Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Szirom,
Nagyon cuki Miksabuc, foggal is az marad tutira, sőt! Kép

Manó,
Igen, végülis két nap alatt túl volt rajta mindegyikünk Kép Én is attól féltem, hogy kórház lesz a vége, de szerencsére nem. Már apát is felkészítettem, hogy ő fog éjszakázni a kórházban, vagy Mátéval együtt költözök be Kép De egy percre se hagyom egyedül...Végülis úgy döntöttünk, hogy holnap még itthon marad, mert azért valamennyire legyengült a szervezete, és nem kell, hogy most összeszedjen valami vírust, úgyhogy csütin megy Kép

Hanzi,
Örülök nagyon, hogy nincs gond Marcussal, de azért milyen szemétség már, hogy ennyit kellett várnatok!!! Kép
Igen, megyünk majd Ausztriába vásárolni, meg nyáron, ha a Kolpingban leszünk akkor is Ausztria lesz, tavaly is voltunk akkor állatkertben, tök szupi volt Kép Meg lehet, hogy megyünk Horvátországba v. Olaszországba is, ha idén nem jön össze, jövőre tuti. Kép Hát emiatt kellene Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Hanzika! Nagyon klassz, hogy nincs semmi bajKép Viszont az tényleg gáz, hogy ennyire megvárattak benneteket egy ilyen pici babával. És végülis mit mondtak, mitől lehetett?

Varrónőre nincs ötletem. Külön nem lehet huzatot kapni? Persze ha van is, lehet, hogy nagyon drága. Az autóshordozónk huzata végülis tényleg nem nagy durranás, én is levettem kimosni, amikor megkaptuk az egyik kollégámtól. De varrásra most sajnos nem vállalkoznék, Miksa mellett még a saját vackainkat sem nagyon tudom megvarrni, pedig tényleg nem nagy dolgok.

Kriszta! Merre mentek Horvátországba? Az ember kedvence Rab sziget, egyszer voltunk is ott közösen, mi talán oda mennénk. Az én kedvencem Görögország (szűkebben Kréta), ott is voltunk együtt, de a picivel asszem inkább autóznánk. Végülis sűrűn meg lehet állni, nem kell rohanni, mint az őrült. És nem szabad turnusváltáskor - azaz asszem szombaton - utazni.

Miksa megkapta az 5 hós oltásokat, viszonylag jól viselte. Itthon megkapta a kúpját, a borogatását, csak a megszokottakkal ellentétben most az istennek se akar aludni, nyűglődik szegénykém. Máskor mindig beájul ilyenkor. Az előbb bekentem a kis ínyét, mert szerintem az is fáj neki. 48 dekát hízott, a doktor elégedett volt, úgyhogy maradhat a csak szopi 6 hós koráig. Nekem ez nagyon jó hír, mert annyit paráztam emiatt. Egy hónap múlva megkapja szegény kölyök az első agyhártyagyulás oltását - most hogy így a kötelezőknek vége.

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Milyen sportos szerkója van ilyenkor Miksának Kép
Fogalmam nincs, hova Horvátországba...de idén lehet, hogy még nem megyünk. Görög nekem anno nem jött be, bár nem Krétán voltunk, nekünk Mallorca eddig a favorit Kép Pláne, hogy oda már Regi-pocisan mentünk Kép

A doki mondta, hogy kell az agyhártyás oltás? Csak azért, mert én rákérdeztem, hogy muszáj-e egy éves kor alatt, mivel hogy akkor háromszor adják, és nincs is járvány, és azt mondták, hogy akkor ráér 1 éves kor után. Inkább nem szurkáltatnám, mint Regit. Reginek azt is most kell megismételni Kép

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

A doktor nem azt mondta, hogy kell, csak azt, hogy lehet. Kérdeztük, hogy ő ajánlja-e, annyit mondott, hogy ő is megkapta, a gyerekeinek is beadta, és a szülők 95%-a beadatja. Én meg úgy vagyok vele, hogy soha nem bocsátanám meg magamnak, ha Miksa elkapná ezt a nyavalyát, mert ilyen pici korban tényleg baromi veszélyes. De ő nem 3 szurit mondott, hanem kettőt. Talán nem egyformák az oltóanyagok.
Ez a hálós rögzítő egyébként nekünk nagyon bejöttKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Mi is túlvagyunk a 4 hós oltáson. Azt hittem, hogy mire hazaértem, lázas, de idáig 37.9. Igaz, beadtam egy kúpot. Most alszik babó anyuéknál.

Szirom,
Te aztán tudsz Kép Ez a borogatás Miksabuc lábán remek Kép Én nem tettem még Marcuséra, mivel nem duzzadt idáig. Az előző sem volt neki. Ha gond lesz, akkor borogatom. Meg árnikával azért bekenem este. Egyébként semmit nem mondtak a kórházban. Azt mondta a sebész, hogy biztos én túlzom el a dolgokat. Ennyi.

Krisz,
Ti aztán terveztek már Mátéval Kép Szerintem nálunk a nyaralás idén Horány lesz Kép Annál is inkább, mivel Jutkának (Ádám huga) megígértem, hogy segítek előkészülődni a babóra kint (gyümölcsfagyasztás, mosás, ilyenek).

Agyhártyát én még nem kérdeztem doki nénit, de vszleg én is csak 1 éves kora után adatom be neki. Volt szadizva eddig elég sokszor szegénykém. Ha nem muszáj, inkább várnék még. Gondolom, hogy a 3x-it is kell ismételtetni, Krisz?

Rabot én is szeretem, mint horvát uticél, meg Isztria is tesztett. Lehet, hogy önző vagyok, de úgy gondolom, hogy Magyarországon is van egy csomó csodálatos hely, ahová gyerkőccel lehet menni, nem kell azért több ezer kilométert utazni. Egy dolog hiányzik, az tény, a tenger.

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Szirom,
Igen, biztos más fajta, mert anno nekünk is magyarázta a doki, de vmi miatt ezt adta akkor. (menjugate)

Hanzi,
Ismételni kell, igen, de Reginél csak most valamikor...bár most hogy kint volt a doki azt mondta, hogy még ráér. Pont amiatt, mert nincs járvány. Máténak én is most már 1 éves kora után fogom, Regit is annyit szadizták akkor Kép

Ami a nyaralást illeti, idén még nem megyünk szerintem külföldre nyaralni vele, de inkább a lóvé miatt. Tényleg sok szép hely van itthon is, de oda általában hétvégenként járunk mindig, amikor már jó idő van. Meg hát Kolpingékhoz is megyünk, no meg a telekre is Kép Ausztriába meg csak vásárolni fogunk.

Holnap meg mi oltásozunk Kép Kíváncsi vagyok, Regi megkapja-e...

Szirom,
Visszatérve az oltásra, én nem lebeszélni akarlak róla, mert nyilván a dokidra hallgatsz inkább, mint rám, de akkor is elég lenne beadatni neki, ha ne adj isten járvány lenne. Mert már az első után véd, csak mivel pici a szervezetük, emiatt kell kétszer v. háromszor ismételni. Úgyhogy szerintem még gondold át, hogy szuratod-e mindenáron Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

A szülőotthon van a Szülőszobában Kép

Hanzi,
Ha jól emlékszem, írtad, hogy Marcus bukásában volt egy kis vér. Most olvastam a Baba Magazinban, hogy K-vitamin hiányra utalhat...

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Szirom,
fogorvos ügyet akkor még halasztom egy kicsit. Biztos ami biztos. Ha eddig kibírtam, pár hónapot még kibír a dolog. Megvárom, hogy már ne csak anyatejet igyon.
A borogatásod pedig nem semmi!!!

Kriszta,
köszi az infókat. Egy pár hónapos gyerekről igazolványképet csináltatni?! Valószínűleg inkább mi is Káposztásra megyünk!
Nyáron mi Horvátországgal kacérkodunk, de persze az még messze van. Jövő év elejeén viszont mi is biztosan megyünk már külföldre.
Ha van itthon valami jó hely a Kolpingon kívül, ami gyerekbarát, azt megemlíthetnéd. Pláne, hogy mik a tapasztalataid. A Kolpingban én évekkel ezelőtt voltam egy hosszú hétvégén. Azóta tudom, hogy sokat változott, legalábbis a medencék tájékán.
Egy-két jó helyen voltam már én is az országban, de azok közül csak a Kolping volt gyerekbarát.

Hanzi,
csatlakozom Sziromhoz. Bár rengeteg mindent varrtam már, most nekem sincs energiám ilyesmire.
Kiváncsi vagyok mi lesz majd a nagy terveimből, hogy majd varrok egy két rucit Tamásnak.
Valahol a környéken láttam hogy varrást vállalnak, de már nem emlékszem pontosan hol. Majd töröm a fejem hol láthattam.

Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

csak gyorsan: agyhártya oltás: emma is menjugate oltást kapott , 3x. De mi nem a kötelezőkkel adattuk be, hanem utána, tehát 6 7 és 8 hónapos korbban (illetve mi később mert csúszásban voltunk). Így azon kívül hogy a szúrást ugye el kellett visleni semmi gondot nem okozott. Ettől az oltástól nincs láz, nincs lábborogatás, mert semmi tünetet nem okoz. Én ajánlani tudom, de hát persze mindnekinek magábnak kell eldöntenie. Az is tény hogy a nyár nem egy veszélyes időszak, inkább za ősz, én ezért oltatatm Emmát 1 éves kor előtt mert belecsúsztunk volna oltás nélkül a veszélyes időszakba. Az hogy mikor lezs járvány senki sem tudja megjósolni.

Kriszta!

Köszi hogy szóltál, viszont láttam szülőágyat ahol Emma született! Olyna jó volt, minden ugyanolynaKép De a személyzet közül egyedül a csecsemős nővér volt ugynaza mint nálunk, az Évi, ő öltöztette fel Emmát isKép

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Nem láttam a SzülőszobátKép Pedig megkértem az embert, hogy vegye föl, de Bajnokok Libáját nézett, úgyhogy tutira elfelejtette. Nekem ez az időpont sosem jó, mert Miksa elég későn fürdik, és olyankor szopizik utoljára, de azt már az emeleti hálószobában. Tévé meg a földszinten... És ki volt? Melyik orvos, melyik szülésznő, melyik csecsemős?Kép Tényleg olyan jó élményként emlékszem a szülőotthonraKép

Agyhártya: Mint már írtam, sosem bocsájtanám meg magamnak, ha baj lenne. És tényleg csak a szúrás van, utóhatások nélkül. Amikor a járvány volt, akkor ugye még rádióztam hírszerkesztőként, és jól emlékszem rá, hogy a katonák egymástól kapdosták el ugyan, de sok elszigetelt eset is előfordult. Egyszer itt, másszor ott ütötte fel a fejét a betegség, sokszor több száz km-re egymástól, és vitték sorra a gyerekeket kórházba. Ha tehetünk ellene, az jó dolog. És nálunk, is az van, mint Manóéknál, hogy belecsúszunk az őszbe. Ez különben is asszem olyan kórokozó, amelyik mindig ott van, csak kérdés, hogy mikor betegít meg valakit. Ha jól emlékszem.

Nildikó! Mi május 1-jén szoktunk menni Orfűre horgászni (eddig csak egyszer voltunk, de bevezettükKép), most keresek valami babának is való helyet. Pl. fontos, hogy lehessen fűteni is, mert tavaly bizony egyk hajnalban lement 2 fokra a hőmérséklet.
Ja, és ott mozdult meg először Miksa a pocakomban, aki ugye akkor még Vízipók névre hallgatottKép

Június 8-án minden évben Óbányára megyünk, mert ott jöttünk össze annak idején. Illetve talán úgy pontosabb, hogy oda mentünk összejönni, bár mi kirándulásnak hívtuk azért előtteKép Ha ez így érthetőKép Idén is megyünk, mert megígértük, hogy visszük MiksátKép Ott egy egyszerű, de tiszta kis panzióban szoktunk lakni, mi szeretjük. Bár nincs bent a fürdőszoba a szobákban, az emeleti 4 szobához van 2 vagy 3 fürdő. Nekünk még sosem kellett osztoznunk senkivel, inkább olyan, mint ha egy családi házban lennétek. A tulajék nagyon kedvesek, rugalmasak, még a pisztrángjainkat is megsütötték, amiket a tónál fogtunk. És bénák is horgászhatnak, szerintem felnőttként én is ott pecáztam előszörKép Mindjárt keresek valami képet, mert én merem ajánlani.

No, hát ez a kis erdei tó, a pisztrángos:

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Doki: Győri ha jól emlékszem, szülésznőt én nem ismertem, tehát nem az Anikó és nema bunkócska viszonta csecsemős az volt mint nálunk az Évi.

Holnap viszem Emmát krupp ügyeletre, mert elegem van, ma is beesetta mellkasa sírás közben, most már azt akarom hogy valami szakértő nézze meg.

Más: barátnőm ma pocsék ctg-t produkált, így most ahazengedték pakolni, de be kell ma feküdnie. Úgy izgulok, nem tudom hogy ilyenkor mi van, császár? Vagy még várnak? Sokkal egyszerűbb amikro az ember benne van, mindíg tudtam mi történik, így meg itthon izgulok.

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Apa munkahelyéről írok, úgyhogy gyors leszek. Apácska csinált nekünk albumot és végre mi is tettünk fel képeket. Én naponta nem is hiszem, hogy fogok írni, mert azért annyi minden nem történik. De lenne gyors kérdésem:
Ti hogy vágjátok a baba körmét?

Már emeli a fejét AnnácskaKép
Bizonyíték:
Kép
Na és egy kép, ahol szerintem nagyon gyönyörű
Kép

Jaj és már kiabálKép
Sziasztok
Mese

<center>Annácska harmadik albuma!</center>
mese29

Ildikó!
Gyerekbarát hely:
Szent-Orbán Fogadó, Kóspallag.
www.szentorban.hu
Fantasztikus a személyzet hozzáállása, csak ajánlani tudom
tigris

Sziasztok!

A Szent Orbánban mi is voltunk egyszer, igaz gyerek nélkül. Nekem azért nem jött csak be, mert egy deka térerő nincs, tehát mobilt szinte lehetetlen használni. Tudom, nem ez a nyaralás lényege, de utáltam, hogy nem vagyok elérhető, és én se tudok telefonálni Kép Meg elég eldugott helyen van Kép Arra jó, hogy jókat kiránduljon az ember, mert gyönyörű helyen van.

Mese,
Annácska tényleg gyönyörű! Kép És milyen ügyin tartja a fejét! Máté még a közelében sincs Kép

Megvolt a 3 hós oltás, és végre Reginek a 3 éves is Kép Jobban tűrte, mint vártam Kép Egyiknek sincs semmi utótünete szerencsére, Máté már szunyál is Kép
Na és a paraméterek, 6,90 kg, 63 cm, 44-es buksi, 45-ös mellkas. Regi meg fogyott két kg-t, gondolom a hányás miatt Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Éjjel elég zűrös volt, Marcus elég sűrűn felsírt, nem tudtam vele mit csinálni.... doki néni azt mondta, hogy már emlékeznek a szurira és attól volt, meg tán fájt neki egy kicsit. Beborogattuk este úgy, mint Szirom Kép És árnikával kentem reggel óta. Még séta közben is fel-felsírt, de most már okés.

Mese,
Annácska nagyon aranyos Kép

Szirom,
Én még mindig gondolkodom a 3x szurin, főleg, hogy ilyenek az utóhatások. Mert azért a szuri emlékkép marad, az tuti!

Krisz,
Ez igen Kép Jó nagy Mátéfijjjú Kép

Egyébként egy hely nekem is eszembe jutott - vis kettő. Az egyik Poroszlón van, csak a szállodára nem emlékszem. Majd előkeresem. Céges buli volt ott, de emlékszem, hogy családcentrikus hely volt! A másik a Club Tihany, iszonyat áron, de az is családcentrikus. De én azt tervezem, hogy ha tán megyünk vhová, akkor vszleg kiadó házat, szobát vagy apartmant keresünk majd. Bogácson bevált Kép

H.

Kép
hanzika

Ja és Krisz, mikor csatlakozol majd már sétáláskor? Hiányolunk ám!

H.

Kép
hanzika

Hanzi,

Remélhetőleg a jövő héten már sor kerül sétára is Kép Most összejött minden betegség, csak elkerül egy darabig minket Kép Máténak is mondtam már, hogy bizti hiányoznak neki a haverok Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Senki sem dicsérte meg a pisztrángost a kis mézeskalácsházzalKép

Mese! Körömvágás: szopi közben az ember vágja Miksa körmöcskéit. Néha persze nem megy az összes egyszerre, csak az egyik vagy a másik keze.
Annácska nagyon figyelmes kislány!

Hanzika! Poroszlón az a hely a töltés mellett, amire az útról lefelé rá lehet látni, kis bungalók vannak, tán valami tavacska is, és mindig tele van? Ha megyünk az ember szülőfalujába (Tiszaszőlős, Tiszafüred mellett), akkor megnézhetem a nevét. De babával a Tisza szerintem nem biztos, hogy jó választás.

Tigris! Bár Ildikónak írtad, de mi is megnéztük KóspallagotKép nagyon szép, a páromnak csak az a baja vele, hogy nincs a közelben horgászhely. Asszem 9 km-t írnak, de hát oda már kocsival kell menni, akkor meg nem bír szegénykém sörözniKép Meg valljuk be, nem is olcsó, de az idén van üdülési csekkünk, úgyhogy azért úgy még elfogadható lenne.

Kriszta! Amikor először voltunk Óbányán, akkor ott sem volt fikarcnyi térerő se, de mi ezt kifejezetten élveztük. Azóta már van, úgyhogy ott is megtalál minket mindenki mindenféle nyavalyájávalKép

Manó! Melyik kórházban szül a barátosnéd? Ne izgulj, miért ne lenne minden rendben?
Ja, a Szülőszobában a szülésznőt azt hiszem Erikának hívják, amikor a zselét kaptam, akkor ő volt, és nagyon kedves nő. Azt hiszem róla írta itt valaki a nyáron, hogy nem régóta dolgozik a szülőoothonban, és a barátnője. Bárkinek merném őt ajánlani. Meg a csecsemős lány is kedves.

Csak az udvarra mehetünk levegőzni, mert elsüllyednénk a sárbanKép És megint beindultak a kóborkutyák isKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Körömvágás: esti táoi evés közben apa levágjaKép

ma voltunk a gyermek pulmonológián, hát Emma nem kruppos. Legalábbis most biztos nem,az októberit így látatlanba nem tudják megítélni. Egyszerűen hajlamos arra hogy behorpad a mellkasa eröltetett levegővételkor, ezt nem kell kezelni. De ha a köhögés erősödik vagy fullad akkor persze vissza kell vinni. Egyébként üvöltött mint a vadszamár pedig csak meghallgatták. Először D vitamin hiányra is gyankodtak mivel az is kozhat ilyet, de mivel 16 foga van és a kutacsa is szinte benőtt így elvetették.

Szirom!

barátnőm a SOTE II-n van és ma reggel burkot repesztettek. Így most várjuk hogy mikro bújik ki a babóca. Én titkon már a kora délutánban reménykedem, ő estére tippelt.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Szirom,
Nagyon szép az a hely! Kép Én mondjuk egy napnál tovább nem tudok meglenni nyugis helyen, túl nyüzsis vagyok Kép
A telefon engem nagyon tud zavarni, pláne gyerekkel, mert ki tudja, esetleg baj történik, akkor mit csinálunk? Kép Persze a főépületben van teló, de ha épp kirándulunk a környéken v. ilyesmi...Szóval, valahogy én már nem érzem biztonságban magam teló nélkül Kép

Manó,
Szurkolunk, aztán hozd a hírt! Kép Mi csak úgy vágjuk a körmöket Kép Egy időben Regi nem hagyta, akkor mindenféle trükk volt, mese, ének, zsarolás Kép De a lábán most se engedi, vagy üvöltés van, vagy ritkán vágás Kép

Máténak éjjel hőemije volt, úgyhogy akkor is kapott egy kúpot, azóta okés. Kép Regi meg játsza a hősnőt, hogy szurit kapott Kép Már reggel az oviban is ezzel nyitott Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Lányok, megvan Lilla! 3090 gr, 53 cm! Burokrepesztés után kb 4 órával, szerintem nem rossz idő, főleg ha figyelmeb veszzük hoyg előtte alig érezte a fájásokat. De utána állítólag brutál volt, viszont gyors! Úgy örülök! Megyünk is ajándékot venni, mert hétfőn mindenképpen meg szeretném látogatni. Ma még nem akarom, mert úgyse tud felkelni, holnap meg elutazunk 3 napraKép Most kicsit sajnálomhogy épp elutazunk. 53 cm-re már 62-ast illik venni, nem? Mert Emma 51 volt és 3 hétig hordott 56-ost.

manó

KépKép
manó

Manó! GratulaKép De jó is, amikor születik egy babaKép

Miksa szerintem kb. egy hónapig hordott 56-osokat, és ő 3300 gr volt és 51 cm. Viszont Buckókomának még a kórházba hoztak a barátnőim egy 30-40 centis, csörgősipkás Snoopy kutyát, és az azóta is nagy kedvenc. A kórházban meg ott ült a kosárka sarkában és vigyázott rá. Ha meg elvitték Miksát, akkor sem volt olyan üres a kis kosár. Nem vagyok plüssjátékpárti, de ez akkor olyan jól jöttKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

És figyelmetlen vagyok, mer az tök jó, hogy Emma nem kruppos, Kriszta csemetéi pedig jól viselték a szurit.Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Én is gondolkodtam plüssön, de már félig meddig beígértem a barátnőmenk egy kengurús kis rugit, így nem változtattam. cska méretet vártamKép Meg vettem egy ksi sapit, amit tavasszal fog majd hordani.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok

Na most én is írok normális levelet. Értem ezalatt azt, hogy nem csak kérdezek, vagy a lányommak dicsekszem.

Szirom,
A mézeskalácsház gyönyörű! Mi nagyon szeretünk túrázni a párommal, és éppen keresünk valami jó kis helyet. Le tudnád írni, hogy hol van, meg mennyibe kerül? Akár mehetnénk oda akkor, mikor ti is ott vagytok. Ti napközben horgásztok, mi túrázunk, de legalább este tudunk talizni.Kép
Annácska amúgy nagy hapsis. Jártunk babamaszira és ott volt egy lány. Egész végig csak engem nézett, hozzám gügyögött. Most elvittem még egy turnusra, úgyis itt van a szomszéda. Három kissrác volt ott. Annácska egész végig rám sem nézett, csak a srácokat sasolta:o Szóval ha félted gyönyörű fiad erkölcseit, akkor ne engedd a lányom közelébe:o Mert amúgy szerintem szívdöglesztő kiscsajKép Még a doki bácsit is levette a lábáról:o
Amúgy kívánok nektek extra sok napot, hogy száradjon fel a sár és mehessetek nagyokat sétálni!

Manó,

Annácska 53cm és 3350g volt, és még most is 56-os ruhákat is használunk. Mondjuk a CundA-s rugikat, amik meg elég nagyok. Pedig nem kicsi 60-61cm és kb. 6kg.
Amúgy én nem tudom, mi ez a bölcsi. Valahol lemaradtamKép Emma jár bölcsibe? Jaj és tök jó, hogy nem kruppos. De bevallom , mi néha elfelejtjük a D vitamint, de most , hogy írod, hogy ilyen tünete lehet, nagyon fogok figyelni. MOndjuk csak egy heten egy marad ki, de hát az is elég.
Születéshez gratula, csudi jóó lehet. Mi vagyunk a legfiatalabbak, de már olyan nagynak látom Annácskát ( aki pont egy éve készült szerintünkKép ) Nekem is burkot repesztettek. Addig még vigyorogtam is, utána meg kétszer is közöltem egy óra alatt, hogy én itt és most kiszálltamKép Négy óra abból elég zúzós lehet.
Tényleg, ti tolófájásokat éreztetek, mert én egy szálat sem. Na nem mintha hiányzott volna.
És ti hogy emlékeztek vissza a szülésre? Én nagyon szeretnék még egyszer szülni legalább.Ahogy kibújt a lányka, rögtön szerelmes lettem belé. Bár nekem a szülés utáni fél óra még rosszabb volt ha lehet. A doki bácsi jóól körülnézett, nem bújt-e el még egy valaki. Egyszer kétszer a szó szoros értelmében majdnem fejberúgtam. És hát a stoppolás sem volt leányálom még 5 szurival sem.

Hanzi,

Melyikőtöknek van ilyen szép nagy szeme?

Tényleg lányok, már tavasz van! És az tudjátok mit jelent,TALI!!! Hipp hipp hurráKép)) Mese örül, mert ti együtt sétáltok mi meg teljesen ki vagyunk szorulva.Kép Szóval hova mikorKép

Jaj Krisz, nem is mondtam, de Regi nagyon szép kis csajszi. Gondolom oviba van már egy pár szerelmeKép Jóól meg is néztem az albumot.
És Máte+apja kép az nagyon szívdöglesztőKép
Nagyon jó, hogy ilyen könnyen bírtátok a szurit. Én nagyon para vagyok, szegénykémmel múltkor is sírtunk és mindenki azt mondja, ez még jobban fáj. Olyan szívesen átvállalnám helyetteKép Szerintem Hanzinak van igaza és nyomot hagy bennük. Nekem is felébredt utána Annácska sokat, meg a barátnőmnek is.

Sziasztok
Mese
mese29

Sziasztok!

Csak egy gyorsra most: holnap elutazunk és csak vasárnap este jövünk haza. Megyünk dédilesre Demecserbe, Szabolcs megyébe Kép Jó hosszú út Kép

Szirom,
Ez a hely csudaklassz, nekem is tetszik Kép Akkor is, ha nem mondtam Kép Én szeretem a nyugis helyeket ám! És igen, arra a szállóra gondoltam ám Kép

Manó,
Gratula barátosnének Kép Szerintem vehetsz még 56-os ruhát, de ha azt nem, hát 62-est Kép Ja és örülök, hogy nem kruppos Emma Kép

Mese,
Nekem van ilyen szemem ám Kép A szineket Marcus tőlem örökölte Kép Ja és Marcus tegnap éjjel is sírt ám Kép

Én csak úgy vágom a körmöket a pelenkázón, hagyja a fiatalúr Kép És nagy hír van: áttört az első fogacska Kép

Pusszancs és jó hétvégét!

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Jó nagyot sétáltunk a hordozóval, mert gyalog azért már el lehet menni az út szélén. Miksabuckó pedig elszundított abban a kis zsákban, úgyhogy csak nagyon jó ez a kis hordozóKép Azért azt nem mondom, hogy a végefelé már nem kezdett kicsit nehéz lenni. Nem is tudom, hogy írtam-e, hogy végülis 6,26 kg volt Miksa a mázsáláskor.

Hanzika! Kellemes utat! Fogacskával is ti nyertetek, mi még csak nyűglődünkKép Gratula! És mekkora darabka látszik abból a fogacskából? Könnyű volt észrevenni?
Azt azért kellene látnotok, amikor Miksa trónol a pihenőszékében, mi meg az emberrel föléhajolunk, és zseblámpával bevilágítunk a szájába, hátha meglátjuk végre azt a fránya fogat!Kép

Kriszta! A nyugis helynek is megvan a varázsaKép Mondjuk gyerekkel már engem is zavarna, ha nem lenne telefon, az tuti.

Mese! Az a hely Óbánya, a Mecsekben. Lehet, hogy erről a képről nem jön le, de a mézeskalácsház tulajdonképpen a tó tartozéka, egy ember fér bele kiegyenesedve, leengedett karokkal, meg mondjuk 3 pecabotKép Mi a Zölderdő panzióban szoktunk lakni, de megkerestem nektek, itt vannak kiadó házak is.
http://web.axelero.hu/mnadtph/ujvendeglo/htm/magyar/index.htm
Arra figyuzzatok, hogy ez nem mind Óbánya, hanem Mecseknádasd és Ófalu is van benne. Mecseknáasd a 6-os út mellett van, az szerintem nem olyan jó, Ófalu beljebb, ott egyszer voltam csak, szép meg minden, de túra szempontjából Óbánya a tuti.

De a lényeg, húúú, kicsit zavarban vagyok, most hogy is írjam. Szóval az a hely nekünk olyan, mint ha mondjuk nászútra mennénk, ezért oda a barátaink sem jönnek soha, de máskor bármikor szívesen talizunk. Meg úgyis pont most beszéltük, hogy Miksa még nem is látott kisbabát a kórházat leszámítvaKép És elhiszem, hogy Annácska bűbáj, de nem hagyom ám csak úgy elcsábítani a fiamatKép Ronda egy anyós leszek, az már egyszer biztosKép
A taliról egyébként is akartam írni, hogy nálunk tényleg lehet, ha a topikból mindenkinek van kedve, és meg tudjátok oldani. Mondjuk egyik hétvégén kijönnétek hozzánk családostul, az ember imád nagy kiszerelésben főzni vagy grillezniKép

Manó! Végül mit vettél?Kép

Nem bírom ki, hogy ne tegyek fel fotót, de most már eldugulokKép De ti is lécci, lécci!

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Manó,
Gratula a babóhoz!!! Kép Kép

Hanzi,
Utólag is jó utat Kép És örülök, hogy túl vagytok az első fogicán Kép Csak így tovább! Kép

Szirom,
Mekkora hatalmas Miksa Kép Naon cukin trónol Kép Jót röhögtem a zseblámpás fogkereső akción Kép Kép Ha már kapna kajcsit, akkor mondanám, hogy majd a kanálkoccról észreveszed, de így abból bizti nem Kép De hidd el, ha kijön, lámpa nélkül is észrevehető lesz Kép

Na jó, és akkor itten van pár kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Kriszta! Nagyon vagány MátéKép De azt ugye érzékelted, hogy nagyobb, mint MiksaKép A mi Buckónk valahogy mindig idősebbnek néz ki a képeken a koránál. Egyébként neki is van ilyen menő srácos ruhája, mindjárt keresek képetKép

Csak gyorsan, mert Miksa egyik napról a másikra megtanult sikítani. Hát ne tudjátok meg... Muszáj is volt idevennem az ölembe, mert velőtrázó volt, úgyhogy most egy kézzel pötyögök. A papa megint éjszakás, úgyhogy csak engem ugráltathat a büdös kölkeKép

Az az igazság, hogy ma kb. kétszer 20 percet aludt összesen a kocsiban, és iszonyúan fáradt. Voltunk ma Dunaplázában, kaptam egy cipőt meg egy pacskert, de ruhát venni nem volt idegzetem. Nincs egy rongyom se, de tényleg, semmi nem jön rám. De azt se tudom, mekkora kell, meg tök ciki az ember előtt, hogy minden szarul áll. Majd inkább egyedül próbálgatok, máskor... Amikor ugye elkezdtem kicsit diétázni meg tornázni, akkor egy hónap alatt mindössze 1 kilót fogytam, a tej meg kevesebb lett. Ezért azt beszüntettem, egy hónap múlva hozzátápi, akkor újra nekilátunk. Asszem nincs más választás, Atkins-diéta lesz a vége. Nem maradhatok ígyKép

Írnék még, de nem nyugszik...

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom,
Hogy-hogy nagyobb? Azt tudom, hogy súlyra igen, de centire tuti nem Kép Máté 63 cm volt múlt héten. Azért az a képen is látszik, hogy Miksa hosszúúúú Kép
Én imádom ilyen "férfiasan" öltöztetni Kép Mindig azt hittem, hogy a csajokat jobban lehet öltöztetni, de rá kellett jöjjek, hogy ez nem igaz Kép

Amúgy már kidőltem Kép 38 fokos láz, torokgyuszi...apa elcsattogott a gyógyiba, és vett nekem mindenfélét, köztük Panadolt, úgyhogy most jól izzadok és lement a lázam. De a torkomra valami borzadály löttyöt adtak, inkább szenvedek Kép Remélem, gyerkőcök nem kapják el Kép Már nagyon elegem van ezekből a vírusokból!

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

Jobbulást, pihenj sokat! Állítólag az a jobb, ha te kapod el, akkor a törpe az anyatejjel szívja magába az ellenanyagot. Különben az ember a bacikat is kóser szilvával űzi, és eszküszik ráKép Mielőtt azt hinnétek, hogy alkoholista, ezt megcáfolom, és tudatom, hogy inkább ínyencKép

Igen, a nagyobbat súlyra értettem, olyan fél kilóval nehezebb Máté, nem? Miksa hosszát most nem tudom, 3 hónaposan mérték utoljára, akkor 58 centi volt. 51-gyel született.

Öltöztetni én is imádom, de azt hiszem, hogy a rugik azért kényelmesebbek nekik. Itthon leginkább azt adok rá, pedig van vagy 4 kis farmerja vagy olyan gatyója, mint amiben a képen van. Egyet sem vettünk, mindet kaptukKép Ja, és az nehézség, hogy ha nadrágban van, akkor kell zokni is, azt meg vagy lehúzza vagy megesziKép Vagy mindkettőKép Egyébként ma kapott egy vagány kocsicipőt, szerintem olyasmi, mint Mátéé. És nem győz betelni vele, már kis híján azt is a szájába vette (persze úgy, hogy a lábán volt)Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Nincs itthon pálesz Kép Kép

Máté 6,90 volt a múlt héten...és 63 cm, ja ezt már írtam Kép Ő 52 cm-rel született.

Én úgy szoktam, hogy éjjel alszik rugikban meg kezeslábasokban, stb., nappal általában bodyban van, meg macinaciban Kép Ő még nem éri el a zokniját, így még kiélhetem magam Kép Bár, ha szerencsém lesz, nem is fogja babrálni, mint ahogy a nővére se tette Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Jaaaj, nem is meséltem, tegnap volt nagy sírás-rívás Kép Regi rádobott egy könyvet Máté fejére...szerinte véletlenül, de én azért láttam egy kis direkt bemozgást..Kép Szóval Máté azért visított, Regi meg azért, amit apájától kapott érte...na, úgyhogy jó volt, én Mátéval a lakás egyik végében, Robi a másikban a csajjal, aztán cseréltünk Kép
Hiába...zajlik az élet Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Megjöttünk Kép Igaz, tegnap este jöttünk haza, mert csak két napra pakoltam, meg aztán Marcus délután belázasodott Kép 38.2 volt a láza, de nem fájt semmije, nem piros a torka, se nem folyik az orra. Lehet a fogától?

Nagyim nagyon örült neki, még a kezébe is adtuk, szegénykém alig bírta tartani Kép Csináltunk vele videót, képet. Nagynénémék össze-vissza puszilgatták Kép És érdekességképpen, itthon 1/2 8-kor etettem meg és egész út alatt nem kért enni Kép Én mondtam anyunak a nyíregyházi Tesco-nál, hogy etesse meg (persze, oda mentem Pampers popsitörlőt venni - de már nem volt 4 db-os Kép Viszont én is vettem variábilis cumit). Sétaképpen bejártuk a várost (faluméret Kép), másnap meg kimentünk a temetőbe a nagypapám és nagybátyám sírjához.

Ma viszont már nem volt láza, csak a séta alatt keservesen felsírt. De lehet, hogy melege volt, mert mikor itthon levettem rőla a takit, még aludt több mint egy órát az ajtó előtt Kép

Aranyosak a fiúk Kép Miksa- és Mátéhaver egyaránt Kép

Szirom,
Már kint van a teteje. A doki néni mondta először a fogat, hogy napokon belül kint lesz. Hogy kanállal nézzem, hogy kocog-e vagy karcolja-e mikor végighúzom. De én már látom a fogica tetejét - a bal alsó, de már a jobb sincs messze Kép Fehér az ínyjének a teteje nagyon és már karcolgat Kép

Sikítás: ez nálunk is van egy ideje. Ha örül, akkor is, ha meg gond van, akkor nagyon tud. Egyik nap lerendezett egy 10 peces hisztit, sikítással együtt. Semmivel nem tudtam megnyugtatni, pedig tudtam, hogy éhes. Aztán végül mégis elkezdett enni és megnyugodott. Már meg tudom különböztetni az örülős sikítást az éhestől vagy fáradttól Kép

Krisztocs,
Jobbulást!!! Gyógyulj meg hamar, nehogy a család elkapja!
Ja és sírás-rívás "örömteljes" lehetett. Látom, azért tud már a kiscsaj ;-)

Itthon én is rugit vagy nacit adok Marcusra. Pedig van egy jó pár farmer, meg kisgatya, de azok annyira merevek. Macinaci jó ötlet, most abban alszik Marcus Kép
Egyébként Marcus szerdán 6780g és 66 cm volt. El sem hiszem, hogy 2700g-mal és 50 cm-rel született Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Kriszta! Jobban vagy? Pottyanó könyv: aranyosak lehettek a gyerekek, kibírtátok nevetés nélkül? Jó lehet a 2 kismanóval. Én mindenképpen szeretnék tesót, de az ember még gondolkodikKép Régebben, még pocakoskoromban az volt, hogy először nézzük meg, ez milyenKép Namost Miksa nagyon jól sikerült, és úgy látom, hogy teljesen, csurig betölti a szívét, és most emiatt aggódik. Pedig nem kéne, mert simán fér még oda kistörpeKép Egyelőre nem akarnám erőltetni, még úgyis le kell fogynom, meg azért a csaszi miatt várnék is. Tényleg Kriszta, te tudod, hogy mennyi a minimálisan szükséges idő egy csaszi után a következő terhességig?

Hanzika! Jó, hogy itthon vagytok! Nem is írtad, hogy mivel mentetek? Marcus hogy bírta az utat? És az éjszakát idegenben? Én úgy tudom, hogy a láz simán lehet a fogtól. Mellesleg mi most bajban vagyunk lázügyben, mert Miksabuckó kitalálta, hogy nem hagyja popsiban mérni a lázát, és időnként a popsikrémezést is akadályozza úgy, hogy kinyújtja és összezárja a két lábát, és felemeli a csípőjét. Hóbortnak gondolom, mert olyan óvatos vagyok mindig, meg régebben kifejezetten szerette a krémezést. Gondolhatná az ember, hogy a kúp hagyott benne nyomot, de most meg azzal semmi gond sem volt. Szuri után sem bírtam megmérni a lázát, csak megkapta a kúpját, aztán tapogattuk a fejét. Félálomban szopi után az ölemben a cumis lázmérővel meg tudtuk mérni neki, akkor nem köpte ki. De mivel mostanában teljesen bojkottálta a cumit, ez éber állapotban például nem működik. Mi a fenét csináljak? Mégiscsak lőjünk egy fülhőmérőt?

Lányok, még a kanálkoccanásról akartam írni, hogy azért Miksa is gyakorol ám kanállal, hiszen a vitaminjait az első perctől kiskanállal kapja. A közeledő Szabin-cseppre úgy tátogott a doktornál, hogy meg kellett zabálniKép Szóval figyelgetem én a koccanást, de még nincs. Duzzadt az ínye, világos, és látszik a fog rajzolata, olyan kis ív, meg állandóan szívogatja be az ajkát (ha csak az alsót, akkor úgy néz ki, mint egy kis krokodilKép), néha nyüszít is hozzá, még kaja közben is, de még nem bukkant elő az a fránya fogacska.

Ja, és sikításból valóban van örülős és követelőzős, de tegnap az utóbbi volt porondon a fáradtság miatt.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Hanzi,
Nagy lehetett a családi boldogság Kép Szerintem is a fogicától van a láz, pláne, hogy más tünet nincs.

Popsitörlő az újpestiben még van, voltunk pénteken, és direkt néztem neked! Kép De jó nagy marha voltam, hogy nem hívtalak fel, hogy vegyek-e...Kép

Farmernacikat én is csak puhákat veszek neki, az a rossz merev anyag nem is jó nekik Kép

Szirom,
Jobban vagyok köszi, legalábbis nincs már lázam, sőt reggel 35,3 volt Kép A torkom az még most is nagyon fáj, alig bírok nyelni, de csak elmúlik ez is.
Tényleg, igazad van a kanállal kapcsiban, mi is úgy adjuk a vitaminokat, csak valahogy a kanálról a kaja jutott eszembe Kép
Lázmérés ügyben nem tudok sok okosat mondani...nincs ismerősnek v. a rendelőben? Csak hogy kipróbáljátok, hogy egyáltalán azt engedi-e....mert ahhoz kicsit drága cucc, hogy az se jöjjön be Kép
A lábát próbáltátok úgy "keresztben" is lefogni? Hú, ez most nem tudom, érthető volt-e...

Tesó-téma...szerintem most még nagyon el van telve Miksával a párod, illetve biztos el is lesz mindig, de had érlelődjön benne, végülis még bőven ráér a téma. Emlékszem, nálunk nem is volt téma a tesó kb másfél évig, addig annyira kitöltötte minden percünket. Aztán valahogy ahogy "megnyugszik" az ember, hogy túlvagyunk ezen meg azon, akkor jönnek a gondolatok Kép Persze még bőven jön, amin túl kell lenni, de az alapok addigra voltak meg Kép
És valóban igazad van, bőven elfér a szívecskében két gyerek is Kép Az a legnagyobb gond csak, hogy egyiket jobban imádja az ember, mint a másikat Kép
Csaszi után két évet szoktak javasolni, illetve egy év minimum, de a kettő az ideális.

Kriszta

Képzeljétek, Máté tegnap óta olyan furán eszik Kép Vagyis, hogy kb 4-5 óránként, max 10 percet. Ezt nem negatív értelemben írom, mert nem éhes, elégedett, meg néha volt már, hogy kibírt ennyit, de most két napja totál. Éjjel is csak ötkor evett, és már este nyolctól aludt. Először betegségre gondoltam, de szerencsére semmi baja sincs Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Mi s megjöttünk ám a hosszú hétvégéből. nagyon jó volt, Emma meg sem közelítette a nyulakat.Kép
Viszont állandóan az utcán lógott atöbbi gyerekkel, soakt motorozott a kis motorján.

Hétfőn m,eglátogattam a barátnőmet is, nagyon édi a ksi bébi, már otthon is vannak. végüla beígért rugit vettem meg egy kis pamut sapkát. Mondjuk msot kitört a nyárKép

Sajnos rossz is történt, ma hajnalban meghalt a második tengerimalacom, júniusban lett volna 4 éves. Tegnap délután még tök jókedvű volt, este 10-kor vettem észre hogy valami nem stimmel, nem volt ereje, alig bírt lábra állni, de enni evett. Persze nem bírtam aludni az éjjel, hajnali 1/2 6-kor még élet, éjjel eevtt magot, szénát, de már csak feküdt és csendben röfögött. Aztán 1/2 7-kor mikor a férjem kiment már nwm élt. egyedül az vígasztal hogy ő nem szenvedett anyira sokat mint amelyik szeptemberben halt meg. Arra tippelünk hogy szélutést kaphatott, vagy valami hasonlót, hiszen elég öreg volt.
Akkor kezdtem el csak bőgni, mikor reggel Emma ment és kereste hogy hol a malac, mutogatott az üres helyre hogy: ÖÖÖÖ. Mondtuk neki hogy a malacka öreg volt és elbúcsúzott, elment pápá. erre benyúlt az üres terráriumba és pápát integetett.
Még egy malacom maradt de félek hogy hamarosan ő is távozni fog, mert ugye egyidősek voltak mindhárman. Hát ez van. Ha ő is elpusztul akkor egy ideig azt hiszem marad a kutyánk egyedül, nem szeretnék mostanában több állatot.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Ha megengeditek akkor csatlakozom én is az Újpesti kismamikhoz.
Néha olvasgattalak benneteket, de mivel nem itt szültem nem is írtam. Eddig a nőklapján és az indexen irogattam. Ma már kevésbé írok, de minden nap olvasok.

Picit magunkrólKép
Én 23 éves vagyok, kisfiam Kristóf 5 hós lesz 23.-án. Közel egyidősek Hanziék MarcusávalKép Hanzival már többször taliztunk, sétáltunk.

Szeretnék mindenkit jobban megismerniKép

Most megyek, mert felébredt a fiatal úr, azt hiszem megyünk sétizni ma már 2x-raKépKép

Sziasztok JuditKép
paracsimpo

Sziasztok!

Nem volt netünk tegnap, de ma azért itt vagyokKép

Judit! Üdv itt közöttünk! Gyönyörű Kristóf, amúgy is tetszenek a kékszemú kissrácokKép A te kisfiad pont Hanzika Marcusa és az én Miksám között született, Miksabucink október 18-án bújt ki. Lehet hasonlítgatniKép Mit tud már Kristóf?Kép Különben hol szültél?

Manó! Sajnálom nagyon a malackát, de azért ne légy szomorú! Ha nekik ennyi az életkoruk, akkor nem lehet mit tenni. Az viszont jó a rosszban, hogy viszonylag gyorsan történt, és tényleg nem szenvedett olyan sokáig a malacka. Emma pedig még ilyen apró korában talán gyorsan elfelejti.

Kriszta! Miksa is rövidebb ideig eszik mostanában, szerintem annyira belejöttek már, hogy gyorsan beszippantják a szükséges tejcitKép Amikor ezt kezdte, akkor én is pánikoltam kicsit, de nekünk végülis van mérlegünk, úgyhogy megmértem kaja előtt és után is, és kiderült, hogy ugyanannyit szopizott, mint régebben sokkal több idő alatt. Nem tudod mérni? Bár Máté nem úgy néz ki, mint aki önként éhezni akarKép

Tök jó ez a tavasz, nektek is tetszik, ugye?Kép Jó sokat voltunk kint a kertben, tegnap Miksa is kibicelt a babakocsiból, amíg mi a füvet kapirgáltuk az emberrelKép Tegnapelőtt pedig lesétáltunk a kikötőbe (kocsmábaKép) a hordozóval (bár félúton kikéredzkedett belőle, mert fölidegesítette magát azon, hogy állandóan belevillant a szemébe a nap), szóval a karomon vittem, hát leizzadtam, mire leértünkKép De jó volt nagyon, és ma a Szilárd azt mondta a tévében, hogy nyugodtan ki lehet tenni a virágokat a szabadba. Még a végén tavasz leszKép Ennek örömére ma is kirándultunk a papával a városba (merthogy dolga volt), és persze bababoltba is mentünk és Miksa zseniális farmer baseballsapit kapottKép

Dióhéjban ennyiKép

Többiek merre vagytok?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Én is vagyok, bár nem túl jól Kép Kedden hajnalban meghalt a nagymamám Kép Igazából számítottunk már rá, de azért ez sose könnyű.

Judit,
Üdv itt, ha jól rémlik, már én is sétáltam veled, mármint, hogy Hanziékkal együtt Kép

Szirom,
Azt tudtam, hogy jól lakik, mert nagyon szuperül elvolt 4-5 órát is két kaja között, csak nem értettem...de mára úgyanolyan minden, mint régen...szóval nem tudom, mi jött rá Kép

Tényleg szuper ez az idő! Kép Szombaton megyünk is mindnyájan Robiék céges grillpartijára, valamelyik barlangnál lesz. Már nagyon várom, mert Mátét még nem is látták a kollegák. Kép

Nem tudom, ti mennyit szoktatok "áldozni" babaruhákra, de a Duna Plazaban lévő Benefit boltban 30-70%-os leárazás van. (a garázs aljában van) Most pl Reginek vettünk két pár cipőt, darabja 4990 ft, és már tavasziak, és Melánia Kép Nagyon szupik! A rucik is nagyon királyok, csak már időnk nem volt szétnézni Kép

Miért nincs már Szülőszoba? Nem 10 részt vettek fel? Vagy már mind lement? Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

judit!

Üdv itt! Én is kilógok picit a sorból, mert én ugyan Újpesten szültem de Kőbányán lakom.

Kriszta!

Részvétem a nagymamád miatt. Hát igen, az ilyen dolgokat nem lehet megszokni. nekem már nem él nagyszülőm, sőt egyedül az egyik nagypapámat ismertem.

Szirom!

Azt tudom hogy Emmát nem viseli meg, ő még nem érti hogy mi ez. csak annyira megható volt hogy észrevette.
Igazából bevallom azért rázott meg, mert az előző kimúlása után reménykedtem hogy az csak betegség volt, hiszen méhgyulladásban halt meg és hogy az véletlen és nem fogja többi követni. Mert a szakkönyvek azt írják hogy kb 6 évig élnek. De nekem tenyésztő ismerősöm mondta hoyg ritkán élik túl a 4. életévüket. Sajnos úgy látzsik neki lett igazaKép És az a roszz hogy most már a maradék egyre állandóan úgy nézek, hogy "na te meddig húzod még". Az előző után nem volt ilyne érzésem, nagyon bizakodó voltam. persze tudom én hogy nem ez az élet legnagyobb tragédiájaKép, de azért pár napig elég rossz.

Kriszta!

Már lement mind. de folytatni fogják valamikor.

De kár hogy messz evan Duna Pláza nekünkKép Sajnos én odáig nem jutok el az Emmával. Az Árkádban meg sosincs semmi leárazva, sőt nem is lehet csak siesta meg no name cipőket kapni. vagyis van nevük, csak nem túl elismertKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Judit,
Üdv itt is Kép Hogy ment a másodszori séta?

Manó,
Sajnálom a malackát Kép Sejtem, hogy mit érzehettél. Én is félek, hogy mi lesz, ha Szemi elmegy, pedig ő még fiatal macskának számít, csak hát ugye beteges Kép Az a szerencse, hogy Emma még kicsi és hamar feldolgozza, hogy a malacka elment.

Krisz,
Sajnálom ami a nagyiddal történt Kép Mondtad, hogy számíthattok rá, de mégis... Anyud hogy viseli?
Egyébként a kérdésedre válaszolva, a Szülőszoba első 10 része a múlt héten véget ért, de folyt köv, újabb 20 rész lesz szeptembertől...

Szirom,
Kocsival mentünk, a szüleim Thalia-jával. De alig fértünk be 4-en Kép Annyi volt a pakk Marcusnak, meg persze a babakocsit is vittük Kép Odafelé 1/2 8-kor evett, aztán már én mondtam anyunak a nyíregyházi Tesco-nál, hogy etesse meg 1/2 12-kor Kép De még bírta volna. Aludt, meg kuksizott kifelé, szeret autókázni. Hazafelé viszont macerás volt a láz miatt, de itt is evés után bealudt és csak amikor már leálltunk, akkor ébredt fel. Az éjszakát jól bírta, én kevésbé Kép Bár nehezen aludt el, de így sem tartott tovább az altatás 15 percnél és csak egyszer kelt. Meg aztán hajnali hatkor végleg Kép

Krisz,
A lányokkal tervezzük, hogy holnap séta gyanánt elmennénk a Westend-be az új CundA-ba babakocsistúl, ha úgy jön össze. Nem csatlakozol?

Képzeljétek, közben a fogacska tör elő rendületlenül Kép A jobb alsó már szépen látszik, és a bal alsónak sincs sok hátra. Olyan kis muris Marcus ezzel a foggal Kép És ez most már azt is jelenti, hogy szerezhetek be neki egy fogkefét?

H.

Kép
hanzika

Hanzika!

ne si mondd, ha belegondolok hogy már a malcok így megvislenek, mi lesz a kutyámnál. Ő sem öreg, 3,5 éves (épp mint a mamcok, mindet egyszerr vettükKép) de ő is beteges, mert ugye ott vannk pl az allergiás rohamai a védőoltásoknálKép meg ekcémás , az ivarzásával is gond volt, ciszta stb. De azért remélem hogy ő még sokáig velünk lesz.

Én anno a pólus c and A megnyitásakor voltam ott, de semmi extra leértékelés nem volt, kb azokat árulták mint a régiekben. persze ttől még jó, én imádom a ruháikat, nagyon sok van onna Emmának meg nekem is.

Fogkefe akkor kell ha már iszik, eszik cukrosat. Én úgy csináltam hogy először csak aaz a műanyag fogkefe utánzatunk volt, amíg csak pár fogú volt. nekünk chicco márkájú volt, abban volt egy buzogány alakú direkt 1-2-3-4 fogacskára és volt egy fogkefe alakú gumi sörtékkel 4-10 fogra (vagy vaalhogy így,a pontos db számokra már nem emlékszemKép). emm nagyon szerette őket rágicsálni, ezzel is tisztula fog és néha mutattam is neki hogyhogy kell mozgatni. Aztán kb 1 éve skorában vettem neki rendes fogkefét, Orál-B ha jól emlékszem, ebből van olyna hogy stage 1. Ez már olyan mint a mi fogkefénk csak pici fejjel. És mostanában már pici fogkrémet is kap rá, mivel szeret csokiznia lelkemKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Krisztocs,
C&A vásárlás ugrott, mert Marcus reggel hányt egy jó nagyot, és így nem merem bevállalni Kép Séta viszont okés, ha gondolod, hívj...

Most csak ennyi, később leszek...

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Csupa rossz hírKép

Krisz sajnálom nagyon a nagyidatKép Őszinte részvétem!
Ha hanzi kolléganője vagy akkor alighanem sétáltunk már együttKép

Manó: malackát is sajnálom nagyon. De ha már itt volt az "idő", akkor sajnos nincs mit tenni. Kívánom, hogy a 3. malacka és a kutyus még sokáig boldogítsanak titeketKép

Hanzi:
Miől hányt marcus? Lehet a másik fogtól? Vagy valami nyavaja? Nektek meg jobbulást!!!

Én megmondom őszintén nem ismerem nagyon a C&A márkát. Sok jót hallok róluk, de még soha nem vettem belőlük. Ha nincs leértékelve milyenek az árak? Kenguruéknál drágább vagy egyforma? Nekünk eddig kegurus rucik meg külföldi rucik vannak.

Na lelövöm magam, mert mennem kell cipőt venniKép

Sziasztok!

Ja és upsz nem tudom, hogy kicsoda (bocsi) kérdezte, hogy hol szültem. A Szabolcs u.-ban OGYK, volt HIETE.

Tényleg léptemKép
paracsimpo

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek! Csak felbukkanok néha...

Micsoda nyaralásterveket lehet itt olvasni... Mi még nem gondolkodtunk nyaraláson.
Szüleimnek Sarudon van telkük a Tisza-tónál, lehet, hogy oda lemegyünk kicsit, bár úgymond nem bababarát a házikó, de meg lehet oldani.

Szüleim most voltak Nemesnépen, a világ végén van. Mi mentünk volna, csak Vikóval még nem akartunk menni, mert nem tudtuk, milyen és átadtuk nekik a lehetőséget. A szlovén határ mellett van. Nincs semmi, csak erdő és lovak. Videóztak nekünk. Jövőre valószínűleg menni fogunk. Azt mondták, hogy már 3 hetes gyerkőccel is voltak ott, persze nem olyan mint a Kolping, gyerekszempontból.

Hát nektek már fogacska problémátok is van, mi még nem tartunk ott, legalábbis nem látványosan, mert az ínye Vikócának több helyen is duzzadt, de különösebben nem érdekli. Talán csak akkor érezhet valamit, amikor a répaeszijét kapja és ráharap a kanálra.

Nekünk szerencsénk van, bármilyen evésformát elfogad Vikóca, kanál, cumisüveg, pohár. Viszont már 3,5 hónaposan is különbséget tesz aközött, hogy ki eteti. Tőlem mindent elfogad, a páromtól is, bár néha kicsit nehezebben. A nagyszülőktől pedig vonakodva eszik csak. Furcsa ez. Viszont így hiába sikerül eltennem egy kis tejcsit, nemigen tudunk tőle a párommal együtt elmenni. Bár azért voltunk az atlétikai VB-n és színházba is eljutottunk.

Szirom:
Szerintem kár félni a hozzáetetéstől. Ha a babóca hajlandó elfogadni, akkor nem lehet vele gond, ha visszautasítja akkor annak oka van. Ettől függetlenül, ha elégnek érzed a tejcsit és láthatóan Miksa is jól érzi magát, akkor az ösztöneidre hallgass. Szerintem nem feltétlenül kell megdönteni a hízási rekordot, nemigaz? Nálunk a kényszer szülte a hozzáetetést, de én kíváncsiságból is hozzáetettem volna (persze ez a mi volna ha kategóriába tartozik) ennek ellenére, ha Vikóca nem kéri valamiért a kajcsit, soha nem erőltetjük, akkor tápit kap, ha szükséges. Teljesen jól szabályozza mennyit akar enni répásesziből, mennyit anyatejből, mert nem eszik ám minden nap egyformán, és mindig a répaeszit kapja előbb, tehát nem az anyatej van kipótolva, hanem a répáseszi anyatejjel.

Hanzika:
Marcus jobban van már? Nem lett semmi baja?

Krisztocs:
Részvétem a nagymamád miatt.
Evéssel kapcsolatban. Nálunk tudod folyamatosan probléma volt, hogy másfél órákat szopizott Vikó és mindig kikaptam a dokinénitől miatta. Mostanában is van, amikor ilyen hosszan eszik, de már fél, háromnegyed órára csökkent az idő pedig nem vezettem be szigorúságot, és többet eszik. Időnként előfordul, hogy 10 perc alatt végez. Már le is mértem és megvolt az adag ennyi idő alatt is. Szóval szerintem tudják ők meddig kell enni, s ha a tejcsivel van baj, azt biztosan heves sírással jelzik nekünk. Szóval biztosan nem gond, hogy úgy tűnik, hogy kevesebbet eszik, ha láthatóan jól érzi magát.

Judit:
Üdv. neked is, nagyon aranyos a lurkó. Én viszonylag keveset tudok netezni, köszönhetően Vikócának, mert szeret állandóan foglalkoztatni. Mamarabszolga pedig egyenlőre hajlik rá, hogy engedjen a manónak. Egyébként Vikóca most 3,5 hónapos, és tegnap volt 4900g, egyébként 2490g-mal született, egy hónappal korábban, mint vártuk.

Kék szem... A szemszín kialakulásáról mit tudtok? Mert én azt olvastam, hogy előfordulhat még olyan is, hogy a gyerek 7 éves korára alakul ki a végleges szemszín, na persze addig nem marad kék, csak esetleg világosabb, mint a végleges. Kíváncsiak vagyunk nagyon, hogy Vikócának milyen lesz a szemének a színe, mert páromnak zöldes világosbarnás szeme van, az enyém pedig zöldeskék. Bár mondtam Zolinak, hogy én azt se bánnám, ha kék maradna, mert olyan jól áll neki, inkább vállalnám a megvető pillantásokat...

Manó:
Sajnálom a tengerimalacotokat. De állatbarát révén hidd el nekem, hogy ha valaki nagyon megszeretett egy állatkát az nem tud meglenni állatok nélkül. Én tavalyelőtt vesztettem el a 16 éves kutyámat, teljesen egymáshoz voltunk nőve. Mai napig érzem néha, hogy olyan mintha ott sétálna mellettem, időnként körülnézek, nincs-e ott, pedig ennek már lassan másfél éve. Nekünk maradt még 3 macsekunk és egy kutyánk, ennek ellenére hiányzik. De azt is tudom, hogyha Vöri is elmegy - remélem még sok ideje van hátra, bár ő is 11 éves már - akkor nem tudunk majd meglenni kutyus nélkül.

Na, most mennem kell, mert Vikónak ebédideje van.

Marycus
marycus

Sziasztok!

Marycuss!

Emmának sokáig szürkés kék szeme volt, d emost már bebarnult, na nem sötétbarnára hanem világosbarnára, épp olyna lett mint az enyém. A férjemnek amúgy zöldes szürke szeme van. Hát ém bevallom jobban örültem volna ha kék marad neki, de nem. Általában csak annak szokott kék maradni akinekk olyna vilégoskék szeme van.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Ma reggel már jobban van, viszont tegnapi nap elég strapás volt. Séta alatt semmi, de semmi baja nem volt, viszont ugye előtte 2x is hányt, egyszer orrán-száján jött. Aztán délután nem akart enni, így úgy döntöttem, hogy nézze meg doki néni. Hát vírusos hányós-hasmenőst diagnosztizált, B6-ot adott, meg a véreres szemére szemcseppet (ez is a vírustól lehet). Fél 6-kor evett, akkor is sugárban jött ki belőle, viszont utána már csak hajnali fél 3-kor!!!! Diétáztatta magát! Kép Akkor sem volt gond, aztán teát is ivott fél 5-kor, akkor sem volt és még a reggeli 8-as kajcsit sem láttam még viszont (kopp-kopp). Doki néni azt mondta, hogy bárhol elkaphatta Kép

Manó,
Köszi a tanácsot fogkefe ügyben Kép

Marycus,
Te még csak almát-répát adsz Vikócának? Mert hétfőtől elkezdtem az alma adását, ízlik neki Kép És vettem egy Hipp répát kipróbálásra.
Szemszín: okosok azt mondják, hogy 6 hós korukra alakul ki a szemszín, de én is tudok olyat, hog ymég később is változott. Nálunk Marcusnak sötétbarna a szeme, viszont egy szürkés perem veszi körül, így kíváncsi leszek Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Ma reggel már jobban van, viszont tegnapi nap elég strapás volt. Séta alatt semmi, de semmi baja nem volt, viszont ugye előtte 2x is hányt, egyszer orrán-száján jött. Aztán délután nem akart enni, így úgy döntöttem, hogy nézze meg doki néni. Hát vírusos hányós-hasmenőst diagnosztizált, B6-ot adott, meg a véreres szemére szemcseppet (ez is a vírustól lehet). Fél 6-kor evett, akkor is sugárban jött ki belőle, viszont utána már csak hajnali fél 3-kor!!!! Diétáztatta magát! Kép Akkor sem volt gond, aztán teát is ivott fél 5-kor, akkor sem volt és még a reggeli 8-as kajcsit sem láttam még viszont (kopp-kopp). Doki néni azt mondta, hogy bárhol elkaphatta Kép

Manó,
Köszi a tanácsot fogkefe ügyben Kép

Marycus,
Te még csak almát-répát adsz Vikócának? Mert hétfőtől elkezdtem az alma adását, ízlik neki Kép És vettem egy Hipp répát kipróbálásra.
Szemszín: okosok azt mondják, hogy 6 hós korukra alakul ki a szemszín, de én is tudok olyat, hog ymég később is változott. Nálunk Marcusnak sötétbarna a szeme, viszont egy szürkés perem veszi körül, így kíváncsi leszek Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Köszi lányok mindenkinek a részvéteket!

Hanzi,
Remélem, továbbra is jól van Marcus, és nem hányt ma már egyáltalán! Kép Voltatok sétálni? Me nem tudtam menni, mert anyum megkért kísérjem el egy-két fekete göncöt venni Kép Úgyhogy megvolt a séta.
Kipróbáltad a repkát? Kép

Viszont tegnap, jó hogy siettem haza az etetésre, még kb jó egy órát aludt...Úgyhogy eltanulta Tomitól Kép

Judit,
Igen, én volnék a kolleganő Kép Bár ki tudja, leszek-e még valaha Kép

Manó,
Elfelejtettem írni, hogy sajnálom a malackát Kép Nagyon a szívünkhöz tudnak nőni Kép De hogy milyen édes lehetett Emma! Kép Tényleg, keze már jól van, látszik még?

Marycus,
Egyetértek kajáltatás ügyben, nem árt a kóstolás, 4 hós kor betöltés után, mi is rávetjük magunkat az új ízekre, had szokja Kép
Nagyon gyarapszik Vikóca! És már tényleg olyan kivi vagyok rátok is!

Meg persze mindenkire, akit még nem ismerek, úgyhogy jó lenne belefogni a naaagy szervezésbe! Kép Apucik is jöjjenek? Bár nálunk másképp nem is menne szerintem Kép

Szirom, hova tűntél??? Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?