismuki: igyekszem megbeszélni a kiscsajszival, hogy hamar jöjjön világra, ha már egyszer elindul kifelé Kép

Megann: tényleg érdemes rákeresni a Téged érdeklő témákra a topikon belül, mert a lányok már nagyon sok jó infót leeírtak!

Pusszantás
Bedi

Edina

Kép
Kép
bedi

Space: nagyon édes a kis Heni! A kontroll miatt ne aggódj, semmi különös, főleg a szüléshez képest! :-) Egy sima nőgyógyászati vizsgálat, tulajdonképpen!

Megann: én is azt javaslom, olvass vissza picit, nem is olyan rég volt szó Tibáról, Kismuki nála szült! Az Uzsoki nagyon jó, családias kórház, és tényleg jók az orvosok, szülésznők!

Bedi: hát ez nagyon klassz, így emiatt nem kell aggódnod! Az én Mátém csak a legvégére volt hajlandó befordulni! :-)

Annamari: Tök jó érzés lehet,hogy hívnak vissza dolgozni! Mi nagy valószínűség szerint igénybe fogjuk venni a bölcsit, most úgy látom, Máté 2 éves kora körül mennék dolgozni, sajnos mi nem tudunk megélni a 23000 Ft gyesből, a párom fizuja sem túl magas. Én nem hiszem, hogy nekem lelkifurdalásom lesz emiatt, de persze sosem tudhatom. Én is jártam bölcsibe annak idején és jó volt :-). Susnak igaza van, leginkább azt kell megnézni, milyenek a pedagógusok.
Sus, egyébként ha a párod ráér beavatni minket, én is kíváncsi vagyok az ő szakértői véleményére :-).

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!
Köszi a sok választ....nagyon belelkesedtem,főleg,hogy eddig mindenki azt tanácsolta hogy menjek vissza.Karrierileg is elég nagy lépés,de a fő motívum persze a pénz.Minimum egy százassal beljebb lennénk....ami azért nem kis dolog.Hétfőn amikor találkozunk akkor már tuti döntök,úgyhogy majd elmesélem.
Space:nagyon édes a picikéd
Megann:én a Tibánál szültem és már írtam itt,hogy extra meg voltam vele elégedve.Igaz kicsit elvarázsoltnak tűnik néha,de gondolom ez azért van,mert 1000felé kell figyelnie egy nap.Végig nagyon rendes volt,kedves és a szülés alatt is végig poénkodott velünk.Gondolom ha ma már találkoztatok akkor van "első benyomás",ami nagyon fontos.Ha még bármire kíváncsi vagy,akkor írj a privátra ott még válaszolok neked szívesen.
Ha olvasol,akkor látni fogod,hogy a kórház most lett felújítva,tehát biztos minden tök szupi.Eddig még egy rossz véleményt sem hallottam róla.
Jó éjt mindenkinek!
Annamari
kismuki

Sziasztok!

Én is írtam ma délelőtt egy hsz-et, és most látom, hogy nincs sehol...
Már nem tudom miket írtam Kép

Ja, de mégis, Krisz, neked írtam, hogy mi mossuk azt a két fogunkat vízzel és még valamit... na mindegy!

Space!
NAgyon édes a kislányod Kép

Annamari!
Én nem szeretnék nagy korkülönbséget a gyerekek között, ezért én nem tudok segíteni bölcsi-ügyben!

Holnap nem leszek, mert kezdődik a suli, hétvégén pedig Anyuéknál leszünk, csak hétfő este jövünk viszza Pestre Kép

Jó éjt mindenkinek és kellemes hétvéggét

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

Én is voltam szerdán felkészítőn, de annyian voltunk, hogy nem is tudtam, merre nézzek.
Bedi!
Nem tudom, ki voltál, de légyszi szólíts meg legközelebb, ha már tudod, hogy ki vagyok.
Sweetlady!
Te voltál, aki az ajtó mellett ült és bordó kertésznadrág volt rajta?
Remélem, legközelebb veletek is meg tudok ismerkedni.
Ez a diétás kérdés is érdekes volt, bár számomra sok újat nem tartalmazott. Megerősített abban, hogy meglehetősen jól összeválogatom, hogy mit kell megennem, de arra sajnos nem kaptam választ, hogy hogyan tudnám kordában tartani a súlyomat. Valahogy az az érzésem, hogy ha egy kanál levest ennék egy nap, attól is híznék. És senki nem nyugtatott meg, hogy ez alkati kérdés lenneKép
Közben meg itt is kipanaszkodom magam:
Nagyon-nagyon nehezem kezdem viselni ezt az egészet. Ma már mindenem fájt és mindenhol nyomtak a gyerekek a hólyagomtól a gyomromig. Rendesen fájt, ahogy feszült a pocakom. Persze tudom, hogy kibírom, de most már bagyon kivagyok. Megyek, megpróbálok aludni.
Mindenkinek jó éjszakát kívánok!

Annamari
25+6

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Családon belüli megszólításokról készítek felmérést (magyar és norvég viszonylatban) és nagy segítség lenne számomra, ha kitöltenétek az alábbi oldalon található kérdőívet:

www.sammm.fw.hu

Nagyon szépen köszönöm!

- Adrien
ui: Remélem, senki nem veszi zokon, hogy beírtam ide, de az aktív témáknál nagyobb eséllyel találok válaszadókat. Köszönöm a megértést!
sadrien

Sziasztok!

Nekem már egymás után két levelem szállt el, úgyhogy, most csak röviden írok:

- csomagot nem kaptam, illetve csak egyet, aki már 8 hónapos múlt!(De érdekelne, hogy mit tartalmaz egy ilyen kórházi csomag...)
- ha baba szomja inni fog. Én is próbáltam itatni vízzel, de nem kellett neki. Bőven elég a szopi nekik, mert az kaja is és "pia" is egyben.
- hétfőn megyünk, bár még picit náthásak vagyunk, de addigra meggyógyulunk!
- mensesnek nálam sincs se híre, se hamva - szerencsére
- Eszty én szoptatós tablettát szedek (Continuin), előtte nekem is Tri-Regol volt. Neked miért nem írt fel Hábi szoptatós tablettát?

Gabi

Kép
Kép
almadi

sziasztokKép

koszonom a dicsereteket,felovastam a Heninek!Kép

Bedi:gratulalok a kislanyhozKép van mar neve? Henikenk januar 25en szuletett szinten a CsaponalKép
Tkrisz: koszke a kontroll infot, akkor nem is aggodom.tegnap be is jelentkeztemKép
Almadi:a Heni is nathas picitKép Te mivel gyogyitgatod? jobbulast Nektek!
space

Sziasztok!

Kismuki: a most hétfőt kihagyjuk, mert megyünk oltásra, és azzal nem merek ugrálni vele. Csak összejön már egy találka veletek legközelebb, mert már nagyon jó lenne!!
Munka témára: nekem is 50% fizuemelést ajánlott a főnököm, ha márciustól visszamegyek (3 hónapos lesz akkor a baba). Én nem bírok visszamenni. Nem tudom anyára hagyni a babát, mert tavaly előtt szeptemberben stroke-ja volt és azóta nincs teljesen jól, szóval 2-3 órára itthon tudom hagyni a babát, meg tudja etetni, el tudja altatni, de 8-10 órára képtelenség. A másik, hogy szeretnék tényleg az édesanyja lenni, nem csak aludva látni minden nap. Anyagilag nagyon nehéz lesz, nem is tudom, sikerülni fog-e, de a párommal megpróbáljuk, mert ő sem szeretné ezt. Emlékszik, mennyire ki voltam merülve. Persze az is benne van, hogy ennél a cégnél csak néhány évről lehet szó, nem innen megyek nyugdíjba, mert csak addig marad itt, amíg még nincs euró, mert akkor már jó fizetéseket kéne adnia, szóval vonul majd tovább, tehát karrier szempontjából sem jelentős. Tervben van, hogy tanulok még, ha már ingyen van. :-) Megpróbálom a szülésznő szakot a SOTE-n (3 év). Mindig szerettem volna egészségügyis lenni, de mivel külföldön éltünk, így olaszul anyanyelvi szinten beszélek, szóval ebből diplomáztam itthon, és utána ezzel is kerestem munkát, és egyre távolabb kerültem az álmaimtól. Itthon csinálgatok majd fordításokat, tolmácsolok alkalmanként, és tanítok magántanítványokat, bár ez csak kiegészítő bevétel, mert ez nem egy állandó fix, amivel számolni lehetne. Bízom benne, hogy sikerül! Eddig is úgy szerettek minket az égiek, talán segítenek most is! :-)

Tigris: én ezt a véraláfutást a kórházból szedtem, illetve az egyik baba besárgult közepesen, és egy egész napra betették a kék inkubátorba, és a gyerekorvos kiselőadást tartott a kórteremben, mert az anyuka sírva fakadt. A babának volt egy véraláfutás a fején, és annak a felszívódása miatt lett sárga szegényke. Csak innen az infó.

Annyi hasznos dolgot írtok, olyan jó, hogy mire mi odaérünk Orsival, már nem lesz meglepetés nekem, és nem fogok megijedni!

Oltás: kiderült, hoy Orsi egy nem kötelező oltást kapott most, 2 hétre a 2 hónapos után. Talán azt, amiről ti is beszéltetek. a dokinő azt mondta, hogy agyhártya gyulladás ellen van, ami a múltkor kiskatonák közt nagyon terjedt. Sokba kerül, de az önkormányzat most kifizeti, mert nem rizikóznak az influenza járvány közeledtével. Vírzsos ez is.

Végre sikerül feltennem a levelet, sose volt jó a szerver.

Puszi mindenkinek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Bedi, Bannamari: Sajnos nem én voltam, én késve érkeztem, és az asztalhoz ültem le, és egyedül voltam Kép Fekete kabát, bordó nadrág és világos felső volt rajtam. Az asztalnál ült egy lány bordó együttesben, mellé ültem le. Gondolom vele kevertek össze. Talán a jövő héten sikerül megismerkednünk! Kép
Bedi: Gratula a kislányhoz, nekünk is úgy látta Gyarmati doki, hogy kislány. De majd amikor a 32.héten megyek, akkor megint rákérdezek Szilvinél, hogy hogy látja Kép

Lányok! Nekem is egyre nehezebb ez a terhesség, alig bírok menni, úgy fáj az egész gátam Kép Mintha izomlázam lenne ott lent. Gondoltam, hogy lehet, hogy az intim tornától van, de azt már sok hete csinálom, nem hiszem, hogy most jött volna ki Kép Volt valakinek ilyen tünete? Normális ez?
A másik, hogy multkor fürdés után kicsit megmaszíroztam a melleimet és az egyikből egy kevés sárga szinü, olyan, mint a tetrán kenőcs, váladék jött. Egyébként máskor is volt már ilyen, de akkor átlátszó szinü volt. Gondolom ez már az előtej ugye? De az normális, hogy sárga? Mit tudtok erről?

Mindenkinek kellemes hétvégét!

Sweetlady
sweetlady

Sziasztok!

Kismuki: a most hétfőt kihagyjuk, mert megyünk oltásra, és azzal nem merek ugrálni vele. Csak összejön már egy találka veletek legközelebb, mert már nagyon jó lenne!!
Munka témára: nekem is 50% fizuemelést ajánlott a főnököm, ha márciustól visszamegyek (3 hónapos lesz akkor a baba). Én nem bírok visszamenni. Nem tudom anyára hagyni a babát, mert tavaly előtt szeptemberben stroke-ja volt és azóta nincs teljesen jól, szóval 2-3 órára itthon tudom hagyni a babát, meg tudja etetni, el tudja altatni, de 8-10 órára képtelenség. A másik, hogy szeretnék tényleg az édesanyja lenni, nem csak aludva látni minden nap. Anyagilag nagyon nehéz lesz, nem is tudom, sikerülni fog-e, de a párommal megpróbáljuk, mert ő sem szeretné ezt. Emlékszik, mennyire ki voltam merülve. Persze az is benne van, hogy ennél a cégnél csak néhány évről lehet szó, nem innen megyek nyugdíjba, mert csak addig marad itt, amíg még nincs euró, mert akkor már jó fizetéseket kéne adnia, szóval vonul majd tovább, tehát karrier szempontjából sem jelentős. Tervben van, hogy tanulok még, ha már ingyen van. :-) Megpróbálom a szülésznő szakot a SOTE-n (3 év). Mindig szerettem volna egészségügyis lenni, de mivel külföldön éltünk, így olaszul anyanyelvi szinten beszélek, szóval ebből diplomáztam itthon, és utána ezzel is kerestem munkát, és egyre távolabb kerültem az álmaimtól. Itthon csinálgatok majd fordításokat, tolmácsolok alkalmanként, és tanítok magántanítványokat, bár ez csak kiegészítő bevétel, mert ez nem egy állandó fix, amivel számolni lehetne. Bízom benne, hogy sikerül! Eddig is úgy szerettek minket az égiek, talán segítenek most is! :-)

Tigris: én ezt a véraláfutást a kórházból szedtem, illetve az egyik baba besárgult közepesen, és egy egész napra betették a kék inkubátorba, és a gyerekorvos kiselőadást tartott a kórteremben, mert az anyuka sírva fakadt. A babának volt egy véraláfutás a fején, és annak a felszívódása miatt lett sárga szegényke. Csak innen az infó.

Annyi hasznos dolgot írtok, olyan jó, hogy mire mi odaérünk Orsival, már nem lesz meglepetés nekem, és nem fogok megijedni!

Oltás: kiderült, hoy Orsi egy nem kötelező oltást kap most, 2 hétre a 2 hónapos után. Talán azt, amiről ti is beszéltetek. a dokinő azt mondta, hogy agyhártya gyulladás ellen van, ami a múltkor kiskatonák közt nagyon terjedt. Sokba kerül, de az önkormányzat most kifizeti, mert nem rizikóznak az influenza járvány közeledtével. Vírzsos ez is.

Végre sikerül feltennem a levelet, sose volt jó a szerver.

Puszi mindenkinek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!
Eszty:inkább kétszer legyen fent a levél,mint egyszer sem. Kép
Márk szerencsére már 26 hónapos lesz,mire mennem kéne dolgozni,és remélem szobatiszta is.3 hónaposan nem lenne az a pénz amiért itthagynám.
Az oltásról csak annyit,hogy azért mielőtt bármit beadnak neki azért nézz utána rendesen...főleg,hogy ezt a doki csak ajánlhatja,de mondhatja azt,hogy 2 hét múlva menjetek és akkor beoltja.
Sus: melyik suliba jár a párod? Gondolom gyakorlatra is mennie kell,kíváncsi vagyok mit szólnak a gyerekek egy óvóbácsihoz,bár úgy rémlik,mintha anyunál is lenne egy fiú gyakornok az oviban.
Csaju: akkor most sem találkozunk veled?!
Sweetlady:szerintem akinek volt előteje azoknál idővel egyre sárgább lett.Majd akkor nézd meg amikor a baba megszületik!Még be sem indul a tejed,de látni fogod milyen sárga sűrű cucc folyik ki a szájából a szopi próba után.
Visszatérve a mellbimbóedzésre,szerintem is felesleges,mert ez is alkat kérdése.Nekem soha egy seb nem volt rajta,a barátnőmnek viszont a 2.nap után rögtön bimbóvédőt kellett feltennie,amit a mai napig is használ,mert neki állandóan kisebesedett.
Maximum apát kérjétek meg,hogy kicsit intenzívebben foglalkozzon vele! Kép Kép Kép később úgyis hanyagolnia kell egy darabig.
Bannamari: én anno az 54 kilomra 17-et felekaptam,szidott is a védőnöm,de kit érdekel?Ez nálunk családi hagyomány és szerintem kizárólag alkati kérdés!!! Ne is beszéljünk arról,hogy te ráadásul duplázol is. Kép
kíváncsi lennék arra,hogy mit mondd a dokid az időpontról?! Az ikrek általában előbb születnek meg ugye?

Megyek kidőlni,sziasztok
Annamari
kismuki

Sziasztok!

Bannamari: én Veled sréhen szemben ültem, amellett a csajszi mellett, akinek mindig volt vmi okos hozzászólnivalója a dolgokhoz. Ő szemüveges volt és lófarokban volt a haja. Én fekete-fehér mintás felsőben, fekete nadrágban és szürke kardigánban voltam. Legközelebb majd leszólítalak Kép A hízással kapcsolatban csak annyit, hogy amíg Te jól éred magad, addig a baba/ák is. A barátnőm 20 kilót szedett fel (és Ő csak 1 gyereket várt) és kutya baja se lett, igaz szép nagy babája született, viszont most vékonyabb, mint szülés előtt. Szóval tényleg alkati kérdés ahogy Kismuki is mondja!

Sweetlady: ez a bordó szín úgy látszik menő mostanában Kép Ezek szerint sikerült bemutatkoznom egy másik kismamának!!!Ciki Kép De a leírásod alapján, már sejtem ki vagy.
Amúgy köszi a gratulációt és viszont! Nagyon örülök, hogy kiscsaj, már annyi gyönyörű kisrucit kaptam, így legalább hordhatja majd Kép

Lányok kitartás! Túlleszünk ezen is, itt vannak a példák előttünk Kép
Azt hiszem ez már a "terhes időszak" amibe vagyunk! Nekem mostanában a derekam kezd szórakozni, alig bírok már kikelni az ágyból Kép Tegnap megfűztem a párom, hogy lepjen meg egy olyan pocitartóval, mert azt hallottam, hogy nagyon jót tesz a deréknak. Este már rajtam is volt lefekvésig és tényleg úgy éreztem, hogy használ. Kár, hogy ilyen drága cucc.

Valamelyikötök használt ilyet?

Pussz
Bedi

Edina

Kép
Kép
bedi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?