Sziasztok lányok!
Mi is itt vagyunk! A család együtt volt négy napig, volt is ma reggel sírás, hogy hol van Apa?!!! Ma az idő is elromlott, nekem a kedvem se túl jó, semmi komolyhoz nincs kedvem. Sőt! Most Petikének megengedtem a minimaxot, mert egy kicsit levelezgetni szeretnék.
Ti hogy álltok a mesenézéssel? Nekem Petike nagyon szereti, Panka 2 percig ül, aztán mondja, mondja, mondja a magáét. És ha utána megkérdezem, melyik mese volt, mi történt, akkor tök precízen válaszol, pedig én azt hittem, hogy nem is figyelt. Az a bajom a minimaxszal egyébként, hogy televan reklámmal. És tegnap valamelyik mesében hallottam, hogy "bekente a POFÁMAT"!!!! Én is csatlakozom hozzátok majd meseügyben, mert maradok a régi magyar meséknél. 15-én a Dunán lenyomtak egy csomó Mátyás királyost, Petike tátott szájjal figyelte.
Nála most lovagos korszak van, kapott pajzsot, meg egy fakardot azzal a feltétellel, hogy nem üthet meg vele senkit. És képzeljétek, betartja!!! és azzal alszik! Pannival mi vagyunk a hercegnők, és minket kell megmentenie.
Mi is voltunk kirándulni, meg családi látogatásokon. Pannika hozta a formáját, eltört tegnap egy kis telefonasztalt a barátnőméknél, meg felmászott a favár legtetéje, ahonnan persze az apjának kellett leoperálnia őt. Itthon meg bekente a falat popsikenőccsel, mivel szerinte csúnya volt a fal. Alig bírtam ki röhögés nélkül, mert annyira édes fejjel magyaráz. És ő mindig csak jót akar!!!!
A legjobban azt szeretem hallgatni, ahogy reggel társalognak a szobájukban. Nálunk egy szobában van mind a három, és másznak át egymáshoz, Gézu meg kurjongat. A múltkor Gézu reggel bejentette, hogy Papi, erre Pannika: "Gézu azt mondta, hogy Papi." Petike:"Nincs is itt Papi." És így tárgyalnak!!!
Szerintem sincs olyan, hogy mikor kell átaludnia az éjszakát a gyereknek, nálunk mind a három másképp csinálta. Peti még 8 hónaposan is 2-szer szopizott éjjel, aztán hirtelen átaludta. Pannika 6 hetesen, Gézu 7 hónaposan. Nekem nincs receptem rá, Gézut hagytam nyöszörögni és két nap után rájött, hogy nem nyit ki a tejcsárda!!!
Joe! Ügyesen csináltad ezt az elválasztást! Jó, hogy a gyerkőc is vevő volt minderre! Tudnék mesélni én is az elválasztásról, de nálunk sokkal inkább engem viselt meg, mint a gyerekeket! Petikével egy hetet kaptam a dokitól, hogy apasszam el a tejcsit (napi 6 szopit!), mert félő volt, hogy Pannikát elveszítjük a pocakból. Pannival 5 hónaposan elment a tejem egy fosós vírustól. Gézunál is apasztani kellett, mert BORZALMASAN harapot, de ő akkor 10 hónapos volt. Az a tervem, hogy egyéves korukig szoptatom őket, egyszer sem jött össze, de tök egészségesek!
Angyalka! Tényleg ne idegesítsd m,agad, ezt saját tapasztalatból mondom!!!! Én is nagyon megszenvedtem, de fő a nyugalom, mert azt a gyerek is ÉRZI!!!!!! Én az urtica mellé
kecskerutafű-teát ittam literszámra és bejött!!!!
Dorka! Még a sátortémához! Nem tudom, te milyet kerestél, nekünk egyszerű ikeás sátrunk van (1700-1800 ft) 2 éve, és tökéletes! Még Pannikát is túléli, pedig a tetejéről szokott ugrálni. És este abba rugdosom bele a játékokat, imádnak benne kotorászni, üldögélni! Nézd meg az ikeás oldalon!
Nekünk is volt tejkiütés minden gyereknél! Viszonylag hamar elmúlt, nálunk nem kellett semmit csinálni vele!
Sára! A Sinlacot már kérdeztem, de szerintem azóta nem voltál.
Prücsök! Még régen írtad a gyerekek neveit, mindegyiknek külön története van! A mi családunkban szokás a két név, általában a családból kaptuk a másodikat. Nekem a keresztanyám adta pl. a másodikat. Mi Petikének azért adtuk a Dömötört, mert a férjem nagypapája görög katolikus pap volt, így apósom is az, és náluk a Dimitrisz (Dömötör) nagy szent. Petikét római katolikusnak kereszteltük, de így apósomnak is tettünk egy kedves gesztust.
Pannikának azért lett Ilona a második neve, mert édesanyám is az. Néha hülyéskedünk vele, és Loncinak szólítjuk, de arra is hallgat.
Gézu meg apukámtól kapta a nevét, a Leventét meg a férjem megálmodta.
Na, rengeteget dumáltam! De most nyugi van! Puszi nektek!!!!
Zsu