Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi, nagyon boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vikinek, Petrának jobbulást!!!!

nyűgős babáknak, anyáknak kitartás!

Szonja nagyon cukor!
a Samu videók nagyon jók!!! :)))

Nelly, nálunk Bende kb. 6 hós kora óta csak egyet alszik, így sajnos passz.......

Klári, lehet, hogy akkor eddig mi vezetünk, 6 hónapos volt Bende amikor Horvátországba mentünk ;) ;)

sziasztok!!
mangó

Sziasztok!

Már ezer éve nem jártam erre, de ma írnom kell, mert....

Boldog, boldog, boldog szülinapot Zsófi!

Kép

meg

Kép

Hát asszem reagálni nem fogok tudni mindenre :oops: :oops: :oops: Azt azért olvastam, hogy néhányan taliztatok. Úúúúgy mentem volna, de Apa tüdőgyulladást kapott, és nem mertem sehova menni, meg izgultam, hogy se Márk se én ne kapjuk el. Nem kaptuk el (eddig :D ). Apa ma volt röntgenen, tüdő tiszta, enyhe arcüreggyuszi. Nehéz volt a múlt hét, mert Márk nem igazán értette miért nem mehet be a szobánkba és Apa miért nem játszik vele, de pár nap alatt megszokta, hogy csak gyógypuszikat küldhet neki. Amúgy jól vagyunk, visszatértünk a napi két sétára, mert Márk elég korán kel (6.30) így délre jól elfárad, alszik kb. 2 órát és után még ki tudunk menni, amíg le nem megy a nap. Jó hideg van, de ez minket nem zavar. Így este sem kell szenvedni az elalvással, már a vacsi közben elpilled.

Mindenkinek puszi, szép estét, remélem a következő talira már tudunk menni!

Babák csudaszépek és már alig várom újra a pici babák képeit!

Teszek fel néhányat Márkról is....

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Panni

Kép Kép
panni_30

Niki, Mangó: és az az egy alvás mennyi ideig tart?

SZonjának is kevés az alvásigénye. Dél körül alszik 1, 1,5 órát, aztán 6, 1/2 7 felé már nem igazán lehet bírni vele. Ma is elaludt 3/4 7-kor, és 1/4 9-kor kelt. :shock: Ezzel csak az a bajom, hogy van amikor 10, 1/2 11 mire elalszik, és ez nem jó szerintem. Lehet hogy 6, 1/2 7 körül meg kéne fürdetni, (attól feléled mindig egy kicsit) és akkor normál időben aludna el????

Zsu: jó utat, és síelést nektek, vigyázzatok magatokra!

Panni: Márk milyen nagy fiú már?!

Nelly

Kép
breeki

be és elköszönök, holnap ha csak nem szökik fel éjjel a láza (???) megyünk egerszalókra, vasárnapig ott leszünk, ha minden terveink szerint alakul...

addig is teszek fel samuképet: Kép

és egy vadiúj samuvideót.
kerekpocak

Márkó nagyon cuki!!!!! kész pasi!!!! kedvencem a sapis kép!!!!
köszönöm mindenkinek a köszöntéseket!!!!
kerekpocak

kerekpocak

Tudom, hogy már nem olvasol minket, de jó utat nektek is! Remélem Samuval minden rendben volt éjjel, és ma el tudtatok indulni! Jó pihenést!

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok!!!

Zsófi
: Így utólag is sok boldogságot kívánok Neked szülinapod alkalmából, és remélem már úton vagytok...

Márk óriási már és nagyon cuki - nekem is a sapkás képen a legaranyosabb...

Mi holnap megyünk a Heim Pál-ba, Balázs szeme miatt, ami persze gyönyörű mióta anyatejet csöpizek bele. Azért elmegyünk megnézetem, de remélem eltekintenek így a könnycsatornaátmosatástól ... jó lenne, ha nem kéne! Azért izgulok...

Tegnap bent voltunk a munkahelyemen, nagyon jól viselte Balázs a mustrát és a tömeget, tancsik és diákok mindenki kiváncsi volt nagyon... olyan furi érzés volt, úgy visszamennék dolgozni, de közben meg mégsem! Mert imádok itthon lenni VELE! Nagyon ambivalens dolog ez... ráadásul nagyon várnak is vissza!!!

Képzeljétek 1 hete minden nap adok Balázsnak sütőtöklét, napi 60-80ml-t és nagyon imádja - az első perctől kezdve! Először levek formájában próbálkozom, aztán majd ha betölti a 4 hónapos kort, akkor elkezdem a pépezést is ... sajna fogytán egyre jobban a tejcim, amelyik cicim be volt gyulladva abba alig van 10-20 ml azóta is.... tejserkentőt meg semmit nem merek szedni, mert félek, hogy bedurran megint...nem tudom mi volna a jó
:roll:

Kép
bogen

Bogen holnapra sok-sok drukk, h. ne kelljen könnycsatornát mosni. Ha mégis, légy erős, túl lesztek rajta és hidd el jobb lesz.

Mikor tervezed, h. visszamész dolgozni?
Nekem annyira nem hiányoznak a stresszes hétköznapok.

Zsófi, de jó lehet már Nektek!

Kép
niki30

Nelly, ilyenkor Emma egy hosszabbat alszik, ami 1,5-2 óra is lehet.
Ilyenkor ő is általában 6-7 fele már KO.
Ezért van az, h. mi sokszor korábban fektetjük.
Én azt nem tudom elképzelni, h. este 6-7 fele elaltatom, majd amikor felkel, fürcsi és akkor még hepázunk 11-ig. Persze előfordulhat ilyen is, de nem rendszeresen.

Próbáld ki esetleg, h. nem teszed már le 6-7 fele, hanem kihúzzátok fürcsiig és utána fekteteted! :wink:

Kép
niki30

Megyek alszom én is, míg Emma is, mert tök náthás vagyok.

Kép
niki30

niki: még nem, majd csak du 4 körül indulunk, addig melózom :) :) :)
kerekpocak

én is megnáthásodtam basszus.

az a tervem h átruccanunk debrecenbe az élményfürdőbe, 33 fok van a fedett csarnokban és 70%os páratartalom!!!!! és rengeteg bébimedence! annyira szuper!!

csak 1.5 óra egertől.
kerekpocak

Niki: Köszi a drukkot holnapra - ránk fér! Tudom, h jobb lesz utána, de az lenne a legjobb, ha nem kéne egyáltalán...
Nem tervezem igazából, h mikor megyek vissza dolgozni, majd ahogy az "élet" hozza. 2008. szeptemberében tudok visszamenni vagy 2009 szeptemberében - mert iskola lévén, a tanévek miatt a tantárgyfelosztás és egyéb nehezen macerálható évközben.
Ha visszamegyek most szeptemberben, akkor is csak max heti 2*4 órában gondolom, s a többi melót akár itthonról is tudom csinálni ... de mivel rengeteg mindent csináltam annó, azt sem tudom mit csinálnék szívesen ... tanítani nagyon szerettem, meg persze a szocmunkát is imádom ... meg a mentorálások is... de most valami új van kilátásban, nem tudom még mi majd tavasszal leülök a főnökömmel... és engem szeretne erre... lehet, h nemet mondok persze az egészre úgyahogy van, csak bennem motoszkál ez az egész!!!
Túl nyugis itthon annak ellenére, hogy lefáradok, strapásnak érzem sokszor így is a mindennapokat! Biztos beindul itthon is a pörgés, ha Balázs elkezd mászni, dumálni, pakolni, játszani ... :wink:
Szóval igazából még én sem tudom, hogy mit is akarok!!! :roll:
GYÓGYULJ meg, Zsófival együtt mihamarabb!!!

Kép
bogen

Zsofi jobbulast es jo pihenest mi is voltunk mar Egerszalokon hosszu hetvegere igaz meg babo nelkul nagyon jo volt.... a torokfurdo is tetszett...

A videok nagyon tetszettek :) mi is filmezgetunk de meg Anna baba nem alakit nagyokat...

Most a nyelvet probalgatja nagyon edes...

Niki gyogyuljal meg

Bogi szoritok hogy holnap minden rendben menjen. En nem adtam Annanak leveket, rokton a purekkel kezdtem, nem nagyon van oda ertuk, nem eroltetem max 3-4 pici kanallal kap.

Szerintetek fajhatott a pocakja a sutotoktol ????? 2 napig adtam 2-3 kanalkaval es mintha nyugosebb volt, ma mar nem is adtam neki.

A tegnap este lementem egy kicsit mozogni... 50 perc gyors gyaloglas es 10 perc elipszis nem sok de kezdetnek nem volt rossz olyan jol aludtam es a csajszi sem ebredt ejszaka de reggel 6:30 kor kicsit rosszul esett felkelni... de most mar ugy erzem hogy jo uton haladok a fogyas es a kondiba tartas teren.

Olyan almosito ido van, hetvegen jonnek anyos pajtasek kene takaritani (nem csak azert) de ma nem nagyon van kedvem :(

Ti keszultok ma valamivel a fiuknak... erre sincs kedvem de vettem 4 db finom baracklekvaros fankot :D ne botrankozzatok meg nem szoktuk unnepelni a Valentin napot...

Nelly nagyon aranyos, ugy ossze lehetne puszikalni

Szerintetek megutalja a csajom a puszikalast mikor ramjon egesz nap tudnam puszilgatni???? :roll:

Mark mar igazi nagyfiu... aranyos

Kép
cica_1

Jajj Zsófi, Te is?
Szegény mi :) :wink:

Mi is voltunk a debreceni fürdőben, nagyon jó. Tényleg sok gyerekmedence van.
Élvezzétek!

Bogen, ne izgulj, minden rendben lesz holnap. Majd írj, mi volt!
Ja értem, még nem tudod, mit is szeretnél majd és mikor. Végülis még rengeteg időd van gondolkodni.

Na puszi

Kép
niki30

Ági, mi nem ünnepeljük, de a fánk nagyon is jó ötlet! :lol:

Kép
niki30

Betegeknek jobbulást, utazóknak jó mulatást!!!

Mi sem tartunk Valentinnapot, én elég nyálasnak és erőltetettnek tartom, pont mint a nőnapot. Bocs ha valaki szereti :oops:

Anzsi jól van Ti nyertetek :wink:

Ági: szerintem a sütőtöktől kifejezetten nem fáj a hasa mert elég rostos, jól emészthető. Szerintem max. az lehet hogy másfajta a táplálék és lehet hogy ettől nehezebb az emésztés, mert még nem szokott hozzá. De ez hamar elmúlik. Esetleg próbáld meg a krumplit is, répával az egy kicsit kímélőbb.

Tegnap elkezdtem szakdolgozatot írni.
:twisted: Háát nem sok kedvem van hozzá :cry:

Klári
Kép
ganti

Na én is itt.... :)

Mi eddig mindig tartottunk Valentin Napot. Szerintem nincse vele semmi gond. Nem vittük sose túlzásba, csak max elmentünk vacsizni. Mi imádunk "ünnepelni", így nálunk pl nem csak nőnap van, hanem férfi nap is. Idén asszem az apák napját is be fogjuk vezetni. :) Na szóval az a véleményem a Valentin Napról, hogy ez is mint minden ünnep arról szól, amivé mi tesszük. Szerntem a Karácsony is erőltetett ilyen alapon: kötelező ajándékok stb, az Újév meg erőltetett buli nap. De mind attól válik a mi ünnepünkké, hogy mi éljük át együtt azzal akit/akiket szeretünk. :)
Bocsi, ha ezt most túl magyaráztam. Nem szándékom bárkit is meggyőzni, csak gondoltam leírom, hogy nekünk miért ünnep az ünnep. :)
És rögtön hozzáteszem, hogy sajnos idén meg pláne nem vittük túlzásba. :( Főztem fincsi ebédet, délután nem a Tarekkel közös szobába pihentem le, hanem apával az egy személyes ágyon. Nem volt semmi huncutkodás, csak úgy összeölelkezve aludtunk egyet. Olyan jóóó volt. Estére meg majd meglátjuk, hogy mi lesz. :) :wink: :)

Niki, Zsófi! JOBBULÁST!!!
Tényleg mi lett azzal a tervvel, hogy babák nélkül talizunk???? Most akkor este vagy hétvégén délután? :roll:

Bogi! Ügyesek legyetek holnap!!! Drukkok!!!! :)

Ági! Nem tudom, hogy fájhatott-e Anna pocija a sütőtöktől. Én a helyedben először gyümi és zöldság leveket adnék neki, és csak után a püréket. Kell nekik idő, míg megszokják az újat! :)

Panni! Márkba még mindig szerelmes vagyok!!!! :) :oops: :)

fatima

Fatima, ez tényleg szép, az lesz az ünnep amivég mi tesszük. Így van.
Bár ettől függetlenül mi sem tartjuk a Valentin napot.
Nálunk minden nap Valentin nap :lol: hihi

Összebújtatok? De jóóóó :lol: Tessék este is egy kicsit és csak így tovább!
Fúú, szegény Salim, ha megtudná, h. hogy drukkolunk az összebújásotokhoz.....

Kép
niki30

Na, én is itt vagyok.
Mi úgy Valentinoztunk ma, (amúgy nem igen tartjuk) hogy Apa ma nem dolgozott, és együtt csavarogtunk! Szonja volt egy picit Anyukámnál is, amíg elmentünk a 3d-s moziba, az aréna plazaba. Jó volt nagyon!!!

Köszi Niki, hogy megírtad nálatok hogy alszik Emma, nálunk is így kéne, ill. valami hasonló volt, csak a ksi drága kitolta. Én sem bírom ezt a 11-ig kukorékolunkat, ezért akarok változtatni, csak Apa azt mondja szadista vagyok, hogy nem hagyom aludni a gyereket, dehát muszály. :roll:

Niki, ZSófi, jobbulást nektek!

A kóstolgatáshoz, Szonja még a mai napig sokszor csak 3-4 kanállal eszik főziből, és a többi tápi. Szóval ez abszolút gyerekfüggő. Pedig mi is 5 hónaposan kezdtük, ezel azt akarom mondani, hogy nem pár napja, és még mindig nagyon messze vagyunk attól, hogy kiváltson egy kaját!

Ági: köszi, szerintem nem fogja megutálni ha agyon puszilgatod, én is ezt csinálom... :D

Bogi: drukkolok, hogy holnap minden ok legyen!

Nelly

Kép
breeki

Jaj, Fatima, veled max. egyet értek, az az ünnep amit azzá teszünk! :wink:

Nelly

Kép
breeki

kaptam apucitol sarga narciszt :oops: a kedvenc viragom en meg elorukkoltam a lekvaros fankjaimmal szoval buli van nalunk :lol:
jo ejszakat agi

Kép
cica_1

ja, csak most látom egyet értek=egyetértek! :oops:

Nelly

Kép
breeki

Abban igazad van Fatima, hogy az ünnep az, amivé tesszük!!!

És mi is nagyon szeretünk ünnepelni, nekem csak a valentin meg a nőnappal van bajom, az az én vérmérsékletemnek túl erőltetett (úgy értem egyálatlán nem hagyományos ünnep, egyszer csak trendi lett ünnepelni - na az ilyet nem csípem :wink: ) Nőnapon meg a húgom szülinapja van így az nekünk mindig más volt mint nőnap.

Nekünk a házassági évfordulónk az, amit nagyon meg szoktunk ünnepelni, vehetjük úgy, nekünk az a "szerelem napja". Meg a többi 364-en is igyekszünk ünnepelni azt hogy szeretjük egymást!

Szóval nem fújok arra aki szereti, félreértés ne essék, tessék csak ünnepelni (hmm az a fánk dolog nekem is bejönne), de mi nem.

Klári
Kép
ganti

Szisztok!

Remélem mindannyiotoknak szép napotok volt tegnap:)

Jelentem, ez a második tök jó éjszakánk, Emma csak 3 ébred és ebből 2x cicizik. Először 11 körül, utána meg hajnal 5 fele. Ez nálunk nagy dolog. Hát még h. tudok egyhuzamban aludni 4-5 órát.
Ugye milyen jó ez Fatima?
Tényleg nálatok mi a helyzet? Hogy ébred most Tarek?
Klári és nálatok mi van a hűtővel? Továbbra is kikapcs?

Bogen, jelentkezz majd szemvizsgálat után!

Kép
niki30

Hol vagytok drágaságaim?

Kép
niki30

én itt vagyok!!

Hűtő most nem kikapcs, próbálunk más utat választani. Mostanában olyan fáradt estére, hogy 5 perc alatt elalszik és ha azalatt nem "hűtő lalala" (ahogy ő mondja), akkor nincs gond.

Tegnap végre megszámoltam a fogait MEGVAN MIND A 20!!! És már teljesen kint vannak. :lol:

Niki ez tök jó hogy Emma ritkítja az éjszakai keléseket!!! Látod, van remény! Egyszer meg majd végigalussza az éjszakát.

Klári
Kép
ganti

Én is itt vagyok, csak látom, hogy sehol senki, semmi téma????

Tök jó, hogy kint van Juli összes foga! Akkor nektek vége a nyűgös éjszakáknak.

Emma baba is alakul, látod Niki?! Csak azt tudnám mikor miért ébrednek. Azt nem hiszem, hogy mindig a fogak a bűnösek.
Nekünk még mindig 2 fogunk van, pedig 2,5 hós kora óta azt hisszük jön a következő! :roll:
Ma éjjel pl. 1/2 3 tól 1/2 4-ig állt a kiságyban, és ment a tatata, dadada, én meg néztem a plafont, és vártam mikor alszik vissza, persze amikor fáradt volt jött a sírás, és kézben sikerült megnyugtatni, elaltatni.

Nelly

Kép
breeki

Nelly, nyugi, nekünk még csak most jött ki a második fogacska.
És eddig mindkettővel megszenvedtünk.

De jó, Julinak mind kinnt van!
Ja, Klári, képzeld, ma feküdtem a földön és játszottunk Emmával, és ahogy alulról néztem, Juli jutott az eszembe, mert tökre hasonlított rá Emma egy pillanatra. Én vele is látom a hasonlóságot meg Samuval is. Mindhárman kis szöszik és fehérbőrűek :D Nem?

Kép
niki30

Én már belenyugodtam abba, hogy minden fogacskát megszenvedünk, csak úgy sajnálom szegénykémet.
Az a gyanúm, hogy most több fogacska jön egyszerre. :roll:

Bogi, mi volt a szemészeten?

Nelly

Kép
breeki

LE se merem írni, de nekünk a fogzás gyakorlatilag nyűg nélkül zajlott le, akkor vettem észre hogy foga jött mikor kocogott a kanál, meg már látszott. :oops: Anníi tünet volt, hogy olyankor kevesebbet evett, de ez meg ugye csak utólag igazolódott mindig.

Panni jól elfelejtettem megdícsérni Márkot!! Nagyon nagy fiú!! :shock: :lol:

Bogi tényleg, mi volt??

Hehe Niki lehet hogy hasonlítanak tényleg!!!

Klári
Kép
ganti

Sziasztok!

Jó régen nem írtam, de annyira elkeserítettek, hogy nem volt kedvem. :(
De most leírom, hogy mi volt az elmúlt héten.

Szóval: múlthét csütörtökön mentünk a kórházba Luca csípője miatt az anyukám ismerőse által ajánlott doktornőhöz. Ő igazából neurológus, nem ortopéd orvos, de hívott egy ortopédot is. Megröntgenezték Luca csípőjét, semmi baja nincsen, terpeszpelust kidobhatjuk, lehet nem is kellett volna.
Az eddigi ultrahangokról azt mondták, hogy használhatatlanok, végig félrekezelték a gyereket.
Szerencse vagy Isten akarta így, hogy ehhez a neurológushoz kerültünk.
Ő is megvizsgálta Lucát és kiderült, hogy innen ered Luca problémája. Kérdezősködött a terhességemről, a szülésemről. Méhen belüli sorvadást diagnosztizált, ezért volt Luca ennyire picike. Lepény éretlenség+hosszas vajúdás eredményezte pluszban nála ezt a problémát.
Igazából azt mondta, hogy ne keseredjünk el, mert nincsen nagy probléma, innentől kezdve csak javulni fog Luca. 2-szer kell járnunk mostantól tornára, sokat kell vele játszani, stimulálni. Sok testkontaktus kell neki és természetesen szeretet, simogatás (hozzátenném ezeket eddig is megkapta).

Közben a lábára is kell tenni éjszakára szivacsot, mert hason alvós baba lévén, kifele állnak a lábfejei, ezeket korrigálni kell.

Plusz, eléggé be van nőve a kutacsa a korához képest, így azt is figyelgetni kell.

Jó kis történet, mi?

Azóta megnyugodtam, Luca újra a régi. Valószínű, hogy megérezte a rossz hangulatot, így egész nap csöndben feküdt, alig aludt. 3 napja ismét sikongat (nem is akárhogyan).

Voltunk már a kórházban gyógytornán, egy nagyon kedves fiatal lányhoz kerültünk, szerencsére Luca ezt a fajta tornát jól bírja.
A Dévényesnél még mindig nagyon sír. :(

Kép imádja a könyvecskét :) Kép kis barátnőjével Kép sajna homályos Kép tiszta apja Kép :) Kép ez nagyon vicces

Edis

Kép
ediske

Ediske: örülök hogy most már megnyugodtál, és hogy jó helyre kerültetek. Ez a legfontosabb! AZt nem mondták, hogy ez a méhen belüli sorvadás mitől lehet? Mik a tünetei? Mi van most Lucával? Annyira gyönyörű, édes kis baba! Mennyivel született?
Szép kis story. Hol voltatok ortopédián? Nekem az volt a tapasztalatom, hogy csak egy gyors futószalag, értelme semmi, csak az a baj, hogy az igazi problémákat nem szűrik ki.

A lényeg hogy most már minden rendben lesz!

Nelly

Kép
breeki

Nem tudom mitől lehet ez a méhen belüli sorvadás. Talán a lepénytől, nem jutott elegendő tápanyag, oxigén neki. Gondolom én...

Szűrésen a Királyhágó úton voltunk 3-szor, majd a Budai gyerekkórházban csinálták neki a röntgent.

2750-nel született, elég pici volt. Ráadásul időre. A dokim mondta is amikor kibújt, hogy fogyott. :?

Lucus édes, drága kismanó. Oldalára fordul, de még mindig nem fordult át.
Mivel fennáll neki ez a probléma, így később kezdi el a mozgást, ebben segítenek neki tornával.

Edis

Kép
ediske

Szonja is 2750-nel született, időre. Senki nem mondta hogy pici.
A dokid komolyan mondta hogy fogyott? Akkor miért nem mentek ennek azonnal utána, hogy miért?
AZ a lényeg, hogy édes drága kis manó, és szépen fejlődik!
A torna meg majd segít neki a mozgásban. Mi a tünete most? A csípője rendben van, ugye azt mondtad, akkor? Ne haragudj hogy sokat kérdezek, de mindig kiakadok amikor ilyet hallok, és ilyenről még nem is hallottam. :?

Nelly

Kép
breeki

Sziasztok!

Ediske! Mostmár minden rendben lesz! Szerencsére jó kezekben van Luca baba és ez a legfontosabb!!! Egyáltalán nem volt pici amikor megszületett. És Luca egy nagyon gyönyörű, efgészséges baba!
Az hogy nem fordult meg, nincsen benne semmi, nálunk Petra majdnem 6 hónaposan fordult meg először magától. Pedig hallgattam ám a védőnőtől 4 hónapos korától, h ha eddig nem csinálta, akkor már nem is fogja, majd vihetem mindenféle terápiára... Nem hallgattam rá, m mindenki más azt mondta, h a babának megvan a maga üteme és előbb-utóbb megcsinál mindent.De leírom a barátrnőmék történetét, akik múltkor voltak a Naplóban is (lehet h láttátok): A baba a 9. hónapban született a kiírt időpont előtt 2 héttel. Az orvosok az utolsó hónapban nem vették észre, h a baba fogy, a nyakára tekeredett a köldökzsinór és elkezd visszafejlődni. Na így született meg 1850 g-mal. Teljesen kétségbeestek, h most mi lesz, de nem adták fel. Hetente jártak Dévény Annához tornára, náluk is nagyon sírt a baba. Kezdetben, amikor én láttam (fél éves volt), csak a jobb oldalát tudta mozgatni, a balt csak húzta maga után. De a tornának köszönhetően mára van egy teljesen egészséges, ép 4 éves gyerekük. Ezt csak azért írtam le, h nagyobb bajból is van 100%-os gyógyulás.

Teri

KépKépKép
pruci

Ediske nyugodj meg, nem lesz semmi baj!!!

Juli 2700gr-al született, 2 nappal túlhordtam (szóval időre). Neki ugyan nem mondtak ilyesmit, de ettől függetlenül 7 hónapos volt amikor először igazán odavissza forgott. De nagyon sok függ a babák habitusától is!!! Vannak nagyon mozgékony, bevállalós babák, és lassabb, óvatosabb babák. Ezért tök fölösleges aggódni, ha a gyerek jól fejlődik, hogy később csinál valamit. Juli pl. 9 hónaposan állt fel, ehhez képest csak 5 hónap múlva indult el önállóan.

Persze a torna nagyon fontos, és ha tényleg van egy kis lemaradása akkor az nagyon sokat segíthet!!! A lényeg hogy nyugodj meg, tornázzatok sokat, és akkor minden rendbejön, meglátod!!!

Sírni valószínűleg azért sír (többek között) mert lehet hogy bizonyos izmai kicsit le vannak tapadva, és fáj neki ahogy használni kell őket. Ez pont olyan, mikor Te tornázol és érzed hogy dolgoznak az izmok - hát az se kellemes.

Teri, hörghurut már elmúlt??

Klári
Kép
ganti

Klári! Még köhög, de jóval kevesebbet. Az a gyógyszer amit kaptunk nem vált be, m állandóan csak aludt, és amikor ébren volt, sokat remegett. De olyan furcsa remegés volt, jól be is tojtam, h mi lehet. Állítólag a gyógyszer csinálta, ezért azt abbahagytuk. Most azt issza amit ajánlotta, ettől semmi nincs. Na ezt le is kopogom.

Szerintetek az normális, h mostanában nem nagyon akar enni? Van olyan h megeszik max 70 grammot és utána lazán kibír 3 órát. Vagy lehet az h megunta a tápszert és inkább éhezik? Már csak reggel és este kap lefekvés előtt.

Teri

KépKépKép
pruci

Teri örülök, hogy jobban vagytok. Nem tudom miért nem ehet. Ez sok mindentől lehet. Ez már az én fejemben is megfordult, hogy megunta a tápszert, de pár nap múlva visszaállt a megszokott adagra.

Boldog 8. hófordulót Petrának!!!

Látom már megkezdted a visszaszámlálást! :wink:

Nelly

Kép
breeki

Nelly: gondolom, hogy komolyan mondta azt, hogy fogyott. Ő 3700-nak tippelte, ha időre jön. Gondolom nem azért mondta, mert nem vállalta be, hogy tévedett. Mindegy, nem az ő hibája, én meg voltam vele elégedve.
Mondjuk lehet, hogy utána kellett volna járni ennek.

Csak a mozgásában látszik ez az egész és már mondta a Nóra (aki a Dévényest csinálja), hogy szépen fejlődik. :)

Klári: biztosan azért sír, mert nem kellemes neki, de sajna muszáj. :( Minden egyes alkalommal teljesen kileszek, de ezt ki kell bírni lelkile.

Edis

Kép
ediske

Helloooo! Ezer bocsi, hogy így eltűntem, de valahogy nem jutott idő az írásra. De azért közben zugolvasó voltam! :) :wink: :)

Most is úgy volt, hogy megyünk vendégségbe, erre indulás előtt kb fél órával ide telefonált a vendéglátónk, hogy mégsem OK nekik a dolog, mert 'váratlanul beállítottak hozzájuk rokonok'. Ja perszeee! Úgy kiakadtam! Én itt direkt úgy alakítom az egész napunkat Tarekkel, hogy délután megyünk, erre lemondják. Micsoda bunkóság!!! :twisted: :twisted: :twisted: Ha én várnék vendégeket és hozzám állítanának be váratlanul, akkor pont azoknak mondnaám, hogy 'persze kerüljenek beljebb, de vendégeket várunk'. Most nincs igazam???? Szóljatok, ha én vettem túlságosan a szívemre! :roll: :? :roll:

Na mindegy....

Niki! Mizujs? Megnyugodtál már? :) Olyan jót mosolyogtam rajtad, amikor írtad, hogy Emmát direkt beraktad az ágyába stb. El sem tudom rólad képzelni, hogy kiakadj! :) Te olyan nyugodt ember vagy! Mi történt??? Na és az éjszakák? Azóta is jól alszatok? Sokat gondolok rátok és drukkolok, hogy Emmácska kissé hanyagolja legalább éjjelekre a "csöcsödet". :lol: :wink: :lol: (te tudod miért írtam ezt :))

Klári! De jó, hogy mind a 20 fogatok meg van! Gratula! :)
A múltkor írtad, hogy Juli átnézett rajtad és így bosszantott. :) Simán előttem van, ahogy ezt csinálja! A talin velem is ezt tette. Amikor hozzá szóltam, láttam rajta, hogy figyel rám, de csak azértse áll velem szóba! :lol: :lol: :lol: Nem semmi a kis csaj!! :) De tök jó, hogy nem tud téged kihozni a béketűrésedből! Bárcsak én is ilyen jól bírnám Tarek hisztijét kezelni! :oops: :oops: :oops:

Ediske! Úgy sajnálom, hogy rossz napokat kellett átélnetek. :( Remélem mostmár megnyugodtatok és bíztok abban, hogy a mostani diagnózis után már megfelelő kezelést kap majd Luca baba. Küldöm a sok-sok ++++++energiát és a drukkokat, hogy minden OK legyen veletek! Csak pozitívan!!! Tudod.... ha ti pozitívan álltok hozzá, akkor Luca is ezt fogja érezni és ügyesen veszi majd az akadályokat! :) A képek nagyon jók! Kedvencm az apás kép! :) Ja! És a kutacsa miért van benőve korához képest? Erről mondtak valamit?

Petra! Továbbra is jobbulást Petrusnak és utólag is
BOLDOG 8. HÓFORDULÓT!
Arról hogy miért nem akar mostanában enni nincs ötletem. :( Hál'Istennek mi már egy ideje nagyon jól eszünk (kopp-kopp-kopp) és SOHA nem akarok arra gondolni, hogy volt is olyan gondunk! :( Te se parázz ezen! Majd eszik, ha éhes. Lehet, hogy a gyógyszerek tették kissé étvágytalanná, vagy esetleg a trutyi folyhatott le a kis pocijába és az is okozhat étvágytalanságot. Na! Mégis csak volt 2 tippem! :lol: :wink: :lol:

fatima

Na és akkor rólunk...

MA VAGYUNK 8 HÓNAPOSAK!!!! El sem hiszem, hogy már 8 hónapja születet az én kis ördögöm! :) Olyan hihetetlen! Nem?
És úgy tűnik végre a napokban ki fog bújni az első fogacskánk! :) Már látszik a bal alsó kis 'kuckuc', de még nem törte át az ínyét. :) Pedig pénteken már ugráltam örömömben, met azt hittem, hogy kint van, de tapintásra még nem érződik. :( Na sebaj, majd csak előjön. :)
Az éjszakáink mostanában egész jók. Max egyszer kell megigazítani a takaróját (mert maga köré tekeri), meg egyszer eszik és ennyi! Úgyhogy jókat alukáltam én is az elmúlt napokban. :) És ez olyan jóóóóó! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja! És képzeljétek!!!! Mindenáron fel akar állni! Fel is tud, de még eléggé bizonytalanul és nem igazán válogatja meg, hogy stabil dologba kapaszkodik bele vagy nem. Így hát van, hogy puff a vége! :( Kis segítséggel viszont álldogál ügyesen! :) Jó mi?

Na asszem ennyit rólunk!

Ja! Még a napközbeni alvásáról akartam írni (talán Nelly kérdezte :roll: ). Mi reggel mindig ébredés után 2 órával alszunk egyet. Ez általában 1.5 óra, de volt, hogy több volt már. Mostanában pl volt, hogy csak 45 perc volt. Gondolom azért, mert az éjjelek jók voltak, így kipihentebb volt. Ha megyünk sétálni (11 és 13 között), akkor eleinte nézelődik, aztán belaszik. :) Ilyenkor csak keveset, mert jövünk haza ebédelni, de legalább nem fáradt az evéshez. Aztán kb 14:00 és 15:00 között jön a délutáni alvás. Ez minimum 1.5 óra, de mostanában egyre többször fordult elő, hogy 2 órát aludt, vagy 2.5-et. Tarek a fürcsi előtt már nem szokott aludni. Igaz ugyan, hogy 18:00-tól már nagyon nyügi szokott lenni, de valahogy mindig átvészeljük azt az 1 órát fürdetésig. :) Fürcsi után jön a vacsi és közben játék még. :oops: Aztán 20:00 óra körül megy alukálni. Ennyi!!!

Majd jövök még...

fatima

Teri: ne aggódj ha nem eszik annyit mint szokott. Ezt csak azért írom, mert én Juli 1 éves koráig halálra paráztam magam, ha nem ette meg az adagját. Aztán rájöttem, hogy

1. nem halt éhen, sőt fejlődött
2. 2-3 napnál tovább soha nem tartott a kisebb étvágy(általában fogak előtt volt ilyen)
3. érdekes, akkor nem aggódtam ha nagyon sokat evett, pedig ilyen is volt

:arrow: Szóval nagy nehezen rájöttem, hogy ő is egy emberke, mint mindannyian, tehát lehetnek eltérő napjai, eltérő étvágya, és minél idősebb (igen, ez hetekre is értendő), annál inkább egyedi dolgai vannak.

Csak azért okoskodok itt egyébként, mert én ugyanezeken átmentem mint most te is meg a többiek, kisebb babával, és utólag rájöttem hogy tök fölösleges parázni. Ha beteg azt úgyis észreveszed!!!!

Fatima: muszáj jól bírni a hisztit, mégha csendes akkor is, különben megkeserítjük egymás napjait.
Nálunk tényleg az válik be, ha nem is foglalkozom vele. Ha nincs közönség, nincs műsor sem alapon. Amikor meg látom hogy enyhül a helyzet, elkapom (mármint a pillanatot) és megbeszéljük.

Most az a stratégia egyébként, hogy ha valamire azt mondja hogy nem, akkor mondom neki, hogy jó, akkor nem. Na erre megint az eredeti verzió kell neki, ebben meg kiegyezünk.
Ugyanis nem az van hogy nem akar sétálni vagy enni, hanem egyszerűen azt akarja hogy az legyen amit ő akar. ezért ráhagyom, hogy jó, ne egyél. Na erre rögtön enni akar :lol:

Hehe a saját fegyveét fordítom ellene. :twisted: :lol:

Húúú de hosszú lettem.

Klári
Kép
ganti

Tareknek boldog hófordulót!!! Hűű és már lassan ácsorghunk kére szépen!!! :wink:

Klári
Kép
ganti

Ediske - nagyon sajnalom hogy igy alakultak a dolgok hidd el en tudom mit erezhettek de most mar minden rendbe jon es tenyleg ez a fontos - egyebkent nekunk nem volt terpesz pelus meg semmi es megsem nagyon latom hogy fordulni akarna es mi is kb. veletek egyidosek vagyunk (bar mondjuk koraszules de szerintem azt mar behozta)

PETRA REKANAK, TAREKNEK - BOLDOG 8. HO FORDULOT!!!!!

Kis ugyes Tarek szurkolunk hogy jojjon ki az a fogacska es ne legyen nagy huppanas a felalasi kiserleteknel...

Teri szerintem is a gyogyszerek miatt van, ha kiurul a szervezetebol mindjart jobb lesz a lenyeg hogy a folyadek
szukseglet meglegyen aztan utanna combosodhattok tovabb :)

Fatima igazad van a vendegeskedessel mert egy pici babaval elkeszulni nem egyszeru, nincs kisbaba ott ahova menni akartatok?

na most puszi majd meg jovok agi

Klari gratul a 20 fogacskahoz nekunk meg egy sincs de mar nagyon varjuk :D

Kép
cica_1

ediske: a méhen belüli oxigénhiány sajna követhetetlen a méhlepény elöregdésével járó természetes jelenség. Cak akkor látható, ha nagy mértékű a fogyás. a hoszantartó oxigénhiány okoz feszességet a rövidentartó ahypotóniát.
A kórházban nem szoktak róla szólni, mert az első pár napban még nm látható, hogy valós élettanijelenségről van szó,(pla sárgasággal is járnak bizonyos eltérések) vagy tényleges
probléma áll-e fenn. Nagyon nehéz különbséget tnni.
Másrészt meg mostanságsok helyen félnek a perektől,pedig nincs ok rá,mert ez a jelenség véletlenszerű. izgulni azonban semmi ok, a feszesség épp úgy mint az izomgyengenség 1 Dévény terápiával 100%-iggyógyítható. Sírni azért sírnak a babák mert már nekik is van akaratuk é ez nem jó nekik. De kitartás a kisfiam eljesen egészséges, minden fájdalmat megért ez nekünk.
Az ortopédusokkal én általában nem vagyok kibékülve, viszont minden tiszteletem a neurológusoké.

pruci: a spiropent csupán tüneti kezelésre szolgál,hörgőtágító, megemeli a pulzustnem tesz jót a baba szívének,hörghurutra egyetlen gyógyszer az antibiotikum. (no nem töménytelen mennyiségben).

fatima: gratula a felálláshoz, motjutotteszembe, hogybálint fiam olyan volt mint egy kis keljfeljancsi elált, majd hátadőlt, felált....stb
olyan aranyosak ilyenkor
M

mirci001

Sziasztok!

De jó, h. jöttetek Csajok és ennyit írtatok!

Ediske
Akkor most Luca csípőjével minden oké ha jól értettem? Vagy a méhen belüli sorvadás miatt van valami, amit tornáztatni kell?
Ha jó dokihoz kerültetek és tornáztok, biztosan rendbejön. Na meg tényleg, a pozitív hozzáállás! Ez a legfontosabb!
Ja, ahol a kis barátnőjével van, azon a képen ami rajta van rugi (nah ezt marha jól megfogalmaztam), szal, olyat mi is kaptunk kölcsön. De rég is volt, mikor az még jó volt rá.
Ja, és tényleg nem volt pici. Akkor Emma mini volt, ugyanis ő 2350 grammal született.

Fatima
Igen, szerintem is gázos, h. titeket pattintottak le. Jah, hát igen, ilyenkor én is hasonlóképp tennék; gyertek beljebb, de vendégeket várunk.

Na megjött Emma, így nem tudok írni.
Még jövök és reagálok.

Kép
niki30

Niki - Emma idore szuletett?

Kép
cica_1

Kép furcsán alszok

Kép játékok közt

Kép

fatima

Vissza: Szülészetek, kórházak