Új privát üzeneted érkezett!

Hahóóóóóó lányok, ugye nincs bajotok? Merre vagytok?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Itten vagyok Kép És a többiek???

Marycus,
Nagyon nagy ütemben fejlődik Vikóca! Kép

Szirom,
Hát hogy apuci milyen rendes Kép Akkor most már Miksa is trónolhat Kép

Tegnap volt az első naaagy bevásárlás két gyerkőccel Kép Hát kb egy vígjátékhoz hasonlított, de bazira élveztem Kép Corában voltunk, én toltam Mátét a nagy kocsiban (hordozóban volt), apa meg tolta Regit az autós bevásárlókocsival...persze egymás mellett nem fértünk el, úgyhogy elég nagy koncentrációt és koreográfiát igényelt, de jól sikerült Kép Na persze, azért hetente nem ismétlünk Kép Máté végig nézelődött vagy aludt, szóval jó fiú volt. Viszont a választékban nagyot csalódtam, alig vettünk valamit Kép Csak apróságokat...szóval ennyit a baba-mama hetekről Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

megvagyunk, csak sűrű a programKép Végre összeraktuk emma szekréynsorát, amita corában vettünk, úgyhogy én elégedett vagyok a baba-mama héttelKép, és nagyon tetszik nek. Képzeljétek az íróasztalt olyna lacsonyra szeretük a hogy a kis székével épp oda tud ülni, és amint kész lett már hozta is a füzetét mega zsírkrétáját és már ült is le rajzoni. És ma egyszer be is zárkózotta szobájába és benézek, hát ott rajzolKép Az akasztós szekrénybe meg bebújik és rá kell csukni az ajtót. teljes sikerKép

Szirom!

Elszúrtak neki egy lázcsillapító oltást és begyűlt, vagy mi, seb is volt rajta, d eszerncsér enem kellet felvágni végül. Kb fél évig gumó volt a helyén, ost egy randa hegKép Abba lábába nem is kaphatott többet oltást, így ő fenékbe kapta di-per-té-t.

Hanzi!

nekema kuytám ivartalnították most szeptemberben, ő nagyon hamar felépült, igaz, ő nem volt beteg, csak azt mondták hogy 1-2 év múlva lett volna az, voltak előjelei, ezért kellett megcsinálni. így könnyebben viselte, mint ha már beteg és gyengébb. Reméelm nálatok is mindne rendben lesz.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok

Lusta Mese ismét felbukkan. Apa küldött egész héten netezni, de Annácskának volt egy pár zúzós éjszakája, így este inkább már aludni mentem ( nekünk 16-24 között lehet netezni a díjcsomagunkkal) De olvasgattam, csak írni nem írtam.

Szirom,
Utólag is boldog névnapot. Múltkor írta Krisz Neked, hogy boldog névnapot, akkor kerestem is lelkesen a naptárban, hogy vajon hogy hívhatnak, most már ezt is tudom. Pedig egyszer már Hanzi elmondta. Már csak Manó névnapot nem találokKép
Milyen ez a ücsörgő, amit vettetek? Párnázott, vagy nem? Mert én párnázottat szeretnék mindeképpen, mert Tücsök most a hordozóban alszik sokat, mert abba jól belefészkeli magát és ott szeret lenni is. Ezért félek, ha egy vékony, sima anyagot veszünk, abban nem érzi jól magát. Viszont szerintem ebben a hordozóban nagyon összekuporodik, úgy látom és az talán nem jó a gerincének. Ti mit gondoltok? ABC Design már nem is lesz akciós? Ez amit ti vettetek, ez jobb annál?

Lányok, ti a hozzátáplálásról mit gondoltok? Mikor kezdtek el rendes kaját adni? Én csak hat hónaposan szeretnék, de kíváncsi lennék, ti mit gondoltok.
Bébiuszira én is szeretném hordani a babát, én csak 14 évesen tanultam meg úszni, most is félek a víztől. Remélem, nálunk azért olcsóbb lesz. Egy barátnőm is hordja a babát, ott 1500Ft egy alkalom bérlettel. De ő azt mondja, hogy minden foglalkozás egy külön alkalom, nem épülnek egymásra, nem nagy baj, ha kihagysz egyet. És azt be lehet pótolni később. Nektek tartok tőle, ez messze van, mert ő Kőbányáról jár. De ha érdekel benneteket, megkérdezhetem, bár igazából ez sem olcsóbb. Vagy jöhettek ide hozzánk isKép

Krisz,
Képzeld, veled álmodtamKép Nem írom le mit, nem akarok ennyire off lenni:o
Annácska egészen le van maradva Mátéhoz. Még csak 5kg körüli és még mindig az 56-os rucikat hordjuk, de már a 62-esekben sem veszünk el.Most már én is teszek fel remélem képet.Nekem sajnos nem sikerült még ilyen édi tele szájjal nevetőset elkapnom, mint Máté képe, de igyekszemKép Olyan tündér minden babaKép Már alig várom, hogy talizzunk. Irtó kíváncsi vagyok, mit kezdenek majd egymássalKép
Azaz én ezt most nem tanulnám meg, apát mindjárt megkérjük.
Máté tartja már mindig a fejét? Annácska még nem, de már sokat.

Még egy kérdés lányok: Kengurut akarok venni, de nem tudom, milyet érdemes. Meg akarjuk vinni majd nyáron, tavasz végén vinni Tücsköt túrázni. Szerintetek háti hordozóban, vagy inkább kenguruban jó?

Marycus,
kitartás, remélhetőleg elmúlik ez a korszak is. Nálunk is volt ilyen. Én igyekeztem minél többet lerakni és most már egész jól elvan maga. Csak akkor kell felvenni, ha nyűgös vagy fáradt vagy éhesKép De ha altatom, én sem ülhetek le, csak séta, és fenékrázogatás. Én meg azt hittem, túl sokat voltunk terhesen túrázniKép De nagyon szépen nő a babó. Te is tehetnél fel képetKép

Na most eldugulok
Mese

Kép most semKép Pedig már ki is választottamíKép Apa azt mondta, ez nem olyan egyszerű. Még a végén kénytelen leszek magam megtanulni.
mese29

Mese!

manó. november 13Kép

Hozzátápi:

mi 4 hónaposan kezdtük, végülis nem bánom, bár eredetileg én is a 6 hónapot terveztem. Jó evő csaj lett és ízlett neki rögtön minden. De van olyna baba aki nagyon nehzen fogadja el az új ízeket állítólag.

Ringató: Én még párnásat nem látam, de Emma jól belekucorodotta vékony anyagúba is. De annak nem kemény a háta, tudod, olyna mint ha hordozókendőben lenne kb.

Túrázáshoz én nem értekKép de akengurút utáltam, nagyon nehéz benne és neki sem kénylemes. Másik topicból nagy túrázók a háti hordozót hazsnálják, apuka viszi, ha jól tudo. szerintem az alkalmasabb ilynere. Arról nem beszélve hogy a kengurúnak felső súlyhatára is van, nekem Emam nyáron már a térdemig lógott ha beletettem, alig tudtam lépno tőle. Mondjuk nem vagyok túl magas (160Kép)

manó

KépKép
manó

Sziasztok Kép
Nem tüntem el csak tudjátok épp adok -veszek szituban élek
vagyis kőltőzőm Kép)
De hamarosan minden rendben lesz akkor ujra jelentkezem Kép
Amugy Én is és abéby is jol vagyunk4 Pusz mindenkinek M.ildikó
Névtelen

Sziasztok!

Köszi, hogy előkerültetekKép De hol van még pl. Hanzika? Hanzikaaaaaaaaaaaaa!!!!Kép

Tisztára vihar van itt minálunk, meg már az este is az volt, be is voltam tojva, hogy megint elmegy az áram. Most egyedül voltunk Miksával, hát ürültem, hogy megúsztuk áramszünet nélkül. Azért öngyújtóval a zsebemben mászkáltam, fura is voltKép Több mint egy éve nem gyújtottam ráKép Milyen érdekes rágondolni, nagyjából ilyenkor derült ki, hogy Miksa beköltözött a pocakbaKép Félméteres hó voltKép

Képzeljétek, vacakolunk egy kicsit a tejjel, nehéz eldönteni, hogy nekem van belőle kevesebb, vagy Miksabuckó kér sokkal többet, de most hadjáratot indítottam mindenféle praktikákkal, mert kicsit berezeltem. Nehogy éhen maradjon már ez a kölyök! Pedig egyszer-kétszer már rezgett a léc... Szerdán megyünk 4 hós oltásra, akkor beszélünk erről is a doktorral. Az az egyetlen csomag fagyitej nem nyugtat meg, ami a hűtőben van... Fejni meg nem nagyon tudok, mert Miksa mindet megeszi, amit csak talál. És hogy teljes legyen a kép, most kitalálta, hogy amíg stabilan tartja a szájában a cicit, meg még ugye jó erős vákummal szívja is, addig a másik kezével tolja el magától. Hát az valami baromira fájdalmas! Volt valakinek ilyen?

Kriszta! Én is már annyira, de annyira mennék bevásárolni a Mukinyúllal, de ez a nyomorult infuenzajárvány visszatart. Ezért nálunk mindent az ember vásárol.

Mese! Hát ha jól megnézem ezt a széket, kicsit párnás, de nem olyan habos izé azért. Szerintem kényelmes lehet. Ez is ABC Desing, szerintem majdnem tök ugyanolyan, mint ami akciós volt. Dehát akciós ugye elfogyott... Nézd meg a Baba magazinban, a hátsó belső borítón van egy egész oldalas színes hirdetés, ott láthatod az akciósat. A miénknek a mintája más, majd teszek fel képet, de az ember elvitte dolgozni a gépet, és benne van az a kártya, amin az új kpek vannak.

Túrázni állítólag a háti hordozó a jó, ha jól emlékszem, a Corában most volt vagy van akciós!

Manó! A hozzátápit ti azért kezdtétek 4 hósan, mert Emma tápos baba volt, nem?

Mildikó! Tök jó, hogy minden ok! Sok erőt a költözéshez és csak óvatosan!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Hát, állítólag annak semmi köze hozzá hogy tápis vagy nem, mert azt mondják hogy a tápszeresnek is elég 6 hónaposan kezdeni, mi azért kezdtük el, mert a gyerekorvos már nagyon rágta a fülem és ideáig tudtam ellenállniKép Na meg a rokonok is nógattak hogy már 6 hetesen hozzátápi kéneKép

De komolyra fordítva, a gyerkorvos győzött meg hogy asjak sárgarépát hátha jó a hasmenésére 8akkor még nem tudtuk hogy szalmonella) és ezért adtam Emmának meg annyira ízlett hogy utána márr nem lehetet nem adni neki. De elég sokáig cska napi 1x kapta és a sorrendet betartottam kb. Tehát pl tejterméket csak 10 hónapos kora körül kapott, tojást 1 évesen stb.

Mildikó!

Várunk akkor vissza költözés után!

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Ma voltunk a Bethesdában uh-n, majd vissza kell menni egy hónap meg 3 hónap múlva is. Egy hónap múlva azért, mert a csípője még nem elég érett állítólag, szóval akkor nézik meg, 3 hónap múlva meg azért, mert a bal veséje nagyobb, mint a másik Kép Ezen csak azért röhögök, mert Reginek detto ez volt, szóval biztos örökölte Kép De egyik se probléma, kinövi Kép

Szirom,
Az influtól én is fosok, de ő ha elkapja, úgyis Regitől fogja, szóval mi mindennap ki vagyunk téve ennek sajna Kép Amúgy meg nagyon sok pici baba volt, még kisebbek is, mint Máté. Hanzinak igaza van abban, hogy ekkora területen azért nem vészes a dolog.

Mese,
Ami nekünk van székecske, azért párnázott, na nem nagyon, de szivacsos, tehát nem is túl kemény, de lazának se mondható Kép
A kengurut én se ajánlanám túrázáshoz, mert sokáig nem lehet bírni, a hátihordozóhoz meg hülye vagyok Kép De pont valamelyik nap olvastam, hogy állítólag abban se lehet egy-két óránál tovább a baba, és csak akkor lehet már beletenni, ha stabilan ül. Vagyis kb. 8 hónaposan...

Mildikó,
Mi akkor költöztünk, mikor a 8. hónapban voltam Regivel...hát egy élmény volt Kép

Nildi,
Képzeld, kenem ezerrel Máté arcán azokat az "izéket" Bepanthen-el, és szépen múlik! Tomi hogy áll vele? Kép

Ja, Hanziék jól vannak, ma is beszéltem vele, de persze azért írhatna már! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Szirom!

Én is úgy vagyok ezzel az influenzával mint kriszta, hogy ha itthon ülünk is elkaőphatja, apa hazhozza, anyukám hazahozza stb. Így én is viszem mindnehová. Jó, ő már nagyobb, és igényli is. Először én is elhatároztam hogy enm megyünk pl bölcsibe, de nem tudom a 4 fal között tartani.
Második gyerkőcnél meg már esélye sincs az embernek, muszáj a nagytesó miatt kimozdulniKép

Kriszta!

Éretlen a csípő? na, én ilyte még nem hallottam, Emmának is kb 6 vagy 8 hetsen nézték és semán megállapították hogy nincs bajaKép

manó

KépKép
manó

Szirom!

Én is úgy vagyok ezzel az influenzával mint kriszta, hogy ha itthon ülünk is elkaőphatja, apa hazhozza, anyukám hazahozza stb. Így én is viszem mindnehová. Jó, ő már nagyobb, és igényli is. Először én is elhatároztam hogy enm megyünk pl bölcsibe, de nem tudom a 4 fal között tartani.
Második gyerkőcnél meg már esélye sincs az embernek, muszáj a nagytesó miatt kimozdulniKép

Kriszta!

Éretlen a csípő? na, én ilyte még nem hallottam, Emmának is kb 6 vagy 8 hetsen nézték és semán megállapították hogy nincs bajaKép

manó

KépKép
manó

Mi úgy okoskodtunk, hogy ha a papa hazahozza az influt, akkor valószínűleg Miksa is és én is elkapjuk, akkor pedig megkapja tőlem az ellenanyagagot az anyatejből. Ha viszont elviszem tömegbe, akkor van rá esély, hogy valakitől megkapja ő egyedül. De lehet, hogy ez marhaság, mindenesetre a szolid változatú takonykóron azért már átestünk a múlt évben mindketten.

Mi valahogy itt a szigeten karanténban vagyunk, kristálytiszta a levegő, semmi benzingőz, senki nem lök föl az utcán, kevés az ember, így kevés az esély az influenzára is. Itt éjjel csönd van, jó időben reggel madárcsicsergés, asszem ezért olyan nyugodt a gyerek is. Talán ezért alussza át az éjszakát, ki tudjaKép Nincs kedvem bedobni őt innen a tömegbe, majd később...Kép Tavaszra úgyis egyre többen lesznek itt is, nyáron meg kifejezetten sokan. Azért majd viszem emberek közé ám, de itt csak a kocsma a közösségi tér, oda meg nem akarjuk azér mégKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

perzs e, ő még nagyon kicsi, majd ha jobb idő lesz. Az influenza egyébként tényleg durva, de azért jó közösségbe vinni 1 éve skor előtt hogy picit szokja a más bacikat is, mert így alkul az immunrendszer. tudod szokták mondnai hogy amelyik bab 1 éves koráig még náthás sem volt az később betegesebb lesz. Úgyhogy szerintem influenza járvány után azért már kimerészkedhettek, végülis a nagy járvány elmegy pár hét alatt. Kocsmába azért még korai lenneKépKépKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Kriszta,
épp én is kérdezni akartam. A pirosság elmúlt, de még lehet érezni hogy száraz. Doki néni azért írt fel krémet. Hétvégén pedig csak J.olajat tettem rá.

Hanzi,
Épp a dokinál voltunk, s lemerülőben volt a telefonom. A válaszomban sem voltam biztos, hogy el tudom küldeni. Remélem az idő jobb lesz holnap a sétára, s van tejci is!!

Mi ma voltunk oltáson. Necces volt, mert nyűgös volt induláskor. Míg várakoztunk aranyos volt, benn pedig sírt keservesen, már az oltás előtt.
Ráadásul már gyanús volt, hogy ebéd ideje van.
Hazafelé már újra aludt.
Itthon be kellett adni kapásból egy lázcsillapító kúpot, mire rögtön jött neki egy kis kaki. Szerintetek a kúp maga ilyenkor még hatásos? Egy percen belül történt a dolog. Gondolom ilyen gyorsan nem olvad el, vagy oldódik fel a kúp. A kakiban pedig nem láttam a nyomait.
Le kell kopognom, de eddig jól tűrte az oltást.

Ildikó
nildikoka

Sziasztok,

Én is vagyok ám Kép Olvasgatni olvasok, de mostanában hulla vagyok estére és hát csak akkor van időm írni. Most a babóca zaciban van anyunál, séta közben aludt , aztán meg nem akart, így negyed 5-kor az evésnél beájult Kép Hát hazarohantam fürdőt takarítani, port törölni, most meg jól megérdemelten itt ülök és írok Kép

Marycus,
Gratula Vikóca fejlődéséhez Kép Akkor hasonlóan fejlődik, mint Marcus, hisz ő is kis súllyal született (2700g/50 cm). Tegnap 5770g volt és 64 cm (a múltkor a védőnő sokkal többet mért, de akkor pelus és body is volt rajta).

Manó,
Így már értem, hogy Emma miért akkor kapta az oltást Kép Sejtettem, hogy turpisság van a dologban Kép

Szirom,
Dettó Kép Mármint a cicával. Kezdődő méhgyulladása van, a nyálkahártya már nagyobb, így legkésőbb nyárig teljesen ki kell pakolni. Már lassan egy éve szed Ovaridot (cica fogamzásgátló, igaz, hogy a bundájára - mert azzal a pajzsmirigybetegsége miatt van gond). Lehet, hogy az is közrejátszik neki. Én is foltokból vettem észre, hogy gond lehet, meg mostanában sokszor keservesen nyávogott.

Hozzátápi: én is kb 4 - 4.5 hósan gondoltam, bár ma anyukám a változgatosság kedvéért a narancsot nyalogattatta vele Kép Bevallom, kicsit félek az allergiától, mert nekem volt benne részem, tudom, hogy milyen szar Kép De igazából már nekem is mondogatja doki néni és védőnő, hogy kéne már Kép De tejterméket szerintem húzni fogom, amíg lehet, mivel nálam az volt.

Mese,
Túrázni semmiképpen ne kenguruban vidd!!!! Szerintem célszerű megkérdezni egy "szakboltban", hogy mit ajánlanak Kép
A szék meg szeirntem nem nagyon párnázott, de nem is kell Kép Olyan mint egy keményebb függőágy, jól körülöleli és ezt szereti a babó Kép

Bébiúszás:
Ma beszéltem a leányzóval, akivel együtt sétáltunk Kép Pénteken voltak először úszni. Babó végigüvöltötte az úszást, mert nagyon meleg volt neki bent. A levegő 30 fokos, és a víz sem hideg, ellenben olyan 15 cm mély Kép Lehet, hogy egyik nap elmegyek vele, megnézem. Bár bevallom, még mindig sokallom az árát....

Ildi,
Rendben, megbeszéljük a sétát Kép Örülök, hogy azért Tomi jól viselte az oltást. Szerintme viszont a kúp nem hathatott, mert hiába olvad el hamar, felszívódáshoz azért több idő kell. De lehet, hogy nélküle sem lesz gond Kép

Kriszta,
Hogy is van nektek a heti program? Látod, a csütörtökre még emlékszem, de a többire nem Kép SzitaagyHanzi.hu Kép

Influenza, séta:
Én vittem Marcust sétálni ma is, bár tényleg nagyon erős szél volt, Ildiék felé nem is jutottam el, mert ahogy átértem a zebrán, olyan vihar támadt, hogy majdnem kifújta a kezemből a kocsit. A csomagtartóban lévő zacsival meg is tette Kép Úgy gondolom, hogy így szokik a szélsőségekhez is, és nem lesz vele gondja (pl. megfázás).
Az influenza meg tényleg nagy légtérben, légkondival (amilyen a Coraban lehet, nem az légpörgetőssel) nem annyira veszélyes, mit kisebb, zárt térben (pl. busz, metró, kisebb boltok, posta stb.). Bár én ma voltam vele Ápiszban, Rossmann-ban és Plus-ban is Kép Igaz, mindenhol csak rövid időre. Remélem, hogy megússzuk Kép

Hanzika

Kép
hanzika

Hanzi,
Hát úszni szerintem mi nem fogunk menni Kép Tényleg nagyon sok Kép És nem azért, mert sajnálom rá, hanem, nem ér annyit az egész. Regi soha nem járt, és egy kacsa veszett el benne, soha egy percig nem félt a víztől, reméljük, öcsi is örökli Kép

A heti progi? Húúú, ne is kérdezd....szerdán délelőtt Madarász, csütin oltás (bár az délután lesz), és a héten még ajit kell vennem Reginek is, Robinak is, mert vasin jönnek anyuék ebédre...ja, és tortát is kell rendelnem Kép Úgyhogy nagyon várom már a hétfőt Kép Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Kriszta, bocsi, hogy nem írtam semmit Máté vizsgálati eredményeire, pedig akartam. Merthogy nekem is kisebb az egyik vesém, ez még csecsemőkoromban derült ki egy csúnya betegségnél. A tesóm kislányának most volt vesemedencegyulladása, az 1. számú Gyermekkinikán vizsgálták keresztül-kasul, és kiderült, hogy neki is kisebb az egyik. Aszonta a doktor, hogy páros szerveknél ez nem ritka, és nem is olyan nagy gond.

Hanzika! Szerintem ne nagyon várjatok a cica műtétjével, mert jobb nem lesz, nyárig meg csak szenved. Nálunk is télen volt a műtét, így tavaszra-nyárra kinőtt a szőre a pocakján. Aggódtam azért kicsit, nehogy megkarcolja ugrabugra közben a kertben, de addigra már egészen jól takart a szőr.

Képzeljétek, reggelre megint jó sok tejem lettKép Pedig már nagyon paráztam, de tényleg. Már épp kezdtem a hozzátápi gondolatával barátkozni, pedig még nem szeretném. Csak most meg nem tudom, mi hozta meg az eredményt a lehetséges változatok közül: 1. napok óta szinte egész nap a cicin lóg Miksa, 2. alkoholmentes sör, 3. diós búrkifli, 4. Laktoherb (eddig másik teám volt, Fitolac, de az nem nagyon jött be), 5. és beburkoltam este egy nagy adag stíriai metéltet isKép Most kezdtem a homeobogyókat is, mert a múltkor ugyan egyszer már belefogtam, de abban a hülye kis dobozkában alig volt néhány bogyó, én meg nem vettem észre...

Hanzi, Nildikó, Kriszta! Ti hogy összeszoktatok sétaügybenKép Kicsit irigy vagyok ámKép

Lányok, tudja azt valaki, hogy a szilikoos sütőformát is ki kell-e kenni valamivel? Használati uti nincs hozzá, mert kaptuk ajándékba valamelyik konyhagéphez. Szív alakú világoskék tortaforma, gondoltam, Valentin-napra sütök az embernek egy tortát, mert olyan fantasztikus pasi, hogy csak naKép

Mese! Ilyen a székKép

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom,
Milyen hatalmas már Miksa Kép Ami Hanzinak meg nekünk van, az is tök ilyen szék, csak más a márkája Kép Úgyhogy nagyon egyforma széke van a három M-betűs skacnak Kép Kép
A séta nagyon poén Kép Képzeld el, ahogy három babakocsi nyomul az úton, ráadásul tök egyformák Kép Na jó, a mienkének más a színe...Ja, és a múltkor még Hanzi egyik ismerőse is hozzánk csapódott, szóval 4 kocsi tarolt az utakon....Kép Vicces látvány lehettünk!

A vese miatt én se aggódom, Reginek tényleg ugyanez volt, de azért furi, hogy mitől van, nem?
Meg hát legközelebb megkérdezem, hogy mi az, hogy éretlen csípő...lányos zavaromban, örültem, ha felöltöztettem a gyereket, nemhogy még faggatózak is Kép

Szerintem lehet, hogy a Laktoherb tette meg jótékony hatását, legalábbis, én is azt iszogatom néha, és tényleg érzem, hogy több van akkor. De biztos a sok cicizés is közrejátszik!!

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

El tudom képzelni a 3 babakocsit, sőt a 4-et isKép Már csak mi hiányoznánk onnét a terepjáró babakocsinkkalKép

Lányok, jól emlékszem én, hogy a 4 hós oltás az valójában 2 szuri? Mintha ezt olvastam volna valahol, de most kéne tudnom, hogyan készüljek!

Ébredés van, mennem kellKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok

Szirom,
Apa kérdezte, hogy ehhez a hordozóhoz Miksabuci szériatartozék-e.Kép Nagyon csinos.( Mármint Miksa ) Egészen beleszerettem a hordozóba. Jó reklám lenneKép

Krisz,
Amiket te küldtél emailben, azok is hasonlóak? Mert ezen a kis képen nem látszik.

Ti hogy vagytok a porszívóval? Nálunk képzeljétek, arra alszik el. Bekapcsolom és két perc múlva alszik.Kép Mondjuk rögtön fel is ébred, mihelyt kikapcsolomKép

Elkezdtünk járni babamasszázsra. Itt van egy nagyon lelkes védőnő és ingyenesen tartja. Egészen élvezte a lányka bár a végére már kicsit nyügi lett.
Alvásba is egészen jók vagyunk. Kriszék nyomába szegődtünk és mi is alszunk egyben öt órát már két éjszaka óta.

Na de most megyek eszek mert éhen halok
Mese
mese29

Sziasztok Kép

A tegnapi sztori folytatódik, ui. Marcus megint séta után negyed 3-ig aludt (vagyis séta közben - rögtön elaludt és addig szunyált), aztán evés, aztán nem alvás, aztán sírás, evés, és beájulás délután 5-kor Kép Így most megint zaciban, mert anya hazavitte a tejet séta közben, amit Ildi hozott és azt kapta ebédre Kép Köszi Ildi!

Ma jó idő volt a sétára, bár hideg volt, de sütött a nap. Skacok be is aludtak rendesen Kép

Szirom,
Csúcs ez a Miksabuci Kép Ahogy ül a székében Kép
Jól tudod, a 4 hós oltás már két oltás - mindkettő a lábába (mindkét lábba egy-egy). A szilikonos formát szerintem meg nem kell kikenni, de azért ha egy picit kikened, nem lesz gond Kép
Ja, és valószínűleg a Laktoherb tette meg hatását, és most jól irigykedem Kép Mert nekem arra sem lett sokkal több...

Mese,
Én a könyvet vettem meg, de még nem vettem rá magam, hogy Marcuson gyakoroljam Kép Szégyen tudom!

No megyek, lassan át kell menni Buciért!

H.

Kép
hanzika

Sziasztok

Szirom,
Jó volt a reklám, ma mi is vettünk egy ugyan ilyen széket, csak més színűt. Sárga-kék kockás, pont olyan, mint a babakocsi. Csuda jó, nem is gondoltam, hogy ilyen jó leszKép
Na de most ellebegek főzni, csak előtte a mountex honlapján megnézem a háti hordozókat.

Mese
mese29

Sziasztok!

Voltunk ma hallásvizsgálaton, minden rendben van! Kép
Holnap meg oltásozunk, bár Regi nem fog kapni szerintem, csak Máté, mivel mára tökre köhög, meg taknyos Kép Robi beteg már egy hete, most már az én torkom is kezd fájni, úgyhogy bizti tőle kaptuk el Kép Remélem, Máté megússza.
Szegény Regi se legyen rosszabbul, mert már egy hónapja a holnapi napot várja, holnap lesz a szülinapja, és ilyenkor buli van az oviban, viszünk tortát stb. Szívem szakadna, ha nem lehetne ott Kép De azért vasárnap mindenképp lesz nagy buli itthon Kép Pinokkiós tortát rendeltem neki, már vettünk neki gyöngyfűzőt, meg egy álomszép kastélyt mindenféle cuccal, de még szombaton megyek ajikat nézni. Ja, és Robinak is lesz szülije, szóval neki is kell néznem....na jó, eldugulok Kép

Szirom,
Hogy sikerült az oltás Miksánál? Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

/image{kep}

KépKép
manó

hali!
Csak bekukkantottam képeket nézegetni:-)

A szilikonos formákat nem kell kikenni semmivel,de ha nem egyenletesen süt a sütöd és félidöben forgatni szoktad a tepsit,akkor rakd valami sütölemezre (pld.kerek pizzalapra) és ugy tedd a rácsra és a sütölemezt forgasd(a szilikon puha,hajlik és forgatásnál megtörik a süti).
puposnünüke

Sziasztok!

Köszi puposnünüke, de tárgytalan a szilikonforma...Kép Amikor kerestem, kiderült, hogy a párom kidobta egy rendrakás során, mert úgysem használjuk semmire szerinte, és ronda is. Az ész megáll... Most mit találjak ki??

Manó! Azért érdekelne ám, milyen képet akartál idetenniKép

Kriszta! Gratula a hallásvizsgálathoz, és a szuriért is szorítok, meg azért is, hogy a párod és Regi is jobban legyen.

Boldog szülinapot a kiscsajnak!Kép Kép

Kérdezted mi volt: hát túl vagyunk rajta, Miksa ezúttal nagyon zokon vette a dolgot. Most már szuri előtt nyüszizett, pedig korábban együttműködő volt a doktorral a rutinvizsgálatok során. Most még a száját sem akarta kitátani. Megkapta a kis Szabin-cseppét, meg a 2 szuriját, és nagyon sírt. Itthon megküzdöttünk egy kúppal, majd az egész délutánt végigaludta. Estére már nem is jött vissza a láza, csak nagyon-nagyon bágyadtka volt. Gondoom jól kialudta magát, mert reggel 5-kor kelt is.

Összességében viszont egyre inkább el vagyok keseredve, mert csak nem alakul jól a tejtermelésem. Épphogy elég, és most meg az a helyzet, hogy tulajdonképpen csak egy mellből kajál Miksa, méghozá a balból. A jobból kb. 5 percig eszik, azután kapkodja fel a fejét, és én is úgy látom, hogy elfogyott. A bal viszont ok, így mindig átteszem arra, és ott lakik jól. Remélem. Mindenesetre most kevesebbet hízott, mint szokott, 5,78 kg most a súlya, ez 47 dkg hízás. A doktor kevésnek tartja egy kicsit az eddigiekhez képest, de aszonta, hogy nincs azért nagy gond. Én is tudom, hogy a múlt héten, amikor elkezdtünk nyavalyogni a szopival, szinte semmit sem hízott, mert mértem. Kérdezte, hogy nincs-e fagyitej, dehát egyetlen egy adag van a hűtőnkben, így fölírt egy kis doboz tápszert, de szerintem csak tarcsiba, hogy megnyugodjak tőle. A gyógyszertárban nem is értették, hogy mire kell ilyen kicsi adag. Szerinte is az lenne a legideálisabb, ha Miksa 6 hónapig csak anyatejet kapna, de úgy gondolja, hogy az sem tragédia, ha 4 hónaposan elkezdjük a hozzátápit. Azt javasolta, hogy krumplival kezdjünk, aztán sárgarép,a sütőtök, meg a paradicsomot is mondta, de az nekem fura kicsit, mert máshol meg azt olvastam, hogy azt jóval később lehet csak adni. Végülis úgy állapodtunk meg, hogy mérjük a kölyköt, és ha megvan 1 hét alatt a 150 gr, akkor nem kell semmi, se tápszer, se hozzátápi. Ha nincs meg, akkor viszont elkezdjük.

Mese! Miksa nem szériatartozék, bírnátok mi?Kép Jó kis pasit csípnétek meg a székkel együtt, de hát sajnálom...Kép

A porszívó nálunk nem jön be, már próbáltam. A zuhany inkább, és ezt úgy vettük észre, hogy a fürdő mellett van a szobácskája. De az se tutiKép

Hanzika! Azért nagyon klassz, hogy anyukád időnként segít, és vigyáz Marcusra. Az enyém is eljön talán néhány napra, és akkor elmegyünk vacsizni, vagy ilyesmiKép Vele itt merném hagyni Miksabuckót, mással nem nagyon. Így is a víz lever, ha valaki a kezébe veszi őt. Ez alól kivétel a párom, az anyukám, és azok a rokonok, akikről tudom, hogy gondos és jó szülők, és nem felejetették még el, hogyan kell tartani egy ilyen pici manót.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Kép

KépKép
manó

Kép
Kép

KépKép
manó

Kép
Kép

KépKép
manó

ma, most bepótoltam a képeket, cska győzzétek letölteniKép
Ilyen egy 16 hónapos nagylányKép

manó

KépKép
manó

Az utolsó kettő a bölcsiben készült.

Manó

KépKép
manó

és még egy az ilyen lenne Emam ha nem lenne göndör a haj kategóriábanKép

Kép

KépKép
manó

SziasztokKép

Krisz, boldog szülinapot a kiscsajnak tőlünk isKép Én nem tudok semmi flinci-flancit felrakni.Kép
Máté hogy bírta az oltást? Én nagyon tartok tőle, hétfőn megyünk és apát is elhívtam, nagyon nem bírom a szurit és azt sem, ha az édes Manócskám sír.
Hogy vagytok az öt órás alvással. Sajnos nekünk az a két este volt csak, most megint többet kelKép De nem baj, napközben ma annyit aludt, hogy már ott toporogtam, hogy mikor kel fel, mert úúgy megdajkálnám már.

Szirom,
Én is így vagyok evvel, nemigen szeretem odaadni másnak. De tudom, hogy mekkora öröm kézbe venni, ölelgetni, meg ha elalszik és körülöttünk szinte senkinek nincs babája. Népszerűsítem a gyerekvállalást:o
Nekem régebben elég fontos volt a karrier, munka, barátok. Most úgy érzem, egész életemben csak gyerekeket szeretnék szülni és nevelniKép
Tejügyben nekem is volt olyan, hogy az egyik mellből nem akart szopizni. Szerintem akkor onnan kezdj el fejni, hogy nehogy elfogyjon a tej. Nekem ez bejött. Amúgy Annácskánál is volt ilyen mint Miksánál, mondjuk hízott rendesen, de mindig szoptattam olyankor, amikor csak akart és az mindig megindította eddig a tejet. Remélem, minden rendbejön nálatok.
Amúgy én azért is mennék el nehezebben, mert ha már egy órát nem látom, nagyon hiányzik a kiscsaj. Meg félek, hogy szüksége lenne rám, én meg nem vagyok ott. Úgyhogy egyelőre csak oda megyünk, ahova őt is vihetjük. Fallabdázni már voltunk vele a múlt hétenKép

Szerintem próbáljátok ki a babamaszit, már kezdi élvezni és biztos jót tesz. Nagyokat szokott már mosolyogni és nem veszti el a türelmét sem.

Manó,
Csúcs ez a nőKép)) Tényleg, te hogy bírod, hogy egyre nagyobb. Bevallom én egészen félek, hogy milyen lesz, ha nagyobb lesz. MOst annyira imádnivaló, lehet állandóan ölelgetni ringatni. És nem tudom, milyen lesz mikor ez elmúlik, de egészen félek tőle. Most is olyan édes, beszélget apávalKép))) Olyan kis édes vékony hangja van. Én azt szeretném, ha mindig ilyen maradnaKép

Mese
mese29

Mese!

Úgy bírom, hogy nagyon észre sem lehet venni, cska mennek a napok és egyre nagyobb, de mivel nem hirtelen a változás nem feltünő. cska a fényképeken csodálkozom. Én is úgy érzem most is hogyna jó, most ilyne 1,45 éve skor körül még arik, d e a3 évesek már olyna nagyok, nem is babásak, aztán meg akkor biztos az lesz a természetes.

Kriszti!

Tényleg, boldog szülinapot Reginek!!!

manó

KépKép
manó

Manó!

Jajj, annyira nagy már EmmaKép Amikor elkezdtem ide járni és megnéztem az albumodat, akkor még csak babaképek voltak rólaKép és milyen gyönyőrű, huncut kislány már!Kép

És ettől én is kedvet kaptam, úgyhogy egy mai kép:

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a jó kívánságokat! Kép Megvolt a buli az oviban, nagyon boldog volt a kiscsaj Kép Meg remélem, az lesz vasárnap is!

Szirom,
Látom, sikerült Miksa-mosolyt lencsevégre kapni Kép Nagyon szívdöglesztő Kép És ugyanilyen kockásfülű muszink van Kép

Manó,
Először nem ismertem meg Emmát a vizes-hajas képen, gondolkoztam hirtelen, hogy kinek van ekkora fia Kép Kép
És hogy csípi a bölcsit?

Sajnos tényleg nagyon rohannak a napok, pont ma gondolkoztam rajta, egész nap minden órában az járt a fejemben, hogy 3 évvel ezelőtt éppen hol tartott Regi a születésben Kép És úgy emlékszem mindenre, mintha Mátéval egyszerre születtek volna...Érdekes, amit írtok, hogy ilyen picinek szeretnétek mindig, én megmondom őszintén, mindig arra a korszakra mondtam, hogy ennél cukibb már nem lehet, amiben éppen volt Kép Mondanom se kell, hogy Reginél ez a kor most a "szerelmem", mert ilyenkor akkora dumájuk van, hogy sokszor könnyesre röhögjük magunkat Kép Az sajnos tény, hogy már nem hagyja úgy szeretgetni magát, de persze, ha sírás van, azért még mindig bújik Kép És sokszor én is elgondolkozom, hogy nem akarom soha elengedni majd, és egyre inkább megértem anyukámat Kép
Na, de nem ömlengek itt Kép

Szóval, szuri jól sikerült, mikor beadták sírt egy picit, oszt ennyi Kép Itthon kapott egy fél kúpot, de nem lett láza, máshogy se viselkedett, ugyanúgy vigyorgott szerencsére egész este, ahogy szokott Kép Most meg alszik már.
Regi nem kapott oltást végül a köhögés, meg a takony miatt, úgyhogy ha meggyógyul vissza kell menni. Kép Azt mondta a dokinő, hogy figyeljem, mert lehet, hogy bárányhimlős lesz, annak is lehet köhögés az első tünete, és most az ovikban járvány van Kép
Visszatérve Mátéra, van egy kis köldöksérve, úgyhogy kaptunk beutalót valami sebész manuszhoz, hogy megnézze. Elvileg nem gázos, de ha egy éves koráig nem múlik el, akkor meg kell műteni Kép Bár remélem, hogy nem lesz baj, mert mondanom se kell, hogy Regivel szintén ez volt Kép Mindenesetre, leragasztottuk neki Kép
Ja, és az adatok, Mátékánk 6,24 kg, 59 cm, fejkörfogat 41 cm Kép Nem egy soványalkat Kép Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Kriszta,
Boldog szülinapot Reginek!
Szép súlya van Máténak, Tomi még csak 5,41. Centire nem mérték, de most tértem át a 68-as kombidresszekre. (apja fia!)

Manó, Szirom
nagyon helyes kislány Emma, s aranyos Miksa!

Most ide teszek fel én is képet, mert az albumomba nem tudok belépni.A képek régiek, a jövő héten lesznek frissek.

Kép
Kép

Hanzi,
lehet hogy holnap nem lesz séta, mert jönnek a szüleim. Majd küldök sms-t.

Ildikó
nildikoka

Összejött az album is.
http://babanet.hu/album/main.php?album=1426

Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Nildi,
Na végre látom Tomit "teljes" valójában Kép A babakocsiban kb annyi látszik belőle, mint Mátéból Kép Gyönyörű baba!!!
Kb egyforma lehet akkor a hosszuk, mert mi is most kezdünk áttérni a 68-as bodykra Kép A rugikból is kezd már egy-kettő szűkös lenni, de a body már vágja a combját Kép

Tegnap még elfelejtettem írni, hogy doki néni nekünk is mondta, hogy már almalevet (vagyis az almának a levét) adhatjuk neki két evés között, egy-két kiskanállal. Azt mondta, ez azért is jó, mert akkor már nem kell neki a K-vitamint nyomni. Úgyhogy jövő héttől megkóstizzuk Kép

Szirom,
És egyből zöldsivel kell kezdened? Mert annak tényleg ez a sorrendje, de előtt gyümivel szokták még kínálni a babát. Pont tegnapelőtt volt a Baba-Mama Delelőben, hogy nagyon fontos a sorrend, mert sérülhet a baba bélrendszere. Na, én nem hiperokos akarok itt lenni, meg tanácsokat osztogatni, csak mindenkitől ezt hallottam, és mi is így csináltuk. Kép
Paradicsom az oké, kb ez a sorrend tényleg, persze a parit is krumplival szokták összetrutymákolni Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Marcus szundizik, de vmiért nagyon nyűgös. Viszont ma már nem 6-kor kelt, hanem 7-kor. Nekem - mormotának - ez nagy szó Kép

Krisztocs,
Reginek utólag is boldog szülinapot! És örülök, hogy Máté jól átvészelte az oltást Kép És milyen nagy Kép Viszont a buksijuk most egyezik Marcussal Kép Bárányhimlő - lehet és esélyes rá Kép Gázos!

Manó,
Csúcs ez a csajszi Kép Milyen nagy és szépséges Kép Én az unokaöcséimnél ezt a kort imádtam - a másféltől a 3-4 évesig Kép Talán, amit Kriszti is írt, hogy ekkor indul be igazán a dumagépezet Kép

Szirom,
Szintén jó, hogy az oltástól Miksának nem lett sokáig láza és nem volt vele sem gond Kép És nagyon cuki a képen Kép
Tejtéma: a szoptatáskönyvben vagy valahol olvastam, hogy ekkor is több igény van tejcsire, ez lehet az egyik gond. A másik, van egy ún. szopisztárjk, ami először azzal jelentkezik, hogy csak az egyik ciciből hajlandó csak szopni. Majd megnézem, hogy mit írnak az okosok Kép De ez nem azért van, mert kevesebb a tejed, szerintem. Hanem nőnek az igények Kép Ja, és most már nem fog annyit gyarapodni, mint eddig.
És még egy, amit szintén írt Kriszti. Hogy előszörre krumplit javasoltak. Hát furi. Én is úgy tudom, hogy először gyümölcsök dukálnak. Pl. alma, őszibarack, meggy. Ha az okés, akkor lehet a répa, sütőtök, cékla, krumpli (céklával óvatosan, mert ha magas a nitráttartalma, akkor gondot okozhat!). Az egyik Kismamában volt egy melléklet is, annak a hátsó oldalán felsorolták ezeket. Én személy szerint vszleg várok négy és fél hónapos koráig, pedig már lehetne póbáltatni, hisz tápszeres a Buci Kép

Ja és én szívesen adom oda másoknak is, olyanoknak, akik szeretnék megfogni. Nem "féltem" annyira Kép És neki is jobb lesz, hisz a kisebbik unokaöcsémen láttam, hogy mennyit számít, ha mások is körbeveszik, foglalkoznak vele már ilyen kicsiként is, nemcsak anyuka. A nagyobbik imádott nálunk lenni Pesten kicsiként, a kicsi meg szülei nélkül nem. Most már persze ez változott Kép Tehát, ha valaki nálunk van és szeretné megfogni, áldásom rá Kép

Ildi,
Majd hívlak azért Kép Krisz, te gyüssssz? Kép

Mai "sikersztori": hajnali négyes etetés, gyerkőcöt leteszem hasra, oldalára fordul. Vissza tetszem hasra, megint. Aztán még legalább fél órán keresztül ficerget, magyarázott stb Kép Hát hagytam, hadd csináljon, amit akar Kép Ja és áttértünk a 150-es igényre Kép

No, megyek, házimunkázok egy kicsit. Képek később, ha sikerül feltölteni az elemet és letölteni a képet Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Éjjel mi is jól aludtunk, fél kilenckor már szundított, és csak egyszer kelt, egy körül. Aztán reggel hatkor. Mostanában kb ilyesmi a jellemző, már ritkán kér kétszer hammát Kép

Hanzi,
Nem tudom még, hogy megyünk-e, mert pont délre jönne ki a zaba Kép
Én már azt se bánnám,ha Regin kitörne a barihimlő, legalább most túllennénk rajta, valszeg még Máté se kapná el, viszont ha egyszerre lesz később a kettő, megőrülök Kép
Meg most még a hideg miatt könnyebben ülök itthon két hetet, mint tavasszal majd.
De néztem reggel, egy db pötty nincs rajta....
Azt, hogy odaadod másoknak is, nagyon helyesen csinálod, muszáj szokniuk másokat is, főleg a nagyszülőket, mert később nehezen fognak náluk maradni, és az nekünk lenne ugye rossz. Regit három hónaposan hagytuk anyumékra egy mozi erejéig, aztán már meg se tudom számolni, hogy a mai napig hányszor alszik ott, akár napokig is, ha elutaztunk pl. Hát most már két gyerekkel macerásabb lesz Kép Egyik megy ide, a másik oda Kép Amúgy Reginél is látszik, hogy anyósékat ritkán látja, és jövő hétvégén fog először ott aludni náluk! Eddig nem igényelte egyáltalán, de múltkor már nagyon láttam rajta Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Imádom,ha képeket pakolásztok be:-)
Hozzátápi:az jófromán mindegy,hogy egy semleges zöldséggel vagy gyümölccsel kezdel.Van olyan dokinéni,aki azt ajánlja,legyen az elsö kaja zöldséges,mert a gyümölcs édes és utána nem fogja könnyen elfogadni a másfajta izeket.Nálunk sajnos ez a helyzet...

Szilikonforma helyett:ha van muffinpapirkapszlid,(lehet kapni pld.a sparban az olcsóbbat,kb.feleannyiba kerül,mint az oetker),akkor azt párosával sütölemezre rakod és abba pakolod a tésztát.A külsö papirt sütés után le lehet huzni és ujra felhasználni.Kicsit igy laposabb lesz a muffin,de izre ugyanolyan finom.
Végszükségben megsüthted özgerinc formában,de takaréklángon!
puposnünüke

Szaisztok!

szirom!

Mi is zöldséggel kezdtül először, nem gyümölccsel. tzeljesen mindegy a sorrned, cska za lényeg hogy 4 hónapos korban csak ezek mehetnek: alma, őszibarack, meggy, burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla. Ezek olyna sorrendben ahogy neked tetszik, én sokszor naponta próbáltam újat Emmának, majd lesz ami ízlik neki, lesz ami nem. ezeket keverni is lehet. Ezek mind semlegesek, tehát semmi gondot nem fognak okozni. paradicsommal én még várnék, bár Emma imádja, de kicsípheti a popóját , általában csak következő lépcsőben szokták javasolni, tehát mikor ez előbb felsoroltakat már jól eszi.
ha már így belejöttemKép második lépcsőfok: paradicsom, banán, körte, narancs, gesztenye, citrom, cukkini, saláta, brokkoli, fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka sütve vagy főzve, paszírozott zöldborsó, csirke, pulyka. Mi ezeket kb 6 hónapos kortól ettük.

Kriszta!

Nálunka bölcsiben is bárányhimlő járvány van. a csoportokban, sőt az oviben is.
de Emma nem szokott velük találkozni, így nem hiszem hogy elkapja.

manó

KépKép
manó

Fényképek természetesen nagyon cukik, mindne baba olyan szép, nem is értemKép

manó

KépKép
manó

Puposnünüke!

lehet benne valami, mi zöldséggel kezdtünk és Emma nem eszi meg a cukros főzelékeket azóta sem (tehát pl zöldborsó főzi, sárgarépa főzi), sem a tejbegrízt, tejberízst, madártejet. pedig amúgy édesszájú, a csokit nagyons zereti mega tejszínhabotKép, de főziben cska sósat.

manó

KépKép
manó

Lányok,lányok, nem kell ám azért temetni még a tejtermelésemetKép Én azért ezt a 2 hónapot még inkább anyatejjel szeretném kihúzni, ezért nagyon igyekszem, hogy kövessem a kisfiamat, bár nem könnyű. De tegnap délután már javulni látszottak a dolgok, és eddig ma sem volt gond. Le is kopogomKép Hanzika, az a baj ezekkel a furcsa szopisszokásokkal, hogy mire leírok valamit, hogy mi a baj, már vált is, és kitalál valami újat Miksa. Tegnap este óta klasszul kell a jobb mellem is. Szóval lehet, hogy sztrájkolt, de nem hosszanKép Kíváncsian várom, mi jöhet mégKép Ki érti ezeket a kölyköket... Mondjuk szerintem is arról van szó, hogy nőttek az igényei, nekem pedig fel kell zárkóznom ehhez. Én már attól is megrémültem, hogy nem volt elég az egyik mellem egy kajához, pedig tudom, hogy sokan mindig 2 mellből szoptatnak. Hát lehet, hogy majd nekem is úgy kell, ez még nem lenne tragédia, csak legyen elég a tejcsi.

A zöldség vagy gyümölcs témához annyit, hogy én már mind a kétféle kezdést olvastam. Ezért nem lepődtem meg azon, amit a doktor mondott, meg az is igaz, hogy a rendelőben Miksa nyűglődött eléggé, így nem húztam az időt felesleges kérdezősködéssel. Asszem én valahol úgy is vettem, hogy erre még nem lesz szükség. A doktorunk különben fiatal (harmincas), haladó szellemű pasi, imádja a gyerekeket, két óvodása van neki is asszem. Anyatejpárti is, úgyhogy remélem nem mond rosszat. De nem vettem senki véleményét okoskodásnak, hanem segítségnek, és még, még, még kérekKép Aranyosak vagytok, hogy így belendültetekKép Mondjuk valahol az én fejemben is az volt, hogy majd őszibarackot nyammog Miksabuckó, és ízleni is fog neki, és vigyorog. A doktor meg aszonta, hogy krumplit egyen a főzővízzel vagy anyatejjel pépesítve. Meg azt is, hogy lehet, hogy nem fog sikert aratni, elvégre nem valami fantáziadús eledelKép Azért majd azt a Kismamát megkeresem, meg láttam a múltkor egy cikket valahol, ahol Iboly szedte össze a dolgokat, szintén olyan táblázatszerűben. Ez egy olyan oldal, ahol babanetes okosságok vannak összegyűjtve, de most nem emlékszem a címre. Nem tudja valaki véletlenül?

Ja, és Miksának még nincs tányérkája és kiskanala. Olyan szép kis színes műanyagot kell venni?Kép

Nildikó! Tomi nagyon komoly kispasi, főleg a második képenKép Nem viccel azzal a kajával, hanem teljes erőbedobással koncentrál ráKép Gyönyörű, büszke lehetsz rá!

Kriszta! Pont délelőtt hallottam a faluban, hogy valakinek a 2 hónapos babája elkapta a bárányhimlőt, és nem volt sétagalopp. Valami ödémája is visszamaradt állítólag. Részleteket nem tudok persze. Én tökre nem értek ehhez, de miért gondolod, hogy Máté nem kapná el?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Egy másik topikban pont föltették a keresett oldalt, én meg megosztom, hátha mást is érdekel:

http://otlettar.try.hu/

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Nyugtatgatom magamKép Többek között ezt találtam az LLL honlapján:

Burgonya
A baba első étele is lehet, mivel a rizshez és az almához hasonlóan szinte sosem okoz allergiát. Héjában süssük vagy fozzük, hogy megőrizzük vitamintartalmát, majd törjük össze egy kevés vízzel vagy anyatejjel! Ha a baba szeret kézzel enni, akkor adhatunk neki kis darabokra vágott főtt vagy sült burgonyát is.

http://www.lll.hu/leche/105h.shtml

Könnyen vagyok, mert Miksabuckó alszikKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Ma egyedül voltam - Krisztocsnak ugyebár pont nem úgy jött ki a lépés, Ildinek jöttek a szülei. Így elgyaloggaloppoltunk a Megatoys-ba, vettem nagy cumis üvegeket, mert már kell, meg cumitartót (Krisz, 339 volt). Aztán meg jó kiscserkész módjára szárazelemgyűjtőt kerestem. Valahol láttam itt Újpesten, de hol???? Aztán végül a Károlyi Gimnáziumba adtam be, ott volt (de hogy nem ott láttam, az tuti). Marcus majdnem végig aludt, a boltban volt fent, sírt is, mert melege volt.

Aztán anyuéknál hagytam, mert ma is el kellett mennem egy órára. Mire hazaértem, bealudt (3-kor) és aludt negyed 8-ig Kép Most megy az ágyában gagyarászik a macijának Kép

Szirom,
Érdekes, amit mondanak a krumpliról. A sógornőmnek egy kertészetit végzett lány azt mondta, hogy meg ne próbálja a kicsinek majd héjában főzni vagy sütni a krumplit, mert a méreganyagok a vízbe kerülnek. Ezt a felnőtt szervezet nagyjából tolerálja, de a kicsié.... Meg aztán manapság hiper-szuper egészséges krumplit nehéz találni. Szóval én inkább, míg kicsi, pucolom és úgy főzöm.

Holnap szabad program lett volna, anyósomékhoz mennénk. De migrént kapott megint, úgyhogy lehet, hogy semmi nem lesz belőle. Pedig moziba akartunk menni, a Magyar Vándort megnézni. Meg a Keravillban akarom megnézni a párásítókat.

Na, megyek, csinálok egy kis kajcsit. Jó éjt!

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Na, ilyet meg végképp nem hallottam én se, hogy héjában főzni a babának! Én is mindig megpucoltam és úgy főztem meg. De persze mindenki úgy csinálja, ahogy akarja Kép

Azért gondolom, hogy nem kapja el, mert az anyatejcsi védi ezerrel, meg a doki is azt mondta, hogy nem valószínű.

Hanzi,
Ja, köszi, azóta már vettünk olyan dobozkát még a corában. Ma meg Tescoztunk, tök szupi bodyk voltak 699 ft-ért, vettünk is négyfélét Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?