Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ma nagyon nyügi napja volt a pindurnak, remélem elalszik vacsi után.
Én is hulla vagyok. Elmentem ma vele babakocsival a tejért, és hazafelé majdnem elájultam. Nagyon kivagyok már, nem bírok pihenni.
Holnap megyek kontrolra Habermajerhez: most sikerült idáig eljutnom a szülés óta. Remélem, nem szr le nagyon, a 6 hét mmár 3 hete lejárt.
:-(

Puszika nektek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Anita23: Nagyon szépen köszi az infót. Igy már előre felkészülünk és akkor remélem mi nem bénázzuk el Kép

Tigris: Neked is köszi, mindjárt írok privit is.
Jógára sajnos nem jártam, mert ez a fránya munka még mindig tart, viszont sokaktól azt hallottam, hogy nagyon jó és hasznos is. A Bánki Donát utcában a Csapó doki rendelője mellett is van, ezt ajánlotta a védőnőm is. Én még tornára se jutottam el csak itthon próbálkozom vele időnként Kép

Pusszantás

Edina

Kép
Kép
bedi

Tigris, ha helyet keresel, a Bánkiban van a Padma Jógastúdió (lehet, hogy Bedi is erre gondolt). Én oda járok, és ott van kismama jóga. Nagyon jó hely! Órarend van a neten! www.jogastudio.hu
sus

Sziasztok!

Képzeljétek, úgy izgulok, ugyanis a húgom most van a szülőszobán, 2 perces fájásokkal!!! Remélem, mihamarabb megérkezik közénk Barnabás, szorítsatok ti is! Majd tudósítok!

Puszi, Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Szorítunk a húgodnak!!!! Hol szül? Várjuk a híreket Kép
sus

Az Uzsokiban szintén Hajdúnál, mint én!
Még mindig semmi hír.... :-(

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Krisz!
Én is úgy izgulok, mintha legalábbis az én hugom szülne Kép

Sus!
Mit akarsz tenni az ébredések ellen? Valamiért biztosan kel...

Kép

Kép
csaju

Csaju, hát ez az, hogy mit tegyek!! Kép Nem tudom miért ébred föl. Lehet, hogy a foga, bár akkor talán napközben is nyűgös lenne... Vagy most túl gyorsan fejlődik, és ezt dolgozza föl éjjel? Szóval nem tudom, gondoltam hátha van valami ötletetek. Most már kb. mindent kipróbálnék, mert elég álmosak, fáradtak vagyunk a párommal Kép

Krisz, van hír?
sus

Juhé, megszületett Barni! Minden simán, komplikációmentesen zajlott, elég gyors is volt, kb. 7 óra. 3200 grammal és 53 centivel született, állítólag nagyon szép! Majd teszek fel képet, amint tudok, remélem, be tudunk menni ma du. a kórházba hozzájuk! Okos gyerek is lehet, nem váratta szüleit, pont mára volt megjósolva a születése! :-))))
Jaj, annyira örülök, úgy izgultam!

Puszi mindenkinek, köszi a szorítást! :-)

Kép

Kép
tkrisz

Jó rég voltam, és termeltetek rendesen...
Bocsi, de vizsgáztam, meg felvételi előkészületek stb...
Annamari!
Én 34hetes vagyok és ha érdekel a Lukács tarifája szívesem megírom a topikon kívül
/br.agica@citromail.hu/ Nagyon-nagyon gratulálok
az ikrekhez, nekem a férjem azt szeretett volna.
Hát gondolom van háború a pocakodban!

Eszty! Nagyon örülök hogy jobban van Orsika, most már csak jobb jöhet!

Krisz! Mi újság? Kibújt már Barnabás?

Sziasztok Ági
bragi

Krisz amíg írtam addig Te is.Nagyon gratulálok és irigylem is egy kicsit hogy túl van rajta és egész simán.
GRATULA!!!
Ági
bragi

Gratula a húgodnak! Ott jártam az Uzsokiban délelőtt a nagyapámnál, és gondoltam rájuk, hogy hol tarthatnak Kép Hát tényleg ritka gyerkőc, aki pontosan betartja a kiírást! Kép Kép
sus

Sziasztok!
Sus!

Nekünk is volt ilyen éjjel kelős időszakunk.Én nem tudtam mit tenni ellene.Kivártam a végét.Hát,majdnem végkimerülés határán múlt el.
Mi most minden másnap éjjel alszunk.Egyik éjjel kel a manó szinte óránként a másik éjjel meg csak 2-szer.Én mindig megszoptatom,már nem próbálkozom semmi mással.Egyszer majdcsak végigalussza az éjszakát.
Én kezdek kicsit depis lenni,lehet a fáradságtól.Már néha magamon is észreveszem hogy egy házisárkány vagyok.De kitartok,lassan "tavasz" lesz Kép

Sziasztok
Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az infót és a véleményt a légzésfigyelőről, tényleg jól belenyúltam a témába Kép.

Bedi és Bannamari: Gratulálok nektek a gyerkőcökhöz! Vigyázzatok magatokra ebben a hideg, csúszós időben!

Lányok, csak hogy ne unatkozzatok Kép megint lenne egy téma amit felvetnék. Ti hogyan vészeltétek át a szülés utáni pár hetet? Ott volt veletek anyukátok, esetleg anyós vagy tesó? Meddig volt rájuk szükség? Köszi előre is az infókat!

Na most mennem kell dolgozni, majd még jövök Kép

Szép napot mindenkinek!!!

Puszi
Sweetlady
sweetlady

Sweetlady,
Nekem mázlim volt, mert párom is otthon volt kb. 2 hétig, anyukám pedig 2 hétig minden nap, utána még vagy egy hónapig legalább hetente 3x. Nagyon jó volt, mert az első 2 hétben csak szoptattam, pelusoztam és aludtam, a mamám takarított, meg főzött. Ez óriási segítség volt, nem is tudom, hogy csináltam volna egyedül.
Mondjuk nekem a szoptatás az elején elég macera volt, nehezen lett elég tejem, ha lett volna talán nem lettem volna ennyire lefáradva.
Minden esetre szerintem jó, ha tudsz magadnak segítséget szervezni legalább az első hetekre, hogy ne kelljen főznöd. Kép Kép
sus

Krisz!
Itt is gratulálok és jó egészséget kívánok mindkettőjüknek Kép

Sus!
Nálunk párszor fordult elő az, hogy Máté többször is ébredt éjszaka, én is kivártam a végét...

Sweetlady!
Nekem nem sokáig volt segítségem, az első héten a férjem volt itthon, a másodikon Anyukám volt itt, de ahogy visszaemlékszem nem is lett volna rájuk szükségem.
Szerencsére nekem nem volt gondom a tejcsivel és ha esetleg fáradt voltam, akkor lefeküdtem napközben a Manóval Kép

Kép

Kép
csaju

Sus, köszi a jóga-tippet, kipróbálom jövő kedden.
Hétfőn megnézem az Uzsokis tornát is.
Ebből is látszik, hogy mennyire rá fogok érni, ha holnap túlleszek a pótvizsgán, majd szorítsatok.
Krisz, gratulálok a húgodnak!!! Reggel én is megyek 19. heti uh-ra a kórházba, majd biztos hallom a kis Barni hangját:-)
Sus, nem lehet, hogy Misi hallott valami olyat egyik éjjel, amitől megijedhetett? TV-ben esetleg? Vagy napközben esetleg látott/hallott valamit, amit nem tud feldolgozni? Vicces, de amikor Vik pici volt, gyakran mentünk ki Apa elé a vasútállomásra, vagy anyukám elé, és utána borzalmas éjszakáink voltak. Egy barátnőm mesélte, hogy a kislánya is így reagált a vonatra, és akkor mi is felismertük az összefüggést. Vagy anya esetleg új tusfürdőt kezdett használni, vagy új öblítőt, és semminek sincs jó kis otthonos illata. Valamint nálunk az is gondot okozott, ha ilyen erős frontváltakozás volt, és a hóesést is megérezte mindig. Sajnos nem tudsz mit csinálni, talán magától abbamarad.
Néha olyan, számunkra nem is fontosnak tűnő dolgok lehetnek azok, amelyek megzavarják a piciket.
tigris

Sweetlady, nekem itt volt anyukám egy hétig.
A baba körüli dolgokba nem avatkozott bele, de a házimunkát ő végezte, és főzött nekünk, ami nagy segítség volt. Utána a férjem volt itthon egy hétig. Igazából tényleg nem is a baba miatt kell segítség, hanem pl mellszívó fertőtlenítése, főzés, vasalás, mosás stb.
Szerintem attól is függ, hogy érdemes-e segítséget igénybe venni, hogy pl császárral szülsz, vagy ordítós babád van. Illetve ami nekem nagyon fontos volt, a szülés után igen érzékeny voltam, mindenen megbántódtam, ezért nem fogadtam el olyan emberek segítségét, akikről tudtam, hogy a jelenlétük irritálna. Pl okoskodó nagynéni, férjem ellenséges nagymamája stb. Én úgy éreztem, hogy a lelki béke a legfontosabb azokban a napokban, hogy a pici is úgy érezze, egy nyugodt, kellemes otthonban fog lakni,és a mamája is kiegyensúlyozott. Ezért aztán három hétig kitiltottam a látogatókat is a lakásból, addigra szépen összeszokott a kis családunk, és minden simán ment.
tigris

Sziasztok!

Sus: Igen én is pont arra a jógára gondoltam, Te oda jársz? Milyen azon kívül, hogy jó? Érdemes lenne még ilyenkor is elkezdeni?

Sweetlady: köszi a gratulát, igyekszem vigyázni magunkra, de már egyre nehezebb ekkora pocakkal és a nagy télikabáttal együtt közlekedni Kép

Krisz: Irigylésre méltó a húgod! Gratulálok! Vérge túl van rajta, és még időben is érkezett pont jü súllyal és hosszal, nem túl hosszú szülés után. Én is vmi hasonlóról álmodom Kép

Hali

Edina

Kép
Kép
bedi

Sziasztok!

Krisz:gratula a hugidnak,tök jó lesz a gyerekeknek,hogy ilyen kis korkülönbség lesz köztük.Főleg gondolom majd ha még tesók is jönnek!!!

Dóri:mindjárt küldöm a címet

Sweetlady:az első 3 nap az én anyukám még itt is aludt (igaz a férjem pont éjszakázott ezért nagyon kellett is)plusz először ő is fürdette mert én nem mertem.De aztán mivel az égvilágon semmi bajom sem volt,ezért már nekem volt kellemetlen hogy körbeugrál,mikor én tök jól érzem magam.Persze azért kb. 2 hétig hozta a kaját nekem és takarított is.Csak tőled függ,de a legfontosabb,hogy tényleg csak azok legyenek veled akik nem idegesítenek fel plusszban.
Nekem a 3.hét volt gázos,mert már mindenki gondolta,hogy belerázódtam és a férjem is megint dolgozott : akkor volt olyan hogy elkezdett sírni Márk és én sehogy sem tudtam megnyugtatni és én is itt bőgtem vele egyedül.De ez is elmúlt...

mennem kell,sziasztok
Annamari
kismuki

Sziasztok Lányok!

Minden gratulációt besöprünk. Büszke is vagyok rájuk Kép
A babók nálunk spontán ikrek, síma egyszerű babatervből jöttek ketten. Eddig úgy néz ki, hogy kétpetéjűek, mert az egyik fiú, a másik meg lány. Kérdeztük Lukácsot, mennyire biztos, mire ő meg is mutatta. A fiúban biztos vagyok, a lánynak szerintem még kinőhet a kukija Kép
Bragi!
Ha megírnád, megköszönném. Lehet, hogy írtad, de ma épp nem tudtam megnyitni a freemailes fiókomat.
Amúgy tényleg van háború a pocakban, de én örülök neki, mert olyankor tudom, hogy mindketten jól vannak. De van úgy, hogy egymástól teljesen függetlenül mozognak, és az az érzésem, hogy egész nap ébren vannak. Mármnint egymást váltva.

És még valami:
Jár most valaki közületek szülésfelkészítőre?
Én szeretnék, de nem tudom, hogy milyen. Pedig minden szerdán tervbe veszem. Csak valahogy egyedül nincs kedvem.

Na, jó babázást minden babásnak, jó pocakosodást minden pocakos maminak!

Annamari
24+3

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Már sosem lesz tavasz?! Hogy örültem volna ennek a szép hóesésnek karácsonykor... de most, február közepén???

Gratulálok a kis Barninak!

Sweetlady: én először nem is igazán tudtam elképzelni, hogy miért nem lesz időm semmire. Pláne, hogy amikor hazajöttünk annyira jól voltam, hogy úgy éreztem egy hegyet el tudnék vinni a vállamon. Gondosan megnyugtattam, és hazaküldtem mindenkit, majd kb. egy hét elteltével kezdtek azok a bizonyos hullámok összecsapni a fejem fölött. Ekkor kezdődött, hogy Bence napközben semmit nem volt hajlandó aludni (a maximum fél óra volt), hanem vagy sírt, vagy szopizott (minimum egy órát), jobb esetben nézgelődött, de folyamatosan igényelte a közelségem.
Nem volt időm fejni - féltem, hogy elapad a tejem, nem tudtam rendesen enni (szó szerint elfelejtettem) - megint félelem, hogy elapad a tejem, a végén pedig már a sok "félelem" miatt féltem, hogy elapad a tejem. :-)) A lakás pedig egyre inkább katasztrófa súlytotta területhez kezdett hasonlítani. Kispapa amit tudott megcsinált, de rá kellett jönnünk, hogy ez így nem mehet tovább, így elkezdtem ebédet rendelni magamnak - így megoldódott az elfelejtek enni probléma, majd nemsokára sikerült segítséget is találni a házimunkához (vasalás, takarítás stb.) és lassan kezdtem magamra találni.
Azóta, ha tehetem, mindenkinek mondom, hogy mindenképpen szervezzen be segítséget az első időkre, mert anélkül borzasztó nehéz.

Annamari képzeld egyik este azt álmodtam, hogy ismét kismama vagyok és ikreket várok. Álmomban újra éreztem, ahogy mozog a pocakom. Annyira jó volt! Kispapának elmeséltem, jól meg is ijedt! :-))

Ja, és egy "fontos" infó: Bencének a két alsó fog után most jön a jobb felső szemfoga!

Jó éjt!

Gabi

Kép
Kép
almadi

Gabi!

Én álmomban sem gondoltam, hogy ikrek lesznek a pocimban Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari! Ha tényleg fiad is és lányod is születik, nagyon foglak irigyelni!
Persze az a legfontosabb,hogy egészségesek legyenek! De képzeld el az egyik barátnőm öccsének van egy 6 éves lánya és úgy döntöttek, hogy már van lakás, kocsi kéne egy kistesó és persze FIÚ. Hát össze is jött, de úgy hogy ikrek lettek és két kislány...
Szívesen megírom amit tudok a Lukácsról, ha megadod a mail címedet.

Szia Ági
bragi

Sziasztok!

Bannamari:
Én ugyanígy vagyok a szülés felkészítővel, mint Te. Ha gonodolod írj privit a b_edi@freemail.hu-ra és megbeszélhetjük, hogy mikor tudnánk elmenni.
Én 23-án reggel tuti a kórházban leszek UH-n akkor meg tudom nézni, hogy mikor milyen előadások vannak amire érdemes lenne elmenni.

Üdv
Bedi

Edina

Kép
Kép
bedi

Sziasztok!
Sweetlady:Nekem nem volt segítségem.De nagyon hiányzott,nehéz volt így teljesen egyedül itthon.Szerintem is ha tudsz szerezz az első napokra.Már az is segítség ha valaki főz helyetted.

KépzeljétekKép ,ezt is elértük,Nimród már felmászik mindenhová.Most jön a " pakolj el minden levehetőt".Nekiállok átszervezni a lakásunkat.
Ti hogy oldjátok meg?Átrendezitek a lakást vagy jön a "nem szabad" ? Én egyenlőre mindkettőt alkalmazom.
Sziasztok
Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Kicsit megkésve, de én is nagyon gratulálok nektek, Bedi és Bannamari a babócákhoz!
Bannamari, mit szóltatok, amikor megtudtátok, hogy ikrek? Én dobtam volna egy hátast :-)! Mindig csodáltam az ikres anyukákat, hogy hogyan tudnak boldogulni egyszerre két gyerkőccel, amikor sokszor eggyel is nehéz, főleg kezdő anyukáknak :-)!

Kismuki: akartam már neked rég mondani, hogy láttam szombaton Márkot a műsorban, olyan aranyos volt! Hogy kerültetek bele? Viszont a műsor elég "érdekes", beleértve a műsorvezetést és a koncepciót!

Lau: klasszak a képek a fiúkról, látszik, hogy élvezték a masszázst!

Eszty: örülök, hogy azért alakulnak a dolgok nálatok, nemsokára biztos még könnyebb lesz minden, 3 hónapos kor után általában könnyebb már a gyerkőcökkel! Mi volt a kontrollon, minden rendben?

Sus: nálunk is összevissza ébred Máté éjjelente, az is előfordul, hogy többször fent van, én csak cicivel tudom lenyugtatni és visszaaltatni. Általában éhes is, megpakolja magát, aztán alszik tovább, így nem okoz nagy gondot. De néha olyan is van, amikor csak egész reggelfelé ébred, így nagyjából át tudjuk aludni az éjszakát. Tényleg nem tudom, mitől függ. Tegnap pl. alig evett este, úgy aludt el, aztán mégsem ébredt fel, csak fél ötkor, pedig sokkal korábbra vártam. Ki érti ezt???

Sweetlady: nekem is volt segítségem, miután hazamentünk a kórházból, először anyukám egy hétig, aztán anyósom egy hétig. Nekem nagyon kellett, irtó hálás vagyok nekik, mert egyrészt fogalmam sem volt a csecsemőgondozásról, másrészt mindenem fájt, rettentően kimerített a szülés, erőm sem lett volna a háztartással is törődni. A szoptatás sem ment zökkenőmentesen az elején. Szóval rengeteget segítettek. Viszont a két hét bőven elég volt, addigra jobban lettem, belejöttem a dolgokba, onnantól már vágytam is az "egyedüllétre". Szerintem mindenképp szerezz segítséget, ha más nem, tényleg a ház, lakás körüli teendőkre.

Mindjárt teszek fel egy képet Barniról, tegnap készült, amikor bementünk látogatni. Tök szép lett a felújított rész. A tesóm az 5-ös szobában van. Nagyon jól viselte a szülést, nem volt különösebben kimerülve. Barni meg egy kis picike tündér. Miután megszületett, boldogan felsóhajtott a szülésznő, hogy végre egy egészséges, normál méretű gyerek, eddig csupa koraszülött született sajnos, csak úgy potyogtak a babák a frontnak köszönhetően. Máté is velünk volt, olyan aranyosan nézte Barnit. Tök jó érzésekkel megyek vissza mindig a kórházba, szinte mintha haza mennék :-). Csecsemősök, nővérek, dokik közül is volt, aki megismert, nagyon jó érzés volt. Persze bent töltöttem majd' két hetet, így könnyebb :-).

Na most már befejezem, mert rengeteg lett, pótoltam az utóbbi hét elmaradásait is! :-)

Puszi nektek! KriszKép

Kép

Kép
tkrisz

Jaj, és nagyon köszönjük a sok gratulációt! :-)

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok Lányok!

Köszi a tanácsokat. Ez számomra nehéz kérdés, mert igaz szeretem anyukámat, de nem hiszem, hogy kibirnám, ha akár csak 1 hétig is ott lenne körülöttem éjjel-nappal. Ráadásul ő vidéken lakik, kb. 1 órára tőlünk, ezért valószinüleg nekem kéne kiköltöznöm hozzájuk a bébivel és a párommal. A párom viszont meg van győződve, hogy kelleni fog a segítség, mert amikor gyerek volt és a nővére szült, akkor ő is hazaköltözött egy hónapra, és a férjem úgy látta, hogy kellett is neki a segítség Kép

Annamari: Én járok szülésfelkészítőre, ma is megyek. Nekem tetszik, jókat beszélgetünk, és mindig jön valaki illetékes az adott témákhoz értő szakember. Legutóbb a szülésznő volt, azelőtt doktornő, de lesz a védőnő is, meg a neonatológus. Az egészet egy pszichológus leány, Mariann vezeti, aki szintén nagyon jó fej és tényleg sok fontos infót tudunk meg. Ezen kívül lehetőség van a szülőszobát is megnézni, ha éppen nincs szülés. Szóval én nyugodt szívvel ajánlom. Ha jössz, írd meg, és akkor összeismerkedhetünk. Tornára nem jársz oda a kórházba? A védőnő Szilvi tartja, az is nagyon jó, ezt is tudom ajánlani, ha érdekel.

Bedi: Én is a 29. hétben járok és már érzem a súlyát a hasamnak. És mindig felháborodok azon, hogy nem adják át a helyet és a nagy tömegben alig férek el Kép De tegnap, zárt kabátban is kiszúrta egy fiatal lány és egyből fölpattant, pedig simán elfértem volna mellette. Ez nagyon jól esett Kép Nem tudom mi lesz, majd amikor babakocsival akarok felszállni a jármüvekre. Kép

Puszi mindenkinek

Sweetlady
sweetlady

Sweetlady, anyósodat nem lehet megkérni, hogy főzzön, és minden nap hozza el? Már ez is elég nagy segítség, de mégsem idegesít senki. Kép Esetleg a párod nővére?)

Anita, én mindent dobozokba raktam, ami elérhető magasságban volt. Így addig nyugi van, amíg ki nem tudja nyitni a dobozokat. Kép Kép
sus

Sziasztok!

Bragi!
A címem: benkoanci@freemail.hu, de valamiért csak félig nyílik meg. Nem mutatja a bejövő leveleimet. Szerintem elromlott valami szoftverük ezeknek a freemaileseknek. De veled most kivételt teszek, s megadom a másikat is Kép. Mintha nem azén érdekem lenne Kép
Szóval benkoannamaria@chello.hu

Sweetlady, Bedi!
Ha már így alakult, akkor azt hiszem, megyek ma este én is. Kismamatornára nem járok, mert Lukács egyenesen megtiltotta, de annyi mozgás mégiscsak kell, hogy elmenjek a szülésfelkészítőre.
Én úgy számolom, hogy ma az "elvárások a szüléssel és a várandóssággal kapcsolatban" című előadás következik. Van ugyanis egy listám, amit még az ősszel kaptam, és azt mondták, a sorrend nem változott.

Krisz!
Hát alaposan meglepődtünk mi is. Az első két hetünk a nagy kétségbeesés hete volt, hogy mit lehet egyszerre két gyerekkel kezdeni, meg hogy mennyibe kerül majd a két gyerek. De nem lehettünk biztosak benne, hogy mindketten megmaradnak, mert épp úgy derült ki, hogy bevéreztem és befeküdtem a kórházba. Szóval megvolt rá az esély, hogy a kicsi felszívódik. Aztán a kicsinek hamarabb látszott a szívműködése, mint a másiknak!
Azóta imádjuk mindkettőt, és hát egy kíváltságnak érezzük, hogy ketten vannak.
Mondjuk a segítség majd nálunk is elkél, de nem tudom még, hogy oldjuk meg, mert édesanyám Erdélyből jönne, de csak egy 1,5 szobás lakásunk van. És hát a fél szobát a gyerkőcöknek szántuk.
No, eldugulok.

Most megyek mosakodni, különbem nem érek oda.
Na, puszi mindenkinek!

Annamari
24+4

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Na, voltunk szülésfelkészítőn, de nem mertem megkérdezni, hogy volt-e valaki babanetes. Ha valaki mégis volt, én voltam a fekete szemüveges kismami. Amúgy más szemüveges nem is volt Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok Lányok!
Ma reggel voltam 19. heti uh-n, kisbabámmal minden rendben, persze olyan huncut volt, épp úgy feküdt, hogy nem lehetett hozzáférni a vizsgálófejjel az engem még külön is érdeklő testrészekhez :-) Így majd a 30. hét környékén tudjuk meg 100%-ban, hogy tényleg fiú-e, addig marad a 80%. Lényeg, hogy egészséges.
Valamint délután túlestem az utolsó pótvizsgámon is, szadista tanár 50 percig szóbeliztetett kontrollingból, nem érdekelte, hogy kismama vagyok, nem hatotta meg egyáltalán.

Kismamik, hétfőn jön valaki kismamatornára?
Én elkezdek járni, mert jólesne másfajta mozgás is, mint a 15 kilós gyermek felsegítése a csúszdára egymás után ötvenszer:-)

Most már, hogy ennyire ráérek, mikor szervezzük a következő találkozót?

Krisz, nagyon cukorka a kis Barni!

Sweetlady, az én anyukám is egy igen impulzív alkat, de amikor Vik született, megígértettem vele, hogy véleményét megtartja, szakértői tanácsokat szintén megtartja magának, nyelvével nem csettintget rosszallóan, stb. Meglepően jól működött a dolog. Biztos félt, hogy a férjem kiviszi az első vonathoz, ha rosszalkodik :-)

Anita, részvétem, hogy nálatok is elkezdődött a virágot a virágcserépből kiráncigálós időszak, melyhez társul a virágföldet frissen mosott ruhákon egyenletesen eloszlatás, maradék virágföld szájba tömés is. Ennek ellenére én csak a vegyszereket zártam el, és a konnektorokat dugtam be, minden más maradt. Kevés dolgot tiltok, de azt következetesen.
Meglepő, hogy a héthónapos gyerek kilenc hónapos korára milyen okosan megtanulja, hogy mit szabad, és mit nem, ha van türelme hozzá az embernek. Pl könyvek lepakolása a polcokról, edények kirámolása szekrényből, stb. Én az ilyesmit értelmetlen tiltásnak éreztem, úgyis lesz elég korlátozás az életében. viszonylag hamar meg is tanulta, hogyan éljen a saját otthonában, anélkül, hogy át kellene rendezni mindent. De tényleg birkatürelem kellett naponta ötvenszer elmagyarázni, hogy a virágokat miért nem szabad megtépázni, stb.
tigris

Tigris, gratula a vizsgádhoz! Nekem a jövő hét kicsit húzós munkaügyileg, de az utána következő 28.-a hétfő, vagy az 1. kedd jónak tűnik!? Nektek? Kép

Egyébként nagyon sokat mi sem pakoltunk, csak ugye EGY szobában minden elérhető, és elzárhatatlan. Csak a legjobban féltett fotókat, jegyzeteket stb. dobozoltuk Kép

Na megyek, még készülök kicsit a holnapi órámra, elkezdődött a tanítás... Kép
sus

Sziasztok!!

Krisz: GRATULA A TESÓKÁDNAK, ÜGYIKE VOLT!!!!! És a pindúr nagyon édi!!!
Ha megfűzöd és leírja a szüléstörténetét, felteszed? Minden jót nekik!!!

Bannamari: Gratula az ikrekhez, nagyon jó egészséget nektek, és szép szülést!!!

Tigris: ügyi voltál a vizsgán! Pihengess, ha tudsz.

Most nem tudok többet írni, mert itt van az ölemben babó, és felkel a billentyűzet hangjára.

Almadi, Bragi: mi van veletek?

Puszi mindenkinek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!
Gyorsan ideszaladok,írok párt sort,mert Márk hazafelé jól elaludt a kocsiban és most apuci kint maradt vele,így nekem is van időm és ő is nyugodtan el tudja olvasni a képes sportot. Kép

Krisz:A műsorba véleltenül kerültünk be,egy barátnőm hívott hogy ők mennek,de mondták nekik hogy vigyenek még valakit magukkal,mert nincs több gyerek és kell a főcímhez.Hát így most Márk lett benne.A Műsor maga nagyon gyenge szerintem...és a műsorvezetés is....
Gratula a hugidnak,ügyes volt,:ráadásul tök jó lesz a fiúknak,hogy ilyen kicsi a korkülönbség,majd mehetnek együtt csajozni.Kép

A pakolás nálunk még mindig tart.Márk mindent megjegyzett már egyedül a CD pakolással nem boldogulunk,azokat állandóan szétszedi.

Lányok:ha nincs kedvetek anyóshoz,anyukához,stb...akkor a legjobb módszer eleinte a kajarendelés az tuti és lehet nagyon rendes nőket találni akik hetente egyszer rendbevágják a lakást+kivasalnak.De a legfontosabb tényleg az hogy egyetek!Már napi 500 forintért lehet napi menüt kérni egy csomó helyről.
Dóri:remélem megkaptad a mailem.
Sus:mi mobilisak vagyunk,nekünk bármilyen dátum jó szinte.

Sziasztok

Annamari
kismuki

Sziasztok,ezek szerint a kajálás nem csak nálam volt sarkalatos pont az első hetekben. (meg utána, amikor már nekem kellett volna főzni). Bizony, én imádok főzni, de egy percem sem volt a gyerkőctől (vagy ha volt, akkor inkább aludtam), és így sokszor előfordult, hogy nem ettem, csak este, amikor párom átvette kicsit a gyerekezést. Kép
De biztos ettől vagyunk ilyen karcsúak Kép Kép Kép

Szóval az evésről jobb előre gondoskodni!!!
sus

Sziasztok!

Bannamari: Milyen volt a tegnapi szülésfelkészítő? Én sajnos csak a jövő héten tudok elmenni, a listád szerint akkor miről fog szólni az előadás? Csajok, amúgy pontosan hol tartják ezt az előkészítőt én még nem jártam ott...

Sweetlady: Mi a várható születési dátuma a bébidnek? Én május 6-ára várom, ha Ő is úgy akarja. Holnap töltöm be a 29.hetet, akkor lehetséges, hogy egyidőpontban fogunk szülni? De jó volna! Kép A metrón való közlekedés nekem is a rémálmaim közé tartozik, mostanában igyekszem inkább az utolsó kocsik amelyikébe szállni, ott többnyire abban az időben amikor hazafelé járok van ülőhely. Reggelente mázlim van, mert a férjem bevisz a melóhelyre. Amúgy megfigyeltem, hogy általában a nők adják át a helyet, ha észreveszik a pocakot!

Remélem nekem is el tud jönni az anyukám segíteni a szülés után, igaz tündéri anyósom is felajánlotta, szerintem élni fogok vele Kép Így Titeket olvasva úgy érzem el fog kélni a segítség!

Tigris: örülök, hogy túl vagy a vizsgán!
Az Uh-ra már én is nagyon kíváncsi vagyok alig várom a jövő hét szerdát. A tornára valószínű nem
lesz időm, így rám ne számítsKép

Üdv Nektek.
Bedi

Edina

Kép
Kép
bedi

Sziasztok!

Sus: nekünk jónak tűnik a febr.28. vagy márc.1., addigra már szaladni is tudok, szerintem :-). Ma szedték ki végre az összes varratot a lábamból, de még elég dagadt a seb és fáj is, de remélem, rohamosan javul majd. Szövettani eredmény még mindig nincs, csak jövő hét közepén...

Kismuki: és hogy zajlott a felvétel? Mondták a gyerkőcöknek, hogy szaladgáljanak, vagy felvették a spontán akciót :-)? Kár a műsorért, egyébként, jó lenne egy ilyen témájú, színvonalas adás, hátha fejlődnek az idők során :-).

Eszty: hát, kétlem, hogy a hugim az a típus lenne, aki leírja szülése történetét, de majd megkérdem :-). Köszi a gratulációkat, majd mondom neki, hogy mindenki dícsérte :-).

Bedi: igazad van, tényleg mindig a nők pattannak fel terhes láttán, azért ez elég gáz, nem? Hova tűnt a férfiak udvariassága? Azért nálam mindig volt valaki, aki átadta a helyet, főleg tavasztól, amikor a sok kabát nem takarta már el a pocit :-).

Bannamari: tényleg klassz dolog, örüljetek is a két erős picurkának! És egyébként melyik változat áll közelebb a szívetekhez, a két- vagy az egypetéjű ikerpár?

Jó éjt, sziasztok, Krisz.

Kép

Kép
tkrisz

Krisz, örülök, hogy már tudtok majd jönni! Kép Azért kíméld még a lábad!

Annyira irigyellek titeket pocis mamik! Olyan messzinek tűnik még a tervezett tesó. Kép Kép Na nem baj, azért kibírom! Kép
sus

Krisz:hát a felvételnél elvileg mondták,hogy mit lenne jó,ha csinálnának,dehát magyarázd ezt m,eg egy 15 hónapos gyereknek!!!
Persze volt,hogy ledőltögették a betűket,meg szaladgáltak,meg tapsoltak,stb...ezekből aztán valamiket összevágtak.
Remélem tényleg hamar rendbe jön már a lábad és talizunk!

Dóri!Nálad még friss az élmény:volt nálatok valami gond a 15.hós oltás után? Márk sosem volt még lázas,de ma este az lett,és amikor meg akartam mérni a lázát(pedig csak a hónaljában)üvöltött,szerintem azt hitte szuri.Potyogtak a könnyei,ha csak hozzáértem a lábához,akkor is.Ne is mondjam,mi volt amikor kapott egy kúpot!!! Kép
Lesz ez még vajon rosszabb is?! Nálatok hogy volt?Szegény már alszik,de biztos jó szar éjszakánk lesz...megyek is gyorsan alszom amíg lehet.

Jó éjt mindenkinek!
Annamari
kismuki

Annamari, Vik is csak a 15. hónaposnál lázasodott be, de egy nap alatt elmúlt.
Éjjel még kicsit nyugtalan volt.
Úgyhogy ne izgulj!!!
Doki címét megkaptam, köszi, azt hittem, hogy meg is köszöntem, bocsánat!
Dóri
tigris

Sziasztok Lányok!

Bedi: az előkészítő a Faházban van, ahol a torna is. Ha nem a főbejáraton mész be, hanem az Uzsoki utcában a sorompós (főbejárat utáni) kapun, akkor jobb kéz felől a második kis fa épület, a gyógyszertár mellett, az újságos túloldalán, középen.

Krisz: Próbáld meg azért hugicádat! Olyan jó lenne. Nekem 4,5 óra volt a szülés, és nekem is ideális volt minden. Olyan kíváncsi lennék, ő hogy élte meg. Neki is jólesne kiírni magából! Csak most az elején biztosan minden másra kell az idő, én is csak a 2. vagy 3. héten jutottam el oda, hogy leírjam, ha jól emlékszem.

Ez az új műsor elég gyatra. A gyerkőcök aranyosak, de maga a műsor szedett-vedett. Állandóan félbehagyják a mondatokat, kérdez valamit a műsorvezető, de a választ nem várja meg, mert jön a következő rovat. Az össz infó, amit eddig adott, hogy a Westendben a babaszoba fél 5-ig van nyitva a felső emeleten középen. Ez nem valami sok. De talán majd kialakul. :-)

A hely átadásával kapcsolatban nekem pont ellenkező tapasztalatom volt. Sokszor férfiak vették észre a pocakomat és adták át a helyet, bocsánatot kérve, hogy nem vettek észre előbb. A nők nagy része pedig, főleg az 50-60-as korosztály úgy nézett bele a képembe, mintha azt mondaná: kellett neked gyerek, akkor csak állj, fiatal vagy, én már felneveltem az én kettőmet. És az a furcsa, hogy ez egyre rosszabb lett a terhesség vége felé, amikor már akkora pocakom volt, mint egy ház. Szerencsére nem voltam rosszul (inkébb csak az elején, amikor még semmi nem látszott, és azért nem adták át a helyet), így nem igazán érdekelt a dolog, csak meglepett. Még a szülés napján is ez volt, amikor a reggeli vizsgálat után 11 körül mentem haza, és tudtam, hogy jönnöm kell vissza 2-re, sőt ha a csomag nálam lett volna, haza se engedett volna a doki.

Fura irányba megy ez a világ. Jah, a fiatal lányok meg aztán végképp meg se moccantak, csak néztek.

Puszi nektek,

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Tkrisz! Gyönyörű a baba, ha ilyet látok úgy elfog a kiváncsiság, hogy vajon az enyém milyen lesz!? Álmodtam vele néhány hete, hogy a hugomék meglátogattak és ott láttam ŐT (vajon hasonlítani fog? vagy egész más lesz?)

Eszty! köszi jól vagyok, néhány családi-lelki problémától eltekintve, de a férjem egy angyal.Minden gondolatomat lesi és nagyon kedves és állandóan udvarol és figyelmes....
Szóval a tenyerén hordoz.

Képzeljétek el hogy /olvastam hogy edzeni kell a mellbimbót, hidegvizes mosással és frotír törlővel dörzsöléssel és igy kissebb lesz az esély arra hogy kisebesedjen/ tegnap este zuhanyzás után látom hogy valami kibuggyan...
tejszerű fojadék de csak olyan zsírszegény(1,5%os)
Ez normális ? Kicsit megilyedtem aztán kicsit örültem is mert féltem hogy esetleg gondjaim lesznek a szoptatással...
Kell ezzel valamit tennem szerintetek?ű

Pusza Ági
bragi

Sziasztok!

Nekem a terhesség alatt összesen háromszor !!!! adták át a helyet, egyszer egy 25 év körüli lány, egyszer egy 30 év körüli pasi és utoljára egy 12 év körüli kissrác!! Az az utóbbi volt a legmegdöbbentőbb! Azért örülök, hogy vannak még olyan családok ahol létezik erkölcs és jóneveltség Kép

Eszty!
Egyébként a kb. 45 év feletti nők rám is mindig úgy néztek, ahogy írod!!! Meg is fogadtam, hogy csak tényleg nagyon idős néniknek, bácsiknak és várandós anyukáknak fogom átadni ezentúl a helyem!!!!

Ági!
Amit írsz az az előtej, nekem is volt, azt hiszem a 22. héttől!
Állítólag nincs köze ahhoz hogy később lesz-e tejed vagy sem, de az én ismerősim között akinek volt,a zoknak mind lett teje is, ez azért biztató Kép

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

Ági:
Nálam is előfordult többször a "jelenség", ne ijedj meg, ahogy Csaju írta, ez valóban az előtej. Biztos jó jel a későbbi szoptatás szempontjából! :-)
Hát képzeld, én meg Barnival és a húgommal álmodtam azon a hajnalon, amikor beindult a szülés, pedig még nem is tudtam, csak később szóltak! Lehet, hogy boszorkány vagyok :-))))?
Élvezd a férjed kényeztetését, klassz dolog, amikor az embert a tenyerén hordozzák!

Eszty: ma bent voltam a tesómnál, mondtam neki, hogy galádul feltettem őket a netre, meg hogy megírhatná a szülése történetét, jól ki is akasztottam ezzel :-). Na jó, nem komolyan. Majd meglátjuk! Ma láttam először Barnikát nyitott szemmel, úgy nézelődött, olyan aranyos volt! Beláttam többször az egyik fizetős szobába is, amikor jött-ment a lakója, csajok, az szuperul néz ki! Élénkebb színek, tarka kockás függöny, szép szekrények, tévé, nem semmi. Még a babák tologatható kiságya is más a fizetős szobáknál, újabb, "dizájnosabb" fajta. :-)

Kaptam hírlevelet a Padma jógastúdiótól, ha valakit érdekel, márciustól indítanak kismamatáncot és Kriston féle intimtornát is.

Csaju: egyszer nekem is egy hasonló korú fiúcska adta át a helyet, én is nagyot néztem :-)!

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Eszty: nem vesztünk el, csak a szokásos őrület van nálunk. Szinte egész héten én hordom kezelésre az anyukámat, így alig van időm bármire.

A találkozó jó ötlet, csak az a kérdésem, hogy megoldható lenne-e, hogy hétfői napot válasszunk, mint a múltkor, mert akkor mi is ott tudok lenni (a kedd nekünk nem jó), de a szerda, csüt. és péntek is jó. Csak a kedd nem.

Kismuki: mi is voltunk a Babaház c. műsorba (még nem tudom mikor megy adásba), de nekem is eléggé kaotikusnak tűnik a műsor. Az azért nagyon tetszik, hogy végre felhívják a figyelmet rá, hogy milyen macerás babakocsival közlekedni a bevásárlóközpontokban, ill. hogy mennyire nincsenek tekintettel arra, hogy legalább egy nyomorult pelenkázóhelyiséget elhelyezzenek a több milliárdos épületeikbe... Jó múltkorába a Mammutba voltam és pont úgy alakult, hogy meg kellett szoptatni Bencét. Örültem, mert azt mondták az információnál, hogy van egy pelenkázóhelyiség. Odamentem, hát csajok az tényleg max. pelenkázásra volt jó, mert olyan átható vécébűz terjengett benne, hogy csak na! Van benne egy hosszú pult, egy mosdó, meg egy WC, hogy ez utóbbi minek, azt nem tudom. Se egy szék, se semmi. No persze fordultam is sarkon onnan nyomban, nem vagyok hajlandó WC bűzben szoptatni a Manót. Inkább kerestem egy kevésbé forgalmas helyen lévő padot és szépen leültem és diszkréten megszoptattam.

Kérdés: Ti beadatjátok az agyhártyagyulladás elleni védőoltást? (Ez az az oltás, amit nekünk kell kiváltani külön a gyógyszertárból és aztán az Önkormányzat kifizeti.) Ez nem kötelező, ezért teljesen tanácstalan vagyok. A babatornán lévő anyukák 80%-a nem is tudta mi ez az oltás, ill. volt akinek a dokija nem javasolta. A mi dokinénik javasolja, ill. a kórházba dolgozó orvosok is. Most mi a fene van? Hogy döntsem így el, hogy kell-e ez a Manónak, vagy sem? Ti beadattátok?

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Nos, megint itt vagyok, csak vacakolt a netem.

A hely átadásával nekem igen kevés tapasztalatom van, mert keveset járok bkv-val. Az azonban biztos, hogy eddig 2x adták át a helyet, és mindkétszer egy 45 év körüli nő tette ezt. Persze most a két gyerekkel már alaposan látszik, hogy mi a helyzet, de volt olyan hogy majd kibökte a pocakom a pasi szemét, mégsem adta át a helyet.
A nyelvtanfolyamon - amíg jártam - elújságoltam, hogy képzeljétek, egy nő adta át a helyét, mire az egyetlen ott lévő 45 körüli pasi közölte, hogy ő azért nem teszi, mert tart tőle, hogy megsért valakit, ha mégsem lenne terhes. Én meg attól tartok, hogy a pasik egy kicsit bunkóbbak, meg fogalmuk sincs, hogy milyen a másállapot. Na, mindegy.

Bedi!
A felkészítő valóban a faház kellős közepén van. Nekem tetszett, most épp a várandóssággal kapcsolatos elvárásokról volt szó. A lényeg: minden előítéletünket, elvárásunkat félre kell tenni, hiszen nincsenek követendő szabályok, minden szülés más, és semmi nem lehet megdöbbentő a szülőszobában. Csak lazíts, és hagyd magad sodorni az árral.
Jövő héten elméletileg a dietetikus lesz, vagyis a terhesség alatti táplálkozásról lesz szó. Állítólag van 4 órától amolyan relaxációs kommunikáció a bébivel, avagy hipnózis alatti valami, amit szintén a pszichológus csaj tart ott a kórházban. Csak ezt a második emeleten tartja, mert nincs rá akkora érdeklődés. Én azt hiszem, kipróbálom.

Krisz!
Mi az egypetéjű ikreket is szívesen vennénk, de úgy néz ki, hogy kétpetésjűek, hiszen az egyik fiúnak, a másik babó lánynak mutatja magát. Ha pedig kétneműek, akkor ugyebár nem lehet azonos a genetikai állományuk. Az minden esetre biztos, hogy két burokban laknak és a fiúnak én is láttam a mindenét. Azt viszont nem lehet tudni, hogy egy lepény van-e, vagy akettő összenőtt. Mert ha az előbbi lenne, akkor ugyancsak az egypetéjűség lenne valószínűbb, és akkor két fiúnak kellene a pociban lakozni.
Mi most minden esetre abban vagyunk, hogy egy Gergő és egy Eszter lakik a pocakomban.
Már megint regényt írtam.

Tigris!
Gratula a vizsgádhoz!

Annamari
24+6

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Épp' ma hazafelé jártam úgy, hogy melegem lett a nagykabátba és kigomboltam a metró mozgólépcsőjén, aztán így szálltam fel a metróra, gondoljátok, hogy történt vmi? Áh! Pedig már nem igazán félreérthető a pocakom. Volt egy 45-50 év körüli nő az össze-vissza nyújtogatta a nyakát, mintha keresné, hogy ki adhatná át a helyet, mert Ő ugyan nem. Szóval csak egyet tudok érteni Esztyvel, Csajuval.

Eszty: nagyon szépen köszönöm az eligazítást, így már biztos meg fogom találni a Faházat Kép

Bannamari: ezek jól hangzanak. A jövő hét szerdára sikerült szabit kérnem már az UH miatt is Kép, így szívesen elmennék én is arra az előadásra. Nem találkozhatnánk előtte, hogy együtt menjünk?

Ági: ezt én is olvastam vhol, mármint a bimbó erősítést frottír törölközővel.
Szerintetek ez használ? Nekem még nem volt ilyen "előtejem", pedig elméletileg már előfordulhatna...
Én is gyakran elkézelem, hogy milyen lesz a picúr, kire fog hasonlítani, meg ilyenek. Kíváncsi vagyok rá Kép
Olykor meg a para fog el, hogy miként fogok megbírkozni az anyai feladatokkal, a felelőséggel. Ez normális, nem?!

Bedi

Edina

Kép
Kép
bedi

Sziasztok Lányok!

Márnak még ma is volt egy kis hőemelkedése,de semmi komoly.Remélem tényleg csak az oltás miatt van.

Hát a babás műsorban tényleg csak az a babakocsi-pelocsere-szoptatás-dilema az érdekes,a többi tényleg "szedett-vedett" Eszty tök jól megfogalmaztad!!!

Az ülőhelyátadásról nekem van egy halálos sztorim: nekem nagyon hamar látszott a hasam,főleg mikor jöttek a nyári ruhák.Álltam a 6-os vilin,mögöttem ült 2 "gizda géza" akiktől a következő párbeszédet hallottam:
-nézd már milyen jó segge van a gádzsinak-(persze ezt úgy hogy én is halljam)...aztán
-jesszusom!Ennek jegygyűrűje van...-ezek után kicsit oldalra fordultam,és
-B...meg terhes!!!!!!(én már röhögtem magamban)
Végül megszólítottak,hogy üljek csak le az ő helyükre és bocs,hogy nem látták előbb Kép

Gabi:nekünk a doki nénink azt mondta,hogy ugyan nem kötelező ő szeretné ha beadatnánk Márknak,mert semmi baja nem lehet tőle,csak segíthet...szóval nekünk megvolt az oltás biztos ami biztos.Persze érdemes több véleményt is meghallgatni,mert nekem a sógornőim pl. abszolut oltásellenesek,ők nem adatták be.Azt mondták,ha nagyon számítana akkor ez is kötelező lenne.
Ez is kb.olyan,mint hogy minden könyv mást ír az együttalvásról,az etetésről,a nevelésről...azaz úgyis neked kell kitalálnod!!!
Nekünk a hétfő is tökéletes a talira,ha neked ez a jó,akkor próbáljuk meg szerintem ezt becélozni!!!Többiek?Legyen 28.-a vagy a következő hétfő?!

Jó éjt nektek és a babáknak!

Annamari

Jó éjt!
kismuki

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?