Gioa!
A sima szobák, amennyire én láttam elég zsúfoltak. Nem nagyok, és vagy 2, vagy 3 vagy 4 ágy van benne. Szokásos kis éjjeliszekrénnyel. Ott az a baj, hogy a látogatóidat nem tudod szinte hová tenni. Fürdőszoba a folyosó végén, ez nem túl szerencsés friss gátsebbel, császárral, meg aztán ugye ami sok embernek közös, hát ez annyira nem higiénikus és vonzó... Meg aztán, hogy is fejezzem ki magam, nem tudhatod, kivel kerülsz össze. És hát lévén a kórház a VII. kerületben, jó vegyes a kismamatársaság is. Amikor én voltam, láttam a folyosón kendős arab anyukát a picijét tologatni, és kínai kismamát egy roma kismamával beszélgetni. Most nem diszkriminatív akarok lenni, de azért elég eltérőek a szokások is, és mégis együtt kell lenni 4-5 napig. Persze egy alapítványi szobában is előfordulhat szokásbeli különbség, de - és ezért aztán lehet, hogy most kiteszem magam a kritikátoknak - mégis az volt az érzésem akkor, hogy az alapítványi szobák, fizetős mivoltukból fakadóan, szűrik a közönséget. Én 2x feküdtem bent 5 napot, és minden szobatársammal jól kijöttem, mindenki nagyon kedves volt velem.
Szülésznő ügyben pedig én is azt mondom neked, amit Sparkie. Kérdezd a dokidat! Ha választasz szülésznőt, akkor neki is megy boríték, ha az éppen ügyeletessel szülsz, akkor nem feltétlenül, csak ha te úgy érzed.
Buvlaak!
Igen, szerintem jobb, ha már a terhesség előtt ismered a dokidat, a nőgyógyi amúgy is nagyon bizalmi kérdés. De ha csak akkor csöppensz be hozzá, amikor már útban a baba, akkor is még van pár hónapod, amíg megismerheted jobban, és ha éppen nem szimpi, akkor válthatsz is bármikor.
Alapítványi szobára akkor jelentkezhetsz, amikor már bent vagy a szülőszobán, azt meg ugye hetekkel előre nem tudhatod, mikor lesz.
Előfordulhat, hogy telítettség miatt nem jut neked hely, ebben az esetben ahogy szabadulnak fel az ágyak az alapítványiakban, úgy kerülsz oda te is. Van ott azért jó pár ilyen szoba és ágy, nem kell előre izgulni!