Új privát üzeneted érkezett!

Levideóztam az álló manómat....

http://www.youtube.com/watch?v=05gdMEXtoFk

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
milyen öblítőt használsz? Olyat, amit a ti ruháitokhoz is? Nekem most a Gabi öblítőt ajánlották, szeretném kipróbálni, hogy Bogi ruhácskái is illatosak legyenek.
Azért kell tápszer, mert kevés a tejem. Táplálónak biztosan tápláló, mert Bogi nagyon gyorsan nő most is és akkor is, amikor még csak tejci volt. :)
krisztacsillag

Krisztacsillag Coccolino Sensitív és Lenor Sensitív -et használok. Nem volt kiütéses tőle soha.

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, köszi!!!

Hihetetlenül ügyes András manó!!! :)
krisztacsillag

Krisztacsillag nincs mit! köszi a dicséretet! Mosóporban pedig Ariel Sensitívet használok papírdobozban lehet kapni a Cora-ban és 2000 Ft. a 3 kilós. Nem olcsó, de jó! Nem tudom, hogy ismered-e... így néz ki:
Kép

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
köszönöm, nem láttam még ilyen mosóport. Igaz mi az Unilever központjában vesszük a mosóport, öblítőt... van oda kedvezményünk és ott nincs ilyen.

Ma Bogi mindenhol elaludt, a pihenőszékben is:

Kép
krisztacsillag

Kriszta:
Az én tapasztalatom, hogy Boti nem volt allergiás semmilyen mosóporra és semmilyen öblítőre. Persze az első hónapokban mindenből sensitive-et vettem, de aztán már nem és együtt is mostam a mi ruháinkkal, mert sosem gyűlt volna össze egy mosásnyi, szóval én nem izgultam ezt túl, mint annyi sok mást :-) .

Millye:
András nagyon ügyike, emlékszem erre a kis billegős lábakra. Ráfújsz és borul...de édes.

Velünk kezd minden rendben lenni. Lehet ez a vírus szedi most áldozatait, körülöttünk is vannak beteg babák és Szoncéék is szerintem ezt nyomták.
Ahogy illik én is nyakig ülök a takonyban, el is határoztam, hogy csinálok így télen egy béres csepp kúrát, mert rám fér, ne kapjak már el minden szart.
Mondjuk érdekes, hogy én még mellette tüsszögök is mint az állat már nagyon unom, ez biztos nem a náthától van. Ilyenkor már minden levirágzik nem tudom mi a gond.....viszont nagyon elegem van már!!!!!!!!!!!!!

Boti most már jól van a sok orrszívásnak köszönhetően tisztul szépen az orra.
Már nagy fiúk lettünk, tejet iszunk. Mármint kakaót, de még csak feles tejből, nem akarok egyből ajtóstól rontani a házba.
Már két hónapja mondta a védőnő, hogy kéne egy próba, nehogy később derüljön ki az allergia.
Szuper, csak végül
is nem tudom mi a jele az allergiának...:-)

Nem tudom holnapra hogy leszünk, mert ringató lesz megint és én annyira akarok menni...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Krisztacsillag nagyon szívesen! NAgyon édes Bogi ahogy alszik! Biztos az időjárás miatt aludt.

Silverlion köszi! Ne is mondd... esik kel de nem adja fel... viszont napról napra egyre ügyesebb és elég sokáig tud ácsorogni is... már a kiságyban elkezdett kapaszkodva mászni. Jobbulást nektek! Örülök, hogy Boti jobban van! Tejallergiát észreveszed mert hasmenéssel jár... a baba nyugtalan fáj a pocija rosszul alszik és hasmenése van.

Kép

Kép

Kép
millye

Szilvi, hány órási ringatóra mentek? Lehet mi is megyünk, attól függ Julcsi alvása hogy alakul. Ma nagyon durva volt, 6-kor kelt reggel, és egész délelőtt csak fél órát aludt, aztán egy óra után bírtam elaltatni kb ötszöri próbálkozással. Szóval ránk nem hatott a hidegfront :roll:

Délelőtt megnéztük a csillaghegyi szamóca zenebölcsit, Julcsin kívül csak járni tudó gyerekek voltak, de azért így is nagyon élvezte, tetszett neki a foglalkozásvezető néni :D És eddig ez volt a legolcsóbb hely, és heti háromszor van foglalkozás, szóval nekem szimpi a hely, jó hogy ajánlottad Kriszta.

Én sem csinálok már problémát a mosásból, sima mosóporral mosom Julcsit ruháit együtt a miénkkel. Én öblítőt nem használok egyátalán, szerintem a mosóportól is jó illata lesz a ruháknak :oops: Egyébként ez babafüggő, vannak nagyon érzékeny babák, akiknél vigyázni kell, de nálunk nincs ilyen gond szerencsére.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita:
10.30-on voltam múltkor, az jó volt nekünk, szóval valószínű arra ha minden jól megy.
Lehet, hogy jöttök?

Kép

Kép
silverlion

Az nekünk már alvásidő, úgyhogy mi becélozzuk a 9.45-öst.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Köszi lányok,
akkor elkezdünk öblítőt használni. Persze a mosóportól is illatosak a ruhácskák, de az öblítőtől még finomabb lesz az illatuk és tovább is tart szerintem. Kipróbáljuk vmelyik szenzitívet…

Szilvi,
nagyon édes Boti ezzel az orrszívós dologgal... ez is bizonyítja, hogy ő már komoly, érett fiatalember, aki megérti, hogy neki ettől jobb lesz…:)
Öcsém és az anyósom is laktózérzékeny, az egyiknek székrekedése van, a másiknak megy a hasa… szóval mindkettő előfordulhat, persze babáknál nem tudom biztosan, hogy ugyanezzel jár-e. Egyébként ezek a tünetei a lisztérzékenységnek is.

Millye,
melyik homeós könyvet érdemes megvenni? Hétvégén szeretnék venni egy komolyabb kötetet.

Zita,
örülök, hogy tetszett a Szamóca zenebölcsi. Szuper, hogy ennyit mentek mindenfelé, felderítitek nekünk is a terepet… :)
Sétálhatnánk megint egyet valamikor…

Hétvégén megint megyünk Miskolcra a nagyszülőkhöz és dédnagyihoz…

Manócska ma reggel szopizás helyett nézelődött:

Kép
krisztacsillag

Zita978, Silverlion lyen ringatóra én is szívesen elmennék... de itt a környéken nincs... :(

Krisztacsillag de édes Bogi!!! Micsoda szépséges szeme van!!!! Homeósból érdemes lenne a homeopátiás enciklopédiát megvenned mert az nagyon jó!!!!

Az én fiam így küzd a medvével:

http://www.youtube.com/watch?v=AklE3crAhPY

Kép

Kép

Kép
millye

Millye,
köszönjük szépen.

Bogival együtt néztük Andrásbaba Macival folytatott küzdelmét... Manócskának nagyon tetszett András hangocskája, mosolygott neki...:)
Nem semmi küzdelem volt... örülök, hogy a fiacskád került ki győztesen a csatából! ;)
krisztacsillag

Krisztacsillag nincs mit! Igen végül sikerült két vállra fektetnie az ádáz fenevadat :D

Kép

Kép

Kép
millye

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 13:18-kor.
szonce82

Ja, igen, holnap 16:00-tól lesz.
szonce82

Szilvi, nem láttalak titeket a műv.házban, pedig nagyon lestem mikor kijöttünk. Nem tudtatok menni, Boti még mindig gyengélkedik szegény?

Szonce, holnap nekem sajnos nem jó, megyünk ismét víkendezni. De ti menjetek ha tudtok, az Ili fogja tartani, én is hallottam róla, hogy lesz.

A mai nagyon tetszett nekünk, most nem volt olyan hőség és tömeg a teremben. Julcsi tisztára rácuppant a melletünk ülő már járni tudó kisfiúra, aztán meg sikongatott az énekek közben :lol:

Millye, érdemes néha majd ránézned a ringató honlapjára, mert folyamatosan indulnak új helyszínek országszerte. Hátha felétek is lesz egyszer. Meg most fog megjelenni könyv és cd a foglalkozások anyagával.

Szonce, voltatok ma is úszni? Milyen volt?

Kriszta, jövő héten sétálhatunk majd valamikor megint egyet. Esetleg most lehetne itt Kalászon, Szilvi és Szonce is csatlakozhatnának ha van kedvük. Mondjuk kedden?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Bogi fotó és Andris videó nagyon jó! :D

És tudatlan vagyok, milyen az a feles tej? :oops: Szilvi írta, hogy Boti azt kap.

Jó hétvégét mindenkinek, holnap már nem biztos, hogy jövök.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Krisztacsillag

Nekünk ugyanilyen pihenőszékünk van. :) Használjátok ki jól, mert mi pl. már 3 hete elő se vettük, Marci mióta forog, folyton kukacozik abban is. Félek tőle, hogy egy pillanat alatt kiesne. Viszont régen sokat használtuk, ha ettünk, mindig kivittük benne Marcit a konyhába, és nagyon jól elvolt vele.
jaspis

Zita:
Szia. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk menni, olyan jó lett volna összefutni, kíváncsi voltam nagyon Julcsira személyesen :-) .
A felestej csak annyi, hogy nem egyből adok neki "töményen" tejet, hanem fele víz fele tej. Hozzászoktatni a tejhez, meg ha valami allergia van az is kiderüljön.
Jó utazást nektek.

Szonce:
Nagyon mennék, de sajna még nem gyógyultunk meg teljesen és nem akarok picurka babákat meg senkit megfertőzni ezzel...:-(
Már kezdem unni ezt a betegséget, gondolom ti is ezt éltétek át.
Ha legközelebb is mész, akkor viszont nagyon szívesen csatlakozom, nincs messze Kalász ide.

Millye:
Szegény mackó, nem kímélte András...harapta kegyetlenül...

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szonce82 nekem sajnos messze van... :(

Zita978 köszi az ötletet!!! Köszi a dicséretet! Neked is jó hétvégét!

Silverlion igen és ez a férjem macija :shock: úgyhogy ezt a videót meg sem mutatom neki 8)

Kép

Kép

Kép
millye

-----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 13:18-kor.
szonce82

sziasztok,

ne haragudjatok, hogy így ismeretlenül betörök.....lenne egy kérdésem és bízom benne hogy valakinek van tapasztalata......

Most decemberben fogok szülni a Jánosban. Az foglalkoztat, hogy elég esélyes, hogy addigra már tombolni fog az infulenza járvány és ilyenkor nem engednek be senkit az anyukákhoz( tavaly az egyik ismerősünk is így járt, bár ő egy másik kórházban szült) Van valakinek tapsztalata vagy ötlete, hogy a szüléshez sem engedik be ilyenkor a kispapit és jelent-e valamit ha ő be van oltva és mondjuk a körzetitől kap róla igazolást....

Előre is köszi a segítséget!
Mindenkinek szép napot!
Rencsi

Kép
rencsi79

Szonce82 köszi! Majd vároma beszámolót a ringatóról!!!

Rencsi79 először is gratulálok a babához! Nekem van tapasztalatom mert pont influenzajárvány volt a kórházban amikor szülni mentem. Beengedték még a lányomat is... szerintem ez dokitól és szülésznőtöl is függ na meg talán attól is, hogy milyen napszak van... bár nem biztos... de éjszaka lazábbak az biztos... a szobatársaim nappal szültek és apás szülés volt szóval szerintem be fogják engedni a férjedet! Kinél fogsz szülni?

Kép

Kép

Kép
millye

-----
szonce82

Millye, Szonce:

köszönöm szépen a kedves fogadtatást!! :D :D :D :D Szívesen csatlakozok.
A dokim? az jó kérdés, mert lombikos a baba és eddig úgy voltam vele, hogy maradok annál, aki csinálta a beültetést. De ő egy másik klinikán van csütrötököt leszámítva, így ha nem "jókor" jön Domika, akkor kellene egy másik doki. Dr Varga Antalt ajánlották, ismeritek?
Milyen a véleményetek a János kórház szülészetéről? Október közepétől járni szeretnék a szülésfelkészítőre, ti voltatok, hogy tetszett?
Fogadtatok szülésznőt?
Még van 2,5 hónapom, de már kezdek izgulni.... :oops:

Kép
rencsi79

Rencsi79 örülünk neked!!! Dr Varga Antalt nem ismerem... Nekem jók a tapasztalataim a szülészettel kapcsolatban! A dokik rendesek a szülésznők lelkiismeretesek... én nem fogadtam szülésznőt, de szerintem mindegyik nagyon segítőkész és rendes! Nem jártam szülésfelkészítőre de van aki járt és jó szokott lenni!!! Ne izgulj! Bár ez mondjuk érthető, hogy izgulsz... de hidd el életed legszebb emléke lesz!!!

Kép

Kép

Kép
millye

Rencsi79

Üdv köztünk! :) A szülésfelkészítő hasznos volt, ha meg tudod oldani, szerintem érdemes rá járni. van róla jegyzet is, ha kéred, át tudom küldeni.

Szülésznőt ennyi idő alatt szerintem már nem fogsz tudni fogadni, eléggé gyorsan betelnek, mert havonta csak 5 szülést vállalhatnak. De emiatt ne aggódj, tényleg mindegyikről csak jót hallottam, én a sajátommal elégedett voltam.
jaspis

Jaspis,
köszi szépen, elküdhetem priviben az emailcímemet, a jegyzetek nagyon jól jönnének!!!

ha már nem tudok fogadni, akkor ahhoz kerülök, aki éppen dolgozik??? és ha elhúzodik a szülés akkor jön a következő műszak? hogy lehet 1ágyas szobába kerülni?

bocsánat a sok kérdésért, de olyan szuper, hogy ti mindent tudtok!!! :D :D :D

Kép
rencsi79

----
szonce82

rencsi79

Nem kaptam meg az e-mail címed, írj a jaspis kukac goreny pont hu címre, és válaszban elküldöm a jegyzetet.
jaspis

Rencsi79 úgy látom Szonce82 kimerítő választ adott minden kérdésedre :D Kérdezted, hogy ha elhúzódik a szülés akkor jön a következő műszak... nálam épp szülésznőváltás volt amikor bementem még az egyik tette rám a CTG-t és jött a másik... a lányomnál pedig elhúzódott reggelig a szülés és ott is átvett egy másik szülésznő, de a doki nem ment haza hanem végigcsinálta velem a szülést pedig ügyeletes volt.

Kép

Kép

Kép
millye

Sziasztok Lányok! Merre jártok? Kihalt a fórum a hétvége alatt.
szonce82

Mi balcsiztunk megint a hétvégén, tegnap szuper kirándulást tettünk a keszthelyi hegységben. Majd hozok képet, csak még nem töltöttem fel.

Akkor holnap egy közös séta? Mikor legyen? Én délután 2-3 körül gondoltam, de javasolhattok mást is. Van itt egy tök jó játszótér Kalászon, arra gondoltam ott talizhatnánk, ha Szilviék is jönnek, Boti tud kicsit játszizni is. Hm? Ki csatlakozna?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita, merre van a Játszótér? Autóval könnyebb odamenni vagy Hévvel? Én szerintem tudok csatlakozni.
szonce82

Tényleg megy valaki ma Kalászra Ringatóra?
szonce82

Sziasztok!

Mi Miskolcon voltunk a hétvégén, nagyon jól éreztük magunkat... Bogi 7 órákat aludt éjszakánként, nagyon büszke voltam rá, hogy hagyta az egész családod aludni… Belegondoltam, hogy a dédnagyi és Bogi között 87 év a korkülönbség… nem semmi! :)

Rencsi,
Üdv köztünk!!! Gratula a picurhoz!!!
Nekem volt választott szülésznőm, szerintem jó dolog. Például ctg-t ő csinálta mindig a szülőszobán, időpontra mentünk, személyesen hozzá, nem kellett várni és este is mehettünk, hogy a férjem is jöhessen.
Én mivel feküdnöm kellett nem tudtam a szülésfelkészítőre járni, ezért neki tettem fel a kérdéseimet… és amikor eljött a nagy nap, nagyon megnyugtató volt, hogy egy ismerős várt minket.... :)
Ha gondolod, megadom az én szülésznőm elérhetőségét, nekem is itt ajánlotta Szilvi és én azóta is hálás vagyok érte… igaz már nincs sok idő decemberig, de ha tényleg szeretnéd, egy próbát megér, hátha el tud még vállalni.

Millye,
nem tudtam megvenni az enciklopédiát, nem volt az üzletben, de megrendeltem neten, remélem megjön a héten.

Zita,
nekünk jónak tűnik a holnap délután… mi 2-3 körül szoktunk enni, utána tudunk elindulni… sajnos pontos időpontot csak holnap tudok.
Merre van a park? Megnézném neten, hogy találunk oda…

Jaspis,
egyelőre Bogi szereti a pihenőszéket… a konyhában különösen hasznos, mert miközben főzök, tudok vele beszélgetni vagy mi is „együtt” szoktunk vacsizni. :)

Szilvi,
hogy vagytok? Remélem már meggyógyultatok! Tudtok jönni holnap Kalászra?

Szonce,
de jó, találkozunk holnap!!!

Már olyan szívesen mennénk mi is a Ringatóra, de Bogi még nem tudná értékelni… helyette elmentünk ma is a thai masszázsra... szereti Bogi, szépen elszenderedek közben… még most is alszik…

Napsütéses szép napot mindenkinek!!!
krisztacsillag

Szonce82 én voltam hétvégén is... de nagy pangás volt az biztos... Valószínű mindenki csavargott a jó időben :D

Krisztacsillag örülök, hogy jól éreztétek magatokat hétvégén!!! Jó, hogy tudtál rendelni könyvet! majd írd meg, hogy melyiket rendelted meg és, hogy milyen!!!!

Kép

Kép

Kép
millye

A Béke sétány Szegfű utca felőli részén van a játszótér. Ha kocsival jöttök, a Szegfű utcán kell bejönni a régi szentendreiről, kb. 200 méter múlva balra van egy abc, pont ahol a Béke sétány kezdődik (jobbra meg egy aszfaltozatlan utca van, a Kossuth Lajos). Az abc-nél lehet parkolni, mögötte van a játszótér. Neten meg tudjátok nézni, ha kell még segítség, szóljatok. Hévtől szerintem kb. 10 perc séta. Akkor legyen 3 óra körül? Persze ha csak fél 4-re ér valaki, azt is megvárjuk :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 13:19-kor.
szonce82

Sziasztok.

Itt vagyok én is, szívesen megyek holnap sétálni, játszóra, szóval nekünk jó a 3 óra.
Megnéztem hol van, nincs messze innen Kápról sem.

szonce:
ma mennél ringatóra? Nekem van kedvem menni. Nagyon szeretem ezeket az órákat. :-)

rencsi:
Én is csak ajánlani tudom a szülésznőt, akit Kriszta említett, nagyon jó, tapasztalt szülésznő, a régi Margit kórházban dolgozott, míg meg nem szüntették, utána került át a Jánosba.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Szonce:
Ma fél 4től van ringató ugye?

Kép

Kép
silverlion

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 13:19-kor.
szonce82

Jaja, tudom hol van, megyünk persze.
Akkor jöttök? Talizunk, de jó!!!
Megnéztem a térképen, csak odatalálok már, nem tűnik bonyolultnak.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Megyünk:)
szonce82

Jó ringatózást! Mi asszem kihagyjuk, ma már volt program, úsztunk.

Szonce, szerintem Szentistvántelepen szállj le, a hév végébe szállj, az a Szent István utcánál tesz le. Arról jobbra lesz a Kovács Lajos utca, aztán balra a békesétány, azon végigjössz, meg fogod látni az elkerített játszit.

Akkor holnap 3 körül!

Ha gondoljátok, priviben elküldöm a számom.
Még valaki nem csatlakozik?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Szuper, akkor holnap talizunk!!!

Mi egész hétvégén és még ma is nagyon nyűglődünk az evéssel... Bogi állandóan bealszik, csak 80-100 miliket eszik... azt is étvágytalanul. De remélem holnapra realizálódik a helyzet és időben el tudunk indulni.
krisztacsillag

zita, biztos, ami biztos, küldd el priviben a számod, de odatalálunk.
szonce82

Oké, elküldtem.
Milyen volt a ringató?

Rakok pár képet a tegnapi túránkról :)

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978