na,én tudok neked mesélni áfi...
párszor volt hozzá szerencsém
Méhen leüli bajok-a legdurvább,hogy a magzat elhal-de ez minket már nem fenyeget,szerencsére. Aztán lehet látáskárosodása,ugye a cukor a szemre húzódik,ez is azért ritkább.
Aztán,ugye a pocakban megszokja anyuka magas cukrát,és szegénynek leesik,mikor megszületik.Ez is kezelhető dolog,kevés cukrosvizet kap,vagy inzulint,ha nagyobb a baj. Ha még nagyobb,akkor átviszik a koraosztályra megfigyelésre egy max.két napra,de ez a legdurvább,ami velünk történhet még.
Szülés alatt néznek anyukánál is cukrot,ennek értelmét nem tudom,úgyis vagy leesik vagy felmegy a stressztől,nem?
Aztán,következel te:az a legjobb mondat,hogy jövő nyáron is lesz gyümölcs,ne most egyél sokat. Ez nekem nagyon tetszik.
Aztán,hogy a reggeli egy kiflit meg lehet enni fél kiló felvágottal is,nem sok a szénhidráttartalma,viszont laktatóbb.
Meg a kiflihez te ehetsz egy kiló virslit is-finom lehet
De rengeteg dolgo van,amit teljesen nyugodtan ehetsz,mondjuk húst hússal,meg sajtot...,stb...de erről úgyis majd végig kell hallgass egy kis beszámolót a diétás csajtól.
Ja,a többi:a tejet se erőltesd:napközben ihatsz,de reggelire csak vizet igyál.
Ezeket is ilyen dlgokat szépen elmond,te mosolyogva és okosan nézve végighallgatod,és viszlát
Nagyon finom diabetikus üdítők vannak,rostos is,meg szénsavas is...
Jajj,meg a tészta-na,szerinte azt felejtsük el-dióstészta,stb...,de néha egyél nyugodtan,kell az is.
Hidd el,nem olyan bonyolult,és neked sincs már sok vissza..
Aztán az még a bosszantó,hogy szülés után 4 vagy 5 héttel ismét el kell menni a gondozóba. Megmérik a cukrod,és viszlát...
Hát,ennyi nagyvonalakban.
Reggel majd még mesélek ott is,ok?