Új privát üzeneted érkezett!

Nálunk is szépen süt a nap, de holnapra DNY-ra havazást hallottam. :evil:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Itt is szuper idő van, még most!
Ctg-n jó volt minden, jövő hét szerdán már vizsgálni is fog, de most hétvégén nem lesz, úgyhogy átirányított, ha van valami az uh-s dokimhoz, akinek egy hónapja mondtam, hogy nem nála szülök, hanem ennél, de ők meg egymást helyettesítik magánban, úgyhogy amilyen vagyok, még most hétvégére produkálom majd a kisbatyumat.

Sétálok haza, jövök a lámpánál át a zebrán. Az első autóból a munkások dudálnak, nézek körbe, hátha van valami szőke cica körülöttem, de még egy nyugdíjas néni jött utánam.....odanézek, srác kihajolva, hello kicsi.....pislogok, hogy ez el van tévedve, odafordulok, elveszem a kezem a hasam elől..... mutatom, hogy mi a helyzet....:D srác rámnéz, azt mondja: ja, bocs. Akkorát röhögtem, a haverjai pedig elkezdték ütögetni a vállát. Szegény srác.

Nem Schumi teljesítményével van nekem gondom, mert az tényleg elismerendő, ha szereted, ha nem, csak ha már egyszer visszavonult.....de lehet, hogy így meg majd tök izgalmas lesz.

Betti
Kép
betti0412

sziasztok!

ma vissza is adtam a kölcsön vérnyomimérőt,mert olyan magasat egyszer sem mértem,mint a védőnő.dokim is azt mondta,h akkor gond,ha tartósan magas,egyszer-egyszer megugorhat.jövő héten meg úgyis megyek hozzá,azt mondta most már megbeszélgetünk többmindent.a strepto szűrés nega,sőt,azt mondja,semmilyen bacit,vagy vmit se tudtak kitenyészteni.(még jó,mert az elmúlt fél évben csak vele voltam "bizalmas "kapcsolatban.
egyre fáradok,pedig már kicsit bátrabban mocorgok,szép idő van,jólesik odakinnt.de a ruhák még mindig mosatlanul,apróságok nincsenek megvéve.nem mondom,h nem idegesít,de ez van.csak meglesz.

Beze,telitalálat lett ez az új vonalzópár,nagyon klasszak!!!

Megnézem mik a hírek tifelétek,bár már őszintén szólva net előtt is keveset vagyok.ne haragudjon rám senki,akinek még priváttal is jövök,de mire ideülnék nyugiban mindig eszembe jut vmi más és már el tudok aludni napköben is,olyan fáradt vagyok.épp beszéltünk Bettivel,h éjféltől reggelig 6 alkalommal kellett mosdóba mennem,meg nem tudom hányzor ébredtem más miatt.

KépKépKép
tünci28

Any,biztos tök sokáig jó lesz az az ágy,nekünk is ekkora és még átalakítható heverővé.betettem a kis plüss overállt,ma jött meg,hááát,lesz helye Kismucinak pörögni.Ma annyira aktív,mondtam is neki,ha így folytatja,még véletlenül kiesik.

Nikuc.igen a császárosok is hamar ajtón kívülre kerülnek.igazából függ a napszaktól is,h mikor szülsz.normálnál két-három nap,műtétnél 3-4 nap.(engem pl pétek éjjel operáltak,kedd reggel hazaadtak).nem tudom egyébként,az biztos,h itthon jobban tudsz pihenni,meg van segítség,viszont én féltem,h vmi baj lesz,még vérzett a seb,véres volt a vizeletem,stb..)

Betti,ez jóó volt,a tökkelütött pasik,tavaszi bezsongás.majd nem győzöd a babakocsi mellől elhessegetni őket.

jut eszembe:Mekkora és mennyi pelust kell venni elsőre?most néztem,h a liberónak van 2-4 és 3-6 kilosa..
a héten megy az uram a nikicába és ingyen kiszállítanak mindent!

Ancsi,Any,Szösz örülök,h mindenki jobban van!!!
tünci28

Én Newborn 2-5kg-t vettem, meg ilyen csomagot is kaptam kettőt, még, ami kimaradt egy anyukának.

Betti
Kép
betti0412

A katedrálisnak ma kikölcsönöztem a folytatását, 1060 oldal...a könyvtárosnő kérdezte, bevállalom-e még. Mást nem majd a férjem visszaviszi, de most gyúrok rá még.

Betti
Kép
betti0412

Hello Lányok!

Betti: de jót nevettem. :D:D:D Látod, milyen csini kismami vagy!!!!! :)
Ahogy Tünci írja, nemsokára a babakocsi mellől hessegetheted majd őket! :)

Tünci: örülök, hogy rendben a vérnyomi! Szerencsére akkor nincs semmi komoly. Aggódtam ám! Az apróságok miatt ne izgulj, meglesz minden szépen. Örülök, hogy jók az eredményeid.

pelus: Mi amikor a kórházban voltunk, akkor 3-6 kg-os libero volt bennt, azt adtak.Dorka 3530-al született, jó volt rá a pelus. Persze, kaptunk 2-4 kg-ost otthon babalátogatóba. Az is jó volt. Nem sok különbség van szerintem a kettő közt. Igazából talán akkor van jelentősége, ha nagyon nagy súllyal születik a baba. Eleinte sok fogy belőle nagyon, sokat kakilnak, először a magzatszurkot ürítik, ami fekete színű, de majd mondják is a kórházban, hogy nem kell tőle megijedni, aztán majd ha már tejcit szopizik, akkor már sárgás lesz a kaksi. (bocs, de csak így tom leírni) Szóval sok pelus kell majd, de egyszerre csak egy csomit vigyél be, ha úgy látod rohamosan fogy, majd apa visz még nektek utánpótlást. :)

Lara: pedig azt hittem, ti apátok is itt volt, sebaj, majd legközelebb. Már én is várom, hogy gyertek... :)

Beze: havazás... ne mááááááááááááá most olyan szépen süt a nap.

Most volt itt a kéményseprő, szedi az éves díjat, remélem egy kis szerencsét is hozott. Gyorsan megfogtam a gombom. :)
Holnap fodrászhoz megyek, kell már a fejfrissülés, már kari előtt voltam. Jó rég volt. Péntek meg nődoki, fogdoki.....lesz ám program....
Na, megyek vasalni...

KépKép
ancsi_pancsi

betti: tényleg, az 2-5 kg-os a newborn, igazad van.

KépKép
ancsi_pancsi

beze: kisöcsi......... hát ha nem az anyagiakon múlna.....

any: úgy látszik akkor nekem is valami gyógyító álom volt ez? Vagy mi??? Ki tudja.

betti: még a végére érhetsz a könyvnek, ha gyorsan olvasol, na meg a pici mellett is olvashatsz majd, az elején még sokat alszanak, meg neked is kell majd a pihi.

KépKép
ancsi_pancsi

én a nikicánál néztem ott úgy írják,h a libero newborn 2-4,de lehet hibás.
és mi a véleményetek a dm-es babylove pelusról,árban az milyen és minőségben?azt néztem ,h a liberó,elég drága lenne,napi 5-6 pelusnál..mert persze attól nem kell tartanom,h bárkitől is kapnék a rokonok közül.:) vagy a tescos? a ts popsitörlő az tök jó.
tünci28

Tünci, köszönöm, nagyon aranyos vagy! Hát nekem kislányom van, fiúkkal nincs tapasztalatom egyelőre, de nekem a dm-es pelus vált be a legjobban, nagyon melegen ajánlom. Nagyon jól tart, éjszaka még sose ázott át. És olcsóbb, mint a libero. Newborn szerintem egyelőre jó lesz, nekünk a 3-6 kg-ig kicsit nagy volt, pedig 3300-al születtünk.

Betti, ez aranyos volt, jót mosolyogtam, látod, milyen csini kismami vagy! :D Az újszülöttek általában tényleg sokat alszanak, bár az én lányom nem olvasta a szakkönyveket, tett is rá nagy ívben... :oops:

Ancsi, én pénteken megyek fodrászhoz, már várom, rám fér egy kis igazítás. Kicsit most másmilyen frizut szeretnék, gondoltam, meglepem a férjem. :P

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

tünci!
mi nagoyns zeretjük a babylove pelust. teljesen jó, ára a maxi (9-18kg)84dbos 4ezerft. de van pontgyűjtés, meg kupon, így 3000-3600ba kihozható. általában úgy szoktuk, hogy 3dobozzal elég 2 hóanpra. egyik hónapban 2 dobozzal veszünk, a másikban 1dobozzal.
eleinte csak nappalra használtuk, de aztán meguntam a libero árát, és éjszakára is azt adom rá.
de ugyanolyan jó a rossmannos babydream is.

ancsi!
neked is volt nőgyógyos problémád. lehet, hogy tényleg gyógyító...

fogorvost tudtok egy jót? a férjemnek kellene. mert otthon végül nem maradt rá időnk. erre ahogy visszaértünk, elkezdett fájni a foga. gyógyszert is kellett bevennie. tegnap aztán volt hiszti ezerrel. a gyerek azért mert nem akart aludni, az apja meg azért, mert fájt a foga. a végén már én ordítottam le, hogy vegyen be egy gyógszert és fogja be végre.
Vendég

betti!
a hugommal ma is beszéltem. egyelőre neki is semmi.

egyelőre azon tanakodnak, hogy császár legyen vagy sem. az izületi gyulladás miatt nem kizárt.
egyelőre vele sincsen semmi. a külső és középső méhszáj nyílik.
issza a málnalevél teát hétfő óta. és próbál sétálgatni is.
fájásai egyelőre nincsenek.
Vendég

hát én is voltam ám fodrásznál!
anyum megigazította a hajamat. levágtam belőle kb 30centit, de még mindig túlér a vállamon jócskán. :D
már nagyon hosszú volt. kicsit körbevágta. a férjem szerint jó lett, de nekem nincsen türelmem beszárítani...
Vendég

Hát akkor hugid sem kapkodja el... :D . Bár még időn belül van ő is.

Én is már 5 óta "virgonckodok" fent, nem enged a hátam engem sem aludni, tegnap kérdezte a védőnő, hogy doktor úr bevállalja a természetes szülést? Pislogtam csak, hogy szó nem volt róla, hogy nem, csak epidurálist, ha akarnék sem kaphatnék, mert nincs hova beadni.
De most meg azon izgulok, hogy a hétvégén mondta, hogy nem lesz, tök jó, hogy mindent megbeszéltünk már, bár a másik dokihoz jártam uh-ra, ismerem őt is, de szülésről vele semmit nem tudok, milyen, jó fej ő is, meg egymást helyettesítik, de akkor is, utálom a bizonytalanságot.
Kicsit úgy érzem magam a klinikán mint a birkák.

Valahol meg lehet jó ez a nem alvás, mert ahogy így összeszámolom, éjjelente max 5 óra, nappal semmi, január óta ezt csinálom, talán nem ér felkészületlenül majd az alváshiány.

Betti
Kép
betti0412

Doki mondta, hogy jövő hét szerdán ha megyek ctg-re, vizsgálat is lesz, a szülésznő mondta, hogy ilyenkor már úgy vizsgál, hogy kicsit segítsen beindulni a dolgoknak.
Semmiképp nem akarom túlhordani, hogy indítani kelljen.

Tegnapelőtt megpucoltam az ablakokat, takarítok, főzök, gyalog megyek mindenhova, tegnap ctg-védőnő-lakás, kb másfél órás séta még úgy is, hogy már tömegközlekedést beiktattam a fele útra, mégiscsak a 9. hónap már, minden nap tornázok Rékára, vasalok stb., nem mondhatni, hogy a gravitációt nem h ívom segítségül......jó tudom, még nem vagyok elkésve, de rettegek attól, hogy indítani kelljen.

Betti
Kép
betti0412

Jó reggelt, vagy mi a szösz..minden eddigit alulmúltam..éjféltől 8* keltem, meg ki tudja hányszor ébredtem..írjátok ezeket a nem fájásokat a minden órásoknál...én meg ne irigykedjek, mi???Volt az éjjel néhány olyan fájásom,h felkeltem készülődni..de abbamaradt..még ilyen nem volt, h aludtam és ahogy jött az összehúzódás felpattant a szemem, aztán meg könnybe lábadt..remélem bírja még a dolog odalent, legalább még kérek szépen két hetet.Meg egyszer azt hittem, bumm, elfolyik a víz..de csak vmi nagyobb adag izé volt(nézzük a jó oldalát, lehetett volna, h bepisilek..).De most hulla vagyok, muszáj aludnom nappal pár órát, a nem tudom hányadiknál már nekimentem az ajótnak, a falnak, a zuhanykabinnak, egy lábujjkörmöm meg behasadt tövig, amikor nekimentem a kád szálánek, annyira szédülök.

ÁÁ, be vagyok tojva, még ne, még nem készültem fel.

Betti,nem lesz semmi gond, ügyes leszel nem kell császár.Ha mégis, akkor ,ha altatnak, legalább az egész csak egyp illanat lesz, aztán a következőben már ott lesz a férjed, meg a baba, legalább nem kell agyalni közben.De nem lesz császár!

Any, Beze köszi, szerintem akkor kipróbálom, de azért veszek liberót is.Beze, lolvastam ,aztán meg gondolkodom, hogy hogyan is érted, aztán leesett ,h talán nem mindegy, h kisfiút pelenkáz az ember, vagy kislányt, mert ugyi más a berendezés.:)

KépKépKép
tünci28

Any, azokon kívül ,amiket a múltkor mondtam nem ismerek jó fogorvost..de különben azóta is halogatja a férjed???tiszta tökfej, mert már szerintem hónapokkal ezelőtt kérdezted, nem szabad így elhanyagolni.
tünci28

Védőnénim esküszik a citromfű teára, elalvás előtt. Én nem iszok már elalvás előtt, mert akkor felkelek éjjel, bár egyszer talán ha kimegyek pisilni, ritkán. Tünci, nem irigyellek ezért a sok mászkálásért.

Betti
Kép
betti0412

Ha még egyszer elhangzik valamelyik csatornán, hogy az ország felett elment egy meteor, egy perc alatt, szétverem a tévét. Remélem körbejártuk már mostmár minden oldalról ezt a rettentő érdekfeszítő és létfontosságú témát. :?

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Vendégeink voltak három napig, a barátaink Sopronból, 2 gyerekkel. Nagyon jó volt, hétfőn kinti programokat szerveztünk (játszótér+belvárosi séta cukrászdával), kedden Bp-en voltunk a Millenárisban, Kolompos koncert volt meg kézműves foglalkozás, utána a Csodák palotájába mentünk. Tegnap meg a dunaújvárosi fürdőt látogattuk meg, az is nagyon tetszett, nagyon szép és hihetetlenül olcsó, ritka az ilyen manapság. Esténként meg kártyáztunk, borozgattunk, jól sikerült a kis vendégeskedés.

Szösz, bocs, hogy annyira elrohantunk, de a többiek már jól előrementek. Közben rájöttem, hogy az a jövő hét, ha nem jön közbe semmi, mi megyünk csütörtökön csupamókára. Ti voltatok tegnap?

Pelus: nekem most a Pampers jön be nagyon, előtte a tescosat használtuk, de mióta a lila csomagosról zöldre váltottak, már nem vált be, rosszabb minőségű lett. Kedden gyakorlatilag bő fél napig nem cseréltem Natin pelust :oops: és egy pamperssel kihúztuk úgy, hogy egy csepp pisi sem ment ki belőle. Bár úgy hallottam, sok baba bőre kevésbé bírja, szerencsére nálam egyik lány sem érzékeny bőrű. És most a tescoban 3 napig ultra akciós lesz.

Tüncikém, szegénykém, hát nem irigyellek ezért az éjszakáért. :roll: Nagyon szorítok, hogy Bátor baba még maradjon bent egy jó ideig!

Betti, ne izgulj, nekem mindkét lányom pontosan a kiírt napon született meg, már én is fel voltam készülve indításra, befekvésre, programozott császárra (a másodiknál).

Any, hugicádnak is nagyon szurkolok!
Nekem most az a fiatal fogorvos a József utcában nagyon bejött (http://www.fogfeherites.eu/), nem tudom, máshol milyenek mondjuk az árak, de egészsépénztári számlát tudott adni.

Nikuc, engem is most hamar kitettek császár után, kedd este volt a műtét és szombaton mehettem haza. Lilivel csak a hatodik napon engedtek el...

Beze, szerintem ha elhagyjátok a szopit, pikk-pakk jönni fog ám a Kistesó, tessék nem elkenődni! :) Majd tegyél fel légyszi képet az új frizurádról!

Ancsi, micsoda álmok! Tényleg biztosan tudat alatt (is) erre vágyhatsz. :wink:

Na megyek, azért a 4 gyerek jól szétrobbantotta a lakást, mindenhol van némi pakolnivaló.

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Új receptet csináltam, csirkemell, pesto, zsemlemorzsa és paradicsom. Tiszta olasz, egészségkonyha... :D
Most még elfőzögetek.

Zimankó van kint. 3 hét múlva húsvét. Tök hamar lesz most.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Pelus téma: mi dm-est és rossmann-ost is vettünk már, szerintem is jó mind a kettő. Mármint nedvszívó képességre. Én is lányt csomagolok bele, de szerintem a fiúkat is bele lehet. :) Tesco-s is jó, nekem a zöld csomis is bejött. A pampers-től Dorkának kiütéses lett a feneke, legalábbis az új aloe verás fajtától. A régitől nem volt semmi baja.... hát ez változó, de ha lehet lotion mentes pelussal kezdjetek pocakosok, az biztos nem okoz bőrpöttyiket.

tünci: hú, ezek a fájások nem kellenek még neked, meg szédülés. Remélem még pár hétig Kismuci kibírja a jó meleg albérletben.

katinka: hú, akkor jó mozgalmas hetetek volt, van. :)
Jah, titkos vágyaim.... :D:D
Az új fiatal fogdoki a nődokim fia! HIHIHI :D:D:D Jóképű, mint az apukája! :)

betti: pesto-s kajából jöhet ide is, nyitom az ablakot. :) Meteor már unalmas kicsit nekem is....

Na, csajok úgy látszik ez egy ilyen fodrászos hét. Meg is jöttem én is, nem sok változás van, de már kellett vágni, kicsit melírozni, és tök jó volt vezetni, hazafelé Rúzsa Magdi új számát hallgattam, jó hangosan. Olyan szép, úgy tetszik. Belinkelem nektek!

http://www.youtube.com/watch?v=cUviYRuJ-nc

KépKép
ancsi_pancsi

Februárban én is megejtettem a hajfestést.

Betti
Kép
betti0412

Tünci: a DM-es pelusok nagyon jók csak az átlagnál (libero, pempers) egy picit nagyobbak. Sztem ott elég a picinek a 2-5 kg-ig Van olyan is.
Mi most Tesco-színeset használunk és bevállt. De változó mikor mi válik be. Volt idő amikor csak a pampersből nem folyt ki a cucc és minden másból igen. mikor egy éjjel kétszer átázott de a méretet még nem nőtte ki kapott másik csomagot. Akkor az vált be. Szval mi mindig váltogattuk de mostanra jó a Tesco- színes. Ne a kék-fehér lila csomagú hanem ami majdnem olyan mint a Pampers öld doboza. ember legyen a talpán aki amúgy kiigazodik ezeken. A huggis-t sokan szídták anno a mi topikunkban de sok noname zsákos típus is van amit kisebb bababoltokban lehet venni. Olyan mint egy nagy kukászsák tonna pelussal.
Sztem mindegy melyiket választod elsőre aztán meg majd úgyis kitapasztalod. És sajna nem mindegy az áruk sem. Bár mikor 4-5 hós volt a fiam kipróbáltuk a tesco színeset és folyton kipirosodott tőle a bőre. Ma már nem. Akkor lecseréltem másra és nem volt gond a másikkal.
Már 35 hetes vagy.....iszonyat rohan az idő.
Uh nem csinálnak h áll a heg vastagsága?
dr_nono

sziasztok!
a párommal egyre nehezebb kijönni.
mindenért morog, meg lázad. nem érti meg, hogy miért ZSófit helyezem előtérbe.
most bírtam csak letenni aludni, mert apánkra rájött a cirkuszolhatnék. leokított, lehülyézett. de nem veszi észre, hogy ezzel a támadó viselkedéssel csak azt éri el, hogy már ránézni sincsen kedvem.
egyszerűen féltékeny a gyerekére. persze hogy egy másfél évessel fogok törődni. ma viszem be a vacsorát ZSófinak, meg magamnak is, mert ha nem eszek vele együtt, akkor ZSófi játszik a kajával és enni egy falatot sem eszik.
ma pl a joghurttal rajzolt az asztalon.
szóval kiakadt, hogy neki nem viszem be a kaját. aztán meg azért hőzöngött, hogy milyen vastagra vágtam neki a kenyeret.

meg az is a baja, hogy a héten délelőttös, és amikor hazaér, persze nem tud kussban lenni, a ZSófi mindig felébred.
ha csak 20percet aludt előtte akkor is. persze én szívok...
elvárná, hogy kész p.csa, meleg málé, terülj asztalkám...
ő meg ül a gép előtt és klimpírozik...
szerinte én nem csinálok semmit, mert pl csak este mosok, (hogy legen pára a szobában).

nagyon mérges vagyok. nagyon dühös.
és persze mindenért engem hibáztatni nagoyn könnyű...
de náluk úgy látszik családi vonás. kedves anyós is mindig másokat okol a saját hülyeségei miatt.
Vendég

pelenka:
nekünk a szélesebb pelenkák jöttek be.
eleinte a bellát vettuk a madarasban. amikor kinőttük, kifolyt.
aztán a lila tescos, meg a nagyobb méretű bella, inkább hosszú, mint széles. na azok nem jöttek be. az én lányom nádszálhercegnő. lecsúsztak, elcsúsztak. kifolytak.
kipróbáltuk a dmeset meg a rossmannosat, az jó. a libero jó, csak drága. plána pl egy hasmenéses időszaknál, napi 10-15pelus...
a bugyipelenkák is jók.
a pampers szintén nekünk elcsúszik. és kifolyik a pisi. éjszakára pedig túl vékony. ha nem alszik a lányom, akkor jó.
Vendég

a hugom úgy néz ki, hogy a csípőjében levő izületi gyulladás miatt császárral szül. holnapra meglesz a szakvélemény is.
úgyhogy ha megindul a szülés, akkor császár lesz.

valami jó tanács ilyen esetben?
mire figyeljen? mit érdemes csinálni?
mennyi idő múlva szedi össze magát ilyenkor az ember?
Vendég

Sziasztok!

Anyany: Sajnálom, hogy ennyi bajod van a férjeddel! :(

Ancsi: Nagyon jó az új R.M. szám! Köszi, hogy belinkelted! Még nem hallottam eddig! :D

Katinka: De jó hetetek volt! Kicsit írígykedem! :oops: Majd ha már jobb idő lesz, hozzunk össze pár játszóterezést a lányoknak, jó?

Winchi:? Régen voltál már!

Lara: Köszi, jól vagyok! :D Hannus hogy halad la lépésekkel?

Szösz

KépKép
szosz

Sziasztok Lányok!

Szösz:Örülök hogy jól vagy :D Maradjon is így :wink: Réka hogy viseli hogy nincs szopi?
Képzeld tegnap elindult Hannus :D :D :D :D végre!Most már megy rendesen ha elveszíti az egyensúlyát akkor leteszi a kezét és mondja hogy nincs semmi baj :D Most már megy egyik szobából a másikba.

Nálatok is ilyenkor még kicsit terpeszbe mentek a gyerkőcök?Holnap megyünk a nevelési tanácsadóba remélem ott is megmutatja milyen kis ügyes :D
Vendég

Anyany:Ez változó hogy ki milyen hamar szedi össze magát császár után.Egy csajszival 3 óra külömbséggel volt a császár de ő sokkal jobban viselte mint én :oops: ő elég hamar felkelt míg nekem volt hogy 5 percig tartott(az elsőröl persze ne is beszéljünk)
Viszont volt olyan is aki még nehezebben viselte mint én.
Én úgy vagyok vele ha az orvos úgy itéli meg akkor inkább császár minthogy valami baj legyen.A lényeg hogy egészségesek legyenek!
Nekem az első hét volt nehezebb aztán varratszedés után napról-napra könnyebb volt.

Remélem rendeződnek pároddal a dolgok!Kicsit lehetne megértöbb.

Betti:Jól hangzik az ebéd küldhetnél belöle kóstolót
:wink: Jót mosolyogtam a munkáson!Örülök hogy minden rendbe volt a vizsgálaton.

Ancsi:Láttam múltkor én is a doki bácsi fiát 8) Nekem is majd kell mennem lassan hozzá majd április elején.

Winchi :?: :?: :?:

Tünci:Örülök hogy rendeződött a vérnyomásod.Mi liberot használunk próbáltunk többfélét is de ez volt a legjobb kendöből meg neogranormont vagy niveát.A pampers kendötől nagyon piros lett a feneke igy nem is mertem kisérletezni.

Lányok ti próbálgatjátok a bilizést?Mi még nem is vettünk :oops: Most már veszünk csak eddig úgy voltam vele hogy amíg nem jár nincs sok értelme.
Vendég

Szia Lara!

De jó, megint itt az éjjeli műszak! :wink: Nagyon ari lehet Hannus a "nincs semmi bajjal"! :D Miért mentek nevelési tanácsadóba? Anyu is ott dolgozik. Vagyis nem ott, hanem itt! :D
A szopi hiányát hol így, hol úgy viseli Réka. Pár napig azt vettem észre, hogy haragszik rám, most már talán megbékélt. De szerintem amióta nincs szopi, sokkal hisztisebb lett! :( És még mindig nem beszél semmit! :cry:

Szösz

KépKép
szosz

Szösz:Ne izgulj majd fog beszélni!Látod Hannus meg még csak most indult el másképp fejlődnek.
A nevelési tanácsadóba megyünk a konduktorhoz 2 hetente ,Hannus nagyon szeret ott lenni alig tudunk eljönni.
Jaj szegényem azért neki se mindegy meg neked se :( Nagyon hirtelen kellett abbahagyni.
Anyukád mit dolgozik?Lákásnézéssel hogy álltok?
Vendég

szosz!
egy ember van még, akivel elég nehezen értek szót, erre ma jöttem rá.
szóval az az ember az anyám. a kiakadások, a módszerek...
elbeszélünk egymás mellett, kiakad. ha nem koncentrálok 100%osan, kiakad.
még jó, hogy anyu nem volt sohasem a főnököm. mert sokat veszekedtünk, hogy kiadta a feladatot, közben mellékesen megkérdezte, hogy ugye már elmosogattam... :D

beszéd: ZSófi most kezdi. eleinte az volt a kommunikáció, hogy ült a kiságyban és várta, hogy felébredjek, mert akkor kapta a tejcsit.
általában gyorsan felébrdetem. aztán gyorsított, "hööö" addig csinálta, amíg reagáltam. majdnem 1 éves volt. utána ősszel az első tényleges szava a néni volt. utána nem sokkal az anya. és már olyan jó és annyira természetes, ha valami gond van, engem hív.
ezzel is úgy voltunk, mint a fogacskákkal. 10 hónaposan kezdte, és már 16 megvan.
most naponta van 1-2 szó. mai: hattyú, menni.
nem beszél tisztán, az l, r, s, sz nem megy, a séta csak éta, de kifejezi magát.
Vendég

hiszti!
van rendesen.
ha nem értünk egyet, akkor kiakad.
harap, tépi a haját. vagy engem harap és tépné a hajamat.
egyelőre még szálakat nem szedett ki, és mindig terelem, a témát, de kezd durvulni a helyzet.
ma lementünk a kisboltba, ahol van kis bevásárló kocsi. Zsófi szokta tolni. még a helyére is beteszi, ha végeztünk, de aztán menne még egy kört. vagy haza akarja hozni a bevásárló kocsit.
aztán nem akart arra jönni, amerre kell. leült, a mikor felvettem, elhajította a sapkáját.
és még sorolhatnám.
:lol:
Vendég

jó reggelt!

Kép
leleményes cica...

Mindenkinek nagyon köszönöm a pelusos ötleteket.abban tévedtem,h azt hittem le kell tenni a voksot egy mellett és annál maradni,eszembe se jutott ,h váltogatható.a pampers az bizti nem lesz,ezekre a termékekre majdnem minden ismerősöm panaszkodott,h kiütést csinál.akkor lessz a libero,dm,rossman .mikor mi olcsóbb.

ma kicsit jobban aludtam,kb másfél óránként kellett mosdózni,de most meg 5 óta fennt vagyok.kezdem azt hinni,h aki még tud aludni,annak vagy a veséje állt le,vagy a babája mozdulatlan..hihetetlen milyen ereje van,igazán imádom,mikor majd kiszakít,mindig simizem,de aludni szerintem így képtelenség..és volt 2* 10 perc csuklása is az éjjel..szegénykém,de utálhatja..

Any,létezik,h ennyire félreismerted a párod korábban,v létezik,h ennyire megváltozott???ahogy leírod a kettőtök közötti kommunikációt,háát,nem éppen szívderítő..meg kellene valahogy beszélnetek,mert ez így ki fog ölni minden jó érzelmet. :(

Szösz,szegény Réka..biztos nem érti,hogyan is érthetné..Te teljesen rendbe jöttél?

Lara,de jó,látod mennyit aggódtál és mennyivel jobb most,azt mondani,h eltérően fejlődni?? :wink: ügyi Hannus!!

ja,császár:annyira egyéni..meg a műtéti technika..de az első mondjuk 2-3 nap,az nagyon fáj ,na,húz-feszül-sajog,mégiscsak minden szövet átvágva.de a fájdalom szerintem sokkal jobban elviselhető,mint a gyengeség..hogy az első nap,alig bírsz lábon maradni a szédüléstől,h 10 méter maratonnak tűnik.különben ez érdekes,h bármely más hasműtét után természetes a két hét lábadozás,míg csaszinál ott kell lenni a toppon pár óra múlva,mikor az meber a kispárnát is alig bírja el.én pl simán felültem hasizomból,mert tudtam,h fáj,de a gyengeség azzal nem lehet mit csinálni,meg az ájuldozás.az ,ha van,akkor van.
fájdalommentességig,amikor nadrágot lehet gombolni,hajolgatni,az kb 3-4 hét,terhelhető pl izomgyakorlatokkal kb 2-3 hónap.nálam.

uram tegnapi szövege,kéreztem ,h lesz akkor,mert akar videózni,jön -e a műtőbe,válasz:
A műtőt én elkerülöm Muci. Aztat nem szeressem. Kint várakozok és ha engednek megyek a nagyfiammal csajozni :)
Király dolga lesz - első perceiben már a kiskukacot fogják neki idegen csajok :))

KépKépKép
tünci28

angolos csajszik!most a vonalzóm azt írja,h a vese is és a máj is működik,befejezte a fejlődést????jól fordítom?

oh és a pocakos.31 és 34 hetes(hétfői) :
Kép Kép
tünci28

Tünci szép a pocakod!!! Igen vese teljesen kifejlődve, a máj is már készenlétben.. nagyon a végén jársz már, nagyon nagyon sokat gondolok Rád!!! Jajj, de izgi.. (soha nem kaptam meg az emailed, szerinten elveszett az univerzumban :)))... Betti neked is megy a drukk!! puszi

Kép
leda2002

Leda,de mééért nem??ááá,képeket is küldtem!!!!korábban is ugyanazt a mail címet használtuk,nem?no,de majd,akkor inkább küldök emitt,ha meglesz Kismuci!!!!!
Ti jól vagytok?teljesen el voltam ájulva a családtól,de akkor ezt az üzit sem olvastam,gyönyörűek vagytok!!!azok a hajak!!!én is kérek!!!! :lol:
tünci28

Any, és a férjed hányszor vitte be nektek a vacsorát, hogy segítsen neked?
Amit hugidról írsz, bennem is nyugtalanságot kelt, mert én jártatom a számat, hogy nyitott gerinc, meg betojok úgy fáj a hátam, védőnő be is írta a könyvembe, de a doki átsiklik rajta.

Én meg Pamperst kaptam a szomszédasszonyomtól, mert ő meg arra esküdött csak, a többi okozott neki kiütést, szóval tényleg végig kell menni az összesen, és ami beválik majd.

Leda, Barak haját én is mindig csodálattal nézegetem.... :D Jól vagytok?

A kivitelező megkezdte a hibák kijavítását a házon, amiket jeleztünk, fél év alatt, reggel 7 óta megy az ütvefúró.........

Betti
Kép
betti0412

betti! ne félj!
nekem is nyitott gerincem van. 3 nyúlvány nem rendes. és a derekamban van egy durva kopás. meg a keresztcsontommal is van valami.
a szülés meg minden teljesen rendben volt.
nálunk anyai ágon valahogy öröklődik.
nagymamám, keresztanyám... anyunak nincsen, de nekem már van.
ez azért érdekes, mert a terhesség során csak oda kellett figyelnem, hogy fekszem, hogy ülök. a szülés is rendben volt.
néha hátfájás, de ennyi az egész.

a férjem??? ááááááááá...
dehogyis. mosogatni meg porszívózni szokott, meg a szemetesek kitakarítása az ő dolga. meg ha olyanom van, akkor a pólóit kivasaltatom vele. azért segít, de olyan dolgokon kiakad, amik természetesek- szerintem.

ütvefúró? jobb is , hogy most, mint amikor ott a baba.
mi egy panelszigetelést és ablakcserét asszisztáltunk végig. ZSófi 3 hónapos volt az ablakcserénél, októberben. a szigetelés meg októbertől december közepéig tartott.
7kor kezdték a fúrkálást, délután 4ig fúrtak...
azt sem tudtam hova tegyem le aludni.
Vendég

Üdv mindenkinek!

Mi nagyon gyakran veszünk Mülleres pelenkát. Annak 42 ft ra jön ki darabja. és tök jó! Most pamperst vettem mert volt hozzá egy nagy gurulós műanyag doboz.

Császár: ahogy Lara is mondta a varatszedés után napról napra jobb lesz.

én már nagyon kivagyok csak a jövő heten jár az agyam. A héten végigjártuk az ilyenkor szokásos dolgokat. Már a vérvételnél potyogtak a könnyeim. Mi lesz velem a műtő elött. Tegnap a barinőm is ahogy elköszönt a Lottitól, már bőgtem.

Kép
Kép
rhkrisztina

Sziasztok Lányok!

Kriszti:Nagyon rossz lehet most,de meglátod hogy utánna sokkal jobb lesz Lottikának mire jön a jó idő szalani fog a többi gyerekkel

:wink: Nagy-nagy ölelést küldök neked!

Betti:ti nem csináltatok pocakfotót igy a vége felé?

Tünci:Nagyon szép a pocakod :D :D :D
Én végig azt mondtam hogy eltérően fejlődnek hisz Hannus már mondókát is mond van olyan gyerköc aki ennyi idősen meg se szólal.Mi meg ugye nem mentünk.Csak olyan rossz volt várni végülis 6 hónapig azt vártuk mikor indul el.Aranyos ez a cica :D

Voltunk a nevelési tanácsadóba persze ott nem mutatta meg hogy megy sok volt az érdekesség ott.
Aztán voltunk bizományiba vettem neki egy halávny lila zara nadrágot alig használták,nagyon csini lesz benn.
Vendég

Kriszta,jaj,már aggódtam,vmiért erre a hétre emlékeztem..nem hiszem,h tudlak mivel vígasztalni,azt hiszemm pontosan tudom,milyen érzés lesz várni a műtő előtt..nagyon sajnálom,h szükséges,csak jobb legyen aztán Lottinak,gyorsan épüljön fel!!!

Lara,régen tettél képet,ha sikerül elkapni ahogy jár,akkor várjuk ám!!!

Megjött az utolsó teszveszes cuccom,7 új body,tescos,de vadiúj,még csomagból és postával se volt 2000.mostmár tényleg kellene mosni,talán eljön anyu a hétvégén és talán segít egy kicsit vmiben.
holnap meg a férjem megvesz mindent a nikicában,ha sikerül.úgy várom már,h minden a helyén legyen.

jaj,képzeljétek,hajnalban a századik ébredés után azt álmodtam,h mennem kellett nst-re ,de olyan álmos voltam,h mondtam az uramnak,menjen Ő és átraktuk az ő hasába Kismucit és elvitte ő... :lol: :roll: :lol:
tünci28

Tünci :lol: ez az álom nagyon aranyos :lol: :lol: :lol: :lol: ha tényleg igy van akkor szerintem pár éjszakára is bízd rá Apára a Kismucit míg te alszol picit :lol:

Eddig még nem sikerült lefényképezni,de majd megpróbálom :wink:
Nekünk is van tescos bodynk jó anyaga van kényelmes Hannusnak.
Mikor mész dokihoz legközelebb?De jó akkor már minden meglesz :D
Olyan aranyos kisrugik voltak a bizibe meg láttam egy tök jó peg perego babakocsit 25 ezerér alig használták tök új volt a kereke is.Mi meg már teljesen leamortizáljuk Hannusét :oops: látszik hogy sokat sétálunk.
Vendég

Kép

Ilyen volt az a babakocsi most megnéztem a brendonba 95 ezer ft. :shock: És újszülöttkortól használható.

Kár hogy az elején nem jártam bizibe Hannusnak mindenböl újat vettünk(most is sokszor,de azért már oda is benézünk)
Vendég

Lara,hah...azért a brendon kicsit elszállt.
a franc tudja,tényleg olyan rövid ideig hordják a babák a rucikat,tényleg tök felesleges az új..én magamra is sok használtat veszek,talán cipőt nem vennék,de amúgy a felsők,pulcsik tök jók vannak.itt a falusi turiban is vettem Kismucinak vadonatúj disney rugit 700 ért.meg korásat a barátnőmnek,ami a bababoltban kétszer olyan drága ,mnit a többi.
meg azért kaptam nagyon szépeket és tényleg hihetetlen,h új áron,amennyi cucca most van, lenne vagy 100 ezer.. :shock:

Húúú,meg szeretném kérdezni még h hol lehet Fehérváron olcsó szopis melltartót venni???mostmár nagyon kellene az is,mert kinőttem mindet ,ami volt,a sajátjaimat,alig bírom elviselni magamon,annyira szorít,mint egy abroncs.De normálisat csak a brendonban láttam, meg a triumphnak ,az még olcsóbb,mnit a bredonos,de ha nem muszáj nem adnék érte többezret,de e zt meg nem lehet netről rendelni,muszáj próbálni.

KépKépKép
tünci28

Most vettem a Corában szopis melltartót, 890 Ft volt. Meg 2000 a másik.

Répatortát sütök......elég érdekes volt mikor betettem a sütőbe, de kezd alakulni.

Betti
Kép
betti0412

Uhhh! Bocs, Tünci! Még mindig vergődök... Könnyem, orrom, nyálam folyik és erősen gondolkodom a hányáson. De talán megmaradok :lol:

Kép

Kép
hettuli

Betti milyen márkát vettél??? Mert én is vettem ezer alatt, de irtózatosan szar volt. Meg vettem a Brendonban is 6 ezerért mikroszálas anyagból, háááát erről is csak lebeszélnék mindenkit. Nekem a Dorina jött be, Tescoban, Intersparban esetleg a Metroban láttam. Mostanság olyan 3 ezer körül lehet. Pamut és elnyűhetetlen. Én azt a kettőt nyúzom amit az első szülésemnél vettem, nyáron naponta mostam, betettem már 90 fokra is párszor. Elég érdekes kinézete van, kb, mint nagymami 110-es cucca, de nem találtam még ennél kényelmesebbet jobbat.

Egyébként nagyon szép az Attila név. Összecseng a Franciskával :D
hettuli

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?