Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Dóri: utólag is boldog névnapot kívánok!!Kép Ilyenek ezek a gyerkőcök, olyan kis őszintékKép Szombaton mi is az Őrs felé mentünk, és láttam a doki kocsiját, gondoltam, hogy terhesrendelés vanKép Olyan hamar elment a múlt év, mikor én is jártam minden hónapbanKép

SpaceKép hatalmas gratula a kislányodhoz, és örülök, hogy elégedett voltál Csapóval, szerintem nagyon jó orvos.

Szerintem holnap kihagyjuk a talitKép Bazsi megkapta ma a 4 hós oltást, és az előbb mentem be hozzá, mert felsírt elalvás után, amit nem szokott, és tök meleg a buksija. Kapott egy kúpot, remélem, nem lesz nagyon lázas.

Tegnap rajtam is átment egy jó kis vírus, egész nap hányingerem volt, jól be is lázasodtam, de szerencsére a gyerekek nem kapták el.
Étvágyam sem igen volt, inni sem bírtam, estére kevesebb is lett a tejcsim, de mára azért már javult a helyzetKép

Pussz mindenkinek
Lau
lau

Lau, jobbulást neked és Bazsinak is!
Remélem, azért leszünk néhányan holnap!
Jó éjszakát Kép
sus

Lau, jobbulást a tipikusan terhességi tünetekhez :-)
tigris

Sziasztok!

Space: Phu, nagyon gratulálok én is! Én májusra várom a babát, és hezitálok, hogy fizetősbe menjek-e. Te mennyivel a szülés előtt jelezted, hogy fizetősbe mennél?
Kismuki: Köszi, megint az infót. Még valami, tőlem nagyon nehezen fogadott el pénzt a Tiba (már-már nekem volt kínos) nálad, mi volt a helyzet terhesgondozáskor, szülés után, már persze, ha adtál neki.

Lau: Jobbulást kívánok!
csbabo

Jó reggelt!
Még gyorsan bekukkantottam mielőtt indulok az Árkádba,mert tegnap egész délután nem volt jó a server.

Space:hát a pénzről annyit,hogy eleinte nekem is mondta mindig,hogy szükségtelen,meg tegyem el.De én úgy gondoltam,hogyha már szombaton megyek hozzá(vagy vasárnap) és nem kell várnom órákat és mindenben tökre segítőkész akkor szívesen adok neki.Havonta mentem a terhesség alatt,aztán szülés előtt sem mondott semmit,sem utána.De adtam.Természetesen.És ő nem azt mondta,hogy köszönöm,hanem mindig azt hogy köszönjük.Érdekes.

Nem tudom,hogy fogsz dönteni,de szerintem bárkit is választassz,ő tuti hogy mindig rád fog nézni.A "bonyolult " eseteket nem felejti el.

Na rohanok hogy találkozzunk lányok!!!
kismuki

Lányok, sajnos nem tudunk menni a találkozóra, mert nincs autónk:-( Majd legközelebb!
tigris

Sziasztok!

Kösz a drukkolást mindenkinek, javulgat a lábam, de sajnos annyira még nem, hogy el tudtam volna menni a találkozóra. Remélem, mihamarabb lesz még egy és akkor mindenképp ott leszünk! Akkor ki volt ott végül?

Space: én is nagyon gratulálok a babóhoz, hogy hívják? Rakj fel tényleg képet róla, én is kíváncsi vagyok :-)! Tényleg irigylésre méltó, hogy ennyire gyorsan ment! Nekem 15 órán át tartott :-(. Na majd hátha legközelebb :-). Irigyellek a jó tapasztalataidért is, legalábbis ami a csecsemősöket illeti, én pont az ellenkezőjét tapasztaltam, sajnos, senki nem törődött velünk, nem mondtak el semmit, nem segítettek, pedig főleg az első gyermekes anyukáknak ez nagyon kellett volna! Így egymást támogattuk a szobatársakkal... Ha meg kérdeztünk valamit, öt nővér ötféleképpen vélekedett, irtó gáz volt. Jó lenne, ha tartós maradna ez a változás és nem lehetne többé rossz tapasztalatokról hallani!

Dóri: De jó fej a fiad, haláli :-)! Várom már én is, hogy ilyen és hasonló beszólásokon nevethessünk mi is :-)! És egyébként melyik részre költözött az sztk-ban a gyerekrészleg, hol volt még hely, el se tudom képzelni!?

Anita: klassz, hogy jobban vagytok!

Lau: remélem, azóta ti is jobban vagytok!

Képzeljéek, Máténak kijött még egy foga, így már 10-nél tartunk, szinte hihetetlen. Bezzeg a mozgással nem halad, még mindig nem csinál semmi különöset, pedig holnap lesz 7 hónapos. Úgy várom már a tavaszt, addigra remélem, tud már ülni és mászni legalább egy kicsit, jobban elfoglalja magát és hát jó időben többet lehet végre kint is lenni :-). Igaz, szerencsére pár napja visszavett az óriáshisztikből, remélem, tartós marad.

Azt akartam még kérdezni tőletek, hogy ti milyen sorrendben haladtatok a kül. étkezések bevezetésével és hogy érdemes -e este is főzeléket adni, hogy attól esetleg ne ébredjen fel annyit hajnalban. Máté olyan sokszor felkel mostanában, sokszor már hajnal kettőkor fent van és 2-3 óránként továbbra is ébred, eszik, aztán alszik (ha szerencsém van :-)). Most egyelőre délben és kora délután eszik, egyébként szopizik, amennyit kér, ált. elég sokszor egy nap (főleg ha olyan korán kel). Nem tudom, hogy áttérjek -e esti kajára adélutániról vagy majd, ha az kerül sorra. Kíváncsi vagyok, ti hogy csináltátok, mi a tapasztalatotok. Köszi előre is!

Puszi mindenkinek, Krisz.

Kép

Kép
tkrisz

sziasztok!Kép

koszonom a gratulakat, a fenykeppel igyekszem!!
Sweetlady: haaat keszulni igazan nem keszultem semmivel,mikor eszembejutott ittam malnalevel teat es ennyi.de azt sem rendszeresen.
Csbabo:nemtom mikor jeleztem hogy fizetosbe mennek...talan a szules elotti heten csutortokon.sajna oda csak akkor lehet menni ha epp ures az agy, foglalni nem foglaljak.nekem makom volt mert a ketagyas ures volt, masnap jott a szobatarsam is.
Kismuki:hat igen az eu.ben mar termeszetes hogy adsz penzt.de ebbe ne menjunk bele hosszu tema lenne.:-)
Tkrisz:a csajom neve Henrietta.uhh 15 ora.Kép ez nagyon durva lehetett.dehat a vegeredmeny a lenyeg,nem?Kép erte megerte.A szobatarrsam es en is elso gyerekesek vagyunk, igy ittuk a csecsemosok szavait.Kép mondom tenyleg rendesek,kedvesek es segitokeszek voltak. persze nem jottek orankent hogy mi van tudnak e valamit segiteni.volt hogy mi mentunk, de amikor hoztak a babakat akkor megragadtuk az alkalmat es kerdeztunk, Ok meg valaszoltakKép
Annyira kellemesen csalodtam, remelem nem csak en latom igy a jovoben ezt a korhazat es a dolgozoit!

Ja es Tigris, az utso Uhomon is mellettem ultel de megint nyuszi voltam es nem szolitottalak le.:-) tokre latszik mar a pocakKép a fiad meg meg mindig tunderi edes!Kép
space

SziasztokKép

Dóri: naneeeeeKépKép Nem vagyok terhes - egyelőre -, nem is tervezünk 3. babát - egyelőreKép
Köszi, jobban vagyok, tegnap délutánra már a hasfájásom is enyhült. Balázs megkapta a 4hós szurit, estére belázasodott, nyűgös volt, ma is sokat alszik. Reggel még kicsit meleg volt a buksija, de már nem adtam neki kúpot, most már ő is jól vanKép

Hogy sikerült a tali? Lesznek képek?Kép

A csecsemősök tényleg csak akkor segítenek, ha odemegyünk hozzájuk, de igazából a szobatársakkal megbeszéltünk mindent, egymásnak segítettünk. Aranyosak voltak, egy-két kivételtől eltekintveKép
Igazából 4 második gyerekes anyuka volt, így olyan sokat nem kértük a segítségüket, de amúgy is elvoltunk nélkülükKép

Ha anyagilag úgy álltunk volna, akkor én is fizetősbe mentem volna, de így sem voltam elégedetlen. Annyiban jobb tényleg, hogy nem kell a babát kivinni a folyosóra az emberek közé, meg huzatba. Meg hát azért gondolom, jóval kényelmesebb is.

Lau
lau

Sziasztok!

Hát a talin ketten voltunk Kismukival Kép , de azért nagyon jót játszottunk. Kép Remélem legközelebb már mindenki egészsges lesz!
sus

Sziasztok!

Hát én sehogy sem tudtam volna menni a találkára, mert közben kiderült, hogy anyukámat a héten nekem kell hordanom a Varga Intézetbe kezelésre, mivel édesapám végig dolgozik. Így babatornára sem mentünk.

A csecsemősök nálunk sem voltak túl "lelkesek", de Erzsike néni nagyon rendes volt és mindenben segített.

Pocakosok! Eszty visszahozta a légzésfigyelőmet, így újra bérbeadnám. Ha valakit érdekel írjon a privát címemre.

Ja, és még egy dolog, ha tudtok valakit, aki szedi a Culevit tablettát (daganatos betegség), akkor írjatok, mert anyu sajnos már nem tudja szedni és megmaradt 8 üveggel szívesen eladnám valakinek akinek szüksége van rá.

Sziasztok!

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Tényleg ketten voltunk,de Márk rohangált össze-vissza,Misi meg csak azzal a szupi kis asztallal foglalatoskodott végig.Remélem legközelebb már vagy tízen leszünk.Azt a dátumot majd jó előre kitaláljuk hogy mindenki ráérjen.
Gabi:sajnos nálunk is maradt nemrégiben ilyen tabletta.Remélem anyukád meggyógyul!!!
Sus: azért mi ketten legalább ott voltunk!!!
Dóri: elvittem a doki néni adatait,de ha még mindig szükséged van rá,akkor leírhatom ide is.
Kár hogy nem tudtatok jönni,vártunk titeket!
Space:15 hónapja én is kb. 3 óra alatt szültem és néha lelkiismeret furdalásom volt ahogy hallgattam,hogy a többiek mennyit szenvedtek.Nekünk mázlink volt!!!

Jó éjt
Annamari
kismuki

Annamari, nehogy már lelkiismeret furdalásod legyen!!!! Örülj, hogy így ment és reménykedj, hogy a következő is ilyen lesz Kép

Tigris, tényleg nagyon vártunk titeket, mert rólatok úgy tudtuk, hogy biztos jöttök Kép

Gabi, szerencsére nálunk nincs szükség ilyen tablettára.
sus

SziasztokKép

Sajnálom, hogy végülis csak ketten voltatok, de nagyon remélem, ha végetér ez a betegeskedős időszak, kint a szabadban is tudunk majd talizniKép

Most olvastam vissza, amit az előbb írtam, és kicsit félreérthetőKépKép

"A csecsemősök tényleg csak akkor segítenek, ha odemegyünk hozzájuk, de igazából a szobatársakkal megbeszéltünk mindent, egymásnak segítettünk. Aranyosak voltak, egy-két kivételtől eltekintve"
Ezt a végét a csecsemősökre értettem, nem a szobatársakra, nehogy valaki magára vegyeKépKép

Ill. még az volt nagyon jó, hogy a kórházi védőnő, Csombó Szilvi bejött hozzánk, és elmondott mindent a szoptatásról, a lelki és fizikai "hátteréről", lehetett tőle mindent kérdezni, nagyon aranyos voltKép

Annamari: tényleg örülj, hogy könnyen és gyorsan szültélKép Nagyon nagy szerencse, mert sajnos ismerek olyan anyukát, akinek borzalmas volt a szülésélménye, nem is vállal már több babátKép
Nekem is szerencsém volt a szülésemmel, de ez szerintem többnyire alkat kérdése.

Jóéjt
Lau
lau

Lányok, sajnálom, hogy nem tudtunk menni, volt is hiszti miatta, Viktorkám egész délelőtt duzzogott. Az történt, hogy a férjem vidékre ment hajnalban és hazahozott a munkahelyéről egy kulcsos autót, aminek lemerült az aksija, és kivette az én autómból.
Legközelebb mindenképp megyünk.
Krisz, örülök, hogy jobban van a lábad, tudsz már menni rendesen?
Én minden második étkezésre adtam Viknek "rendes" kaját, tehát reggeli ebéd és vacsora. Nekünk az bevált, hogy este jól teleette magát, és aludt reggelig. De ez mindenkinél máshogy van.
A gyerekrészleg a földszinten van az sztk-ban, és kong az ürességtől. Ma lesz kész Viktor kenőcse, amit felírt a doktornéni, már nagyon várom, mert az orránál van az egyik ekcémás folt, és mindig vakargatja, horror, hogy mennyire elfertőződött, nem valami esztétikus.

Space, kár hogy nem beszélgettünk...
Na majd valamelyik tavaszi találkozóra már Ti is eljöttök a játszóházba:-)

Tegnap délután végre eljutottam kozmetikushoz, négy órát heverésztem ott, Marci végig bohóckodott a hasamban. Ennyit még soha nem mozgott egyszerre. Igaz, hogy soha nem szoktam ébren négy órát feküdni :-) Biztos örült neki, hogy pihenünk:-)
Úgyhogy most is ledőlök egy kicsit....
tigris

Sziasztok!

Hát múltkor dicsértem az Örsön a Terhesgondozót, de tegnap nagyon kiakadtam, mert 1/2 6-tól 1/4 8-ig ültem ott, mire sorra kerültem Kép Kép A legrosszabb az volt, hogy kiszáradt teljesen a szám, annyira szomjas voltam, plusz nagyon kellett pisilni, már alig bírtam visszatartani. De ott elmenni WC-re szerintem kész öngyilkosság, egyszer próbáltam, de úgy fordultam ki ugyanazzal a lendülettel, amivel bementem. Iszonyú bűz, kosz, WC papír, kéztörlő természetesen nincs. Szóval katasztrófa, pedig pont egy egészségügyi intézményben kellene különösen foglalkozni a higiéniával és szerintem óránként kéne takarítani a mellékhelyiségeket Kép
Erről jut eszembe, az Uzsokiban milyen állapotúak ezek a helyiségek? Minden szobának van külön WC és zuhanyzó részlege?

Más. Lenne egy-két gyakorlati kérdésem. Szerintetek mit érdemes beszerezni a babának, hálózsákot vagy takarót? Ha takarót, akkor mekkorát? És mi a véleményetek a légzésfigyelőkről, szerintetek melyiket érdemes megvenni, vagy inkább bérelni érdemes? Meddig kell egyáltalán használni?
Köszi az infókat!

Puszi mindenkinek!

Sweetlady
sweetlady

Sziasztok!

Dóri: kösz a tippet, ez jól hangzik, megpróbálom én is, hogy este kapjon valami töményebbet :-), hátha jobban alszik. Anyukám szerint is így kellene. Azért a többiek tapasztalatait is szívesen meghallgatnám :-)!
Érdekes, hogy kong az ürességtől a gyerekrészleg, az Ida utcában, akárhányszor voltunk, mindig tömeg volt.
Sajnos ott még nem tartok, hogy rendesen tudnék járni, csak bicegek, és hát eléggé fáj, nem kicsi a seb. Jövő héten hétfőn is csak a fele varratot veszik ki, nem tudom, mikor szabadulok meg az összestől.

Sweetlady: hát igen, a várakozás nem ritka az sztk-ban, sajnos. Én azt bírtam, hogy a végén amikor hetente, majd a túlhordás miatt naponta kellett mennem NST-re, amire fix időpontot adtak, akkor is általában csúsztak egy órát, így mindennap csomó időt ott dekkoltam. Rosszul szervezik meg. De a nővérekkel sosem volt gondom, mindig rendesek voltak. A wc állapota tényleg borzasztó tud lenni, bár képzeld, hétfőn, amikor kötözésen voltam, volt wc-papír és kéztörlő is. Csodálkoztam is. Mire te odaértél, biztos elfogyott már, sokan járhattak arra aznap :-).
Régen az Uzsokiban is elég borzadály volt a wc, zuhanyzó, nem tudom, a felújítás után milyen. Amennyire tudom, nincs minden szobához külön.

A hálózsák azért jó, mert abból biztos nem tud kibújni a gyerkőc, a takarót esetleg lerúghatja, ha már nagy és izgága :-). Mi egy átlagos ágyneműgarnitúrát vettünk, nem tudom a méreteit, most félbehajtva használjuk a takarót, mert jó nagy, kihajtva évekig jó lesz még :-).
Mi vettünk légzésfigyelőt, bár sokan mondják, felesleges, de nem akartunk kockáztatni egy picit sem. Az első hónapban jó sokszor be is riasztott, majd a szívbajt hozva ránk mindig. Nem tudom, lehetett volna -e baj belőle, de nagyon jó volt így, rögtön ugrottunk, felráztuk a gyereket és megnyugodhattunk :-). (Nagyon mély alvásnál is jelez, amikor ritkán vesz levegőt a kisded, nem jelent feltétlen bajt, ha beriaszt). Aztán talán a 3. hónap után meg sem szólalt már egyszer sem, de azért használjuk, ha már van, meg is szoktuk, az az igazság. Azt hiszem, a 6. hónapig ajánlják, azután nem szokott már bölcsőhalál előfordulni. Mi egyébként Angelcare-t vettünk. Úgy voltunk vele, inkább megvesszük, épp akciós is volt a minimanóban, mert a kölcsönzés 6 hónapra sem lett volna sokkal kevesebb és hát ha jön a kistestvér, újból használható, így már tuti sokkal olcsóbb, mint a kölcsönzés.
Remélem, tudtam segíteni.

Tényleg, Gabi, Esztyvel mi van, ha te találkoztál vele, rég nem járt erre!

Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Csak erről az esti evésről szeretnék írni.
Nekem például nem jött be,hogy este jól megtömöm a manót,úgyanugy felébred éjszaka,így akár többször is.Pedig 2 babatál sültalma-sütőtököt benyomott az kis éhenkórászomKép
Sziasztok
Anita

Kép

Kép
anita23

Krisz, nálunk így megy: Reggel szopi, tízóraira gyümölcs, ebédre főzelék és utána szopi, uzsonnára gyümölcs, vacsora csak szopi. Misi is föl szokott riadni éjjel mostanában, de nem kér enni, szerintem inkább a foga jön. Kép
sus

Sziasztok!
Krisz!
Csatlakozom Anitához, nekünk se jön be az esti megtömés, szerintem nincs is összefüggés az éjszakai ébredés és az éhség között!!!!

Kép

Kép
csaju

Sweetlady, szerintem is jobb a hálózsák.
Nekünk plédünk is van, azt a fűre is ki tudod teríteni, babakocsiba is. És egész nagy koráig lehet használni. Hálózsákból érdemes 68-ast venni rögtönk, mert az én gyermekem egy hónapig tudta csak a 62-est használni. Mi kölcsönöztünk légzésfigyelőt is, aztán amikor egy hétig minden éjjel beriasztott, mert lekecmergett róla a gyermek, akkor visszavittük. Onnantól át is aludta az éjszakát:-) És mi is:-)
Mi a mérleggel is így voltunk, hogy
egy hétig bőszen méricskéltem, aztán a mérleget is visszavittük, mert egyrészt sok tejem volt, és szopi után 4-5 órát aludt, majd evett, megint aludt, és később is elégedettnek tűnt. Viszont amíg megvolt a mérleg, állandóan stresszeltem magam, hogy hány gramm, mennyit kell híznia stb, aztán már nem is foglalkoztam vele. Csak olyan helyen érdemes venni egyébként légzésfigyelőt, ahol egyben megtanítanak a használatára is, vagyis arra, hogy apnoés zavaroknál hogyan kell újraéleszteni a csecsemőt, mert egyébként semmi értelme. Nekem a kórházban azt mondta a doktornő, hogy a légzésfigyelő csak egy jó biznisz a szülők megnyugtatására, de pl a csecsemőhalál nem védhető ki. Hát én is teljesen idegbeteg voltam, amikor beriasztott, aztán csak bámultam a gyerekemet tíz centiről, és figyeltem a lélegzetvételt. Elegem is lett belőle.
De sok szülőt megnyugtat, a mi barátaink is használják. Én nem fogok a másodiknál újra beszerezni.
Egyébként minden beszerzendő "csecsemő-kellék" szubjektív, függ a szülők életstílusától, a gyermek fizikai állapotától, habitusától meg még ezer minden mástól, olyan nehéz eldönteni, mert ami nekünk bevált, az más babánál lehet, hogy nem fog, és fordítva. Lásd esti evés. Megtömésről azért nem beszélnék, mert mindig a gyerekre bíztam, hogy mennyit szeretne enni.
tigris

Tigris!
Én sosem értettem hogy tud a légzésfigyelőről lemászni a gyerek, valószínű nekünk másfajta van!

Engem megnyugtat hogy vettünk, még mindig használjuk és fogjuk is a kistesó(k)nál szintén!
Viszont mérlegünk nekünk sem volt és nem is hiányzott...

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

Ma megvolt a 15.hós oltásunk.Halál nyugodtan mentem a doki néninkhez ,mivel Márk a múltkorinál sem sírt,gondoltam most sem fog.
Erre már amikor a bodyját lehúzta a védőnő,akkor már erősen elkezdett ölelgetni.Szegénykém : kapott szabin-cseppet,aztán a vállába,aztán a combijába az oltásokat.Úgy sírt,hogy majdnem én is bőgtem annyira sajnáltam.Főleg hogy már úgy sírt,hogy "anya-anya"...
Mi sem légzésfigyelőt sem pedig mérleget nem vettünk.A doki nénink 2 hetente megmérte,ez nekem bőven elég volt.A légzésfigyelőre nem is gondoltam....őszintén szólva akkor sokkal jobban izgultam volna,hogy mikor szólal meg.
Az esti bekajálás nálunk is bejött,akkor tovább aludt éjszaka.Nem tömés ez,hanem csak a lényeg,hogy szilárdabb ételt kapjon a baba,amit tovább emészt így később lesz éhes.Nálunk eleinte a tejpép nagyon bejött,aztán a fél főzi,fél tápszer/szopi.Persze tényleg van olyan baba,aki a túl teli has miatt nem alszik nyugton.

Márk kidőlt az apja ölében,megyek én is követem.
Jó éjt!
Annamari
kismuki

Én Tigrissel értek egyet. Nekünk sosem volt légzés figyelőnk. Az első héten minden éjjel figyeltem, lélegzik-e a gyerek (ezt olyanoktól is hallottam, akiknek volt figyelőjük), aztán gyorsan leszoktam róla. Ráadásul Misi mindig csak hason szeretett aludni, amire azt mondják még veszélyesebb Kép.
Egyébként ha egy szobában vagytok a gyerekkel, a ti légzésetek hangja lecsökkenti a légzéskihagyás esélyét!! (régen, amikor a gyerek a tesóival, vagy a szüleivel aludt, sokkal kevesebb volt bölcsőhalál. A másik oknak a túlmelegedést mondják, de a légzésfigyelő ezen sem segít) Persze ha emiatt nem parázol, akkor inkább vegyél, és legyél nyugodt Kép.
sus

Hát igen, van aki szükségesnek tartja van aki nem.
Mi úgy voltunk vele, hogy ha ezzel meg tudunk előzni egy fajta bajt, akkor veszünk!

Kép

Kép
csaju

Szerintem itt tényleg arról van szó, hogy nyugodt legyél. Sanos a bajt nem tudod vele megelőzni, ha nem csak légzés kimaradásról van szó, hanem leállásról és ugyan hallod, hogy baj van, de nem tudsz újraéleszteni. Akkor tudsz segíteni, ha ezt is megtanulod! Egyébként úgy tudom, hogy pl. a Heim Pálban van ilyen tanfolyam szülőknek.
sus

Igen van, és más helyeken is tanítják! Hát az hogy van engem nem nyugtat meg, csak az hogy baj esetén tudunk segíteni!

Kép

Kép
csaju

Hahó!

Hű, micsoda eszmefuttatások :-)! Sweetlady, belenyúltál a témába rendesen :-)!

Azt én sem értem, hogy hogy tud lekecmeregni a gyerek az érzékelőről, hiszen az nem csak azon a ponton érzékel, ahova elhelyezted, hanem befogja az egész szivacson történő légzést, mozgást, sőt, még azon kívül is érzékel egy kicsit, legalábbis a miénk.
Az viszont mindenképp kellene, hogy ne csak eladják, hanem meg is tanítsák az újjáélesztést, ha idáig fajulna a dolog. Igaz, van benne leírás, de hogy azt mennyire tudná az ember baj esetén alkalmazni?
Engem az nyugtat meg, és szerintem ez is egy lényeges szempont a gépnél, hogy már akkor jelez, amikor kis szünetet észlel, nem csak, amikor nagy a baj. Lehet, hogy épp az előtt szaladok oda a gyerekhez, mielőtt az egyre ritkuló ütem után (amit már jelez a gép) végleg kihagy a légzés, így tényleg megelőzöm a bajt. Ki tudja, mi lenne, ha mindebből semmit nem vennék észre, főleg éjjel...
Mi is hezitáltunk anno, hogy vegyünk -e, de sosem bocsátottam volna meg magunknak, ha baj történik, és nem adtuk meg az esélyét annak, hogy időben észrevegyük és csináljunk valamit. Ez nem olyan dolog, hogy majd legközelebb okosabb leszek, máshogy csinálom... Rám nagy hatással voltak azok a történetek, cikkek is, amiket ebben a témában olvastam, és azt mondják, jelentősen lecsökkent a bölcsőhalálozások száma, mióta ilyen készülékeket használnak.

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Nem írtam túl régen, de látom hatalmas a forgalom.
Kicsit meglepett, hogy nem kell az Uzsokiban foglaltatni a szobát, bár lehet, hogy nincs is akkora igény, hogy sorban kellene állni érte. Én már most tartok tőle, hogy mi lesz a csecsemősökkel, mennyire segítenek, mert első babás leszek.
Sweetlady! Az Uzsokiban, nincsenek külön WC-k a szobákhoz. Azt hiszem 3 van az osztályon, amik tiszták, de még 30 évvel ezelőtti kiadásúak, a zuhanyzáskor meg azt hiszed nincs is meleg víz, mivel kb. 10 perc mire felér a másodikra.
A légzésfigyelőről nem is tudom mit gondoljak, mert sokan felnőttünk nélküle. Most szült egy barátnőm, ők kaptak, s azt mondták, hogy ha megtörténne a baj, lehet, hogy magad okolnád, hogy nem volt. Persze ha csak a gép van meg, és nem tudom mi a teendő, ha baj van valószínű akkor is ez lenne a helyzet. De gondolom, főleg az első babásokat nyugtatja meg.
Csaju! Valószínű nektek már az utolsó fejlesztésű gépetek van, az már az ágy teljes felületét érzékeli, míg a régebbieknek kisebb volt a érzékelőfelülete.
csbabo

SziasztokKép

Légzésfigyelő:
Ez a téma is nagyon megosztja az embereket, ugyanúgy, ahogy pl. a szoptatás is. Mi egyik gyereknél sem használtunk. Ákosnál 6 évvel ezelőtt még nemmigen volt elterjedt, csak a koraszülött babák ill. azok a babák kapták, akiknek valamilyen légzőszervi problémáik voltak.
Mostanában viszont szerintem - köszönhetően az internetnek is - nagyon nagy az információáradat, és ezért nagyon sokan igénybe veszik, mert olvassák a sok tragédiát a fórumokon.
Én is hezitáltam, hogy akkor most kölcsönözzünk-e vagy sem, de végülis nem kölcsönöztünk. Magyarországon nagyon alacsony a bölcsőhalál aránya, ami persze nagyon magas annak, akivel előfordul. Nekem is van olyan ismerősöm, akinek teljesen feleslegesen jelzett be éjjel, mert épp szopi után rakta le a gyerkőcöt, még ott állt mellette percekig, és egyszercsak megszólalt.
Van, akit meg tényleg megnyugtat, hogy van és működik a kisfiánál most, mert pl. a nagylányát annak idején úgy kellett rázogatni, hogy vegyen levegőt.
És volt olyan is, akinél tényleg nem feleslegesen jelzett be, ki is kellett hívni az ügyeletet.
Persze, előtte el is kell végezni a tanfolyamot, hogy az ember tudja, hogy ilyen esetben mit kell csinálni, a Madarász kórházban is van.

Mindenki saját maga eldönti, hogy használja-e vagy sem, szerintem ezen ne is kezdjünk el vitázni, mert közös nevezőre úgysem fogunk jutni, és okoskodni sem szeretnék sokatKép

SweetladyKép
Az 5-ös szobához van külön zuhanyozó, wc, ill. a fizetős szobákhoz is van, úgy tudom, a 2-es, 3-as kórteremből ki kell menni a folyosóra, ott van a közös zuhanyzó. Nem olyan rossz a helyzet, sőt, most lettek felújítva, nagyon szépek, és a melegvíz-ellátással sem volt gond sohasem.
Mikor Ákost szültem, azért ennél rosszabb volt a helyzet, de azóta változott egy-két dologKép

Csbabo
Nem is tudsz foglaltatni szobát, hiszen előre nem tudod, mikor fogsz szülni, kivéve persze, ha valami miatt programcsászár van tervezve. Naponta változik a gyerekágyas létszáma, hol hazamegy valaki, hol jön valaki, tehát, ha várni is kell, max. 1 vagy 2 nap, és lehet "költözni"Kép

Lau
lau

Ne aggódjatok, nem olyan rossz a helyzet, van melegvíz is Kép.
Ha föl vagytok rá készülve, hogy nem segítenek, csak ha kéritek, talán könnyebb lesz a csecsemősökkel. Menni kell, és lógni a nyakukon, és kicsit sem szívbajosan kiverni belőlük a segítséget (egyébként ennyire nem is működnek rosszul).

Én nem akartam vitatkozni a légzésfigyelőről, nem akartam lebeszélni senkit, csak szerintem azért van ez a fórum, hogy az ember halljon érveket, és ellenérveket. Úgyis mindenki maga dönti el, mit csinál Kép
sus

SziasztokKép

Ma voltunk a harmadik masszázsonKép Bazsi most is élvezte, nagyon édes voltKép
Kár, hogy csak háromalkalmas, szerintem Balázs benne lett volna, hogy még menjünkKép Csirkesz Botondja is élvezte nagyonKép

SusKép Így van, végülis azért vagyunk, és tök jó, hogy mindent meg lehet beszélni egymássalKép

Lau
lau

Lau, szerintm a masszázst otthon is csináld, én Misit 2-6 hónapos koráig minden este maszíroztam, és ő is imádta! Kép
sus

Sziasztok !

Lau! Mi van Csirkesszel,mert nagyon eltűnt,te tudsz róla valamit?
kismuki

HellóKép

SusKép szoktam itthon is csinálni, Balázsnak nagyon tetszikKép Általában fürdés előtt van egy kis pucérkodás, akkor szoktam simizni, persze, nem egy teljes masszázst viszek végig, csak egy kicsi részétKép

KismukiKép Együtt voltunk babamasszázson, jól vannak ők is, mostanában a másik topicba is ritkábban jön, biztos lefoglalja BotiKép
Teszek fel egy-két képet a masszázsról, nagyon élvezték a fiúkKép

Kép
Kép

Unom ezt a hülye időtKépKép Tavaszt akarooook!!Kép

Lau
lau

Sziasztok!

Lau: Én iiiiiiiiiiiiis akaroook!!! (Mármint tavaszt.)

Sajnos Esztyről én sem tudok többet, mert a légzésfigyelőt még az első babanetes tali környékén hozta vissza, azóta csend van körülötte.

Én is pánikoltam a bölcsőhaláltól így hosszas morfondírozás után úgy döntöttem megveszem. Persze nálunk lesz helye, mert még szeretnénk babát, illetve a nővéremék is most próbálkoznak a "babagyártással". Addig akinek kell bérbeadom, hogy ne álljon a szekrénybe. Mi három hónapig használtuk és talán egyszer riasztott be, de nem volt semmi gond, csak a pici lecsámborgott róla.

Az esti evés - alvás ügyben én sem vagyok okosabb. Egyet tapasztaltam, amit már néhányszor meg is írtam, hogy mióta kap tápszert is pótlásnak Bence, azóta megszűntek az óránkénti ébredések. Persze kétszer még így is felkel éjjel, de ez lényegesen jobb, mint az előző állapot. Egyébként nálunk időjárás függő is a dolog.

A babamasszázs nálunk már nem működik, mivel Bence képtelen 3 percnél tovább fekve maradni :-))

Képzeljétek annyira szomorú vagyok mert az egyik barátnőm aki 8 hetes terhes volt ismét elvesztette a babáját. Ez a második terhessége volt és az előzőt is ugyanekkor veszítették el. Annyira szörnyű. Mióta Bence megvan, azóta sokkal érzékenyebben érintenek ezek a dolgok. Ti hogy vagytok ezzel? Én már lassan nem vagyok hajlandó megnézni olyan filmeket, ahol tudom, hogy kicsi gyerekekkel történik valami (elvesznek, betegek lesznek stb.).

Jó éjt!

GAbi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Tegnap töltöttem be 28.hetet és én is az Uzsokiban fogok szülni. Titeket olvasva nagyon sok dolgot tanultam már, köszönöm szépen az infókat.
Szeretnék Lautól kérdezni, ha nem gond:
Ugye Te is a Csapó dokinál szültél? Én nagyon meg vagyok Vele elégedve, elég régóta járok hozzá. Viszont a szülés kérdésében elég járatlan vagyok, mert az első gyermeket várjuk. Szeretném, ha segítenél abban, hogy Te a szülés után fizettél-e neki és mikor, és hogy ebbe az összegbe a szülésznő/ket beleszámítottad, vagy nekik külön illik-e adni.
Előre is köszönöm a válaszodat.

Üdv mindenkinek.

Edina

Kép
Kép
bedi

Sziasztok!

Én ma a 25. hetembe léptem és két kisbabát hordok a szívem alatt, ezért főleg az ikres topikba tartozónak érzem magam, de rendszeresen olvaslak benneteket is. Jó látni, hogy nagy általánosságban meg vagytok elégedve az Uzsokival meg a benne dolgozó orvosokal is.
Már nem emléxem pontosan, hogy kicsoda, de kb. három hete írta valaki, hogy sikerült megtudnia Lukács Dr. tarifáját, ami a szülést illeti.
Ez engem is nagyon érdekelne, bár gondolom, hogy az ikres szülésekért többet illik adni. De azért jó lenne egy kis támpont. Ha nem akarjátok kiteregetni, jöhet a válasz a profilomban levő címre is.
Csbabó!
Na, ki vagyok?
most mennem kell. A válaszotokat előre isköszönöm.

Annamari
24+0

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Végre meggyógyultunk,de nem akarom elkiabálni,mert voltunk ma usziba és nagyon hideg volt a víz.Remélem nem ártottam vele a kicsinek.
Mit szóltok már megint ez a hó.Azért nem bánom,mert az első havunkat csak bentről nézegettük.
Hogy vagytok mindenki? Kép

Bedi:
Én is a Csapónál szültem és meg voltam vele teljesen elégedve.

Szép napot mindenkinek!
Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok Lányok!

Már azt hittem, sosem lesz időm feljönni és olvasni, miket írtatok!
De most itt vagyok. Épp alszik a babó, volt időm gyorsan megfürödni és most felnézek.
Elkezdelek olvasgatni titeket, mert már régen nem tudom, mi újság.

Rólunk annyit,, hogy jobban van a bab, már nem sír annyit: úgy látszik az anyatej és az új tápszer együtt csodákat tette, vagy az is lehet, hogy már a kis belei jobbak, vagyis termelik már azt az enzimet. Egyébként az összes vizsgáat negatív lett nála, csak az emésztése körül voltak problémák és 3 hétre be akarták fektetni a gasztroenterológiára kivizsgálásra, de erre mondtam, hogy arról szó se lehet, inkább megoldjuk otthon valahogy. És lám csak kimászunk belőle. Mostmár nagyon figyel mindenre, nem csak sír végig, amikor ébren van. Lassan nyúlni is fog már a dolgokért, és annyit mosolyog! Olyan édes!!!
Most még benne vagyunk ebben az influenzában: szegénykém szürcsög és köhög, szinte állandóan rajta lógunk az orrszivón, de az a tengeri sóoldat nagyon jó! Lassan azért javulgat. Én most betegebb vagyok nála. :-)
Megkapta a kéthónapos oltást is, másfél hét múlva kap még egy HIB-et. Nektek is kettőt adtak belőle 2 hét difivel?

Most megyek, olvasgatok. Csak belepillantottam és láttam, hogy a légzésfigyelőről volt szó. Engem már a kórházban megijesztettek, és ha Gabitól nem kaptam volna meg, akkor adtak volna, mert csak úgy adták ki a zárójelentését. Azt mondták a születése utáni második napon, hogy túl mélyen alszik. Riasztani sosem riasztott a kórházban sem, és itthon sem. At első 2 hónapban használtuk, már amikor sikerült az ágyban aludnia, mert lényegében az ölemben és a kocsiban volt szinte mindig, mert nagyon fájt a hasikája. Utána pedig már nem kellett. Én nem vagyok különösebben pánikolós, de azért a kórházban megijesztettek.

Puszika, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Szia!

Anita23:
Akkor esetleg Te is tudnál nekem segíteni abban, amit a Lautól kérdeztem?
Hogy fizettél-e a szülés után a dokinak, illetve a szülésznőnek és ha igen akkor azt mikor tetted? És egybe vagy külön-külön? Eléggő tanácstalan vagyok ezügyben és nagyon megköszönném a segítségeteket.

Üdv
Bedi

Edina

Kép
Kép
bedi

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki meggyógyult,remélem akkor ha végre jó idő lesz és nem fog esni ez a ... hó,akkor már mindenki ott lesz a babatalin.
Dóri: érdekel még a doki néni vagy találtál azóta valakit?
Annamari(nincs valami gyakori nevünk.Örülök neked)
Szóval el sem tudom képzelni milyen lehet két babával a pocidban?!Hihetetlen.Kíváncsi vagyok,hogy meg tudod-e különböztetni majd,hogy mikor rugdos csak az egyik és mikor mindkettő?!
Egypetéjűek lesznek? Gondolom olvasgattad itt hogy kinek mennyi problémája van....neked ez duplán lesz.Viszont a dupla örömért nagyon irigyellek!Gratulálok!
Bedi:gratulálok neked is a babához!Én ugyan nem a Csapónál szültem,de minden doki általában a zárójelentést mikor odaadja,akkor behív "beszélgetni" és akkor aktuálisok ezek a dolgok.A szülésznőnek külön szoktak pénzt adni,esteleg a csecsemősöknek is.
Eszty:én még sosem hallottam,hogy a 2 hós oltás után másfél héttel még egy szurit kapjon valaki!!
Gabi:nagyon sajnálom a barátnődet,szerintem mindenki parázik ettől a terhesség elején.Nem is tudom,hogy lehet ezt túlélni,ráadásul többször is?!Nem is beszélve arról,hogy ha megint terhes lesz,akkor már mennyire fog aggódni.Remélem sok szeretet kap és bíztatást,hogy maradjon meg a kitartása!!!

Jó éjt nektek

Annamari
kismuki

SziasztokKép

GabiKép
Nagyon sajnálom, ami a barátnőddel történt, ezt én szerencsére nem éltem át, de a környezetemben találkoztam már hasonló történettelKép Egy nőnek, leendő anyának ez hatalmas megrázkódtatás, amit csak úgy tud feldolgozni, ha a családja, barátai mellette állnak. Sok erőt kívánok neki!!

BediKép
Először is gratulálok a picurkáhozKép Igen, Csapó dokinál szültem mindkét kisfiamatKép
Én is meg vagyok vele elégedve, nem is gondolkoztam még azon, hogy orvost váltanékKép Igen, a kórházból való távozás előtt, mikor odaadja a zárójelentést, meg még utoljára megvizsgál, akkor szokták odaadni, amit szánnak az orvosnakKép A szülésznőt külön meg tudod keresni, és vagy ajándékkosarat, vagy kis borítékot tudsz adniKép Az ajándékkosarat általában az összes szülésznő részére adjákKép
A csecsemősöknek is szoktak adni, ha meg vannak velük elégedve, mi összeraktunk egy kis csomagotKép

AnnamariKép
Gratulálok a babákhozKépKép Spontán teherbeesés? Csatlakozom Kismukihoz, dupla öröm, dupla aggódásKép

AnitaKép
Dejó, hogy meggyógyultatokKépKép Bár ebben a buta időben állandóan van valami náthaféle, mi eddig Balázsnál szerencsésen megúsztuk, csak Ákos köhécselt kicsit a héten.

EsztyKép
Nagyon örülök, hogy pici lányod már nem sír annyit, nincs is annál borzasztóbb, mikor csak tehetetlenül nézed, hogy sír, és nem tudsz segíteni rajta.
Nálunk Ákos volt sírósabb, Bazsi nyugodtabb baba, de azért néha ő is kiakadKép Főleg, ha nem alszik délelőtt is 1,5 órát és délután isKép MOst már oda kell figyelni, mert nem alszik el magától, és olyankor estére iszonyú nyűgösKép

KismukiKép
Mi tuti ott leszünk a következő talin, ha nem jön közbe betegségKép De reméljük, nem.
Már nagyon kíváncsi vagyok rátok és nagyon sajnálom, hogy eddig nem tudtunk elmenni. De ami késik, nem múlikKépKép

Na, mindenkinek jó vasárnapot kívánokKép

Lau
lau

Sziasztok!

Kismuki és Lau:
Nagyon szépen köszönöm a gratulációt és az infókat is. Így már fel lehet készülni erre is Kép

Már régóta szerettem volna kisbabát, de eddig húzta a férjem a dolgot, már be fogom tölteni a 30-at mire megszülöm ezt a picúrt. Csapó első nekifutásnak kislányra tippelt, de még nem tette rá a fejét! 23-án megyek a 29.hetes UH-ra, ott majd újra rákérdezek. Amúgy szerencsére eddig minden rendben volt. Mostanában én is náthával küszködöm Kép

Annamari: kitartást, én el sem tuddom képzelni milyen lehet, ha két picúr mozog benned egyszerre, ez az egy is tud olyan hullámzást okozni a pocakban, de kettő? Nem lehet semmiKép

Mindenkinek jobbulást kívánok aki betegeskedik,
és kellemesebb tavasz várást.
Már én is nagyon-nagyon szeretném, ha jönne a tavasz ez a hóesés tegnap nem volt semmi. Mondjuk a gyerköcök biztos örülnek neki, ugye?

Puszi Nektek
Bedi

Edina

Kép
Kép
bedi

Sziasztok!
Meg tudná adni nekem valaki Kalocsai doki magánrendelőjének a címét, tel.számát?
Előre is köszi!
nrkriszti

Sziasztok!
Meg tudná adni nekem valaki Kalocsai doki magánrendelőjének címét, tel.számát?
Előre is köszi!
nrkriszti

Sziasztok!
Bedi:
Mi akkor adtuk oda a pénzt amikor a zárójelentést megkaptam.Akkor ott csak ketten vagy a dokival.Bár én utánna adtam oda mert nagyon korán hívott a zárójelentésért és akkor a párom még nem ért oda a pénzel.A szülésznőt mi elbénáztuk és végül is nem adtunk neki.Egyébként se nagyon akartam adni neki.A csecsemősöknek sem.

Nimród kezdi érvényesítgetniaz akaratát,nagyon probálkozik már a lelkem.Most éppen az alvásnál.Nem nagyon alszik,nem is tudom hogy hogy bírja energiával.Reggel 7-től-este 7-ig ugrág egyfolytában.Kb 2 órát alszik napközben összessen.
Azon gondolkodtam valamelyik nap,hogy van a bárányhimlő elleni oltás.Ti beadatjátok a kicsiknek?Állítólag ugyanolyan védelmet ad mintha megbetegedett volna.Mi a véleményetek erről?
Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Anita!
Én hallottam róla, meg is kérdeztem a dokimat, de azt mondta, hogy nem ad olyan védelmet vagy legalábbis még nem tudták kitapasztalni, mivel új dolog... majd talán 50 év múlva tudni fogják Kép
Tehát ő azt ajánlotta, hogy nem érdemes beadatni, jobb ha túlesik rajta. Viszont felnőtteknél érdemes kipróbálni. Pld. én még nem voltam, és amikor a kistesóval leszek pocakos esetleg félő lesz hogy a nagytól elkapom...

De gondolom erről is megoszlanak a vélemények...

Kép

Kép
csaju

Annamari, érdekel még a dokinéni elérhetősége, megírod a sd@vnet.hu címemre?
Bedi, örülök, hogy csatlakoztál hozzánk, privátban szívesen megírom, hogy mennyit adtunk a dokinak, szülésznőnek, aneszteziológusnak. Itt nyilvánosan nem lenne etikus. Ha érdekel, írj külön a fenti címemre, vagy írd meg a tiédet. Mi a csecsemősöknek nem adtunk semmit, mert nem voltam megelégedve velük. Viszont az osztályos nővérekkel igen, közülük a kedvencemnek adtunk ajándékot.
Járt valaki közületek kismamajógára?
tigris

Sziasztok!
Anita, örülök, hogy meggyógyultatok Kép

Misi kb. 2 hete minden éjjel legalább 5x fölsír. Ebből 2x azonnal visszaalszik, ha megsímogatom, azután kb 2x föl kell venni, és sétálni vele egy percet. Végül fölébred éjjel 2-3 felé, és akkor egy órát kell altatni, sőt sokszor csak cicivel alszik el. Szerintem nem éhes, mert a cicin azonnal elalszik, még mielőtt jönne a tejci. (Amikor megindul, szerintem csak álmában nyel.)

Nincs valami ötletetek mit csináljak?

Tigris, nem jártam kismama jógára, de akik jártak, jókat mondtak róla. Én inkább tornára jártam, az nagyon jólesett Kép De lehet, hogy a relaxálás jót tesz a fájásaidra. Vannak még?
sus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?