Új privát üzeneted érkezett!

Matyi nagyon édes, meg kell zabálni. :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Anyany: Zsófi már teljesen meggyógyult? Múltkor mikor hasmenése volt, mit adtál neki?

Szösz

KépKép
szosz

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat barátnőm nevében. :) Felhívtam, jól vannak, de sajnos totál teltház van a szülészeten (Pesten szült), nem tud a babával lenni, ráadásul a kórház másik végében van a szobája, elég szomorú volt szegénykém. :( Remélem, azért holnap csak bejut rendesen a gyerekágyas osztályra.

Kriszta, örülök, hogy minden rendben ment, Lottika tényleg igazi kis hős! Mihamarabbi felépülést Neki, sok-sok puszi! :)

Winchi, Matyi hihetetlenül édes. :D Mi is kaptunk a múltkor egy halom ruhát, Nati kiszúrt magának egy tűzpiros nyári kétrészest, fel kellett venni és abban parádézni egész délután.
Remélem, jövő héten már találkozunk Csupamókán, meg Szöszt is rábeszéljük, majd beszélek Erikával, hogy jól nyomja fel a fűtést. :wink:

Szösz, Lili alvókája nagyot javult, amikor abbahagytuk a szoptatást, de ő utána is min. 1x fent volt éjjel sokáig. Amikor meg már jól aludt, akkor elkezdett hajnalban átmászkálni az ágyunkba. Igazából azóta alszik igazán jól, mióta Natival együtt vannak. (Hát ez nem volt túl biztató, asszem... :oops: )

Nikuc, én úgy jöttem el a kórházból, hogy nem sikerült "produkálnom", csak füllentettem, hogy eljöhessek. Pedig szedtem a port meg még kúpot is kértem. Otthon sem volt egyszerű, végül egy jó erős kávé segített.

Natin ma fürdés után érdekes foltokat figyeltem meg a bőrén, kis piros pöttyökből állnak, a karján, hasán, hátán van több ilyen. :roll: Csak elszíneződés, nem lehet amúgy semmit érezni a felületén, remélem, reggelre elmúlnak.

Jó éjt!

Katinka

Kép
Kép
katinka31

szosz!
mit adtam? hát nem azt a sok drága kotyvalékot, amit az orvos ajánlott.
a teájába normaflore-t tettem, msáképp nem tudtam beadni. a vizet felforraltam, a cumisüvegeket is kifőztem.
smecta, humana elektrolit, prokid. ezeket javasolta a gyerekorvos. de melyik gyerek az, amelyik 2dl gusztustalan löttyöt megiszik?
a humana elektrolit, mint az elsózott banán. a smecta gondolata is hányinger.
szóval felhívtam a gyógyszertárat és kértem kanalas hasfogót. bismut a neve. reggel este 1-1 teáskanállal kellett adni. ez erőszakkal, dement. :(

jah és mivel valamiért megint nem voltam elégedett, és Zsófi hányni kezdett, ügyeleten is voltunk, b6 vitamint kapott.
3napig szinte ropin kívül mást nem is nagyon evett +kb 5-6deci tea.
Vendég

katinka!
Zsófi is meg van őrülve a pirosért.
ha ő választ ruhát, akkor mindig pirosat választ.
van egy piros sapkája, és ha babakocsival játszik, akkor mindig felhúzza. ha sétálni indulunk, és megkérdezem melyik sapkát vegyem fel, a válasz mindig a piros.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Mi ez a pangás ma?

Kriszti:Pici Lotti nagyon ügyes hogy igy viseli a megpróbáltatásokat.Sok puszi nektek!

Winchi:Matyi csudaédes a képeken :D :D :D :D :D

Katinka:Gratulálok barátnődnek :D :D :D :D :D

Anyany:Hugodék mikor mehetnek haza?
Mikor mentek látogatni?

Valaki volt már a siófoki galérius fürdőbe?Vasárnap oda megyünk a barátnőmékkel.

Beze:Mikor is mentek a kolpingba?Kértem árajánlatot lehet hogy mi is oda megyünk füred helyett majd meglátjuk.
Vendég

Sziasztok!
voltam házidokinál szerinte is nőgyógyászati lesz oda este megyek, plusz kaptam beutalót hasi ultrahangra mert fáj a gyomortájékom és nehogy epe. Kíváncsi vagyok mennyi a várakozási idő. Doki szerint a várköruton nem olyan sok.

Kép
Kép
s. zsófia

Jaffa mi volt a dokinál?

Kép
Kép
s. zsófia

Köszönjük a rengeteg gyógypuszikat!!!

Voltunk ma kötözésen. A körkörös gipszet még nem kapta meg, mert még elég duzzadt a lába. Talán kedden. De a seb nagyon szépen gyógyul. Én nem lehettem bent vele, csak annyit tudok, amenyit mondtanak. Még annyit mondott a dokibá, hogy a közeljövőbe nem kell még egy műtét.
Szegénykém, azért már mocorogna, de hát nem szabad. Ücsörög a párnák között felpócolt lábbal. Körülötte kaja, pia, játék. De azért eltellik a nap. Ma éjjel már jót is aludt.

Kép
Kép
rhkrisztina

Sziasztok lányok!

Én is próbálok gyorsan visszaolvasni, amíg Dorka alszik...

kriszta: Lotti nagyon ügyes, remélem hamar rendbe jön. Szegénykém, nem semmi megpróbáltatásokat kell kibírnia. És hát téged sem irigyellek. Majd megszakad a szívem értük. Sok gyógypuszi nektek.

any: Zsófi csuda édes, és milyen sokat nőtt ő is. :) A mellény még tényleg kicsit nagy neki. :) Tesódék remélem hamar hazamehetnek. Szegénynek nagyon fájhat a cicije, de csak így indul meg a tejci, ha ösztönzve van. Dorka is ilyen öltözködős. A múlt héten turiztam neki egy szatyor ruhát, hát mindet fel kellett próbálni este, és bemutatta apának. És mondogatja, hogy csinos a Dorcsi baba.... :)

winchi: Matyi királyfi...........hát csoda gyönyörű ő is. Nagyon vagány kispasi. Jól választottunk. :D:D:D

katinka: gratulálok én is a barátnődéknek is. Remélem nem komolyak a pöttyök Natin, és hamar elmúlnak. Gyógypuszi nektek is.

szosz: csak nem hasmenése van Rékának?

Csajok, tegnap úgy megjártam a fogorvosnál....
Volt egy fogam, ami érzékeny volt hidegre, melegre, de nem több, nem fájt, semmi különös. El kellett mennem fogröntgenre, tegnap pedig kibontotta a fogam, és képzeljétek teljesen be volt gyulladva, egy góc volt a gyökerénél, így gyökérkezelni kellett, és majd csak koronát tud rátenni. Nagyon aranyos, körültekintő a doktornő, és kaptam beutalót fül-orr gégészetre, meg kell mennem belgyógyászatra is, góckutatásra. Azt mondta, lehet ettől voltak, vannak a nőgyogyi gondjaim, ugyanis ez mindenre kihat. Kicsit elkeseredtem, remélem több ilyen csodás fogam nincs. Azt mondja, hogy ő ilyet még nem is látott, és nem is érti, hogyhogy nem dagadt fel az arcom...
Szóval, akinek fájós foga van, vagy valami hasonló, az ne halogassa, ne várjon...tanulva a példámból, bár én nem vártam, és nem halogattam, és mégcsak nem is fájt...(ez volt a mázlim)
Most úgy érzem, mintha minimum az agyamat szívta volna le...de majdcsak begyógyul, kedden megyek vissza. Elvileg április közepére végez velem....szép kilátások.

zsófi: a Várkötútra mész ultrahangra? Nekem azt mondta a fogdoki, hogy a Prohászka úton van egy belgyógyász, ultrahangos doki, de azt hiszem azért fizetni kell. Ez ugyanaz lehet, mint ahová te mész? Oda kaptál beutalót?

KépKép
ancsi_pancsi

kriszta: és ez járó, vagy fekvőgipsz lesz? Szegénykém, nem lehet egyszerű neki így, még aludni sem....

KépKép
ancsi_pancsi

jaffa: tényleg, mi volt a dokinál? Azt hiszem te kérdezted, igen göndör a haja Dorkának, de igazából most csak a végén, mert már olyan hosszú, hogy lehúzza a súlya, kéne vágatni belőle, de anyósom és Dorka keresztapja nem engedik...

KépKép
ancsi_pancsi

ancsi!
hova mentél fogorvoshoz?
pláne ha jó a doki. küldenél elérhetőséget meg árat is?
köszi!!!

a hugom rosszul van. nem tud wcre menni, fáj mindene. amilyen könnyen ment a terhessége, olyan rosszul viseli a többit...
Martin jól van.
5napot vannak bent, nincsen túl sok beteg, úgyhogy ha kell még bent tartják őket.

Lottikának hatalmas adag gyógypuszi!!!
Kriszti kitartás!!!

Zsófi!
a várkörúti ultrahangnál tényleg nem kell sokat várni.
remélem nem komoly.
Vendég

ancsi!
ne is vágasd a haját!
nagoyn szép!

ZSófinak is tiszta göndör. ha egy picit nedves lesz, vagy megizzad, azonnal csigásodik. már ki sem simul. de még nem hosszú.
Vendég

hát remélem én is ha rólam van szó képes vagyok húzni az időt :oops: ami nem igazán jó. Felhívom a várkörutat,de családban most volt valaki maszeknál hamar fogadta igaz 3 pénz,de az még nem is olyan vészes.

Kép
Kép
s. zsófia

anyany hugidnak jobbulást!

Megyek zuhanyozni mert anyuék felé megyek a dokihoz addig apával lesznek a köcök ö fürdet hát.... :lol: ,de bizti ügyi lesz.

Kép
Kép
s. zsófia

any: Sárbogárdon voltam, nem oda tartozom, de egyszer helyettesítette a dokinő a mi dokinkat, úgy kerültem hozzá. Az Sztk-ban rendel, de gondolom ti azért nem fogtok Bogárdra eljönni... Hát tömés kb 6-8 ezer forint, amit megjegyeztem, gyökértömi 8000 lesz.
Fogkövet 3500-ért szedte le az egész fogsoromról alul-felül.
Nem is vágatom le, csak néha olyan kócos, főleg mikor felébred, éjjel úgy össze tudja kócolni magát, elég kifésülni. Persze befújom neki egy kis gliss kur spray-vel.

zsófi: maszek 3000 nekem is azt mondta a fogorvosnő.

KépKép
ancsi_pancsi

any: de ha mégis ide jönnétek, akkor küldök telefonszámot is!

KépKép
ancsi_pancsi

Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket! :lol:

Ancsi még szerencse, hogy voltál fogdokinál, nekem volt ilyesmi fogam azt ki kellett húzni annyira bedurrant, hogy még a csonthártyám is begyulladt tőle :shock:

Tüncit hiányolni jöttem, jól emlékszem hogy ma ment Fehérvárra?

Any húgod bevette a hashajtót? Nekem az a por túlságosan is jól hatott :oops:
Valami természetes hashajtó?

KépKép
winchi

hát a hugom elég carul van.
ráadásul búcsújrást tartanak a rokonok, egymásnak adják a kilincset.

ki is akadtam volna. mindenki már a kórházban látni akarja.
kellemes érzés lehet. :evil:
persze jól ellátják tanácsokkal "jó" tanácsokkal.
ahogy magam ismerem, jól elzavartam volna mindenkit.
ilyenkor azért jó a távolság.

laevolacot vett be, meg kapott valami kórházit, meg kapott tisasent is.
Vendég

Lara: Ti mikorra tervezitek a Kolpingot? Lehet mi is oda megyünk. Még a végén ott lesz a topic-tali? :lol:

Szösz

KépKép
szosz

ma voltunk barátnőzni. van egy szobai csúszdájuk, Zsófi úgy rákattant, hogy alig bírtunk eljönni.
jah és félrelökte a kislányt, annyira csúszdázott. persze elmagyaráztam, hogy sorba állunk. sikongatott, kiabált, azonnal feloldódott. meg is lepődtem nagyon.
Vendég

Vendég

jeges macika
hogy mik vannak :shock:
én meg ezt leltem :lol:
http://www.delmagyar.hu/ujszulottek/meg ... o/2146049/

KépKépKép
tünci28

szösz,lara de jó nektek..én már annyiszor próbáltamrávenni az uram ,h kérjek üdülési csekket,de utál "idegen " helyen aludni,úgyhogy vele max egynapost lehet tervezni..

kriszta,Lottikának gyors felépülést és kívánom,h ne kelljen több műtét!
olyan hihetetlen,h mekkora fájdalmakat is milyen jól viselnek a picik.barátnőm babáját tegnap műtötték a szemével és olyan kis pici,de pár óra múlva le is lehetett megint venni a gépről és csajszik mostmár Biztos,h NEM kell neki a shunt!!!!!!!!talán jövő héten már újra itthon lesz fehérváron.

any,tesód csak javulgat mostmár,a látogatókat meg le lehet finoman állítani.jöjjenek együtt öt percre,puszi-puszi aztán pápá..
a laevolac jó,de úgy kell használni,h reggel egy deci kaja előtt egy órával és aztán evés közben már teszi a is a dolgát és futáááás lesz.

katinka,képzeld én is "füllentettem" a kórházban aztán itthon meg kínlódtam,féltem,h az erőlködéstől majd szétszakad vmi belül..most őszinte leszek,inkább a hashajtó,mnit vmi baj.

ancsi tényleg csinálhat a fog ilyeneket,nekem annak idején a meddőségi kivizsgálásba is beletartozott.

zsófi,képzeld éppen ma,mikor mentem a laborba az uh-nál mondták egy csomó embernek ,h menjen a várkörútra..hát ez,mi?ááá.

én meg odaállok az a vv ablakhoz,kérdik,h van e időpont,mondom,nincs,úgy tudom már nem kell ilyenkor..kérdés.mi az h ilyenkor, mondom 36 hetes terhes vv.mire ő.jaaa,nem is látszik magán..mire én:igeeen?és a beutalón sem látszik??? :twisted:
behívtak,harmadik bökésre csorog vmi,csajszi kihúzza a tűt,látja,ezzel nem együnk semmire,már be is alvadt..menjek igyak,aztán jöjjek vissza.újabb szúrás,siker,hurrá.jól néz ki mind a két karom és milyen jól esett utána a vérnyomásmérés.
megvolt az nst,kb 10 perc,egyszer el kellett előről kezdeni,mert nem értek rá a csajok a nagy vihogás,evés,mások szidása közben figyelni,h elúszik kismuci..de aztán jó lett,uh nem volt,vizelet neg,jövő hét csüt a köv időpontom.

jaffa,neked mi volt az uh-n?

ja,meg elcammogtam a felicitas csomagért,nanááá,h nem volt...

winchi,matyi csudapofa,hencegi. :lol:
tünci28

tünci!
köszi, le is képlopóztam, elküldöm a hugomnak.
de jó! 36. hét! ügyesek vagytok ám!
Vendég

Lottinak gyors jobbulást kívánok! Nagyon sajnálom, hogy ilyeneken kellett keresztülmennie. :( Most már minden rendben lesz!

Tünci: Én biztos nem füllentettem volna a kórházban, de hashajtót nem mernék bevenni, mert nekem egyébként elég jó az emésztésem. Császárheggel meg nem lehet olyan könnyen felpattanni. :lol: :lol: A lekvár meg az aszaltszilva kicsit enyhébb hatású, meg természetes is. :lol:
Mitől olyan sűrű a véred? Mennyit iszol egy nap? Nekem mindig gyorsan lejön.

Any: Szegény Húgod! A rokonjárás engem is felidegesített volna. (ezért is választottam Fehérvárt, hehe... az nagyon messze van mindenkinek) Szerintem a legközelebbi szeretteinken kívül mindenki más csak útban van. Én csak a férjemnek örültem, mert Ő bejöhetett, meg őt simán "elküldhettem", de most magyarázd meg a nagyiknak, akik 100-150 km-ről jöttek látogani, hogy maradjanak már nyugton, mert szegény baba még 1 órán keresztül szopik, és baromira nincs kedvem fél órát beszélgetni velük kint, mikor szegény éhes. Persze mindig akkor evett volna szegényem, mikor jöttek. :oops:

Többiek, hogy voltatok a látogatókkal? Csak én vagyok ilyen "utálatos"?

Kép

Kép
nikuc

nikuc!
sztem ez teljesen normális dolog.
plusz én annak is örültem, hogy nem azt nézték, hogy milyen nyomorultul nézek ki egy szülés után, mennyi gondom van, mennyire kikészülök attól, hogy nem tudom megszoptatni a gyerekemet.

meg az ember nem a rokonok hadára akar figyelni, hanem inkább a gyerekére.
pláne első gyereknél azért nem olyan könnyű...
Vendég

Sziasztok!

Lara, 16-án megyünk, és 20-án jövünk haza. Itthon névnapozunk. :D

any, a sok látogató szerintem is zavaró, hozzám csak anyukám és a férjem jött, de őszintén csak a férjemnek örültem. :oops: A kórházban sikerült produkálni, inkább itthon szenvedem sokat, nekem a laevolac egyáltalán nem segített.
Délmagyaros bejegyzések tök jók! :D

Lotti nagyon ügyes, gyógypuszik mennek továbbra is.

ancsi, nekd mennyi idő alatt tűnt el a csomód? Mindkét mellemben jól érzik magukat. :?

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

ancsi én is azzal fújom a hajukat :wink:
Látogató nekünk sem volt sok, nem is jó.

Tünci akkor jól állok :shock: habár inkább felhívom a magánt állítólag pár nap és lehet menni.

Kép
Kép
s. zsófia

Cisztám nincs,de mégis fáj, nyom bal lent :cry: Kaptam azért gyógyszert és kíváncsi leszek majd a hasira.
Ja és mivel most elég összevissza jött meg fogamzásgátlót beszéltünk meg,hát már nagyon rég nem szedtem áll ezek már nem okoznak hízást pláne,hogy végre sikerül fogynom.

Kép
Kép
s. zsófia

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a gratulációkat, nem is tudom mit mondjak most, hogy is vagyok. Nem is lehet elmondani.
Behozta a párom a lap-topot, hogy kicsit bekukucskáljak. Baba besárgult picit, úgyhogy ma lámpázzák, csak szopira hozzák fel, de majd lemegyek hozzá. Egész nap itt van egyébként, este 10 kor elviszik, reggel fél hatkor hozzák, ha nem sárga. Próbáljuk a szopit, de utána mindig pohárból adom neki a tápszert, mert még nincs annyi tejem, sőt még talán ma kezdett valami, de érzem, hogy erősen dagadtak már. Talán holnapra. 3-4 órákat alszik, utána szopi próba, aztán tápszer.

Szülés.
Hát én meglepődtem, mikor az osztályos doki mondta, hogy 4 újnyira már nyitva vagyok, ne menjek már haza. Cuccot sem vittünk, férjem szaladt érte haza, mert azért már összepakoltam.
Kaptam kúpot, ctg-re tettek, hogy hogy jönnek a fájások, ott is felejtettek egy órát, mert volt két sürgős eset, a szülésznőm nem volt beosztva, de be kellett álljon....
Fél 10-kor burokrepesztés, a doki megállapította, hogy maradt az ollón egy hajszál....lesz nagy haja. :D
Utána kaptam egy szülőszobát, meg egy orvostanhallgató csajszit, aki mellém csapódott, mert a szülésznőm szegény be volt fogva. Labdán vajúdtam, nekem nagyon jó volt, a könyököm meg az ágyon, a férjem velem szembe, szegény akart simogatni, de mondtam, hogy hozzám ne érjen még véletlen sem. Akkor már fájt, de még mindig vártam a nagyobb rohamra, gondoltam lesz ez még brutálisabb is, bár már azok a fájások sem voltak egyszerűek.
Fél 12 körül jött a szülésznő, hogy akarok-e gázt, az csillapít egy kicsit, mondtam, hogy duplát. De ahhoz fel kellett feküdnöm a szülőágyra, ezzel a mozdulattal szerintem beilleszkedett baba és azt éreztem, hogy már nyomni kell. Mire hoztak palackot, ami elsőre elromlott, utána előkerestek még egyet, hogy na ez jó, akkor már mondtam, hogy nagyon nyomni kell, így a gázra már nem maradt lehetőségem, tolófájásnál nem lehet már.
A szülésznő megnézte, hol tartok és kiabált a dokinak, hogy de azonnal, merthogy itt nem reggelre lesz baba, hanem most. Volt nagy kapkodás, izgalom, mert igazából a burokrepesztés óta nem vizsgált senki, most akartak, de most meg látszott már a buksija….
Doki rohant, elmondta, hogy mit kell tennem a nyomásingernél, segítettek, rendesek voltak, biztattak, hogy ügyes vagyok én meg közöltem, hogy ez szar és bassza meg. Férjem mentegetett, de a doki mondta, hogy több is bele szokott férni. 
Nekem a tolófájások már megkönnyebbülés volt, annyira érzetem minden nyomás után, hogy jön ki és mikor a doki mondta, hogy szerinte még 10 perc, akkor meg már mint a bolond nyomtam. Mikor meg kibújt, hát az nagyon szép érzés volt.
Rámtették, párom elvágta a zsinórt, engem összevarrtak, az nem volt jó egyáltalán, de már tudok ülni a fenekemen, gyorsan javul szerintem.
Most meg aggódom, hogy lesz-e tejem, hogy kell majd etetni, jaj, jó leszek-e, tök tudatlan vagyok mindenben és néha elkap a pánik, hogy úristen, holnap hazaviszem és mit csinálok vele?
De gyűrjük egymást, a szopit is, remélem minden rendben lesz és nem leszek idegbeteg. Majd lemegyek mindjárt megnézem a lámpa alatt és előkeresem az itteni védőnőt kicsit dumcsizni, mert már sebes a mellbimbóm, meg mi legyen holnap, ha nincs elég kaja. Mert én kisfiam eszik mint a gép, de ha nekem nincs, hozzá kell adni szerintem még.

De ami fontos, imádom, szeretem a fiamat, most, mai napra kezdem talán felfogni, mert eddig csak néztem rá, hogy jé, te ki is vagy.
Jaj, nyugtassatok meg, hogy ti is voltatok bizonytalanok, nemcsak én.

Betti
Kép
betti0412

betti!
ne aggódj!
mindenki bizonytalan az elején.
ügyes vagy, ha eszik a babád, meg ott lehet veled, meg törődnek is veletek, annál több nem is kell!

nagoyn ügyes voltál a szülésnél!
a tejcsi meg majd megindul. ha már meg vagy duzzadva, jó jel, hamarosan lesz ott tejcsi bőven.
Vendég

betti: szia!!!!!!!!!! Örülök, hogy jól, és gyorsan ment minden! Ne izgulj, én is ugyanígy éreztem az elején. Olyan hihetetlen volt, hogy otthon egyedül mit kezdek majd a síró csomaggal, de aztán ment minden. Nem volt könnyű, kell pár nap, egy hét is talán mire megszokja az ember a tennivalókat. A tejci miatt nem aggódni, nekem addigra lett igazán tejem, mire hazamentünk. A kórházban ideges voltam nagyon. Igyál laktoherb teát (vagy utrica urens homeós bogyó, azt hiszem a 15ch a jó), és rengeteg sok folyadékot, és beszélj a védőnővel, hogy mit nem csinálsz jól, ha sebes a cici, az nem jó.
Szóval Attila baba intercity-vel érkezett!!! :D:D:D
Nagyon várjuk már a képeket róla. Ha tudunk bármiben segíteni lelkileg, vagy valami olyan kérdésed van, amire tudjuk a választ, írj bátran! Mikor mehettek haza?

KépKép
ancsi_pancsi

Betti de jó, hogy bejelentkeztél! :lol: Teljesen érthető az elbizonytalanodás, de nyugi jól fogod csinálni! Én is sokszor elbizonytalanodtam sőt még most is néha, de nem olyan könnyű ezeket a pici csomagokat elrontani :wink:
Remélem a sárgaság szépen elmúlik főleg ha beindul a tejecske az segít a múlásában.
A szülésnél nagyon ügyes voltál, szerintem a dokik már megszokták a káromkodást :wink:

Tök jó ez a délmagyaros oldal nálunk is lehetne. látom Makón nincs nagy forgalom.

A rokonlátogatás nálunk az volt, hogy amikor megszületett Matyi anyuék meg anyósomék bejöttek estére utána hol anyósom hol apósom jött be a sógornőmmel, mindig hozták amit kértem. A párom akkor volt nagyon beteg és félt hogy behozza a bacit nekünk így két napig nem jött na az car volt...
A család többi tagja nem volt, talán nálunk is a sok kilométernek is köszönhető.
Két kolléganőm volt bent de kisgyerekesek, szóval ők csak jöttek mentek.

KépKép
winchi

Mostmár sikerült 10g szopi! És egy óra alatt akkorára nőtt a mellem! Hűha. Napi 4 liter vizet biztos iszok, olyan szomjas vagyok.
A sebesedég az első két nap eredménye, nem jól tettem cicire, de egyre jobban tanulok.
Minden szopi után bekenem a bepanthen kenőccsel. Kisfiam meg olyan mint a porszívó, ki van már éhezve biztos.
Megyek, kicist elrendezem magam, aztán pihenek, a következőig, lehet holnap elengednek haza, ha lesz időm majd jelentkezgetek.

Betti
Kép
betti0412

betti: látod, megy ez neked, nem kell aggódni. A 4 liter víz az rengeteg. :) Ügyes a kicsi Ati, hogy ilyen jól szopizik. Puszi nektek!

any:rokonlátogatás, na abból nekem kijutott. Annyian voltak bennt nálam, hogy az hihetetlen, 10 percenként kellett ugrálnom fel az ágyból, nagyon idegesítő volt. Szívem szerint elküldtem volna az egész rokonságot a fenébe. És még két munkatársam is bejött. Hát nem kívántam őket a hátam közepére sem. Főleg úgy, hogy kb. 1 órán keresztül sajgó gátsebbel álldogáltam az ajtóban. Azért volt akinek örültem. :) Főleg mikor kaját hozott. :)

beze: tyű, nem is tudom, talán 1-2 hét, nem vagyok biztos benne, hogy mennyi idő volt, de képzeld néha még most is becsomósodik, főleg mikor Dorka megüti, vagy megrúgja játék közben. Próbálok vigyázni rá, de olyan eleven, hisztis néha, hogy előfordul, hogy megüti. Nem valami kellemes érzés.

tünci: vérvétel, nst. na................. nem kommentálom az egészségügyet, mert kimoderálnak. Szégyenletes az egész. A lényeg, hogy jól vagytok, már aggódtunk értetek.
Hova mentél Felicitas csomiért? Van ám több helyen is.

Tényleg tök jó ez a Délmagyar, kár hogy nálunk nincs semmi ilyesmi...

KépKép
ancsi_pancsi

Betti, nagyon ügyesek vagytok. :D Látod, szépen beindult a tejci, nekem itthonra durrant be, 3 nappal szülés után, délután fél 5 körül. A bizonytalanság teljesen érthető, én is ilyen voltam, amikor teljesen egyedül hagytak Lexivel, be volta, sz@rva, hogy mit fogok vele kezdeni, de aztán lassan belejöttem. menni fog neked is, meglátod! :D
Húha, a szülésed extra gyors volt!

ancsi, még egy kérdésem lehetne? ? Mennyit tudtad borogatni egy nap? Egész nap nem tudom, képtelenség hideg vizes cuccal ücsörögni egész nap. :shock: Köszönöm a választ! :) Dorkának pedig üzenem, hogy vigyázzon az anyukájára. :wink:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Betti a 10 g szuper! Ügyesek vagytok!!!!!!

Én Matyira azt mondtam, hogy ipari vákum van beleépítve a gyerekbe, apukám azóta is emlegeti :lol:

KépKép
winchi

ancsi!
amikor párom jött a kórházba nekem is ezt volt az első kérdésem. mit hozott enni. egyszer diátás üdítót hozott. jól letoltam érte. meg a joghurtért is. rendes kaját akartam, de főleg sokat.
Vendég

képzeljétek!
igaz, hogy trükközni kell, de Zsófi eszik.
a kajába cukrot vagy pici mézet teszek. de mindenbe, amit ő kap.
nem szereti a fűszereket, de ragaszkodik az édes ízhez.
néha kéri, hogy tegyek egy pici sót a kezébe és onnan lenyalogatja.
és ma közel 3deci sűrű főzeléket megevett. utána mi is ettünk, odajött és kért még. aztán muffint is evett majdnem egy egészet.
és rászóltam az apjára, hogy ne adjon neki annyit enni, mert nem szokott ennyit és rosszul ne legyen.
ilyen sem volt még.
Vendég

de őszintén remélem, hogy ez az édes ízhez való ragaszkodása nem jelent valami betegséget...
mondjuk apja, mamája, nagymamája apai oldalon, meg az én apám is meg én is elég édesszájúak vagyunk...
Vendég

Any: Én pont fordítva voltam a kórházban. Alig akartam enni. Amit hoztak a kórházi menüben, az valahogy jól esett, még azt sem ettem meg mindet, de amit a látogatók hoztak, ahhoz hozá sem nyúltam. Hazaküldtem a férjemmel, hogy egye meg. Viszont hozott joghurtot is, és az nagyon csúszott, meg a víz. Napi 3 üveg ásványvizet megittam.

Szerintem Zsófi nem beteg. Vannak ilyen korszakaik a gyerekeknek. Lehet, hogy majd pár hónap múlva meg a sósat fogja kívánni.
Az enyém is a ht kezdetén csak gyümölcsöt evett. Elkezdtem keverni bele a zöldséget, még öklendezett, meg hányt is, annyira nem tetszett neki (én is próbálkoztam a szőlőcukorral bele). Most meg a zöldséget kívánja, és csak sós rágcsálnivalókat akar enni. Nem hajlandó meginni a gyümölcslevet sem, kirázza tőle a hideg, csak vizet iszik. (ami nem valami jó, mert a tápszer sem kell neki, a kajába keverem)

Én egyébként még azt bírom a látogatásban, hogy jó, ha havonta találkozunk (nagyon messze laknak, de vannak olyanok is a családban, akik simán csak nem strapálják magukat), de a kórházba okvetlenül el kell jönni. :lol: Meg persze jönni akartak a nagyik utána is, hogy majd segítenek nekem, de engem az is zavart volna :oops: Mondjuk ez is egyénfüggő. Van, aki hálás a segítségért, meg esetleg az neki a természetes, hogy mindig ott az egész család. Én pl. nem bírom, ha valaki segíteni akar nekem a főzésben, vagy a takarításban. Úgy vagyok vele, hogy az én házam, az én váram. Ott én takarítok, mosok, főzők, senki ne rámoljon a cuccaim között. Anyósom meg mindig segít a férjem nővérének a konyhában, és viszont.

Betti: Szerintem is nagyon ügyesek vagytok! Nem egyből dől az a tejcsi, türelem! Az a lényeg, hogy már van, 10 g nagyon jó, és lesz majd még több is, meglásd! :D
A mellretétel is egyre jobban fog menni, próbálgass pózokat, hogy kényelmes. Én nagyon szerettem oldalt fekve szoptatni pl, de van, aki a hónaljtartást szereti.
A szüléstörténeted nagyon tetszett! Szerintem ügyes voltál, és az orvosok meg hallottak már cifrább dolgokat is.

Kép

Kép
nikuc

Most már kétszer volt 20 g, remélem már több lesz holnap.
Nem épp segítőek most, rájöttem, hogy nekem fekve nem jó, ülve sem, a legjobb ez a kereszttartás, lenéztem a netről, hogy kell, mert nem nagyon mutatják meg.
Külön szobában vagyok, igaz ezért fizetni kell, de minden pénzt megér. Van hozzá tusoló és wc is, és tényleg szép.
Látogatók nem jönnek, nem jöhetnek, kitiltottam mindenkit, férjem, anyósom és anyum. Ennyi. De meg is értik, sosem tudom, mikor, milyen állapotban vagyok, meztelen-e, szoptatok-e, nem hiányzik, hogy rámnyisson valaki.

Megvolt az első bőgésem is, lementem az újszülött osztályra, megnézni a Sárgámat a lámpa alatt és eltört a mécsesem. Dolgoznak a hormonok....úgy sajnáltam szegényt. remélem holnapra jobb lesz neki majd. Szeretnék már hazamenni.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Betti:Úgy örülök hogy írtál :D
Nagyon ügyesek vagytok a szopival :D Nekem csak a 4-ik napon indult be(császár volt)de akkor is nagyon kevés volt.
Ez most természetes hogy dolgoznak a hormonok még pár hétig is eltarhat,minden rendbe lesz ügyesek vagytok!
Remélem holnap már hazamehettek mert otthon azért mégis más :wink:
Vendég

Betti: az a 20g ilyenkor már-már rengeteg! Nagyon ügyes vagy, és biztos, hogy így a kis Sárgád hamarosan már nem is lesz sárga! A tejcitől nagyon jól múlik! :D A hormonok még egy ideig nagyon fognak dolgozni. Egy nem épp síros ismerősöm mesélte, hogy egy ideig még egy vajaskenyéren is bírt sírni. :lol: Majd javulni fog ez is. Én szedtem végig lazacolajat, azaz Omega3 zsírsavat, állítólag a babát is okosítja, de segít egy kicsit a hangulatingadozásokon is. Esetleg kipróbálhatod, ha majd később nagyon el akarnának fajulni. :wink:
A külön szobába be is mehetnek hozzád?

Kép

Kép
nikuc

Lara: Szerintem nem a szülés módjától függ a tejcsi, inkább egyéni dolog, és azt mondják, terhességenként is más. Nekem is csaszim volt, ráadásul programos, úgyhogy még nem is vajúdtam, 1 db fájásom nem volt, és másnap szó szerint folyt a tejem.

Kép

Kép
nikuc

Szösz:Lefoglaltam a kolpingot március 29-31-ig leszünk ott úgyhogy ez csak egy pici wellnes lesz :D de már várom remélem jó lesz :D

Beze:Majd egy élménybeszámolót kérek szépen :wink:

Nikuc:Nekem sok látogatóm volt de az volt a szerencse hogy egyszerre jöttek úgyhogy szopi után én kimentem egy picit jól esett hogy bejöttek hozzám.Párom meg Anyuék Anyósék ők minden nap bejöttek hoztak fincsi kaját :D

Anyany:Örülök hogy megjön Zsófi étvágya :D

Ancsi:Jaj szegényem most akkor hányszor kell menned gyökérkezelésre?Már úgy várom a talit kiváncsi vagyok a csajok mit szólnak egymásnak :D

Ma voltunk fehérváron de nem találkoztam ismerössel pedig figyeltem :D Hannusnak vettünk egy sport babakocsit olyan jó kis könnyü azzal kényelmesebb lesz buszozni.

Holnap megyünk siófokra az élményfürdőbe remélem jó lesz.
Vendég

betti!
sztem jól csinálod. van amikor az internetes "szakirodalom" is nagoyn sokat ér. csak tudni kell, mi az amit el lehet hinni és mi a hülyeség.

nikuc!
mi jó ha 2havonta találkozunk az otthoniakkal. de akkor is mi megyünk. nem szeretnek ide jönni, pici a lakás. anyum kicsit klausztrofóbiás is.
na persze kivétel anyós, mert ő volt hogy 2 hétre itt felejtette magát.
persze a plafonon táncoltunk. utáltam, hogy nem tudok bemenni a saját konyhámba. nem találom meg a saját késemet, máshova kerül a poharam. a gyümölcsöket feltette az asztalról a hűtőre, mert szerinte túl közel van a radiátor...
meg persze a jó tanácsai a házasságról, persze ő sohasem volt házas és nem is élt együtt senkivel.

a nagymamám jönne, hívtuk is, e nem biztos, hogy nagoyn kibírná az utat. meg hát 72éves. a kerszetanyámat 7szer műtötték a gerincsérvével, és még mindig rosszul van. apum egszerűen lusta.
a hugom amikor terhes lett, eljött, a másik hugom nem akar jönni, mindenféle kifogást keres.
anyum jött néha, de sztem mostanában ő sem fog jönni.

persze amikor anyum nagy lelkesen jött hogy ő segít aztán jól összevesztünk, (ugye hormonok), aztán itthagyott, akkor anyós ajánlkozott, persze amikorra jött volna, kórházba került kisebb infarktussal. végül nem volt segítségem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.03.13 22:27-kor.
Vendég

Nikuc:Igen tudom hogy nem attól függ a szobatársamnak is másnak már volt.Csak gondoltam azért odaírom.Sajnos nekem utánna sem volt sok tejci :cry: aztán allergiás lettem a tejserkentőre és nagyon leapadt a tejci :cry:
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?