Új privát üzeneted érkezett!

Semmilyen. :cry:
Szegény Emmát egész héten ugrásra készen tartotta a sírköves, és még így is képes volt ma is késni, így annyira elhúzódott, hogy már nem mentünk át, fél óra után nem lett volna szívem szétszedni a játszó kölkeket, meg én is szeretnék egy rendeset dumálni Emmával, így áttettük hétvégére.
Vendég

Áfi,sajnálom :(
De milyen kegyetlen az az ember? Most nem azért,de így is milyen nehéz ez Emmának,és még húzza-halassza is a dolgot. :cry:
Vendég

Josi!
Köszi a választ! Dominikkal járunk a pulmonológiára, Ventolint kap, ha szükséges, szerencsére a nyarat megúsztuk. 4 hónapos volt, mikor fulladva köhögött, akkor voltunk bent a kórházban. A gyerekorvosunk azt mondta, hogy még nincs konkrétan asztmája, de nagy rá az esélye (szerinte diagnózisként azért írták, hogy olcsóbban kapja a gyógyszereit- hát nem tudom). Az allergiavizsgálata negatív lett, de 4 hónaposan még nem megbízható ez a vizsgálat. De a padlószőnyeget le kell cserélni, úgyhogy nagy meló áll előttünk, valamikor mostanában laminált padlózni akarunk, legalább a gyerekszobát, meg a hálónkat.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Szép jóreggelt!
Áfii, basszus, nekem ez a karmám... Máhogy mi ilyen nehezen találkozzunk. (Az másik meg az, hogy sose tudok éjfél előtt lefeküdni... ) :evil:
A sírköves szegény, jó ember, csakhát neki is összejöttek a dolgai... Mesélte, hogy most vittek egy ilyen pici sírkövet egy másik településre. Mondta,hogy az a szegényke már 3 éves volt. Hozzáfűzte: "úgy még rosszabb". ...
Dadomi (látom, nem aludtál :wink:), Josi, szegény kicsi gyerkőcök!De ugye ők még kinőhetik ezt az átkot?
Ja, még visszatérve: Cseriani, pontosan úgy van (Andris, sírkő, anyósék) ahogy leírtad! Nagyon jól látod a dolgokat...
Áfi, mizu szemeddel? Tök jó volt tennap hallani a hangod! (meg a zene is jó a telefonodon :)) Talán szombat? A talira?
Volt nálunk tegnap délelőtt a védőnő, javasolta, hogy mégis vigyem el Ármint a szemészetre. Lehet, hogy könnycsatorna elzáródás. Volt ilyen közületek valamelyik gyerkőcnek? A legjobb az egészben az, hogy időpontot és beutalót kell kérni oda is (Szd., gyermekszemészet), dokinénink egész nyáron nincs, félméteres betűkkel kiírta, hogy tanácsadás sincs, szept 3.-án tudunk menni hozzá először... :cry: Ennek köszönhetően Ármin a 3hós oltását 4hósan fogja megkapni. Namegmégegy adalék egészségügyhöz: írtam múltkor a paksi egynapos sebészetről; ma adják át a munkaterületet. 79 millió ft-ba kerül a kialakítása... (abból 2 születésházat létre lehetne hozni, igaz, Áfi?) :wink:
Petra: ezek jutottak eszembe tájszóilag - bár lehet, nem is azok... : kelebolál - elesik; gyürke - a kenyér sarka, vagy vége, vagymiaz; libikóka - mérleghinta; piszke - egres (az a zöld savanyú, sokmagú gyümölcs); csete - bodza (utóbbit ügyfeleimtől tanultam!) Majd még gondolkodok. De tényleg, ha megírod, én olyan szívesen beletenném az itteni lapba! Legalább valami feldobná... Megengeded majd?
Na, megint off voltam. Uff. Mentem is....
Vendég

Emma,
köszi a szemem jobban van már, este már a keresztszemesemet is elő tudtam venni, pedig oda aprókat kell ölteni :)
Könnycsatorna elzáródásunk nekünk volt Enikővel, de én nem engedtem átmosatni, el is múlt pár hét alatt (én az oltások előtt is rémálmodtam és köpködtem a tükröt hogy ilyet engedek hogy tegyenek szegény gyerekkel, tudom nem vagyok egészen normális... :roll: ) De nekünk nem olyan volt mint a tiétek, nekünk Enikő mindkét szemének a belső szemzuga váladékozott, olyan tudod mint mikor a kismacskáknak rendszerint begyullad a szeme. Szóval nem volt piros vagy duzzadt se láz se semmi, csak csúf váladék jött a könnycsatornákból. Én törölgettem, elmúlt. De ha nyugodtabb vagy inkább mutasd meg szemésznek! Abból baj nem lehet.
Vendég

Köszi, Áfi! Örülök, hogy jobb a szemed!
Mi is baromira utáljuk az oltásokat... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Mondjuk, bár nem értek hozzá, de sztem se könnycsatorna-elzáródás... (2 doki már látta, csak felismerték volna!) De nem baj, elviszem azért a szemészetre, bár már szebb sokkal a szeme, de még mindig nem az igazi. (lehet, szeptember 3.-ra el is múlik?)
:roll:
Vendég

sziasztok.Voltam ismét NST-n,sajna mutatott egy keményedést :(
Itthon sokszor keményedik a hasam,de NSt eddig nem mutatta. Többet kellene pihennem. Azt mondta a szülésznő,aki az NST-t csinálta,hogy lehetett attól is,hogy nagyon-nagyon mocorgott a hölgyike a pocakomban. Ha több lett volna,befektetnek :cry:
Remélem hétfőn nem lesz. :shock:
A jövő héten még kétszer kell mennem,aztán az azutáni héttől már valószínű,hogy heti háromszor. Tök jó lesz. Én tényleg megőrülök,ha befektetnek :cry:
A nőgyógyon van vagy 35-40 fok,szegény kismamik a szülőszobára mennek le hűsölni,ott van klíma. És használják is :D
Ma nem volt a doktorbácsim,meg hétfőn sem lesz,kedden viszont már igen,kell is menjek megint Uh-ra,meg flowmertiára. Ez még ok,de utána héten meg lesz amnioscopia,annak viszont nagyon nem örülök :cry:
Majd megint kaparom le közben a vakolatot a falról,meg agyonszorongatom szegény asszisztens kezét :oops:
Csináltak már valamelyikőtöknek amnioscopiát? És volt valakinek NST-n keményedése?
Oltás témában én maradi vagyok nagyon-tudom,hogy az oltástól is lehet galiba-biztos olvasta más is a cikkeket a Blikkben,de azt meg senki nem emlegeti,hogy pesten az egyik kórházban mennyi olyan beteg baba van,aki az elmaradt oltástól-vagy mert nem engedték a szülők beadatni-nagyon súlyos beteg lett.
Mi is megkaptuk annak idején,jóval erősebb és durvább változatban.
Bocsi,ha valakinek teljesen más a váleménye :oops:
Emma,mindenképpen mutasd meg szemésznek,hallottam csúnya sztorit kezeletlen könnycsatorna-elzáródásról.
Vendég

Emma,elég durva,hogy ennyire nem rendel a gyerekorvos..
És azt hogy engedheti meg magának,hogy így ckitolja az oltásokat? Nálunk ha nincs gyerekorvos helyettesítés van. Ezt ott is megoldhatnák,nem? És ha beteg valamelyik gyerkőc? Futás az ügyeletre?
Vendég

Cseriani,
meg se fordult a fejemben hogy ne adassam be az oltásokat, csak azért volt lelkiismeret furdalásom hogy én viszem kínoztatni a gyereket. Sajnáltam.
Mi az az amnioscopia? Az én kiskönyvembe tűzött papíromon is rajta van.
A keményedések ilyenkor tök normálisak, nyugi! Ezért csak nem fektetnek be. Vagy ha próbálkozik szeretett dokibácsid megmondod hogy nem tudsz befeküdni ilyen butaság miatt. Főleg ennyi idős terhesen. Ha megszülnél se lenne baj, akkor miért baj pár keményedés?
Vendég

"Amnioscopia: magzatvíz állagának megítélése a méhszájon és a magzatburkon keresztül."
Ezt találtam :shock:
Na neeeee árulják már el zárt méhszájon keresztül hogy nézik... :shock: jesszusom! (sápad sápad)
Vendég

Hali!
Cseriani, NEMMÉRTEMMM MIFENÉNEK AKARNAK A 36. HÉTEN MÁR BEFEKTETNI??? Engem akkor engedtek haza, mikor visszatartáson voltam... Azt mondta exfődoki, mostmár akár meg is szülhetek, és nyugodtan menjek haza. Nemértem! :roll: Főleg, hopgy a 37.-ket is mindjárt töltöd. Már tüdőérlelőt se adnának... Szerintem... Szal, még mindig nemértem.
Én végig keményedtem... Aztán kivárta mind az idejét... Ezen ne aggódj. És a mozgástól is keményedhet a hasad. Mármint Eliza mozgásától. Mondjuk, nekem a 36. héten nem csináltak nst-t, de, ha csináltak volna, biztos mutatott volna valamit (a 35. héten csináltak, az mutatott "fájásokat", bent is fogtak 1 hétig. Közben és utána sem változott semmi, úhogy a tüdőérlelőn kívül sok értelme nem volt...)
A gyerekorvos nagyon gáz. Van helyettese, aki nem tart tanácsadást, így nem ad be oltást sem... :twisted: Megfogadom a tanácsodat, mostmár tuti, hogy viszem manót a szemészetre!
Amnioscopiáról sok jót nem hallottam, de ezt csak akkor csinálják, ha valamennyire nyitva a méhszáj. Uh-izénél kissé vastagabb "rúddal" (bocs) nézik meg, hogy tiszta-e a magzatvíz. Szerencsére én megúsztam, úhogy nem tudok róla részleteket, dehát Cseriani leírása elég illusztris itt fenn... :shock: :?
Vendég

Na, Áfi, többet tudsz, mint én... :lol: De zárt méhszájnál elvileg nem csinálhatják.
Vendég

Áfi sápadtam én is,mikor csinálták. Fájt rendesen-nem elborzasztani akarlak. Ez is az a ...cukor miatt kell,ugye. Ha esetleg elszíneződött a magzatvíz,az nem jó..de a többit gondolom te is tudod. Tényleg kellemetlen vizsgálat,de nem tart sokáig szerencsére-egy kis lámpaszerű valamivel belédvilágítanak :?
Én Kristóf első oltásánál kientem-gonosz voltam,otthagytam szegényt,de annyira sápadt voltam és izzadtam,hogy a doktornéni kiküldött,mielött rosszul leszek. Kristóf meg meg sem nyikkant,egy hangja nem volt. Mikor leragasztották,akkor kezdett sírni. A többinél már benntmaradtam vele.
Vendég

Merhogy be kell világítaniuk oda. Úhogy mindenképp kell valami résnek már lenni... Ha meg nincs, háááát... Hát akkor csak nem csinálják! Mikor bent feküdtem, több csajnak is nézték - túlhordásnál mindnek -, és volt, akinek nem tudták megcsinálni, pont a méhszáj zártsága miatt.
Vendég

Na, már megint lemaradtam... :lol:
Vendég

pedig csinálják zárt méhszájnál is,sajnos :cry:
Nekem Kristóffal 38 hetesen csinálták,és 39 hetesen mikor mentem szülni,még zárt volt,tehát tuti,hogy 38 hetesen is zárt volt. :cry:
Én nem tudom,miért emlegeti mindenki a befektetést,de a hajam égnekáll már a fektetés szótól is :twisted:
Vendég

Én sem értem,hogy lehet...Tuti a zárt méhszáj miatt fájt nekem annyira. Barátnőmnek sem tudta megnéznia dokija-neki is a cukor miatt kellett volna.
Hát,nekem annakidején meg tudták :cry:
Vendég

Hát ez az amnioscopia nálam nem nyerő dolog. Nem tudom jelenlegi állapotomat mert marha régen jártam orvosnál, de legutóbb még zárt voltam. Majd kedden kiderül mi van.
Cseriani,
te nyitva vagy már valamennyire?
Én oltásoknál benn maradtam de mikor az orvos próbálkozott hogy fogjam le kezét lábát mondtam neki hogy fogja csak le maga! Magamba számtalanszor szúrtam már tűt (hormonszurik) de nehogymá' a gyerekemet én fogjam le miközben bökdösik! :shock:
Vendég

de csak ti éreztétek a keményedést,vagy az NST is kimutatta? Azért kicsit megnyugtattatok ám :wink:
Vendég

múlt kedden még nagyon-nagyon zárva voltam..
Vendég

Én még nem voltam NSTn, így nem tudom kimutatná-e, de szerintem igen mert rendesen kellemetlen, még a hasam alakja is megváltozik közben, olyankor szuszogni szoktam mert a levegővétel közben nehezen megy (mi lesz fájásoknál? bár szerintem nekem már jóslófájásaim vannak... asszem... vagy nem tudom :P )
Vendég

Honnan tudjuk hogy megindult a szülés?
(nagyon jópofa :D )
- Nagyon fontosak a telefonbeszélgetések. Ha megtudom, hogy az utóbbi két napban állandóan porszívóznia, ablakot pucolnia kell a férjnek is, akkor tudom, hogy pár nap van már csak
- Ha megkérdezem, hogy van, és azt válaszolja, hogy még ezt meg azt meg kell csinálnia, akkor tudom, annyi időm biztosan van még
- Ha azt mondja, hogy nincs kedve elmenni sehova, nincs kedve fölhívni ezt meg azt, az már a befelé fordulás kezdetét jelenti, közeleg a szülés
- Amikor a vajúdás valóban megkezdődik, megváltozik az asszony hangszíne, reakcióideje. Előfordul, hogy azt mondja, nem kell sietnem, de hallom, hogy rohannom kell, mert olyan a hangszíne
- Ha elfolyik a magzatvíz és nincsenek kontrakciók, vagyis méhösszehúzódások, akkor megfigyeléseim szerint valószínű, hogy huszonnégy órán belül esni fog. De hogy a szülés mikor indul meg utána, azt nem tudjuk... Ha jó az étvágya, várhatóan még nem. Ha váratlanul laza széklete volt, nagyjából tizenkét óra múlva kezdődik a tágulási szak. A két utóbbi állítás általában akkor is megállja a helyét, ha nem folyt el a magzatvíz
- Ha többedszer szül az illető, és jelentkezik, hogy menjek mielőbb, mert kétpercenként kontrakciói vannak, akkor valószínűleg még nem kell menni, mert ha ezek valóban rendszeres, erőteljes összehúzódások volnának, ő már biztosan nem telefonálna nekem, hanem valamelyik hozzátartozója
- A méhösszehúzódások valószínűleg még nem az igaziak, ha beszélgetés, figyelem-elterelés hatására tíz percig, fél óráig szünetelnek
- Ha egy először szülő azt mondja, hogy óránként pisilési ingere volt egész délelőtt, most meg félóránként, akkor lehet tudni, hogy aznap várhatóan szülni fog. (Ezek már valódi méhösszehúzódások, csak a teste nem ismeri föl - egyszerre a hólyag is húzódik, ezt érzi a kontrakció helyett, de majd ha másodszor szül, ezt már helyesen fogja értelmezni.)
- Ha egy először szülő nő menstruációhoz hasonlítható érzésekről számol be, várhatóan aznap szülni fog. Ha ugyanezt teszi egy többedszer szülő nő, valószínűleg nem fog aznap szülni
- Minél többedszer szül valaki, annál bizonytalanabb abban, hogy megindult-e a szülése vagy sem. Ha valaki először szül, és azt mondja, megindult a szülése, többnyire hihetünk neki.
Vendég

húha,van ám benne igazság :lol:
Na,megyek,összeütök valamilyen levest az én leveseshasú nagyfiamnak :D
Vendég

lányok,hogy jó hangulatotok legyen a hétvégén: :lol: :lol:

Plasztikai sebész

A plasztikai sebész kitalált egy új módszert az arcbőr feszessé
tételére. Magyarázza a páciensnek:
- Egy rejtett csavart operálok a feje tetejére. Amikor úgy érzi, hogy a bőr egy kicsit ráncosabb, csak egy apró csavarás, és újra feszes az arca.
A nőnek nagyon tetszik a dolog, aláveti magát a beavatkozásnak. Néhány hónap múlva azonban visszajön az orvoshoz.
- Doktor úr! Nézze, milyen zacskók lettek a szemem alatt!
- Asszonyom! Azok nem zacskók, hanem a mellei. És ha még sokat tekergeti azt a csavart, hamarosan szakálla is lesz!

A nőgyógyász elmegy letenni a jogosítványt.
A KRESZ-en és az EÜ-n már túl van, a műszaki következik. A vizsgáztató azt mondja neki:
- Kap 100 pontot, ha szétszedi és összerakja a motort.
A nőgyógyász szétszedi és összerakja a motort.
- Gratulálunk, ez 150 pontot ér.
- Miért kaptam ennyi pontot, hiszen csak 100 lehetett volna a maximum.
- Az rendben van, hogy szétszedte és összerakta a motort, de mindezt a kipufogón keresztül!

-Gratulálok a bátorsághoz! Az operációt hősiesen állta, de a műtét elött nagyon nyugtalan volt, dulakodott a nővérekkel, kiabált , káromkodott...
Beteg: - Ne csodálkozzon rajta, doktor úr, hiszen én csak az ablakot jöttem megtisztítani.

Egy férfi elmegy az orvoshoz, mert feldagadt a lába. A doktor megvizsgálja, majd a kezébe ad egy nagy szem tablettát.
- Várjon egy kicsit, hozok vizet. - mondja a doki és kimegy a szobából.
A beteg nagyon türelmetlen, hamar megunja a várakozást. Odasántikál az ivócsaphoz, és gyorsan beveszi a tablettát. Ezután visszatér az orvos egy vödör vízzel.
- Na, most feloldjuk a tablettát, aztán ebben áztassa a lábát 30 percig!

Egy előadás után a csodadoktor gyakorlatban is be akarja mutatni képességeit. Odamegy az egyik emberhez:
- Látom, sánta vagy. Most dobd el a botodat és járj!
Odamegy egy másikhoz:
- Mi a bajod?
- Pösze vagyok.
- Most beszélj ... hibátlanul!
- Eleszett a szánta.

Fülészeten:
- Mit modott a doktor út, mennyivel tartozom?
- Kétezer.
- Négy?
- Hét!

- Mi van kiírva a mellplasztikai sebészet ajtajára?
- ???
- Kettőt fizet, hármat kap!

Az állatorvos megkéri az asszisztensét, hogy adjon be hashajtót a Rárónak. Elmagyarázza, mi a teendő:
- Dugjon be egy csövet a ló szájába, tegye be a tablettát a csőbe, és fújjon bele jó erősen, így a gyógyszer a ló nyelőcsövébe kerül.
Fél óra múlva kérdi az asszisztenst.
- Na hat már a hashajtó?
- Igen, de sajnos a ló fújt először.

Az egyszerű fiú szerelmes levele:

"Te Julis! Este gyere ki a kazalhoz, de bugyit ne vegyél, mert fontos közlendőm van!"

Ha már ismertétek,akkor bocsi :D
Vendég

Jujj... :lol: :lol: :lol: :lol:
Hanna kiszórta a cukrot... Mindegy.
Áfi, durvák lehetnek azok a keményedések... vagy jóslók...
Zárt méhszájnál amnioscopia? Háááá, elhiszem Cseriani, hogy a falat kapartad... Sztem Áfi beszéld ezt meg a Vargával. Hátcsaknemkellúúúúgy... Jesszusom.
Cseriani, kérdésedre: én is éreztem, és az nst is kimutatta. De volt, hogy nem éreztem, és kimutatta, naésakkor fogott bent Kundoki(d) :wink: egy hétre, a 35. héten. De az a 35. hét volt!!!! Nem a majdnem 37.!!! Ezta hülyeséget.... Az nst-s csajszi mondta? Még mindig nem térek magamhoz...
Megyel, megint megőrültek a gyerekeim... :twisted:
Vendég

Áfi, Cseriani!
De vicces kedvetekben vagytok ma! :lol:

Amnioscopia: nekem is csinálta első terhességemnél a doki, de én aznap töltöttem be a 40. hetet, előtte nem (pedig én is cukros voltam, és a Kun beleírta a kiskönyvembe, hogy kéne). A méhszájam nekem is zárt volt, és meg tudta csinálni a doki, de nekem nagyon fájt, mondjuk nekem akkor már egy szimpla vizsgálat is fájt, nem tudom miért, doki szerint nem szabadott volna fájnia). Én az amnioscopia előtt azért megmondtam a dokinak, hogy a rózsa a kedvenc virágom, ha netán nem élném túl az egészet, erre nevetve közölte, hogy még senki nem halt bele. :wink: Ja és másnap megindult a szülés!

Emma!
Hát megint jó későn (vagy már korán?) kerültem ágyba, Dominik jó későn aludt el (fél tizenkettő körül), én meg még vártam egy picit, hogy majd úgyis még felsír, aztán nem sírt, reggel háromnegyed hatig aludt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

dadomi

Danival nekem is már jó korán mutatott keményedéseket az NST, de nem fektettek be, pedig 34 hetesen még tüdőérlelőt is adott a Varga, mert akkora fájást mutatott az NST (én is éreztem). A Juan jött be pont az NST vizsgálóba valamiért, meglátta a papíron, ami jött ki a gépből, hogy milyen fájásom volt, még vigyorgott is, hogy milyen szép fájást produkáltam, aztán mondtam neki, hogy hát én még csak 34 hetes vagyok, erre lelankadt a vigyora, csak annyit mondott, hogy ajjaj. De nem fogott bent a Varga!!! Sőt azt mondta, hogy már nem tartaná vissza, ha jönni akarna, mert a súlya már megfelelő lenne.
37 hetesen szerintem csak akkor fognának bent, ha az NST szerint megindult a szülés, nem?

dadomi

Jajj, Emmának csak félig válaszoltam (még tök zombi vagyok, hiába aludt most jól Domi). Szóval, elvileg a gyerekkori asztma kinőhető iskoláskorra legkésőbb. De Domira még nem mondta a gyerekorvosunk konkrétan ki, hogy asztmás, a kórházi papíron volt csak diagnózisként. A gyerekorvosunk azt mondja, hogy szerinte asztmás lesz (nagyon jó doki!). Hát most fogalmam sincs, hogy mi van, majd a pulmonológián megkérdezem, hogy akkor most tulajdonképpen mi is a gyerekem baja, hogy van az, hogy leírnak valamit az ellátási papírjára, és az nem is teljesen fedi a valóságot? :evil:
Megyek ebédet készíteni. Fini pörköltet csinálok, talán nokedlivel (még meglátom). :)

dadomi

Dadomi,
mástól is hallottam hogy akit a Varga a vége felé megvizsgál az másnap megszül :D asszem a 38. héten én is igénybe veszem ezt a szolgáltatást :lol:
Vendég

szerintetek megvizsgál a Varga,ha megkérem?
Mennék akár most is,de ha jól hallottam,szabin van :(
Vendég

Cseriani,
együttérzek! Én is szülnék már, pedig még nem is tartok ott ahol te. A vége nagyon nehéz :? De már csak napok kérdése... :wink:
Vendég

Cseriani: :lol: :lol: :lol: :lol:
Te szegény... De hallod, ha már ilyeneket látnak nst-n, nem lehet messze a vége... KITARTÁST MINDEN NAGYPOCAKOSNAK!!! :wink:
Vendég

Tudjátok,tök jó,hogy mindenki mást mond-mármint nem közületek...a szülésznő véleményét ugye leírtam,a Faludi-aki aláírta-nem szólt rá semmit...
Á,nem is foglalkozom vele. Hétvégén még jól kifárasztom magam-holnap barátokhoz megyünk,vasárnap Bikácsra a kamarai napra,aztán majdcsak megszülök :D
Na jó,hülyeséget azért nem csinálok,pihenni is fogok ám :D
Vendég

Cseriani nem kell aggódnod a keményedések miatt, ha megszületne a baba már nem lenne semmi probléma vele. Befektetni szerintem se fog az orvosod ilyen miatt. Nekem nem csináltak aminoscopiát, de én úgy tudtam, hogy azoknak csinálják akik túlhordásosak (úgy látszik akkor rosszul tudtam).
Más ma büszke vagyok Rékára, eddig csak próbálkozott, de ma végre sikerült teljesen egyedül felállnia, ahogy kapaszkodott. Ez nagyon tetszett neki, és egyre többször próbálja. Nagyon bátor, mindig el akarja engedni a kezemet, azt hiszi már mindent tud.
Kép Réka pár naposan
Vendég

Lányok ezt egy másik topikon találtam.Nagyon aranyos!!

Az első 3 hónap szülés után:

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát
az tényleg átfért azon a kis lyukon, amibe addig azt a pirinyó tampont
dugdostad
- van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl be fogod
- rohadt nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt
- minden babazokninak szűk a szára és bevág
- a legszebb ruha is csak egyszer kerül sorra, azután kinövi
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass - ez a szülés után két irgalmatlan méretű melled miatt továbbra is csak ábránd marad...
- szörnyű dagadtnak lenni
- nézed a vékony, feszesbőrű nőket
- már nem szereted a vendégeket
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled
- sárkány leszel, mindenért izélgeted a férjed
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak - a napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket
- kiderül, hogy régebben mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már)
- anyósod még annyit sem
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze -a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett 1 felhúzással csak nagyon kevés ideig forog
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs
- egész nap otthon vagy, mégsincs este meleg vacsora és kupi is van
- és még fáradt is vagy

A 3-9 honap
- ugy tunik az egesz nap egy vegtelen szoptatas.
- barmit probalsz hozzataplalas cimszoval, az oklendezve jon ki belole.
- ehen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek.
- a fozelek SEMMIVEL nem jon ki a ruhabol es textilpelenkabol.
- 3 kanal lenyelt kaja utan kepes fel uvegnyit visszahanyni, es meg 3x lebukni magat napkozben.
- napi 4x atoltoztetni nem is sok.
- az egesz szobat betakaro jatszoszonyeg is kicsi.
- a hanyas mindig a kimenobe feloltoztetes es az autos hordozoba beteves UTAN kovetkezik!
- 1 ora cipeles utan egy 5 kilos baba is 20 kilosnak tunik.
- zuhanyzaskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a legjobb jatek az, ami foldhoz csapkodva eleg zajos.
- a legjobb jatek a pillepalack, a kád dugó lánca es a táviranyitó. Minden mas penzkidobas.
- az is befer egy baba szajaba, amirol azt hiszed egy reklamszatyorba sem ferne be.
- a kutyat megtanithatod, hogy ne nyuljon a gyerek jatekaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatjat fogja a legjobb izuen ragcsalni.
- mindenen bevarro cimke a legerdekesebb.
- minden fajdalom es baj emelés hatasara mulik.
- ha eddig nem volt kutyad, most van. 2 meternel nem tavolodik el jobban es meg a wc-re is kovet negykezlab.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nezve fog, tag orrcimpakkal, nagyokat nyogve szarni, fatyolos tekintettel. Mindezt szegyenerzet nelkul!
- az ido mulasaval egyre nagyobbak a lakasban a karesemenyek.
- mindenhonnan csak le, es kipakolni izgalmas.
- terd magassagig minden keznyomatos es nyalas a lakasban.
- 1 fog arra eleg, hogy piercinget lukasszon a mellbimbodba, es atharapja a nyaki utoered.
- ha valamit 1 oran at pepecselsz, fozol, minden edeny koszos, turmixgep uszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szajaban levo falatot, mielott veled szemben ulve eltusszenti magat!!!!!!!
- egy baba nem ismeri a turelem szot! (sem)
- egy baba leszarja, hogy hetvege van, akkor sem alszik tovabb.
- amikor leulsz melle a foldre, o ugyesen felall beled kapaszkodva, de tuti a mellbimbod a fogodzo.
- a koromvagast altatasban kene vegezni!! Olyan mint futo vadra loni.
- a tepozaras cipo 3 mp-ig van a labon
- a homokozo lapattal igenis ki lehet utni egy ember szemet.
- a hullapelyhes szep dal, de 200-adik alkalommal mar a mikulas k*rv* anyjat. Meg jo, hogy kiveheto az elem a jatekbol. . .
- mikozben eteted, mindenki rajtad rohog aki lat, mert te is nyitod es csukod a szadat, neha le is nyalod korbe a nem letezo maszatot.
edied78

Meg az előzőhöz fűzném hozzá, azon kívül. hogy aranyos van benne ami szerintem egy kicsit durván van megfogalmazva, de azokat leszámitva jó!
edied78

edied :lol: :lol:
Vendég

Gratulálunk Rákának,ügyes baba. Mostantól nem lesz nyugalom otthon,igaz? :wink:
Vendég

Szia, Edinaaaa!! :lol: :lol: :lol:
Amit fent csatoltál, szentigaz... Köbö 3 órás alvás után, mikor mind2 gyeremek egyszerre üvölt, én is tökígy gondolom... :wink:
Rékababa annyira szép volt már újszülöttnek is! És milyen ügyes! Lassan télleg szaladhatsz utána. És boldog 9. hós szülinapot neki!
Vendég

gyeremek=gyerekem. Végre sikerült egy kicsit aludnom délután, de úgy láccik, nem volt elég... :oops:
Vendég

Szia Emma!
Szerintem is sok dolog igaz , pedig nekem nincs sajnos gyermekem!De reménykedem benne, hogy hamarosan lesz!!! :!: :l
De a tesóméknál van igy sokmindenre ráismrtem. :lol:
edied78

Sziasztok!
Edina, tök örülök, hogy újra itt vagy! Ne félj, hamarosan te is megtudod, hol lakik az atyaisten... (ugye, így szokták mondani?) :lol: :lol: :lol: :lol:
Az előbbi hsz-em nagyon bénára sikerült: Timi (Rékababa) nevét lefelejtettem... :oops:
Áfi? Holnap délután? Hm? :roll: (Már meg se merem kérdezni... De tudod: ha cigánygyerekek is potyognak az égből, rajtunk már akkor se múlik...)
Vendég

edied ami késik nem múlik. Már csak kettő alkalom,igaz? És valld be,próbálkozni sem rossz :wink:
Drukkolunk neked nagyon!!!
Vendég

Csajok, mit hallottam már megint! Írtam múltkor azt a kismamát, akinek összetörték a babája vállait, aztán szegény el is veszítette a babáját. Állítólag az új főorvos nem engedte megcsászározni, mert szerinte természetes úton is meg lehet szülni a babát. Kitűzte azt a célt, hogy csökkenti a császárok számát. Na de ilyen áron???? Hány baba fog még meghalni azért, hogy az új főorvos verhesse a mellét, hogy csökkent a császárok száma??? De nagyon nem szeretik a kórházban ezt az új fődokit.

dadomi

Cseriani! Igazad van próbálkozás sem egy utolsó dolog.Köszi a drukkot.Emma nagyon jólesik, hogy örülsz nekem.
Mindíg olvaslak benneteket, egynap többszőr is itt vagyok.
Sziasztok! Jó éjszakát!
Edina
edied78

Mióta van új főorvos a szülészeten? Nem normális, talán el tudja dönteni a másik orvos is, hogy kell-e császározni. Könnyen mondja, hogy csökkenteni akarja, meg látszik férfiból van (gondolom).

Emma köszönöm a gratulációt. Igen mostantól már nem lesz egyszerű Rékával sem. Már most minden érdekli, és ahova elér a keze azt már pakolja is. Még egy kicsit fényezem a lánykámat előttetek, Rékának a pelusában nem szokott kaki lenni, mert wc-n végzi a nagy dolgát, már két hónapja.
Lányok kérdésem lenne, hogy ki meddig szoptatott, szeretne szoptatni? Nálam Evelint 9 hónaposan szoktattam le, mert muszáj volt. Rékát egy éves koráig szeretném szoptatni, de félek, hogy nagyon nehéz lesz leszoktatni róla, mert nagyon cicis. Ti hogy csináljátok? 5 hónapos kora óta kell pótolni neki tápszerrel, akkor már nem volt elég, most viszont újra több termelődik az helyett, hogy fogyna. Járt már más is így?
Előre is kösz a válaszokat.
Vendég

Nem az új főorvos védelmében mert még csak nem is ismerem (bár Varga nem mondott róla rosszat mikor szóba került) de a 33%os császárarányt ha csökkenteni akarja azt senki nem csodálhatja. Természetesen nem mindenáron, és nem emberéletekkel, de már nagyon sok lehet egy ilyen nagy arányban a kényelmi császárok száma. Gondolom az egészségbiztosítási felügyelet (vagy valamilyen szerv) is figyeli emiatt a kórházat, hiszen a császárműtét többszöröse a hüvelyi szülés árának, és ha ez azért van mert anyuka vagy az orvos kényelmes, akkor szerintem se az én TBm menjen rá. Mégegyszer mondom: nagyon sajnálom a babát is és a családot is, és ha császár kell akkor persze legyen császár, inkább minthogy tragédia történjen! De ebben a 33%-ban már sok a "most ügyelek, legyünk túl rajta" meg a "doktor úr én inkább átaludnám a nagy eseményt" is.
Rékababa,
én a lányomat akartam még szoptatni, de 10-11 hónaposan magától lemondott a dologról. Én egyéves kora előtt semmilyen kísérletet nem tennék az elválasztásra, de ez az én privát véleményem.
Én értettem félre vagy tényleg a kisebbik, 9 hónapos lányod kakil wc-be?
Vendég

Hali!
Úgy tudom, a császárhoz fődoki engedélye kell... Nem akarok hülyeséget mondani, de mintha a Varga pöttyintette volna el anno ezt az infót.
Áfival egyetértek.
És Cserianival is egyetértek... Ja, Cseriani: ha elindultok ezekre a nagy hétvégi "bulikra", és megszülsz közben, küldj ám sms-t!!! :lol: :lol: :lol: De tényleg vigyázz magatokra.
Timi, RÉKA WC-BE KAKIL? Te ezt hogy csináltaaad?? :?: :shock: Itt agonizálok rajta a többieknek, hogy az én 2 éves 8 hós 1 hetes 6 napos leányzóm abszolút pelusfüggő... Réka meg már 9 hósan? Agyameldobom. Szerintem se szoktasd le 1 éves kora előtt a ciciről a lányzót.
Edina, ne csak olvass, írj is, ha van kedved! :wink: Mi komolyan mindenre és mindenkire kíváncsiak vagyunk, akkor is, ha éppen nem a szd-i műintézménnyel függ össze az ember mondanivalója. Ugye, csajszik?
Vendég

Emma,írok,megígérem :wink:
De lehet csak szülés után,közben nem biztos,hogy lesz időm :lol:
Én is egyetértek áfonyaaaval a császárokkal kapcsolatban,de azért nem egy több,mint négy kilós babával kellene kísérletezni :cry:

Kristóf hat hónapig csak szopizott,azán kibújt az első két foga,és 3 hónap alatt szépen leszoktatta saját magát a szopiról. Nagyon könnyű dolgom volt vele. Mondjuk,a hat hónap durva volt,mert általában 2-2.5 óránként evett,átlag 40 percig :oops:
Ez a szokás most is megmaradt,nagon lassan eszik,néha a gutaütés kerülget,mikor fél órát eszi a levesét,és közben háromszor kell melegítenem. De nem tudok vele mit csinálni,örülök,hogy eszik :oops:
Nekem Kristóf fogzása volt nagyon fura,az összes foga kettesével bújt ki,és még nem volt két éves,mikorra kinnt volt mind a 20,ami ugye a 3 éves fogstátusz. Ráadásul egyszer nem volt lázas vagy nyügös a fogai miatt,ha esetleg kicsit fájlalta,kentem dentinoxal. Sokszor csak akkor vettük észre,hogy kibújt újabb foga,mikor megharapta az ujjam :D
Na,megyek lányok,írok,ha hazaértünk...
Vagy ha megszültem :D
Vendég

Én is egyetértek áfonyával. Szerintem sem az anya kedve miatt kellene csinálni a császárt. Én nagyon bántam, hogy engem császároztak, mivel az elsőt simán megszültem. Nem is az én kedvem miatt csinálták. Nekem életem legnagyobb élménye az volt mikor annak idején Evelint rámrakták a hosszú és fájdalmas szülés után. Akkor minden bajom elmúlt. Ez nekem a mai napig hiányzik Rékánál.

Igen Réka wc-be kakil. Őt általában ebéd közben éri utol, ilyenkor erősen nyom. Már tudja, hogy ez után mi következik. Viszem a wc-re és már nevetgél, mert tudja, hogy mi következik. Igaz, hogy én tartom a wc fölé, de már nagyon rutinos a dolgoban. Nem kell várni ott fél órát, rögtön kakil. Nagyon ügyes.

Nem akarom Rékát leszoktatni egy éves kora előtt a ciciről, csak azt szerettem volna tudni, hogy mennyire nehéz utána. Utána szeretném miután betöltötte az egyet. Neki "szerencsére" még csak egy foga van, így még nem harapgált. 6 hónaposan csak reggel este és hajnalban volt hajlandó szopizni, de rá egy hónapra és azóta is visszaállt a napi 3-4 szopira. Evelinnél muszáj volt abbahagyni 9 hónaposan mert a menstruációm nem olyan volt mint kellett volna. Evelinnek 9 hónaposan jött az első foga, egy évesen még csak 4 darab volt, de mire betöltötte a kettőt addigra neki is kint volt az összes, védőnő el se akarta hinni.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?