Új privát üzeneted érkezett!

Nyúl29!

Mail ment az előbb...Kép
vacak

Lányok!

Rendezünk "Abkarovics doki páciensei talit"? Kép
Vagyunk már egy jó páran! Kép
vacak

Szia Vacak!

Én benne vagyok.KépKép
Csak ne március 5-én legyen, mert a másik topikon nagy valószínűséggel akkorra tudunk összehozni egy talit.Kép
Május 25-29 között vagyok kiírva.
Ha minden igaz, a doki 27-ét írt be a kis noteszébe.

Nyúl29!

Én is szívből tudom ajánlani neked Abkarovics doktort.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!
Lassan már kedvenc Abkarovics dokinknak is szólni kéne,hogy micsoda rajongótábora van Kép
Mondjuk én már 3 éve ismerem,de még eddig semmi bajom ne volt vele,és nyilván nem is lesz.Csak tudnám,hogy a többi orvos miért nem tud ilyen lenni???
Na sziasztok!

Kép

Kép
tündérke26

az Abkarovics-páciensek talijában én is benne vagyok Kép csak igen, ne március 5-én! Kép

KépKép
vikka

Csatlakozom én is Kép
jammie

Sziasztok!

VACAK: köszi az érdeklődést. A nagylány ráállt a 80 perces napközbeni alvásra, így gyakorta örülök, ha az ebéd elkészül és már kezdhetek is újra játszani vele. Ezért vagyok itt ritkábban. Még 5-6 hét van hátra, és én is megtudom mi a magyarok igazsága. Tökre örülök, hogy végre valaki a testvérféltékenység terén nem csupa rémséggel traktál. Annyira jó lenne, ha nálunk is így alakulna mint a te lányaid esetében. Mindenesetre bizakodom....

GOLDENEYE: Én szintén a Hegedűs főorv - Keserű Ági párosnál készülök szülni. Privátba megírnád, hogy mit tartalmaztak a borítékok? Csak kiváncsi vagyok, hogy én is hasonlóra gondoltam e... gabor.timea@axelero.hu
Egy kicsit megrémisztettél, hogy az EDA-t elbénázták a beadáskor. De miért kellett a császárhoz mégegyszer szúrni???

Timi
timi30

Majd csináltatunk ilyen Éljen Abkarovics doki transzparenstKépKépKépKép

Timi30 kérdése nagyon jó. Én is akartam kérdezni.

Kép
Kép
pipocska

Na jó, bevallom, én ezt a tali kérdést csak úgy poénból írtam tegnap, de ha már ilyen lelkes társakra találtam, akkor akár meg is szervezhetjük! Kép
Mit szólnátok egy febr. 20. vasárnap vagy febr. 27. vasárnaphoz?
Vagy ti is csak poénnak szántátok a választ? Kép
Pipocska, szavadon foglak, már gyárthatod a transzparenst, aztán vonulunk a magánrendelő elé! Kép

Vacak
vacak

Aztán szegény dokibácsink meg jól zavarbajön a nagyrabecsülésünktőlKépHa egy olyan egyszerű kérdéstől,hogy "vállalja-e a szülést" elpirul,akkor erre vajon mit lépne?Kép
Csak finoman imádjuk,mert még elszökikKép,aztán kinél fogunk szülni?

Tünde

Kép

Kép
tündérke26

Sziasztok!
A Péterfyben nagy különbségek vannak az alapítványi és a sima szobák között? Aki már látta, volt ott, leírná ezeket?
Köszönöm!
sparkie

Szia Sparkie!
Én ugyan 2 éve szültem ott,és legközelebb nyáron ismét a kórház "lakója" leszek."2 éve alapitványiba voltam,ott nyugi volt,ketten voltunk csak,benn volt saját WC és zuhanyzó.Nagyon jó volt,hogy nem kell a folyosó végére vánszorogni a közösbe,és ráadásul a közös hagyott némi kivánnivalót maga után.Igaz,az alapitványi pénzbe kerül,de szerintem abszolút megéri az a pénz a nyugalom,és a tisztaság miatt.A sima szobák nagyon sokágyasak,kevés a hely,és ha még látogatók is mennek....Én biztos,hogy alapitványiba kérek szobát,persze ha lesz hely.
Remélem segitettem!
T.

Kép

Kép
tündérke26

Igen, köszi. Frissen szülten jó lehet a közeli WC zuhanyzó, hogy nem kell túl messzire "elvánszorogni". A szobák berendezése amúgy hasonló, inkább csak a mosdókban térnek el?
Én is nyár közepére vagyok kiírva, de azért már foglalkoztat a dolog.
sparkie

Szia!
Az ágy ugyanolyan kényelmetlen,én utáltam.Van a szobába hűtő és Tv,meg állitólag mikró is,bár amikor én voltam,akkor nem volt mikró,de nem is hiányoltam.Ezért is jó az alapitványi szoba.A sima szobáknak a folyosón van egy közös hűtő.Kép
Pontosan mikorra vagy kiírva,és ki az orvosod?

Kép

Kép
tündérke26

Sparkie!

Én három napja láttam, és volt mikró.
Olyanoka szobák, mint egy szállodai szoba.
Az egyágyasban még az apuka is bent alhahat. Hozatnak pótágyat.

Vacak!

Vikka, és én azért nem gondoltuk, hogy a találka ötlet, csak vicc, merta másik topikon ahol a táblázat szerint kb.50-en vagyunk, megy ezerrel a találka szervezés.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Alapítványi szoba téma - én ugye most szültem, én egyágyas alapítványiban voltam. Volt benne mikró is, ami azért jött jól, mert hoztak be nekem kaját és azt meg tudtam melegíteni, meg asszem a fejőt is ott sterilizáltam már, de lehet, hogy nem. Kép Nekem a legnagyobb előnye az volt, hogy egyedül voltam, így nem zavartam senkit és a látogatóim sem, és engem sem zavart senki, első este a Kedvesem benn aludt pótágyon, az is nagyon jó volt és kimondhatatlan előny, hogy helyben van a fürdő és a WC, csak a te cuccaid vannak, nem kell minden alkalommal magaddal vinni a tisztálkodó szereket, stb. Én pl. eléggé elbénáztam a szoptatást az elején, így kisebesedtek a cickóim, úgyhogy azért is volt jó egyedül lenni, mert egész nap gyakorlatilag félmeztelenül mászkáltam, feküdtem.
Persze kórháznak ez is kórház, sz*r magas ággyal, béna párnákkal (ezt esetleg vihetsz be magaddal) és 3 nap után ebből is elege van az embernek. Kép De én valószínűleg máshogy megőrültem volna. Persze nem olcsó mulatság, de nekem ennyit megért a nyugalmam.

Timi30 kérdése - nem bénázták el az EDÁt, csak nehezen adták be. Kép De mondom, ez tényleg betudható annak, hogy vastag a zsírréteg a hátamon, nem lehet olyan egyszerűen hozzáférni a dolgokhoz. Kép A császárhoz nem szúrtak meg mégegyszer, biztos félreérthetően írtam, az EDA kanüljébe vagy mijébe nyomták be ugyanúgy a szert. Szóval az akkor már nem volt extra, csak 3 adag volt, az elsőnél az egyik oldalamra kellett feküdnöm, a másodiknál a másikra, a harmadiknál a hátamra. És mindegyik után várni pár percet, majd imádott Abkarovics doktor úr megnyomkodott (szúrkált?, csipkedett? - esküszöm nem emlékszem Kép) és mondanom kellett, hogy hol érzem még és mit.
goldeneye

Sziasztok! Szoktalak titeket olvasni de nálunk még igazából nincs tervben a gyerek, viszont az orvoson már régóta gondodunk. Elvégre jobb ha már akkor ismer amikor még nem vagyok terhes, igaz?
Azt akartam kérdezni, hogy volt-e valakinek olyan, hogy szeretett volna alapítványi szobát de nem kapott mert nem volt hely? Alig van egy pár szoba és ahogy itt olvasom szinte mindenki oda akar menni.
buvlaak

Sziasztok,
Én március végén fogok szülni a Péterfy-ben, de sajnos a terhességem elég stresszes és problémákkal teli volt és nem tudtam eljárni az előadásokra. Szeretném Én is igénybe venni az alapítványi szobát. De nekem valaki az mondta, ha éppen foglaltak, akkor meg kell elégedni a sima szobákkal. A sima szobákról viszont nem hallottam jókat. Azok milyenek? Szívesen venném, ha ajánlanátok szülésznőt is. Gondolom lehet választani? Vagy azzal kell megelégedni, aki éppen dolgozik? Bocsi a buta kérdésekért de
első baba és sokmindenben tanácstalan vagyok.
gioa

Pipocska, Goldeneye,
köszi a válaszokat. Itthon már elő is adtam, hogy milyen lehetőség van, és meg kell mondjam, hogy jól fogadták. Úgyhogy ha majd itt lesz a z ideje, én is alapítványiba fogom kérni magamat. De ez még nekem tényleg odébb lesz, július 21-re vagyok kiírva.

Gioa,
én nem ismerem igazán a szülésznőket, de amiket itt olvasgattam, mindenki azt írta, hogy mindegyik jó. Ha mindenképpen választasz, akkor szerintem kérdezd meg a dokidat, kivel dolgozik szívesen együtt.
sparkie

Gioa!
A sima szobák, amennyire én láttam elég zsúfoltak. Nem nagyok, és vagy 2, vagy 3 vagy 4 ágy van benne. Szokásos kis éjjeliszekrénnyel. Ott az a baj, hogy a látogatóidat nem tudod szinte hová tenni. Fürdőszoba a folyosó végén, ez nem túl szerencsés friss gátsebbel, császárral, meg aztán ugye ami sok embernek közös, hát ez annyira nem higiénikus és vonzó... Meg aztán, hogy is fejezzem ki magam, nem tudhatod, kivel kerülsz össze. És hát lévén a kórház a VII. kerületben, jó vegyes a kismamatársaság is. Amikor én voltam, láttam a folyosón kendős arab anyukát a picijét tologatni, és kínai kismamát egy roma kismamával beszélgetni. Most nem diszkriminatív akarok lenni, de azért elég eltérőek a szokások is, és mégis együtt kell lenni 4-5 napig. Persze egy alapítványi szobában is előfordulhat szokásbeli különbség, de - és ezért aztán lehet, hogy most kiteszem magam a kritikátoknak - mégis az volt az érzésem akkor, hogy az alapítványi szobák, fizetős mivoltukból fakadóan, szűrik a közönséget. Én 2x feküdtem bent 5 napot, és minden szobatársammal jól kijöttem, mindenki nagyon kedves volt velem.
Szülésznő ügyben pedig én is azt mondom neked, amit Sparkie. Kérdezd a dokidat! Ha választasz szülésznőt, akkor neki is megy boríték, ha az éppen ügyeletessel szülsz, akkor nem feltétlenül, csak ha te úgy érzed.

Buvlaak!
Igen, szerintem jobb, ha már a terhesség előtt ismered a dokidat, a nőgyógyi amúgy is nagyon bizalmi kérdés. De ha csak akkor csöppensz be hozzá, amikor már útban a baba, akkor is még van pár hónapod, amíg megismerheted jobban, és ha éppen nem szimpi, akkor válthatsz is bármikor.
Alapítványi szobára akkor jelentkezhetsz, amikor már bent vagy a szülőszobán, azt meg ugye hetekkel előre nem tudhatod, mikor lesz. Kép Előfordulhat, hogy telítettség miatt nem jut neked hely, ebben az esetben ahogy szabadulnak fel az ágyak az alapítványiakban, úgy kerülsz oda te is. Van ott azért jó pár ilyen szoba és ágy, nem kell előre izgulni! Kép
vacak

én komolyan gondoltam a találkát Kép
a február 27, nekem jobb lenne, ha ti is komolyan gondoljátok

vikka

KépKép
vikka

Nekem bármi jó, Vikka!
Találd ki, hogy hol.
Én XVII.kerületi vagyok.
Őrs vezér tér környéke, vagy a korház környéke tökéletes.Kép

Nekem frissek a szobalátogatói tapasztalataim.Kép
Nem csak 1-2, hanem sok alapítványi van, és tényleg úgy működik, hogy ha éppen nem tudnak oda tenni, akkor amint felszabadul, már mehetsz is. Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Én május végére vagyok kiírva (első baba), és a Péterfyben fogok szülni. Örömmel tapasztaltam - az előző hozzászólásokat olvasgatva -, hogy gyakorlatilag szinte mindenkinek pozitív élménye van a kórház szülészetéről. Próbáltam keresni , de Asbóth dokiról senki sem ír, van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban? Én hozzájárok kb. 10 éve, soha semmi problémám nem volt vele, úgy érzem, hogy jól választottam, de kicsit elbizonytalanított, hogy nem találtam róla semmi infot. Amúgy rajta kívül senkit sem ismerek a Péterfyben, a magánrendelésére járok, ezért is szeretnék elmenni a "babaváró tavaszra", úgy tudom febr.21-én indul.
sheni

Vikka, Pipocska! Kép
Most nár akkor én is! Kép
Akkor febr. 27.? Nekem most még szabad az a vasárnap! Majd férjem vigyáz a kiscsajokra, vagy egyet magammal viszek. Én Budán lakom, akkor valami köztes hely kéne, mondjuk valahol a Belvárostól nem messze. A Péterfytől nem messze milyen jó hely van talira?

V.
vacak

Sheni!
Ne bizonytalanítson el, ha a dokidról nem találsz infót! Ne feledd, hogy a magyar társadalom igen kis hányada használja napi szinten a netet, ennek még kisebb része kismama, és ennek csak töredéke járhat csak Asbóth doktorhoz! Kép Annak örülj, hogy nem találtál róla negatív bejegyzést, és hogy a te tapasztalataid is jók! Ez a topik nem az összes doki bemutatásáról szól, itt aki akarja, megoszthatja a tapasztalatait, és kérdezhet a többiektől!
Jó, nyugodt babavárást neked!
V.
vacak

Kedves Vacak!
Nagy baj van, segíts!!! Illetve a baj örömteli, ti. a terhességi teszt szerint kisbabám lesz, de az orvos akihez eddig jártam nyugdíjba ment, már egyáltalán nem praktizál, úgyhogy itt állok orvos nélkül. A VII. kerületben lakom, ezért gondoltam a Péterffyre. Végigböngésztem a hozzászólásokat és Abkarovics doktor úrról jókat írtok többen is, ezért gondolkodom, hogy talán hozzá elmehetnék. Csak hát semmit nem tudok róla. először is ha megírnád hány kb. éves, nem szeretnék majd ismét orvos után nézni, nyugdíj közeli orvost nem választanék. Nekem egy stressz ez az egész nőgyógyászosdi, nem akarom, hogy az legyen, hogy végre megint megszokom valakit és az akkor ismét fújhatom. Meg baromi szégyenlős is vagyok, nem bírom az olyan "na tolja le a bugyit kedveském" típusú nőgyógyászokat. Leírnád ŐSZINTÉN a tapasztalataidat e tekintetben az orvosoddal kapcsolatban?4
Előre is köszönöm

Copfos
copfos

Vacak,
Köszi az infót. Én is hallottam azóta hasonlókat. Egy kismama nem kapott alapítványi szobát, mert foglaltak voltak. Sima szobába került és elég sok atrocitás érte a szobatársai "nagy rokonsága" végett.
gioa

Szia Copfos!

Nagyon szívesen leírok neked mindent ŐSZINTÉN, ahogy kérted,csak már nem akarok mindenkit untatni itt a fórumon, kérnék tőled egy mail címet (profilodban nem adtad meg), és aztán küldöm az infót.
Üdv.
V.
vacak

Oké Vacak!

Akkor válasszunk köztes helyet.Kép

Kép
Kép
pipocska

Én is Budán lakom, legyen köztes hely. Az a baj, hogy leginkább csak füstös helyeket ismerek, mióta babát várok, meg nemigen járok sehova, mert 9-fél 10-kor már úgyis alszom Kép... de majd körülnézek, keresgetek, most mennem kell dolgozni, de majd délután jelentkezem.

KépKép
vikka

Sziasztok!

Azt hiszem jó helyre kerültem, mert a Péterfyben keresek megbízható szülész, nőgyógyász! Meggyőző volt a lelkesedésetek Dr. Abkarovics iránt. :o)) Tudnátok nekem egy kis infót adni róla? Tel.szám, rendelési hely, árak stb?
Előre is nagyon köszönöm!
pujung

Hopp ez lemeradt!
Kedves Vacak!
Nagyon utálnál, ha megkérnélek, hogy oszd meg velem azokat az infókat, amiket Copfosnak írtál?
Ezer köszi!
u.i. Hatalmas csalódások és felrekezelések után keresek megbízható dokit, help! :o(
pujung

Pujung!
nem utálnálak Kép, szívesen elküldöm az infót csak neked sincs emil címed. Vagy írd meg a tiédet lécci, vagy küldj nekem egy mélt a vacakcica@yahoo.com -ra! Üdv!

Pipocska, Vikka!
Vikka, rajtad a világ szeme Kép mert én meg már 2,5 éve vagyok itthon gyerekkel, gondolhatod mennyire friss az én találkahely ismeretem! Kép

Vacak
vacak

Macsek27 rég láttalak itt.Hogy vagytok? Minálunk sok a gond,hasfájás nemalvás stb.Most 4kg 85dkg osak vagyunk.Szopizunk.Este éjfélig nyafizunk aztán kicsit alszunk.Még jó hogy van egy lányom aki napközben eljátszik vele.Imádják egymást. Ti hogy vagytok?Kép
rózsa74

Pipocska, Vacak, meg aki még az Abk. klubba tartozik Kép!

Teázókat kerestem. Én nem voltam egyikben sem, de megnéztem a honlapjukat, olvasgattam fórumokat, és felhívtam őket... egyikben sem lehet bagózni.
Tehát:
Demmers Teaház, VI. ker. Podmaniczky u. 14.
H-Sz 11-21, V 13-21

A baj a másik kettővel az, hogy egyik sincs nyitva vasárnap.

Tantien Teaház
II. ker. Vidra u. 2. (a Margit híd budai hídfőjénél) H-P 16-22

Camellia Teaszalon
VII. ker. Wesselényi u. 47.
H-Sz 10-22

A Teaház a Vörös Oroszlánhoz-t is "ellenőriztem", de az állítólag nagyon zsúfolt, a Teapalota a Potalához valamelyik szintje pedig dohányzó. De ezek nyitva vannak vasárnap is.

No, mi legyen?j
Demmers? És ki jön? Mer' foglalok asztalt..

pussz Kép

vikka

KépKép
vikka

Szia Rózsa!
Ez a fiúcska tiszta apukája! Gyönyörűek mindketten Kép(mármint a kislányod és a fiad Kép)

Asbóth doktorról hiányolt valaki infót: nos, egy rövid ideig besegített a szülőszobán, amikor szültem, és nagyon szimpi volt, meg is állapítottam, hogy ilyen kellemes hangú férfival rég találkoztam, emellett korrekt, felkészült orvosnak tűnt Kép

Szívesen taliznék Abkarovics doki csapatával, de ilyen hidegben nem szívesen mászkálnék egy két hónapos babával... szerintem majd tavasszal, persze csak ha akkor is lesz tali Kép
macsek23

Szia Vikka!

Nekem teljesen jó a Demmers. Nem tudom hol van, de majd megtalálom.

Puszi

Kép
Kép
pipocska

oké, Pipocska!
Vacak?!
Még valaki?

KépKép
vikka

oké, Pipocska!
Vacak?!
Még valaki?

KépKép
vikka

Sziasztok!

Érvényesített már valaki adókedvezményt az alapítványi szoba után? Ha igen, megosztanátok velem, hogy hogyan kell ezt intézni, kihez/hova kell menni az igazolásért?

Köszi!

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Vikka, Pipocska!

Nekem is megfelel a Demmers a Podmaniczkyben. már csak az a kérdés, hogy mikor találkozzunk, mármint hány órakor. Ha teaház, akkor stílszerűen egy 5 órai teát kellene tartanunk, nem? Kép És vajon én ott meg tudom szoptatni a kislánykámat, ha úgy jön ki a lépés? Na mindegy, majd feltalálom magam.
Meg kéne még beszélnünk, hogy ki hogyan felismerhető. Mondjuk én könnyen a gyerekről. Ti meg a pocakról? Kép
Átmegyünk emilezésbe? Pipocs, a tiédet tudom, Vikka a tiéd?
vacak

Newsee, látod, ez az adókedvezményes dolog engem is érdekelt volna, már 2x voltam 5 napot a kórházban, de gondolom, nekem már eső után köpönyeg...
vacak

Sziasztok!

Adókedvezmény ügyében:
A befizetett csekkeddel be kell menni a kórházba, ott ahol az UH van, mellette van egy kis szoba, ahol egy hölgy csücsül, adminisztrál.
Neki kell bemutatni a csekket, és megmondani, hogy igénybe szeretnéd venni az adókedvezményt, amire vonatkozóan ő kiállit egy igazolást, és annak birtokában az adóbevallásodban, az engedélyezett X%-kot (most nem tudom mennyi az alapitványok utáni adókedvezmény) levonahtod a jövedelembadódból.

ÜDv. Mindenkinek

Ivett
staff

Kedves Ivett,

Köszi az infót, "elzavarom" az embert az igazolásért:-)

Vacak,

Szerintem még simán berakhatod Te is az adóbevallásodba - nekem a (volt)munkáltatóm készíti el a bevallást és nekik február 20-ig kell bejuttatni, ami a jövő hét, tehát időnk mint a tenger...

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a műtét ill. a szülés utáni varratok maguktól felszívódóak vagy még a hagyományos cérna van? Esetleg orvostól függ?

A teázás asszem engem is érdekelne ha addig még egyben leszek Kép
jammie

Sziasztok!

Newsee: Nem találom Ivett alapítványi szobához kapcsolódó adókedvezményes hozzászólását! Vagy priviben írta le neked? Megosztanád velem???

Vacak: Aki önadózó, annak ráér május 20-ig! A munkaadó attól még meg tudja csinálni, csak egy másik papírt tölt ki.

Asbóth doki nagyon kedves és szimpatikus orvos, a szülésznők is kedvelik. Aki véleményeket várt róla...

Timi
timi30

Szia Timi,

Ivett adókedvezményes tanácsa közvetlenül az előző hozzászólásom felett van, "Staff" nick alatt, de ide másolom (just in case):

"Adókedvezmény ügyében:
A befizetett csekkeddel be kell menni a kórházba, ott ahol az UH van, mellette van egy kis szoba, ahol egy hölgy csücsül, adminisztrál.
Neki kell bemutatni a csekket, és megmondani, hogy igénybe szeretnéd venni az adókedvezményt, amire vonatkozóan ő kiállit egy igazolást, és annak birtokában az adóbevallásodban, az engedélyezett X%-kot (most nem tudom mennyi az alapitványok utáni adókedvezmény) levonahtod a jövedelembadódból."

Üdv: Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Vacak, az emilem: bujtorviki@hotmail.com

KépKép
vikka

Jammie!

Szerintem orvosfüggő a dolog, de biztosan a legtöbben ma már felszívódóval dolgoznak. Én sajnos az első szülésem után még részesültem a varratszedés megizzasztó "örömében", de a második után már felszívódót kaptam, és ez sokkal jobb volt, bár nekem elég sokáig tartott, amíg nem éreztem többé a feszülést. De ez mindenkinél máskép zajlik.
Egyébként meg téged is szívesen látunk teázásra, ha még egyben leszel. küldök neked egy mélt a részletekkel.Kép Ja, és mikorra is vagy kiírva?
vacak

Sziasztok!

Újabb hír adókedvezmény ügyben:
Rozikát kell keresni és legyen ott az igénybe vevő (akinek a nevére szólnak a csekkek) adókártyája is. Az egész művelet kb. 5 perc.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?