Sziasztok,
Gabicsibe, szülinapos fotókat követelek!
Mó, nekem azt mondta a gyerekdoki meg a védőnő, hogy a fogzás legyengíti az immunrendszert, ezért lehet hőemelkedés... a lázat nem tudom, az nálunk nem szokott lenni, de hőemelkedés, hasmenés, pirospopsi igen. Na meg az éjszakai ébredések minden mennyiségben, sajnos.
Ami a homeopátiát illeti, korábban én sem hittem benne, de mikor terhes voltam meg szoptattam, nem akartam gyógyszert szedni, ha elkerülhető volt. Pláne Gabinak nem akartam ilyesmit adni. A homeós dolgok nálunk nagyon beváltak, de az igaz, hogy nagyon utána kell olvasni vagy szakemberre bízni, hogy el lehessen dönteni, melyik féle szert alkalmazza az ember és milyen higításban, hogy használjon. Ugyanakkor hosszútávon biztosan megéri, hogy nem teszi az ember tönkre a szervezetét a kemikáliákkal. Viszont az már igaz, hogy vannak olyan esetek, amikor igenis kell az antibiotikum, és az akadémikus orvoslás, ezt a dokinak kell eldönteni. Én is beszedtem az antibiotikumot, amikor a mútkor sehogy sem bírtam kimászni a légcsőhurutból.
Ballagyó, nálunk az anya-apa nem megy, csak a lámppa, mint Gabicsibééknél, meg az abba (ladba)
Ja, meg a baaa (ez bárány akar lenni). Kicsit félek, hogy Gabit összezavarja, hogy a nagymamája németül beszél vele, remélem, ez nem hátráltatja majd... de hát az apukája is így nőtt fel, és eléggé csacsogós
Mesélted, hogy Somával angolul is beszéltek, megért már dolgokat?
Erika, képzeld, rájöttem, hogy azon túlmenően, hogy a darabos kaja sem favorit Gabinál, azt még inkább megeszi, mint azokat a dolgokat, amiket mi is szoktunk enni. Ahányszor adtam neki a mi kajánkból (akár teljesen turmixolva), nem volt hajlandó egy falatnál többet enni belőle. Csak az alig ízesített főzelékek mennek nála, amiket csinálok, pici zöldfűszerrel. 1-2 szendvicsfalatkát néha már hajlandó megenni, de ennyi.
Én nem járkálok Gabival kézenfogva, mert nem igényli. A védőnő azt mondta, hogy nem szabad erőltetni, mert ha fogja az ember a gyerek két kezét és járásra kényszeríti, természetellenes tartásba kényszerül a teste és a gerince és az nem jó. Más persze, ha már magától kérezkedne járni, de eszébe sincs
Mászni-mászni, az minden mennyiségben jöhet, meg felmászni a 3. emeletre a lépcsőn, meg az ágyakra, ilyesmi.
Málna, mikorra kaptatok időpontot? Ugye megírod majd, hogy mi volt?
Nika, én is szedtem migrénre homeót és tényleg, kéthetente 1x fájt a fejem, korábban meg minden másnap. Viszont képzeld, nekem most, hogy a múlt hónapban megjött, egyáltalán nem fáj már. Szerintem hormonális oka lehetett.
Tegnap elvittük Gabit szavazni, nagyon élvezte
Tele volt az iskola lámpákkal, mindegyikre rámutatott és ismételgette a kis vékony hangján, hogy lámppa-ppa-ppa
Aztán még játszóházba is elmentünk, szóval igyekeztünk átvészelni az esős napot. Éjjel viszont másfél órán át fent volt, már le akartam menni tápszert csinálni neki, mert én is megéheztem az ébrenléttől, gondoltam ő is. De mire elhatároztam magam, elaludt. Úúúúgy utálom ezeket az alkalmakat, amikor ilyen hosszan fentvan éjjel, inkább ébredjen 10x rövid időre, mint egy ilyen.... teljesen kimerültem. Nem sír amúgy csak fel-fel áll, kidobálja a cumit, dumál, rajcsúrozik...
Viszont végre megtanítottam, hogy háttal jöjjön le a franciaágyról, úgy örülök
És teljesen el vagyok hülve, mennyi mindent megért már... és úgy általában, 1-2 alkalommal elmondok neki valamit, és legközelebb már tudja. Döbbenet, még csak 1 éve olyan kis nyamvadt macska volt, most meg egy kész emberke