Új privát üzeneted érkezett!

b.reni

Fogzásra nagyon jó szer az Osanit. Ez egy homeopátiás szert, sajnos csak Ausztriában lehet kapni, de a pharmaexpress-nél meg tudod rendelni.

Marcinak is készülődik az egyik foga, nekünk múlt hét kedden volt egy borzalmas fél napunk, úgy üvöltött, hogy már azt hittem, komoly baja van. Ha bármi a szájába került, nagyon sírt, nem is evett egy fél napig. Aztán este elaludt, simán végigaludta az éjszakát, és azóta is minden redben. Viszont alul egy helyen nagyon fehérlik az ínye, és egy kis dudor is van ott, úgyhogy szerintem ott lesz a fogacska is nemsokára.
jaspis

Sziasztok!
Mi ez a nagy csend?? Már 2 napja nem írtatok! :(

Kép
tatyi1983

Zita,
köszönjük a linkeket. Tegnap megérkezett a mei-tai. Bogi egy perc alatt elaludt benne… :)
Megnéztem a zenebölcsis oldalt is, érdekes. Pont ma dobtak be egy szórólapot, hogy Csillaghegyen – tőlünk 10 percre - is van zenebölcsi, lehet hogy mi is megnézzük majd.

Millye,
részvétem.
Jó hír, hogy András meggyógyult. Megnéztem a videót, nagyon ügyes.

Az ultrahangon minden rendben volt, Bogi belső szerveit vizsgálták, a kutacson keresztül az agyát és azt is megnézték, hogy nem refluxos-e.

Kati,
Sajnos most úgy néz ki, hogy az október 4. nekünk mégsem jó, egyeztetve a családdal, akkor tudunk lemenni a nagyszülőkhöz és dédnagymamához Miskolcra.

Szilvi,
naaagyon jó ez a gyúrós fotó, igazi vagány Boti.
Nem semmi sztori… sajnálom, hogy beteg lettél. Ha külföldön nyaralunk én is mindig hasmenéssel végzem, pedig készülök rá bogyókkal, fertőtlenítőkkel. Egyébként nagyon szép helyen voltatok.

Cirkuszka,
Tényleg nagyon jók a fotók. Milyen nagyfiú már Merse.

Nálunk 3 napja hatalmas nyűglődés van, szinte csak ölben van el és nem nagyon hajlandó aludni napközben. Vagy elkaptunk vmit, picit szörcsög az orra, hajnalban tüsszög-köhög is párat, de reggelre elmúlik. A szeme is piros kicsit. Vagy a tápszer miatt a pocakja rendetlenkedik. Vagy a kettő együtt. Sajnos muszáj voltam adni neki, igaz csak pótlásnak kapja. Lányok, a szívem szakadt meg az első tápszeres etetésnél. Most ott tartunk, hogy 100-140 milit szopizik és utána 30-90 mili tápszert kap. Sajnos, ha van a mellemben több, akkor sem szívja ki, kiabál és sztrájkol… a tápszert viszont megissza… remélem nem fog elmenni a tejem.

Délután rendel a doktor néni, felhívom, mert valami tuti fáj a kicsimnek. Álmában is fel-felsírdogál.

Puszi mindenkinek

Kép
krisztacsillag

Kriszta

Ne aggódj, ettől még marad tejed. :) Nálunk ugye 1 hónapos kora óta kap Marci tápszert is, nálunk is az van, hogy megszoptatom előbb mindkét mellből, utána kapja a pótlást. Éppen ma 5 hónapos, és még mindig szopizik. :) Gyakran van nálunk is, hogy nem szívja ki az összeset, inkább már a cumisüveg után ácsingózik, de nem vettem észre, hogy kevesebb lenne a tej, mert ugyanannyi tápszert iszik, mint korábban, és így is nő.

Ha esetleg zavar a cumisüveg, és nagyon türelmes vagy, próbáld ki a szoptanitot. Ez egy olyan szerkezet, amivel szoptatás közben tudod adni a pótlást. Gyakorlatilag egy zacskó, amibe megy a tápszer, ezt a nyakadba akasztod, és van hozzá egy cső, amit pedig rá kell ragasztani a melledre úgy, hogy a mellbimbóval együtt ezt a csövecskét is bekapja. Én nem próbáltam, azt mondják elég macerás, de így tuti hogy fennmarad a szopási inger.
jaspis

Kriszta:
szerintem ne aggódj, ha szopik is a baba a tápszer mellett, akkor mindenképpen termelődni fog a tej.
Kíváncsi vagyok, mit mond az orvos, hogy miért nyűgös Bogi. Írd majd meg!

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Sziasztok!

Szilvi, vasgyúró Boti nem semmi! Hatalmas fiad van! Igazi rosszcsontnak tűnik ezen a képen :) És legalább két évesnek nézném :o

Kriszta, Bogi nagyon cuki ezen a képen! Nagyot nőtt! :)
Csillaghegyen mikor van a zenebölcsi?
Ürömön meg van Ringató, keddenként 10-től a Közösségi Házban.
Múlt pénteken voltunk a káposztásmegyerin, ott kicsit sokan voltak. Üröm közelebb is van, úgyhogy lehet legközelebb megnézzük ott milyen. Esetleg össze is futhatunk egyszer.
Amúgy egyelőre a szentendrei zenebölcsi jobban bejött nekem.

Szegény Bogi, remélem hamarosan véget ér a nyüglődés. Annyi minden tudja zavarni ezeket a piciket! :(

Ma nekünk is szörnyű napunk volt, már éjszakai is vagy ötször keltünk, nappal meg rengeteg üvöltés volt. Azt hiszem jönnek a felső fogak, és ez most úgy látszik jobban megviseli Julcsit mint az alsók. Most már alszik, kapott egy Viburcol kúpot, kíváncsi vagyok milyen éjszakánk lesz :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita:
az a helyzet, hogy ha Julcsi ilyen szépen fog haladni a táplálkozásban és a súlygyarapodásban, akkor szép pár is lehetnek Botival. Julcsi sem annyinak fog kinézni, mint amennyi.....ez tuti.

Mi az amit említettél, mi van itt Kápmegyeren? Mi itt lakunk, milyen klub van itt? Mennyi idős babákkal???

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Most este, a fürcsi után hatalmas sírás volt. Enni sem akart, ahogy hozzáért a cici a szájához, azonnal sírt, cumisüveg dettó. Ölben megnyugodott, de néhány perc és újra üvöltött... nem tudom mi lehet, tényleg olyan, mintha fájna valamije.

A doktor néni asszisztensével tudtam beszélni, semmit nem mondott, csak hogy ne vigyem át Bogit, ha nincs láza, mert sok a beteg, nehogy elkapja... na köszi.

Most azon gondolkodom, hogy lehet, hogy a tápszer csinált vmit a pocijával...

Szerintetek mikor lehet kihívni a doktornőt? Mert ezután nem szívesen vinném el Bogit a rendelőbe, de mégis jó lenne, ha holnap megnézné... valami nincs rendben. Remélem éjszalka sem lázasodik be... jaj paraanyu lettem!!!
Ja és ilyenkor kell fizetni?

Zita,
találkozzunk mindenképp valamikor!!! Megnézzük majd mi is a Ringatót is... csak jöjjünk rendbe.
Szamóca Gyermekcentrum weboldalán található órarend szerint szerdán és pénteken 11-től vannak a foglalkozások.
szamoca-gyermekcentrum.hu
Remélem nyugodt éjszakátok lesz.

Jaspis,
köszi, már láttam fotón ezt a szoptanitot... majd meglátjuk, lehet, hogy nem lesz rá szükség...
krisztacsillag

Hahó,
kubuék megjöttek.... előbb, visszaolvasok az elkövetkező napokban, jövök mostmár sűrűbben, nyaralás király volt, én ko vagyok, de gondoltam h nem lábat lógatni megyek.
Puszilok Mindenkit, ápdéjtelem magam és jelentkezem.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Szia Kubu, már hiányoltunk!

Zita,
milyen éjszakátok volt?

Nekünk szerencsére nyugis éjszakánk volt, 7 óra egy huzamban...
Abban maradtam a doktornővel, hogy tápszert nem kap hétvégén, hátha ez a baj... előveszem a fagyasztott tejcikel és próbálok fejni. Szerinte, ha megfázás, orrdugulás lenne a baj, akkor aludni sem tudott volna.
De Bogi most is alszik, igaz nem túl nyugodtan... folyamatosan mozgolódik.

Ha a helyzet nem változik, akkor hétfőn átviszem a rendelőbe.

Kinőttük a mérleget:

Kép
krisztacsillag

Kriszta, örülök hogy jó éjszakátok volt! Végül kijött a dokinéni? Mi fizettünk kétezret a miénknek, mikor kijött, de akkor Julcsi még csak 10 napos volt. Megnézem majd a linket amit küldtél, meg akkor majd valamikor megnézzük az ürömi ringatót is.
Még meglátjuk mikor, mert elvileg jövő héttől kezdjük a babaúszást is.

Szilvi, hát igen, már én is szembesültem ezzel, Julcsit is mindig idősebbnek nézik :D Ringatón voltunk Káp.megyeren (www.ringato.hu), ilyen dalolós mondókázós foglalkozás, a művelődési házban volt. Korhatár nincs, de olyan pár hónapostól óvódás korig szóródtak a gyerkőcök. És azt láttam, hogy rengeteg egyéb babás-mamás program van ott. Nem szoktatok menni ilyesmire?

Kubu, üdv itthon! Várjuk a fotókat a nyaralásról!

Lányok, az létezik, hogy Julcsinak felül nem a középső fogai fognak kijönni? Nagyon úgy néz ki, hogy bal oldalt a második (vagy harmadik?) jön neki, gyakorlatilag tisztán látszik, épphogy át nem tört. Vagy valami más lehet az? Ma éjszaka is háromszor kelt, éles sírással, tudom lehetne ennél rosszabb is, de nálunk ez már soknak számít. És nappal is alig alszik :?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita:
Szerintem bármelyik foga jöhet. Ezt arra alapozom, hogy Botinak sem sorrendben jöttek a fogai, hanem össze-vissza...ezért is szenvedünk mindegyikkel...:-( Abszolút lehet emiatt sírós, szegénykéket nagyon megviseli. Próbáld meg esetleg majd a borostyán láncot, hátha segít, szerintem érdemes, ha ennyire megviseli.
Nem vagyok olyan nagy művházas programolós anyuci, de múltkor voltam egy szoptatás világnapin itt Kápmegyeren. Az a baj, hogy nem tudok ezekről a programokról és ezért nem is megyek.

Kubu:
Helló. Gyere majd és mesélj!

Kriszta:
Milyen tápszert adtál Boginak? Szegénykém, remélem megoldódik a gond.

Kati:
bocsi, kérdezted még a tejbegrízt...nem, én még nem adtam neki így direktben tehént tejet, csak pl. krumplipürében vagy főziben.
Most már ki kell majd próbálnom.
Szerintem a napokban bepróbálkozom reggel a kakaót megcsinálom neki felestejjel (azt mondta a védőnénink, hogy így kezdjem) aztán majd meglátjuk mi lesz. Gondolom ha allergiás lenne, akkor az már a krumplipürénél is megmutatkozott volna.
Ja igen a grízt meg azért nem erőltetem, mert Boti nagyon erős gyerek, nem akarom tovább puffasztani.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Zita,
nem hívtam ki végül a doktornőt, mert javulni látszott a helyzet.
Hova fogtok úszni járni? Mi is szeretnénk majd néhány hónap múlva kipróbálni.
Hogy van Julcsi? És a fogacskák?

Szilvi,
Nestle, BEBA H.A. Start Aktívot ettünk. Két napja hagytuk abba, de nagyon fogy a tejci a mélyhűtőből.

Tegnapra elkezdett a hasa is menni kicsit… a közérzete sem az igazi, de azért már olyan hatalmas sírások nincsenek. Éjszaka továbbra is jól alszik, láza sincs.
Most azon agyaltunk az anyukámmal, hogy amikor hazahoztuk a kórházból be volt gyulladva a szeme. A kórházban azt javasolták, hogy kamillával mosogassuk, de attól csak rosszabb lett. A védőnő szerint allergiás a kamillára… nem lehet, hogy a homeós chamomillára is az? Bár tegnap sem kapott… Vagy a megfázásosdi ment a pocira? Mert kicsit tüsszög és néha köhög.

Szóval inkább átviszem holnap a rendelőbe, mert már majdnem egy hete nyűglődik minden súlyosabb tünet nélkül… babamasszásra készültünk, de akkor azt elhalasztjuk…
krisztacsillag

Lányok,
még egy kérdés:
Ha egyedül szállítjátok az autóban a gyerkőcöt, hova ültetitek? Mi ugye még a bébihordóval közlekedünk. Ha apával utazunk, akkor hátra van bekötve menetiránynak háttal és én csücsülök mellette. De ha egyedül kell mennem, mint pl. holnap, ha nem tud kijönni a doktornő, akkor nem érezném jól magam, ha ő háttal ülne hátul, mert nem látom. Legszívesebben előre tenném menetiránynak háttal, de van légzsák, amit nem tudok kikapcsoltatni, - mert a Fiestának mint kiderült - nem széria felszereltsége… megkérdeztük, 56 eFt-ért szerelik be a kikapcsoló gombot, de a szakember nem tanácsolta, hogy az anyósülésre rakjuk Bogit, mert az a legveszélyesebb…
Ti hogy oldottátok meg?
krisztacsillag

Kriszta,
én elől viszem Julcsi, de nekem kikapcsolható a légzsák. Ha apával, akkor persze hátul mi is mindketten. Tudom jobb lenne hátul mindig, de tuti hisztizne, hogy nem lát.
Ide Kalászra megyünk babaúszni a Cseppek Házába.

Jó kis mozgalmas utazós hétvégénk volt, Julcsi nemalvási rekordokat döntögetett sorra, most Apa küzd vele, de inkább csak játszana. Most pakolnom kell, majd holnap jövök.

Zita

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

-----
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 13:14-kor.
szonce82

Csajszik,
pici türelmet, holnaptól ígérem leszek, de még mindig sok a dolgom.
Ne hari.
Puszi

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Sziasztok!

Saaaaajna nekem, aki szervezte volna a bográcsozást, azt kell hogy mondjam, hogy le kell hogy mondjam!
Szereztünk egy kisebb házat magunknak, amit most még bérelni fogunk nagyon jó árért, és nemsoká meg is vesszünk, jövőhéttől újítgatnunk kell, hogy át tudjunk költözni, minél előbb, így minden hétvégénk a közeljövőben foglalt lesz...:(:(

Ne haragudjatok!

Majd jövök!

Puszillak titeket!
Kati

Kép
tatyi1983

sziasztok,

jól eltüntünk mi is..nem volt minden rendben velem..kb semmit nem tudtam csinálni..epegörcsök..de igyekszünk újra felvenni az itteni tempót..:)

millye:Őszinte részvétem..

hihhetetlen mennyit nőttek a gyerkőcök megint! nagyon jók a képek!!

Kriszta: Bogi is milyen szép nagy baba már! Remélem már jobban vagytok!
milyen a mei tai? nem volt nehéz kötözgetni?
nekem manducám van,azt csak csatolgatni kell,nagyon szeretjük szuper darab,bár eleinte nagyon mei tait szerettem volna,csak féltem a kötözgetéstől..

Silverion ez a "gyúrós" kép... :D hihhetetlen milyen nagy fiú már Boti! milyen szép helyen voltatok! sajnálom a betegséget,remélem már hült helye.

Kubu: milyen volt nyaralás?

Zita:Julcsi egy tündééééér :)

Szonce:nagyon szépen ül már Ádám :) Gratulálok az állampolgársághoz!!

és perssze "pár" kép még gyorsan :)

Kép Kép Kép Kép manduca 2 Kép szundi :)
mulan

Sziasztok!

Megjöttünk a babaúszásról, Julcsi alszik mint akit agyonlőttek :D
Azt hiszem tetszett neki, de a végére nagyon-nagyon elfáradt, már a vízben szopizta az ujját, az öltözést meg amit amúgy is utál torkaszakadtából végigüvöltötte. Aztán már a kocsiban elaludt azonnal :) De azért nagyon jó volt, megyünk jövő héten is.

Szonce: először beszoktató órákra kell járni, az hétfő és csütörtök van fél 9-től és 30 perc. Aztán néhány alkalom után lehet járni a "rendes" csoportokba, az 45 perc és sok időpontban van, azokat még nem tudom. Ha havi bérletet veszel, akkor 2000 ft egy alkalom, egyébként 3000. Úszópelus kell a babáknak és úszósapka a felnőtteknek és a babáknak is. Nekem tetszett nagyon, csak az öltözés körülményes, mert ugye nekem is öltözni kellett, de majd belejövök remélem :)

Állampolgársághoz gratula, gondolom hogy nagy az öröm. Van egy vajdasági és egy erdélyi ismerősöm is, mindketten hosszú éveket vártak rá, mire végre megkapták, szóval tudom, hogy nem egyszerű ez a dolog, mégegyszer gratulálok hozzá.

Sajnálom hogy nélkülöznötek kell Apát továbbra is, nagyon nehéz lehet, én már akkor kiborulok, ha egy-egy éjszakát kell néha egyedül lennünk :oops:

Mulan, jó hogy jöttél, nagyon szépek vagytok, betegséget sajnálom. Ez a manduca tényleg nagyon profinak tűnik, nem is hallottam még róla. Ez miben különbözik az ergotól?

Apropó, hordozás, érdekel még valakit a Hordozás hete program?
http://hordozas.hu/hordozashete2009/?page_id=15
Jaspis, csütörtökön összehozunk egy talit?

Kati, gratula a házhoz! Hát akkor majd talán jövő tavasszal bográcsozunk :)

Hétvégénk fárasztó volt, először vittük Julcsit a dédikhez Baranyába, hát nagyon jókedve volt szinte végig, annak ellenére, hogy mindkét nap kb. egy órát aludt napközben azt is több részletben :shock: Éjszaka meg vagy tízszer sírt fel, még jó hogy mellette aludtam, így legalább nem kellett felkelnem. Bár lehet emiatt is ébredt ennyiszer meg ugye idegen helyen voltunk.

A fogacskák nagyon jönnek, szerintem több is egyszerre, így nehéz éjszakáink vannak, alszunk azért, csak sokszor kell felkelni cicit adni, mert mástól nem nyugszik meg. Remélem azért hamarosan túl leszünk ezen az adagon és lesz egy kis szünet a következő előtt. Kis vámpír lesz az én lánykám :D

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

A varrással sikerült egy kicsit elterelnem a gondolataimat... varrtam is két kertésznadrágot a fiamnak...

Kép

Kép

Tatyi1983 Köszi! Milánnak be van még gyulladva a szeme? Örülök, hogy sikerül vennetek egy másik házikót!

Szonce82 Köszi már jobban... Gratulálok a magyar állampolgársághoz! Szenzációsak a képek Ádámról!

Silverlion nem becézzük a nevén mert nem esik a számra... talán majd idővel... örülök, hogy jól sikerült a nyaralás! NAgyon jók lettek a képek! Milyen nagyfiú már Boti! gyönyörű helyen voltatok.

Zita978 remélem hamar kijön Julcsi fogacskája és nem fog szenvedni vele sokat!

B.reni Nagyon édes a kép Beniről! Hozzátáplálással kapcsolatban pedig remélem előbb utóbb elkezd a fiam mást is enni rendesen nem csak az anyatejet...

Jaspis nekünk még nincs fogacskánk.. de nem aggódok mert a lányomnak is későn jött ki...

Krisztacsillag sajnálom a nyűglődést és a szopisztrájkot.. remélem azóta már jobba helyzet! Nagyon édes Bogiról a kép.

Kubuspace mesélj, milyen volt a nyaralás?

Mulan Nagyon szép kék szeme van a kislányodnak! Nem ér eltűnni ilyen sok időre!

[/i]

Kép

Kép

Kép
millye

Millye, szenzációsak a gatyók! Nagyon ügyes vagy!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 13:14-kor.
szonce82

Szonce82 köszi!

Kép

Kép

Kép
millye

Zita

Csütörtök nekem jó, de inkább csak délelőtt, mert vmikor du. jön anyós. De az előadás úgyis 10-kor kezdődik. :)

Mikor tájt jönnétek?
jaspis

Millye, nagyon ügyes vagy! Julcsi jól megnézte magának Andrást a monitoron :)

Szonce, elvileg be kell jelentkezni előre. Baba úszósapit lehet ott venni, 520 forint. Pelust én a dm-eset vittem, a középső méretet vettem, de nagyon szorítja Julcsi combját :? Mondjuk amilyen combja van nem is csoda, gondolhattam volna erre és a legnagyobbat kellett volna vennem. De azért nem panaszkodott annyira.

Jaspis, akkor megpróbálok úgy menni, hogy odaérjünk a 10 órási előadásra. Majd még hívlak előtte, úgyis meg van a számod :)

Kriszta, voltatok dokinéninél? Hogy ment az autózás?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita978 köszi! Most farmert szeretnék neki varrni meg szabadidőnadrágot... szükség is lesz szabadidő gatyákra mert mászik és kopni fognak a nadrágok...

Kép

Kép

Kép
millye

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 13:14-kor.
szonce82

----------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2012.01.23 15:04-kor.
szonce82

Szonce, örülök, hogy sikerült! Mikor mentek?

Ma csoda történt, Julcsi fél 8-ig aludt :o Igaz, hogy megint volt három kelés éjszaka, de nagyon jól esett, hogy nem kellett hajnalban kelni :)

Ennek örömére elmentünk a 10 órási Ringatóra Ürömre. Jó volt, csak rengetegen voltunk, viszont jövő héttől emiatt már két csoport lesz, 11 órától is lesz egy.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Sziasztok!

Köszönöm a fogzással kapcsolatos tippeket. A dokinő szerint Beni nem a foga miatt ébred, mert ő úgy látja, egy hónap mire előbújik az első fog. Bár szerintem már előtte is fájhat neki...
Mindenesetre az éjszakák most jobbak, megússzuk 1 keléssel 3 körül.

Szilvi,
Boti gyúrós képe imádnivaló :)

Millye,
András még mindig nem szerette meg a gyümölcsöket és a zöldségeket?
Mi most már egész jól haladunk, bár minden etetésnél kisebb műsort kell előadnom, mert hamar megunja az egy helyben ülést és megy a reklamálás.

Szonce,
gratulálok az állampolgársághoz. Ádámmal mi újság? Kúszik már? Nálunk még mindig semmi, bár egy pár napja, mintha haladt volna előre is egy picit, nem csak körbe-körbe.

Mi is járunk már egy ideje úszni és Beni nagyon imádja, alig lehet kihúzni a vízből.
És ami a legjobb, hogy mostanában már nem akar a kezemben megmaradni, hanem egyedül akar menni a vízbe :) Próbálom nem elejteni a nagy ficánkolás közben.

Reni

Kép

Kép
b.reni

sziasztok,

zita,
de jó hogy jártok úszni,mi is most tervezzük! arra gondoltam hogy megnézzük ami a mom bevásárló központban van,azt nem ismeritek véletlenül?

a manduca és az ergo között nem igazán tudom mi a különbség,de talán a manduca pántjain többet lehet állitani meg a szükítő betét a manducában sokkal könyebben használható mint az ergo-ban,mondjuk mi azt már nem hasznájuk , de eleinte nagyon jo volt hogy nem kellett plusszba beletenni hanem csak belül patentolgatni :) szóval mi nagyon szeretjük,már apa is szokja a gondolatot h abban vigye csak még mindig én vagyok a gyorsabb... :)

millye:ezek a ruciiik :) András nagyon tündér bennük! Nagyon ügyes vagy!!
mulan

Szonce,
gratulálunk az állampolgársághoz!! Édesek a fotók Ádámról. Imádnivaló, ahogy élvezi a fürdést…
Többféle tápszert kipróbáltatok vagy csak egyfélét adtál Ádámnak?
Tök jó, hogy ti is mentek úszni.

Mulan,
jaj de örülök, hogy előkerültetek. Sajnálom a betegséget. Gyönyörűségesek a képek!!!
A Mei-tait könnyen fel lehet kötni, egyedül is gyorsan megy. Már apa is kipróbálta, sétáltunk egy nagyot vasárnap délután a környéken. Bogi is szereti, nagyon hamar elalszik benne, gondolom kényelmes neki.

Kati,
jó hír, hogy költöztök… gratula a házvásárláshoz! Örülök nektek. Jó munkát!!!

Millye,
nagyon ügyes vagy, szuperek a nadrágok!!! Annyira jól állnak Andrásnak.

Zita,
hány hónapos kortól lehet menni úszni? Milyen volt a Ringató? Egyébként rengeteg kisbaba van itt nálunk Ürömön, 3 védőnő van és nem győzik látogatni a babócákat. Köszi az infót a plusz óráról.

Voltunk tegnap baba thai masszázs órán. Érdekes volt. Bizonyos pontok stimulálásával el lehet érni, hogy a babóca megnyugodjon, vannak pontok a lázcsillapításra, fogzássegítésre, stb… Bogi majdnem végigaludta.
Utána voltunk a rendelőben, kértünk időpontot, így csak egy kislány volt ott rajtunk kívül, de őket is beelőztük az időpont miatt… szerencsére nincs semmi baja Boginak… kapott egy krémet, hogy könnyebben kapjon levegőt.
És persze írattunk fel egy másik tápszert is… tegnap 1x adtam neki 60 milit, de utána egy óra múlva nagyon sírt Bogi… ma megint kipróbáltuk… egy órája kapott ismét 60 milit, de egyelőre békésen alszik… izgulok, remélem nem gyötröm meg vele nagyon.

Ma elmentünk délelőtt sétálni… ez volt első alkalom, hogy csak ketten mentünk… Bogi szokás szerint aludt végig. A kocsikázás is jól ment tegnap, magam mellé rakta be a hordozót. Jövő hétre pedig kértünk időpontot a szerviztől, beszereltetjük a légzsák kikapcsoló gombot.

Úgy belelkesedtünk, hogy lehet, hogy délután is megyünk sétálni… csak még nagyon meleg van…
krisztacsillag

Kriszta, úszás 5 hós kortól, legalábbis itt Budakalászon azt mondták, de Reni írta egyszer, hogy ők már 4 hós kortól jártak.
Összehozhatnánk egy közös sétát, én már eléggé unom itt egyedül tologatni a babakocsit, Ürömre meg 5 perc alatt átgurulunk. Elküldöm a számomat priviben, aztán mikor mentek sétálni hívj fel ha gondolod.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Kriszta,
nekünk azt mondták, hogy a 4. hós oltás után már lehet menni. Beni 4,5 hónapos volt, mikor elkezdtük.
Szerintem addig mindenképp rakd hátra Bogit, amíg nincs kiszerelve a légzsák. Nekünk is ugyanez volt a helyzet. Beni mindig hátul ült, mert én nem szereltettem ki a légzsákot. Vettem egy tükröt hátra, és így a visszapillantóból mindig látom, hogy mit csinál. Nyilván rosszabb neki, mintha elől ülne, meg persze nekem is, de én így nyugodtabb voltam. Ráadásul én nemrég össze is törtem a kocsit úgy, hogy Beni is velem volt (szerencsére semmi komoly), de jó, hogy hátul ült.
Jó sétát délután :)

Reni

Kép

Kép
b.reni

sziasztok,
gyors leszek
elestem a lépcsőn,vagyis kifordul v befordult? a bokám...mindenesetre nemtudok ráállni...persze mindet Lilivel a kezemben..szerencsére neki semmi baja nem lett..fogtam,nem esett le...
de nagyon megijedtem...
azóta csak dagad...fáj..
most várom apukámat h hazaérjen (szerncsére orvos)h megnézze kell e röntgenezni...
még sose volt semmim törve..remélem most sem lesz..

jelentkezem ha kiderült valami...
mulan

Jaj Mulan, nagyon sajnálom, remélem nem tört el. Tényleg szerencse, hogy Lilinek nem lett baja.

Gondolok rád, írj, hogy mit állapított meg Apukád!
krisztacsillag

Zita,
köszi a sétát, ismételjük meg hamarosan!

Reni,
köszi az infót. Jövő héten csak egy utunk lesz, megyünk oltásra, 5 percre van tőlünk a rendelő... de mindenképp kikapcsoltatom a légzsákot. Én nyugodtabb leszek, ha mellettem van... szervízben szereltettétek a tükröt? Lehet, hogy azt is megcsináltatjuk, mert ha picit nagyobb lesz, én bátrabban teszem majd hátra.
krisztacsillag

Kriszta,
bababoltokban lehet kapni olyan tükröt, amit a hátsó ülés fejtámlájára lehet illeszteni.

Mulan,
remélem semmi komoly. Írj, majd.

Reni

Kép

Kép
b.reni

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2011.03.07 13:15-kor.
szonce82

sziasztok,

úgytünik hogy bokaszalag szakadásom van...

:? :?

röntgenen még nem voltunk..de majd még megyünk csak ma már nem mert hallottuk h rengetegen vannak a jánosban most(egy ismerős pont ott volt,így megnézte nekem)..de azért jó lenne megröntgeneztetni biztos ami biztos...
elvileg csütörtökön sor kerülhet rá majd ..akkor tudnak elvinni.

majd még beszámolok!!
mulan

Zita978 gratulálok a nagy alváshoz!

B.reni sajnos csak nyammog a gyümölcsökkel is... minden újra kíváncs de csak kóstolás szinten... aztán követeli a cicit! Örülök, hogy jól megy az úszás! VAn róla képed?

Mulan köszi! VAn új kép a babádról? Szívesen megnézném ha tennél fel. JAj nagyon sajnálom az esést! Örülök, hogy a babádnak nem lett semmi baja! ÍRd meg, hogy apukád mit mondott és, hogy mi lett veled!!!

Krisztacsillag köszi! Tejcivel, hogy állsz? Jó dolog lehet ez a baba thai masszázs... drága?

Szonce82 NAgyon vigyázz ezzel a tűzzel... biztos fáradt vagy és ezért nem tudsz koncentrálni! Sajnálom, hogy Ádám nyűgös!

Kép

Kép

Kép
millye

Mulan sajnálom a szalagszakadást, úgy tudom, hogy az nagyon lassan gyógyul :(

Zita Szerintem felesleges csütörtökön nagyon rohannotok, én ma voltam az előadáson, csak 1/4 11-kor kezdték el, és az előadás sem volt egy nagy szám. :(
jaspis

Mulan, szegény, jól összejöttek neked a dolgok! Mihamarabbi jobbulást kívánok!

Kriszta, jó volt a séta, Bogi nagyon cukorfalat!

Szonce, mi hétfőn járunk úszni egyelőre, aztán ha beszoktunk, akkor átkerülünk egy másik csoportba gondolom. Ma Julcsi is hajnali 5-kor dorbézolt, de áthoztam a nagyágyba, ott egy darabig dumálgatott aztán visszaaludt szerencsére.

Ma reggel voltunk méricskélni dokinéninél, Julcsi 67 centi és 8800 gramm :o Azt hiszem súlyban leelőztük a februári fiúkat. :shock: Nem csoda, hogy folyton le akar szakadni a hátam :? Pár napja kap Julcsi gyümölcsöt, talán ettől majd lassul kicsit a gyarapodásunk. :roll:

Jaspis, nem rohanunk, a reggeli csúcsot meg akarom várni míg lemegy. Vagy nem is akarsz már menni annyira gyatra volt?

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Régen tettem már képeket :)

Julcsi vezetni tanul

Kép

Julcsi eszik

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Zita978 szép súlyban van Julcsi! Minket már beelőztetek! Én jövőhéten viszem mérni a fiamat...de 6 hónaposan voltun8300 gramm és 72 cm úgyhogy le vagyunk maradva... Nagyon édesek a képek! Micsoda hurkái vannak Julcsinak :shock:

Kép

Kép

Kép
millye

Reni,
köszi. Megnéztem pár oldalt, hétvégén beszerezzük a tükröt.

Zita,
édesek a fotók. Julcsi nagyon ügyesen eszik már, és hogy már vezet is..:)
Meséltem tegnap apának, hogy milyen édes combjai vannak a lányodnak… imádom!!!
Mi még egyszer sem voltunk méretkezésen… majd jövő héten, amikor az oltást is megkapjuk. Kíváncsi leszek hány centi a lányom. Az biztos, hogy a 62 rucik egy része már nem megy rá…

Mulan,
jobbulást neked. Tud most valaki segíteni neked? Így nem lesz egyszerű ellátni Lilit.

Millye,
hogy vagy?
A tejci kérdés állandóan napirenden van nálunk. Bogi szerencsére nagyon jól eszik, előbb 180 gramm tejcit szopizott, de utána még 70 milit tápszerből is benyomott… most pedig alszik. Remélem ez a tápszer tényleg beválik, most úgy tűnik igen… bár az előző is csak a 4. nap bolygatta fel az életünket.
Estére jóval kevesebb szokott lenni a tejem és akkor úgy veszem észre, hogy Bogi is lustább szopizni, rengeteget kiabál a cicivel… de már egyre jobban kezelem a dolgot. Sok türelem kell hozzá és akkor azért 100 milit kisajtolunk a mellemből.
A baba thai masszázs 5 eFt-ba kerül, ez ötször félórát jelent. A védőnő szerint – aki az órákat tartja - ennyi idő alatt el lehet sajátítani otthoni használatra. :)

Szonce82,
vigyázz nagyon magatokra!!!
krisztacsillag

Krisztacsillag az túlzás, hogy jobban vagyok, de igyekszem lekötni a figyelmemet mindennel.... :( ehhez kell még sok idő... Örülök, hogy tejci ügyben jól álltok! NAgyon szorítottam, hogy ne apadjon el a tejcid! Sajnos nálunk a közelben nincs masszázs... :(

Kép

Kép

Kép
millye

Zita:
Megyek most pénteken Botival a "ringató"-ra ide Kápmegyerre, most nem jöttök véletlen???? :-)

Szonce:
Vigyázz tényleg magadra. Néha én is alakítok ilyeneket, amikor már nagyon végem van. Ne is csodálkozz. Apa nincs, minden rád szakadt, kimerültél. Ne kapkodj, legyél sokkal alaposabb és körültekintőbb!!!

Mulan:
Ez elég gáz sérülés. A Jánosban mindig ezren vannak!!! :-(
Hogy sikerült ez a baleset???

Kriszta:
Most milyen tápszert kaptatok?

Szilvi

Kép

Kép
silverlion

Zita

Attól hogy a keddi előadás nem volt jó, a holnapi még lehet az. Ha van kedvetek, gyertek, legrosszabb esetben dumálunk egy jót. :)
jaspis

Hol vannak a pocakosaink?
jaspis

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?