Új privát üzeneted érkezett!

na hogy ne lógjunk ki a sorból...
engem is kerülget valami nátha féle, Zsófi meg fosizik. sose szokott, furcsa is volt. egyelőre normaflore-t kap.
ráadásul murphyt megint kanyúvasztanám.
mert mikor lesz ZSófinak hasmenése...
amikor már 2 napja rendesen eszik. hogy az a pici ami felemnt rá, gyorsan le is jöjjön. :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

betegeknek jobbulást.
enyhe idő, párás, nyálas... ez a legrosszabb.
délelőtt azért kimentünk sétálni egyet az esőben.
nagoyn jó idő volt, csak esett.

de halottam nyitnikéket, anyum meg mamám kertje tele van hóvirágokkal!!!
tavaly nőnapkor már itt voltak a gólyák is.
lehet, hogy Bibit, majd a gólya hozza???
Vendég

Anyany!

Somogy meg Baranya megyébe már megérkeztek az első gólyák.

Zsófinak gyors gyógyulást!!!!
bende

na akkor Bibi egy másik fuvarral jön majd!
:D:D:D:D:D
Vendég

Még valami a műkorcsolyához:

Nyanyó is nézte és minden jól sikerült ugrást megtapsolt. Viszont amikor elesett valaki, akkor kárörvendően azt mondta OPPÁ!
bende

bende!
én sem szeretem mindenféle cuccal tömni Zsófit.
de nekünk is volt, hogy kapta délelőtt a nurofent, akkor tudott enni.
meg kapta este és akkor tudott aludni. Zsófi jó alvó, ha nem alszik, akkor ott valami gond van.
mi is egyszerre növesztettük a fogacskákat minimum kettőt, de volt, hogy hatot is.
amikor nagyon nyűgös volt, a homeos vackok nem használtak, akkor maradt a nurofen.
remélem most is elég lesz a normaflore és nem kell más.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Szóval ma elmaradt a játszóházasdi! Na remélem majd jövő héten találunk olyan időpontot, ami sok mindenkinek jó lesz!

Leírom a hetünket, ami elég tragikus volt, aztán ha lesz időm még visszaolvasok. Hétfő este elkezdtem szédülni, és keddre már annyira szédültem, hogy fel sem tudtam kelni az ágyból, ki kellett hívni az orvost. Ő meg be akart küldeni a kórházba, de hát mondtam, hogy én nem hagyom itthon a Rékát! Végül kaptam egy injekciót, és megbeszéltük, hogy szerdán reggel menjek be a sürgősségire, ha nem múlik a szédülés. Szóval szerdán reggel 7-kor a sürgősségin kezdtünk, és lényegében az egész napot a kórházban, meg orvosnál töltöttük, végül úgy néz ki megvan, hogy miért szédültem, kaptam rá gyógyszert, ami miatt abba kellett hagyni a szoptatást! :cry: Kedden azért sírtam egész nap, mert egyáltalán nem tudtam Rékával foglalkozni, és hát milyen anyuka az, aki fel sem tud kelni! Egy anyukának nem szabadna betegnek lenni. Szerdán meg azért sírtam, mert abba kell hagyni a szoptatást. Persze tudom, hogy már Réka 15 hónapos, és ez már nem annyira fontos, csak most hogy ilyen hirtelen egyik napról a másikra, ez nagyon rosszul esett. Egyébként úgy tűnik engem jobban megviselt, mint Rékát. Viszont még azért aggódom, mert Réka nem hajlandó meginni semmiféle tápszert, tejitalt... Nem tudom, hogy így kap-e elég tejterméket!
Viszont minden rosszban van valami jó! Kiderült, hogy apa nagyon ügyes! Kedden egész nap Ő látta el Rékát, pelust cserélt (kakisat először), öltöztetett, etette, és elaltatta Rékát! Szóval nagyon jól vizsgázott! Mondjuk az elaltatás nagyon nehezen ment, szegény Manókánk nagyon sírt, de azért végül sikerült! Szerdán a mami volt a soros Réka vigyázásban, Ő is először vizsgázott, a pelusozás neki annyira nem ment jól. Tegnap viszont végre már újral tudtam Rékával lenni!
És akkor hogy teljes legyen a hét, szegényke tegnap este belázasodott! Még reggel is felment a láza, de most már úgy néz ki, lement, csak elég bágyadtka! Meg a hasán, és a mellkasán lettek pici piros kiütések, ez is lehet az oltás következménye? Vagy a lázé?

És van még egy kérdésem: Tejapasztás? Hogyan?

Szösz

KépKép
szosz

Matyinak így utólag, de nagyon boldog névnapot kívánunk!

Szösz

KépKép
szosz

szosz!
ha lehet, ne gyógyszeresen apassz.

én úgy csináltam, hogy egyre kevesebbet fejtem, nem fejtem ki teljesen, annyit csak, hogy ne feszüljön, és nehogy begyulladjon.
plusz hideg vizes borogatás amennyit csak lehet. hűvös vizes zuhany.
ha csomósodik, fejni ha már gáz van, azonnal doki.

ne aggódj. szerintem a kiütés a szuritól lesz. ha nem múlik, vidd el dokihoz.
és végülis mitől szédültél?

Rékának meg próbálgassátok. vannak édesek és kevésbé édes tápszerek. a mildibé édesebb. ZSófi szerette.
egyébként, ha kap elég tejterméket, meg mindenfélét és meg is eszi, nem lehet gond. de azért próbálgassátok.
ZSófi 6hónapos elmúlt, amikor már nem kapott tejet, és nekünk sem ment egyik pillanatról a másikra.
úgy volt a legjobb, hogy reggel, amikor még elég éhes meg szomjas is, kezébe nyomtam a cumisüveget és szépen megitta. aztán este is próbálkoztunk. volt hogy megitta, volt hogy nem.
aztán rendeződött.
tejpép? az is jó.
Vendég

Csak gyors bejelentkezés, temérdek dolgom van, este jövök majd, apa úgyis sportolni megy.

Szösz, szegénykém, nagyon rossz lehetett nektek. :( De a lényeg, hogy megvan, mi a baj és orvosolni lehet. Elhiszem, hogy így hirtelen nehéz a szopit abbahagyni, de Rékának most sokkal fontosabb, hogy Anyuci egészséges legyen.
Én anno Lilinél úgy apasztottam el, hogy mindig egyre kevesebbet fejtem, szépen fokozatosan. Meg szedtem mellette homeos bogyót, urtica urens 30-as, még van is belőle pár szem (Natinál sajna nem volt rá szükség), nagyon szívesen elviszem Neked a hétvégén.

A kütések pedig lehetnek az oltás mellékhatásai, én a múlt héten jól utánaolvastam. Natinak nem voltak kiütései, a láz is 2 napig tartott, első nap nagyon magas, második nap 38 körül.

Betegeskedőknek jobbulást!

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Na, visszaolvastam!

Én is szeretem a korcsolyát nézni, de idén valahogy teljesen kimaradt. Na majd azért a gálát megnézem.

Többi betegnek is jobbulást!

Beze: Biztos tetszik majd Lexinek a Kolpingban, mi tavaly voltunk, Réka akkor még csak 3,5 hónapos volt. Most már biztos Ő is jobban élvezné. De lehet, hogy idén megint oda megyünk. Nekünk is van még üdülési csekk.

Tünci: Sogórnőd minősíthetetlen! És nagyon szép a rugi! Csinos lesz benne Bátor baba!

Lara: Én is már alig várom, hogy vihessem Rékát valami tánc-tanulásra! De persze, majd Ő dönti el, hogy szeretné vagy nem.

Anyany: Valami középfülben levő egyensúlyzavar, amit felfokozott a 15 hónapos kialvatlanság.

Szösz

KépKép
szosz

Nem akartam nagyon részletezni, de azt azért mégis leírom, hogy az egészségügy szerdán is szépen levizsgázott! Reggel 7-től, délután egyig a rendelőintézetben voltunk, többféle orvos is látott, többféle vizsgálaton is keresztül mentem, végül 1-kor adtak egy időpontot április közepére MR vizsgálatra, és elküldtek, hogy nem találtak semmi problémát. Na most ezzel természetesen nem szűnt meg a problémám, hogy szédülök, és a férjem nem tud minden héten itthon maradni napokig, amíg nem múlik el a szédülésem, szóval nagyon kétségbeesetten hagytuk el a kórház területét. Végül délután szerencsére találtunk egy jónevű neurológus doktort, akinek pont aznap volt magánrendelése, ahova szerencsére be is fértünk, és Ő kb. 15 perc alatt felállította a diagnózist, amit a rendelőintézetben 5 óra alatt nem tudtak! Hozzáteszem a rendelőintézetben nem találkoztam nálam idősebb orvossal! Csak az a tragédia ebben, hogy akinek nincs pénze elmenni magánrendelésre, és nincs szerencséje, és nem találják meg a problémáját az "ingyenes" ellátáson, akkor azzal mi van?

Szösz

KépKép
szosz

hú,szosz,ez elég nagy baj..sajnálom,h nem csak a vérnyomás miatt volt,még jó,h utánajártatok.sajnálom a szopit is,h pont emiatt kell abbahagyni.tejapasztást én is úgy mondanám,mint any,de én a hideg borogatással csínján bánnék,nehogy a szövet meghűljön+szoros melltartó.
hogyan vizsgáltak egyébként?papámmal sok ilyet csináltunk,de mindig csak az mr adott pontos válaszokat,arra mindenképp menjetek el.azért érdekes az a diagnózis,amit mondtak,h középfülben lévő egyensúlyzavar,mert az máshol nem is lehet(pontosabban a belsőfül),hisz ott van a három félkörös ívjárat,meg még vmik,ami az egyensúlyszerv.
de az biztos,h mindenhol "tejelni" kell,különben felfordulhatunk...ezért lenne nagy szükség a magán biztosítókra,mert brutál pénzt fizetünk havonta a semmire,illetve dehogy semmire,sokmillió ember ellátását fizetjük,csak nem a magunként.

KépKépKép
tünci28

Tünci: Az orvosi diagnózis nem szó szerint ez volt, amit írtam, csak én így értelmeztem. :oops:

Szösz

KépKép
szosz

Sziasztok!

Majd jövök még, Szösz, jól írták a többiek, hogy csináld az apasztást, de azt tudnod kel, hogy a hideg vizes borogatás gyorsabb, nekem a védőnő ezt ajánlotta, csomók esetén is jó. Szegénykém, nagyon sajnálom, küldöm a gyógypuszikat mindkettőtöknek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

szösz!
ez nem semmi!
gondolom nem csak a gyógyszer miatt nem szoptathatsz. amúgy is vékony vagy, szerintem ez a 15 hónap nagoyn nagyon szép teljesítmény! vitamint szedsz valamit?
a kialvatlanság fura dolgokra képes...

na voltunk dokinál, miután ma délutánra már 15pelus legalább elment a hasmenéssel, plusz se enni se inni.
valami vírus a ludas a dologban.
párom elment valami kanalas hasfogóért, mert a smectát nem tudom beleönteni. nem hajalndó. kaptunk kakis dobozkát is. vinni kell majd belőle az antszhez holnap reggel.
Vendég

Kivagyok, megyek aludni.

Betti
Kép
betti0412

nah. gyerek alszik. hogy pizsama rajta van e még, nem tudom, tegnap is levette. majd kiveszem és ráadom. fel sem ébred.
kanalas hasfogót bevette, azt mondtam, vitamin, plusz azt is beadtam neki. a teájába csempésztem a normafloret.
délután és vacsira csak ropit és sós kekszet evett. de a pelusos vödrünk tele lett. de megivott kb 4deci folyadékot is ma.
de azért este még figyelem.
sírva pelenkázunk és sírva fürödtünk, mert a kaki kicsípte a fenekét.
majdnem én is sírtam...
asszem ezt is jelenti anyának lenni. mindig megvisel,ha Zsófi beteg. nem nagyon beteg, de akkor is összeszorul a szívem. ha fáj neki, valahol, akkor nagoyn kétségbe tudok ám esni...
Vendég

Anyany: Jobbulást kívánok Nektek! Azt hiszem, a drogériákban (van ott Müller?) lehet kapni valami Hipp hasfogó répalevet főként direkt babáknak. Teljesen természetes, szerintem egy próbát megérne, ha találtok. De a sima répa is nagyon jó!
Én is pont láttam a tv-ben, hogy megérkeztek a gólyák! :lol:

Szosz: A kiütés meg a láz simán lehet a szuritól. Szinte egy ismerősöm sem úszta meg ezek nélkül. (Mi igen, csak egy hányás volt, meg pár napig néha öklendezés)
P. egy évesen döntött úgy, hogy nem szopik tovább, és az ekcémája miatt nem kaphat tejterméket. Addig nem kapott pótlást, azóta sem issza meg cumisüvegből. Mi úgy adjuk a tápit, hogy azt keverjük bele az ennivalójába. Vagy Sinlaccal eszi. Most hallottam egy tippet, hogy kakaónak sok baba szereti, ezt fogom kipróbálni. Persze nem az instanttal, hanem hagyományos jófajta kakaóval, barna cukorral.
A te problémáddal mit lehet kezdeni? Többet aludni, meg vitamin? Vagy van valami speciális gyógymód?
Van valami homeopátiás tejapasztó is, sok ismerősöm dícsérte. Sajnos a nevét nem tudom, de a patikában tudnak segíteni biztosan.

Tünci: Pont most olvastam a kismamában, hogy van két nagyon jó magánkórház itt pesten, és szinte csak külföldiek szülnek náluk, mivel a külföldi biztosítók fizetik legalább egy részét. Ez olyan igazságtalan, hogy mi meg csak fizetünk, aztán ha minőségi ellátást szeretnénk, még egyszer fizetünk a magánorvosnál. És persze elsősorban az jár magánorvoshoz, aki dolgozik (és aki tb-t is fizet), mert egyrészt annak van rá pénze, másrészt nincs ideje, és lehetősége a munka mellett a lehetetlen időpontokban órákat ülni a rendelőben.

Kép

Kép
nikuc

Jut eszembe: Tudtok valami nagyon jó gyerek bőrgyógyászt? Petinek mindig kijön az ekcémája, már mindenfélét próbálgattunk, és nem tudjuk, hogy mitől, és egyáltalán érdemes-e diétáztatni.
A gyerekorvosunk szerint 2 éves korig nem érdemes allergiavizsgálatra menni, de egy jó bőrgyógyász megnézhetné, hátha más véleményen van, vagy más terápiát javasol.

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Hú, Any, ez nem hangzik túl jól, szegény Zsófi. :( Gyógypuszi-hegyek neki! Milyen kanalas hasfogót kaptatok? Lilinél valami bitumenes folyadék vált be, ő sem bírta a smectát (bár a férjem se tudta meginni).

Szóval, nagyon jó volt Visegrádon. Egy vadiúj szállodában voltunk, még nincs egy éves, nagyon modern volt, tágas szobát kaptunk, a Lányok tök jól elvoltak ott is. A medencék nem túl nagyok, a gyerekmedence pl. egy kb. 2,5 m átmérőjű kör, amiben Natinak leért a lába, nagyon élvezte. Volt még egy "úszómedence" is, ez sem nagy, meg egy meleg vizes, Lili meg szinte végig abban volt. Nagyon jót tett neki az ovis úszás, régebben félt a víztől szinte, most meg végig ugrándozott, siklott meg a víz alatt volt. Natinak is tetszett a pancsi, kipróbáltuk a karúszót is vele, de a beülős úszógumi meg a kisautó jobban tetszett neki. Volt egy sószoba is , azt is kipróbáltuk. Nem voltak sokan, egyik délelőtt csak mi voltunk a fürdőrészen, meg más gyerekes család nem is volt rajtunk kívül, így a gyerekmedence csak a miénk volt végig. Az étteremben is nagyon kedvesek voltak, mindig hozták az etetőszéket, ahogy megláttak minket. Egyik délután felmentünk a fellegvárba, de 4-kor bezárták az orrunk előtt, mondjuk nem hiszem, hogy lett volna kedvünk kifizetni 1500 ft/fő belépőjegyet, meg még 750-et Lilinek. Szerintem ez brutálisan drága. :roll: :oops: Kívülről azért megnézhettük. Amúgy Visegrád tök kihalt volt, még egy cukrászdát sem találtunk... Tegnap aztán kijelentkezés után Esztergomba mentünk, megnéztük a Bazilikát kívül-belül, aztán lesétáltunk a Mária Valéria hídhoz, átsétáltunk a "határon", meg játszótereztünk egyet.
Nati szerencsére csak első nap volt rosszabbul, estére belázasodott, meg nehezen aludt el, de aztán másnap még csak hőemelkedése se lett szerencsére. Nagyon jó volt kikapcsolódni kicsit, férjemen lehetett észrevenni a legjobban, tisztára kisimult, egyfolytában poénkodott, nagyon sokat nevettünk.

Kép
Kép
katinka31

Köszönöm az érdeklődéseteket, sógornőm sokkal jobban van, annyira, hogy holnap haza is mehetnek. :D Ma este kapja az utolsó adag antibigyót, vasárnap már próbálkozhatnak a szopival. Ma beszéltünk vele, most már a réginek tűnt a hangja, nem volt erőtlen. De nagyon durvát mesélt, az őt kezelő egyik orvosnő férje a hétvégén ugyanilyen kétoldali tüdőgyulladásban meghalt. :shock:

Szösz, hihetetlen, amit írtál a rendelőintézetről, tényleg csak akkor kap rendes ellátást az ember, ha fizet. :roll:

Bende, Niki nagyon édes lehetett, ahogy kommentálta a műkorcsolyát. 8) Most én is elmaradtam a koriról, egyedül Plushenko kűrjét láttam.

Kriszti, nem semmi összegeket kérnek el egy gyerek gyógyításáért. :? De a lényeg, hogy Lottika lába rendbe jöjjön.

Tünci, sógornődhöz inkább no comment. :evil: Nagyon édes Bátorka rugija. :)

Ancsi, csak még a konyhához, ha még aktuális. Gáz főzőlapnál szerintem praktikus, ha egykezes gyújtású, nem kell külön gombot nyomni a szikrához. Sütőnél szerintem sem feltétlenül lehet kihasználni a 8 funkciót, az én szakács-cukrász férjem vígan elvan a mi 5 funkciónkkal, a légkeverés az kell szerintem, az tényleg praktikus. Amúgy nekünk Ardo van, ezt anno nagyon jó áron megkaptuk, az elszívónk meg teleszkópos, Teka, ezt Tünci mhelyén fogtuk ki akciósan. :wink:

Nikuc, üdv itt! :D Bőrgyógyász témában nem tudok segíteni, nekünk egyelőre még nem volt rá szükség szerencsére.

Próbálok még képeket kicsinyíteni és még ma ideérni velük.

Jó éjt,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Kép Fő a biztonság

Kép Kis úszóbajnoknő

Kép Vacsi

Kép Natival a gyerekmedencében

Kép
Kép
katinka31

Jó reggelt!

Minden kis és nagy betegeskedőnek jobbulást,most már csak lesz vmi tavaszféle és kikecmergünk belőle!!Gyógymanóhegyek!!!!!

Any,bizony ez is az anyaság..az én szememben minden anyuci egy hős,aki nem sír a babájával együtt,ha az beteg...amikor hív a barátnőm és mondja, h épp mik a hírek ..szóval le a kalappal előttetek.

Katinka,nahát mégis nevet Lili a képeken!Csudaszépek vagytok!Még olvasni is jó volt az élményeket,olyan jó lenne,ha nyáron el tudnánk menni valahová,már évek óta tervezzük,de v pénz nincs,v idő,v kedv..

Nikuc,én bőrgyógyit tudok ajánlani,én is ekcémás és már mindent kipróbltam,mire a csajszihoz jutottam,ránézett felírt egy kencét és végre használt, szinte rögtön.
http://jobbeletert.shp.hu/hpc/web.php?a ... 73Tv53MvEc
nekem műtétet is csinált,az mondjuk drága,de meg voltam elégedve.a sima vizsg.nem drága és tényleg jó a csajszi.

Lara,én nem tudok tenni babaszobaképet ,,mert inkább az csak egy szoba egyelőre,remélem majd ha megszületik tudom dekorálni,de még mindig kicsit lomtár jellegű.De pocakfotót csinálok vmelyik nap.De nem nőtt semmit,most is 100-103 között a pocak.Talán a formája másabb.

Bende,volt az a piruett,az amerikai-ázsiai csajszi csinálta.Volt néhnáy nagyon szép,többször megnéztem az ismétléseket..azért nem semmi csjok.Nekem a forgások olyan egyformák voltak, ezért utánanéztem.Kérem szépen azon múlik,h a korcs belső v külső éléről indulnak és melyikre érkeznek és melyik láb..Nahát,ezt sem tudtam! :roll: :oops:

KépKépKép
tünci28

Tünci, azt én sem ismerem fel, mikor mit ugrik, azért jó a kommentátor, hogy megmondja, hogy épp mit is láttunk. A kanadai csajnak örültem, hogy harmadik lett, ilyen lelkiállapotban, szuper teljesítmény volt tőle.

Szegeden jelentem ömlik az eső, mintha öntenék, nagyon kell, a földeken állnak a kisebb-nagyobb tavak. Meg jön a Tisza is. Emlékszem anno mennyi homokzsákot megpakoltunk, éjjel-nappal, merthogy pl az én ágyam a földszinten a gát mögötti Tisza vízszintje alatt volt. Két héten keresztül dolgoztunk váltásban, nagyon félelmetes a víz, mikor átszivárog a gáton. De sajnos még több esőt mondd a jövő hétre, meg hideget is, úgyhogy tavaszt a jácint jelzi az ablakomban, amit múlt héten kaptam és most nyílt ki. Szegény azóta sem látott napot.

Jobbulást a betegeskedőknek!

Szosz, ez bizony így van, ha gondod van, legjobb magánhoz menni. Páromnak kellene most egy ortopéd szakorvos, de megmondom őszintén egy itteni magánklinika orvosa volt az első, amit megnéztem, mert sima rendelésre talán júniusra ha van időpontod, a fájdalom meg most van, tehát fizetünk. Meg azért is, hogy lehetőleg olyan diagnózis legyen felállítva, ami még helyes is valamennyire.

Délután megyek a szülésznőhöz, a klinikára, kicsit dumcsizunk még. 20 nap alá fogytam. Meg 9 kiló fölé. :D

Betti
Kép
betti0412

Tegnap délután nem is tudom mennyi üzletben jártunk, hogy vegyünk egy papucsot nekem, olyat, ami nem szobapapucs, amit be lehet vinni a szüléshez, ahol ha ráfolyik valami, csak letörölöm. Van lábujközös papucsom, csak az zoknival egész érdekest mutatna....
Gondoljátok, hogy van télen papucs Szegeden? Sima, egyszerű papucs. Nincs.
Úgyhogy ma belőttem a piacot, de reggel láttam, hogy ömlik az eső, így nem volt kedvem kimenni.

Böllér-pálinka fesztivál van most Szegeden, tök jó programokkal, tegnap kinéztünk, de 7-kor már csuktak be. Szakadó esőben senki nem volt, szerintem ma sem lesz. Két sonkát azért vettünk itthonra. :D

Betti
Kép
betti0412

És tegnap az egyik standon láttam a Szilárdot a Vacsoracsatából! :D
Micsoda élményeim vannak igaz-e?

Betti
Kép
betti0412

megyünk ügyeletre. Zsófi hányni kezdett és lázas. a hasmenés mellé persze.
visszük a kakisdobozt is antszhez.
Vendég

Any, kitartás. Zsófinak pedig gyors gyógyulást kívánok!

Betti
Kép
betti0412

Zsófinak gyors gyógyulást kívánok!!!

Betti Szilárd a szakács a Hal a tortán-ban van nem? :roll: :lol:

Tünci nem tudom emlékszel-e Ágicára,aki rajtam keresztül
jött a másik topicba.Hát ő is babás lett majdnem 3 év elteltével,de sikerült nekik. :lol: VÉGREEE!!!!

Kép
Kép
szintus

Sziasztok!

Zsófinak jobbulást, küldöm a gyógypuszikat, any, majd jelentkezz!

Betti, én ilyenkor már 15-nél jártam, rólad minden le fog menni szülés után, nagyon ügyi vagy!!! :D

Katinka, gyönyörűek a lányaid! :D Örülök, hogy jól éreztétek magatokat. :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Képzeljétek, kezd látszani az ég! Mire lemegy a nap!

Szintus, lehet, hogy a másik műsorban van....nem tudom.

Voltam a klinikán, jót beszélgettünk a szülésznővel, elmondtam neki, hogy mit is, hogyan gondolok, támogató volt.

Betti
Kép
betti0412

voltunk ügyeleten, azt mondták, nem rota.
hurrá!
szarul van a kicsikém, aludt 20 percet a kocsiban, aztán nagy nehezen most újra. de már sírt a fáradtságtól...
kapott b6szurit a hányásra, meg adjuk neki a hasfogót meg a normafloret, meg a nurofent.

betti!
szegeden ha kell ha nem, mindig van valami fesztivál. és tök jó, mert rengeteg az ember. ha végigmentünk a múltkor a kárász utcán, még mindig találkozunk egy csomó imerőssel.
itt fehérváron, volt hogy egy vasárnap dálután a sétálón velem együtt összesen kb 5 ember lézengett...
Vendég

Sziasztok!

Én is beteg vagyok, szerintem apa hozta, ő a múlt héten volt beteg. Tegnap már elég taknyos voltlam, hasmenés, hányinger, fáj a hasam, nagyon gyenge voltam, már kicsit összeszedtem magam. Úgy látszik, most valami ilyen nyavaja van. Remélem Dorka nem kapja el tőlünk, már jó régen volt beteg, nem szeretném, hogy az legyen...

Any: jobbulást Zsófinak, remélem hamar rendbe jön.
Gyógypuszik mennek! Hú, hányás is, hasmenés is, remélem nem rota, vagy valami ilyen csúnyaság.
Az a hipp-es akármi ORS 200 névre hallgat, de nem tudom Zsófi megissza-e. Dorkával nem sikerült megitatni régebben.

tünci: nagyon szép az overál amit vettél. Igazi kisfiús, és milyen szép lesz majd benne Bátor baba. A sógornőd és a többiek, hát minősíthetetlen. Mit is tud a várandósságról, babáról, szülésről, akinek nincsen, nem is volt babája.....ÁÁÁÁ, próbáld meg sem hallani őket, jó???? És Bátor baba pedig okos, és nagyon ügyes kisfiú,és tudja Ő, hogy neki még a meleg albérletében a helye! Boldog névnapot kívánok neki! És nagy puszi neki, nektek! :)
Mennyit kér egy vizsgálatért ez a bőrdoki?

szosz: nehéz héten vagytok keresztül akkor. Remélem hamar rendbejössz. Ijesztő ez a betegség....Sajnálom a szopit, biztos nagyon rossz, hogy így egyik napról a másikra kell abbahagyni, de muszáj, hogy egészséges legyél. Apa ügyes, hogy jól vizsgázott a baba rendezéséből. Látod, ügyesek ezek az apák, ha muszáj nekik. Enyém apa is tegnap rendes volt, eléggé kifeküdtem délután, és rendezgette, fürdette Dorkát. Jólesett nagyon.
Egészségügy.....:twisted: :twisted: ez a borzasztó, hogy hiába fizet az ember, magánba kell mennie mindenhova. Akkor meg minek, kinek fizetjük a tb-t? Mi meg apósommal vagyunk úgy, hogy már a 3. orvosnál volt, olyan bőrbaja van, hogy a lábán már kint van a húsa, és már nem tudom hányadik gyógyszert szedi, meg krémmel keni, és nem javul. Mi is tök aggódunk, hova kéne vinni már....

katinka: tök jók a képek, szépek vagytok nagyon, a kedvencem ahol Lili ölében van Nati, hát el kell olvadni tőlük. :) Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, és annak is, hogy a sógornőd már jobban van, remélem hamar már szopizhat is a manócska.
Kösz a sütő tippet, pont rátok gondoltam, hogy a te férjed szakmabeli, mármint, hogy ti milyet használhattok? Akkor nem hajtok a 8 funkciós sütőre. :D:D:D

betti: 9 kiló???????? Mi az????? Én majdnem dupla ennyit híztam mire beértem szülni. Persze az utolsó 8-9 az utcsó 1-2 hétben ment fel. Fele víz, fele meg a sok fagyi. :) :) De szerencsére már lement rólam. :) Mondjuk jól esett, hogy a dokim sosem tette szóvá, hogy milyen sokat híztam. Csak azt, mikor lefogytam, hogy milyen csini lettem megint. :) Az tuti, hogy a következő babámnál majd nagyon megpróbálok odafigyelni. :)

kriszta: sajnálom Lottit, hogy műteni kell. A doki meg egy tapló. Nem semmi, hogy előre megmondja a tarifát. Remélem azért legalább szakmailag megbízható, normális.

bende: nyanyó nagyon édi a hordozóban. Kicsit már kicsi neki, látom. :) És milyen édin kunkorodik a haja már. :)

KépKép
ancsi_pancsi

Ancsi, neked is küldöm a gyógypuszikat, mielőbbi gyors gyógyulást kívánok, remélem, Dorka nem kapja el.
Egy kicsit nekem is fáj a torkom. :roll:

Betti, sikerült mindent tisztáznod a szülésznővel? Támogatott abban, amit szeretnél?

Zsófinak is mennek a gyógypuszik továbbra is, neki is gyors javulást kívánok!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Beze, igen, alapvetően ő is ez a gyengéd szülés szemlélet és mondta, hogy a dokim is, egyáltalán nem a beleavatkozós fajta, hagyja a dolgokat menni, amíg nincs szükség beavatkozásra természetesen.
Nyilván én is úgy gondoltam, ha valami veszély van, csináljanak, amit akarnak, de amíg nincs, ne cseszegessenek. Nincs oxitocin, nincs hasbakönyöklés stb.
Elméletileg. Aztán majd beszámolok milyen volt.

Any, remélem hamar rendbe jöttök majd.

Kiolvastam most a Katedrálist, mert már vissza kell holnap vinnem a könyvtárba, marhára jó könyv volt, tényleg rég olvastam ilyen izgalmasat, meg Ken Folletet is, a folytatást nem tudom bevállaljam-e? Van-e még annyi időm? :D

Betti
Kép
betti0412

Betti, ennek nagyon örülök, remélem, valóra is váltják, amiről szó volt. :D Drukkolok!!!
A katedrális szerintem is nagyon jó, régen olvastam, lehet, hogy neki kellene állnom? :P

Tünci drága, ne haragudj, elfelejtettem a cafeteriara válaszolni, mi eg-pénztárra és üdülésire kértük.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Sziasztok!

Any, örülök, hogy nem rota, bevallom őszintén, nagyon gyanús volt, Liliéhez hasonló tünetek, aggódtam Zsófiért. Őt is kegyetlenül kiütötte 4 évesen, hát még pici Zsófit. Akkor azért remélem már javulgat a Kisasszony, mennek továbbra is a gyógypuszik. Nekünk írtak fel anno magneB6 folyadékot is, a hányásra.

Betti, örülök, hogy jól sikerült a találka a védőnővel, őszinte szívemből kívánom, hogy olyan szülésed legyen, amilyet elképzelsz magadnak.
Katedrális folytatásának szerintem nyugodtan állj még neki, ugyanolyan izgi, mint az első, szerintem hamar kiolvasod. :wink:

Ancsi, gyógypuszik akkor Neked is, gyógyulgass szépen. :) Azért nem akartalak ám lebeszélni a 8 funkciós sütőről, tudom, hogy Te egy kis konyhatündér vagy. :wink:

Tünci, Bátor babának nagy pussz a pocakodra névnapja alkalmából! :D

Beze, szép az új vonalzótok! :) Hogy vagytok mostanában? Nem nagyon írtál magatokról, alvás hogy megy Lexinek?

Megyek vasalni, kaptam hozzá Anyutól egy filmet, Jane Austin élete, kíváncsi vagyok. Ja, az új vasalóm nagyon szupi, tök gyorsan lehet vele vasalni és szuperkönnyű. Legalább valami jó is van a vasalásban. :P

Jó éjt!

Kép
Kép
katinka31

szerencsére nem rota. én is megkönnyebbültem.
de azért odafigyelünk. a hippes ors-t fel sem bontottam, nem akarom kanalanként elrőszakolni.
főztem répát, általában nagyon szereti, meg kicsit hasfogó is, hát 3-4 karikát megevett. banánból kettőt. meg egy marék ropit...
nagyon gebe lesz a végén...
de inni iszik, a gyógyszert meg bele erőszakolom. láza még van, meg kapott daedalon kúpot is, hasfogóval csak nem jön ki egyből...

katinka!
nekem is kell majd vasalni. de még egy adag ruha szárad, úgyhogy majd holnap.

ma a fertőtlenítés és nagytakarítás volt a soros. lemostam mindent, domestosos vízzel, csempéket, ajtókat, fel is mostam, mosogatót, wc-t fürdőszobát, sarkokat. szőnyeget is súrolni kellett, ZSófi reggel jól végighányta...
de amúgy nincsen nagyon rosszul, iszik sokat, szaladgál, mesét nézett, pihent. és egy picit huncutnak lenni is volt ereje.
Vendég

hugom nagyon nagyon fél.
jövő vasárnapra van kiírva, makón szül. szerintem arrafelé elég gáz a helyzet...
mondtam, jöjjön át ide. :D
mellbimbó stimulációt próbálnak ki, ha nem indul meg addig a szülés.
meg van egy doki, aki nagyon durván vizsgál, állítólag nem egy anyuka jött ki sírva a vizsgálat után.
kérdezte, hogy lehetne, hogy magától meginduljon.
mondtam, hogy szexeljenek. más nem jutott az eszembe...
Vendég

Katinka: Nagyon szép lányaid vannak! Jó lehetett a szálloda, a képeken látszik, hogy a lányok nagyon jól érezték magukat! Mi is tervezünk egy pár napos kikapcsolódást, majd utána is nézek egy kicsit.

Tünci: Köszönöm a bőrgyógyászt! Szerencsére van jó elocomos krémünk az arcára, attól elmúlik szépen minden, de én nem szeretném sztreoiddal kenegetni. Hátha a dokinak lesz jobb ötlete is.

Betti: Én is néztem, hogy jövő héten is ilyen ocsmány idő lesz, pedig úgy örültem, hogy már itt a tavasz. Pont most hallottam erről a fesztiválról, kár, hogy az eső tönkretette, mert egyébként nagyon jó ötlet! Már voltunk halászléfesztiválon tavaly előtt. Vettünk is jó fűszerpaprikát. Én a halászlevet egyébként nem eszem meg.
A 9 kiló az tuti jó! Én még a felénél sem járok, és máris 2-3-nál tartok. 9 simán eltűnik utána!
Te Szegeden szülsz? Két ismerősöm szült ott. Egynek nagyon pozitív emlékei vannak (kivéve, hogy semmit nem segítettek a szopiban, és besárgult a kisfia), a másiknak nagyon rossz élményei voltak. Szerintem orvosfüggő erősen, ahogy mindenhol máshol. Szorítok, hogy neked nagyon pozitív legyen a véleményed.

Any: Nektek gyors jobbulást kívnánok! Szegénykék olyan elesettek ilyenkor. :(
Mi kértük a rotaoltást, ahol laktunk, ott erősen ajánlott volt, sőt a bejelentett lakosoknak az önkormányzat fizette (nekünk sajna így nem). Nem tudom, meddig véd, de engem megnyugtat. Mondjuk annyi ilyen hányós-hasmenős vírus van... ha azt nem kapja el, kap másikat.
Sajnálom a Húgodat! Semmi jó kórház nem volt ott a környéken? Borzasztó, hogy egyes helyeken mennyire nincs lehetőség normálisan szülni. :( Vagy legalább kicsit emberségesebb körülmények között. Az összebújás tényleg jó a szülésindításra. Mi még elég aktívak voltunk, amíg ki nem derült, hogy 1 ujjnyi lett a méhszájam a 37. hétre, és ki kellett húznom még kettőt. :lol: Mire bementünk a császárra, azt mondta a doki, hogy már 1,5 ujjnyi voltam, és pár napon belül szültem volna. Viccelődött is, hogy a fiam majdnem kiesett fenékkel. Pedig semmit nem éreztem, még egy keményedést sem. :lol: Több ismerősöm is beszámolt róla, hogy sikerült beindítaniuk a szülést ezzel a tecnikával. :lol:

Ancsi: Lehet, hogy itt neten is terjed? Neked is mielőbbi jobbulást!

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!

Zsófinak továbbra is mennek a gyógypuszik! Hallottam bábakoktélról is, állítólag az is jó, de sajna nem tudom, mi van benne...

Katinka, köszönöm a dicséretet és a kérdést, kicsit elkenődtem, mert még mindig nem akar jönni a kistesó. Viszont jövő pénteken már nem szoptatok este sem, (csapunk egy romantikus vacsit borral :)) úgy veszem észre, hogy Lexinek már nem hiányzik, jól meglenne nélküle, már nem is szopik annyit, és nem alszik el rögtön utána. A banános tápi ízlik neki.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Any, nem tesz jót, ha hugid ennyire fél, próbáljon meg kicsit pozitívan gondolni a dolgokra. Ha fél tiszta görcs lesz, meg ideg. Jó nem azt mondom, hogy bennem sincs egy kis aggódás, de nem nevezném félelemnek.
Fene megeszi, ha a többi nő után nem bírom végigcsinálni.

Szülésznőm mondta, hogyha túllépem, a doki akkor vizsgál meg és próbálja a burkot lefejteni picit, hogy meginduljon. Meg volt most valami fejtágítás, egyáltalán nem adnak már pótlást két napig, kint van veled 24 órában a baba és szoptatnod kell ezerrel, hogy induljon a tej. Ha két nap után végképp nem megy, akkor van pótlás, de addig nincs.
A köldökzsinórt, amíg pulzál nem vágja el, és ott a szülőszobán már rögtön cicire próbálja tenni majd. Nem szükséges végig feküdni, csak a ctg alatt majd.
Ezek nekem pozitív dolgok, remélem így is lesz, nem akarok már rosszra gondolni sem.
Ha én félek, mit érezhet a kisfiam szegény, akinek sokkal nagyobb stressz lehet a szülés.

Betti
Kép
betti0412

betti!
host az a legnagyobb problémája, hogy ma ügyeletes a dokija, és ha nem ma szül, akkor másik doki fogja vizsgálni.
női dokija van.
mondtam, hogy a szülésre úgyis behívják az övét, és ott már mindegy lesz csak legyen túl az egész szülési cécón.

amúgy elvileg itt is így van. van akinek minden megy mint a karikacsapás, van akinek nem. nekünk nem ment. Makón annyiból jobb a helyzet, hogy 5 napot vannak bent, ha sárgul a baba, akkor többet.
nekünk is ez kellett volna. a 3 nap kevés volt.
pótlás tekintetében pedig cukros vízzel itatják a babákat az első perctől kezdve. rendes pótlást nem is kaptunk, pedig az kellett volna.
Vendég

Any, nálunk is úgy van, hogy bemész a klinikára és a ott ügyeletes doki megvizsgál. Eldönti, szülés-e vagy sem, és hogy hol tartasz. Ő az, aki szól a választott orvosnak, mert ő még a műtőben is el tudja érni, engem kifejezetten megkért a doki, hogy ne hívjam, mert az ügyeletes fog neki szólni. Persze, ha baj van, szóljak rögtön.

A szülésznő viszont azt mondta, hogy tök mindegy mikor, ha éjjel jön rám valami, inkább hívjam fel és kérdezzem, úgyis azt fogja mondani, menjek be.

Szóval szerintem elkerülhetetlen, hogy megvizsgáljon idegen, dehát ez van.
Nekem anno az éjjeli tágító pálcikákat az ügyeletes doki cserélte ki, kettő volt bent és 8-at erőltettek fel a zárt méhszájra, nagy élmény volt, közben meg kiabált, hogy engedjem már el magam, mert sehova sem haladunk. :roll: Mintha olyan nagyon jó lett volna az az érzés, hogy kötőtűvel szurkálnak fel, elveszik a gyerekem én meg lazítsak az asztalon.

Betti
Kép
betti0412

betti!
én ezt először a vetéléssel megúsztam. elment magától,persze a küret megvolt, mert nagyon véreztem. meg a szülési fájások, mert a háziorvos nem hitte el, hogy a baba ment el, hanem azt hitte, mensis görcsök. nem is küldött nőgyógyhoz, pedig megúsztam volna a durva fájásokat. ennyiből már egy kicsit felkészült voltam.

talán neked is gyorsabban fog menni a szülés, mert a szervezeted tudja, hogy mit kell csinálnia.

szerintem mindenütt így van. csak hugom még pasi nőgyógynál nem járt. amúgy is piszokul szégyellős.
Vendég

Katinka, bocsi, kérdezted az alvást is, hát változó, 2 éjszakát végigaludt, a mait megint nem, hol jobb, hol rosszabb, de mindenképpen jobb, mint tavaly. De hogy én mikor fogok egyszer megint normálisan aludni, az rejtély... :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Zsófi hogy van?

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Any, úgy tényleg nehéz lesz, hogy még férfi soha nem vizsgálta meg. De ez megint ízlés meg igény dolga, én pl. nőhöz nem tudnék járni. Bár amikor indították egy nő volt az osztályon és kérdezte, megvizsgálhat-e mert a dokim műtött még az elején, hát megmondom őszintén nem bántam már ki vizsgál, mindegy volt akkor. Utána jutott eszembe, hogy nőci volt.

Betti
Kép
betti0412

Sziasztok!

Köszönöm a gyógypuszikat, ideértek, egy fél fokkal jobban vagyok már. Azért még nem az igazi. Dorka még nem kapta el. Kopp-kopp.

any: Zsófinak továbbra is gyógypuszik mennek, remélem hamar kilábal belőle. Azért ha pár falat már lecsúszott az jó, még ha csak néhány karika babán, és répa. Elhiszem, hogy fél a hugid, valahogy én is rettenetesen be voltam tojva a szüléstől. Főleg a kiírt napon, és előtte voltam berezelve nagyon. A vérnyomim is azért lett 190-es, ami miatt majdnem császár lett, de megúsztam. Állítólag fehérköpenyes szindrómám van. :) Szóval dokit látok, beparázok. :)
Hú, de izgi, nemsokára megszületik Zsófi unokaöcsije.

Igen, szülés előtt többen is megvizsgálnak, legalábbis engem vagy 3-an 4-en tuti megvizsgálgattak. Hát nem volt egy leányálom, az ügyeletes dokinak lerúgtam volna a fejét....annyira fájt, de aztán az én dokim sem volt túl kíméletes a kézzel tágításnál.
Van aki jobban tágul, van aki nem. Sajnos én az utóbbiak táborát erősítettem.

betti: jó, hogy így állsz a dolgokhoz. Nem is szabad parázni. Jó dolognak kell felfogni. Legalábbis meg kell próbálni. Engem is az vigasztalt, hogy már sok millió nő kibírta, akkor nekem is ki kell bírnom, és rendben lesz minden. Örülök, hogy a doki, és a szülésznő is ilyen jól állnak a dolgokhoz. Ez pozitív nagyon.

beze: romantikus vacsi, de jól hangzik. Mit ünnepeltek, ha szabad érdeklődnöm? Csak nem házassági évforulót? Tetszik az új vonalzód. Hogy telnek az éjszakáitok? Nekünk alakulgat. Mostanában csak 2-3 szor kel, ami már egész jó. Most kb. úgy vettem észre, hogy 4 órát alszik egy huzamban. Majdcsak alakul. Kistesó projekten ne görcsölj, nem szabad, hidd el jönni fog ő nemsokára.

nikuc: tudod már, hogy milyen nemű lesz a kistesó? Lehet írtad, csak lemaradtam róla....

katinka: hát nem vagyok akkora konyhatündér, néha nagy nyűg a főzés, főleg mikor Dorka nyűgös, és a nadrágom szárát fogja a konyha közepén. :):)
Azért érdeklődöm a sütők felől, mert gondoltam valami olyat kéne, ami kicsit megkönnyíti a dolgom. Néztem, van olyan, amiben kelesztő funkció is van, meg kenyér sütő akármi. Persze azért kenyeret nem fogok sütni.... :) (Anyósom pékségben dolgozik... :))
Szóval akkor szuperál az új vasaló. Nekem is kéne vasalni, de valahogy semmi kedvem.

Ma mentünk volna Lepsénybe, de sajna Dorka nem aludt el időben délután, így csak apa ment a tesójával. Rokonlátogatóba mentünk volna, meg egy babás ismerőshöz is, de így elmaradt. Persze megint hétvége van, ilyenkor nem alszik szokott időben délután. Már nem tudom mit vessek be.....

KépKép
ancsi_pancsi

Ancsi, málnalevélteát nem ittál? Állítom, azért tágultam olyan gyorsan, bár mi tagadás, bűn rossz íze van.
Nem ünneplünk semmit, csak gondoltam, ránk fér egy kis romantika, és mivel már nem lesz szopi, iszom egy pohár bort.
Éjszakák változók, ma 2x sírt fel, de tegnap és tegnapelőtt 1 hangja nem volt egész éjjel. 1 hete, az említett napokat leszámítva, mindennap fél 7-kor kukorékolt, ma már 6 után úgy döntött, elég volt. :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?