Új privát üzeneted érkezett!

Szirom,

Köszi Kép

Kérdésre válaszolva, azt hiszem, hogy azt írják az okosabbak, hogy 3 hónapos korban megint változik az igényelt kajamennyiség. Meg beindul az érdeklődés. Szerintem ez lehet az ok.

Egyébként nálunk is hasonló van, csak nem ciciből. Ma pl. 10-kor evett, fél 12-kor (!) megint etetni kellett és akkor is benyomta az adagját. Előtte jó sokat sírt éppen sétálni indultunk, így vissza kellett hurcolkodni, levetkőzés stb. És este is eljátszott egy hasonlót, akkor a maradék tejcsi (140ből 60) elég volt neki, de rá egy órára megint benyomta az adagját.

H.

Kép
hanzika

Sziasztok Lányok!

Aki még nem ismerné annak írom, a Viola u.-i oviban van egy kreatív bolt.
Kreatív hobbis cuccokkal és nagyon igényes játékokkal.

http://www.extra.hu/ovizual/

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Sziasztok Kép
Ismét itt Kép Igen elég izgis egy időszak,szeretnék már tul lenni a kritikus napokon mikor már teljes biztosnsággal elmondhatom .igen babát várokKép
Amugy ha mindne igaz a baba is oroszlán lesz julius vége! Én is oroszlán vagyok a baba is az leszKép
Szerettem babát várni sose éreztem magam rosszul.habár mostanság van némi hányingerem reggelente de gondolom elmulik majd! Elkezdtem stedni a az Elevit nevü vitamint doki tanácsár.hát mit ne mondjak majdnem leültem az árátolKép
Nekem szerencsém volt a fiaimmal sose éjszakáztam...........mindig átaludták az éjszakát persze ez tudhato a nagy sulyukkal is Kép

Szirom Én csak annyit tnácsot tudok Neked adni hogy Én is igy voltam mindent csinált a fiam csak nem szopott eleget pedig ugy éreztem van tejem bőven.aztán egyszer csak kiderült mikor a védőnéni meglátogatott és meglátta lefejt tejet aminek az alján viz volt :8 hogy sajna ez nem elég táplálo és ezért szopizik két oránként! utána ugy evett hogy 30gr aciciből és 120gr a cumisüvegbőlKép Lehet nálatok is ez a baj nem elég táplálo a tejcsid és a cicit mint megnyugvás elfogadja de nem lakik jol vele! Tudom nem szivesen álsz át tápszerre de néha elelngedhetetlen Kép
Persze ez nálunk volt nálatok nem bizti ez a gond!
3 honapos korban Én már adtam kiegészitő dolgokat ismétlem az enyém nagy volt Kép
Szerintem kérdezd meg a dokinénit vagy a védőnőt javasolják-e a kiegészitő kajátKép

Pusz nektek M.ildikó
Névtelen

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Vikóca alszik... Ma nagyon éber volt, minden evés után foglalkozni kellett vele.

Szirom:
Nálunk ez a műsor a kórházból való hazatérés óta, mármint szopi ügyben. Vikóca is nézelődik, ha nem jön elég sebességgel a tej, vagyis kicsit dolgozni kell érte, akkor inkább rágicsálja, és szunyókál közben, de elvenni azt nem, mert még éhes volna, ha átteszem a másikra, akkor pedig eszik mint a gép, már ameddig megint dolgozni nem kellene, mert akkor megint jön a nézelődés, szunyókálás, játszadozás, cincálás. Többször kaptam rajta, hogy tévét néz!!! Aztán ha úgy 1-1 és 1/2 óra után elegem lesz és elveszem tőle, akkor meg sír. Persze nálunk ezt ráfogták a kis súlyára, a koraszülöttségére stb. de szerintem ennek semmi köze nincs ehhez az egészhez, ő egyszerűen így szeret enni... Persze a dokinéni megint kiakadt a hosszú etetési időn, de mit csináljak, ennyi idő kell a megfelelő adag eléréséhez. Különben kópé, mert valamelyik reggel is megevett 140g-ot és még szerencse, hogy lemértem, mert úgy sírt, mint aki még egy cseppet se evett. Szerintem nem is éhes volt, csak klassz dolog az a szopizás és úgy vette észre sírni kell és akkor előbb-utóbb hozzájut a cicihez.

Különben én is olvastam valahol, hogy 3 hónapos korban változik az étvágy.

Kiegészítés: nálunk állandó probléma, hogy van-e elegendő tej. Valahogy úgy érzem, hogy napi szinten olyan 40-60g körül mozog, ami hiányzik neki, az is csak a délutáni két szopi esetében. Kedden mondtam a dokinéninek, hogy addig el nem megyek amíg nem ír valami tápszert, mert én nem kockáztatom, hogy egyszercsak úgy járjunk, hogy kellene, de nincs mit adni neki. Ez szörnyű érzés volt. Kaptam tápszert és képzeljétek közölték, hogy nem akkora tragédia, ha ki kell pótolni a tejet, tápszerrel. Én ezt nem értem, ellenzik a végsőkig, szenvedünk, mióta hazajöttünk, és akkor most meg ezt mondják... Ettől függetlenül még nem kapott tápszert, valahogy minden nap áthidaltuk a problémát.
Ahogy leírtad, hogy még spiccel a tej, mikor leveszed, nem hiszem, hogy kevés lenne. Azt mondják, amíg hízik addig nem kell aggódni, de azért szerintem érdemes beszélni a védőnővel vagy a gyerekdokival.

M.Ildikó:
Ahogy olvastam az első UH-ról, hát lúdbőrös lettem, kicsit eszembe jutott, nekünk is mekkora élmény volt. Vikóca mindent megtesz annak érdekében, hogy egyenlőre a kistesó gondolata ne merüljön fel bennünk (bár kezdünk megedződni...), de mikor ilyesmit hallok, akkor azért mindig úgy érzem, hogy kell nekünk még egy babóca.
Szuper, hogy minden rendben van, csak így tovább!!!

Hanzika, Szirom:
Tényleg jó hír, hogy nincs semmi különösebb probléma Marcusnál. Egyébként verseny van Marcus és Miksa között? Akkor hajrá egyik, ne hagyd magad másik!!!
Különben mikor olvasom a sikereket, akkor mindig vizsgálom Vikócát, hogy ő csinál-e már ilyeneket, de aztán mindig rájövök, hogy ő egy hónappal fiatalabb, de amiket írtok, azokat idővel Vikócánál is észlelem.

A 2 hónapos oltástól, sajnos Vikóca belázasodott, legalábbis reméljük, hogy ez a gond és semmi egyébb. Mi különben visszük őt a dokinénihez, nem a dokinéni jön ki, bár valószínű kijönne, ha kérnénk, de végülis nincs messze a rendelő. Attól én is féltem, hogy elkap valamit, de az egészséges rendelést máshol tartják, és időpontra mentünk, így nem volt akkora gond.

Minket nem küldtek hallásvizsgálatra, bár a kórházban csináltak és semmi gond nem volt. Ez háromhónapos kori vizsgálat volt?

Manó:
Azért biztosan mindenkinek vannak nyűgösebb időszakai, csak az nem olyan jó, mint mikor nézelődik, és produkálja magát a baba. Errő inkább ír az ember. Szóval az álombabákkal is van gond biztosan. Persze én is irigykedve olvastam, hogy mindenkinek milyen tökéletesen jó kisbabája van, csak nekünk kell itt kűzdeni Vikócával. Komolyan az első két hétben már azt gondoltam, hogy örökbe adom és több baba nem is kell, meghogy megbántam az egészet, s ha mégegyszer kezdhetném, hát soha... De ez elmúlt. Most már próbálom észrevenni a jót, és kevésbé veszem magamra a sírást, és a hisztijét. Póbálok nyugodt maradni, persze nem sikerül mindig... Ilyenkor jön az apja és átveszi egy kicsit a szerepem, hogy pihizhessek kicsit, utánna megint bírom tovább. Meg kell edződni. Most már semmi pénzért vissza nem csinálnám ezt az egészet, de idő kellett, amíg feldogoztam, hogy nekünk nem sikerült szuperül a szülés, nem volt tejem, sőt, még most sem mindig elég, pedig nagyon sokat fejlődtem. Vikóca pedig csak sír, sír, és sír, és soha sem tudjuk, hogy miért, nem tudunk ellene tenni. Azért szerintem ahogy fejlődik és van ami érdekli, egyre könnyebb a dolog. Legalábbis én úgy nyugtatom meg, hogy teszem őt ide-oda ( játszószőnyeg, hordozó, kiságy, fotel stb.), foglalkozom vele. Ez fárasztó, de legalább nem sír. Ez is valami... Estére mondjuk olyan vagyok mint az a bizonyos mosott..., szerintem azért nincs délután annyi tejem, mert egyszerűen kimerülök. Mégis talán egyre elviselhetőbb a dolog. Egyébként ha foglalkozom vele, hamarabb elálmosodik és így mostanában már előfordul, hogy alszik két szopi között 1/2-1 órát. Az azért jó, hogy Vikóca éjszaka hagy aludni, minimum 4-5 órát, ez sokat számít. Hidd el minden babánál meg lehet találni a jót is, ebbe kell belekapaszkodni és mindjárt jobban érzi magát az ember. Szóval fel a fejjel és majd a mieink is álombabák lesznek idővel, vagy nem, de addigra már edzettek leszünk...
Bocs, hogy ilyen lelkizősre sikerült, de én ezt érzem, éreztem és hátha segít.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Remélem, mindenki jól van! Kép

MIldikó,
Ismét gratula a pocilakóhoz! Kép Én is úgy járnék ismét uh-ra Kép Egyszóval úgy lennék megint terhes Kép De ki tudja, lehet, hogy már többet nem leszek Kép Azért Regim után, még nem kenődtem le, mert tudtam, hogy lesz második, de most már kicsit rossz érzés, hogy a harmadikat nem biztos, hogy bevállaljuk, maximum 4-5 év múlva. Persze ez leginkább az anyagi, meg idegi állapottól függ Kép

Hanzi,
Találkoztatok végül Ildiékkel?

NIldi,
Úgy sajnálom, hogy nem tudtál lejönni, mikor Hanzival ott voltunk a házatoknál, már nagyon kivi vagyok rátok (is)! Kép De ami késik, nem múlik!

Csajok,
Nem elfelejteni, hogy tavasszal talizzunk!!! Kép Ha már a pocis taliból nem lett semmi...
És ez mindenkinek szólt!!! Kép

Marycus,
A hallásvizsgálat elvileg 6 hetes korban esedékes, de mi jövő héten megyünk csak...akkor meg már két hónapos lesz Máté. (aki a ma látott Hakapeszi Maki után Hakapeszi Matyi lett Kép )
De nekünk azért kell menni (meg Sziromék is azért voltak), mert a szülőotthonban nem volt ott a dokinéni, aki amúgy ezt meg szokta csinálni helyben.

Olyan kivi vagyok mindenki babájára, tessék már képeket pakolni felfelé!!!! Manó, azért te is tehetnél fel, mert Emma már nagy csaj!! Kép

Máté amúgy nagyon jól elvan továbbra is, nagyokat vigyorog, egyedül a kora reggeli kakival van gond...reggel hatkor rendre fél órán át mindig nyög...aztán sikerült egy kis torna után, de hogy miért akkor van csak probléma, azt nem értem Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Kriszta!

Kép

Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Marycus!

Perzse, tudo,, hogy minden babával vannak nehéz pillanatokKép De én az első 3 hónapot tényleg horrorként éltam megKép Emma nagyon ahsfájós volt és ez nagyon megkeserítette a napjainkat. Azóta is rosszcsontabb az átláganál, de ez azért már teljesen más dologKép Egyszerűen imádom hogy olyan csibész, na persze néha kiabálok vele és az agyamra megy, d emáskor meg jókat nevetünk rajta.
Összességében most már úgy érzem tudnám élvezni egy baba első három hónapját is, mert már teljesen másképp tünnek dolgok így tapasztaltanKépKépKép

Az, hogy a tápszer nem tragédia azért mondták, hogy nehyogy azt hidd hogy most ezért te rossz anyulka vagy ilyesmi vagy, sajnos nagyon sokan belebetegednek szinte ha nincs tejci.
Sajnos nekem az a tapasztalatom, hogy ha spriccel a tej a mellből az nem feltétlenül jelenti azt, hogy van is elég tej. Én mikro hazajöttünk a kórházból azt hittem rengeteg tejem van, mert dőlt belőlem, átázott a pólóm stb. Ha Emma szopott akko ris mikor ababhagyta még simán tudtam belőle nyomni. És sajnos mégis csak kb 80 ml volt két mellemben, Emmának ez pedig édeskevés volt. És épp ezért "éheztettem" kb 2 hétig, mert nem jöttem rá hogy nincs elég tejem. ja, és Emam még hízott is! csak éppen amint levettem a mellemről üvöltött és teleitta magát teával. Na jó, amíg csak tejet kapott heti kb 10-20 gr-ot hízott, mikro meg kiegészítettük heti 50-60 gr-otKép. Valószínűleg egy kevésbé zabagép babának elég lett volna atejem. És nem csak komfort szopi igény evolt, nem azért üvöltött, mert a sima cumit kiköpte. Igaz, ő kb 1 éves koráig olyna volt, hogy iszonyatos hisztit csapott le hacsak 1 falattal is kevesebbet kapott annál mint amennyit ő gondolt. Mostanra ez oda szelidült hogy kérdezem: kérsz még, melegítsen anya? lelkesen bólogat, majd megeszik még 1 vagy két faltott és rázza a fejét hogy nem kér többetKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok,

Kriszta,
Igen, taliztunk, utána, hogy elindultam, hívott is Ildi Kép Még sétáltunk egy órát, meg egy másik lánnyal, aki hozzánk közel lakik, találkoztunk. Rohannom is kellett haza, mert elbeszélgettem az időt, túl az etetési időn Kép De nem volt gond!

Manó,
Imádnivaló egy kiscsaj!Kép Egyébként amiket beírsz, élmények Emmával kapcsolatban, szóról szóra mintha Marcusról szóló dologkat hallanék. Tejcsi-sztori, az, hogy ha 10ml is hiányzik, tud üvölteni stb. Szerintem hasonlóan izgő-mozgó lesz, mint Emma Kép

Marycus,
Dettó, mint a Manónak írt üzenetrész Kép Nekem is az első pár hét (6 tán) volt iszonyú nehéz és nekem is voltak hasonló gondolataim, mint neked. Hogy nem vagyok én erre felkészülve, hogy odaadom valakinek, aki nagyon vágyik babára, csak nem lehet neki, hogy rossz anya vagyok. Aztán ez elmúlt és most már jobban kezelem a sírásos időszakokat és nyugisabb is vagyok. A tejcsi tuti, hogy sokat függ a lelkiállapotodtól, meg a kipihentségtől. Ez tapasztalat (még ha kevés tejcsim volt, akkor is).

Tejkérdés: az sem biztos, hogy ha az embernek van teje, az eléggé tápláló. Vannak olyan esetek, amit MIldikó is írt, hogy túl vizes a tej, hamar megemészti a babó és hamarosan újra kér enni. De szerintem inkább az lehet, hogy nő MIksabuci étvágya és érdeklődése és még nem tudja a kettőt összehangolni Kép Meg érdemes védőnéninél érdeklődni azért.

Marcus ma megint annyit aludt napközben, amit a lányok láttak - tehát séta alatt. Az istenért nem akart séta utáni evés után elaludni. Inkább bölcsőzött (felemeli teljesen a fejét a mellkasával együtt meg a lábát), nézegetett, meg kikövetelte, hogy velünk legyen. Így fél 7-re már igencsak nyűgös lett és 7-kor be is ájult. Remélem, hogy alszik egy darabig Kép

Marycus,
Nem, nincs vetélkedés a babók között, csak olyan jó, hogy ugye Miksabuci és Marcus között 16 nap van és amit Szirom be szokott írni, azt sokszor pár napra rá Marcusnál is tapasztalom Kép Most éppen az irányított nyúlkálással vagyunk így.

Hanzika

Kép
hanzika

hanzika!

Hát még ha látnátok amikor a képen lévő hinatlovon állva lovagoltKép Olynaokat tud kitalálni. de mindne csak pár hétig sláger, így szerencsére az állva lovaglásról már letett. Viszont most mindenre mászik felfelé (bölcsiben bordásfalra, itthon szárítóra) és csak felfelé tud mászni , lefelé meg esikKép
Ehhez képest még alig volt rajta valmi kék folt, szerintem az ilyne szélvész kölyköknek külön örzőangyaluk van, legalábbis nagyon remélemKép

Hasonlítgatás: Ez természetes, az ember mindíg hasonlítgatja az egyidőselkhez a sajátját, aztán mindnet másképp csinálnak mint a másikKép Én is sárgultam mikor az összes Emmávak egyidő baba már ült, állt, illetve egy baba tartotta bennem a lelket aki még szintén nem, aztán Emam meg 1 hónap alatt megcsinált mindnet, sőt beelőzött a járással néhány babát. A védőnő már gyógytornára akart vele küldeni, m,erts emmit sem csinált, aztán 11 hónaposan meg járt. most meg egyedül felmászik a bordásfal tetjéigKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Hát nem tudom... érdeklődve olvasgattam a ti eszmefuttatásaitokat is, de a tutit úgyis csak Miksabuckó tudjaKép Visszaolvastam jó sokat a szopis topikban, és a 3 hónapos babák anyukái közül szinte mindenkinek ilyesmi volt a gondja. Lerövidült szopik, bohóckodás, stb. Most úgy tűnik nekem, hogy Miksa cumikázni is akart, mert ma elég sokat lógott rajtam. Délután már félóránként kért, akkor gondoltam egyet, megpróbáltam a cumit, és hosszú idő után újra elfogadta. Meg is nyugodott vele és tök jót szundikált, pedig előtte azt játszottuk, hogy eszegetett, belealudt, egy idő után letettem, 5 perc szunya után sirva ébredt. De nem ám csak nyekergett, hanem visitott. Pedig ő még sirni is keveset szokott. Először pocifájásra gyanakodtam, de ahogy felvettem, azonnal csönd lett. (OkosKép)Erre látatlanban azt mondanám, hogy mamahiány, és bújni akart, dehát egész nap bújt, mégsem ülhetek vele reggeltől estig a fotelban. Mondjuk vendégek voltak tegnap meg ma (apukám meg a felesége) és az megborithatta a kis lelkét, meg a múlt hétvégén a házat is átrendeztük (csak a földszintet, az ő szobáját nem), úgyhogy amiatt is tekinget érdeklődve, nem ért még mindent. Én azt nem hiszem, hogy nem elég tápláló a tej, hiszen 2 hete 5,31 volt, most meg 5,50 fölött, és ő eddig is ilyen ritmusban hizott. Meg azt olvastam, hogy a tudomány mai állása szerint ilyen nincs is. Remélem, igazKép

És még egy gondunk van: a kaksi. Egyszer régebben is volt, hogy 3 napig nem kakilt, utána meg óriásit. Aztán sokáig semmi gond nem volt. De aztán a héten is volt egy ilyen, és most is a 3. napot tapossuk. Tudom, hogy a szopisták szerint anyatejes babáknál ez nem gond, ha a babát nem zavarja, de Miksát szerintem zavarja. Tornáztatjuk, meg massziroztam már a pociját, hátha segit. Talán ez is zavarja a szopinál.

És a nagy hir: Miksa tegnapelőtt este a hasáról a hátára fordult a pelenkázón!!!Kép Azóta se, de nem bajKép

Hanzika! Tudom, hogy téged nem nyugtat meg, de engem egy kicsit igen, hogy Marcus is hasonlóan csinálja a dolgokat. BocsiKép

Az etetőszéket hogyan választottátok ki? És mikortól lehet használni?

Marycus! Miksa is tévézikKép Képes abbahagyni a szopit, hogy meccset nézzen, főleg a focit szeretiKép Lehet, hogy muszáj lesz kipróbálni a teljesen ingermentes környezetet, bár eddig ezzel nem volt baj. Meg hát ő elég sokáig szopizik (optimális esetben), nekem is muszáj lenne valamivel szórakoztatni magamKép

Verseny nincs Marcussal, de azért nagyon jó, hogy ők majdnem egyidősek, mégiscsak támpont valahol! Bár én 2 héttel később szültem a kiirásnál, Hanzika meg asszem kicsit korábban (jól mondom?), szóval lehetne köztük jóval több idő is.

Kriszta! Szerintem senki sem felejtette el a talit, Hanzika és én is ajánlkoztunk házigazdának. Mindkettő Horány, de ide lehet jönni családostul is szerintemKép
Miksa szopiizéjére nem irtál semmit, pedig te tapasztaltnak számitasz!Kép

Manó! Tudom, hogy különbözőek a csemeték, de azér mi hasonlitgatni fogjuk Hanzikával szerintemKép

Mildikó! Asszem mielőtt kiegészitésen gondolkodnék (nagggyon nem akarom), csinálunk egy mérős napot, és akkor okosabbak leszünk. De azért egy kicsit javulni látszik a helyzet, meg ahogyan fentebb irtam, sok minden megmagyarázható.

Húúú, olyan hosszú lettem, mint a vonatfüttyKép

szirom

Ui: Kriszta! nem tolakodok mindig a képeimmel, majd ha többiek tettek föl, akkor én is újraKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Esküszöm, annyit agyaltam, hogy mit írjak erre a szopi-ügyre neked, de végül azért hallgattam inkább, mert halvány emlékeim sincsenek erről Reginél. Hülyeséget meg nem akarok írni Kép Regivel ugye én is elég sokat szenvedtem, ő az elejétől kezdve össze-vissza zabált, úgyhogy nekem semmi változás nem tűnt fel soha Kép
Most meg ugye még nem értük el a 3 hónapot, eddig viszont százszor jobb minden, mint Reginél volt. Szóval passz....az egyik barátnőm azt mondta, hogy a hatos a fordulópont általában, a 6 hetes, 6 hónapos stb. De én a 6. hét óta annyi változást látok max, hogy este sűrűbben eszik, kb két óránként...Már azon is agyaltam, hogy felhívom a védőnőt, hogy estére ne adjak-e neki tápit, vagy mittomén Kép Tehát azért hiába van egy gyerkőcöm, mind más, és kicsit most én is tanácstalan vagyok Kép

Akkor itt egy kép, csak hogy te is tegyél fel mááááá Kép

Kép

És ezt is muszáj felraknom, így alszunk mi Kép

Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

És ezt is had mutizzam meg Kép

Kép

Kriszta
krisztocs

Akkor mi is :-)))

Marcus-variációk:

a szégyellős...

Kép

...az önelégült...

Kép

...a jókedvű...

Kép

Kép
hanzika

Sziasztok!

A tegnapi regényem, amit beírtam, sikeresen elszállt, így most pótolom.

Tegnap egy jót sétáltunk Marcussal, meg az ő "barátnőjével". Ui. Ádám szüleinél voltunk és akivel egy szobában voltam szülés után leányzó is azon a környéken lakik. Így ők is jöttek 3-asban, meg mi is Kép Jót beszélgettünk Kép Marcus be is ájult a kocsiba, 11-kor evett és indultunk és csak 4-kor kelt fel Kép Jót tett neki a hegyi levegő Kép

Marycus,
Elfelejtettem írni, hogy szerintem Krisztocséknak azért kell máshová hallásvizsgálatra menni, mert ott nincs gyerekgyógyászat. Viszont - ha jól emlékszem - a Szabocsban van (ahogy a Klinikán is), így szerintem Vikócát ilyen szempontból is ellenőrízték, nem kell külön menned.

Manó,
Másod-unokaöcsém is hasonló "vásott" kisfiú Kép Nálunk pl a tévéállványra mászott fel előszeretettel Kép Most másfél éves.

Szirom,
Utánaolvastam a Szoptatás könyvben, hogy mi lehet, de nem nagyon lettem okosabb. Azt írja, hogy akkor is lehetnek ilyen tünetek, ha a babó beteg lesz, vagy te leszel, vagy mondjuk új testápolót-tusfürdőt-sampont használsz, vagy megjön a mensid stb, stb, stb. De - ha megnyugtat - mostanában Marcus a cumisüveggel csinálja ugyanezt. Iszik, bohóckodik, iszik, bohóckodik Kép És ma sem bírtuk ki a 3 órákat, negyed órával előbb mindig feladom, mert úgy sír (hasonló, nem nyöszörög, hanem élesen). Mennyiket szopizik most Miksabuci? Ja és az ingermentes környezetet ők is írják!
Etetőszék: először asztalra szerelhetőt akartam, de Kriszti tapasztalata alapján inkább egy álló lett. A fa könnyen szétesik meg kicsi a tálcája, volt egy műanyag, de az valahogy nem tűnt túl stabilnak. Ez a CAM inkább. Meg a babakocsi és az autósülésünk is az, és eddig bevált. Majd kiderül. És akkor lehet majd használni, mikor már ül a babó.
Kaksi: Azért szerintem 3-4 nap szopós babánál is számít. Nekem ajánlotta még Manó a szőlőlevet (csak 1-2 kiskanál is nagyon használ) vagy ajánlották a kamillateát (dokinéni meg a tejcukrot). Eddig Marcusnak 1x kellett szőlőlevet adni, azóta nincs gond (lekopogomKép).

Egyébként engem sem zavar a hasonlítgatás, bár inkább ezt tapasztaltcserének hívnám Kép Na majd nyáron ha együtt rohangálnak (vagy tepernek mászva ) Horányban Kép És jól emlékszel, én eredetileg 11-re voltam kiírva és 3-án szültem.

Krisztocs,
Még mindig imádom ezt a kishapsit Kép

No megyek, ebédidő van Kép

H.

Kép
hanzika

SziasztokKép

Krisz,

Csináljunk mi is ilyen összehasonlítgatósdit, jóóóKép Itt aztán nem sok különbség van. Én is nagyon kivi vagyok, meg apa isKép
Szóval: súly: kb. 5kg ( 4,75 volt hétfőn és kb. 250g-t hízik hetente )
Hossz: 56cm
Nem sok mindent csinál mégKép Egyre többet gőgicsél és ha mondunk neki valamit, lelkesen igyekszik utánozni. Amiket mond: hőő, hóó, ááá, óóó. És Annát mondok neki nagyon sokat az nagyon tetszik neki, néha szerintem már a-szerű hangokat is hallat, de legalábbis irtó édesen formálja a szájával. Egyre jobban elvagyunk egyedül, jókat nézeget ( hordozóban, meg szoktam a földre is tenni. És ha felkel, hason fekve is nézeget. )
Hát kb. ennyi. Még nemigen nyúl semmi után szerintem. Hason alszik és a fejét már egész ügyesen tartja és forgatja. Meg már láttam párszor, hogy próbálgat átfordulni.
Tényleg, hol vettétek és mennyiért a gym-et? Ezek a szobahordozók, amikról küldtél képet, kényelmesek? Nekem úgy tűnik, csak egy vékony anyag. De szeretnék már valamit, mert a mostaniban izzad is Annácska már.

Lányok,
Nektek az oltás helye milyen lett? Mi jóól megijedtunk hét végén, mert egyszer csak nagy pukli lett a vállán és úgy nézett ki, mintha be lenne gyulladva. Már mentünk az ügyeletre, mikor egy ismerős mondta, hogy ez teljesen normális, majd ki fog fakadni. És ma reggelre tényleg ki is fakadt.

Szopi,
Én sem tudom, nálunk mi van. Annácska már egészen jól tartotta a három órát, de most délután már óránként szopizik. Én is attól tartok, esetleg nincsen elég tejem, de ugyanúgy mint Sziromnál, spriccel, folyik és etetés utánra is van. Esetleg lusta és a végét nem szívja ki. De hizik rendesen még többet is, mint kellene, úgyhogy nagyon nem aggódom. És szerencsére sírni sem sír ( csak ha nem szoptatom meg minden órában, dehát azt nem hagyom)

Jaj, még írnék, de nem akarom elárasztani a topicot.

Mese
mese29

Sziasztok!

Hanzi,
Marcus még mindig tiszta Ádám Kép És milyen cukin vigyorog az alsó képen Kép

Mese,
Jóóóó, csináljunk! Kép
Na szóval, mérlegünk nincs, de sacperkb 6 kg körül lehet (érzésre és ránézésre, no meg a védőnő szerint is), szóval egy pöttyet kövér, mint a nővére volt Kép
Centit egy hónaposan mértem, akkor volt 59 cm, szóval a kórházban tuti nem jól mérték, mert nem létezik, hogy egy hónap alatt 7 cm-t nőtt!
Ezt összegezve kb. úgy néz ki, mint egy négy hónapos Kép Kép
Ruhaméretet nem írtál...mi most növögetjük kifelé a 62-eseket, ma egy olyan pulcsi volt rajta, ami 6-9 hóig van, vicces Kép
Hát még ő se nyúlkál semmi után, folyton jár keze-lába, hangokat hasonlókat hallat, vigyorog ezerrel, ha dumálunk hozzá, forgásra való hajlamot még nem véltem felfedezni. Bár ezen meg se lepődöm, mert ebben Regi is későn érő típus volt a súlya miatt Kép Utál hason lenni, úgyhogy nagyon ritkán van úgy, naponta kb öt percet, utána hiszti. A fejét ő is jól tartja már, bár néha van egy kis ingás Kép
A gym-et én a neten vettem, használtan, játszószőnyeggel együtt volt 3500 ft. Amikről a képet küldtem, nem tudom, milyenek, nekünk más fajta van, az nagyon szupi, kemény támlás, és párnázott, tehát nem vékony Kép
A BCG oltásnak tényleg ez a következménye, úgyhogy jó, hogy nem mentetek ügyeletre! Kép A miénk piros.

Szopival mi is hadilábon állunk esténként pár napja, de ezt már írtam Kép Úgyhogy jöhetne már valaki, aki mindannyiunknak tud tanácsot adni Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

babák továbbra is gyönyörűekKép

hanzi!

Nekem Emmát nem kellett hallásvizsgálatra vinni, pedig Újpesten született. és volt gyerekorvos aki nézte őket.

hasonlítgatás: Perzse hogy jó dolog, én is csinálom még most is, csak azért írtam hogy nem kell ám megijedni ha ajd az egyikük már 7 hónaposan ácsorog a másik meg csak 1 évesen. teljesen normális hogy nagy egyéni különbségek vannak. Mert anniyan de annyian megijedtek már itt a neten amikor így hasonlítgattunk (pl friss babákban).

mese!

Állítólag a Bcg annál jobban hatott, minél rondábba helye. Sajnos nálunk alig látszott a helye, egyáltalán ne fakadt ki, de azért elfogadták,nem oltották újra. lehet hoyg Emma örökölte a BCG oltás elleni immunitásomat, rajtams em fogott soha ez aza oltás, már annyiszor kaptam életemben hogy meg sem tudom számolni, utoljára főiskolán, és ha utána nézték a próba oltást, akkor se volt semmi reakcióm (tudjátok mikor iskolában a karba adnak egy szurit és mérik hogy hány centis lesz a pirosság a helyén, na nekem másnapra már a tűszúrás helye sem látszik és egy mm pirosság sem lesz).

manó

KépKép
manó

Manó,
Regit se kellett, pedig ő is ugyanott született, ahol Máté, de most az a doki néni nem volt, aki ezt a vizsgálatot csinálja! A "sima" gyerekorvos jött mindennap Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Néminemű javulást vettem észre Miksánál, mert bár délután volt olyan, hogy még a 2 órát sem húztuk ki, de most szépen szopizott, rendesen, ütemesen, és nem rángatta a fejétKép Talán kezdi megszokni, hogy máshonnan jön pl. a tévéből a hang - a szoba átrendezése miatt.

Hanzika! Azt is elárulod, hogy mennyi volt az etetőszék, meg hogy azon kivül, hogy CAM, mi a fantázianeve? Most kezdek utánanézni az etetőszékeknek és információt gyűjtök, de belőled úgy kell harapófogóval kihúzni mindentKép

Azt most nem tudom megmondani, hogy Miksa mennyiket eszik, asszem holnap lemérem. Általában délelőtt 2 nagy adaggal kezdünk, mert éjszaka baromi sok összegyűlik, később kisebbek az adagok. A nagyok szerintem 180-200-ak.

Van viszont újdonság: Miksabucc hangosan kacagKép

Kriszta! Teszek fel képet, no, megdumáltálKép

Ti milyen nagy számokat irtok a súlyra! Miksa este volt 5,58, megmértem. Mondjuk ő nem egy dagi tipus, a védőnő is megmondta, hogy az apjára ütött, sose lesz dundiKép Csak a kötelező 1-2 hurkája van, de a doktor és a védőnő is elégedett a gyarapodásával, mert szépen, ütemesen hizik. A 3 hós oltásnál 58 centinek mérték, 51-el született.

Mese! Miksának is pukli lett a BCG, de az úgy jó, nyugi!

És a kép: Miksa a papa ölében, illetve a szopispárnán trónolKép

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

szirom,

10.990 volt az ára, az Auchanban van (meg a Corában is de ott 2000-el drágább), mindkét helyen akciósan ennyi. a honlapjukon tán rajta lehet... fantázianeve nem tudom, hogy volt-e, nem emlékszem...

Kép
hanzika

Sziasztok!

Etetőszék: nekünk brevi dolce vita van. Én szeretm, bár böhöm nagy. Igazából azta funkcióját hogy dönteni lehet kb 6-7 hónapos koráig használtuk ki, addig nagyon jó volt, de azóta úgy használjuk mint bármelyik siam műanyag etetőszéket. Igaz, én használtan vettem így csak 15 e Ft volt, nem 30. Bár bevallom azóta már hoyg láttam milyn baleseteket szenvedett Emmával szegény szék, és hogy mennyir nem jól tisztítható, hát elgondolkodtam hogy ha ezt előre tudom nem vezsek használtatKép(konkrétan: belehányt párszorKépKépKép)

Beszállhatunka kiló hasonlításab?Kép

Emma 51 cm-el született, 1 hónaposan 55, 2 hónaposan 59 3 hónaposan 62 cm volt. Súly születéskor: 3400 gr, 1 hónaposan 4280 gr, 2 hónaposan 5500 gr, 3 hónaposan 6050 gr.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Hogy én mekkora marha vagyok, bűbáj képeket tettetek föl és meg sem dicsértem őket! Akkor most: gyönyörű, huncut, jóltáplált babákKép Épp néztem, hogy senkinek sem tetszik Miksabuckó trónolós képe, amikor rájöttem, hogy ha én akkora bunkó vagyok, hogy emlitést sem teszek a csemetéitekről, akkor... KépKépKép

Mellesleg ti hogyan csináltok vigyori képeket? Miksa észreveszi, hogy a gép ráfókuszált, sőt már a gépet is kiszúrja és rögtön komoly képet vág. Annyiféle arca van, de fotónál mindig ugyanazzal szúrja ki a szemünketKép Na jó, majdnem mindig. Azt hiszem csak a rendes nappali fényben jobb a helyzet, mert akkor nem készülődik a vaku a villanásra.

Köszi Hanzika és Manó az etetőszékinfókat! Ti hogyan döntöttetek a műanyag mellett? Mi szól a fa ellen? Vagy semmi?Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom,
Nagyon cuki Miksa, ahogy ott csüccsen Kép És milyen hosszú tényleg! Kép
Nekünk fa etetőszék volt, könyörgöm, ne vegyél!!! Bár Regi tényleg ducibb volt az átlagnál, de jó hogy nem esett szét alatta...a tálcája nagyon picike, semmire nem jó. Egy előnye, hogy ha már nagy, akkor lesz egy kis széked meg asztalod külön. Na ebből nekünk már csak az asztal van meg, mert a szék ugye szétesett Kép Megjegyzem az asztal se túl stabil Kép
Most mi is lefoglaltunk már egy műanyagot, ami Manónak van, Brevi Dolce Vitát, megfogadtam, hogy csak ilyen nagy tálcásat fogok venni most, mert Reginél tapasztaltam, hogy arra van a legnagyobb szükség! (amit maszatolni tudnak...)

Vigyorit mi úgy csinálunk, hogy fél szemmel lesem az lcd kijelzőt, a másik szememmel meg lesem Matyit, és gagyarászok, mint egy idióta Kép Na, és akkor szokott sikerálni Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Szirom!

nekem egyszerűen nem tetszett a fa etetőszék. Nem állítható a magassága (bár azóta rájöttem hoyg ze nem annyira fontos), és nem tetszett ahogy ott billeg a szék az asztalba beledugvaKép Szóval tekjesen szubjektív okok, van akinek bejött és azt ajánlja.
Én legközelebb szerintem valami sima műanyag széket fogok venni, nagy tálcával és esetleg dönthető háttámlával, az olcsóbb minta solce vita d emégis jó. A dönthető háttámla nekünk azért volt jó, mert sokáig csak így tudott Emma enni, ha nem döntöttem akkor folyt ki a száján mindneKép

Természetesen mindne fénykép nagyon cuki, de ténylegKép

manó

KépKép
manó

sziasztok!

Aranyosak a fotók!! Én is úgy vagyok vele, hogy a legjobb arcait, képtelen vagyok lefényképezni. Ez szerintem két emberes.

Én sem versenyezgetni akarok, de szerintem is jó összehasonlítani a hasonló korúakat.
S, ha már a méretekről van szó, Tamás most 62-es rucikat hord, de van ami már szűk rá. Szóval lassan 68-as méret lesz belőle. Kombidresszt már adok rá 68-ast. Centiben nem tudom mekkora. (59cm-el kezdtünk, s akkor még simán ráadtam az 56-os ruhákat)
A súlya: 3850 grammal született, s most, szinte 2 hónaposan 5120 gr.
Mátéhoz hasonlóan produkál Tamás is. De ő már egyszer oldalra fordult, s reggelente már láttam hogy megint azt próbálhatja. A hason fekvést ő sem csípi. (Bár én tudnék már végre újra hason aludni!)

Ma voltunk UH-n. Minden rendben volt nála. Izgultam a etetés, cipelés, parkolás miatt. Szerettem volna előtte megetetni, de úgy aludt, mint a bunda. Levetkőztettem, kicseréltem a pelust, visszaöltöztettem, hordozóba pakoltam stb. és még aludt. Akkor ébredt csak fel, amikor vizsgálat előtt levetkőztettem. Parkolással mázlim volt, mert a bejáratnál volt egy hely, így nem kellett sokat cipelnem se.
Kifelé jövet már el kezdett sírni, szegénykém már biztos éhes volt, de nem vitte túlzásba. Kint a levegőn már el is hallgatott. Így simán hazajöhettünk, s már itthon etettem meg.
Szóval egész nyugi volt az egész.

Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Miksabuckót angyalkára cserélték ma reggelreKép Napközben aludt 2 nagyot, aranyosan játszott a kisdarázzsal és a zsiráffal, voltunk sétálni és még az öltözésnél sem nyekergett, vacsorát is tudtam főzni mellette és végeredményben szépen evettKép A 2 első reggeli kajája 190 (azokat mondjuk 15-15 perc alatt) volt, azóta 110-120-akat evett, de nem ilyen egyszerű azért. Na szóval: a mérések ismeretében úgy tűnik, hogy eddig egyszerűen nem evett eleget, azért kért mindig baromi gyorsan. Ma is simán abbahagyta olyan 10 perc után a kaját, forgolódás, nézelődés, vigyor a mamára, odapislogás a tévére. Próbáltam visszatenni a mellemre, de nem kellett neki. Ekkor lemértem a Mukinyulat, 50-60!!!!A másik mellemre viszont simán rábukott, úgyhogy igy jöttek össze a 110-120-ak. Azt hiszem, ha már nehezebben jön a tej és nem ömlik (az elején ömlik), akkor nem erőlteti magát, csak egy darabig. Na szóval igy végül összejön az a 840, amit a súlya alapján meg kell ennie. De most már legalább ismerem a dolgok menetétKép

Nildikó! Gratula a klassz uh-hoz, az ilyesmi mindig megnyugtató!Kép Tamás súlya nem semmi!
De miért nem tudsz hason aludni?

Hanzika! KösziKép Kaptam egy Cora katalógust, de nincs benne, és a neten is csak egy fából készültet látokKép

Manó! Hát én is pont erre gondoltam, hogy egy használt etetőszékre már mi mindig kiömlött! Aki látott már enni tanuló babát, az nagyjából tudjaKép

Kriszta! Nekem ránézésre csak az a bajom a fával, hogy nem tűnik annyira kényelmesnek, mint a műanyagok. De köszike, hogy másra is rávilágitottálKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,

A Corában csak a fa van akcióban, az Auchan-os akcióban volt a műanyag, de nézd meg előtte meddig tart az akció...

Kép
hanzika

Csajok,
Csak egy gyors kérdés, mert vendégeket várok, és később elfelejtem Kép Szóval, nem akartok járni babaúszásra? Én úgy mennék, partner valaki? Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!
Kriszta,
Én is gondoltam már rá, s a férjem nagyon támogatja. Úgy tudom a Hotel Pólusban van babaúszás. De még nem hívtam őket részletekről. Te tudsz valami bővebbet??

Szirom,
Azért nem tudok hason aludni, mert akkor tutira tejben alszok. Így is előfordul, hogy az oldalamon alszom és kipréselem magamból a tejcit.
Sőt még háton fekve is ébredtem arra, hogy csupa tej vagyok. Kényelmileg nem tudom milyen, mert nagyobb lett a mellem a megszokottnál.

Ildikó
nildikoka

NIldikó,
Hát annyi arról az össz infom, hogy egy ismerős járt oda, és nagyon dícsérte. Többet nagyon nem, de írok neki mailt, és akkor megtudakolom, hogy mikortól lehet menni, hányszor, mennyibe kerül stb. stb.

Juj, de jó, akkor már nem lennék egyedül Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Túl egy fárasztó napon. Marcus megint annyit aludt, amit Ildi látott séta közben. Kb. fél órát. Estére már nagyon nyűgös volt a fáradságtól és esti etetés után bealudt. Ja és Szirom, hasonlókat produkál, csak cumisüveggel, mint Miksabuci (aki egyébként szenzációsan néz ki a trónolós képen Kép) - megissza az adagját (130 ml), aztán egy óra - másfél múlva újból követeli. Persze előtte mindennel próbálkozom, hiába, de ha elfogasztja a tápiadagot, akkor megnyugszik. Lehet, hogy növelni kéne az adagot (bár ebből is hagy meg sokszor).

Az etetőszéket Krisztocs tanácsai szerint választottuk. Mi szólt a fa ellen - amiket ő mondott, itt írt, illetve hogy extrém kicsi a tálcája.

Marcus ma töltötte a 3 hónapot - 5660g és kb 63 cm (vasárnap mértük a hosszát) Kép Holnap meg megyünk a 3 hós oltásra, kicsit tartok tőle. A két hósra kijött a dokinéni, erre már nem Kép Aztán én meg megyek UH-ra. Anyukám jön velem, így ő sétáltatja Marcust, míg engem vizsgálnak. Remélem, hogy jól tűri majd a szadit.

Kriszti,
Részemről is okés a babaúszás, közelben én is a Pólusnál tudok.

Ma megint teszteltük az átfordulós techinkát, csak most hátról hasra - nagyon muris, sokat kacagtunk rajta anyuval Kép

Lányok,
Nem tudná valaki kölcsönadni a Kismama szept-októberi számát? A nov-dec-t Krisztitől megkapom, de az első kettőben van a kezdeti hozzátáplálásról szó és hát kíváncsi lennék, mit írnak. Köszi előre is!

No, előre az ágyikóba! Szorítsatok holnap!

Pusszancs

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Tegnap az ember jól lefoglalta munkával a gépet, úgyhogy nem tudtam jönni. Illetve késő este idepislogtam, de már nem írtam.

Hanzika! Szorítok az oltásért és az uh miatt is. Milyen uh különben?

A Kismama cikkei fent vannak a kismama.hu oldalon, van archívum havi bontásban. De ha nem találnád, amit keresel, akkor lehet, hogy elő tudom kotorni a lapokat is.

ÚjdonságKép: Miksa különös új hangszínt fejlesztett ki, most ezen magyaráz, szájában az ujjávalKép Olyan, mintha egy rajzfilmfigura hangja lenne, meg kell zabálniKép

Kriszta! Mi is szeretnénk babaúszni, de állítólag van Szentendrén is, és az nekünk jobb lenne. Ha mégsem igaz az infó, akkor mi is a Pólusba mennénk. 11-én megyünk 4 hós oltásra (Dunabogdányban van a doktor különben), akkor kiderül, mert ott volt egy hirdetés a váróban. Csak hát a 3 hóson elfelejtettük megnézni, mert úgy örültünk, hogy Miksabuckó jól viselte a szuritKép A mi doktorunk szívből ajánlotta az úszást, azt mondta, hogy nagyon jót tesz a babáknak (gondolom, ha megszeretikKép).

Nildikó! Én elaludni még el tudok hason, csak aztán hajnalban már nem menneKép Mondjuk Miksa este teljesen kiüríti a mellemet. Sőt, este már az a nyomorult melltartó nélkül is le tudok feküdni, csak hajnalban fel kell vennem, meg akkortól elengedhetetlen a melltartóbetét is.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Hanzika!

Majd elfelejtettem: boldog 3 hónaposságot a kis MarcusnakKép! Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Hát túl vagyunk az oltáson. Szegény Marcus nagyon sírt, de aztán anya sétáltatta és közben megnyugodott, viszont éhes lett, mint a farkas. Hazafelé már torka szakadtából sírt - de mihelyt a kajcsi a szájában volt, már nem volt gond Kép

Viszont a láza felment, 38.2-re, úgyhogy kapott egy egész kúpot. Meg szuri előtt is kapott egy felet a doki nénitől. MOst alszik, remélem, hogy nem lesz rosszabb. A lábát még nem borogattam, mert csak a piros pötty van a szuri helyén. Akkor is kell, ha nem lesz vele gond?

Szirom,
Köszi Kép Egyébként hasi UH-n voltam, mert a szülés után visszatért az alhasi fájdalom, amivel 90 óta szenvedek Kép Ezzel műtöttek, mégsem lettem okosabb annó. Most a legújabb, hogy szerintük a jobb petefészkem nem fejlődött úgy, nincs a helyén, ezért fáj. Hát, kíváncsi leszek.

Találkoztam egy lányzóval, aki most fog járni babaúszásra a Pólusba. Azt mondja, hogy heti 1 alkalom, 45 perc vagy 1 óra és havi 7e Ft-ba kerül. Ja, és orvosi igazolást kell vinni, hogy járhat a baba úszni. Ennyit tudtam meg tőle (megjegyzem, egy doki nénink van és ő állítólag nincs oda érte).

H.

Kép
hanzika

Ja és a paraméterei a babónak Kép

5850g, 64 cm, 41 cm buksi Kép

Kép
hanzika

Sziasztok!

Hanzi,
Jó az info, én is beszéltem a csajjal, egy hónapra (vagyis 4 alkalomra) 7000 ft, 3 hónapos kortól lehet menni, ott kell venni valami speckó fürdőbugyit a gyerkőcnek. (megjegyzem nekem is kéne fürdőruha). El lehet menni megnézni, mielőtt befizetné az ember. Hát nem tudom...nekem elég drágának tűnik, állítólag marha jó, és aki járt, el van ájulva, és hogy a gyerek hogy élvezi, de nem sok pénz ez??? Kép

Szirom,
Te meddig véreztél, mikor véreztél? Kép Mert egy hete szedem a Cerazette-t, és tegnap óta én is vérzek, és kb egy hete mensiszerűen fáj a hasam. Neked is ilyen volt? Vagy most megjött, vagy mi van?? Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Hanzika! Szerintem akkor is borogasd be, ha még nem dagadt Marcus lába, mert Miksáé is egyik pillanatról a másikra lett duzzadt és forró. Jó szolgálatot tehet a gyógyszertárban kapható sebrögzítő pólya (az a hálós izé), mert nekem különben mindig lejött a borogatás a kissrác lábáról. Ezzel a cuccal nem. Marcus méreteihez gratulaKép

Babaúszásról itt lehet olvasni bővebbet, bár ez talán másik társaság, mint a pólusos. Azért érdekesKép http://www.babauszas.hu

És most már nem látom a listában SzentendrétKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Kriszta!

Amikor én véreztem, akkor még nem szedtem a gyogyit. Nekem a vérzés konkrétan a 6 hetes kontroll előtt volt. Gyogyi elkezdése után nagyjából egy héttel volt egy kis barnázás, de csak néhány napig, azóta semmi, de egyáltalán. Mellesleg a használati utiban az van, hogy az is lehet, hogy vérezni fogsz, meg az is, hogy nem. És lehet rendszertelen is. Én legalábbis így értelmeztem. Totális káosz is normálisKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Krisztocs,

Hát árban elég soknak tűnik, de talán egy próbát megér. Ha más nem, 2 éves korától lehet vinni Ágh-ékhoz úszni tanulni az uszodába Kép Nehogy úgy járjon Marcus, mint én, hogy felnőtt fejjel tanult meg úszni Kép Ja és azt javasolt a lány, hogy előtte csináljunk egy nagykádas próbát, mert ha az nem tetszik neki, akkor a babaúszás sem tuti, hogy fog.

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Én jártam Emmával úszni itt nálunk, kb 5 hónapos korától, mert ő csak akkor kapta megh a 3 hónapos oltást. Háát, elég nehézke svolt, mert nálunk csak 2 csoport volt, tehár két időpont, és a drágám elég sokszor épp akkor aludt el amikro indulni kellett volna, és így többször is nem tudtunk menni. Aztán ugye voltak oylan hetek amikor én miattam nem tudtunk menniKép (mensi) és így az lett avége hogy kb 2 hónapot jártunk elvileg de max 3-4x tudtunk lemenni ebből. Aztán meg megszüntették az úszást itt nálunka szemét Vizipókosok és közölték hogy a bérletet a Dagályban járhatjuk le. Na persze, majd egy pici babával átmászok a városon fél óra úszásért. Amúgy szerette Emma, mondjuk cska pancsi részét, a merülésnél csak prüszkölt ,eg nézett hogy mi van. Utána tavasszal meg nyáron mi saját magunk sokszor kivittük ebeb az uszodába , aztán kimentünk napozni a starnad részer, és nagyon szereti a vizet,a medencét ha meglátta már csapkodott és ha kiültettem a szélére magától beugrott. Dea merülést én magam nem mertem próbálgatni és közben el is múlta búvár reflexe. nyár óta nem voltunk, d ealig vároma jó időt, akkor majd kimegyünk megint.

Kriszta!

Valamennyi ideig normális a vérzés, de azért figylej oda, én pl nem bírtam a continuint és 2 hónapig úgyvolt hogy 1 hét vérzés, 1 hét nem, aztán 1 hát megint stb. A végén nekem abba kellett hagynom.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Azt még elfelejtettem írni, hogy uszi után lehet szaunázni, persze nem olyan iszonyat melegbe, meg párába, hanem a babákhoz van igazítva az egész.

Manó,
Állítólag itt nagyon sok időpont van, meg ha nem tud valaki menni, nem veszik el az alkalom, átteheti későbbre. De akkor is sok Kép

Mondjuk nem tudom mennyi köze van ahhoz, hogy megszeresse a baba a vizet, mert Regi soha nem járt, de nem is volt gond soha, hogy nagy vízbe kell menni...de olyan édi lehet Máté, ahogy elmerül a vízben Kép

Tegnap volt először, hogy két hónap után egyben aludtam 5 órát éjjel Kép Máté tízkor aludt el, és háromkor evett Kép Jó lenne, ha megtartaná jó szokását Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Szirom, akkor most boldog névnapot Kép

Marcusnak tegnap este még hőemelkedése volt, de most úgy érzem, hogy nem meleg Kép Viszont a borogatást a hálózsákban találom, és nem a lábán, az tuti Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Szirom,
Akkor ma van a névnapod, ahogy Hanzi írja? Kép Mert akkor sok boldogságot! Kép

Csajok,
Ebben az időben hogy öltöztetitek a manókat sétához?

Hanzi,
Mentek ma séta? Kép OFF: mennyi a W. Évi melléke? Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Aha, ma van a névnapom, és nagyon szépen köszi, hogy gondoltatok ráKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Megtaláltam a Hotel Pólusban lévő úszás honlapját:
http://www.bebiuszas.hu/

Kriszta, Hanzi,
Tomi még azóta sem ébredt fel! Ennyit a fél kettes evésről.

Boldog névnapot Szirom!

Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Ildi,
Belehúzott Tomi Kép

Nálunk negyed háromkor már riasztás volt Kép Aztán sikerült fél négyig elaltatni, így nyugiban mentem a fogorvoshoz, majd az állatorvoshoz. Cicót sűrgősen ivartalanítani kell, különben rámehet a kezdődő méhbetegségére. Holnap fel is hívom az állatorvos ismerősöm, akivel ezt már annó megbeszéltük, csak akkor még macskát kellett hízlalni Kép Most annyi kiló, mint amennyivel Marcus született Kép

Marycus, Mese, MIldi, merre vagytok?

Manó,
Hogyhogy Emma később kapta meg az oltást? Koraszülött volt? Melyik nap is van a szülinapja pontosan? Elfelejtette a szita agyam Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Megint jó sokat kihagytam, olvashattam is eleget... Üdv. mindenkinek!

Szóval megvagyok, csak most kicsit sűrű lett az életünk Vikócával. Azt játszuk, hogy nem lehet letenni. Ja és ülni sem lehet, szórakoztatni kell, járkálni, popsiját veregetve. Bábozni, mondókát mondani. Leginkább a Kávé, tea, cukor, rum, BUMM! tetszik neki, teli szájjal nevet rá. Nagyon aranyos, de írtó fárasztó, estére teljesen kivagyok. A szopi is sűrűbb lett, általában két-két és fél óránként eszünk, a megszokott órás intervallumban.

Most alszik, bár fel-fel riad és sír, de kis idő múlva újra elalszik.

Csak, hogy tudjátok, mi vagyunk itt a legkisebbek, de azért szépen fejlődünk. 2490g-mal és 47 cm-rel született, most 10 hetesen pedig 3710 g, kb 52-53 cm lehet, azt két hete mérték és akkor volt 51 cm.
Egy ismerős gyerekorvos azt mondta, hogy igazából az ő fejlődését nem az igazi születés időpontjától érdemes nézni, hanem amikorra ki voltunk írva. Hát nem tudom. A súlygyarapodása alapján igaza van, az egyebeket tekintve, mozgás, vigyorgás stb. viszont szerintem az igazi születési időponthoz viszonyítva jó.
Különben nagyon erős kisbaba, simán áll a lábain akár percekig is, épp, hogy csak fogom, a fejét is teljesen fixen tartja. Hason utál lenni, persze időnként muszáj neki, de nem visszük túlzásba, majd, ha mászni akar, úgyis rájön, hogy máskép nem megy... A hátról oldalra fordulás már a harmadik héten működött nála, azóta is, mindegy hogy és hová tesszük le alaudni, tuti, hogy mikor felébred teljesen más pozícióban van.

Hétfőn voltunk a kórházban a szokásos havi kontrollon. Már egyáltalán nem bánom, hogy a Szabolcs utcában született és koraszülött osztályra került. A főorvos nagyon szívén viseli a nála kezelt picurok sorsát. Tetszett neki amit Vikóca művelt, mert neki is megmutatta, hogy tud állni és figyelni, ja és pisilni, az mindig sikerül a dokibácsinál. Kicsit vérszegény, úgyhogy kaptunk Maltofert és folsavat. Most szinte minden evére jut valami amit be kell neki adni, de nagyon ügyes és mindent lenyel, amit a szájába teszünk. A dokibácsi kiakadt, hogy ha megeszik 600-700g tejet, akkor tápszeres kiegészítéssel próbálkozom (mondjuk, még nem kapott azóta se tápszert...). Közölte, hogy ilyen tejmennyiség mellett és 40-60g hiányt feltételezve már jöhet a rendes kaja (répapüré, banán, alma, sütőtök, krumpli). Szerinte amúgy is jó, ha már most kóstoltatjuk vele a rendes kajcsikat, mert nagyon sok panasz van arra, hogy hat hónapig csak szopnak a gyerekek és aztán nem fogadják el a rendes ételeket. Azt mondta, hogy semmi csodálkozni való nincs rajta. Én megmondom őszintén, hogy örültünk, hogy adhatunk neki már rendes ételt. Rögtön aznap kezdtünk a répával, most répát és banánt eszik. Kanállal eszi és nagyon ügyes. Mióta banánt is kap a répa már nem ízlik neki annyira. Fene tudja, én is így lennék vele. Ma már 25g-nyi kiegészítést fog kapni. Eddig nincs gond, csak több a kaki, már mennyiségileg, sűrűségre nincs változás, napi egy-kétszer produkálja magát ilyen téren. A pelus viszont nehezen veszi fel a kesztyűt. Egy kaki egy ruhacsere. De gondolom ez teljesen normális, hisz a répát és a banánt biztosan amúgy sem lehet 100%-osan megemészteni, ő meg még csak most tanulja az emésztést.
Egyéként azért bízom benne, mert a múltkor, mikor voltunk nála, akkor tiszta kiütés volt Vikóca arca, amire a mi dokinénink írt egy kencét és mondta, hogy ennél rondább is lehetne, de ne aggódjak, ez előfordul és majd elmúlik. Persze kencézhettem, nem ártott nem használt... A kórházban a dokibácsi meglátta és közölte, hogy ne igyak tejet. Hittem is meg nem is, de azóta nem iszok tejet és két nap múlva eltűntek a pöttyök és azóta sincs egy sem. Szóval nekem bizonyított, és szimpatikus is az álláspontja, mert tápszert szerintem tényleg akkor adjunk, ha muszáj.

Szirom:
Boldog névnapot!

A babócák nagyon aranyosak, jó babázást mindenkinek!

Marycus
marycus

Cska gyorsan, aztán majd jövök később bővebben:

Hanzi!

Nem, egyáltalán nem volt karaszülött, 2 nappal érkezett előbb, de meséltem hogy 3 hónaposan hasmenéses lett, kórházba kerültünk, és ez épp az oláts előtt volt, így csúszott és amikor haazjöttünk akkor sebészetre jártunk, meg még hasmneése volt, meg állandóan hőemelkedése volt, nem merték beoltani. Aztán 3 hét után kimondta a sebész hogy a lába gyógyult, attól tuti nincs hasmenés, utána kiderült hogy szalmonellás, és mire minden kórságból kigyógyult 5 hónapos volt.
október 10-én született.

manó

KépKép
manó

Mármint a lábától nincs hőemelkedésKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Képzeljétek, Miksa is kapott pihenőszéketKép Igazából azért küldtem el az embert a Bébiker boltjába, mert a Baba magazinban megjelent hirdetés szerint 8490 Ft-ra zuhant az ABC Design székecske ára, ennyit simán-bőven megér. Nohát persze már elfogyott, de a páromnak annyira megtetszett, hogy vett egy nem akciósat 13 valamennyiért. És Miksabuckó azonnal vigyorgott benne, meg tetszik neki nagyon a játékhíd is, de elég gyorsan ki akar jönni belőle. Azért én úgy látom, meg fogja szeretni, és tényleg nagyon praktikus. És szép narancssárga-kékKép

Manó! A hasmenésről tudtam, de mi volt Emma lábával?

Marycus! Gratula Vikóca fejlődéséhez, ügyes baba! Én bevallom még nem adtam Miksának más kaját, olyan pici még. Attól nem félek, hogy nem eszi majd meg 6 hósan, mert ha kiskanálról simán bekapja minimális fintorral azt a szörnyű (megnyaltamKép) K-vitamint, akkor szerintem nem lesz gondKép

Hanzika! Mi a baj a macsekkal? Bélát szegényt is tavaly pakolták ki, mert méhgyulladása lett. Vérzett, találtam foltokat a padlón, először azt sem tudtam, honnét. Elég kemény volt a műtét utáni este itthon, szegény párom volt vele, mert én éjfélig dolgoztam akkor még. Mondjuk ő már öreg, kiscicája nem volt még és már nem is lesz. 12 éves, ha jól emlékszem.

Kriszta! Tegnap a bundazsákot hagytam el, és overállt adtam Miksára. De ma nem viszem ki, mert itt bolond szél fúj. Inkább szellőztetünk, mert a hőmérséklet azért nagyon tutiKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?