Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Krisz,
Máté szerintem még mindig nagyon hasonlít Regire Kép Szuperek ezek a képek! Kép
Asszem a januári, februári újságok nekem is megvannak, köszi!

Szirom,
Miksa is édes pofa Kép Szvsz ő meg apucira hasonlít nagyon Kép

Manó,
Napirend változás. Hát nálunk is ezerszer volt már Kép Mikor már azt hittem, hogy majd most, jött vmi más Kép Pedig még csak 4 hós lesz Kép

Marcus legújabb szokásai:
Először is, beléptünk a nehezen pelenkázók táborába Kép Alig bírom ráadni a pelust, mert forog erre-arra, ezt néz meg jól kicsavarodva, vagy azt Kép
A legújabb megint a sikongatás Kép Ha tetszik vmi, akkor azért, ha nem, akkor azért Kép
Meg a sirogatások... hát nem tudom, ma éjjel is fél 2-kor evett, aztán fél négykor keservesen felsírt. Felvettem, megvigasztaltam, vissza is aludt. Szeirntem a foga, mert fehér, duzzadt az alsó ínye, most már látványosan is. Viszont fogacskát még nem érzek.

Szirom,
Ne jégkockás zacsiba öntsd a tejet, hanem jégkocskacsináló tálkába. Mikor megfagy, szedd ki és akkor tedd egy zacsiba.

Cicus már sokkal jobban van, tegnap már evett, ivott, kakilt és dorizott nekem ezerrel Kép Ma már majdnem olyan, mint régen Kép Úgy örülök!

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a fiúk!! És persze Regi is!
Nekem is vannak újabb képeim, de nem tudom melyiket rakjam fel. Így hivatkozom rájuk.

http://babanet.hu/album/main.php?album=1426&page=2

A 17-es kép még decemberben készülhetett. Az utolsók pedig kb. két hete. Egymás után nézve a képeket fedeztem fel, mennyit változott. Naponta látva Tomit nem tűnt fel sok változás.

Tejcsi fagyasztásról. Nekem eszembe se jutott, hogy úgy kellene el tenni tejcsit, hogy külön kajához. Én az Avent-es tejgyűjtőbe pakoltam, mikor mennyi lett. De az ötlet Szirom, Hanzi nem rossz!

Rájöttem, hogy nagyon elszúrtam vagy másfél hónapig Tomi fiú fejlődését. A kórházban már szépen tartotta a fejét hason. Én viszont itthon alig fektettem hasra. Így teljesen kétségbe estem, mikor észrevettem, hogy nem tartja már úgy a fejét. Azóta rendszeresen fektetem hasra is. Általában sírt, nem tettszett neki a dolog. De most már kezd egész jól ellenni. Legalábbis egy darabig nem sír. Gondolom, amíg van ereje tartania magát. S bár még bizonytalan egy kicsit, de most már nem csak hason tartja a fejét. Csak az bosszant, hogy mindezt már hamarabb is elérhettük volna, ha én nem vagyok ilyen béna. Szerintetek mi az amire még figyelni kell a fizikai fejlődésben, hogy a gyerkőc rendszeresen gyakorolja??

Hanzi,
holnap megint jönnek a szüleim, a séta velük lesz. De ha lesz tejcim, akkor mindenképpen szólok, hogy találkozzunk.

Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Szirom,
Szuper ez a kép! Kép Az a csábos szájhúzás! Kép

Manó,
Én is ugyanezt mondom mindig Kép Tényleg úgy néz rá, mint egy istennőre, ahogy meglátja, már jár keze-lába, vigyorog, dumál ezerrel Kép De Regi is pattan, ahogy nyöszörög kicsit, már simogatja, nyugtatja, ad neki inni vagy cumit.
Ha meg Regivel veszekszem, vagy beszélek, szabályszerűen beledumál Kép Ma pl táncoltunk Regivel, Máté nagyon figyelte, közben meg röhögött ezerrel Kép Ja, és olyan érdekes volt, mert mikor hétvégén otthagytuk anyóséknál Regit, hazafelé a kocsiban olyan mereven nézte az üres ülését, hogy már ijesztő volt. Lehet, hogy hülyeség, de úgy tűnt, mintha hiányolná Kép

Hanzi,
Oks, akkor kidobom Kép OFF: sikerült tisztázni mindent W. Évivel, majd mesélek! Kiakadtam ma a Sparban, hogy Ariel mosószert kellett vennem Kép
ON: Most már nem tudtam húzni tovább a pelusokkal, áttértünk a midire, mert már nagyon gáz volt tényleg a mini Kép Végülis kb egy negyed csomi maradt.

Nildi,
Nálunk ugyanez a helyzet fejtartás ügyben, az elején nagyon ment neki, és mivel utál hason lenni, most össze-vissza bólogat...Pedig amúgy, ha fogom, nagyon szépen tartja, már nem nyeklik-csuklik Kép De nem aggódom, Reginél is ilyesmi volt emlékeim szerint, mindent később csinált...A forgást is, a mászást is, de mégis már egyéves korára szaladt Kép Különben is, ezek az aranynapok, amíg csak egyhelyben van Kép
Megnéztem az albumot, hihetetlen, hogy mekkora a haja Tominak!!!! Nagyon édes! Kép
Hogy álltok "arcilag"? Kép Kenem ezzel a krémmel, amit kaptunk, és (kopp-kopp) nyoma sincs. Reméljük a legjobbakat Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Kriszta,
Vasárnapra megint elkezdett olyan piros és száraz lenni az arca, pedig kentem folyamatosan a krémmel. Aztán elmúlt. Most megint van az arcán. De úgy vettem észre nem egyforma nappal és este.

Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek! Nagyon szépek a babák! Szirom, Miksáról meg sem mondani, hogy még csak néhány hónapos. Kriszta, Máté és Regi pedig nagyon aranyosak együtt. Biztosan jó testvérek lesznek.

Ti hogy sétáltok a picúrokkal, hogy az időjárás hat az arcocskájukra? Nálunk még, ha nyitva van a kocsi teteje, akkor sem éri olyan mértékben sem szél, sem hideg, hogy érezze, igaz bundazsákban van. Mikor hazajövünk, éppenhogy csak hüvösebb az arca, mint mikor kivittem, pedig szélben is 1 órát szoktunk sétizni. Lehet, hogy én nem jól csinálom, túl bebugyolálom? Bár az nem hiányzik, hogy küzdjünk még egy arcproblémával is.

Hanzika:
A tavaszi séta az jó lenne, csak Vikó bírja kicsit tovább két evés között, most ezek a két-két és fél órák nagyon rövidek, úgy hogy a fél - háromnegyed órás szopi is benne van.
Nálunk a pelusozás az egész jól megy, viszont öltözni és fésülködni (már amennyire kell...) azt utál. Amíg meztelenül rugkapálhat csöndben van, vigyorog, ha elkezdjük öltöztetni, kiakad azonnal. Mondtam is neki, hogy tőlem 18 éves kora után azt csinál amit akar, még nudista is lehet, de most az van amit az anyu mond. Hugom ki is számolta neki, még mennyi idő van hátra addig. Biztosan már vágja a centit...

Ma volt nálunk a védőnő, Vikó végigülte a beszélgetést az ölemben, nagyon figyelt és a végére úgy kifáradt, hogy most úgy alszik mint a bunda.
Különben azért elvan a bohócaival, a baby gym-jével csak sajnálom őt egyedül hagyni. Ha ott vagyok, akkor azonnal mosolyogni kezd és vagy fél órán keresztül csak vigyorog.

Gügyögni keveset gügyög, inkább, ha kezd eltörni a mécses, vagy kezd fáradni, akkor nyöszörög. Sikongatni csak ha nagyon sokat vigyorgott már egyszer-egyszer sikerül neki.

Nildi:
Nálunk ugyanez volt a helyzet a hasonfekéssel, mint nálad. Mikor hazajöttünk, fektettük hason, mert a kórházban azt mondták fektessük. Tartotta szuperül a fejét. Aztán egyszercsak utálni kezdte ezt az egészet. Talán akkor kezdődött, amikor rájött, hogy sokkal jobban lehet látni a világot hátonfekve, mint hason. Nálunk fa lambéria van a plafonon és az még a mai napig lenyűgözi, sokáig tudja nézni. Azt viszont csak háton fekve látja. Szóval azóta kész rémálom őt hasra fektetni. A múltkor is megpróbáltuk az egész napját elrontottuk vele. Én úgy vagyok vele, hogy nem kínzom, bár lehet, hogy kellene.
A másik, amire még gondoltam, hogy viszonylag nagy a köldökcsonkja és állítólag van egy kicsi köldöksérve is, plussz állandóan degeszre eszi magát, és emiatt is lehet, hogy nem szeret hason lenni. Ami még bosszanthatja, hogy ha hasra vagy oldalra fordítjuk, akkor azonnal jön belőle a tejcsi vissza, pedig evés után egy órát mindig várok az ilyen műveletekkel. Szóval nálunk mindez okozhatja, hogy nem megy a hasonfekvés.

Kajcsi ügyben természetesen még csak egy evés az amit kiváltottunk rendes kajcsival és minden esetben még meg is van szoptatva. Most 5-6-szor eszik, két és két és fél óránként. Este 8-9 körül kapja az utolsó szopit, akkor elalszik és alszik reggel 4-ig vagy 7-ig. Attól függ, hogy aznap 5-ször vagy 6-szor akar enni. Anyatejből ugyanannyit eszik kb. mint mielőtt bevezettük a rendes kaját (600-700g/nap), szerintem ez neki plussz, még akkor is, ha most kevesebbszer eszik, eddig 7-szer evett, bár éjfélkor mindig úgy kellett a legjobb álmából felébreszteni miatta, most nem ébresztem fel, alszik, amíg alszik. Hízik, s addig míg ez így van, nem ébresztem fel. Tápszert egyáltalán nem kap.
Mivel kap már tejen kívül is valamit, így már nem híg a kakija, de szorulása nincs neki, viszont mióta igy van, azóta szinte percre pontosan tudjuk mikor jön a termék, egyrészt mert szól előre és napont kétszer azonos időben történik vele a dolog, ilyekor kicsomagolom a pelusból és kivárjuk, míg megszületik az eredmény, aztán jöhet a tiszta pelus. A rendszer tetszik neki, mindig szól is. Remélem, később is így lesz.

Nálunk az üldögélés és az áldogálás a sláger. Úgy csomó ideig elvan, nézelődik, nevetgél, ha elfektetem a kezemben azonnal jelzi, hogy ő még ülni szeretne. Most azon aggódunk, szabad-e neki ennyit ülni, állni. Megint mindenki mást mond...

Na, lassan ébredezik a picúr, úgyhogy most befejezem. Mindenkinek jó babázást!

Marycus
marycus

Marycus,
Máténak is nagyon kint volt a köldöke, és hetek óta ragasztom, hihetetlen, hogy lement! Próbáld meg te is! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

hasonfekvéssel en aggódjatok, emam kb 7 hónapos koráig egyáltalán nem feküdt hason, mertegyszerűen hangosan üvöltött ha oda fektettük. 7 hónaposan fardult először magától hasra (nem úgymint más babák már 3 hónaposan), és attól kezdve töretlen volta fejlődése. 11 hónaposan már lépegetett. és nem fogjátok kitalálni hogy azóta hogy alszik: természetesen csakis hason! mi nem eröltettünk neki soah semmit áés így is szépen kifejlődött. csak kiscit később kezdte moint a többi baba.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!
Nagy dolog történt. Tomi ma hasonfekvésből elfordult az oldalára! Először azt hittem csak véletlen volt, ezért kipróbáltam, s még kétszer produkálta. Sőt, azóta többször is.

Marycus,
mikor is született Vikóca? Állnia már lehet??

A séta során elvileg a széltől védve vannak, hisz ha olyan az idő a kocsi tetejét is felhajtjuk. A hideg ellen viszont csak akkor tudnánk teljesen megvédeni, ha az arcát is beburkolnánk, amit persze nem teszünk. Ezeket az arcproblémákat persze nem biztos, hogy az idő okozza, egyszerűen próbáltuk kitalálni hogy mitől van.
Időben szerintem sétáltunk már több mint két órát is akkor, amikor nagyon hideg volt.

Manó,
azért megnyugtató tudni, hogy ilyen is van!

Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Nildikó! Gratula az oldalra forduláshoz, meg persze úgy ánblokk Tomihoz is, merthogy megnéztem ám az albumotKép Nagyon szép baba!

A tejcsit eddig én is az aventes zacsiban fagysztottam mindig le, csak azért az elég nagy (és elég drága) ahhoz, hogy egy néhány cseppnyi adagot tegyek bele a főzikhez.

Fejtartás: Miksa is nagyon utált hason lenni, de most már megerősödött annyira, hogy egészen sokáig bírja. Sőt, ma már körbefordult a tengelye körül és húzkodja föl a térdét isKép Szóval mi minden nap figyeltünk arra, hogy legyen egy kicsit hason, de egy rövid idő után nagyon nyűglődött, így tényleg csak pár percet (pillanatot) hagytuk úgy. Ha már zavarta a dolog, akkor azonnal visszafordítottuk. Ez is elég volt azonban ahhoz, hogy szépen erősödjön, és egyre tovább bírja. Mi szoktuk egy picit tornáztatni is, kargyakorlatok, egy kis biciklizés, ez-azKép Nagyon élvezi, mert persze közben vagy ének van, vagy mondóka, vagy csak hülyéskedünk vele. Én még arra figyeltem, hogy ügyesen fogjon, és erre az nagyon jó volt, hogy minden nap végigvesszük a játékait (csörgők, rágókák, mindenféle kis vacak), a kezébe adogatom őket, pár percig elrágicsálja, forgatja őket, és szinte napról napra látszik a fejlődés. Szépen nyúl értük, és már hasalás és forgolódás közben is felveszi őket, illetve rakosgatja őket az egyik kezéből a másikba. Dehát gondolom ilyet mindenki csinál a babával. Ja, és kicsit hintáztatni is szoktam ölben, meg magasba emelgetni, ezt is élvezi és állítólag jó az egyensúlyfejlődésre. Különben jó a felvetés, ti még miket szoktatok játszani a babával? Jól jönnének az ötletek, mert néha azért nehéz már újat kitalálniKép

Marycus! Ugye, idősebbnek néz ki MiksaKép És az meg végképp nem látszik rajta, hogy még nincs 6 kiló. Mondjuk a napokban mindjárt annyi leszKép

Ugye Vikóca csak úgy álldogál, hogy tartod, és rugózik az öledben?

Hanzika! A pelenkázás az nálunk is műsorKép Tekereg Miksabuci, meg feszítve, összezárva kinyújtja a lábát, szóval nagy a küzdelemKép

No, most befejezem, mert Miksa itt ül az ölemben, és nehéz ez az egykezesKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Ismét itt Kép
A költözésen tul is lennékKép
Remélem ezentul tőbbet tudok itt lenni Veletek.
Voltam ultrahangon és a baba a fejebubjátol a popsijáig már 6,2 cm Kép)
Az eddigi vizsgálatok alapján minden rendben csak tudjátok mivel elmultam 40 ezért még mennem kell magzatviz vizsgálatra is ! De bizom benne ott sem lesz semmi probléma Kép)
Ha esetleg valaki volt már ilyenen mesélhetne nekem !
beléptünk a 14 hétbe Kép
Láttam a fotokat nagyon édik a babák4 Csak gratulálni tudok Nektek Kép)
És egy kicsit irigy is vagyok szeretnék már ott tartani ahol Ti Kép)
Na mára ennyi volt
Mindenkinek minden jot és szépet puszi M.ildikó
tifics

Mildikó!

Szia újra ittKép

nekem a tesóm volt magzatvíz vételen (szinténa kora miatt, 37 évesen szület a kissebbik fiát) és ő nagyon pozítív dolognak tartotta. Azt mondta hogy nagyon félt tőle, de nem fájt, és nem is okozott semmi tünetet (nem görcsölt, nem volt rosszul). És így nem kelletta terhesség végéig izgulni, korán megtudták hogy egészséges fiút várnak. Ő annyira jó dolognak tartja hogy még engem is rá akart bezsélni hogymindneképpen csináltassam meg pedig én csak 25 voltam maikor szültem(bár nálunk meg némi genetikai indok lett volna, de szerncsér e agenetikus megnyugtatott)mega viszgálatok is jók lettek (AFP nyaki redő, Uh)

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

MIldi,
Üdv újra itt Kép Remélem, hog ymost már sűrűbben jössz Kép

Marcus idáig tünemény volt ma Kép Tengap este még fél 10-kor adtam neki enni, így aludt fél 4-ig, majd fél 7-ig.. és hagyott minket pihenni Kép Csak nyolckor kért enni újból Kép Aztán volt egy séta Ildivel, ahol szintén aludt meg kuksizott. Anyósom is volt itt, majd 2-kor újból kaja, apu átjött (hozott enni Kép), 3-kor elaludt altatás nélkül a kiságyában és azóta alszik szépen Kép Nem lehetne majdnem minden nap ilyen? Kép Ja, és reggel is bealudt egy háromnegyed órára, addig kitakarítottam Kép

Tegnap volt itt a védőnő, nem tett a dolgokhoz sokat ám. Azt mondta, hogy többet legyen a játszószőnyegen, hogy gyakorolja a forgást stb, meg a hozzátáplálást nyomatta. Azt mondta, hogy 5 hónaposan már egy tápszert ki kell cserélni.. furi. Krisz, te adtál már Máténak almát?

Krisz,
Kíváncsi vagyok, mint mondott Évi. Meg elképzeltelek, hogy a Sparban kifizeted az Ariel-t Kép Azért a márkahűség még egyelőre maradt, látom Kép Remélem, hogy jövő héten már tudsz majd jönni sétálni velünk.

Marycus,
Nem feltétlenül az öltözés miatt van a fiúk arcával "gond". Nálunk semmi nincs az arcán Marcusnak, mégsincs rajta foltocska. Elején volt, de rájöttem, hogy gyógyszertári fürdető szárította. Jó, mi? Mióta JandJ van, azóta nincs gond. Ja és minden este kenem a pofiját is Nivea babatejjel.
Buki nálunk is bejátszik, elég sűrűn. Ő egy bukós baba, mint Manó Emmája. Hiába várok hasratevéssel egy órát - másfelet, volt, hogy következő etetés előtt, pelenkázáskor jött ki belőle egy adag. Többet kell mosni, egyébként nem zavar. Nincs gondja, nem refluxos, ez a lényeg.
Üldögélés, állás: ülni már én is ültetem az ölemben Marcust, főleg evés után, büfiztetéshez. Ő is kedveli. Viszont az állást még nem próbáltuk. Szvsz még korai. Ugyan megvan a gyerkőcben a reflex, de a gerince még nem elég erős, hogy bírja a súlyát (a buksi még nehéz neki).

Szirom,
Nálunk a kezes téma még nem játszik, tán, mert nem "erőltetem". Viszont szépen nyúlkál dolgokért Kép

Ja, képzeljétek, ma Csip-csip-csókáztam neki és tök ari volt. Mintha tudatosan, de mikor összeraktam a kezem, ő is összerakta Kép

MIldi,
Magzatvízvétel: a kolléganőm volt, mert UH szerint gond volt a babával. Ő is félt, de mint Manó írta, nem volt sem akkor, sem utána gondja. Kicsit kellemetlen a vizsgálat, de nem volt vészes. És persze ő is örült, mikor kiderült, hogy nincs gond a most 17 hónapos Dorkával Kép

Na, pihenek egy kicsit, ha már lehet Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

M.Ildikó! A szülőotthonban az egyik szobatársamnak csináltak nem magzatvízvizsgálatot, hanem azt hiszem korionboholyvizsgálatot. Ugyanerre szolgál, csak korábban lehet elvégezni, ezért ha véletlenül baj lenne (de úgysem lesz!), akkor nem 18-20 hetes magzatnál kell nehéz döntést hozni. Ők azért választották ezt. És ennek során derült ki, hogy ez a gyermekük is fiú, immár a negyedikKép

Mellesleg ha nálunk lesz következő baba (még nem tudjuk biztosan), akkor én is belecsúszok a korhatárba már simán.

Hanzika! Kezes téma: én sem erőltetem, ha nem veszi el az adott tárgyat, akkor nem, és kész. Miksa is egyre többet ül az ölünkben, és egyre ügyesebben. Meg kell zabálni, tiszta nagyfiúsKép

Lányok, tegnap már azt nem volt időm elmesélni, hogy elmentünk az Ikeába végre vásárolni, és anyu maradt Miksabuckóval. (Tök jó szőnyeget vettünk hatvanvalahányezerről 14900-ra leárazvaKép) Otthon hagytam a lefejt tejet, namost a büdös kölyök úgy csinált, mint aki életében nem látott cumit, és ordított ezerrel (asszem eddig 2 alkalommal etette meg a párom cumiból, tök simán). Végül kiskanállal adagolt bele az anyu 60 ml-t az üvöltő Miksába, mert a pohárral sem járt sikerrel. Mi meg rohantunk persze haza. Ma én is megpróbáltam a cumit, meg az ember is, hát fogalma sincs róla a gyereknek, egyszerűen nem megy. Igaz, mostanában a játszócumit sem fogadta el. Nemrég egyszer etetőcumival próbálkoztam, de akkor azt hitem, hogy csak tőlem nem kell neki. Mi a fenét csináljunk? Így még a pótlás sem fog menni, ha netán kéne, meg mi van, ha tényleg nagyon el kell mennem valahová, vagy lebetegszem vagy akármi? Gondoltam arra, hogy veszünk varázsitatót, úgyis akartam neki egyet, hátha abból tud inni. Szerintetek?

Hopp, még valami: tegnap Miksa ráharapott egy textilpelusra, és picit véres lett. Tisztára a küszöbön a fogacskaKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Regi még mindig nem az igazi, úgyhogy nem tudom, hogy megy-e jövő héten oviba, mindenesetre már volt csütin meg pénteken, mert farsang volt Kép

Mildi,
Szerintem se aggódj a magzatvízvizsgálat miatt, rosszat még én se hallottam! Kép

Képzeljétek, ez a krém valami csoda! Olyan gyönyörű Máté bőre, hogy csak na! Kép És Regi lábáról is eltűntette az ekcémát! És mindezt két nap kenés után!

Szirom,
Szerintem a fogzás miatt nem fogadja el a cumit. Több, mint valószínű. Amikor Reginek kijött az első (szerencsére csak 6 hónaposan), akkor a szoopizási szokása is megváltozott, kapkodta a fejét, cibálta stb. A varázsitatóhoz nem tudok semmit hozzátenni, jó kis találmány, de Regi utálta Kép
Vagy még arra is gondoltam, hogy nem lehet, hogy kicsi a luk a cumin neki? Csak ötletek Kép

Hanzi,
Majd akkor telón elmesélem, ha nem tudunk sétálni menni, mármint, hogy mi volt Évivel Kép Remélem, még el tudom magyarázni akkor is Kép
Nem adtam még Máténak almát, mert úgy veszem észre, nem igényli. Reginél azért láttam, hogy nem "elégíti ki" a tejcsi csak. Ő meg egész nap elvan, ott ahova rakom, lényeg, hogy tele legyen a pocak Kép Úgyhogy inkább nem bolygatom meg ezt a szupi állapotot Kép

Tettem fel pár új képet:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1376&page=3

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Mildikó,
Ém voltam korionboholyvizsgálaton a Schöpf-Méreiben, saját kérésre. Ott úgy van, hogy előző este be kellett feküdni a kórházba, s másnap reggel csinálták a vizsgálatot. Csak egy picit volt kellemetlen a dolog, s egyáltalán nem éreztem fájdalmat. Igaz nem is féltem az egésztől. Délután jöhettünk haza, addig pihenni kellett. S nagyon-nagyon fontos utána a pihenés a vetélés kockázata miatt. Én egy pénteki napon voltam, s utána péntek, szombat és vasárnapot végig feküdtem, s hétfőn már mentem dolgozni. Ülő munkám volt. De azért még egy-két hétig tartalékra vettem magam. Semmi megerőltetés.
Én igazából annyira nem féltem hogy bármi baja lesz a kicsinek, de a korom miatt (betöltött 36) megnyugtatóbbnak éreztük a férjemmel. Szóval nem kell tőle félni!! Csak utána tényleg pihenni kell!!!!
Ja és ekkor tudtam meg, hogy fiam lesz.

Tegnap mérlegelés volt a sógoroméknál. Apuka tartja Tomit módszerrel, digitális mérlegen. E szerint Tomi 6,1 kg.

Ma gyerekestől csavarogni voltunk, elmentünk a Pólusba. Nagyon édi volt Tomi. Semmi sírás vagy nyűgösködés. De hiába volt az ingergazdag környezet, rajtunk kívül mást nem igen nézett a gyerek. Még haza felé is egész végig csak engem nézett. Úgy látszik még mindig mi vagyunk a legérdekesebbek számára!

S nem tudtam ellenállni és vettem neki a C&A-ban egy-két kisfiús rucit. Alig várom, hogy ráadhassam!

Arcpirosság ügyben azt hiszem most én is kipróbálom a fürdetést a gyógyszertári fürdető nélkül. Ha ez nem jön be, akkor majd Kriszta féle krém jön.

Ildikó
nildikoka

Ildi,
Ez a krém még mindig oké Kép Vagyis a hatása, ugye két napig kentük, és azóta semmi, csak gyönyörű pofi Kép

Kriszta
krisztocs

Puszi Mindenkinek!
Aranyosak vagytok hogymeséltek nekem ! Hát igen a korom miatt kell mennem de a nagy ultrahang amin a nyakivredőt nézték azon tul vagyunk ott mindn oké volt.7mm a határ és a mienk 2 mm Kép)
szal tle vagyok bizakodással Képa lepényem is tőkéletes remélem a magzattviz után se lesz gond! Habár valo igaz fenáll a vetélés kockézata a doki bácsi szerint is.Iagz nem nálam hanem általánositva. De biztos jobb ugy várni egy babát hogy tuidod minden rendben Kép
Ez a béby sok mindent kibirt már..............stram kőlők lesz Kép)
A nemét nem igazán szeretnéám még tudni.hagy éljek abba a tudatban kislány lesz Kép
két fiam van .ideje egy huginak :P
Elkell mennem minnél előbb mert 14 hetes vagyok már és ha várok és ne adj isten valamigond lenne akkor annál nehezebb minnél "őregebb" vagyok !
Na pusz mára ennyi!
Sziasztok M.Ildi
tifics

Kriszta!

Szavaztam Mátéra a babacucconKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
De rendi vagy, köszi! Kép Bár szegényke sehol sincs, de nem is az a lényeg Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Vagyunk ám, csak annyi minden voltKép Anyukám járt itt a múlt héten, a hétvégén tele voltunk vendégekkel, a fennmaradó időben pedig az ember dolgozott a gépen.

Miksa baromira gyorsan fejlődikKép Vigyorok, hangos kacagások, forog hasról hátra, hátról az oldalára, sőt a saját tengelye körül a habtapin, közben fogja a játékait (magyarul viszi magával) sőt, húzogatja fel a térdét hasalásban. Viszont bedagadt a bal hónaljában a nyirokcsomó, úgy megijedtem, mint a fene. Felhívtuk a doktort, azt mondta, hogy a BCG miatt előfordul (tényleg a BCG-s kezén van), és ha nem lesz kék, akkor nem gáz és el fog múlni. Ha bekékülne, akkor meg szokták nyitni állítólag. Jövő szerdán megyünk az 5 hós oltásra, akkor megnézi, de én remélem, hogy addigra el is múlik. Ja, és 2 napja volt Miksabuckó kereken 6 kiló. Most sikerült megmérni, de általában nem lehet, mert már lelóg a mérlegről, és állandóan mocorog, majdhogynem leugrik (ha hagynám, szerintem le tudna esni).

Veletek mi a helyzet?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Hát én szomorú vagyok, mert úgy halodik a topik Kép Olyan ritkán irogatunk már Kép Persze, mindenkinek van ezer dolga, de olyan jó rólatok olvasni Kép

Szirom,
Hanyadikán született Miksa? Bocsi, elfelejtettem Kép
Csak mert, mindig az tűnik fel, hogy egy nap különbséggel megyünk oltásra Kép Mi majd jövő hét csütin megyünk a 3 hósra, meg most már szerintem Regi se ússza meg Kép Bár, ő már alig várja, majd elmúlik Kép
Máté még mindig nem forog, egyszer-kétszer oldalra fordul egy nap, de ennyi. Viszont szombaton volt először, hogy hangosan rötyögött vagy 5 percen át, mert apa vadul bohóckodott neki Kép
Viszont elkezdtük a 74-es bodykat, nem tudom, hova rohan a növésben, szerintem jövő héten a mérésnél kb 7 kg lesz. Mindenki ki van akadva, mikor mondom, hogy még 3 hónapos sincs Kép Elég nagy darab egy darab Kép

Regiről készült pár kép a farsangon (fotós volt ott), és van egy ahol a szerelmével állnak kézenfogva Kép Hát ezt is megéltem, hogy pasizik a csajom Kép

Ma jön a védőnéni...remélem, mert múlt hét előtt "elfelejtett" Kép

Többiek???

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

m iis vagyunk, de mostanában tényleg ritkán írok. Nálunk hétvégén nagy munka volt, Emma és anyukám szobát cseréltek, volt falbontás, tapéta lekaparás, bútorhordás. Most hétvégén meg szigetelünk és tapétázunkKép De aztán elvileg kész vagyunk. emam egyenlőre élvezi hoyga mi szobánkból nyílik az ő szobája és én is mert közelebb van, ahllom ha sír vagy bármi van és így már nappal sem kell utána kotorni ha bemegy a saját szobájába, mert látom a kanapénkról isKép

Viszont én náthás lettem, állandóan tüsszögök, remélem Emma nem kapja el.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Én is szomorú vagyok, mer tényleg halódik a topik, de ezen könnyedén lehet segíteni. Írni kellKép Meg ne haragudjatok, de nekem mostanában olyan érzésem van, hogy ti meg tudjátok beszélni séta közben a dolgokat, aztán ide meg már nem marad... Persze lehet, hogy nem így van, és ezt nem is kötözködésnek szántam.

Kriszta! Miksa október 18-án született. Mindig 4 hét különbséggel megyünk oltásra, így olvadtak el a napok, és már 10.-e körül járunk. Különben mindig szerdán megyünk, akkor van egészséges rendelés a dunabogdányi orvosnál, akit választottunk. Hallod, Máté aztán tényleg erőteljes kisfickóKép Hányszor eszik egy nap? És éjjel? És tudod, hogy mekkora adagokat? Meddig tart egy-egy szopi?
Én meg aggódom egy kicsit Miksa súlya miatt, mert a doktor azt szeretné, ha heti 15 dekát gyarapodna, de szerintem lelassult a növekedése, és nem fog annyit hízni. A tejem teljesen rendbejött, Miksa mindig dugig lakik, még marad is tej, de 2 és fél hét alatt "csak" 32 dekát hízott. Szerintem ez nem rossz, és én emiatt még nem kezdeném el a hozzátápit, mert Miksa elégedett, tök jól van, fejlődik, minden pelusa tele van pisivel, és nagyjából 2-3 naponta kaksizik. Dundi meg ő sosem lesz, apja fiaKép

Forgás: Most megnéztem neked a jegyzetfüzetemben, hogy Miksa január 29-én fordult meg először, és 2 nappal később volt az első hangos kacagás. És már majdnem megvan a hátról hasra fordulás is, épp csak át kellene billennieKép

Manó! Akkor ez nem csak sima költözés volt, hanem lakásátalakítás? Hát nem irigyellek... És jobbulást!

M.Ildikó! Gratula a jó eredményhez!Kép Én úgy tudom, hogy a csemete nemét ráírják az eredményre, de valaki cáfoljon meg, ha nem így van! Végülis miért baj, ha megtudod? Ha kislány, akkor már most örülhetsz, ha meg fiú, akkor lesz időd megbarátkozni a kisfickóval. De ez csak szerintem van ígyKép

Többiek tessék jönni!Kép

Bátorításként egy fotó Miksabuckóról:

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Mostanában annyira nem vagyok gépközelben, hogy csuda. Ha vagyok, akkor is gyorsan végigfutom a beírásokat, és írni már nincs időm vagy erőm....

Most éppen halódom, kissé ki vagyok borulva. Megint piszokul fáj a hasam és persze nem megyek dokihoz, mert az ügyeletes úgyis beutalna kórházba, ahonnét 3 nap múlva nem tudják mivel távoznék.... ez van már 1990 óta. Egyszerűen hihetetlen, hogy nem tudják kideríteni, hogy mi van... pedig már műtét is volt. Vszleg felhívom a dokit, aki műtött.

Marcus egyébként jól van, szépen fejlődik. Már 6400g és 66 cm. Tegnap mértük Kép Pedig teljesen a tápisdoboz szerint működik. Amit írnak, annyit eszik és nem is kér többet. Forgolódás nálunk is megvan össze-vissza, meg a kacagás is. Egyik nap pl. a nevén kacagott nagyot, én meg rajta röhögtem, hogyan kacag Kép

Ma volt itt az állatorvos barátnőm is, megvizsgálta cicát, meg kiszedte a maradék egy öltést, amit Szemi nem szedett ki Kép Egyébként okés a cic, de azért jövő héten még jelenteni kell róla Kép Megjegyzem, most Marcus hordozójában alszik - imádja ő is!

Ma megint vettem body-kat Marcusnak a C&A-ban. Anyósom vásárol ott, ha Németo-ban van, hát a Pólusban jártam és én is vettem. Jók, 3 db volt 1590 most. Még ez sem rossz ár.

Krisz,
Köszi az emilt a szopispárnáról, továbbítottam a számot! Kép

Holnap megyünk csípőszűrés kontrollra, jövő hétfőn meg négy hós oltás. Ma mesélte a szobatársam, hogy a lánya most kapta meg a 3hóst (a légzésleállása és a remegése miatti kivizsgálás miatt húzódott el) és hát rettenetesen lázas lett Sári. Azt mesélte, hogy 3 kúpot, plusz Panadolt kapott, meg hűtőfürdő - így ment le neki éjszakára. Hát nem túl bizalomgerjesztő...

Szirom,
Ne irigykedj, mert nyáron téged is letámadlak ám! Kép Vszleg egy pár hetet Horányban fogunk tölteni Kép És jó fej ez a Miksabuc Kép
Ja és jól tudod, megmondják a baba nemét a magzatvízvizsgálat után. Az az egyik érték Kép

No, megyek, hátha a meleg fürdő segít rajtam.

Hasfájós Hanzika

Kép
hanzika

Sziasztok!

Cska akkor mondják meg ha tudni akarja az anyuka. ha direkt kéri hoyg nem mondják meg akkor titokban is lehet tartani. Bár lehet hoyg scak úgy ha nem olvasa el a papírtKép Én szeély szerint nagyon kiváncsi voltam mit mutat az Uh, és nem bírtam volana ki hogynem kérdezzem meg. és mivel az Uh nem 100% így azért még lehett izgulni. A magzatvízvétel 100% de én zat is megkérdeznémKép

Hanzi!

Ez a hasfájás angyon rosszul hangzikKép Azért szerintem valamiféle orvossal csak beszélj. mivel műtöttek? C and A-ban én is szokatm vásárolni az árkádban. Jók a body-k , csak az ilyn egybecsomagoltak kicsit vékonyabb anyagúak mint a kenguru gold vagy a prince oliver meg a a hosszú ujjúak elég nyúlósak is. A rövid ujjúak ia azok valószínűleg csak nem olyan feltünő náluk, de a hosszú ujjú néh a tenyer közepéig ér.

Emma mindíg sokkal többet evett minta tápis adagolásKép Aztán valahogy fél éves kora aután beállt lassan, most már ő is annyit eszik mint ami rá van írva.

szirom!

Azért túlzás hoyg lakás átalakítás, csak szélső lakás ezért le kellett szigetelni a szobát (hungarocel +gipszkarton) és így meg muszáj tapétázni is. A régi szobáját még akko rleszigeteltük amikro születet, csak akkor még mi lakstunk az ő mostani szobájában, d eközben mi cseréltünk anyukámmal és így messze kerültünk EmmátólKépKépKép Remélem érthetőKép Viszont Emma régi szobájából le volt választva egy kis gardrob helység, és azt meg kellett szüntetni mert túl kicsi lett volna a szoba anyukámnak, ezért bontottunk falat (de za csak farostlemez fal volt). Azért rámegy 2 hétvégénkKép

Egyébként gyógyultnak nyilvánítottam magm, holnap megyünk bölcsibe délutánm ega barátnőmmel talizunk. 38 hetes terhes, most bababoltokat járunkKép Úgy várom hoyg megszülessn a babája, csak aza baj hoyg mire akkora lesz hogy tudnának Emmával játszani én mehetek vissza dolgozniKép

Manó

KépKép
manó

Hanzi!

Nálunk a 4 hós épp olyan volt mint a 3 hós. Volt láza, de a kúp simán levitte. adtam neki rögtön oltás után, meg éjjelre meg másnap reggel és a következő estér emár ne is kellett. Ha a3 hósnál nem volt bajotok ennél sem lesz, illetve ugynaolyna reakcióra számíts kb. Igaz itt kap még act-Hib-et is, de az nem csinál semmit, még oilyna sírósságot sem mint 2 hónaposan.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Hanzi,
Remélem jobban leszel holnapra! Ma azért nem mentem, mert jött ugye a védőnő, holnap meg megint millió dolgom lesz Kép

Szirom,
Miksabuc ezen a képen is szupercsábos Kép

Nehogy azt hidd, hogy én sokat megyek sétálni velük! Például most már szerintem kb két hete nem voltam Kép De én aztán irogatok is lelkesen Kép

Szopi-téma...a reggeli szopival, vagyis reggel 8-tól kb este 8-ig ötször eszik pont, vagyis 3 óránként még. Fél 9-től alszik kb 2-3-ig, akkor kajol, és hajnal ötkor még egyet. Az időtartam meg úgy szokott alakulni, hogy éjjel max 10 percesek, napközben nagyon max 20 percesek. Este szoktam hagyni kb fél órát, de csak azért, mert közben már elkezdődik a BK Kép
Én is kérdeztem a védőnénit ma, hogy mi a bánattól hízik ilyen iramban, annyit mondott, hogy valszeg jól kiszívja a végét is, mert abban van a zsír meg egyéb jól tápláló cucc, és az egyből le is rakódik. Ja, azt nem tudom, hogy mennyiket eszik a kórház óta...ugye ott bent úgy jöttünk el, hogy 110-130 volt egy adag, de most passz....
Valszeg a súlya miatt se fordulgat még, de ahogy írtad a dátumot, még nem vagyunk nagyon lemaradva Kép Meg hát nem is várok mást, Regi is 4 hónaposan produkálta a forgást.
Szerintem se kell hozzátápi Miksánál, ha elégedett baba, és sok pisis pelusa van! Miért nem elég a 320 gramm hízás két hétre??? A védőnő ma azt mondta, hogy kb 500 grammot híznak havonta féléves korukig. Akkor meg teljesen jó!!!

Manó,
Engem úgy fel szokott dobni az ilyen lakásátalakítás Kép Nálunk is ez lesz lassan, szobaváltás a gyerkőcöknél, új nappali bútor, meg nappali festés. Már alig várom Kép Persze fárasztó, de előttem mindig a cél lebeg, ami olyan széééép Kép Jobban vagy már? Illetve remélem, nem leszel beteg Kép

Ja, Hanzi,
Írj majd, mi volt a kontrollon! Mi hétfőn megyünk majd.

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Hanzika! Jobbulást, szerintem is kérd ki a doki véleményét! És ha nem tudják mi van, akkor midet műtötték?

Horányi séta: szavadon foglak ámKép Itt nem nagyon van lehetőség télen olyan klassz együttsétákra, mint nektek. Most nagyon sok lett a kóbor kutya is, meg mindenki bezárkózik a saját kuckójába. Egy babát tudok, aki 2 héttel fiatalabb Miksánál, őket ismerem, de nem nagyon járunk össze - ha így érthetőKép Horányban és a faluban együtt tavaly 17 baba született, benne voltak a helyi újságban. Miksabuckó nevét is kinyomtattákKép

Oltás: Miksának nem volt rosszabb a 4 hós oltás, mint a 3 hós, annak ellenére, hogy ugye kettő szurit kapott. Sőt, ha belegondolok, a 3 hós után valóban nehezebben ment le a láza. Dehát azon már ti túl vagytok rég, nem?

És mi a baj a barátnőd kislányával? Belémvágott ám az ütő, ahogy írtad, mert 2 alkalommal Miksának is volt olyan, hogy szopi közben pár másodpercig remegett, de úgy tűnt, hogy rosszul fekszik (támaszkodik) és ahogy megmozdítottam, azonnal abbahagyta. Olyan volt, mint amikor mi rosszul könyökölünk le, biztos tudjátok mire gondolok. És most megijedtem, ahogy téged olvastalak. Légzésleállás? Mi végül nem vettünk légzésfigyelőt, és néha bánom is. Éjjel legalább 3-szor megnézem Miksát, pedig ő tényleg alszik. Úgyis be kell takargatniKép

Kriszta! Az lehet, hogy Máté tényleg nem hagyja kárbaveszni a zsírosabb hátsó tejcsit. Miksánál az én okoskodásom szerint az lehet a bibi, hogy ha már evett valamennyit, már nem éhes, akkor megnyugszik, odabújcizik és elpihen. Pedig érzésem szerint akkor még nem ért el a zsírosabb tejhez. Ha ilyenkor leteszem, akkor tutira 1,5-2 óra múlva újra kér. Ha nem, akkor negyedóra múlva felébred az ölemben, és kajál tovább. Nahát ezért nem 20 perc nálunk a szopiKép A 320 grammot nem 2 hétre írtam, hanem 2 és félre, sőt holnap este jár le a 3 hét. Az előző hónapban egyébként 47 deka volt a gyarapodás, erre mondta a doktor, hogy ezt önmagához képest kicsit kevésnek tartja Miksánál. Nem tragédia, de jobb lenne kicsit több, mondjuk olyan heti 15 deka. Ha nincs meg, akkor kellene neki valamit adni. Csakhát szerintem meg nem éhes, nem kér többet! Mondjk a múlt hónapban volt a tejmizéria, tudjátok mennyit nyavalyogtam, de akkor sem maradt éhes Miksa egyetlen egyszer sem!

Manó! Mi is néhány hete rendeztük át a földszintet, és tök jó érzésKép Meg végre ugye szőnyegünk is van, amit már régen szerettünk volna, de végül Miksabuckó miatt vettünk, hogy le tudjuk tenni a játszószőnyegét (habtapiját), mert most már szüksége van a helyre, hogy fetrengjen meg ne essen le. Már megint Miksánál kötöttem ki, pedig csak azt akartam írni, hogy baromira jó lesz, ha kész leszKép

Képeket, ti is, ti is!!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

o l,b y hb

Ezt Miksa írta nektekKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Itt van dógom a gépnél egész nap, így időnként benézek. És eszembe jutott, hogy: Boldog 4 hónaposságot Marcusnak!!!KépKép Ugye ma van, Hanzika?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Ma reggelre már jól voltam, de éjjel még szenvedtem egy kicsit. Használt a Naprosyn Kép Ezzel a vacakkal már négyszer voltam kórházban (műtéttel együtt), igazából soha nem találtak semmit. Műteni is ezért műtöttek, hogy benézzenek (így megszabadultam a vakbéltől, bár nem volt vele gond). Állítólag a beleim voltak összetekeredve a petevezetékkel akkor - fejlődési rendellenességnek titulálták. Most nem tudom mi van... lehet, hogy visszarendeződött? Az lesz, hogy a dokihoz megyek vissza majd, aki műtött. Hátha kiokoskodunk valamit.

Manó,
Igen, a body-k tényleg vékonyabbak, mint az áltag, de én szeretem. Főleg azért, mert a 68-as tényleg 68-as Kép

Hogy sikerült az első bölcsis nap + vásárlás?

Krisz,
Semmi extra nem volt a kontrollon. Megint megnézték a lábát manuálisan és most ott volt UH is, úgyhogy azzal is. Ez a kis lüke nagyon élvezte, még kacagott is a vizsgálat alatt Kép Manapság olyan 11 körül indulunk sétálni, úgyhogy ha jönnél, időben szólj ám, nehogy a papírokat itthon hagyjam Kép

Szirom,
Igen, három hós oltás rendben volt, most 4 hós jön. Ja és köszi a köszöntést Kép Igen, ma van Kép
Barátnőm kislányával az volt, hogy mikor hazahozták, utána leállt a légzése egyik nap, így visszakerültek a Klinikára kivizsgálásra 2 napra. De nem találtak semmit és azóta sem volt semmi gond Sárival. De vettek légzésfigyelőt. A remegést meg elalváskor tapasztalták, az Marcinál is van, sokszor úgy megremeg. Kérdeztem dokinőt, ez ilyen korban normális (megjegyzem, hogy én még mostanság is csinálom. Sokszor arra ébredek fel, hogy összerándulok elalváskor). Állítólag fejletlenebb idegrendszerre utal, de nem gond. Náluk sem találtak semmit Kép

Marycus, Mese? Merre vagytok? NIldiék jól vannak, csak szegény mostanság délutánra kidől, amikor géphez tudna kerülni Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!
Így van, ahogy Hanzi írta. Az elmúlt napokban Tomival együtt én is aludtam már este. Ma nem érzem még magam hullának, így gyorsan benézek.

Egy kicsit visszatérnék a genetikai vizsgálatra. Előtte aláírattak egy papírt, s meg is kérdezték, akarom e tudni a gyerek nemét. Mi nem akartuk, meglepetésnek szántuk. Amikor viszont mentem az eredményért, azzal kezdték, hogy "Gratulálunk egészséges férfi". Miután reklamáltam, megnézte hogy tényleg nem akartam tudni. Ha odafigyeltek volna, akkor nem írják rá automatikusan az eredményre.

Mi hétfőn megyünk a 3 hós oltásra. Kiváncsi vagyok mi lesz!

Ildikó
nildikoka

Nem is írtam, hogy ma Ádámmal felváltva mentünk OFG-re. Neki fáj egy ideje a feje, meg kevésbé hall a bal fülére, nekem szintén a bal fáj. Diagnózis: neki egy hurut miatt behajlott a dobhártyája, így kapott orrspray-t és ha nem javult, akkor elektromos kezelést.

Nekem meg kezdődő középfülgyulladásom van. Honnan szedtem össze, mikor nem emlékszem, hogy folyt volna nagyon az orrom... igaz, Marcus 2-3 hetes korában volt ilyen, még arcüregre is gyanakodtam, de az már rég volt.

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

No Hanzika, rátok jár a rúd!Kép Gyógyuljatok meg! Még jó, hogy a gyereknek van humora és állandóan vigyorogKép Mellesleg Miksa is ezt csinálja most, több napja folyamatosan kacarászik, meg kell zabálniKép Csak most nyüszög, amikor írnék...

Már akartam kérdezni, hogy nem akarod a homeopátiás szereket kipróbálni esetleg? Hátha akad valami, ami használna. Én a szoptatás miatt nem merek semmi mást beszedni, de nem baj, mert úgy érzem, hogy használt a tejszaporító, és az a bogyesz is, amit az Achilles-ín gyulladásomra ajánlottak. Merthogy a jobb lábamon ismét előjött a gyulladás, amivel évek óta küzdök. Volt a balon is, na annak úgy lett vége 3 éve, hogy elszakadt. Azt meg most nagyon nem kellene, a műtét után minimum fél év, amíg úgy ahogy járni tud az ember.

Nildikó! Akkor mégiscsak nekem volt igazam - még ha lehetett volna másként is - hogy a genetikai vizsgálat vége az, hogy az ember megtudja a gyermek nemét! Azér ez nem szép dolog, figyelmetlen népség...

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Csak gyorsan benéztem, mert Vikó most elaludt, és úgy néz ki kicsit tovább tart, már késik a tízórairól.

Természetesen Vikó még csak úgy áll, hogy fogjuk, de éppenhogy csak tartani kell, szépen áll a lábán. De vigyázunk, hogy ne erőltesse meg magát, csak érzem, hogy nemigen kell tartani. Az ülés is nagyon jól megy neki. Valószínű a kisebb súly miatt lehet, bár már 4620g. Most azt csinálja, hogy ül az ölemben és egyszercsak elkezd előre dőlni és nyekeregni. Ha picit segítek neki feláll, és vadul elkezdi előre teszegetni a lábát. Olyan mintha valamit meg akarna nézni és közelebb akarna jutni hozzá. Persze akármennyire is szereti ezt a mókát, azért nem gyakoroljuk, mert semmikép sem szeretnénk, ha valami gond lenne belőle. A dokinéni azt mondta, hogy ne üljön, ne álljon, hason meg utál feküdni. Mindezt egybevéve kijött belőlem a kérdés, hogy akkor mit csinálhat. Mire mondta, hogy feküdjön háton, egy 3 hónaposnak még bőven elég az is. Biztosan, csak szerintem minden gyerkőc más és Vikónak szerintem mindennél fontosabb a nézelődés, és arra jöhetett rá, hogy ülve minden sokkal jobban látható, mint háton fekve és segít neki a kisebb súlya, mert nem kell akkora terhet mozdítania a kis csontozatának és az izmainak.
A kórházban a dokibácsi meg csak nevetett rajta, hogy utál hason feküdni, azt mondta rá, hogy ilyenek ezek a picúrok. Van aki egyszercsak nem szeret hason lenni. Viszont azt ő is kibökte, hogy Vikó mennyire bele tud feledkezni a nézelődésbe, és mondta, hogy ez nagyon jó dolog. Tényleg, dokinál, még sohasem volt vele gondunk, úgy lefoglalja magát azzal, hogy nézelődik, hogy még az éhséget is elfelejti és nem sír. Persze itthon azért, ha éhes, azonnal jelzi, mint most is, úgyhogy mennem kell. Megpróbálok nemsokára újra benézni.

Mindenkinek jó babázást!

Marycus
marycus

Sziasztok!

Szirom,
Én szoptatás miatt is próbáltam homeopátiás gyógyszert, de nem vált be. Általában a Naprosyn ilyenkor segít (csak óvatosan bánok vele, mert annó nekem ettől volt gyomorfekélyem).

Marcus megint zaciban, de ma napközben nem volt vele gond Kép Viszont hajnalban fél 3-kor evett, aztán felsírt negyed 5-kor, 3/4 5-kor, negyed 6-kor stb, stb, stb. A másodiknál magamhoz vettem. Nem tudom, hogy mi lehet ez. De így aludt 3/4 7-igKép

Marycus,
Az lehet, hogy a kisebb súllyal könnyebben mozgolódik Vikóca, én is ilyen voltam egyébként (1700g-mal születtem). Marcus nálunk szeret hason lenni, de most már inkább oldalára fordul, az kényelmesebb neki. Viszont a hasonfekvés segített neki és a buksiját nagyon szépen tartja.

És végül néhány kép, ami tegnap készült:
Kép

Kép

Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok

Én Nildihez hasonlóan fáradt vagyok már, mire este géphez jutok. Meg ilyenkorra azért elég nyügi Annácska.

Marycus,
Annácska sincsen el sem háton sem hason sokáig ezért mi vettünk neki olyan székecskét, mint amibe Miksabuckó ül ismét szívdöglesztően vigyorogva:o Abba azért el van, legalábbis máshoz képest sokkal tovább el van.

Amúgy most, hogy olvastam, hogy ti teszitek hasra én is elkezdtem és tegnap óta édesen tartja a fejét és rettentően akarna mászniKép Az előbbi tudománynak nagyon örülök de a mászás még nem hiányzik őszintén bevallva, evvel egyetértek Krisszel:o

Szirom
Nekem Annácska csont ugyanúgy cumizik, mint Miksa. Ugyanannyi időközönként és a végét ő sem szívja ki. Bajlódtam is vele eleget, próbáltam rászoktatni, de már feladtam. Én ha abbahagyja leteszem és mikor másfél órán belül újra enni akar, ugyanabból a mellből szoptatom. Így ő most is 500gr-t hízott két hét alatt.
Már hatvan centi és 5650gr.Kép
Krisz,
Máté hol tart?
Jaj, most édesek.Kép Apja és lánya nagyon jól elvannakKép Annácska nagyokat nevetKép

Most egyébként nekünk fárasztó korszakunk van. Alig alszik napközben és egyfolytában szórakoztatni kell. Imádom dajkálni ez nem is lenne gond, de néha semmi sem segít egyre újabb szórakozásokat kell kitalálni.
Na de most megint eltűntem bizonytalan időre, mert vége a jókedvnekKép

Mese
mese29

Sziasztok!

Hanzika, nagyon jó fej Marcus!Kép Nekem különösen az utolsó kép tetszik, azon olyan kaján mosolyt látok bujkálni a szemébenKép

Figyusz, a hajnali ébredés az nem lehet Marcus fogacskája? Szerintem ez megmagyarázná a dolgot!

Mese! Csak hát Miksa nem hízik 500 gr-ot 2 hét alatt. Mondjuk én nem hiányolom a hurkákat, nem akarom hogy dundi legyen, mert nekem így tetszik, és szerintem jól is érzi így magát. Viszont ha a doktor megint kevesli a hízást, akkor lelkiismeretfurdalást kelt bennem, pedig már százszor megbeszéltük az emberrel, hogy Miksának láthatóan úgy jó, ahogy van.

Egyébként naphosszat vigyorog, még a nyárvogásból is képes azonnal mosolyra váltani, ha az ember hagyja magát terrorizálni, és enged a nyüszítésnek. Úgyhogy nem tudunk neki ellenállniKép És örömében azt hajtogatja, hogy hűűűKép

Marycus! Nincs Vikócának kisszéke vagy autóshordozója? Abban elüldögélhetne úgy, hogy mindent lát, és mégsem olyan nagy megterhelés a csontocskáinak. Miksa is elég jól ül az ölünkben meg pl. a szőnyegen is, de elengedni még nem lehet. Meg hát az ölünkben feláll, tapos, de ezzel én is óvatosan bánok. Ha a számítógép előtt ül az ölemben, akkor kapaszkodik az apró kezecskéivel az asztal szélébe, olyan muris és egyben bűbáj, hogy nem tudok betelni veleKép

Na, vége az ömlengésnek, jó hétvégét nektek!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Totál kivagyok, apuci gyomorrontást kapott ma Don Pepéék pizzájától Kép Szegénykém jó nagyot hányt, idáig takarítottam a budit Kép (bocsi...)

Amúgy minden okés, előtte még Tescoban nagybevásároltunk is, bár már ott is szarul volt. Most már alszik rég....

Mese,
Máté egy hete volt 6450 gramm, és 61 cm. Hason ő se szeret sokáig lenni továbbra sem Kép

Amúgy csak dicsekedni tudnék, de a végén nem hinne nekem senki, azért vagyok csendben Kép Kép Na, de tényleg, ez a gyerek egy hihetetlen főnyeremény, pont ma mondtam anyumnak, meg a barátnőmnek is, hogy ha lenne még egy ikertesója, akkor is simán-lazán elvolnék velük Kép (feltéve, hogy a másik is ilyen jó baba lenne) Napközben már ő se alszik sokat, de szuperül elvan magában, ami jó, mert közben bokros teendőimet tudom intézni. Persze, azért játszom én is vele, és annak marhára tud örülni Kép A kedvence a pelenkázónál lévő micimacis függöny, tátott szájjal nézi, mosolyog rá, meg dumál neki Kép Úgyhogy halál nyugiban megy az öltözés meg a peluscsere.

Nem tudom, hogy tudjátok-e, de a Tescoban a Pampers popsitörlő most 1900 valamennyi, és 4 csomag van benne!

Hanzi,
Szupik a képek, látom Marcusnak is a hármas a kedvenc száma Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Hát ide nem ír senki??? Kép

Képzeljétek, azóta kiderült, hogy Robinak valszeg nem gyomorrontása volt, hanem valami vírus. Ugyanis vasárnap hajnal 4-től Regi óránként hányt Kép Vasárnap délután aludt, akkor nem hányt, főztem neki sós krumplit, fél óra múlva sugárban jött ki Kép Úgyhogy csak a forralt víz meg a keksz maradt benne. Ráadásul estére én is szarul lettem, nekem hasmenésem van Kép Ma itthon maradt, nem ment oviba, kihívtam a dokit. Amúgy marha jó volt, mert tegnap kicsit be voltam tojva, hogy mi lesz, ha kiszárad, és kórház lesz a vége, így hivogattuk az ügyeletes Bethesdát, ahol egyszer sem!!!!! vették fel a telefont....na, mindegy, lényeg, hogy nincs nagy baj. Ma reggelre hőemelkedése lett, de éjjel már "csak" egyszer hányt. Ma még nem...remélem, nem is fog.

Képzeljétek, Máté már napok óta oldalar fordul folyton, ahogy a hátára kerül Kép És vadul teper, hogy a hasára kerüljön, szerintem csak idő kérdése Kép
És nagyon remélem, hogy ő nem kapja el ezt a nyavalyát tőlünk Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Kriszta,
Hát nem irigyellek!!!! Van vmi hasmenős-hányós vírus megint, tudom. De remélem, hogy a család 3 nap alatt kiheveri, ez nem szokott tovább tartani. És gratula Máté majdnem fordulásához Kép
Off: ma voltam a cégnél babóval a WDP-met aláírni. Pál Andi tényleg babát vár, ráadásul ikreket Kép

Szirom,
Igazad volt, a felsírások tényleg a fogától vannak, ma megkérdeztem. Ui ma lettünk volna oltáson. A feltételes idő annak köszönhető, hogy lehet, hogy gond van Marcus gyomrával. Már máskor is észrevettem, de tegnap is történt és így nem felejtettem el, hogy néha alvadt vér van a bukásában. Holnap megyünk Madarászba UH-ra, lehet, hogy rejtett gyomorszűkülete van. REmélem, hogy nem!
Egyébként doki néninél produkálta magát, forgolódott, meg mikor hasra tette, mászni akart Kép Tök ari volt! A fogára azt mondta, hogy már nagyon ki akar törni, napok kérdése szerinte. És a sírást ez magyarázza.
De így, hogy lehet, hogy gond van a gyomrával, egyelőre nem kapta meg a szurit, majd szerdán.

Ja és Kriszti, tényleg 3 Marcus szerencseszáma, elvége 3-án született (szem száma: 03 11 03 Kép).

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Ezek nem jó hírek, lányokKép

Kriszta, az ember azt mondja, hogy deci kóser szilva!!! Mármint nem Reginek, meg neked is óvatosan, de mondjuk Robinak tutira használ! Gyógyuljatok meg!

Oldalra forgást Miksa is csinál már jó régóta, de az istennek se billen át. Pedig úgy ki tud tekeredni, mint egy kis kígyóKép És igazából a hasról hátra fordulást sem nagyon használja, csak ha időnként eszébe jut. Egyébként ha megunja a hasonfekvést, akkor ordít a játszószőnyegén, nagyon pipa már, közben csak a pocakja ér le a földre, levegőben mindkét keze és mindkét lába, kalimpál, és ettől jól körbefordul. Mint az óraKép De ilyenkor nem ugrik be neki, hogy ő már simán meg tudna fordulni a hátára, és ezzel megszüntethetné ezt a pozíciót...Kép

Hanzika! Reméljük, nem lesz gond Marcus gyomrával. Holnap feltétlenül írd meg, hogy mi volt!

A foggal mi is nyavalygunk, ma először kapott Miksabuckó Dentinox gélt, én úgy láttam, hogy használt neki. Miksa elég nyűgös, ebbe szerintem még ez a vacak idő is belejátszik. A frontokat kezdettől fogva megérzi.

Többiek?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom,
Az ötlet nem rossz, de Robi van már a legjobban Kép Egyébként (kopp-kopp) mindnyájan jól vagyunk már, Regi még kicsit gyenge, végülis két nap után ma evett először, és ma is csak sós krumplit. De legalább nem hányt!

Jót nevettem, ahogy elképzeltem Miksát körbeforogni Kép

Hanzi,
Biztos nem lesz semmi gond! Mindenképp írj! OFF: Andi hívott vmelyik nap, és mesélte, hogy ikrek lesznek....és még ezek után tagadja, hogy nem mesterséges úton???? Kép

Amúgy ma mentünk volna a Bethesdába csípő uh kontrollra, de kértem új időpontot, úgyhogy két hét múlva megyünk. Bár Robi bevállalta volna, de nem akartam szegényt ezzel terhelni. Meg holnapra volt időpontunk útlevél készítésre Máténak, de azt is lemondtam, oda meg egy hét múlva megyünk. Holnap még itthon marad Regi, aztán szerdán talán már mehet oviba, nem? Szerintetek?

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Hanzika! Gondolok rátok! Reméljük, minden ok!

Kriszta, nagyon helyes, hogy gyógyultokKép És Mátét meg sem legyintette a betegség? Ez tök jó!

Miksát azért ne úgy képzeld el, hogy pörög körbe-körbe nagy sebességgel, mint a ringlispil, hanem lassan araszolKép

Képzeljétek, újság van! Miksabuckó a varázsitatótól ugyan úgy ordított, mint a fába szorult féreg, a variábilis cumiból viszont hajlandó volt kajálni!Kép Tegnap eszünkbe jutott, hogy hátha az a baj, hogy nem jön neki eléggé a tejecske a régi cumijából, mert az mégiscsak 3 hónaposig volt kalibrálva. Bár az is rá volt írva, hogy ÉS szoptatott babáknak. Na mindegy, ezen most állítható, hogy mennyire jön a tejcsi, és így ok. Bár csak néhány szívás erejéig tettem a legerősebbre, aztán visszavettem ugyanakkorára, mint a régi cumi, Miksbabucit mégis sikerült átverni, így most ha ezt meg tudjuk ismételni, akkor el fogok menni kozmetikushozKép És fogorvoshoz is végre KépKép

Tényleg, tudja valaki, hogy fogorvos után mennyi ideig nem lehet szoptatni? Már ha ugye érzéstelenítenek, de én anélkül nem vagyok hajlandó...

Jaaj, holnap szuri. Az is gáz, de még méreckedünk is...

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Kriszta,
ezek szerint te már tudod, mi az útja módja, hogy egy baba útlevelet kapjon. Engem is érdekelne a dolog, elmesélnéd?

Szirom,
nekem ez meg se fordult a fejemben. Pedig valamikor nekem is el kellene menni fogorvoshoz. Remélem csak ellenőrzésre, de azért tényleg jó lenne tudni.

Hétfőn délelőtt túl lettünk a 3 hónapos oltáson. Csak egy kicsit sírt, s a lábát már én fogtam le (már nem izgultam annnyira). Hazajöttünk s rögtön belenyomtam egy kúpot. Ezek után csak este lázasodott be. A kúp azt is levitte. Viszont egész délután aludt, estig alig volt ébren.

Ildikó
nildikoka

Ildi,

Kápmegyeren hamar lehet időpontot kapni, itt a teló: 230-66-78, ott nálatok a polgihivatalban is adnak, de ott kb két hét és oda vinni kell képet, kápon meg csinálnak!
Szóval vinni kell az születési kivonatot, a lakcímigazolót és 1000 ft-ot illetékbélyeget. (ott nem lehet venni) És két évre kapják ők még. De, ha felhívod őket, úgyis mindent elmondanak Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Ildikó! A babanet rendelőjében ezt találtam, de az én egyik könyvemben egészen más van. Ott ha jól emlékszem azt írták, hogy kezelés után legalább egyszer le kell fejni és ki kell önteni azt a tejet.

Kérdés:
Szoptatási időszak alatt lehet-e és ha igen milyen módon fogászati kezelést kapni. Gondolok itt a fájdalomcsillapítók utóhatására. A kisbabám 1 hónapos. Lehet-e az érzéstelenítőnek bármi káros hatása a babára?

Válasz:
A szoptatási időszak alatt természetesen lehet fogászati kezelést végezni. A helyi érzéstelenítésben alkalmazott anyagok (injektio) nincs hatással a tejelválasztásra, és a babára sem fejt ki káros mellékhatást. A gyógyszerként tabletta formájában alkalmazott fájdalomcsillapítók esetében lehet káros mellékhatás, azonban ezen a téren rengeteg gyógyszer közül lehet választani. Ezek között természetesen van olyan is, amelyik nem kerül az anyatejbe, így nyugodtan alkalmazható.

Üdvözlettel: dr.e-Fog
www.fogorvos.com

Miksabuckó küzd a fogacskával, szegény kölyöknek most már csak kibújik. De így is olyan aranyos, nem?Kép

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

sziasztok!

ne haragudjatok hogy ritkábban jövök, de délelőtt általában bölcsinem vagyok, délután meg egy csomót rohangálunk. Köszönjük az érdeklődést, a vásárlás jól sikerült, barátnőm még egybenKép, bár már 39 hetes. nagyon izgulunkKép
Mi is jól haladunk, Emam szobája félig kitapétázva, sajonos mostani hétvége kimarad mert nincs fúrógép, de akövetkező hétvégén felfúrjuka gipszkartont és azt is lehet tapétázni, meg dekorcsíkot feltenni. ma a függönyét is megvettem, holnap viszem körbe szegetni. Szóval elvagyunk.

Kriszta!

Én is hallotta,m hoyg az oviban nálunk is hányós-hasm,enős járvány volt/van. Szerencsére ezek pár nap alatt elmúlnak, szerintem mehet nyugodtam oviba ha már tud enni.
Jó hogynem száradt ki, az szörnyű mikro infúzió kell.

hanzi!

Drukkolok hogy ne legyen smemi baj a gyomrával. De hamégis jobb ha felfedezik és tudják kezelni. ez az alvadt vér nagyon rosszul hangzik, nálunk nem volt ilyyen pedig írtó sokat bukott Emma.

Sajnos ő meg most megint olyna krupp gynaús hangokat hallat hisztikor, így m,ost adtam neki köptetőt amitől szegéyn köhög, d enem hurutosna. Úgyhoyg most nem tudom mi van.

Szirom!

Emma is a variábilis cumit hazsnálja, az aventest. de te cska zat hiszed becsaptátokKép Ennek acuminak a neve variábilis, és tudom hogy mi van ráírva, de hidd el teljesen mindegy hogy kapja be, hány csíknál, ömlik belőle mindnenképpen a hamiKépKépKép Azért tudom mert én is régebben vettem és próbáltam, az akkor még 2-es cumit hazsnáló Emmát etetni vele és dőlt ki a száján a tápi. Kép Úgyhogy ő vert át titeketKépKépKép

manó

KépKép
manó

Manó! De legalább eszik veleKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést, Marcussal úgy néz ki, hogy nincs gond. De egy csomót vártunk. Először 1 órát a sebészeten (két doki rendelt, de az egyik csak a saját betegeit nézte), aztán háromnegyedet az UH-ra (az időpontos betegek elsőbbséget élveznek), majd még vagy fél órát töltöttünk bent, mert vissza kellett vinni a leletet a sebészetre, majd átküldtek a csecsemősökhöz. A sebészeten a főorvos vizsgálta a babát, azt mondta, hogy nincs vele gond sebészetileg, velünk van inkábbKép Tisztára, mint a OFG-én a Velich főorvos! Aztán a csecsemős osztályon megvizsgálta egy szimpatikus doki (Simon dr), vettek vért is. Este telefonáltunk, az is teljesen rendben. Úgyhogy ha esetleg megint lesz ilyen, akkor vigyük vissza. Ennyi. Holnap megyünk vissza doki nénihez és vszleg négy hós oltást is megkapja.

Szirom,
Itatócsőrt még Ádám is vett, amikor bajlódtunk az elején az Aventtel, de még nem próbáltam. A variábilisben én sem hiszek, mert a cumik attól változnak, hogy hány luk van rajta. És ugyebár azon ha jól emlékszem alapból három. Max nem olyan intenzíven folyik a 3 lukon át a kaja! Kép Jól néz ki Miksa ezen a képen Kép

Krisz,
Csak nem mentek vhová, hogy Máténak ilyen hamar útlevél kell? Család már teljesen rendben?

Manó,
Ez a krupp gyanú nem hangzik jól Kép De vhol azt olvastam, hogy nálunk még a legtöbb felsőlégúti nyavaja olyan "krupp" gyanús.... bár még nem tapasztaltam, szerencsére!

Lányok, tud vki varrónőt? Az a gondom, hogy a hordozón, meg a szobai hordozó széken is megy szét a huzat és arra szeretnék varratni. Ötlet?

H.

Kép
hanzika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?