Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Gabicsibe, először is itt is nagyon boldog szülinapot Botinak! Az ajándékait megkapta már? Vagy csak szombaton adjátok oda neki?

Mó, nekünk is barna a szemünk, de Gabit csak kiütközött az árja származása :D Az egyik nagypapája német volt, neki volt világos szeme, igaz, neki zöld... de más tippünk nincs arra, hogy kitől örökölhette.

Kriszta, a védőnő szerint nem csak a fogzás okozhat hőemelkedést, hanem az is, hogy a gyerek immunrendszerét megterhelik a "kóstolgatások". Tényleg elég sok koszt megeszik, nem győzöm kiszedni a szájából a faágakat, kavicsokat, homokot, stb., szóval nem csoda, hogy a szervezete úgy érzi, hogy küzdenie kell.
Uche nagy baba! Apukája mekkora?

Szandra, kicsit megvígasztal, hogy Ti is hasonló cipőben jártok (tudom, téged nem ;) ). A védőnő azt ajánlotta, hogy az étel egy részét továbbra is turmixoljam meg, egy kis részét pedig hagyjam egészben, de ne keverjem össze a két adagot. A gyereket elé rakjam ki a darabos kaját, hadd csipegesse fel az ujjával, és vegye ő a szájába. És persze aztán adjam oda neki a turmixolt részt is. Ezzel a módszerrel fokozatosan növeljem a darabos rész arányát.

Csak azt hagyta ki a számításból, hogy Gabit hihetetlenül nem érdekli az elérakott puhára főtt zöldség, szendvicsdarabka, banánkarika. Nézi, nézi, aztán megfogja és ledobja a padlóra. De Agnese nagyon jó tippeket adott, ki fogom próbálni.

(Mellesleg tegnap a pizzás csigámból persze kapott, és azt hajlandó is volt megenni a kis malac. Csak az egészséges kaja nem megy :) )

Nika, nekem pont a babakocsitolástól volt hasonló fájdalom a kezemben. Szerencsére hamar elmúlt, jobbulást Neked!

Agnese, hejj, nekünk is van ilyen lábujjevős képünk, nagyon édes Zalán :D Gabi ma is úgy aludt el délelőtt, hogy a talpát az arcához szorította, csak néztem :) Miló nem semmi, őszre lehet, hogy teljesen lemond a pelusról. Állítólag a nyár pont jó a szobatisztaságra szoktatáshoz, bár ezt most épp mindennek mondanám, csak nyárnak nem...

Rebe, akkor ne olvass, hanem írj! Nagyon kiváncsi vagyok Rátok! :)

Málna, sajnos nincs tippem erre a problémára, a környezetemben nem volt ilyen... Nem mentek el pszichológushoz? Hátha ő javasolna valamit...

Kép
elan

Gabi!

Kép Nagyon boldog szülinapot Botikának :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Én is BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánok Botinak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem is tudtam ,most ez a legújabb?hogy a hőemelkedést és a lázat is rá lehet fogni a fogzásra? változnak az idők,meg minden 1991-ben végeztem,ó de rég volt eü-be,de akkor még kiemelten tanultuk,,hogy a fogzás soha nem járhat lázzal.habár már azóta annyi minden változott.de az a lényeg,hogy az én gyerekeim soha nem voltak lázasok a fogzás idején.

mó73

Málna!

De jó, hogy jelentkeztél! A környezetemben még én sem találkoztam olyan problémával, amiről te írsz, de ettől függetlenül nem várnék, segítséget kérnék a gyerekorvostól, a védőnőtől. Ők mit mondanak?
ballagyo

sziasztok,érik a szomorúeper fánkon az eper ,rengeteg!nagyon finom,van aki azt mondja,hogy ez szeder,de szerintem az bokron terem,Alex is szereti ,ezt a tállal ő szedte. Kép Kép Kép

mó73

Alex: Kép

mó73

elan ,egyébként nekem kék a szemem,még sincs esélyem,mert a férjem örmény,és erős a géne.mind barna szemű lett.

mó73

Mó!

Nekünk 5 hónap alatt lett 16 fogunk, és sokszor voltunk lázasak!!! és csak addig amíg át nem törte az ínyt.

Ballagyo!

A gyerekorvos nem nagyon foglalkozik velünk, most én intéztem, hogy tovább megyünk fejlődés neurológiára és csinálnak egy eeg-t. nagyon nagyon félek!!! Ti már beszéltek??
málna79

ez elég furcsa! nem tudom........

mó73

Málna!

Jól teszed, h elviszed fejl. neurológiára! Mikorra kaptatok időpontot?

Az viszont nem túl jó, hogy a ti gyerekorvosotok is ilyen :evil: Én a múlt héten kerestem másik dokit, mert aki eddig volt (a körzeti) iszonyúan hanyag, nemtörődöm volt, soha semmit nem mondott el, mindent úgy kellett kihúzni belőle, ha én nem néztem utána valaminek, ő garantáltan nem említette.. Mindegy. Otthagytam. Egyelőre úgy tűnik, jól döntöttem, találtam egy nagyon kedves, figyelmes doktornőt.

Soma beszédjéről annyit, hogy egyfolytában halandzsázik, mutogat, mondja. Amit eddig megértettünk: apa. anya, baba. A többi "kínai" :roll: Csináltam is egy rövid felvételt róla: http://www.youtube.com/watch?v=ZAcjaVL4SIA
ballagyo

nekem másfél évesen kezdtek beszélni a gyerekeim,csak az első fiam később ,ő 2és fél évesen.Alex meg másfél évesen már nagyon jól beszélt,de hát az is számít,hogy sokan vagyunk,és így hamarabb megtanult.

mó73

Nálunk Miló volt náthás és lázas(nem túl magas) a fogzások idején. Nekünk a gyerekdokink, megvizsgálta nem talált semmi mást, ő is azt mondta, hogy a fogzástól van.

Kép

Kép
agnese

Sziasztok!

Mindenkinek közsönöm az aggódást.
Kicsi fiam a buszozást jól birja. Még a pesti 2,5 órás utat is. Először mindenkit megszédit utána szopizik, majd bealszik. Mire a céhoz érünk felébred.
Az első dévény tornán tul vagyunk. Hát végig sirta, nem igazán örült neki. De mondtam neki, hogy ettől csak jobban lesz.
Használom az aloeverás kenőcsöt is. Én hiszek a gyógynövényekben, sőt használok is egy kettőt.
Ja, a tornán mutattam a fiamról 3 hónapos fényképet és tornász rögtön mondta, hogy már akkor vinnem kellett volna hozzá.
Ő anyit mondott, hogy az izmok le vannak tapadva, sőt már a gerincénél is kezdődik a deformálodás.
Ma már azt vettem észre, hogy mintha jobban fordulna, sőt gyakrabban balra. Remélem nem csak képzelem.

Mó Nagy csibész már a kis fiad. Én hiszek a gyógynövényekben.

Vuki Anna egy igazi kis szépség. Kitartás a szopihoz. Én ebben nem igazán tudok segiteni. Igaz én még majd 11 hónapos fiamat még mindig szoptatom, de semmi praktikát nem kellett bevetnem tejcsi ügyben. Eszek, spróbálok minden nap husit beütemezni. Sajnos annélkül éhes vagyok. Ja és 2-3 l viz. Szerencsés vagyok ez ügyben.

Elán hu. Csinálnak ilyen felmérést. Na a pohárból szeret inni. A darbossal bajban vagyunk. De nálunk amit mi eszünk kb 70 %ban megy pépesitve neki. Bébi kaját kiüti a kezemből. Pont most kapot el a védőnő és nem örült, hogy nem erőltetem a darabosat.
De a járást sem erőltettem, de péntek óta fogom a kezét és akár 20 percet is sétálunk. Majd rájön, a darabos evésre is. Szerintem a gyerek nem a könyv szerint müködik. Legalábis az enyém.
Ja a kanállal evést meg én nem engedtem még. Játszani kanállal szeret.

Gabicsibe Boldog születésnapot Botondnak!
Hihetetlen, hogy szalad az idő. Most születet és már 1 éves. Kép

Tubikriszta Majd 5 hónaposan ennyi a sulya? Szereti a pocakját a fiad.

Szandra Mint Elánnak is irtam nálunk sem megy a darabos. Sőt még a piszkálások véget én még veszekedtem is a gyerekkel, hogy legalább a pépeset egye. Amit most már hajlandó. De már nem érdekel, hogy ki mit mond. Ugy sem fog mindig szopni, meg pépeset enni. Egyszer csak rá jön, hogy van darabos kaja is, ami finom. Ti már próbálkoztok a járással?

Agnese Ügyes a nagyfiad. A kicsi fiad pedig egy kis huncut. Nekünk is van bujocskás , meg lábevős képünk. Olyan jó volt most Zalánnál látni ujra.

Málna Nem tudok segiteni. Nem hallottam még ilyet. De te ahová csak gondolod vid el. Ne enged magad "lerázni". Sajnos saját tapasztalat. Februártól most jutottunk csak el gyógytornára. Sén mint laikus már akkor vinni akartam a gyereket, csak az orvos akadály.
Viszont nem semmi 5 hónap alatt 15 fog. Te hogy birtad? GYerek gyakran ébresztett éjszaka?

Nika Nagyon aranyos a fiad. Látni mennyire szeret bujocskázni.
Engem érdekelne a fejfájásra a homeo. Mióta megszültem, a nagy szélviharokat előre jelzem, ugy fáj a fejem. Szülés előtt nem tudtam mi a fejfájás.

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

nekem három hete elment a hangom,a gyógyszertárba ajánlották a homeót.1 hétig szedtem aztán abbahagytam,mert még rosszabbul lettem,aztán az antibiotikum hozott helyre.én már csak ilyen vagyok,amúgy nagyon nagyon ritkán vagyok beteg ,kb.2-3 évente egyszer az is torok fájás leginkább ha túl hideget iszom,de a gyógydolgok nekem nem használnak.ilyen is van!

mó73

Emlékszem mikor az én gyerekeimnek jött a foguk az hasmenéssel járt ,főleg a hátsó fogaknál.enyhe hőemelkedés lehet,de az is csak attól,hogy az inny begyullad,mert ilyenkor mindent a szájukba vesznek,de láz nem. nekünk hőemelkedés se volt.

mó73

Jerika!

Minden típusú fejfájásra más-más bogyó kell.
Amikor én vettem akkor a patikus elém tett egy füzetet és onnan választottam ki, hogy milyen fejfájásom szokott lenni, és az alapján kaptam. nekem egyébként mindig migrénem van.....

Mó!

Nekem iszonyú migrénem szokott lenni. A legerősebb gyógyszer sem vette ki mindig.....ez viszont használt. Pedig nálam szkeptikusabb ember nem nagyon van.
Lehet, hogy azért lett súlyosabb Nálad a helyzet, mert nem jó dózist kaptál. Egy "anyag" kétféle képpen hat. Pl.: Urtica Urens CH 5 tejszaporító. És ebből a CH 30 már a tej apasztására van.
Bocsi az okoskodásért........

Kép
nika28

Mó!
A homeopátia lényege hasonlót a hasonlóval gyógyítani. A betegségek olyan szerekkel gyógyíthatók, amelyek a betegségekhez hasonló tüneteket okoznak. Nem mindegy milyen potenciát választ az ember, mert a nagyobb dózis bizony felerősítheti a tüneteket, hiszen ugyanazt a tünetet okozza, mint maga a betegség. Megfelelő potenciát választva a homeopátiás bogyók a szervezet öngyógyító törekvéseit támogatják és a kezdeti rosszabbodás csak átmeneti lesz.

Kép

Kép
agnese

hát nem tudom,ugyanezt mondták,de nekem gyors gyógyulás kellett,meg máskor is az kell,nincs időm várni míg használ a homeo.a fejem is ritkán fáj,de már tapasztaltam,hogy az algopirinen kívül más nem használ.ilyen az én szervezetem... :o

mó73

Sziasztok,

Gabicsibe, szülinapos fotókat követelek! :)

Mó, nekem azt mondta a gyerekdoki meg a védőnő, hogy a fogzás legyengíti az immunrendszert, ezért lehet hőemelkedés... a lázat nem tudom, az nálunk nem szokott lenni, de hőemelkedés, hasmenés, pirospopsi igen. Na meg az éjszakai ébredések minden mennyiségben, sajnos.
Ami a homeopátiát illeti, korábban én sem hittem benne, de mikor terhes voltam meg szoptattam, nem akartam gyógyszert szedni, ha elkerülhető volt. Pláne Gabinak nem akartam ilyesmit adni. A homeós dolgok nálunk nagyon beváltak, de az igaz, hogy nagyon utána kell olvasni vagy szakemberre bízni, hogy el lehessen dönteni, melyik féle szert alkalmazza az ember és milyen higításban, hogy használjon. Ugyanakkor hosszútávon biztosan megéri, hogy nem teszi az ember tönkre a szervezetét a kemikáliákkal. Viszont az már igaz, hogy vannak olyan esetek, amikor igenis kell az antibiotikum, és az akadémikus orvoslás, ezt a dokinak kell eldönteni. Én is beszedtem az antibiotikumot, amikor a mútkor sehogy sem bírtam kimászni a légcsőhurutból.

Ballagyó, nálunk az anya-apa nem megy, csak a lámppa, mint Gabicsibééknél, meg az abba (ladba) :) Ja, meg a baaa (ez bárány akar lenni). Kicsit félek, hogy Gabit összezavarja, hogy a nagymamája németül beszél vele, remélem, ez nem hátráltatja majd... de hát az apukája is így nőtt fel, és eléggé csacsogós :D Mesélted, hogy Somával angolul is beszéltek, megért már dolgokat?

Erika, képzeld, rájöttem, hogy azon túlmenően, hogy a darabos kaja sem favorit Gabinál, azt még inkább megeszi, mint azokat a dolgokat, amiket mi is szoktunk enni. Ahányszor adtam neki a mi kajánkból (akár teljesen turmixolva), nem volt hajlandó egy falatnál többet enni belőle. Csak az alig ízesített főzelékek mennek nála, amiket csinálok, pici zöldfűszerrel. 1-2 szendvicsfalatkát néha már hajlandó megenni, de ennyi.
Én nem járkálok Gabival kézenfogva, mert nem igényli. A védőnő azt mondta, hogy nem szabad erőltetni, mert ha fogja az ember a gyerek két kezét és járásra kényszeríti, természetellenes tartásba kényszerül a teste és a gerince és az nem jó. Más persze, ha már magától kérezkedne járni, de eszébe sincs :) Mászni-mászni, az minden mennyiségben jöhet, meg felmászni a 3. emeletre a lépcsőn, meg az ágyakra, ilyesmi.

Málna, mikorra kaptatok időpontot? Ugye megírod majd, hogy mi volt?

Nika, én is szedtem migrénre homeót és tényleg, kéthetente 1x fájt a fejem, korábban meg minden másnap. Viszont képzeld, nekem most, hogy a múlt hónapban megjött, egyáltalán nem fáj már. Szerintem hormonális oka lehetett.

Tegnap elvittük Gabit szavazni, nagyon élvezte :) Tele volt az iskola lámpákkal, mindegyikre rámutatott és ismételgette a kis vékony hangján, hogy lámppa-ppa-ppa :D Aztán még játszóházba is elmentünk, szóval igyekeztünk átvészelni az esős napot. Éjjel viszont másfél órán át fent volt, már le akartam menni tápszert csinálni neki, mert én is megéheztem az ébrenléttől, gondoltam ő is. De mire elhatároztam magam, elaludt. Úúúúgy utálom ezeket az alkalmakat, amikor ilyen hosszan fentvan éjjel, inkább ébredjen 10x rövid időre, mint egy ilyen.... teljesen kimerültem. Nem sír amúgy csak fel-fel áll, kidobálja a cumit, dumál, rajcsúrozik...

Viszont végre megtanítottam, hogy háttal jöjjön le a franciaágyról, úgy örülök :) És teljesen el vagyok hülve, mennyi mindent megért már... és úgy általában, 1-2 alkalommal elmondok neki valamit, és legközelebb már tudja. Döbbenet, még csak 1 éve olyan kis nyamvadt macska volt, most meg egy kész emberke :D

Kép
elan

Sziasztok

Agnese

Köszi a tippeket,kipróbálom.Nálunk a kenyérfélék,kifli az megy.Párolt zöldséget,gyümit nem szoktam a kezébe adni,mert szétnyomkodja (főleg a ruhájába) és dobálja. Ő a főzeléket nem eszi darabosan.Néha hajlandó,de inkább nem.
Gratulálok a WC használathoz.Miló gondolom büszke magára. :lol: :lol: :lol:
Zalán tüneményes.Tetszik nagyon a képen. :P :P

Nika

Szegénykém,nem irigyellek. :cry: Pihentesd a kezed amennyit csak tudod.

Gyerekkoromban én is sok faepret (én így ismerem a nevét) ettem.Több fa is volt a házunk előtt.Fehér is meg lila is.Nagyon fincsi volt. Most mivel nincs fánk,nem eszem.Az út szélén meg más fájáról nem szoktam enni.Na jó,néha! :lol: :lol: :lol:
Látom Alexnak pókember a favorit. :wink:

Elan

Érdekes,hogy Gabi nem eszi azt amit Ti.Nálunk meg fordítva van.Mindig azt enné amit én.Dehát nem adhatok mindenből neki,mert nem tudja megrágni.Szombaton bográcsoltunk és gulyást csináltunk.Kivittem neki a kis kukoricás csirkepapit,de nagyon nem akarta enni.Gondoltam adok neki pár kanál gulyást.Hát ne tudd meg,hogy falta. :D :D És még cseresznyét is evett.Pedig azt is rágni kell.Attól bezzeg nem öklendezett. :) :)
Nagyon ügyes Gabi,hogy már le is tud mászni az ágyról.Mi még fel sem tudunk! :) :) :)
Tegnap kiült az arcunkra a döbbenet.Írtam múltkor,hogy még nem tud pápázni.Mondtam neki,hogy pápá,erre az apukája mondja,hogy azt még úgysem tudja.Erre a Manó nagy vigyorogva felemeli a kezét és integet.Olyan jót nevettünk. :lol: :lol:

Jerika

Már mi is "megyünk" kézenfogva. :lol: :lol:

Szombaton családi juniális volt a házunk előtt.Lehetett körhintázni,ugráló várazni,lovagolni,dodgemezni stb. Volt nagy színpad,egész nap műsorok voltak.Dolhai attila koncert is volt.Osztottak ingyen Pásztortarhonyát is.Szuper lett volna,ha este nem jön a döbbenet.1/2 9-től hajnal fél 1-ig rockkoncert.Nem hittem el,hogy ilyen van.Aludni nem tudtam, a tv-t nem hallottam.Többször kimentünk szólni,de mindig azt mondták,hogy mindjárt vége.Amikor befejeződött a koncert én naív,azt hittem,hogy végre alhatok,de bekapcsolták a magnót és az üvöltött tovább hajnal 2-ig.Annyira felbosszantotam magam,hogy kimentem és ott kiabáltam a főnökkel,de az volt a válasz,hogy 2-ig van engedélyük.A szomszéd is kijött,náluk 3 pici gyerek nem tudott aludni.Nekem szerencsém volt, mert a Manó végig aludta az egészet.Hát ilyen a családsegítő szolgálat bulija. :twisted: :twisted: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
vszandra

Kép kalapács Kép Így sétáltunk Kép dodgem Kép Kép felfedeztem a füvet.

Kép
Kép
vszandra

vszandra,nagyon cuki a kislányod!!! igen imádja Alex a pókembert már majdnem 1éve rajong érte.merre sétáltatok?

mó73

A házunk előtt. Ott volt a juniális. Alig bírtuk elintézni,hogy a kaput szabadon hagyják. :twisted: :twisted:

Kép
Kép
vszandra

sziasztok,látom nem nagyon volt itt senki.mi is kirándulni voltunk Alexal az óvodai kiránduláson,a vasúttörténeti parkban,nagyon jó volt,haza fele a buszon elis aludt,hát jól kijátszotta magát: Kép Kép Kép és még egy kép: szeretem a dinnyét: Kép

mó73

Elan!

Ne aggódj, nem fogja összezavarni Gabit, ha két nyelven beszéltek hozzá :wink: Ettől még nem kezd el később beszélni. Az előfordulhat, h először csak az egyik nyelven lesz hajlandó megszólalni, a másikon csak később.
Nálunk Soma hihetetlenül sok mindent megért már, mi is állandóan rácsodálkozunk :roll: Azt várom már nagyon, h elkezdjen tisztán beszélni, mert egyelőre amit mond, számunkra kínai :roll:

Lányok, akiknek 16 hónapos vagy annál idősebb gyereke van! Ti mit olvastok esténként, elalvás előtt? Már nem magatoknak, hanem a gyereknek :roll:
ballagyo

én csak 3 éves korától kezdtem olvasni mindegyik gyerkőcömnek,mert az ovit is 3 évesen kezdték és ott is olvasnak nekik délben,jobb mese könyvekből,meg fejlesztő meséket is,pl:egészséges életmóddal kapcsolatosat is meseszerűen.

mó73

Sziasztok!

Elan,
Szerintem se aggódj, mi három nyelven beszélünk a babához. Ismeretségben is vannak olyanok, akik több nyelven, a tapasztalat az, hogy kicsit később szólalnak meg, viszont értenek mindent minden nyelven. Persze vannak ettől eltérő dolgok is, pl, hogy keveri a nyelvet, de szerintem ez csak akkor fordul elő, ha egy ideig egyszerre csak az egyiket utána húzamosabb ideig pedig csak a másikat hallja.

Mó,
Alex aranyos és tényleg nagyon elfáradt, mit csináltatok ott?
Ti csak magyarul beszéltettek a gyerkőcökhöz?

Ballagyo,
Igaz nekem még nem annyi idős a babóm, de szerintem a régi mesék még mindig helytállóak, nekünk is van a padláson, még amiből nekünk meséltek én azt elő fogom venni. Nézegettem én is meséket mostanában és láttam, hogy egy csomó történetet átírtak pl: piroska és a farkas stb.
Majd azért áruld el, ha megtaláltad hogy miből fogsz mesélni :)

Vszandra,
Nagyon aranyos Mietta :) igazi nagylány már! Látszik, hogy élvezte a junálist.

Gabicsibe,
Fényképeket várunk :)

Nika,
Ti jól vagytok?

Witch,
Hogy vagytok? Majd ha tudsz tényleg tegyél fel képet Jamináról :)

puszi
Kriszta

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta

Ballagyo
Miló az Öreg néne őzikéjét szereti nagyon, lényegében minden alvás előtt el kell mondanom neki. A másik kedvenc mostanában Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék Gyerekkori kedvencem volt nekem is. Tanulságos kis történetek vannak benne. Később szeretném majd a Csipike az óriás törpét is, mert én azt is nagyon szerettem. De jók azok a mesék is, amiket te találsz ki neki a napi történések alapján. Aztán jöhetnek a magyar népmesék, Grimm és Andersen mesék is, Micimackó....

Gyorsan dobok pár képet, levágtam a Zalán haját. :D
Vagány Miló Kép
Zalán a négykézlábra állás után már az üléssel próbálkozik a napokban. :shock:
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép Kép

Kép

Kép
agnese

Gabi!

boldog szülinapot Botinak!!!!!!!!!

Kicsit el vagyunk havazva, de majd igyekszem visszakapcsolódni...

jucicuki

Végre újra itt :D

Köszi lányok a szülinapi jókívánságokat!!

Agnese
Miló nagyon vagyán ezen a képen :D Zalánt pedig szivesen megharapdálnám :D Jó lett a sérója,tegnap Boti is átesett egy újabb hajvágáson.MIkor végeztünk simogatta a fejét és zümmögött hozzá mint a gép,nagyon édes volt.

Szandra
Felhábotító,hogy ilyet engedélyeztek :evil: Szerencséd van,hogy Mietta aludt,nem semmi éjszakátok lett volna ha nem tud aludni.Nagyon édes :D

Eper(fa) nyam-nyam.A dinnyéteknek volt íze?mert én is vettem és hááát.

Elan
Apósom("mostoha") iker unokái kb.2 évesen kezdtek el folyékonyan beszélni.Apuka csak angolul ,anyuka pedig csak magyarul beszél hozzájuk.Mind a két nyelvet folyékonyan beszélik,viszont például a labdát inkább angolul mondják mert az úgy könnyebb.Jópofa játékot szoktak játszani,apa hogy mondja és anya hogy mondja.
mesekönyvekkel vigyázz,mert az újakat elég bizar módon átírják.Múltkor a barátnőméknél nézegettem a könyveket és néha a hajam égnek állt!Amit Mó írt azokat én is szerettem gyerekkoromban.

Erika
Rohamos javulást kívánok nektek!Ügyes nagyfiad van,hogy így bírja a buszozást!

Málna
Sajnos én sem hallottam még ilyet és sajnálom hogy már megint van valami :( Viszont ha van lehetőséged válts orvost!!!!Remélem semmi komoly és nagyobb az ijedtség mint a baj!!Írj,ha van eredmény!!!!!

Juci
De jó hogy legalább te jelentkeztél!!!!Várjuk a beszámolót!!!

És akkor a fényképek :D
gabicsibe

Kép Ilyen volt és ilyen lett:
Kép
és az ajándékok:
Kép Kép Kép Kép

Míg délután aludt mi feldíszítettük a kertet lufival ami nagyon tetszett neki.Halász Judit cd-t hallgattunk és olyan jókat mulatott rá.A tortát én kreáltam,de nem voltam vele igazán megelégedve.Kisfiamat inkább a tüzijáték és a gyertya nyűgözte le pedig kutyamánia van nála,ez az ajándékokon is látszik :lol: .Tojásmentes piskótát csináltam olyan krémmel ami rizstejjel készült,egy falatot evett belőle amitől kirázta a hideg szó szerint!Még szerencse,hogy a szomszédnak izlett így ő ette meg az egészet :D Szóval Elan jobban jársz ha egy sima tortát készítesz egy marcipán figurával!
Játékoknak nagyon örült,bár a fehér puzzle kutya annyira nem foglalja még le.A fürdőjátékot viszont imádja!eddig is sokat pancsolt na de most 3/4 órákat ül a kádba.
gabicsibe

Gabicsibe,

Nagyon aranyos Boti, hihetetlen, hogy így visszanézve mennyit változnak a gyerekek. Az egy éves képeit nézve olyan nagyfiús a kis ingébe :) Gratulálok Nektek, mert igazi szép kisfiatok van már!

a fürdős játékot hol vettétek, mert engem is érdekelne, igaz még Uche kicsi, de inkább előbb mint később.

A képek nagyon jók! tényleg!!!!

Kép
tubikriszta

Kriszta
Köszi :D Csak a Corában kapható!
gabicsibe

Agnese!

Gyönyörűek a fiúk :wink: Köszi a tippeket mesekönyv ügyben! Az Öreg néne őzikéje volt az első könyv, amit megvettem Somának, majd előveszem.
Egyébként esténként nem különösebben kell Somát altatni, elég, ha beteszem a kiságyába, max. 15 perc és egyedül elalszik. Félek, nehogy "bezavarjak" a meséléssel, nehogy felélénküljön stb., egy kicsit bizonytalan vagyok. Ti hogyan csináljátok?

Gabi!

Csak ámulok és bámulok, milyen nagyfiú lett Botond! Gratulálok még egyszer!

Juci!

Na, végre! Gyere és írj! A régiek szinte teljesen eltűntek :evil:

És végül egy kép Somáról, már régen "jelentkezett".
Kép [/img]
ballagyo

gabicsibe,féltem dinnyét venni,de nagyon jó édeset fogtam ki ,Harasztiban van egy nagyon jó zöldségbolt és ott. Alex már tavaly is sokat dinnyézett. Kriszta, a vasúttörténetibe játszottak ,kipróbálhatták az összes régi gőzmozdonyt,meg kisvonat is volt.hát jó volt,de azért fárasztó.a gyerekeim a suliba angolt tanulnak,a nagyoknak 11-be bejön a 2. idegen nyelv is. itthon örményt is,mert az a férjem anyanyelve,de amúgy aférjem 5 nyelven beszél perfekt:örmény,arab,török,magyar és angol.és ti majd ,hogy tanítjátok a kicsit?hogyy beszéltek otthon?

mó73

Ágnes,
Miló és Zalán zabálnivalóak, és le sem tagadhatnák, hogy testvérek.
Miló igazi kis vagány srác abban a kapucniba és sapiba. Zalán pedig nagyon ügyes! Ha így halad akkor pár héten belül ülni fog :)

Mó,
Mi angolul és magyarul is beszélünk a babához, és úgy vettem észre, hogy az angolt jobban érti, pedig magyarul többször szólunk hozzá. Aztán lehet, hogy csak a kiejtés jobban tetszik neki. Illetve az apukája még igbo nyelven is beszél hozzá, ez az otthoni "törzsi" nyelvük, anyanyelvük.

Ballagyo,
Soma is nagyon cuki, milyen aranyos ez a kép, olyan, mint amikor rosszaságra készül :)

Süniről tud valaki valamit?

Rólunk:
Képzeljétek, mi tegnap óta a sikongatások és a sok "beszélgetés" mellett elkezdtünk motor hangot adni és folyamatosan ezt csinálja egész nap, amikor nem alszik :) nagyon aranyos, ahogy mondja: brrrrrr :)

Kép
tubikriszta

Szandra!

Nem semmi, hogy mit meg nem engednek maguknak emberek!
Mietta nagyon édes....csodaszép!

Agnese!

Nagyon ügyes Zalán! Nagyon édes lett a hajvágás után! Meg tudnám zabálni! :D

Gabi!

Nagyon jók a képek! Igazi komoly nagy fiad van már.
Sztem tök jól néz ki a torta:)

Ballagyó!

Nagyon helyes Soma. :)

Rólunk:
Ma voltunk tanácsadáson, 8,16 kiló, és 72 centi a "cseppem".:)
Nő, mint a gomba. Aki látja nem akarja elhinni, hogy "csak" 5 hónapos.
Megy a torna ezerrel egész nap. Mostanában az a menő, hogy fekvésből emeli ki a fejét, és amikor leteszem akkor sem teszi le egyből, hanem tartja pár másodpercig. Oldalra is úgy fordul, hogy közben emeli a fejét is
:shock: Hogy ebből mi akar lenni???? :)

A kezemmel kapcsolatban. Próbálom pihentetni, de 8 kiló tiszta izom mellett nem nagyon lehet :D:D

Elan, valószínűleg nekem is a babakocsitolástól fáj. Nem is gondoltam volna. :shock: De már a másik is kezd fájni.....

Kép
nika28

Kriszta!

Ez a berregés nálunk is ment egy ideig, de most felhagyott vele. :)
Sőt nagy meglepetésemre tudta társítani....ha motor vagy hangosabb autó ment el mellettünk, akkor Ő is elkezdett berregni. Most nálunk a kiabálás a menő. :)
Meg kell rendszabályozni a játékokat, mert nem bírnak magukkal. :D

Kép
nika28

Nika,
Szerintem a babák, ahogy Ati is a határaikat feszegetik. Nálunk is eddig mindig hason aludt Uche, most már ha leteszem oldalra fordul és úgy alszik, és hasonlóan, mint Zalán felhúzza a lábát is.
Majd kialakul valami :)
Azért én nem is gondoltam volna, hogy 5 hónaposan ilyen okosak a babák.

Ami még számomra meglepő, hogy a fiam már pohárból iszik :shock: azt mondják az jó pedig!

egy képet felteszek:

Kép

Kép
tubikriszta

Sziasztok!
Még mindig egyben vagyunk. Nem akar ez a kölök kibújni :D Túl jól érzi magát. Én már kevésbé... Mindegy, végül is nincs semmi bajom. Jól bírom a meleget (a lakás hűvös), a frontokat. Zétivel minden rendben. Jó lenne, ha megindulna magától. Ha nem, akkor a kiírt dátum után max. 10 nappal indítják.

Nagyon szépek a gyerkőcök!

Puszi mindenkinek!

KépKép
süni76

kriszta,nagyon jó ez a kép a kicsiről,nagyon édes.

mó73

Kriszta!

Édes Uche! Milyen komoly:)

Süni!

:shock: Hűűűű, még mindig egyben?? Nem semmi lehet ebben a melegben!
Nagyon szeret bent a kis kópé:)
Szorítok, hogy minden simán menjen. :)

Kép
nika28

Elan,
Gabinak nagyon boldog első szülinapot!
Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Elan!

Boldog Szülinapot Gabinak! :)

Kép

Kép
nika28

Elan

Nagyon boldog szülinapot Gábornak! Kép

Süni
majd meglátod ráérős,nyugodt baba lesz Zéti :D Minek is siessen amikor odabent sokkal jobb :D Azért várom az sms-t :D

Ballagyo
Te sem panaszkodhatsz :D igazi kópé Soma :D

Kriszta
Uche tündéri baba,nagyon jól áll neki ez a színes body :D

Nika
Továbbra is jobbulást a kezednek!A cseppedről :D fotót nem raknál fel?

Majd meglátjátok milyen gyorsan tanulnak!Fogtok még rajtuk nevetni bőven :D
gabicsibe

Elan
Kép Boldog Születésnapot Gábornak!!!

Kép
Kép
vszandra

Mivel kiszámíthatatlan, hogy tudok-e jönni holnap is, ezért kívánok én is boldog szülinapot Elan Gabijának és Rebe Blankájának-Zsannájának!!!

Nika, teljesen jól bírom a meleget, csak a lábfejeim kezdtek 3 napja picit dagadni, de eddig még ezt is megúsztam. Nem is panaszkodom, csak már nagyon kiváncsiak vagyunk a fiúra.

Puszi

KépKép
süni76

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT GÁBORNAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :) :)

mó73

Elan,
Boldog Születésnapot Gabinak! és még kívánok kb 100 ilyet :)

Rebe,
Zsannkának és Blankának is Boldog Születésnapot!!!

Vigyázzatok egymásra!!!

puszi
Kriszta

Kép
tubikriszta

Süni!

Nem vettem panasznak! :)
Örülhetsz, hogy csak most kezdesz dagadni, én már félidőtől olyan voltam, mint akit felpumpáltak. :)
Egyértelmű, hogy kíváncsiak vagytok.....
Épp ma mondtam fürdésnél apának, hogy tavaly ilyenkor még csak beszélgettünk arról, hogy milyen lesz a mi babánk, most meg már itt huncutkodik. :)

Gabi!

Köszi!
Teszek fel képeket, csak jelenleg bedöglött a fényképezőgépünk.
Ha minden igaz holnapra már kész lesz. :)

Kép
nika28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?