Új privát üzeneted érkezett!

Edu, Timcsi, jó hogy vagytok újra!!!!!!!!!!!! :wink:

Képzeljétek, Marci legújabb szokása, hogy csikorgatja a fogait. Borzalom :| , csak úgy recsegnek a fogai.
Biztos nem tesz valami jót, de nem tudok vele mit csinálni. Ha rászólok, mégjobban csinálja és vigyorog rám. Őrület, már most nem bírok vele..... :roll: :lol:

Én nem tudom mi van a vonalzóinkkal, vagy a kép tűnik el, vagy a vonalzó :evil: :twisted: .

KépKép
logi

Laura egy kis tündérmackó!!!

Nálunk nincs fogcsikorgatós gond, mivel még egy fogunk sincs :lol: Gratula Marci új tudományáfoz!!!! Édes az alvós kép! Borka mint egy kis Csipkerózsika!

Mikortól szabad biokölest adni a gyerköccnek? Én bevallom adtam Nikinek már 3x egy-egy golyócskát :oops: Nagyon ízlett neki, szétnyammogta.

Üdv!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Sziasztok!

Huhhh...
Jó ideje itt ülök, s olvaslak titeket :lol:, hogy képben legyek. Jó volt olvasgatni, már hiányoztatok, s jól esett, hogy mi is hiányoztunk nektek.
Külön jegyzeteket írtam, kinek mit reagáljak. :P

Kata!
:arrow: Üdv nektek, immáron Anyuciként! Az igazság ideát van! :lol:
:arrow: Liza tünemény! nagyon jók a képek! A kedvencem a "Hagyjatok aludni nyújtózkodás" :lol:
:arrow: Szerintem is rád hasonlít Liza! Az idő előrehaladtával hol magadat, hol apát fogod látni benne. De ez így jó, hisz közös "produktum". :wink:
:arrow: Nem irigyellek benneteket a sok macera miatt.
A fejlődési ütemen én így alapban isállandóan agyalok, bár már elfogadtam, hogy Bala mindent később csinál. Kezdő szülői hülyeségeinkre visszagondolva az agyam eldobom. Pl.: Bala pár hetes volt, amikor Apa kitalálta, hogy a gyerek nem lát. S ezt ráadásul el is hitette az egész családdal. Már mindenki parázott, amikor utánaolvastunk, s kiderült, hogy túl sokat várunk el a gyerektől. Ilyen parák szerintem mindig lesznek. Ha túl gyorsan fejlődik az a baj, ha lassan, akkor meg az. Ez hozzá tartozik a szülősséghez.
:arrow: Mi volt ma a szemészeten?
:arrow: A szopiztatás nálunk is úgy ment, hogy szép lassan hozzászoktam, hogy szinte bárhol, minden gond nélkül megszoptattam anno BAlát.
:arrow: Sírás fürdés közben: Bala is sírt két napig, amikor teljesen véletlenül vettük észre, hogy ha nyitva van teljesen a csap a mosdónál, s a dugó nincs bedugva, akkor az olyan erőteljes sistergő hangot ad, néha egy-egy buggyal a lefolyóból feljövő levegővel, amit a pociban hallhatott. Amikor felfedeztük ezt, az egyik pillanatban még üvöltött, a másik pillanatban felvette a magzati pozíciót, s teljes nyugalom áradt belőle. Kb. egy hétig fürödtünk így, aztán már nem zavarta semmi, s a vízszámlánk sem szökött az egekbe. :)
:arrow: Esti altatás: nálunk az vált be, amit Judit javasolt a tanfolyamon: azaz szigorú procedúrális rend + sapi. A sapit egyszer csak elhagytuk, de az esti lefektetés menete a mai napig ua. Ahogy megette a kajáját, már kéreckedik be az ágyába, letesszük, oldalra fordul, magához húzza a pelusát, s már alszik is.
(az éjszakák már nem ilyen egyszerűek, de erről majd később...)
:arrow: LOST függő lettem volna én is, de amikor kezdődött a sorozat, akkor született Bala, s az esti fektetés, s szopizás idején adták, s mivel elvem volt, hogy szopi közben nincs tv, így kimaradtam belőle, így most már nem is próbálok bekapcsolódni az eseményekbe :cry:

Elküldöm, mert ha elszáll, akkor... :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép
timtom

Nóri!
:arrow: Nagyon jók a sapekos képek, de a favoritom a kukuccs kép az ágyból! Gyönyörű szemei vannak Farkasnak!
:arrow: Az éjszakákkal kapcsolatban kitartás! Próbálj meg napközben Farkassal együtt aludni! A háztartás megvár!
:arrow: Az átállást szerintem a manók könnyebben kezelik, mint mi. Nem is emlékszem, hogy tavaly hogy volt.
:arrow: Fülvakargatás: Bala is állandóan piszkálja a füleit. Megmutattam dokinak, azt mondta semmi gond. Nem lóg rá nagyon a haja esetleg? Lehet esetleg ekcéma is.
:arrow: 4 liter gyógytea naponta? :? :roll: Le a kalappal! Én küszködve ittam meg napi 4-5 csésze teát + levesek. Mondjuk alapban sem iszok semmit egész nap, csak ha nagyon koncentrálok rá. S ez baj, tudom. :oops:
:arrow: Igértél kutyusos képeket! 8)

Kép

Kép
timtom

Alon!
:arrow: Laura gyönyörű maci lánynak is!
:arrow: De jó, hogy meg van a lakás! Felújítandó? Mekkora? Kellett valamivel kompromisszumot kötnötök?
Mi a III. ker-ből költözünk majd ki Pilisszentivánra, ha minden igaz, jövő ilyenkor. Most még csak (azaz már :lol: )szerkezetkészen áll a házikónk.
:arrow: Az a fürdetős babatartó nagyon jó. Hát mi erről lemaradtunk. :roll: Bala a mai napig a kis kádban fürdik, igaz úszik a fél fürdőszoba tőle. :lol:
:arrow: Kajálás szintjén mi is HIppeztünk, meg Kecskemétiztünk. (Nem is tudtam, hogy ua. az a kettő :? ). Én aztán főzhettem bármit, Bala nem ette meg. A mai napig nem eszik meg egy bébikajányi mennyiséget. Ez babafüggő. Majd kiderül LAura melyik csoporthoz csatlakozik.

Zsóka!
Jól megkésve ugyan :oops:
BOLDOG SZÜLINAPOT A GYÖNYÖRŰ KIRÁLYLÁNYOTOKNAK!
Kép
:arrow: Marcitok fantasztikus, hogy milyen pofikat tud vágni! Zabálni való! Igazi huncut legény már most! Az a távirányítós kép! Szuper!
:arrow: Az együttalvós kép meg tündéri!
Ismerős a vigyázban alvás szitu :) Az ember fáradtabban ébred, mint ahogy lefeküdt. :lol:
:arrow: Fogcsikorgatás: Bala is csinálja, s ha látja, hogy kiakaszt vele, annál inkább csinálja. Egy ideig működött a "cumit be"szisztéma. Mostanában meg a "nem veszem észre" elv.

Kép

Kép
timtom

Reni!
:arrow: Niki egy fotomodell már most! Látszik, hogy szereti, ha fotozzák! NAgyon jók a képek! A nyusziképek fantasztikusak! A farmer együttes meg nagyon tuti!
:arrow: A kézfogós alvás ismerős :? Bala is ezt játsza mostanában. Éjjelente 4-5x is felsír. Van, hogy mire felkelek, meg átmegyünk hozzá, már durmol tovább. De volt olyan éjszakám, amikor végig fogta a kezem. Másnap alig voltam kialvatlan. A kézfogó ugyanis úgy volt kivitelezhető, hogy a kiságyat odahúztam a nagy ágy mellé, azonban egy jó 20 cm rés maradt, s a rácsok között beadtam a kezem neki. Ráadásul a nagyiéknál lévő ágy rácsozása jó sűrű, így a kezem be is szorult. Anya félig lelógva az ágyról, zsibbadó karral ébredt fél óránként, hogy kihúzza a kezét pici fia feje alól. Ám Bala 5 perc múlva újra követelte a mancsomat. Az éjszaka második felében már azon agyaltam, hogy másnap hogy gyártok neki egy mű anyakezet. Mert még egy ilyen éjszakát nem vállalok be. :roll:
:arrow: Kölesgolyó mikortól? Hááát passz. Bala kb. egy éves volt, de már erre sem emlékszem pontosan. De lehet, hogy már előbb elkezdhettük volna.

Zsófi!
:arrow: Samutokban egy díjbírkózót rejtegettek?! Tünemény pasi!
És tiszta Apuci! Nagyon jó az a közös képük!
A pancsis képen meg olyan gyönyörű a bőre! Mint egy viaszbaba.
Az alvósképen meg olyan jót mosolyogtam! Bala is így szokott aludni, amikor teljesen kifárad. S valahol olvastam, hogy ez a pozició a legegészségesebb alvásmód abból a szempontból, hogy a tenyereken keresztűl, így töltődünk fel leginkább energiával. A babák ezt még ösztönösen tudják. :lol: Mint ahogy a jóga mozdulatokat is (pl.: felfrissítésre, ha fárdtak égnek tolják a feneküket, s egy háromszöget képeznek, s hintáznak előre hátra, miközben a fejüket lógatják). Sosem jógáztam, de ez feltűnt, s utána néztem, s tényleg.
:arrow: Nagyon jó a babakocsi! SZupi dolga van Samunak!Esernyős kivitelből mi a Pierre Cardint vettük, az eddig nagyon bevált, pedig nagyon nyúzzuk terepen is.

Kép

Kép
timtom

Panni!
:arrow: Márk fekete szemeiben elvész az ember! Olyan gyönyörűek!
:arrow: A sétálási módszereteken jót mosolyogtam. :lol: Elképzeltem, ahogy repülsz a babakocsival a kutya után, karodon Márkkal. 8)
:arrow: Remélem párod keze már javulóban, jobbulást neki!
:arrow: Próbál meg Te is nappal aludni Márkkal együtt.
:arrow: A blökik tündériek! Úgy megdögönyözném őket! Anno nekünk is németjuhászaink voltak. Most egy tacsink van (Anyuméknál). Pöttöm Bala nagy haverja! Imádják egymást, s előny, hogy egy súlycsoportban vannak.
Kép Kép

Mircike!
:arrow: De jó, hogy lett vonalzótok! Mindig azon filóztam, hogy mennyi idő van a gyerkőceink közt.
:arrow: Miért volt Mirkó neve tabu?
:arrow: Hát ezt az abc-s habitapit tőled kellet volna megtudakolnom. VAgy fél évig kerestem majd feladtam, de most itt a remény! Köszi!

Judy!
:arrow: Az olajozás kb. féléves koráig csináltuk, a fürdetőkrémet meg még most is használjuk. A habfürdőket habgyártásra használjuk, mert most az nagyon menő dolog! :lol: Jókat rötyögünk rajta.
:arrow: Jaj de nem irigyellek a munkával kapcsolatban. Én már előre frászolok, ha belegondolok. :?
:arrow: Játékok darabszáma. Nem a darabszám a lényeg, s nem is a hiper-szuper játék a legnyerőbb. Míg Bala kisebb volt, addig három kosarunk volt, s felváltva vettem elő a játékokat, hogy ne unja meg őket. EGy hét szünet után, újra újdonság volt minden, illetve később nagyon örült, hogy "Jééé, hát ez még megvan? Hol bújkált eddig?" Persze az állandó kedvenceket nem raktam el. Azokat vittük magunkkal mindenhova.
Egyébként a hétköznapi dolgok néha sokkal jobban lekötik a manókat (pl.: méretcimke, pillepalack, zörgős fólia, merőkanál, műanyag edények egymásba pakolása...), mint sok csilingelő csoda. Persze vannak nagyon jó, s értelmes játékok is. A korszerinti besorolással meg én is bajban szoktam lenni.

Edus!
:arrow: Remélem simán megy/ment az átköltözés, s minden rendben!
:arrow: Zsigu és Zsombi hogy viselte?

Melba!
:?: :?: :?:

Mára, no meg tegnapra ennyi telt tőlem, ugyanis ha az órára nézek, már jó ideje itt ülök a gép előtt, a konyha meg szalad :roll:
MAjd mesélek magunkról is ...

Puszi mindenkinek, s bocsánat, hogy ily hosszúra nyúltam.
Kép

Kép

Kép
timtom

Sziasztok!

Timi ez hihetetlen! Szerintem mindannyian köszönjük a kimerítő válaszokat, főleg így éjnek idején. Ezek után még mentél a "szaladó" konyhába? Te jó ég!

Sajnos én nappal nem igazán tudok aludni, mert Farkas csak 1 óra 20 percet alszik délelőtt (ez már tendencia), délután pedig felet a babakocsiban. Egy régi Kismamában olvastam, hogy egy hat hónapos gyereknek 10,4-18,2 óra között van a napi alvásigénye. Farkas mindent összeadva 10,5 órát alszik. Tehát 10 perccel még alhat kevesebbet :). Az alvás nálunk mindig ilyen kevés volt, úgyhogy úgy látszik ennyi az igénye.
Egyébként az utóbbi idők szörnyű éjszakái javulni látszanak, bár vannak még visszaesések, de most éjszaka is pl. fél kettőkor kelt először, aztán meg 5-kor. Aztán meg 7-től fél 8-ig még aludt egyet. Úgyhogy lehet, hogy tényleg az éhség miatt volt az éjszakai 3-4 szopizás.

Alon, nekünk az elmúlt hónap ugye elég nehéz volt, pont emiatt. Anyukám mindig mondta, hogy éhes a gyerek azért kel fel. Én meg mondtam , hogy nem baj annyiszor szoptatom ahányszor igényli, de kibírjuk a 6. hónapig. De folyamatosan őrlődtem, hogy tényleg jó-e ez így Farkasnak. Végül a múlt héten feladtam és ugye elkezdtük az evést. Azóta kb. minden második éjszakánk jobb. Még most sem tudom, hogy jó-e ha keservesen kivárjuka 6. hónapot, vagy elkezdjük korábban a hozzátáplálást. Az orvos nekünk is azt mondta, hogy jól gyarapszik.
Tegnap óta figyelem a fül dolgot és álmosságot, és azt hiszem ő is csak akkor csavargatja, ha álmos. Ekcémának nem látom jelét, de azért az orvosnak ezt mindenképpen megemlítem. (ma ezért mégsem megyünk el.)
Laura nagyon édes a nyusziruhában! :)

Timi, , én még képen nem nevettem ennyit mint a "két macska+tacsi a széken" képen! :) :) :) Nagyon édesek! Gondolom teljes macskauralom van! :)

Azért nem tettem fel a mi kutyáinkat mert keresnem kell a gépen róluk képet, azt le kell kicisnyíteni és arra már sosincs időm, de igyekszem!

Puszi, Nóri

Kép
nóri8

Na, gyorsan megcsináltam...

Kép Bill

Kép Barnabás

Kép
nóri8

Hűűűű Nóri, szép nagy kutyák!! :wink:
fülcsvargatás: barátaink kislánya csak így tud elaludni - de ő cseles mert nem a sajátját csavargatja, hanem másét !! Konkrétan aki épp a közelben van. pl. amikor együtt nyaraltunk és álmi volt, bebújt az ölembe és masszírozta a fülemet :shock:
kicsit meglepődtem, de aztán beavattak hogy most álmos és vitték is aludni :lol: :lol:
tudod van aki a haját csavargatja az ujja köré :arrow: aztán olyan gubancos lesz h le kell vágni :?
van aki a maciját gyömöszköli, stbstb. Hát a Frakas meg a fülcijét!
:lol:

Timi, Edus welcome on board ismét!!!! :wink:

Köszönjük a kimerítő válaszokat !!!

szemészet: hááááát nem kellett volna elmenni, mert csak megkínozták a mi kis drágánkat :cry: :cry:
csak erős idegzetűeknek:
kitámasztották a szemecskéjét egy fémes kampóval (nem értem hogy nem sértette meg, de nem!) és úgy vizsgálták először a pupilla fényre reagálását. majd kapott pupillatágító cseppeket is 3* mert nem akart egyből kitágulni :cry: és lefotózták a szemfenekét --- itt látja a drnő a papillafejlődési rendellenességet.
És a következőt állapította meg: hát jelenleg ugye a fényre teljesen úgy reagál ahogy kell ebben a korban (18 nap!!!) és adottak ezek a dolgok amik egészséges csecsemőnél állítólag nem így vannak, de NEM TUD MIT MONDANI A JÖVŐRE VONATKOZÓAN :twisted: :evil: :roll: :?
kérdem én: akkor mi a lószarnak kellett most így megszadizni?????
jó-jó lefotózta de azt mondta hogy szerinte ez egy állapot kvázi ilyen és nem fog változni... :?
figyeljük a gyereket hogy fog reagálni amikor ahogy kell........
jó, mi???? szóval egy újabb para..... én nem is tudom mennyit kell még kiállni??????? de akkor sem lesz semmi baj és kész!
szegénykém még sötétítünk mert zavarja a fény a szemét, de már húzódik össze azért. 24-48 óra amíg rendes lesz ismét a pupilla...

na megyek enni, szóltak hogy kész a kaja..
aztán még jövök remélem!!
lmkata

na meg volt a reggeli...

Timi, tacsitok csúcsszuper! :) és a kajavárós kép meg nagyon de nagyon tündéri !!!!! így maguktól álltak ilyen szép sorban vagy rendezett a kép? :)
nekünk önjelölt macskánk van, jófej ő is, minden nap jön vmi finomságért/maradékért és itt hever a teraszon, napozgat. Teljesen azt hiszi higy a mi macsekunk - pedig ki tudja kié??? :?
de kint felőlem lehet, a lakás az tabu!

ja még annyi hogy este a fürdetés is meg utána is ugyanúgy zajlik mindig! még csak erős fény sincsen soha... és mégsem alszik el Liza.
Tegnap még bugyolálva sem !!!!!!!!!!! Pedig az már 3-szor bevált amikor nagyon fáradt volt. Tegnap este 19-től 20:15-ig mindenen túl voltunk, de kb 3szor szenderedett el 5 percre aztán jött előlről a műsorszám.
Végül 21:30-kor - 2 órával az előző evés után megetettem mert gyanús jeleket produkált, meg napközben keveset evett mert amikor hazaértünk 5 órát aludt!! de nem volt szívem felébreszteni egy ilyen szadista szemészeti-délelőtt után!!!
szóval evett de úgy hogy 3szor majdnem megfulladt úgy félrenyelt, mint aki 2 hete nem kapott cicit...
aztán magától elaludt és éjjel is a rendes 4-3 óránkénti evést adta csak elő.

szerintem a tegnap túl sok volt neki....
(de amikor sima nap van akkor sem alszik el este, szóval :?: )

kérdés:
zenélős forgóra nektek mikortól figyeltek kb fel a babák???????
mármint nem a zene részére hanem csak önmagában mint látvány.
nekünk még nincs mert ilyenkor még felesleges de úgy rémlik lassan 3 hetes kor körül már jöhet... :?: :?:

szép napot mindenkinek!!!! (majdnem azt írtam hétvégét - apa itthon van és számomra most olyan mintha hétvége lenne :roll: :wink: )
lmkata

BOLDOG NÉVNAPOT FARKAS!!!!!

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Alon kicsit irigyellek ezért a mondatért :wink:
"szerintem kb.3 hetes kora óta nem evett késő este, elég volt neki a kora esti- aztán késő hajnali szoptatás. "
de hátha majd egyszer mi is eljutunk ide :)

Edusssssssss !!!!!
majd ha már relax lesz körülötted (ne mond azt hogy soha, egyszer csak a közelébe kerülsz !! :wink: ) szóval jelentkezz majd mindenképp hogy mizu veletek, mi volt ez a költözés (vagy csak én maradtam le??), hogy viselted, gyermekek hogy viselték stbstb..
addig pedig sok pusssssssssssz
(mondta Ákos hogy írtál anno msn-en csak tudod így az elején be sem kapcsoltam a gépet.. hiányzott is picit :oops: , de jól esett hogy érdeklődtél :wink: )

Sétálás
igen, ez az evés utáni dolog ugrott be nekem is mint logikus verzió, köszi a megerősítéseket! :wink:
remélem délután kijutunk kicsit a kertbe Lizával...

na mást asszem nem akartam írni... :roll:
lmkata

Köszönjük Reni! Este "buli" lesz! :)

Kata, vhol olvastam, hogy az újszülőtteknek mindent meg kell tanulniuk: az alvást is. Fejletlen még az idegrendszerük. Nálunk az elején 5-8-ig sírás volt, aztán szopi, utána 11-ig megint sírás. Szegény Papa, az elején csak síró gyereket látott.

Kép
nóri8

Boldog névnapot Farkas!

hú nagyon sok szép kutyót lehet itt látni!! Timi a tacsis cicás kép haláli!!!!

képzeljétek samu ma nevetett elször. eddig azt hittük arra a furcsa torokhangra amit produkált h nevet de ma hallva az igazi kacarászást rájöttünk h az eddigi semmi se volt. annyira cuki! majd megettem!!

nekünk mostanában nagyon kiegyensúlyozott napjaink vannak- samu 9ig alszik aztán még alszik délelőtt 2 órát délután egyet és 8ig már semmit. (max fél órát nagyon ritkán) 8tól meg 6ig alszik ezalatt nem eszik egyszer sem, viszont f4körül 5 percre felébred, ilyenkor vissza kell altatni. 5ször eszik napközban általában 4 óránként de az utolsó két evés közöttt csak 3-2.5 óra telik el mert úgy jön ki a 7:15ös fürdetés a 7:30as utolsó kajcsi és a 8:00as alvás.

most már határozottan nézi a mancsát és nyúl dolgok után hihetetlen h napról napra hogy fejlődik!

hozzátáplálás: a mi dokinőnk szerint 5 hónaposan kell a gyümit kezdeni. én ehhez még egyáltalán nem értek meg azt se tudom van e összefüggés de ha samu alapból is nagyobb mint az átlag akkor valszin neki mindenképpen előbb kell majd kezdeni. nem? nóri esetleg közkincsé teszed amjd a jegyzeteidet? jól emlékszem h neked vannak jegyzeteid?

képzeljétek tegnap már elgondolkodtunk a testvér dolgon. h mikor lenne érdemes? mert ha hamarosan akkor egyszerre túl van az ember ezen a korszakon. ha meg várunk 2-3 évet akkor épp h visszamegyek dolgozni már jöhetek is el.. ti hogy gondoljátok???

na még jövök.
kerekpocak

Kétségbe vagyok esve: lehet a krumplira allergiásnak lenni? Farkas 4. napja eszik krumplit és ma tiszta piros lett evés után az arca!

Zsófi a köszöntést köszönjük! Nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen jól alszik Samu!
(én testvért vagy csak 5 év múlva tervezek, vagy nem tervezek. Engem a terhesség és a szülés egy kicsit kikészített...)

Kép
nóri8

felhívtam az orvost, azt mondta nincs krumpliallergia bár nálam semmit nem mer kijelenteni biztosra (van egy csomó allergiám). még mindig tiszta piros az arca...

Kép
nóri8

jaj szegények! és nem ivott valamit, vagy valamivel nem kentétek be? új öblítő? vagy valami?
kerekpocak

én is könnyen allergizálódom arcilag meg bőrileg :)
sosem tudjuk mi pontosan az oka..
nekem a terhesség szuper volt a császár meg tuti a köv.nél is- szal nem az a probléma hanem az egész kérdéskör h kis korkülönbség vagy nagy??
kerekpocak

timi a cicáitok tök olyan képet vágnak mint a cicák a frakkban...
kerekpocak

A kutyás macskás kép eszméletlen jó :lol: !!!!!!!!!!

Nóri, nagyon szép nagy kutyáitok vannak!!!

Mi is szeretnénk tesót! Én úgy szeretném ha Niki kezdi az ovit akkor szülessen a tesó, vagyis ha Niki 3 éves lesz. Akkor legalább tudok majd a tesóval is foglalkozni pár órát. A szomszéd és még néhány ismerős példáján tanulva jutottam erre a döntésre. (pl. a szomszédban a kisfiú 2,5éves a kislány 6hónapos. Még sétálni sem tud elmenni a kislánnyal egyedül mert a tesót is vinni kell és hát.....) Meg szülés után 1 évig nem is ajánlatos teherbe esni, mert az nem túl jó a szervezetnek... De szivem szerint már jöhetne is a következő :lol: !

Arról még nem hallottam, hogy kruplira allergiás lett volna baba... Nálunk kiütés volt a testén amikor allergiás volt... Inkább kérdezz meg szakembert.

Gratulálok Samunak a kacajhoz!!!

Tegnap olvastam, hogy az éjszakai ébredéseknek lehet az is az oka, hogy leellenőrizze, hogy anya megvan-e még. Állítólag fél éves koruk tájékán jönnek rá, hogy anya csak egy van, és félnek, hogy nem jön vissza többé ha kimegy a szobából... Úgy néz ki nálunk ez az időszak zajlik (elég brutálisan :oops: )....

Üdv!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

Helló csajok!
Jesszusatyám, én nem bírok jegyzetelni :)
Timi: nem emlékszem, hogy mi a foglalkozásod, de biztosan van köze a könyveléshez, nem? Hihetetlen vagy :)
Gyerekemben nem is a neve volt tabu, hanemcsak úgy... alapjáraton vagyok üldözési mániás, de kezdek leszokni róla. Ráadásul, akkor minek beszélgetek - kérdeztem magamtól mindig, és végül Alon megadta az utolsó lökést, mert néha egyszerűen kitértem a kérdéseitek elől :)
Most megyek és visszaolvasok - bár lehet, hogy elég lesz Timiét elolvasni, és akkor abból mindent tudni fogok :))
M.
mircike

írtam és elszállt!
csöppet sem vagyok mérges ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :evil: :evil: :evil: :evil:
mazsolák

Sziasztok!
Húúúúú micsoda forgalom volt, nagyon beindult a topik :D .

Timi, a cicák+tacsi kép szenzációs, egy képeslapon is jól mutatna.

Nóri, gyönörűek a kutyák! Mennyit esznek egy nap? Hol laknak? Van nagy kert nálatok?
Boldog névnapot Farkas!!!

Zsófi, én is hasonlóan gondolkodtam tesó témában, mint most Reni. Elég sok ismerősünknek van egy-két év korkülönbséggel gyyerkőce, és hát egyelőre nem egy leányálom az anyucik élete. Viszont az is igaz, hogy ha nagyobbak lesznek, jobban el tudnak majd játszani egymással. Szóval a sok és a kicsi korkülönbség mellett is vannak érvek-ellenérvek. Bori és Marci között 4 év van, ez tervezett volt, és nem bántam meg. Nagyon édesek ketten, amikor Borka anyáskodik, babusgatja az öcsikéjét, sokat segít...stb. Nekem megmondom őszintén, nem is hiányzott mégegy gyerek Borka mellé nagyon sokáig. Elteltem vele (jó értelemben).
Szóval én a nagyobb korkülönbség pártján állok.

Nóri, krumpliallergia??? Ilyet még én sem hallottam. Higítottad valamivel a krumplit?

Képzeljétek, nálunk tegnap este eltört egy vízcső. :cry: .
Ma szétverték a konyhánkat, amit két hónapja festettünk.

Bocsi, mennem kell....még jövök :mrgreen:

KépKép
logi

Timi, Edus szülinapi köszöntést köszönjük szépen!!
logi

Szóval vmi ilyesmit írtam... :oops: :roll: :evil:

1.BOLDOG NÉVNAPOT FARKAS!
:D 2.LAURA CSODASZÉP! :D
3.Aranyosak a macis nyuszis lányok, fiúk! :lol:
4.Zsófi írtam neked... :wink:
5.Játékok: nálunk is a csere vált be, illetve a hétköznapi, egyszerű, de általában tiltott dolgok vállnak /válltak be (amikről már Ti is írtatok: fakanál, dobozok, kábelek, telefon, mobil, tv távir....) :roll: :?
6.Költözés, hát nem volt sétagaloppp, még mindig akadnak tennivalók, azért is vagyok még inaktiv módban... :oops: :?
7. Testvérkérdés: nálunk 25,5 hónap van a 2 srác között, és nagyon bevállt. :D Persze az elején akadnak gondok a programok öszeillesztésével :oops: , de ha ügyes vagy, menni fog! :wink: Sztem akárhány év van a 2 gyerköc között, kell egy kis alkalmazkodás. 8) Hiszen a nagyobbnak már kialakult életritmusa van, amihez próbálod igazítani a kicsiét. De ezt mindeki maga dönti el, hogy számára mi a jó, kényelmes. :wink: Illetve vannak kényszerítő körülmények is, mint pl pénz, hitel, munkahely..., nem vár vissza, ha nem mész vissza 1 év múlva. Szóval nem egyszerű a kérdés, és a válasz sem... :oops: :roll: :shock:
Bnőm gyermekei között 16 hónap van – mert Zsófi véleményén van ő is-, a 3. gyeköcöt is hasonló korkülönbséggel tervezi. :P Még szoptatott is, amikor megfogant. :P Sztem, ha a szervezeted kész egy új élet befogadására, akkor úgy is jön, ha szeretne jönni (meg persze, ha te is szeretnéd!) :P

Na lehet, hogy ez nem lett stilisztikailag olyan, mint az első, de enyhén begurultam, amikor gyorsan akarok nektek írni, aztán elszáll. :evil: :roll: :shock: :oops:

Visszaolvasni még nem volt időm, mert annyit termeltetek. De igérem, amint tudom, megteszem, de még pakolok...., meg hát a költözés maradványai! :roll:

Addig is csóközön:e:lol:
mazsolák

Ami még gyors az eszembe jutott a testvérkérdéshez :wink:
Azt szokták javasolni, hogy
1. várjuk meg, míg a nagyobbik szobatiszta... (nálunk így volt, és valóban könnyebbség 1 gyereket pelenkázni) :)
2. ne essen egybe a baba érkezése az ovi, ill más közösségbe szoktatással.. (nálunk ez is jól jött ki, nem volt átfedés!) :)

Pár dolog, ami viszont nálunk most gond: :evil:
1. játékok: zsiga imád: gyurmázni (eszi), rajzolni (eszi a krétát+tépi a papírt..), puzzle (nyalja), mesekönyvek (tépi szét őket 1000-el!).., amiket nem engedek babának..., na ebből aztán néha van cirkusz. :evil: :oops: :roll: :?
2. kaja: Zsombor "nem érti", h ő még nem eheti, amit a bátyus...

na most éppen puzzle-t rakok Zsiggel, és hiányol, na még jövök...
Pusszok! :lol:
mazsolák

A ()-be tett dolgokat a baba teszi... :roll: :oops: :?
mazsolák

Bocsi, most csak erre a villám mondatra van időm, most láttam a naptárban:

Nagyon boldog névnapot édes kis Farkas!!

KépKép
judy1

Sziasztok!

Most láttam, hogy Farkas névnap van! :)

Sok-sok boldog névnapot Farkas! Nóri is puszil

Nem nagyon tudtam még visszaolvasni, de talán majd most sikerül.

Nóri, ma voltunk Nórival tanácsadáson, most mérték le, és 7100 g volt, úgyhogy lassan, de biztosan gyarapszik, amúgy nem egy nagy evő, úgyhogy kevesebbre számítottam.

Puszi K.

KépKép
krisztan

köszönöm mindenkinek Laura dicséretét !

Nóri, boldog névnapot a kis Farkasnak.. remélem jól sikerült a buli... :wink: a kiütések elmúltak? rájöttetek esetleg mitől lehet?

Kata, nem semmi ez a szemész kálváriátok ! és tök jó, h. az optimizmusod töretlen ! nem is lesz semmi baj, csak nyugi... !
nálunk a legnagyobb "kínzás" az az volt, h. mikor Laura megfázott, belekukucskált a dr-nő a torkába és ilyen falapocskával lenyomta a nyelvét.. én már azt sem szívesen néztem !
amit leírtál, az maga a horrorkategória !

forgóval kapcsolatban: mi az elejétől használtuk. nem követte a szemével talán csak 1,5 -2 hónapos korától, de szerintem a zene megnyugtatta, mert a mai napig, ha felhúzzuk neki, mosolyog.. bár már nem köti le, de szerintem a zenére való mosolygás "kiskori" :lol: emlékeiből ered..
amúgy szoktunk zenét "hallgatni", szóval játék közben szól vmilyen cd. pl Vivaldi for my baby meg Mozart for my baby, ja, meg van Halász Jutka is, meg néha táncolunk is rá, v. némi dúdolással spékelem meg a cd-zenét :lol: . most még nem nagyon reagál rá, csak arra, ami a forgóból jön, de hátha ezek is rögzülnek...
egyetlen bánatom, h. iszonyat kappan hangom van, és a saját éneklés nem az igazi, de ha Apa nincs itthon, azért gyakorlom néha..

Timi
, te mikor alszol? :wink: honnan van ennyi energiád? plusz még építkeztek is ! nem semmi !
a lakás, amit vettünk, itt van a XVIII.ker-ben szintén, egy lyukkal nagyobb csak, mint amiben most lakunk, meg lesz erkélyünk, hipp-hipp-hurrá !
igen, felújítandó - és a párom fogja megcsinálni, mert szerencsére mindenhez ért. itt a régiben is ő csinálta meg a konyhát, meg a fürdőt. remélem Karácsony előtt sikerül ezt az egészet lezongorázni.

mindjárt folytatom, csak tanulva tőletek elküldöm, nehogy elszálljon.

Alon

Marcsi

KépKép
alon

az a kövér macskás kép, az vmi best of kategóriára bepályázhatna ! tényleg, mint a Frakkban ! :lol:

testvérkérdés: nem tudom, mert egyelőre mi nem szeretnénk most tesót.

ja, Laura legújabb "szórakozása", h. tévét néz v. a laptop monitorját. pedig nem vagyunk egy nagy tévésbrigád, de ha be van kapcsolva, állandóan azt bambulja, pontosabban bambulná, mert nem hagyom. :lol: szó szerint rátapad a képernyőre !
ti nem tapasztaltatok ilyet?
én azt hallottam, h. nem túl jó ez a baba szemének, sőt rongálja - sőt az agyának sem, mert túlterheli a nagy vibrálás :?: :?: :?: ti hallottatok ilyesmit ?

Alon

Marcsi

KépKép
alon

Sziasztok!

Nagyon nagyon köszönjük ezt a sok szép kedves köszöntést! :)
Farkasnak még most este is piros volt az arca. Több dolog felmerült, hogy mi okozhatta: 1. nivea krém (amivel az állát kentem, orvosi tanácsra, mert a nyál kiszárította, már használtuk, de lehet, hogy most besokallt a bőre)
2. nagyon nyálzik, lehet,hogy a nyál kipirosítja
3. szoptatás alatt egyáltalán nem ittam tejet és ma két koffeinmentes tejeskávét is megittam.

Nem tudom, figyelni fogom holnap. A krumplit egyébként fagyasztott, felengedett anyatejjel hígítottam.

Edus, jó, hogy írtad, hogy a zárójel mire vonatkozik, mert már csodálkoztam, hogy Zsigu eszi a krétát stb. :)

MIrcike, Alon mivel adta meg az utolsó lökést? Jó lesz, hogyha gyakrabban jössz beszélgetni.

Zsóka, a kutyákat kertben tartjuk, de el vannak különítve egymástól, mert a kertben hőbörögnek, ha viszont sétálni megyünk akkor nagy szeretetben vanak egymással. Egyébként fejenként 1 kg csirkefarhát+3-4 pohár táp a napi adagjuk.

KAta, ez a szemészet tényleg nagyon rossz lehetett. És főleg hogy különösebb értelme sem volt. Egyébként miért történtek ezek a dolgok, lehet tudni? A szülés közben történt vmi, hogy az inkubátor is kellett vagy méhenbelül?
Forgójátékot Farkas elég későn kezdte el figyelni, nem emlékszem talán 3 hónapos kora körül. Még szereti, de inkább már "szereli" mint nézi.

Alon, Farkas is állandóan nézné a tv-t, de én nem engedem neki. Természetes mert színes, meg vibrál. A múltkor kérdezte az orvos, hogy néz-e tv-t,mesét. Mondom, nem mert nem engedem neki, mesét meg főleg nem (hogy nézne már mesét!). ÉS mondta, hogy engedjem, mert csak ha nagyon közleről nézi akkor árt, de messziről jók neki a színek. MIndegy én továbbra sem engedem.

Jaj, már alig látok...
Megyek aludni, jó éjt!

Ja, a névnapi buli nagyon jó volt. Itt volt a két nővérem, anyukám, unokaöcsém. Farkas olyan édes macis szőrös kis mamuszt kapott, hogy már ő is beléphet a macicsapatba. :)

Puszi, Nóri

Kép
nóri8

Nóri!
Csak ahhoz, hogy csináljak már végre vonalzót :)
Boldog féléves névnapost neked! :)
M.
mircike

jó reggeleket! :wink:

Alon,
milyen jó hogy ilyen 1000mester ügyes a párod! 1. pénztárcakímélőbb mint a mesterember 2. mesterember mellett is ott kell állni mert amúgy hülyeséget hajlamos csinálni (nyílván neki nem az az egyértelmű ami neked tulajnak..) 3. mesterember hiteget hogy jön és mégsem jön 4. és még sorolhatnám :lol: :? :lol: szóval ügyesek vagytok - én mindig bírtam az ilyet. Nálunk maradtak/maradnak a mesteremberek, de szerencsére mára kialakult az a csapat, akikkel nagyon jól lehet együtt dolgozni, de a 3. pont azért így is ott van... :?

zene: van ilyen hogy Mozart meg Vivaldi for baby??????????? és hol vetted??? szeretnék én is !!!! :lol:
egyelőre tök csend van és ez nagyon nem jó sztem ha ehhez szokik hozzá......
helyes, ne add fel tessék csak gyakorolnni az éneklést!! :lol: én sem szeretek közönség előtt dalolászni, bár anno még énekkarra is jártam! ahhhh! :mrgreen: :mrgreen:

forgó: igen, a zene része az nálunk is meg van egy macska képében akit fel lehet húzni és zenél. Én kimondottan mint látvány kérdeztem a forgót... az említett szemészeti bizbasz miatt :evil:

de sztem már mintha jobban figyelne ha beszélek hozzá, úgy tűnik kezd néha pár másodpercre fókuszálni, csak hamar elfárad... :roll: (vagy csak én képzelem.. :? :roll: )
mindegy, nem adjuk fel, elhatároztuk Lizával hogy akkor is fityiszt fogunk mutatni az összes orvosnak! :wink:

Nóri, édes kis Farkas-Macis képet majd kapunk :wink:
Liza névnap is lenne most nov 25-én de mi inkább a júl.8-at választottuk :wink:
és azért javul a pirosság? pár nap alatt csak lehúzódik... :roll:
egyébként én iszom tejet kb. 3-4 dl-t egy nap. a dokik is mind (már orvosok hada vesz körül minket he-he-he...) azt mondták hogy annyit lehet... :roll: remélem nem lesz rossz Lizinek mert én sajna nem bírom nagyon tejeskávé nélkül a reggelt :)

amúgy ez az egész valami azt mondják egy méhen belül lezajlott dolog. talán vmi vírusfertőzés ---de hogy honnan és mi azt ne kérdezzétek... :cry: amire tudtak leszűrtek és minden negatív................. igazából erről a miért és mitől kérdéskörről már letettem, csak előre kell nézni h minden rendben legyen!

Tv-nézés: hááát ilyen kicsin tuti nem engedem majd én sem. a színek miatt meg azért van ott az ezer játék, nem?
"nehogymá" amiatt nézze.. mese?? elnézést de egy x hónapos baba mennyire érti a mesét? majd ha úgy 1-1,5-2 éves forma lesz akkor oké - de gondolom akkor sem az iszonyat cartoon network és társai hanem jó kis dvd-k.
gondolom én.. :wink:

Mircike, Mirkót leköti már a mese??

testvérkérdésen nem gondolkozunk még mi sem így a lassan 3 hetes babával egyelőre :roll: :wink: :wink:

na megyek fürcsizni, 1 óra múlva kaja-time megint én meg itt gubbasztok pizsiben :oops: :oops:

pusszok
lmkata

ja cartoon network esetében tisztelet a kevés kivételesen éppelméjű mesének :wink:

és egy tegnapi a drágaságunkról :wink: (séta után még mindig nem akarok felébredni pozícióban)
Kép
lmkata

Kata, gyönyörűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűűű Lizus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marcit kb hat hetesen kezdte érdekelni a forgóka, addig csak a zenéjére figyelt. 7 hetesen már kimondottan nézte, mi mozog a feje fölött :shock:
Íme két kép (7 hetes rajtuk Marcus)
Kép
Kép

KépKép
logi

Kép
Kép

KépKép
logi

A BABÁK GYÖNYÖRŰŰŰŰŰŰŰŰEK!!!!!!!!!!!!!!!!

ISTEN ÉLTESSE FARKAST!!!!!!!!!!!!

(tiszta Farkas fesztivál!!!!!)

Lizu és Marci észbontóóóóóóóóóóóóóóóó
kerekpocak

Köszönjük az újabb köszöntéseket!!! Holnap már ígérem nem lesz semmi ami miatt köszöntenetek kéne. :)

Az arcocska még mindig furcsa. Már nem olyan égőpiros mint tegnap volt, de még foltos. Úgyhogy ez biztos nem krumpli, lehet, hogy mégis nyál. Most fejeztük be az ebédet (krumpli+friss anyatej) és most figyelem, hogy változik-e.

Kata egy reggeli kávényi tejet nekem is engedélyezett az orvos, de én nem kávézom, csak koffeinmenteset, azt meg tudtam eddig mellőzni, de mostanában az íze miatt kívánom. Egy darabig rizstejjel ittam ,de nekem az nagyon nem ízlik, úgyhogy inkább nem iszom sehogy.
A cartoon network-öt és sem preferálom, én magyar és cseh mese rajongó vagyok. A Rumcájszot mesekönyvben már olvassuk. :)
Zene: mi is Halász Juditot hallgatunk minden este, de amúgy is nagyon sokat énekelek. Az egyszer egy királyfi például varázserővel bír, ha pl a kocsiban már nagyon sír mert éhes, vagy vmi, akkor félóráig egyszer egy királyfizunk a papával és akkor megnyugszik.

Lizácska nagyon édesen alszik, biztos tejciről álmodik!!! :)

Tényleg milyen jól figyeli Marci a forgót, szép nagy volt már 7 hetesen is!

A mi macis cuccunk csak egy mamusz, majd lefényképezem, de most épp szárad, mert kimostam.

Na megyek játszani :)

Puszi, és szép napot mindenkinek!
Nóri

Kép
nóri8

sZIASZTOK!

ma is remek idő van, gondolom nagyokat sétál mindenki :)
lassan megszületik mindenki a szülészetis topikon akkor vajon mi lesz? reméljük mindig jön újabb kismamó aki megtölti...
Mircike miért vagy paranoid? Mesélj kicsit Mirkóról! és tényleg kérjük a fotókat.
jut eszembe engem pl az is érdekelne h alonnak mi a keresztneve? persze lehet h a topik lényege h kicsit rejtőzködni is lehet.

Kata hogy mennek azóta az éjszakák?
Edu lassan megint belerázódtok az új lakásos életbe?

Tetvérkérdés: köztem és az öcsém között 6 év van és nekünk mindig soknak tünt. meg ha nem akarok sokat kiesni a munkából akkor gyorsan kellen megint babáznom, de persze ennyire gyorsan lehet h nem. na majd meglátjuk hogy alakul. van min gondolkodni.

samu mostanában wonderbabe. (nálam ez fogalom)
kerekpocak

Pár dolog eszembe jutott:

Zenélő-forgó: én négy hetesen vettem. Tippem az, hogy mindenképpen hallgassátok meg előtte, mert lehet nagyon hangos, zavaros zenéjűeket is kapni. A mienk nagyon édi volt, valamelyik nap pakoltam, megtaláltam és meghallgattuk. Nem mintha felderült volna az arca..., de én nosztalgiáztam egyet. Hogy hét és fél fordulat alatt játssza le a zenét, az pont elég arra, hogy kirohanjak pisilni, megcsinálni a kávét, utána vissza, újra. Akkor meg is ihatom, talán kész a szendvics. Vissza megint felhúzni. És ezt négyszer-ötször el tudtam játszani. Tiszta havaj volt :)

Kutyák-cicák: nagyon jók! Timi képe elképesztően édes :) Nóri nem semmi nagy kutyáitok vannak! Nekünk három cicánk van. Amíg nem volt baba, addig néha bejöhettek télen. De van szerszámos kisházunk, aminek az ajtajára a férjem vágott cicalyukat és ott nem fáznak.

Játékok: tegnap előtt apukáméknál M. egy tizes csomag mosogatószivaccsal játszott, amit a konyhaszekrény aljáról csent el. Színes is, egymásra is lehet tenni, egymás mögé is, majdnem ragad is a dörzsi része miatt, nagypapa ingébe lehet gyömöszölni... elképesztő kreatívan játszott vele :)
Kicsinek (hehe: úgy egy éves koráig) nem volt sok játéka, inkább csörgők. Most meg autómánia van, nem is hittem volna. Sok kicsi autója van.

Tévé: mesét engedem nézni, egy éves kora óta. Tévé macit már megismeri, és már én is megjegyeztem a kezdési időpontokat, az M2-n, ott jó mesék vannak. Reggel pedig BBC Prime-ot néz, Teletubbiest, Balamory-t, Tikkabillát. Hatkor kel, most már ez biztosan így marad, úgyhogy amíg mi éledezünk, ő elfoglalja magát az ágyunkban.
Cartoon Network szerencsére nálunk kódolt, Minimaxot se szeretem, 10-ből esetleg egy normális mese van ott, a Thomas a gőzmozdony, a többi silányság.
Köv. hozzászólásban illusztrálom a tévézését :)

Halász Judit nálunk is sláger (leginkább, ha apa nincs itthon... :) ), van egy csomó Kolompos, Ghymes, bár azoktól néha én mászom a falra. Óvodások aranyalbuma tök jó, gyerekek énekelnek rajta. De leginkább azt hallgatja, amit mi: Stinget, Red Hot Chili Pepperst, Depeche Mode-t, Quymbit. Babazenét lehet hallgatni egyszervolton.

Tesóprojekt: valami olyasmi a szempont nálunk is, amit Edus és Logi írt, hogy ne essen közbe semmi fontos dátum a nagyobbikkal. És én is a nagyobb korkülönbségre szavazok, de ha megengedhetném magamnak akár agyilag akár anyagilag, akkor minden évben szülnék, az bizti :)

Nem is írtam még, hogy a Zsóka tesós alvós képe mennyire édi! És Liza is!

Zsófi: sztem akkor kell kezdeni, amikor már úgy érzed, hogy nem elég neki a tej. Ha többször felébred éjjel, vagy szopi után is nyügisebb. Plusz, ha majd elkezded, akkor látszik, hogy Samunak kell-e a szilárd kaja vagy sem. Ha nem nagyon akar majd enni, akkor elég még neki a tej.

Üdv. M.
mircike

Teletubbies :)

Kép Kép
mircike

Tette :)

Kép
mircike

Zsófi!
Valami olyasmi az oka, hogy a gyerek nem döntött róla, hogy nyilvánosság elé akar állni, én meg itt önállóan kirakom a kis képét, aztán bármi barom, aki a netet nem jóra használja, akár le is töltheti és akkor satöbbi satöbbit művel vele... Aztán mindig megtanulok együttélni ezzel a világgal is. Anyukám eléggé burok alatt tartott. A realitás arcul tud csapni még ma is. Régebben tényleg nehezen ment, mára már elfogadtam a rosszat is :)
Főleg amióta anyu meghalt, azóta kénytelen vagyok a világot úgy szemlélni, hogy pozitív kicsengése legyen, különben összezuhannék. Tudom, hogy anyu csak jót akart, de inkább eltitkolta, ha valami probléma volt. Még a betegségét is. Azt is tudom, hogy huszonéves koromtól kezdve azért lehetett volna annyi eszem, hogy jobban a dolgok mélyére nézek... A tanulság annyi, hogy a gyerekemet nem fogom a széltől is óvni (közben persze igen...) De valami olyan egyensúlyra fogok törekedni - nem tudom még, hogyan - hogy edzett legyen a kis lelke, és közben mégse legyen érzéketlen.
M.
mircike

hát Mircike, azt hiszem ez sokunknak szerepel a céljai közt, jól megfogalmaztad:"hogy edzett legyen a kis lelke, és közben mégse legyen érzéketlen. "
kívánom mindnyájunknak hogy leljünk rá a mikéntre! :wink:

Mirkó annyira édes kis vasgyúró!!!! annyira helyes ahogy hátrasandít a kamerába miközben vadul cumizik :lol: :lol:
Nagyfiú a többiekhez képest, de mégis azért babás is még... :roll:

Farkaska HEPI BÖRZDÉJ!!!!! Úgy látom ez a téli szezon a jó neki is ünneplés szempontból!
nekem is: kezdődik nov. 25 névnapom, dec. 24 ugye kari és jan 24 a szülinapom :lol: mindig is szerettem ezt az időszakot :wink: :wink:

jajj Zsóka Marcus annyira cuki (volt már akkor is) :lol:
de jó, úgy szeretnék én is hasonló képet csinálni majd Líz-ről ahogy nézi a forgót és akkor megnyugszom majd picit.

de ezek szerint van időnk még a nézelődéssel, forgót azért mindenképp beszerzünk záros időn belül!

Ja Mircike igazad van, meg kell hallgatni, nekem mondjuk a number one a Brahms Lullaby, ezt játsza a cica is.. de van még 1-2 kedvenc dallam :roll:

Nóri az egyszeregykirályfi nálunk is sláger volt amikor kicsi volt a tesóm, de én meg elfelejtettem a szövegét !!!!!!! :oops: :oops: :oops:
megpróbálok valahol rákeresni, mert annyira szeretném azt énekelni Lizinek de nemtom :cry:

Zsófi, éjjelek: alapvetően nincs velük gond, mert annyiból áll hogy Liza nyüszög, majd hagyom kicsit hátha visszaalszik, de nem szokott - ezért kaja, majd be az ágyba és már alszik is. És ez 3-4 óránként.
de példul tegnap 18:30 evés és a következő pont éjfélkor volt!
na mondjuk ott úgy 20:30 körül aludt csak el...

azért kér éjjel 3 óránként enni, mert nem eszik sokat egyszerre!!!
Éjjel bealszik és szégyen vagy nem de van hogy én is simán :oops: :roll:
de ha én ébren is vagyok, őt akkor sem lehet már megerőszakolni hogy egyen még ha elaludt. van hogy böfiztetem , akkor felébred kicsit de azonnal visszazuhan ahogy cicit kap :wink:

amúgy számomra ezért is rejtély az álometetés dolog a suttogóból!
amíg nem volt meg Lizi, azt terveztem így csinálom majd, de vele nem lehet ilyet játszani... :wink:
ha ő alszik akkor alszik és kész!

a bugyolálás sem a kedvence :? de azért ha nagyon nyügi, úgy érzem picit segít.
amit viszont szeret: ha a fenekét paskolom nagyon finoman és közben ssssss-sisegek :) ekkor max 5 perc és elalszik. aztán ha fel is riad, akkor is picikét még csináljuk amíg megnyugszik.
nálunk ez jobban beválni látszik! -- azért még nem jelentek ki semmit sem, kísérletezünk ! :)

hűű hosszú lettem, sorry csak csend van :) meglepő, mert ilyenkor már az esti sírás szokott zajlani... :roll:

ja amúgy ma délelőtt 2 órán keresztül egy szó nélkül elnézelődött az ágyikójában! :shock: de hogy mit, mert semmi nincs ott a rácsvédőn kívül. egyszerűen nem volt álmos! előtte szinte 24 órában csak evett aludt... szóval úgy vettem észre vannak ilyen éber priódusai, a célunk csak annyi hogy ez ne éjszaka legyen!
de eddig kopp-kopp-kopp nem az :)

hát még ha az estéimet is megkapnám fürdés után :roll:
ezen kísérletezünk most, hogy ne sírás legyen programon köv. evésig ebben az időszakban :roll:
na majd csak eljön az is :)

Pusssszok
lmkata

Kata megy ez nektek- ez az ismerkedés időszaka, no meg a kísérletezésé, nekem is minden nap egy kihívás volt és a kedves barátnőm, akinek 3 gyerkőce van mondta, h az benne a szép h amire azt hiszed h na ez tuti be fog válni az 1 hétig működik is majd a gyermek teljesen kicserélődik és többé nem használ. ez a nevelésben a jó...
szal össze fogtok csiszolódni, ne aggódj. nagyon jól hangzik az amit írsz.
álometetés: nekünk is csak egy darabig 2 hónapos kora körül ment. aztán már nem volt hajlandó enni éjjel, mert aludni akart. de kb 2-3 hétig simán bevágott álmában egy nagy adagot is és fel se ébredt. az elején cumisüvegből, aztán belőlem is.
mi egy ideig 10kor fürdettünk meg altattunk h a hosszú alvása pont akkorra jöjjön ki, amikor a miénk. szerencsére most már 10 órát alszik így 5-6 nekünk is biztos jut, még ha két részletben is mert 5 perre felriad, így én is ébredek.

mircike köszi h megosztottad a gondolataidat. én is imádom a RHCP-t. megkérdezhetem hány éves vagy? vagy titok? csak mert olyan korombelinek érezlek. én 28 leszek.
Mirkó csudahelyes kiskrapek!!!!!!!!!!!!!!!
na puszi
kerekpocak

BOLDOG 1/2 ÉVET FARKAS!!!

Mirkó nagyon aranyos és helyes kissrác!!!! Aranyos a TV-zős képeken :D

Üdv!
Reni

KépKép
Kép
szuvajdzsity

jó reggelt! :)

na Zsófi, nemtom h ez az őrületes szélvihar vagy mi de most éjjel 2 óránként kelt... a rekord a 2,5 óra volt :? :shock:
DE! fürdés előtt fél órával kapott pár kortyot enni és így a fürdés alatt egy hangos kiabálás sem esett illetve utána evés és ami mé soha nem volt eddig: tök magától elaludt a kiságyában!
szóval lehet h ott az a bibi hogy iszonyatos módon túlpörgeti az éhség+fürdetés mizéria... :roll:

igen! érdekes, kihívással teli "móka" ez a gyereknevelés :lol: és tudod kis gyerek kis gond, nagy gyerek... :roll: azt mondják... :wink:
lmkata

szeretném nektek bemutatni Miss Csücsörkét :lol:

Kép
lmkata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?