Új privát üzeneted érkezett!

áá,csajok engem minden hónapban a rezsi készít ki..leolvastam a gázórát,mondom bejelentem..de ennyit nem tudunk megi nt kifizetni..pont egy hónap alatt,éppen 400 köbméter gáz ment el,pedig soha nincs több 17-19 foknál..és ez 50 ezer forint és csak a fűtés.az áramfogyaszásunk hiába lett sokkal kevesebb,az áfa és áremelés miatt viszont maradt ugyanannyi..télen majd 80-90 a rezsi,és hol van még a hitel..áá,tököm kivan. :evil:
tünci28

Jaj Tünci ez nagyon magas fogyasztás gázból :cry: És még meleg sincs belőle... Van szigetelés a házon? Meg a tető fele tud rengeteg elillanni, ismerősék a régi házukon megcsinálták, hogy a padlást lefedték és így megtartotta a meleget.

Lara örülök, hogy minden ok volt a szemészeten!

Anyany akkor neked nagyon jó volt ez a keretakció, jó ilyeneket kifogni!

KépKép
winchi

winchi,hát ez fagerendás födémes,nem beton béléstest,plusz van álmennyzet,tehát légrés,ami elvileg szintén szigetel.a falakon nincs,ez vegyes falazat,kb 50 centi vastag,nem is lehet ennél jobban bedunsztolni..a nyílászárók mind vadiúj hőszigeteltek,plusz redőny is van.hát ennyi a 97 négyzetméterre...én nem is tudom ki tud ekkora házat fenntartani,10 éve papámmal laktunk 80 nm-t és fizettünk 30 körül,szigeteletlen házat..csak akkor még 40 ft volt egy köbm,most meg 130.de kiborító..és tényleg még rávágták a 25 %áfát..juszt is a jobbikra szavazok és rábeszélek mindenkit,aki semmit se ért az egészből és ész nélkül szavazna. :twisted:
tünci28

tünci, 163centi vagyok. könnyű, vékony csontozatú. egyedül a csípőm széles. a szüléssel szélesedett még.
53kilósan lettem terhes. és 75 volt a legtöbb, jóval a szülés után. most 60...
Vendég

viszont egy kérdés nálam tapasztaltabbakhoz:

Zsófi önállósodni akar. egyedül enni, ilyenkor a feje búbjáról a kaját vakarom le, meg alóla az etetőből. ha nem sikerül kiakad és csapkod.
egyedül felhúzni a cipzárt, egyedül cipőt venni, egyedül levetkőzni.
persze szintén nem sikerül és csapkod.

nálatok volt ilyen?
mit kell csinálni ilyenkor?
Vendég

sziasztok!

any: nálunk is ez van, mármint Dorka egyedül akar már dolgokat. Enni már egyedül eszik, pl. levest. Van, hogy kikeni magát rendesen, de amúgy nagyon ügyesen kanalazza a kaját a szájába. Műanyag előkéje van, olyan, aminek van ilyen kis vájúja, abba mehet a kaja, meg teszek az ölébe egy konyharuhát. Ha már unja a kaját, vagy már nem éhes, akkor persze szórakozik, ilyenkor elveszem tőle a kanalat, és én adom a szájába, ha nem kell neki, akkor vége a maszatolásnak. Próbálok úgy csinálni, hogy amit önállóan tud csinálni azt ráhagyom, pl. öltözés előtt mondom, hogy hozza be a csizmáját, ilyen apróságok, a többinél meg mondom neki, hogy segítek, mert még ez nem megy. Persze, van hogy kiakad, és hisztizik, ha nem sikerül, de akkor kiabálj, hogy anaa szedííícccc. Azt olvastam valahol, hogy szépen fokozatosan kell őket hagyni önállósodni. Bár szerintem a tapasztaltabb anyukák többet tudnak erről, én is csak próbálkozom. :)
Én is épp most állok megint neki az angolnak, szerintem keresek valami tanárt is. Még két éve a munkahelyem befizetett, de nem tudtam járni a szülés miatt, remélem még nem veszett el a pénzem....

tünci: nekünk tempo egészségkártya van, páromnak meg wellness ticket jegye, mi Sárbogárdon és Fehérváron is szoktunk vásárolni a patikában, pl. popsikrémet, babának vitamint, kúpot, ilyesmiket, de a szülés előtt a betétet, tena bugyit, ilyesmiket is ott vettem a kártyára. Pelust is lehet venni úgy tudom. Bogárdon is rendesek, mert amit nem lehetne kártyára venni, azok helyett gyógyszert ütnek be. Szóval érdemes próbálkozni, jobb ha nem kp-re kell venni. Szerintem cumisüvegre, meg ilyesmire is elfogadják.
Rezsi: na ne is mondd, szörnyű árak vannak. Mi most ezért fűtűnk kályhával, mert a gázszámlát már nem bírtuk, de most meg kell egy gázbojler, mert hogy nem megy a kazán (cirkó) így nem melegíti fel rendesen a vizet, és épp langyi vizünk van. ÁÁÁÁ amit megspóroltunk a gázon, az most megy a bojlerre...

wicca: de jó, hogy jöttél, gyere gyakrabban, ha tudsz. És ne szégyenkezz, hogy nem tudsz jönni, megértjük. Bálinkának boldog névnapot így utólag is.

lara: örülök, hogy rendben volt a szemészet. :)
Hát úgy látszik nagyon fogékonyak a lányaink ezekre a csúnya beszédre...remélem hamar elfelejtik. :) Pics@ nálunk is volt már, arról már leszokott.... :)

KépKép
ancsi_pancsi

bende: nagyon szépek a fánkok, én is nyitom az ablakot! :)

Megyek, mert megyünk anyóst köszönteni, ma van névnapja, sütöttem egy gyümitortát neki.

KépKép
ancsi_pancsi

Any, rám még legyint a család, hogy óóóó, még mennyi időd van. Szerintem majd csak március 14 körül kezdenek majd el aggódni kicsit.
Szóval nálunk a szülés még nem téma..........

Tünci, nagyon sok a 400 köbméter, basszus, tudom nem vigasz, de nálunk 22-23 fok van és 150 köbméter a 77 négyzetméterre.
A tiétek jó több, de azért 400 és csak 17-18 fok, ott lenni kell valaminek......

Este lakógyűlés lesz, de várom.....
:?

Úgy hallom megjött az uram, motorozott.....kisütött a nap és neki menni kell, csak fordulni egyet...szerintem ráfagyott a hátsója, bár beöltözött a motorszerkójába.

Betti
Kép
betti0412

Ancsi mi is gondolkodunk vegyes tüzelésű kazánban,de akkor nekünk is kell bojler is..

Betti,hát a lakás abból jobb,h minimum két falról és alulról 22 fokot kaptok.sajnos a háznál minden irányból -10 jött.tudtam,h sok lesz ez a hónap,mert annyira hideg volt éjjel-nappal,jöhetne már tavasz.

Any,nem tűnik így soknak a súlyod,én 62-65 szoktam lenni,170 magas vagyok.ha meg kicsit "lötyinek " érzed magad,annak használ majd a sok tavaszi séta,mindjárt jobb lesz a kedvünk.máskülönben nekem az a tapasztalatom,h az érett férfiak igencsak a popsis lányokat kedvelik. :wink:

KépKépKép
tünci28

anyám, Tünci ez rengeteg. Anyumék csalái házban laknak 180nm, 38 as tégla, új ablakok és a téglán 7cm dryvit. Ez így nekik 21 fok mellett átlag 18e. Ha nagyon hideg van sem ment még 25e fölé. Nagyon sokban van, nem ereszt vhol a gázcső (nem lakásban hanem vhol kinnt esetleg? Nem értek hozzá de ez gyanúsan sok pénz.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

tünci: beszéltem egy építésszel mert lakást keresünk és leltünk egy félkészt. Ott került szóba h pl az álmennyezet által létrejött légrés meg a többi légrés nem szigetel szinte semmit, sőt sokszor rosszabb mert több terület amit át kell melegíteni...nem értek hozzá, ő mondta. Azt mondta a szigetelőanyagok szigetelnek a levegő nem. Az plusz terület amit át kell melegíteni és a mostani tanulmányok azt mutatják h inkább több energiát nyel el mintsem megtakarít. De ehhez sem értek, bár meglepődtem. Anno mikor ezt a lakást vettük és a tetőlakásokat néztük is ezt mondták de akkor nem hittem el...most már lehet h igazat adok nekik.... :roll:
(bocs a bepofért :oops: )

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

franc se tudja,az órát ellenőriztettük a múltkor.az biztos,h nem ereszt,mert akkor olyankor is sok lenne,amikor csak a melegvízhez használjuk a kazánt,fűtési szezonon kívül..de olyankor csak pár ezer.de jövőre kérek átalányt és akkor szerintem minden hót megúszunk úgy 15-18 körül.
amúgy ,amikor én tanultam(ép.techn,volnék..),akkor a légrés még a szigetelő réteg része volt,sőt külső szigetelést csak azzal lehetett csinálni.de már más anyagok vannak.

bocs az offért
tünci28

Tünci, ez tényleg nagyon sok. :shock: Nekünk most a legtöbb 300 volt, de az is azért, mert hiába rögzítettem többet, kevesebbről küldtek számlát. :?
Súllyal ne foglalkozz, simán lemegy a szopival, és ne felejtsd, hogy nagyon sokat feküdtél!

Betti, olyan sok azért már nincs hátra. Jöhet 37 hétre is. :wink:

Lara, babaszemésznél voltatok? Örülök, hogy nálatok minden rendben, sajnos Lexit el kell vinnünk rendes szemészhez, mert a bal szeme alul működik, és nem egyforma a két pupillája. :(

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Bende, nyitottam az ablakot. :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Beze:Igen gyerekszemésznél voltunk 11 kerületbe van Dr.Domsa Patrícia egy nagyon kedves doktornéni a vizsgálat is simán ment mindig mondta hogy mit vizsgál éppen.Ha kell elérhetőség szólj.
Már voltatok vele szemésznél?

Kriszti:Hogy vagytok?Lottika hogy bírja a sint?

Tünci:Tényleg jó sokat fizettek egyik barátunk most a padlást szigetelte le és érezhetően melegebb van náluk.Meg a külső szigetelés is sokat számít.Mi is sokat fizetünk :cry:

Ancsi:Igen Hannus nagyon fogékony mindenre Apának is még sokszor mondja hogy Andisz olyan édesen mondja meg kell zabálni,Apa persze nem örül, neki rosszul esik mikor ezt mondja,de nem tudok mit csinálni.Majdcsak abbahagyja.

Anyany:Én is hagyom hogy egyedül egyen Hannus nagyon ügyes most már.Meg a zokniját szandját akarja egyedül felvenni de az még nem megy.
Vendég

Én is nyitottam de még nem ért ide a fánk :lol:
Vendég

Mi is megyünk holnap csupamókára!
Most csak ennyi, besűrűsödtek az események, ma este megszületett sógornőm Kisfia, belázasodott, sürgősségi császár lett. :shock: A Pici jól van, sógornőm még lábadozgat az intenzíven, de vele is minden OK a körülményekhez képest. :D Basszus, hogy nekik se menjen simán minden... De a lényeg, hogy jól vannak.

Jó éjt!

Katinka

Kép
Kép
katinka31

tünci!
érett pasik?
az enyém nem az. :) 25éves. mondjuk annak örül, hogy mellbőségileg egy kosármérettel nagyobb lettem.
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Vendég

katinka!
jobbulást a sógornődnek és a babának!
mikor kellett volna szülni?

lara!, ancsi!
ZSófi egyedül kezdi az evést, két kanál és megunja. onnantól jön a feladvány, hogy etessem.
ma úgy sikerült, hogy eleinte önállóan, mert én is ettem vele. rakott kelt csináltam, kieszegette a husit, amit látott, aztán az enyémből is kieszegette a husit.
utána játszani kellett, közben pár falat megint lement.
végül kiabálni kezdett, hogy kaka. kivettem, de semmi.
szaladgált. közben még evett, mert mindig jött és amit a villájára tettem, fogta és betette a szájába. aztán kaka, és még utána is evett. kb a 3/4része fogyott el...
győzelem!!!

ma este felöltöztettem a pizsibe. 5 perc múlva már nem volt rajta.
felöltöztette az apja, 10perc telt el és a gyerek a bodyt húzta felfelé.
most lefektettem, de majd még visszanézek, rajta van e még a ruha...
Vendég

Jó reggelt!
Rohanok a boltba, utána vasalás, takarítás, főzés előkészület, mert estére vendégek jönnek, de közben vasalni is kellene, meg a férfi műkörit kicsit megnézni, de délre védőnő, utána ebédet csinálni, majd háromra pszicho dokim vár, előtte beteszem a husit sülni, utána haza, hogy a vacsi vége is meglegyen. De még egy határidős munkám is lenne, aminek még neki sem fogtam.
Úgyhogy most megyek, azzal kezdem, hogy rendbeszedem magam és logisztikailag felállítom a mai napot... :D

Betti
Kép
betti0412

Jaj, kimaradt, hogy ma 9 körül még hozzák a kanapét a bútorosok, aminek még hely kell a gyerkőcszobában és még majd azt is fel kell pucolni estig. Van valaiknek plusz órája eladó a napból? :D

Betti
Kép
betti0412

Ááá, Betti ne bosszants!!!!!!!!!

Ma direkt sokáig akartam aludni ,h ne kelljen sokat várni a doki előtt.Úgy izgulok, h minde nrendben legyen.Éjje lazt álmodtam, h megszületett a bébikém és úgy cuppogott a cicin.Imádom!!!! :D

Any, hát majd megérik! :wink: Az enyém 23 volt ,mikor megismert ,azt mondja, igyekezett mindig mögém kerülni a haverokkal, mert annyira fenékmániás..ez azóta is megvan. :lol: ,de tényleg általában egy pasi, vagy cici v fenékmániás, szóval lényeg ,h egyikben erős legyen az ember lánya. :lol:

Katinka, gratulálok a sógornődnek, nagyon örülök nekik!!!Hát igen, látod erre hányszor gondoltam, nem adja könnyen az élet másodszorra se... :cry: De fő, h jól vannak.

Off:tudtad, h készült az rtl-en még egy korababás riport, ami annyira nélkülözött minden szakszerűséget, h a koraszülő nők egy igen intelligens csoportja feljelentette az rtl-t, meg a Kor.Lillát???És végül nyertek is és az Ortt helyreigazításra kötelezte őket.Az a nő, aki sógornődékkel csinálta a riportot, egyensen azt mondta, h "ezeknek" a száma egyre szaporodik és ez mekkora anyagi teher a társadalomnak és 1500 gramm alatt hagyni kéne meghalni minden babát, mert "ezek" csak a pénzt viszik..Kiváncsi leszek következőnek mondjuk a szívbetegen született babákra mondanak -e halálos ítéletet, vagy esetleg ne gyógyítsák az elhízottak magas vérnyomását, cukorbetegségét, mert maguknak köszönhetik a plussz súlyt..mintha szegény babák kérték volna az állapotukat...Különben érdekes, h a koraszülést mindig úgy állítják be, h a felelőtlen, rossz szociális háttérrel rendelkező, nem gondozott, alkoholista/dohányzó/kábszeres, több abortuszon átment nők "betegsége".közben meg csak olyat ismerek, mint mondjuk én..el lehetne gondolkodni a terhesgondozás mikéntjéről is, lásd a barátnőm esetét, akinek a Kisfia mostmár egész életében sönttel kell éljen, mert a főorvos szerint semmi értelme hónapokig kórházban lenni....

Off vége.

KépKépKép
tünci28

Annyira izgulok a doki miatt, rámjött még a hasmenés is... :cry:
tünci28

Köszönjük a köszöntéseket!!!:D:D:D

Katinka: gratula sógornődéknek!!!

Bende: tegnap reggelre ez a fánk tényleg kíííííííínzáááááááááássssss :D:D:D! Én is nyitottam az ablakot ... ;). Tök jó, h leírtad ezeket a reptéri dolgokat, köszi! Tegnap apa lelkesen el is kezdte keresni a rep.társaságot és hogy mennyibe is kerülne! Már csak egy dilemma akad, ha repülővel megyünk tudunk-e ott bérelni autót gyereküléssel?

Tünci Mikorra mész dokihoz? Biztos minden rendben lesz!!! Kismucinak meg van végül is a neve? Mert emlékszem, h Bálint is szóba került!

na most lépek, mert felkelt a gyerekem (8-ig sosem aludt még!!! :shock: ) ... majd jövök!!

Szép napot!
Vica
wicca

Szia Wicca!

Ma milyen korai banda vagyunk! :)

Estefelé megyek csak, későn érünk haza.Megvan már a név, csinálok majd másik vonalzót, amire rá lehet írni,végül nem Bálint lett, most a közeli ismerősöknél egymás után lettek BÁlintok, úgyh elvetettük azt a nevet.De csak két hete lett biztos.
Wicca, ha azt mondom Kicsi Malac, neked az jelent vmit?De lehet, h összekeverlek vkivel?

Olyan jó olvasni ,h milyen mobilisak vagytok kisgyerekkel is, nagyon kiváncsi leszek, mi hogyan oldjuk ezt majd meg, autó nélkül, jó lenne, ha könnyen mozgolódnék úgy is.
tünci28

Tünci hasmenés ismerős dolog,juj nekem hányszor
volt a műtétem elött! :? De csak semmi izgi,minden rendben lesz!
Hisz ugye miélrt is nem lenne?Már a 33.-dik hétben vagy,jupijéééééé
Még csak pár hét és finish!Eljön gyorsan meglásd az is! :wink: :wink: :wink:
Elárulod a nevet?

Betti ezt még elolvasni is sok volt...(no jó nem)de ezt mire végigcsinálod,gond.jól kifogsz fáradni....
Csini vagy a képen(amit a multkor láttam)olyan kis vékonyka..
Kérdezted,hogy hogyan fogadta Fruzsi a tesót.Jól.Szereti,simogatja,puszilgatja.Jó természetű kislány a Fruzsi nem bánt senkit...íhy a kis Hannát sem.

Ja és meglehet tanulni kevés alvással is élni!
Mert én mostanság mondjuk napi 5-6 órát alszom...
Míg elötte bezzeg megvolt a napi 8-10óra :shock: :D

Kép
Kép
szintus

Jó reggelt!

Én mindenkinek küldtem a fánkot.... lehet, hogy nem jól nyitottátok ki az ablakot?:)))))

Wicca- szerintem ennek a rokonaitok érdeklődjenek utána. - mármint az autóbérlésnek gyereküléssel. A barátnőmék mindig a szomszédtől kapták kölcsön 1- 1 hétre a gyerekülést, talán ez megoldható lenne nálatok is.
Egyébként választhatsz, hogy a babának babakocsit, vagy gyerekülést viszel. Ha kölcsönbabakocsit tudtok szerezni, akkor vigyétek magatokkal a gyerekülést, ha pedig ülés van, akkor babakocsit vigyetek.
Biztosan megoldható valahogy.
Szerintem először a Malévnál keresgéljetek ( ha ők indítanak járatot ) . Talán 1- 2 ezer Ft- tal drágább, mint a fapadosok, de ha időben foglaltok jegyet- lehetőleg minél korábban- akkor nagyon olcsó tud lenni. Én nagyon örültem, hogy úgy mehettük, hogy magyar utaskísérők voltak.
Első alkalommal így is volt gondom hazafelé, mert a biztonsági ellenőrzésnél bent felejtettem egy krémtúrót a pelenkázótáskában. Gondoltam Nyanyó majd a reptéren megreggelizi, de aztán nem kérte én meg elfeledkeztem róla. Nagyon ciki volt mikor félreállítottak gyerekestül, a nő meg elkezdte angolul kérdezgetni, hogy kinyithatja- e a táskát. Végignézte az egészet, aztán megkérdezte, hogy a babáé- e a krémtúró. Mondom igen. Végül nem kellett kidobnom, felvihettem a gépre.
Egyébként szemétség ez az folyadékot nem vihetsz magaddal dolog, mert utána a tranzitban úgyis megszomjazik a gyerek is, felnőtt is és egy ásványvizért szemrebbenés nélkül elkérnek 500 Ft- ot. Viszont azt már felviheted a gépre.

Tünci! nyugi, biztosan minden rendben lesz!!!!!! Átlépőtem volna, vagy leírtad mi történt a kisfiúval? most olvasom, hogy söntöt kapott....

Katinka! hányadik hétre született a sogórnőd babája? még nem volt időszerű?

Anyany- Niki is nagyon sok mindent szeretne egyedül csinálni és dühös lesz, ha nem sikerül elsőre. Ilyenkor odamegyek hozzá és szép nyugodtan megbeszélem vele, hogy hogyan kell. Vezetem a kezét- már ha éppen hagyja- és úgy boldog mert sikerül. Nincs sok mellé kaja sem, mert mikor elkezdett egyedül enni, vezettem a kezét. Amúgy ha az etetőszék tálcájára esik egy falat kaja, vagy netán az ölébe, akkor addig nem folytatja az evést, míg azt a falatot vissza nem rakta a tányérba, vagy ki nem dobtuk a kukába. Adok neki feladatokat, kisebbeket, pl ezt vidd ki a kukába, azt vidd ki, ezt hozd ide, azt hozd ide és mikor megcsinálja mindig nagyon megdícsérem.
Gázszámlához nem tudok hozzászólni 43 m2 központi fűtés 1 hónapra 20 ezer.
bende

Bende,pedig én is nyitva hagytam az ablakot, de csak a macskák ugrottak be! :lol:

Szia Szintikém,wow, én az 5 órát is irigylem, szerintem ,ha meglesz Kismuci többet alszom. :)

Én úgy emlékszem Katinka sógornője kb annyi idős, vagy esetleg plussz egy hét, mint Betti babája.

Barátnőm kisfia..nem nagyon akartam írni, mert a kórház miatt felhúzom magam...a vérzés miatt nem tudja elvezetni az agyvizet mostmár soha többé ,egyelőre leszivatják a kutacson keresztül pár naponta(borzasztó nem?, szegénykém :cry: ) és ha pici súlyt magára tud szedni ,akkor meglesz a végleges sönt..hogy mi lesz később, arról nem nyilatkozik a kezelő orvos, tulképp semmiről sem nyilatkoznak.
(csak arról ,h rohadtul sokba kerül bennt tartani a veszélyeztetett kismamát, mert arra is kell a pénz, aki soha az életben egy forint tb-t sem fizetett és nem is fog egyetlen leszármazottja sem... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ) 8!!!!!!terhespatologia ágy egy súlyponti kórházban ,ahová javarészt azokat a kismamákat fektetik be, akikről nem tudják eldönteni ,h jósló, vagy nem jósló..

Na, ezért nem írok erről....a szívem szakad meg értük.
tünci28

bende!
ez érdekes, mi 35ezret fizetünk a fűtésért+melegvízeért. a szintén 43nm-re.
ezért is akartunk költözni. de most várunk még vele.

tünci!
ne aggódj!
és ne izgulj!
hamarosan cuppogni fog!!!
Vendég

Anyany! ebben nincs benne a melegvíz... szóval az pluszban rájön még nekünk is...
Tünci!
ez a sönt dolog azért nem annyira szörnyű... mármint úgy értem ennél nagyobb baja sose legyen. Egy volt kolleganőm apukájának volt ilyen söntje. Neki is volt valami gondja és nem vezette el a szervezete az agyvízet. Beültettek neki is egy söntöt- akkor még Amerikából kellett hozatni- az levezette a vízet a gyomrába és teljes életet élt. Sportolt, dolgozott meg gyerekei lettek, unokái minden ami a boldogsághoz kell.
bende

Még a végén jól haladok, husi bepácolva, vasalás közben Plusenko alatt majdnem odaégettem egy inget. Jó a pasi.

Tünci, lassan akkor menjünk spártába vissza, nem? Ki dönti el, mi az életképes, akire még érdemes pénzt költeni? :?

Betti
Kép
betti0412

Kismamik akik tervezik a munkába való visszatérést...
Tudjátok, hogy a gyerek betöltött 3. évéig védettek vagyunk?:)
Mármint addig nem lehet bennünket kirúgni. Sőt ha gyesről megyünk visstza, akkor még plusz 3 hónapig. Viszont a gyes mellett lehet 8 órás állást vállalni. szóval ha pl valakit vissza akar menni, mert a gyes az kevés, akkor vagy kötelesek még 1 évig foglalkoztatni, vagy közös megállapodással elbúcsúznak egymástól, de ebben az esetben kötelesek végkielégítést adni.
bende

oohhh, már volt a Plusenko:( akkor én erről lemaradtam:(
bende

Betti, ne tudd meg ,h ráhibáztál..pont ezt emlegették a modern Taigethoszt..anyagi megfontolás alapján, hát elborzasztó.

Bende, igen, tudom, végülis az orvos azt mondta, h valószínű időben lett kezelve és a nyomás miatt nem lett idegrendszeri károsodás, remélem én is, h legkésőbb az oviig behozza a lemaradást.Szegénykém emiatt ne mtudott enni, emrt a nyomástól mindig hánynia kellett.De most már gyarapodik a kis drága,olyan szép ám, olyan csöpp, de tökéletes grimaszolós kisbaba, hatalmas szemekkel,kis szöszi hajjal...

Any, amikor panelban lakott anyu, Ő is az 55 nm-re vízzel(úgy, h tök spórolt) ilyenkor fizette vagy 40 ezeret...a távhő is bazi drága, talán most kicsit ekvésbé, mert annak visszavették az áfáját. :?
tünci28

Bende ,ez új jogszabály?Tavaly télen a gyesről visszajövő kolleganőmet éppen 30 napig alkalmazták,mert akkor még így írta elő a jsz, aztán "közös megegyezéssel" elküldték.De az jó, ha gyes mellett lehet munkát végezni, a gyes elmegy a bölcsire és megmarad a fizu.. :?
tünci28

Oh Tünci! bocs lehet, hogy csak 30 nap, de szabi az ilyenkor van 3 hónapra elegendő bőven összegyűlik 3 év alatt!
a lényeg hogy a gyerkőc két éves korától lehet 8 órában dolgozni és mellé még kapod a gyest is, valamint a manó 3 éves koráig nem lehet kirúgni!!!!
bende

Minden jót kívánunk a kisfiúnak, teljes értékű életet!
bende

Sziasztok!

Tünci, ne izgulj, Kismucival minden rendben van, meglátod ma, integetni is fog, hogy szia anya, jól vagyok, alig várom, hogy cuppoghassak. :D
Borzasztó, amiket írtál, szörnyű, hogy ilyen világot élünk. :(

Szintus, Lexivel nekem ha megvolt az 5 óra, már jól aludtam. Kitartást nektek!

Betti, nem lesz ez kicsit sok így a végén? Azért próbálj meg pihenni is!

Zsófi nagyon ügyes, csak így tovább az evéssel! :wink:

Lara, köszi, de van másik számom.

Katinka, jobbulást a sógornődnek, és gratula a pici fiúhoz!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Bende, lényeg, a lényeg h senkit se irigylek ,akinek mostanában kell visszamenni dolgozni..találtál vmit, ami jónak tűnik?
Remélem mire én mennék vissza vmire jut a világ.

Beze, hát remélem is, olyan cuki volt, ahogy emeltem és még nem is volt ott a szája, de már cuppogott..reggelre tiszta olyan volt a hálóingem.. :) :oops:
tünci28

Sziasztok!

Sógornőmnek jövő szerdára volt kitűzve a progi császár, túl korán nem jött a baba szerencsére. Így is 3400 g-al született, mondjuk végig mondták, hogy nagy baba. Jajj, azért szegény sógornőmet nem irigylem, bizti gyógyszereket kap, nem lesz így egyszerű a szoptatás. :(

Voltunk Csupamókán, csak Winchiék és Szöszék, mások nem jöttek, családias volt. Édesek voltak a törpék, Matyi ölelgette a lányokat, Réka hagyta magát, Nati nem annyira. Szösz fotózott, majd biztosan tesz fel képeket. Nati teljesen kipurcant, az autóban még ébren tudtam tartani, de enni se nagyon evett, letette a fejét az ágyba és már aludt is.

Bende, jó, hogy írod ezt a védettséget, én tudtam róla, de valaki nemrég azt mondta, hogy megváltoztatták ezt a jogszabályt. Akkor ezek szerint még él. Én kaptam is egyébként a gyest munka mellett, mikor Lili bölcsis lett.

Tünci, a söntöt mi is ismerjük, a beteg unokatesónak is van, de sajnos nála más problémák is voltak. A sönt viszont tökéletesen működik.
Nagyon durva, amit írtál a műsorról meg az újságírónőről. :twisted: Nem hiszem el, hogy így gondolkoznak a XXI. században. Egyébként sógornőméket is hívták ebbe a műsorba, de mondtuk, hogy rtl-hez semmiképp nem menjenek. Jól tették.
Jó lehetett az álmod, nemsokára valóra válik. :) Szorítok a mai uh-hoz.

Betti, Te meg tényleg vigyázz magadra, ne terheld túl magad!

Wicca, szia! :D Örülök, hogy jól vagytok. Most nézem, Bálint már 11 hónapos???!!!! Majd tegyél képeket is lécci!

Any, Nati is leveszi mostanában a pizsijét, egy mozdulattal kipatentolja az egészet és kibújik belőle. :roll:

Lara, örülök, hogy rendben van Hannus szeme.

Beze, Ti voltatok már Lexivel szemésznél, úgy derült ez ki?

Ancsi, hát igen, a káromkodást egyből megtanulják. Lili is anno a pics@-t hallotta egy kislánytól, valamiért azt hitte, játékot jelent és egy ideig mondogatta is, hogy ez az én pics@m. :oops: Tényleg nem szabad rá reagálni és akkor elfelejti egy idő után.

Na megyek, ma még nem jutottam semmire...

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Katinka!
Én szülés közben lázasodtam be, így Nyanyó is, én is antibiotikummal kezdtük a közös életünket.
Semmi probléma nem volt a szoptatással.:) Egy nappal tovább voltunk kórházban, mint egyébként kellett volna, de egyéb probléma nem volt.
bende

Köszi Bende, jó lenne, ha így lenne! Az ikreknek bő egy évig fejt, fagyasztgatta a tejet, jó lenne, ha most tudna szoptatani.

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

megjöttem,jó sokat csúszott a rendelés,de azért bejutottam.kicsit azért jobb hírekben reménykedtem,dehát ez van.kinyílt egy ujjnyira a külső és középső méhszáj is,megrövidült a méhnyak..á,már láttam,ahogy kihúzta a kezét,véres volt a kesztyű..most megint a véres vécépapír,majdnem bőgtem..
szigorú fekvés,még több.
három hét múlva kontroll,aztán meglátjuk,a 36 hét az már jó lenne.amúgy minden tilos,enni ehetek.. :? készítsek pakkot a kórházba.nem értem,pedig semmit se csináltam, 20-22 órát ülök,v fekszek..mi lett volna,ha sétálgatok? :cry:
na,mindegy.
viszont kismuci,már nagymuci,doktor bácsi szerint szépen megnött ez a gyerek, :) két kiló biztos van,de lehet még több is,32 hetesen azért ez nem rossz,állítólag még most gyarapodik igazán,kell is a drágámnak,mert nem sok esélyünk van 38-39 hétre.
olyan szép képet adott,teljesen látszik a 2d-sen,hogy milyen pufók a pofija,az orra az enyém sajna.. :oops: :lol:

nem tudtam betenni az aláírásba,mert nem fér bele,de mostmár végleges a név:Bátor Róbert lesz Kismuci.de mondtam neki,h a névnapját még szigorúan odabenntről ünnepeljük!!!

azért be vagyok tojva,így most olyan közelinek tűnik...

KépKépKép
tünci28

Tünci! Nagyon szép név! Pihenj, és kibírjátok a 36. hétig! És az azért már nagyon jó, hogy nagy-kismuci már 2 kg!

Katinka: Nálatok a lányok egy szobában vannak?

Lara: Igen, mi is nemrég vettünk ágyat, mi Cardo-s ágyat vettünk, az ágykeretre rá van építve a matrac (bonell-rugós). És örülök, hogy Hannus szeme olyan,mint a sasé!:lol:

A képekkel majd még jövök később!

Szösz

KépKép
szosz

Tünci!
ne keseredj el, a megrövidült méhnyak nekem már félidőtől volt. Pihenj sokat!!!
Róbert:) nekem is tetszik!
bende

Tünci, csak idemásztam még én is... :D
Bende, a Bátor is a keresztneve Picinek, ha jól emlékszem még arra, mikor keresgettem a nevek jellemzőit.

Betti
Kép
betti0412

Tünci örülök,hogy aránylag jó hireket kaptál!
Szorítok nektek,hogy még birjátok ki legalább 3 hétig egyben!
Minden oké lesz!De ha tovább bentmarad,mint 3 hét,akkor kivárjátok mig megindul?Vagy mindenképpen időpontra császároztok?
Szép név!
:D
Pihenj sokat,ne sétálgass,majd pár hét múlva már a múlté lesz ez a fekvős korszak is!Akkor már majd csak mosolyogva gondolsz vissza rá.Pusszantalak!Minden jót! :D

Kép
Kép
szintus

tünci!
minden rendben lesz!
szép név. de a bátor-t még nem hallottam keresztnévként.
a róbert az jó. azt ismerem...
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

ez az ágytéma minket is érint...
párom növekvő súly miatt, hamarosan új matrac kell az ágyunkba.
legkésőbb nyáron.
rugó nélküli bazi kemény szivacsra gondoltam. meg persze egy jó kárpitosra...
de egyszerűen nem hajlandó bármit tenni azért, hogy fogyjon.
a cége fizeti a kondit meg az úszást. nem érdekli.
leül a gép elé és játszik. most éppen valami netes lövöldözőset...
Vendég

ha van még esetleg valakinek valami filmajánlója, akkor várom szeretettel.
megnéztem a Pippát, a Julie &julie-t, a múltkor lara is mondott egyet.
amíg nem lesz valami mozgási lehetőségem, addig ez marad.
a férjem meg...
hosszú távon nem tudom mi lesz velünk.
ha nem lesz valami megoldás, akkor már látom előre, mi lesz a vége, és az nem jó...
Vendég

Az éjjel felkeltett a férjem, hogy szerinte nem vettem levegőt, meg remegtem. :shock: Nem mintha én ebből valamit is észre vettem volna.....bár nem aludtam túl mélyen.
Úgy fáj a csípőm, hogy tökre mindegy melyik oldalon alszok, sajog. Háton lenne a legjobb, de úgy meg levegő nincs.

Ma megyek egy intézmény átadó ünnepségre, amit én csináltam, a lebonyolítását és örülök, hogy a záró ünnepségén még részt tudok venni.
Bár ilyenkor mi csak háttérben vagyunk....a sajtó nem ránk kiíváncsi. Bár ez természetes is.

Betti
Kép
betti0412

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?