Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!
Mégegyszer mindenkinek köszönöm a biztató szavakat. Most beszéltem a szülésznővel, akinél a gyerkőcöket szültem (Zsoldosné Etelka). Azt mondta, hogy kész káosz ami van a klinikán.... Nem tud senki semmit, az már biztos, hogy aki július 1. után szül, az már nem választhat kórházat. Ráadásul a II. Klinika nem is kapott Bp-i kerületet. Diósd, Érd, Budaőrs, meg ilyenek tartoznak hozzá. Szóval nem tudom... azt hiszem, az lesz, amit Lini mondott: kórházváltás lesz a vége! Ráadásul ha szerencséd van, és a körzetes kórházban van dokid, akkor is fizetni kell.... állítólag 25 ezer forintot a TB-nek azért, hogy ne az ügyeletesnél kelljen szülnöd, hanem a saját dokidnál tehesd.
Szép! Tényleg azt gondolom, a törvényeket látszik, hogy férfiak hozzák! Arra lennék kíváncsi, hogy ha arra a néhány(?) órára cserélhetnénk,és ők kellene, hogy életet adjanak egy babának, hogy akkor nekik hogy esne, ha idegen pasi matatna a p.....ban!?!!! Épp elég kényelmetlen még így is, hisz abszolút nem élvezetes dolog szétterpesztett combokkal... miközben egy idegen hapsi matat ott lenn.... fekszel pőrén..... rémálom! Szóval még így is, hogy kvázi "ismered" a dokid, hisz X ideje hozzá jársz.... szóval még így is olyan kínos! De egy vadidegen, akit akkor látsz először.....
De ha nem is ezt nézzük, mert végülis akkor azt gondolom nem azon jár az eszünk, hogy kínos-e, meg hogy mi járhat a doki fejében......
Ha csak arra gondolunk, hogy minden előzményt, hogy mik fordultak elő korábban, mi lehet esetleg probléma a szülés során... nos ezeket két tolofájás közt mondod majd el az orvosnak? És ha épp front van és 9-en szülnek egyszerre? Na, akkor mennyi ideje marad ránk? Tudjátok én nem egészen így képzelném a gyermekem világrahozatalát.....
Hát, nem tudom, lányok! De ezzel jól feladta a leckét a kormány.....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok LÁNYOK!!!!!

Újra itthon két hét után! Ráncok kisimulva, idegpályák rendben, kilók nem mozdultak!!!
Egész este olvastalak titeket, jegyzeteltem (mert már rutinos csajszi vagyok) közben és annyi minden érdekeset írtatok!!!!

Szilvi! NAgyon-nagyon gratulálok, sokat gondoltam anyáéknál rád. Még titkon azért szurkoltam, h márc. 8-án szülessen Ákos Levente, mint az én Géza Leventém!!!!! Hát, nem semmi a súlya!!! Nagyon várom én is a beszámolót!!!!!

Piroska! Szia, mi még nem ismerjük egymást, mert pont beutaltam magam anyukámhoz (szanatóriumnak szoktam mondani!). Elsírtam magam, mikor olvastam, hogy mi történt veled!!!! Annyira bátor vagy! Nekem "csak" 3 lurkóm van, és nagyon könnyen szültem őket, de teljesen átéltem a kálváriádat. Kívánom, hogy sikerüljön találnod egy megfelelő dokit!!!!! Miért hagytak olyan sokáig szenvedni??? Nem értem! A halott babánál kezdtem pityeregni..... Undorító ez a reformnak nevezett (jobb, ha nem mondom ki!!!!) xxxx!

Nagyon jól éreztük magunkat Békéscsabán, bár az első héten végig esett az eső. De mégis csak hárman voltunk a három gyerekre. Minden nap elmehettem egyedül valahová. Nekem ez nagyon fontos, mert én mindig együtt vagyok velük és imádom őket, de olyan jó néha nélkülük valamit csinálni. Bejártam a könyvesboltokat, elintéztem a bürokráciát, meglátogattam a barátnőimet, unokatesóimat, tesómat. Soppingoltam is!!!! És közben nem kellett főznöm, nem kellett takarítani - Sára! A rend fogalmát 2 gyerek után kénytelen voltam törölni a szótáramból, mert MEGBOLONDULTAM volna!!!!!! Atomtámadás utáni állapot minden nap! Ég a pofám, de fontosabbak a gyerekek. Szerintem 3 gyerekkel nem lehet rendet tartani!!!
Visszatérve a pihenésre, nekem muszáj évente 2-3-szor így kipihennem magam, mert beleőrülnék különben a hétköznapi rutinba. Pedig nagyon boldog vagyok, csak egyszerűen sok. De a sokgyerekes létről ódákat zengek azért!!!!!!
Gabek- mesélek neked legközelebb, hogyan oldottam meg a 2 picivel az altatást, meg mindent!!!

Közben Gézu 1 éves lett!!!! Volt csokitorta, amin a gyertyát a 2 nagy fújta el. És Gézu befalt 2 szeletet a tortából!!!! És ajándékként fellógott a lépcsőre, majd 14 lépcsőfokot legurult! Azt hittem, elájulok, de semmi baja nem lett két véraláfutáson kívül! :lol: Panni miatt már edzett vagyok, mert ő mindig valami veszélyeset művel. Legutóbb beszorult a feje a kézifék alá.....
Jó éjt nektek, holnap jövök!
Volt végül találkozó??
Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Muzsu: Szia! De jó, hogy kicsit kipihented magad! Tudom én is, milyen fantasztikus felüdülés már az is, ha az ember egy-egy pelenkázást, vagy etetést át tud adni másnak, vagy ha csak fél órával többet alhat.... Apró örömök, de annyira jóóóóóóóóók!
Én is - ha tele a bugyrom - anyuékhoz menekülök... Ők Dunabogdányban laknak, van egy hatalmas kertjük, családi ház.... szóval gyermekparadicsom.... Nálunk még a kert egy szénbányára hasonlít leginkább... de talán most elkezdődik valami... jön a jó idő, nyáron csináljuk a kerítést, előtte kertrendezés... és azért még a házon is van mit csinálni, úgyhogy nyáron a gyerkőcök sokat lesznek anyuéknál. Nálunk az is jó, hogy egy-két napra is el tudja őket vinni, nem lakunk olyan messze, bármikor értük mehetek ha szükséges. Ez azért nálatok nem ilyen egyszerű....
Isten éltesse Gézu babát! Mikor született? Csak mert az én legkisebbem febr. 8-án volt 1 éves. Lehet, hogy találkoztunk anno az UH-on vagy a klinikán mentünk el egymás mellett, egy-egy mosoly kíséretében...... milyen érdekes az élet.....
Szóval a csokitorta bejött a fiatalúrnak? Azt elhiszem! Nálunk az a trend, hogy az 1 éves szülinapi tortát szét lehet püfölni, bele lehet hasalni, szóval bármit lehet vele csináln, az az övé.... Nálunk is csokitorta volt (a többieknek pedig túrótorta). Az összes tejszínhabot lenyalta róla... attól féltem hasfájás lesz belőle.... de semmi! Aztán két kézzel szétpüfölte és végigkente mindenén... de hát ennyi jár! A második szülinapon ez már nem megengedett.....
Sorstárs vagy! Annyira értem és tudom miről beszélsz!!! Uram Istenem! Én amikor (úgy kb. 4-5 havonta) tele szívom magam ideggel, bevonulok a fürdőszobába és jót bőgök..... Aztán megy minden tovább... néha sírok a páromnak, hogy menjünk már el valahova, mert megőrülök itthon, folyton a napi rutin..... aztán augusztusban jön a negyedik..... megint egy évig kényszerpihenő... se mozi, se színház, se csavargás..... a cicit nem hagyhatom itthon..... :)
A rendrakás az tényleg gáz.... nálunk is Hiroshima van..... ráadásul napont kell(ene) porszívózni is, mert hol esik legjobban a kifli? Hát persze, hogy a szőnyegen..... kész őrület....!
Összepakolok, a kicsi jön utánam és tematikusan szétrámol.... mindig pont azt a játékot kell elővenni, amit épp most raktam a helyére.... én amúgy rendmániás vagyok, de ha nem akarok megőrülni, átszervezem az agyamban ezt a dolgot.....
Csak hát, ha én nem csinálom meg, akkor senki! :(

Hú lányok! Úgy néz ki, hogy találtam egy dokit, aki megcsinálja a csaszit! Emlékeztek a Vermes Gáborra? Most a MÁV kórházban oszt. vez. főorvos a szülészeten.... nos, megkerestem és totál nyitott.... :) :) :)
Azt írta (levélben kerestem meg), hogy ebben a fejetlenségben bármit el lehet intézni..... egyébként megírta, hogy ha náluk becsúszna a negyedik baba, megígérte a feleségének, hogy elintézi neki a császárt..... nos?! Mit szóltok? Örülök nagyon! Ismeritek a Vermest? Milyen doki? Én csak látásból ismerem, meg néhányszor megvizsgált, amikor benn feküdtem.
Bocsánatot kérek, hogy ilyen hosszúra nyúlt a levelem, de annyi minden kikívánkozott..... :)
Legyen szép, napsütéses napotok lánykák!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Csak egy rövid bekukk!

Elmentünk nagymamázni a következő napokban! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mindenkinek jó pihenést, napozást, kirándulást, kertészkedést, jó kedvet!!!!!

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Pusszantás!

Kép
anid

Hello!

Zsuzsi, jo, h ujra itt vagy!!! és kipihenten, éljen! :)
Elröhögtem magam a kézifékes jeleneten, bocs, akkor biztos nem röhögtél, csak elképzeltem a szitut.... Panni szép kis kamikaz lehet :)!
En szerencsére nem vagyok rendmanias, csak néha ramjön a rendrakas, ha mar ugy érzem elö kéne venni vmi lapatot, h közlekedni lehessen a lakasban... Esténként szoktam összepakolni, ha V mar alszik. Képzelem mi lehet 2-3 gyerekkel :roll: !

Csajok, mi is lelépünk egy kis idöre! Mindenkinek jo pihenést, sok napsütést, nevetést kivanok!

Pusz: Sara

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Tündi: megköszönöm,ha veszel nekem olyan zoknit.19-20-as, valami fiúsabb színben.Barnás, vagy kékes rád bízom!
És a talin majd lerendezzük.
Előre is köszi!

Mindenkinek jó pihit ebben a szép időben!

Muzsu:már s múltkor is írtam,hogy mi biztosan együtt tapostuk a Klinika folyosóját.
Boldog Első szülinapot Gézunak!

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Sziasztok!!!!
Annyira jó idő van!!!!! És a gyerekek is élvezik, hogy ki lehet rohangálni az udvarra. Csak Gézu is nyomul, és még nem mindig sikerül lejutnia a fűbe.... a többit el tudjátok képzelni. Áldás a kert, és végre van füvünk is!

Erika, Piroska! Biztosan láttuk egymást! Hátha találkozunk személyesen is, és akkor megállapítjuk! Március 8-án született Gézu, de febr. 8 körül már többször kellett bemennem!

A rumliról annyit, hogy ma kinyitottam az összes ajtót a belső udvarra, ami nálunk téglával van lerakva. Kicsit retkes ilyenkor, de gondoltam, amíg főzöm a diétás kosztomat, addig hagy élvezkedjenek a gyerekek. Pár perc múlva rájuk néztem: Panni kihordta a legóvasutat, Petike lekardozta a szárítót, Gézu a virágládában túrta a földet és vigyorgott! Annyira édesek voltak!!!! Nem volt szivem leszidni őket! Amúgy nálunk lehetetlenség volt a két nagyot rávenni arra, hogy ne rohangáljanak be mocskosan a házba, mert a belső udvar speciális helyzetet teremtett. Mi tavasztól őszig ott reggelizunk, ha itthon van Apa, meg hétvégén is, ott lehet a zsírpárnáimmal napozni, meg ilyenek. És ezért nem lehet percenként cipőt váltani. Botrányos állapotban van a szőnyegünk ezért a nappaliba. Ilyenkor mindig apukám jut eszembe, hogy azt mondta nekünk, ha valamit eltörtünk, vagy tönkrement: a tárgyak vannak értünk, nem mi a tárgyakért! Persze sajnálom, hogy a szőnyegünk szép lassan kidobásra ítéltetik!

Piroska! Nagyon jó ötlet ez az elsőéves szülinapi tortanyomkodás!!!! Ha lesz negyedik, lenyúlom az ötletet!!!! Én a tejszín miatt aggódtam egy kicsit, mert a csokikrémbe anyuci tesz egy felvert tejszínt, és Gézu most evett először tejszínt. De nem hajtotta meg, csak ő nagyon ekcémás. Minden gyerekem ekcémás volt másfél éves koráig.
Amúgy mi is vágyunk nagyon a férjemmel valami jó kis programra, amire csak ketten nyomulhatunk. Talán nyáron összejön egy hosszú hétvége! Szilveszterkor voltunk kettesben Debrecenben Tankcsapdán, de akkor még egyszer szopizott Gézu-gyerek, így délelőtt már siettünk vissza anyáékhoz. De az is olyan jó volt, mert koncert után kettesben lehettünk!!! Nekem nemcsak a szex a fontos, hanem a nyugodt beszélgetés is, meg a férjemmel is szeretnék többet foglalkozni!!

Sára! A kézifékes ügyet Apa vette észre, mert a kertben hallotta, hogy Panni valahol jajgat. Nálunk ez nem kelt különösebb feltűnést, de utánajárt a dolognak. Aztán jött nevetve velem is közölni, hogy Pannika az autóban akart játszani, de hogy tudott oda beszorulni???? Különben én a legtöbbször nevetek, mert a gyerekek akkkor nem ijednek meg, és úgy próbálom a mentőakciót végrehajtani! A Sinlacot miért adod? Hányt?

Na! Felébredt a két kicsi!! Akkor most ennyi, majd holnap folytatom!!!! Megyünk vásárolni!
Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Erika! Most jöttem rá, hogy te hsz-t olvastam a Börzsönyi vagy Szabó topikon!!! Csak akkor még itt nem írtam, hanem mint olvasó működtem!
Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Sziasztok

Muzsu
az osztályon sajna bizti nem találkoztunk, igaz én február 18-ra voltam kiírva, de január 6-tól élveztem a kórház vendégszeretetét, és 26-án császároztak meg, és mi február 1-jén már haza is jöttünk.
de az lehet hogy előtte valamikor a vérvételeknél (sajna voltam párszor a cukor miatt), vagy az UH-nál láthattuk egymást, vagy az Ambrus dokira várakozóknál.

Szia

Erika

tényleg nem tud valaki valamilyen kiskaput a Klinikához? Sajna nem oda tartozom (+ még más megye is), így állítólag nem csak a szülésért kéne fizetnem a 30%-ot, hanem az én ellátásomért is fizetni kéne, így valszeg ha 22-én is minden OK az UH-on akkor marad a helyi (egomi), pedig itt nagyon nem szeretnék még látógató sem lenni, nem hogy más!

Kép

Kép
erika13

Erika: a kiskapu az lehet, amit én is tenni fogok. Bejelentkezem vk-hez, aki körzetbeli. sztem ezt minden normális imerős megérti... nem megszállásra készülsz, kitúrni sem akarod Őt az otthonából... csupán szorult helyzetben vagy és kell a segítség! Az a kérdés, van-e ismerősöd, aki Diósd, Érd, Tárnok, Budaőrs (stb.) körzetében lakik? Nekem szerencsém van, mert az egyik barátunk Érdi.... Meg akad egy Tárnokon is....
Bár én most a MÁV kórházhoz húzok.... a csaszi miatt... A dokim a Várbíró kicsit besz..i, nem vállalja csak komoly orvosi indokkal. Az meg nekem nincs.... fentebb, biztos olvastad.... szóval a MÁV-ban van most a Vermes.... ő is Sotes volt még 2004-ben amikor a lányommal feküdtem benn, ő volt az osztályvez. orvos.
Szóval keress ismerőst abból a körzetből. Így legalább a 100 rugót megúszod. Állítólag a szülésznőért nem kell fizetni...... csak priviben... már ha simán szülsz.... és azt akarod, hogy a válsztott legyen ott.... a dokiért viszont igen.... ki van ez találva rendesen!
De tudjátok ez is olyan, mint amikor eltörölték az abortuszt..... aki akarta mindenképpen elérte a célját... tehettek az okosok bármit. Mindig vannak kiskapuk, csak meg kell őket találni.
Amúgy nem hiszem, hogy ezzel a módszerrel megszűnik a hálapénz intézménye... mert ugye ezért találták ki....?....
Inkább csak az orvosok mennek külföldre, mert ennyi pénzért nem éri meg nekik a sok ügyeleti időben beesett kismamát ellátni.... vagy hát olyan is lesz az ellátás minősége..... de erről inkább ne beszéljünk.... az viszont tény, hogy a kiskapukat gyakran kell majd olajozni, mert sokat nyitogatjuk a jövőben......
Szerintem együtt feküdtünk....
Én is jan. 26-án kerültem be és február 12-én mentem haza...... 8-án szültem, onnantól a gyerekágyon csoszogtam, előtte a terhespathológián...

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Erika: bocsi, rögzítettem: pont elkerültük egymást..... :(

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

muzsu: tündériek a gyerkőcök! Az enyémek is ilyen kis rosszcsontok, de azért nekem kicsit könnyebb a helyzetem, mert a legnagyobb 6 éves, a középső 2,5 a kicsi 1 éves. Szóval azért már nagyobbak.... vagyis hát, más elosztásban, de a Danus segít a kicsiket irányítani, ő már nagyfiú....
Mindenkinek kellemes pihenést a hosszú hétvégére, és kerüljétek el az "ünnepségek" helyszíneit!!
Szomorú, de talán még megérjük, hogy elvihetjük a gyerekeket a Nemzeti-hez meghallgatni a Nemzeti dalt..... egyszer.... talán....

Puszi!
Piroska

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok :):)

Irtam vagy két napja egy jó hosszút, de mire elküldtem bemondta az unalmas a drága babanet :evil:

Igy most rövid leszek :wink:

Muzsu

Üdv újra a taposómalomban, megértelek a felüdülés kérdésében nagyon, igaz én csak két gézengúzzal nyomom az ipart, de nekem már az is megváltás szokott lenni, ha a nagyot egy kicsit elviszik a nagyszülők, bár mostanában a kicsi is nyitogatja a szárnyait rendesen, sokat tanul a bátyjától :P :lol:

Ami a korházhoz tartozást jelenti én is azt tudom javasolni amit Piroska mondott, kell keresni valakit akihoz ideiglenes cimmel be lehet jelentkezni, hogy a körzethez tartozzál. Viszont egyet nem értek (meg még mennyi mindent nem ) azt igérték hogy három korház közül választhatunk, akkor most a másik kettő hol van??????

Tegnap nézte valaki este az RTL hiradót?, nah ott elég érdekes ellentmondásokat vázoltak fel: pl a sebészeti ellátást a szent imrére bizták, de az anesztiziológiát átrakták a jánosba, riporter jogosan kérdi: egy pl vakbélműtét elött a pácienst el fogják altatni a jánosba és ugy fogják áthozni majd mütétre ??? Nem nonszensz??? Megint átgondolatlanul, össze vissza kapkodva csináltak valamit, csak azért hogy elmondhassák hogy csináltak valamit.....

Minden pihenő családnak nagyon jó hétvégét, napsütést, jó időt kivánunk :)

Mi a kertből probálunk használható területet csinálni apával, tegnap mikor egy sarkot végre kirámoltunk annyira boldog voltam, pedig aztán néha már azon gondolkodtam hogy ha valamit elmozditunk a kupiban, akkor még máig harcoló szovjet alakulatot is találunk alatta....
Izomlázam már most van, mi lesz itt még vasárnapig ? :wink:

Tali akkor jövőhéten esetleg??? Ebben a klasz időben jó volna egy közös progit csapni :)

Most balra el, mert a férfiak éhesek és ennek hangot is nyilvánitottak, pedig még szinte ki se nyitották a szemüket már a reggelit reklamálták :)

puszi

Ági és a fiúk

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok

Mandala
az a nagy baj, hogy nekem arra senki de senki nem lakik, még ismerősöm sem, nemhogy rokon!
az orvossal szerintem meg lehetne beszélni, hogy pont akkor szüljek mikor dolgozik, de a kórházat fizetés szempontjából sajna akkor nem lehet.
és január 26-án melyik szóbába kerültél melyik ágyra? Mert én a nővérpulttól jobbra a 3. szobában voltam 6-ágyasban, az 1-es ágyon a csapnál, és ha jól tudom még aznap odaadták másnak, mert akkor másnap találkozhattunk mikor mentem a cuccomért ami az ágy alatt volt addigra.

Sziasztok

erika

Kép

Kép
erika13

Sziasztok!

Nagyon régen jelentkeztem,de ennek az volt az oka hogy időközben 02.23-án megszületett a kislányom Flóra.
Nagyon könnyű szülés volt hisz 16.30kor feküdtem be a vajudóba és 18.40-kor megszületett. :D :D Roham szülés volt,igy a doki (Dr.Gidai)nem is ért oda csak a varrásra.
Sajnos voltak nehézségek az elején hisz besárgult a kislányom nem akart enni sokat veszitett a sulyából,de most már szerencsére minden rendben és szépen gömbölyödünk.
Sajnos a klinikáról nincs jó véleményem nagyon rossz körülmények között voltunk,a nővérek le se sz..rtak,egyedül a csecsemős nővérek vettek emberszámba,de nem baj már ezen is tulvagyunk.

Remélem mindenki jól van!!!
Puszi

Kép
Kép

Judit
vmogyi

Sziasztok !!!!

Olvasgattalak titeket és szeretném megkérdezni ,hogy hol lehet megnézni ki hol szülhet (ill. szülhetek e a II.-es Nöin)????
Hol kell laknom ahhoz ,hogy ott szülhessek egy vagyon nélkül ??? :wink:

A fiamat is ott szültem két éve nem épp probléma mentesen, így csak a dokimban bízom és szeretném a második babát is nálla szülni (kb.augusztus végén) !

Köszi előre is !!!!

Üdv.:Judit

ui.:szomorú,hogy ilyen törvényeket hoznak odafenn és nem gondolnak bele milyen következményekkel van ez a leendő és a bővülő családokra !!!
Mert nem mindegy ,hogy hol-kinél szül az ember !!!
Persze ez őket nem érinti !!!!! :oops:
babi24

Megint én !!!!

Sikerüt megtalálnom idő közben a keresett infót és szerencsém van, oda tartozunk !!!!!! :D
Mi Dunaharasztin lakunk ha ez segít ,,ismerős" ügyben valakinek !!!

Jó babázást mindenkinek !!!!!

Sziasztok !!!!

Judit
babi24

Sziasztok!

Gratulálok minden újdonsült Anyukának és Babának! Sök örömet, erőt, egészséget és sok-sok tejcsit kívánunk!

Ezerrel tanulok márc 23.-án szigorlatozom.
Eddig Botival egész nap a levegőn voltunk, kirándultunk, játszótereztünk vagy egyszerűen csak sétálgattunk, jól éreztük magunkat. Most meg gyerek nélkül egész nap ülök a szobában és bambulom a könyveimet. :shock: Úúúúúgy szeretnék már túlleni rajta!!

Képzeljétek Botit elválasztottam!
Kb 1 hete szopizott utoljára. Én is sokszor már nyűgnek éreztem, no meg olyan furi volt , mert már olyan nagyfiú.
Igazából éreztem, hogy eljött az idő. Anno még én rettegtem az elválasztástól, féltem tőle. Ez most hülyén hagzik, de azt hittem, hogy csak azért ragaszkodik hozzám ennyire. Mostmár tudom, hogy nem! :lol:
Szóval mi úgy csináltuk, hogy napközben mindig jöttünk mentünk, így lehetősége sem lett volna a szopira, de igazából eszébe sem jutott.
Maradt a reggel-este szopi. Ez is sima ügy volt, mert az utóbbi időben már nem aludt el cicin, szóval az esti szopi után is ment a kiságyba és ott aludt el. Semmi megrázkódtatás, sírás. Pesze mikor láttam rajta, hogy most nem fog menni, anyásabb a szokottnál akkor még néha-néha kapott.
A reggeli szopi elhagyásánál pedig csak arra kellett figyelni, hogy felkelés után elkerüljük a mi hálószobánkat. Akkor nem jutott eszébe. Egyből mentünk játszani vagy reggelit készíteni.
Én nem határoztam el semmit, hogy többet nem kap cicit vagy ilyesmi csak igyekeztem kerülni a szitut. Ha kérte adtam neki.
3 hét alatt teljesen elhagytuk a szopit 0 sírással. Tök örülök! :lol:
Nem gondoltam volna, hogy ennyire sima ügy lesz. :D

Sok gyerekes Anyukák! :lol:
Olyan jó olvasni soraitokat, mikor bepillantást engedtek a nagy családi élet rejtelmeibe, dolgaiba :lol:

Joe

Joe

Kép

Kép
joe

Sziasztok!

Adok egy linket, itt megnézhetitek, ki hova tartozik szülés szempontjából.

https://www.oep.hu/kisterseg/index.php

Nyissátok meg, és rajta lányok! Lehet zokogni, őrjöngeni és gondolkodni a hogyan továbbon, ahogy anno én is tettem......
Mint már fentebb írtam, Tárnok, Érd, Budaőrs, és ezek szerint Dunaharaszti (Babi24 Isten adott nekünk!) is a SOTE II-höz tartozik. Elkeserítésként írom, hogy budapesti kerületük NINCS! Azt ne is keressetek! :(
Nekem Tárnokon vannak barátaim..... valszínű hozzájuk jelentkezem be.... hacsak nem megyek át a MÁV-ba.... van köztetek vk, aki a MÁV-hoz tartozik? Cseréljünk barátokat! :) :) :)
Jópofa dolog..... csak egy képviselő úr (aki támogatta ezt a kórházasdit....) lenne a helyünkben...... csak addig, amíg kiszolgáltatott helyzetében odatartja...... és "ugyan már, ne nyögjön ennyire, nem fáj ez annyira!" kijelentések között vajúdik végig (jóesetben!!!) 6-8 órát! Csak tudná meg!!! Csak érezné!!! Nem többször, csak egyszer!!!!!!!!!

Joe: Köszönjük szépen a kedves sorokat! Bepillantást engedünk? Szerintem örömmel tesszük, itt legalább megértésre találunk, mert nem mindig megy ilyen flottul ám az élet nagycsaládoséknál sem! :) De össze lehet rendezni a sorokat.... azt kívánom és tényleg nem rosszindulattal, hogy tapasztaljátok meg mindannyian, mert tényleg egy csoda! Nehéz, nem mondom, hogy nem. De higgyétek el egy gyerkőccel is van épp annyi felelősség, mint hárommal, esetleg néggyel. A logisztikai érzékünk fejlődik az idők során, az tény.... de ha nagyobbak a manók, már könnyebb az élet... És az a sok élmény és szeretet, amit kapunk Tőlük az megéri a fáradtságot! De ezt Ti is mind tudjátok, hisz édesanyák vagytok!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hahó Jányok!!!!?????

Joe: örülök,hogy bekukkantottál!
Készülj a szigorlatra!
Egy kalappal :lol: :lol: :lol:

Mandala: olyan jó olvasni,hogy ilyeneket írtok Ti nagycsaládosok!

Bünti lesz Mindenkinek :twisted: :twisted: :twisted:

Na,jó kegyelem van,mert gyönyörű az idő :P :P :P

Szép Napot!

dorka24

Megint én :oops:

Mandala:tudnál segíteni a fájl letöltő programban?Miket kell bejelölni?
Eléggé analfabéta vagyok hozzá :oops:
Mentségemre,hogy most tanulgatom.

Az előbb bunkó voltam :oops:

Vmogyi: nagyon sok boldogságot a kis Flórához!!!!

Ági: Ti is kertészkedtek?
Tegnap minket is elkapott a láz, a Norbinak még a kis fütyője is fekete volt :lol: (ruhán és peluson keresztül)
Nagyon tetszett neki,hogy kapirgálhatott,szórhatta a földet.

Tali?
Jövő pénteken?(23-án?)

Joe: Boti hatalmasat nőt!

Na megyek tágítom én is a fejemet,amíg alszik a kis vöcsök.

dorka24

Hát sziasztok!
Újra köztetek. Végre van internetünk, na meg egy szusszanásnyi időm. Köszönjük a gratulációkat, nem olvastalak el Titeket, de azért láttam hogy írtátok.
Elég körülményesen alakultak a dolgaint, de inkább nem írom le, nem szeretném a nagy nyilvánosság elé tárni. A lényeg jól vagyunk, és próbálunk rendszert vinni az életünkbe.

A születéstörténet nem egy nagy szám, mármint érdekesség szempontjából, mert amúgy persze hatalmas, hogy végre itt van közöttünk a Janka. Csak programozott császár lett a vége, mert ugyanúgy nem akart lejönni ő sem, mint a báttya, és úgyanúgy zárva volt a méhszájam még a kiírt időpontban is. És még az is egyforma volt hogy megint altattak, mert az Eda-t kétszer próbálták de nem sikerült. De így legalább tényleg mindkét szülés egyforma volt :D Csak épp mondtam az Áginak, hogy arról nem volt szó, hogy a 2. császár után egy "kicsit" rosszabbúl érzi magát az ember. De jó volt, mert műtét után egy pár szopizásnyit mellen lehetett a manóka. És miután megkaptam végig velem volt.
És az tényleg igaz, hogy a gyerekágyon van jobb és bal oldal. Két éve a balon voltam, és le se tojtak, most a jobbon és Ica nővérrel az élen nagyon rendesek voltak.

A körülmények miatt volt egy kis mellgyulladásom, 2 napig 40 fokos lázzal, úgyhogy most próbálom visszahozni a fejenként 160 ml-t a mostani 50-70ml-ről :cry: Az urtica kúrát már csinálom, a teával együtt, de várom a további ötleteket is, mert egy kicsit ki vagyok, hogy megint ott járunk (teljesen már okból) ahol két éve a Jencikénél. Legalább ez ne legyen már ugyanaz.

Remélem mindenki jól van, és nem betegeskedik senki. Mostanság biztos nem tudok majd visszaolvasni, ugyanis hétfőtől egyedül leszek a két manókával, és hát a Jencike mellett érdekes lesz.
Amúgy a Jencike nagyon jól viselte míg nem voltam itthon, és imádja a hugiját, annyira, hogy ha ő sír (ami szerencsére ritkán van) akkor vele együtt sír, mert nem szereti ha sír. Még nem igazán fogta föl, hogy ő így jelez mindent.

Na megyek is, próbálok sűrűn jönni,

puszi

Kép
Kép
angyalka2

Sziasztok!

Mea culpa, jó régen jártam itt közöttetek.

Kedves Szilvi! Isten hozta Ákost!

Angyalka, gratulálok Jankához! Kívánom, hogy legyen sok tejcsid, de ha a tápszer is beütne, azon se ess kétségbe. A szeretet a lényeg, nem az anyatej :wink:

Renáta! Ne aggódj a tejpöttyök miatt! Robika arcán is kb ilyen idős korában jöttek ki a pötyik, és nagyon csúnya volt neki is. Én mindenfélével kenegettem, de talán legjobb tényleg, ha nem kened semmivel. Nehéz ellenállni, mert a szép babapofi oda van. Talán a kenegetés volt az oka, hogy Robinál olyan sokáig fennállt a dolog, és ki-ki újult. Azt hiszem kb. 3 hónapos kora utánra múlt el totál. Most viszont már igazán szép kis arcocskája van, 'szal no para!

Mandala! Remélem minden összejön (kórház választás, császi), úgy ahogy szeretnéd. Ez a sok "reform " igazán nem hiányzik, hisz vannak itt feledaatok anélkül is. Milyen érdekes, hogy pont Budaörs, és környéke tartozik a Sote II.-höz :shock:

Joe! Ügyik voltatok az elválasztással. Én is leválasztottam a napközbeni szopikat, már csak a reggel-esti van. Nálunk sem volt nagy gebász, most Robi cumizik cici helyett. A cumit magától kutatta ki, még leválasztás előtt a játszódobozából, és adódott az ötlet, ha már ennyire ízlik neki, akkor cici helyett is megfelelhet. Mellesleg jól jön a cumi néha, amikor napközben kiabál. És immár külön szobában szundikál a fiatalúr. Reggel 6 körül így is felébred, de néha visszaalszik. Így jobb lett nekünk is, meg neki is.

Norbinak boldog első szülinapot! Oly furcsa, már az én fiam is közelebb van az első szülinaphoz, mint a nulladikhoz :)

Most lépek, pusszancs mindenkinek! Teljen jól a 7vége!

KépKép
toreau

Sziasztok!

Bocsi, hogy így eltűntem, de teljesen el vagyok havazva, betegségek fősuli, beadandók, szakdoli, háztartás, férj, stb.

Mandala, én Vermes dokinál szültem mind a két gyerkőcömet, ha van kérdésed priviben szívesen válaszolok rá. Email a profilomban.

Mindenkinek szép hétvégét!

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Sziasztok!

Hú de rég voltam...némi internet problémánk adódott a házban, de már okés.

Angyalka, Vmogyi gratulálok Nektek és a picúroknak is!

Szomorúan vettem tudomásul, hogy mi sem tartozunk a klinikához, de sebaj vannak érdi barátaink. Igazából abban bízom, hogy mire a kistesót beütemezzük, addigra visszaáll minden a régibe- bár ha jobban átgondolom, hiú ábrándnak tűnik. Osztályokat megnyitni sokkal nagyobb költég lenne, mint üzemben tartani. :cry:

Mi nemsoká három hónaposak vagyunk, pici lányom három hete átalussza az éjszakákat, sőt nem is akar felkelni. Fél tízkor én keltem őt, mert már nem bírok magammal.
Szóval nem lehet egy szavam se, remélem ilyen jó marad az alvókája.
A hétvégén visszük babaúszásra. Nagyon izgulok hogy, tetszeni fog-e neki, bár a fürdést imádja, úgyhogy gondolom hogy álvezni fogja. Úgy emlékszem valaki vitte közűletetek úszni a picúrt, de már nem emlékszem ki volt .:oops:
Szóval ha van tippetek hogy mire figyeljek, örülnék neki. :D

Holnaptól hideg jön, egy ideig vége a hosszú sétáknak. Pedig már kezdte megszeretni.

Jó éjszakát mindenkinek!
endy

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!

Megjöttünk!
Jó volt csak fársztó, nekünk minden nagyi és rokon egy kupacban van és ilyenkor, mint a véres kardot hurcoljuk Katánkat körbe a családon! Ez van! :twisted:
Ez jó is,meg rossz is. Próbáljuk úgy nézni,hogy azért ennyire fárasztó,mert még élnek az én nagyszüleim is! :D
Gyerek ilyenkor teljesen kidől, este anynira sajnáltuk felkelteni 7kor, de muszáj volt, mert már két napja nem fürdött. A nagyinál a kutya si használja akádat és hát én nem szívesen fürdettem, két este próbáltuk a belógatom a zuhany alá című esti műsort előadni, de nem volt sikere! :lol: :roll:
De 9 kor már aludt újból reggel hatig, s most is alszik!

Képzeljétek elindult a bútorokba kapaszkodva!!!!!Ezért ma már túl vagyunk egy üvöltésen!
:oops:

Ha a SOTE nem kapott pesti kerületet, és ahova én tartozom kórház még nem üzemel, én hol csináltassam meg a lombikhoz a vérvizsgálatokat? :shock: :shock: :shock:
Meg egyáltalán?
A dokim azt mondta, hogy 3 kórház közül lehet válsztani, a 3. tutira a SOTE, mert egyetemi, kiemelt kórház! S minden pesti mehet oda! Megyek telefonálgatok!

Angyalka
Roppant idegesítő dolgot mondok most,ne haragudj meg érte!
Nyugodj le!
(Ez,jó,mert nem olvasod majd :wink: )

Ha így sem megy, akkor táppal is felnő a ygerek, ezt csak azért merem leírni,mert ezt a tej miatti parát én végigcsináltam és nem éri meg! Mármint a para,nem a tejcsi!

Joe
Mit is tanulsz?Elfeljtettem! BOCSÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ! :oops:
Boti akkor már teljesen okés?

Most megyek,mert szalad a ház,még a soproni kiruccanás cuccai is ott vannak! :oops: :oops: :oops:

TALIZZUNK!!!!!!!!!!!

Kép
anid

Szép jó reggelt mindenkinek! Csak azért is, hátha az lesz!

Remélem mindenki kipihente magát ezen a hosszú hétvégén. Én személy szerint már alig vártam hogy hétfő legyen,mert már nagyon elfáradtam... rokontól- rokonig. (mint Anid). Ne meg ha itthon van apa akkor két gyerekre kell vigyázni. :lol:

Renáta: Tejpötyik nekünk is voltak. Amíg intenzíven szopott Imi, szinte végig. :( De nekünk egyébként is nagyon érzékeny a bőrünk.

Anid: Nagyon ügyes Kata hogy már a bútorok mellett lepeget. A hétvégi holmik kipakolása várat még magára... mert most minden lélpését követed Katának, gondolom.( na ezt jól megfogalmaztam)

Dorka, Prücsök: A tali előtt akkor megveszem a zoknit és viszem.Kivéve, ha most péntekig lesz a a talli és Budaörsön, mert oda nem tudunk kimenni, mert apa Londonozik. :(

Jah, képzeljétek! Imi imádja a citromot. :shock: :shock: :shock: Magában etten és kinézte a számból, gondoltam egy nyalásba nem fog belehalni, odatettem a szájához (várva a fancsali pofi vágást) Erre a gyerek rezdületlen arcall elkapta a citromot, kitépte a kezemből és szopizta befele. :shock: :shock: :shock: Ugye nem lesz tőle baja??? Végül is C vitamin az nem árthat. Azóta nem jött ki rajta semmi kiütés, így akkor nem lettünk rá alergiások, ugye?

Na még egyszer: Szép Napot!!! Hátha meghallja a nap is!

Tündi és Imi

Tündi
Kép
Kép
_manó

Sziasztok!
Mi is el vagyunk veszve, most éppen Anyuéknál nyaralunk.
Endy:
A babauszi minket is érdekelne. Hová viszitek? Számolj már be róla, hogy hogy tetszett nektek! :)

Mikortól kell a babának átaludni az éjszakát? Ugye nem vagyunk elkésve ? Panna 4-5 óránként ébred enni, de van, hogy 3 óránként... Ez jó? :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Tündi,
Nagyon édes Imi sapós képe! :)
A zokni teljesen jó lesz a köv. talira.
És csatlakozom a nap előhívogatósdihoz! Bár tudom kell az eső is, de essen éjjel, az nem zavar. :?

Mi csak 3 napot voltunk otthon és szintén nagy családlátogatás volt, de szerencsére a vasárnap már a pihenésé volt itthon. Át is adtam magam a kertészkedésnek a gyönyörű időben, miközben Blanka aludt. Aztán meg a szomszédaink elvitték sétálni. :) Tök rendesek voltak (és legalább gyakorolták a 2 gyerekes sétát), a kislányuk mondta is, hogy ne hozzák vissza Blankát. :D Édes pofa.

Blanka múlt hét óta kiskakas lett, és reggel 5-kor kel. Szerencsére ma visszaaludt 6-ig, de valahogy le kéne róla szoktatnom. A hétvégén hirtelen 3 alvós könyv is rám szakadt, bár már legalább 2 hete nem olvastam egy betűt se semmiből...

Mágnes,
Szerintem 2,5 hónaposan teljesen jól alszik Panna, neki még nem kell átaludnia az egész éjszakát. Talán 6 hónapos kor körül jön el ez az idő.

Na most alvásidő van, megyek.
Szép napot és NAPOT mindnekinek! :)

Prücs

prucsok

Sziasztok!

Mi is megjöttünk a kiruccanásból, nekünk jól telt, sokat aludtunk, mármint mi szülők. Ugyanis a Drága első nap reggel 4-kor (!), 2. nap 5-kor, 3. nap fél hatkor kelt! Szerencsére anyu megmentett minket és foglalkozott Sanyikával, mi pedig aludhattunk kedvünkre.

Mágnes! Szerintem nincs előírva, hogy mikor aludja át a gyerkőc az éjszakát, gyereke válogatja. A szerencséseknek nagyon hamar, a kevésbé szerencséseknek (mint amilyenek mi is vagyunk) háááát, egyszercsak. Az átlag szerintem kb fél éves kor környékén van.

Anid! Gratula a nagylánynak, nagyon ügyes!

manó! Én is adtam Sanyikának mandarint már elég hamar és semmi baja nem lett tőle!

A tali szempontjából nekünk a szerda nem jó, de bármelyik másik nap igen! Többiek???

Megyek, rám is vár egy kis pakolászás...

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
huncut

Sziasztok!

Üdv a régieknek!

Endy:mi jártunk babauszira,de csak 4 hónapos kortól lehetett.
Gratulálok az átaludt éjszakákhoz!

Anid:gratulálok Kata új tudományához!

Manó:persze,hogy jó következő talira,bár addigra lehet nagyobb zokni kell :wink:

Örülök,hogy mindenki kicsaládozta,pihente magát!

Most már tessék a pakolászás mellett irogatni is!

Gabek?Rita?

dorka24

Vmogyi: ezzel már rég tartozom: Gratulálok a gyönyörű kicsilányhoz! Ha nem bánod lekoppintom.... ilyet szeretnék én is... pont ugyanilyet! :) :)

Dorka: ne haragudj, hogy nem válaszoltam a kérdésedre, de most nagyon-nagyon be voltunk havazva esténként... sz...at az OTP.... ezzel ment el az utóbbi jónéhány esténk a párommal, szóval a file letöltő programmal kapcsolatban én sík h...e vagyok, a párom szívesen segít bármiben, vmlyik este visszatérünk rá. Ha megjavul az MSN-em (most betegeskedik), szerintem live-ban megbeszéljük mit kell csinálni és hogyan..... jó így? :)

Endy: babaúszás hogy alakult? :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Bocsi, hogy így belekotnyeleskedek, de engem is nagyon izgat a kórházas hovatartozunk téma. Az ideiglenesen bejelentkezni máshoz ötlet nekem is eszembe jutott, de akkor a kiskönyvbe melyik védőnőnek kell pecsételni? Itt nem lehet "bebukni"? Mert abból egyből kiderül...

További szép napot mindenkinek!
pannani

Sziasztok lányok!

Mi is itt vagyunk! A család együtt volt négy napig, volt is ma reggel sírás, hogy hol van Apa?!!! Ma az idő is elromlott, nekem a kedvem se túl jó, semmi komolyhoz nincs kedvem. Sőt! Most Petikének megengedtem a minimaxot, mert egy kicsit levelezgetni szeretnék.
Ti hogy álltok a mesenézéssel? Nekem Petike nagyon szereti, Panka 2 percig ül, aztán mondja, mondja, mondja a magáét. És ha utána megkérdezem, melyik mese volt, mi történt, akkor tök precízen válaszol, pedig én azt hittem, hogy nem is figyelt. Az a bajom a minimaxszal egyébként, hogy televan reklámmal. És tegnap valamelyik mesében hallottam, hogy "bekente a POFÁMAT"!!!! Én is csatlakozom hozzátok majd meseügyben, mert maradok a régi magyar meséknél. 15-én a Dunán lenyomtak egy csomó Mátyás királyost, Petike tátott szájjal figyelte.
Nála most lovagos korszak van, kapott pajzsot, meg egy fakardot azzal a feltétellel, hogy nem üthet meg vele senkit. És képzeljétek, betartja!!! és azzal alszik! Pannival mi vagyunk a hercegnők, és minket kell megmentenie.
Mi is voltunk kirándulni, meg családi látogatásokon. Pannika hozta a formáját, eltört tegnap egy kis telefonasztalt a barátnőméknél, meg felmászott a favár legtetéje, ahonnan persze az apjának kellett leoperálnia őt. Itthon meg bekente a falat popsikenőccsel, mivel szerinte csúnya volt a fal. Alig bírtam ki röhögés nélkül, mert annyira édes fejjel magyaráz. És ő mindig csak jót akar!!!! :D
A legjobban azt szeretem hallgatni, ahogy reggel társalognak a szobájukban. Nálunk egy szobában van mind a három, és másznak át egymáshoz, Gézu meg kurjongat. A múltkor Gézu reggel bejentette, hogy Papi, erre Pannika: "Gézu azt mondta, hogy Papi." Petike:"Nincs is itt Papi." És így tárgyalnak!!!

Szerintem sincs olyan, hogy mikor kell átaludnia az éjszakát a gyereknek, nálunk mind a három másképp csinálta. Peti még 8 hónaposan is 2-szer szopizott éjjel, aztán hirtelen átaludta. Pannika 6 hetesen, Gézu 7 hónaposan. Nekem nincs receptem rá, Gézut hagytam nyöszörögni és két nap után rájött, hogy nem nyit ki a tejcsárda!!! :(

Joe! Ügyesen csináltad ezt az elválasztást! Jó, hogy a gyerkőc is vevő volt minderre! Tudnék mesélni én is az elválasztásról, de nálunk sokkal inkább engem viselt meg, mint a gyerekeket! Petikével egy hetet kaptam a dokitól, hogy apasszam el a tejcsit (napi 6 szopit!), mert félő volt, hogy Pannikát elveszítjük a pocakból. Pannival 5 hónaposan elment a tejem egy fosós vírustól. Gézunál is apasztani kellett, mert BORZALMASAN harapot, de ő akkor 10 hónapos volt. Az a tervem, hogy egyéves korukig szoptatom őket, egyszer sem jött össze, de tök egészségesek!

Angyalka! Tényleg ne idegesítsd m,agad, ezt saját tapasztalatból mondom!!!! Én is nagyon megszenvedtem, de fő a nyugalom, mert azt a gyerek is ÉRZI!!!!!! Én az urtica mellé kecskerutafű-teát ittam literszámra és bejött!!!!

Dorka! Még a sátortémához! Nem tudom, te milyet kerestél, nekünk egyszerű ikeás sátrunk van (1700-1800 ft) 2 éve, és tökéletes! Még Pannikát is túléli, pedig a tetejéről szokott ugrálni. És este abba rugdosom bele a játékokat, imádnak benne kotorászni, üldögélni! Nézd meg az ikeás oldalon!

Nekünk is volt tejkiütés minden gyereknél! Viszonylag hamar elmúlt, nálunk nem kellett semmit csinálni vele!

Sára! A Sinlacot már kérdeztem, de szerintem azóta nem voltál.

Prücsök! Még régen írtad a gyerekek neveit, mindegyiknek külön története van! A mi családunkban szokás a két név, általában a családból kaptuk a másodikat. Nekem a keresztanyám adta pl. a másodikat. Mi Petikének azért adtuk a Dömötört, mert a férjem nagypapája görög katolikus pap volt, így apósom is az, és náluk a Dimitrisz (Dömötör) nagy szent. Petikét római katolikusnak kereszteltük, de így apósomnak is tettünk egy kedves gesztust.
Pannikának azért lett Ilona a második neve, mert édesanyám is az. Néha hülyéskedünk vele, és Loncinak szólítjuk, de arra is hallgat.
Gézu meg apukámtól kapta a nevét, a Leventét meg a férjem megálmodta.

Na, rengeteget dumáltam! De most nyugi van! Puszi nektek!!!!
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Szia Pannani!
Én még mindig nem írtam neked új privit!!!!! Ne haragudj, de már nem is emlékszem, mi volt a téma! Talán, hogy mennyit adtunk a ogadott szülésznőnek. Hogy vagy?? Döntöttél orvosügyben????
Puszi, Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Szia!

Már én sem emlékszem pontosan! Talán az! :D
Hát igen. Döntöttem és most ez a nagy dilemma okozója. A héten megyek először a választott dokihoz (BB) és akkor ugye most meg előjöttek ezzel, hogy ha nem az illetékes kórházba megyek, akkor szépen fizethetek. Én meg persze nem oda tartozom, holott hivatalosan szemben lakom a klinikával....Hát remek. Abban bízom, hogy a klinikán talán kitalálnak vmi okosságot az ilyen esetekre.
Szóval teljes káosz és kilátástalanság. :(
pannani

Sziasztok,

Én is jó régen nem jelentkeztem, de sokakhoz hasonlóan a négynapos ünnepet nagymamázással töltöttük mi is. Előtte meg két gyerekem volt, mert a barátnőm dolgozott két napot, és én vigyáztam Flórára, így nem nagyon volt időm. Pihentünk kicsit a párommal a hétvégén, elmentünk megnézni a Van Gogh kiállítást, míg anyukámék vigyáztak Bíre. Nem szeretek nélküle mászkálni, de oda azért jobb volt gyerkőc nélkül menni. Egyébként maga a kiállítás nem volt egy nagy szám, és számomra felháborító volt, hogy a kiállítás szervezőinek a bevétel fontosabb volt, mint az, hogy élvezze a kiállítást a látogató. Egymást tapostuk, pankrációval lehetett egy-egy képhez hozzáférni, és utána már lökött is el a következő érdeklődő :(

Enyémke legújabb dolgai: két-három lépést megtett kapaszkodás nélkül az egyik nap, de azóta sem.Úgy látszik nagyon kifárasztotta magát… :o
Mostanában sokkal jobban érdeklődik a mi kajájink iránt. Már főztem neki fini husilevest, rizottót, sóskafőzeléket tört krumplival. Érdekes, hogy ettől féltem a legjobban, hogy vajon hogyan lesz az átállás a rendes kajákra, és talán ez ment a legsimábban. Ő kezdte el magától „kérni”.
Az első szava: NEM. Tök jó! Tudatosan mondja már. Apa etette, és mikor már nem kért, és apa erőszakosan vitte a szája felé a kanalat, akkor azt mondta: nem, nem, nem. Azóta többször is mondta, több dologra, ami nem tetszett neki. Ezen kívül magát babának hívja, engem pedig mammának. Furi, mert soha nem beszélünk úgy rólam, hogy mama, mindig anyát mondunk, de ő mégis mammáz engem.

Anid: Gratulálok a lépegető Katának! Nagyon ügyes!

Vmogyi: Gratulálok a kis Flórához! Jó egészséget Nektek és minden jót.

Angyalka: Jó, hogy jelentkeztél. Sajnálom a mellgyulladást, szörnyű lehetett. Van segítséged (anyuka/anyós valaki) a két gyerkőc mellett? Mert az lenne a legfontosabb, hogy tudj pihenni és tudj fejni minden szopi után. És igyál bazi sokat. Én mikor ittam, csak úgy feszültek a melleim. Birsalmalé állítólag jó. A Siónak van ilyen birsalma-alma-körte itala, nekem a mai napig ha olyat iszom befeszül a mellem a sok tejcitől.

Joe: Gratulálok a sikeres elválasztáshoz! Jól elmentettem a soraidat, majd ha nekünk is aktuális lesz tanuljak belőle. Én is félek nagyon a majdani elválasztástól, de nekünk még van addig jó pár hónapunk, ha a terveim szerint haladunk.

Toreau: Jó ,hogy jelentkeztél! Gyere gyakrabbaaaaaan plííííííííz! Úgy hiányzol! Tényleg már csak reggel-este szopiztok? Hát mi még délelőtt-délután is. Én cumit nem akarok adni Bálintnak. Úgyhogy lehet inkább alkalmazom Joe taktikáját és mászkálunk napközben, mert olyankor nem szokott Bí se szopizni és remekül elvan nélküle.

Huncut: Sanyikának utólagosan is boldog névnapot kívánok!

Mágnes: Az éjszaka átalvásra szerintem semmi törvény nincs. Bálint 5-6 hetes kora körül már végigaludta, aztán 3 hónapos kora körül jött az első foga és újra elkezdett felkelni éjszaka. Azóta hol jobb, hol rosszabb. Van amikor hetekig végigalussza, aztán hetekig nem. 8 hónapos kora körül volt megint egy kritikus időszak, mikor nagyon felkelt heteken át sokszor. Most 9 hós kora óta aludt éjszaka, de a múlt héten négy napot zsinórban fent volt 3-4*. Tegnap éjszaka már újra végig aludt.

Manó: Azt mondják mindenhol, hogy egy éves kor után lehet adni citrusféléket. Erre anyukám azt mondta, hogy annak idején ők naranccsal kezdték a hozzátápit és kutyabajunk nem lett. Én is adtam már Bínek narancsot, mandarint, nem lett tőle semmi baja, mondjuk annyira nem díjazta, eléggé fanyalgott rá. De tudtommal Toreau és Prücsök is adtak már narancsot a gyerkőcnek és nekik se lett bajuk. Szóval ne izgulj, ha nincs tőle baja Iminek. Tudod, amibe nem halunk bele, az erősít.

Gabek, Rita, Ranpo! El vagytok tűnve!

Na most jól bepótoltam a lemaradásomat.

Szebb napot, napfényt mindenkinek!
Lilla

lilló

Manó!
Én is adtam narancslevet 8-9 hónaposan, de csak mértékkel. És én 1 évesen adtam citromkarikát szopogatni! Azt a pofát!!!!!!! :x
Zsu

Kép
Kép
PHPBB kód:
Kép
muzsu

Panni, én úgy tudom, hogy nem vagy köteles lakóhely szerinti védőnőhöz járni. Pl. nagyon sokan az ideiglenes lakcím szerinti védőnőhöz járnak (pl. én is így csináltam anno), de kórházba oda mehetsz, ahová az állandó lakhelyed alapján ki van jelölve.
Tehát így nem lehet megbukni szerintem.

Lányok, SZilvivel mi lehet? Már biztos rég otthon vannak. Remélem minden OK velük.

Kép
emma8

pannani: én szentendrére voltam bejelentve és a III. kerületben laktunk, oda jártam védőnőhöz mindkét babával és mikor megszülettek, akkor is onnan jöttek ki hozzánk.. bukás? Ugyan! Ebben a beborult világban?! Kizárt! ez az egyetlen kiskapu.... nyitogasd bátran!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Babi24

Én is Dunaharasztiban lakom. Ki az orvosod? és milyen? Én is orvost keresek, és attól tartok hogy nem szülhetek akárhol az új törvények miatt, mert azt nem engedhetjük meg magunknak, hogy a hálapénz mellett még a kórháznak is fizessünk. Én is a második babámat várom, kb. 7 hetes terhes lehetek, még nem voltam orvosnál.
Ha tudsz jót mondani az orvosodról vagy a kórházról, légyszi írj ide. (Ha nem, akkor is :lol: )
Judit
biijudit

Lilló,
De jó fej Bí, hogy már ilyen szavakat mondogat!

Én most anyasági mélyponton vagyok, mert Blanka kiskakas a nappali alvásaival sem kápráztat el és az időjárás még pluszban levesz amúgy sem túltengő energiaszintemből. :? A fejfájás is folyton kerülget... Na mindegy, majdcsak túlleszünk ezen is, bár nem értem miért nem alszik, mert hulla fáradt, emiatt enni sem akar rendesen, szóval 22-es csapdája néha...
A házi kosztot meg ne is emlegessétek. Néha úgy érzem, sosem fogunk áttérni. :shock: :roll: Marad a paradicsomos burgonya hallal vagy csirkehússal a'la kecskeméti, mint abszolút favorit.

Az agykapacitásom nulla, de tökre örülök, hogy ennyi régen látott-hallott anyuka bejelentkezett. :)

Legyen tali!!!!
Prücs

prucsok

HALIHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Akkor mikor is talizunk és hol?????? :P :P :P :P :P :P :P :P :P
LILLAAAA????

Kata is kakaskodik, reggel 6kor van az ébresztő :twisted: , nincs visszaalvás. Igaz nagyon korán már átaludta az éjszakát, még akkor is,amikor egész nap csak üvöltött!
Viszont napközben alszik rendesen, van,hogy összejön egyszerre 3-4 óra. este meg ringatás nélkül elalszik. A fene tudja,miért kel fel olyan korán!

A házikosztot én is próbálgatom már, a húslevest imádja, a vadast is (igaz tejföl nélkül), a liszt és a tej még mindig parkolópályán van!

Na a jó hír pestieknek: A SOTE-n még mindig úgy tudják, hogy a klinika kiemelt és egyetemi is, és ezért pestieknek a harmadik kórház, amit választhatunk!!!!!!!
(MAjdnem 100%-is így van, nekem ez azért fontos,mert így leagalább a vérvizsgálatok nem kerülnek pénzbe, ha már a többi igen! Felemelték a gyógyszer árát 50%-al! :twisted: :twisted: :twisted: )

Kép
anid

Dorka:: Mi a Campona melletti usziba megyünk, itt három hónapos kortól lehet. Ti meddig jártatok? Hogy tetszett Norbinak?

Mandala: Még nem voltunk usziba, szombatra terveztük, de közben a nővérem ma este, 20:10-kor életet adott az első gyermekének. :lol: :lol: :lol: Holnap jön vidékről a nagymami, úgyhogy babauszi elmarad a hétvégén. Talán majd két hét múlva.
Na megyek is koccintani...persze csak kölyökpezsgővel.

Szép estét mondenkinek!
endy

sziasztok!
köszi az átalvásról az infókat. A kislányomnak folyik a nyála ezerrel.... nem hinném, hogy ilyen korán jönne a foga.
biijudit:
én is harasztin lakom :) ha gondolod, szívesen leírom priviben az orvosomról a tapasztalataimat.

endy:
asszem neked is írok privit a babauszi miatt.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Prücsök! Robinak is egy időben gyér volt az étvágya, és ua.-t csinálta mint Blanka. Hulla fáradt volt, de nem akart aludni. Mint a mérgezett egér, mászkált ezerrel a lakásban, és közben kiabált. Akkor már tudott állni, és néha úgy kimerítette magát, hogy elesett a fáradtságtól. (Rólam nem is beszélve). Két dolog volt, ami segített: vasat (Maltofer) írt fel neki a dokinő (tényleg nagyon fehér volt), és ettől helyrejött az étvágya. A másik dolog, hogy tök sötét szobába feketetem le napközben aludni. Előtte reluxás szobában aludt velünk, és ott nem volt teljesen sötét. Így sikerült kialakítani a rendszeres napközbeni alvást. Semmilyen altatós könyv nem segített igazán, ez volt a titok: csend, és sötétség. Most, hogy már kialakult a rutin, szopi nélkül is elalszik napközben. Azért írtam le mindezt, hátha segíteni tudok vele.

Még akartam pár sort írni, de megkezdődött a kidobálós műsor, szóval mennem kell! Sziasztok!

KépKép
toreau

Halihóóóóóóóóóóóóóó!

Mi nagyon korán keltünk ma is, már kimostam, kiteregettem, kisütöttem a húst, megfőztem a gyerek tízóraijához a rizset! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kérdés:
Hogy lehet kiszedni a füléből a fülzsírt ilyen izgő-mozgó gyereknek,meg amúgyse használjuka fülpiszkarudat?
Hiába van vízben az sem segít!

Timi
Hanna jobban van????Most már minden okés afülével?

Rita
Nem adtál a házról infót!!!

Tévé kérdése
Nálunk csak este van tévé, akkor viszont sajna nézi ezerrel! Hogy később mi lesz nem tudom, talán arra szeretném rászoktatni, hogy csak velünk együtt nézze.
Sajna mesefilmek közötti reklámok miatt nem fohja nézni a mesecsatornákat. Persze ez a terv, a nagyszülei már most bekapcsolták neki a mesét! Mondván nézzed!

Persze az ember lányának vanna tervei az édességre, tévére, mozgásra, iskolára, vejre! De ezt a gyerek úgyis átírja majd! :lol:

Kép
anid

Sziasztok!

Gyors bekukk.

Még senki sem nyilatkozott tali ügyben, de amit felvetettem most pénteket az mégse jó nekem :oops:

Jövő hétfő, vagy csüti?

dorka24

Dorka!

Akkor mi lenne, ha felvetnén egy napot és esetleg, ha Lilla erre jár és volna olyan aranyos,megkérdezné az ismert helyet, hogy szabad-e a pálya, a jövő hét keddjére leszervezne egy talit???????

Kép
anid

mágnes
nagyon megköszönném, ha leírnád a tapasztalataidat az orvosodról.
Judit
biijudit

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?