Új privát üzeneted érkezett!

Ági, hogy találtál meg a wiw-en??? :roll: (csak nem Fatimán keresztül?!) Visszajelöltelek :wink:

Zsu
svs

Hahó!

Nekünk a jövő heti tali OK, péntek is!!!! :)

Zsófi! Gyógyuljatok!!! Szegény Samu! :( És ti is! Nem is tudom, hogy bírjátok... :? Mennek a gyógypuszik!!!

Etetőszék: nekünk is IKEA-s van! Először úgy voltam vele, hogy megvárom, míg tud ülni, mert nem akartam kidobni egy dönthető etetőszékért 30 ezret. Aztán láttam az egyik barátnőmnél IKEA-sat (Niki basszus nem is vettem észre, hogy nektek is az van :oops: ) és láttam, hogy lehet bele szűkítőt venni. Rögtön mentünk is és vettünk egyet. Most még haza anyumékhoz is azt akarok venni. :) Szerintem nagyon jó!!! És baromi könnyen tisztítható! :)

Utazóágy: nekünk nincsen!!! De ha nyáron megyünk nyaralni, akkor vszünk majd egy no name 10 ezreset!

fatima

Zsu - eltalaltad :) nagyon tetszik a kep ami ott van, nagyon helyes kis csalad vagytok :D

Kép
cica_1

Utazoagyat ha meg meg lesz akcios megvesszuk az elefanibol azt a Cam-ot, a no name is annyiba kerul es ez tetszik na meg taska formaba lehet osszecsukni.

Etetoszek mindjart veszek en is egy Ikeasat... en sem adnek sokat egy etetoszekert. Valamit keresek a neten fabol mert anyosomek mindenkeppen ajandekba akarjak csinaltatni ciki lenne ha jonnek es itt all egy masik :oops:

LEhet hogy osszejon a tali de jo lenne

Kép
cica_1

Ági! Vigyázz!!! A fehér pöttyök az ínyen lehet, hogy szájpenész!!! Mutasd meg dokinak, mert ha az, akkor kezelni kell minél hamarabb!!!

Anzsi! Bocsi, hogy csak most reagálok. :oops: Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalatotokat. :)

fatima

Nelly! Körömváltás??? Ilyenről még nem hallottam! :shock: Ezt szaki mondta vagy csak mende-monda? :P Doki látta Szonja körmét?

fatima

Niki! Csomó a melledben??? :shock: Masszírozd ezerrel és tedd mellre Emmácskát a csomó irányával megegyező irányba. Remélem hamar elmúlik.
Jajjjjjjj most megint kirázott a hideg- eszembe jutott mennyire szenvedtem ezektől a szar csomóktól. :twisted: :twisted:

fatima

FAtima - ez komoly :shock: nem sok potty csak 3 fogacska helyen 3 potty na most megilyedtem mindjar utanna nezek

Kép
cica_1

Fatima, ti is ikeásat vettetek?:)
Azért nem láthattad, mert akkor még másik volt, az kölcsön volt, de az egyrészt batár nagy volt, Emma csak dülöngélt benne, meg terjedelemre is nagy volt, másrészt meg macerás volt a tisztítása. Nekem az ikeás nagyon bejön.

Mondtak még valamit Gekkóban Tarekről?

Kép
niki30

Ági fehér foltot látsz, mert az az íny mögött a fogacska.

Kép
niki30

Jah, alul, de nem tudja leszívni hiába teszem rá.
Túl sokat meg nem akarom rátenni, mert mostmár lefelé kéne szoknia róla, nem rá :!: Kezd kicsit nyűg lenni. Már nem úgy, h. nem szívesen teszem mellre, vagy nehezemre esik, csak a tudat, h. ennyire függ tőlem. Jó, napközben már nem para, mert ha éhes eszik mást, meg végülis enélkül is el tud azért aludni. Bár az esti szertartásos cici (vagy bealszik rajta vagy nem) megvan és erre szüksége van. Sajnos az éjszakaira is, nah ezt kéne beszűntetni.
Meg azért lazább lenne a dolog, ha nem cicizni, májusban szeretnénk ugye Prágába menni és 4 napig nem lesz cici. Most addig vagy leszokik Emma, vagy leszoktatom, vagy kénytelen lesz leszokni, hiszen nem leszek ott. Persze ha visszajövünk, akkor ugyanúgy kellhet neki...

Kép
niki30

Én sem hittem volna, h. 9 hónapi szoptatás után még becsomósodhat a mell. Bassza meg! :evil: :D (elnézést, sorry :oops: )

Kép
niki30

Niki nagyon figyelj tessek maszirozni ha bedurran jaj brrrrrrrrr gondolni sem akarok ra hogy milyen

Kép
cica_1

Jajj Niki! Ismerős az olyan csomó, ami a mell aljában van. Nagyon vacak tud lenni, mert még kimasszírozni is baromi nehéz. Én nem tudtam magamnak. Figyi! Csináld úgy, hogy lefekszel és alulról felfelé a bimbó irányába masszírozd. Talán segít. Más tippem nincsen. :(
Nah jól van akkor! Már kezdtem cikinek érezni, hogy nem vettem észre a fasza IKEA-s etetőszéketeket. :)

Ági! Nem akartalkak megijeszteni!!!! nekünk sose volt szájpenészünk, de akik itt a topikon panaszkodtak, azok hasonló tüneteket írtak le. Reméljük nektek csak a foga jön![/b]

fatima

mikor alulrol volt bedurranva en meg tettem ra meleg zseles ize olyan vacak mell melegitot de szerintem a forro vizes torulkozo is jo, ja es olajjal maszirozd...szerintem

Kép
cica_1

Fatima hat sikerult picit, ha felkel zabal a kolok, es utanna jol benezek a szajaba na nehogy mar most utazas elott valami nyavaja :roll:

Kép
cica_1

Ági, nyugi. Nézd meg. Nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.

Köszi csajok, masszírozás indul! :x :wink:

Kép
niki30

Ági! Tényleg nem akartalak megijeszteni! :( Amúgy állítóülag nem nagy izé ez a szájpenész. Helyileg lehet kezelgetni. :)

fatima

mi leszünk az ikeás etetőszékesek fóruma???
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
niki: masszír!!! én 11. hónapigg szopiztattam samut. van már tervd, h hogyan választod le? én tudatosan csökkentettem hónapról hónapra a szopik számát. 9. hónap napi 3 10. napi 2 11. napi 1 itt már ő hagyta abba önként, mert a tejem mennyisége is csökkent és őt is jobban izgatta pohárból a tápi. (tehéntejet is adtam volna, de nem kellett neki).
kerekpocak

Csajok, apa kimenőzik, 9-ig lefektetem Emmát, úgyhogy gyertek!

Kép
niki30

Zsófi, egyelőre nem tudom hogy lesz. :roll:
Ahogy Te csináltad az elég jól hangzik.
Végülis egyáltalán nem lehetetlen, szépen fokozatosan mindenképp.
Az lenne jó, ha egy-két hónap múlva eljutnánk odáig, h. csak esti lefekvés előtt van cici.
Aztán persze azt is el kell majd hagyni.

Kép
niki30

Mellesleg már alig van a cicimben valami.

Kép
niki30

csajok, megvettük a járgányt!!! Hurrá!!! :lol:

Niki neked is üdv, a wiw-en! :wink:

Mi már csak 3szor szopizunk naponta: reggel, délután és este. Úgy tervezem, h a délutánit elhagyjuk úgy márc. vége felé, a reggelit ápr vége felé, az estit meg júniusban (persze, ha addig kitart a tejci)

Akkor péntek tali!? :lol:

Zsu
svs

Zsu, na tök jó!

Ági: ne parázz, ha szájpenész, akkor is nagyon hamar ki tudod kezelni.

Mi is ikeásat akartunk venni, de közben megkaptuk a tesóméktól a pp-t. A kislányuk már nem maradt meg benne. Nem is gondoltunk rá, de jó hogy van!

Húúú, de nagyon nyügi volt ma Szonja. 3x fél órát aludt egész nap,úgy hogy 3/4 6-tól fent voltunk. :shock: Én nem tudom hogy bírta, én nehezen.

Zsófi: jobbulást Samunak! Kis drága, még jó hogy hamar észrevettétek, és nem lett az mint már nem is tudom kinek a kislányával. Talán pont Kláriékkal volt?!

Fatima: köröm váltás. Dokinál mostanában nem voltunk, szóval nem látta, de egy az egyben úgy néz ki. Olyan mintha a felső réteg jönne, le, csak ez normál vastag köröm. :shock:

Nelly

Kép
breeki

Niki, én még azt csináltam, ha bedurrant a cici, hogy jó meleg vízzel zuhanyoztattam szopi előtt és nekem bevált :)

Zsófi, pici Samunak jobbulást!!!!!
mangó

Keresgéltelek titeket a wiw-en, de nem mindnekit sikerült megtalálnom. :(

Nelly

Kép
breeki

Igazándiból bedurranva nincs. Már nincs is ami bedurranjon. :lol: Jajjjj, annyira visszaesett a cici, h. az nem igaz. Míg volt rendesen tejem, addig legalább volt cicim, de most....pfúúúú. Szar ügy.
Marcsi, a meleg víz az beindítja a tejtermelést. Én már nem akarom, h. beinduljon. :oops: :oops: :oops: Ez van. 9 hónapi szoptatás után ezt kell, h. mondjam. :oops:

Nelly!
Zömbik Nikoletta a becsületes nevem :D

Kép
niki30

Köszi! :D

A cici visszaesést ne is mond. :cry: Én is el vagyok keseredve miatta, olyan szép cickóim voltam, és most?! :cry:

Nelly

Kép
breeki

Megvagy! Hogy téged miért nem találtalak??? :roll:

Nelly

Kép
breeki

Nelly, itt röhögök.
A wiwen a 2 napos vagyok képen olyan sapka van Szonján, amilyen Emmán is volt. Azt hittem ugyanaz, de a rajta lévő csík fakóbb:)

Hogy Te milyen kis szép vagy! Az alapértelmezett kép nagyon jól sikerült rólad.

Kép
niki30

Niki :lol: :lol: :lol: jól leMarcsiztál :D :wink:
tudom, hogy beindítja, de ugyanakkor a csomónak is segít "távozni" vagy hogy is mondjám :) a bedurranst pedig inkább a csomóra gondoltam :)

na jó éjt csajok!
mangó

Basszus, Anzsi ne haragudj! Hülye vagyok. Ez az M betű miatt volt (mangó).
Elnézést.

Kép
niki30

Hat nem tudom hogy szajpenesz-e majd jovo heten (ha nem lesz tobb) elviszem megmutizni a dokineninek remelem nem
Nincs valakinek tapasztalata mitol lenne biztos hogy szajpenesz???? :?:

Hadnagy Agota az en nevem...

Nelli nalunk is nyugi volt hajnali 2-kor ettunk majd hajnali 4-tol nyoszorgott, napkozben 3 orat aludt reszletekbe es most is a lefekves utan 2-szer megebredt nem tudom mi lehet remelem nem lesz beteg... csak annyira sajnalom mert biztos faj valamilye vagy rosszat almodik nemtudom :(

Koromvaltas lovesem sincs de szerintem nem baj az az uj meg szebb lesz :D

Hat nekem kozepes cicik voltak szules elott es meg is maradtak csak most mar logosak UTALOM (mondtam a ferjemnek ha meglesy z a masodik is en valamit csinaltatok neki) - nektek is logosodtak?? :?:

Torna jo volt mar zuhanyoztam megyek alukalni ma apa az ugyeletes juhe...

penteken tali hany orakor is? nekunk jo lenne 12-15 kozott de probalunk igazodni csakhat az orokos alvas problema....

jo ejt agi

Kép
cica_1

Zsu gratula a jarganyhoz johet a kep ahol Emma feszit benne :D

Kép
cica_1

Niki, :oops: elpirultam, olyan aranyos vagy!

Én épp most tanulmányoztam újra a suttogót. Szonja is 2x fenn volt már mióta elaludt. Vigyázz Ági, ezekből könnyen rossz szokások alakulhatnak ki. Szoni már átaludta szépen az éjszakát, aztán kezdődött a keserves sírás - jaj, szegény, jön a foga - aztán az lett a vége, hogy ált. többször ébred éjszaka, fog meg több hónapja még mindig sehol. :roll:

Nekem jóval kisebb lett a cickóm, evidens lógósabb is. Én is mondtam az uramnak, hogy a második gyerkőc után, újjá varázsolom őket, ha lesz rá lé, ha nem tb (ha lesz mg ilyen).

Nelly

Kép
breeki

mg=még

Nelly

Kép
breeki

Jó reggelt!

Az éjszakai alvásról:

A kisbaba éjszakai viselkedésének változása

"A JÓ ÉJSZAKÁT NEM VÉGLEGES ELBÚCSÚZÁST JELENT
Ha az éjszakák váratlanul megint nyugtalanná válnak, ennek oka az lehet, hogy a kisbabában új félelmek alakulnak ki napközben. Az elmúlt néhány hónapban valószínüleg már elkezdett kialakulni benne némi félénkség az idegenekkel szemben, és ennek következtében sokkal inkább csüng rajtunk, mint korábban. Nem mindig könnyü kezelni ezt az időszakot, de ez teljesen normális és egészséges egy kisbaba fejlődésében. Ahogy kitágul a baba világa és megtanul egyedül is mozogni, fokozatosan kezd benne kialakulni az elválástól való félelem azzal a személlyel kapcsolatban, aki számára jelenleg a legfontosabb, akitől szeretet és biztonságot kap. Nagyon erős benne a felfedezés ösztöne, de még nem igazán érzi biztonságosnak ezt az új szabadságot. Éjszaka felébredve minden egyes alkalommal az ágyához hív minket, ezt csak azért teszi, mert meg akarja nyugtatni magát, hogy még mindig a közelében vagyunk. Ne essünk kétségbe, ez csak átmeneti jelenség, amíg leküzdi magában a bizonytalanságot, addig több türelemre és bátorítgatásra van szüksége. Hamarosan megint magabiztosabbá válik, és vissza fognak térni a nyugodt éjszakák is."

Teri

KépKépKép
pruci

Ági, Zsu, Niki! Bejelöltelek titeket iwiw-en.

Teri

KépKépKép
pruci

engem is engem is!!!!!!!!!!!
kerekpocak

Sziasztok!

Nem is tudom mikor írtam...bocsánat. Egész héten egyedül voltam, még éjszaka is. Kornél hajnal 2,3,4,5-kor jött haza és reggel ment el stúdiózni. :( Hiányzott nagyon. Most is alszik még, 6-kor aludt el. :?

Niki: bejelöltelek a wiw-en én is. Nekem is ilyen terhespólóm volt. Gondolom egy helyről. :wink:

Zsófi: szegény Samuka. :( Annyit betegeskedik. Nagyon sajnálom.

Nelly: köszi a jelölést, nagyon jó kis képek vannak Rólad.

Lucusnak növöget az egy kis foga, egyszer már megharapott, de túléltem. :lol:

Luca napközben alszik nagyon keveset. Éjszaka alszik szerencsére. Kopp-kopp. Bár volt most a héten egy bulizós éjszakánk.

Barátnőméknek is Ikeás székük van, nekünk is az lesz. :) Kép

Edis

Kép
ediske

Azt írtam, hogy megszületett az unokatesóm kisfia?
Matykó 3840 g és 57 cm. Ma 1 hetes. :) (bocs, ha már írtam).

Edis

Kép
ediske

edis, de jó, hogy jöttél! luca baba nagyon édes! onokatesódnak nagy gratula!
samu láadozik, lázas kicsit, de a hangulata általában jó. buli megvolt, az túlzás, h marha jó lett volna. (vagy én ördegszem, v ők.. de nem értem h 30 évesen egy beszélgetős borozgatós estén miért kell a fiúk többségének 3 óra alatt csont részegre innia magát??? majd kidőlve horkolni a kanapén... :shock: :shock: :shock: )

melltéma: én mit nem adnék, mndjuk negyed vagy nyolcad ekkora mellekért!! sztem a nagy mellet egy férfi sem szereti igazán. a kicsi formás mellhez sokkal könnyebb öltözni, sokkal vékonyabbnak tűnik az ember, nem kell páncélszerű melltartó, tudsz szabadon futni stb stb. én bárkivel cserélek. baromira (!!!!!!!!!) remélem, h visszaesik a mellem, ha lefogyok a régi méretére, engem az se érdekel ha lóg, csak legyen kicsi. az sem érdekelne ha alig lenne. csak legyek keskenyebb!
a tejcsárdaság nem túl vicces.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

körömváltás: samunak is ilyen furi volt, sztem azért mert még gyengécske a köröm. majd megerősödik.
kerekpocak

Nagy a pangás ma itt, pedig szar az idő.
Mi a tesóméknál voltunk Anyumékkal, nem rég jöttünk haza.

Edis: jó hogy jöttél! Bocs ha már írtad, Apa nálatok is zenész? Nagyon cuki Luca, iagzi mosolygós kis baba!

Zsófi: Samunak jobbulást továbbra is. Az jó hogy a hangulata jó! :)

Lehet hogy te is "öregszel" - szerintem így lassan 2 gyerekes Anyukaként a felelősség érzeted nagyobb - ezért nem érted őket. Hozzáteszem, én sem értem ezt. Mi a jó benne?

Én szerettem, a magamhoz képest nagy melleket, de amúgy nem nagyok. A pasiknak is bejött mindig! :wink: De most, mitha leeresztették volna a lufit. :( Lehetne rosszabb is, de a kiindulási helyzethez képest ez is katasztrófa.

Nelly

Kép
breeki

én megyek találkozni 2 barátnőmmel este :)

mindenkinek jó szombat estét!!!!
kerekpocak

sziasztok!

Mi is egy bekukkara...
Egesz nap csavarogtunk apanak cipot vettunk ami nem kis dolog mert 39-40-es laba van es mindenhol csak vigyorognak...de cipo az nincs na de talaltunk szuper jot igaz nagy dolog volt meggyozni hogy vegyuk meg mert 21 rugo volt - cserebe en nem vettem sportcipot :(

Aztan a baratnomeknel voltunk - gyereket sikerult osszezavarni nem tud mashol elaludni, tapasztalt anyukak ez valtozni fog :?: :?:

Szajpenesz temahoz nincs otletetek - mibol tudnam biztosan hogy az :?: :?:

Ediske nagyon szep Luca baba
Gratula a kis Matykohoz

Zsofi mell temaba teljesen egyetertek nekem sose volt olyan pici mint amilyent szerettem volna :( akinek nagy van kicsi kell akinek kicsi annak nagy mi mar csak ilyenek vagyunk :D

Hat igen en sem ertem a lereszegedest mi jo van abban.... ???? nalunk hazi buli alkalmaval meg nem fordult elo...

iwiw akit megtalaltam bejeloltem :wink:

jo ejt agi

Kép
cica_1

Ági: szájpenész ügyben én is tanácstalan voltam. Egyszer volt szájpenész gyanu nálunk is. A sógornőm szerint az volt, ezért vettünk boraxot, és gézlappal töröltük vele a nyelvét, mert neki ott volt ha volt. Aztán hétfőn elmentünk a dokihoz, aki szerint nem volt a gyereknek szájpenésze. Na most akkor, nem tudom hogy volt neki, csak kikezeltük mire dokihoz mentünk, vagy nem is volt.
A lényeg: fehér foltok a szájban, szájpadláson, nyelven. Kellemetlen, ezért előfordulhat hogy nincs étvágya, vagy nem akar enni, mert fáj neki.

Nelly

Kép
breeki

Zsófi: de jó hogy barátnőzöl!!! Mit és merre csináltok?

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok!

Nahát amennyire vártam ezt a hétvégét, annyira nem úgy alakultak a dolgok.
Az eltervezett turi elmaradt, zárva volt szombaton kivételesen. Du. megnéztük az esküvői helyszínt, csak az étteremvezető elfelejtett szólni, h. 4 után már ne menjünk, mert nem lesz kinnt. Lukra mentünk ki. Ráadásul előtte eltévedtünk....
Aztán este vacsi tesómékkal, sikerült egy nagyon szép helyet választani, csak éppen alig volt választék és igen kicsi adagot hoztak ki. Na szóval. Aztán beszóltam a szomszédasszonynak (anyukáméknál), mert már eldurrant az agyam, h. mindenki bele akar szólni abba, h. ma ne vigyük már a gyermeket élményfürdőzni, mikor taknyos. De már két hete taknyos. Ezt biztos sokan másképp gondolják. Én úgy vagyok ezzel, h. ennyi erővel egész télen ki sem mozdulhatnánk vele. Ha elvisszük is szörcsög, ha nem visszük is fog. De már az egész család ezzel fáraszt, meg h. jót akarnak....én meg beszóltam, én vagyok az anyja, had tudjam már én!
De tényleg, örök életemben hagytam, h. beleszóljanak a dolgaimba (tudom, jót akartak), sosem álltam ki magamért és most, mikor a gyermekemről van szó, most is fogjam be a számat, h. én másképp gondolom.
Ma elnézést kértem a szomszédtól, de cseszett rám.

Ráadásul megbeszéltük, h. egész család megy élményfürdőzni, ehhez képest most nagyon úgy néz ki, h. 3-an megyünk. Nagyon rosszul esik. Meg akartuk mutatni, h. merül Emma.

Szóval cseppet sem úgy alakult a hétvége, ahogy terveztem. És még nincs vége.

Kép
niki30

Zsófi, ezt már én is borzasztó nehezen viselném.
Talán ebből kinőttünk.

Kép
niki30

niki: szegénykém!!!! nekünk is volt nagyon hasonló tapasztalatunk egerszalókon. vigyük- ne vigyük amikor kicsit náthás volt. mi is vittük. 3 hete volt náthás. én is utálom, amikor bele akarnak szólni alapvető dolgokba. ráadásul a szomszéd??? mi köze hozzá??? szóval megértelek! de azért ne keseredj el!! tudom milyen szar, amikor nagyon klassz programot vársz és végül balul sül el. de tuti lesz még jobb! fel a fejjel! jó fürdőzést!!!!
kerekpocak

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?